[ :o) @ 15.03.2006. 17:07 ] @
Zani ma me cena i radnje (ne znam kako drugacije da kazem) koje su pouzdane u tom poslu (zanimam me Beograd). Koliko treba da se mindjusa primi (neki prosek)? I da li iritira ili se covek navikne na nju? Ima li neko iskustva sa ovim
[ cakula123 @ 16.03.2006. 16:46 ] @
Moj ortak ima ,mislim da je oko 20-30 eura,nemoj to da radis,prvo kupi magnetnu pa pogledaj kako ti stoj.Njemu nesmeta,skroz normalno,kao da ne nosi.
[ Darko Prelic @ 16.03.2006. 19:48 ] @
Covek, izvini ali moram da ti kazem, "zani ma me" .. kako da ti kazem, nije pravilno ;p pokusaj sa Zanima me ;)

Inace, sto se pirsinga tice, ne bih ti preporucio, imam par drugova / drugarica koji su prosli kroz to i ostala je samo recenica "gde mi je bila pamet", naravno sve je od osobe do osobe, ali recimo procentualno 80% prema 20% za nezadovoljnu stranu.. Uglavnom ako odlucis da to uradis, nikako to ne prepusti nekom laiku, mogao bi da se kajes i kajes.

Srecno.
[ komentator @ 16.03.2006. 20:20 ] @
Možda moje retoričko pitanje pomogne!

Kako se zove to kad ciganka uradi pirsing na polnom organu?
Mindžuša.

[ :o) @ 16.03.2006. 22:49 ] @
@Darko
OK, to je bila greska u kucanju, tako da neka je, valja ;)
Nego zanima me kakva su to losa iskustva. Nemoj da bude prica tipa:
-Kako je los Ford Ka
-Zasto?
-Pa ljubicaste je boje...
Nego mene zanima koja su to losa iskustva. Ako im se ne svidja zasto je ne vade? Rana kao rana, zaraste...
[ pctel @ 17.03.2006. 00:18 ] @
I posle neka mi neko kaze kako se u Srbiji lose zivi?! Zivi se bre odlicno, ne da se uziva, vec se i izvode besne gliste...
[ :o) @ 17.03.2006. 00:37 ] @
Citat:
pctel: I posle neka mi neko kaze kako se u Srbiji lose zivi?! Zivi se bre odlicno, ne da se uziva, vec se i izvode besne gliste...

Hajde sad kao ja slabo kapiram pa mi objasni sta si hteo ovim da kazes... Citam i citam, ali nigde ne videh korisnog saveta. Verovatno je do mene... Ma sigurno...
[ ntojzan @ 17.03.2006. 01:00 ] @
Pazi, evo ti jedan mali savet.

Ako bi te neko pitao zasto hoces da stavis pirsing, onda bi rekao zato da se sebi vise svidjas ili tako neku glupost. Ali svi znamo da ljudi sve (takve stvari) rade zbog sexa. Dakle logika je jasna stavis pirsing, i onda devojke (momci, sta ko voli) koje vole to ce hteti da spavaju sa tobom. I to je tacno. Narocito ako se kreces u takvim krugovima, pirsing ce ti zaista poboljsati sexualni zivot.

Medjutim, pirsing ostavlja trajan trag. I sad, jednog dana ces sazreti (valjda), i pocece da te zanima karijera. Naravno, tu pirsing vise nije kul - osim ako ne postanes neka rok/pop/techno/rap/punk/sta-god zvezda, ili raznosac smeca, utovarivac pilica, ili tako nesto. I u tom slucaju ces ga izvaditi. I ostace ti ruzna rupcaga iznad ociju, i pazi ta rupcaga ce biti tu DO KRAJA ZIVOTA.

Pa sad, bilo ko pre nego sto ce da stavi pirsing (ili tetovazu) ili na bilo koji drugi nacin izvrsiti TRAJNU izmenu na svom fizickom izgledu, treba da zastane na trenutak i da porazmisli o celom zivotu. Pa tek, ako si siguran da ti to NIKAD u zivotu nece predstavljati problem, tek onda se odluci na takav korak.

Pozdrav.
[ ghetto superstar @ 17.03.2006. 11:29 ] @
ja ti mogu samo potvditi ono sto su ti rekli: samo kod strucnjaka.
jer znam da je bilo slucajeva da ti sto su im ti "strucnjaci" povrijedili zivac iznad oka (tu ti je inace veoma gusta mreza zivaca) i sad kapak pada sam od sebe, ne moze da ga kontrolise. extreman slucaj, ali jebiga.

inace interesujeme me kakve su te magnetne i da li to moze da drzi. nisam za to cuo nikako. volio bi da cujem sta je to.
[ Hans_D @ 17.03.2006. 11:31 ] @
Imam ja jednu preporuku:

KOJI CE TI K*RAC BRE TO ?

[Ovu poruku je menjao Hans_D dana 17.03.2006. u 12:32 GMT+1]
[ DaChaS @ 17.03.2006. 13:36 ] @
Evo posto niko konkretno da ti odgovori na pitanje, i tu je naravno PCtel sa svojim doskochicama o standardu mislim wtf...
Moj predlog ti je da ako si se odluchio za to, da uradish u Sindjelu jednostavno najbolja usluga i najprofesionalnija....evo ti link www.sindjel.co.yu Tu sam ja radio pirsing izaci ce te verovatno do 40 e sa mindjushom .....Inace ne znam za nezgode koji su neki imali i pitanje je gde su bushili ......rupa ne ostaje kada se skine mindjusha tako da ne iznosite neistine vec normalno zaraste i ne vidi se tako da pricha o tome kako nikad neces imati uspesnu karijeru zbog toga je cista glupost .
Inace bol je podnosljiv oko 1-2 sekunde zaboli i to je to .
Pozdrav pitaj ako treba jos nesto.

[ Darko Prelic @ 17.03.2006. 13:58 ] @
Citat:
:o)
Nego zanima me kakva su to losa iskustva. Nemoj da bude prica tipa:
-Kako je los Ford Ka
-Zasto?
-Pa ljubicaste je boje...
Nego mene zanima koja su to losa iskustva. Ako im se ne svidja zasto je ne vade? Rana kao rana, zaraste...

Izvoli jedno iskustvo, osobe koja živi kod mene u kući, mog 20ogodišnjeg mlađeg brata.
Kao "svi" bio je preterano zagrejan da uradi pirsing. Sam pirsing je odrađen krajnje profesionalno od strane hirurga,
taj deo je prošao recimo očekivano, bez problema, ali kasnije.. Recimo da njemu nije bilo teško da "zakači" tu stvarčicu
sa vremena na vreme, tu su počeli problemi, stvorila se rana, koja je kasnije se non stop obnavljala, tj. bukvalno nije
mogla da zaraste, par puta sam mu pomagao da je stavi jer kroz krv nije mogao sam da pogodi, smuči mi se sve kada
mu bušim to i gledam na šta liči ta rana i ne treba zaboraviti da je to na tvom licu, neću ni da pomišljam kako je njemu
to opterećenje bilo, ali živeo je u nadi da će se rana eventualno smiriti, ali pošto on skoro svakodnevno trenira, rana
dolazi u kontakt sa znojem, prašinom, tako da je na kraju ukapirao (nakon 20 dana mog ubeđivanja) da mu to stvarno
nije potrebno u životu. Sada kao što je jedan kolega sa foruma napisao, živi sa odvratnim ožiljkom, koji još jednom
ponavljam se nalazi na licu. Naravno, ovo je jedno negativno iskustvo, nemoj pogrešno da me shvatiš da te ja sada
ubeđujem da ne radiš to, samo hoću da te upoznam koliko toliko sa situacijom kroz koju ćeš MOŽDA morati da prođeš,
a MOŽDA sve prođe jednostavno savršeno. Uglavnom, saberi i oduzmi sve par puta pa zaključi šta ti je pametno činiti,
to ti je moj prijateljski savet. Ajde pa javi šta si odlučio / uradio.

Srećno druže.
[ Darko Prelic @ 17.03.2006. 14:03 ] @
I da, zaboravio sam da dodam..

Ford KA ljubičaste boje je stvarno loš
[ :o) @ 17.03.2006. 14:55 ] @
To je ta lave, to me je zanimalo. Kako god bilo, zasluzio si pivo.
Tnx
[ misty-13 @ 19.03.2006. 14:44 ] @
...ja sam svakako protiv...mozda je to trenutno "in" ali svaka moda brzo prodje, ipak svako ima pravo na sopstveni izbor.
[ vujo032 @ 27.12.2007. 17:39 ] @
A,što ne ovako nešto.
[ vujo032 @ 27.12.2007. 17:45 ] @
Još:
[ fLuXx @ 27.12.2007. 19:03 ] @
Auu, brate, pa i ti ga pretera! Mislim, to su ekstremi, nece covek sigurno to!

Inace, ja sam protiv pirsinga bilo koje vrste. Na stranu to sto mi ne izgleda lepo, mislim ipak je to parce metala u kozi.

Jednostavno, po meni, to je oznaka neke vrste nestabilnog mentalnog stanja osobe (mahom socijalnog karaktera). Ovo se jasno da videti iz razloga iz kojeg osoba zeli da uradi pirsing. Razlozi su razni, ali se najcesce svode na sledece: zelja za privlacenjem paznje, bunt (uglavnom protiv roditelja ili nekog bliskog), jednostavno pracenje trenda, uklapanje u drustvo itd. Nekome ce neki od ovih razloga biti sasvim opravdani, ali po meni (uglavnom) nisu. Tu se svi mi razlikujemo.

Takodje ostaje i pitanje posledica i rizika celog procesa: mogu ostati oziljci, moze doci do infekcije, povrede zivaca i ko zna jos cega.

Tako da, brate, ako hoces, radi, samo gledaj da ti to uradi neko strucno lice i da to bude sto diskretnije (ne kao one slike iz gornjih postova ). Ako ti to pomogne (na bilo koji nacin) - super; ako ne - cupaj to sr*nje napolje i izvuci pouku iz cele price.
[ neca @ 27.12.2007. 20:46 ] @
Meni je to generalno super..:) ali ne toliko extremno kao na slikama koje je okachio vujo032. Istetovirao sam se po ledjima i skroz je super..sledeca destinacija je pirinsg jezika :)
Jedan ortak reche..."zajebano je kada se navuces na iglu, u svakom smislu te rechi..." i definitivno je izgleda bio u pravu :)
[ vujo032 @ 28.12.2007. 13:45 ] @
Ja sam uvek za nešto privremeno,u slučaju da se čovek predomisli.
Nikad ne bi stavio pirsing ili tetovažu,koja mi je još odbojnija.
Ma koliko to bilo umetničko delo,postoji verovatnoća da se posle nekog vremena čovek
pokaje zbog nepromišljenosti.
Ja to u razmišljanju poredim sa pozadinom na desktopu.
Ma kako ona lepa bila i ma koliko da mi se svidi, ne izdrži ni dvadeset dana.
Tako isto i posteri po sobama, sve to posle nekog vremena izgleda bezveze ili smešno.
Isto je kao i sa ostalim porocima.Dim,cigara,pa tako do igle.
Naravno to ne mora da znači,ali čovek istetovira jednu tačku,pa kasnije docrta sličicu,pa te slike
poveže u celinu.itd
Viđao sam neke poznanike koji bi stavili minđušu u uvo i to bi po meni bilo simpatično,a kasnije vidim tu osobu
sa pet-šest različitih minđuša u jednom uvetu i onih kuglica,tako da mi se gadi da ga pogledam.
Nezgodno mi da prijatelju kažem da je preterao,a neko će reći:Pa šta ako se to njemu sviđa?
Samo je problem u tome kada stati i kada dobija smisao a kada gubi i prelazi u kič,neukus.
Znam mnogo osoba koje su u vojsci u trenutku slabosti dali da im se tetovira JNA,tenk,datum, ime devojke,
ili bilo šta drugo,a posle se gorko pokajali zbog toga ili imali grdne muke da to uklone.
Znači privremene tetovaže za jedno leto i te fore O:K,pa i rupica od "nakita" zaraste,ali ja glasam za promene,
jer sve se menja u životu.
Toliko.

[ neca @ 28.12.2007. 20:34 ] @
Pa jel znas kako..imas pravo za dosta od toga...ali u nekim stvarima imam totalno razlicito misljenje. Opet cu citirati drugaricu (koja je inache istetovirana dosta po telu). Rekla je da se nista ne radi preko noci i sto duze cekas da stavis tet na sebe, da ces vise kapirati da li zelis ili ne to da uradis. Ja sam to hteo jos pre 5 godina i hteo sam to pre par meseci kada sam to stavio na sebe. Najgluplje su mi one varijante kada neko kaze, "e ja bi se tetovirao, ali ne znam sta". To je nesto sto ces nositi celog zivota i mora se dobro razmisliti o tome. Jos jedna stvar, jako je bitno i mesto gde se tetoviras. Nije u redu to raditi na mestu koje ne moze da se pokrije, jer ce svako od nas doci u situaciju da ode, primera radi, na razgovor za posao i imace tetovazu koju ne moze da prekrije, a to zna da bude problem. Ja sam recimo istetovirao to sto jesam po ledjima i to se uopste ne vidi. Na kraju krajeva, to sam uradio zbog sebe a ne da bi bio vidjen...(da bi me videli, morao bi da se setam bez majice...:) Naravno, svako ima pravo na svoje misljejne..neki vole neki ne ;) ali to je njihova stvar...bitno je da to moje nikome ne smeta ;)
[ srki @ 28.12.2007. 21:01 ] @
Citat:
Hans_D:KOJI CE TI K*RAC BRE TO ?

A zar su bitni razlozi? Mozda je razlog isti kao razlog sto devojke (a i mnogi muskarci) buse uvo. Mozda je razlog sex ili mazohizam i to zaista nije bitno, to je njegova stvar i ne znam cemu ovakav nacin da to pitas?

Citat:
Medjutim, pirsing ostavlja trajan trag. I sad, jednog dana ces sazreti (valjda), i pocece da te zanima karijera. Naravno, tu pirsing vise nije kul - osim ako ne postanes neka rok/pop/techno/rap/punk/sta-god zvezda, ili raznosac smeca, utovarivac pilica, ili tako nesto. I u tom slucaju ces ga izvaditi. I ostace ti ruzna rupcaga iznad ociju, i pazi ta rupcaga ce biti tu DO KRAJA ZIVOTA.

Rubish. Ta rupica normalno zaraste i posle se ni ne vidi. A i mozda se moda promeni pa to postane normalno, isto kao sto je normalno da devojke imaju probuseno uvo i vise ih niko ne savetuje da to ne rade. Ja mu savetujem da uradi pirsing da ne bi razmisljao vise o tome da li da uradi ili ne. Posle ako se predomisli neka skine mindjusu, bolje sada to da uradi nego kasnije.
[ Vanna021 @ 20.08.2008. 18:13 ] @
ja sam nedavno radila pirsing obrve..nije bolno mozda malo jace boli od busenja usiju..izaslo me je oko 30e..odrzavanje nije tesko.ispira se fizioloskim rastvorom ili hidrogenom i tokom tusiranja pere se antibakterijskim sapunom.zarasta posle 6 nedelja,nakon cega je i obavezna kontrola u studiju u kom je pirsing radjen.
da li rupa zarasta.. pa kao i pirsing na uvetu tako i ovaj zarasta .. tacnije ne zarasta zatvara se samo .. trebalo bi vremenom da se ne vidi..ili bar manje da s primecuje..
radije preporucujem pirsing nego tetovazu,jer njega mozes skinuti kad god pozelis,cak i da zaboravis da si ga ikad imao..dok tetovazu nosis posle celog zivota...znam ljude koji imaju toliko tetovaza da leti nose duge rukave jer se stide toga sto su radili u mladosti...
[ Reggie @ 20.08.2008. 22:26 ] @
To nesto kao u fazonu Drazik iz nestasnih godina. Nekom stoji, a nekom ne. Mada kada se sve presabere dobre devojke uglavnom cene potpunu prirodnost. Pre bih ti recimo preporucio da redovno ides na plivanje. To ce vise da ti popravi izgled nego li neka zica. Za sada imam neki otpor prema tetovazana i pirsingu. Jedino mogu da podnesem kada zensko uradi pirsing pupka i kada musko stavi jednu mindjusu i to ako mu lepo stoji. Cim vidim sportistu da je tetoviran nekako mi nije vise zanimljiv da ga pratim. Mada ne ulazim u to da svako ima neke svoje razloge, naidju i teski trenuci pa zelis neku promenu... Al recimo ako je neko pogledao J.R. Smitha iz Denvera, pa covek se obojio, a nije los igrac.
[ .qwerty. @ 27.08.2008. 18:23 ] @
Ja sam uradio pirsing tragusa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tragus_piercing

Super je izgledalo, medjutim juche se upalilo :/ bzvz... mislim da cu morati da ga skinem ukoliko ne pomogne ova krema koju mazem...

zzz
[ morvena @ 19.04.2011. 23:33 ] @
Isla sam u Queen ,Terazijski prolaz na pirsing, imala sam zelju da busim nos, medjutim kad sam dosla i usla u prostoriju zena koja mi je trebala busiti nos je ispala igla sa kojom je trebala da radi i ona ju je uzela i rekla da je sve ok i htela da nastavi sa radom pirsinga!!!!! Iako je moja zelja za pirsingom velika OVO JE INFEKCIJA nosa u najavi!Ovaj problem je banalan u odnosu na ostale koji su se javili Vasoj sluzbi ali neka osoba koja je dosla, je i uradila pirsing ,a ne kao ja otisla!!!
ZATO QUEEN NE!!!!!!
[ ctrl alt del @ 20.04.2011. 10:53 ] @
Manite se toga ljudi, pogotovo po licu. Što neko reče - ko zna gde će vas život odneti i čime ćete se baviti, a posle će biti kasno. Koleginica mi je pričala da ima prijateljicu koja je kao student uradila pirsing ispod donje usne. Sada radi kao lekar i na poslu mora da skida kuglice (ili kako se to već zove). Međutim kad skine ostane rupa, a kroz rupu se sliiva pljuvačka... Tako da svaki dan na poslu radi sa zalepljenim flasterom...
Jel vredelo...
[ Srđan Pavlović @ 20.04.2011. 11:07 ] @
Citat:
Međutim kad skine ostane rupa, a kroz rupu se sliiva pljuvačka..

Uuu.... :)
[ Java Beograd @ 20.04.2011. 11:19 ] @
Citat:
ctrl alt del:Jel vredelo...

Jeste !
[ machiavelli @ 20.04.2011. 12:08 ] @
.
[ stil @ 20.04.2011. 12:12 ] @
[ triac @ 22.04.2011. 16:48 ] @
Zasigurno ce pomoci pri konkursu za posao

[ Snezana V @ 14.07.2012. 01:01 ] @
Citat:
cakula123:
Moj ortak ima ,mislim da je oko 20-30 eura,nemoj to da radis,prvo kupi magnetnu pa pogledaj kako ti stoj.Njemu nesmeta,skroz normalno,kao da ne nosi.

E gde mogu da se nadju te magnetne mindjuse za obrvu u Novom Sadu i koliko se cene krecu? Hvala unapred i poozz