[ nszmduu @ 22.05.2006. 22:48 ] @
U ranim vecernjim satima napadnut sajt www.b92.net !
Sta mislite o tome?
Ja ne mogu da sakrijem odusevljenje!
[ legend @ 22.05.2006. 22:52 ] @
a zasto si ti tako odusevljen? gde ti je tu radost? jel mozda neka tvoja isfrustiranost ili neki poremecaj iz detinjstva u odnosima sa nekim bliskim osobama? imas destruktivne odnose sa partnerom?

mislim stvarno ne razumem .... u cemu je zadovoljstvo u onemogucavanju stotinama hiljada korisnika da dodje do neke informacije u ovom slucaju sa b92, a vazi i za ostale popularne sajtove, bilo strane ili domace....

[ Floyd @ 22.05.2006. 22:54 ] @
Citat:
legend: a zasto si ti tako odusevljen? gde ti je tu radost? jel mozda neka tvoja isfrustiranost ili neki poremecaj iz detinjstva u odnosima sa nekim bliskim osobama? imas destruktivne odnose sa partnerom?

Psihijatar? :)

Jesu defaceovali sajt ili samo onemogucili rad?
[ markolazarevic @ 22.05.2006. 22:56 ] @
Mozda nema sexualni zivot...
[ AleksandarNS @ 22.05.2006. 22:56 ] @
nadam se da će moderatori sakriti tvoje oduševljenje.
[ HerQl @ 22.05.2006. 22:56 ] @
Citat:
Floyd: Psihijatar? :)

Jesu defaceovali sajt ili samo onemogucili rad?

nemos pristupiti ali forum se josh drzi!
[ Floyd @ 22.05.2006. 22:58 ] @
Ne kontam zasto bi to uradili, bas sam kontao da je b92 bio dosta objektivan po pitanju CG..
[ Slobodan Miskovic @ 22.05.2006. 23:00 ] @
Verovatno je DDoS.
[ Ivan Dimkovic @ 22.05.2006. 23:00 ] @
Odavde (DE/DTAG) b92 radi sasvim OK.
[ aleksandaraleksandar @ 22.05.2006. 23:00 ] @
cudan osecaj za ljubav, vlada na ovim prostorima.

ili ces da me volis ili idi i crkni. e pa kako su neki otisli, sad se biraju novi (ne)prijatelji za nove izazove, ljubavne.

elem, nisam ocekivao da to bude b92, ali polako... show must go on
[ nszmduu @ 22.05.2006. 23:01 ] @
Citat:
legend: a zasto si ti tako odusevljen?

Moje pitanje je bilo
Citat:
nszmduu: Sta mislite o tome?

Red je da ja kao pokretac teme prvi odgovorim na to.
Kada bih poceo da objasnjavam zasto sam odusevljen, tema bi ubrzo bila zakljucana.
[ flylord @ 22.05.2006. 23:02 ] @
na njihovj TV su javili da je u pitanju DDOS (tj nisu javili nego sam iz onoga sto su rekli to zakljucio)
[ Ivan Dimkovic @ 22.05.2006. 23:08 ] @
Citat:

Kada bih poceo da objasnjavam zasto sam odusevljen, tema bi ubrzo bila zakljucana.

A zasto mislis da je uopste bitno na ovom forumu zasto je neko odusevljen DDoS-om nekog sajta? DDoS je digitalni terorizam, a fascinacija terorizmom - bilo konvencionalnim ili digitalnim je obicno dokaz da nesto debelo nije OK sa nekim.

Danas je DDoS-ovan B92, sutra moze biti DDoS-ovana RTS, prekosutra mozda sajt Vlade Srbije ili Crvenog Krsta - mozda jednog dana bude DDoS-ovan i tvoj provajder, ili mozda sajt tvoje firme i to ti onemoguci da radis biznis itd...

Samo se budala moze radovati tako necemu - ja se nadam da ce tehnologija analize IP saobracaja i pracenja malware-a napredovati tako da ce DDoS pocinioci jednog dana odgovarati kao i njihova "analogna" teroristicka sabraca - posto svakako bolje ne zasluzuju.

Inace, raduje me sto je mrziteljima B92 ostao samo digitalni terorizam kao resenje ;-) Ranije su se sluzili "vodom u koaksijalnom kablu" tj. drzavno sponzorisanim makazama i upadom murkana kao i zamenom rukovodstva - danas, eto, mogu da se bave jedino h4xorisanjem ;-) Istini za volju, to dokazuje i da su oni malo tehnicki uznapredovali - eto umeju i Internet da koriste... za pametne stvari, razume se :)

[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 23.05.2006. u 00:15 GMT+1]
[ markolazarevic @ 22.05.2006. 23:11 ] @
Ja mislim da ovo sa B92 nema puno veze sa CG. Zasto bi imalo? Najobjektivniji su bili ubedljivo.
[ Floyd @ 22.05.2006. 23:12 ] @
Terorizam je preteska rec...
Mislim, ne podrzavam, ali nije to ubistvo.
[ Slobodan Miskovic @ 22.05.2006. 23:16 ] @
Citat:
Terrorism refers to a strategy of using political violence, social threats or coordinated attacks closely related with unconventional warfare in manner of conduct and operation.
[ nszmduu @ 22.05.2006. 23:17 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: A zasto mislis da je uopste bitno na ovom forumu zasto je neko odusevljen DDoS-om nekog sajta?

Ne mislim ja, to misli legend...
[ Vostoki @ 22.05.2006. 23:18 ] @
ovo je dodatni razlog da ne idem na sajt B92.
[ Ivan Dimkovic @ 22.05.2006. 23:20 ] @
Pa idi na vesti zvanicne novinske agencije Severne Koreje (potpis) ;-)

I probaj da koristis Air Koryo kad putujes hehe (zabranili ih EU dusmani, btw ;-)

Joke :)

[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 23.05.2006. u 00:21 GMT+1]
[ Floyd @ 22.05.2006. 23:21 ] @
Citat:
Terrorism refers to a strategy of using political violence, social threats or coordinated attacks closely related with unconventional warfare in manner of conduct and operation.

Violence je kljucna rec. Ne mislim da se to odnosi i na internet.
[ Slobodan Miskovic @ 22.05.2006. 23:23 ] @
Mislim da je ipak kljucna rec or.

;)

[Ovu poruku je menjao Gojko Vujovic dana 23.05.2006. u 00:34 GMT+1]
[ Ivan Dimkovic @ 22.05.2006. 23:24 ] @
Znas kako ide ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Cyberterrorism

Citat:

Cyber-terrorism is the use of computers and information technology, particularly the Internet, to cause harm or severe disruption with the aim of advancing the attacker's own political or religious goals.

[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 23.05.2006. u 00:27 GMT+1]
[ Floyd @ 22.05.2006. 23:27 ] @
Haha, jos malo pa ce iskakati nozevi iz monitora
[ BillyTheKid_79 @ 22.05.2006. 23:28 ] @
Ne treba se radovati tudjoj nesreci...ali u ovom slucaju nemamosecaj kao da je sruseno nesto nase!
tako da me bas briga!

mada b92/sport je odlicno odradjeno,ali to je mali + naspram OGROMNOG — !

sto bi ti rekli "braca" Ameri,WHO CARES!
[ Floyd @ 22.05.2006. 23:29 ] @
Citat:
Cyber-terrorism is the use of computers and information technology, particularly the Internet, to cause harm or severe disruption with the aim of advancing the attacker's own political or religious goals.

Povlacim rec.
[ Ivan Dimkovic @ 22.05.2006. 23:35 ] @
U principu je ovo dobra i pozitivna stvar za Srbiju i reigon - ako se sve lepo oko poslednjih desavanja u regionu zavrsi samo na DDoS-ovima sajtova ;-)

To je ipak jedan veliki civilizacijski pomak od predhodnih nacina za resavanje razlike u misljenju zvane pendrek + makaze + nesto mnogo gore ako neistomisljenika ima vise :)

U to ime - cestitam napadacima, pokazali su da su ipak postali bar 50% ljudi i da su presli na digitalna sredstva razmene argumenata :-)))))))
[ nszmduu @ 22.05.2006. 23:41 ] @
E zbog toga sam odusevljen :-)
[ -sfx- @ 22.05.2006. 23:44 ] @
@nszmduu

Gde si gledao ligu sampiona? Da nisi mozda na TV MOST?
[ nszmduu @ 22.05.2006. 23:50 ] @
Citat:
-sfx-: @nszmduu

Gde si gledao ligu sampiona? Da nisi mozda na TV MOST?

HRT2
[ -sfx- @ 22.05.2006. 23:51 ] @
Citat:
nszmduu: HRT2 :-)

Pa to je jos gore, iz tvoje primitivne perspektive, ne?
[ Slobodan Miskovic @ 22.05.2006. 23:54 ] @
Citat:
Negde u Centru Beograda... tamna i mracna soba, mirise tamjan i vosak od svece... cuje se tiha mantra MMMMM

[Uspavana Lepotica] Uh bre, boga ti... mnogo ovaj B92 lose izvestava... totalno nebogougodno... ni Slavu ne postuju
[Sova] Huuuk
[Uspavana Lepotica] Moramo nesto uciniti... da li nam je Drasko vec instalirao nama dobar link do podruma
[Sova] Huuuuk
[Uspavana Lepotica] Znaci jeste... i to je stvarno bericet i blagovest... sad cu da ukljucim ruter koji mi je poslao Velja, pozajmljen od Zeleznice Srbije
[Sova] Huuk
[Uspavana Lepotica] A sad.. polako... ENTER... evo vam ga zlotvori djavolji... JEL JASNO?
[Sova] Huuuuuuuk

... Gomila SYN paketa polako polece iz mracne sobe ka serverima B92 gde ce ispuniti svoju bozju misiju...

[ nszmduu @ 22.05.2006. 23:54 ] @
Ma zaje*avam se. Naravno da sam gledao na b92. Da nije b92, neko drugi bi kupio licencu. Kao sto neko vec rece, b92 sport je jedini + ...
[ ironman @ 22.05.2006. 23:54 ] @
Ja mislim da je ipak samo voda u kablu.
[ Ivan Dimkovic @ 22.05.2006. 23:56 ] @
Jest vala, ima puno vode u Holandiji, cesto upada u koaksijalne kablove i tamo :)
[ SmilieBG @ 23.05.2006. 00:02 ] @
Leleeee, ce da citam sutra (interno na poslu) sta su radili :)

Definitivno mrzim ddos i iako je mreza gde je B92 poprilicno ok, sve se moze uciniti ne dostupnim.

Kratko im trajao taj napad ili ja to ovde otvaram neku lokalnu kopiju sajta :)

Zvanicni izvestaj sa B92

Hakerski napad na sajt B92
22. maj 2006. | 23:58 | Izvor: B92
Beograd -- Zbog hakerskog napada, sajt B92 od ranih večernjih sati nije bio dostupan.

Sajt je napadnut sa više različitih lokacija posredstvom računara nad kojima su napadači prethodno spolja preuzeli kontrolu. Hakerski napad na sajt B92 dolazi dan nakon referenduma o nezavisnosti Crne Gore, tokom i nakon koga je sajt B92 beležio jednu od rekordnih poseta, kako sa lokacija iz Srbije i Crne Gore, tako i iz inostranstva.

Zbog svog objektivnog i odgovornog pristupa svim aktuelnim državnim i društvenim pitanjima, pa tako i najaktuelnijem pitanju referenduma u Crnoj Gori, izveštavanje B92 pohvalile su obe strane u referendumskom procesu u Crnoj Gori, ali je kuća zbog takvog pristupa, s druge strane, redovno izložena raznim uvredama i pretnjama ekstremista.

===========

Poz,
Sale
[ boki @ 23.05.2006. 00:10 ] @
Citat:
sve se moze uciniti ne dostupnim.

Mogli bi najopustenije da nam DDOS-uju celu zemlju...

Setimo se samo votke :)
[ pajaja @ 23.05.2006. 00:12 ] @
ovo valjda nije defaced ...