[ sdkain13 @ 09.04.2006. 20:04 ] @
Sta mislite o ovoj grupi?Sta mislite o Kurt Cobainu?Koje su vam najbolje pesme?
[ anon28907 @ 09.04.2006. 20:09 ] @
Najbolje pesme po meni ... hmmm ... All apologies ? In bloom?

A za Kurta ... voleo je muziku ... nije radio samo za kintu kao sto to neki muzicari danas rade ....
[ biotech @ 09.04.2006. 20:16 ] @
gledao sam film o poslednjim danima kurta kobejna i mogu vam reci da je tesko s*****
[ Ivan Dimkovic @ 09.04.2006. 20:18 ] @
Nirvana? Definitivno jedan od najuticajnijih bendova pocetka 90-tih koji je preporodio zvuk.

Kurt? Steta sto su ga poslali na detoksikaciju posle koje je razneo sebi glavu...
[ sdkain13 @ 09.04.2006. 20:22 ] @
Upravu si to za Kurta!!!Nije radio za kintu!Imao je zeznut zivot!!Citao sam neku knjigu o njemu!Jel' cuo neko ono sto je pisalo na jednom albumu i koncertu?Ono za Srbe!!!(no dogs and Serbs allowed)
[ Branko Santo @ 09.04.2006. 20:27 ] @
Sve redom pesme su super :)

About a girl
Rape me
On a plane
Mollys lips

I ona kad se zali babi da nece da ide kuci kako se zove, ta je ekstra, vrlo duboka!

Ne znam sto ljudi kazu da je Nirvana depresivna meni je bas kul :)
[ downer @ 09.04.2006. 21:21 ] @
Nirvana je definitivno obelezila 1990s. Kurt Cobain - talentovan i simpatican, steta zbog svega sto mu se desilo.
Najbolje pesme? Beeswax, downer (he he), Been a Son.... ima ih puno.

Citat:
sdkain13: Upravu si to za Kurta!!!Nije radio za kintu!Imao je zeznut zivot!!Citao sam neku knjigu o njemu!Jel' cuo neko ono sto je pisalo na jednom albumu i koncertu?Ono za Srbe!!!(no dogs and Serbs allowed)

laz, kao i mnoge stvari. Bilo je mracno vreme i razni "patrioti" su poturali ovakve price, najvise zbog Chrisa Novoselica, koji je Hrvat (uuu, zli hrvat, jaooo). Novoselic je u to vreme pisao za neke fanzine, citao sam neke njegove textove i on je u sustini tada bio umereni anarhista i pacifista. Sada se malo uozbiljio i upleo se u politiku, ali i dalje je vise lev nego desni.

Video sam originale svih Nirvaninih albuma, i nigde to ne pise.

pozdrav
[ dr.NPN @ 09.04.2006. 21:31 ] @
Najjaca pesma mi je The Man Who Sold The World, mada su generalno sve cool.
A u to vreme najvise sam voleo da slusam onaj Unplugged sto bese izasao....
[ Floyd @ 09.04.2006. 21:39 ] @
Previse su depresivni
[ Mihailo @ 09.04.2006. 21:58 ] @
Citat:
dr.NPN: Najjaca pesma mi je The Man Who Sold The World, mada su generalno sve cool.
A u to vreme najvise sam voleo da slusam onaj Unplugged sto bese izasao....

to je napisao Bowie
[ acaradio @ 09.04.2006. 21:58 ] @
Citat:
dr.NPN: Najjaca pesma mi je The Man Who Sold The World...

...definitivno jedna od najpopularnijih obrada svih vremena. Cak je i onaj fals u solo-deonici Kurta Cobaina zvucao simpaticno.
O Nirvani mislim da su prilicno uticajan bend. "Nevermind" je album koji je ostavio jak pecat na muzickoj sceni, najavio je kako ce izgledati devedesete...na neki nacin, nastavili su ono na cemu se punk pokret zaustavio krajem sedamdesetih.

Inace, nisam neki ljubitelj ovog benda, jedina njihova pesma koju uvek volim da cujem je "Come As You Are"...i povremeno poslusam ceo "Nevermind"

[Ovu poruku je menjao acaradio dana 09.04.2006. u 23:00 GMT+1]
[ Nabukodonosor @ 09.04.2006. 22:16 ] @
Obozavam da slusam i dan danas.
[ anon28907 @ 09.04.2006. 22:19 ] @
Citat:
Novoselic je u to vreme pisao za neke fanzine, citao sam neke njegove textove i on je u sustini tada bio umereni anarhista i pacifista.

Jos jedan razlog da ga gotivim ...

Citat:
Sada se malo uozbiljio

Hoces reci da je anarhizam neozbiljnost ? :))))
[ Milos Dedijer @ 09.04.2006. 22:34 ] @
Odlicni su (bili)! Mada, MTV unplugged je neprevazidjen. Steta sto nemam video snimak.

Omiljene pesme?

•Rape Me
•On a plane
•Come as u r
•Where did u sleep last night
...

To je samo jedan ‰ dobrih pesama Nirvane.
[ g@rfild @ 10.04.2006. 09:12 ] @
Najvise volim:
Rape Me
i njihovu obradu The Man Who Sold The World
[ dejan @ 10.04.2006. 09:19 ] @
Kada bi ono za Srbe bilo tacno onda bi pogazili sve svoje stavove...

Omiljene pesme... najvise sam voleo School i Lithium... mada su mi ceo prvi (Bleach) i poslednji album (In Utero) koliko god da se razlikuju fenomenalni.
[ rebalza @ 10.04.2006. 09:49 ] @
Johnny Stulic je za Kurt Cobaina rekao kako mu je ovaj krao pesme, nije nemoguce.... Ipak jedan je Johhny
[ iNCUBUs @ 10.04.2006. 16:18 ] @
Nekako mi je to suviše tinejdžerski bend. Malo je outdated, iako je svakako jedan od par najbitnijih bendova '90ih.
[ ilkeNo1 @ 10.04.2006. 16:57 ] @
Cime se bavi danas Novoselic?

Inace to mi je omiljeni bend i dan danas.

Pored onih najpoznatijih, medju kojima na 1. mestu Come As You Are, obozavam i School i Molly's Lips.
[ Buum @ 10.04.2006. 22:37 ] @
Nirvana mi je jedan od najomiljenijih bendova koji je dosta uticao na profilisanje mog muzičkog ukusa. Album "Nevermind" po svim parametrima spada u antologijska dela. Inače, to je bio prvi CD koji sam uopšte kupio. Sa zadovoljstvom sam izbrojao 20 DM za ko-zna-kako-prošvercovani original i nisam se pokajao. Te daleke '91. Nirvanina muzika je bila perfektan soundtrack za krvavo i haotično stanje u državi.

Omiljene pesme: Smels like teen spirit, Come as you are, Rape me, Man who sold the world, Lithium...
[ Silenoz @ 10.04.2006. 22:41 ] @
Ne volem nji'ovu muziku
[ branchy @ 10.04.2006. 23:43 ] @
Ah ta Nirvana. Definitivno je promenila moj zivot tako sto sam pored njih pocela da upoznajem grunge, a mogu vam reci da i dan danas slusam tu muziku.

Cenila sam Kurta, steta sto se ubio.

Bila sam i ostala veliki fan Nirvane. Samo mi je zao sto iz godine u godinu sve manje citam o Kurtu, pogotovo 08.04. kada bi trebalo da ga pomenu.

Tvrdim vam da ono sto pricaju da je bilo napisano za Srbe i pse, NIJE istina. Sve je to posledica politike, nazalost.

Sto se tice Novoselica, on svira u nekom malom bendu, ne mogu da se setim imena, ali im nesto bas i ne ide.

Citat:
rebalza: Johnny Stulic je za Kurt Cobaina rekao kako mu je ovaj krao pesme, nije nemoguce.... Ipak jedan je Johhny

Ipak je Kurt bio jedan veliki fan Azre, i Branimir je to znao.

A omiljene pesme, pa skoro sve, ali ajde da i ja napravim moj spisak.
Drain You, On a Plain, Molly's Lips, Heart-shaped Box.....

E da, a da li znate da je mala Kurtova devojcica sada porasla i da je prelepa i da puno podseca na Kurta?
[ dejan @ 11.04.2006. 08:39 ] @
@ilkeNo1, branchy

Novoselic je posle svirao u grupi Sweet 75 (skinuo sam svojevremeno jedan njihov album, nije lose), a potom je imao jos par projekata sa nekoliko poznatih muzicara americke scene: Jello Biafra, Meat Puppetsi, clanovi Sonic Youth, Soundgarden...
[ random @ 11.04.2006. 09:25 ] @
Nabavih pre neki dan neki koncertni DVD snimak Nirvane ("Live! Tonight! Sold out!!"). Moram priznati da sam se neprijatno iznenadio, uživo zvuče jako loše. Uopšte nema čvrstine i energije koju sam očekivao slušajući studijske snimke.

Ako neko od fanova može da me razuveri preporučivši mi dobar koncertni snimak Nirvane (po mogućstvu DVD, a obavezno "redovan" koncert, ne unplugged), biće mi drago.
[ skriven.iza.laznih.imena @ 11.04.2006. 11:39 ] @
Citat:
branchy: Ipak je Kurt bio jedan veliki fan Azre, i Branimir je
to znao.

A da li imaš neki link koji bi potkrepio ovu tvrdnju?
[ Dundjerski Nemanja @ 11.04.2006. 11:43 ] @
Nirvana = Ne.
[ Floyd @ 11.04.2006. 11:49 ] @
E ima jedna bas dobra pesma, Aero Zeppelin
[ rebalza @ 11.04.2006. 14:32 ] @
Citat:
skriven.iza.laznih.imena: A da li imaš neki link koji bi potkrepio ovu tvrdnju?

opste poznata stvar !
[ Marko Bijelic @ 11.04.2006. 15:47 ] @
Za Nirvanu, mislim da je bila poslednji veliki bend u rokenrolu, posle njih nije napravljeno ništa vrijedno spomena. Sad će neko da mi napiše da je Franz Ferdinand opasan bend, mislim ništa od toga ;-)

Opet, s druge strane, zbog perioda u kome su radili i bend koji je poprilično izvikan, ne nudeći opet toliko neki ekstra kvalitet ako bi se poredio sa nekim prethodnicima. U periodu njihovog rada nije ni bilo neke jake konkurencije, tipa alternativa su bili Guns N' Roses, dosta odsviranog žanrovski je bilo i prije njih, npr. The Pixies, itd. U suštini, bend oko koga su novinari uvijek pravili ogroman buzz, i bukvalno dan danas vidim u dnevnim novinama šablonske bljutave tekstove o Cobainu.

Što se tiče The Man Who Sold The World, ako se neko sjeća, Električni Orgazam je bar jedno pet godina ranije obradio istu stvar u izvedbi skoro sličnog kvaliteta.
Ako je neko na Exitu ljetos bio na Felix da Housecatu, sigurno se sjeća reakcije mase koja je horski pjevala uz njegov remiks Lithiuma... :)

A za Džonija i Nirvanu, baš bih volio da neko baci konkretan link...
[ milanche @ 11.04.2006. 15:55 ] @
Ja sam citao intervju Dzonija Stulica u kojem kaze da su Novoselica roditelji slali u Motovun (ili tu negde blizu Pule)
sa sesnaest godina da ga malo sklone od depresije (i verovatno droga), gde je visio na koncertima Azre.

Gde sam to citao, morao bih da se setim. Nemam vremena da google-ujem na 'Dzoni Stulic intervju'...
[ branchy @ 11.04.2006. 16:33 ] @
Citat:
skriven.iza.laznih.imena: A da li imaš neki link koji bi potkrepio ovu tvrdnju?

nemam link. ja kada sam slusala nirvanu tada nisam koristila internet (davne 94.). Sve te informacuije sam dobijala iz novina.

Kao sto je vec i receno, to je opste poznata stvar.
[ Floyd @ 11.04.2006. 16:44 ] @
Citat:
mungos:
Ako je neko na Exitu ljetos bio na Felix da Housecatu, sigurno se sjeća reakcije mase koja je horski pjevala uz njegov remiks Lithiuma... :)

Znaci kako me je smorio lik nisam verovao. Ali oni koji su ipak ostali mogli su ujutru da cuju Joris Voorna i oni koji su bili znaju da se ipak isplatilo :)
[ skriven.iza.laznih.imena @ 11.04.2006. 17:15 ] @
Citat:
rebalza:opste poznata stvar !

Odlično! Onda ti neće biti teško da pronađeš link na net-u. Požuri!
Citat:
milanche:Ja sam citao intervju Dzonija Stulica u kojem kaze da
su Novoselica roditelji slali u Motovun (ili tu negde blizu Pule)
sa sesnaest godina da ga malo sklone od depresije (i verovatno droga), gde je
visio na koncertima Azre.

Gde sam to citao, morao bih da se setim. Nemam vremena da google-ujem na
'Dzoni Stulic intervju'...

U to vreme je Novoselić bio NN klinac. Koliko je samo klinaca visilo na
njegovim koncertima za to vreme? I sada se on baš setio Novoselića. „A da! To
je onaj klinac koji je pre 10-15 godina slušao naše koncerte, jedan od njih
desetak hiljada. Sećaš ga se stari, kaj ne?“ ;)

Štulić mi se sviđa više od Nirvane, ali tu malo se*e.
[ branchy @ 11.04.2006. 18:20 ] @
Citat:
skriven.iza.laznih.imena: U to vreme je Novoselić bio NN klinac. Koliko je samo klinaca visilo na
njegovim koncertima za to vreme? I sada se on baš setio Novoselića. „A da! To
je onaj klinac koji je pre 10-15 godina slušao naše koncerte, jedan od njih
desetak hiljada. Sećaš ga se stari, kaj ne?“ ;)

Štulić mi se sviđa više od Nirvane, ali tu malo se*e.

Izvini molim te, ali koji je tvoj problem? Tvrdim da sam citala nekoliko puta po raznim novinama kako Stulic okrivljuje Nirvanu za kradju pesama. Ja ne znam da li je to istina, i ne kazem da jeste, ali to je rekao Branimir Stulic a ne neko NN lice. Mislim da nema svrhe da se raspravljamo oko toga. A tebe ako toliko zanima ta prica, pretrazi TI Internet, pa saznaj vise.

Ako ti nesto nije jasno pitaj Stulica da ti pojasni stvar, kako i zasto trvdi da mu je Kris krao pesme. Nece ti biti tesko da pronadjes link na net-u. Pozuri!!!!!!!!!!!
[ blejim @ 11.04.2006. 18:46 ] @
Po mom skromnom misljenju pored The Doors-a (koje postujem i volim do imbecilnosti), Nirvana je jedini bend koji je za jako kratko vreme postigao sam vrh i koji je postavio neke nove ideje i standarde u muzici, otvorio vrata mnogima i generalno napravio neku vrstu revolucije u muzici.

Omiljena stvar hmmmmm pa recimo Lake Of Fire u Unplugged verziji, vrh vrh vrh!
[ random @ 11.04.2006. 18:58 ] @
Koje su to tačno nove ideje i standardi koje su postavili Doorsi, i šta je to revolucionarno u njihovom pristupu?

Isto pitanje za Nirvanu.
[ braker @ 11.04.2006. 19:16 ] @
Nirvan je iznela grunge sa ulica Seatle-a na globalnu scenu,i kao shto neko reche,imala je ogroman uticaj na razvoj muzichke scene 90-ih.Medjutim ja bih se pre opredelio za Alice in CHains(unplugged) ili recimo Pearl Jam,kao vrhunski kvalitet u ovoj vrsti muzike.Popularnost Doors-a i posle toliko godina(kao i u ono vreme) u najvecoj meri se moze pripisati lichnosti Morissona.
[ Floyd @ 11.04.2006. 19:22 ] @
Citat:
random: Koje su to tačno nove ideje i standardi koje su postavili Doorsi, i šta je to revolucionarno u njihovom pristupu?

Ideja, sacuvati kvalitet pod rekordnim uticajem droge :)
[ reject @ 11.04.2006. 20:02 ] @
Citat:
braker: Nirvan je iznela grunge sa ulica Seatle-a na globalnu scenu

Ljudi, Nivrana je samo nastavila ono sto su svirali i HuskerDu na zadnjim albumima.
Oni jesu "smislili nesto novo" i uticali na mnoooogo bendova iz svog vremena i nakon njih,
ali nisu toliko poznati medju sirokim narodnim masama.

[Ovu poruku je menjao reject dana 11.04.2006. u 21:03 GMT+1]
[ braker @ 11.04.2006. 20:27 ] @
Citat:
reject: Ljudi, Nivrana je samo nastavila ono sto su svirali i HuskerDu na zadnjim albumima.
Oni jesu "smislili nesto novo" i uticali na mnoooogo bendova iz svog vremena i nakon njih,
ali nisu toliko poznati medju sirokim narodnim masama.

Mozda greshim ali chini mi se da je sa "Smells Like Teen Spirit" ovaj pravac postao poznat dosta shirem krugu,nego shto je to pre bio sluchaj.
[ dejan @ 11.04.2006. 20:31 ] @
Nirvana u sustini nije svirala nista drugacije nego vecina bendova sa kojima je svirala, a plus su sve njihove pesme poprilicno jednostavne (par akorda koji svaki pocetnik vrlo lako moze da savlada). Medjutim, Kobejn je za razliku od ostalih muzicara, imao neverovatnu harizmu i dar da uz pomoc tako jednostavne forme stvori fenomenalne pesme.
[ milke @ 11.04.2006. 20:36 ] @
Citat:
branchy: Ipak je Kurt bio jedan veliki fan Azre, i Branimir je to znao.
Da, da, kako da ne... A onda je mrmot uvio čokoladu u foliju.
[ rebalza @ 11.04.2006. 22:14 ] @
Citat:
branchy: Izvini molim te, ali koji je tvoj problem? Tvrdim da sam citala nekoliko puta po raznim novinama kako Stulic okrivljuje Nirvanu za kradju pesama. Ja ne znam da li je to istina, i ne kazem da jeste, ali to je rekao Branimir Stulic a ne neko NN lice. Mislim da nema svrhe da se raspravljamo oko toga. A tebe ako toliko zanima ta prica, pretrazi TI Internet, pa saznaj vise.

Ako ti nesto nije jasno pitaj Stulica da ti pojasni stvar, kako i zasto trvdi da mu je Kris krao pesme. Nece ti biti tesko da pronadjes link na net-u. Pozuri!!!!!!!!!!!

super si odgovorila, nemam sta vise da dodam na tako nesto....

A ko malo bolje zna Branimira Stulica, zna da je on covek koji je maksimalno bio iskren i bez dlake na jeziku da to kaze, a nikada nije bio neko ko se nekim stvarima hvalio ili da bi dobio neki publicitet (samo da se zna da je covek sam otisao i pobegao od sve popularnosti sa ovih prostora)

Citat:
random: Koje su to tačno nove ideje i standardi koje su postavili Doorsi, i šta je to revolucionarno u njihovom pristupu?

Au coveceeeeee..... kakvo pitanje? ko je takvu muziku pre Doors-a svirao? Nisu revolucionarni kao Beatles-i ali ipak.....
[ skriven.iza.laznih.imena @ 11.04.2006. 22:18 ] @
Citat:
branchy:Izvini molim te, ali koji je tvoj problem? Tvrdim da sam
citala nekoliko puta po raznim novinama kako Stulic okrivljuje Nirvanu za
kradju pesama. Ja ne znam da li je to istina, i ne kazem da jeste, ali to je
rekao Branimir Stulic a ne neko NN lice. Mislim da nema svrhe da se
raspravljamo oko toga. A tebe ako toliko zanima ta prica, pretrazi TI
Internet, pa saznaj vise.

Ako ti nesto nije jasno pitaj Stulica da ti pojasni stvar, kako i zasto
trvdi da mu je Kris krao pesme. Nece ti biti tesko da pronadjes link na
net-u. Pozuri!!!!!!!!!!!

Ej, devojko, pa nisam tebe ni pomenuo u tom postu, već sam replicirao
milanchetu i rebalza-i. Tebe sam u potpuno drugoj poruci pitao da li imaš
neki link da potvrdiš tvoju tvrdnju da je Kurt bio veliki fan Azre. I
odgovorila si da nemaš. I na tome se završilo. Ne znam sa kojim pravom se
ovde „jediš“ kada tebe nisam ni pomenuo?

Sem toga kada izneseš neku tvrdnju na forumu, i uopšte u razgovoru, osnovna
pristojnost nalaže da se to potkrepi nekim činjenicama. Ti to nisi uradila.

A o nekim krađama pesama si počela da pričaš tek u ovom poslednjem postu.
Pošto si veliki fan i Nirvane i Azre, verovatno ti je poznat opus i jednih i
drugih. Jel'da? Pa koju su to pesmu iz Nirvane pozajmili od Štuliča? A?
[ skriven.iza.laznih.imena @ 11.04.2006. 22:26 ] @
Citat:
rebalza:super si odgovorila, nemam sta vise da dodam na tako nesto....

A ko malo bolje zna Branimira Stulica, zna da je on covek koji je maksimalno bio iskren i bez dlake na jeziku da to kaze, a nikada nije bio neko ko se nekim stvarima hvalio ili da bi dobio neki publicitet (samo da se zna da je covek sam otisao i pobegao od sve popularnosti sa ovih prostora)

Na šta je dala odgovor? Nije dala nikakav odgovor. Samo običan flame.

Srećom, albumi Azre i Nirvane su lako dostupni. Pa ako neko želi da tvrdi kako je Nirvana krala pesme od Štulića, neka izvoli i neka navede koje su to pesme ukradene.

Ili neka ćuti...

PS. A Štulić nije otišao zbog popularnosti, već zato što su ga zapalili za kintu. I jer mu je bilo malo muka od nacionalizma i šovinizma. Informiši se malo pre nego što počneš da iznosiš neke tvrdnje.

[Ovu poruku je menjao skriven.iza.laznih.imena dana 11.04.2006. u 23:29 GMT+1]
[ random @ 12.04.2006. 02:21 ] @
Citat:
rebalza: Au coveceeeeee..... kakvo pitanje? ko je takvu muziku pre Doors-a svirao? Nisu revolucionarni kao Beatles-i ali ipak.....

Ipak šta? Doorsi su bili samo jedan od mnogih bendova sa zapadne obale iz perioda psihodelije. Pojavili su se gotovo istovremeno sa još nekim dosta velikim bendovima koji su svirali sličnu muziku (da pomenem samo The Grateful Dead i Jefferson Airplane) -- ne može se reći da su oni napravili zvuk koji su drugi pratili, jednostavno su bili u trendu sa vremenom. Njihov prvi album je bio odličan debi, zanimljiva mešavina svega i svačega, ali to je bilo to -- nijedan sledeći koji su objavili mu nije bio ni prineti. Dosta brzo su izgubili originalne ideje i krenuli da se okreću bluz zvuku (poslušati Morrison Hotel), što je opet daleko od inovacije i postavljanja novih standarda. Čak i slušajući odlični prvi album, pre bih Doorse nazvao kompilatorima nego inovatorima.
[ random @ 12.04.2006. 02:27 ] @
Kao što braker reče, na sličan način ni Nirvana nije donela ništa novo, samo je probila alternativnu muziku u mainstream. Ne znam ko je pomenuo Nirvanu i Doorse zajedno u rečenici, ali zanimljivo je da i Doorsi i Nirvana duguju dobar deo svog komercijalnog uspeha harizmatičnosti i dobrom izgledu pevača. Zli jezici bi rekli da su se probili više "na kitu" nego na originalnost ;o).
[ rebalza @ 12.04.2006. 07:22 ] @
Citat:
random: Kao što braker reče, na sličan način ni Nirvana nije donela ništa novo, samo je probila alternativnu muziku u mainstream. Ne znam ko je pomenuo Nirvanu i Doorse zajedno u rečenici, ali zanimljivo je da i Doorsi i Nirvana duguju dobar deo svog komercijalnog uspeha harizmatičnosti i dobrom izgledu pevača. Zli jezici bi rekli da su se probili više "na kitu" nego na originalnost ;o).

ma bolje reci da uopste i ne vrede !!! O ukusima je tesko raspravljati i sve vreme se trudim da se oko toga ne petljam, ali ne moze se tako nekome lako oduzeti zasluga samo jer ti tako mislis..... Spomenuo sam vec Beatles-e, pa njih ljudi u drugom delu karijere gotovo da nisu ni slusali, nego je to samo bila manija..... pa sad bi neko mogao da kaze da oni tad nisu pravili dobru muziku?
Citat:
skriven.iza.laznih.imena: Na šta je dala odgovor? Nije dala nikakav odgovor. Samo običan flame.

Srećom, albumi Azre i Nirvane su lako dostupni. Pa ako neko želi da tvrdi kako je Nirvana krala pesme od Štulića, neka izvoli i neka navede koje su to pesme ukradene.

Ili neka ćuti...

evo ovako, posto si ti ili neko drugi trazio odgovor na netu da ti se da link, ja sam pretpostavio da si gledao na netu i da nisi nasao, ali sam ipak i ja malo pregledao i iskreno nigde na netu nema sajt koji to pominje. U mnogo cemu se oslanjam na internet ali za ovu informaciju potvrdu nisam nasao na njemu. Samo ono sto znam i sto sam pokupio iz vise razlicitih izvora (ne znam tacno kad i kojih, da li sa tv-a, casopisa i kako vec) to je da se lozio na njega i da je neke njegove ideje uzimao. Kako nisam neki muzicki ekspert tesko mi je da uporedim i strucno bilo sta iznesem za to se obrati samom Branimiru Stulicu.

Citat:
skriven.iza.laznih.imena

PS. A Štulić nije otišao zbog popularnosti, već zato što su ga zapalili za kintu. I jer mu je bilo malo muka od nacionalizma i šovinizma. Informiši se malo pre nego što počneš da iznosiš neke tvrdnje.

e covece informisan san ja sasvim dovoljno. I niko tacno ne zna njegov razlog odlaska, sam Dzoni prica kako je to zbog toga sto je hteo da se skloni kad je na vrhu i da ga niko drugi ne skloni i da ta njegova muzika zivi i bez njega i da joj on ostavi prostora da dise, i zato sto niko do tada nije sam sisao sa scene kada je bio na vrhu. Al nije sve to tacno jedan razlog, nego samo jedno vidjenje. A ja sam rekao da je pobegao od popularnosti, ne da je zbog nje pobegao nego u kontekstu da mu popularnost nije potrebna (tu sam cinjenicu hteo da objasnim) pa sam rekao da je imao muda da pobegne od nje.
[ reject @ 12.04.2006. 09:48 ] @
Citat:
random:više "na kitu" nego na originalnost ;o).

Na kitu care, nego kako.
[ random @ 12.04.2006. 09:54 ] @
Citat:
rebalza: ma bolje reci da uopste i ne vrede !!! O ukusima je tesko raspravljati i sve vreme se trudim da se oko toga ne petljam, ali ne moze se tako nekome lako oduzeti zasluga samo jer ti tako mislis..... Spomenuo sam vec Beatles-e, pa njih ljudi u drugom delu karijere gotovo da nisu ni slusali, nego je to samo bila manija..... pa sad bi neko mogao da kaze da oni tad nisu pravili dobru muziku?

Nije ovo rasprava o ukusima, već je krenula priča o tome ko je bio inovativan i donosio sveže ideje. Zasluge postoje -- probijanje alternativnog muzičkog žanra u široku javnost, pravljenje dobrih pesama, itd. -- i to niko nije osporio. A što se Beatlesa tiče, u drugom delu karijere (ako misliš na period pre i posle albuma Revolver?) nisu ni pravili koncerte, samo su radili studijski. A albumi su se prodavali. I muzika je bila dobra.
[ random @ 12.04.2006. 10:15 ] @
A Džoni Štulić se često u intervjuima žalio kako mu drugi muzičari kradu pesme, tako da me uopšte ne bi iznenadilo ako je izjavio tako nešto za Nirvanu.
[ jablan @ 12.04.2006. 10:20 ] @
Džoni je poznat po blagoj (?) paranoji, jedinu verodostojnu informaciju o uticaju Azre na Nirvanu mogli bi dati preostali članovi potonje grupe i eventualno ljudi koji su s njima sarađivali na pravljenju pesama. Ili da se u nekoj pesmi baš primeti sličnost sa nekom pesmom (ili periodom) Azre, što se dosad nije desilo.
[ skriven.iza.laznih.imena @ 12.04.2006. 10:58 ] @
Citat:
reject:
Citat:
random: Zli jezici bi rekli da su se probili više "na kitu" nego na originalnost ;o).
Na kitu care, nego kako.

Morison je na koncertima i pokazivao svoju „kitu“. Tako da se ovo može shvatiti bukvalno.
[ random @ 12.04.2006. 11:13 ] @
Hehe, sviđa mi se što si to „kitu“ napisao pod navodnicima. Prozivaš pokojnika, ccc... :o)
[ reject @ 12.04.2006. 11:37 ] @
Citat:
braker:Mozda greshim ali chini mi se da je sa "Smells Like Teen Spirit" ovaj pravac postao poznat dosta shirem krugu,nego shto je to pre bio sluchaj.

Jeste, ali nisu oni nista novo izmislili. Evo recimo, poslusaj Too Far Down od HuskerDu i cuces pretecu i Nirvane i PearlJam-a.

Sto se tice "kicenja", nisam previse upucen u razvoj scenskog nastupa, tako
da Doorsi mozda i nisu kompilatori.
[ random @ 12.04.2006. 15:51 ] @
Ili poslušati Pixies-e koji su očigledno dosta uticali na Nirvanu.
[ Decorated Emergency @ 12.04.2006. 15:59 ] @
Ne bih sebe nazvao fanom, ali svidjaju mi se neke pesme. Takodje mi se svidja njegova izjava: " I'd rather be hated for who I am then loved for who I'm not"
[ branchy @ 12.04.2006. 21:22 ] @
Na netu postoji izjava Stulica, okrivljuje Krisa da mu je krao pesme.

Evo http://www.budva.com/cafe/index.php?whtz=news&id=73

Iskreno, nisam ni znala da ovo postoji na netu, ali posto zelite da za sve imam dokaz, evo vam jedan.

Ja sam ovo davno citala po novinama koje su se zvale Teen, hrvatsko izdanje. Nazalost taj primerak nemam da vam i to pokazem, ali mislim da sam svoju pricu ovim opravdala.
[ skriven.iza.laznih.imena @ 12.04.2006. 22:02 ] @
Citat:
Džoni Štulić:"Novoselić je iz Privlake, a ja iz Nina kraj Zadra.
On je odrastao na mojim pjesmama. Kurt Kobejn se furao na mene, to se vidi po
njegovim pokretima, a posebno po pjesmama na drugom albumu
(`Nevermind', 1991). Čak je i frizura ista", rekao je Štulić

Bravo Džoni. Provalio si ih. I to sve potkrepljeno neoborivim dokazima.

Citat:
random:Hehe, sviđa mi se što si to „kitu“ napisao pod
navodnicima. Prozivaš pokojnika, ccc... :o)

Siguran sam da je pokojnik odužio dug pomenutom „kitu“... i ostalim ribama ;)
Tako da mu moje prozivanje neće teško pasti...
[ skriven.iza.laznih.imena @ 12.04.2006. 22:07 ] @
Nadam se da se niko neće naljutiti zbog mog prozivanja Štulića.

Ja zaista cenim i volim njegovu muziku. Više nego na primer Nirvaninu. Ali meni to nije dovoljno da mu poverujem na reč da mu je muzika kradena. Barem je za tako nešto lako navesti dokaze i činjenice. A on to ipak nije uradio u pomenutom intervjuu.
[ branchy @ 12.04.2006. 22:16 ] @
Citat:
skriven.iza.laznih.imena: Nadam se da se niko neće naljutiti zbog mog prozivanja Štulića.

Ja zaista cenim i volim njegovu muziku. Više nego na primer Nirvaninu. Ali meni to nije dovoljno da mu poverujem na reč da mu je muzika kradena. Barem je za tako nešto lako navesti dokaze i činjenice. A on to ipak nije uradio u pomenutom intervjuu.

Ja se ne ljutim.

Slazem se sa tobom da on nije dao nikakav dokaz, jedino da mu verujemo na rec.

Kao sto sam vec i rekla, ja sam veliki fan Nirvane i mislim da je Stulic malo ljubomoran, ali mislim da je to bez razloga. Nikad nisam cvrsto verovala da je Kurt krao njegove pesme, ali koliko se secam Kris je jednom davno izjavio da svi clanovi Nirvane rado slusaju Azru. Cini mi se da sam i to citala u "Teen".
[ ZaMpA @ 13.04.2006. 01:15 ] @
Nirvana je velika.
ne "bila velika". i dalje je velika. zashto?
jer se kurt ubio eto zashto...
nije odrastao i prodao se, odrastanje neminovno povlaci zedj za parama. Da se nije ubio prodao bi se kad tad.
pogledajte malo, tako je sa vecim delom velikih umetnika..samoubistvo\smrt <35.
[ skriven.iza.laznih.imena @ 13.04.2006. 09:18 ] @
Citat:
branchy: Ja se ne ljutim.

Slazem se sa tobom da on nije dao nikakav dokaz, jedino da mu verujemo na rec.

Kao sto sam vec i rekla, ja sam veliki fan Nirvane i mislim da je Stulic malo ljubomoran, ali mislim da je to bez razloga. Nikad nisam cvrsto verovala da je Kurt krao njegove pesme, ali koliko se secam Kris je jednom davno izjavio da svi clanovi Nirvane rado slusaju Azru. Cini mi se da sam i to citala u "Teen".

Ok branchy, razumemo se. Puno pozdrava!
[ reject @ 13.04.2006. 11:09 ] @
Citat:
ZaMpA: pogledajte malo, tako je sa vecim delom velikih umetnika..samoubistvo\smrt <35.

To, svi ispod 30, gitaru u sake, pa drljajte 5 godina, pa kolko dogurate, a onda sacmaru u vugla
i ostacete umetnici. :)
[ blejim @ 13.04.2006. 18:23 ] @
Citat:
skriven.iza.laznih.imena: Siguran sam da je pokojnik odužio dug pomenutom „kitu“... i ostalim ribama ;)
Tako da mu moje prozivanje neće teško pasti...

kit=riba???

Kad sam pomenuo Dorse i Nirvanu u istom kontekstu i rekao da su izneli nove ideje u muzici mislio sam na to da su oni progurali te nove ideje siroj javnosti. Stoji to da ni Doorsi ni Nirvana nisu prvi poceli da furaju taj svoj fazon, ali su PRVI koji su to uspeli da iznesu do kraja.

To sto su neki od vas Doors-ima zamerili da su se probili zahvaljujuci morisonu, pa tacno, Morison=Doorsi !!! Nirvana = Kurt !!!

Samo nek mi sada neko kaze sta je tu lose? Ljudi su pisali vecinu svojih pesama i pevali ih i sta je onda tako cudno sto su samim tim bili skoro cela grupa? Da nema neko mozda da kaze nesto protiv dva pomenuta UMETNIKA?! Njihovo umetnicko stvaralastvo se sigurno ne moze opovrgnuti. Morison je cist primer, pa covek je umro pre vise od 30 godina, a njegova muzika se i dan danas slusa i vecina ljudi na ovoj planeti zna bar jednu od njegovih pesama!!!

Isti slucaj je i sa Kurtom, samo sto je on malo "sveziji" lik pa nije ni cudno sto ga sira populacija zna, ali tvrdim da ce ga i za xy godina masa ljudi slusati!
[ random @ 14.04.2006. 11:58 ] @

A ova Nirvana? ;o)
[ codemaster @ 29.04.2006. 21:15 ] @
Lake of Fire
[ Nemanja Avramović @ 29.04.2006. 23:04 ] @
Pre sam ih dosta slusao... sad uglavnom slusam reggae... ali i dalje volim da cujem Nirvanu. Imam i Unplugged in New York video snimak - mnogo dobro. Veliki respect za Nirvanu!

Kad vec pominjete Doors-e, nisam ih nesto preterano slusao ali sam ih slusao (moj brat od tetke se zesce lozio na njih) tako da, evo i jedan respect za Doors-e
[ branchy @ 02.05.2006. 01:08 ] @
Citat:
random:
A ova Nirvana? ;o)

Iskreno, prvi put vidim ovo. Moze malo objasnjenje?
[ dejan @ 02.05.2006. 08:45 ] @
Citat:
Iskreno, prvi put vidim ovo. Moze malo objasnjenje?

To su izgleda omoti te druge grupe Nirvana (cini mi se da su Britanci)... uglavnom, proculi su se kad su podneli tuzbu protiv Nirvane o kojoj govorimo da su im uzeli ime...
[ warmasine @ 09.12.2007. 19:17 ] @
Meni se svidja bend NIRVANA shteta zbog raspada samog ubistva Kurt cobaina.On je bio bubnjar u nekom manjem bendu dok kasnije nije uzeo gitaru i naucio da peva uzeo je rifove od nekih bendova ali nije krao pesme i sl. gluposti.Grunge mi se svidja manje vishe ...Mada Nirvana live istina je da nema toliko energije kao u pesmama snimljene u studiu.Oni uglavnom uzivo kada su pevali svi su sedeli koliko sam ja primetio ,mada svidja mi se njihova muzika koristili su drugaciji shtim za gitare koji su verovatno uzeli od Guns N Roses.