[ fanfon @ 09.05.2006. 20:02 ] @
Izvor "Blic"

Citat:
Navikla na novo lice

Nekoliko meseci nakon delimične transplantacije lica, Francuskinja Izabel Dionar ponovo oseća taj deo tela i kaže da joj je fizički oporavak bio lakši od navikavanja na novi izgled. „To je previše teško da bi moglo da se objasni“, izjavila je ona u intervjuu za „Žurnal di dimanš“.

Sada opet može da pokreće mišiće lica i kaže da joj se govor značajno popravio. Jednom nedeljno mora da dobije injekciju kako njeno telo ne bi odbacilo novo tkivo i pije 10 pilula dnevno. Svakodnevno mora da pogleda uzorak donorove kože na svom stomaku, pošto bi eventualne promene mogle da budu pokazatelj da njen organizam odbacuje presađeno tkivo. Izabel Dinoar i dalje svakodnevno razmišlja o donoru koji joj je omogućio da ponovo dobije lice. Ponekad razgleda album sa fotografijama i svoje fotografije iz vremena pre transplantacije.

Prvu osobu kojoj je transplantirano lice, unakazio je pas dok je pokušavao da je povrati pošto je uzela prekomernu dozu lekova. Pas je uspeo da je probudi, ali je kasnije uspavan, uprkos protivljenju vlasnice.

Za one koji nisu u toku prava prica je da se ona pokusala ubiti gomilom tableta koju je popila, a da je njen pas pokusao da je probudi i izgrizao joj lice. Na kraju su psa ubili, a ona je postala poznata. Ste se mene tice, ona uopste nije vredna pomena. Lekari koji su izvrsili operaciju-jesu. Jedino mi je zao psa...
[ zaraza @ 09.05.2006. 21:41 ] @
ja sam pre par dana negde procitao da je jednom Kinezu uradjena ta prva transplantacija zbog toga sto mu je neki vuk/medved odgrizao pola lica...
[ Misa_exclusive @ 09.05.2006. 22:15 ] @
Ovo je bilo još odavno na vestima. Svaka čast doktorima! Zaslužuju divljenje i poštovanje kad uspevaju da urade nešto šta smo mogli samo da vidimo u SF filmovima.
[ sasa022 @ 09.05.2006. 22:33 ] @
Rekonstruktivna hirurgija je zaista napredovala...
Mislim da ovo nije prvi i jedini slucaj rekonstrukcije lica u ovolikom obimu...
[ ton_majstor @ 10.05.2006. 10:41 ] @
Uz dužno poštovanje nečijeg integriteta, žena izgleda GROZNO:

I to je još solidna slika, iz drugog ugla je kao voštana figura...

Pozdrav!
[ Fuzz @ 10.05.2006. 11:12 ] @
Pa dobro, ali verovatno bi ti delovalo znatno lepse da se stavi pored "before" fotke.
[ peceni @ 10.05.2006. 14:33 ] @
Lepo se vidi kako joj koza visi,
mozda ce jednog dana da joj se "vrati" skroz osecaj i relativno joj se ucvrsti lice, mada tesko zato sto nova koza mora da nauci da komunicira sa ostatkom tela.
Zena je i pored svoje oholosti dobila drugu sansu, svaka cast doktorima!
[ vindic8or @ 10.05.2006. 14:47 ] @
svaka cast doktorima, to je ovde u UK propraceno dosta dobro u medijima prosle godine. zena u poredjenju sa ranije izgleda gotovo normalno. ne vidim zasto je za osudjivanje njen pokusaj samoubistva, nije da ste upoznati sa njenim intimnim zivotom. a da li zasluzuje toliku medijsku paznju - naravno, ovo je prva operacija te vrste ikada, i uspesno je prosla.
[ Deda_Mraz @ 10.05.2006. 14:52 ] @
Ko je je.... što je takva nakaza, ionako je htela da se ubije, a sada je kao faca vamo tamo
[ biotech @ 10.05.2006. 15:42 ] @
Citat:
Deda_Mraz: Ko je je.... što je takva nakaza, ionako je htela da se ubije, a sada je kao faca vamo tamo

promenila licni opis
[ tact @ 10.05.2006. 16:01 ] @
Bolje da su od nje napravili robokapa.
[ tarek @ 10.05.2006. 19:09 ] @
Citat:
Deda_Mraz: Ko je je.... što je takva nakaza, ionako je htela da se ubije, a sada je kao faca vamo tamo :D

Vidi se da si navijac.
[ sagittarius @ 11.05.2006. 10:43 ] @
Ovo moze da bude inspiracija za scenario filma Face off II
[ Nabukodonosor @ 11.05.2006. 11:45 ] @
Citat:
ali je kasnije uspavan, uprkos protivljenju vlasnice.

Yebo im pas mater retardiranu!
[ Ivan Dimkovic @ 11.05.2006. 11:47 ] @
Eto... pseto je stradalo zbog suicidalnih tendencija homo-sapiensa...

Stvarno smo kao virus sto kaze Agent Smith :(

[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 11.05.2006. u 12:47 GMT+1]
[ Deda_Mraz @ 11.05.2006. 16:22 ] @
Citat:
tarek: Vidi se da si navijac.

Ne nisam navijač... ja samo radim ovde!
Bože koliko rtd komentara...
[ Wega @ 11.05.2006. 18:00 ] @
Citat:
ne vidim zasto je za osudjivanje njen pokusaj samoubistva

ako je u pitanju pokusaj samoubistva, to je automatski za svaku osudu. jeste, svaka cast doktorima, ali verovatno postoji neko kome je to potrebnije od tamo neke lude krave na litici.
[ Deda_Mraz @ 11.05.2006. 18:18 ] @
A zašto nije za osudu? I evo da prokomentarišem sam sebe (mislim na moj prvi post u ovoj temi)

Riba htela da se ubije, pas ju je spasao tako što joj je pojeo pola face, roknuli su psa jer ju je spasao zbog toga što joj je pojeo pola face, doktori joj SF metodom spasili i vratili joj kožu na lice, kakva takva je barem se ne vide vilične kosti i ne umire... i još pored svega toga ona se buni što izgleda ružno??
Pa izvini sestro bolje da izgledam tako nego 3 metra pod zemljiom
[ Fuzz @ 11.05.2006. 22:33 ] @
Citat:
Deda_Mraz:... i još pored svega toga ona se buni što izgleda ružno??

A u kom trenutku se ona buni?
[ Floyd @ 11.05.2006. 23:16 ] @
Citat:
Deda_Mraz
... i još pored svega toga ona se buni što izgleda ružno??
Pa izvini sestro bolje da izgledam tako nego 3 metra pod zemljiom ;)

Kolko sam ja svatio ne buni se jer je ruzna nego joj je cudno da se navikne da ima drugo lice. Zamisli probudis se, pogledas se u ogledalo i imas drugu facu. Mislim da bi se utripovo za ceo zivot.
Jel ima negde slika od pre?
[ tox master @ 12.05.2006. 00:05 ] @
no comment

Citat:
sagittarius: Ovo moze da bude inspiracija za scenario filma Face off II

Citat:
Yebo im pas mater retardiranu!
Citat:
Ivan Dimkovic: Eto... pseto je stradalo zbog suicidalnih tendencija homo-sapiensa...

Stvarno smo kao virus sto kaze Agent Smith :(

[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 11.05.2006. u 12:47 GMT+1]

i ja bih se slozio sa ovim komentarima
[ crews_adder @ 12.05.2006. 00:16 ] @
Citat:
zaraza: ja sam pre par dana negde procitao da je jednom Kinezu uradjena ta prva transplantacija zbog toga sto mu je neki vuk/medved odgrizao pola lica...

To je ovo, ali nisam siguran da zelite da vidite (narocito drugi link):

http://tinyurl.com/z3r9y

http://tinyurl.com/ryfzt

Medved mu je pre dve godine odgrizao pola lica, transplantacija je uradjena u Kini pre mesec dana i to potpuno besplatno.

Komunizam...
[ Deda_Mraz @ 12.05.2006. 23:20 ] @
Pa dobro buniti se, figurativno rečeno

Inače reci trip zaspiš i ne stigneš više nikada da se vidiš, e to je trip batice
[ Floyd @ 13.05.2006. 01:19 ] @
To i nije trip posto se vise ne vidis, pa ni ne skontas. Isti ti k****.
[ sasa022 @ 13.05.2006. 02:18 ] @
Meni se cini da je skoro na TV bio prilog o jos jednom slucaju u USA.
Isto je liku nesto odvalilo pola face... Uspesno je odradjena rekonstrukcija vilice i koze lica.