[ fanfon @ 05.04.2006. 14:29 ] @
Izvor: Blic

Penzioner dobio dva miliona dinara

Masimo Odo, fudbaler Lacija, autogolom u 93. minutu doneo je Empoliju bod u Rimu (3:3) a penzioneru iz Bačke Palanke dva miliona dinara (oko 23.000 evra) na sportskoj kladionici!

I.J. (64) u nedelju je, sat i po pred početak 32. kola italijanskog šampionata, uzeo olovku u ruku i otišao u kladionicu „Mocart“ (13.25 časova), zatim u „Atlantik“ (13.35), pa „Brazil“ (13.51) i, na kraju, u „Premijer“ (14), u svakoj je odigrao po tiket na kojem su se nalazili mečevi: Lacio - Empoli tip 1-X (domaćin dobija prvo poluvreme, na kraju remi), Sampdorija - Kaljari 1-X, Fiorentina - Roma 1-X i Palermo - Askoli 1-X, uz uplatu od po 50 dinara!

Pet minuta pre 17 časova završeni su bili dueli Sampdorija - Kaljari 1:1 (1:0), Palermo - Askoli 1:1 (1:0), Fiorentina - Roma 1:1 (1:0), dok je Lacio protiv Empolija vodio 3:2 (2:1), međutim arbitar još nije svirao kraj.

- Ko nema sreće u ljubavi, ima u kocki, hajmo Rimljani - povikao je ovaj neženja iz Bačke Palanke prateći meč u kladionici, a u tom trenutku, u trećem minutu sudijske nadoknade, u 16.57 Odo, prvotimac Lacija, zatresao je svoju mrežu za 3:3 i kraj utakmice!

Dva miliona dinara su tako završila u džepu ovog penzionera koji je pre tri meseca takođe u kladionici „Brazil“ dobio 270.000 dinara.

Ne znam koliko moras biti lud i srecan pa da odigras iz 1 u X cetiri utakmice na tiketu i to bas sve cetiri na Italijane i da to dodje...Posto je kvota iz 1 u X bar 12, to znaci da je on dobio na svakom tiketu preko milion dinara, ali mu je zbog limita isplaceno pola...
[ Abstract @ 05.04.2006. 16:50 ] @
Haha, ja sam iz Backe Palanke al nisam cuo za ovo, srecnik...
[ ghetto superstar @ 05.04.2006. 20:22 ] @
previse "luda" sreca... poznajete li ikoga ko igra iste tikete u vise kladionica non stop?
ja nikog, a bas znam masu ljudi koji su zaludjeni kladionicom i koji opet ne znaju nekog slicnog....
mislim, ne kazem da je pezioner iz BP imao dojavu ali opet, nije li malo sumnjivo? u najmanju ruku - cudno
a opet, ako je nesto "znao" sto nije odigrao 20 tiketa, nije 1000din neka cifra...
ne znam...
[ dobio_7 @ 05.04.2006. 21:23 ] @
Ja ne verujem ni da je matori dobio...
[ markone @ 05.04.2006. 21:38 ] @
slazem se, i ja mislim da je samo fora, a blic i istina cesto nemaju dodirnih tacaka... pa nebi bilo cudno da je obicna laz!
[ Deda_Mraz @ 05.04.2006. 22:08 ] @
Citat:
dobio_7: Ja ne verujem ni da je matori dobio...

A zašto ne veruješ?
[ ventura @ 06.04.2006. 00:04 ] @
Ne treba verovati svemu što piše u novinama...

Moguće je da je neko pogodio ova 4 tipa, igraju ljudi svašta, a i ta 13-ta nedelja je bila užasna za kladionice jer su svi rezultati došli najpovoljnije po igrače i upravo ti mali tiketi su odneli najviše novca...

Verujem da je možda matori prošao u jednoj kladionici, a u ostalim da je odigrao slične tikete (ovakav tiket je sam po sebi nemoguć, tako da je glupo uplaćivati isti tiket u više poslovnica, osim ako nemaš vremeplov, pa možeš da se vratiš kroz vreme znajući tačne rezultate utakmica), pa je kao onda fazon, za malo da i u ostalima dobije...

Verovatnoća da će neko proći ovakav tiket je 1 : 46,592 što je baš mnogo, a verovatnoća da će isti ovakav tiket uplatiti u više kladionica je prosto bacanje para... Da igra tom nekom strategijom da uzme što više novca, onda na tiket ne bi stavljao 4 ovakva prelaza, već samo tri, jer je ovako dve trećine svog dobitka poklonio kladionici jer je prešao maksimalan dobitni iznos po tiketu, a šansa mu je 15 puta manja da pogodi...

[ jnk @ 06.04.2006. 00:38 ] @
Ma možeš ti ventura da ke*aš al matori je dobio.
[ ventura @ 06.04.2006. 01:00 ] @
Dobio pa dobio, mora neko i na loto-u da dobije sedmicu... Samo je poenta da je priča o 2 miliona dinara najverovatnije višestruko preterana... Pogotovo uzimajući u obzir kredibilitet novina kao što je Blic...
[ Milos Dedijer @ 06.04.2006. 07:55 ] @
Jedino sto je moguce da je cica uradio je da je napravio par tiketa sa kombinacijama:

Lacio 1-X
Fiorentina 1-X
Palermo 1-X

pa

Lacio 1-X
Fiorentina 1-X
Sampdorija1-X

...

E u to bih mozda i poverovao... A verujem da je tekst napisao neko ko je usao u kladionicu jednom u zivotu (i to da zeni uplati tiket ).

[Ovu poruku je menjao [Ded4] dana 06.04.2006. u 08:56 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao [Ded4] dana 06.04.2006. u 08:57 GMT+1]
[ renne @ 06.04.2006. 12:58 ] @
A zasto je uplatio u cetiri kladionice

Vrlo prosto, zato sto je eventualni dobitak prelazio maximalne isplate u svim kladionicama, i jednostavno covek nije mogao da ulozi kintu u jednoj

vrlo pros razlog, a nesto i ne verujem da bi blic isao tako da leko da falsifikuje tikete pa ih onda skenira
[ hyle @ 06.04.2006. 13:50 ] @
Ja mogu da potvrdim da je u kladionici Mozzart covek stvarno dobio 500000 dinara na ulozenih 50.
Za ostale kladionice ne znam.