[ Corey @ 04.06.2006. 18:58 ] @
Zanima me da li neko prati ovu seriju,pošto se upravo završila druga sezona. Javite se da malo ćaskamo o njoj i razvijemo kakvu takvu diskusiju,ima dosta misterija da se reši :) |
[ Corey @ 04.06.2006. 18:58 ] @
[ mrkidivx @ 04.06.2006. 19:28 ] @
Serija ima krajnje uspešan mix misterije,avanture, akcije, drame, melodrame, pa možda i primese horora i sf-a.Dakle svi popularni žanrovi su zastupljeni i prilično fino izbalansirani tako da garantuju uspeh serije.
Lično prva sezona mi je bila pomalo smor, druga znatno bolja i dinamičnija. [ bakara @ 04.06.2006. 19:54 ] @
I kako se zavrsava 2. sezona, gledao sam do 19. epizode?
Predpostavljam da se nisu spasili. Inace nesto mi je smetalo u 2. sez. a to je sto su sada na plazi, a bili su u jungli kao zbog vode... [ mrkidivx @ 04.06.2006. 19:55 ] @
Mislim da bi bilo nefer prema drugim ljudima koji nisu odgledali do kraja seriju da se sada iznose pojedinosti.
[ Zeusplus @ 04.06.2006. 20:36 ] @
Prati i te kako prati, ali sad ide pauza do jeseni http://www.elitesecurity.org/tema/152282-LOST-na-Satelitu
[ Corey @ 05.06.2006. 21:07 ] @
Citat: mrkidivx: Mislim da bi bilo nefer prema drugim ljudima koji nisu odgledali do kraja seriju da se sada iznose pojedinosti. zašto je ne bi skinuo jednostavno vidim da si na SBB-u nego treća sezona će da bude extra biće objašnjeno zašto su ono troje kidnapovano,biće više reči i Othersima i Henriju, i biće uvedeni novi likovi,a po mojim spekulacijama to znači novi pad aviona ili neki brodolom. [ kovach @ 06.06.2006. 02:48 ] @
Serija je skroz super... nisam je pratio uopste (sta vise nisam ni cuo za nju... sta da kazem... stvarno slabo gledam TV), a onda sam nekim sticajem okolnosti dobio ceo prvi i prvih 13 epizoda drugog serijala na 2-3 diska... stajalo je kod mene nekih mesec dana pre nego sto sam uzeo da je pogledam, a tada... tada sam odgledao sve te epizode za nepuna 3 dana... mozda ovo nije nesto spektakularno, ali za moje pojmove ovo je predstavilo SHOCK!!! :) Sve u svemu, posto cujem da je i drugi serijal gotov, moracu da vidim da nekako poskidam i ostale epizode, cisto da ne ispadnem iz toka... :) Ali serija koja je mene, kao nekoga ko i nije bas ljubitelj istih, toliko privukla i "primorala" da sve to odgledam u tako kratkom vremenskom roku, u najmanju ruku mora da se nazove "interesantnom" ako ne i "dobrom"... :) Pozdrav... [ mrkidivx @ 06.06.2006. 07:17 ] @
Citat: zašto je ne bi skinuo jednostavno Pa ko kaže da nisam Mislio sam na druge korisnike. [ Corey @ 06.06.2006. 20:58 ] @
@kovač
Isto i kod mene,dobio sam prvu sezonu i takođe negde do 12,13-e epizode druge sezone,nisam spavao :) treća sezona trebalo bi da počne od Septembra. [ Ciprijani @ 06.06.2006. 22:38 ] @
Serija je super,malo otezu ali je ok.Samo da brzo krene 3.sezona....
[ kovach @ 09.06.2006. 01:14 ] @
Citat: Corey: @kovač Isto i kod mene,dobio sam prvu sezonu i takođe negde do 12,13-e epizode druge sezone,nisam spavao :) treća sezona trebalo bi da počne od Septembra. Kako je Beograd u principu jedno povece "selo", ne bi me cudilo da smo dobili te diskove iz istog izvora, posto je sadrzaj isti, jos ako mi kazes da za 11.,12. i cini mi se 13. epizodu nemas prevod - to je to... :))) Ovde cesto ispadne da "svako svakog zna" :) Pozdrav... [ BojanBG @ 09.06.2006. 02:32 ] @
Prva sezona je bila mnogo zanimljivija od druge.
p.s ko nije gledao neka pogleda Prison Break. Po meni mnogo zanimljivija serija od losta. [ pivce @ 09.06.2006. 14:23 ] @
Lost je odlican, ali nesto bolji je Prison Break(po meni)...i tu je zavrsen drugi serijan i ziv cu da se pojedem dok ne izadje treci(avgusta ili septembra), znaci ludilo opste :)
[ djricky @ 09.06.2006. 14:58 ] @
prison break ima samo jednu sezonu... i da, mnogo je bolji od lost-a
http://epguides.com/PrisonBreak/ [ CONFIQ @ 09.06.2006. 16:08 ] @
Po meni Lost je mnogo bolja od Prison break!
Ima puno foruma o Lostu i ima ekstrimista koji svaku epizodu pogledaju po 2-3 puta. Ja sam čuo da 3 serija počinje u novembru ali ne znam kada počinje druga serija Prison Break-a. [ djricky @ 09.06.2006. 16:27 ] @
nema zvanicnih informacija ni za jednu od pomenutih serija
[ mrkidivx @ 09.06.2006. 16:55 ] @
He he čak je i to mistery
[ vaske71 @ 09.06.2006. 17:38 ] @
Sve u svemu serija nije losa ocena 4 ali u poredenju sa sapunicama koje gleda moja supruga a od kojih sam popizdio
serija Lost je bozija svetlost !!! [ Corey @ 09.06.2006. 22:15 ] @
Citat: kovach: Kako je Beograd u principu jedno povece "selo", ne bi me cudilo da smo dobili te diskove iz istog izvora, posto je sadrzaj isti, jos ako mi kazes da za 11.,12. i cini mi se 13. epizodu nemas prevod - to je to... :))) Ovde cesto ispadne da "svako svakog zna" :) Pozdrav... znaš li osobe peju ili Ivana? :) @prison break odgledao prvu sezonu,odlična serija,nema toliko zapleta, a druga sezone počinje u Avgustu Dok s druge strane Lost je daleko više zanimljiviji i bolji.Neke epizode odgledaš u jednom dahu. [ pivce @ 10.06.2006. 00:27 ] @
Citat: djricky: prison break ima samo jednu sezonu... i da, mnogo je bolji od lost-a :) http://epguides.com/PrisonBreak/ moja greska...jednu sezonu ima, 22 epizode ;) sve u svemu obe serije su extra i svakako ih treba odgledati...za mene licno one su osvezenje posle svih gluposti koje vrte po TV-ima [ kovach @ 11.06.2006. 01:13 ] @
Citat: Corey: znaš li osobe peju ili Ivana? :) Uh... znam i jednog i drugog... :D Ali cisto sumnjam da su to ovi o kojima ti pricas zato sto definitivno diskove nisam dobio od njih, a kad malo bolje razmislim ja znam samo poslednju "ruku" koja mi je dala te diskove, tako da cemo tesko uci u trag porekla istih... ;) Sto se Prision Brake-a tiche... imam nekih 15 epizoda vec jedno 6 meseci i nikako da se nakanim da odgledam... citam ovo i shvatam da cu ipak morati i to u skorije vreme... :) Pozdrav.. [ mrkidivx @ 05.10.2006. 11:38 ] @
Krenula 3 sezona LOST-a pa navalite na trakere...
[ bakara @ 05.10.2006. 12:04 ] @
Koliko je epizoda emitovano?
Da li ih je neko vec ”obradio”? [ mrkidivx @ 05.10.2006. 12:09 ] @
http://www.imdb.com/title/tt0411008/episodes#season-3 tu ti je spisak epizoda LOST-a, zadnja je emitovana juče tj 1 epizoda 3 sezone.
Prevodi http://www.prijevodi-online.or...or=epizode&id=31&s=sve [ djricky @ 05.10.2006. 12:09 ] @
za sada samo
lost.s03e01.hdtv.xvid_xor._VTV.avi [ mrkidivx @ 05.10.2006. 12:15 ] @
He he kakva lostomanija toliko je trakera izašlo a na svakom po nekoliko desetina hiljada vuče...
[ bakara @ 05.10.2006. 12:45 ] @
pazi ovo:
User Rating: 9.8/10 Ima li neki film toliki rating? Ja cu ipak sacekati da se to pojavi na divxu... [ bakara @ 05.10.2006. 17:27 ] @
[ adnant @ 17.11.2006. 15:56 ] @
a gdje mogu skinuti epizode 2 sezona lost
[ mrkidivx @ 17.11.2006. 16:02 ] @
Stari dobri torenti...
Uzgred LOST pauzira da februara [ bakara @ 17.11.2006. 16:54 ] @
Ja moram da prokomentarisem da je sezona 3 razvucena i da postaje ko spanska serija, od tako dobre serije napravice s*****...
Sada mi je prison break favorit, sezona 2 je extra, svaka epizoda je izuzetno dinamicna i napeta, topla preporuka...a i nema losta do februara! [ F o X @ 17.08.2007. 11:11 ] @
ja sam odgledao trecu sezonu i mogu vam reci da tek pocinje radnja da se zamrsuje.
[ popusicko @ 17.08.2007. 19:02 ] @
A na grand televiziji sinoć Lost all new season 2 and the misterious hatch.
[ Silencer @ 18.08.2007. 02:09 ] @
Ma bre na kraju svi odlaze srecno sa ostrva, jack postao alkoholicar i zaljubljen u Kejt koja je zavrsila sa sawjerom :) poslednja epizoda serijala 3 me je tolko istripovala kad se zavrsila da sam monitor hteo da gadjam !
Serija je keva inace :) Nisam gledao nesto bolje zaraza velika ! U sustini kako su krenuli moze i serijal 4 5 i 6 da izadje lagano:P [ smeshko @ 18.08.2007. 10:41 ] @
Ovi iz ABC-ja su i hteli da bude mislim 6 sezona ali producenti su se bunili. A cetvrti krece valjda u januaru.
Samo mi nije jasno kako misle da se zavrsi serija a da to neko proguta???? [ smeshko @ 18.08.2007. 10:49 ] @
Greska nije u januaru nedo 7-og februara...
[ SBSL @ 19.12.2008. 01:34 ] @
tema stade a lost za manje od mesec dana pocinje u vidu 5og serijala...
[ Trantor @ 21.01.2009. 16:05 ] @
E dali neko zna gde može da se nađe prevod za prvu sezonu. Na netu sam našo za 2,3 i 4 sezonu ali nigde nema za prvu. Inače večeras premijerno prva epizoda pete sezone. Moguće je pratiti uživo (live stream) na sledećoj adresi:
http://lost-streams.com/ naravno ako vam engleski nije slabija strana. Hvala [ deki77 @ 22.01.2009. 08:12 ] @
Citat: Trantor: E dali neko zna gde može da se nađe prevod za prvu sezonu. Na netu sam našo za 2,3 i 4 sezonu ali nigde nema za prvu. Inače večeras premijerno prva epizoda pete sezone. Moguće je pratiti uživo (live stream) na sledećoj adresi: http://lost-streams.com/ naravno ako vam engleski nije slabija strana. Hvala probaj na podnatpisi.net ja sam imaao komplet sezone ali sam obrisao(sredjivao komp) u slučaju da 1 serial ima bug u prevodu...popravi sa subtitle workshop pozz [ Trantor @ 22.01.2009. 09:41 ] @
deki77:
U podnapisima ima prevod ali na hrvatski međutim nigde nema prevod na srpski. Tako da mene interesuje da li neko ima srpski prevod Prve Sezone. Hvala [ Nabukodonosor @ 22.01.2009. 19:52 ] @
Code: http://www.prijevodi-online.org/index.php?izbor=epizode&id=31&s=sve [ popusicko @ 23.01.2009. 01:57 ] @
Znači LOST mi je najbolja serija.Kakvi zapleti kakve dubioze.Videćemo kako će raspetljati klupko koje sve više i više zamršuju.
Obožavam te time travel varijante i na lost gledam kao na razbibrigu a ne neku dubioznu strogo naučno zasnovanu seriju. Sama atmosfera je fenomenalna i kad čujem uvodnu špicu sav se naježim. Neka bude još 17 sezona ali mi neće dosaditi.Samo back to the future mi je iste emocije izazivao. [ Trantor @ 23.01.2009. 18:32 ] @
Pa dobro sad još 17 Sezona ne bi baš valjalo. Jer tad bi se ova inače odlična serija pretvorila u špansku. Ja lično mislim da je tajna dobrog filma i serije dobra priča koja nikad ne može da se oteže u nedogled jer gubi svaki smisao, razvodeni se, a Lost se već opasno približio toj granici španske serije ako mene pitate.
Neznam dal ste gledali ove prve dve epizode koje su emitovane iz pete sezone. Izgleda da su i oni ukapirali da to tako više ne može pa su malo izgleda i priču usmerili u drugu stranu. Neću da kažem na koju zbog onih koji nisu gledali pa da im ne pokvarim uživanje. Setite se samo 4. Sezone. Više se svelo na njihov život pre ostrava nego na samo ostrvo a ruku na srce sve što se dešvalo van ostrva je španska serija. Onaj život pre ostrva onako može da se tera ko Dinastija. U svakom slučaju imam utisak da su malo okrenuli list u 5. Sezoni pa mislim da ćemo uživati u novim epizodama. Ljudi iz ABC-a su obećali neverovatan završetak serije koji bi trebalo da bude svojevrstan spektakl. Iskreno se nadam da će biti tako. Inače koliko sam čuo oni su objavili da do kraja serije ima još Sezona 5 i Sezona 6 i da će do kraja ukupono biti još 34 epizode. Iako bi i ja voleo da gledam nešto ovako stalno ipak sve što je lepo ima kraj i treba da ga ima. Pozdrav [ deerbeer @ 23.01.2009. 21:00 ] @
Prica u lostima je neverovatno dobra i zanimljiva ,
samo mi je trebalo 2 i po sezone od po 24 epizode da to postane, a malo mi je falilo da odustanem i ne gledam dalje. Od pukog prezivljavanja 30 i kusur prezivelih , otkrivanje "tajni ostrva" i eksperimente naseobine ljudi i naucnika- istrazivaca , do obracuna sa njima , istorije ljudi koji su preziveli od ranije i njihove sudbine tokom zivota , Veliko ostrvo okovano "elektromagnetskim pojasom sa podvodnim reaktorom , nevidljivog na radaru i sopstvenom podmornicom , sluzilo je Charles Widmoru i ostalim tajnim agentima da prikriju tj. falsifikuju ceo udes aviona. pa time-travel cele te price ... Razvukli su pricu al ne bi valjalo dalje ... vec je postalo frka da postane spanska serija: mozda ce john lock i da ozivi, vec se jednom vozdig'o iz mrtvih :) a desmond i peni ce konacno naci svoju ljubav mozda bas na tom ostrvu, a ostali ce se pokajati jer su trebali i oni da ostanu . Doktor Dzek se vec jednom pokajao a lock je to znao od samog pocetka :) Ostaje ipak da se saceka sledeca i zadnja 6.sezona da se vidi taj spektakl od raspleta ... [ jelimaslobodannick @ 29.01.2009. 12:19 ] @
Ako moze neko malo da mi pojasni,posto ne znam koja je 1.2.3.4.5.6 sezona
Ovako ja sam gledao Seriju Izgubljeni(Lost) na Foxu do skoro isla je u 19h radnim danima Zavrsila se tako sto je naisao Penin brod spasli se... ili kad je Ben pomerio ostrvo mislim to je isto... E sad me interesuje koja je to sezona?tacnije kraj koje sezone? Jel ima negde da se skida serija nastavak naravno?Moze odgovor na private ako je frka piraterija Hvala svima unapred [ zxstole @ 29.01.2009. 12:24 ] @
@jelimaslobodannick
To sto si gledao je bila 4.sezona.Trenutno se emituje 5. tri epizode su emitovane.Danas je izasla treca.Imas ih skinuti na bilo kom torrent trackeru.. [ Ivan Dimkovic @ 29.01.2009. 12:29 ] @
To je 4-ta sezona, a upravo je pocela 5-ta sezona koja se nastavlja od momenta kada su se "Oceanic Six" spasli, a takodje prati i zivote ostatka ekipe koji je ostao na ostrvu.
Peta sezona je jos natripovanija od cetvrte, mogu da primetim - sada je umesto flash-backova i flash-forwarda u vremenu u pitanju pravo putovanje kroz vreme :) Odlicna serija, btw... @edit - zxstole me preduhitri :) [ markom @ 29.01.2009. 12:52 ] @
Citat: Peta sezona je jos natripovanija od cetvrte, mogu da primetim - sada je umesto flash-backova i flash-forwarda u vremenu u pitanju pravo putovanje kroz vreme :) Ovo je bilo i ranije. Desmond je imao onu epizodu kad je išao kod Peninog ćaleta da je prosi. Tu epizodu sam inače slučajno video na TV, pa odlučio da pogledam celu seriju... Od tad sam navučen maksimalno :-) [ Ivan Dimkovic @ 29.01.2009. 12:55 ] @
Da, takodje Richard iz "The Others" ekipe posecuje Johna Locke-a u poslednjoj epizodi 4-tog serijala, dok je ovaj bio klinac :)
Zapravo, mislio sam na fakat da je putovanje kroz vreme u 5-tom serijalu postalo vrlo bitan deo radnje, dok je ranije samo bilo kuriozitet (uz izuzetak epizoda sa Desmond-om) Inace da, serija je nevidjena navlaka.. pre par nedelja sam uhvatio sebe kako gledam epizodu za epizodom od 6 popodne do 4h ujutru :) [ deerbeer @ 29.01.2009. 13:10 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Inace da, serija je nevidjena navlaka.. pre par nedelja sam uhvatio sebe kako gledam epizodu za epizodom od 6 popodne do 4h ujutru Heh tako sam i ja 2 nedelje za redom , pa se posle pitam odakle mi visak para u novcaniku [ flylord @ 29.01.2009. 17:26 ] @
i jel zna neko o cemu se radi u seriji :O ?
[ DaliborP @ 29.01.2009. 17:35 ] @
Citat: flylord: i jel zna neko o cemu se radi u seriji :O ? Da, to i mene zanima. Stvarno ne mogu da shvatim toliku volju kod zaljubljenika ove serije da gledaju nesto sto ocigledno nema kraja, i kad ga bude verovatno nece imati nekog smisla. Isto kao Dinastija, samo bolja produkcija i glumci. [ jelimaslobodannick @ 29.01.2009. 23:52 ] @
Svi koji gledaju od pocetka znaju ko negleda nezna
prosto ko pasulj kad izlazi 4 serija [ Trantor @ 30.01.2009. 12:35 ] @
Ma da bre. Nije mi jasno kako neko može da kaže da nezna o čemu se radi ako je gledao od početka. Postoje samo dva načina da ne shvatiš o čemu se radi. Ili nisi sve gledao pa si recimo upao ko padobranac na treću ili četvrtu sezonu ili je čovek retard. Jer ova serija ne traži preterani umni napor da bi se shvatila.
[ Mobtel @ 30.01.2009. 12:53 ] @
recimo ja sam poceo da gledam prvih 15 tak epizoda pa 5 nisam gledao pa opet gledam 10 pa negledam i tako....
recimo ko su ustvari ostali?i otkud oni na ostrvu? ko je i sta je tj ko su oni na brodu sto su dosli ? ko je na kraju spasao ove sto su pali sa avionom? [ markom @ 30.01.2009. 13:48 ] @
Pa pogledaj ostale epizode, dobićeš odgovore na neka od tih pitanja...
Uostalom, serija ne bi bila ni upola toliko zanimljiva koliko jeste da ima jednostavnu i prostu priču. [ saleule @ 30.01.2009. 15:12 ] @
Citat: Mobtel: recimo ja sam poceo da gledam prvih 15 tak epizoda pa 5 nisam gledao pa opet gledam 10 pa negledam i tako.... recimo ko su ustvari ostali?i otkud oni na ostrvu? ko je i sta je tj ko su oni na brodu sto su dosli ? ko je na kraju spasao ove sto su pali sa avionom? To bi bilo isto kao da citas knjigu pa procitas 15 pa necitas pet pa citas 10 pa preskocis 5 [ Memomax @ 31.01.2009. 01:02 ] @
prvu i drugu sezonu sam pažljivo pratio, i čak mi se jako dopalo. sve nakon toga je postajalo sve veće i veće smaranje. peta sezona je bukvalno negledljiva, jer se nenormalno iscrpljuje u beskrajnim time travel/flashbacks momentima, i pravo da vam kažem, ne želim da gledam seriju uz koju mi treba podeblja sveska u koju ću da bacam beleške.
šteta, od potencijalno dobre serije su uspeli da naprave tešku pazjaniju. to je inače uvek problem sa tim tzv. smart filmovima i serijama, koji svoj uspeh duguju tome što niko ne želi da ispadne glup u društvu. jer što ga više mrsiš, što više neke misterije ubacuješ, što više twists and turns, to se ljudi više boje da kažu da je neviđena gnjavaža, jer će odma' da ih optuže 'kako ništa nisu shvatili', ili 'nisu to baš najbolje razumeli a serija je genijalna'. u ovom trenutku na žalost jedna od the most overrated serija na tv-u. [ saleule @ 05.02.2009. 10:16 ] @
zasto ne daju prevod 4 epizode
kakve smrde aaaa [ zxstole @ 05.02.2009. 10:31 ] @
Polako saleule,serija se gleda uz vecernju kaficu a do tada ce izaci i prevod...Samo strpljenja..:)
aca coa(legenda) vjerovatno se vec prihvatio prevodjenja.. [ saleule @ 05.02.2009. 11:03 ] @
Ja pijem jutarnju kaficu :)))
Uvece martini,vinio ili tako nesto :))) Ma ne zurim bitno je da ce biti Ma naucicu ja taj engleski kad tad,ne moze biti komplikovaniji od srpskog :))))) Pozdrav za acu [ nitobe @ 16.02.2009. 09:07 ] @
Za neupucene:
Lost - dosad ukupno 94 epizode. Pocela da se emitujue na ABC 2004 godine -22.09.2004-25.05.2005 I sezona je imala 23 epizode plus uvodna pilot epizoda iz 2 dela ( negde se vodi kao 25 epizoda ukupno - zivisi da li je pocetna i zavrsna epizoda deljena na 2 dela od po 40min ili je emitovano originalnih 80 min.) II sezona (21.09.2005-24.05.2006) 23 epizode - poslednja traje 80min- kod nas podeljena na 2 dela od po 40 min. III sezona (04.10.2006-23.05.2007) 22 epizode - poslednja traje 120 min - kod nas podeljena na 3 po 40 min. IV sezona (31.01.2008-29.05.2008) 13 epizoda - poslednja ima dva dela - drugi deo traje 80 min - kod nas podeljen na 2 po 80 min. V sezona (21.01.2009 - ) dosada emitovano 5 epizoda - trebalo bi da ih bude 13. Sezona IV i V su zapravo jedna sezona jer su sadasnje epizode u stvari trebale da budu emitovane u proslom serijalu ali to nije ucinjeno zbog strajka scenarista u USA. Blizi se kraj serije - producenti i ABC najavljuju da je moguce eventualno snimanje 6 serijala, ali to je malo verovatno. Inace serija je izuzetna, no podrazumeva da ste totalni zaludjenik, jer kroz flashbackove i flashforwarde vas istovremeno voza po citavoj seriji. Npr. da bi ste razumeli nesto sto je emitovano u prosloj epizodi morate se setiti nekog detalja iz drugog serijala koji vam je tada bio totalno nebitan. Svaki detalj ima smisla i sve je sa necim i nekim povezano. Trazi totalnu paznju i naravno kolekciju svih epizoda kako bi se vratili na neki detalj koji vam je promakao. Spisak svih epizoda imate na: http://www.imdb.com/title/tt0411008/episodes#season-1 Downloadovati mozete svuda i u formatu koji zelite. Najvise ih ima na blogovima i vec su dostupne cetvrtkom ujutro posle premijere u Americi. Meni je serija OK, uredno je pratim, imam celu kolekciju, prevode, sem poslednjih nekoliko epizoda imate na net-u. Inace ako ne znate dobro engleski ne pokusavajte bez prevoda, narocito kada treba razumeti Danijela Faradeja. ah da: Da li ste primetili imena i prezimena po istorijskim licnostima - filozofima i naucnicima (Faradej, Locke, Hume, Hocking, itd) [ nitobe @ 16.02.2009. 09:13 ] @
btw,
ukoliko hocete prevode, nije tesko to odraditi. Mogu to da ucinim, no onda se postavlja pitanje da li je sync dobar, u stvari zna da pobegne dosta od tona. ja mogu da uradim za ono sto sam skinuo a to su xvid epizode od 360mb, by "xor". Sta vas konkretno zanima od prvih pet epizoda. Ako me ne ubije zena sto se mlatim sa prevodjenjem umesto da pravim plakar - vi ste krivi. Ajd jedna epizoda - samo recite koja. (peti serijal od 1 do 5). pozz [ Emil Ranc @ 16.02.2009. 11:57 ] @
Ako se ne varam, BHS prevod za Lost bude dostupan već sutradan od emitovanja nove epizode, i može se skinuti (verovato u nekoliko varijanti) sa više sajtova za titlove. Hoću reći, možeš slobodno da praviš plakar
[ Nabukodonosor @ 18.03.2010. 12:18 ] @
Da ozivim malo temu? Jel pratite seriju jos uvek? Po meni sezona 6 se upropastila ceo serijal, posle savrsenih 5 sezona. Sve su...da ne upotrebim neku rec. O cemu se bre ovde uopste radi?! Gledam vec 8 epizoda i postalo mi je toliko dosadno i nista ne kapiram. Kakve su ovo dve paralelne realnosti? Prvo sam pomislio da je ono jedno opcija u slucaju da uopste nisu nikada ni dosli na ostrvo, ali to sam mislio do prosle epizode kada je Linus pricao sa svojim ocem o ostrvu (?!). Jel moze neko da mi objasni kao detetu od 6 godina?
[ Ivan Dimkovic @ 18.03.2010. 12:19 ] @
Ja pratim :)
Pa nema nelogicnosti u tome sto navodis - Ostrvo je postojalo u momentu kada je Linusov otac dobio ponudu za posao na njemu. Cak i u alternativnoj realnosti je taj momenat bio pre momenta kada je ekipa detonirala onu bombu. U alternativnoj realnosti je ostrvo prestalo da postoji negde tokom 70-tih kada su aktivirali bombu. To jeste pre Oceanic leta sa pocetka serije, ali je i dalje sve pre tog momenta detonacije bombe i dalje bilo isto. [ combuster @ 18.03.2010. 12:38 ] @
Al' me nervira kad cela epizoda prodje u flashback-ovima i kretanjem jedne/dve persone sa jednog kraja ostrva na drugo.
[ Ivan Dimkovic @ 18.03.2010. 12:40 ] @
Ma smorili su skroz sa tim vise... ono, ceo taj 6-ti serijal su komotno mogli da spakuju u 5 epizoda :)
[ Nabukodonosor @ 18.03.2010. 12:50 ] @
Znaci ipak sam ja dobro ukapirao, ali mi nije palo na pamet da je Linus bio na ostrvu dok je bio klinac sa njegovim ocem, a to je bilo pre deteniranja bombe 70-tih.
[ deerbeer @ 18.03.2010. 12:51 ] @
5. sezona je bila katastrofa. Ono je przenje mozga sa onim time-travelling-om i flashback-ovima.
Ako mogu da ukratko rezimiram 6. sezonu : Posle big-banga na kraju 5.sezone uspeli su da se nesreca Oceanic-a nikada ne dogodi . Nova istorija ih ponovo spaja zajedno i opet su "osudjeni" da pomazu jedan drugog . Sudbine i dogadjaji ih opet spajaju ,nalaze se pred istim ili slicnim iskusenjima , A spojili su ih Jacob ili onaj drugi baja sa ostrva od kojeg je John Lock dobio one moci :D Sto me opet navodi na onaj klise : Mozes putovati kroz vreme i menjati istoriju ali sudbinu ne? I taman se zapitam skoro gde je onaj Widmore (ili je on bio samo za popunjavanje 4.sezone ) kad eto na kraju 7. epizode se ponovo pojavljuje . [ combuster @ 18.03.2010. 12:51 ] @
Ma koliko sam snimio sad svakom clanu ekipe posvecuju po jednu epizodu sa sve fb-om u real life, tako ce da smaraju do kraja. Ma samo da se zavrsi pa da se ne smaram vise, Spartacus Blood and Sand je jaca fora :)
[ deerbeer @ 18.03.2010. 13:02 ] @
Citat: Ma samo da se zavrsi pa da se ne smaram vise, Spartacus Blood and Sand je jaca fora :) Jel to nesto na fazon Rome ? [ combuster @ 18.03.2010. 13:06 ] @
[ popusicko @ 18.03.2010. 13:12 ] @
Ne vidim ni jedan razlog pljuvači serije da je gledate dalje.
Serija je da te opusti i zabavi a ne da tražiš odgovore na misterije univerzuma. Meni lično se sviđa način priče ,atmosfera u seriji,lokacije na kojima je snimljena a i likovi su super. Neka traje još 10 sezona gledaću je i uživati u tih 50 min. svaki put. I ne samo LOST.Većina serija ima neki šmek i ljudi zbog toga prate dešavanja iz nedelje u nedelju. [Ovu poruku je menjao popusicko dana 18.03.2010. u 14:23 GMT+1] [ Ivan Dimkovic @ 18.03.2010. 13:16 ] @
Nece trajati jos 10 sezona - ovo je poslednja sezona.
Inace, Lost je kvalitetna serija - jesu malo smorili sada na kraju, ali to je problem mnogih serija koje traju 6 godina. [ KittyKat @ 18.03.2010. 13:32 ] @
Auu.. koliko spojlera ovde...
(završavam tek 3. sezonu...) i ne znam da li preterujem ako kažem da je najbolja serija svih vremena?... Ne izostavljam ni True Blood (i preporučujem btw). Što sam pročitala ovo za paralelne realnosti, whyyyyyyyyyyyyyyyy :P [ Horvat @ 18.03.2010. 13:34 ] @
meni bila dobra u pocetku,posle su smorili s dobri-losi-dobri-losi,s mesanjem vremena i ostalim :S...
trebala je ona bomba eksplodirati i da je ostrvo otislo u 3 lepe i ajd zdravo s serijom,barem smislen kraj :D [ deerbeer @ 18.03.2010. 13:37 ] @
@popusicko
Pa ne bih gledao svih 6.sezona da mi je serija losa . Sto se mene tice najbolje da su 1 i 2. sezonu spojili u jednu , zatim 3 i 4 cele i pola 5-te i tu da bude kraj . Ovako su kalemili i zidali pricu od kraja 3. sezone samo da bi uzeli pare . Pogtovu onaj time-travel - je k'o stvoren za to :) [ Nabukodonosor @ 18.03.2010. 13:52 ] @
Citat: onaj drugi baja sa ostrva od kojeg je John Lock dobio one moci [spoiler]Pa nije john lock dobio moci. John lock je mrtav. Ovaj samo koristi njegovo telo. Problem je sto vise ne moze da menja telo (ne znam zasto, ali tako je rekla ona devojka u jednoj epozodi).[/spoiler] btw, potpuno mi je cudno da se i ovoj paralelnoj reanosti bez udesa aviona, i dalje srecu. Ako je sve to slucajnost, onda je to cisto sran*ye, a ako je sa razlogom bas me zanima zato. Drugo, jel ima neko ideju zasto je Jacob odabrao bas njih? Trece, jel zna neko ko je uopste Jacob, zasto je on glavni, koliko je star (ima jedno 800 godina :D), i sta uopste hoce sa ovim ostrvom? Mislim da ce serija da se zavrsi sa gomilom ovakvih pitanja i dalje otvorenim, sto mi se vec sada ne svidja. [ deerbeer @ 18.03.2010. 14:21 ] @
Citat: Nabukodonosor: [spoiler]Pa nije john lock dobio moci. John lock je mrtav. Ovaj samo koristi njegovo telo. Problem je sto vise ne moze da menja telo (ne znam zasto, ali tako je rekla ona devojka u jednoj epozodi).[/spoiler] U pravu si , to sam i mislio , na brzinu sam pisao pa sam se zeznuo :) Citat: btw, potpuno mi je cudno da se i ovoj paralelnoj reanosti bez udesa aviona, i dalje srecu. Ako je sve to slucajnost, onda je to cisto sran*ye, a ako je sa razlogom bas me zanima zato. Drugo, jel ima neko ideju zasto je Jacob odabrao bas njih? [spoiler] Ne znam .Odgovori mozda lezi u onom portalu kojeg je Jack polupao u prosloj epizodi, kad je u njemu video celo svoje detinjstvo i zivot. [/spoiler] Citat: Trece, jel zna neko ko je uopste Jacob, zasto je on glavni, koliko je star (ima jedno 800 godina :D), i sta uopste hoce sa ovim ostrvom [spoiler] Pa on i onaj "preruseni Lock" su na tom ostrvu odavno. Ako se secas pred kraj 5 .sezone kad su pricali na plazi : U daljini je dolazio neki jedrenjak a ovaj je Jacobu : Ljudi dolaze, iskvare se i na kraju se pobiju . Tada je cini mi se i pretio Jacobu da ce da ga ubije . [/spoiler] [ bakara @ 20.03.2010. 18:49 ] @
Ja sam digao ruke od gledanja bas u ovoj sestoj sezoni...mislim to "pusto" je postalo previse prometno za bilo kakvu smislenu pricu...da su bar lepo zavrsili sa 5 sezonom.
[ combuster @ 24.03.2010. 11:21 ] @
U devetoj epizodi sestog serijala je sad sve jasno - necu da pricam, just watch :)
[ Nabukodonosor @ 24.03.2010. 12:00 ] @
Sta je jasno? Ja sam sinoc gledao i podjednako mi je sve nejasno kao i do sada. Serija na zalost ima mnogo rupa koje mislim da nece biti popunjene do kraja serijala. Ono sto mene i dalje zanima je da li njima uspelo ono sa bombom ili nije? Ako jeste (a i ako nije) zasto sada imamo dve paralelne realnosti? Ajde kapiram onu jednu, to je posto su aktivirali bombu, zivot koji bi ziveli da avion nije pao. Ali ko su onda ovi ljudi na ostrvu?! Ili je bomba uspela ili nije, ili su tamo ili ovamo?! Gde su?
[ combuster @ 24.03.2010. 12:14 ] @
[spoiler]Even with the hydrogen bomb it's difficult to send hell to hell... :D[/spoiler]
[ Nabukodonosor @ 24.03.2010. 12:21 ] @
Pa i nije neko objasnjenje komso.
[ ventura @ 24.03.2010. 12:34 ] @
Neko je ladno imao strpljenja da gleda čitavih 5 serijala ?!? :)
Ja sam prestao da gledam posle nekoliko odgledanih emisija iz prvog serijala... Izuzetno dosadno, glupava priča, sve nabacano, i nikako mi nije jasno kako je ta serija napravila toliki uspeh... [ combuster @ 24.03.2010. 12:35 ] @
Hehehe ima rupa ali ono sto je mene najvise interesovalo je bilo u ovoj epizodi. E sad ove finese ce se objasniti same od sebe valjda do kraja serijala. Cini mi se da su privuceni na ostrvo u fazonu MK i Shang Tsung-a - Your soul is mine :) Malko se igraju i dokazuju medjusobno, never ending battle between good and evil :)
Ma videcemo, uglavnom danas sam progledao kad sam odgledao epizodu, pre toga sam se nervirao maksimalno i pljuvao po lap-u :D [ Nabukodonosor @ 24.03.2010. 12:50 ] @
Citat: ventura: Neko je ladno imao strpljenja da gleda čitavih 5 serijala ?!? :) Ja sam prestao da gledam posle nekoliko odgledanih emisija iz prvog serijala... Izuzetno dosadno, glupava priča, sve nabacano, i nikako mi nije jasno kako je ta serija napravila toliki uspeh... Dobro, i sta sad? Hoces neki orden jer si ti posebno inteligentan pa je za tebe serija mnogo glupava? Iskuliraj temu, ovde smo se skupili mi idioti kojima je serija interesantna. [ mrkii @ 24.03.2010. 15:01 ] @
Citat: Neko je ladno imao strpljenja da gleda čitavih 5 serijala ?!? :) Ja sam prestao da gledam posle nekoliko odgledanih emisija iz prvog serijala... Izuzetno dosadno, glupava priča, sve nabacano, i nikako mi nije jasno kako je ta serija napravila toliki uspeh... Za svaku seriju treba imati strpljenja da se uhoda radnja, a na tvoju zalost strpljenja nisi imao. Inace, iako mi je ova serija naj naj najbplja (cak bolja i od prvih sezona x-files) mislim da su malo utupili sa sestom sezonom (mislim pre svega na paralelnu radnju). [ DaliborP @ 24.03.2010. 16:04 ] @
Citat: Nabukodonosor: Dobro, i sta sad? Hoces neki orden jer si ti posebno inteligentan pa je za tebe serija mnogo glupava? Iskuliraj temu, ovde smo se skupili mi idioti kojima je serija interesantna. Evo i meni je serija opasno glupa. Cak sam odgledao prvi serijal nadajuci se da ce se nesto dogoditi ali nije. Koliko vidim i sad se nista ne dogadja niti iko zna sta se ustvari tu desava. Kao spanska serija, moras da odgledas zadnju epizodu i sve ce se razjasniti. Iskreno, nisam znao da se ne sme pricati lose o seriji na ovoj temi, nigde nije naznaceno. [ Nabukodonosor @ 24.03.2010. 16:21 ] @
Isto vazi i za tebe kao i za venturu. Ali moracete da delite orden, ne isplati nam se za sve vas da ih pravimo.
Citat: U devetoj epizodi sestog serijala je sad sve jasno - necu da pricam, just watch Sorry, ja sam gledam 8. epizodu a ne 9., pobrkao sam! Moja greska. Gledam je veceras. [ Shadowed @ 24.03.2010. 16:35 ] @
U sustini, u devetoj je prica o Robertu i kako je dosao na ostrvo. Nije kompletna prica otkrivena, ali dosta toga jeste.
[ DaliborP @ 24.03.2010. 16:39 ] @
Citat: Nabukodonosor: Isto vazi i za tebe kao i za venturu. Ali moracete da delite orden, ne isplati nam se za sve vas da ih pravimo. Kakav orden, kakvo pravljenje, o cemu ti uopste pricas? Vredjas se kad ti neko kaze da je serija koju pratis glupa? Nesto nije u redu sa tobom ocigledno, radi se o razlicitom misljenju, niko tebi ne kaze da si glup. [ Srđan Pavlović @ 24.03.2010. 17:08 ] @
Ni jedna serija nece biti toliko dobra kao Porodica Soprano. Jeste off, ali morao sam da je pomenem :)
[ deerbeer @ 24.03.2010. 17:29 ] @
Citat: @DaliborP Nesto nije u redu sa tobom ocigledno, radi se o razlicitom misljenju Cini mi se da si ti vec dao svoje misljenje na ovoj temi pre godinu dana. http://www.elitemadzone.org/p2183376 Jednom je valjda dosta ako ti se ne svidja :) [ Ivan Dimkovic @ 24.03.2010. 18:10 ] @
@Srđan Pavlović,
Sopranosi naravno rulaju, posle cega idu Lost i Dr. House :-) [ Marko Medojević @ 24.03.2010. 18:18 ] @
Dodao bi i Dexter-a na tu listu.
[ Srđan Pavlović @ 24.03.2010. 18:30 ] @
Bones, takodje... mislim ono, ne moze da pridje Sopranosima, ali je onako dosta duhovita serija sa zanimljivim likovima.
[ mrkii @ 24.03.2010. 18:31 ] @
Citat: Evo i meni je serija opasno glupa. Cak sam odgledao prvi serijal nadajuci se da ce se nesto dogoditi ali nije. Koliko vidim i sad se nista ne dogadja niti iko zna sta se ustvari tu desava. Kao spanska serija, moras da odgledas zadnju epizodu i sve ce se razjasniti. Treba snimiti za tebe jednu seriju gde ce vec u dve epizode biti sve otkriveno i onda na miru da gledas znajuci sve unapred. Lost je serija tipa misterije, gde se jos uvek ne zna o cemu se u sustini radi, ali u tome i jeste stos. U medjuvremenu se desilo milion zanimljivih zapleta, razjasnjenja, objasnjenja. Daleko od toga da je dosadno. Naprotiv. Naravno, nije svaka epizoda extra ali su sve gledljive. Uostalom, ova serija je globalni fenomen sto je dokaz da ipak ima nesto sto ostale serije nemaju. PS. pomenuti Sopranosi i narocito Dexter (ufff, obozavam ga) su fenomenalni !!! [ Srđan Pavlović @ 24.03.2010. 18:51 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=Qbqrzn6Jelk&NR=1
"I found him like this." Aaaaahahaha xD [Ovu poruku je menjao Srđan Pavlović dana 24.03.2010. u 20:07 GMT+1] [ combuster @ 24.03.2010. 19:09 ] @
Ja sam kao primer serije koju ne mogu da gledam hteo da navedem Sopranove (u onoj temi jel vam ovo smesno :)) ali nisam hteo da idem u off. Iskreno nisam joj dao ni sansu, gledao sam par epizoda na tv-u, 5 serijala mi je na izvolte ali - nikako da krenem (a i ne krece mi se, mozda gresim).
@Komso Pa ja se malo zacudih ;-) Gledaj devetu - great one... Po meni je najbolja serija Rome, steta sto BBC nije imao kesha da odradi to kako valja a ne da ubrzava i preskace/sredjuje istorijski timeline. [ Ivan Dimkovic @ 24.03.2010. 19:11 ] @
Hahaha prejaka scena - mada super je i pre nje kada su se dokacili Ralph i Tony... "you fat fu*k...", u tom momentu sam znao da Ralph nece jos dugo :)
[ deerbeer @ 24.03.2010. 19:18 ] @
Citat: steta sto BBC nije imao kesha da odradi to kako valja a ne da ubrzava i preskace/sredjuje istorijski timeline Pa kad ne bi preskakali trajalo bi 10x duze od Losta :) Ovako taman 2 sezone po 10 epizoda . A sto se tice kesha tu si u pravu . Nije ono jeftino bas , pogotovu za tv budzet . Scenografija i glumci (iako su manje/vise anonimusi) najbolji sto se tice istorijskih filmova i serija do sad . [Ovu poruku je menjao deerbeer dana 24.03.2010. u 20:41 GMT+1] [ Srđan Pavlović @ 24.03.2010. 19:27 ] @
^^
http://www.youtube.com/watch?v=-x5uO2NyWOQ&feature=related "Call me back from the payphone, you've got 3 minutes" :) [ combuster @ 24.03.2010. 19:28 ] @
Pa ti anonimusi me i iznenadjuju najvise, npr Andy Whitfield u Spartacus: Blood and Sand, extra je odigrao ulogu. I da ne zaboravimo Band of Brothers je takodje odlicna serija :D
[ Srđan Pavlović @ 24.03.2010. 19:34 ] @
@combuster - "Rome" nisam gledao, ali evo zena vec navaljuje neko vreme da nabavim to negde :)
Moracu, nema mi druge :) [ deerbeer @ 24.03.2010. 19:37 ] @
Jel gledao neko Pacifik? To je isto na foru band of brothers ?
Skinuo sam 1 epizodu al jos nisam startovao sa gledanjem . Cekam da se zavrse Losti :) [ maksvel @ 24.03.2010. 19:37 ] @
U poslednjih par godina ne stižem da pratim baš nešto serije. Lost mi je bila super-interesantna, pratio sam nažalost samo početak.
Sopranosima, što kaže combuster, "nisam dao šansu". Do daljnjeg, ipak, omiljeni su mi "Homicide" ("Odeljenje za ubistva"). Kad god je repriziraju, gledam [ Nabukodonosor @ 24.03.2010. 22:47 ] @
Citat: combuster: Ja sam kao primer serije koju ne mogu da gledam hteo da navedem Sopranove (u onoj temi jel vam ovo smesno :)) ali nisam hteo da idem u off. Iskreno nisam joj dao ni sansu, gledao sam par epizoda na tv-u, 5 serijala mi je na izvolte ali - nikako da krenem (a i ne krece mi se, mozda gresim). Pocni da gledas seriju, FENOMENALNA JE! Jedna od najboljih serija koje sam ikada gledao. Neces da se pokajes. Moja devojka je pocela sa mnom da gleda od kraja trece sezone i popizdela sto nije pratila od pocetka, a isto sam je terao kao tebe da pocne sa mnom da gleda. ;) [ Shoshone @ 28.03.2010. 13:35 ] @
Citat: maksvel: U poslednjih par godina ne stižem da pratim baš nešto serije. Lost mi je bila super-interesantna, pratio sam nažalost samo početak. Sopranosima, što kaže combuster, "nisam dao šansu". Do daljnjeg, ipak, omiljeni su mi "Homicide" ("Odeljenje za ubistva"). Kad god je repriziraju, gledam :) Samo si gledao pocetak Lost-a? Nista ti prijatelju nisi video, NISTA! :))) [ KittyKat @ 03.04.2010. 04:14 ] @
Stigoh do 13. epizode, sezona 5 ( nisam mogla da prestanem da gledam zadnjih par dana), i nije mi se nešto svidelo... :/
Dakle onaj gnusni pokvareni manipulativni psycho Ben im je toliko zagorčao život! a oni malom Benu ipak spašavaju život i vode ga kod Others-a... Toliko im je prijatelja i dobrih ljudi izginulo, i šta su sve preživeli, i onda se njih troje toliko iscimaju da ga spasu, stvarno ne razumem... :/ Jel to onaj kvazi američki moral poturen ovde, ne kapiram poentu... (Sojer se potpuno pogubio, sviđao mi se onaj stari, sad je kao neka baba). I ne razumem kako ne mogu menjati sudbinu? Ako postoje alternativne realnosti, kako onda sudbina ne može da se menja ako na nju utičeš u prošlosti?... Kada se promeni prošlost, onda ova realnost nije ova, već je neka druga, onda se valjda neka od alternativnih realnosti aktivira... Hoću da kažem, ako si se vratio u prošlost i izmenio na najmanji mogući način neki tok, onda tzv. sudbina tih ljudi čiji si tok izmenio, nije više ona sudbina (prava realnost koja je trebala da bude), već alternativna realnost koju si mu ti nametnuo i koja ga je kasnije dočekala kao realna. Samim tim, ne razumem onda kako samim svojim prisustvom nisu izmenjali tok događaja kasnije... Jedino ako se ispostavi da su upravo to uradili povratkom u 70 i neku, pa su se zato i srušili na ostrvo... ili tako nešto... A bude li bilo da su se srušili baš zato što su spasli insekta, zamrzeću ovu seriju :x I onda će ispasti da sve ovo što smo gledali do sad nije bilo realno, sem njihovih međudsobnih odnosa i iskustava... ? :/ Ništa mi nije jasno sada... I kako to da ih se u sadašnjosti (ako je realna) ovaj ne seća (ili neće sećati, nisam stigla dotle)? Ili se samo folira, opet manipuliše?... Ma Sajid je najjači lik! I neka ga je upucao. Tako i treba. Odnosno ne treba nikoga ubijati ali... Ben je to... [Ovu poruku je menjao KittyKat dana 03.04.2010. u 05:31 GMT+1] [ KittyKat @ 09.04.2010. 11:26 ] @
Stigla sam do 6. sezone, ništa ne pričam dok ne završim koliko ima epizoda, na 5. sam stala (mada to nikoga ne zanima jel...morala sam nekako da započnem post :P)..
Ne znam da li ste preslušali soundtrack iz LOST. Na youtube sam našla prelepe teme iz serije za svakog lika ponaosob i oduševljena sam prodornošću i opisom kompozitora (Michael Giacchino). Toliko je dobro ušao u karaktere i likove, da nemam reči! Muzika do tančina opisuje svakog od njih... Mr Eko tema mi se svidela jako: http://www.youtube.com/watch?v=GqKm6kQjErE&feature=related Kate, takođe (da se naježiš!): http://www.youtube.com/watch?v=38M9IlLxwaU&feature=related Charlie (perfekt, sa onako nekim spooky prizvukom koji ukazuje na ona predskazanja i neizbežnost sudbine): http://www.youtube.com/watch?v=sdAf6Kk2ejQ&feature=related I ofkors, Hugo : http://www.youtube.com/watch?v=oxc4yiyhiYc&feature=related Ma sve su ekstra! Neverovatna priča o njima kroz muziku... [ Srđan Pavlović @ 09.04.2010. 12:01 ] @
e nateracete i mene da nadjem i odgledam Lost :)
Jbg, posle Sopranos-a je tesko naci nesto da valja... [ KittyKat @ 09.04.2010. 12:10 ] @
Citat: Srđan Pavlović: e nateracete i mene da nadjem i odgledam Lost Jbg, posle Sopranos-a je tesko naci nesto da valja... Možda ti nešto znači, a možda i ne... ali samo da napomenem da proveriš ocenu n a imdb-u Nećeš se pokajati. [ Milos D @ 09.04.2010. 15:26 ] @
Bojim se da ne uprskaju stvar na kraju (koji je blizu), ali seriji definitivno treba pružiti šansu. Ja sam se "primio" tek iz drugog pokušaja, kad su je prvi put davali na Foxu odustao sam na pola puta. Ne može da se prati površno, sve je u vezi sa svim. Zanimljiv detalj je da su u početku pravili prvu sezonu kao da će biti i jedina sezona, pa su onda odlučili da će biti 6 sezona, ali nisu prosto razvukli priču nego ima nekog smisla. Ili se bar nadam da ima
[ maksvel @ 09.04.2010. 15:34 ] @
Citat: Samo si gledao pocetak Lost-a? Nista ti prijatelju nisi video, NISTA! :))) Ma dajte, ne stajte mi na muku - nisam i šta ću :( Posle beše na raznim kanalima stigla ko-zna-dokle, pa nije bilo logike pratiti, a nema se ni vremena baš :( Pročitaću natenane, kad izađe knjiga :-P [ KittyKat @ 13.04.2010. 07:09 ] @
Odgledala sam sve i s tim u skladu povlačim sve ono što sam rekla ranije...
Spojlere neću da pominjem (pogotovo 9. epizodu, ne dolazi u obzir), ali trudiću se da kažem neki interni komentar i nadam se da oni koji nisu stigli do 6. sezone neće skontati... Brojevi... možda poslednji broj nisu njih dvoje Već neko ko se preziva isto. U pitanju definitivno nije samo ostrvo što se tiče "vina u flaši", tako da ako ovaj ode, nastaje haos... Kako bih sad slatko prokomentarisala vezu između nekih imena, ali ne smem, žešći spojler je u pitanju Ali... zanimljiva je koincidencija u pitanju. Počev od prezimena, imena roditelja, pa do ljudi sa kojima je kroz seriju dolazio u kontakt...JS Na lostpediji ima dosta toga zanimljivog Danas izlazi nova epizoda... a kad će proraditi torent i kad će izbaciti sve preostale... treba iščekati do tad :/ [ klompica @ 24.05.2010. 05:37 ] @
Evo pogledasmo i poslednju epizodu..........
Pa da vam prepricam? [ Ivan Dimkovic @ 24.05.2010. 15:44 ] @
Hehe, Lost je doziveo svoj "The Sopranos" momenat... :-)
[ Srđan Pavlović @ 24.05.2010. 15:52 ] @
E, ali sta je sa Sopranos-ima, poslednja koju sam gledao je 21. epizoda iz 6 sezone. Vise nije snimano?
[ Ivan Dimkovic @ 24.05.2010. 15:53 ] @
Nema - "Made in America" je poslednja epizoda. Mada, mozda ce napraviti film :)
[ Srđan Pavlović @ 24.05.2010. 15:57 ] @
Uh, kad bi se predomislili pa napravili jos jednu sezonu... :)
Tesko da se ono sve moze strpati u film a da bude dobar (tj. da se moze meriti sa serijom). [ Nabukodonosor @ 24.05.2010. 20:40 ] @
Pa kraj serije, zasto bi vise snimali?
[ popusicko @ 24.05.2010. 22:30 ] @
LOST!!!
Šmrc. Iako su sdudali i zbudžili na kraju ipak jedan veliki šmrc. Nema više ni za dve nedelje ni za dve godine. Samo....ala su se setili. Čep je odgovor na misteriju univerzuma zvanu Lost. [ a1200 @ 25.05.2010. 00:43 ] @
I dzinovska kamena dzidza je zapusila rupu... :)
P.S. Zar je bas moralo da se zavrshi sa happy end-om :) [ Nabukodonosor @ 25.05.2010. 00:58 ] @
Malo je kretenski da pricate ovde o kraju serije. Ima nas koji jos nismo odgledali kraj. Pricajte preko privatnih poruka o utiscima na kraju. Ili ubacite spoiler tagove, tako se barem radi u kulturnom svetu.
[ a1200 @ 25.05.2010. 01:02 ] @
Pa nista nije otkriveno sa "velikom kamenom dzidzom"... a ni "happy endom" - u svakom slucaju mora da se odgleda da bi se znalo o cemu se prica... a ove konstatacije nemaju efekta na zanimljivost gledanja poslednje epizode, niti se na osnovu njih moze predvideti kraj :)
[ Srđan Pavlović @ 25.05.2010. 01:04 ] @
@Nabukadonosor - pa znam, samo kazem zao mi je sto je kraj :)
[ Nabukodonosor @ 25.05.2010. 01:07 ] @
I meni...veeeoma. Neke serije bih zakonom zabranio da se zavrse.
[ klompica @ 25.05.2010. 01:16 ] @
Pa ja lepo pitao da li da vam prepricam?
Hehehe, a1200 poslao sam ti pp. [ Ivan Dimkovic @ 25.05.2010. 08:48 ] @
@Nabukodonosor,
Malo je kretenski posto se serija zavrsila da pricamo o njoj ovde? Ne, malo je kretenski citati ovo pre nego sto je pogledas i traziti od drugih da ne pricaju o tome pre nego sto ti zavrsis sa tim ;-) I ja sam pogledao Lost dan posle Amera, pa nisam isao da citam po forumima komentare zato sto sam znao da ce biti spoiler-a :-) [ Nabukodonosor @ 25.05.2010. 10:25 ] @
Ajde Ivane molim te...pogledaj ovu temu i na prethodnom stranama i ljudi su se zalili na to. Uostalom, zasto su se napravili spoiler tagovi?! Bas zbog ovakvih stvari. Ne vidim u cemu je problem...hoces da kazes nesto sto otkriva nesto bitno, ubacis u spoiler tagove. Svi srecni. Ima ljudi koji tek pocinju da gledaju seriju, a to sto si je ti zavrsio dan pre amera ne znaci da njima mora da se upropasti ugodjaj. Ne vidim svrhu ove rasprave.
[ fanfon @ 25.05.2010. 16:19 ] @
Moze li neko napisati spisak epizoda u 6-oj sezoni? Nikako da skontam koliko stvarno ima epizoda. Osim onih 18 redovnih(17. i 18. su spojene u jednu koliko mi je poznato), nasao sam i epizodu obelezenu sa 00 koja je pre prve epizode, a nasao sam i neku pod imenom The Final Journey.
[ deerbeer @ 26.05.2010. 08:54 ] @
Citat: @popusicko Čep je odgovor na misteriju univerzuma zvanu Lost. Samo da te podsetim sta si napisao pre 3 meseca http://www.elitemadzone.org/p2551827 Citat: Serija je da te opusti i zabavi a ne da tražiš odgovore na misterije univerzuma. [ Ivan Dimkovic @ 28.05.2010. 16:49 ] @
Michael Emerson (Benjamin Linus u Lost-u) je najavio dodatni materijal na Lost DVD-u koji ce pokriti period na ostrvu posle zavrsetka serije :-)
Idealna marketinska strategija... nesto mi se cini da u tih 15-tak minuta nece biti puno toga, ali ce gotovo svi ljubitelji serije pogledati taj clip. [ Sapphire @ 28.05.2010. 17:45 ] @
Ja sam totalno razočaran, pratim Lost od prve epizode - i ovo je jednostavno s****.
[ a1200 @ 28.05.2010. 19:59 ] @
Pa ni ja nesto nisam prezadovoljan, malo mi se cini kao da su celu stvar bukvalno zbudzili... samo da se zavrshi...
*******************************spoiler**************************** *******************************spoiler**************************** *******************************spoiler**************************** *******************************spoiler**************************** Nego, po meni, velika rupa u scenariju... kad je Desmond izvukao kamencugu, ugasilo se svetlo... blacksmoke je prestao da bude ono sto jeste i primio ranjivu ljudsku formu, odnosno sile koje su do tada vazile na ostrvu su prestle da deluju, i ostrvo je krenulo da tone i da se raspada. E sad, kako je Jack, pre vracanja kamena nazad, mogao da preda/unapredi Huga da i on bude jedan od cuvara... ocigledno da tada sile i zakoni ostrva, kao i eventualne moci koje cuvari imaju nisu bile aktivne :)... *******************************spoiler**************************** *******************************spoiler**************************** *******************************spoiler**************************** *******************************spoiler**************************** [ Sapphire @ 28.05.2010. 23:01 ] @
Evo ja sam stvarno pratio priču u slagao rupe doslovce od prve sezone - i rupa je milion. Ja iskreno imam osjećaj da je ideja na početku napraviti priličnu plitku seriju borbe dobra i zla - koja bi trajala sezonu - dvije, pa su se onda sjetili: hajmo ubaciti hrpu gluposti koje onda nikada nećemo objasniti, ionako ništa neće skontati do kraja.
<spoilers> 1. Voices u džungli - prve dvije sezone jedan od naj-fenomena - onda ga napustili skoro do kraja da samo kažu da su to - eto - poginule duše (WTF?) - koje su se pojavljivale baš kad je netko trebao zaginuti ... 2. Otkud Lock-u vizije, snovi i sve ostalo u prvim sezonama? Šta, Jacob može ubaciti i reklame u mozak dok čovjek spava? 3. Otkud Walt-u moći - i kakve on veze osim zaj**** gledaoca u mozak ima? 4. Otkud statua Taweret-e (da - zapravo žensko božanstvo) tamo, otkud egipatski simboli - šta je otok - ko je sve to sagradio? 5. I da - statua od kamene se raspadne na neprepoznatljive komadiće - a brod pun TNT-a ostane skoro 100% čitav 5km unutar otoka. 6. U 6. sezoni treba im 6kg TNT-a (a nakon toga C4 eksploziva) da unište Ajira avion - umjesto da jednostavno izbuše poneku gumu, polupaju kontrole u cockpit-u ili jedno od 6488 mogućih rješenja da avion ne poleti. 7. Kakvu ulogu imaju brojevi (4, 8, 15, 16, 21, 42) ? Ma da - znam - opet voodoo magic. 8. Kako su amerikanci našli otok? Kako Eloise ima svoje moći? Kako je Jacob imao one moći? Kako je napuštao otok? Kako su pomakli otok (ma da - magični kotač od drveta - jeste nema šta - orginalno). 9. I kraj je najjači - oni su svi zapravo dead - pa mogli su slobodno ostaviti objašnjenje da Hurley sve to zamišlja. Ma mogu ovako do sutra - ovo je samo čega se sjetim u 3-4 minute. Sve u svemu - </spoilers> [ Ivan Dimkovic @ 28.05.2010. 23:04 ] @
Lost je naravno pun rupa jer je na njemu radila gomila ljudi.
Takodje, nije postojala cela prica na startu - i, da, ABC menadzeraj je vise puta intervenisao i zahtevao da se prica promeni. Recimo, Jack je trebao da pogine mnogo ranije - ali se ABC ekipi to nije svidelo, jbg. u USA moras da imas dobrog superheroja :) Michael Emerson (Ben Linus) je trebao da glumi samo u 3 epizode totalno sporednu ulogu - medjutim, posto je njegova gluma bila odlicna, odlucili su da ga unaprede u jednog od glavnih junaka. Takodje, neki glumci su otisli iz serije itd... Tako da... nista to ne cudi. [ Sapphire @ 28.05.2010. 23:13 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Lost je naravno pun rupa jer je na njemu radila gomila ljudi. Takodje, nije postojala cela prica na startu - i, da, ABC menadzeraj je vise puta intervenisao i zahtevao da se prica promeni. Recimo, Jack je trebao da pogine mnogo ranije - ali se ABC ekipi to nije svidelo, jbg. u USA moras da imas dobrog superheroja :) Michael Emerson (Ben Linus) je trebao da glumi samo u 3 epizode totalno sporednu ulogu - medjutim, posto je njegova gluma bila odlicna, odlucili su da ga unaprede u jednog od glavnih junaka. Takodje, neki glumci su otisli iz serije itd... Tako da... nista to ne cudi. Yup - tipična poslovna strategija - pretvori sve u pare - i samo pare. Uzmi 2-3 sezone normalne priče - i razvuci ih u 6 sezona samo da pare kapću ;) To je sasvim ok za njih, i ABC dioničare - ali mislim da se prilično mnogo ljudi jednostavno razočaralo. Gluma jeste bila vrhunska - ali priča za kraj je više za malu djecu. Da su skupili top 10 freak-ova sa pojedinih fan site-ova - napravili bi 10 puta bolji kraj. [ Shadowed @ 28.05.2010. 23:29 ] @
Pa, ne znam da l' je ista bolje (manje lose) moglo da se nakalemi na prethodnih 5 sezona..
[ rebalza @ 29.05.2010. 09:15 ] @
Citat: ti brojevi nikakvu ali 4,8,15,16,23 i 42 veliku !!! da je tvoje brojeve odigrao hugo nikad ne bi dobio na lotou i ceo lost se ne bi odigrao :) [ deerbeer @ 29.05.2010. 10:16 ] @
[ Sapphire @ 29.05.2010. 10:36 ] @
Citat: rebalza: ti brojevi nikakvu ali 4,8,15,16,23 i 42 veliku !!! da je tvoje brojeve odigrao hugo nikad ne bi dobio na lotou i ceo lost se ne bi odigrao :) Koliko je to davno bilo dobro je da se ikako i sjećam :)))) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|