[ euripyd @ 28.06.2006. 13:52 ] @
1.Koje su cene pizza u Beogradu, u nekoj pizzeriji bez narucivanja kuci? Otprilike...
2.Sta tacno znaci pizza 21 cm?
3.Koju pizzeriu preporucujete negde u centru??? Okolo Skadarlije

Pozdr
[ Stefano @ 28.06.2006. 16:56 ] @
3.Pizza Hut, najbolja pizza po meni u gradu, ali i najskuplja.
Picerija Orao (29.novembra kod Ekonomske skole)
Picerija Mara (fast food na Trgu Republike kod staklenca imas 2 komada, jedna kao kiosk bas na stanici 27-ice, i jedna u staklencu na udaljenosti od 20 metara).
[ Nikola_BGD @ 28.06.2006. 18:13 ] @
Meni se pizza u orlu ne dopada previše.

Biće da su odgovori na ovu temu ipak stvar ukusa....
[ kumkat @ 28.06.2006. 18:44 ] @
Ako nisi probao picu u picerijama "Bucko" nista nisi uradio, cela pica je 450 din + mozes za svako parce da stavis peliv po izboru (a svi prelivi su im odlicni)....
Nalaze se u Francuskoj i u Beogradskoj ulici..

Pozdrav
[ Radovan__III @ 28.06.2006. 20:28 ] @
Nase pice su stvarno lose narocito one "obicne" koje mozes uzeti npr u Orlu ili i kli-kli ( Djure Djakovica ne Jaksica sada Valrasova ili nekako )
[ Ivan Dimkovic @ 28.06.2006. 21:34 ] @
Citat:

3.Pizza Hut, najbolja pizza po meni u gradu, ali i najskuplja.

Damn... grad u kome Pizza Hut ima najbolju pizzu treba da uveze vise Italijana :-)
[ Nabukodonosor @ 28.06.2006. 22:58 ] @
haha, od ovih 9000 poruka ova ti je najjaca!! Ko je probao talijansku picu nekada zna koje djubre se pravi/prodaje kod nas.
[ Mihailo @ 28.06.2006. 23:31 ] @
ma kakav pizza hat, orao i ostalo.. krš. slabo obilazim picerije, ali ima stvarno odličnih pica na isporuku, neke od njih imaju i prostor, ali zaboravih gde su.. sećam se jedne iznad kalenića i ima jedna mala otprilike na sredini takovske.. ne znam imena, ali naći će se već neko da napiše.
[ Deda_Mraz @ 29.06.2006. 08:39 ] @
Meni je sasavim OK pica na trgu!
[ renne @ 29.06.2006. 09:23 ] @
Odlicna je picerija 'Cicolina" u YUBC-u, imaju i isporuku
[ DrJekyll @ 29.06.2006. 13:12 ] @
Orao je nekad bio OK, sad je mnogo bolji bulevar (kod Vuka), Golub je isto OK, pizza 21cm znaci da je tolikog precnika, u prevodu, neces se najesti od toga, a izbegavaj i one od pola metra jer imaju obicaj ponekad da oko ruba nekih 3-4cm strpaju samo kecap..
[ MMX @ 29.06.2006. 13:19 ] @
Imaš preko puta ETF-a jedan fast food restoran... Super su im pizza-e.
[ tosa @ 29.06.2006. 13:20 ] @
Pizza Hut je nešto najgore što je Beograd video, bar kad su pice u pitanju.
Sledi Buca i suludi običaj ljudi da mažu majonez, pileću salatu i slične gluposti preko već pečene pice.
Moj favorit je definitivno picerija Golub, šteta što nemaju neku filijalu u Kini ;(
[ Buum @ 29.06.2006. 14:00 ] @
1. Vladimir (u Bulevaru, preko puta tašmajdanskog parka - jedna od najstarijih pizzerija u gradu, a među prvima su započeli i dostavu; godinama drže visok nivo kvaliteta)

2. Orao (ne ono đubre što prodaju na prače, već cele pizze koje poručuješ kad sedneš u restoran)

3. Golub (nije loše, ali ništa posebno)

4. Bucko (može da posluži za prvu pomoć)

[ S_Kid @ 29.06.2006. 15:10 ] @
http://www.krompir.co.yu/dostava

Vecina ovih picerija ima i svoj lokal, idealan sajt za ono sto trazis...
[ Vostoki @ 29.06.2006. 17:18 ] @
ko misli da su nase pizze lose taj treba da dodje u Italiju da vidi sta je s***** od pizze !
[ maliradojca @ 29.06.2006. 19:45 ] @
To sam i ja cuo. Jedan Italijan je bio odusevljen picom ovde, a moja prijateljica iz US mi je rekla da je prosto odusevljena picama u Srbiji, da kada bi se nesto tako radilo tamo taj bi se obogatio, takodje mi je i rekla da su pice u US skroz drugacijeg ukusa, valjda zbog sosa, i da je ukus losiji u poredjenju sa nasim.
[ Slobodan Miskovic @ 29.06.2006. 20:09 ] @
Citat:
ko misli da su nase pizze lose taj treba da dodje u Italiju da vidi sta je s***** od pizze !

Pre bi rekao da ti nisi ni probao pizzu... Jedina pizza jeste ona koja zadovoljava kriterijume tkz. pizza law

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3753575.stm

samo pizzerije sa TSG logo-om mogu svoj proizvod tako nazivati.

Citat:
PIZZA RULES
-Must be round and no more than 35cm in diameter
-Must be cooked in a wood fired oven
-Must be kneaded and shaped by hand
-Dough should be allowed to rise for at least six hours

[ Nabukodonosor @ 29.06.2006. 22:49 ] @
Bravo Slobo!

Citat:
a moja prijateljica iz US mi je rekla da je prosto odusevljena picama u Srbiji

uuuuu...cudna mi cuda! Pa sta je to toliko fascinantno kada se u US pravi samo junk food?! I ta pica u US je...ne znam ni ja sta je...ali pica nije.

EDIT: Zaboravih da pomenem da sam primetio i u ovoj temi kako se potencira Nebeski narod i kako je nase opet bolje od originala.
[ Ivan Dimkovic @ 29.06.2006. 22:52 ] @
Citat:

uuuuu...cudna mi cuda! Pa sta je to toliko fascinantno kada se u US pravi samo junk food?!

Ehmm... najbolji sushi koji sam ikad jeo u zivotu je bio u Las Vegasu, zao mi je blasfemije na Aziju ali su Japanci koje su ih uvezli tamo da prave sushi u hotelu jednostavno nedodirljivi... dakle ne pravi se samo junk food tamo, samo sto dobra hrana kosta ohoho $$$ ;-)
[ maliradojca @ 29.06.2006. 23:20 ] @
Doticna osoba koja je hvalila picu u Srbiji je inace rodjena u US, i nema veze sa Srbijom.
Nabuhodonosor , ne pricaj napamet, cuce te neko. Da li stvarno mislis da u US nema kvalitetnih restorana.
[ BojanBG @ 29.06.2006. 23:23 ] @
Jeo sam pice na raznim mestima (izmedju ostalog i u Italiji na vise mesta), ali meni je i dalje najbolji utisak (makar sto se tice testa) ostavila neka smrznuta nemacka pica koju sam dopeces u rerni (i nafilujes dodatno po zelji :) . Od ovih "domacih" Pizza Hut i Golub su mi ok.
[ Vostoki @ 30.06.2006. 07:00 ] @
sto se tice Italije jedite pizze samo u Veneciji koje nemaju veze sa odvratnim Napolitanama.

U Veneciji je pizza dzabe s obzirom da kosta oko 6-7 evra a za susednim stolom videcete Amera koji jede jastoga.

Jedan moj kolega je inace Napolitanac i danima mi je hvalio jednu pizzeriju i na kraju odemo: pizza uzas, testo moz' ubiti coveka, meso i sir razbacani na svoju stranu. Posle ja kazem - jeli jel to pizza ? A on ce: haha, stvar ukusa !
[ Ivan Dimkovic @ 30.06.2006. 09:24 ] @
Citat:

Nabuhodonosor , ne pricaj napamet, cuce te neko. Da li stvarno mislis da u US nema kvalitetnih restorana.

Moje skromno iskustvo govori da US ima najveci broj kvalitetnih restorana svih vrsta, u ono nekoliko urbanih mesta u kojima sam imao prilike da budem - samo kvalitetna hrana tamo ima svoju cenu ;-)

Ko nema pare ili nema vremena, ima krs pizze i burger + obavezni coke od par litara ;-)

[ anon75319 @ 30.06.2006. 09:53 ] @
Ovo tema je besplatna reklama za picerije :D
[ Leftfield @ 30.06.2006. 09:58 ] @
@Vostoki

Ma sta naprica, kakva crna Venecija. Svudje po Italiji (vidim da si tamo) mozes pojesti vrh picu kao i losu, cak i ocajnu.
Bolje su mi bile ispred Skc-a one lose na brzaka dok sam studirao nego tamo...
Sto se tice Italijanske kuhinje bolje je mi spremamo 5 puta no oni. Previse sirovo, nedokuvano... pasta im je skoro sirova...
riba isto...
[ dejan @ 30.06.2006. 11:21 ] @
Upravo tako... ja sam i najbolju i najgoru picu u zivotu jeo bas u Italiji.
[ vuki1 @ 01.07.2006. 11:36 ] @
Ima extra pizza u Lumaci u Strahinjica bana

Mislim da samo oni imaju tako tanku pizzu...
[ Mister Big Time @ 16.07.2006. 03:21 ] @
Big mamma
Pizza Plus
Poncho pizza

sve donose na kucu na teritoriji Cukarice...
[ Miloje Sekulic @ 16.07.2006. 12:53 ] @
ima ona fora kad je kao američki ratni brod pristao u Napulj pa mornari idu gradom i jedan od njih uzviknu: "Momci pogledajte, pa i ovde prave picu"

Miloje
[ Goran Aničić @ 19.07.2006. 09:59 ] @
O Pizzi iz prve ruke.
[ walker68 @ 25.10.2007. 15:11 ] @
Ja sam bio u Pizza hut u Budimpesti, i nista narocito.....zaista. U Bgd nisam bio, u pizza hut.
Pice u BGD, u krugu dvojke , su super, cak su ukusnije od Pizza hut u Budapest.
Inace volim pice, pa umem da napravim razliku. Bas sam juce bio u BGD i blizu K.Mihajlove jeo picu i super je. :-))))))

[ walker68 @ 25.10.2007. 20:23 ] @
CUo sam da u Italiji moze da se nadje kako dobra tako i losa pica.
Stvar je u nadevu i testu...............
[ nkrgovic @ 26.10.2007. 00:05 ] @
Pizza hut ima kvalitetne sastojke, to je ono sto ih vadi. Ono sto se meni dopalo, kad sam probao (nije moj deo grada) je Pomodoro u Hilandarskoj. Odlicna mozzarela, fino tanko testo, pristojan lokal i bakarna pec na drva. Cak je i cena pristojna - 400-500 din. za picu. Lido u Zemunu takodje ima skroz zanimljive pice. Domaci fazon, nije uopste mocarela, testo vuce na hlebno, ono - "srpska varijanta", ali je pica dosta lepo slozena, jako ukusna i ima svoj smek - za one koji vole. Cene oko 300 dinara za standardnu velicinu (30cm). Te dve su neki moji favoriti....
[ slobodan1511 @ 26.10.2007. 08:40 ] @
Sto se mene tice, a jeo sam pice i u Italiji, jedina prava pica je iz peci na drva.
U Beogradu jedem pice iskljucivo na 2 mesta - Campo De Fiori u Zemunu, Dubrovacka ulica (pored Mc-a u Zemunu) i restoran Guli u Skadarliji. I jedan i drugi restoran su odlicni i za druge stvare, al nikada nisam uspeo da se nateram da prekocim pizzu tamo... Inace i jedni i drugi pizze prave u pecima na drva, naravno.

Najtoplija preporuka.
[ srdjan_m @ 26.10.2007. 09:09 ] @
Kao što reče Slobodan, obavezno probaj pice u Campo De Fiori u Zemunu, totalno su nesvakidašnje po pitanju sastojaka. Cene su 400-550 din za 32cm i fantastične su.
[ walker68 @ 26.10.2007. 16:47 ] @
U Nishu , u Kalci ima pice na komad i bas su ukusne, za inforamciju.
Pizza hut je mislim samo jedna lokal, u Sofiji ih ima bar 8 komada
I tu smo zaostali.
[ KALE_034 @ 22.08.2008. 02:32 ] @
najbolja pizza u beogradu tj. pizza koju sam ikad probala je bila u piceriji POMODORO :)))))