|
[ darkofdoom83 @ 04.01.2003. 22:59 ] @
| Evo ovako :
Zelimo da otvorimo jedan klub,imamo mesto i verovatno mozemo da nabavimo sve osnovne stvari koje su nam potrebne da bi biznis krenuo.
Nego ja sam mislio da pitam vas,ljude,sta bi vi ocekivali od jednog kluba ?
Prvenstveno mislim na stil muzike koju bi zeleli da slusate,zatim na samo
uredjenje kluba...
Cekam sve ideje i predloge.Klub bi bio za ljude od 17 god.pa nadalje!
Pa da vas cujem |
[ drdrksa @ 04.01.2003. 23:26 ] @
Ako mene pitas, techno + house + ponekad neki rock + dovodjenje nekih bendova s vremena na vreme je dobitna kombinacija ... Puno srece ....
[ ventura @ 04.01.2003. 23:45 ] @
Moj drug prodaje svoj klub... Cena je 500,000EUR ... Vec razradjen posao, prostor je renoviran ove godine...
Inace, klub je veoma poznat i popularan, moze se reci da je medju 5 najpopularnijih u Beogradu...
[ drdrksa @ 05.01.2003. 00:12 ] @
Ove godine ??? Kad pre za 5 dana ... opasni bre ti neki likovi .....
Znam da je lapsus, sala ......
[ Vertygo @ 05.01.2003. 00:13 ] @
House,dance,club,chill,rap (mtv)...to je ono što većina klubova u Bgu pušta, osim ako nisu specijalizovani za odeđeni pravac muzike.
Mada možeš i City records (ako uspeš da preživiš ).
Uglavnom dovoljno ti je da za početak pokupuješ raznorazne kompilacije tipa mtv rap,mtv dance, mtv rock, best dance/house/rap/hiphop/techno hits in 2002 itd itd...
[ ventura @ 05.01.2003. 00:55 ] @
Pa kad otvaras klub ne mozes da gledas samo muziku.... Ima tu mnogo faktora od kojih zavisi dali ce klub da ti uspe ili ne... I razlozi zasto bas ljudi da dodju u tvoj klub, a ne u neki drugi... Kad manje vise, svugde mozes da nadjes muziku koja te zanima...
[ BobMarley @ 05.01.2003. 01:31 ] @
platis upad i dobis bon za konzumaciju pica iste ili manje cjene od vrijednosti upada ako pice kosta vise das bon i dodas koju paru
[ CONFIQ @ 05.01.2003. 01:40 ] @
Citat: Vertygo:
...rap,mtv dance....rock....techno hits in 2002 itd itd...
brale,ne znam je li bi tvoj klub dugo izdržao :)
Inače što se tiče pitanja,stvarno zavisi od ambijenta i mesta u gradu.
[ Vertygo @ 05.01.2003. 02:47 ] @
CONFIQ , ja ti govorim šta se pušta u većini kafića po Beogradu.To nije moj izbor muzike...
Naravno, što se tiče ambijenta i mesta, govorimo o nekom opuštenom ambijentu gde se muzika neće puštati toliko glasno...
[ Yopa5r @ 05.01.2003. 02:58 ] @
komercijala je kljuch uspeha
ako ne uspete vracam pare
[ ventura @ 05.01.2003. 11:27 ] @
Citat: Vertygo:
Naravno, što se tiče ambijenta i mesta, govorimo o nekom opuštenom ambijentu gde se muzika neće puštati toliko glasno...
To je onda kafic a ne klub :)
[ ventura @ 05.01.2003. 11:28 ] @
Mujo otvorio kafic i pita njega sad haso:
H: Jel ba Mujo, jel ti ovde prodas vise kafe ili pica?
M: Pa pica naravno.
H: Pa sto ga onda ne zoves picic, a ne kafic!
[ darkofdoom83 @ 05.01.2003. 11:58 ] @
MIslili smo mi na techno,komerce,rap,hip-hop muziku.To danas omladina
slusa (kao npr.ja).Nego mi dajte jos neke ideje o samom uredjenju.Kao npr.
sto je bilo napisano da uz ulaznicu dobijes bon za pice i slicno.
Klub bi radio samo vikendom.Mislili smo na VIP ulaznice i slicne stvari.
Hteli bi nesto kao u filmovima (he he),da mesto bude elitno,a ne
da dolaze neke chamuge.
Hvala vam na dosadasnjim idejama,ocekujem da se i ostali ukljuce u temu.
[ ventura @ 05.01.2003. 12:22 ] @
Napraviti nesto elitno (kao na filmovima) je nemoguce u Beogradu ... Zasto?
Pa zato sto u Beogradu ne postoji elita... Danas u Beogradu mnogi klubovi pokusavaju izgledati 'Elitno' tako sto kad dodjes, iz obezbedjenja ti prvo kazu da sacekas (satro da se oslobodi mesto), pa ce da vide dal mozes da udjes.. a poenta je da ti stojis 5-10min ispred kluba, kako bi izgledalo da je klub toliko dobar da ljudi jednostavno cekaju u redu da udju... a na kraju puste svakgoa ko ceka, tako da ti to i nije elita...
Ja se secam pre par nedelja, ja sa jos par ortaka i ortakinja, imamo rezervisan separe u XL-u, gore u VIP-u, i dolazimo ispred i onaj majmun krene da mi prosipa 'sacekajte ispred nemozete sada unutra' ... Znaci samo sam ga napusio i usao unutra... Mamlazi...
Sto se tice same muzike u klubu... To mora da bude iskljucivo ono sto se slusa trenutno... Jer jedan dobar klub sebi ne moze priustiti da pusta techno, rap i sl. egzibicije (osim ako nemas brdo kesa pa si voljan da bacas pare)... Evo recimo, sad zadnji put u kabareu kad sam bio, ide recimo los ketchup, karleusa, pa onda oni indijci, pa onda neki zestog base... Znaci pusta se ono sto drma publiku, i atmosfera je bila fenomenalna... ne treba se drzati ko pijan plota samo jedne vrste muzike... treba mesati ali sve u svrhu da se publika odnosno gosti najbolje provedu...
isto tako jos jedna vazna stvar... Da bi ti klub bio popularan, ljudi unutra moraju da se osecaju lepo, moraju da se osecaju kao vazne licnosti... to se radi sa 'customer service-om', i sa tim da redovno u klubu ti vise poznate licnosti... jer je recimo u tvom klubu, i u separeu pored njega sedi slavica krivokuca, taj neko ce se osetiti strasno vazan, i trcace sledece nedelje da dodje u tvoj klub... A da bi ti dolazile poznate licnosti, i raznorazni smekeri, ti i sam moras da budes sminka... Odnosno ti moras da privuces sve te ljude necim...
Komplikovana je to dosta stvar, i nije tako lako imati i odrzavati dobar i poznat klub kao sto izgleda...
[ MAD-MAX @ 05.01.2003. 14:11 ] @
Nikako ne treba pustati CityRecords i Karleusu! Svi pricaju da je to s***** a u vecini kafica/klubova se to slusa (odnosno tako vi kazete ja ne zivim u BG pa ne znam sigurno).
Po mom misljenju treba napraviti dobar ambijent tako da se covek oseca dobro i bez muzike a onda mozes pustati sta oces. Licno mislim da bi trebalo najvise biti techno i rock muzike ali NIKAKO CityRecords.
[ darkofdoom83 @ 05.01.2003. 18:15 ] @
Hvala Ventura,i tebi Max,i svima koji su (i koji CE,he he) participirali
u ovoj temi.
Sad vec otprilike znam za muziku,i city records i slicnih nece biti zato sto
je u mom mestu potraznja za tom vrstom muzike mala.Naravno da sam
mislio na popularne pesme,sve najnovije u razlicitim stilovima.
MIslio sam i da pravimo neke kao nagradne igre u kojima gost moze
da osvoji npr.mesecnu ulaznicu za klub i takve stvari.
Dajte mi neke ideje kako da primamimo ljude da se stvarno napale
i da ono jedva cekaju da dodju da vide o cemu se radi...
Posle je drugi problem zadrzati ih u klubu,ali to ce se valjda nekako resiti,
naravno ne sa onim forama tipa "cekaj 10 minuta da vidimo da li ima mesta".Kad se mesto napuni (ne prepuni,znaci da svi komotno mogu da stanu) vrata se zatvaraju i vise nema ulazenja.
Ajde jos neke ideje ako imate.Slobodno recite,mogu i ideje tipa "nabavi
go-go plesacice" i sl.
[ BobMarley @ 05.01.2003. 18:26 ] @
upad samo za starije od recimo 17...
Dva floora:
1) VIP - znaci posebno odvojen ulaz i izlaz ili dva prolaza na ulazu, omogucen ulaz samo uz pristojnu odjecu, znaci nista tipa patike+trenerka i tako neke egzibicije, na tom flooru po mogucnosti obezbediti neke plesacice na kockama (u kavezima itd.) i muske i zenske. Nekakve povlastice na cugu (to sam iskombiniras na koj nacin). a radno vrijeme određuju ljudi koji su tamo. Ako imas para da bacas i prostor onda obezbedi i par parkirnih mjesta za te ljude. A maksimalno zadovoljstvo bi bilo kada bi bili obezbeđena određena količina nekakvih grickalica ili nekih laganih sendvića.
Striptease night.
2) poseban ulaz, za obicnu raju, ulaznica za upad vrijedi kao bon za cugu, naravno bon uzmes na sanku kada narucuju cugu. Neka bon bude nekakav malo tezi za krivotvoriti. sto se tice obleke sve je dopusteno, unutra bez zabavljacica, muzika mora biti neka drmacina tipa techno jer kolko god se to ne sviđalo nekima jednostavno to danas mladi slušaju i gotovo.
Prostor da bude veci od VIP prostora, nekakvi koncertici i tako nesto tipa noc za narodnu, noc za mlade DJ-e, noc 80-ih, party's
Na ulazu provera sumnjivih tipova, licnih karata.
osim glavnog ulaza neka bude jos par ulaz/izlaz mjesta koja se otvaraju u situacijama kada je potrebno.
Dobra klima unutar disca ne da samo stojiš i znojiš se. ako je moguce preko ljeta otvoriti krov pa zajebancija pod nebom :))
Vip ljudima slobodno kretanje po cijelom discu (dat im neku iskaznicu da mogu dokazati da su VIP ako se pogube negdje)
obicnima samo 2. floor
[ ledeni @ 05.01.2003. 20:16 ] @
Ako mislis da napravis stvano dobro mesto, nadam se da imas dobru ekipu ili pandure uz sebe...
Nemoj da se zanosis ako si sam.
Ako ce to biti neko manje mesto, nista onda, samo guraj...
[ ventura @ 05.01.2003. 20:47 ] @
Citat: BobMarley:
upad samo za starije od recimo 17...
Dva floora:
1) VIP - znaci posebno odvojen ulaz i izlaz ili dva prolaza na ulazu, omogucen ulaz samo uz pristojnu odjecu, znaci nista tipa patike+trenerka i tako neke egzibicije, na tom flooru po mogucnosti obezbediti neke plesacice na kockama (u kavezima itd.) i muske i zenske. Nekakve povlastice na cugu (to sam iskombiniras na koj nacin). a radno vrijeme određuju ljudi koji su tamo. Ako imas para da bacas i prostor onda obezbedi i par parkirnih mjesta za te ljude. A maksimalno zadovoljstvo bi bilo kada bi bili obezbeđena određena količina nekakvih grickalica ili nekih laganih sendvića.
Striptease night.
E ovo je jedna dosta dobra ideja... Secam se da je tako nesto bilo ogranizovano u Zagrebu u klubu "The Best" kad sam bio letos... Al u BG-u to do sada nisam video...
Inace... Opet sto se tice muzike... Ako neku pukne 500,000 EUR da kupi i sredi klub, onda ce sigurno ici na varijantu muzike koja mu donosi najvise gostiju/kesa... Osim ako nema kesa pa je otvorio klub iz zajebavanja... Kao sto je recimo primer kafica Space u strahinjica bana... Covek je potrosio nekih 600k eur na KAFIC, cisto zato da bi mogao da kaze "Eto, ja sad imam najbolji kafic, ko ce da napravi bolji..." jer on te pare sa tim kaficom ne moze da povrati nikad... Ako uzmemo u obzir redovna odrzavanja i sve ostale troskove.. . Al jebe mu se... Ima kesa, i napravio je svoj kafic koji sluzi za primer drugima u gradu...
[ srki @ 05.01.2003. 20:55 ] @
Evo jednog zaista dobrog saveta. Na svakom stolu neka bude cinija sa cipsom (sto slanijim) jer je on jeftin a od njega ljudi postanu zedni. Tako u jednoj igraonici u Francuskoj daju besplatno cips a on je jeftin a moras posle da narucis pice jer si zedan. Mozda i neki slan kikiriki. U stvari ne kikiriki jer je on skup. Slani stapici mozda?
Tako u stvari svi jos vise misle kako je cool mesto jer dobijas besplatno cips a u stvari tebi se vise isplati. Ulaznica ne bi trebalo da bude skupa nego je bolje da pice bude malo skuplje (ne previse). Tako ne mnogi u startu otpisivali to mesto i trazili nesto jeftinije a ne bi razmisljali o tome da je ipak pice malo skuplje.
I jos nesto! Nemoj da se vodis logikom da sto manje ulozis a sto vise dobijes. Mozda je napocetku (mesec-dva) bolje da poslujes i sa gubicima ali da se ljudi ipak napale na to mesto. Delis karte preko radija, jeftinije karte ili cak besplatan ulaz a pica da imaju malo vecu cenu nego u prodavnicama pa posle mesec-dva da postepeno povecavas cenu pica. Ulaznice neka ostanu jeftine ali ne previse jeftine nego neka normalna cena.
[ BobMarley @ 05.01.2003. 23:06 ] @
vjeruj mi skupa pica su sigurna propast to ce ti svaki vlasnik reci.
pa iz iskustva znas, sigurno si cuo sto puta ili je neko u drustvu rekao "ne, neidemo tamo jer je skupa cuga" ali za razne night-clubove i diskače su voljni pljunuti podosta da uđu. zašto ?
omladina nema para nije nikada imala i nikada nece imati. Kada vec skupe nešto keša sigurno neče otići negdje di kada uđu nemaju para da popiju cugu. naroljat će se prije i doći kod tebe platiti samo upad i djuskati cjelu noć. A i sama situacija u državi ti je da 75% ljudi nema para za više od jednog do dva pića.
Ako hoćeš da uspiješ moraš biti dostupan srednjem sloju ljudi, mi kažemo srednji ali u biti to je bjeda, jer kada pogledaš to je skoro pa jedini.
[ RooTeR @ 05.01.2003. 23:44 ] @
Ako si nekad bio u NS , onda si sigurno cuo za "IRISH pub". To ti je najjace mesto , i ja kad bih otvarao lokal otvorio bih nesto tako. Znaci radi se o tome da se tu sluzi toceno pivo, atmosfera je jako prijatna (sve dobri drveni stolovi) , pusta se jako dobra i opustajuca muzika ( rock ). Petkom i subotom uvece tamo je manje vise nemoguce naci slobodan sto.
[ Branko The Lepi @ 06.01.2003. 00:11 ] @
ma dovedi striptizete
:P
[ Vertygo @ 06.01.2003. 00:34 ] @
Sve zavisi kakav klub ti želiš da napraviš.Slažem se sa Marlijem, 75% omladine je beda, tako da tu možeš da ideš na varijantu malo skuplji ulaz cene pića normalne ili malo niže.Ili ako češ da povećavaš cenu pića onda spusti cenu ulaza ili npr. ulaz za devojke da bude dž (i ostale varijante sa deljenjem karata preko radija itd).
Takođe možeš i da pokušaš da se osloniš na ostatak (bogate) omladine aka 25% aka "elita" i da staviš papreno skupo piće i neke abnormne rezervacije i vip ulaze, mada ako nisi baš prepun kinte bolje se ne kockaj sa time...
Sve zavisi kako se u početku postaviš, ne možeš da staviš jeftine cene i džabe ulaz na početku, a onda kroz par meseci kad posao krene, da napravš fenseraj od kluba.Tj. možeš ali tako ćeš izgubiti gomilu stalnih mušterija i opet treba da se kockaš da li će viši stalež baš u tvoj klub početi da dolazi (a samim tim i sam znaš da moraš da veoma dobro opremiš klub, da dovodiš poznate pevače/pevačice povremeno....)
Takođe možeš da praviš striptiz veče,rock veče, veče piva,veče koktela,nagradne igre itd...
[ momsab @ 07.01.2003. 12:23 ] @
Citat: techno + house + ponekad neki rock + dovodjenje nekih bendova s vremena na vreme je dobitna kombinacija ...
Slažem se sa ovim. Izvođačima domaće komercijalne muzike iznajmljuj klub ako hoće da pevaju u njemu.
Citat: Moj drug prodaje svoj klub... Cena je 500,000EUR ... Vec razradjen posao, prostor je renoviran ove godine...
Koliko mesečno je tvoj drug trošio za porez, reket, obezbeđenje kluba, osoblje i održavanje? Pitam čisto da znam.
Citat: Napraviti nesto elitno (kao na filmovima) je nemoguce u Beogradu ... Zasto? Pa zato sto u Beogradu ne postoji elita... ... a na kraju puste svakoga ko ceka, tako da ti to i nije elita...
Slažem se sa Venturom da ne postoje elitni klubovi. Postoje klubovi za bogataše, omladinu i tako dalje, ali elitnih prosto nema u Bg-u.
Citat: Da bi ti klub bio popularan, ljudi unutra moraju da se osecaju lepo, moraju da se osecaju kao vazne licnosti... to se radi sa 'customer service-om', i sa tim da redovno u klubu ti vise poznate licnosti...
S vremena na vreme mogu da dođu poznate ličnosti. Mada, ja mislim da je bolje kada se gost kluba oseća kao važna ličnost, tj. kada klub radi po principu [I]klub postoji zbog gostiju dok obrnuto ne važi[/I]. Znači, osoblje da se brine o svakom gostu, bilo da su "povlašćeni" bilo da su obični.
Citat: MIslio sam i da pravimo neke kao nagradne igre u kojima gost moze da osvoji npr.mesecnu ulaznicu za klub i takve stvari.
Dobra ideja. U početku agresivno, posle 2-3 meseca se smirite pa onda opet, bez obzira na posećenost.
Citat: Na ulazu provera sumnjivih tipova, licnih karata.
osim glavnog ulaza neka bude jos par ulaz/izlaz mjesta koja se otvaraju u situacijama kada je potrebno.
Ovo pod obavezno. Kad se samo setim požara u Aziji.
Citat: ako je moguce preko ljeta otvoriti krov pa zajebancija pod nebom )
Odlična ideja! Još kad počnu uobičajene letnje vremenske pojave (munje, gromovi, pljuskovi) biće veselo.
Organizujte, s vremena na vreme, veče narodnjačke muzike. Fora sa otvorenim krovom mi je dala ideju za sledeći refren:
Sevale su munje, cele noći
cele noći
Mokri smo bili, ti i ja
ti i ja
Elvira, ti i ja..........
Slušao sam silom prilika teške narodnjake u autobusu pa sam pod utiskom istih smislio ovaj tupavi refren. Zadržite komentare
Citat: nadam se da imas dobru ekipu ili pandure uz sebe
Obezbeđenje pod obavezno mora da nosi ES majice I, da nisu seratori.
Citat: a svakom stolu neka bude cinija sa cipsom (sto slanijim) jer je on jeftin a od njega ljudi postanu zedni.malo skuplji ulaz cene pića normalne ili malo niže.Ili ako češ da povećavaš cenu pića onda spusti cenu ulaza ili npr. ulaz za devojke da bude dž (i ostale varijante sa deljenjem karata preko radija itd).
Ideja sa čipsom je dobra. U početku ulaznica da bude malo skuplja a piće max 20% skuplje nego u diskontu.
Da li još postoji "Kuća"? Kad se pojavio taj klub, bio je omiljeno mesto a posle su nabudžili cene pića kao da su "Lukas" i samo mnogo manji % je nastavio da dolazi.
Citat: osloniš na ostatak (bogate) omladine aka 25% aka "elita" i da staviš papreno skupo piće i neke abnormne rezervacije i vip ulaze,
Pre bih te pare za klub uložio u kladionici na neku tekmu nego što bih pravio klub za buržuje.
I, malo zezanja za kraj. Stavi negde moj logo, da se ljudi istripuju kad dođu i vide. Takođe, stavo logo ES-a, da se još više istipuju i nstave da dolaze.
[ Vertygo @ 08.01.2003. 03:23 ] @
Citat: Pre bih te pare za klub uložio u kladionici na neku tekmu nego što bih pravio klub za buržuje.
Takođe .
[ darkofdoom83 @ 10.01.2003. 10:11 ] @
Hvala svima na participaciji!
Probacemo da sto bolje organizujemo klub!
Cheers!
[ ventura @ 10.01.2003. 10:45 ] @
Citat: momsab:
Koliko mesečno je tvoj drug trošio za porez, reket, obezbeđenje kluba, osoblje i održavanje? Pitam čisto da znam.
Pa na porez se ne 'trose' pare vec se on placa kroz promet.. Ali cenim da ne placa 100% poreza, vec da krije deo prometa, kao i svi ostali u srbiji.. Reket ti ne mogu reci koliko placa, jer ne znam ni dali ga placa uopste... A inace Space pravi sasvim dovoljno da ima za odrzvanje, i njemu na kraju ostane za 'dzeparac' ... Ali to nije ni izbliza dovoljno da mu se recimo otplati ta investicija kroz 5 godina (jer nakon 5 godina opet mora celokupno renovirnanje da padne, jer kafic zastareva)...
S vremena na vreme mogu da dođu poznate ličnosti. Mada, ja mislim da je bolje kada se gost kluba oseća kao važna ličnost, tj. kada klub radi po principu [I]klub postoji zbog gostiju dok obrnuto ne važi[/I]. Znači, osoblje da se brine o svakom gostu, bilo da su "povlašćeni" bilo da su obični.
Bas to... Gost treba da se oseca kao da je presednik drzave kad dodje u taj klub, i svi da se lome oko njega.. A ne da kad sednes za sto da ti se konobar ponasa drsko i bezobrazno, i nabacuje tvojoj devojci, jer je on toboze smekerica i baja jer radi u takvom klubu..
Pre bih te pare za klub uložio u kladionici na neku tekmu nego što bih pravio klub za buržuje.
Ovo me podseti na jednu izjavu koju je dao Donald Trump (Jedan od bogatijih ljudi u USA) u emisiji kod Larry King-a...
Trump kod Kinga u emisiji, uobicajen interviju, i sada pita Larry njega, cime bi se on bavi da sada krece sve ispocietka.. I on bez razmisljanja kaze online advertizing (citaj. spam).. I samo iz publike se cuje BUUUUUUU.. I on se okrene ka publici nasmeje se i kaze "To je razlog zasto ja sedim u ovoj stolici, a vi sedite tu!"
Inace.. Ako vec ides u kladionicu da bacas pare, idi kod mene u Astra Bets :)
[ -zombie- @ 10.01.2003. 12:44 ] @
Citat: ventura:
Bas to... Gost treba da se oseca kao da je presednik drzave kad dodje u taj klub, i svi da se lome oko njega.. A ne da kad sednes za sto da ti se konobar ponasa drsko i bezobrazno, i nabacuje tvojoj devojci, jer je on toboze smekerica i baja jer radi u takvom klubu..
jel to iz licnog iskustva? :D
[ BobMarley @ 10.01.2003. 21:19 ] @
sta imas svoju kladionicu ?
[ ventura @ 11.01.2003. 00:04 ] @
Citat: BobMarley:
sta imas svoju kladionicu ?
Da... Astra Sport Bets ovde kod nas u YU, Rumuniji i Makedoniji...
Kod tebe u 'lijepoj vasoj' se zove PSK ... Verovatno znas skracenicu :)
[ srki @ 11.01.2003. 21:18 ] @
Jos jedan savet o uredjenju kluba: posveti paznju tome da ti wc uvek bude cist i da ima mlake vode. Cak je i najbolje da bude samo mlaka voda da neko ne bi zbog cipsa pio tu vode nego da kupi pice :-) Inace mozda mozes i sam da przis cips i da ga sto vise posolis :-)
Mozda ti izgleda nebitno ali stvarno ima toliko lepih prostora i restorana a kad odem u wc smuci mi se sve. Najbolje je da budu automatizovani pa kad detektuje da neko prolazi da sora da pusti vodu...
[ VELIKI_MANITU @ 12.01.2003. 10:20 ] @
Citat: ventura:
Inace.. Ako vec ides u kladionicu da bacas pare, idi kod mene u Astra Bets :)
DA LI to znaci da si deo ASTRA GRUPE (Braca Karić...)?
Čisto sumnjam da se deo ASTRA grupe, jer se zaposleni žale da ih malo plaćaš i da ih maltretiraš!
[ ventura @ 12.01.2003. 10:57 ] @
Citat: VELIKI_MANITU:
DA LI to znaci da si deo ASTRA GRUPE (Braca Karić...)?
Čisto sumnjam da se deo ASTRA grupe, jer se zaposleni žale da ih malo plaćaš i da ih maltretiraš!
Ne.. Moji su mnogo pre Karica imali Astra Club lokale... jos od '89 ...
[ Mr Gold @ 01.04.2012. 14:24 ] @
Pozdrav svima. Nadam se da nisam puno pomerio temu, ali me zanima da li neko moze da mi otprilike napise PLAN za otvaranje DISKOTEKE u Beogradu (znaci od prostora do papirologije itd) HVALA.
[ Braksi @ 01.04.2012. 14:52 ] @
bas si odabrao momenat.
[ Mr Gold @ 01.04.2012. 15:10 ] @
Niko nije uspeo iz prvog puta, pokusacu pa sta bude, bice.
[ plus_minus @ 01.04.2012. 15:32 ] @
Pokušaćeš da nagovoriš nekoga da ti napiše plančić za disko-vrisko na jednoj stranici formata A4 .. ili ćeš pokušati da otvoriš klub?
[ commissar @ 01.04.2012. 15:47 ] @
Mrzelo te da sacekas jos 10ak meseci,
pa da tema bude 10 godina stara.....
:P
[ Mr Gold @ 01.04.2012. 16:10 ] @
Hahaha, mislio sam ukratko u par recenica sta je sve potrebno. Hvala
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|