[ vaske71 @ 03.06.2006. 13:11 ] @
sta mislite dali smo sami u svemiru ??? |
[ vaske71 @ 03.06.2006. 13:11 ] @
[ Not now, John! @ 03.06.2006. 13:16 ] @
Brate, ja sam sam na planeti, a kamoli u Svemiru. :)
[ MarinA VristolinA @ 03.06.2006. 13:19 ] @
Naravno da nismo!Naucnici jos uvek istrazuju da li ima jos nekog ali ako ima drugih galaksija i drugih "Sunca" onda mora da ima i jos koja "Zemlja".
[ Miroslav Jeftić @ 03.06.2006. 13:33 ] @
Što rekoše u jednom filmu ili gde već, ako smo sami, onda je to jedno veliko traćenje prostora. ;) Stvarno, s obzirom koliko ima zvezda samo u našoj galaksiji pomnoženo sa brojem galaksija - bilo bi stvarno jako teško poverovati da neka od tih sto milijardi na kvadrat zvezda nema u svom sistemu planetu povoljnu za razvoj (nekakvog) života.
[ dr.NPN @ 03.06.2006. 14:12 ] @
Ma otkud sami, sta ti je?
[ Vostoki @ 03.06.2006. 14:41 ] @
Pa ja mislim da je moguce da smo sasvim sami, ali smatram da je moguce da su postojale ili ce postojati i neke druge civilizacije.
Argumenti za ovo su mi da je Svemir veoma prostran i veoma star. Vek civilizacije je oko 10,000 godina pa bi znacilo da treba velika sreca pa da dve civilizacije stupe u kontakt, tj da postoje u isto vreme u rasponu od 15 milijardi godina i jos da smo blizu i jos da se i pronadjemo. A mi smo jos i na rubu nase galaksije, tako da... [ anardeV @ 03.06.2006. 14:48 ] @
Kad je talijanski astronom Schiaparelli nacrtao kartu Marsa na kojoj su bili prikazani ravni kanali na njegovoj površini, ljudi su pomislili da bi na Marsu moglo biti inteligentnih bića. No sonda Viking nije ondje otkrila tragove života, pa ćemo morati tražiti negdje drugdje.
Danas astrobiolozi nastoje odrediti specifične znakove svekolikog života, ne samo inteligentnog života, koje bi on emitirao u svemir. Oni te "potpise života" zovu biomarkerima (biobilježiteljima). Ako koristimo samo radiovalove kao markere života, to će isključiti sve druge oblike života koji se još nisu razvili do stupnja da mogu emitirati radio valove. Život na zemlji postoji milijunima godina, ali ljudi su počeli koristiti radio valove prije manje od stoljeća. Malcolm Fridlund, znanstveni suradnik na projektu Darwin kaže, "Ako drugi planeti slijede Zemljin uzor, vjerojatnije je da su nastanjeni dinosaurima ili čak bakterijama, nego nečim što zna brojati." [ Mauricije @ 03.06.2006. 15:08 ] @
Preveliko je to mesto samo za nas nekoliko
Definitivno mislim da nismo! [ Kosta ******um Rex Persia @ 03.06.2006. 15:28 ] @
Ne, naravno da nismo sami, naučnici uveliko rade na tome da otkriju signale neke vanzemaljske civilizacije. Samo je naš problem u tome što mi, za sada, još uvek ne posedujemo razvijenu tehnologiju koja bi nam omogućila da definitivno utvrdimo ima li još negde života osim na našoj lepoj planeti Zemlji.
Naravno, kada se naša tehnologija dovoljno razvije, za nekih 100 godina, vanzemaljci će nas prvi kontaktirati. Zašto nas sada ne kontaktiraju, verujem da postoji veoma dobar razlog, a to je da nas oni smatraju divljacima koji sami sebe uništavaju i vode ratove, pa verovatno ne vide svrhu da nas kontaktiraju. Ubeđen sam da je to razlog. [ Downforce @ 03.06.2006. 16:44 ] @
Za sada smo sami.
[ xander @ 03.06.2006. 17:00 ] @
Defintivno smo sami...
http://intelligentreasoning.bl...2006/05/privileged-planet.html Stars: Total number estimated in the Milky Way- 100 billion Over 80% are low-mass red dwarfs (most likely lack a habitable zone) 1-2% are massive short-lived blue giants Only about 4% of the stars are early G-type, main-sequence stars like our Sun 50% of those are in binary systems Then we have to consider what % of those are in the Galactic Habitable Zone Earth-like planets: We now know that our solar system is not typical We do know other planets exist At least 4% of Sun-like stars have giant planets at least as massive as Jupiter. Then we have the factors required for a planet to host complex life- Summary: Within the Galactic Habitable Zone Within the Circumstellar Habitable Zone Liquid water Orbit a Spectral type G2 dwarf main sequence star Protected by gas giants Nearly circular orbit- Oxygen rich Correct mass Large moon to stabilize the angle of rotation Moderate rate of rotation Terrestrial planet Ratio of water to continents Plate tectonic re-cycling Magnetic field Both plate tectonics and the magnetic field require the core have enough heat to keep it liquid. The convection currents mix the minerals before recycling and also produce the required magnetic field as it flows around the iron inner core. The Earth’s orbit is slightly elliptical. When the Earth is closest to the Sun (perigee) the southern hemisphere is enjoying summer, i.e. the Earth’s axis of rotation has the southern hemisphere at a better angle (than the northern hemisphere) towards the Sun for absorbing its vital rays. The Earth has the bulk of its continents in the northern hemisphere. Water stores the heat and then transfers it around the globe. [ Hefestionlove @ 03.06.2006. 17:03 ] @
Ako pazljivo analizirate carobne slike galaksija na sajtu http://www.hubblesite.org/gallery
shvaticete da je kosmos jedna "velika suma puna egzoticnih bica". Siguran sam da cemo ostvariti C.E.T.I.- kontakt sa predstavnicima vanzemaljskih civilizacija izmedju 2020.-2025.godine. Za sada naucnici rade na projektu S.E.T.I (potrage za vanzemaljskim civilizacijama),a savetovao bih im da se fokusiraju na galaksiju Velikog medveda. Nasi potomci,odnosno praunuci nase dece, imace mogucnost skolovanja u galaksiji Velikog medveda. [ Miroslav Jeftić @ 03.06.2006. 17:34 ] @
Pandora je dao odličan link. Čuvena su Hubble Deep Field slike, gde je slikan deo neba veličine čiodine glave na daljini ispružene ruke (tako nešto, ako se dobro sećam) i u tom malom delu je (sa sadašnjom tehnikom) identifikovano oko 2500 galaksija za koje pre toga niko nije znao da postoje. Čak i kada dođe do sudara galaksija, retko se dešava da sudare dve zvezde, jednostavno zato što su razdaljine između zvezda prevelike.
Gledajući na taj način, izleda mi prilično egoističan stav da smo toliko specijalni da u toliko velikom prostoru ne postoji niko osim nas. I kako možemo biti sigurni koje sve uslove mora ili ne mora da ispunjava neki svet da bi na njemu bilo života? Npr. skoro je bila emisija (national geogr. ili sličan izvor) da bi se jupiterov satelit Evropa mogao iskoristiti kao mesto za život ukoliko bismo imali malo bolju tehnologiju nego sada. Evropa se baš ne uklapa u te uslove sa linka koji je dao xander, ali već sada je neki ozbiljno uzimaju u obzir kao naseljivo mesto u nekoj ne tako dalekoj budućnosti. Zašto nas niko nije kontaktirao? Moje lično mišljenje je takođe zbog razdaljine. Previše je veliki prostor da bi komunikacija bila tako jednostavna - najbliža susedna galaksija je na 2.5 miliona svetlosnih godina. [ in2dstorm @ 03.06.2006. 18:06 ] @
pa zavisi kako gledate na to.
ako uzimateda su one belancevine ili sta vec jos iz pocetka evolucije ziva bica, onda mi je nekako nelogicno da nigde nikada sem na nasoj zemlji nije bilo zivota. u ovako ogromnom prostoru i vremenu...posle njih postoji realna mogucnos da dodje do nekih jednostavnih oblika bakterija i sl mikroorganizama. ali da postoji bas sada u relativnooj blizini dovoljno inteligentan vid zivota koji je u stanju da sa nama komunicira. to mi je malko neverovatno. mislim...zivotinje mogu medjusobno da komuniciraju(pripadnici jedne vrste), isto koa i ljudi, ali ljudi ne mogu da komuniciraju sa zivotinjama, ni majmuni sa glistama, ni gliste sa mikroorganizmima.prema tome, ne znam zasto bi mogao neki visi oblik zivota da komunicira sa nama sem da nas lovi ili dresira, a da bas sada postoji oblik zivota na priblizno istom nivou svesti kao nas. pa...malo verovatno. realno, kada bi mi otkrili da na, lupam, mesecu postoji gomila bica intelektualnog nivoa psa, sta bi mi radili??? slali im neke signale?radio talase? poruku"we come in peace" na vise svetskih jezika? ili otisli u'vatili jedno i doveli ga na ispitivanja? you get the point? [ Sumarius @ 03.06.2006. 18:25 ] @
Procitao sam par interesantnih odgovora i vidim da ljudi znaju o cemu pricaju i jako mi se svidjaju odgovori!
Ne nismo sami,bilo bi prepotentno misliti da smo jedini u ovom svemiru! Mozda bi sledeca tema trebala da bude: Sta kad budu dosli? Ili da li su medju nama? Jer ako govorimo o inteligentnim bicima koja mogu da savladaju ogromne prostore svemira,sto bi im bilo tesko da se u ovom trenutku vec ovde i vec sada ne nalaze medju nama? the truth is out there?X-files [ Zikka @ 03.06.2006. 18:44 ] @
Sigurno je da nismo sami . Samo sto jos nismo zvanicno kontaktirani.
[ dalibord5 @ 03.06.2006. 19:47 ] @
Jedino je sigurno da ne znamo da li smo sami ili ne.
A i to je relativan pojam. Moze se biti sam u kuci koja je omedjena prostorom i vremenom. Kako oceniti da li smo sami u necemu cemu ne znamo granice? A postoji i faktor vremena. Mozda je bilo zivota i na Marsu,ali pre 100 miliona godina. Danas nema. Mozda zivota ima negde u svemiru,ali nikada necemo doci jedni do drugih jer smo ograniceni vremenom.Mozda ovog trenutka ima zivota u svemiru ali tako daleko da nikada ne mozemo stupiti u kontakt sa tim oblikom zivota. A kad budemo mogli,tog zivota nece vise tamo biti,ili nece biti nas... I kako onda ceniti ima li zivota "negde tamo"? [ Hefestionlove @ 03.06.2006. 19:52 ] @
Ako Vas zanima kako uspostaviti kontakt snagom uma sa civilizacijama iz drugih galaksija,kao i da saznate prognozu daleke buducnosti procitajte odlican clanak:"KONTAKT SA CIVILIZACIJAMA IZ DRUGIH GALAKSIJA" na:
http://z14.invisionfree.com/LEPOTANI/index.php?showtopic=775 Na istoj adresi mozete procitati i moju analizu teme:"DA LI SATURNOV MESEC TITAN SLUZI KAO BAZA ZA LETOVE LETECIH TANJIRA PREMA ZEMLJI?". Takodje na istoj adresi mozete procitati i clanak:"TRECI SVETSKI SUKOB-2007" Atomski rat pocinje u Izraelu! [Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 06.08.2006. u 23:38 GMT+1] [Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 06.08.2006. u 23:40 GMT+1] [Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 07.08.2006. u 14:34 GMT+1] [ zaraza @ 03.06.2006. 20:18 ] @
@xander
da, tacno je to, mrzi me sad da trazim tacne podatke o tome kako izgleda jedna zemljolika planeta, a iako izgleda prilicno 'zaje*ano' to uopste nije tolika retkost, ni veliko cudo. Druga stvar je sto je to analiza zivota baziranog na ugljeniku, tako da ne uzima u ozbir recimo nekakv silicijumski zivot.. @hefestion ne vidim na onom forumu nista sto detaljnije objasnjava tvoju tvrdnju o 'galaksiji' veliki medved (sto je inace sazvezdje, a ne galaksija)... [ Shadowed @ 03.06.2006. 22:02 ] @
Hmm, mislim da nismo dali sami. Mislim da su dali jos neki.
[ Miroslav Jeftić @ 03.06.2006. 22:51 ] @
@zaraza
Ne treba očekivati previše od Pandore Pretpostavljam da u nekoj "blizini" verovatno nema komšija, inače bi ih verovatno uočili do sada, ali u drugoj galaksiji je sigurno veća šansa. Uostalom, verovatno imaju pametnijeg posla nego da se bave nama, a i mi imamo dovoljno problema i bez njih - ne možemo ni u EU da uđemo, kako bi tek ušli u neku intergalaktičku uniju? [ zaraza @ 03.06.2006. 23:43 ] @
u blizini je jako relativan pojam...
s obzirom da se radio astronomija razvija tek nekih 50-ak godina, mozemo da racunamo da je ono sto 'vidimo', ili bolje reci cujemo u tom krugu (50 sv godina) ono gde bi mogli da ocekujemo nesto...e sad, tih 50 sg, je u sustini jako malo...dobar deo istrazivanja se vrsi preko Arecibo opservatorije, cija je antena nepomicna (uzidana u brdo), tako da je samo mali deo neba dostupan...mislim da se nekih tehnikama moze slusati i +- 15 stepeni oko centra ili tako nesto...u svakom slucaju - malo :) [ Hefestionlove @ 04.06.2006. 13:44 ] @
Srbija jos dugo nece uci u EU a i kada udje to joj nece doneti nista dobro.
[ Divjak @ 04.06.2006. 16:01 ] @
[ codemaster @ 04.06.2006. 21:54 ] @
Mislim da jesmo. Mislim da nema nicega osim coveka.
[ su27killeryu @ 04.06.2006. 22:13 ] @
Mislim da mi se je*e za to(a i inace) :)
[ biotech @ 04.06.2006. 22:40 ] @
[ vaske71 @ 05.06.2006. 00:30 ] @
Citat: biotech: a mislis da se nama je*e zbog toga :D Citat: su27killeryu: Mislim da mi se je*e za to(a i inace) :) Znate ako se vama j ... to je vasa stvar ja sam pitanje postavio sasvim ozbiljno Dakle sta mislite dali smo sami u svemiru ??? [ su27killeryu @ 05.06.2006. 08:32 ] @
Mislim da se dali pise odvojeno, sem ako se ne DAJE nesto :)
Znas, savladavanje gramatike ti moze pomoci u otkrivanju tajni Madagaskara... [ ton_majstor @ 05.06.2006. 08:44 ] @
Momci, upristojite se!
Ovako ste oterali sve u offtopic, pljuvanje i potencijalno simpatičnu temu šaljete u limbo! Pozdrav! [ codemaster @ 05.06.2006. 09:09 ] @
Citat: ton_majstor: Momci, upristojite se! Ovako ste oterali sve u offtopic, pljuvanje i potencijalno simpatičnu temu šaljete u limbo! Pozdrav! Tema je smesna. Verujes, ili ne. Jednostavno. Ako ti se "vera" zasniva na nauci, onda si na*ebo. [ Atos @ 05.06.2006. 10:20 ] @
Nek' nam vrate Elvisa, Haseta, Bruce Lee-a
a evo im silikoni, atomska i CIA... [ biotech @ 05.06.2006. 11:22 ] @
u svemiru postoji zvezda koliko ima zrnaca peska na svim plazama na zemlji
malo je neverovatno da na samo jednom od tih zrnaca ima zivota.... [ tdjokic @ 05.06.2006. 13:15 ] @
Off topic:
Izvinjavam se, ali stvarno i iskreno, ali nisam mogao da odolim: sta "u svemiru", pa mi smo sami i na Zemlji! (mislim, mi Srbi, svi nas ostavise, shmrc... ) A sa ovim zrncima peska se zaista slazem. Svemir je ogroman, mora da jos negde nesto ima, nema sanse da nema. Jedino sto je mozda daleko, pa se sa njima ne vidimo i ne cujemo. Sto nas opet vraca na politiku - mozda je i bolje da se ne vidimo i ne cujemo, Indijancima je bilo mnogo lepo dok nisu saznali da "nisu sami" na Zemlji, ostalo je istorija. [ milanche @ 06.06.2006. 06:07 ] @
Ma bre braco Zemljani, niste bre sami, sta vam je...mislim stvaaaaarno...
[ Ave @ 06.06.2006. 15:43 ] @
Pa naravno da nismo sami.
[ Boboje @ 06.06.2006. 18:31 ] @
Citat: tdjokic: Off topic: Izvinjavam se, ali stvarno i iskreno, ali nisam mogao da odolim: sta "u svemiru", pa mi smo sami i na Zemlji! (mislim, mi Srbi, svi nas ostavise, shmrc... :-) ) Ja mislim da Srba ima i van Zemlje [ AlexanderTheGreatest @ 09.06.2006. 12:57 ] @
Prema "Autostoperskom vodiču kroz galaksiju" autora Daglasa Adamsa:
NASELJENOST U VASELJENI: ne postoji. Objašnjenje: Poznato je da je broj svetova beskonačan, iz jenog razloga što ima beskonačno mnogo protora u kome se nalaze. Ali nisu svi naseljeni. Prema tome, broj naseljenih svetova mora biti konačan. Bilo koji konačan broj podeljen sa beskonačnošću toliko je blizu ničemu da ga ne treba ni pominjati i zato se može reći da je prosečna naseljenost svih planeta Vaseljene jednaka nuli, a ljudi koje možda srećete s vremena na vreme samo su proizvod vaše bolesne mašte. P.S. Vodič je neosporan. Stvarnost često greši. :) [ sk300 @ 05.08.2006. 21:31 ] @
ovisi na sto mislis... mislis na zivot opcenito moguce je da nismo sami.
ako mislis na nesto kao covjek ili neka inteligentna bica... tesko.... evo na zemlji imas extraextremne oblike zivota. ima neka zivotinja (ako se tako moze nazvati) koja zivi po 10000 godina (nisam pogresno napisao!) i hrani se kamenjem, ne dise kisik, nego neki (za covjeka) otrovni plin. mislim da ih zovu zderaci kamenja ili tako nesto. tako bi lako bilo moguce da ima i na drugim planetima. [ tox master @ 05.08.2006. 23:45 ] @
pozdrav
i ja imam misljenje da "tamo negde" jos neko razmislja na ovu temu kao i mi sad,doduse mozda ne komuniciraju ovako preko tastature kao mi sada vec preko recimo dimnih signala ili ko zna kako vec (mogucnosti je mnooogo). a posto sam inace uvek verovao u logiku i zakon verovatnoce onaj primer sa zrnima peska je po meni bas na mestu i najverovatnije i jeste bas tako. u svakom slucaju bih voleo da dozivim taj dan kada ce se objaviti vest o tome (mada sumnjam ) a najvise zbog toga da vidim koji je od mnogobrojnih filmova na ovu temu bio najblizi istini! ET,ZVEZDANE STAZE,STAR WARS,ALIEN,DAN NEZAVISNOSTI... a kakvi smo baksuzi mi balkanci prvo ce kod nas sleteti jedan onakav brodic kao iz "DANA NEZAVISNOSTI" a onda smo obrali bostan! a opet ko zna mozda bi hteli da se udruze sa nama protiv citavog sveta a onda bi videli cija majka crnu vunu prede! e sad sam stvarno preterao a?! necu vise...sta ce biti bice. pozdrav [ Hefestionlove @ 06.08.2006. 00:27 ] @
Prica se da Amerikanci poseduju najmanje jednu vanzemaljsku letilicu. A to znaci da poseduju i vanzemaljsku tehnologiju koju koriste za izradu sofisticiranog oruzja. Imao sam prilike da pogledam jedan tajni film iz arhive KGB-a ,sa koga je skinuta oznaka tajnosti, i u kome se vide naoruzani vojnici koji obezbedjuju mesto na kome se srusila vanzemaljska letilica. Znaci da i Rusi poseduju najmanje jedan vanzemaljski brod.
Znaci nismo sami u svemiru. Mozda nas posecuju i nasi potomci iz buducnosti? :))) [ Hefestionlove @ 06.08.2006. 00:39 ] @
U knjizi "Besucher aus der Zukunft", ("Posetioci iz buducnosti"), Meckelburg doslovno pise:"Mnogo govori u prilog tome da nepoznati leteci objekti sto kruze oko Zemlje ,postajuci vidljivi s vremena na vreme,poticu s naseg planeta....Njima upravljaju nadolazece generacije covecanstva,naslednici spoznaja Newtona, Einsteina, H.G.Wellsa, Wernera von Brauna i Gagarina".
[ SqlByte @ 06.08.2006. 02:11 ] @
kao shto neko reche, jedan od glavinh problema je ogranichenje vremenom... mozhda ce i da bude nekad zhivota, a mozhda je i bilo... mozhda ?!?!
A shta i ako postoje neki oblici zhivota ? zashto oni moraju da budu inteligentniji od nas ? ljudi hoce znanje na brzinu pa misle da ce neki mali zeleni iz svemira da mu donese to znanje... shta ako smo mi inteligentniji ? Da li mislite da je nash mozak u sposobnosti da predpostavi kako bi ta zhiva bica izgledala ? da li bi uopshte bila to neka "bica" da li bi uopshe bila "zhiva" :o [ superbaka @ 06.08.2006. 09:26 ] @
Citat: Hefestionlove: Prica se da Citat: Znaci nismo sami u svemiru. jel' ti vidis kako izvodis zakljucke? [ Nemanja Avramović @ 06.08.2006. 11:27 ] @
Definitivno smo sami. Ili možda nismo sami ali postoji onaj problem "vremena" koji je neko pomenuo, a ako je tako, onda nam je opet isto kao i da smo sami
[ Hefestionlove @ 06.08.2006. 19:22 ] @
Mozda nas posecuju nasi potomci iz buducnosti? Mnogima ce biti neshvatljivo i neverovatno da ljudi buducnosti putuju u proslost ,pa i u daljnju buducnost. Vreme nije reka na kojoj se dogadjaji odvijaju jedni nakon drugih. Mnoge spoznaje moderne fizike ,ali i parapsihologije,nagone na zakljucak da se struktura vremena moze pre usporediti s beskrajno velikom glavicom luka,nego s rekom koja tece u jednom smeru. Svaka ljuska tog imaginarnog modela u obliku glavice luka odgovara jednoj vremenskoj liniji na kojoj se nalazi svemir u odredjenom trenutku razvoja.
Drugim recima,kao sto su u glavici luka prisutne sve ljuske odjednom,tako su i vremenske ljuske prisutne istovremeno sa svim dogadjajima. Meckelburg pretpostavlja postojanje paralelnih svetova. Usput,ta misao i nije nova,jer je poznaju istocne i zapadne filosofije. Mnogo govori u prilog tome da nepoznati leteci objekti sto kruze oko Zemlje postajuci vidljivi s vremena na vreme,poticu s naseg planeta. P.S. Ako vas zanima kako uspostaviti kontakt snagom uma sa civilizacijama iz drugih galaksija ,kao i prognoza daleke buducnosti procitajte zanimljiv clanak na adresi http://z14.invisionfree.com/LEPOTANI/index.php?showtopic=775 [Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 06.08.2006. u 22:58 GMT+1] [ Nemanja Avramović @ 06.08.2006. 21:52 ] @
Razmišljao sam o toj teoriji (glavice luka) ali nisam znao kako da je predstavim ostalima. Nešto kao da vreme stoji a mi samo prolazimo kroz njega.
[ Hefestionlove @ 06.08.2006. 21:56 ] @
Na istoj adresi http://z14.invisionfree.com/LEPOTANI/index.php?showtopic=775
procitajte moje razmisljanje na temu:"DA LI SATURNOV MESEC TITAN SLUZI KAO BAZA ZA LETOVE LETECIH TANJIRA PREMA ZEMLJI?". [ Hefestionlove @ 06.08.2006. 22:27 ] @
Nemanja,
Pozivam Tebe ali i ostale forumase da procitate "Vremenski stroj" H.G.Wellsa. Citiracu Vam jedan odlomak iz tog romana:"Ova mala stvar,rekao je putnik kroz vreme, samo je model. To je zamisao stroja pomocu kojeg se moze putovati kroz vreme. Primetit cete da on izgleda cudno,a ova zraka sto neobicno svetluca izgleda pomalo nerealno". Ovaj odlomak iz romana H.G.Wellsa "Vremenski stroj" podseca na opise letecih tanjira. U opisu vremenskog stroja i Wells dotice problem prostora i vremena ,koji je ocigledan i kad je rec o letecim tanjirima. Pitanja vezana uz prostor i vreme zaustavljaju se,ocito,na granici nasih mogucnosti razmisljanja. Podseticu Vas da je to uocio vec francuski filosof Descartes,kad je rekao da se prostor i vreme ne mogu definirati! Tu misao zastupa i americki matematicar Alfred N. Whithead,poznat po neortodoksnim istrazivanjima vremena. On kaze,citiram:"Nemoguce je razmisljati o vremenu i stvaralackoj moci prirode,da se pri tome ne dodje do granicnih pitanja koja,u ovom trenutku,prelaze mogucnosti ljudskih razmisljanja". Moj zakljucak je sledeci. Ocito,vreme ce biti sledeca prepreka koju ce covek pokusati svladati,nakon sadasnjih istrazivanja svemira. Uspe li,"temponauti" ce putovati kroz vreme upravo onako kako sada astronauti putuju kroz svemir! [ Fuzz @ 07.08.2006. 07:57 ] @
Citat: Hefestionlove: Nemanja, Pozivam Tebe ali i ostale forumase da procitate "Vremenski stroj" H.G.Wellsa. Ili da pogledaju sve nastavke "Povratka u buducnost" :) [ Hefestionlove @ 07.08.2006. 13:06 ] @
Posto smo mi jos uvek primitivni siguran sam da vanzemaljske civilizacije ,odnosno ufonauti nadgledaju dogadjaje na nasem planetu.
Galakticke sile nadziru vruca zarista sukoba na Zemlji i razvoj,odnosno sirenje,atomskog oruzja. Uz to,ufonauti kontoliraju najvaznije strategijske tacke naseg globusa: Baltik,Skandinaviju,Gibraltar,La Manche,Bosfor i Dardanele. Leteci tanjiri prate kretanje ruskih i americkih ratnih brodova,a nadziru i velika industrijska sredista u Francuskoj,Nemackoj,Italiji i drugim zemljama. Pod njihovom kontrolom su i nalazista nafte u Rumuniji (koja su ,usput receno,najveca u Evropi) kao i poljski i ruski veliki izvori energije. Uz to,nepoznati leteci objekti nadlecu vojne baze pa je tako,na primer,vojna baza u La Speziji (Italija) pod stalnim nadzorom letecih tanjira. Posebna ucestalost pojave UFO zabelezena je nakon eksplozije prve atomske bombe i podizanja atomskih postrojenja za civilne i vojne potrebe. Evo sta o tome misli Jean Prachan u knjizi:"UFO-s in Bermuda Dreieck" ("UFO u Bermudskom trouglu"). On iznosi tezu da UFO dolaze s davno potonule Atlantide. Ocigledno je,misli taj autor,da interes,sto ga u poslednje vreme NLO posebno iskazuju za dogadjaje na Zemlji,treba dovesti u vezu s ucestalim atomskim eksplozijama. Naime,ufonauti s Atlantide drze pod stalnom kontrolom vojne i druge vitalne instalacije na povrsini,odnosno kopnu,drze pod kontrolom najvece zalihe urana na morskom dnu,a isto se tako brinu da se ne bi narusila atomska ravnoteza super-sila! Ocito,ta teorija,sadrzi misao da se o sigurnosti i miru u svetu brine neko treci,pa ce,ako zatreba,intervencija tih neznanaca spreciti katastrofu. P.S. Realno mozemo ocekivati da atomski rat pocne u Izraelu 2007.godine a vise informacija o tome procitajte u clanku:"TRECI SVETSKI SUKOB-2007" na adresi http://z14.invisionfree.com/LEPOTANI/index.php?showtopic=775 [ boccio @ 07.08.2006. 14:38 ] @
Citat: Hefestionlove: Galakticke sile nadziru vruca zarista sukoba na Zemlji i razvoj,odnosno sirenje,atomskog oruzja. Uz to,ufonauti kontoliraju najvaznije strategijske tacke naseg globusa: Baltik,Skandinaviju,Gibraltar,La Manche,Bosfor i Dardanele. Leteci tanjiri prate kretanje ruskih i americkih ratnih brodova,a nadziru i velika industrijska sredista u Francuskoj,Nemackoj,Italiji i drugim zemljama. Pod njihovom kontrolom su i nalazista nafte u Rumuniji (koja su ,usput receno,najveca u Evropi) kao i poljski i ruski veliki izvori energije. Uz to,nepoznati leteci objekti nadlecu vojne baze pa je tako,na primer,vojna baza u La Speziji (Italija) pod stalnim nadzorom letecih tanjira. Wow... ovo je fantasticno. Bi li mi dao broj svog dilera, izgleda da ima prvoklasnu robu [ Mikky @ 07.08.2006. 14:48 ] @
I meni i meni!! :)
[ Oliver Klaćik @ 07.08.2006. 14:51 ] @
Jel ima neki broj Trećeg Oka koji nisi pročitao?
Tema se kretala u naučnom pravcu i onda si bez ikakve potrebe počeo da ubacuješ SciFi/paranormalne/bullshit teorije zavere... Ako ćemo tako, onda ja imam poverljive informacije da nismo sami u svemiru i da će do prvog kontakta između ljudske rase i Vulkanaca doći 5. aprila, 2063. godine u Montani... A sada ozbiljno... Veličina svemira i postojanje vode na Marsu i Evropi, govore u prilog teoriji da razvoj života na Zemlji nije bio 'freak of nature' nego da je to česta pojava. Sa druge strane, ogromna udaljenost između zvezda i teorija relativiteta, govore da je teško da ćemo ikada moći da se sa nekim od tih života sretnemo ili da bar govorimo u real-time fazonu. A ako hoćeš da govoriš o UFO-ima, Atlantidi, Bermudskom trouglu, Denikenu i sl. glupostima, ili da reklamiraš svoj 'sajt', otvori neku temu novu temu, a nemoj da upropaštavaš ovu... Btw, kad već dajemo linkove ka sajtovima: http://www.jessica-alba.com/ [ Deda_Mraz @ 07.08.2006. 19:20 ] @
Citat: Hefestionlove: Posto smo mi jos uvek primitivni siguran sam da vanzemaljske civilizacije ,odnosno ufonauti nadgledaju dogadjaje na nasem planetu. Galakticke sile nadziru vruca zarista sukoba na Zemlji i razvoj,odnosno sirenje,atomskog oruzja. Uz to,ufonauti kontoliraju najvaznije strategijske tacke naseg globusa: Baltik,Skandinaviju,Gibraltar,La Manche,Bosfor i Dardanele. Leteci tanjiri prate kretanje ruskih i americkih ratnih brodova,a nadziru i velika industrijska sredista u Francuskoj,Nemackoj,Italiji i drugim zemljama. Pod njihovom kontrolom su i nalazista nafte u Rumuniji (koja su ,usput receno,najveca u Evropi) kao i poljski i ruski veliki izvori energije. Uz to,nepoznati leteci objekti nadlecu vojne baze pa je tako,na primer,vojna baza u La Speziji (Italija) pod stalnim nadzorom letecih tanjira. Posebna ucestalost pojave UFO zabelezena je nakon eksplozije prve atomske bombe i podizanja atomskih postrojenja za civilne i vojne potrebe. Evo sta o tome misli Jean Prachan u knjizi:"UFO-s in Bermuda Dreieck" ("UFO u Bermudskom trouglu"). On iznosi tezu da UFO dolaze s davno potonule Atlantide. Ocigledno je,misli taj autor,da interes,sto ga u poslednje vreme NLO posebno iskazuju za dogadjaje na Zemlji,treba dovesti u vezu s ucestalim atomskim eksplozijama. Naime,ufonauti s Atlantide drze pod stalnom kontrolom vojne i druge vitalne instalacije na povrsini,odnosno kopnu,drze pod kontrolom najvece zalihe urana na morskom dnu,a isto se tako brinu da se ne bi narusila atomska ravnoteza super-sila! Ocito,ta teorija,sadrzi misao da se o sigurnosti i miru u svetu brine neko treci,pa ce,ako zatreba,intervencija tih neznanaca spreciti katastrofu. P.S. Realno mozemo ocekivati da atomski rat pocne u Izraelu 2007.godine a vise informacija o tome procitajte u clanku:"TRECI SVETSKI SUKOB-2007" na adresi http://z14.invisionfree.com/LEPOTANI/index.php?showtopic=775 Citat: boccio: Wow... ovo je fantasticno. Bi li mi dao broj svog dilera, izgleda da ima prvoklasnu robu Koliko mogu da vidim, Pnadora je ovih par rečenica na koje mu se ti smeješ izvukao iz knjige. Prema tome, nije lepo da se smeješ nečemu što o čemu i sam znaš da nemaš pojma. Isto tako kada bih ti rekao da su postojali dinosaurusi koji su ličili na ljudske oblike (glava, profili...udovi) u doba dinosaurusa nebi mi verovao, jer ne razumeš i nikada nisi učio paleontologiju... Tako da ne treba se smejati i prozivati nekoga za nešto što niti možeš da dokažeš niti da osporiš da se to desilo/postoji/vlada... Inače šta mislite kako su nastale sve one piramide, viseći vrtovi, hramovi, gradovi Atlantide, hramovi gde su živele Inke, na jugozapadu meksika kako objašnjavate život MOČA civilizacije, i njihov nestanak u samo jednoj generaciji? Neki kažu da su se odredjeni vladari bavili kabinalizmom i narod je bežao i izumreo usled velike suše koja se desila na tom mestu (gde je sada pustinja) oko 1150-1190 godine ?? Narodi su tu živeli...ali niko ne zna zbog čega su otišli... tako isto neko zna da postoje neidentifikovani letećo objekti pa ih neki dokazi ubedjuju u suportno... [ dalibord5 @ 07.08.2006. 20:01 ] @
Da ne bude off topic ,i na ovoj planeti i ma toliko nepoznanica i mracnih perioda istorije,da me pitanje "jesmo li sami..." uopste ne muci.
Jos se ne zna kako su piramide izgradjene,tajanstveni kipovi na uskrsnjim ostrvima,Maje,Asteci,crtezi u pustinji novog Meksika... Mit o Atlantidi... Ako pouzdano ne znamo mnogo ni o onome od pre par hiljada godina i uz materijalne dokaze i ostatke,kako uopste da razmisljamo o necemu tako dalekom kao zivot u svemiru? A nije nam sasvim jasan ni zivot na ovoj planeti,ni mi na njoj... [ Miroslav Jeftić @ 07.08.2006. 20:45 ] @
Citat: Deda_Mraz: Koliko mogu da vidim, Pnadora je ovih par rečenica na koje mu se ti smeješ izvukao iz knjige. Prema tome, nije lepo da se smeješ nečemu što o čemu i sam znaš da nemaš pojma. Knjiga je malo jača, tako da ne vidim zašto bi bilo ko bio impresioniran takvim izvorom. [ Deda_Mraz @ 07.08.2006. 20:57 ] @
Pa kao ćemo tako i da vinčijev kod je malo JAČA knjiga pa ne vidim zašto bi ko bio impresioniran takvim izvorom!?
Nije poenta bila u tome... nego da je čovek samo citirao a ovaj mu se smejao na citat kao da je on to rekao, to je bila suština posta! [ Hefestionlove @ 07.08.2006. 20:57 ] @
Pripadnici ljudske rase su za vanzemaljce sigurno primitivni divljaci kojima je neophodan staratelj.
Naime pronadjene su mini rakete sa nuklearnim punjenjem koje mogu da "zbrisu" samo jedan deo grada ,cak i jednu njegovu cetvrt. Po mojim prognozama atomski rat pocinje u Izraelu 2007.godine kada ce biti koriscene te mini rakete sa nuklearnim punjenjem. Priznacete da je ljudska rasa mnogo "napredovala" od dana kada su bacene atomske bombe na Hirosimu i Nagasaki. "Napredak" je u tome sto se vise nece koristiti atomske bombe vec "humane" mini rakete sa nuklearnim punjenjem. [ Deda_Mraz @ 07.08.2006. 21:01 ] @
Citat: Hefestionlove: "Napredak" je u tome sto se vise nece koristiti atomske bombe vec "humane" mini rakete sa nuklearnim punjenjem. Pa čekaj u čemu je razlika? ove male ove velike? [ Ave @ 07.08.2006. 21:23 ] @
Pogledajte ovo. Cisto da vidite kolika je zemlja u odnosu na druge planete.
http://www.rense.com/general72/size.htm [ Nemanja Avramović @ 07.08.2006. 21:42 ] @
Znači naseljavamo Jupiter... Još kad bi mogli... ne možemo bre Mesec da naselimo...
[ KnightOfDoom @ 07.08.2006. 21:42 ] @
Cek' koliko sam ja razumeo nas posecuju nasi potomci koji su temponauti i s' vremena na vreme svrate ufonauti da bi nam se smejali jer smo primitivni.Povremeno prelete preko Francuske, Nemacke i Italije kako bi se nagledali industrijskih pogona i gradskih obelezja.I svrate u Rumuniju da pokupe kintu od prodaje nafte.Ali oni ne dolaze, kako smo mislili, iz svemira vec davno potonule Atlantide.Tako da bi ih umesto ufonauti mogli zvati i atlantidonauti.
E sad ti atlantidonauti imaju neke veze sa gej sajtom i Dzesikom...i tu je i neka atomska bomba koja je smanjena iz prakticnih razloga, i moze da s*ebe samo jedan blok a ne ceo grad. Znaci da je pogodna za Novi Beograd posto je sav u blokovima. Ja mislim da ce prvo da uniste 28-mi blok jer su tamo mnogo ruzne zgrade.I slazem se sa pandorom da ce atomski rat da krene 2007 kad Izrael napadne 28-mi blok.Onda ce da im odgovori 24-ti jer su im s*ebali komsije, a 23-ci i 22-gi ce da se umesaju cisto da ne bi ispali pi*ke. I tada nastaje pakao svetskih razmera. [ Oliver Klaćik @ 07.08.2006. 21:48 ] @
Zašto je tolikim ljudima lakše da poveruju da je neka naprednija civilizacija odgovorna za mnoga arhitektonska dostignuća u prošlosti, a ne ljudska rasa? Mislim da bi naši preci bili uvređeni kada bi znali koliko ih danas ljudi potcenjuje...
@Pandora: Kakve su to tvoje prognoze i na čemu ih zasnivaš? Da li si imao vizije? Tripove? Mislim, da li uopšte možeš da govoriš argumentovano ili ćeš sve vreme da pričaš 'zna se', 'priča se', 'predviđam' itd. [ Hefestionlove @ 07.08.2006. 21:59 ] @
Sto se Srbije tice ostacemo van dometa zracenja i necemo ucestvovati u tom svetskom sukobu koji pocinje 2007.
Zeleo sam ironicno da primetim da kao ljudska rasa uopste nismo evoluirali od dana kada su bacene atomske bombe na Hirosimu i Nagasaki. Jedini "napredak" je u tome sto su danas pronadjene te mini rakete sa nuklearnim punjenjem koje ce moci da "zbrisu" samo jedan deo grada! Bojim se da ljudska rasa nije duhovno napredovala u poslednjih 60 godina. Mi jos nismo dovoljno zreli za ravnopravan dijalog i kontakt sa vanzemaljcima. Sta Vi mislite kako nas oni dozivljavaju? Najverovatnije su ljudi za njih "neotesane sirovine"! [ Deda_Mraz @ 07.08.2006. 22:13 ] @
Citat: Hefestionlove: Sto se Srbije tice ostacemo van dometa zracenja i necemo ucestvovati u tom svetskom sukobu koji pocinje 2007. Mene zanima prvenstveno bračni partner, rodjena je 1.15.1985 i da li ima tu neke crne magije? S'ljubavlju Srećko! Nadam se da moje pismo neće završiti u košu! [ Miroslav Jeftić @ 07.08.2006. 23:23 ] @
Citat: Deda_Mraz: Pa kao ćemo tako i da vinčijev kod je malo JAČA knjiga pa ne vidim zašto bi ko bio impresioniran takvim izvorom!? Nije poenta bila u tome... nego da je čovek samo citirao a ovaj mu se smejao na citat kao da je on to rekao, to je bila suština posta! Da Vinčijev kod je obična fikcija i s njim stvarno niko i nije impresioniran kao istorijskim izvorom, dok ta knjiga pretenduje da bude kao nešto ozbiljno, a nije ništa bolja od Siriusa (ako se neko još seća Siriusa). Shvatio sam poentu posta, samo sam hteo da dodam da su i citat i izvor za podsmeh. [ zaraza @ 08.08.2006. 00:19 ] @
@Deda_Mraz
osvrat na jedan tvoj raniji post u kom osporavas pravo da se smejemo pandori :) pandora lupa k'o maksim po diviziji, njegove price o UFO i slicnim stvarcicama su u najmanju ruku smesne.... i ne samo to, nego on nikakve dokaze ne iznosi nego samo laprda, sto je dodatan razlog za smeh.... a literatura koju koristi....heheheh...obozavam knjige autora tipa Spasoje "Svetlosana Formula" Vlajic :) [ Nibble @ 08.08.2006. 12:19 ] @
ko je taj pokemon?
To je Pandora [ markalauskas @ 10.08.2006. 19:50 ] @
Ja sam mali vanzemaljac koji zivi u vasim kompjuterima i to sto upravo drzite u ruci su moje genitalije, a po osmehu na vasim licima vidim da i vama prija koliko i meni :)
Kakvi bre crni vanzemaljci. Koliko od Vas je videlo nekad "nesto"? Ma ja i da vidim ne bih verovao, tek kad dodirnem njihove genitalije :))) Sve je to marketing. Bolje te pare sto trose na kojekakve experimente, satelite SETI, CETI i slicne gluposti potrose na gladnu Afriku ili naprave neku enterprajz masinu za materijalizovanje hrane... ili neku slicnu stvar koja ce da koristi covecanstvu u prakticnom smislu. [ KnightOfDoom @ 10.08.2006. 21:25 ] @
Citat: Ti kao Jay iz Clerks 2 kad prica sta je sve mogao da radi u zovotu umesto da valja gudru. "...or maybe an astronaut..yeah...I'd be a first motherfucker to see a new galaxy, or find a new alien life form...and fuck it..." [ Hefestionlove @ 11.08.2006. 00:38 ] @
Dragi prijatelji,
Pogledajte u periodu od 10.-15.avgusta spektakularni meteorski pljusak. Ja idem sa jednim mojim prijateljem diplomatom na jednu visoku planinu odakle cemo moci da uzivamo u tom carobnom prizoru. Ako niste u mogucnosti da odete na neku visoku planinu pokusajte da posmatrate taj fenomen sa Kalemegdana ali nisam siguran koliko cete uspeti u tome jer Beograd je veoma zagadjen. U svakom slucaju pokusajte i ako budete imali srece da vidite taj divan prizor obavezno pozelite neku zelju. :))) P.S. Proverite na sajtu http://www.hubblesite.org da li su objavili slike meteorskog pljuska. http://www.hubblesite.org/gallery http://www.hubblesite.org/gallery/showcase-original (Images taken by Hubble Space Telescope) Hubble Space Telescope su nase "oci" kojima mozemo da zavirimo i posmatramo duboki svemir. Kosmos je jedna "velika suma puna egzoticnih bica" i siguran sam da cemo ostvariti kontakt sa nekima od njih u periodu od 2020.-2025.godine! :))) [Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 11.08.2006. u 01:49 GMT+1] [Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 11.08.2006. u 01:57 GMT+1] [Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 11.08.2006. u 01:58 GMT+1] [Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 11.08.2006. u 01:59 GMT+1] [Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 11.08.2006. u 02:01 GMT+1] [ burex @ 11.08.2006. 02:22 ] @
Citat: Nije zagađen, nego previše osvetljen. Citat: Hefestionlove: Kosmos je jedna "velika suma puna egzoticnih bica" i siguran sam da cemo ostvariti kontakt sa nekima od njih u periodu od 2020.-2025.godine! :))) Oh radosti... Dakle, potrebno je da bude vedro vreme, da mesec ne obasjava previše nebo i da nađete neko mesto van gradske sredine... Nek' se raduje onaj kome se ovi faktori poklope pa uspe išta i da vidi... [ vindic8or @ 11.08.2006. 10:36 ] @
nismo sami u svemiru. a za vanzemaljsku inteligenciju - verovatno ni tu nismo sami.
btw sto ovaj pandora edituje svaku poruku 18 puta, ko da pise doktorat hbt. [ Hefestionlove @ 15.08.2006. 10:17 ] @
Petoro skandinavskih premijera susrelo se u junu na ostrvu Svalbard ,na norveskom Arktiku,da postave kamen- temeljac, "Riznice sudnjeg dana",u kojoj ce se duboko pod ledom sacuvati zalihe sveg semenja,ukoliko nas ne daj Boze, zadesi sveopste unistenje.
Podseticu Vas i na britanski program "Zaledjeni kovceg" ,u kojem su odlozeni DNK uzorci ugrozenih vrsta,poput retke africke antilope,neobicnog insekta sa Sejsela i britanskog poljskog cvrcka. Ali slicni poduhvati imaju veliku manu :ograniceni su na nasu planetu. Ukoliko se ona,ne daj Boze,sudari s nekim asteroidom ili dozivi "nuklearnu zimu" ,sve ce zacas biti zbrisano. Stoga je "Savez za spasavanje civilizacije" svojevremeno predlozio da se u svemirskoj stanici ili na Mesecu sacuvaju DNK uzorci svekolikog zemaljskog zivota i kratak pregled sveukupnog ljudskog znanja,konacno skladiste za nasu vrstu. Ako jednog dana,ne daj Boze, sve ode do djavola,preziveli stanari svemirske stanice ili iseljenici na Mesecu, odigrace ulogu novog Adama i Eve i iz zamrznutih jajasca i spermatozoida ponovo stvoriti ljudski rod. Kljucna zamisao jeste da se prvo dostavi neophodna gradja i oprema za izgradnju prvog naselja na Mesecu. To staniste bilo bi svojevrsni sef ljudskog roda. Ocekuju se i bogati darodavci da potpomognu taj poduhvat jer NASA racuna na njihove donacije. Ne prizivam "sudnji dan",ali u najboljem slucaju dolazecim pokolenjima ostace prvi muzej covecanstva izvan maticne planete. [ Deda_Mraz @ 15.08.2006. 11:06 ] @
A ti na meseci u toj letelici ili stanici ce živeti oko 5-10,000 godina koliko bude trajala nuklearna zima i onda će da budu adam i eva i sići će na zemlju i iskopati te smenke i zasaditi ih i čekati da nike novi svet ???
Brateeee..... Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|