Citat:
MonteCarlo: Jel gleda neko? Zanima me oni zetoni sto sa njima igraju,jel to oni placaju i gube svoj novac ili se placa kao neka kotizacija,recimo po 1000 dolara a dobijes zetone za 100 000.Ili im daju zetone dzaba,mislim ono "sportski",sto bi inace takav kanal prenosio kocku.
Na svim tim turnirima što se vrte po Eurosportu, učešće se plaća oko 10,000 dolara... Za tu cifru se dobiju žetoni, i pobednik je onaj ko na kraju ostane sa svim žetonima...
Texas Hold-Em je jako lepa igra gde pobeđuje znanje, iskustvo i strategija... Međutim taj no-limit holdem što se igra je atraktivnija igra za gledaoce zbog all-in momenata ali upravo mogućnost all-in razbija strategiju i odnos sreće i znanja je oko 50%-50%... Zato se i često dešava da na takvim turnirima pobeđuju totalni outsideri...
Neka casina imaju svoje interne satelitske turnire, čij pobednici direktno mogu da uđu naprimer u VSOP, isto tako i gomila sajtova (pokerstars.com, pokerroom.com itd.) organizuju satelitske turnire, čiji pobednici idu direktno na ta takmičenja...
Inače, kod nas Meridijan organizuje prvi texas holdem turnir koji će se održati sledećeg meseca, kotizacija za satelitske turnire će biti 1000 dinara, a moguće je kupiti i direktno učešće u finalu i to se plaća 10,000 dinara... Ja sam se prijavio na to, idem direktno u finale jer očekujem da će u ovim satelitskim turnirima biti svakojakih igrača pa čak i onih koji prvi put igraju poker i koji ne znaju ni osnonva pravila...