[ fanfon @ 25.03.2006. 18:25 ] @
| Beograd/25.Mart/SRNA- Poznati srpski glumac Danilo Lazovic preminuo je iznenada sinoc u Beogradu, saznaje SRNA iz izvora bliskih porodici.
Lazovic je umro u svojoj kuci na Avali od srca u 55. godini zivota. Iza sebe je ostavio cetvoro dece, dve cerke i dva sina. Lazovic, koji je rodjen 2.februara 1951. godine u Brodarevu, u Crnoj Gori, bio je slobodni umetnik, filmski i pozorisni glumac.
Glumio je u velikom broju filmova i pozorisnih predstava, a publika ga posebno pamti po ulozi Scepana Scekica u domacoj TV seriji Srecni ljudi, zahvaljujuci kojoj je stekao veliku popularnost.
Glumio je u filmovima i serijama, kao sto su: Jagoda u supermarketu, Virtualna stvarnost, Tajna prodicnog blaga, Tri karte za Holivud, Mala, Poslednji krug u Monci, Timocka buna, Igmanski mars, Laf u srcu i mnogim drugim. Prvi film, Dvoboj za juznu prugu, snimio je 1978. godine. Osnivac je Srpskog kulturnog centra u Banjaluci, koji je poslednjih godina uspesno organizovao Banjalucke letnje igre.
|
[ Nabukodonosor @ 25.03.2006. 19:00 ] @
Ne mogu da verujem! Zaista steta.
[ time @ 25.03.2006. 19:31 ] @
sta reci vecina dobrih glumaca je otisla sa ovog sveta.ostadose neke levatine koje sebe nazivaju glumcima.
[ Demoritus @ 25.03.2006. 19:34 ] @
Strasno.. Neka mu je laka crna zemlja =((
[ djordje @ 25.03.2006. 19:44 ] @
[ fanfon @ 25.03.2006. 20:14 ] @
Bas mi zao coveka. Umro mlad. Mogao je ladno da nas zabavlja na malim ekranima bar jos 15-20 god...
[ hakinen @ 25.03.2006. 20:15 ] @
Citat: time: sta reci :( vecina dobrih glumaca je otisla sa ovog sveta.ostadose neke levatine koje sebe nazivaju glumcima.
Nemogu u potpunosti da se slozim sa tobom, tacno je da je umrlo dosta dobrih glumaca, ali da ovi sto su i dalje zivi nemaju pojma, to je smejurija, ali dobro svako ima svoje misljenje!
Inace steta za onakvom licnoscu :(
[ X Files @ 25.03.2006. 20:19 ] @
Zaista šteta. Neka mu je laka crna zemlja.
[ Mitrović Srđan @ 25.03.2006. 20:57 ] @
Pocivaj u miru...
[ time @ 25.03.2006. 21:02 ] @
@hakinen
brate procitaj sta sam napisao.
napisao sam Citat: vecina dobrih glumaca.... znaci ne svi.ali sigurno ih je vise dobrih "dole" nego "gore" a sad mozemo raspravljati o tome sta je dobar glumac.ukusi su razliciti tako da nema smisla pricati o time.
[ Shone037 @ 25.03.2006. 21:23 ] @
Neka mu je laka crna zemlja...
[ smfilip @ 25.03.2006. 21:30 ] @
R.I.P.
[Ovu poruku je menjao smfilip dana 25.03.2006. u 22:31 GMT+1]
[ miljenko2003 @ 25.03.2006. 22:11 ] @
schepan schekich je bio najachi
steta
[ Zikka @ 25.03.2006. 23:29 ] @
Bas steta. Mogao je da glumi jos mozda dvadesetak godina .
[ obucina @ 26.03.2006. 00:06 ] @
Eh... šta reći, odgledaću neki njegov film...
-Kolega, molim vas, ja sam tražio obično pojačanje, zašto ste vi došli?
-Zato što smo zajebani. Da završimo brate ovo. MOMCI, PRIPREMITE SE ZA UPADANJE!
Jagoda u supermarketu
[ Barton @ 26.03.2006. 00:16 ] @
nek mu je laka zemlja
[ dezintegrator @ 26.03.2006. 03:23 ] @
Neka pochiva u miru.
Lav, ljudina. Privatno josh gotivniji nego na ekranu.
Nije se josh ni afirmisao totalno... :(
[ FlashGrounder @ 26.03.2006. 03:42 ] @
RIP :(
lik nad likovima, slazem se da je mogao jos mnogo da da.
zbog njega sam ponekad i gledao ove nase sapunice :(
[ Misa_exclusive @ 26.03.2006. 10:49 ] @
Stvarno šteta. Bio je jedan od najboljih i najupečatljivijih glumaca.
Nažalost, skoro svi ti stari, dobri glumci su umrli.
Nek počiva u miru.
[ ton_majstor @ 26.03.2006. 15:19 ] @
Neka mu Gospod da rajsko naselje...
Retko antišmiranski nastrojen i prirodno obdaren glumac. Uvek naspet i raspet. Galamdžija! U rangu sa pokojnim Batom Stojkovićem, Zoranom Radmilovićem i Ljubom Tadićem, po količini ISKRENIH glumačkih emocija i plasmana. Šteta!
Ovi mladi skotovi danas mogu da pocrkaju, neće ih se niko sećati ovako.
Amen!
[ Ciprijani @ 26.03.2006. 16:30 ] @
Zaista mi ga je zao,bio je dobar glumac
[ renne @ 26.03.2006. 17:21 ] @
R.i.P.
[ strba @ 26.03.2006. 18:08 ] @
Sa nevericom sam primio vest
Tuga :( ... veliki glumac i ljudina od coveka.
[ Mobtel @ 26.03.2006. 21:23 ] @
Stvarno mi je zao ovako dobrog glumca i likovi koje je glumio su bili totalno najjaci,,,,cercil,scepan itd...cak sam i ja postavio ovakvu temu pa su je izbrisali
[ vaderru @ 27.03.2006. 11:00 ] @
Zao mi ga je!
Bio je jako dobar glumac.
[ maliradojca @ 27.03.2006. 15:53 ] @
Duze vreme je bio bolestan(srce), zato se i preselio iz Beograda pod Avalu.BIo je OK lik, i veliki Srbin.Slava mu
[ Deda_Mraz @ 27.03.2006. 18:35 ] @
Ne znam da li mi je više bilo žao nekog drugog glumca koji je umro osim njega?!
Stvarno velika šteta, a i relativno mlad je umro...
Slava mu...
[ MixMaster @ 27.03.2006. 23:10 ] @
Bas sam se iznenadio kada sam cuo. Sta reci...
Pocivaj u miru. :-(
[ markone @ 28.03.2006. 08:14 ] @
Bio je veliki covek, i zaista je rano otisao
Slava mu
[ ghetto superstar @ 28.03.2006. 14:50 ] @
nisam mogao da vjerujem kada sam cuo
laf u srcu
neka mu je laka crna zemlja
[ Mobtel @ 28.03.2006. 15:11 ] @
Neznam da li ce nekoga ovakva tema ikad biti otvorena..zaista je bio lik...i zasluzio je ovo sto se moze procitati na ovim stranama...i nadam se da ce sto vise ljudi procitati ovo i prodruziti se sa svojim komentarima...
[ fanfon @ 28.03.2006. 15:13 ] @
Za razliku od mnogih danasnjih mladjih glumaca, Danilo je pre svega bio originalan i svojom glumom nikog nije pstavljao ravnodusnim. To se narocito odnosi na ulogu Scepana u Srecnim ljudima. Ko god ga je gledao u toj ulozi, izgledao mu je kao da je on stvarno taj kog glumi i morao je bar nesto da prokomentarise na njegov racun. Svaka mu cast!
[ djordje @ 28.03.2006. 18:01 ] @
Zaista prva tema u kojoj nema neslaganja
[ Mobtel @ 28.03.2006. 19:10 ] @
Majke mi..
A vala je covek zasluzio da bude prvi po tome sto ce dobiti ovakve temu....
[ Nemanja Avramović @ 28.03.2006. 23:31 ] @
Kad sam bio mali nisam ga voleo jer sam ga se plasio :|
Naravno, vremenom sam uvideo da je to jedan jako kvalitetan glumac.
R.I.P.
[ ton_majstor @ 29.03.2006. 14:35 ] @
Ja mislim da sam ga se plašio do zadnje uloge! Toliko je realan!
Inače, naša glumačka škola... bilo koja... svake godine ispljune nekoliko desetaka mediokriteta i šmiranata, kao i netalentovanih ćerki i sinova poznatih (čast izuzecima), a pravi, prirodni TALENTI crkavaju po provinciji i neafirmisani.
Mogu da nabrajam tu ekipu, a nije neprepoznatljivo nikome! Naravno, neću. Jedino što me nervira je da se apriori strani glumci proglašavaju za debile, a "naši" za bogomdane!
Neću (osim ovde) da spominjem imena, ali recimo... odgajeni smo na glumi koja je "lažna", preuveličana, pozorišno preforsirana (nije pozorište krivo za to), i emocionalno nezrela...
Od recimo, 100 naših glumaca, tek 5-10 može slobodno da pređe granicu i napolju glumi ravnopravno. To se i vidi. Nove generacije glumaca su čist špricer! Pola onako, valja, pola krš Božiji. Mladi glumci se teraju da glume u reklamama, spotovima i tako, pogrešno poučeni brzom kintom, nastavljaju da devastiraju glumište!
Da napravim jedan, finalni offtopic:
Kusturica mi je svojevremeno rekao da je Srđan Todorović bolji glumac od oca, Bore. To smatram za neistinu, ali ne zato što je Bora bolji, nego zato što Srđan NIJE imao očeve uloge (mislim na kvalitet i dubinu). Igrati kretena je lako, a Srđan Dragojević baš ume da upropasti dobre glumce.
Ok, dosta i pozdrav!
[ reject @ 30.03.2006. 01:47 ] @
Citat: ton_majstor: Ja mislim da sam ga se plašio do zadnje uloge! Toliko je realan!
Setimo se Ilije Pjevca.
Citat: Inače, naša glumačka škola... bilo koja... svake godine ispljune nekoliko desetaka mediokriteta i šmiranata, kao i netalentovanih ćerki i sinova poznatih (čast izuzecima), a pravi, prirodni TALENTI crkavaju po provinciji i neafirmisani.
Zato me je tesko i naterati da pogledam bilo koji noviji domaci film. Jednostavno ne mogu da
gledam kako glumci "glume" tako sto izrecituju svoj deo texta i to lose, na nacin koji nikada
necete cuti u realnosti, nigde. E, bre, nije to samo citanje onog sto je neko napisao (kvalitet
napisanog takodje rapidno opada). Onda tek krece strahota kad se u dijalogu nadju glumac
i "glumac" gde je jedan zaista lik iz scenarija, a drugi je vezan za svoj lik samo onim slovcima
sto pisu na kraju filma. Na glumcu mora da se vidi da "oseca" ono sto se desava oko njega i
da su njegovi pokreti/polozaj tela/izrazi/ton rezultat stanja/emocija njegovog lika (kad ovo
nekom objasnjavam, uvek ga uputim da pogleda Zlog Porucnika).
Pogledajte onu seriju na pinku (Mjesoviti brak, tako nesto). U svakoj sceni gde Mima Karadzic
(koji inace vuce celu seriju koju sve vise izbegavam i u zadnje vreme retko kad gledam) govori
sa "mladim talentima" (cast izuzecima) tacno se vidi ono o cemu sam govorio.
Citat: Kusturica mi je svojevremeno rekao da je Srđan Todorović bolji glumac od oca, Bore. To smatram za neistinu, ali ne zato što je Bora bolji, nego zato što Srđan NIJE imao očeve uloge (mislim na kvalitet i dubinu). Igrati kretena je lako, a Srđan Dragojević baš ume da upropasti dobre glumce.
Ovo je nesto najtacnije sto sam ikada procitao na es-u.
E, ovo je sve skroz offtopic, ali sad sam malo popizdeo citajuci ovo napisano. Mislio sam da
ovo ne postujem ovde, al moram, pa nek brisu ako im se brise. :)
[ Bojan Basic @ 30.03.2006. 12:03 ] @
Citat: ton_majstor:
Kusturica mi je svojevremeno rekao da je Srđan Todorović bolji glumac od oca, Bore. To smatram za neistinu, ali ne zato što je Bora bolji, nego zato što Srđan NIJE imao očeve uloge (mislim na kvalitet i dubinu).
Ti bas menjas misljenja ;)
http://www.elitesecurity.org/poruka/874540
Citat: ton_majstor:
Pre nekoliko godina sam pričao sa Kusturicom i rekao mi je:"... videćeš, mali je bolji glumac od oca!"
Koliko god mi to teško palo da kažem, bio je u pravu.
[ ton_majstor @ 30.03.2006. 12:30 ] @
Ne pravdam se, zaista sam tada to napisao. Mada, to je bilo pre nego što sam video "Mi nismo Anđeli 2", na Pinku ili negde. Kada sam to video, vratio sam se na prvobitno, TO mišljenje. Usput o Srđanovoj kampanji za 064 neću da pričam, svi moraju da jedu leba.
Danas je bio film sa Danilom, Burdušem i Bekimom na TV. Bekim je bio i ostao legenda, a bio je već mator, a li mladi Danilo već sija... tek da se ontopicujemo...
Bojane, HVALA! Lepo je videti da čovek izrasta sa stavovima! (mislim na sebe!)
Pozdrav!
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|