[ Ana J. @ 11.04.2006. 15:16 ] @
da li i na koji način mogu stetno da deluju 2 konzerve, posle neprospavane noci, a sta ako se to pomesa sa Kafetinom [Ovu poruku je menjao pajaja dana 11.04.2006. u 18:13 GMT+1] |
[ Ana J. @ 11.04.2006. 15:16 ] @
[ plcb83 @ 11.04.2006. 15:22 ] @
Da li si u vreme pisanja poruke probala nesto slicno?:)
[ braker @ 11.04.2006. 15:28 ] @
U sluchaju nuzde preporuchujem 2 X Red Bull.
[ Deda_Mraz @ 11.04.2006. 15:44 ] @
Pa pazi ovako sestro....
Osam red bull-ova ti je ono maximum, posle toga povraćaš i boli te stomak par sati (ništa više opasnije i teže) prošle godine sam u Grčkoj stukao 8 za nekih 4 sata i eto ti info o posledicama iz prve ruke... Ali pošto je ovo naše (nazovi tako) "energetsko piće" živo njesra onda slobodno cepaj dok te ne zaboli stomak Šalim se (za ovo zadnje, ali sam ozbiljno bio budala pa popio komada OSAM ) Kupi Red Bull nemoj guaranu, jer Što je skuplje energetsko piće to ima vuiše kofeina i ostalih hemikalija koje te podižu, tako da više ti se isplati i bićeš normalnija ako popiješ dva red bull-a za nekuh 2-3 sata (nemoj mojim stopama ) nego guaranu. Pozz od zavisnika za energetskim pićima P.S. Jel opasno ako se navučeš na to? Ozbiljno pitam? Jer ne prodje dan da ne popijem makar jedan ili dva... [ Ivan Dimkovic @ 11.04.2006. 15:59 ] @
Uzgred... oko jacine, ja sam to resio na najbolji nacin ;)
Kupio sam sebi masinu za espresso: raw power, dude ;-) Dobar i jak espresso je dakelo veci kick od Red Bulla - jedan dupli espresso (ne produzeni, dupli) koji napravi makina je primetno jaci od 2 limenke Red Bulla, takodje primetio sam i da daleko pre deluje (15-20 min) za razliku od RB-a (sat-dva) - e sad, da li je to placebo efekat ili kombinacija hemikalija u RB-u kod mene ne izaziva efekat, to je vec neko drugo pitanje :) U svakom slucaju - sve to nije tako bas zdravo po srce. Sto se navike tice, da, postoji - ako mnogo toga pijes vise meseci ocekuj ako naglo prestanes nekoliko dana blazih neprijatnosti (spava ti se u sred dana, a nocu ne mozes da spavas boli te glava i sl...) i blagih bolova glave i eventualno jos koje cega - resenje je da ili ne preterujes sa tim, ili da kad hoces da prestanes to uradis postepeno u roku od par nedelja. Pod uslovom da imas zdravo srce, mnogo opasnija stvar od kofeina kod Red Bulla je secer i kojekakva kolicina pomocnih hemikalija koje su "raj" za jetru i bubrege koji moraju sa njima da se bore - ako ima da se kupi u Srbiji, kupuj RB bez secera bar. [Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 11.04.2006. u 17:02 GMT+1] [ Gojko Vujovic @ 11.04.2006. 16:01 ] @
Meni lupa srce (u naletima) od dve uzastopne konzerve red bulla, ali pošto inače gotovo nikad ne unosim kofein ili taurin, moguće je da ste vi koji pijete kafu istrenirani malo više i da ne reagujete baš tako drastično na dva red bulla.
[ Ivan Dimkovic @ 11.04.2006. 16:04 ] @
Da, postoji odredjen stepen tolerancije koji organizam gradi, verovatno psihickog tipa (tipa kad otvoris konzervu luce se enzimi koji razgradjuju kofein, i sl...) - u moje kofeinsko vreme pre par godina se secam da sam posle 4 red bula otisao posle da spavam :)
Pu pu... daleko bilo, ne ponovilo se ;) [ plcb83 @ 11.04.2006. 16:12 ] @
Citat: Deda_Mraz: Pa pazi ovako sestro.... :P.S. Jel opasno ako se navučeš na to? Ozbiljno pitam? Jer ne prodje dan da ne popijem makar jedan ili dva... Pa ne znam da li mozes da se navuces, ali ako mogu da budu zavisnici od cokoladde onda moze i od redbula. Znam samo da je stetno ako se pije vise od jedne dnevno. [ fanfon @ 11.04.2006. 16:43 ] @
Guarane mogu popiti 10 konzervi da da nista ne osecam dok mi od 3 Red Bula bude muka. ima utisak da je stetniji...
[ Deda_Mraz @ 11.04.2006. 16:58 ] @
Nije stetniji nego je 3 puta jači pa ti je zbog toga muka.
Inače meni je jako loše od recimo Guarane, hvata me neka gorušica i peče me grlo posle jedne konzerve čak Tako da sam prestao to da pijem jer je stvarno loše piće i mnoogo je gazirano, čak i previše nego što treba. Citat: plcb83: Pa ne znam da li mozes da se navuces, ali ako mogu da budu zavisnici od cokoladde onda moze i od redbula. Znam samo da je stetno ako se pije vise od jedne dnevno. Hehehe veruj mi da ne znam nikoga ko se navukao na čoko Inače pozadi na svakom energetskom piću piše da su max. dozvoljene količina Dve takve konz. dnevno! [ qpqp @ 11.04.2006. 17:12 ] @
Sto se tice red bula nisam imao nekih losih iskustava, bilo je noci kada sam ih pio cak po 9, vlastiti rekord, mogao sam jos al u PM skupi su kod nas skoro 2-3 eura. jedina posljedica umoran kao konj, a nemogu spavati, mislim to se trazi ali ipak cijelu noc "oci ko fildzani" nije dobro.
[ superbaka @ 11.04.2006. 17:18 ] @
ako nekom zatreba, imam ampule kofeina, doduse za zivotinjsku upotrebu, ali mozemo da preracunamo dozu pa se rokajte do mile volje
[ Ana J. @ 11.04.2006. 17:35 ] @
ali niko od vas nije napravio paralelu koriscenja sa lekovima,da li se ikakvo dejstvo time postiže,....
ps po meni guarana ima strava ukus i nije previse gazirana,taman da procisti grlo ... [ Deda_Mraz @ 11.04.2006. 17:40 ] @
Naravno uzmeš tri analgina i dva red bull-a ili red horn-a i super ti je :)
[ reject @ 11.04.2006. 17:41 ] @
Citat: Ana J.: ali niko od vas nije napravio paralelu koriscenja sa lekovima,da li se ikakvo dejstvo time postiže,.... Samo napred. Ustvari, ima takvih lekova da su za njih red bulovi i guarane mala deca. Citat: plcb83: Pa ne znam da li mozes da se navuces Ljudi, pa i na es mozes da se navuces i isto tako nakon procitanih 8 ovakvih tema dobijes zelju za povracanjem. :) [Ovu poruku je menjao reject dana 11.04.2006. u 18:43 GMT+1] [ optix @ 11.04.2006. 18:57 ] @
Red Bull je bio zakon pre nego sto je Austrija usla u EU. Kada je ulazila, jedna od klauzula za ulazak je bila da mu se smanji jacina (a mislim cak i da se neki sastojci potpuno izbace, mada nisam siguran 100%...nisam sacuvao limenku). Od tad je postao osrednje pice
[ Ivan Dimkovic @ 11.04.2006. 19:07 ] @
Pa sad, to ih i dalje ne sprecava da u drugim zemljama proizvode i prodaju jaci red bull :)
Uzgred nije tacno da je EU zabranila Red Bullu koncentracije - vec Francuska, Norveska i Danska (dve od ove 3 su odavno poznate po uskracivanju prava ljudima na kojesta, sto obicno rezultuje masovnim napijanjima i jos koje cim...) - u Francuskoj se Red Bull prodaje iskljucivo bez Taurina. PS - da, u Kini je Red Bull pravo djubre - nije gaziran nego je kao neka slatka vodica :) [Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 11.04.2006. u 20:08 GMT+1] [ optix @ 11.04.2006. 19:10 ] @
Hvala na ispravci.
[ Floyd @ 11.04.2006. 19:33 ] @
Slogirao sam se skoro pre neki dan kad su mi u klubu naplatili 150 dinara za jednu guaranu! Red Bull bi onda verovatno izasao 200 dinara. Ljudi, pa to je pola eksera (ili jedan loseg kvaliteta)! Isplativije je pojesti pola eksera nego popiti jedan red bull. Naravno pod uslovom da ne obracas paznju na stetna dejstva
[ Nabukodonosor @ 11.04.2006. 20:27 ] @
Citat: Nije stetniji nego je 3 puta jači pa ti je zbog toga muka. Ma sve mi se nesto cini da nije stetan....aha [ plcb83 @ 11.04.2006. 20:33 ] @
kada sam rekao "navuces" mislio sam da pozzelis nesto vise nego sto si pre zeleo:)
a ne da se treses ili kriziras. Nema potrebe za filozofiranjem ovde [ CoLaGm @ 11.04.2006. 21:38 ] @
Misim stvarno!!!
Ka konzervi od RB-a pise max 2 dnevno (24h) Dok na Guarani nepise nista ( ali s obzirom na cenu i ukus... moj utisak da je guarana otprilike cetiri puta slabija od RB-a) Znachi dnevno max 2konzerve RB-a i max 4konzerve Guarane (za ove ostale nem' pojma nisam ni probao) Primeri: Red Bull - Tako da mislim da ako putujesh daleko nocu ili ti sta slicno kupish lepo dve konzerve RB-a i jednu popijesh pre polaska, a drugu usput!!! Guarana - Ako si u gradu... NPM. ja posto vozim popijem dva-tri piva i meni super :) posle se bacim na Guaranu... jednu-dve-tri kako kad... posle pola sata od prve popijene ja sam super... Cak dodjem kuci u 3-4h i nespavami se :D i onda gledam TV do 5h :) [ Floyd @ 11.04.2006. 21:48 ] @
Citat: CoLaGm: Primeri: Red Bull - Tako da mislim da ako putujesh daleko nocu ili ti sta slicno kupish lepo dve konzerve RB-a i jednu popijesh pre polaska, a drugu usput!!! Ja sam jednom skuvao litru kafe, sipao u flasu od kole i polako na put. Sto se onda nisam setio red bulla... [ CoLaGm @ 11.04.2006. 21:52 ] @
hahha za to postoji termos :D
ali stvarno bez zajebavanja RB za put je zakon dok Guarana ima mnogo vishe shecera od kojeg ce da ti bude muka :D [ Deda_Mraz @ 11.04.2006. 21:56 ] @
Znam brate šta si mislio...mislimo isto ;)
Citat: Nabukodonosor: Ma sve mi se nesto cini da nije stetan....aha Pa jeste štetan ali u limitiranoj količini da se pije, onda nije štetan ;) [ Floyd @ 11.04.2006. 22:11 ] @
Pravo energetsko pice
Mexican Bull 5 cl Wodka 1 Flasche(n) Red Bull 1 -- Limette Mada mislim da sam ja pio neku varijantu sa tekilom. [ ventura @ 11.04.2006. 22:14 ] @
Meni je Red Bull s*****... Deluje tako što me umrtvi i uspava... I redovno mi se prispava posle toga, čak i u sred dana ako popijem, prispava mi se... A inače ne pijem kafu niti bilo šta slično, ležem max do 01:00 noću, a budim se u 7:30... Tako da mi te pizdarije ni ne trebaju :)
[ CoLaGm @ 11.04.2006. 22:15 ] @
To mi izgleda dobro!!!
Za neko extra zezanje :D Citat: Floyd: Mexican Bull 5cl Wodka 1 Flasche(n) Red Bull 1 Limette [ Deda_Mraz @ 11.04.2006. 22:26 ] @
Jel neko pio plavo energetsko piće Memfis (marka kao one cigare)??
Ja se ne sećam da li sam u životu probao uskusnije energetsko piće od toga! Šteta što nema kod nas da se kupi, to sam pio u Slovačkoj i Grčkoj... [ Floyd @ 11.04.2006. 22:32 ] @
Meni je ekstra onaj Lucozide. Jako sam ga davno pio al je tako dobar ukus da ne verujes.
[ ghetto superstar @ 11.04.2006. 23:16 ] @
meni licno energis rula, samo njega i pijem.
a sto se tice negativnih efekata, jednom sam popio 3 energisa + 2 red bulla + 3 guarane (znas ono, u jednom kaficu imaju samo jedno, u drugom drugo i tako). legao sam ujutro u 7. lezim u krevetu, pokriven, totalno miran a srce mi lupa brat bratu 120-130 o/min i lagano se tresem. iskreno, uplasio sam se do jaja. mislio sam cuka otisla po kurcu. bas mi nije bilo svejedno. tako da, "moze tako, a moze i ovako" [ pctel @ 11.04.2006. 23:38 ] @
Citat: Isplativije je pojesti pola eksera nego popiti jedan red bull ccc... lebac se pravi na tone a deca jedu eksere... [ pctel @ 11.04.2006. 23:47 ] @
Citat: ghetto superstar: mislio sam cuka otisla po kurcu. pa ima tu istine, takvi napici urnisu srce ali sa srcem je fazon sto tek kad napunis 50 godina pokaze u kakvom je stanju. Sto se mene tice, nema veze, bolje je umreti u 50-oj godini, onako zaspis i ujutro pojma nemas da si umro nego u 80-oj kad ne mozes da ustanes iz kreveta, sve te boli, ruke ti drhte, ne cujes, ne vidis, zubi ti svi vestacki a ljudi oko tebe vec polako pocinju da misle "hoce li ova matora drtina umirati vise, treba sad oko njega da obilazim umesto da se bavim nekakvim biznisom"... [ reject @ 12.04.2006. 19:00 ] @
Citat: pctel: "hoce li ova matora drtina umirati vise, treba sad oko njega da obilazim umesto da se bavim nekakvim biznisom"... A gajba? A gajba? Pa "obilazenje drtina" je najveci biznis danas. :) Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|