[ Aleksandar Marković @ 14.05.2006. 12:53 ] @
Do Svetskog prvenstva u fudbalu ostalo je još 26 dana! Oni koji nisu želeli da rizikuju s pronalaženjem smeštaja u Nemačkoj, kada će svi hoteli biti prebukirani, odlučili su se za aranžmane domaćih turističkih agencija. Na navijačima je samo da nabave karte za utakmice plavih.

"Džoli travel" je organizovao osmodnevnu turu za Salcburg, Lajpcig, Berlin i Gelzenkirhen, s polaskom 10. juna, dan pre prve utakmice plavih protiv Holandije. Putuje se luksuznim visokopodnim autobusima, opremljenim klima-uređajem, televizorima i DVD-jevima, preko Novog Sada, Subotice, Budimpešte i Beča do Salcburga. Posle noćenja i doručka, put se nastavlja do Lajpciga, u kojem plavi igraju prvu utakmicu protiv Holanđana. Sledi slobodan dan i razgledanje Lajpciga i put za Berlin u kojem se igra utakmica između Brazila i Hrvatske, pa ko nabavi kartu, može da gleda i svetske prvake uživo! Posle noćenja sledi put za Gelzenkirhen, gde plavi igraju sa Argentinom, a dan posle povratak za Beograd. Cena aranžmana koji obuhvata noćenja sa doručkom u hotelima sa tri zvezdice iznosi 935 evra.
Detaljnije: www.jolly.co.yu.

Agencija "Matiko" organizovala je dva programa za naše navijače. Prva varijanta je odlazak autobusom u Nemačku i povratak avionom. Osmodnevnim aranžmanom koji počinje 9. juna predviđen je put u Nirnberg, a posle noćenja nastavlja se put do Lajpciga odakle se nastavlja za Frankfurt. Slobodno vreme do 16. juna predviđeno je za celodnevnu posetu Frankfurtu, kao i za druge fakultativne izlete. Put do Gelzenkirhena, udaljenog 230 kilometara, sledi na dan utakmice, a povratak za Beograd je avionom iz Diseldorfa. Cena iznosi 680 evra.
Druga varijanta je šestodnevni aranžman sa odlaskom avionom i povratkom autobusom. Za Diseldorf se kreće avionom 16. juna, a odatle autobusom za Gelzenkirhen. Posle utakmice sledi put do hotela u Frankfurtu i noćenje. Naredni dani su predviđeni za izlet u Frankfurtu i druge fakultativne sadržaje. Poslednja utakmica plavih u prvom delu takmičenja po grupama, protiv Obale Slonovače, igra se 21. juna u Minhenu do kojeg se putuje autobusom. Posle utakmice sledi polazak autobusom za Beograd. Aranžman košta 640 evra.
Detaljnije: www.matico.co.yu

I "Top turs" je organizovao prevoz i smeštaj za navijače u dve ture. Osmodnevna autobuska tura s polaskom 9. juna uključuje odlazak autobusom i povratak avionom, noćenja i doručak u hotelima, i prevoz do stadiona na kojima se igraju utakmice. U Nirnberg se kreće u 19 sati, a stiže sutradan pre podne. Dan kasnije se putuje na utakmicu u Lajpcig, a potom u Frankfurt. Naredna tri dana takođe je organizovan obilazak ovog grada i drugi fakultativni izleti. Zatim se 16. juna putuje u Gelzenkirhen, a posle utakmice na frankfurtski aerodrom i povratak u Beograd. Cena ture je 680 evra.
Druga tura obuhvata utakmice plavih sa Argentinom i Obalom Slonovače i traje šest dana. U Nemačku se putuje avionom, a povratak je autobusom. Po sletanju na aerodrom u Frankfurtu sledi transfer do Gelzenkirhena, a zatim povratak u Frankfurt. Do 21. juna i utakmice sa Obalom Slonovače organizovana je celodnevna poseta Frankfurtu i drugi fakultativni izleti. Posle utakmice sledi povratak u Beograd. Cena aranžmana iznosi 640 evra.
Detaljnije: www.toptours.co.yu

A "Odeon" je pripremio aranžmane za svaku utakmicu plavih posebno. Polazak na utakmicu sa Holandijom u Lajpcigu je 11. juna, avionom s beogradskog aerodroma, a povratak posle meča. Pre meča predviđeno je razgledanje Lajpciga. Cena je 325 evra. Odlazak na utakmicu protiv Argentine je 16. juna, avionom za Diseldorf. Pre utakmice je predviđeno razgledanje ovog grada, a zatim put do Gelzenkirhena. Posle utakmice sledi transfer do aerodroma i let za Beograd. Cena je 335 evra. Najjeftiniji aranžman je 295 evra, za utakmicu plavih sa Obalom Slonovače. Obuhvata let do Minhena, obilazak grada pre utakmice i povratak za Beograd.
Detaljnije: www.odeon.co.yu

Raspored utakmica:
Lajpcig, 11. jun 2006.
SCG - Holandija

Gelzenkirhen, 16. jun 2006.
Argentina - SCG

Minhen, 21. jun 2006.
Obala Slonovače - SCG

M. Prelić
[ AcaNDr @ 27.05.2006. 17:54 ] @

Još par dana je ostalo do svetskog prvenstva u fudbalu u Nemačkoj.
Suvišan je i bilo koji drugi komentar,osim da će ceo svet biti mesec dana pred malim ekranima i gledati fudbalsku čaroliju koju će izvoditi čarobnjaci na zelenim tepisima.
Najbolje bi bilo da zajedno prokomentarišemo ceo tok svetskog prvenstva i rezultate naših u Nemačkoj,a i drugih reprezentacija,kao i najbolje momente,golove i poteze.
Možemo već početi sa prijateljskim utakmicama koje su zagrevanje za ovaj spektakl i gde se već može od prilike videti ko je u kakvoj formi ili će svoje džokere iz rukava tek pokazati na prvenstvu.

[ Darko Prelic @ 27.05.2006. 19:24 ] @
Aco, izvini ali.. ako nešto mrzim to je kad neko napiše čarolija i čarobnjaci u istoj rečenici plus su na zelenim tepisima.. hahah

Što se tiče fudbala, biće super, nadam se, samo da ne bude tih madjija i čarolija, ne znam kako će ljudi sve to podneti, a da se ne uplaše,..
[ AcaNDr @ 27.05.2006. 21:10 ] @
Šteta što nismo pobedili večeras Urugvaj,bilo je dosta šansi,ali šta je tu je.Nadam se da će biti bolje u Nemačkoj.
[ pedja.t @ 27.05.2006. 21:56 ] @
nijesam optimista sto se tice srbije i crne gore, odnosno srbije, pogotovo poslije nocasnje utakmice. uspijeh ce biti ako na SP izborimo niki remi, npr. obala slonovace, a sa holandijom i argentinom neki castan poraz, sa dva tri razlike.
[ Zikka @ 28.05.2006. 01:57 ] @
Citat:
pedja.t: nijesam optimista sto se tice srbije i crne gore, odnosno srbije, pogotovo poslije nocasnje utakmice. uspijeh ce biti ako na SP izborimo niki remi, npr. obala slonovace, a sa holandijom i argentinom neki castan poraz, sa dva tri razlike.

Bolje je danas sto su izgubili pobedu nego to da im se desi na SP. Ja sam optimista pred takmicenje. Smatram da smo jaci od Holandije.
[ nszmduu @ 28.05.2006. 09:30 ] @
Ja mislim da nam je grupa takva, da su nam jednake sanse da u grupi zavrsimo sa 0 ili 9 bodova.
[ z@re @ 28.05.2006. 13:14 ] @
Mi igramo veceras sa Iranom. Bit ce zanimljivo pogledat na ovim prijateljskim utakmicama konacnu formu. Sta se tice Hrvatske, mislim da necemo imat vecih problema proc skupinu. Ako ne mozemo pobjedit Australiju i Japan, koji smo q'rac uopce dolazili tu ;)
[ AcaNDr @ 28.05.2006. 13:31 ] @
kao što kaže nszmduu scg može prođe veoma dobro ili jako loše.Jako teška grupa,gde je sve moguće.
[ Buum @ 28.05.2006. 14:15 ] @
Hrvatska reprezentacija igra mnogo bolje od naših izabranika. Gledao sam ih protiv Argentine i Austrije i jako mi se dopao njihov pristup igri. Mislim da će Hrvati ostvariti zapažen rezultat na Mondijalu.
[ Floyd @ 28.05.2006. 14:57 ] @
Na jucerasnjoj utakmici se videlo da se nista nije promenilo u nasoj reprezentaciji sto se tice pobednickog (bolje reci gubitnickog) stava. Necemo ni grupu proci.
[ Darko Prelic @ 28.05.2006. 15:59 ] @
Volim da budem optimista, ali kada sam samo na sekundu realan i objektivan vidim da smo jednostavno loši :)
[ ton_majstor @ 28.05.2006. 16:10 ] @
Citat:
ceo svet
...

Hahaha, ne baš ceo svet. Ima ljudi koje to ne zanima do TE mere. Radujem se što ću barem taj mesec dana imati "empty space", bez fijuka koji žive tuđe živote i njihove uspehe.

Unatoč dapače, radio sam nedavno zvanični FIFA Championship dvostruki DVD (biće to u prodaji uskoro), za SCG, hrvatsko, BiH i slovenačko tržište, pa sam se nagledao sjajnih igrača, golova i zanimljivosti... nažalost, većina je pre WWII ili do 1986.

Jašin, Pele, Rivelinjo, Žairzinjo, Majer, Miler, Bekenbauer, Rumenige, Maradona, Gulit, Džaja, Jerković... hehehe...

Pozdrav!
[ kasaad @ 28.05.2006. 16:20 ] @
Heh ..zato ce svi ti fijuci da budu ovde oko mene, i da prolaze do j...... stadiona pored mene, da ne pricam o screenu dijagonale od 10m na 200 metara od mene.
grrrrrrrrrrrrr ...kako bi se iselio na mesec dana samo da mi prilike dopustaju.

Kas
[ BillyTheKid_79 @ 28.05.2006. 18:03 ] @
Citat:
pedja.t: nijesam optimista sto se tice srbije i crne gore, odnosno srbije, pogotovo poslije nocasnje utakmice. uspijeh ce biti ako na SP izborimo niki remi, npr. obala slonovace, a sa holandijom i argentinom neki castan poraz, sa dva tri razlike.

Primili smo samo jedan gol do sada na zvanicnim utakmicama(ova ekipa)!
Nema sanse da primimo 2 ili 3 gola od bilo koga(mozda Brazil)!
Ali da li cemo dati,to se vec ne zna!
Ubedjen sam da prolazimo grupu!

[ Darko Prelic @ 28.05.2006. 18:58 ] @
90' min

Hrvatska - Iran 1:2

Šou.. :)
[ fanfon @ 28.05.2006. 19:20 ] @
Citat:
BillyTheKid_79[/url]: Primili smo samo jedan gol do sada na zvanicnim utakmicama(ova ekipa)!
Nema sanse da primimo 2 ili 3 gola od bilo koga(mozda Brazil)!
Ali da li cemo dati,to se vec ne zna!

E, to je glavni problem! Da li cemo dati! Ali ne dva-tri vec jedan, posto su dva gola za nas vec godinama retkost kad su u pitanju jake ekipe...
[ drndara @ 28.05.2006. 19:26 ] @
Citat:
Darko Prelic: 90' min

Hrvatska - Iran 1:2

Šou.. :)

95' min 2:2
[ Darko Prelic @ 28.05.2006. 19:41 ] @
Hahah to su zbog mene namerno dali gol :X
[ z@re @ 29.05.2006. 01:10 ] @
Ovo veceras je stvarno katastrofa, ali pozitivna. Hrvatska ima problema sa reputacijom, jer nas svi okolo hvale, pa cim dodje jednostavniji protivnik, obrana se pocne zaj**avat i igrat ko na seoskom turniru. Eto, Iran to naplatio veceras. Imali su jednu sansu, greska obrane, i dali gol. Pa ih sat vremena nigdje, jer ih je opkolio nas napad, a cim je nas trener zamjenio 3-4 najjaca igraca, utakmica postala zivo s*****. Uglavnom, drugi gol je zajebao lik tako da je doslovno dodao Iranskom napadacu balun, a taj nas obrambeni (Tokic), je isto tako poklonio dva gola Argentini. Sva sreca njegova da smo Argentince pobjedili posteno 3:2, jer u protivnom peder nebi igrao uopce, sta i treba.

Uglavnom, drago mi je da su zamalo izgubili, sad ce bit malo pametniji u iducim utakmicama. A ne sa stavom - mi Svedjane, mi Argentince, mi s Brazilom, ma niko nam nista ne moze. Spustit ce se na zemlju sad.
[ Fuzz @ 29.05.2006. 08:37 ] @
Citat:
drndara: 95' min 2:2

97` :)
[ z@re @ 29.05.2006. 17:25 ] @
Hehehe, '97. Aj pogledajte 'oklen je glavni sudac utakmice ;)
[ Fuzz @ 29.05.2006. 18:06 ] @
Video sam jos juce, kad je odsvirao kraj odmah nakon izvodjenja sa centra :)
[ adenis @ 30.05.2006. 10:30 ] @
pa odakle je bio sudija? penal je bio sto jest jest. cist ko suza. ja gledao 2 poluvrijeme, hrvati igrali katastrofalno a za 1 poluvrijeme ne znam. ipak iran nije losa ekipa, ne moze se porediti sa austrijom.
[ z@re @ 30.05.2006. 19:15 ] @
Zeljko Siric, Osijek :)

Penal cist ko suza, nema price, medjutim, sudac je drugo poluvrijeme produzio 5 minuta. Nije bilo nekih znacajnijih prekida, jest da je bilo 6-7 zamjena sve skupa u 2. poluvremenu...al ono. Ipak je to prijateljska utakmica, nevidim razloga da je toliko produzi.
[ AcaNDr @ 05.06.2006. 11:47 ] @
Još 4 dana i kreće fudbalska ludnica!

[ Bhamby @ 06.06.2006. 07:31 ] @
World Cup 2006 Tournament Calendar is a free spreadsheet with a schedule of all the games of the tournament and a group standing of each team.
Designed as a Excel ...

http://www.excely.com/worldcup2006.zip
[ Bhamby @ 07.06.2006. 01:12 ] @

http://www.billerbeck.de/stati...menu=277&keepmenu=inactive
[ Floyd @ 07.06.2006. 05:52 ] @
Zanimljiv tekst, World Cup 2006 and Economics, PDF 2.2 MB

http://www.savefile.com/projec...&pid=209420&key=214947
[ Floyd @ 07.06.2006. 07:00 ] @
Citat:
AcaNDr: Još 4 dana i kreće fudbalska ludnica!

Ako nista drugo, imamo lepe dresove.
[ AcaNDr @ 10.06.2006. 15:57 ] @
Katastrofalna igra engleza,ali 3 boda su tri boda.E kad bi mi sutra protiv holanđana takvom igrom došli do 3 boda,svi bi bili sretni.
[ Milan Gligorijevic @ 10.06.2006. 19:47 ] @
Germany 2006 World Cup v1.1 [1.2MB]
Odlican program, predlazem svima da ga skinete.
Program poseduje opciju Online Update sto je veoma korisno.
Evo i par slika pa pogledajte.
[ X Files @ 10.06.2006. 21:00 ] @
Lep program.

P.S.

U 'statistikama' jedino naziv nase drzave (Serbia Montenegro) nije mogao ceo
da stane u polje. Nigde se ne uklapamo. Izgleda da je drzava morala da se
raspadne i po zakonima fizike ;)

[ Nemanja Avramović @ 11.06.2006. 15:31 ] @
Evo dok pišem ovo gubimo 1:0 ... ne mogu da gledam više, nerviram se...
[ AcaNDr @ 11.06.2006. 16:02 ] @
i izgubismo 1:0,ali šta je tu je.Bar nismo razočarali igrom.
[ Vostoki @ 11.06.2006. 16:12 ] @
dobro je, vazno je da je igra dobra. nadam se da ce se nasi jos razigrati !
[ Deda_Mraz @ 11.06.2006. 16:22 ] @
Glupi ovi naši igrao sam 1X, taman se poradovao (ne nemojte me kritikovati, kladionica se primarno radovala a ja nisam..) i čekao drugo poluvreme da naši plavi "lavovi" izjednače ali... ali...

Kežman u Berlin na lečenje stopala, Koroman boksersku vreću, Savo milošević u penziju, Žigić na skraćivanje nogu...
Stanković, Duljaj, Nadj i Ljuboja...pohvale ovi ostale...ubi bože!

Ko se kladi na naš tim, u startu je bacio pare.
[ techtris @ 11.06.2006. 16:45 ] @
Citat:
Deda_Mraz:
Stanković, Duljaj, Nadj i Ljuboja...pohvale ovi ostale...ubi bože!

Stanković???? Jesmo li mi gledali istu utakmicu? Pohvale za šta?
Predrag Đorđević, naš najstariji igrač je svakako više zaslužio pohvale od Stankovića.
[ Milos Stojanovic @ 11.06.2006. 16:49 ] @
Meni od početka nije bilo jasno čemu Kežman i Savo Milošević u našoj ekipi... Nama fali jedan Henry, samo da nije Francuz i da nije crnac :)
[ Deda_Mraz @ 11.06.2006. 17:09 ] @
Citat:
techtris: Stanković???? Jesmo li mi gledali istu utakmicu? Pohvale za šta?
Predrag Đorđević, naš najstariji igrač je svakako više zaslužio pohvale od Stankovića.

Jel si ti zaboravio njegova tri šuta ka golu?
Dva iz slobodnog udarca, koje je jedva njihov golman odbranio?

Po meni je on dosta dobro odigrao...

Jeste da sam veliki grobar ali Kežman je go....pištolj.... sramno je odigrao, 5 puta je bre pao na terenu, kao klizavo, pa što onda i holandjani nisu padali..

Nisu nas pobedili nego su nas uništili i pokazali ko su i šta su da su i dalje za NAS N01...
Objasnili su nam neke stvari i teramo dalje...
[ biotech @ 11.06.2006. 17:27 ] @
retko gledam fudbal, jedino kad su neke ovakve prilike, i ovo je bila jedna od dosadnijih utakmica...
mislim, losi smo, nemamo taj kvalitet, da imamo bili bi medju prvima, ne mogu da se nerviram vise,
necu vise da pratim ove nase pacere, samo da ne bude kao na kosarkaskom prvenstvu sto
jedan drugom nisu hteli da dodaju loptu.... the trash!
[ Floyd @ 11.06.2006. 20:10 ] @
Nemamo nikakav napad. Onaj Kezman se uplasio ko da je prvi put na utakmici.. Jedino Djordjevic nesto igra, ostali se svi paralisali od straha, a kolko su se samo kurchili po novinama. Kontam da su se bas zato i prestravili... Sad ce u tom strahu jos vise da se popickaju pa ce Argentina od nas da napravi sarmice ko Holandjani kad su nas jos ono istraumirali ko malu decu.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 12.06.2006. 00:12 ] @
Greška je bila što je zamenjen Milošević, on je bio odličan u prvom poluvremenu, dok Kežman nije pokazao ništa. Tandem je trebao da bude Žigić-Milošević.

Gledao sam Meksiko-Iran(3:1) i mogu reći da Meksikanci sasvim solidno igraju, dok su Iranci malo toga pokazali. A utakmica Portugal-Angola(1:0) je živa sramota, koliko su Portugalci loše igrali i propustili tolike prilike. Trebalo je da Angola da gol i pokaže im da se ne treba opuštati.

[ Deda_Mraz @ 12.06.2006. 00:23 ] @
E sve živo prodjem na tiketu samo ove naše smrdljivce ne prodjem.... samo go jeda da su dali dobio bi 6.200
[ plcb83 @ 12.06.2006. 00:33 ] @
Ma bar jedan go da damo...
Nekako danas je izgledalo kao da su ih sabrali sa poljane......mada ako prodju u 2 krug- sve ce se zaboravi :)
[ z@re @ 12.06.2006. 02:48 ] @
Jesu li vasi culi za vezni red?

Brate, u prvom poluvremenu, sredina terena uopce nije igrala, samo bi obrana napucala balun i nadala se da ce napadaci uhvatit. Da su barem od starta stavili onu dvometarsku konjinu Zigica, mozda bi i to islo negdje.
[ Mitrović Srđan @ 12.06.2006. 07:06 ] @
Milosevic je jedna konjina. brz je i okretan kao trupac.
Dokle bre vise on da igra vreme mu je da se penzionise.
Zare je u pravu sredina terena je bila najveci problem.
[ Nemanja Avramović @ 12.06.2006. 09:12 ] @
@Deda_Mraz: I sudija je pao
[ markic @ 12.06.2006. 09:52 ] @
Eh, kakvu sam pricu juce cuo.....
Kao Nemci su zbog prvenstva rasterali oblake (sta god to znacilo?!), pa otuda nama tolike padavine!!!
[ Floyd @ 12.06.2006. 11:43 ] @
To se inace radi specijalnim raketama, tako da se uopste ne bi iznenadio da su i Nemci to uradili. Znam da su to Rusi uradili kad su imali neku vojnu predstavu ili sta je vec to bilo...
[ mrki @ 12.06.2006. 12:48 ] @
Ljudi budimo realni, ovo je nas maksimum - fudbalski!
Ako budemo i treci u grupi mozemo to smatrati uspehom
Ako nista bilo je par smesnih situacija, recimo kad je Kezman primio loptu pa zapeo za istu ili kad se sudario sa Savom u 16tercu
[ boccio @ 12.06.2006. 12:50 ] @
Ja ne znam sta se vi bunite kad je atmosfera u nasoj reprezentaciji fenomenalna, i svi su jedna velika porodica... To je valjda najbitnije.
[ Floyd @ 12.06.2006. 12:56 ] @
Procitaj danasnje novine.
[ Darko Prelic @ 12.06.2006. 13:49 ] @
Kad sam realno pričao pre prvenstva bio sam anti-srbin, ali sada više ništa ne komentarišem, jednostavno sam video da sam vidovit, to mi je dovoljno.

Zar je moguće da nam onaj čovek bude selektor? "Da li ću vam reći sastav? Naravno da neću.. Nemojte da mislite da ja ne znam sastav, kakav bi ja to selektor bio da ga ne znam, jer sigurno ne mislite da ću 5 min pred utakmicu kada saopštim sastav da ga tada i napravim, pa ja znam sastav ali, noć je za razmišljanje, a dan za rad" hahahah alal mu vera..

Razumem ja da su oni sada ta "velika porodica", ali ta porodica neće moći da se meri sa Obalom Slonovače a ne da prođemo lagano kroz grupu kako su neki nagoveštavali 24/7 pre početka prvenstva.. Pa ljudi jedan Albert Nađ nam igra u 11, molim te.. Da ne pričam o napadačima koji su juče počeli susret protiv Holandije, samo sam rekao - neka im je Bog u pomoć.

Sa druge strane, zašto je to Portugal sramota? Pa ljudi su dominirali ceo susret, sad što nisu dali više pogodaka možda te to iznerviralo jer si igrao neki tip u kladionici, to je već tvoj problem, oni nemaju problem, igraju super, uzeli su 3 boda sa 1:0 isto kao i da je bilo 10:0, tako da.. treba da plačemo kada gledamo naše jer Portugalcima ama baš ništa ne fali,..

Neću da pričam koliko sam uložio na Šveđane protiv gospode "jedva-smo-se-skupili-da-dođemo-ovde" Trinidada, ali videli ste,.. neverovatno.
[ fanfon @ 12.06.2006. 17:26 ] @
Vi svi sto kukate na nase setite se Francuske koja je 1998. bila prvak sveta, a 2002. ispala iz prvog kruga bez ijednog datog gola(a bar poslednjih 20 godina imaju bolji tim od naseg)...
[ plcb83 @ 12.06.2006. 17:39 ] @
a ako pobedimo Argentinu onda ce da ih dizu u nebesa...
[ Silenoz @ 12.06.2006. 18:25 ] @
Citat:
Jeste da sam veliki grobar ali Kežman je go....pištolj.... s

Ovo baš ne razumem
[ Darko Prelic @ 12.06.2006. 19:16 ] @
Citat:
fanfon: Vi svi sto kukate na nase setite se Francuske koja je 1998. bila prvak sveta, a 2002. ispala iz prvog kruga bez ijednog datog gola(a bar poslednjih 20 godina imaju bolji tim od naseg)...

Možda sam zaboravio, ali kad su to naši osvojili SP? pa im to sada (i u buduće) dozvoljava da prave loše rezultate?

Tipa razočarao sam se,.. a u stvari nikad ništa nismo znali, samo smo znali da pričamo, to radimo i ove godine..

I onda, šta ćeš, borili su se, ali su sve izgubili.. Prijatelju ako pričaš da su dobri, daj da vidim rezultat. Kao što pita novinar sa BBCa čoveka iz nemačkog fudbala, kako dozvoljavate da Klinsman živi u Kaliforniji, da odbija da se vrati u Nemačku i da tako vodi reprezentaciju, čovek mu je lepo odgovorio, mene interesuju samo rezultati, slažem se sa njim, dajte Miloševiću i Kežmane po gol protiv Argentine pa da vidiš kako ću da kažem bravo.
[ Floyd @ 12.06.2006. 19:19 ] @
Citat:
plcb83: a ako pobedimo Argentinu onda ce da ih dizu u nebesa...

Ma nema teoretske shanse. Ko ce da pobedi Argentinu? Koji igraci?
[ Deda_Mraz @ 12.06.2006. 19:32 ] @
Citat:
Silenoz: Ovo baš ne razumem

pištolj zameni sa polnim organom

Inače ovi česi odvališe amere
[ Floyd @ 12.06.2006. 19:35 ] @
Citat:

Inače ovi česi odvališe amere :D

Jesi video onu GOOLCHINU? Znachi, ODVALILI su ih!
[ fanfon @ 12.06.2006. 20:30 ] @
Citat:
[Darko Prelic[/url]: Možda sam zaboravio, ali kad su to naši osvojili SP? pa im to sada (i u buduće) dozvoljava da prave loše rezultate?

Tipa razočarao sam se,.. a u stvari nikad ništa nismo znali, samo smo znali da pričamo, to radimo i ove godine..

I onda, šta ćeš, borili su se, ali su sve izgubili.. Prijatelju ako pričaš da su dobri, daj da vidim rezultat. Kao što pita novinar sa BBCa čoveka iz nemačkog fudbala, kako dozvoljavate da Klinsman živi u Kaliforniji, da odbija da se vrati u Nemačku i da tako vodi reprezentaciju, čovek mu je lepo odgovorio, mene interesuju samo rezultati, slažem se sa njim, dajte Miloševiću i Kežmane po gol protiv Argentine pa da vidiš kako ću da kažem bravo.

Ti ocigledno ne kontas sta hocu da kazem. I ovo sto su se kvalifikovali je ogroman uspeh. Francuzi imaju mnogo jaci tim, a ispali su bez datog gola, a ne mi koji igramo sa ogromnim oscilacijama. Meni je logicno sve sto nasi pricaju(pocev od ohog hvalisanja, pa do preteranog optimizma). Pa to rade svi. Glupo bi bilo da kazu da ce se odma predati. Druga stvar je sto je protivnicki tim imao vise srece, sto je sudija imao malo stroziji kriterijum za nas i sto smo tako mala zemlja pa se nekome vise isplati da Holandija prodje dalje sa Argentinom(jedna ima 17 miliona stanovnika a druga 38), jer od nasih i navijaca od O.Slonovace nece zaraditi nista, a od Holandjana i Argentinaca hoce. Pa za Nemce bi bila marketinska katastrofa da neki autsajder sa malim brojem stanovnika u drzavi udje u polufinale. oni smao gledaju kako da uzmu pare, a to ce postici tako sto ce natempirati zreb da najveci prodju(sto se upravo desava u nasoj grupi).

A to sto kazes da te interesuju rezultati...Pa, nikad ih nismo ni imali od raspada bivse SFRJ. Mislim da to ima mnogo veze sa politickom situacijom. Kad budemo imali zvanican hrb, himnu i drzavu i kad postignemo kakvo-takvo nacionalno jedinstvo, onda ce rezultati doci. Komsije Hrvati su najbolji primer. Previse politike se mesa u nas sport, sto vidi bas na primeru fudbala. Mi smo zemlja sa 7 miliona selektora...
[ flylord @ 12.06.2006. 23:27 ] @
Na zalost nisam bio da odmah uputim sve cestitke Holandiji sto je pobedila SCG, ili bese Srbija samo.
Nego, zanima me da li je jos neko slavio pobedu? Bila je mnogo dobra, cak sam dobio i u kladionici
[ Hefestionlove @ 12.06.2006. 23:33 ] @
Obavezno procitajte veoma duhovit esej na temu fudbala i fudbalskih strasti "Vatrene guzice" ,
legendarne hrvatske knjizevnice Vedrane Rudan na http://www.nacional.hr/articles/view/25652/22

P.S. Ako Vam se svidja njen stil pisanja posetite njen sajt http://www.bijelavrana.com

[ z@re @ 13.06.2006. 02:45 ] @
Cesi su lijepo izmeli amere, onako skolski :) Jedino mi zao Gane, zasluzili su bod sa Talijanima. Sudija im pokrao penal.

@fanfon, u pravu si. U momcadi ne smije vladat nekakvo preveliko strahopostovanje prema suparnicima, i neko misljenje, "ma nismo mi toliko dobri, ali cemo se potrudit". Nas prosli selektor je radio na taj nacin, i nije nista postigao. EP2004 u portugalu, on protiv Svicaraca igra sa sedam stopera.

Veceras u 21:00 igramo sa Brazilom ;) Inace, reprezentacija je odigrala lose protiv Spanjolaca na pripremama zato sta su isprobavali defenzivni nacin igre, bas radi Brazila. Posto to nije upalilo protiv Spanjolske, nece ni protiv Brazila, pa ocekujte da cemo igrat "standardnu" igru sa cetiri napadaca protiv njih.

I probat zabit vise nego primit...
[ z@re @ 13.06.2006. 02:55 ] @
Citat:
Hefestionlove: Obavezno procitajte veoma duhovit esej na temu fudbala i fudbalskih strasti "Vatrene guzice" ,
legendarne hrvatske knjizevnice Vedrane Rudan na http://www.nacional.hr/articles/view/25652/22

P.S. Ako Vam se svidja njen stil pisanja posetite njen sajt http://www.bijelavrana.com

Debilniji tekst odavno nisam procitao.

Citat:
Vedrana Rudan:
Tko je d a n a s normalan muškarac? Svatko normalan će reći da je normalan muškarac onaj muškarac koji sjedi na kauču i gleda nogomet. Morala bih biti jasnija? Bilo je ovako. Na ekranu se pojavio nekakav krivozubi dječak kovrčave kose. Trčao je za loptom i tanušnom je nogom poslao u gol. A onda se isti dečkić, deset godina stariji, opet ukazao na ekranu, prepoznala sam ga po krivim zubima. Vidiš, pogledaj, vidi, mome su se mužu tresla usta i pivo u šaci, isti osmijeh, isti stil, jednak rad nogu, već su tada znali da se rodio genije! Kad moj muž govori o nogometu, ja šutim. Isti rad nogu? Zašto moj muž dečkiću gleda u tanke noge? Isti osmijeh? Koga briga kako se smiješi preružni, mršavi dečko koji je iz trećeg svijeta uskočio u prvi i koji se, to sam zapamtila, zove Rolandinjunju? Zašto nije otišao ortodontu, sad kad je među bijelcima? Drago mi je da je hladnjikavo ovih dana. Nekad su se svjetska nogometna prvenstva odigravala po vrućini. Sjećam se da su jaja moga muža bila više izvan gaća nego u gaćama. Češao ih je, gnječio, pokazivao sucima i "njihovima". Kad je nogomet na ekranu, šutim.

Prvo, Ronaldinho prije 10 godina uopce nije igrao profesionalni nogomet, vec Futsal, i to ne u prvorazrednoj ligi. Tek sa sedamnaest je poceo igrat za Gremio. Draga Vedrana, nema sanse da si ti njega vidjela na televiziji prije 2000-te godine, a kamoli prije 10 godina. Drugo, taj momak ima takvu percepciju igre i koordinaciju pokreta koja je debelo iza granice genijalnosti, on nije tek tamo neki sportas. Zasto ti nisi otisla doktoru da te izljeci seksualnih frustracija, kad si vec medju bijelcima? Trece, boli nas q'rac za njegove noge, mi gledamo njegove poteze i njegovu igru.

[ Darko Prelic @ 13.06.2006. 04:44 ] @
Bravo Žare,.. mada mislim da je gospođa ja-sam-najpametnija-feministkinja-na-planeti Vedrana mislila na Nike reklamu, u kojoj se pojavljuje on "u mladosti"..

Bilo kako bilo, Hefestionlove koliko treba da budeš čudan na skali od 1-10 da bi ti se takav tekst dopao? 10?
[ Floyd @ 13.06.2006. 07:15 ] @
Citat:
flylord: Na zalost nisam bio da odmah uputim sve cestitke Holandiji sto je pobedila SCG, ili bese Srbija samo.
Nego, zanima me da li je jos neko slavio pobedu? Bila je mnogo dobra, cak sam dobio i u kladionici :)

Dobio sam na kladzi al se nisam ubio od slavlja...
[ Floyd @ 13.06.2006. 07:24 ] @
Cela poenta je da je muz nije odvalio jos od kad je pocelo svetsko prvenstvo. A i kako bi kad izgleda ko vampir s vilicom Shvarcenegera.
[ mrkidivx @ 13.06.2006. 07:43 ] @
E ta ti je dobra
Mislim šta reći za naslov njene knjige "Crnci u Firenci"...

Da se vratimo na temu, sad ispade da treba da se vadimo kod Argentine al' to su uvek naša posla...
[ mrki @ 13.06.2006. 11:51 ] @
Citat:
z@re: Cesi su lijepo izmeli amere, onako skolski Jedino mi zao Gane, zasluzili su bod sa Talijanima. Sudija im pokrao penal.
...
I probat zabit vise nego primit...

dopada mi se ovaj tvoj optimizam sa dodatnom dozom realnosti, slatko se nasmejah
Inače, bolji je svakako osećaj 'zabit' nego 'primit' ali mi se sve nešto čini da ćete vi večeras pre 'primit' nego 'zabit'
[ mrki @ 13.06.2006. 12:36 ] @
off topic:

Poprilično su vam priprosti ovi komentari, a mišljenja u potpunosti
subjektivna...Žena je dala svoj komentar o tome kako doživljava fudbal kao
igru, SP i sve prateće oblike fudbalske groznice i fudbala generalno, to je
naravno njeno pravo...Ne konstatujem nikakav feminizam u celoj priči, šta
više vrlo jedan realan stav u odnosu na taj spektakl (čitaj fudbal) i sve te
silne genijalce kojima je posao već se zna koji. Dakle koristiti reč
genijalac u ovakvim okolnostima je blago rečeno preterana, mada ne mogu da se
otmem stavu da se u trenutku euforije ova reč zaista tretira u fubalskom
smislu :)
Dakle ko se nađe prozvan ili ti emotivno povređen ovim člankom, prepručujem
još takvih tekstova ;), a u međuvremenu da ispratimo večerašnji meč
bra-cro...
postedite me komentara, hvala.
[ mrkidivx @ 13.06.2006. 13:00 ] @
Citat:
Dakle ko se nađe prozvan ili ti emotivno povređen ovim člankom, prepručujem
još takvih tekstova

Bože sačuvaj, dosta je i ova "mudrost" dotične, samo još da ne počnemo da elaboriramo na temu žene i južnoameričke sapunice...

BRA-CRO bi trebao da bude dobar meč
[ ton_majstor @ 13.06.2006. 15:05 ] @
Alo, smanjite doživljaj!

Kakve vilice, kakvi Švarcenegeri!!!??? Kakva Vedrana?

Polako, fudbal je ovde issue!

Pozdrav!
[ z@re @ 13.06.2006. 16:19 ] @
Citat:
Darko Prelic: Bravo Žare,.. mada mislim da je gospođa ja-sam-najpametnija-feministkinja-na-planeti Vedrana mislila na Nike reklamu, u kojoj se pojavljuje on "u mladosti"..

Imas pravo, tek sam se toga kasnije sjetio.

Citat:
mrki: dopada mi se ovaj tvoj optimizam sa dodatnom dozom realnosti, slatko se nasmejah :D
Inače, bolji je svakako osećaj 'zabit' nego 'primit' ali mi se sve nešto čini da ćete vi večeras pre 'primit' nego 'zabit' ;)

Eh mrki, osjecaj jeli bolje zabit ili primit ovisi samo o seksualnoj orijentaciji :D

[ mrki @ 13.06.2006. 16:56 ] @
Citat:
z@re: Eh mrki, osjecaj jeli bolje zabit ili primit ovisi samo o seksualnoj orijentaciji

Ma bitno je da si ti mene razumeo
Želim vam svako dobro
[ plcb83 @ 13.06.2006. 19:08 ] @
ko pobedjuje ?
Brazil ili Kroejsa?
[ z@re @ 14.06.2006. 00:19 ] @
Izgubili smo 1-0 :(

Da je pravedno, bilo bi nerjeseno, 1-1. Imali smo cak i vise sansi od njih. Nije bilo nimalo srece, pet puta su bliski sutevi zavrsili ravno u njihovom golmanu. Ulazili smo im u sesnaesterac, uvijek bi falio centimetar za "nesto". Tako je to u sportu, odlika velikih momcadi je da uspiju i kad su slabiji. Kaka je postigao prekrasan gol, velemajstorski. Tjesi cinjenica da smo pokazali zube, imali sanse, napadali, igrali svoju igru. Za Ronalda se nije ni culo koliko ga je dobro nasa obrana sredila, a za Adriana tek kad bi napravio faul u napadu. Ronaldinho je gubio lopte, nije bas prolazio kako on zna. E sad, nemamo 105 obrambenih da mozemo i Kaku cuvat istovremeno :(

Uglavnom, moralni poraz se i ocekivao, medjutim nasa igra u 75% utakmice je bila na apsolutnoj razini rivala, i ako tako budemo igrali protiv Japana i Australije, nemaju nikakve sanse. I dalje nema razloga da ne prodjemo skupinu, pogotovo nakon ove prezentacije veceras.

Za Parreiru - Cekamo vas u finalu, papci jedni :)

[ Kosta ******um Rex Persia @ 14.06.2006. 02:03 ] @
Pa dobro, ne možeš baš tako govoriti da je Brazil pobedio nezasluženo, igrali su dobro i tačno onoliko koliko im je trebalo za pobedu. Odlika velikih ekipa je da stalno pobeđuje, a videlo se da Hrvatska nije ni blizu velikim ekipama.

Pitanje je kako će se završiti duel Australija-Hrvatska, ppogotovo nakon maestralno dobre igre Australijanaca protiv slabašnog Japana.
[ biotech @ 14.06.2006. 02:21 ] @
pa niste valjda navijali za brazilce? bolje igraju ali rvati su nam blizi, ipak imamo istoriju sa njima
[ SASA M. @ 14.06.2006. 03:16 ] @
Cestitke na casnom porazu, ali imaj u vidu da Brazil nije igrao punom snagom 75% utakmice. Imali ste lepe sanse, Ali je Brazil pojacavao svoj napad nakon toga i tako vas odvlacio od njihovog sesnesterca. Da ste izjednacili, Brazil bi ponovo napao punom snagom. Mislim da su vas podcenili, ali im se to nije osvetilo.
Da napravim paralelu sa nasom reprezentacijom. Selektor kaze da smo bili bolji od Holandije tokom cele utakmice, osim kada smo primili gol. E, tu je poenta. Njima vise nije ni trebalo, da smo izjednacili, sigurno ne bi igrali isto. Ustopovali smo sve njihove igrace, ali kakva vajda od toga kada im nismo dali gol ili dva. O postavci igre da i ne pricam.

Inace, veoma mi smeta ono djubre sto non-stop leti unakolo, lose pozicije stadiona, pola u hladu, pola osvetljeno, sudjenja su katastrofa, graficka obrada stura itd.
[ Floyd @ 14.06.2006. 07:45 ] @
Pogledao sam samo prvo poluvreme pa mogu da kontam samo kako su onda igrali. Hrvati su me prijatno iznenadili. Lepa igra, timski rad na nivou, sve sto je potrebno. Naravno, Brazil nije mogao da ne pobedi. To je ekipa na jednom potpuno drugom nivou koja prakticno moze da igra kako hoce i da ne pravi puno gresaka u bitnim momentima. To je razlika izmedju velikih i malih ekipa.. Zato mi nema teorije da dobijemo Argentinu.
[ Milan Gligorijevic @ 14.06.2006. 11:28 ] @
Hoce li biti neki dvd u prodija posle svetskog prvenstva ?
Slike, najlepsi potezi/golovi, navijaci-ce i svasta jos zanimljivo.
[ Aligator @ 14.06.2006. 11:52 ] @

Najzalije mi je sto ih brazilci nisu rasturili sa 10ak razlike.

[ boccio @ 14.06.2006. 16:08 ] @
Mislim da zesce masite poentu. Da su hteli, brazilci bi ih odvalili sa 15-0. Kao i svakog sto mogu da odvale. Ali oni su igrali tacno koliko im treba za otvaranje sampionata.

Brazil je jako zanimljiva ekipa, njih jednostavno inspirise protivnik. Sto je protivnik kvalitetniji, oni igraju bolje i mastovitije. Ovu utakmicu su odigrali verovatno sa 40% kapaciteta, pa pogledajte samo Ronalda, mrzelo ga je da hoda po terenu :)

Ono sto treba da posmatrate je druga strana. Hrvati su igrali kao lavovi, srcem, bez respekta prema svetskom sampionu. Trcali su 90 minuta, ginuli za svaku loptu, isli glavom gde noga nece... nisu cepali bunkericu, nisu kukali da je velika vrucina, nisu stajali na terenu i psovali sudiju... Ocitali su nam lekciju kako se igra na svetskom prvenstvu, a vi ako zelite i dalje da vam srpska sujeta pomuti realnost, samo napred.

[ mrki @ 14.06.2006. 16:09 ] @
Hrvati su IGRALI, za razliku od SCG...mi smo navikli da kalkulisemo :)
Nemaju coveka koji bi mogao dati go, kao sto to nemamo ni mi...onih nekoliko prilika koje su zaista bile izgledne su okoncane prilicno traljavo.
Bra je jeziva ekipa, mada mislim da su u ovaj mec usli podcenivsi protivnika.
[ Deda_Mraz @ 14.06.2006. 17:10 ] @
I glupavi i tupavi francuzi me prodali za 10 tisuća tako što tupavi i glupavi gol nisu mogli da daju tupavim pigmejima
Ne da sam se smorio strašno...prodje mi 8 utakmica i puknem na ove idiote, ccc

Neide mi kocka pa to ti je...
[ IcyImpact @ 14.06.2006. 19:36 ] @
Citat:
boccio: Mislim da zesce masite poentu. Da su hteli, brazilci bi ih odvalili sa 15-0. Kao i svakog sto mogu da odvale. Ali oni su igrali tacno koliko im treba za otvaranje sampionata.

boccio, fantaziraš. Brazilci nisu mogli ništa više od onoga što su pokazali. Razlog je, nekvalitetan pripremni program što je i sam brazilski izbornik potvrdio nakon utakmice i naravno, odlično posložena i pripremljena Hrvatska. Imaš preveliko mišljenje o Brazilu, jaki jesu ali bogovi nisu.

Citat:
boccio: Brazil je jako zanimljiva ekipa, njih jednostavno inspirise protivnik. Sto je protivnik kvalitetniji, oni igraju bolje i mastovitije. Ovu utakmicu su odigrali verovatno sa 40% kapaciteta, pa pogledajte samo Ronalda, mrzelo ga je da hoda po terenu :)

Nema govora o "igrali su sa X% kapaciteta" - to su gluposti. Igrali su najbolje što obzirom na njihovu trenutačnu formu. Ronaldo više nije niti sjena onoga od prije nekoliko godina. Još uvijek je ubojit, ali uz 90-ak kg i bez starog žara - puno više od toga više nemoj očekivati. Njegove najbolje godine su prošle.
[ Darko Prelic @ 14.06.2006. 20:00 ] @
Jedina "stvar" koja me jezivo nervira su "ljudi u crnom" aka "man in black" :) Suđenje (na pojedinim utakmicama) je stvarno ispod svakog proseka, svaka čast evropskim sudijama, dok ostalima se oprašta kad sviraju metar manje više ofsajd, mada to će se (ja mislim) iskristalisati kako prvenstvo bude odmicalo.

Živeli.
[ mladenovicz @ 14.06.2006. 20:51 ] @
Citat:

14/06/2006 | Izvor: B92, Beta
Navijač tuži selektora Janasa
Slabi nastup poljske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu toliko je iznervirao jednog poljskog navijača da selektora Pavela Janasa tuži sudu.

Zigmunt Jan Prušinjski iz mesta Ustka uveren je da je glavni krivac za sramotni poraz poljskih fudbalera u meču sa Ekvadorom upravo selektor Janas.

Sudskim putem zato traži odštetu od 2.500 evra za duševne patnje koje je pretrpeo gledajući tu utakmicu, javila je poljska agencija elektronskih medija IAR.

"Iskompromitovao je našu državu. U meni izazvao krajnju frustraciju i prouzrokovao nervni slom", objasnio je Prušinjski zašto tuži selektora od koga traži da mu pored pretrpljenih duševnih patnji nadoknadi i materijalnu štetu.

Utakmicu je gledao zajedno sa svojim prijateljima u renoviranom stanu, spremnom za iznajmljivanje, ali gosti nisu izdržali takvo nerviranje
zbog loše igre poljskih fudbalera i jedan je razbio flašu soka o zid, pa Prušinjski traži da mu Janas taj zid omala.

Jedini spas za selektora Janasa da se pored gneva poljskih navijača ne vucara još i po sudovima je da Poljska danas pobedi favorita Nemačku, jer je u tom slučaju Prušinjski voljan da povuče tužbu.

http://www.b92.net/sport/fudba...&yyyy=2006&style=texts
[ Darko Prelic @ 14.06.2006. 22:23 ] @
Citat:
Jedini spas za selektora Janasa da se pored gneva poljskih navijača ne vucara još i po sudovima je da Poljska danas pobedi favorita Nemačku, jer je u tom slučaju Prušinjski voljan da povuče tužbu.

Šta se događa kada taj spas nestane u 91. minutu? Idemo polako ka kući, super, nije nam daleko.
[ z@re @ 14.06.2006. 22:27 ] @
Ronalda nije "mrzilo da hoda po terenu", vec ga je dobro obrana zatvorila. Sto i uopce nije neki problem, jer on je igrac koji djeluje na jako malom prostoru. Raznorazni klubovi Primere su pokazali kako se to radi, zasto nebi i HR obrana.

Adriano je proborniji, ali ga ne krasi neka tehnika. Cim na njega postavite flaster koji je jak i brz ko on, nema nista od njega, i samo ce radit faulove u napadu.

Ronaldinha i Kaku se moze zatvorit, ali za to su potrebna cetvorica dobrih igraca. Kakin gol necu ni komentirat, djelo velemajstora. Samo pazite da to nije djelo brazilske igre i brazilske momcadi, vec individualca. Kako se ovdje pisalo po novinama, nitko nas ne bi krivio da nam Ronaldinho provesla cijelu obranu i da gol. I bolji su bili zrtve toga. Medjutim, krivili bi nas da nas je brazil vrtio u kolo i drzao loptu cijelo vrijeme. To se nije desilo, moralno smo izgubili, sa propustenim sansama i igrom koja je parirala protivniku.

A to da su oni igrali na XX % je budalastina. Pa sam trener parreira je rekao da su imali ogromnih problema na treninzima prije utakmice. Da, oni su se zadovoljili sa 1-0, i pustali nas da udjemo u njihov sestnaesterac kasnije. Bas su oni znali da ce Babic dva puta pucat u golmana, Prso isto, Srna preko branke...ma dajte, molim vas. Istina da su oni 20 minuta prije kraja malo smirili tempo, ali da je njima bilo 1-0 dosta, ne bih rekao. Sta mislite, da su oni toliko jaki da mogu pustat protivnika, pa ako zabiju gol, "nema veze, sad cemo mi za koji minut opet". Brazil je momcad koja igra 80% utakmice, oni su na prijateljske sa emiratima, luxemburgom i slicnima slali pola prve postave i dobivali 5, 6-0. Tako da njima nikad nije bilo dosta. Upitno je da su krenili malo jace na kraju utakmice, dali bi dali jos jedan gol, ali isto tako je upitno bili mi izjednacili kad se oni otvore.

Zapamtite, Brazil je tipicna turnirska momcad, sta idu dalje, igraju bolje. Njihove najlosije utakmice su na pocetcima turnira, no to nije jer oni igraju na 40%, vec zato sta je to tako.
[ tiranin @ 15.06.2006. 12:41 ] @
Citat:
mrki: Hrvati su IGRALI, za razliku od SCG...mi smo navikli da kalkulisemo :)

Ko, bre, igrao? Ni HR ni SCG.
Na ovim prostorima fudbal se tretira kao sah. Vise mi se svidela jedna Gana, pa makar onako naivno primise dva gola, neko ovo takticko nadmudrivanje.
I mi i Hrvati smo poceli da igramo tek kada smo primili gol. Dotle smo "pametno" bili oprezni, a tek kada smo shvatili da se u fudbalu MORA dati gol, onda smo pokazali da mozemo da se nosimo sa onima koji su na papiru bolji, ali bese kasno.
Nisam ja protiv taktike, ali taktika samo da ne budes naivna budala, a nikako da igras daminu indijsku odbranu, levokrilni fijanketo, ili Miljanovo otvaranje.
[ pctel @ 15.06.2006. 22:49 ] @
Hoce li neko da prokomentarise unapred sutrasnju utakmicu? Sta mislite da li ce nasi dati gol, i koliko ocekujete golova od njih? Cini mi se da ce obe ekipe igrati ofanzivno, pa postoji mogucnost da bude dosta golova.
[ Floyd @ 15.06.2006. 22:53 ] @
2-0 za Argentinu.
[ pctel @ 15.06.2006. 23:03 ] @
Konkretno, prijatelj iz inostranstva koji ne prati domaci fudbal me zamolio za savet za kladjenje, koju od 3 opcije:
- Kec
- Ukupan broj golova 0-2
- Srbija ne daje gol

Meni ovo trece izgleda naj realnije, prvo bi mozda moglo biti X, drugo bi mozda moglo biti 3:0, u svakom slucaju sam sklon verovanju da je sa nase strane 0 a sa njihove 0 do 3.
[ Bhamby @ 15.06.2006. 23:48 ] @
Argentina - SCG 0:1
Žigić `70

[ mrkidivx @ 16.06.2006. 05:33 ] @
yeah, u sf filmu...
[ Mitrović Srđan @ 16.06.2006. 06:32 ] @
Srbija pobedjuje sto posto.
[ mrki @ 16.06.2006. 07:06 ] @
3:1 za Argentinu
Argentinci ce dati sva 4 gola
[ fanfon @ 16.06.2006. 09:01 ] @
3+dolazi...
Ma nemojte brinuti za nase. Proce kao i mladi. Izgubice od Argentine par razlike, pobedice 1-0 O.Slonovace i proce u polufinale
[ Milan Gligorijevic @ 16.06.2006. 10:06 ] @
Nova verzija programa Germany 2006 World Cup v1.2 [1.6MB]
Dodata kartica Schedule
[ biotech @ 16.06.2006. 14:12 ] @
HAHAHA uvalise nam golcinu posle pet minuta...

[ pctel @ 16.06.2006. 14:16 ] @
Zanimljiv osecaj...
Moj prijatelj je uplatio 1.000 EUR na Argentinu pa sam ja ohrabren njegovim postupkom uplatio 20.000 din. Sada mi odgovara bilo koja strana da pobedi, nasa iz patriotskih a njihova iz ekonomskih razloga
[ boccio @ 16.06.2006. 14:35 ] @
ajOOJJJJ... pa ovo ne treba da gledaju mala deca... scene eksplicitnog nasilja i sexa.
[ mrkidivx @ 16.06.2006. 14:36 ] @
...i eto naša avantura na mundijalu je završena...
[ mrki @ 16.06.2006. 14:38 ] @
Ovo je smesno
vec 2:0
[ Jbyn4e @ 16.06.2006. 14:39 ] @
Eh barem ne gledam... samo pratim (na poslu sam...)
[ mrkidivx @ 16.06.2006. 14:44 ] @
uh kakav rektalni sex 3:0...
[ reiser @ 16.06.2006. 14:45 ] @
3:0

buhuhu :D
[ biotech @ 16.06.2006. 14:46 ] @
auuuuuuuuuuuuuuu smesno
stvarno
katastrofa!

the madakaing tresh! buhuuhuhu!!!
[ boccio @ 16.06.2006. 14:53 ] @
Mislim da slobodno mozemo da zakljucimo da smo najbednija i najzalosnija reprezentacija na mundijalu. Eventualno smo tu negde sa Ukrajinom. Pa cak i Gana igra ofanzivnije i ostrije od nas.

Nije ovo nista cudno. To je nas domet: jadni smo, bedni i zalosni.
[ mrkidivx @ 16.06.2006. 14:54 ] @
Ali ko je samo patentirao ovaj idiotski sistem sa dva "komentatora" da mi je znati, ne znaš ko je gori oni baletani na terenu ili blebetala...
[ mrki @ 16.06.2006. 14:55 ] @
ovo nije katastrofa, ove je realnost fudbala i SCG
[ Milan Gligorijevic @ 16.06.2006. 14:59 ] @
Cestitam pctel
[ srdjee @ 16.06.2006. 15:01 ] @
Sve mirise na 5ardu do kraja.
[ Bhamby @ 16.06.2006. 15:01 ] @
A, ako sačuvamo 0:3, Obala S. pobedi Lale 7:2, mi Obalu 12:0 i Argentina Lale 6:5
[ mrkidivx @ 16.06.2006. 15:02 ] @
Ovi "naši" bolje da predaju meč bar da izgube sa pristojnih 3:0!
[ Jbyn4e @ 16.06.2006. 15:02 ] @
PCtel koja je bila kvota? Koliko si "dobar"?
[ Pirossi @ 16.06.2006. 15:03 ] @
...ali morate priznati da je atomsfera u reprezantaciji super.
[ fanfon @ 16.06.2006. 15:06 ] @
Ne da ce nas ocrniti, vec cemo proci kao protiv Holandije ne EP. Bez obzira koliko bolelo, ovaj rezultat je mnogo dobar za nas fudbal. Razlog? Pa ako se sad ovi u savezu Srbije ne opamete i ne pocnu da rade kako treba(totalno podmladjivanje tima mladim perspektivnim igracima koji nemaju skupe ugovore i zele da se dokazuju, kao npr. golman Stojkovic, Krasic, Vidic i dr., zatim, prestanak nepotizma u izboru igraca i prestanak zvanja igraca po zaslugama, a ne po trenutnoj formi i dr.), onda ce nas fudbal dugo da rilja po dnu. Ovaj Petkovic je zavrsena prica. Niti ce se prodati kao trener posle ovoga niti ce mu sin zaraditi pare. Sreca njegova pa je ostao kuci...

P.S. Nemojte brinuti za nase. Sve dok ne gube 6-0 imaju sanse za polufinale. Setite se mladih...:D
[ pctel @ 16.06.2006. 15:08 ] @
Kvota 1.6
Hvala na cestitkama, dodjite na pivo!
[ X Files @ 16.06.2006. 15:09 ] @
Nisam strucan za fudbal, ali onako, sa programerskog stanovista, evo kako moja
malenkost to vidi:

Ona (antifudbal) igra koju smo igrali protiv Holandije - trebalo je igrati protiv Argentiene,
a ovo danas (sto smo probali da napadnemo) je trebalo da igramo protiv Holandije.

[ Milan Gligorijevic @ 16.06.2006. 15:14 ] @
pctel, nemoj da si se usudio da castis nekog... cuvaj pare za ove sa obale tu ce verovatno biti veca kvota
[ mrki @ 16.06.2006. 15:29 ] @
Kezman je upravo dokazao kolko je glup...kakvo ponizenje, iskreno se nadam da ga u zivotu niko vise pozvati nece u drzavnu selekciju...a blago li je onima koji su za njega dali silne novce
[ mrkidivx @ 16.06.2006. 15:40 ] @
ama ga primaju 4:0...
[ Nemanja Avramović @ 16.06.2006. 15:44 ] @
Još dva (imaju vremena) a naši ni jedan pa će biti gore nego protiv Holandije pre neku godinu...
[ mrkidivx @ 16.06.2006. 15:45 ] @
5:0.....
[ Andrej Čvoro @ 16.06.2006. 15:46 ] @
Strasno...
[ srdjee @ 16.06.2006. 15:47 ] @
Puce petarda
hehe
[ Nemanja Avramović @ 16.06.2006. 15:48 ] @
Lepo neko reče, petarda...

edit: 6:0
[ boyy @ 16.06.2006. 15:49 ] @
:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
[ draganbg82 @ 16.06.2006. 15:49 ] @
6: 0 bem ti lebac. U trenutku dok pisem, gledam da li cu da ispravim na 7 :(
[ mrkidivx @ 16.06.2006. 15:49 ] @
6:0 SEXXXXX
[ Andrej Čvoro @ 16.06.2006. 15:50 ] @
Pa dooobro...
[ mrkidivx @ 16.06.2006. 15:51 ] @
šestarda
[ srdjee @ 16.06.2006. 15:51 ] @
Jel ima neko ime za 6:0 npr. sestarda
[ mrki @ 16.06.2006. 15:51 ] @
Koji su ovo CAREVI!
6:0
Ljudi ulazimo u istoriju...LADNO!
[ Ave @ 16.06.2006. 15:52 ] @
ima dovoljno vremena i za 8:0

Kakva blamaza, pa to je strasno.
[ aceall @ 16.06.2006. 15:52 ] @
Sramota!
[ Bojan Basic @ 16.06.2006. 15:54 ] @
"#%/"%#&#$"&$# ti sudiju...

Poništi gol Krespa iz ofsajda a ni o od ofsajda nije bilo. Ako mene neko pita, rezultat je 7:0.
[ Ave @ 16.06.2006. 15:54 ] @
Dobro je i onako igraju pod bojama zelje koja ne postoji.
[ draganbg82 @ 16.06.2006. 15:54 ] @
Gledajte to sa vedrije strane... da te igrali 7+ pukli bi za lovu..
[ Nemanja Avramović @ 16.06.2006. 15:55 ] @
Najzad je završeno. Sramota
[ Darko Prelic @ 16.06.2006. 16:00 ] @
Bravo Argentina. Kao što reče komentator, delovali smo kao Afričke zemlje na ranijim SP, kada su se nad njima iživljavali..
[ mrkidivx @ 16.06.2006. 16:03 ] @
Mislim da bi najbolje bilo da skroz rasformiramo fudbal kod nas i uložimo u sportove gde nešto realno i možemo očekivati.
Ovako za nas je i zanzibar car!
[ Milan Gligorijevic @ 16.06.2006. 16:03 ] @
sex : zero

Ako nista drugo barem mi je drago zbog pctel-a
[ aceall @ 16.06.2006. 16:06 ] @
Citat:
P.S. Nemojte brinuti za nase. Sve dok ne gube 6-0 imaju sanse za polufinale. Setite se mladih...:D

Nećemo se brinuti :)
[ X Files @ 16.06.2006. 16:07 ] @
Ne smeš ni u WC otići - već padne go :)
[ Bhamby @ 16.06.2006. 16:11 ] @
Mudrost sa RTS: Bolje izgubiti jednu sa 6:0 nego šest sa 1:0.
[ Mystery_Men @ 16.06.2006. 16:11 ] @
Razvalishe nam rektum
hahahaha
a Marodana se nasmrkao puce covek od smeha , i ja sam umirao od smeha dok sam gledao:)
[ biotech @ 16.06.2006. 16:14 ] @
uuuuuuuuuuu, mislim da ne bi trebali da se bavimo vise fudbalom
[ pctel @ 16.06.2006. 16:18 ] @
Gledao sam neki komentar, nase je ustvari blam da se pederisu kad daju gol, znate ono neizbezno kad se bace na travu pa zaskacu jedni druge, zato nasi maksimalno izbegavaju davanje golova
[ mrkidivx @ 16.06.2006. 16:21 ] @
Po tome su trenutno argentinci najveći pederi
[ boccio @ 16.06.2006. 16:28 ] @
Jeste culi Petkovica? Novinari su krivi za sve, i domaci kvazi-selektori... jadni igraci nisu mogli da istrpe prevelik pritisak, ocekivalo se od njih da uzmu pehar... mucenici...
[ fanfon @ 16.06.2006. 16:30 ] @
Samo jednu stvar da primetim-iskljucenje Kezmana. Lik je jedan od retkih igraca koji je na dva uzastopna ucesca na Svetski prvenstvima dobio crveni karton. Prvi put mozda nenamerno, a sad definitivno svojom krivicom na veoma glup nacin. Pri tolikom vodjstvu Argentine, on je kao besan zbog svoje nemoci da nesto vise pokaze, pa zato ajde da se krljaju protivnicki igraci. Mozda je sudija bio malo pregrub, ali Kezman je prethodno imao par grubljih startova. Veoma, veoma glupo potez. Tako je ostavio ostale na cedilu i direktno zasluzan za ostala 3 gola u nasoj mrezi.

Posle ovog debakla, vreme je da FSS okrene jedan novi list i ocisti svoje redove od raznih licimura tipa Karadzica i slicnih i da se konacno postuju neki kriterijumi kod izbora najboljeg tima. Prvenstveno mislim na to da igraju samo najspremniji i najbolji igraci, a ne oni roviti, ma koliko da su zasluzni za prethodne rezultate. Bice veliki uspeh ako sa ovakvom demoralisanom i jadnom neigrom izvucemo nereseno protiv Obale Slonovace.

P.S. Kakvi komentari!

Sex, sestarda, bolje jednom 6-0 nego 6 puta 1-0, razvaljivanje rektuma, Maradona se nasmrkao...

Evo i jedan sa B92:

Citat:
da: šta mislite, kakva bi bruka bila da mi ipak osvojimo (ili se prišunjamo finalu) mundijal(a)? Zamislite, opet ceo svet drhti od tih "krejzi serbs"; tri zastave, tri himne, dva i tri prsta, ma i samo jedan ako treba, a mi opet evropski Brazil...
Opa, opet sam spavao otkriven...
[ Bojan Basic @ 16.06.2006. 16:39 ] @
Citat:
fanfon:
Mozda je sudija bio malo pregrub, ali Kezman je prethodno imao par grubljih startova.

Ovo mi je već četvrti put danas da objašnjavam da sudija nije bio ni za mrvicu pregrub, preva novim pravilima Fife uvedenim neposredno pre svetskog prvenstva, SVAKI start obema nogama je momentalan crveni karton i tu nema priče. Štaviše, najavljene su sankcije sudijama koji se toga ne budu pridržavali (a i zašto bi sudija gledao kroz prste ikome kada neko novo pravilo nije ništa manje vredno od nekog starog).
[ mrkidivx @ 16.06.2006. 16:40 ] @
Citat:
Tako je ostavio ostale na cedilu i direktno zasluzan za ostala 3 gola u nasoj mrezi.

Ma da nije izašao mi bi izgubili sa 8:0 a ovako nam je učinio uslugu...
[ Trajkovic @ 16.06.2006. 16:48 ] @
Mislim da je krajnje vreme da uvedemo to, da samo profesionalci mogu igrati za reprezentaciju
[ boccio @ 16.06.2006. 16:49 ] @
Mi i JESMO izgubili sa 8:0, ali je sudija ostetio Argentinu ;) Naravno, u svetlu trenutnih okolnosti niko se oko toga nije preterano bunio :))

- ponisten sasvim regularan gol Krespa (ofsajd)
- nedosudjen CIST penal

Tako da... da je sudija bio malo nadrndaniji, bilo bi 8:0 :)
[ Deda_Mraz @ 16.06.2006. 16:55 ] @
Ajoooj što mi drago što su izgubili... baš im treba, kada se dižu u beo toliko...
[ strba @ 16.06.2006. 16:55 ] @
Ma nasi fudbaleri imaju neki cudan mentalitet... Hrvati su pristojno pritiskali Brazil i pokazali kako se igra za drzavu...gine, lomi i izgara.... a ne ovi nasi...

Vucem paralelu izmedju nas i Hrvata jer smo mi nekako najblizi na ovom prvenstvu....

Ali njima uz himnu peva 20000 navijaca, selektor "place" pod utiskom intoniranja iste,a igraci takodje pevaju i kako onda da im adrenalin ne skoci... pa da se bore kako lavovi...

Ovim nasima koji se takmice pod imenom zemlje koja vise ne postoji svi zvizde pri intoniranju bivse himne... dok domace kupus novine podrgevaju atmosveru linca selektora, nacina igre i svega ostalog...

Takvi smo... bice bolje valjda kada se neka druga himna bude intonirala, ceo stadion pevao istu...

A igrace koji su kao ljti na selektora sto ih menja ili one koji budu iskljuceni na dva velika takmicenja... necu ni da komentarisem...

Toliko od mene.. jedva od nezaintresovanosti az bilo sta sklepah ovu poruku

Pozdrav

[ Bojan Basic @ 16.06.2006. 17:46 ] @
Citat:
boccio:
Naravno, u svetlu trenutnih okolnosti niko se oko toga nije preterano bunio :))

Ja 'oću da mi se prizna činjenica da sam se prvi bunio :)
[ plcb83 @ 16.06.2006. 18:41 ] @
ma meni zao Petka:(
jedini je stis'o petlju posle utakmice da kaze nesto kasvetno
mozemo da se prchimo do sutra , svi su ga dizali u nebesa a sada ...
ma nema veze idemo dalje:)
[ Mitrović Srđan @ 16.06.2006. 18:56 ] @
Bravoooo nasiiiiiiiiiiiii....napred plavi xexex :) jos da pobedimo obalu slonovace 14:0
i taman :)

beda....
[ fanfon @ 16.06.2006. 19:15 ] @
Evo i prvih komentara nasih ponosnih vlasnika sestarde:

Citat:
Kežman: "Svi smo krivi"

Baš kao i na Evropskom prvenstvu u Holandiji Mateja Kežman nije dočekao kraj druge utakmice na terenu zbog crvenog kartona. Posle toga plavi su primili još tri gola, što napadača Atletika dodatno opterećuje posle teškog poraza.

„Ovo je jedno od najvećih razočarenja u mojoj karijeri. Želim da lično dam podršku timu pogotovo, zbog crvenog kartona. Što se tog kartona mislim da je bio nezaslužen, onoliko koliko sam mislio da je karton u meču sa Norveškom 2000. opravdano dodeljen. Nadao sam se da ću svojom agresivnošću pomoći ekipi da se podigne u poslednjih dvadesetak minuta, ispalo je još gore“.

Kežman smatra da je u ovom trenutku najvažnije smiriti se i pripremiti za utakmicu sa Obalom Slonovače.

„Kao jedan od starijih i vođa tima svestan sam da će svako od nas osećati posledice. Nije vreme za dublje analize, biće vremena za to. Svi smo krivi, zaslužili smo svaku kritiku. Moramo da radimo na tome da se popravimo na fizičkom planu, probamo da damo neki gol i završimo Mundijal sa bar nekim bodom“.

Kežman je izjavio da je selekcija SCG ušla u meč izuzetno motivisano, ali da je presudio brzo primljeni prvi gol.

„Izašli smo napaljeni, rešeni da nešto promenimo. Taj gol nas je presekao, upali smo u probleme, Argentina je do poluvremena iz dva šuta dala dva gola. Nismo imali snage da preokrenemo rezultat. Jednostavno smo se vezali na terenu, delovali smo anemično. Loša utakmica, loš dan za sve nas i... to je život“.
Izvor:B92

Citat:
Kao jedan od starijih i vođa tima svestan sam da će svako od nas osećati posledice
Stariji? Vodja tima? O cemu on prica. Pa on je jedan od nasih najmladnjih reprezentativaca, ako izuzmem Bastu, Stojkovica i Dudica. Vodja tima? Kako neko ko je nestandardan u timu(do pre 5-6 utakmica) moze biti vodja tima? Svasta...

Citat:
Izašli smo napaljeni
Jos samo da su onanisali na terenu

Citat:
delovali smo anemično
Pa i jeste anemicni. Surova istina...
[ Vostoki @ 16.06.2006. 19:19 ] @
pa sta, to je samo igra ! Mi smo se borili dostojno ali smo izgubili i to se desava. Dobro je sto ce Argentinci ici do kraja, a nama ce zbog toga samo rasti koeficijent jer smo izgubili od jake reprezentacije.

Ocekujem uzpeh od Obale Slonovace. Napred plavi !!!
[ ton_majstor @ 16.06.2006. 19:35 ] @
Nisam gledao (niti gledam), imam kapitalnu averziju prema "domaćem" fudbalu od 1991.

Vladala je čudna tišina po Žarkovu, uz par krikova, očigledno emotivnijih pojedinaca... znao sam da je nešto pošlo po zlu.

Ovako. Predlažem da se večeras svrati do FSS (valjda se tako zove sada), i onom domaru-čuvaru koji dežura noćas lepo objasni da napusti zgradu i UGASI SVETLO. Zatim zakatančiti ulaz i zalepiti ono obaveštenje da je firma zatvorena zbog kršenja Zakona i da joj je do daljnjeg ZABRANJENO da radi. Kog Zakona? Smislićemo već nešto, nebitno je. Glavno je da su stoka i zaslužuju zatvor. Šteta što nema kazne za ovo...

Maradona je kreten, narkoman, lopov i nebitan lik u ovom kontekstu. A da je imao razlog da se smeje, vala imao je.

Pozdrav!

P.S. Zaista ćemo ući u anale FIFE, naime... nedavno sam radio DVD "FIFA Groznica 1+2" i tamo stoje ovakvi slučajevi još od pre WWII. Smejao sam se kako smo nekada izbušili Zair, sada nam Argentinci gotovo vratiše.

S R A M O T A.

[ mrkidivx @ 16.06.2006. 20:44 ] @
Citat:
Mi smo se borili dostojno ali smo izgubili i to se desava

Jel to vic!?
[ Radovan__III @ 16.06.2006. 20:53 ] @
Kad promenimo stil igre i predjemo na kreatke pasove mozda i dobijemo nekog. Ah da i izbacimo kezmana, milosevica, stankovica ....

[ Floyd @ 16.06.2006. 20:56 ] @
Ma ja sam onoliko straha davno video na bilo kojoj utakmici. Ljudima kao da su se odsekle noge. Mislim, niko ko se i malo razume u fudbal nije mogao da ocekuje da dobijemo Argentinu. Nemamo mi te igrace. Osnovna greska je u tome sto se uvek u medije pusti neka "patriotska" pricha da smo mi masteri fudbala i onda sav taj pritisak padne na igrace i trenera. Istina je i da su oni vrlo laki na ulizivanje (npr Kezman, onoliko je lose igrao koliko se kurcio na nasoj televiziji od kad je otisao u Celzi). U prevodu, novinari su (kao i uvek u nasoj zemlji u stvari, SHLJAM NAJGORE VRSTE) opet sve upropastili.
Imali smo vrlo tesku (u stvari najtezu) grupu. Ne treba se zavaravati da cemo olako dobiti Obalu Slonovace. Ustvari se ne treba zavaravati da cemo ih UOPSTE dobiti. Oni su trenutno u takvoj fizickoj formi da to uopste nije normalno (a nisu bez osecaja za loptu). Daleko su iznad nas u tom pogledu i ovako demoralisane ce nas lako dobiti bas na tu kartu.
U svakom slucaju, bice jos fudbala, nije ovo kraj sveta. Samo se bojim da ce Afrika da nas ODVALJUJE sve komplet za 4 godine.
[ Vostoki @ 16.06.2006. 21:14 ] @
eh, Afrika, kazes ?

paaa nisam bas siguran. U prvom kolu pet ekipa iz Afrike dobilo je jedan bod sveukupno. A mi smo medju 32 najbola na svetu. Ako dobijemo Obalu Slonovace mozda budemo i 20. ti. Sad meni neko kaze to nevalja, a sta je trebalo ?
[ Slobodan Trebovac @ 16.06.2006. 21:34 ] @
Jel neko vidio Dudica i Stankovica na terenu? Kada sam gledao najavu utakmice vidio sam da su i oni u timu, a ja ih tokom utakmice nisam registrovao. Ajde za Dudica mogu i da razumijem, ali Stankovic mi je fenomen kakvog nema. Covjek u Interu razbija, a za reprezentaciju nista da napravi.
[ mrki @ 16.06.2006. 21:39 ] @
ako Angola pobedi Mex. mozemo li mi dalje?
Jeli neko kalkulisao?
[ AcaNDr @ 16.06.2006. 21:43 ] @
Bruka i sramota,ako ne budemo pobedili slonove(teško da hoćemo) bićemo ubedljivo zadnji na svetskom prvenstvu zbog gol razlike.Kako kaže naš selektor veliki je uspeh biti među 32 reprezentacije,a to što će neka gana ili togo biti ispred nas,to nije bitno.Ja ne znam gde je ona igra te reprezentacije iz kvalifikacija.Ovo je presedan da najbolja odbrana u kvalifikacijma primi 6 golova na jednom meču.Neverovatna je činjenica da su argentinci imali loptu u nogama više od tri minuta (oko 70 min meča),gde naši nisu znali gde udaraju.Znači bukvalno tri minuta nisu naši uspeli da uzmu loptu.Ja mislim da je argenticima u nekom momentu palo na pamet da nam daju loptu,jer vide da ovi naši ne znaju da je uzmu.
[ Deda_Mraz @ 16.06.2006. 22:02 ] @
jbt ne mogu da verujem da su angola i mexiko igrali X
[ techtris @ 16.06.2006. 22:08 ] @
Citat:
AcaNDr: Bruka i sramota,ako ne budemo pobedili slonove(teško da hoćemo) bićemo ubedljivo zadnji na svetskom prvenstvu zbog gol razlike.Kako kaže naš selektor veliki je uspeh biti među 32 reprezentacije,a to što će neka gana ili togo biti ispred nas,to nije bitno.Ja ne znam gde je ona igra te reprezentacije iz kvalifikacija.

Čekaj bre... polako. Nemoj tako visoko da pucaš. Čuj, pobeda.... ajde za početak da damo bar jedan gol.

[ mrki @ 16.06.2006. 22:11 ] @
Citat:
tyranBL: ali Stankovic mi je fenomen kakvog nema. Covjek u Interu razbija, a za reprezentaciju nista da napravi.

Sta razbija??? On je radnik, trci i bori se za Tim...niti je tehnicar, niti razmislja - kad je on recimo odlucio utakmicu, kad se oko njega gradila utakmica, igra...ja se nesto i ne secam.
Ima prosto vrhunske igrace oko sebe u Interu, koji znaju asistirati i dati go...njegov je zadatak da sve to isprati, trceci i boreci se do iznemoglosti, sto i radi u interu i to vrlo kvalitetno, a radi jer je papreno za to placen. U SCG timu prosto nema takvu ekipu, a to se videlo iz ove dve nesretne utakmice na mondijalu.

To je isto vazilo za pricu o Zvezdi i Pancevu...vrhunski igrac, golgeter...naravno dok je imao zvezdine zvezde oko sebe. Samo je glavurdzu postavljao gde treba, a ostali su ga gadjali i naravno pogadjali ;)

Jedinog coveka (citaj fubalera) kojeg bi zaista izdvojio je Predrag Djordjevic, borio se covek i znanjem i nogama, a najstariji u ekipi. Nazalost je ova igra timski sport pa je bio nedovoljan njegov kvalitet protiv jezive 11-orice, a ostali...!!!
[ AcaNDr @ 16.06.2006. 22:36 ] @
Citat:
Čekaj bre... polako. Nemoj tako visoko da pucaš. Čuj, pobeda.... ajde za početak da damo bar jedan gol.

To se podrazumeva da ćemo dati gol(nadam se)
[ Silenoz @ 16.06.2006. 23:06 ] @
Sad će bar vojvoda Mišić Petković da se vrati biciklom u otadžbinu. Eh, kako li se sad Rambo Petković smeje uz ladnu pivu...
[ Mikky @ 16.06.2006. 23:13 ] @
Da je bar bilo 5:0 pa da pravimo asocijacije sa prezimenom selektora, mada moze i ovako Ilija Sestkovic :)
[ Hefestionlove @ 16.06.2006. 23:16 ] @
Da li po Vasem misljenju reprezentaciji SCG treba oduzeti drzavljanstvo,a selektora pred sud?
Dokle vise da nas brukaju?
Posle poraza od 6:0 sta reci?
[ Nenad Vranjanac @ 16.06.2006. 23:24 ] @
koje drzavljanstvo?
[ Pali zari @ 16.06.2006. 23:30 ] @
znaci stigli smo do dna, sada jedino preostaje da dovedemo nekog stranca po mogucstvu nemca da ove lezilebovice,babe, izvezde ali na svome televizoru nauci malo discipline i timskog rada.
[ AcaNDr @ 16.06.2006. 23:33 ] @
Tu su sve krivi ovi sa vrha.Možemo dovesti i maradonu za selektora,kad ovi odozgo govore ko će da igra.Kad se to promeni onda će možda i biti nešto od nas,a dotle"PUNI BURANIJU".
[ random @ 16.06.2006. 23:34 ] @
Sve sve, ali Gavrančić i Nađ... Gledao sam protiv Holandije kako se brukaju, a danas me je muka uhvatila gledajući ih kako beru jagode dok Argentinci trpaju golove. Gavrančić je čak doprineo rezultatu onim elegantnim golom petom.
[ z@re @ 17.06.2006. 00:53 ] @
Katastrofa. Nemam sta kazat.

Nije do igraca, vjerujte mi, imate vi kvalitetne igrace. Problem je u cijelokupnoj atmosferi vase reprezentacije. Otuzno je to sve skupa...kompletna EX-YU situacija sa nogometom. Zasada je HR reprezentacija dobra, samo neki idiotski novinari i kvazi-strucnjaci imaju negativan ton prema svemu tome. Mi nemamo bas renomiranih igraca, dvojica najskupljih igraju u Rangersima i Werderu, a ti klubovi bas i ne spadaju u najboljih 15 europskih momcadi. Sve sta za nas radi je samo timska igra. Ja realno ocekujem da pobjedimo ovo dvoje iz skupine, i to ce vec bit veliki uspjeh za ovu momcad. U osmini finala nas ceka Ceska ili Italija, i ako tu izgubimo, nitko ne moze nista kazat.

Ovo je druga dobra Hrvatska generacija. Prva, ona broncana iz '98, pa pola njih je igralo zajedno sa Savicevicem, Mijatovicem, i ostalima u U-21 reprezentaciji Jugoslavije koja je bila svjetski prvak. Od njih se ocekivalo da budu prvaci u Francuskoj, jako tanko su izgubili u polufinalu radi vlastitih gresaka. To se ne ponavlja tek tako lako. Ova druga, drze je njemacki, australski Hrvati, a najbolji igrac je Srbin (Miladin Prso). Kad tad cemo istrosit dijasporu.

Zasto sad ja ovo pricam? Pa kad to sve nestane, gdje smo onda? Imamo ligu u kojoj Hajduk, klub koji iza sebe ima 11 Jugoslavenskih titula i 8 Jugoslavenskih kupova, ladno na Poljudu izgori od nekog Debrecena iz Madjarske 5-0. Imamo Dinamo koji samo sebe bifla Afrikancima i Brazilcima, jel su shvatili da je to najlaksi nacin do rezultata. Sa mladima nitko ne radi. Nitko ne ulaze. Ne znam kakva je situacija kod vas, kontam da je nesto bolja, Partizan i Zvezda su igrali u Europi zadnjih godina...Medjutim, tko ce igrat za reprezentacije u buducnosti, kad su domace lige zivo s*****? Barem mi se nemozemo vise uzdat u nekog malog "koji igra tamo u Italiji, majka mu Hrvatica, mozda ce igrat za nas". Koliko znam, SFRJ nogometna liga je imala propis da se igraci ne pustaju u strane klubove do 23ce ili 25te godine, cini mi se. Treba to opet uvest. Propatit ce jedna sezona velikih prvenstava, necemo se kvalificirat na SP ili EP, jer se mladi nece moc kalit u boljim Europskim klubovima. Medjutim, nakon toga ce ic bolje, a sta je najbitnije, to nije nekakav "flaster", vec rjesenje, koje iako ima bolan pocetak, moze bit konstantno.

Kad vidim rezultate Srpskog i Hrvatskog sporta u drugim oblastima (rukomet, vaterpolo, kosarka, individualni sportovi), jednostavno mi nije jasno zasto je nogomet na ovako niskoj razini. Pa taj prokleti nogomet sva djeca igraju ispred svojih nebodera, taj nogomet je najpopularniji sport ovdje uopce.

Treba tu kompletnu reviziju i reformu napravit. Do tada, i jedni i drugi cemo samo ostat u kategoriji "mogli bi nesto napravit, imaju par dobrih", necemo nikad postat standardne reprezentacije poput Engleske, Italije, Portugala, Spanjolske, Njemacke, od kojih se nesto uvijek ocekuje.

Oprostite na offtopicu, ali morao sam podjelit svoje misljenje s vama, jer uz neka recentna dogadjanja na domacoj sceni, i ovom danasnjem porazu, mislim da nesto gadno smrdi na nasem Balkanu.
[ Zivija @ 17.06.2006. 01:33 ] @
Hej, a jeste se nekada zapitali sta bi bilo da je kojim slucajem opstala SFRJ, kakvu bi tek onda reprezentaciju imali?
[ Mikky @ 17.06.2006. 02:22 ] @
z@re, fudbal je mozda i najkonkurentniji sport i igra se najvise na svetu pa zato je tesko probiti se, pogotovo mi kao male zemlje. Danas vise nema autsajdera, svi znaju da igraju pa i oni afrikanci koji su do juce gladni lutali pustinjom. U drugim sportovima... pa dobar deo zemaljske kugle se njima u opste ne bavi, a i mnogo su manje aktuelni. Eto to je razlog zasto nismo u vrhu i gubimo utakmice.
E sad, razlog zasto gubimo utakmice sa pola tuce golova je jedna druga stvar - mentalitet.
Ista stvar je bila i sa kosarkasima prosle godine.
[ boccio @ 17.06.2006. 09:19 ] @
Mentalitet??

Kakva drzava, takva i reprezentacija. Ja ne znam ni jednu drugu zemlju ciji se reprezentativci vuku po terenu ko invalidi. Vise zara i entuzijazma sam video kod salterske sluzbenice koja pecatira uplatnice za infostan. U iole normalnoj zemlji, ova bagra ne bi vise obukla dres svoje zemlje, pa nek su i 20 puta najbolji. Bolje sa klincima koji ce da poginu na terenu, makar izgubili od svih, nego ova raspala stoka. Posle Holandije 2000-te je trebalo odjebati te kretene, sad su ga zacementirali.

I danas treba da citam u novinama kako eto, nasa koncepcija igre na kojoj smo gradili igru u kvalifikacijama se raspala, ponajvise zbog neigranja Vidica. Alo ljudi, gde je vezni red, gde je napad?! Jel falio neko tu?!

Da kao zemlja imamo imalo casti, niko od ovih pedera ne bi vise obukao dres, makar nam igrali prvotimci Mladosti iz Lucana. Oni bi sigurno gubili, al nas ne bi sramotili pred svetom. Pa nek ovi govnari pricaju "zivot ide dalje" nekom drugom.
[ mrkidivx @ 17.06.2006. 11:14 ] @
Tačno tako!

Ovo su samo uobražene primadone koje treba najuriti, nema nikakvog opravdanja, nisu krivi ni novinari, ni "savetnici", ni patogonci-krivi su samo ONI!

Nije sramota izgubiti od boljeg ako se ostavi srce na terenu i nijedan navijač ne bi bilo šta tome zamerio, ali je sramota izgubiti kao zadnja pičkica gde se sam protivnik na kraju smilovao da ne zabije još neki gol!

Ah, da zaboravih-izem ti takav tim koji zavisi od 1 igrača!
[ dexxx @ 17.06.2006. 11:14 ] @
Blago njima što nisu igrali za Kolumbiju... Omastili bi bandere, svi po redu.
[ Nenad Vranjanac @ 17.06.2006. 12:40 ] @
da al smo u zacaranom krugu- gde cete da nadjete trenera da skupi petlju i da rastera sve ove sabane?
kad bi poceo da gubi svi bi hteli da ga lincuju, a na ove kretene bi odma zaboravili.

Citat:
dexxx: Blago njima što nisu igrali za Kolumbiju... Omastili bi bandere, svi po redu.

:-D :-D :-D :-D
[ fanfon @ 17.06.2006. 15:12 ] @
U novinama ga vec prozvali Sestko
[ mrkidivx @ 17.06.2006. 17:52 ] @
Ha, gana vodi protiv češke sa 1:0!
[ mrkidivx @ 17.06.2006. 18:43 ] @
Sad je 2:0...
[ dalibord5 @ 17.06.2006. 18:52 ] @
Ako Srbija izgubi od ARGENTINE 6-0.To jeste katastrofa.Ali to govori o nasem mentalitetu,o onme da lako dignemo ruke kada stvari krenu nizbrdo.
Evo Ceska,koja je pokazala sjajnu igru protiv USA,gubi od Gane!
Nesporno sjajan tim gubi sa dva gola razlike od reprezentacije koja je,bar na papiru,jednako slabija od njih koliko i mi od Argentine...
Dakle,nista strasno...
Izgubili smo,doduse sa vise golova nego sto smo ocekivali,ali smo izgubili od nesporno boljeg protivnika.
Gubi i jedna Ceska...
Sve su to samo lekcije,koje cemo,nadam se najzad, nauciti.

[ mrkidivx @ 17.06.2006. 18:59 ] @
Ma za "naše" krelce nema opravdanja...
[ Floyd @ 17.06.2006. 19:03 ] @
Sta rade Ganci a?
Rekao sam da ce Afrikanci za 4 godine da nas odvaljuju. Evo poceli su od Ceske. Pre 4 godine su bili za bacanje a sad je jaaaaaako daleko od toga.
[ plcb83 @ 17.06.2006. 20:43 ] @
ja od danas navijam za Gance :)
[ strba @ 17.06.2006. 23:36 ] @
Svi mi navijamo za Ganu ;).. svaka im cast...
[ Vostoki @ 17.06.2006. 23:46 ] @
Hey z@re,

cujem da su se i Hrvati potukli u svlacionici. Dao bih 200,000 lira da cete biti iza i Srbije i Crne Gore !

Fudbal razlog za SFRJ, axaxaxa....

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=319761
[ Darko Prelic @ 18.06.2006. 00:01 ] @
Nije mi jasno kome je to Gana iznenađenje, meni definitivno ne, pogotovu kada sam ih video kako su igrali vs Italije, samim tim čovek je danas naplatio baš protiv te Češke kad su mi svi pričali ma gde se kladiš na Ganu, Česi razbijaju, posle utakmice svaka ti čast.. Jednostavno volim kada vidim ekipu koja bukvalno ostavlja zadnju kap znoja na travi, još uvek im manjka realizacija (%) ali to će doći vremenom, samo šteta što kada se Drogba rađao njegova keva nije htela da skokne do Gane da to obavi, samo im on fali, a i nije joj bilo daleko ;)

Svaka im čast i stvarno najiskrenije navijam za njih da odu što dalje.
[ Bhamby @ 18.06.2006. 00:07 ] @
Sud poništava utakmicu!

Odmah posle debakla među Srbima je počeo da kruži SMS sledeće sadržine:

"Ustavni sud Srbije mogao bi da poništi utakmicu zbog bitnih neregularnosti, izjavio je predsednik suda Slobodan Vučetić!
Boris Tadić deprimiran jer se neće slikati sa fudbalerima!
Koštunica izjavio da krivaca za ovaj poraz ima i u Vašingtonu i Briselu.
Mlađan Dinkić se založio za hitno proterivanje svih Crnogoraca iz reprezentacije.
Ministar pravde Zoran Stojković optužio CeSID da je na poluvremenu utakmice najavio konačni poraz!"
[ Slobodan Trebovac @ 18.06.2006. 00:08 ] @
Naravno da treba da navijamo za Gandžu, pa naš čovjek ih trenira. Takodje, veoma mi je drago sto su Ameri otkinuli bod Italijanima i to još sa 9 igrača. Našoj reprezentaciji bih poručio da pogledaju obe ove utakmice (i Gane i SAD-a) pa da nauče kako se igra za reprezentaciju do zadnje kapi znoja.
[ Vostoki @ 18.06.2006. 00:20 ] @
Fudbal se mnogo promenio u zadnjih 20 godina. Nekad se znalo, jaka reprezentacija je svakome kost grlu. Danas sve je stvar ko kome kako lezi.

Ja sam znao da ce Cesi da izgube, evo i zasto. Cesi po meni igraju nasilnicki fudbal. Oni forsiraju do maksimuma. Ja kad vidim Medveda odmah pomislim, eno ga onaj manijak ! Sporije evropske ekipe se utronjaju od Ceha i onda ovi prave dar mar. Medjutim ako je ekipa psihicki stabilna kao sto je bila Grcka u Portugaliji onda Cesi nemaju tu sta da traze. Isto i sa Gancima koji ne jbu zivu silu i na silu silom udaraju. Onda vam preostaje samo da izracunate prosek starosti i znacete ishod.

Hrvati su ista prica kao i Srbi. Potajno, ali potajno, nadaju se da bi postali svetski prvaci iako objektivno imaju tim za koji je dobro da je na SP. Normalno, za njih znacaj imaju samo velike utakmice, samo veliki dogadjaji. Nije cudo svi su zapanjeni bili hrvatskim otporom Brazilu, a videcete kako ce igrati protiv Japana ili Australije !

Uopste pogledajte kakvi umovi upravljaju fudbalom. Pa to su sve polupismeni ljudi kojima je lova udarila u glavu i nema nigde takvog olosa kao na fudbalskoj estradi. To ne treba da cudi jer fudbaleri vec sa 7 godina napustaju skolu. Par najprominentnijih tipa Bekenbauer ili Platini i dalje ne plene nekom inteligencijom. Vidite sta rade kod nas onaj Zecevic i Curkovic. To su obicni gilipteri i tako ih treba i tretirati.

Stankovic trci za Inter, ali tamo dobija i pare. Priznajem, ni ja ne bi trcao dzabe jos da rizikujem da me neko osakati !

sabani, sabani, sabani......
[ Slobodan Trebovac @ 18.06.2006. 00:26 ] @
Citat:
Vostoki: Stankovic trci za Inter, ali tamo dobija i pare. Priznajem, ni ja ne bi trcao dzabe jos da rizikujem da me neko osakati !

Znaci, samo je Stanković (i većina naše reprezentacije) pametan, a svi ostali koji trče i bore se za reprezentaciju su ludi. Pa ajmo onda ukinuti SP i EP. Svašta.
[ Vostoki @ 18.06.2006. 00:33 ] @
pa fudbal i treba ukinuti i vratiti sabane u vecernju skolu, a njihove manekenke da duvaju kozne frulice.

Onda se pametni ljudi ne bi sekirali. Fudbal je postao njesra i meni je lamus krize nase civilizacije.
[ mrkidivx @ 18.06.2006. 01:22 ] @
Citat:
Koštunica izjavio da krivaca za ovaj poraz ima i u Vašingtonu i Briselu

Ma jok koštunica još uvek nije obavešten o porazu a kad će ne znamo
[ srdjee @ 18.06.2006. 08:54 ] @

Razgovara Drogba sa njegovim „Slonovima”, kaže im, cujte ovi Srbi nemaju
pojma nema šta da se mucimo svi zajedno, idite vi slobodno u kafanu
popijte par piva ja ću sam da ih razbijem. OK kažu oni i tako se i
desi. Sedi ceo tim u kafani, nisu ni stigli da naruce po pivo kad prenos na
tv-u 11 minut SCG-Drogba 0-1, strelac Drogba (ko bi drugi ?)
Njima sve to brzo dosadi zaborave oni na utakmicu.Pivo,zenske, bilijar, i tako to, kad
bace pogled da vide rezultat „ igra se poslednji minut SCG-Drogba, rezultat
1-1” Krenu oni ka stadionu ulaze u svlacionicu, vide Drogbu sedi na klupi,
place. „Drugovi,razocarao sam vas” ma nije strasno, kaže jedan „sam si
igrao protiv celog tima SCG, 1-1 ipak nije loše ” „ma neznate vi” kaže
Drogba jecajuci „ja dobio crveni karton još u 16-toj minuti”.
[ Floyd @ 18.06.2006. 08:57 ] @
Citat:

Onda se pametni ljudi ne bi sekirali. Fudbal je postao njesra i meni je lamus krize nase civilizacije.

Pa pametni ljudi se ne sekiraju, zato su i pametni .
Ne vidim zasto je "fudbal postao njesra"..
[ Vostoki @ 18.06.2006. 09:06 ] @
mislis da se ne sekiraju, e ?
[ tosa @ 18.06.2006. 09:28 ] @
Citat:
Vostoki: pa fudbal i treba ukinuti i vratiti sabane u vecernju skolu, a njihove manekenke da duvaju kozne frulice.

Bravo!
[ strba @ 18.06.2006. 09:37 ] @
Održan sastanak sa igračima
17.06.2006 13:40

Svetsko prvenstvo u fudbalu - Nemačka 2006Čelnici fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore su posle poraza od Argentine sa stručnim štabom i igračima održali sastanak u kome je akcenat stavljen na predstojeći duel sa Obalom Slonovače.

Igračima je poručeno da, iako naša kuća fudbala i dalje ima nepoljuljano poverenje u njih uoči poslednjeg nastupa na Mondijalu, "meč se može izgubiti ali se ne sme gubiti dostojanstvo".

Na sastanku je bilo reči da će se svačija odgovornost razmatrati po povratku ekipe u Beograd, ali su igrači istvoremeno informisani da se blamaže ne smeju ponoviti te da ih u tom slučaju očekuju materijane kazne.

http://www.fsj.co.yu/index.php?s=read&cat=1&id=434

[ Aligator @ 18.06.2006. 10:01 ] @
Ljudi ko je gledao Cesku - Ghanu i ko se razume malo u fudbal video je da je Ghana dosada igrala najbolje od kako je pocelo SP. Problem im je samo napad. Nemaju coveka koji treba da dovrsi akciju. Ko je gledao video je da su skoro iz svakog napada imali sansu za gol. Ja sam veceras video da je Ghana imala min. 15 100%-tnih sansi za gol.

Svaka cast. Dobro su Cesi prosli protiv njih

[ Vostoki @ 18.06.2006. 10:01 ] @
au ala su ih istraumirali !

Npr Stankovic ce tako biti strahovito kaznjen da nece vise da se maltretira i nastupa sa Srbijom u Azerbejdzanu, Islandu i Finskoj. Umesto toga igrace pred punim Kamp Nou, Santiago, San Siro, Old Traford a u medjuvremenu ce voziti Marseratija na Stradi del Sole (prim. A1 Milano-Napoli)
[ Slobodan Trebovac @ 18.06.2006. 10:26 ] @
Citat:
Vostoki: au ala su ih istraumirali !

Npr Stankovic ce tako biti strahovito kaznjen da nece vise da se maltretira i nastupa sa Srbijom u Azerbejdzanu, Islandu i Finskoj. Umesto toga igrace pred punim Kamp Nou, Santiago, San Siro, Old Traford a u medjuvremenu ce voziti Marseratija na Stradi del Sole (prim. A1 Milano-Napoli)

U redu, ali nek Stankovic i kompanija javno kazu da nece da igraju za reprezentaciju pa da ustupe mjesto nekom ko hoce. a ne da nas sramote. Ja ne govorim o porazu od Argentine vec o generalnom nezalaganju nasih nazovi zvijezda. Nesto nisam vidio da se igraci Gane, Obale Slonovace, T&T-a, Angole ne bore, da ne govorim o ovim jos jacim reprezentacijama. Znaci, Srbi su opet najpametniji, prozreli su da na SP nama para pa nece da trce. Ako je maltretiranje da Srbin igra za Srbiju, onda nisam ni sam pametan sta i kako dalje?
[ ton_majstor @ 18.06.2006. 11:07 ] @
@srdjee:

LOL! Hahahaha! Jel si ovo sam smislio? Hihihihi!

Daklem, rešenje:

Motka umočena u supstancu neprijatnog mirisa, zaključavanje institucije FSS na DUUUUGO vreme i postavljanje finansijske policije u sve strukture fudbala ovde. Takođe, kao posledicu i kolateralnu štetu, košarku držati na kratkom povocu, a posledično plasirati nekoliko miliona evra u one sportove zbog kojih nas nije sramota. Kraj.

Deco, narode... više od 30 godina ISTO se dešava! VERUJTE MI!

UVEK je dosada fudbal bio ono bezobrazno, ali OMILJENO dete koje: ne uči, tuče se, pada stalno u školi, hapsi ga murija, dovode komšije držeći za uvo, laže roditelje, krade relikvije u crkvi, obija trafike, štipa maloletnice, psuje Boga i maltretira roditelje!

Kao i 100x dosada, Vlada Srbije će da ih pomazi po plavoj kosici, promeni vaspitača (Šestković) i nastavi da ga forsira kao POnajboljeg sina Otadžbine! UŽAS! Pasjaluk!

"Ajde, sine... dogodine da budeš dobar dečko, ljubi te tata! Jel' 'oćeš?"

Pozdrav!
[ Floyd @ 18.06.2006. 14:01 ] @
Citat:
Vostoki: mislis da se ne sekiraju, e ?

Sekiraju se, al to nije pametno. Ne vredi. Ako znas da cemo izgubiti, zasto se onda uopste nervirati i padati na izjave u domacim novinama tipa "dobijamo Argentinu"...
[ plcb83 @ 18.06.2006. 15:14 ] @
neko pitao- *Kad se igra drugi set?*
[ mrkidivx @ 18.06.2006. 19:03 ] @
brazilici polako "pale motore" 2:0...
[ Vostoki @ 18.06.2006. 19:29 ] @
drago mi je da vidim da se Ronaldo vratio u ekipu, ali sudija Nemac dao za nista zute Ronaldu i Kafu-u. Hm da mi je samo znati zasto.

[ su27killeryu @ 18.06.2006. 19:45 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=AGbmcBleZFo
[ mrkidivx @ 18.06.2006. 22:26 ] @
opa i croate ga ufitiljili 0:0 sa japanezima

a kolko vidim naši se baš "oštre" da razbiju slonovaču...
[ plcb83 @ 18.06.2006. 22:46 ] @
Citat:
mrkidivx

a kolko vidim naši se baš "oštre" da razbiju slonovaču...

Samo da ne bude vise od 3-0 :)
Bar cemo Zigica da gledamo:)
[ babylonian @ 18.06.2006. 23:49 ] @
@su27killeryu

ahahahhah !!!! do jaja clip!

Ma bre, treba organizovati docek, ali sa pokvarenim paradajzom i jajima cestati.

Sramota!

Evo ovako sam ja gledao utakmicu. Bio sam u pubu sa oko 100 Argentinaca! Dobro je da nisam dres obukao :)
Posle treceg gola, kad su mi svi cestitali, poceo sam da navijam s njima da nam daju sto vise golova, ne bi li ih opametili kulturni gradjani srbije (ahaaaaam....) Moze li mi neko otkriti tajnu, na koji nacin je Kezman izvukao pare placene za njega :D

Jesam rekao vec sramota??! SRAMOTA!

"Ajde, sine... dogodine da budeš dobar dečko, ljubi te tata! Jel' 'oćeš?"
"ocu............ qrac"
Cuje se u pozadini....... >Sin Mateja dobija batine<
"A, sad?"

:D
[ drdrksa @ 19.06.2006. 10:08 ] @
Vrlo malo pratim fudbal, ali svetsko prvenstvo je nesto sto se ne propusta Inace, sad ovo dobih na mail, pa da podelim sa vama :

Draga moja ženo!

Znaš i sama, da od 09.06.-09.07.2006 traje svetsko fudbalsko prvenstvo. Molim te, da za taj period zapamtiš par stvari (možeš ovaj papir staviti na frižider!!)

1. Savetujem ti, da redovno čitaš sportske vesti. Tako, kada zaželiš provesti vreme sa mnom - imamo o čemu pričati!!

2. U poznatom periodu, ako kojim slučajem dodješ do daljinskog, savetujem ti, da ni ne pomišljaš koristiti isti!!! Televizija je moja i samo MOJA, u svako doba noći i dana!!

3. Ako slučajno moraš proći ispred TV-a (u toku utakmice-bilo koje), molim te, da to uradiš puzajući!! Ako ti padne na pamet, da se prošetaš u tangama ili gola ispred istoga (gore navedenog) TV, sa namerom, da me izazoveš na seks, zaboravi, jer bi se mogla još i prehladiti, a nemam nameru još i da se brinem o tebi!!

4. Tokom svih utakmica biću slep i gluv! Ne pomišljaj, da ću odgovoriti na telefon, otvoriti vrata ili nedo bog, pričuvati malu!!

5. Savetujem ti, da u frižideru uvek ima hladnog pića i raznih grickalica!!

6. Molim te, ali stvarno te molim, ako moj tim koji put i izgubi, poštedi me komentara tipa: "Nemoj se ljutiti, pa to je samo igra!" ili "Drugi put ćemo pobediti!" Ako mi tako nešto kažeš, naljutićeš me još više i manje ću te voleti!!

7. REPLAY golova su vrlo važni!! Ne zanima me, što sam ih već video!

8. Poruči tvojim prijateljicama, da se ne poradjaju i da ne organizuju ništa važno, gde bi i ja trebao biti prisutan, jer ćeš dobiti uvek isti odgovor - NE!

Za sada mislim, da je dosta i znaj, da te puuunoo, puuuunoooo volim!!
[ ton_majstor @ 19.06.2006. 10:11 ] @
Vavilonac, svaka čast, osvetlao si nam obraz tamo! I ja bih ISTO uradio!

"Ako ne možeš da ih pobediš, a ti im se pridruži!"

Mislim da je ovo ponajveće DNO koje je srpski fudbal "kresnuo" do sada! Znači, "dotak'o sam dno života!". Odavde, može se samo ka površini. Možda se i vratim fudbalu, tamo pred smrt...

Pozdrav!

P.S. Kežman je pobeg'o k'o pizda, izvinite na izrazu, a Savo se posuo pepelom za sve.

P.P.S. Daklem, mali UME! Provališ da ćemo da puknemo, skrljaš nekoga za crveni karton, i onda, KAO... pretužan napustiš Mundijal! 'bote, kako me neće!!! šmrc...

[ mrkidivx @ 19.06.2006. 10:25 ] @
Šta mislite s kolko će izgubimo od slonovače:
3 do 5 razlike
5 do 8
8 do 10
ili n teži beskonačnosti gde je n broj primljenih golova...
[ drdrksa @ 19.06.2006. 10:32 ] @
Kako Srbin zamislja RAJ

[ biotech @ 19.06.2006. 10:37 ] @
e ovo je bilo kad smo igrali protiv argentine

[att_img]
[ Tyler Durden @ 19.06.2006. 15:45 ] @
Code:
telnet diego.ascii-wm.net 2006

Probajte ovo za vrijeme neke utakmice. Trebace vam malo bolja veza, ali stvarno je ludilo!
[ Nemanja Avramović @ 19.06.2006. 18:42 ] @
Super je
[ Vostoki @ 19.06.2006. 18:59 ] @
TOOOOOOO UKRAJINA TOOOOOO !!!

to je za mene ekipa i duh, tako i nasi treba protiv Obale Slonovacke Kosti.
[ Bhamby @ 19.06.2006. 19:07 ] @
[ Nemanja Avramović @ 19.06.2006. 19:37 ] @
Tooo, najjaKi smo
[ biotech @ 19.06.2006. 19:58 ] @

face bre! najjaci smo!
[ Mitrović Srđan @ 19.06.2006. 21:20 ] @
Samo da zadrzimo to mesto :)
[ Aleksandar Marković @ 20.06.2006. 13:18 ] @
Šesnaesti put "pukla" Šestica: http://www.nezavisne.com/dnevne/sport/sp06192006-01.php
[ mrkidivx @ 21.06.2006. 19:46 ] @
Evo još malo pa će naši "čestiti" momci da igraju meč "odluke".
Baš me zanima dal će skupiti 11 da istrče na teren...
[ Milan Gligorijevic @ 21.06.2006. 20:16 ] @
Idemooooo, gazi gazi gazi.
[ Milan Gligorijevic @ 21.06.2006. 20:24 ] @
Opaaaaaa, jos jedan
za one koji ne znaju 0:2 za nase

[Ovu poruku je menjao mmwc dana 21.06.2006. u 21:41 GMT+1]
[ mrki @ 21.06.2006. 20:25 ] @
Ehh...koji nesretnici ;(
[ Vostoki @ 21.06.2006. 20:38 ] @
otvaram pivce...
[ Milan Gligorijevic @ 21.06.2006. 20:40 ] @
Pa dobro sad ako nemamo igraca barem imamo golmana i vise nego sto treba :)
1:2
[ Floyd @ 21.06.2006. 20:58 ] @
Albert mrtvi Nadj
[ Milan Gligorijevic @ 21.06.2006. 21:29 ] @
Kako stvari stoje pasce i ovde sestica.
Za sada 2:2
[ mrki @ 21.06.2006. 21:34 ] @
Nema teorija da se odbranimo...ovi bombarduju, a nasi se usrali...
Zao mi je Jevrica, bori se ko lav...kad bi mogao i u kontru da istrci
ajmo da prognoziramo:
4-2 za obalu
[ Nemanja Avramović @ 21.06.2006. 21:39 ] @
Ukupno 6?
[ Milan Gligorijevic @ 21.06.2006. 21:39 ] @
Nema jos puno vremena, ako bude jos golova dace obala jedan i to je sve.
[ Milan Gligorijevic @ 21.06.2006. 21:48 ] @
Dudic bi stvarno mogao da predje u golmana, vec drugi penal pravi igranjem rukom.
[ Nemanja Avramović @ 21.06.2006. 21:48 ] @
3:2

bravo naši debili
[ Milos niks @ 21.06.2006. 22:05 ] @
covece samo 3:2 ... nesto izgleda slabo crnci igrali :)
[ Silenoz @ 21.06.2006. 22:07 ] @
'beš mi sve ako neki od naših veseljaka nisu odigrali iz 2-1 i uzeli grdne pare na kladionici
[ Nemanja Avramović @ 21.06.2006. 22:11 ] @
Dokazali su da su apsolutno najgori
[ biotech @ 21.06.2006. 22:12 ] @
the god damn bitches
konstantna s***** od reprezentacije
[ antix @ 21.06.2006. 22:18 ] @
ali najbolji je prevodilac u razgovoru selektora sa stranim novinarima

u jednom momentu je rekao 10 mens (izmedju ostalog)

uuuuuuu baš nam ne ide nikako
[ Ciprijani @ 21.06.2006. 22:21 ] @
Da nebi onog sabana iz zvezde i bilo bi nesto......

Osusile mu se obe......
[ Ciprijani @ 21.06.2006. 22:26 ] @
Stvarno je nesretan,po faci mu vidis da nije normalan.
Odvedose ga jadni austrijanci,bas mi ih je zao
[ Dr. Sachma @ 21.06.2006. 22:34 ] @
dobro je, nije se pecao :(
[ pctel @ 21.06.2006. 22:37 ] @
Veoma mi je drago sto su izgubili, u suprotnom bi se uobrazili i mislili da vrede nesto. Mogli su barem ovu utakmicu ciji im rezultat nista ne znaci odigrati lepo i sportski. Ja pre svega volim da vidim malo lepog fudbala a rezultat mi nije toliko bitan, ali vec posle nekoliko prvih minuta igre sam poceo da navijam za igrace u narandzastim dresovima i nisam gubio veru da ce pobediti cak i kada je rezultat bio 2 gola razlike na njihovu stetu. Jedini nacin da se resi problem naseg fudbala je da se preoru stadioni i zaseje kukuruz.
[ Gojko Vujovic @ 21.06.2006. 23:06 ] @
Pctel, izdajico i defetisto!
[ pctel @ 21.06.2006. 23:38 ] @
A i ovi crnci su kilavi skroz, zamalo da izgube od drzave koja ni ne postoji
[ biotech @ 22.06.2006. 00:35 ] @
jos malo pa ce biti ni igraci ne postoje
[ Kosta ******um Rex Persia @ 22.06.2006. 00:48 ] @
Citat:
pctel: Jedini nacin da se resi problem naseg fudbala je da se preoru stadioni i zaseje kukuruz.

Bravo, i ja mislim tako. Kukuruzno ili ne, vrlo loše nam se piše.

E, da su kojim slučajem ovi naši posetili Kolumbiju, gde igrači i bukvalno ginu ako razočaraju svoje navijače, možda bi imali malo više srca.
[ Bhamby @ 22.06.2006. 01:02 ] @
Evo jednog iskusnog u predloženom poslu?

Citat:
Revoltiran što je na njegovoj njivi napravljeno igralište, Dragutin ga je nedavno preorao i posuo đubrivom ...

http://arhiva.glas-javnosti.co...4/08/14/srpski/D04081304.shtml
[ plcb83 @ 22.06.2006. 01:08 ] @
E ajde ne palite se vise!

MEni je samo zao sto momci nisu vise dogurali. Pitao bih ostale sta bi radili na stadionu pre 40000 navijaca. Mislite da su hteli da izgube?
A i alal vera Petku, stiso je muda da izadje pred kamere. Njima je najteze!

Napred plavi.

P.S. A i boli njih pache-imaju milione, svako svom klubu...:):):)
[ zaraza @ 22.06.2006. 01:14 ] @
meni nije zao, i trebalo je da puknu sa jos vecim rezultatom...celo drugo poluvreme smo 16terac Slonovace videla dva puta...poslednjih 10 minuta nasi su igrali kao da vode 12:0...uopste se ne zalazu, a kao da nemaju veze sa fudbalom....njihova igra me podseca na nasu igru u osnovnoj skoli - svi trce na loptu....
[ boccio @ 22.06.2006. 07:28 ] @
Bruka, gledajuci komentare selektora i pojedinih igraca, ispadosmo mi moralni pobednici, i naravno - sudija je potpuno bio protiv nas :)

Petković: "Sudija nas je oštetio"
Citat:

Selektor SCG Ilija Petković okrivio je sudije za poraz u poslednjem meču naše selekcije na Svetskom prvenstvu.

Ovo prevazilazi sve granice sprdnje. Pa ni u Monti Pajtonu nema ovakvih bizarnih fora. Pa bre, ono nije cak bio ni bunker, i bunker se igra bar sa jednim igracem na pola terena :) Posed lopte: 68% - 32%, pa ja to ne vidoh nigde jos!!!

Ali evidentno je sledece, bez ulazenja u analize pojedinaca:

a) Retardi nisu u stanju da pobede nikoga, a ako slucajno daju vise od 1 gola, toliko se pogube na terenu da momentalno prime 3
b) Retardi nisu u stanju da zavrse utakmicu sa 11 igraca
c) Retardi nisu u stanju da kazu "Mi smo retardi". Ja vise ne znam dokle cu da slusam o sudiji, vrucini, kisi, visokoj travi, losim loptama, etc.

Sto je najcrnje, sad se vec stvara shtimung u medijima kako ce, eto, biti sve do jaja bajno kad budemo slusali "Boze pravde" i gledali crveno-plavo-bele dresove. Oce, qurac.

[ Fuzz @ 22.06.2006. 07:35 ] @
Dudic ima neki ozbiljni poremecaj...
[ mrkidivx @ 22.06.2006. 08:14 ] @
Ma svi oni imaju neki ozbiljniji poremećaj.

Citat:
P.S. A i boli njih pache-imaju milione, svako svom klubu...:):):)

Nek imaju samo da ih više nikad ne vidimo u reprezentaciji...

[Ovu poruku je menjao mrkidivx dana 22.06.2006. u 12:46 GMT+1]
[ ton_majstor @ 22.06.2006. 10:07 ] @
Znači, dublje se ne potonuti NE može!

Lepo... KLIK! Ugasili smo SCG (Srbiju...wtf) i sada lepo bez njih da gledamo DOBAR fudbal sve do kraja, ovih 15 dana.

Skotove ni ne pominjati više. Nisu zaslužili ovo malo bitova u kablovima i etru!

Pozdrav!
[ ventura @ 22.06.2006. 10:33 ] @

Ovo je bila klasična nameštaljka... Nisu imali šta da izgube,a mogli su mnogo da dobiju...
[ ton_majstor @ 22.06.2006. 11:09 ] @
Hah, samo još ovo:

Citat:
Reprezentativac Srbije i Crne Gore Milan Dudić ocenio je da sudija nije trebalo da dosudi drugi penal za Obalu Slonovače u porazu SCG 3:2 na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. "Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, a drugi penal je prestrogo dosuđen, jer sam pokušavao da sklonim ruku sa putanje lopte i jasno je bilo da nisam namerno igrao rukom", rekao je Dudić novinarima.

Strani izveštači uglavnom se slažu sa ocenom da je Dudić pri šutu Kalua pokušavao da skloni ruku.

Samo je starom smrdlji Maradoni uspelo da DVA PUTA igra rukom na Mundijalu i ostane čitav, besramno to nazivajući "rukom Božjom!".

Dudiću, nisi Maradona (pre si dona Mara), a pomalo si i duduk.

Pozdrav!
[ pctel @ 22.06.2006. 11:35 ] @
Gledam pre par dana neku izgleda naucnu emisiju, neki valjda profesor prica tamo nesto i na kraju voditeljka odluci da skrene pricu pa pita:
- A jel pratite vi svetsko prvenstvo?
- Da, pratim dosta redovno.
- I sta kazete na ove nase?
- (rasejano) Koje nase?
Bilo mi je dosta smesno dok sam to gledao, medjutim, kad bolje razmislim, retko ko ih i dozivljava kao "nase" i retko kome je zao sto tako lose igraju. I ovi sto su otisli da gledaju uzivo, vecina njih je svetsko prvenstvo iskoristila kao dobru priliku da konacno vide Nemacku.
I tako, kad se igraci ne trude, zasto bi neko navija za njih?
[ boccio @ 22.06.2006. 14:54 ] @
Citat:
ventura: Ovo je bila klasična nameštaljka... Nisu imali šta da izgube,a mogli su mnogo da dobiju...

Pa da, Dudic i ekipa odigrali iz keca u dvojku i eto :)
[ biotech @ 22.06.2006. 20:08 ] @
navijamo za hrvatsku sada he he
[ mrkidivx @ 22.06.2006. 20:57 ] @
evo ni hrvati nisu operisani od rukometa
brazil-japan 1:1
[ biotech @ 22.06.2006. 22:04 ] @
e jebiga, pukose i rvati
[ Vostoki @ 22.06.2006. 22:10 ] @
Neopisivo slavlje na ulicama Sidneja i drugih Australijskih gradova. Koewel je heroj, novi heroj Australije !!!

Pa ipak...

Italijani ce imati trening sa ovim ragbistima. Predvidjam 7:0 za Italiju.
[ Darko Prelic @ 22.06.2006. 22:16 ] @
Kungur mi je sada definitivno omiljena životinja
[ z@re @ 22.06.2006. 22:23 ] @
Glupani jedni. Dat gol u drugoj minuti utakmice i onda se povuc. Onda prime gol, pa opet daju gol, pa se opet povuku ko idijoti u svoj sesnaesterac. Ma i treba im tako, ako nemogu izdrzat presing odlucujuce utakmice, nego se povlacit u svoj prostor ko najgori papci, nemaju vise sta radit tamo. Od osmine finala pa do samog kraja, svaka utakmica je odlucujuca.

...
[ fanfon @ 22.06.2006. 22:39 ] @
Dobra utakmica. Steta sto niste prosli. Malo srece je falilo...
[ ton_majstor @ 22.06.2006. 22:58 ] @
Najstrašnije je što je sedam igrača Australije navodno, hrvatskog podrijetla... mora da je bolno! Mislim, kad ti TVOJ zavuče.

Pozdrav!
[ z@re @ 22.06.2006. 23:05 ] @
Nema tu sta. Oni igraju sa srcem za Australiju. Bili su borbeniji i bolji nekih 75 od 90 minuta, naplatili su to, i nisu kiksali protiv Japana.

Nemam zamjerki, zasluzeno idu dalje, a mi kuci.
[ su27killeryu @ 22.06.2006. 23:44 ] @
Hehehe imate i vi Dudica :)

A i u pravu je Petkovic kad kaze da nas je sudija ostetio evo Hrvatima za razliku od nas treba 3 zuta za crveni, a i drugi penal rukom nije svirao, stvarno nepravda :)
[ random @ 22.06.2006. 23:45 ] @
Suđenje je bilo dosta kontraverzno. Imali smo gol iz ofsajda, zatim nedosuđen penal, pa onda treći žuti karton istom igraču...
[ Bojan Basic @ 22.06.2006. 23:55 ] @
Nisam gledao utakmicu, može li koji detalj o ta 3 kartona?
[ ventura @ 22.06.2006. 23:59 ] @
Suđenje je bilo katastrofalno, i mislim da su hrvati tu dosta oštećeni... Meni smeta kada sudija zbog nekih prethodnih situacija, u kasnijim situacijama daje ili uzima prednost nekog tima... To smatram direktnim uticanjem na tok i ishod utakmice i klasično nameštanje, i ja bih da se takvo ponašanje kod sudija prekine... Sudija treba da je nepristrasan i da svaku situaciju pravedno dosudi, ma šta god da se desilo pre toga na utakmici!

Trebao je da dosudi oba penala, međutim nije trebao da prizna gol iz čistog ofsajda... Ovo što je uradio je išlo u direktnu koris australijancima...

Kada je Tomas zaustavio rukom Viduku pred golom, verujem da je išao logikom da bolje napravi penal pa da golman ima 50-50 šanse da ga odbrani, nego da ga pusti da prođe i da 100% da gol (rezultat tada 1:0), i čak i ako daju gol iz penala ima vremena da se izvuku... Sudija tu nije dosudio penal, ali je tu situaciju kasnije iskoristio kao izgovor za 100% priznavanje gola, koji nije uopšte trebao da bude priznat... Isto tako u trećoj situaciji igranja rukom Tomas je verovatno procenio da će je ovaj glavom sigurno ubaciti u gol jer golman ne može da reaguje, opet je igrao rukom i skinuo je sa putanje, sa istom logikom da je bolje nesiguran penal nego siguran pogodak australijanaca... Sudija tu nije dosudio penal, već je na samom kraju utakmice u 79 minutu priznao gol iz čistog offsajda i time dao čistu prednost Australijancima...

Da je suđenje bilo korektno, i da su svi penali dosuđeni, odnosno da gol iz ofsajda nije priznat, mislim da bi Hrvati dobili utakmicu...
[ pctel @ 23.06.2006. 00:06 ] @
Citat:
Da je suđenje bilo korektno, i da su svi penali dosuđeni, odnosno da gol iz ofsajda nije priznat, mislim da bi Hrvati dobili utakmicu...

A sa kojim rezultatom?!
Australijanci bi dali makar jedan od ona dva gola a treci bi im bio ponisten... To opet ne bi bila pobeda Hrvata.
[ z@re @ 23.06.2006. 01:26 ] @
Nije bilo nikakva tri kartona, tj. Simunicu nije pokazan drugi zuti karton. Situacija je bila takva da je nas obrambeni imao zuti karton, i ona pola sata kasnije napravio takticki faul na centru. Faul nije bio ostar, vec samo kontakt rukom da se prekine akcija. Sudac je izvadio zuti karton, i onda je vidio na poledjini kartona da Simunic vec ima jedan, i nije ga pokazao vec vratio u djep. Medjutim, ocito da su iz TV centra prijenosa bili brzi na "tipki" pa su prikazali da je dan drugi zuti = crveni karton Simunicu. Simunic je, naravski, ostao u igri, a da je tu sve regularno pokazuje i cinjenica da se nitko od Australaca nije bunio.

Sudac je ostetio obije momcadi, ali ipak mislim da je vise ostetio Hrvatsku. Austaliji nije dosudjen jedan regularan penal. Navedeni sudac je, usprkos svim direktivama koje su sudci dobivali iz FIFE, odlucio suditi utakmicu sa kriterijima Engleske Lige. Sto je velik bonus za Australce, 75% njihove momcadi igra u Engleskoj, i navikli su se na grubu ragbijasku igru. Za sudca ocito nije preksaj kad nekoga obuhvatis rukama i ne das mu disat, tako se radi u ENG. Tim nacinom sudjenja, koji je van regulacije FIFE, je direktno podilazeno igri Austalaca, a nas se tu dosta osakatilo, jer mi ne igramo u tom stilu. Ali, barem je sudac bio konzistentan svojim odlukama, upravo onakve faulove koje nije sudio Australcima, nije sudio ni Tomasu kad je hrvacki zahvatio Viduku. Kad je drugi put Tomas igrao rukom, cist jedanaesterac, nedosudjen, i tu je nepravedno osakacena Austalska reprezentacija.

P.S. Imali smo mec-loptu, negdje u '86 minuti je nas vezist/obrambeni bio lice u lice sa njihovim golmanom. Medjutim, zbunio se, cekao par sekundi, i izgubio sansu za udarac. Ne moze ga se okrivljivat, jer kad igrac obrane dodje sam ispred golmana, znaci da se igra na sve ili nista, i da je on prisiljen na tu situaciju. Neprirodnu za njegov tip igre.

Ne znam koliko vi poznajete nasu reprezentaciju, ali kardinalne greske su radjene od pocetka. Pocevsi sa taktickim "iznenadjenjem" koje smo pripremili Australcima. Naime, veliki minus je bio neigranje Roberta Kovaca, naseg najboljeg obrambenog igraca, Juventusovog stopera. Kranjcar je odlucio, umjesto standardna tri u obrani, postavit cetvoricu, a otkad je ovog tima, nikad tako nisu igrali. To je direktno povuklo uvodjenje Tomasa, koji je igrac poznat po kiksevima. Obrana se navikla igrat zgusnuta u sredini, dok krila pomazu na bokovima vracanjem iz napada. Stavljanjem cetvorice u liniju se otvorio prostor u sredini, koji mi nismo znali zatvorit, jednostavno jer nismo navikli na to. Ja jednostavno ne znam gdje je nasem treneru bio mozak, i kako je on mislio u dva dana, bez ijedne utakmice, promijenit cijelokupnu koncepciju momcadi. Kasnije smo se vratili na originalnu 3-4-1-2 taktiku, ali prekasno, kad su napadaci vec bili izmoreni.

Ovo sve je rezultiralo jednom velikom rupom u sredini, povlacenjem zadnje linije u vlastiti sesnaesterac da sanira tu rupu, povlacenjem veznog reda na sredinu nase polovice da pomogne obrani, i povlacenjem napadaca na centar radi prenosa lopte. Dakle, potpunom defenzivom. Znaci, obrana se muci jer je konstantno kraj svog vratara, i nema sanse da napravi ofsajd zamke, vezni red vise nije vezni red nego pomoc obrani, a napadaci se prekomjerno umaraju jer moraju trcat nemile metre do protivnicke branke. Protiv jedne reprezentacije kojoj su disciplina, snaga i skok igra jace strane, ne ide ovako.

Lako je bit general poslije bitke, ali posto je kljuc Australskih presinga bila nasa rupa u obrani, jednostavno je trebalo ostavit istu taktiku, 3-4-1-2, na mjesto kartoniranog Kovaca iz veznog reda povuc Tudora (igrac koji jako kvalitetno odradjuje oba zadatka), na mjesto tudora stavit mladog, talentiranog Luku Modrica, i eventualno Balabana umjesto Olica u napad, jer Balaban je tipican sesnaesterac-napadac, koji moze dohvatit odbijenu loptu, i iz nekakvih kupusa u petercu provuc balun u branku. I usput ima odlican udarac.
[ pctel @ 23.06.2006. 03:01 ] @
Citat:
z@re: Ne moze ga se okrivljivat, jer kad igrac obrane dodje sam ispred golmana, znaci da se igra na sve ili nista, i da je on prisiljen na tu situaciju. Neprirodnu za njegov tip igre.

E, vi Hrvati ste stvarno neki smesni ljudi. Mi iz Srbije za svoje lepo kazemo "retardi obicni, ko im dade loptu, nisu sposobni ni koze da cuvaju" a vi za svoje izmisljate price tipa "jadnik, nasao se sam oci u oci pred strasnim krvolocnim golmanom... da ih je bilo jos 5-6 da mu pomognu, savladali bi oni tog golmana, ovako, sta ce jadan covek sam"

Citat:
z@re: odlucio suditi utakmicu sa kriterijima Engleske Lige. Sto je velik bonus za Australce, 75% njihove momcadi igra u Engleskoj, i navikli su se na grubu ragbijasku igru. Za sudca ocito nije preksaj kad nekoga obuhvatis rukama i ne das mu disat, tako se radi u ENG. Tim nacinom sudjenja, koji je van regulacije FIFE, je direktno podilazeno igri Austalaca, a nas se tu dosta osakatilo, jer mi ne igramo u tom stilu. Ali, barem je sudac bio konzistentan svojim odlukama, upravo onakve faulove koje nije sudio Australcima, nije sudio ni Tomasu kad je hrvacki zahvatio Viduku.

Pa, zar bi tebi bilo lako na njegovom mestu?! I ovako je iz dzepa izvadio preko 10 kartona, sto zutih, sto crvenih, jos da je bio stroziji, pa timovima ne bi ostalo vise od po 2 igraca na kraju utakmice
[ z@re @ 23.06.2006. 03:48 ] @
@pctel

Vec sam rekao da smo sami krivi, i zasto smo krivi za neuspjeh. Igrac koji odlicno odradjuje svoj posao na poziciji zadnjeg veznog, pa ga onda preseli na obrambenog, gdje opet briljira, silom prilika se nadje u situaciji 1-1 sa golmanom, sta mu nije prirodno, i ne moze se od njega ocekivat neka brza, instinktivna, golgeterska reakcija. To nije bila situacija da je on uzeo balun, prosao, i nasao se 1-1 sa golmanom, vec je "slucajno" lopta dosla do njega u sesnaestercu.

A sudac je trebao da sudi po kriterijima FIFInih propisa za svjetsko prvenstvo, a ne po kriterijima sa njegove domace scene. Mislim, da je sudio nas sudac po toj paraleli, mogao mu je trener ubost 10000 eura u djep prije utakmice, pa bi zavrsilo 7-0 za nas ;)
[ ventura @ 23.06.2006. 11:59 ] @
Citat:
pctel: A sa kojim rezultatom?!
Australijanci bi dali makar jedan od ona dva gola a treci bi im bio ponisten... To opet ne bi bila pobeda Hrvata.

Hrvatska je dala 2 čista gola, Australija nijedan... Odnosno jedan iz penala, drugi nije ni trebao da bude priznat kao gol...

Dakle, da je australija imala dosuđena 3 penala kako je i trebalo (mada upitno je da li je ono trebalo biti penal kada je onaj napucan u ruku), Hrvati su imali šansu... Jer nije isto kada dobiješ gol na prvom poluvremenu, i kad dobiješ gol u 79 minutu pred kraj utakmice...

[ mrkidivx @ 23.06.2006. 12:25 ] @
sve je to teorija "šta bi bilo kad bi bilo"- stvarnost je da je hrvatska ispala i da je srbija ispala...
[ Darko Prelic @ 23.06.2006. 13:21 ] @
Najbolje od svega kad čujem ljude kako pričaju, e da je bilo 1:1 na poluvremenu ne bi bilo 4:0 na kraju,.. Zato je fudbal toliko voljen, milion puta ekipa koja ima 4 stative, dva penala i igra sa 2 igrača više izgubi od ekipe koja je imala dva udarca u okvir gola.. Naravno na kraju, pozdrav za sve vlasnike kladionica Bog ih čuva
[ z@re @ 23.06.2006. 15:11 ] @
Ekipa koja dva puta razbije Svedjane, Bugare, Islandjane, ostane 1-1 sa Brazilom, i spici tri komada Argentincima u jednom poluvremenu, se muci oko Australije i Japana.

Vec sam rekao, ako nisu u stanju njih glatko pobjedit, nemaju sta radit u drugoj fazi natjecanja.
[ mrki @ 23.06.2006. 16:18 ] @
Eh, I ex. YU je nekad razbijala Spance, Igrala sa 9 Igraca protiv
Arge. i Maradone za ulazak u 4finale, a o Bugarima i da ne pricam
;)...al eto to je bilo NEKAD kad se igrao taj fudbal. A danas ovo sto su
prikazale ove ekipe sto putuju nazad, zajedno sa Hrvatim i Srbima ne
lici na nista! ( s tim sto su Hrvati igrali mnogo, mnogo bolje od
ostalih...narocito Srba) Zato ajd zdravo...svi kucama!
A sto se tice Austr. i Hrvatske, mozete filozofirati sta god
hocete i koliko zelite...Australijanci su bili bolji u svim segmentima igre, to se
videlo tokom cele utakmice. Ne mozes ti da se branis i igras fudbal u
svom 16ercu i to do ne znam kog minuta.
Hrvati dali dva prava gola, a Australija kao nesto iz penala i
ofsajda...Daj ljudi molim vas. Ono je GO (drugi) sto Krvati
dadose...smesno!

Ne zivi fudbal od stare slave, kad ste bili onomad u
polufinalu...igrali ste, imali kvalitet itd.
Australija je bila BOLJA i svojom igrom je zasluzila plasman u drugi
krug, Hrvati kuci!

[ mladenovicz @ 23.06.2006. 16:50 ] @
Citat:
z@re:
P.S. Imali smo mec-loptu, negdje u '86 minuti je nas vezist/obrambeni bio lice u lice sa njihovim golmanom. Medjutim, zbunio se, cekao par sekundi, i izgubio sansu za udarac. Ne moze ga se okrivljivat, jer kad igrac obrane dodje sam ispred golmana, znaci da se igra na sve ili nista, i da je on prisiljen na tu situaciju. Neprirodnu za njegov tip igre.

Pa covek igra fudbal, nijedna situacija na terenu ne treba da mu bude neprirodna.
Ovo mi lici na ono kada komentatori kazu "iznenadila ga lopta". Jbt igra covek fubal, a lopta ga iznenadi. Pa cemu se nada?
[ su27killeryu @ 23.06.2006. 18:54 ] @
"Nije bilo nikakva tri kartona, tj. Simunicu nije pokazan drugi zuti karton. Situacija je bila takva da je nas obrambeni imao zuti karton, i ona pola sata kasnije napravio takticki faul na centru. Faul nije bio ostar, vec samo kontakt rukom da se prekine akcija. Sudac je izvadio zuti karton, i onda je vidio na poledjini kartona da Simunic vec ima jedan, i nije ga pokazao vec vratio u djep. "

To je isto mogao i na kraju da vidi i da mu opet ne da crveni... if you get my point.
[ ton_majstor @ 23.06.2006. 19:37 ] @
Citat:
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić izjavio je da je sam plasman reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj bio veliki uspeh, ali da će se tek analizirati da li je rezultat mogao da bude i bolji. "Veliki je uspeh plasirati se na Svetsko prvenstvo, a analize će dati odgovor na pitanja da li je taj rezultat bio realan, da li je to zaista bio vrhunski domet reprezentacije i da li smo mogli više", rekao je Terzić.

"Čestitam im što su nam priuštili odlazak na Svetsko prvenstvo. Uveren sam da je bilo ko drugi, a ne Petković, bio na klupi reprezentacije ne bismo ni bili na Mundijalu", rekao je Terzić.

Dakle, potpuno su besramni! Zaista, svoje se meso ne jede! Analiziraće ovo godinama, a dotle će primati astronomske plate i dnevnice! Skotovi!

Naravno da će ovo da izjavi... neće sigurno da da ostavku!

Pozdrav!
[ X Files @ 23.06.2006. 20:45 ] @
1) Ekipa koja je igrala za SCG uopste nije imala mentalitet pobednika.

2) 'Najbolja odbrana Evrope' je najobicniji mit koji je stvoren cistom srecom
u kvalifikacijama, jer su druge ekipe u tom trenutku bile nesto manje pripremljene
od nas.

3) Da smo poslali atletsku reprezentaciju drzave da igra fudbal, bolje bismo
prosli nego sa ovim 'profesionalcima'.

4) Po ko zna koji put, celnici Partizana i Zvezde su morali pa barem 'na dupe'
da progovore, kako selektor nema pojma - iako sami sede u foteljama iz
kojih ih samo atomska bomba moze pomeriti.

5) Volimo da potcenjujemo druge.

P.S.

Kao sto rece Bora Čorba, na pitanje kako je 'video' utakmicu ARG-SCG:
"To je bila skrivena kamera" ;)

[ Bhamby @ 23.06.2006. 22:27 ] @
[ Go(R)@N @ 24.06.2006. 08:16 ] @
Moja predvidjanja za sledeci krug

[ igor-ch @ 24.06.2006. 09:28 ] @
Citat:
Go(R)@N: Moja predvidjanja za sledeci krug

Evo cisto da znate ko su najveci obozavaoci Svajcaraca:

http://www.deza.admin.ch/index...28a56f2fe95cad9f7f0aa2282aac68
http://www.sncweb.ch/serbokroatisch/newsbox/2006/juni/15-a.htm

Pozdrav
[ tiranin @ 24.06.2006. 11:07 ] @
Citat:
tiranin: Ko, bre, igrao? Ni HR ni SCG.
Na ovim prostorima fudbal se tretira kao sah. Vise mi se svidela jedna Gana, pa makar onako naivno primise dva gola, neko ovo takticko nadmudrivanje.
I mi i Hrvati smo poceli da igramo tek kada smo primili gol. Dotle smo "pametno" bili oprezni, a tek kada smo shvatili da se u fudbalu MORA dati gol, onda smo pokazali da mozemo da se nosimo sa onima koji su na papiru bolji, ali bese kasno.
Nisam ja protiv taktike, ali taktika samo da ne budes naivna budala, a nikako da igras daminu indijsku odbranu, levokrilni fijanketo, ili Miljanovo otvaranje.

Glupo je da citiram samog sebe, ali tek da se zna, ovo je pisano nakon hvalospeva Hrvatskoj posle utakmice za Brazilom.
Lepo rece Ivica Osim na HRTu, pa fudbal mogu da igraju ono koji mogu da trce. Moja malenkost dodaje: ono koji mogu da sveze trce, a ne ono kojima je svaki sprint duzi d 2 koraka zamor, kojima posle 20minuita dusa izlazi na nos itd.
I Srbija i Hrvatska treba da promene nacionalni sport. Hrvati da vezbaju bocanje, mi Srbi bacanje kamena s ramena i eto veselja. U fudbalu smo definitivno treca liga. Svi eventualni uspesi nam se dogode samo slucajno i od toga euforicno svrsavamo, nema sistematskog, strucnog rada, klinci se vaspitavaju da foliraju, prenemazu se, znaju da ce ako su u Zvezdi, Parizanu, Dinamu, Hajduku, bar jednom u dve-tri godine imati titulu, jer su nacionalna prvenstva korumpirana. Koji sudija bi svirao one penale Dudicu i Tomasu protiv Javora iz Ivanjice ili Hrvatskog dragovoljca ?

Kada tako vaspitani klicni postanu prvotimci krajnja ambicija im je da se prodaju negde u bivsem varsavskom pkaktu, za lovu koja im obezbedjuje da se na beogradskim splavovima vacare s estradnim sponzorusama.
[ ventura @ 24.06.2006. 12:26 ] @
Evo i moja predviđanja...

Edit: Prvi par za cetvrtinu finala sam pogodio.. Dakle Nemacka i Argentina, idemo dalje...

[Ovu poruku je menjao ventura dana 25.06.2006. u 01:38 GMT+1]
[ Floyd @ 24.06.2006. 12:30 ] @
Argentina i Brazil u finalu.
[ ton_majstor @ 24.06.2006. 13:30 ] @
Citat:
I Srbija i Hrvatska treba da promene nacionalni sport. Hrvati da vezbaju bocanje, mi Srbi bacanje kamena s ramena i eto veselja. U fudbalu smo definitivno treca liga. Svi eventualni uspesi nam se dogode samo slucajno i od toga euforicno svrsavamo, nema sistematskog, strucnog rada, klinci se vaspitavaju da foliraju, prenemazu se, znaju da ce ako su u Zvezdi, Parizanu, Dinamu, Hajduku, bar jednom u dve-tri godine imati titulu, jer su nacionalna prvenstva korumpirana. Koji sudija bi svirao one penale Dudicu i Tomasu protiv Javora iz Ivanjice ili Hrvatskog dragovoljca ?

Svaka čast! Baš tako! Znači, "svršavamo" je pravilno korišćena fraza ovde!

Nemojmo da vređamo ivanjičane i novozagrepčane. Ljudi valjda nisu korumpirani kao oni odozgo!

Pozdrav!
[ Vostoki @ 24.06.2006. 15:01 ] @
sada se treba okrenuti mecu sa Cesima. Nase poimanje savremenog udbala je naivno. To je odavno prestao da bude samo sport i tako ga treba tretirati.

Sto se tice fifa2006 vidim iz tabele da Italija posle veoma teske grupe ima mnogo laksi zadatak da se plasira u polufinale. Posle je sve lutrija.
[ mrkidivx @ 24.06.2006. 16:41 ] @
Kakvi su kreteni ovi komentatori na rtsu pa to je čudo jedno!
[ Kosta ******um Rex Persia @ 24.06.2006. 20:10 ] @
Meksiko je upravo poveo protiv Argentine 1:0 u petom minutu utakmice. Biće izgleda fantastičan meč.
[ AcaNDr @ 24.06.2006. 22:13 ] @
Maxi Rodriguez je pre par minuta postigio najlepši gol na svetskom prvenstvu i kako stvari stoje odveo Argentinu u četvrtfinale,ali još ima nade na Meksikance.
[ Bojan Basic @ 24.06.2006. 22:16 ] @
Ma koliko navijao za Meksikance, ako prođu biće nepravda pošto je Argentini pred sam kraj utakmice poništen sasvim regularan gol (mada, s druge strane, baš zbog toga bih još više voleo da Meksiko prođe, da vidim 'oće li biti s*anja).
[ AcaNDr @ 24.06.2006. 22:24 ] @
mislim da nije vredno pomena suđenje na ovom prvenstvu,tako da ni to ne treba spominjati.Znamo kakvo je suđenje i da na svakoj utakmici ima neka sporna situacija.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 25.06.2006. 00:20 ] @
Ok, da remiziramo za danas: prvi četvrfinalni par je Argentina-Nemačka. Biće to jedna izuzetno napeta utakmica, očekujem vrlo malo golova, maksimum dva.

Ja navijam za Argentinu u tom duelu, jer za Nemačku igraju dva izdajnika, Kloze i Podolski. A verujem da svi znate da oni nisu Nemci.
[ Vostoki @ 25.06.2006. 04:37 ] @
bolje je za nas da Argentina ide sto dalje, mada po mrni oni ne igraju bogznakakav fucibal. Holandija je jos losija tako da mislim da je nasa grupa bila neopravdano nazvana najtezom.

Argentina nece proci Nemacku, a Holandija Portugaliju.
[ AleksandarNS @ 25.06.2006. 09:39 ] @
Citat:
Ja navijam za Argentinu u tom duelu, jer za Nemačku igraju dva izdajnika, Kloze i Podolski. A verujem da svi znate da oni nisu Nemci.

Get a life.
[ Ivan Dimkovic @ 25.06.2006. 10:14 ] @
Citat:

Gde vi ljudi zivite ;-)

A da pitas njih? Ili si im video 'soske ;)
[ su27killeryu @ 25.06.2006. 10:19 ] @
Haha da bre kako nisu evo vidis Ivan cistokrvni Njemac
[ mrki @ 25.06.2006. 13:24 ] @
Citat:
Vostoki: bolje je za nas da Argentina ide sto dalje, mada po mrni oni ne igraju bogznakakav fucibal. Holandija je jos losija tako da mislim da je nasa grupa bila neopravdano nazvana najtezom.

Argentina nece proci Nemacku, a Holandija Portugaliju.

Ja se bas ne bih složio da će se Nemci proslaviti protiv Arg.
Pokazali su se protiv Kosta., Ekvad., Poljske i Švedske...Protiv Poljaka i Šveđana igrali su sa igračem više

Imaju prednost domaćeg terena al ipak mislim da je 4vrtfinale za njih plafon
Trče ko mazge i bore se za svaku loptu ali imaju samo jednog koji razmislja...a to je nedovoljno

[ Emil Ranc @ 25.06.2006. 15:29 ] @
Citat:
[url=/poruka/1195122]

ROFL
[ Vostoki @ 25.06.2006. 16:02 ] @
ni u snu ne bih mogao da prognoziram rezultat Portugalija-Holandija. Nadam se da se Engleski i Ekvadorci fudbaleri nece podaviti od fekalija pivom nalivenih engleskih navijaca.
[ fanfon @ 25.06.2006. 19:07 ] @
Bilo bi lepo kad bi Gana napravila iznenadjenje i bar iscupala neresen rezultat za penale...
[ mrkidivx @ 25.06.2006. 20:04 ] @
Go ganci go!
[ fanfon @ 25.06.2006. 22:42 ] @
Portugal-Holandija mi najbolja utakmica dosad sto sam gledao. Bolje gledati i tucu, grubu igru i show na terenu nego dosadan fudbal koji je dosad prikazan u 80% utakmica...
[ Floyd @ 25.06.2006. 22:45 ] @
Italija-SAD je isto bila luda utakmica.
[ Nibble @ 25.06.2006. 23:04 ] @
4 crvena i 13 zutih kartona l0l.
[ Bhamby @ 26.06.2006. 00:10 ] @
Citat:
fanfon:Portugal-Holandija mi najbolja utakmica dosad sto sam gledao. Bolje gledati i tucu, grubu igru i show na terenu nego dosadan fudbal koji je dosad prikazan u 80% utakmica...

Nešto ovako sam i ja razmišljao.
Zbog ovakvih utakmica se fudbal i gleda. Ne tuče i grube igre, već osećaja da je u pitanju život ili smrt.

p.s. Upravo sam gledao radost engleskih navijača (na ulici) u Štutgartu posle Bekamovog gola. Kolektivni delirijum.
[ Bhamby @ 26.06.2006. 01:44 ] @
Citat:

Engleski sudija Grejem Pol objasnio je sudijskom odboru Međunarodne fudbalske federacije [FIFA] zašto je, mimo svih pravila, hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću na utakmici sa Australijom pokazao čak tri žuta kartona.

Pol je rekao da je kod prvog žutog kartona ispravno postupio, a da je prilikom dodeljivanja drugog žutog kartona Šimuniću u svoj notes upisao tačan broje dresa opomenutog fudbalera, ali ne i pravo ime. Engleski sudija je, naime, u beležnicu, umesto Šimunića, upisao australijskog igrača sa brojem tri na dresu Krega Mura. Na kraju susreta Šimunić je zaradio još jedan žuti karton, pa mu je Pol nakon toga pokazao i crveni karton.

http://presretac.rts.co.yu/sve...gorija_vesti.asp?IDCategory=43
[ Darko Prelic @ 26.06.2006. 01:54 ] @
Najbolja scena večeras, gledamo fudbal u jednom kafiću, prepuno ljudi i Holandija na kraju gubi, tu ustaje čovek i kaže, eto vam sad VI ĆETE MENI MOG PREDSEDNIKA DA UBIJETE Bog vam se osvetio!! hahahah
[ z@re @ 26.06.2006. 02:52 ] @
@Darko Prelic : stvarno dobra scena, nema sta.

Bilo bi dobro da su Holandjani izjednacili (iako navijam za Portugal). Bilo bi jos pola sata igre, jos 4 crvena kartona, pa bi fino dovukli jedan gol do centra, okrenuli oba naopacke i bacili na mali balun ;)

[ fanfon @ 26.06.2006. 11:26 ] @
I meni bilo zao zbog toga. Da je Holandija dala gol, letelo bi perje jos pola sata...
[ Java Beograd @ 26.06.2006. 11:29 ] @
Primetio sam, na utakmici Engleska - Ekvador, da Bekam nsi dres sa dugim rukavima ! Da li je Bekam stalno tako obucen ili je nesto drugo po sredi ?
[ Fuzz @ 26.06.2006. 12:52 ] @
Ma komancina bre, ne sme da se skine :)
[ mrkidivx @ 26.06.2006. 17:56 ] @
e izem ti žabare uvek se izvuku!
[ AcaNDr @ 26.06.2006. 17:58 ] @
To je kompenzacija za onaj crveni karton,što očigledno nije bio.

Šta znači taj palac u ustima kad da gol i toti markez su ga stavili u usta?
[ mrkidivx @ 26.06.2006. 18:03 ] @
zao dobiše penal koji nije ni postojao
[ AcaNDr @ 26.06.2006. 18:06 ] @
Nije penal,ali da je sviran u toku meča,a ne na kraju trebo bi ga možda svirati.definitivno nije fazon da se svira na kraju.
Realno gledajući,sa tim padom je italijan bio zaustavljen jer mu je ovaj ušao u putanju i nije mogo do lopte koja je već prešla australijanca.
U svakom slučaju nije trebo da ga svira u 93 min.
[ fanfon @ 27.06.2006. 12:48 ] @
Ne mogu da verujem! Prokleti zabari! Ni fudbal vise nije ko sto je bio. Da se kojim slucajem u finalu nadju jedna zvucna reprezentacija tipa Brazila, Italije i sl., protiv autsajdera(Svajcarska,Ukrajina i sl), neko bi zamutio tako da ova prva dobije bilo kako...Nepravda...
[ mrkidivx @ 27.06.2006. 16:55 ] @
Kakva sramota brazilcima priznali gol iz čistog ofsajda!
[ strba @ 27.06.2006. 16:58 ] @
Brazil Gana 2:0 kakva sreca za Bazil da ne prime gol, a i da im se gol (za 2:0) ne ponisti kada se videlo iz aviona da je offside
... Sramota za fifu i njene sudije.. juce u "Milosti" Italijani danas Brazil.... e sto bih voleo da ih Gana izbaci..

Fudbal se kvari velikom brzinom :(
penal, izbacivanje igraca... se sprovodi ocas posla u situacijama koje su sumnjive, a u korist "Velikih"

Sramota :(

[ mrkidivx @ 27.06.2006. 17:02 ] @
al onaj englez je legenda-3 žuta kartona na kakvim li je drogama bio!?
[ strba @ 27.06.2006. 17:06 ] @
On je vec postao legenda.

pijani Englez...

Brazil 3 :Gana 0
...Brazil samo neka naidje na neku jacu reprezentaciju...

Gana nije imala srece, a falila im je zavrsnica. Kakve su samo duele, pasove imali.Ronaldinjo&co se nisu videli sem budjavih golova koji se na kraju jedino i broje.. +i Treci gol je po meni bio problematican...

da su samo sutevi u okvir gola bili "smrtonosniji" Brazil bi cekirao karte na aerodromu...

Steta :(

Videcemo sta ce dalje biti.. ja prognoziram da Brazil nece niti sampion

[Ovu poruku je menjao strba dana 27.06.2006. u 19:11 GMT+1]
[ mrkidivx @ 28.06.2006. 01:54 ] @
evo i francuzi prođoše dalje....
[ random @ 28.06.2006. 02:08 ] @
Zasluženo. Trebalo im je vremena da se probude, ali konačno su nešto pokazali. Držim im palčeve u nastavku takmičenja.
[ biotech @ 30.06.2006. 16:36 ] @
ajde da vidimo sta ce argentinci da urade
[ Floyd @ 30.06.2006. 17:02 ] @
Ekstra su Argentinci do sad. Samo im jos fali Messi.
[ skundra @ 30.06.2006. 17:12 ] @
0:1 za argentinu
[ Floyd @ 30.06.2006. 19:02 ] @
I dalje mi nije jasno zasto nije ubacio Messia..
[ mrki @ 30.06.2006. 19:27 ] @
I izveo Rikelmea...
[ bugsu @ 30.06.2006. 19:46 ] @
U finalu ce igrati Brazil vs. Nemacka siguran sam u to ;)
[ AcaNDr @ 30.06.2006. 22:35 ] @
Selektor Pekerman podneo ostavku i zasluženo.Njemu na klupi sede neki igrači koji bi u drugim reprezentacijama igrali bez problema.
[ Floyd @ 01.07.2006. 16:55 ] @
Moguce i da je pao neki dogovor..
[ Darko Prelic @ 01.07.2006. 19:13 ] @
Ako ovo čitaš Rikardo alal ti vera :D

Čovek brani za sve pare..
[ mrkidivx @ 01.07.2006. 20:00 ] @
E sad brazil-francuska...
[ mrkidivx @ 01.07.2006. 21:57 ] @
pa pa brazil...
[ strba @ 01.07.2006. 22:03 ] @
hihi, e kao sto rekoh...

Citat:
Brazil 3 :Gana 0
...Brazil samo neka naidje na neku jacu reprezentaciju...

Papa.... :)
[ AcaNDr @ 01.07.2006. 22:04 ] @
Europsko polufinale,na svetskom prvenstvu.Ko bi reko?
[ Kosta ******um Rex Persia @ 01.07.2006. 22:36 ] @
Stvarno sam razočaran igrom Brazila, jer odavno navijam za njih. Od kad aktivno pratim svetska prvenstva(1994 mi je bilo prvo koje sam gledao aktivno), Brazil je uvek igrao ofanzivno i lepo za oko, a sad to kao da sam gledao neku drugu reprezentaciju, a ne svetskog prvaka Brazil.

Nije bio problem samo sad(Francuska ih pobedila 1:0), već je problem tinjao od samog početka, nekako su previše opušteno krenuli na ovo prvenstvo, a mnogi igrači i nisu bili u formi kakva se od njih očekivala.

Takva igra im se morala kad-tad osvetiti, iako sam ja do poslednjeg trenutka gajio neku nadu da će bar biti produžetaka.

Momci, nema nam druge nego da u polufinalu navijamo za Portugal, koji je sve iznenadio svojom igrom, a u drugom meču predlažem da svi navijamo za Italiju.

Iako je dosta nezahvalno prognozirati, predviđam finale Francuska-Italija, iako bih zaista voleo da Portugal prođe dalje.
[ Vostoki @ 01.07.2006. 22:45 ] @
Citat:
Momci, nema nam druge nego da u polufinalu navijamo za Portugal, koji je sve iznenadio svojom igrom

na stranu sto je besmisleno sugerisati za koga da navijamo, ali pitao bih te sta je to Portugal uradio osim sto je zaradio hrpu kartona i prosao na penale ? O onom govnetu od Figa necu ni da govorim. Zelim 7-0 za Francusku !
[ Slobodan Trebovac @ 01.07.2006. 22:46 ] @
Jeste li vidjeli Zinedina Zidana kako igra? Stvarno me je u ove dvije zadnje utakmice odusevio tako da cu navijati za Francusku. Stvarno mi je zao sto se povlaci iz fudbala, dokazao je da jos zna itekako da igra i od njega ovi mladji igraci imaju mnogo sta da nauce, a nasim moze da posluzi kao primjer kako se igra za dres.
[ Radovan__III @ 01.07.2006. 22:56 ] @
stvarno me je prijatno iznenadila francuska, igrali su dobro pogotovu na sredini, igraci brazila su bili neprimetni i dosta su se vukli po terenu ono tupa igraju protiv gane pa se setaju, izgleda da ce ovo biti dosadna zavrsnica prvenstva i verujem da ce italijani da osvoje prvenstvo.
[ Go(R)@N @ 02.07.2006. 10:14 ] @
Citat:
verujem da ce italijani da osvoje prvenstvo.
Te babe! Nema sanse! Nemci ce ih iseckati na froncle. Ako nekim slucajem pobede, to ce biti nevidjeno dosadna utakmica sa prekidima na svakih 1.5 minut a pobedu ce ostvariti iz naravno nepostojeceg penala.
[ random @ 02.07.2006. 23:45 ] @
Po onome što sam do sad video, cenim da ćemo u finalu gledati Nemačku i Francusku.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 03.07.2006. 03:05 ] @
Jok, finale je Italija-Francuska, sa solidnom verovatnoćom da umesto Francuza Portugalci odu u finale, pogotovo ako bude izvođenje penala.
[ codemaster @ 03.07.2006. 08:33 ] @
Italija?! Vise bih voleo da ga mi osvojimo nego oni...
[ random @ 03.07.2006. 11:57 ] @
Word! Ne mogu da gledam onaj njihov odvratni fudbal. Verujem ipak da će ih Nemci nabiti.
[ Danilo Cvjeticanin @ 03.07.2006. 12:08 ] @
Italijani osvajaju ovo prvenstvo 100%. Francuzi su mnogo dobri, ali talijani su mudriji i spretniji... Nego zasto nas i Italijane toliko mrze? Znaci pljuju ih kao i nas, sta smo im mi zgresili?? Hehe ode ovo sada u offtopic ;)
[ Fuzz @ 03.07.2006. 12:15 ] @
Zato sto igraju potpuno negledljiv fudbal.
[ mrkidivx @ 03.07.2006. 13:31 ] @
Zato što kad žabari daju gol možeš hladno da isključiš televizor...
...prenemaganje, otezanje, foliranje...
[ codemaster @ 03.07.2006. 15:40 ] @
Sta mislite o selektorima na ovom prvenstvu? :)
[ Kosta ******um Rex Persia @ 03.07.2006. 17:09 ] @
Selektori, pa šta reći, zavisi od reprezentacije do reprezentacije, ali uglavnom su dobri, sem nekoliko izuzetaka.

A slažem se da Italija igra dosadan fudbal, ne ide mi u glavu da oni ne menjaju stil igre još od 1970-tih, daju gol pa manijakalno dobra odbrana, a tek ponekad zabiju 2 ili 3 gola.

Najviše bih voleo kad bi Poirtugal osvojio titulu, mada sam svestan da je to malo verovatno. Ako ne Portugal, bolje je da Francuzi osvoje, negoli Italijani.

Nemce ne volim uopšte.
[ Darko Prelic @ 03.07.2006. 21:26 ] @
Svi pljuju Italijane ali pre svega treba sagledati objektivno i pročitati (setiti) se činjenica. Ono što je nekome dosadno, ono što daje opravdanje da ih ljudi "mrze" je u stvari previše efikasno. Ljudi imaju gol razliku 9-1, i taj jedini gol su dali sami sebi, tj. do sada nisu primili gol od protivnika, a dali su 9 i to 8 različitih fudbalera, samo je Toni dao dva protiv Ukrajne, što ih stavlja među preterano "efikasne" ekipe..

Inače ako se setimo, na poslednjoj prijateljskoj 4-1 za Italijane, znam, svi će reći ali to je prijateljska ali tipa od 4 utakmice koje su igrali 2 je dobila italija, 2 puta nerešeno.. Stoji da Nemci igraju "rizičan" fudbal, prelep za gledanje, ali teško da im je to neka prednost u ovom trenutku, pogotovu što za protivnika imaju dečake koji su oduševljeni (kladim se) sa nemačkom odbranom i stilom koji ona igra, Toni i Toti će se smejati, smem da potpišem, između ostalog veliku kintu sam stavio na italiju, ali na kraju ćemo sve videti.

Moja skromna prognoza, Italija ide dalje 80%, drugo polu-finale blagu prednost dajem Portugalcima, za finale ćemo se opet videti ;)

Živeli.
[ blejim @ 03.07.2006. 21:43 ] @
Finale Francuska-Italija.
Italija novi sampion sveta!!!

Sta kao Italija vam igra ruzan fudbal, a svabe igraju prelepo hahahahhahahahahahaahah odavno nisam cuo ovakvu glupost, pa te svabe su gomila degena i ni sami ne znaju kako su dosli do ovde. Niko, ali isticem NIKO od svaba nije neki majstor s loptom, dok kod zabara vrhunskih tehnicara ima kolko hoces(Toti, Pirlo, Del Pjero, Zambrota...). Imaju veoma organizovanu i dobru odbranu, vrhunskog golmana, verovatno najbolje napadace od svih polufinalista, pa je samim tim sasvim logicno da i osvoje prvenstvo. Druga utakmica polufinala ce biti dosta neizvesnija, ali kontam da ce Francuzi dobiti, iako ne bih otpisao Portugal, veoma su kvalitetna ekipa i zeljni su nekog uspeha, tako da moze biti svasta, ali eto jos malo pa cemo sve znati. Lopta je okrugla :) neka igre pocnu

[Ovu poruku je menjao blejim dana 03.07.2006. u 23:01 GMT+1]
[ mrkidivx @ 04.07.2006. 01:47 ] @
Svejedno i dalje žabari igraju dosadan fudbal.
Bilo bi tragično da oni sa njihovim stilom igre osvoje mundijal.
[ Slobodan Trebovac @ 04.07.2006. 02:04 ] @
Ja ne znam ko igra gori, dosadniji i za oko ruzniji fudbal: Nijemci ili Italijani. U glavi mi je jos ono finale Lige sampiona kad su igrali Milan-Juventus i kad je nakon 120 minuta rezultat bio 0:0. Da su igrali 1200 minuta, rezultat bi ostao isti. Nijemci nista bolji nisu. Samo mi je zao zbog Francuza ili Portugalaca sto ce jedni od njih otpasti, a ja bih volio da su se oni nasli u finalu, jer svojim stilom igre to zasluzuju i jedni i drugi.

Vidjeste li da je FIFA napravila cudo, u isto vrijeme organizovala je kako SP tako i polufinale i finale EP-a? :)
[ JimRainor @ 04.07.2006. 15:35 ] @
Brazil just got owned
http://brazil.justgotowned.com/
[ Fuzz @ 04.07.2006. 22:32 ] @
Evo, sacekali smo 23.30 :)
[ ventura @ 04.07.2006. 22:38 ] @
Razbiše ih Nemci samo tako ;)
[ strba @ 04.07.2006. 22:38 ] @
pobedio je bolji tim...
stvarno su ih ITalijani demontirali...

[Ovu poruku je menjao strba dana 10.07.2006. u 06:56 GMT+1]
[ reiser @ 04.07.2006. 22:39 ] @
Haha al su ih usrali :))
Meni krivo :(
[ Slobodan Trebovac @ 04.07.2006. 23:14 ] @
Znaci, finale Francuska-Italija. Francuzi ce biti novi sampioni.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 04.07.2006. 23:47 ] @
Citat:
strba: pobedio je bolji tim...
stvarno su ih zabari demontirali...

Apsolutno tačno, a svako ko kaže da Italija nije bila bolja, neće biti u pravu.

Citat:
tyranBL: Znaci, finale Francuska-Italija. Francuzi ce biti novi sampioni.

Još uvek je prerano za takve prenagljene konstatacije. I Portugalija ima svoju šansu, pogotovo ako se uđe u produžetke i penale, gde je Portugalski golman u velikoj prednosti u odnosu na Barteza.
[ Bhamby @ 05.07.2006. 00:45 ] @
Posle odgledane večerašnje utakmice, Nemačka - Italija 0:0 (90'), 0:2 (120') može se zaključiti (posle bitke svi su generali pametni).

Da bi jedna fudbalska reprezentacija igrala u finalu Svetskog prvenstva potrebno je:

- imati potpuno spremne igrače koji mogu da izdrže (stručnjaci kažu da se gubi 5-6 kg po utakmici) 6 utakmica za manje od mesec dana
- nemati u timu nijednog čobana, budalu, koji će u prelomnom trenutku dobiti crveni/drugi žuti karton i time upropastiti četvorogodišnji rad
- imati selektora koji je spreman da ide na sve ili ništa, ne čekajući penale ko poslednja čka
- imati u rezervi odmornog majstora koga čuvaš da jednim lucidnim potezom stavi tačku na i
- imati golmana kome protivnički igrač ne može da dâ gol - samo saigrač

Ako je neko još nešto primetio neka dopuni.
[ blejim @ 05.07.2006. 01:05 ] @
Kao sto sam rekao i pre utakmice, ubila ih je Italija. Sve te price o dosadnom i ruznom italijanskom fudbalu su veceras pale u vodu. Jeste da je posle 90 minuta bilo 0:0, ali bilo je mnogo sansi i bila je bas lepa utakmica za gledati. Zabari su mogli da zavrse stvar jos u regularnom toku, al nema veze. Sudija je bio blago naklonjen svabama, ali ok ipak su domacini. Italijani su jos jednom pokazali i dokazali da znaju da igraju fudbal, Klinsman je kao pi*ka cekao penale, dok je Lipi imao muda da se dosta otvori i igra sa 4 veoma ofanzivna igraca (2 spica i 2 polu-spica), izrazito napadacka postava i sasvim zasluzena pobeda!
[ Kosta ******um Rex Persia @ 05.07.2006. 02:19 ] @
Citat:
blejim: Klinsman je kao pi*ka cekao penale, dok je Lipi imao muda da se dosta otvori i igra sa 4 veoma ofanzivna igraca (2 spica i 2 polu-spica), izrazito napadacka postava i sasvim zasluzena pobeda!

Da, a Lipija izgleda(kao i Juventus) možda od kazne može da spasi samo osvajanje svetskog prvenstva. Jer, kao što znate, juče je italijanski tužilac rekao da će tražiti da zbog nameštanja rezultata utakmica Serije A, Juventus, Fiorentina, Lacio i Milan premeste u niži rang takmičenja, a za Juventus je rekao da će tražiti da ide čak u Seriju C(treća italijanska liga).

Ako Talijani osvoje kup(što ne bi bilo iznenađenje), ko zna šta će biti kad se vrate u Italiju.
[ mrki @ 05.07.2006. 02:36 ] @
Citat:
blejim: bilo je mnogo sansi i bila je bas lepa utakmica za gledati

aha, bas je bila zanimljiva za gledatati...poslednja dva minuta produzetaka
da nisam gledao tekmu sa ortakom uz pivce, verovatno bih vec u prvom polu-vremenu zadremao.
NAJdosadnija tekma na WC. Definitivno!
[ random @ 05.07.2006. 04:49 ] @
Daleko od toga, utakmica je bila jako interesantna, jako lep i čist fudbal. I zaslužena i ostvarena pobeda čista kao suza.
[ Fuzz @ 05.07.2006. 07:42 ] @
Pa jbg, dobro je da Talijani nisu rano poveli, inace bi gledali klasicno zvalavljenje do kraja...ovako smo gledali zanimljiv mec i zasluzenu pobedu Italije...
[ fanfon @ 05.07.2006. 11:36 ] @
Citat:
Da, a Lipija izgleda(kao i Juventus) možda od kazne može da spasi samo osvajanje svetskog prvenstva. Jer, kao što znate, juče je italijanski tužilac rekao da će tražiti da zbog nameštanja rezultata utakmica Serije A, Juventus, Fiorentina, Lacio i Milan premeste u niži rang takmičenja, a za Juventus je rekao da će tražiti da ide čak u Seriju C(treća italijanska liga).

Tuzilac uvek trazi malo strozije kazne, tj. uglavnom ne dobije ono sto trazi. Bolje traziti najvise sto mozes pa sta dobijes. Da je trazio samo premestanje tih timova u B seriju, mozda ni to ne bi dobio:)

Evo sta je tuzilac tacno zatrazio:
Juventus - prebacivanje u Seriju C1 + kaznjavanje sa 6 bodova minusa + oduzimanje dve poslednje titule prvaka
Lazio i Fiorentina - prebacivanje u B + kaznjavanje sa po 15 bodova
Milan - prebacivanje u B + 3 boda kazne.
Predlozene su i kazne za veliki broj funkcionera i sudija, ali to nije toliko bitno...

[ JimRainor @ 05.07.2006. 12:45 ] @
Heh, statua Ronaldinja visoka sedam metara spaljena
http://www.zaman.com/?bl=sport...&trh=20060704&hn=34514
Citat:
The giant statue of World Famous Player Ronaldinho was torched after the team was eliminated from the World Cup by France.

The seven meters resin statue was set on fire Saturday night after the Brazil- France World Cup Quarter final match, reporters said.

Flames melted the resin, leaving only a burnt out metal skeleton of the statue.

The statue of the famous player, Ronaldinho, had been inaugurated two years ago, when he was selected the world’s best player by FIFA (The Federation of the International Football Association).
[ blejim @ 05.07.2006. 13:27 ] @
Citat:
Kosta ******um Rex Persia: Da, a Lipija izgleda(kao i Juventus) možda od kazne može da spasi samo osvajanje svetskog prvenstva. Jer, kao što znate, juče je italijanski tužilac rekao da će tražiti da zbog nameštanja rezultata utakmica Serije A, Juventus, Fiorentina, Lacio i Milan premeste u niži rang takmičenja, a za Juventus je rekao da će tražiti da ide čak u Seriju C(treća italijanska liga).

Ako Talijani osvoje kup(što ne bi bilo iznenađenje), ko zna šta će biti kad se vrate u Italiju.

Lupetas gluposti, inace za tvoju informaciju Juventusu se sudi za zadnje dve sezone, kad je Fabio Kapelo bio na klupi stare dame, a ne Lipi, tako da tolko o tim tvojim glupostima.

Zasto je pojedincima tesko priznati kad neko za koga oni ne navijaju pobedi na fer i korektan nacin. Italijani su celu utakmicu bolje igrali, imali vise sansi i zasluzeno prosli u finale, znam ja da je to nekim od vas krivo, ali to je vas problem!

Citat:
mrki: aha, bas je bila zanimljiva za gledatati...poslednja dva minuta produzetaka :D
da nisam gledao tekmu sa ortakom uz pivce, verovatno bih vec u prvom polu-vremenu zadremao.
NAJdosadnija tekma na WC. Definitivno!

Ti tek lupetas za medalju, izgleda da si ti ipak zaspao, al negde u prvoj minuti utakmice, pa si onda sanjao neku dosadnu, posto je ova sinoc bila extra dobra utakmica, veoma jak tempo celu utakmicu, dosta prilika za gol, jednostavno fantasticna fudbalska predstavai zasluzena pobeda Italijana!
[ Ivan Dimkovic @ 05.07.2006. 13:33 ] @
Utakmica je bila odlicna - stvarno neocekivano dobra igra koja me je prilicno iznenadila (ocekivao sam smor kao u utakmici Nemacka - Argentina ili jos gore - Italija - Australija).

Italijani su zasluzeno pobedili.
[ Vostoki @ 05.07.2006. 18:11 ] @
do 3h nisam mogao oka da sklopim od sirena i zavijanja. Jxxxmti fudbal i fifu i sve...
[ ton_majstor @ 05.07.2006. 21:27 ] @
Evo, deru i Portugal... ne mogu da verujem da će da igraju FRA i ITA u finalu...

Pa vidi se iz aviona da će Francuzi da se opet popnu na postolje! Kuku...

Neću da prognoziram, ali mi se tako javlja...

Pozdrav!
[ Vostoki @ 05.07.2006. 23:10 ] @
meni Francuzi nisu delovali tako nadahnuto kao protiv Brazila, a i penal je malo isforsiran.

Mislim da su Italijani svakako najjaci od ova 4 polufinalista, ali fudbal je fudbal, a finala su uvek posebne utakmice.
[ mrki @ 05.07.2006. 23:34 ] @
Citat:
Ti tek lupetas za medalju

Zanimljiv komentar.

Vala pametno zboriš . Bas medalju i nisam spomenu, ali verovatno si u pravu i za medalju ...Svaka čast majstore!
Evo promenio sam mišljenje, eto slažem se u potpunosti sa tobom: bas je bila odlična tekma, jak tempo i...i...ovaj, pa dobro jak tempo, i to je valjda to I naravno, tekma je prošla i bez penala, a to je jos jedan pokazatelj kvaliteta...valjda.

Eto, valjda ovaj put ne 'lupetam'.

[ Kosta ******um Rex Persia @ 05.07.2006. 23:45 ] @
Citat:
ton_majstor: Pa vidi se iz aviona da će Francuzi da se opet popnu na postolje! Kuku... :)

Neću da prognoziram, ali mi se tako javlja... :D

Evo, ja se dobrovoljno javljam za fudbalsku prognozu. Iako je vrlo nezahvalno prognozirati ko će osvojiti mundijal, ipak veće šanse dajem Italijanima, jer su tokom celog prvenstva igrali konstantno odlično(izuzetak je jedino utalmica sa SAD), nisu primili gol od protivnika(samo od svog igrača), imaju istaknute igrače koji sve daju za kolektivnu igru(čak 10 različitih igrača dali su gol, od 11 ukupno). Sve u svemu, ako ne bude penala, Italijani ipak imaju veće šanse, odnos je 65:35 za Italijane

I, da upozorim odmah kritičare ove prognoze: neću da čujem neko vređanje, jer ako neko omalovažava moju prognozu i vređa me, biće momentalno prijavljen kod moderatora.
[ blejim @ 06.07.2006. 01:29 ] @
Citat:
mrki: Zanimljiv komentar.

Vala pametno zboriš ;). Bas medalju i nisam spomenu, ali verovatno si u pravu i za medalju :D...Svaka čast majstore!
Evo promenio sam mišljenje, eto slažem se u potpunosti sa tobom: bas je bila odlična tekma, jak tempo i...i...ovaj, pa dobro jak tempo, i to je valjda to ;) I naravno, tekma je prošla i bez penala, a to je jos jedan pokazatelj kvaliteta...valjda.

Eto, valjda ovaj put ne 'lupetam'.

Kapiram, ti si ovde jedini pametan i ja sad kao treba nesto da se raspravljam s tobom, pa aj necu, nisi vredan mog vremena, vreme koje bi utrosio na razgovor s tobom mogu iskoristiti na pametniji nacin npr. gledati u zid (cak je i to pametnije), tako da ovo je moj zadnji komentar vezan za tebe i tvoje odgovore.

Sto se tice vecerasnje utakmice, krivo mi sto su pobedili Francuzi, ja sam navijao za Portugal, ali mora se priznati da su Francuzi zasluzeno pobedili, penal je cist ko suza, portugalci jesu imali inicijativu skoro celu utakmicu, ali nekad to jednostavno nije dovoljno. Steta sto je Figo propustio da realizuje priliku nakon nespretne reakcije Barteza. Sudjenje odlicno, mozda cak i najbolje sudjenje na ovom prvenstvu, ne mogu da se setim niti jedne greske sudije, jedino sto je mozda trebao da podeli par kartona za simulaciju, al dobro.
[ Darko Prelic @ 06.07.2006. 02:49 ] @
Ko je čitao moj post uoči utakmice Ita - Ger, može samo da kaže alal vera

Anyway, Italija osvaja WC 2006, da imam ponija uložio bi ga na to.

[ mrki @ 06.07.2006. 09:16 ] @
Citat:
blejim: Kapiram, ti si ovde jedini pametan.

off topic
Decko, da ti kazem, slabo ti kapiras, jer da si ukapirao sigurno bi na drugaciji nacin protumacio moj post...
[ Kosta ******um Rex Persia @ 09.07.2006. 23:35 ] @
Ajde, kad niko neće da ja kažem novosti. Italijani su posle izvođenja penala bili bolji i osvojili su svetsko prvenstvo po četvrti put u istoriji. Njihova igra nije bila na nivou prethodnih, verovatno zbog premora dobrog dela igrača, a Francuzi su bili bolji pogotovo u drugom poluvremenu i u produžecima.

[ icobh @ 10.07.2006. 00:32 ] @
Ja sam odmah poslije utakmice Ita - Aus rekao, ako Italijani osvoje WC2006, ostaje samo jedno pitanje: Koliko su platili da ga osvoje?!? Nemoguće je da u svakoj utakmici u kojoj Ita igra da bude navijanja za njih od strane sudije. I večeras je bilo, prvo onaj penal što nije dosudio za Francuze, kasnije dijelio žute kartone Francuzima bezveze, Materaci je bio faulirao Vieru kada je dao gol, onda Materaci iznervira toliko Zidana, da ovaj poludi i završi sve kako je završilo, mada bi ja i Materacija poslao u svlačionicu... I zašto još nevolim Italijane, zato što daju uvijek gol u zadnjim sekundama, vole da simuliraju, strašno su prgavi i bezobrazni... jednostavo protiv njih kad igraš unaprijed si poražen!
[ biotech @ 10.07.2006. 01:16 ] @
Citat:
icobh: jednostavo protiv njih kad igraš unaprijed si poražen!

nije nego jednostavno ne smes da izgubis zato sto su piz*e
[ milanche @ 10.07.2006. 05:39 ] @
Nisam ni jednom video da se na jednoj jedinoj utakmici desi toliko PRECIZNO DIJAMETRALAN obrt
okolnosti. (Video sam 1974 preokret u finalu, ali to je bila bitka dva fudbalska kolosa, u kojoj je
bolji tim prevladao).

Jedan igrac prvo potuce verovatnocu do nogu pucajuci penal u kojem se lopta odbija taman za
malo da bi gol bio priznat.

Zatim, isti taj igrac, u prelomnim trenucima meca, pokazuje najgore od svog karaktera i svoj lik
sportiste srozava do samog dna (naravno da je bio izprovociran, ali morao je da bude svestan
kao iskusan igrac i kapiten nacionalnog tima gde je tacka bez povratka i sta se sme a sta ne).

Na kraju, njegov tim gubi tako sto je promasen penal u kojem se lopta odbija taman za malo da
gol ne bi bio postignut.

Sve to na kraju jedne velike fudbalske karijere, u finalu jednog svetskog prvenstva.

Kad teorija verovatnoce biva potucena na ovakav nacin, prosto ne znam sta da radim sa svojom
obicnom ljudskom logikom. Ocito da se desava nesto zasta jednostavno nije dovoljna.
[ babylonian @ 10.07.2006. 08:24 ] @
Nego, sta bi Zidanu?
[ Gojko Vujovic @ 10.07.2006. 08:48 ] @
Opsovao ga Zabar, i neka ga je udario.
[ Fuzz @ 10.07.2006. 08:57 ] @
Pa i ja kazem, ali mi je bilo zalosno gledati takav zavrsetak jedne velike karijere.
[ ton_majstor @ 10.07.2006. 09:45 ] @
Meni ga apsolutno nije žao. Ako ga je izbacio!

Toliko su se svi manje+više očigledno pičkarali po terenu ovih mesec dana, i baš ON, "nedodirljivi" afrikanac da u FINALU, GLAVOM i PRED 1.300.000.000 ljudi onako zavari onog majmuna! E, pa ne ide, gospodo!

Ako ga je i psovao, po bilo kojoj osnovi... nije smeo da ga zvekne. Očigledno je Zidar odavno "prso", samo mu to niko nije rekao do sada.

A da su Francuzi bili bolji... pa i jesu, al zamalo...

Sad će onaj njihov "Šešelj", Lepen da dobije još pristalica.

Pozdrav!
[ Fuzz @ 10.07.2006. 10:10 ] @
Mislim da se Runijevo skakanje po jajima ipak ne moze porediti sa Zidanovom reakcijom na provokacije jednog premazanog Materacija.
[ BillyTheKid_79 @ 10.07.2006. 10:49 ] @
Treba ga dozivotno iskljuciti iz fudbala.
[ mrkidivx @ 10.07.2006. 12:23 ] @
Zidan nije smeo da napravi ono što je napravio pa makar bio i isprovociran.
Baš dao fin primer mlađim fudbalskim naraštajima i to na kraju karijere cccc...
[ Bojan Basic @ 10.07.2006. 12:27 ] @
[att_img]
[ babylonian @ 10.07.2006. 12:43 ] @
[ Milan Gligorijevic @ 10.07.2006. 12:47 ] @
Finish him
[ blejim @ 10.07.2006. 13:09 ] @
Italija je zasluzeno dosla do nove titule, ta prica o tome kako je sudija navlacio za Italiju je krajnje komicna, ali dobro ko gubi ima prava da se ljuti :D

Zidan me potpuno razocarao, ovim je pokazao da apsolutno ne zasluzuje da bude proglasen za najboljeg igraca, sta materaci ga je opsovao, pa STA?! Mislite da je to bila jedina prozivka na terenu, siguran sam da je bilo mnogo psovanja, ali neeeeeeee Zidan je jedini pavijan za koga ne vaze pravila pa ce on da zakuca protivnika i nikom nista, e pa ne moze. Mars napolje konju prljavi. Sigurno najprljaviji potez na citavom prvenstvu.
[ biotech @ 10.07.2006. 13:48 ] @
ko zna sta mu je rekao???? mora nesto mnogo gadno, mada ljudi ovde potezu "prangije" i
ako ih neko pogleda...
[ Floyd @ 10.07.2006. 13:56 ] @
On je Musliman jel da? Verovatno mu je opsovao majku, zenu, zenu, cerku itd. Oni su posebno osetljivi na to..
U svakom slucaju nije izjavio niti mislim da ce izjaviti tako da nikada necemo sigurno znati.

[Ovu poruku je menjao Floyd dana 10.07.2006. u 15:13 GMT+1]
[ drdrksa @ 10.07.2006. 13:59 ] @
Jos malo :

[Ovu poruku je menjao drdrksa dana 10.07.2006. u 15:20 GMT+1]
[ Fuzz @ 10.07.2006. 14:37 ] @
Citat:
Floyd: On je Musliman jel da? Verovatno mu je opsovao majku, zenu, zenu, cerku itd. Oni su posebno osetljivi na to..

A tebi posto nisi musliman mogu da psuju kevu do besvesti?

Citat:
blejim: Zidan je jedini pavijan za koga ne vaze pravila pa ce on da zakuca protivnika i nikom nista, e pa ne moze. Mars napolje konju prljavi. Sigurno najprljaviji potez na citavom prvenstvu.

Najprljaviji potez na prvenstvu? Jesi ti gledao prvenstvo? Ili si blejao?
[ aceall @ 10.07.2006. 14:43 ] @
Ova druga kod drkse je "krvava" (čitaj bolesna).

Nego šta je sa onim gifom što je okačio Bojan. Jel moguće da onolika slika teži više od 500 KB, ili je animirana a ja to ne vidim.
[ Fuzz @ 10.07.2006. 14:56 ] @
Animirana je...
[ babylonian @ 10.07.2006. 15:20 ] @
Citat:
A tebi posto nisi musliman mogu da psuju kevu do besvesti?

AHAHAHAHAHAH, hilarious :D

care!
[ biotech @ 10.07.2006. 15:34 ] @
svaka cast za animacije...
zidan rulez

http://video.google.com/videoplay?docid=1201662820745287204

evo kako se poigrava sa bagrom
[ mrki @ 10.07.2006. 16:28 ] @
eh, sreća što je Zidan toliki koliki je...ne mogu da zamislim kako bi cela situacija izgledala da je jedno 10-ak cm višlji
btw. Obojicu je trebao da izbaci!
[ Floyd @ 10.07.2006. 17:14 ] @
Citat:
Fuzz: A tebi posto nisi musliman mogu da psuju kevu do besvesti?

Opsuj kevu ili sestru jednom muslimanu...
Drugacije reaguju.
[ Slobodan Trebovac @ 10.07.2006. 17:25 ] @
Svjetsko prvenstvo se srozalo do kraja. Ne mogu da vjerujem da su Italijani sa onakvom igrom postali sampioni. Samo kad se sjetim kako i kad im je dosudjen penal protiv Australije smuci mi se? Pa oni su sa SAD-om igrali 1:1. Sad ce neko reci: pa bio je autogol, te ovo, te ono. Ali da su valjali pobijedili bi SAD. Zidan je stvarno napravio grdnu pogresku, ali samo mi je zao zasto nije jos jace udario onog jazavca koji je jedan od najprljavijih igraca, a mozda je to i bila unaprijed dogovorena taktika, sa zabarima se nikad ne zna. Zbog ovakvih utakmica smuci mi se fudbal.

P.S.
Po nekim izvorima Materaci je Zidana nazvao teroristom, a po drugim ga je provocirao zbog steroida koje je Zidan navodno uzimao.
[ Floyd @ 10.07.2006. 17:42 ] @
http://www.paddypower.com/bet?...d=663120&category=SPECIALS

[ Vostoki @ 10.07.2006. 20:31 ] @
Italija je prvak i pobedila bi i da se Francuzi nisu obrukali sa Zidanom.
[ Milan Gligorijevic @ 10.07.2006. 21:18 ] @
Citat:
tyranBL: Svjetsko prvenstvo se srozalo do kraja. Ne mogu da vjerujem da su Italijani sa onakvom igrom postali sampioni. Samo kad se sjetim kako i kad im je dosudjen penal protiv Australije smuci mi se? Pa oni su sa SAD-om igrali 1:1. Sad ce neko reci: pa bio je autogol, te ovo, te ono. Ali da su valjali pobijedili bi SAD.
Realno ni Francuska nije igrala nesto extra na pocetku, dosli su u situaciju da mogu i u grupi da ispadnu.
Nije mi jasno zasto je Zidan izabran za najboljeg igraca svetskog prvenstva. Poceo je nesto da igra u poslednjih par utakmica. Po meni najbolji je Bufon, Primio je jedan autogol i jedan iz penala (naravno velike zasluge za to ima odbrana italije). Posle onog krajnje ruznog poteza Zidana bio sam ubedjen da nece poneti "titulu" naj igraca, kad ono

My Game is Fair Play!!!
[ Slobodan Trebovac @ 10.07.2006. 21:59 ] @
Citat:
mmwc Posle onog krajnje ruznog poteza Zidana bio sam ubedjen da nece poneti "titulu" naj igraca, kad ono :(
My Game is Fair Play!!!

Ali treba se zapitati sta je to Materaci rekao kad se Zidan (ciju igracku karijeru ne moze osporiti bas niko) onako ponio? Naravno, ja ne osporavam da Zidan nije trebalo onako da reaguje, ali stvarno mozete zamisliti sta mu je Materaci rekao, a zna se da Zidan stvarno nikad nije bio prgav i grub igrac da ga onako udari. Naravno da je zasluzio da ga se izbaci, to je jasno. Ali znate sta mene najvise nervira? To sto ce Materaci biti u Italiji kao nekakva faca i junak, pa jelte on je isprovocirao "cuvenog" Zidana. Tipicno zabarski. Ja stvarno nemam nikakve koristi da navijam ni za jedne ili druge, ali tesko mi je bilo da navijam za Italiju kad imaju uvijek pacerski stil igre, kako klupski tako i reprezentativni.

My Game is Fair Play, but not on Materazzi Way!!!
[ ton_majstor @ 11.07.2006. 12:48 ] @
Ma, morali su da mu odaju poštu, kao prevaziđenom ili ZA-mrlom... dinosaurusu!

Stavite se u njegovu poziciju:

1. Znam da neću više NIKADA igrati...

2. Znam da ću dobiti to &$%&$/#$ priznanje...

3. Znam da sam oduvek nepriznat u mojoj zemlji (ne i unaokolo EU!) ... zato što sam Musliman.

4. Znam kako sam vaspitan, mene NIKO neće psovati!

5. Mrzim Italijane.

6. Onaj govnar mi je ..... sve po spisku... mamu mu... &/*%&/%/#$"

7. Truba je da zamaram celinu šake... glavudža je MAJKA!

8. Eto ga i CRVENDAĆ, i kraj karijere!

9. --- tj. wtf!

10. Ja sam milioner!

Pozdrav!
[ Black_eyed @ 11.07.2006. 13:31 ] @
Citat:
tyranBL: Ali treba se zapitati sta je to Materaci rekao kad se Zidan (ciju igracku karijeru ne moze osporiti bas niko) onako ponio?

"....Vuces se po terenu kao da su te doveli iz reprezentacije SCG...."
[ su27killeryu @ 11.07.2006. 14:53 ] @
Ahahaha ton majstor car si :)
[ Black_eyed @ 12.07.2006. 08:30 ] @
Brzi flash programeri....

Navucite i vi Materacija na glavu... http://www.bastardidentro.it/node/view/18910