[ fatboy @ 13.07.2006. 12:31 ] @
Pozdrav svima! Evo ovako, posto jurim posao u BGu primetio sam da puno stranih kompanija kod kojih sam konkurisao svoje kadrove traze po principu "unajmicemo profi rekrutere koji ce izvrsiti procenu kadrova koji se prijave, pa cemo na kraju odluciti na osnovu rezultata njihovih testova"... OK, to sve kapiram, i ono sto sam primetio jeste da je I krug testiranja uglavnom slichan, jedna deo jeste logicki tj. IQ test ako bih ga tako mogao okarakterisati, i tu sam jednom radio testiranje sa onim zadacima gde imate "situacije" sa dominama pa dopisujete koja je sledeca domina u nizu a zadnji put je taj deo testa bio takav da su nam procitali jednu kratku pricicu pa su nam dali istu na papiru sa recima u txt-u koje nedostaju pa smo mi tu upisivali koje su to rechi po secanju iz price koju smo na pocetku culi... Drugi deo testa je skoro uvek isti i radi se o "proceni licnosti" gde nemate vremensko ogranicenje za odgovore, i gde imate masu pitanja kroz koje zapravo pokazujete kakva ste osoba i to... E sad, II krug nije svugde isti, i ja sam se suocio sa sledecim izazovom: Pozvan sam u II krug "razgovora za posao" u jednoj stranoj firni i ljubazna gospodjica mi je tom ptilikom rekla da ce to biti " zanimljiv jednocasovni Role Playing" ??? Ja znam sta su "Role Play" igrice, ALI sta da ocekujem ovde ??? Ono sto sam jos u startu uradio jeste da sam proucio radno mesto za koje sam se prijavio, znam tacno sta su moje duznosti i obaveze i sta bi se od mene moglo ocekivati, iako o tome nije bilo ni rechi na prvom testiranju (grupnom), a takodje sam saznao sve moguce o samoj kompaniji, sto takodje moze da bude veoma korisno... Ono sto ne znam jeste o cemu se radi u ovom "Role Play" delu testiranja, da li ce tu biti konktretnih reci o samoj poziciji ili ce to biti jos jedan od testova procene licnosti, IQ-a, znanja, sposobnosti ili cega vec? Ukoliko neko od vas ima iskustva koja bi mogla biti od pomoci neka slobodno ovde postuje! Hvala !!! |