[ zaraza @ 14.07.2006. 00:49 ] @
Planiram neki put na Durmotor u septembru, pa me zanima da li je neko imao neposredna iskustva sa vremenskim prilikama u to doba, ili moze da me uputi na neki sajt gde bih mogao da vidim nekakvu istoriju meteoroloskih podataka...
Pokusao sam na wunderground.com, ali tamo ima podataka samo za podgoricu...
[ bkaradzic @ 14.07.2006. 05:30 ] @
Pa neki kažu da je tamo najlepše u septembru... Ja sam uglavnom išao u toku leta. U svakom slučaju bar ćeš se nadisati čistog vazduha... :)
[ Marcony @ 14.07.2006. 07:28 ] @
Bio sam na Durmitoru u Avgustu 2002. Vrh Stuoc (oko 2100m), odmah do Bobotovog kuka. Jakna i kapa na glavi, eto tako nam je bilo.
[ broker @ 14.07.2006. 07:32 ] @
Mislim da u Septembru na Durmitoru vec pocinje kisna sezona.

U principu bi ovo doba godine trebal od abude najbolje, dok jos nije prevruce i ima vode. Sredinom i krajem avgusta obicno dobar broj izvora na Durmitoru presusi, mada klima se sasvim izmenila i vise se nista ne zna.
[ smfilip @ 14.07.2006. 08:20 ] @
na Durmitoru u septembru zna da padne snijeg...nemoj nista da te iznenadi,ja sam nekih 50km od Zabljaka,pa najbolje znam :)
evo ti sajta: www.pljevlja.com (ne znam zasto su redirektovali Pljevlja na Durmitor)
pa malo pogledaj ;)
poz
[ range @ 14.07.2006. 08:58 ] @
Citat:
Marcony: Bio sam na Durmitoru u Avgustu 2002. Vrh Stuoc (oko 2100m), odmah do Bobotovog kuka. Jakna i kapa na glavi, eto tako nam je bilo.

A od kad je Stuoc odmah do Bobota???? Zavisi sta hoces, da li ces odsesti u Zabljaku ili planiras da ides u planinu? U svakom slucaju, septembar moze da bude zeznut sto se tice vremena, ja sam bio i kad je bilo leto u septembru, a video sam takodje i kad padne kisa u zabljaku, podigne se magla, a Medjed se zabeleo, isto u septembru. Sto se tice prognoze imas Zabljak na vreme.yubc.net, ali treba da znas da tamo u prognozu uopste ne mozes da se pouzdas; vreme je vrlo promenjivo na ovoj planini.
Meni licno najavise odgovaraju april-maj i jul-avgust za Durmitor (ako je planinarenje u pitanju), mada ako ides samo da se odmoris, verovatno je svaki mesec OK...
[ Marcony @ 14.07.2006. 09:04 ] @
Pa tu su negde, blizu, koliko se ja secam.
[ zaraza @ 14.07.2006. 13:40 ] @
definitivno cu u/oko Zabljaka, al cu da idem u planinu :)
hvala svima na pisaniju, a takve odgovore sam optrlike i ocekivao - necu znati dok ne odem...
[ range @ 14.07.2006. 15:23 ] @
Citat:
zaraza: definitivno cu u/oko Zabljaka, al cu da idem u planinu :)
hvala svima na pisaniju, a takve odgovore sam optrlike i ocekivao - necu znati dok ne odem...

Naravno da ces u planinu... Razlika je jedina gde planiras da spavas, ne mozes da verujes koja je razlika u temperaturi na 1400 i na preko 2000. Ako planiras planinu, pitaj zanima te gde imas vvodu da nadjes (sem ako nisi veteran durmitora :))
[ zaraza @ 14.07.2006. 20:47 ] @
smestaj je u blizini hotela "Jezero" - dakle 1400 :)
a veteran Durmitora nisam, poslednji put sam tamo bio hmm....pa sigurno pre jedno 7-8 godina...