[ Mobtel @ 13.04.2006. 16:15 ] @
1.http://www.elitesecurity.org/poruka/1066179 -pogledajte post iznad(P.S.)
2.http://www.elitesecurity.org/poruka/1068745 3.http://www.elitesecurity.org/poruka/1070514 4.http://www.elitesecurity.org/poruka/1071982 5.http://www.elitesecurity.org/poruka/1086201 6.http://www.elitesecurity.org/poruka/1108032 7.http://www.elitesecurity.org/poruka/1110021 8.http://www.elitesecurity.org/poruka/1110038 9.http://www.elitesecurity.org/poruka/1112754 -Pogledajte 2 teme ispod ove u Predlozi.......... [ Mobtel @ 13.04.2006. 16:16 ] @
E sad ne znam ,procenite sami ko je i sta je ...
http://www.elitesecurity.org/korisnik/profil/djoka_iz_kaludjerice [ Slobodan Trebovac @ 13.04.2006. 16:34 ] @
Mobtel, svaka cast, ja sam jos sinoc htio da postavim temu vezanu za zgode i nezgode ovog lika. Kada sam otisao na one linkove koje si ti ostavio u temi u kojoj djoka_iz_kaludjerice™ trazi Internet kacigu malo je reci da sam proplakao od smijeha. Bez obzira salio se on ili ne, stvarno ima potencijala. Najjaca mu je tema kada se kao cudi da na buvljaku nije kupio licencirani WindowsXP u kojoj takodje pita kako ne moze pokrenuti Office na Linux-u, a jos jedan od bisera je u temi u kojoj se govori o atomskom satu. Tu djoka_iz_kaludjerice™ kaze, citiram:
Citat: Moze li preko interneta da se naruci taj atomski sat u crnoj boji? Evo trazim ali ne mogu da nadjem ? Imao sam vec jedan ali mi se pokvario. Pozdrav [ ZaMpA @ 13.04.2006. 17:00 ] @
djoka_iz_kaludjerice..laz ili istina>>>>
laz ili istina? u smislu da li ta osoba postoji ili se neko registrovao samo da bi nas lozio?? LOZZI nas sve najstrashnije...al zashto se svi primaju? mislim da je to zbog toga shto chlanovi ESa, svakom pitanju nekog chlana prilaze sa "pozitivnom predrasudom", odnosno po defaultu misle da se data osoba ne shali,ne zeza vec stvarno trazi reshenje za svoj problem....A to shto on to iskorishcava na tako detinjast nacin, govori dovoljno o njegovoj lichnosti.. tema je malo bezveze.ogovaramo kolegu chlana.aj lock/brisanje. [ abishai @ 13.04.2006. 17:01 ] @
Evo ja upravo citam sve ove teme i moje misljenje je da je njemu poprilicno dosadno i onda tako ide i zajebava se :). A znam par takvih likova tako da bih rekao da je i on samo jos jedan... a ima i onih koji se upecaju (jbiga) :). Da se isprovaljivao na jednoj temi pa i da prodje... ali bas onakva i onoliko provaljivanja... + na jednoj temi navodno koristi par godina, na drugoj tek godinu dana itd... nebitno... nekome ce biti interesantan, nekoga ce smoriti itd... :).
[Ovu poruku je menjao abishai dana 13.04.2006. u 18:12 GMT+1] [ Dark_Runger @ 13.04.2006. 17:12 ] @
Ma lik je zakon
Smesna strana ES-a [Ovu poruku je menjao Stefan Jocic dana 09.07.2010. u 02:57 GMT+1] [ Mobtel @ 13.04.2006. 17:27 ] @
Pazite vako
Tema nebi trebala biti obrisana mada se i nebavi tematikom koju ES proucava MAda mislim da je svakako Citat: ZaMpA: djoka_iz_kaludjerice..laz ili istina>>>> laz ili istina? u smislu da li ta osoba postoji ili se neko registrovao samo da bi nas lozio?? LOZZI nas sve najstrashnije...al zashto se svi primaju? mislim da je to zbog toga shto chlanovi ESa, svakom pitanju nekog chlana prilaze sa "pozitivnom predrasudom", odnosno po defaultu misle da se data osoba ne shali,ne zeza vec stvarno trazi reshenje za svoj problem....A to shto on to iskorishcava na tako detinjast nacin, govori dovoljno o njegovoj lichnosti.. tema je malo bezveze.ogovaramo kolegu chlana.aj lock/brisanje. Zampa u pravu..hehehe [ dr.NPN @ 13.04.2006. 17:31 ] @
Meni je lik bas do jaja, uvek nesto zanimljivo. Ako nas i lozi, nema veze, ja mu oprastam jer zaista ume stvarno da me nasmeje. Bar mi nije dosadno, bas mi trebaju ovakve teme, malo da se smejem.
Nego ljudi, da odem malo u off, nesto nema Pandore odavno. Poslednjih puta kada je postovao toliko smo ga iznapusavali, da covek vise nema hrabrosti da dodje na forum. I on je budio smeh u meni, imao je stvarno extremne teme, smeh do bola, dok ne popi*dim od kenj*anja, ali ok. Ovom prilikom pozivam Djoku i Pandoru da slobodno diskutuju na forumu, jer svima nama nedostaje smeh i malo gluposti da se opustimo od svakodnevnih [uslovno receno] problema. A da su biseri, jesu. :) [ dr.NPN @ 13.04.2006. 17:35 ] @
Zaboravih da kazem, to sa winom sa buvljaka, mislim da je istina da je lupio disk, jer koji mozak moras biti da smislis tako glupu pricu?
Hakeri su posebna prica. Sa 56k upada gde hoce i radi sta hoce, i kaci se preko govornice.... Do jaja. Atomski sat mislim da je laz, mislim koliki retos treba da budes da izjavis tako nesto, ej, jos u crnoj boji ;) Mislim, kao zavrsio etf, radi u firmi koja mu je dala lap, a veze nema sa zivotom i netom, nesto mi tu smrducka.... [ Mobtel @ 13.04.2006. 17:36 ] @
Pa pazi sto se pandore tice on je verovatno tu samo maskiram i cita ove poruke i smislja kakvim bi nas glupostima mogao pocastiti...
hehehe mada ja neverujem da postoje takvi likovi koji mogu da ga primaju u *upe i da raspravljaju na ES forumu o tome..mislim da je to i suvise nekako americki za moj pojam..pozdrav [ Mobtel @ 13.04.2006. 17:39 ] @
Mene recimo bas zanmima sta djoko radi sa tim laptopom?!!
Evo ja ga cak javno pozivam da se ukljuci u temu i neka nas razuveri da je ovo sto je dosad radio bila zajebancija.... Ako je stvarno toliki bolid ja se evo prvi javljam da mu sve objasnim sto mu nije bilo jasno u danasnjem svetu.. ]pocevsi od ozonske rupe pa do osame bin ladena,.. [ dr.NPN @ 13.04.2006. 17:45 ] @
Ma aj' sto ga prima, njegov izbor, nego sto k**** o nekom plemickom poreklu i pali se na plemstvo, i gadi se na sve, kao debili mu razbijaju interfon, lupaju mu "prijatelji" nocu na vrata....
Pa recepti ne-znam-ti-ni-ja koje princeze, sta li, ne secam se vise.... Mislim.... Sto se Djoke tice, kazes da budalastinama izbija na prvo mesto... Mozda si i u pravu, ali ja bih radije bio poslednji na lestvici pametnih, nego prvi na lestvici glupih, zar ne. Tako da mi to malo bezveze zvuci, mislim, neko da se istice budalastinama. Ja kontam da je to neki klinac, ono, mislim lik koji zavrfi etf sigurno nema ni 12 ni 15 godina, a ne verujem da bi neko sa 23-24-25 godina pisao tako nesto..... Daleko je on od etf-a. Ili neka okaci diplomu skeniranu i licnu kartu, pa cemo znati da je lik iskren. Djoko, ako citas ovo, [a citas sigurno] reci mi molim te u kojoj to firmi radis? [ vladamob @ 13.04.2006. 17:52 ] @
MA LAZU DJOKO VOLE TE SVI SAMO SE JAVI
JAVI SE DJOKO!!!! DJOKO MI TE VOLIMO DJOKO TI SI NAS..mislim koliko debil bi trebao da budes pa da ovaku neku scenu priredis sebi pa makar se i zvao djoka i bio iz kaludjerice... da li njegova mama zna sta on radi? [ Mobtel @ 13.04.2006. 17:54 ] @
Neznam da li se negde nas djokica izjasnio za ili protiv u onoj temi o zarku kako li se zvase..Nl pro group mislim da je tema..
P.S . necitam temu o zarku pa i nisam bolje upucen,zato ne zamerite [ Shadowed @ 13.04.2006. 18:10 ] @
[ djoka_iz_kaludjerice @ 13.04.2006. 18:22 ] @
OVO JE STRASNO sta neki ljudi ovde pisu. Koja je poenta ove teme uopste ? Da mi se rugate ? Da me vredjate ? Sta ? Meni zakljucavaju teke zato sto im se ne svidja pitanje a oce tolerisu javno vredjanje korisnika (mene) na forumu. Ja sam primetio da na jednu osobu koja hoce da pomogne dolazi 10 kojima moram da odgovaram da se ne salim (sprdam, zezam, zaje**vam) tako da je za mene ovaj forum postao totalno ne prihvatljiv.
Izgleda da cu morati da potrazim neko drugo mesto da postavim svoja pitanja (ako ih budem imao). Nisam ovako nesto ocekivao od ljudi, pogotovo ne ovde, ali dobro... Posto vidim da moja pitanja smetaju mnogima (a onima kojima ne smetaju su smesna) odlucio sam da vise ne odgovaram ni nakakve provokacije i uvrede, cak mi je sve jedno da li ce zaduzeni za to da ih obrisu ili ne... Samo jos jednom zelim da se zahvalim svima koji su mi pomogli. Djoka P.S. - Mozete slobodno zakljucati temu ja se vise necu javljati [ braker @ 13.04.2006. 18:31 ] @
Josh jedna stanica na putu demistifikacije Lika i Dela mr DJoleta:
-simptomatichno je mesta odakle nam se Djole sa svojim umotvorinama javlja-*.dsl.fiberworld.nl., pa bih dao sebi tu slobodu da pretpostavim da inspiraciju za ovo: http://www.elitesecurity.org/poruka/1070514 pronalazi na ovom (ili slichnom mestu): http://www.smokey.nl/Home.htm P.S.DJole,kako bi bilo da skoknesh do Red Light Street-a.I ne,ne mislim pri tom da inspiraciju trazhish kod colored koji stoje na coshkovima-razgledaj malo izloge pa se javi sa novom razbibrigom za chlanove ES-a. Prijateljski pozdrav mr braker [ Mobtel @ 13.04.2006. 18:31 ] @
NEEEEEEEEEE..Djoko vrati se!!!!
Mislim ovaj sajt ima kao sto si ti ti sam primetio "ONO" na vrhu strane tamo gde pise pretraga pa bi bilo lepo da to malo i koristis..treba puno da procitas na ovom sajtu ima cak i previse toga sto bi mogao da naucis tako da nemoj odma da odustajes... Prvo ispeci pa reci.... niko tebe ne smatra za nesto osim ako se sam ne predstavljas.... Kazem da radis za firmu da si od iste dobio laptop..pa za cega si ga dobio ?da bi njim ubijao muve ili dosadu.. ne moze neko da instalira windows a da se tako ponasa kao ti sa forama kako ce da te preko satelita ufatit pa brze bolje bacas disk..mislim da ovaj forum njije zasluzio tako ponasanje A ti razmisli [ strba @ 13.04.2006. 18:33 ] @
Oterali ste coveka :) :(
A ulepsao mi je dan :) [Ovu poruku je menjao strba dana 13.04.2006. u 19:33 GMT+1] [ crews_adder @ 13.04.2006. 18:37 ] @
Meni ne smeta. U stvari, tek sada kada sam video ovu temu sam i primetio.
Smeta mi ruganje... :P [ Emil Ranc @ 13.04.2006. 18:57 ] @
Heh, ne posećujem druge forume, ali verujem da se manje-više na svim forumima s vremena na vreme pojave ovakvi "ložači" poput djoke. Doduše, imali smo mi već Pandoru/Hefestionloveta, ali je on imao nešto drugačiji pristup. I Pandora i Djoka su ostvarili svoj cilj - otvorio se thread posvećen njima.
Još da dodam: slučajnost ili ne, naš djoka je rodjen 1. aprila :) [ Hans_D @ 13.04.2006. 18:57 ] @
Ovo je Zarko Radosavljevic
[ braker @ 13.04.2006. 19:07 ] @
DJoletov provider-http://www.fiberworld.nl/v2/index.php
BTW chovek ovo koristi samo za surf,a za hack attack ima posebnu dial-up vezu. P.S.Spremite maramicu.Trebace vam kad vidite cenovne pakete.(vecini) [ DzoA @ 13.04.2006. 19:52 ] @
Ovaj lik me podseca na onu bakutu "rad na internetu novi model"
Ukoliko provalite na kom forumu se registrovao i pod kojim nickom OBAVEZNO to upisite ovde!!! [Ovu poruku je menjao DzoA dana 13.04.2006. u 21:03 GMT+1] [ Mobtel @ 13.04.2006. 20:19 ] @
Kako se ova tema pocela razvijati pobicemo onu o zarku za tili cas
[ Urkelele @ 13.04.2006. 20:34 ] @
Pa nemojte tako, mislim da stvarno nema smisla prema decku... Svima nama se desi da pogresimo ili da provalimo nesto... imajte malo razuemvanja...
Citat: braker: DJoletov provider-http://www.fiberworld.nl/v2/index.php BTW chovek ovo koristi samo za surf,a za hack attack ima posebnu dial-up vezu. P.S.Spremite maramicu.Trebace vam kad vidite cenovne pakete.(vecini) A mozda je covek provalio sa svojom dial-up vezom tog provajdera pa sad koristi njihov net... mislim, sta reeeci... Bog s tobom djokice i cuvaj nam se kad prelazis ulicu [ cukovanny @ 13.04.2006. 21:03 ] @
prevarant ili ne , Đole je morao potrošiti đavolski mnogo vremena da smisli svoju ulogu na ES forumu. ako se i uajebava sa nama, svaka mu čast - potrudio je se svojski. Druga stvar koja me zanima je dobro psihološki razrađena uloga sa kojom Đole nastupa ovde - sa primesama nevinosti i neznanja, uz stil cure mlade koja vidi tuki tek po drugi, trechi put, ali ipak ima iskustva sa njom. pisanje i sled kretenskog razmišljanja - razrađen do savršenstva.
Đole, skidam kapu. nasmejao si mene i moju porodicu do suza... [ savanah @ 13.04.2006. 21:24 ] @
djoku boli uvce......on je postigao sto je zeleo, a vi ste mu digli rejting 200%
ko zna, mozda je laz, mozda se neka velika faca sa es-a krije iza pseudonima djoka iz kaludjerice. u svakom slucaju bar je smesno [ Milan Gligorijevic @ 13.04.2006. 21:33 ] @
Mislim da je rano za bilo sta.
Najbolje da sacekamo jos neki post kako bi utvrdili istinu. Moguce da je sve ovo istina i da se on uopste ne pretvara, ali koliko je moguce. Trebaju nam neki dokazi. Ako se ispostavi da folira onda je krsio pravilnik i moze biti banovan. Za sada svi cemo se lepo smejati osim ako nije stvarno otisao. [ Mobtel @ 13.04.2006. 22:15 ] @
Djoko 4 president
[ KnightOfDoom @ 13.04.2006. 22:21 ] @
Taman sam hteo da bookmarkujem njegov profil a vi ga oteraste .
[ blejim @ 13.04.2006. 22:32 ] @
Ma gari je zesca loziona, pazi cas koristi Debian, a onda dodje i kao pita jel imaju gde da se kupe internet kacige?!?!
Mislim da se ne lazemo, ljudi sa ovakvim pitanjima ne znaju da Debian i postoji, ne kazem ja da moras biti nesto kao pametan da bi ga koristio, ali da se ne lazemo, statisticki je skoro ne moguce da covek koji koristi Debian postavi pitanje gde moze da kupi internet kacigu. Jebiga Djoka nam je napravio mali previd, ulogovao se iz pogresnog OSa i propalo mu je maskiranje, sta ces... Vise srece s drugim nickom .... :P [ S_Kid @ 13.04.2006. 23:07 ] @
Pandora je dosta aktivan na Srbovanju pod nadimkom "Lepotani" :)
Poslednja tema je bila o prehrani Srbije i potencijalu Vojvodine... EDIT: Zaboravih da dodam, najveci lozac ex-Yu prostora svih vremena je Dejan Stijacic aka Podbara, ko njega nije pratio taj moze da zaboravi da se ikada konektovao... :) [Ovu poruku je menjao S_Kid dana 14.04.2006. u 00:08 GMT+1] [ Deda_Mraz @ 13.04.2006. 23:21 ] @
Citat: S_Kid: EDIT: Zaboravih da dodam, najveci lozac ex-Yu prostora svih vremena je Dejan Stijacic aka Podbara, ko njega nije pratio taj moze da zaboravi da se ikada konektovao... Jel to onaj lik sa partizanovih foruma??? Ako je on (a verujem da jeste) imam ja par sačuvanih slika sa foruma kada je lupetao gluposti Čovek je kraljčina, tako baroniše...ono u fazonu tukao sam se sa ajkulom i prebio sam tajsona, taj fazon izvale da laže Inače ljudi manite de debila poput ovog djoke i onog feminiziranog Panodre... Vidite da su poremećeni (sada ovde ide smajli koji plače) [ markolazarevic @ 13.04.2006. 23:52 ] @
ima jedan lik kod mene koji kaze:
vozio ti ja motor R6 i picim ti ja 200km/h na sat kad naletoh na raskrnicu i crveno. ja pritiskam kocnicu ono nista...ja razmisljam sta cu sad?pa kad sam udario pesnicom po km-satu i vratim kazaljku na 0(km/h) :) [ Urkelele @ 13.04.2006. 23:57 ] @
A zar vam nije palo na pamet da je decko pod lekovima. Ja znam neke koji jesu i nemaju pojma sta su juce pricali... bas zalosno...
Mada, laz je laz... OT: Zove mene jedna zenska na fiksni da se posavetuje oko racunara. I ja tu pocnem da pricam kad ona: "Da ne duzmo, zovem s mobilnog"... a ja imam identifikaciju dolaznog poziva [ dr.NPN @ 14.04.2006. 00:08 ] @
Citat: S_Kid: Pandora je dosta aktivan na Srbovanju pod nadimkom "Lepotani" Poslednja tema je bila o prehrani Srbije i potencijalu Vojvodine... Jao, jeste, sad sam se setio. Pazi ako pratis srbovanje, znas da ga i tamo napusavaju kako stignu svi redom. Citat: Deda_Mraz: Inače ljudi manite de debila poput ovog djoke i onog feminiziranog Panodre... Vidite da su poremećeni (sada ovde ide smajli koji plače) Deda Mraze, Deda Mraze, ne skreci sa staze... Pandora nije feminiziran, on je gay A sto se tice Djoke, mislim da bi bilo u redu da se javi i razresi ovo, i neka mi odgovori na pitanje gde to radi i sta? Inace Djoko, ako ti ikada bude dosadno, svrati malo na Bench, i mi tamo volimo da se smejemo. Poz! [ dr.NPN @ 14.04.2006. 00:17 ] @
[ Broj_1 @ 14.04.2006. 00:40 ] @
Mozda je Djoka samo znatizeljni pocetnik, mozda ni laptop nije njegov samo se pomalo naucio koristit pa ovdje posta, ja mislim da nije lozac jer ovaj je prezestok da bi lozio mislim internet kacige, atomski sat u crnoj boji, ciji je internet, XP na buvljaku, sedam dana da naucis koristit quote, i jos par izjava treba biti ili previse pametan ili previse glup da bi ti svasta ovako padalo napamet. Kako god meni je simpa lika a najvise me nasmijalo kad je rekao da ce prijaviti microsoftu lika s buvljaka da ga oni jure...
[ milke @ 14.04.2006. 00:42 ] @
Videh zanimljiv naslov teme, pa reko' " 'ajde da progledam". Obično nemam vremena da ga gubim na gluposti, ali eto našlo se malo slobodnog, pa sam malo pogledao "dosije djoka_iz_kaludjerice". Ako sada mislite da ću, kao svi, da ga branim ili napadam, prevarili ste se, samo činjenice.
Đoka se prvi put javio na ES (bar pod tim nikom) 19. 01. 2006., koristeći WinXP i sa adrese 221.10.124.*. Ako se uradi mali lookup, dobije se nešto ovako: Citat: inetnum: 221.10.0.0 - 221.10.255.255 netname: CNCGROUP-SC descr: CNC Group SiChuan province network descr: China Network Communications Group Corporation descr: No.156,Fu-Xing-Men-Nei Street, descr: Beijing 100031 Citat: inetnum: 219.93.184.0 - 219.93.250.255 netname: ADSL-STREAMYX-TMNET descr: TMNET country: MY address: Level 26 (North), address: Menara Telekom, address: Jalan Pantai Baru, address: 50672 Kuala Lumpur. country: MY Sada, malo komentara u vezi Đokinih postova, bez karakterizacije dobar/loš. Nelogično deluje činjenica da je završio ETF i toliko malo zna o računarima. Ali, nije ni nemoguće. Znam lika, studirali smo zajedno, kojeg sve što je u vezi elektrotehnike interesovalo je dizajn i pravljenje audio pojačavača, time se i hobistički bavio još u srednjoj školi (tada još bez ulaženja u prirodu rada svega toga). Računski centar ETF-a NIKADA nije posetio, osim kada je trebalo da prijavi ispite na Galebu ili Orlu (tadašnji računari ETF-a), a i tada je znao samo što treba: ukucam ime, širfu, a onda terminalskim menijima uz par "dugmića" odaberem ono što mi treba i gotovo. Ne moram da kažem da je dugo studirao (da se Đoka ne uvredi, ne kažem da je to bio slučaj i sa njim), zbog neinteresovanja za mnoge predmete. Danas, zbog prirode posla, koristi računar mnogo češće, ali sumnam da se ikada zapitao "ko kontroliše Internet, čiji je Internet,...". A, priznaćete da ako nekome ko o tome nema pojma tako nešto padne na pamet da sazna, vrlo teško da može da sazna i razume brzo, najlakše je pitati "tamo gde ima puno ljudi koji se u te stvari razumeju" kao, na primer, ES. Dakle, Đoka ili stvarno ne zna odgovore na pitanja koja postavlja, ali eto, ima posao koji mu omogućuje da se šeta na relaciji daleki istok - Holandija - daleki istok, što je za pohvalu. Ili je neki "opaki haker", koji je provalio kako da se nakači na mreže pomenutih provajdera, a nas našao malo da loži. Čak ako je i ovo drugo tačno, pristup je krajnje simpatičan i, što je vrlo bitno, bez ikakvih teških reči i uvreda, uvijen u oblandu "naivnosti i izgobljenosti". Stoga, umesto da karakterišem Đoku, osvrnuću se na neke od komentara nekih ostalih korisnika, da ih ne citiram, već se prepoznati. Mobtel, ako Đoka postane popularan, to nije zbog njegovih postova i pitanja, već zato što si ti postavio temu. Pa, ako i je ložana i to mu je bila namera, onda si se upacao kao ... da ne kažem koja rečna riba. Pri tome nisi izbegao da častiš istog "komplimentima" budaletina i sl. U vezi "Windows-a XP sa buvljaka", buvljak je zaista sada OTC, sve firme/tezge su legalne, pa bi čoveku koji dolazi iz normalne zemlje (Holandije) logično da legalno registrovana firma prodaje legalan softver, ako ga već prodaje. E sad, što Đoka ne zna mnogo o računarima, a i da je Srbija daleko od normalne zemlje, to je dovoljno da dobije "kopiju originala". U vezi Debian-a i virtualne kacige ("kako je moguće da neko ko koristi Linux postavi takvo pitanje"), pa lepo rekao čovek da će da instalira Linux (dok se još javljao sa XP-a), onda se par puta javio sa Debian-a, žalio se kako ništa ne zna i da će da se vrati na XP, i zaista, eto ga nakon toga ponovo na XP-u. Pitanje "ko kontroliše Internet" sam već komentarisao. Za one koji znaju da se javljao u temi o Žarku Radosavljeviću, ali su bili lenji da je malo pretraže, što im nije smetalo da ga napadnu i proglase za novog Žarka, da kažem da je Đole napao Žarka, ne zbog ne znanja, već zato što je prevarant, a takav utisak je verovatno stekao čitajući sve ranije postove i novinske članke, koje su ljudi tamo postovali. Za one koji se pitaju kako je moguće da neko tako lupi za atomski sat, koji hoće da kupi: osoba koja je o tome bar malo informisana i pri tome dobrih namera (a takvim, neskromno, sebe smatram), će odmah prvo pomisliti na radio časovnike, koji "primaju" podatke o tačnom vremenu putem radio talasa, a koje emituju raznorazni centri po Evropi i svetu. Podaci o tačnom vremenu su uzeti, naravno, sa atomskih časovnika i dotičnim centrima/naučnim institucijama koje i emituju radio signale. Mislim da su čak i neki domaći časopisi svojevremeno pisali o tome. Takve časovnike možete kupiti sasvim regularno, mogu biti ručni, zidni, u raznim bojama (za Đoku)... Najefektivnije je kada kupite časovnik sa kazaljkama, podesite neko bezvezno vreme, pozovete nekog ko pojma nema o čemu se radi i onda ubacite bateriju. Dotični zabezeknuto gleda kako se kazaljke same pokreću, dok se ne postave na (atomski) tačno vreme. Pogledajte, na primer, http://www.radioandtelly.co.uk/rctime.html. Naravno, Đoka je izgleda laik i po ovom pitanju, pa to laički i pita, a oni koji o tome ne znaju ništa više od njega (i pri tome nemaju baš dobrih namera) odmah iskoriste priliku da napadnu "budalu". Već sam se previše raspisao, pa da zaključim. Bio Đole ložana ili ne, ne vidim nikakvog razloga za uvrede, pogotovu što čovek nikog nije prvi uvredio. Ako neko ne misli da je ložana kada postavi neko "smešno pitanje", može da pokuša da odgovori (srećom, ovde ima i takvih). Ako neko misli da ih loži, jednostavno neka ignoriše poruku. Ali ne, najlakše je odmah, bez ikakvog razmišljanja, iskoristiti trenutak i seiriti nad nečijim ne znanjem, a sve uzbuđeni od zadovoljstva što znamo više (iako ne znamo mnogo). Takvo rezonovanje i pakost čoveka ne čini pametnijim, pa makar postovao i na ovom forumu gde se "po dafault-u okupljaju pametni". Naprotiv. Za one, koji su se našli prozvanim, da li je dovoljno da kažem da nemam pojma ko je djoka_iz_kaludjerice, da čoveka uopšte ne poznajem. Nemam nikakvih ličnih razloga da ga branim, niti ga branim. [ commissar @ 14.04.2006. 01:53 ] @
Lik je neprikosnoven :)
Jaka je i fora sa nick-om, dvosmisleno ali ne i vulgarno..... [ cukovanny @ 14.04.2006. 02:30 ] @
@milke
tvoja analiza je sasvim na mestu. medjutim, propushtash cinjenicu da nash djole nije morao fizichki da bude za rachunarima sa kojih su slati postovi. chovek ima smisla za humor. druga stvar - djole nikako nepominje koju bi distro linux instalirao, pre svega on nema ni ideju kako funcionishe internet *(chuvena pricha o direktnom prespajanju na "sredishte interneta"), a nekmoli da pokusha da podesi kabl ili wireless net na istom. pa kako se onda javlja sa lina?! tako shto folira chitavu stvar :) a djosha, jel ide kako si planirao??? srce li ti mangupsko ;) [ milke @ 14.04.2006. 03:13 ] @
@cukovanny:
Ma, u pravu si, nije mi palo to na pamet. U stvari, cilj mog javljanja nije ni bio Đoka, već način na koji su pojedini članovi foruma reagovali. Đole ponekad zaista ostavlja utisak da vrlo malo zna, a sa druge strane se to nekako ne ide sa javljanjem sa više OS-a, IP adresa širom sveta, završenim ETF-om,... Nemam uopšte nameru da gubim vreme razmišljajući da li je čovek koji malo zna ili loži ostale. Ali zato znam bi na obe pojave trebalo odreagovati. A to svakako nije vređanje i nipodoštavanje. Naročito kada tako nastupe ljudi koji svojim nipodoštavanjem u stvari pokazuju koliko i sami ne znaju/nisu obavešteni o stvarima koje Đoka "naivno pita". Atomski časovnik i "ko kontroliše Internet i kako do njegovog središta" su najbolji primeri. Pa ako je Đoka i provokator, ima zaista prava pitanja, na koja su se mnogi upecali i pokazali sopstveno neznanje. U svakom slučaju, diskutovanje (naročito u negativnom kontekstu) o korisniku ovog foruma zaista nije na mestu. Ovo treba brisati. Valjda modovi spavaju :-) [ braker @ 14.04.2006. 03:41 ] @
@milke
Citat: Videh zanimljiv naslov teme, pa reko' " 'ajde da progledam". Obično nemam vremena da ga gubim na gluposti, ali eto našlo se malo slobodnog, pa sam malo pogledao "dosije djoka_iz_kaludjerice". Ako sada mislite da ću, kao svi, da ga branim ili napadam, prevarili ste se, samo činjenice. A sad ne bi bilo zgoreg da se svakom pasusu tvog prethodnog posta posveti malo paznje.Nepristrasno?Hmmm. Medjutim ni to ne bi bilo toliko chudno,jer razlichitost u poimanju je koliko uobichajena-toliko i pozeljna,da zakljuchak nije bio upravo ovakav: Citat: Za one, koji su se našli prozvanim, da li je dovoljno da kažem da nemam pojma ko je djoka_iz_kaludjerice, da čoveka uopšte ne poznajem. Nemam nikakvih ličnih razloga da ga branim, niti ga branim. Prozvanim se,izmedju ostalih,trebaju osetiti oni koji misle da su pobrali svu pamet ovog sveta,oni koji koji se ne drze one davno ustolichene "znam da nishta ne znam",dakle potencijalni intelektualni sadisti par exellance,kao i oni koji su pokushavajuci da stvari nazovu pravim imenom upotrebili i poneku rech koja se Djoletu(milke-tu)mozda i ne bi dopala. U naivnosti i sam ne vidim nishta loshe,naprotiv,medjutim na qurac mi idu oni koji uvijeni u plasht iste likuju,poigravajuci se na nacin koji ovom mestu u svakom sluchaju ne prilichi.I da,upravo ovakav zakljuchak,opet na chudan nachin formulisan,sa gotovo neprimetnom psiholoshkom zamkom,imao bi za cilj odvracanje od bilo kakve pomisli da se reaguje.Opet chudno. A evo i josh podataka,ako nekog zanima odakle nam se to Djole javljao: person: Mahadi Harun address: Level 26 (North), address: Menara Telekom, address: Jalan Pantai Baru, address: 50672 Kuala Lumpur. country: MY phone: +603-2240-3089 fax-no: +603-7956 0211 e-mail: Whois Privacy and Spam Prevention by Whois Source nic-hdl: MH91-AP mnt-by: TM-NET-AP changed: Whois Privacy and Spam Prevention by Whois Source 20041109 source: APNIC Smeshan si. E,da,kako vidim javljash se iz NL,a jel' vas pitaju tamo shta mislite o higijeni u gradu?Misim,daj.............. BTW-I'm not talkin' to you!!!!!!! [ kumkat @ 14.04.2006. 06:22 ] @
Citat: milke: U svakom slučaju, diskutovanje (naročito u negativnom kontekstu) o korisniku ovog foruma zaista nije na mestu. Ovo treba brisati. Valjda modovi spavaju :-) Slazem se milke-om. Ne znam samo zasto moderatori tolerisu ovu temu kada je u njoj vise puda direktno povredjen pravilnik foruma....a i sama tema je napravljena da bi se pricalo sve i svasta o nekom clanu foruma.... A pravilnik kaze: Citat: Pravilnik foruma MadZone: - Teme koje na bilo koji način ugrožavaju opšta ljudska prava i/ili zalaze u čovekovu privatnu sferu generalno nisu dozvoljene. Pozdrav Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|