[ srna78 @ 12.04.2006. 14:46 ] @
dali zista postoji prijateljstvo muskarca i zene? |
[ srna78 @ 12.04.2006. 14:46 ] @
[ pctel @ 12.04.2006. 15:01 ] @
Naravno da postoji, samo mali milion stvari nastoji da pokvari to prijateljstvo.
Koja je tvoja definicija prijateljstva? [ mikaso @ 12.04.2006. 15:02 ] @
Moje iskustvo govori da ipak postoji, iako mnogi ne veruju u to.
[ dr.NPN @ 12.04.2006. 15:11 ] @
Citat: Gojko Vujovic: (12.04.2006. - 16:48) Tema je premeštena iz foruma Siemens - upotreba u forum MadZone LOL! Nepostoji takvo prijateljstvo, obicno se neko nekome svidi na kraju, ili zbog nekog dogadjaja, ali mislim da ne postoji. Slabo to ide zajedno. [ Boboje @ 12.04.2006. 15:23 ] @
po mom iskustvu postoji, ali opet tu ima jake hemije... potrebno je uloziti mnogo truda, otprilike isto kao u vezu, ponekad i vise jer prijateljstvo prevazilazi sve veze. e sad za brak vec nemam pojma
[Ovu poruku je menjao Boboje dana 12.04.2006. u 16:28 GMT+1] [ Decorated Emergency @ 12.04.2006. 15:38 ] @
Naravno da postoji! Skoro svi govore kao "ma nema sanse, to musko zensko prijateljstvo.." Mada jako stojim za to da postoji.
[ mrkidivx @ 12.04.2006. 15:39 ] @
Možda će ovo zvučati malo šovinistički ali mislim da prijateljstvo između zgodne žene i muškarca ne može postoji, dok je između manje atraktivne žene i muškarca moguće.
[ fanfon @ 12.04.2006. 15:46 ] @
Citat: dok je između manje atraktivne žene i muškarca moguće. A izmedju manje atraktivne zene i atraktivnog muskarca? Sta definises manje atraktivnom zenom i na kakvog muskarca mislis? Napisao si uopsteno... Btw, cini mi se da je ova tema ranije detaljno apsolvirana u mad zone... [ Milan Gligorijevic @ 12.04.2006. 15:48 ] @
Pa moguce je ali to zavisi od njih dvoje kako se postave.
Ako vide u tome nesto vise od prijateljstva to vise nije prijateljstvo ali dok ne vide onda jeste ;) [ pctel @ 12.04.2006. 15:53 ] @
Citat: mrkidivx: mislim da prijateljstvo između zgodne žene i muškarca ne može postoji, dok je između manje atraktivne žene i muškarca moguće. E, vidis mrkidivx, ja mislim skoro potpuno suprotno - veoma je moguce prijateljstvo izmedju zgodne zene i muskarca praznog novcanika, dok je malo teze moguce izmedju zgodne zene i muskarca punog novcanika. Hteli mi to da priznamo ili ne, zene su one koje biraju. Inace, jedna od najvecih prepreka prijateljstvu je kad jedno od to dvoje stupi u brak. Pre ili kasnije od strane "bracnog druga" pojavi se ljubomora, komsije pocnu price tipa "prijatelji... da, da, onda je mrmot..." [ mrkidivx @ 12.04.2006. 15:56 ] @
Citat: Hteli mi to da priznamo ili ne, zene su one koje biraju. Zavisi. [ mrkidivx @ 12.04.2006. 16:04 ] @
@fanfon
Mislim na normalnog heteroseksualnog muškarca koji će uvek imati poriv da osvoji atraktivnu ženu, stoga će pravo prijateljstvo između njih biti malo verovatno. [ Kosta ******um Rex Persia @ 12.04.2006. 16:24 ] @
Slažem se sa MrkijemDivX, prjateljstvo između muškarca i žene je vrlo teško održivo na neke duže staze, pogotovo ako su u pitanju mlađe osobe 20-tih i 30-tih godina, jer se uvek desi neka seksualna privlačnost prema toj devojci ili ženi. To nije slučaj JEDINO ako je dotična drugarica toliko ružna, pa onda prijateljstvo i može da bude iskreno.
Govorim iz ličnog iskustva, pa ako hoćete vi verujte, ako nećete, nikom ništa. [ pctel @ 12.04.2006. 16:35 ] @
Citat: mrkidivx: Zavisi. Pa kazem i ja da zavisi: Citat: pctel: Hteli ... ili ne Citat: mrkidivx: Mislim na normalnog heteroseksualnog muškarca koji će uvek imati poriv... Znaci zena je za tebe samo seksualni objekat. Preporucio bih ti da hitno odes do najblizeg sexshop-a i kupis onu lutku na naduvavanje, trazi model sa sve 3 rupe, nemoj da ti prodaju neku nekompletnu a onda se popenji na nju pa drndaj do mile volje. Pre ili kasnije ce ti dosaditi i videces da tu nesto fali... shvatices da je zena drustveno bice koju ne cine samo obline vec je daleko bitnija tzv. unutrasnja lepota koju cine sve osobine licnosti. Prosecan covek u braku provede 300.000 sati, od toga ne seksualni cin otpada pisljivih 3.000 sati a 297.000 sati su neke druge situacije koje vise lice na prijateljstvo. Nije valjda da bi trpeo neku idiotkinju 297.000 sati zarad 3.000 sati uzivanja? Ja bih pre gledao da mi ovih 297.000 sati bude lepo, a za ovih 3.000 sati, kazu da su sve zene slicne kad se ugasi svetlo i legne ispod pokrivaca. [ mrkidivx @ 12.04.2006. 16:48 ] @
Citat: Znaci zena je za tebe samo seksualni objekat Gde sam ja to rekao da je žena za mene samo seksualni objekt? Citat: Preporucio bih ti da hitno odes do najblizeg sexshop-a i kupis onu lutku na naduvavanje, trazi model sa sve 3 rupe, nemoj da ti prodaju neku nekompletnu a onda se popenji na nju pa drndaj do mile volje Možda je to neka tvoja seksualna fantazija, moja ne. Citat: Prosecan covek u braku provede 300.000 sati, od toga ne seksualni cin otpada pisljivih 3.000 sati a 297.000 sati su neke druge situacije koje vise lice na prijateljstvo. Pa sad možda kod tebe... Citat: kazu da su sve zene slicne kad se ugasi svetlo i legne ispod pokrivaca Svašta kažu "znalci". A neki i ne gase svetlo... [ Vostoki @ 12.04.2006. 16:53 ] @
pa ne verujem vise u musko zensko prijateljstvo.
Sve zenske sa kojima sam u kontaktu hoce da me odvedu u krevet i interesuje ih samo sex, koliko imam para, a u koliko se radi o nasima - i da li mogu da ih prebacim u Italiju. Dodje mi da pobegnem na pusto ostrvo... [ neca @ 12.04.2006. 17:01 ] @
@vostoki
ti si neki zavodnik a? :) zez...:) ma to ne postoji, mislim bar u mom slucaju :) par puta sam pokusao i na kraju je ispalo da se desi nesto i da se uglavnom to ne zavrsi kako treba, jer "ja tebe gledam kao prijatelja, ne mogu ovako" (standardni glupi zenski izgovor). tako da se vise ne trudim :) [ Kosta ******um Rex Persia @ 12.04.2006. 17:02 ] @
Citat: Vostoki: pa ne verujem vise u musko zensko prijateljstvo. Sve zenske sa kojima sam u kontaktu hoce da me odvedu u krevet i interesuje ih samo sex, koliko imam para, a u koliko se radi o nasima - i da li mogu da ih prebacim u Italiju. Dodje mi da pobegnem na pusto ostrvo... Ćuti, šta se žališ. Blago tebi ako je zaista tako, i ja bih voleo da sve ženske hoće da me odvedu u krevet, ali izgleda da ja nisam toliko imućan kao ti, pa nemam sreće. [ pctel @ 12.04.2006. 18:26 ] @
Ako se izuzme ovo sto kaze Vostoki, izgleda da su muskarci oni koji su nesposobni za musko-zensko prijateljstvo, zenama to znaci nije problem?
[ Wega @ 12.04.2006. 19:48 ] @
pa muskarac je taj koji uglavnom inicra prijateljstvo, jer je propao plan "A"
Daj sta das, mozda se vremenom predomisli, kada me bolje upozna i te fore...pf musko zensko prijateljstvo? po mom skromnom misljenju, ne postoji. [ Vostoki @ 12.04.2006. 19:57 ] @
evo, sad mi i muskarci laskaju ! Btw gde je Fiji ?!
[ petar_ns @ 12.04.2006. 20:14 ] @
Naravno da postoji. Neko je ovde rekao da je vazno kako se postavis. Ako gledaju jedno na drugo kao brat i sestra, moguce je. Ipak se govori o prijateljstvu. Ne raste na grani pa da ga neko ubere kada mu se prohte. Ako neko nije doziveo ne moze da tvrdi za to uopste nije moguce sa frazom "ma ima tu nesto". Prijateljstvo je mnogo vise od potrebe za sexom.
[ time @ 12.04.2006. 20:21 ] @
niko nece da prizna da 99% zena zanimaju iskljucivo pare(verovatno iz opravdanih razloga).
gledano iz muskog ugla prijateljstvo postoji samo kao prelazna faza do neceg mnogo prisnijeg ili kao nesto na sta se mogu vratiti ako dobiju pedalu.za zenu prijateljstvo postoji ako nemas dobar auto.nemas pare ili nisi zgodan kao... koja zena ne bi pozelela da bude snekim ko je bogat u svakom smislu i lepo izgleda??? znaci kod zene je prijateljsvo samo sa ljudima koje ona smatra na neki nacin jadnim ali dusom dobrim ljudima.naravno ima i izuzetaka gde su osobe dovoljno razumne pa potiskuju osecanja ali to je vec druga prica. p.s. hteli da priznamo ili ne zivot je mnooogo suroviji nego sto nam na prvi pogled izgleda. [ Backy @ 12.04.2006. 20:30 ] @
mogu da se zakunem da je ovde pisalo nešto o muško-ženskim odnosima...
u svakom slučaju: Citat: 13. Bez političkih i verskih tema! Strogo je zabranjeno pokretati političke i verske teme! Svaka rasprava na nacionalnoj, verskoj i političkoj osnovi biće momentalno obrisana! Ovo je stručni forum i molimo Vas da to poštujete, a svoje emocije iskaljujte na nekom drugom mestu. [ Acika @ 12.04.2006. 20:37 ] @
Ja imam jedno pitanje bas u vezi ovoga,
mislim verovao sam do pre nekih 10-ak dana da postoji musko_zensko_prijateljstvo, ali desilo se da izadjem sa jednom mnogo dobrom drugaricom, cak sam je smatrao za prijateljicu, medjutim od tog dana ja sam se toliko zaljubio u nju da vise ne znam sta da radim, da li da zapocnem neku ofanzivu ili da je ne vidjam neko vreme, dok me prodje, dakle radi se o skolskoj drugarici, sa kojom sam izlazio mnogo puta, isli na zurke, isli na eksurzije i sl, do sada mi nije bila toliko privlacna, ali se nekako zadnjih 4 5 meseci mnogo promenila.Znaci znam je sigurno nekih 7 godina, i ako moze neko, ako je imao slicno iskustvo, da mi kaze neki iskren savet!!!! Hvala PozZ [Ovu poruku je menjao Acika dana 12.04.2006. u 21:39 GMT+1] [ kvoto @ 12.04.2006. 20:55 ] @
prijateljstvo izmedju muskarca i zene moze da funkcionise
SAMO ako su seksualno ravnodusni jedno prema drugom... [ EviLxxx @ 12.04.2006. 20:59 ] @
@ Acika
Kada devojka sebi uvrti u glavu BSD (budimo samo drugovi) i kada pochne da te gleda kao prijatelja, onda ti preostaje jedna stvar; da na neko vreme prekinesh svaki kontakt sa njom i da tek kasnije krenesh u ofanzivu (kada te se uzheli ) P.S. Ja lichno ne verujem u ovo priajteljstvo jer kad god se zblizhim sa nekom osobom zhenskog pola (zblizhavam se samo sa "atraktivnim" ), onda ja to upropastim jer hocu vishe a ona me vec videla kao BSD tako da... @ Backy ovo je madzone ako nisi znao. [Ovu poruku je menjao EviLxxx dana 12.04.2006. u 23:12 GMT+1] [ vinovnik @ 12.04.2006. 21:02 ] @
Muskozensko prijareljstvo ne postoji.
To je aksioma! Aksiome se ne dokazuju! [ tox master @ 12.04.2006. 21:50 ] @
pozdrav
slozio bih se sa mnogima ovde da musko-zensko prijateljstvo na postoji,osim mozda u nekom poznoj zivotnoj dobi. :) iako nisam vec dugo vremena imao prijateljicu,mislim pravu prijateljicu (ne racunam poznanice) a razlog tome je sto imam devojku malo vise od tri godine a ona bas nije puna razumevanja kad su "prijateljice " u pitanju. a dok sam bio malo mladji (od 17-22 godine recimo) imao sam dosta prijateljica ali posle odredjenog vremena se ispostavilo da je sa svakom bio slucaj ili da su sa njene strane postojala neka osecanja ili sa moje.naravno takva prijateljstva nemogu dugo da potraju (vecina ljudi ne moze bas dugo da folira prijateljstvo a ima neke druge ciljeve i zelje) vec se posle odredjenog vremena razresi situacija.kod mene konkretno u nekim slucajevima sam hodao sa drugaricama a u nekim slucajevima smo prekidali sve kontakte posto nije bili vise smisla da se "druzimo" kad jedno od nas ima drugi cilj. uglavnom da rezimiram.mislim da takvo prijateljstvo ne postoji mada u nekim slucajevima moze tako da izgleda ali u vecini slucajeva bar jedno oseca nesto vise od prijateljstva a kad ce to pokazati zavisi od osobe do osobe.cuo sam da ima ljudi koji mogu godinama ovako da budu sa nekim prijatelji a da mu ne pokazu da osecaju nesto vise.(ja nisam od ovih :) :) ) pozdrav [Ovu poruku je menjao tox master dana 12.04.2006. u 23:01 GMT+1] [ Branko Santo @ 12.04.2006. 22:15 ] @
Ja imam dve prijateljice :)
Moju devojku tj moju buducu zenu I moju najbolju drugaricu koju znam od 12te godine Da moguce je! [ Dragi Tata @ 12.04.2006. 22:18 ] @
Evo sinci da vam Tata kaže koju:
Pravilo je - nema pravila. Znam slučajeve muško-ženskog prijateljstva gde je prijateljstvo preraslo u vezu i često su takve veze vrlo kvalitetne i dugotrajne, jer pctel je u pravu (vidi se iskusan čovek ;) ) da je u braku prijateljstvo važnije od fizičke privlačnosti (dobro, i ovo drugo nije baš nebitno). Ima i obrnutih slučajeva gde dvoje vide da ne mogu da funkcionišu kao par i onda pređu na prijateljstvo, mada u takvim slučajevima često dolazi do "situacija" kad jedno od njih uđe u drugu vezu. Ima i takvih koji su ostali čisto prijatelji decenijama. Uglavnom, ako imate prijateljice, znajte da su dobre šanse da će vam devojka/žena biti ljubomorna makar malo, pa smanjite malo takva prijateljstva kad uđete u ozbiljnu vezu. Što rekao Rejmond svojoj ženi: "možeš da imaš koliko hoćeš muških prijatelja pod uslovom da su svi pederi". E da, Acika. Obavezno joj kaži da ti se sviđa, ali nemoj da napraviš neku ozbiljnu facu nego onako uzgred i u šali. Toliko od starca. Pozdrav i uživajte. [ Bhamby @ 13.04.2006. 02:36 ] @
Muško-žensko prijateljstvo. To je samo propuštena prilika. Znači, ne postoji.
Prijateljstvo između muža i žene u braku nije iz ove priče. Prijatelji se ne j*** jer onda to više nisu nego sex. partneri. [ Kosta ******um Rex Persia @ 13.04.2006. 02:53 ] @
Citat: Bhamby: Muško-žensko prijateljstvo. To je samo propuštena prilika. Znači, ne postoji. Prijateljstvo između muža i žene u braku nije iz ove priče. Prijatelji se ne j*** jer onda to više nisu nego sex. partneri. Upravo tako, apsolutno je tačno to što kažeš. Kao što sam ranije rekao, muško-žensko prijateljstvo je moguće ako je ogromna razlika u godinama pa nema motivacije za muvanjem, ili ako je devojka(žena) gabor. [ Hefestionlove @ 13.04.2006. 16:44 ] @
Iako sam gay imam mnogo zenskih prijateljica. Posto je Srbija zenomrzacko drustvo zene ne mogu da dodju do reci. Zato je veoma vazno da pazljivo saslusate svoje prijateljice i da ih obavezno upitate:"Draga moja,kako izgleda tvoj zivot? Kakvi te problemi muce? Da li ja mozda mogu nekako da ti pomognem?"
Ova pitanja takodje mozete postaviti i Vasim majkama,sestrama,devojkama. [ panonski mornar @ 13.04.2006. 21:26 ] @
Citat: Kosta ******um Rex Persia: Upravo tako, apsolutno je tačno to što kažeš. Kao što sam ranije rekao, muško-žensko prijateljstvo je moguće ako je ogromna razlika u godinama pa nema motivacije za muvanjem, ili ako je devojka(žena) gabor. A ja bih rekla, da, ako je po ovoj teoriji, musko zensko prijateljstvo moguce, samo ako je zena ruzna, takodje je moguce ako je muskarac ogranicen, ali dobre duse, recimo , jer u tom slucaju zena bi bila ta koja bi spercavala da se to prijateljstvo produbi u ljubav, jer kao sto je muskarcima najbitniji faktor spoljasnji izgled, tako je zenama bitna recimo, inteligenicija, odnosno, licnost muskarca....( sve je to genetika , ali odoh ja u offtopic) [ blejim @ 13.04.2006. 22:27 ] @
Musko zensko prijateljstvo postoji i to tvrdim sasvim sigurno. Licno imam jako dobru drugaricu sa kojom se druzim vec nekih 7-8 godina i nikada je nisam muvao (btw devojka sasvim lepo izgleda), ali jednostavno nekako ne bih mogao da je muvam, osecao bih se kao da muvam sestru, posto sam s njom stvarno toliko dobar da mi je kao sestra. Doduse musko-zenska prijateljstva su retka (bar u mom slucaju), jel vecina devojaka koje ti u pocetku mozda i jesu samo drugarice kasnije pozelis nesto vise i bla bla bla (dalje ide prica vec 100 puta ispricana), medjutim to sto nisu cesta ne znaci da ne postoje.
Dakle moj zakljucak je: musko-zenska (prava) prijateljstva postoje, ali nisu tako cesta. [ EviLxxx @ 13.04.2006. 23:10 ] @
Postoje? Da, ali koliko dugo traju ta prijateljstva? Ja mislim da se skoro svako (m-ž) priteljstvo pre ili kasnije zavrshi tako shto jedno zheli vishe. I onda je kao odgovor da postoji m-ž prijateljstvo, ali niko ne postavlja pitanje koliko dugo je potrebno dok neko ne "pukne". Mislite o tome!
[ Vostoki @ 14.04.2006. 00:30 ] @
da, zanimljivo...
evo recimo i ovde u Italiji su prilicno slicni ti musko zenski odnosi kao i u Srbiji, pa sklon sam da kazem da tu vaze neka univerzalna pravila. Ipak, primetio sam nesto sto kod nas nisam sretao. Par mojih poznanika (100% Italijani) zivi u mesanim zajednicama. Recimo, sa koleginicama sa posla ili zemljacima. Imao sam slucaj dvoje koji su ziveli kao prijatelji deleci stan zbog skupe kirije. Rezultat je bio da je nju ostavio decko iz ljubomore, a oni su onda uzeli jos jednu cimerku da bi izgledali kao drustvo, a ne par koji zivi zajedno. Ja mislim da je to moguce jer su Italijani dosta bogat narod. Kod njih novac nije primaran jer se ljudi druze po klasama, a tu je bezpredmetno govoriti o novcu jer svi imaju isto. Kod nas je opsta beda i irozija i devojkama se zuri. Zato kazu, a ti si mi frend ok, a misle daj bre nemas nista - sta ces mi ti ? Ja ih razumem potpuno. [ Marenović Slaviša @ 14.04.2006. 00:34 ] @
Postoji.
Dokaz ce vam stici sa godinama, vidim da su neki vec stigli do odgovora i dokaza, a DT??? [ mrkidivx @ 14.04.2006. 07:27 ] @
Citat: Par mojih poznanika (100% Italijani) zivi u mesanim zajednicama. Recimo, sa koleginicama sa posla ili zemljacima. Imao sam slucaj dvoje koji su ziveli kao prijatelji deleci stan zbog skupe kirije. Rezultat je bio da je nju ostavio decko iz ljubomore, a oni su onda uzeli jos jednu cimerku da bi izgledali kao drustvo, a ne par koji zivi zajedno. Pa to je već veselo društvo [ time @ 14.04.2006. 07:56 ] @
sad bi mogli da pozivu i ceo es-forum da ne izgleda samo kao obicna trojka
nek neko obrise ovo [ mrkidivx @ 14.04.2006. 09:12 ] @
@panonski mornar
Citat: er kao sto je muskarcima najbitniji faktor spoljasnji izgled, tako je zenama bitna recimo, inteligenicija, odnosno, licnost muskarca....( sve je to genetika , ali odoh ja u offtopic) Grešiš, muškarcima je bitna i inteligencija i lepota žene.Lepa žena bez svog integriteta može poslužiti samo kao "odrađivanje posla"-nešto prolazno i svakako sa njom ne može biti prijateljstva, a kamoli duže veze.U slučaju da je žena i lepa i sa svojim integritetom teško da se to samo može završiti običnim prijateljsvom. [ time @ 14.04.2006. 09:30 ] @
u pravu si 100% ima devojaka/zena koje nisu lepe ali imaju NESTO veoma vrednije.meni su lepse simpaticne nego lepe.mada i kod jednih i kod drugih sam 0 (nula) al to je vec offtopic
[ pctel @ 14.04.2006. 11:10 ] @
Citat: tako shto jedno zheli vishe Evo, vec drugi put se pominje situacija da neko zeli vishe, prvi put sam pomislio da je to u sali receno, ali drugi put vidim da je covek smrtno ozbiljan i da su ljudi u 21. veku totalno izgubili sistem vrednosti. Dobro, pokusacu da vam objasnim, posto se sve izrazava u novcu, jedan sex mozete kupiti za 20-100 EUR-a (ispravite me ako gresim, nisam u toku sa cenama) a za koliko mozete kupiti prijatelja? Prijateljstvo je neprocenjivo, ali dobro, sta zna svinja sta je dinja, tako i prijateljstvo nije za svakoga, tako da ga mnogi shvataju kao nesto sto ne vredi nista, dok sex ipak ima neku cenu na trzistu. Cuvajte se takvih "prijatelja" jer bi vas prodali za sitne pare, cim im se ukaze prilika. [ Boboje @ 14.04.2006. 11:27 ] @
sex sa kurvom ima cenu, ali sex sa prijateljicom a da pri tom ostanete prijatelji je veoma interesantan. mislim da nijedna druga zenska osoba ne moze da zameni prijateljicu, zbog toga zene imaju potpuno pravo da budu ljubomorne na prijateljice. jedino sto je potrebna potpuna iskrenost i malo paznje da se to ne upropasti, jer sex je najmanji problem. veci problem su emocije. ne kazem da medju prijateljima nema emocija. daleko od toga, ali to je nesto drugacije. u to sam siguran jer imam prijateljicu koju mnogo volim a nikad nisam bio ljubomoran na njene tipove, a po njenoj prici ni ona nije bila ljubomorna na moje ribe. mozda zato sto oboje mnogo ulazemo u prijateljstvo, mozda i vise nego u svoje veze. ne samo medjusobno, vec i sa ostalim ljudima, jednostavno smo srodne duse.
[ pctel @ 14.04.2006. 13:05 ] @
Za suprugu treba izabrati zenu koju bi izabrali za prijatelja, kada bi ona bila muskarac. (Zozef Zuber)
Zene koje misle jesu zene na koje se obicno ne misli. (Bernard So) Postoje dvije vrste muskaraca koji ne znaju nista o zenama: ozenjeni i neozenjeni muskarci. (Fransoaz Sagan) [ mrkidivx @ 14.04.2006. 13:40 ] @
Ma manite se tuđih misli, imajte svoje.
[ Horvat @ 14.04.2006. 13:56 ] @
kakav je smisao ove teme?
kao sto stara narodna kaze 100 ljudi 100 cudi ako neko ima prijateljicu a musko je ne znaci da ce neko drugi isto e sad mozda zelite cuti drugih u nadi da imate prijateljicu ili sta vec [ branchy @ 14.04.2006. 14:47 ] @
Citat: MAREN: Postoji. Dokaz ce vam stici sa godinama. Upravo tako. Vreme sve pokaze. Nadam se da cete svi pored sebe imati pravog prijatelja koji je suprotnig pola. [ Ivan Dimkovic @ 14.04.2006. 17:40 ] @
Musko-zenska iskljuciva* prijateljstva (posto verujem da se ovde upravo na njih i misli) postoje, ja imam dobru prijateljicu vec 10 godina (pocetak srednje skole) i tako je uvek i ostalo - vrlo moguce da se mnogima ta prijateljstva kasnije promene ili u nesto lose (iznenandno otkrivanje "pravih namera" uz neku dramaturgiju i not-so-happy-end) ili predju u lepe ljubavne veze, ali to je sve u domenu individualnog slucaja - ako su obe osobe zrele i znaju sta hoce u svojim zivotima, i umeju da vrednuju prijateljstva - ne vidim zasto bi tu bilo nekih problema da ostanu prijatelji zauvek.
Za "prijateljstva sa neobaveznim seksom" - pojma nemam, moguce je da ima i toga (svasta ima u ovom svetu), ali obicno vecina ljudi sex ipak na ovaj ili onaj nacin pre ili kasnije krenu da povezuju sa dubokim emocijama pa su takva "prijateljstva" vrlo verovatno ili nastala iz ocaja, ili iz neke sasvim desete nesigurnosti - a tek u najmanjem broju slucajeva jer imas 2 osobe koje su super prijatelji i vole da se tu i tamo k*esnu kad im je dosadno i da nastave svoje zivote... mislim da iskljucivo* prijateljstvo i sex nekako bas ne idu zajedno... mada ko zna sta sve moze. Vrlo verovatno, odredjeni (mozda dobar?) deo "prijateljstava" izmedju suprotnih polova, pogotovu kod mladjih ljudi, nastaje zbog neke neiskrenosti ili nesigurnosti: tipa, klasican klinacki problem -tipu se mnogo svidja devojka, ali ne zna kako da joj "pridje" i da je "smuva" - pa umesto direktne iskrenosti, on postane prijatelj sa njom - u vecini slucajeva se ovo zavrsava vrlo lose ("samo prijatelji" fazon uz vec pomenutu dramaturgiju) - medjutim ovo su obicno samo klasicni pubertetski problemi, pre ili kasnije svako nauci da zna sta ce sa svojim zivotom i svojim odnosima sa drugim osobama, ma kog pola da su one - neki nikad ni ne pokusavaju da zadobiju prijatelja suprotnog pola, a neki ,opet, ih imaju dosta. Zbog ovih "slucajeva" dosta ljudi misli da prava musko-zenska iskljuciva prijateljstva ne postoje... mislim da je to glupa pretpostavka, kad postoji toliko puno primera pravih prijateljstava muskaraca i zena - moguce je da oni zahtevaju specificni psiholoski profil - ali to ne znaci da su nemoguca :-) (*) iskljuciva prijateljstva = odnos koji nije emotivna veza koja moze da ukljucuje i prijateljstvo. Kazem zato sto je neko moje misljenje da za ozbiljnu ljubavnu vezu mora postojati i komponenta prijateljstva koje se stvori izmedju partnera, inace se sve to svodi ili na puke emocije bez puno "supstance" ili samo na strasti - a ni jedno ni drugo ne vode do bog zna kako dugorocne veze ;-) E sad, kome to ne treba, onda nema ni problem, jel... pa ne znam ni sto bi citao sve ovo ;-) [Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 14.04.2006. u 18:51 GMT+1] [ vticky @ 15.04.2006. 03:30 ] @
Po meni, uglavnom sve zavisi od vaspitanja... Naravno, drustvo ima veliki uticaj, ali vaspitanje je presudno.
Ja imam dve sestre, obe su mladje i imala sam "problem", mozda, da kad mi je neki drug jako dobar, da se zaljubim u njega... Tako je bilo dok sam bila u pubertetu, ali dok sam rasla, obzirom da volim da sam u muskom drustvu malo vise nego u zenskom, upoznala sam jako puno super momaka i shvatila da mi je za vezu potrebno nesto vise od stvarno jako dubokog prijateljstva... Bilo je i situacija da me prijatelj stvarno privuce, da me malo uzbudi poljubac u vrat ili slicno, ali svesna sam da nasa veza nikako ne bi funkcionisala i to je to... Cak i da vodimo ljubav, mozemo ostati prijatelji, zar ne? A, mogu vam reci da zena ukoliko je isto tako bliska sa drugom zenom isto tako moze da dodje do vodjenja ljubavi, pa i ako mozda nije homo... Ponesu te emocije i hormoni... potreba za ... Romanticna ljubav, kako je definisu psiholozi, ... to je nesto drugo... Sestre sam spomenula jer sticem utisak da je za muskarce ipak vaznije da imaju sestru nego nama da imamo brata. Muskarci malo teze upoznaju zene, zar ne? Jos teze ukoliko nemaju sestru... Dakle, stvar poznavanja suprotnog pola, komunikativnost, tolerancija, openminded personality, bre!!! BOBOJE Citat: imam prijateljicu koju mnogo volim a nikad nisam bio ljubomoran na njene tipove, a po njenoj prici ni ona nije bila ljubomorna na moje ribe. mozda zato sto oboje mnogo ulazemo u prijateljstvo, mozda i vise nego u svoje veze. ne samo medjusobno, vec i sa ostalim ljudima, jednostavno smo srodne duse. Imam isto iskustvo i pored toga dugu vezu... postovanje - najbitnija stvarcica... sledi poverenje, iskrenost... Mislim da "zdravi" muskarci treba da imaju isto ovakav odnos prema devojkama. [Ovu poruku je menjao vticky dana 15.04.2006. u 04:56 GMT+1] [ Boboje @ 15.04.2006. 13:24 ] @
drago mi je da mislis da "zdravo" razmisljam. mnogo puta sam se pitao kako treba posmatrati zenski pol, jer mislim da manje problema imaju oni koji zene posmatraju kao objekte. ja sam recimo takav da mi prijateljica znaci osobu sa kojom mogu da pricam kao da "razmisljam na glas". znaci to je osoba pred kojom nemam nikakvih tajni, i kojoj pricam neke stvari koje verovatno ne bih nikada rekao nekoj drugoj osobi. problem je u tome sto se ponekad previse emotivno ispraznim i nemam interes za druge devojke. sa osobom sa kojom sam u vezi mnogo je drugacije. nije svejedno sta cu da kazem u nekoj situaciji i mnogo toga se vrti oko sexa.
nego, interesantna ti je ona teorija o dve zene. ne znam koliko zena razmislja na taj nacin ali to mi je mnogo simpaticno. imam dve drugarice koje se cesto ljube. kazu da se mnogo vole a ja sam bio ubedjen da su lezbejke [ Vostoki @ 15.04.2006. 15:12 ] @
OT @Boboje,
to je tako, na zenski homoseksualizam se uvek gledalo blagonaklono i to je dokaz da zivimo u musko dominantnom sistemu jer se na izdaju muskosti gleda sa najvecim prezirom. Pogledaj pornice, gotovo da nema pornica gde se ne ubaci lezbo scena i to je OK. Do gay filmove prodaju sa posebnom oznakom. Cak i na Zapadu... [ Floyd @ 15.04.2006. 15:46 ] @
Kontam da je to vrlo individualno i da ne postoji neko opste pravilo.
[ vticky @ 15.04.2006. 19:25 ] @
Iako nije za ovaj topic, ja cu ipak da se nadovezem...
Nervira me kad muskarci kazu: 1. Mrzim pedere, 2. Nemam nista protiv njih, samo neka se drze dalje od mene itd... To mi je nakako kukavicki i sa uskim pogledima. Ja bas volim da vidim da se ljudi vole i to je lepo... To je predivno i najbitnije, a ta homofobicnost bi u nasoj zemlji trebalo da se leci... I, naravno, sa druge strane, ne volim kad su zene previse feministkinje, kao ni kad se forsira ta homoseksualnost i kod jednog i kod drugog pola... JEdnostavno, ne volim kad je nesto preterano... sem Preteranog Sexa ;-) Cek, cek.. jos nesto... Musko-zensko prijateljstvo = zensko-zensko prijateljstvo = musko-musko prijateljstvo hm... kad ovo jednog dana bude tacna, univerzalna formula za odnose medju prijateljima, onda ce to biti novi stupanj svesti... Pozz! [ time @ 15.04.2006. 20:27 ] @
Citat: Nervira me kad muskarci kazu: 1. Mrzim pedere, 2. Nemam nista protiv njih, samo neka se drze dalje od mene itd... sta te ovde nervira?ovo pod 1 jos i moze da prodje ali ovo pod 2 nikako.u mojoj blizini ih sigurno ne bi podneo.da razmisljam jos da li me neki tip gleda kao njegovog potencijalnog .... ipak nek se drze podalje i bice nam lepo svima Citat: ...shvatila da mi je za vezu potrebno nesto vise od stvarno jako dubokog prijateljstva... ja bi voleo da mi neko objasni sta je to potrebno vise od "stvarno jako dubokog prijateljstva" za vezu?ja mislim da je to osnova za bilo sta i da je jako mala granica izmedju jako dorbrog prijateljstva i veze odnosno da nedostaju samo sitnice. pozdrav!!! [ Kosta ******um Rex Persia @ 16.04.2006. 01:45 ] @
Citat: timesta te ovde nervira?ovo pod 1 jos i moze da prodje ali ovo pod 2 nikako.u mojoj blizini ih sigurno ne bi podneo.da razmisljam jos da li me neki tip gleda kao njegovog potencijalnog .... ipak nek se drze podalje i bice nam lepo svima Baš tako, nek se drže podalje. Ako se neko seća rasprave na temu Da li ste za legalizaciju homoseksualnih brakova, bilo je raznih frikova tamo koji su branili pedere, iako oni sami nisu pederi. Posebno me je svojim stavovima nervirao jedan čovek(moderator na ovom forumu) čije ime neću spominjati. [ BytEfLUSh @ 16.04.2006. 02:00 ] @
Imam jako dobru prijateljicu, znamo se tek nekih 6 meseci, ali ona sve zna o meni, kao i ja o njoj. Ne vidim šta je problem u tome, ako gajimo međusobno poverenje, nema prepreka da mi bude najbolja prijateljica. Neki od ES korisnika/moderatora su je upoznali večeras i mogu sami da posvedoče o tome.
Poz. BytE [ Untouchabble @ 16.04.2006. 02:01 ] @
Postoji, govorim iz ličnog iskustva. Imam drugaricu već 16 godina i mogu vam reći da mi je mnogo lakše da razgovaram sa njom o x tema nego sa ortacima. Čisto radi informacije, normalan sam i hetero (imam devojku), a iako mi je drugarica zgodna, duhovita i milion stvari nikad ne bih mogao da budem sa njom, to mi dođe kao incest.
[ BytEfLUSh @ 16.04.2006. 02:07 ] @
Citat: Untouchabble: a iako mi je drugarica zgodna, duhovita i milion stvari nikad ne bih mogao da budem sa njom, to mi dođe kao incest. Upravo tako. Moja najbolja drugarica mi dođe poput sestre i nikad ne bih pomišljao na nešto više od prijateljstva sa njom. [ LaMpiR @ 18.04.2006. 21:41 ] @
Da, postoji. Nevidim razlog zasto nebi...
Citat: BytEfLUSh: Upravo tako. Moja najbolja drugarica mi dođe poput sestre i nikad ne bih pomišljao na nešto više od prijateljstva sa njom. bas tako... [ just a clair @ 19.04.2006. 20:55 ] @
Jos kako postoji i moze da bude lepse od onog klot!
Ja imam najboljeg druga, kroz vreme sam mu postala i kuma i mi cemo uvek ostati samo prijatelji... Nazalost, takva su prijateljstva, a da su prava, vrlo retka, ali ipak moguca i sto vise godina imate vise vam znace. A to sa zaljubljivanjem moze i ne mora da se desi, ali da li za to ikad mozemo reci da je iskljuceno u bilo kom odnosu izmedju muskarca i zene, pa i onda kad su dvoje drugari? Tu nema garancije i apsurdno je to postavljati kao princip, ljudi se zaljubljuju celog zivota i nijedan odnos nije orocen, koliko god nama bilo tesko to da prihvatimo... p.s. Na forumima imam nekoliko bas super drugara, meni vrlo dragih, i tu je nase virtuelno prijateljstvo obostrana zabava...a i nema bojazni od, znate vec... [ privrednik @ 20.04.2006. 11:03 ] @
Moguce je da takvo prijateljstvo nastane i opstane . Pa chak i medju " bivshim " vezama . "Samo " je potrebno da "savladamo" sujetu i telesnu pohotu .
Sa mnogima mozemo da podelimo deo postelje na neko vreme , ali su retki oni sa kojima iskreno i bez suzdrzavanja da podelimo i one intimne zelje i tajne koje su u nama . Ako nam se posreci da steknemo takvo prijateljstvo , a da to nije i nashe brachno prijateljstvo , onda je to zaista srecan spoj dve osobe razlichitog pola . Ko to "stekne" , neka nastoji i da ochuva .Bez obzira koliko se NEKO ljutio zbog toga . Narochito neka pogleda pochetni deo teksta . Iskreno i od srca Vam ovo kazem da takva prijateljstva postoje . Bar kod mene . [ vujo032 @ 20.04.2006. 12:39 ] @
To je bila šala,mislio sam da ćete provaliti.
[Ovu poruku je menjao vujo032 dana 21.04.2006. u 19:34 GMT+1] [ time @ 20.04.2006. 20:33 ] @
ako 1 od 100 ljudi ima prijateljicu(ili samo kaze da je tako) da li to znaci da su ovakva prijateljstva normalna?
sve je moguce pa i to. prijateljstvo je moguce samo ako su muskarcu umesto krajnika odsekli... [ LaMpiR @ 20.04.2006. 20:44 ] @
Citat: time: prijateljstvo je moguce samo ako su muskarcu umesto krajnika odsekli... Nebi se bas slozio oko toga. Npr moja najbolja frendica pa znamo se vec 2 god i stvarno smo najbolji frendovi. Ona je jako zgodna cura i to ne znaci da se ona meni ne svidja ali ja nju jednostavno nezelim gledati kao jednu od curu s kojom cu ja biti jer ipak mislim da je nase prijateljstvo koje ce se sigurno odrzati dosta duze vremena nego sto bi nasa veza jer se neplaniram zeniti sa 18 daleko vaznije. Jedini problem je ta fizicka privlacnost ali to se zaboravi s vremenom. Imam momaka koji stvarno nisu u stanju biti jako dobri prijatelji sa zgodnom curom ali mislim da je to dosta glupo jer cura ima stvarno dosta ali istinih prijatelja jako malo... [ Go(R)@N @ 20.04.2006. 21:08 ] @
Citat: LaMpiR: Nebi se bas slozio oko toga. Npr moja najbolja frendica pa znamo se vec 2 god i stvarno smo najbolji frendovi. Ona je jako zgodna cura i to ne znaci da se ona meni ne svidja ali ja nju jednostavno nezelim gledati kao jednu od curu s kojom cu ja biti jer ipak mislim da je nase prijateljstvo koje ce se sigurno odrzati dosta duze vremena nego sto bi nasa veza jer se neplaniram zeniti sa 18 daleko vaznije. Jedini problem je ta fizicka privlacnost ali to se zaboravi s vremenom. Imam momaka koji stvarno nisu u stanju biti jako dobri prijatelji sa zgodnom curom ali mislim da je to dosta glupo jer cura ima stvarno dosta ali istinih prijatelja jako malo... Iz licnog iskustva kazem da je jako tesko biti samo prijatelj sa devojkom prema kojoj osecas nesto, nikada (bar ja) nisam opusteno stupio u pricu s njom (uvek sam pokusao da joj se indirektno nametnem) a tek sto je tesko biti prijatelj sa devojkom s kojom si imao odnos a ne zelis da je izgubis za prijatelja, redovno se provuce neki momenat iz proslosti i kao slow motion film ti vrati sve to u stvarnost. Oni koji uspeju da potisnu ta osecanja, prolaze kroz strahovite muke i ja im skidam kapu. Pozdrav! [ pctel @ 21.04.2006. 10:29 ] @
Citat: To može ako je muškarac homoseksualac. Postoji li u tom slucaju musko-musko prijateljstvo ili su homoseksualci osudjeni samo na musko-zensko prijateljstvo? I, posebno me interesuje zasto mislis da je za postojanje musko-zenskog prijateljstva seksualna orjentacija muskarca bitna a seksualna orjentacija zene nebitna? Moram da vam ispricam jednu zanimljivu pricu iz zivota. Jedan moj prijatelj mnogo voli da jede kolace. On nikako ne moze da izdrzi da na stolu stoje kolaci a da ih ne pojede sve do poslednjeg. Jednom prilikom smo zajedno otisli u goste gde je domacica iznela pred nas pun oval raznoraznih kolaca. Ja sam uzeo 2 kom, vise onako da ne uvredim domacicu koja se sigurno namucila da pripremi sve te kolace, a on je krenuo da jede i nije se zaustavio dok nije pojeo sve. Zena se nasla u cudu, nije ocekivala da to sve pojedemo vec samo manji deo a ostalo da ostane da stoji, ali, ipak nije se dala zbuniti - otisla je do kuhinje i donela jos jedan oval. Kad je video sa jos jednim ovalom, moj prijatelj je iz sveg glasa poce moliti "Jao, molim vas, nemojte vise, pa vec me stomak zaboleo od previse pojedenih kolaca". Na to ga zena pogleda u cudu i rece da bi ona to ipak tu ostavila da stoji pa ako se eventualno predomislimo da uzmemo jos, na sta je on ponovo zamolio da to ne cini, jer on kad su mu kolaci na dohvat ruke ne moze da se obuzda vec mora da ih jede pa makar pukao od prezderavanja. Sada kad citam vase odgovore, vidim neku paralelu, kao sto moj prijatelj nije sposoban da sedi pokraj kolaca, tako sigurno postoje ljudi koji ne mogu da se obuzdaju u blizini zenske osobe. Isto kao sto moj prijatelj nije bio gladan, tako i taj pretpostavljeni muskarac nije bas toliko "zagoreo" ali, imaju zajednicku osobinu da ne mogu sami svoje postupke da iskontrolisu vec reaguju nesvesno, po instinktima i nagonima. Ja licno mislim da je kod takvih ljude tocak evolucije coveka od zivotinje krenuo unazad, jer je za zivotinje karakteristicno da reaguju po instiktima i nagonima a za coveka po svesti i razmisljanju. Bilo kako bilo, ljudi medveda nateraju da igra u ritmu muzike tako sto zagreju jednu tablu lima i dovedu medveda na taj lim pa ovaj ubrzo uvidi da mu je daleko bolje da naizmenicno podize noge, tako je i sa ljudima, kada jednom shvate da im je daleko bolje da imaju prijateljicu sa kojom mogu da pricaju o nekim stvarima sa kojima ne mogu ni sa prijateljima ni sa clanovima porodice, nego da imaju samo jos jednu seksualnu partnerku. Kada medved jednom navikne da podize noge u ritmu muzike on ce to posle raditi po navici i kad nema zagrejanog lima, pa tako i covek koji navikne da ima prijateljicu on ce traziti novu ako bez te ostane iz bilo kog razloga. [ time @ 21.04.2006. 10:41 ] @
izgleda da je najvaznije u kojim je covek godinama
[ Shadowed @ 21.04.2006. 12:24 ] @
pctel je uvek pun "prica iz zivota" koje se stalno nekako uklope u temu :) ali cesto pametno zbori.
@time, nije bas tacno. Razumnost zavisi od godina ali ne samo od njih. [ Bhamby @ 21.04.2006. 12:26 ] @
Najveća uvreda za muškarca je kad mu ženska osoba kaže: "Ti si mi najbolji prijatelj."
[ pctel @ 21.04.2006. 12:52 ] @
Citat: time: izgleda da je najvaznije u kojim je covek godinama:) Zasto? To je totalno irelevantno. Godine nikad nisu bile prepreka za emotivni aspekt ljubavne veze, a poslednjih godina pored viagre i slicnih preparata ni fizicki aspekt nije otpisan. Kako ce sad deda da ima prijateljicu kad svakog casa moze iz dzepa da izvadi viagru i sve prednosti njegovih godina se momentalno gube. Licno ne mogu da verujem da covek ne moze da upravlja sopstvenim postupcima. Ja imam sve vrste medjuljudskih odnosa sa osobama zenskog pola i kod mene su posao, prijateljstvo, ljubav i sex razdvojeni prilicno jakim granicama. Ali sve je to stvar vaspitanja, a o tome sledi jedna prica... Secam se kao da je juce bilo, zimsko vreme, dan pred Bozic, porodica na okupu, ja dete od 3-4 godine. Deda stavio prase da se pece u onu zidanu furunu u dvoristu, to mirise kilometrima okolo, mrtav bi ustao i dosao na pecenje a kamo li zivi koji su prethodno par dana jeli samo posnu hranu. Ja se sav uzvrteo, jedva cekam kad ce to prase da se ispece pa da odvalim jednu nogicu i onako vruce u slast pojedem. Sve obilazim oko furune kao macak oko dzigerice i svako pola minuta zavirujem unutra da vidim da li je peceno. Bio sam ja vec gladan i kad je prase stavljeno da se pece, a kad se tome doda setanje oko furune okruzene tim predivnim izazovnim mirisom... bio sam gladan, sto kazu, kao vuk. Ma kakav vuk, mnogo vise od vuka. Dodje i taj trenutak, prase se vadi iz furune. Jao ljudi prizora, pa ima li na svetu nesto lepse od res pecenog praseta na raznju? Mislim za gladnog coveka, naravno, za onog ko nije gladan bi mnogo stosta izgledalo lepse. Jedva ja iscekao par minuta da se ohladi tek toliko da se moze drzati u ruci i taman da odvalim nogicu kad sen zacu deda "ne diraj to, to se danas ne radi". Dobro pomislih, necu da jedem mnogo, ali makar koricu, ali deda je bio neumoljiv - ni koricu, nista. Kaze "tek sutra kad se vratimo iz crkve". Donese mi hleb premazan marmeladom, ja negodujem, ko ce sad jesti marmeladu? Negodovao, negodovao pa prestao. Sledece godine opet isto, ali ja vec navikao da se to ne dira i ne nedostaje mi bas toliko. Treci put, ja to usvojio kao nesto uobicajeno, cak objasnjavam mladjem bratu da se danas ne jede meso. Sve je u zivotu prvi put naj teze, tako je i meni prvi put bilo tesko da sedim pored vruce prasetine a da ne uzmem, ali kad sam to preziveo, kasnije mi je bio sve manji i manji problem da se obuzdam a danas nema tog zivotinjskog instinkta i nagona kom ne mogu da se oduprem. Tako sada, kad ja kazem sebi "necu", onda ta prijateljica moze da skine sve sa sebe, moze da izvodi erotski ples, moze da legne pored mene u krevet, ako ja mislim necu, to se ne radi", onda mora tako da bude. Naravno, pricam hipoteticki, takve situacije se u zivotu ne desavaju. Nemojte misliti da sam ja neki specifican slucaj, takva shvatanja su normalna i podrazumevana a oni koji tvrde drugacije bi mogli imati velikih problema u zivotu. Zamislite da se takav covek zaposli kao reziser porno filmova, pa taj bi morao svaki put da skoci na gomilu. Zatim, u poslovnom svetu, prilikom musko-zenskog poslovnog razgovora svako flertovanje se smatra veoma neukusnim, neumesnim i nekulturnim cinom. Kod prijateljstva je vec moguc neki lagani flert, ali pazite da ne odete suvise daleko. Svako pa i vasa prijateljica voli neki sitan kompliment, ali ako se predje neka granica onda ce joj biti veoma neprijatno zbog toga. Ljubav, to je veoma komplikovano osecanje. Ipak, naj novija istrazivanja pokazuju da ljubav nije bas toliko komplikovana koliko se ranije mislilo i da postoji samo jedna vrsta ljubavi. Znaci, ljubav prema ocu i majci je ista kao i ljubav prema zivotinjama, kao ona ljubav u uzem smislu. Sve je to isto, nema nikakve razlike. Uz takvu ljubav veoma cesto ide i strast, mada ne uvek i pazite da to dvoje razlikujete, jer mnogi ne vide razliku koja je vise nego ocigledna. Kao sto postoji strast bez ljubavi koju osecate svaki put kad na ulici vidite neku izuzetno lepu devojku pa pomislite ono poznato "kako bih ja to sad prevrnuo", isto tako postoji i ljubav bez strasti, to je ono kad vam neka osoba veoma mnogo znaci i sve bi ucinili za tu osobu, a seks sa tom osobom vam nije bas narocito vazan u zivotu. [ BytEfLUSh @ 21.04.2006. 13:59 ] @
Citat: vujo032: To može ako je muškarac homoseksualac. Znači, svi heteroseksualci žele seksualan odnos sa svim osobama suprotnog pola? Kako to zvuči detinjasto... [Ovu poruku je menjao BytEfLUSh dana 21.04.2006. u 15:00 GMT+1] [ Dragi Tata @ 21.04.2006. 14:05 ] @
Citat: BytEfLUSh: Znači, svi heteroseksualci žele seksualan odnos sa svim osobama suprotnog pola? Kako to zvuči detinjasto... Meni zvuči "zagorelo" :) [ Ivan Dimkovic @ 21.04.2006. 14:08 ] @
Iliti, bolest opste poznatija u Srbiji pod kolokvijalnim nazivom - neje*ica :-)
[ Darko Prelic @ 21.04.2006. 16:13 ] @
Izvinjavam se što nisam pročitao baš sve postove (mišljenja), ali to ne menja moje mišljenje koje je po meni jedino logično
-- "Pravilo je da nema pravila" :) Svi smo različiti, samim tim delimo različita mišljenja, pogotovu ako se priča o najkompleksnijoj temi na planeti zemlji, koja je naravno muško-ženski odnosi, sve što više mišljenja pročitaš (čuješ), pomisliš.. "kako može tako da razmišlja..", ali jednostavno je tako, treba poštovati svačije mišljenje i tačka, pre svega ovo je beskonačna tema i mišljenja se (po meni) menjaju kroz život.. Da mene neko pita ;) da li bih mogao da imam najbolju drugaricu? Naravno da ne bi' mogao,.. Zašto? Posle nekog vremena, ako ne i odmah bi se pitao.. Kakva li je.. Khm khm.. jednostavno sam kreten, kraj priče :) [ LaMpiR @ 21.04.2006. 20:14 ] @
Citat: time: izgleda da je najvaznije u kojim je covek godinama:) Ja imam 17 god pa moze li covjek biti da kazem "napaljeniji"? Ali to me nesprjecava da imam najbolju prijateljicu koja je jako dobra cura ali u svakom smislu. Citat: Bhamby: Najveća uvreda za muškarca je kad mu ženska osoba kaže: "Ti si mi najbolji prijatelj." Zavisi koja cura mi to kaze. Ako je neka cura koju pokusavam da "zbarim" onda da ali ako mi je to dobra prijateljica pa onda to uopste nije uvreda. Skroz se slazem sa pctel-om jer sve je do osobe. Sto se tice suzdrzavanja pa ja se ne mogu obuzdati kad upoznam neku curu jer takav sam u prirodi ali ipak kada su prijateljice u pitanju onda jednostavno ne zelim da se tako ponasam jer to bi zadalo veliku stetu nasem prijateljstvu... [ nikolicam @ 23.04.2006. 15:14 ] @
Ljudi, pa čak je i Meša Selimović rek'o: "Sa ženama može biti prijatelj samo kulambara" so....
E, da, premotao sam film i svi moji prijatelji ženskog pola (neću kažem prijateljice - zvuči gay : ) ) su ili trebale da budu nešto više il' stvarno, što se kaže, nisu za udaju :p Fora što kod ovih prvih još uvek postoji tendencija prerastanja u to nešto više (bar s moje strane :p) dok je njima to nepojmljivo. To je bolest koja nema leka!! E pa nedavno je pronađen lek i za to. I to baš zahvaljujući razgovoru sa jednom... One na nas gledaju kao na braću. Čim nisi jako zagrizo na prvu loptu - ti si brat. Možda polubrat, ali ipak brat. A sex sa bratom je incest. A to je no no! I po prirodnom i po crkvenom i po svim drugim zakonima. Ali ja ti nisam braaaaaaaat!!! Sorry : ) Emocije... I tako dođeš do zaključka da je najbolje da se neznate. Potrudiš se da nestaneš iz njenog života na neko vreme i onda grizeš opet, ali ovaj put jače. Plus, u međuvremenu, ona ima vremena da razmišlja o tebi, što može da je dovede do interesantnih zaključaka :D E, cela ova digresija nije bila namerna, ponelo me gradivo : ) Reko sam bolest jer mislim da nije ok da izgubiš priliku da pronađeš sreću i partnera u osobi sa kojom imaš toliko toga zajedničkog (i razmišljanja i trenutaka) i sve ostalo što odlikuje jedno prijateljstvo, samo zbog njenog (po meni) čudnog pogleda na tu celu stvar. I, da, neojte da mislite da popujem sa onim Mešom, jer to je, like, jedna od dve knjige koje sam pročitao u životu ali sam se pronaš'o pa mi ostalo : ) Ayd uzdravlje [ Miloje Sekulic @ 24.04.2006. 08:01 ] @
naravno da postoji - ako je riba bas neprivlacna
M [ Ana J. @ 24.04.2006. 18:28 ] @
pctel
skidam kapu ;) [ renne @ 24.04.2006. 19:21 ] @
Citat: Bhamby: Najveća uvreda za muškarca je kad mu ženska osoba kaže: "Ti si mi najbolji prijatelj." Najveca uvreda je kad ti kaze: "Ja u tebi vidim brata" [ time @ 24.04.2006. 20:22 ] @
ja govorim o prrodnom odvijanju stvari.kada eto ja npr. ja vidim zensku osobu odmah pomislim "kako bi bilo kad bi bilo".jos nisam upoznao nikog ko tako ne razmislja.e a tek posle ako se ispostavi da treba da budemo drugovi POTISNE se iskrena i prirodna zelja za necim prisnijim(ali samo potisne).za one koji misle da je prijateljstvo moguce jedno pitanje:da li kada ste prvi put videlu tu vasu sadasnju prijateljicu pomislili "kako bi lepo bilo..." ili ste odmah rekli "boze koji mi je djavo ona mi je kao sestra.." ja cenim samo ono sto je prirodno tako da se na ljude koji kazu da pravo prijateljstvo postoji necu osvrtati.i na kraju krajeva zasto smo ovde napravili podelu : ili ces mi biti drugarica ili cemo imati sex.kao da je seks nesto tooooliko lose pa mu dodje kao: ili cemo biti drugovi ili cu da te bacim kroz prozor.
mozda malo preterujem ali priroda je cudo;) [ z@re @ 25.04.2006. 00:05 ] @
Uff...bas sam veceras vidio ovu temu, kad mi se jedna relativno bitna stvar desila u zivotu.
Zadnjih godinu dana sam proveo sa jednom curom, i iako sam bio s mnogo njih prije, u dugim, kratkim, poludugim, svakakvim vezama, nikad se nisam tako osjecao ka s njom. Medjutim, razliciti smo 100%, nakon one prve faze zaljubljenosti, ludosti i toga su poceli gadni problemi. Necu vam se puno otvarat, nije ovo mjesto za to, ali u tih godinu dana smo hodali nekih 7 mjeseci, ostatak je bio nekakav cudni odnos gdje smo kao u vezi, ali nismo "na papiru". Iako je godina dana relativno kratak period u zivotu, ja sam njoj postao "sve", kao i ona meni. Zivimo u istoj zgradi, pricamo sigurno sat-dva dnevno u prosjeku. Medjutim, zadnjih dana su se desile neke stvari, i ona je meni rekla da me pocela gledat kao prijatelja, i cijelo vrijeme forsirat nekakvo prijateljstvo. Ja, s druge strane, zelim ljubavnu vezu, i nista drugo. Ona je ekstremno cudna osoba...ne moze je desifrirat nikakav poznati psiholoski pristup, a ni implementacija neuralne matrice u C-u injektirane sa njezinim postupcima nije puno pomogla :D. Malo sale u ovim depresivnim momentima. Konkluzija : ne mogu vise zamislit zivot bez nje, i stvarno je zelim i u nekom prijateljskom obliku. Jednostavno kad mi se nesto desi, ona je prva s kojom se zelim cut. Medjutim, ja znam da cu je ja jos dugo vremena volit ako ostanemo u bilo kakvim odnosima, i odluka je pala. Veceras smo se rastali, necemo imat kontakte, ali ne finalno - ako ona sredi sebi situaciju u mozgu, javit ce mi se, pa cemo opet pricat. Isto tako, ako mene nekim cudom prodju emocije, ja cu bit spreman za prijateljstvo s njom. Iako je ovaj drugi slucaj 0,00000001% ostvariv. To je jedan primjer gdje musko-zensko prijateljstvo ne moze nikako funkcionirat. Cak i da smo ostali prijatelji, i da joj kazem da imam neku novu curu, ona bi se bila u stanju bacit kroz prozor. S druge strane, svoju najbolju prijateljicu znam nekih 5-6 godina. Kad smo se upoznali, bilo je neke kemije. Da ne duljim, radi jedne glupe situacije u koju su bili umjesani 3rd party, nikad nije nista bilo na ljubavnom planu. Ona isto zna sve o meni, kao i ja o njoj. Ja za nju osjecam prijateljsku ljubav, a sta se tice drugih stvari, pa privlaci me fizicki, ali ni u najpijanijim momentima mi nije padalo nista na pamet. Ona ima momka vec par godina, nas dvojica smo dobri, ja apsolutno nikakvu ljubomoru ne osjecam. To je jedan kontra primjer kad musko zensko prijateljstvo moze istinski postojat. I mislim da postoji jos neki mali djelic privlacnosti izmedju nas, koji je bio kad smo se skompali prije tih godina, ali isto tako mislim da on samo poboljsava nas prijateljski odnos. Eto, to je mali dio moje zivotne price, nadam se da ce pomoc daljnjem tijeku diskusije. [ pctel @ 25.04.2006. 15:33 ] @
Citat: z@re: ona je meni rekla da me pocela gledat kao prijatelja, i cijelo vrijeme forsirat nekakvo prijateljstvo. Ja, s druge strane, zelim ljubavnu vezu, i nista drugo. Uh, sto ne volim izraz "ljubavna veza". To je toliko neadekvatan izraz za ono sto se zeli reci, da to stvarno nema smisla koristiti. Pridev ljubavna bi trebalo da oznacava sve sto ima veze sa ljubavlju bilo koje vrste. Vec sam ranije u ovoj temi pomenuo da postoji samo jedna vrsta ljubavi i da se ljubav prema toj ili nekoj drugoj devojci ni po cemu ne razlikuje od ljubavi prema majci, ocu, bratu, sestri, zivotinjama, prirodi ili naprimer automobilima. Sve je to jedna ista ljubav koju prepoznajes kao veoma prijatan osecaj kada si u blizini toga sto volis a neprijatan osecaj kada se to sto volis na duze vreme odvoji od tebe. Tako bih ja rekao da si sa svim zivim bicima sa kojima te vezuje ljubav u ljubavnoj vezi. Neki bi rekli da je to emotivna veza, ali to je veoma neprecizno, emocija moze biti i mrznja pa kad kazes da si sa nekim u emotivnoj vezi, ne moze se zakljuciti da li se volite ili mrzite. Citat: ko mene nekim cudom prodju emocije, ja cu bit spreman za prijateljstvo s njom. Prijateljstvo ne iskljucuje ljubav, cak bi se moglo reci i da podrazumeva ljubav, samo sto prema svim prijateljima ne osecas podjednaku ljubav pa to ljude cesto zbunjuje. Narocito prijatelstvo podrazumeva emocije, jer kao sto rekoh ima tu jos mnogo toga sto spada u emocije a nije ljubav. Medjutim, problem koji sam ranije pomenuo je sto ljudi ne razlikuju ljubav i strast. Te dve pojave su naizgled slicne, ali kad bolje pogledas skoro da i nemaju dodirnih tacaka. Oni koji ne mogu da ih razlikuju to sve svrstaju pod zaljubljenost i mirni su, dalja kategorizacija ih ne zanima. Ja se ne slazem sa time vec zaljubljenost poistovecujem sa strasti a ljubav potpuno odvajam od toga. Evo kako da naucis da razlikujes to dvoje: Idi npr. na obalu reke i pronadji jedan par koji sedi na klupi. Posmatraj ih neko vreme kako sede. Ako gledaju jedno u drugo onda je to zaljubljenost a ako gledaju u istom smeru uzivajuci u nekom prizoru u daljini, onda je to ljubav. Za jedno popodne naucices da na prvi pogled razlikujes ljubav od zaljubljenosti. E, sad, to je lako za razlikovanje ljubavi od zaljubljenosti kod drugih, ali kako to dvoje razlikovati kod sebe? Neko bi pomislio da moze isto kao kod drugih, ali nije, covekova podsvest kada zna kakvo ponasanje znaci sta, pocece da vara i da simptome prilagodjava rezultatu koji zeli da postigne, pa se moze doci do pogresnog zakljucka. Zato se tu primenjuje drugo resenje: Svojevremeno sam citajuci ni sam ne znam koju knjigu, naisao na jednu definiciju ljubavi - ljubav je potreba za neogranicenim davanjem, bez ikakvog uzimanja. Ti sad i sam znas da li zelis nesto da uzmes ili samo da dajes. Na osnovu par recenica koje si napisao, rekao bih da ti je ustvari uzimanje prioritet, tako da tu nema ni lj od ljubavi, to je obicna zaljubljenost. Za pola godine ce proci, za godinu dana se neces ni secati te devojke. Zaljubljenost traje nekoliko meseci, veoma retko godinu ili dve, ljubav traje minimum 3 godine. Jos jedna razlika po mom shvatanju je sto zaljubljenost smatram veoma stetnom pojavom dok ljubav smatram korisnom pojavom, jer zaljubljenost je prvo veoma sebicno osecanje dok je ljubav totalno nesebicno, zaljubljenost ometa normalno funkcionisanje ljudskog uma, dok ljubav pospesuje sve umne aktivnosti. [ z@re @ 25.04.2006. 17:08 ] @
Citat: pctel: Na osnovu par recenica koje si napisao, rekao bih da ti je ustvari uzimanje prioritet, tako da tu nema ni lj od ljubavi, to je obicna zaljubljenost. Za pola godine ce proci, za godinu dana se neces ni secati te devojke. Zaljubljenost traje nekoliko meseci, veoma retko godinu ili dve, ljubav traje minimum 3 godine Potpuno si u krivu, ja zelim "davat" i sve to skupa, i to i radim, samo sta ne zelim da ja "dajem" kao prijatelj, a njezin hipotetski novi decko "uzima" i bere moje plodove. To je to. [ pctel @ 26.04.2006. 01:57 ] @
Citat: z@re:samo sta ne zelim da ja "dajem" kao prijatelj... znaci, kao sto rekoh, mora biti NEOGRANICENO davanje bez uzimanja. Cim je tu "ne zelim", onda nema nista od ljubavi. Evo jos jedne price iz mog zivota... tacnije, to su tri price ali sve tri imaju za temu moju svojevrsnu evoluciju shvatanja musko-zenskog prijateljstva. Prvi deo price je o mojoj prijateljici Vesni. Sa njom sam zajedno isao u skolu i nismo se tada nesto specijalno druzili mada se nikada nismo ni svadjali. Medjutim, posle skole, cudnim putevima sudbine, oboje smo se odselili u isti kraj i nasli posao blizu jedno drugog. Tako smo nekako imali utisak da je jedino sto nam je od starog drustva ostalo, ostali smo jedno drugom. Svako od nas dvoje je imalo svoj ljubavni zivot ali smo imali dogovor da je nase prijateljstvo vaznije od svega toga. Vesna je bila u vezi sa istim deckom 4 godine, ali je iz godine u godinu njeno druzenje sa mnom njemu sve vise smetalo. Jednom je Vesna dobila ultimatum da izabere sa kim ce da se vidja, sa mnom ili sa njim i ona je bez ikakve zelje da razmisli rekla da ce nastaviti da se vidja sa mnom i raskinula je sa njim, mada ga je mnogo volela i dve godine potom patila i pricala o njemu. Meni je bilo mnogo zao sto je ona toliko patila, narocito sto sam sebe smatrao krivcem pa sam cvrsto resio da se sledeci put u takvoj situaciji povucem cim vidim da izazivam bilo kakvu uznemirenost. Druga moja prijateljica zvala se Milica. Nju sam isto znao iz ranih razreda osnovne skole pa je nisam vidjao dugo kad sam se odselio, da bi pocetkom bombardovanja promenili tempo zivota (kao i vecina ljudi) i sreli se sasvim slucajno. Secam se da je ona prisla meni totalno zbunjena i posle par reci rekla mi da je bila zapocela neki kompjuterski kurs pa je bombardovanje prekinulo i htela bi ona da iskoristi vreme da to sama uvezba pa ako negde zapne bilo bi joj drago ako mogu da joj objasnim. I, sad, zamislite vi, njen otaz vozi veliki kamion, a ona jedva nesto preko metar ipo visine i naravno bez vozacke dozvole, oko 9-10 uvece sedne u taj kamion i prodje 3 vojne saobracajne kontrole da bi dosla do mene i pitala me kako se menja font u Word-u. Meni nesto u tom trenutku nije bas bilo do, kako bi z@re rekao "ljubavne veze", vise mi je znacilo to sto ona deluje totalno umirujuce na mene. Nije da sam ja nesto drhtao i plasio se bombi, vise sam se mirno prepustio sudbini, dok je ona bila puna optimizma potpno zanemarujuci tutnjavu bombi dok mirno vezba Word i prica kako ce to uskoro biti nesto sto se mora znati. Njoj je izgleda ipak bila potrebnija ta "ljubavna veza" pa je bila sama dva meseca i u sred bombardovanja nasla tamo nekog da bi sa mnom nastavila da se vidja totalno prijateljski. E, sada ja poucen iskustvom iz prethodne price nisam nikako hteo da budem faktor razdvajanja, vec bih smislio neki razlog da se sam povucem cim osetim da izazivam nekakve trzavice. Tako je to trajalo 5 godina, ja sam se u trenucima krize njihove veze povlacio a u trebnucima smirivanja vracao i pruzao im podrsku i nase prijateljstvo je iz godine u godinu bivalo sve jace. Veoma zanimljiv trenutak je kad smo dosli do potpune iskrenosti gde ona meni kaze "nisi valjda poverovao da je mene stvarno toliko interesovao word" :-) Pricala mi je stalno o licnim problemima kroz koje njih dvoje prolaze, nije to bilo ni malo naivno, vise puta je dosao do granice fizickog nasilja nad njom ali je srecom proslo bez toga. Bilo kako bilo, to dvoje su se pre dve godine vencali i od tada pa na ovamo imala je ona raznih problema... naprimer, on stalno flertuje sa poznatim devojkama na ulici a ona kad nekom muskarcu kaze "cao" to je dovoljan razlog za ozbiljnu svadju. Bilo mi je mnogo zao sto je ona morala da prolazi kroz sve to, pomislio sam da bi bolje bilo da sam ja stupio u brak sa njom nego sto sam je ohrabrivao da ostane u vezi sa njim pa sada zbog mene mora da trpi takvo neadekvatno ponasanje. Resio sam, kad sledeci put sretnem tako dobru zensku osobu, nema nista od prijateljstva, ulazim u ljubavnu vezu sa njom, a potom i u brak. I upravo se tako i dogodilo, sreo sam jednu, tada bih rekao, divnu zensku osobu. Tacnije, nisam je sreo, nego je ona izgleda primetila mene. Nismo se ranije znali, vec je prvo kupila kompjuter a onda ga svakoga dana potpuno ispravnog donosila na servis. Posle nekoliko desetina upornih dolazaka ubedila me je da joj ustedim posao oko donosenja vec da svratim da pogledam kako radi, posto inace kad idem kuci prolazim ispred njene kapije. Tako ja dosao jednom, pa drugi put, pa pet puta, ne znam ni sam kad smo poceli da se zabavljamo, kad smo poceli da zivimo zajedno, znam samo kad smo dobili dete i znam da se kompjuter vec godinu ipo dana uopste ne kvari. Medjutim, tada se ispostavilo da ona nije bas toliko divna osoba koliko je bila pre, ljudi pre nego sto udju u brak pokazuju samo svoje naj lepse osobine, a kad udju u brak onda na scenu stupaju hiljade losih osobina koje isplivaju na povrsinu. Tako meni sada nije lako, sta god uradim ne valja, oko svakakvih gluposti stalno neka larma, vika, galama. Zivot mi je postao mnogo komplikovaniji nego sto sam ocekivao, ne znam vise gde mi je glava, kad bih se vreme vratilo i ja sreo jednu divnu zensku osobu, insistirao bih da ostanemo samo prijatelji. I, sta je sad zajednicka pouka ove tri price? Pa nista, nema pouke. Radi prema sopstvenim instinktima i ne brini, jer kako god da uradis, svejedno ce ti biti zao. [ z@re @ 26.04.2006. 02:27 ] @
Da, razlicita iskustva oblikuju razlicita misljenja u takvim trenutcima.
Citat: pctel: znaci, kao sto rekoh, mora biti NEOGRANICENO davanje bez uzimanja. Cim je tu "ne zelim", onda nema nista od ljubavi. Ne bih se slozio s tobom. Kako ja u ovoj situaciji mogu bit u prijateljskom odnosu s njom. Kad znam da cu pucat od ljubomore, bit isfrustiran, depresivan, itd...Mislim, to sta ti spominjes je nekakva "ultimate" pjesnicka ljubav. A to je toliko rijetko, mozda cak i ne postoji. Najvaznije je u zivotu da si sretan, a nevjerujem da mozes bit sretan ako volis nekoga, a taj netko ima nekog drugog, i ti cijelo vrijeme slusas te price, gledas ih, itd... [ Horvat @ 26.04.2006. 02:34 ] @
Citat: pctel:I, sta je sad zajednicka pouka ove tri price? Pa nista, nema pouke. Radi prema sopstvenim instinktima i ne brini, jer kako god da uradis, svejedno ce ti biti zao. pouka:ne zeniti se ,vec ziviti u vanbracnoj zajednici i ocekivati da se kompjuter i dalje kvari (poduzeti sve mere da se to desi) :) [ Go(R)@N @ 26.04.2006. 09:35 ] @
Citat: pctel:Jednom je Vesna dobila ultimatum da izabere sa kim ce da se vidja, sa mnom ili sa njim i ona je bez ikakve zelje da razmisli rekla da ce nastaviti da se vidja sa mnom i raskinula je sa njim Citat: Druga moja prijateljica zvala se Milica.Veoma zanimljiv trenutak je kad smo dosli do potpune iskrenosti gde ona meni kaze "nisi valjda poverovao da je mene stvarno toliko interesovao word" Citat: I upravo se tako i dogodilo, sreo sam jednu, tada bih rekao, divnu zensku osobu. Tacnije, nisam je sreo, nego je ona izgleda primetila mene. [ andre2000 @ 26.04.2006. 10:03 ] @
Vidim da se mnogo teoretiše na ovu temu. Iskustvo je osnova za teoriju: imam super prijateljice koje su strava ribe, i samo su mi prijateljice.
Doduše, imam drugare koji ne mogu da budu drugari sa ribom, ili je muvaju, ili ne, nemaju šta drugo da pričaju, ali to je već pitanje širine vidika. Tako da je moguće, iako ne izgleda svakom tako. [ fanfon @ 26.04.2006. 19:15 ] @
Citat: imam super prijateljice koje su strava ribe, i samo su mi prijateljice. [ dex @ 26.04.2006. 20:00 ] @
Citat: pctel: Radi prema sopstvenim instinktima i ne brini, jer kako god da uradis, svejedno ce ti biti zao. za ovo si 100% u pravu [ CoLaGm @ 26.04.2006. 20:11 ] @
e ljudi ja imam 20 godina... Drugarice sam imao u osnovnoj skoli :P
A sad... hm... drugarica imam samo na nekoliko dana... dok se kresnemo... je-biga ne mogu da izdrzim da zensko bude pored mene, a da ne flertujem sa njom... i tako dok nam ne dosadi... posle prelazi u status bivsa... Jedino koleginice... sa njima nista nemam... tu sto dalje... cim pomislim nesto ja izlazim iz te prostorije!!! I po meni je sasvim normalno: do 15 godine su drugarice 0d 15 do 25-30(kako za koga) flertovanje, sex ... i ostale lepe stvari :D i ovo preko priatelji i poneka svalerka! [ abishai @ 26.04.2006. 20:27 ] @
Ja sam recimo imao najbolju drugaricu i stvarno nikada nisam pomislio tipa kako bih je .... itd (a nije uopste lose izgledala). Sa njom sam o svemu i pricao i tako dalje... ali stvarno smo bili prijatelji, nikada se nista nije desilo (ne, nisam ni gay ni gabor i obrnuto :), jednostavno smo bili mnogo dobri... kasnije su nam se putevi razisli, ona se udala itd.. slabo se vidjamo ali i dan danas smo ok.
Tako da sve zavisi kakva je ko osoba.... [Ovu poruku je menjao abishai dana 27.04.2006. u 02:22 GMT+1] [ CoLaGm @ 26.04.2006. 23:22 ] @
i sad sednesh i zarmishljash
jebbote koji sam kreten bio mogao sam da je kresnem sto puta... a u 90% i ona bi zelela isto... hahahah Izvinjavam se patriahalno vaspitanim devojkama!!! Njih cenim i sklanjam im se s puta! (citaj zaobilazim ih...) [ Bhamby @ 27.04.2006. 01:05 ] @
Citat: z@re Ne bih se slozio s tobom. Kako ja u ovoj situaciji mogu bit u prijateljskom odnosu s njom. Kad znam da cu pucat od ljubomore, bit isfrustiran, depresivan, itd...Mislim, to sta ti spominjes je nekakva "ultimate" pjesnicka ljubav. ... @z@re Zaboravi ove pctel-ove pticeumirupevajući savete. Sex ili ništa. Kakvo prijateljstvo! Neka bude prijateljica nekom drugom. Tako joj kaži. A nju pitaj da ti bude devojka, ljubavnica ...; samo ono što ima veze sa sex-om. Pa ako neće tad traži drugu. I to odmah. [ Ana J. @ 27.04.2006. 12:08 ] @
Ma blago vama momci ...
Osecam da pola vas koji se hvalisaju toliko je jos uvek nevino pa su dosli ovde da dokazuju svoju muskost : ) malo sale nije na odmet [ Dragi Tata @ 27.04.2006. 12:57 ] @
Citat: Ana J.: Ma blago vama momci ... Osecam da pola vas koji se hvalisaju toliko je jos uvek nevino pa su dosli ovde da dokazuju svoju muskost : ) malo sale nije na odmet Ma pročitala si ih 100%. Prosečan geek se prvi put "omrsi" u 30-oj pa mu je samo seks u glavi. [ pctel @ 27.04.2006. 13:45 ] @
Citat: Bhamby: Sex ili ništa. Kakvo prijateljstvo! Neka bude prijateljica nekom drugom.] Meni uopste nije jasno zasto je seks toliko precenjena pojava... Jeste sex zanimljiv, ali u proseku, covek potrosi na sex samo 0,3% svog zivota. Preostaje mu dosadnih 99,7% kada mora raditi nesto drugo. Dobro, prespavace 30%, ostaje mu jos oko 70% koje ce provesti u skoli, na fakultetu, na posu, na putu, kod kuce. Zamislite da tih 70% zivota morate provesti bez ijednog prijatelja... Ljudima u principu najvise znaci ono sto nemaju, dok ono sto imaju ne cene bas mnogo. [ Milan Gligorijevic @ 27.04.2006. 13:50 ] @
Citat: pctel: Ljudima u principu najvise znaci ono sto nemaju, dok ono sto imaju ne cene bas mnogo. [ abishai @ 27.04.2006. 14:27 ] @
Izgleda da ako imas ili si imao dobru drugaricu i niste se opalili... to znaci da si ili jadnik ili peder i sl.?
[ z@re @ 27.04.2006. 23:17 ] @
Citat: Ma nije u pitanju sex. Barem nije u prvom planu. Jednostavno mislim da nase prijateljstvo ne bi moglo bit izvedivo, nakon par tjedana bi zavrsili na ratnoj sjekiri. Vjerujem da bi ja ispao totalno frustriran, i psihicki opran. Jebiga bato, bili ti mogao slusat da ti osoba koju volis odavde do Proxime Centauri, prica kako je bila vani sa svojim novim momkom, kako je bas krasan itd...a neki glupi dogovori tipa necu ja tebi pricat o momcima, nemoj ti meni o curama su krajnje debilni. Znas da ti netko nesto presucuje, i to te onda izjeda iznutra. A sex...pa on po meni nije razlog za vezu, vec jedna od prekrasnih stvari koja dolazi uz to. Sex u vezi s osobom koju volis je, za mene, 500 puta bolji od nekog neobaveznog s nekim ko te samo fizicki privlaci. Prvo sta emocije mogu jos poboljsat kompletnu scenu, drugo sta partneri pricaju o tome, znaju kako koji voli i sta voli, pa kako ide vrijeme dodajete nove stvari, eksperimentirate...itd. Necemo bit prosti sada ;) Ovo govorim iz svog iskustva, sto ljudi sto cudi, nekome su zene samo za opalit... Citat: #1130024/Dragi Tata: Ma pročitala si ih 100%. Prosečan geek se prvi put "omrsi" u 30-oj pa mu je samo seks u glavi. Cale, generalizacije nisu u redu. Prvo sta to definira geek-a? Kompjuterski strucnjak koji provodi vecinu vremena za kompjuterom? Eto, ja sam takav, imam dosta takvih prijatelja, "omrsili" smo se odavna, a nismo jos dosli do 30-te ;) Ti ljudi na koje ti referiras imaju nekakve blaze ili dublje psiholoske poremecaje, koji se jos vise magnificiraju kroz "opsesiju" za kompjuterima. To je zapravo isti tip ljudi koji vecinu vremena provodi za televizijom, i slicno. Jednostavno imaju poremecaje u "odnosu s javnoscu", i zatvaraju se u neke svoje svijetove. Pogotovo kompjuterasi - jer im internet predstavlja odlican medij za raznorazne oblike komunikacije s ljudima, bez da nekoga moraju gledat u oci. Gledam ove klince danas - jedan prijatelj ima sestru koja je negdje 6-7 razred osnovne, i ima decka. Njih dvoje izadju vani, pa pricaju o skoli, televiziji, necemu. Cim se rastanu, mobitele u ruke, pa krenu SMS-ovi..."bas mi se svidjas", "tako si lijepa", itd...takve stvari mogu stvorit ozbiljne probleme na polju ljudske komunikacije. Pogotovo kad ih se "trenira" od malih nogu. Pa onda gledam sebe kao klinca, klinca koji je odgojen na Intelovim procesorima, od 8088 pa nadalje. Otkad znam za sebe, imao sam kompjuter kuci. Otkad znam za sebe, lupao sam nesto po tastaturi, zezao se dok nisam dosao u neku normalnu dob da mogu "ucit" kompjutere. I svo to vrijeme, igrao sam se vani, nogomet, sredinom osnovne poceo se zanimat za cure, uvijek imao dosta prijatelja i dobar drustveni zivot. I mi smo ko klinci voljeli igre...samo danas te iste igre stvaraju "virtualnu stvarnost", a mi smo picili Pharaoh's Tomb, Davea, Diggera, Golden Axe...sve te predivne stvari ;) Igrali bi se uru-dvi, pa bi izasli vani na sunce trcat za napuhanom svinjskom kozom. Uz ovakve igrice danas klinci mogu bit zaokupljeni 24 sata dnevno, a to tada nije bio slucaj. I gledam sebe sad, u ovakvoj depresiji u kojoj jesam, i dalje mi ova ogromna kutija ne moze ponudit "way out". Danas provodim minimalno 6-7 sati dnevno za kompjuterom, i nikakve linije koda, forumi, internet mi nisu mogli danas pomoc. Jednostavno me nazvao prijatelj, otisli smo na pice, bacili pikado, dogovorili se sutra za vani. I nakon toga sam se osjecao duplo bolje. Poanta je da kod normalnih ljudi, nikakve stvari, makar to bili i holodeci iz Star Treka, nece moc zamjenit kost i kozu, i zdrave medjuljuske odnose. Citat: Ne, u nikojem slucaju nisi ni jadnik ni peder. A pogotovo ako ti je to stvarno drugarica, a ne netko koga zelis opalit. Jedino, ako cijelo vrijeme pokusavas nesto sa curama, a nemozes se nikako izjasnit, otvorit se i zauzet stav, pa ti sve te zene kad tad postanu drugarice jer nisi reagirao na vrijeme, onda imas problem. I dalje nisi ni jadnik ni peder, samo ti malo fali hrabrosti, i dobrog tajminga. Sve to ili dodje s vremenom, a u krajnju ruku i nemora doc. Uvijek mozes nac nekog tko te shvaca, i bit sretan s njim, bez da se mijenjas i glumis nekakvog macora. [ pctel @ 28.04.2006. 02:34 ] @
Citat: Ma nije u pitanju sex. Barem nije u prvom planu. Citat: I gledam sebe sad, u ovakvoj depresiji u kojoj jesam, i dalje mi ova ogromna kutija ne moze ponudit "way out". Danas provodim minimalno 6-7 sati dnevno za kompjuterom, i nikakve linije koda, forumi, internet mi nisu mogli danas pomoc. Nemoguce je pomoci coveku da resi problem ako uopste nema problem. Pre svega moras prihvatiti jedno pravilo koje vazi za sve medjuljudske odnose, naglasavam 4 osnovna koje sam vec pomenuo u ovoj temi - posao, prijateljstvo, ljubav, sex. Za sve njih pravilo je da mora biti na obostrano zadovoljstvo. Evo, naprimer, meni bi strasno odgovaralo da ti sad prodam jedan kompjuter. Medjutim, tebi ne odgovara da ga kupis, nebitno da li ti uopste ne treba novi kompjuter, ili ti ne odgovara cena, ili zelis da kupis od nekog drugog. Da li ja sad imam problem? Pa nemam problem, naci cu nekog kome odgovara da kupi i obavicemo kupoprodaju na obostrano zadovoljstvo. Ili naidje onaj Pandora i zaljubi se u tebe, ali ti se ne zaljubis u njega, pa ce on mirno produziti dalje trazeci nekog sa kim ce stupiti u vezu na obostrano zadovoljstvo. Ili, neki deda penzioner kome je mnogo dosadno bi da se sprijatelji sa tobom pa da po ceo dan sedite u parku, igrate sah i gledate kratke suknje i razmenjujete iskustva o raznoraznim lekovima, ali ti nemas vremena za to, pa ce on morati da nadje nekog kome to odgovara. Znaci, nemas ti problem vec ne postujes pravilo. Nema ti pomoci osim da pocnes da ga postujes. Ukoliko ni veza ni prijateljstvo nije na obostrano zadovoljstvo, nece biti ni veze ni prijateljstva. Kod programiranja to je veoma jednostavna kombinacija IF, AND, THEN i ELSE komandi. [ z@re @ 28.04.2006. 02:57 ] @
Citat: pctel: Sex je jedina stvar koje sada mogu da se setim koje ima u vezi a nema u prijateljstvu. Mozda ni sam nisi svestan sta zelis. Mada, ima tu elemenata prave ljubavi, cim ti kazes da sex nije mnogo bitan. Dakle, po tebi je veza samo prijateljstvo sa sexom. Ne bih se s tobom slozio, nimalo. Znam da i prava veza i pravo prijateljstvo ima mnogo spojnih tocaka, ali ja jednostavno ne osjetim neke stvari kad vidim svoju najbolju prijateljicu, koje osjetim kad vidim ovu koju volim. Ni blizu. Citat: pctel: Nemoguce je pomoci coveku da resi problem ako uopste nema problem. . . . Znaci, nemas ti problem vec ne postujes pravilo. Nema ti pomoci osim da pocnes da ga postujes. Ukoliko ni veza ni prijateljstvo nije na obostrano zadovoljstvo, nece biti ni veze ni prijateljstva. Kod programiranja to je veoma jednostavna kombinacija IF, AND, THEN i ELSE komandi. Prijatelju, imam ja gadan problem. Bas zato sta postujem pravilo...ona trenutno zeli (ustvari ne znam sad sta je, nismo se culi) prijateljstvo, ja nesto drugo, nijednom nece bit drago pristat na zelje druge osobe. Zato ja ne forsiram svoje, i ne prihvacam njezino. Nego smo se razdvojili, dali jedno drugom vremena za razmisljanje. Ako nam se zelje podese, super. Ako ne, ne gine nam konacni raskid. A programiram jako dugo vremena, vjeruj mi, ove stvari se nemogu opisat logikom tek tako. To bi trebala bit petlja sa 10,000 razlicitih varijabli i 50,000 logickih operatora. S tim da operatori nisu konstantni, dakle nerjesivo. Radi moje profesionalne deformacije ovakve stvari sam prije rjesavao logikom. Sad cu probat uopce ne razmisljat, ne radit nikakve planove. Pa sta bude, bit ce. [ Dragi Tata @ 28.04.2006. 03:35 ] @
Citat: Ma samo opušteno, zezamo se malo :) . Uostalom, nisam ni ciljao na tebe, nego na ove "mačo" tipove koji hoće samo seks i ništa više. Upoznao sam u vojsci neke dečake koji su ladno tvrdili da su imali po par stotina žena. Obično sam im savetovao da idući put podele bar sa deset ako hoće da im neko veruje, hehehe... Što reče jedan moj drugar svojevremeno za jednog takvog: "jedva čekam da j* nešto već jednom i da vidi da to nije ništa posebno". [ pctel @ 28.04.2006. 09:30 ] @
Citat: Dakle, po tebi je veza samo prijateljstvo sa sexom. Ne. Naveo sam sta veza ima a prijateljstvo ne, ali prijateljstvo ima dosta toga sto veza nema. Citat: Znam da i prava veza i pravo prijateljstvo ima mnogo spojnih tocaka, ali ja jednostavno ne osjetim neke stvari kad vidim svoju najbolju prijateljicu, koje osjetim kad vidim ovu koju volim. Ni blizu. Uuuuu, pa nemoj sad da pobrkas stvari. Veza je jedno, ljubav sasvim drugo. Mozes biti u vezi a ne voleti, mozes ne biti u vezi a voleti. Po ovom pitanju veza i prijateljstvo imaju dodirnih tacaka, ali o tome razmisli sam. Jeste da sam celo popodne prespavao, ali opet mi se spava. Citat: Prijatelju, imam ja gadan problem. Bas zato sta postujem pravilo...ona trenutno zeli (ustvari ne znam sad sta je, nismo se culi) prijateljstvo, ja nesto drugo, nijednom nece bit drago pristat na zelje druge osobe. Zato ja ne forsiram svoje, i ne prihvacam njezino. Nego smo se razdvojili, dali jedno drugom vremena za razmisljanje. Ako nam se zelje podese, super. Ako ne, ne gine nam konacni raskid. Pa eto resenja. Mada, ne vidim jasno problem. Ako ti imas problem, onda kao sto sam naveo u prethodnoj poruci, imam i ja, i Pandora, i onaj penzioner. Procitaj primere jos jednom i videces da nemas problem, samo to jos nisi shvatio. Citat: A programiram jako dugo vremena, vjeruj mi, ove stvari se nemogu opisat logikom tek tako. To bi trebala bit petlja sa 10,000 razlicitih varijabli i 50,000 logickih operatora. S tim da operatori nisu konstantni, dakle nerjesivo. Zadatak: Otici kolima na posao. Obican covek: Izlazi iz kuce, pali auto, krece, vozi, stize na posao. Inteligentan covek: Proverava da li ima sva potrebna dokumenta. Svaki dokument pojedinacno proverava da nije slucajno istekao rok vaznosti. Izlazi iz kuce. Seda u auto. Vraca se u kucu po kisobran. Izlazi iz kuce. Vraca se po radni mantil i rukavice, za slucaj da se nesto pokvari. Seda u auto. Izlazi da proveri da li ima svu sigurnosnu opremu. Konstatuje da nema uze za vucu. Ulazi u kucu i nalazi uze. Konstatuje da mu nedostaje protivpozarni aparat. Zaustavlja taksi i odlazi da kupi protivpozarni aparat. Ulazi u 10 radnji da nadje gde je najjeftiniji, za to vreme taksimetar otkuca vise od vrednosti aparata. Vraca se do automobila. Konstatuje da bi mu usput moglo trebati jos novca pa ozlazi pesice do obliznjeg bankomata. Vraca se. Proverava nivo ulja, kolicinu goriva, ispravnost uredjaja za upravljanje i zaustavljanje, kontrolise da li su gume napumpane na propisan pritisak, doduvava nedovoljno napumpane gume i ispusta visak vazduha iz preduvanih. Proverava sirenu i sve sijalice, menja jednu pregorelu sijalicu. Proverava servisnu knjizicu i vidi da je auto treba oterati na redovni servis koji se radi na svakih 40.000 km. Tera auto u servis.... Ne stize na posao do kraja radnog vremena. Vecina mojih prijatelja programera uopste ne vozi auto - pre ce stici pesice tamo gde ide nego proveriti tih 50.000 stvari koje zaista treba da se provere pre nego sto se upali auto. Ja sam prosecan neinteligentan covek pa samo okrenem kljuc i vozim, veoma retko nesto proverim a obicno sve bude u redu, pa tako ovoga puta preporucujem i tebi, ako mozes programersku logiku da spustis na taj nivo [ bojan_bozovic @ 28.04.2006. 09:45 ] @
@pctel
Mislim da tvoje uporedjenje nije bas najsrecnije izabrano. [ Bhamby @ 28.04.2006. 11:41 ] @
Samo mu predlažem da traži (i dobije) najviše što može. Pošto se apsolutno slažem s tvojom konstatacijom da treba da bude obostrano, na ovaj način rešava tu dilemu. Onda, ili će dobiti sve, ili neće dobiti ništa. U oba slučaja dolazi do rešenja. U prvom, biće zadovoljan odmah (kasnije će se razočarati , u drugom, biće ljut, povređen, nesrećan, ... Posle kraćeg vremena, kad se pojavi nova, ukapiraće da život ide dalje, da je bio mlad i ..., i sve što ide uz to. Privilegija je biti živ. Sva ostala pitanja su nevažna. (n.n.) [ vindic8or @ 29.04.2006. 03:10 ] @
naravno da je moguce prijateljstvo izmedju muskarca i zene. ako se dobro kapirate i prijatno vam je zajedno, nema razloga da se to komplikuje uplitanjem u aferu.
sad je problem sto kod nas ljudi uglavnom imaju pogresan sistem vrednosti, pa ocekuju da svaka ljubavna afera (veza) mora da bude vrednija od svih ostalih ljudskih odnosa. naravno, taj vid romantike je izumro sredinom proslog veka. dok je u realnosti jedino brak (ona veza za kraj karijere) na nivou sa prijateljskim odnosima koje imate. devojke/momci dolaze i prolaze i odlaze, dok se okrenes zaboravio si s kim si proveo godinu dana u vezi, a godinu dana je btw, izuzetno dug period koji mozes da posvetis samo jednoj osobi. tako da bez obzira koliko dobro i privlacno izgleda devojka, ako vi imate odlicnu mentalnu konekciju, napravite prijateljske odnose, to je mnoooogo vrednije nego veza. prijatelji (i zenski i muski) vam nikad nece srati sto ste pricali sa nekom drugom devojkom u baru, ili sto se niste javili u 17:00 tog dana kad ste znali da ona ima naporan dan na poslu. evo ovako ide razlika: 1) za prijatelje drage volje uvek cinite sta god im treba, jer zelite da im je dobro, bez osecaja pritiska i moranja, i drago vam je da ste se nasli. 2) za devojke u pocetku kad se zacopate zelite sve da ucinite, a onda ih naviknete i vrlo brzo vam sve postaje vise obaveza nego zadovoljstvo sto cinite nekom dobro. cim stignete do ovog momenta, moj je savet da palite iz veze. osim ako necete da se zenite. a ako to hocete, onda vam treba jos veca distanca od devojke, da sredite sami sa sobom u glavi, da li je to to. drugim recima, dok ste jos uvek mladi, gledajte da ulazete energiju u svoj zivot, ne u neciji drugi, posto ce se to uvek zavrsiti nezahvalno po oboje. a za bliskost one vrste, paaa ima dovoljno ribe u moru da nikad ne nestane ;-) dovoljno da samo izadjete u klub, pab ili bar. nista coveku ne daje vise energije za zivot, nego kada smuva svaki vikend novu ribu, i nije opterecen njihovim problemima pri tom :) bolje kao bumbar od jednog cveta do drugog, pa vecinu vremena u letu sam sa sobom, nego stalno kao zalepljen za jedan cvet, jedva podizuci glavu na vazduh. bottom line: batalite "pravu ljubav" (sic) za kad omatorite i imate strpljenja za sva sranja koja to vuce, a pri tom ste i zreliji, pa nadjete i podjednako zrelu zenu, pa pola sranja vise i ne postoji. je8ite sta stignete i pravite prijatelje s kojom god devojkom da se dobro razumete. uvek ce tu biti neka druga da je zameni za sex etc :-) [ SashaM @ 29.04.2006. 19:44 ] @
Citat: Inteligentan covek: Proverava da li ima sva potrebna dokumenta. Svaki dokument pojedinacno proverava da nije slucajno istekao rok vaznosti. Izlazi iz kuce. Seda u auto. Vraca se u kucu po kisobran. Izlazi iz kuce. Vraca se po radni mantil i rukavice, za slucaj da se nesto pokvari. Seda u auto. Izlazi da proveri da li ima svu sigurnosnu opremu. Konstatuje da nema uze za vucu. Ulazi u kucu i nalazi uze. Konstatuje da mu nedostaje protivpozarni aparat. Zaustavlja taksi i odlazi da kupi protivpozarni aparat. Ulazi u 10 radnji da nadje gde je najjeftiniji, za to vreme taksimetar otkuca vise od vrednosti aparata. Vraca se do automobila. Konstatuje da bi mu usput moglo trebati jos novca pa ozlazi pesice do obliznjeg bankomata. Vraca se. Proverava nivo ulja, kolicinu goriva, ispravnost uredjaja za upravljanje i zaustavljanje, kontrolise da li su gume napumpane na propisan pritisak, doduvava nedovoljno napumpane gume i ispusta visak vazduha iz preduvanih. Proverava sirenu i sve sijalice, menja jednu pregorelu sijalicu. Proverava servisnu knjizicu i vidi da je auto treba oterati na redovni servis koji se radi na svakih 40.000 km. Tera auto u servis.... Ne stize na posao do kraja radnog vremena. Jedna sitna opaska na dati primer: inteligentan covek bi to proverio jednom i zapamtio sta ima od opreme i kada dokumentima istice rok vaznosti a apsolutni retard bi takve stvari proveravao svaki bozji dan [ Vostoki @ 29.04.2006. 21:06 ] @
pre braka imao sam deset devojaka i niuednu zenu, a sad ima zenu i nijednu devojku... tako nesto...
[ Kosta ******um Rex Persia @ 29.04.2006. 23:10 ] @
Citat: Blago tebi, ti si se baš nauživao. Nadam se da ću i ja imati bar toliko pre braka. Ja još ne žurim da stanem na ludi kamen. Što se tiče Pctela, čini mi se da ima malo previše uskogrud stav, ali to je samo moje mišljenje. U odnosima između žene i muškarca, najvažniji je seks, a posle idu osećanja i sve ostalo. Može neko da priča drugačije, kao Pctel, ali teško da je u pravu. [ tdjokic @ 30.04.2006. 01:03 ] @
"Svega" 6 strana? Vreme je da se i ja javim. Elem, prijateljstvo je moguce samo izmedju ljudi, a posto zena nije covek, onda sa njom ne mozes biti prijatelj . Naravno, zafrkavam se.
Iz toka diskusije, stekao sam utisak da je diskusija samo za slucaj "jedan muskarac + jedna zena". Ako su jedno drugome jedini, onda je zaista to prijateljstvo malo cudno i ugrozeno, ali su to relativno retke situacije. Uglavnom se covek druzi sa vise osoba, neke od tih osoba su same, neke imaju partnera itd. Hajde sad zamislite slucaj - imas ortaka, cija je zena OK, druzite se itd., i sta sad - treba da je naskocis ili ignorises, jer su mnogi rekli "ili seks, ili nista"? Naravno, i tu postoje nijanse - neko ti je antipatican cak i za prijateljstvo, sa nekom prijateljicom bi se mozda upustio i u nesto dublje, ali se vidi da niste kompatibilni i to je to. Jedino pravilo je, da nema pravila - od slucaja, do slucaja. [ vticky @ 10.05.2006. 16:40 ] @
Joj, bash su se ljudi raspisali... ;-)
[ Ivan Dimkovic @ 10.05.2006. 16:46 ] @
Citat: U odnosima između žene i muškarca, najvažniji je seks, a posle idu osećanja i sve ostalo. Može neko da priča drugačije, kao Pctel, ali teško da je u pravu. Da je tako vrlo verovatno bi drustvo imalo ozbiljnih problema sa incestom... ono covek vidi sestru i odma skoci ;-) Sex je neophodna fizioloska potreba i imas ljude koji mogu da sex imaju samo sa osobom sa kojom su u vezi, imas one kojima treba i nesto "sa strane", imas one koji to mogu samo sa osobom kojoj plate za tu, za njih, "uslugu" - a opet, imas i ljude koji to moraju da imaju sa svakom osobom, u ovom slucaju kojim se mi bavimo, suprotnog pola. Dakle, pravila nema - postoje ljudi koji mogu imati i prijatelje suprotnog pola, a postoje i oni koji ne mogu - a ima i onih koji uopste nemaju prijatelja. [Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 10.05.2006. u 17:49 GMT+1] [ pctel @ 10.05.2006. 18:41 ] @
Citat: Kosta ******um Rex Persia: Što se tiče Pctela, čini mi se da ima malo previše uskogrud stav, ali to je samo moje mišljenje. Eto, Kosta, ti si neocekivano potvrdio moj stav. Ranije sam rekao: Citat: Meni uopste nije jasno zasto je seks toliko precenjena pojava... Jeste sex zanimljiv, ali u proseku, covek potrosi na sex samo 0,3% svog zivota. Preostaje mu dosadnih 99,7% kada mora raditi nesto drugo. Dobro, prespavace 30%, ostaje mu jos oko 70% koje ce provesti u skoli, na fakultetu, na posu, na putu, kod kuce. Zamislite da tih 70% zivota morate provesti bez ijednog prijatelja... Ljudima u principu najvise znaci ono sto nemaju, dok ono sto imaju ne cene bas mnogo. dakle, kada ti kazes: Citat: U odnosima između žene i muškarca, najvažniji je seks... jasno je da ti seks nedostaje u zivotu. To se vidi odavde: Citat: Kosta ******um Rex Persia: Blago tebi, ti si se baš nauživao. Nadam se da ću i ja imati bar toliko (10 devojaka) pre braka. Proanalizirao sam neke stvari u mom zivotu i dosao do nekih zakljucaka koji bi ti mogli biti veoma korisni. Meni je ranije, dok me je seks mnogo interesovao, bilo dosta teze da nadjem devojku nego kasnije kada me manje interesovao. Prvo, vecina devojaka ne voli bas kad ih gledas tako kao seksualni objekat. One ne stupaju u vezu zbog seksa vec zato sto misle da biste vas dvoje mozda eventualno mogli ziveti srecno do kraja zivota. Ako vide da ti imas neke totalno drugacije ciljeve, verovatno si otpisan istog trenutka. Drugi zakljucak na prvi pogled deluje smesno i apsurdno - da bi imao mnogo seksa, moras imati mnogo prijateljica! Da, da, to sto se sada odreknes seksa je ustvari ulaganje u buducnost, svaka od tvojih prijateljica ima barem 5 prijateljica od kojih neke ne moraju biti tvoje prijateljice, vec... dovoljno sam ti rekao, sad sam napravi sopstvenu piramidalnu shemu i zapamti, kada kazes "ne, ja bih zeleo da budemo samo prijatelji", ti ni u kom slucaju ne gubis, vec samo dobijas! Ko sada ima "previše uskogrud stav"? [ pctel @ 10.05.2006. 18:50 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Sex je neophodna fizioloska potreba To se samo tako prica, ali nije dokazano. Provedu ljudi i ceo zivot bez seksa pa nista. Pre bih rekao da je to navika naj obicnija. Ako hoces, mozemo da postavimo anketu na ES - "kad bi morali da se odreknete seksa ili kompjutera do kraja zivota, cega biste se odrekli", mislim da bi rezultati bili zanimljivi [ Goran Mijailovic @ 10.05.2006. 18:59 ] @
Citat: Kosta ******um Rex Persia: Što se tiče Pctela, čini mi se da ima malo previše uskogrud stav, ali to je samo moje mišljenje. U odnosima između žene i muškarca, najvažniji je seks, a posle idu osećanja i sve ostalo. Može neko da priča drugačije, kao Pctel, ali teško da je u pravu. Kosta whatever Persia ;) prijatelju teško da si ti u pravu. [ su27killeryu @ 10.05.2006. 20:22 ] @
Da, uostalom pogledajte Pandoru koliko taj ima prijateljica :)
[ Kosta ******um Rex Persia @ 10.05.2006. 23:16 ] @
Citat: pctel: Proanalizirao sam neke stvari u mom zivotu i dosao do nekih zakljucaka koji bi ti mogli biti veoma korisni. Meni je ranije, dok me je seks mnogo interesovao, bilo dosta teze da nadjem devojku nego kasnije kada me manje interesovao. Prvo, vecina devojaka ne voli bas kad ih gledas tako kao seksualni objekat. One ne stupaju u vezu zbog seksa vec zato sto misle da biste vas dvoje mozda eventualno mogli ziveti srecno do kraja zivota. Ako vide da ti imas neke totalno drugacije ciljeve, verovatno si otpisan istog trenutka. Drugi zakljucak na prvi pogled deluje smesno i apsurdno - da bi imao mnogo seksa, moras imati mnogo prijateljica! Da, da, to sto se sada odreknes seksa je ustvari ulaganje u buducnost, svaka od tvojih prijateljica ima barem 5 prijateljica od kojih neke ne moraju biti tvoje prijateljice, vec... dovoljno sam ti rekao, sad sam napravi sopstvenu piramidalnu shemu i zapamti, kada kazes "ne, ja bih zeleo da budemo samo prijatelji", ti ni u kom slucaju ne gubis, vec samo dobijas! Ko sada ima "previše uskogrud stav"? To se ceni, sada si daleko bolje izložio problematiku, i ovog puta si bio tako ubedljiv, da moram da se u svemu složim sa tobom. Izvini što sam prenaglio u donošenju zaključka. [ mrkidivx @ 11.05.2006. 22:15 ] @
Citat: To se samo tako prica, ali nije dokazano. Provedu ljudi i ceo zivot bez seksa pa nista. Pre bih rekao da je to navika naj obicnija. Ako hoces, mozemo da postavimo anketu na ES - "kad bi morali da se odreknete seksa ili kompjutera do kraja zivota, cega biste se odrekli", mislim da bi rezultati bili zanimljivi Pa ono imaš svakakvih ljudi ali gledajući generalno seks je VRLO neophodna fiziološka potreba. [ pctel @ 12.05.2006. 01:17 ] @
Ma kakvi, kladio bih se da se prosecan posetilac ES-a tu "potrebu" zadovoljava jednom-dvaput godisnje. Kakva je to onda potreba? Narocito ne razumem to "VRLO" napisano velikim slovima, cak i ako jeste fizoloska potreba, onda je jedna od najmanje bitnih.
[ mrkidivx @ 12.05.2006. 07:14 ] @
Napisano je velikim slovima zato što spada u važnije fiziološke potrebe, možda ne toliko važne kao što je hrana i voda (neophodno za goli opstanak) ali VRLO važne za psihičku ravnotežu, a sad koliko prosečan posetilac ES-a tu potrebu zadovoljava to ne znam i ne želim da nagadjam.
[Ovu poruku je menjao mrkidivx dana 12.05.2006. u 08:15 GMT+1] [ vindic8or @ 13.05.2006. 21:38 ] @
pctel, varas se. sex je dokazano jedan od osnovnih ljudskih nagona (frojd - pre 100 godina, posle potvrdio i jung). i ne moze da se opise kao samo fizioloska potreba, zato sto je vecim delom i psiholoski poriv. i to vazi podjednako i za zene i za muskarce. nezadovoljavanje iste potrebe rezultira raznim mentalnim smetnjama i/ili poremecajima. ne kazem da smo nekontrolisani kao zivotinje pri ovome. posto imamo svest o sebi, libido mozemo i da kontrolisemo i pretvorimo tu energiju u nesto korisno, cistom sublimacijom poriva, ali ukoliko previse radimo ovo, opet cemo razviti neku neurozu. ne mozes da pobegnes od sebe. moras da upraznjavas sex, hteo ti to ili ne.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|