[ genije mladji @ 22.06.2006. 20:35 ] @
Na 22 Jun ja sam na drvetu u 9:20pm video neko stvorenje na mojoj brezi.Braon je Lici na vevericu ali kao da nije jer se krece vrlo brzo, ima debeo braon rep.
Sta bi to moglo da bude?
[ Mauricije @ 22.06.2006. 21:09 ] @
Alien
[ spartak @ 22.06.2006. 21:30 ] @
99.9% PUH
[ genije mladji @ 22.06.2006. 21:55 ] @
Mislis na OVO

[ ton_majstor @ 22.06.2006. 22:07 ] @
Ma, veverica je jedna od NAJDINAMIČNIJIH životinjki, znači BRZA! Debeo rep nije samo njena karakteristika.

Puh nije brz kao veverica i ISKLJUČIVO je noćna 'tica, tj. danju spava i krije se, što je potpuni opozit od veverice!

Možda nije veverica, možda je veverac?

Pozdrav!

P.S. Ne diraj ih, imaju OPAKE kandže i prepune su buva, odatle deo njihovog nervoznog karaktera!
[ genije mladji @ 22.06.2006. 22:11 ] @
Ne pada mi napamet ni da izadjem na terasu a kamo li da ih diram

Nasao sam jos i ovo:"Spada u "Prirodne retkosti", predložena za crvenu knjigu faune Srbije i Crne gore."
[ superbaka @ 22.06.2006. 22:48 ] @
jeste da lasica nema sirok rep ali je braon:

ili mozda kuna:

[Ovu poruku je menjao superbaka dana 23.06.2006. u 00:00 GMT+1]
[ genije mladji @ 22.06.2006. 22:57 ] @
Doduse nisam mnogo upucen ali misli da lasica se ne vere po drvecu
[ genije mladji @ 22.06.2006. 23:04 ] @
kuna nije neki anđelak... Ona je mali, prepredeni kradljivac! Kune su poznate po tome što mogu da se zavuku u svaku prostoriju, čak i u automobil, i uzmu ono što im je potrebno. Dakle, ova životinja nema baš dobar imidž. Ni u divljini ne vodi baš uzoran život: ide u lov, brine se o svom podmlatku, ali i - krade jaja. Ali ne iz kokošinjca ili sa farmi, kuna će se snaći i poslužiti jajima iz ptičijeg gnezda. Pritom je vrlo spretna - najpre će svojim oštrim zubima i kandžama napraviti rupu na ljusci, a potom će kroz nju proturiti dugi jezik i sa slašću pojesti sadržaj jajeta. Kuna je poznata po vratolomnim poterama. Ona će preći i desetak kilometara da bi stigla svoj plen. Ukoliko vam se ova životinja uvukla u kuću, pokušajte da je oterate nežnom muzikom. Ona ne voli tihu muziku i najčešće će krišom napustiti mesto gde se ona čuje... Jedna studija pokazala je da se kuna hrani pticama (20%) i biljkama (35%). Ovi izvrsni skakači i penjači jedu i pacove, golubove, insekte i kućne miševe. Možda je to jedan od razloga da posvetimo više pažnje ovim životinjicama LIČNA KARTA Naziv: kuna (Martes foina) Karakteristike: Za razliku od svog šumskog rođaka, kune zlatice, "gradska" kuna ima belu kragnu koja može da se proteže sve do nogu. Način života: Kuna belica živi u blizini naseljenih mesta, pa se hrani onim što ljudi ostavljaju - đubretom. Noćni je lovac. Pošto u većini evropskih gradova kune gotovo da nemaju prirodne neprijatelje, veoma su se razmnožile - što nije slučaj kod nas. Na našim prostorima ova životinja i dalje je prirodna retkost.

lelelele trcim da zatvorim vrata...
[ Mauricije @ 23.06.2006. 16:40 ] @
Pa na kraju koju si to zivotinju video?
Nisam upratio
[ genije mladji @ 23.06.2006. 23:06 ] @
Ma odkle znam video sam i vevericu i puha i lasicu i kunu sta sve nisam
[ tosa @ 24.06.2006. 04:59 ] @
To je puh 100%, kod mene u selu ih ima koliko hoćeš...
[ Ave @ 24.06.2006. 08:54 ] @
Pa snimi je s aparatom sledeci put.
[ genije mladji @ 24.06.2006. 09:09 ] @
Pa fazon je to sto je vrlo brza samo sam video da je braon i da ima debeo rep a i nisam mogo da je snimim jer je bio mrkli mrak i ne bi se nista videlo na slici
[ dr.NPN @ 24.06.2006. 19:17 ] @
Citat:
genije mladji: Pa fazon je to sto je vrlo brza samo sam video da je braon i da ima debeo rep a i nisam mogo da je snimim jer je bio mrkli mrak i ne bi se nista videlo na slici

Pa ko ti je kriv kada si kupio aparat bez blitza!
[ Mauricije @ 25.06.2006. 09:20 ] @
Citat:
genije mladji: Ma odkle znam video sam i vevericu i puha i lasicu i kunu sta sve nisam

Prijatelju, nabavi ti sebi lovacku to vec postaje opasno...
[ genije mladji @ 25.06.2006. 19:50 ] @
Da znas i da ocu i ako zivim skoro u centru Nisa. Pa i mogo bi i neku subaru da napravim
[ ton_majstor @ 26.06.2006. 12:10 ] @
I polako se ova tema pretvara u ništa...

Ako ne objasniš ili dokumentuješ tu spodobu, "genije mladji"... LOCK! Kome ovo treba?

Pozdrav!
[ tox master @ 27.06.2006. 16:15 ] @
pozdrav

Citat:
Ako ne objasniš ili dokumentuješ tu spodobu, "genije mladji"... LOCK! Kome ovo treba?

spodoba!!!
neko ce pomisliti da je stvarno neki alien u pitanju!
a mozda i jeste samo u kozi puha/veverice/kune ili nesto izmedju.
ko zna da nije kakav rezultat radijacije ?!
malo sale!
evo sta google kaze za puha (99% rezultata je neki medo )
jel to ta zivuljka?
pozdrav
[ ton_majstor @ 27.06.2006. 20:56 ] @
PUH!!!

Pozdrav!
[ tox master @ 27.06.2006. 21:36 ] @
Citat:
genije mladji: Da znas i da ocu i ako zivim skoro u centru Nisa. Pa i mogo bi i neku subaru da napravim:D:D
pazi da to (sta god bilo) ne odluci kad ga isprovociras da ti odredi krvnu grupu ili da ti skine skalp!!!
cudne i nepredvidive su te male zivuljke,cak opasnije nego neke vece (kao naprimer pas).
nekoliko puta sam cuo da su veverice fino odradile "face lifting" nekim likovima koji su pokusali da ih sateraju u cosak i uhvate.
pa ti razmisli da li se isplati nositi subaru! :D

pozdrav
ps:i koja zivotinja je to bila od navedenih?
[ ton_majstor @ 27.06.2006. 22:00 ] @
Svi oni imaju NEVIĐENO oštre kandžice i opako plahu narav! Znači, ne pokušavaj da ih uhvatiš, nadrljaćeš!

Dalje, vrlo su korisni (jedu ono što mi ne) i nemoj ih terati tek tako. Ako se gnezde, nastane u blizini... to samo znači da vas smatraju za manju opasnost od, recimo, vrana ili mačaka.

Puni su buva i krpelja, i to je još jedan od razloga da ih se kloniš! Osim ako nisi nameračio da praviš kape od njih.

Pozdrav!
[ dr.NPN @ 27.06.2006. 22:11 ] @
Idemooo, kape od puha, sa krpeljima i buvama.... Jos malo pa nestaloooo.....
[ mtraj @ 28.06.2006. 02:12 ] @