[ bakara @ 19.07.2006. 20:24 ] @
Podstaknut temom o picama otvaram novu.
Znaci gde mozete pojesti naj pljeku u bgdu?
[ Corey @ 19.07.2006. 20:38 ] @
Grill "10"
Početak Takovske,preko puta starog Verano motorsa,piše "Prave pljeskavice"....najbolje u gradi po meni.
Drugi izbor je Duff.
[ biotech @ 19.07.2006. 20:45 ] @
kod keba krabe su najbolje pljeske
[ nkrgovic @ 19.07.2006. 21:07 ] @
- Stepin Vajat, na pocetku Vojvode Stepe.
- "Sis", bivsi Opa (Opacic), u Goce Delceva, iza starog Merkatora.

[ BojanBG @ 19.07.2006. 21:09 ] @
Definitivno Duff, ima ih vise u BG i svi su dobri (po meni mnogo bolji od Vajata).

P.S. obavezno punjena :)
[ Boki4u @ 19.07.2006. 21:22 ] @
Meni je naprimer "Sis" dobar ali za sis cevap.
A pljeskavice su dobre u "Perperu"
Dobar je i "Mesko" (kad se ide ka zemunu, cim se prodje hotel Juga, ulica levo, odmah na cosku sa desne strane. To je valjda Dzona Kenedija, mozda gresim).
[ Gojko Vujovic @ 19.07.2006. 22:09 ] @
Šiš na NBGD-u, mada tamo ima i mnogo boljih stvari od pljeke, npr. punjeno rolovano belo mmm.

I Duff, naravno. Stepin vajat beše nekad davno dobar, ali propadoše, smanjili porcije, sve je nekako kilavo. Žive na staroj slavi.
[ Deda_Mraz @ 19.07.2006. 22:24 ] @
"Šiš" mi se u poslednje vreme zgadio jer se ne peče na roštilju nego na struji i ulju :/ Dobro to mi nije predtsavljalo problem 2 godine koliko dugo jedem tamo :)

Inače duff je ok samo su im prevelike pljeske... vajat mrzim jer tamo radi stoka, totalno su neljubazni, ne drže se reda, i uvljauju mi pljeskavice od kojih ni vrabac ne može da se najede, plus što mi bukvalno natrpa priloge, tako da mi zgadi celu pljeskavicu!

"Drvce" u Zemunu u glavnoj ulici pored Pinokija...definitivno najbolje pljeskavice u Srbiji ;)
[ Gojko Vujovic @ 19.07.2006. 22:27 ] @
Je l uspeo neko da pojede dva roll-a u duff-u? (1kg mesa )

Ja ne uspevam, možda bi trebalo probati bez hleba... i one kobasice baš zasite.
[ Milos niks @ 19.07.2006. 22:45 ] @
Ja nekako oduvek pravim pljeskavice sam ....tj. kada koknem nesto odmah odvojim meso za pljeskavice i cevape :)
Nego gde je taj duff ? par adresa ako moze ?
[ Radovan__III @ 19.07.2006. 22:50 ] @
Evo za Beograd top 3

1. Daff + sta god hocete od piletine je ekstra

2. Loki + becka snicla .......

3. Mikan + rolovano pilece belo
[ bakara @ 19.07.2006. 23:23 ] @
A gvero, kod mercedesa, samo sto je pljeka 170din. sa vrlo skromnim prilozima.
Duff je ok sa prilozima, a pljeka osrednja.
Sta je sa picom pljeskavicom u zemunu, radi li to?
[ BojanBG @ 19.07.2006. 23:26 ] @
Citat:
Milos niks: Ja nekako oduvek pravim pljeskavice sam ....tj. kada koknem nesto odmah odvojim meso za pljeskavice i cevape :)
Nego gde je taj duff ? par adresa ako moze ?

http://www.011info.com/view_details.php?fid=13462&sid=81
[ DR83 @ 20.07.2006. 03:55 ] @
Mislim da se zove Zdera. Nalazi se na Zelenjaku. Imaju extra priloge...
[ a1200 @ 20.07.2006. 08:18 ] @
Mikan + rolovano pilece belo x 2, malo je jedna porcija
[ Marcony @ 20.07.2006. 08:43 ] @
Duff br. 1!

A cevap kod kod Cice?!!! Uh, samo kad pomislim na onu lepinju, voda odmah krece na usta!
[ drdrksa @ 20.07.2006. 08:54 ] @
Offtopic :

Uzicka Plato pljeska
[ bakara @ 20.07.2006. 11:24 ] @
E mojne da propustate da napisete gde se kiosk nalazi...
Ovo je svojevrstan vodic kroz Beograd
[ burner @ 20.07.2006. 12:27 ] @
Grilll "Žar Mance", Lješka kod Vodovoda, BBrdo.... Izuva :)
[ ton_majstor @ 20.07.2006. 12:31 ] @
Centar Žarkova, Ilije Đuričića... bivša Makiška.

Ovde...

[img][att_url][/img]

Pozdrav!

[ ghost2k3 @ 20.07.2006. 13:17 ] @
Ne znam za bg, ali ako nekog mozda zanima u ns, onda neka ode u bubi da proba. Jos nisam jeo bolje. To je kod sajma.
[ -sfx- @ 20.07.2006. 13:47 ] @
Sto se NS tice, najbolja je u Dubocici i Breni. Bubi im nije ni do kolena. Na stranu salmonela...
[ biotech @ 20.07.2006. 13:54 ] @
Citat:
burner: Grilll "Žar Mance", Lješka kod Vodovoda, BBrdo.... Izuva

ma trash

jeo jednom nikad vise.

ako si vec na brdu probaj pljeskavicarnicu kod belisima blizu
bioskopa sumadija ili kusaj nesto iz belissima ali to nisu pljeske

[ superbaka @ 20.07.2006. 14:05 ] @
ne znam kako se zove onaj leskovacki, ali je na pocetku Balkanske kod hotela Moskva... kad sam video Brenu i Bobu na vrhuncu karijere da tamo jedu, odmah mi je bilo jasno da kupujem na pravom mestu
[ Deda_Mraz @ 20.07.2006. 15:47 ] @
Citat:
-sfx-: Sto se NS tice, najbolja je u Dubocici i Breni. Bubi im nije ni do kolena. Na stranu salmonela...

Misliš samonela

Neko na prošoj strani pitao za pica pljeskavicu u zemunu kod keja!

Kada sam čuo i video što je najgore koliko se ljudi tamo otrovalo pokvarenim mesom, tog momenta sam zaboravio do kraja života to mesto. Jeste da su im vrh bile te pica pljeskavice, ali važnije mi je zdravlje...i to su se opsano otrovali samonelom ti ljudi!

Auuu bre novosadjani---- nemojte folirati ove beogradjanje kao pljeke vamo tamo... a šta bi sa INDEXIMA? mmmmm njam njam....
[ RooTeR @ 20.07.2006. 17:39 ] @
Novi Sad : Bubi, Nesha, dubochica ...

u beogradu sam jeo dobre pljeske tamo kod hotela moskva ... jel su josh uvek dobre ili ? :)
[ anon28907 @ 20.07.2006. 18:48 ] @
U Beogradu :

1. Duff
2. Stepin Vajat

[ Ilic Igor @ 20.07.2006. 20:01 ] @
Duff i Stepin Vajat su zakon.
Za ćevape CICA je neprevaziđena.
[ renne @ 20.07.2006. 21:07 ] @
Šiš j eodlican, a i sve mesare Milan imaju odlične ćevape
[ Deda_Mraz @ 20.07.2006. 22:05 ] @
Kako sam gladan....

[ Dragan Varagic @ 20.07.2006. 22:41 ] @
U BGD-u sam jeo u DUFF-u i stvarno je dobro, a dopao mi se i "Čobanov odmor" (mislim da se tako zove), ali ne znam baš gde se nalazi... Btw. za nacionalni restoran preporuka je "6 i 400" kod Vuka prema beocity.com.

U NS-u najbolje pljeskavice u poslednje vreme sam jeo u "Sarajevu" (ili sl.) preko puta pijace u Temerinskoj ulici.

Inače, kod NS Sajma je valda "Maja" za Indexe (pored je super giros, u BGD-u super giros je kod vets.edu.yu).

Hajde napišite adrese za Bubi, Brenu i Dubočicu, možda sam i bio, a ne znam...
[ Radovan__III @ 20.07.2006. 22:43 ] @
Stepin Vajat je jedno vreme bio zatvoren zbog nedavanjea fiskalnih racuna i nehigijenskog rada.
[ skijash @ 20.07.2006. 22:59 ] @
Ej, vidim ljudi pominju cicu i cevape. Gde se to sada nalazi? Dok je bila kod opstine NBgd non stop sam isao tamo :)
[ Marcony @ 20.07.2006. 23:18 ] @
Cica je u Djure Jaksica, kod Kneza.
[ anon28907 @ 20.07.2006. 23:44 ] @
Citat:
Stepin Vajat je jedno vreme bio zatvoren zbog nedavanjea fiskalnih racuna i nehigijenskog rada.

Samo zbog nedavanja fiskalnih rachuna ;) al su im pljeke male u odnosu na duff-ove ...
[ Mladen @ 21.07.2006. 00:11 ] @
Citat:
Samo zbog nedavanja fiskalnih rachuna ;) al su im pljeke male u odnosu na duff-ove ...

Ja sam samo jednom bio u Duffu na nbgu i razocarao se kako su pljeskavice manje (a skuplje) u odnosu na Vajat gde jedem nekoliko puta nedeljno...
[ Deda_Mraz @ 21.07.2006. 01:39 ] @
Citat:
Mladen: Ja sam samo jednom bio u Duffu na nbgu i razocarao se kako su pljeskavice manje (a skuplje) u odnosu na Vajat gde jedem nekoliko puta nedeljno...

Auuu zemljače, pa ti si totalno lood
Nije to SIGURNO bio duff omašio si ti debelo... u duff-u čak i vrabcima na simsu daju oko 750gr mesa (da se nebaci)

P.S. Ne znam možda grešim dušu i znam da me potencijalni duff-holičari sada proklinju... ali zar malo ne preteruju u Duff-u sa tolikom količinom mesa!?

P.S.S. Ne zaboravite da obavezno odate sve prve usbote u mesecu u Duff....50% popusta.... tada za 100 dinara možeš da uzmeš onu od 500 gr mesa
[ anon28907 @ 21.07.2006. 01:41 ] @
ja to jos nisam propustio :)
a beshe ima u Duff-u i popust na pice nekad ? 30 % ja mislim, samo ne znam kada ...
[ Deda_Mraz @ 21.07.2006. 01:43 ] @
Za piće ne znam...ali cenovnik subotom znam napamet

Samo valja doći subotom oko pola šest, šest ujutru velika navala bude xexexe
[ ghost2k3 @ 21.07.2006. 11:14 ] @
Da gde je dubocica i brena?
Jeo sam na preko 10 mesta u ns pljeskavicu i u bubiju je stvarno najbolja.
Mozda nisam bio u ove dve gore pomenute, ali bih svakako voleo da isprobam, tako da bih molio za polozaj.
[ Deda_Mraz @ 21.07.2006. 11:18 ] @
Da li neko zna možda kako se zove hamburgernica u Vršcu 100 m od hale (ulica ide nizbrdo od Hale milenijum)?

Čini mi se da u životu lepšu i veću pljeskavicu nisam pojeo, a koštala je 60 dinara.. (mislim da je oko 250 gr mesa bilo)!
[ Shadowed @ 21.07.2006. 12:01 ] @
Ajd' ok, je l' moze malo preciznije lokacija Duff-a? Ovo "na nbgd-u" je malo neprakticno... :)
[ dejan @ 21.07.2006. 12:20 ] @
Pa BojanBG je ostavio link na prvoj strani sa adresama...
[ ghost2k3 @ 21.07.2006. 14:26 ] @
Citat:
Deda_Mraz: ... a koštala je 60 dinara.. (mislim da je oko 250 gr mesa bilo)!

E u ovo vec ne mogu da poverujem!
[ biotech @ 21.07.2006. 15:59 ] @
ma da bre, vrsac je dzabe verujte, uostalom kao i bilo koji drugi grad iz unutrasnjosti
[ Milos niks @ 21.07.2006. 16:00 ] @
Citat:
ghost2k3: E u ovo vec ne mogu da poverujem!

Sarajevski cevap , koji se pravi sa nekim malim izmenama u N. pazaru , redovno nosim za beograd jednom grillu .... cena za kg napravljenih je 250 dinara .

Mada sumnjam i ja da je cena od 60 din za 250grama moguca ( mozda ako ima 50 % soje :)
[ Radovan__III @ 21.07.2006. 16:10 ] @
Citat:
Shadowed: Ajd' ok, je l' moze malo preciznije lokacija Duff-a? Ovo "na nbgd-u" je malo neprakticno... :)

na auto komandi ima veliki baner daff, mislim da je tu zvecanska pored.
[ Djomloun @ 21.07.2006. 19:51 ] @
U Sisu je katastofa usluga i uvek velika guzva ali zato Sis preko puta;>
Drvce u Zemunu provereno mesto!
Nedavno sam bio u Zutoj gredi, old school kafanica, nije skupo dobro mesisxte, evo slike;>

[att_img]
[ Deda_Mraz @ 21.07.2006. 20:16 ] @
Citat:
ghost2k3: E u ovo vec ne mogu da poverujem!

Pa jbg šta da ti kažem... to je bilo u januaru-februaru 2005 Ako je neko iz Vršca neka ti potvrdi tu informaciju, ja nemam fizički dokaz u smislu računa slike itd jedno na reč da mi veruješ, a i što bi lagao za cenu pljeske

I dobro sam zapamtio kada sam se izbezumio kad sam čuo TOTAL
[ ton_majstor @ 21.07.2006. 20:18 ] @
Bata Mlađo, nemoj OVO da nam radiš! Od ove slike može da se rikne!!!

Njam!

Danas gledam kod mene kako se Kinezi u kasapnici "inhaliraju" krmetinom! Znači, 'ebeš sojasos i štapiće, krkaju ljudi prirodno, srpski!

Kasapin ih brka sa Indusima, koji ne jedu govedinu. Ispravio sam mu ukorenjene zablude o braći Kinezima, te smo krkali mesište na azijatski! Juhu!

Pozdrav!
[ boki @ 21.07.2006. 20:52 ] @
Samo duff :)

Punjene i opanci :)
[ Gojko Vujovic @ 21.07.2006. 21:18 ] @
Dobro si me podsetio na Žutu gredu, nisam bio dve godine.

Tako se inače zove i planina na Durmitoru.
[ DaChaS @ 23.07.2006. 09:00 ] @
Citat:
Gojko Vujovic: Dobro si me podsetio na Žutu gredu, nisam bio dve godine.

Tako se inače zove i planina na Durmitoru.

da isto tako se zove i planina na kopaoniku LOL
[ BEZIMENI @ 24.07.2006. 14:55 ] @
Zapadna Srbija,bilo gde.Bolje su pljeske nego u BG provereno.Ja cu Vam dati neka malo skrivena mesta.
Na putu CACAK - UZICE,na samom izlasku iz Cacka,sa leve strane mesto se zove BRANA najbolja teletina i za 350 dindzi sve sa salatom i picem.Dalje imate kada se prodje Ovcarsko-Kablarska klisura imate selo Tuckovo i motel MERAK,sa leve strane puta.Dalje imate selo Jelen do gde vam je ona velika fabrika kreca,e u tom selu ima fabricki restoran ,skrene se desno i kod upravne zgrade ( jedina novija ) Vam je restoran ,extra klopa i dzabe,nakon toga kada prodjete Pozegu nekih 6km imate sa desne strane restoran BAJO koji nudi sve po extra cenama i odlicnom kvalitetu ( karadjordjeva za dve osobe 35o dinara ).Nakon Uzica nikako ne smete propustiti MACKAT.To vam je selo izmedju UZICA i Zlatibora nekih 5 - 10 km od Uzica imate skretanje sa leve strane i napred putom imate 3 kafane jednu do druge,gde mozete probati originalnu Uzicku prsutu,sa projom i kajmakom ili neodoljivo vruce jagnjece pecenje.
Toliko za sada.
[ Mister Big Time @ 25.07.2006. 02:21 ] @
za mene naj pljeske su u UNO GRILL-u... ima ih na vise lokacija... prepoznativlj zuti logo... znaci ko se ne najede od punjene pljeske od 350 GRAMA tamo, stvarno je Homer.... mmm sad mi se jede bas punjena
[ McKracken @ 25.07.2006. 03:23 ] @
@Bezimeni: U Mackatu ici u novotvoreni restoran koji se takodje zove BAJO koj ije par stotina metara dalje od kolonije kafana Inace, se potpuno slzem da je razlika u kvalitetu klope neoporediva. U Z.Srbiji porcije nisu toliko velike ali su znacajno kvalitetnije.

Inace, Brana u cacku je grozomorna sto se tice enterijera ali je teletina vrhunska.

Uzicka scena brze hrane:

Giros - Lasta
Dimljena piletina - Plato
Lepinja - BlueMoon
Pizza - Capri
Sendvic - Nebo

[ skijash @ 25.07.2006. 10:03 ] @
Ima jedan restoran tu negde kod Kruševca (kada se silazi sa Kopaonika), zove se Gedža. Hrana je nikad bolja. Svaki put svratim i ožderem se. Dok čekaš jelo imaš vruće lepinje i domaći kajmak i proju... Strašno
[ cakalino @ 25.07.2006. 20:21 ] @
samo vas gledam i pitam se dokle cete...

www.rostiljijada.com - tu su vam najbolje pljeskavice!
[ dintel011 @ 26.07.2006. 12:18 ] @
Citat:
Sarajevski cevap , koji se pravi sa nekim malim izmenama u N. pazaru , redovno nosim za beograd jednom grillu .... cena za kg napravljenih je 250 dinara .

Koji je to grill?
[ r3ct0r @ 26.07.2006. 23:49 ] @
prvo, bilo bi lepo da odgovaraju oni koji su probali na dosta mesta pljeku ...

a drugo, Duff je stvarno bolji u smislu ima vise specialiteta i priloge sami stavljate , al posto znam kako se spremaju tamo mesa, nesto i nebi da jedem ..

no. probao sam dosta pljeki i ostao sam na punjenoj u Stepinom Vajatu .. Vec godinama jedno te isto jedem i ne nameravam da prekinem

Ziveo VAJAT

naravno, pricam samo za Bg
[ anon28907 @ 27.07.2006. 00:45 ] @
btw. ne znam da li sam pomenuo u duff-u na autokomandi vise ne daju da stavljas sam priloge :( al pljeka i prilozi su dobri kao i uvek ;)
[ Deda_Mraz @ 27.07.2006. 00:51 ] @
Ja od kad jedem tamo (i ima već 3-4 godina) oni su uvek stavljali priloge!
[ Nenad Vranjanac @ 27.07.2006. 01:09 ] @
evo mojih iskustava:
1. loki- je bio extra, pre oko 6 godina kod loki-ja velika karadjordjeva je bila smrt u diskoteci, cuo sam da su se ofucali posle (neprovereno)
2. stepa- je bio na vrhu pre 3-4god, narocito bele vesalice, belo meso i bataci, pa su se porcije smanjile, meso izilavilo... nisam bio tamo vec godinu dana.
3. duff- u narednom periodu, sto je pre oko 2-3god su bili extra, zadnji put sam iso tamo pre godinu dana kad sam nekoliko puta dobio zilav batak i vise ne
4.bulevar- skupi, i male porcije, ali onaj cova sa tetovazama pravi rostilj, pa rastura
5.trenutno je aktuelan šiš (rolovani šiš-rolovano belo moja preporuka, u somunu naravno)

ako se nadjete u krusevcu preporucujem u blizini nove pijace m-grill i galliot

u planu su:
ovo sto pominje superbaka, mislim da je chobanov odmor
cuo sam da na maleskom brdu ima neka skrivena lokacija gde je extra dobra klopa
[ boki @ 09.08.2006. 18:02 ] @
Citat:
al posto znam kako se spremaju tamo mesa, nesto i nebi da jedem ..

Sto? Ja nisam primetio da su nesto neuredni i prljavi.
[ sk300 @ 09.08.2006. 18:29 ] @
znate koje su najbolje?
one koje se naprave doma. moj ih tata radi. kupi 1kg mljevenog mesa, zacini sa vegetom, soli, uljem, neke trave... vise mi nije zelio otkriti :(

nikad nisam jeo bolje!
[ bakara @ 09.08.2006. 20:34 ] @
A gde je taj sis i koje su cene?
[ Nenad Vranjanac @ 10.08.2006. 01:36 ] @
sis je u goce delceva (nbgd). od autobuske stanice kod starog merkatora krenes ka hotelu jugoslavija, s desne strane

rolovani sis je 130 a belo 160
[ bakara @ 10.08.2006. 19:17 ] @
Odo ja na jedan sis...
[ dragan_epo @ 22.10.2006. 00:48 ] @
A kada dodjete u VA- najbolje pljeskavice- "Kod Čiče"- Karađorđeva- e pa ne znam broj, negde preko puta Championa, morate probati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ l4m3r @ 22.10.2006. 19:44 ] @
Stvarno sam jeo na dosta mesta u gradu, ali stepin vajat ubedljivo vodi..
Vec konstantno 1.5 godinu, jedem tamo i mogu vam reci da je hrana bas bas odlicna. Po samom ukusu mesa, cenim (ne tvrdim), da je najcistije meso upravo na stepi. Mozda gresim, i istina je da se ukusi razlikuju, ali stepa vodi. Jesu malo manje pljeskavice, ali pljeska + pomfrit je sasvim dosta. Slanina im shuri, mnogo je dobra, a kosta samo 80 din.

Da sad ne sirim pricu.. stepa po meni ubedljivo vodi, al ne sporim da su i drugi gore pomenuti sasvim ok. Znaci sis, duff i ostali..

aj prijatno
[ strba @ 22.10.2006. 22:15 ] @
Zuta greda ;) je standardno dobra...
a od mesta za pljesku sa nogu... :) Vajat rekao bih...

Pozz

p.s Dodao bih jos nesto pored pljeskavice :) holesterolski sok.. pohovani kackavalj sa urnebesom :) (sliku nemam...)

[ zus @ 03.03.2007. 17:51 ] @
Ubedljivo najbolji - "Uno"

Odnos cena kvalitet. Od skoro, nova pljeskavica u Unu, 350g 180din (poređenja radi: duff - 160g = 145din, a u unu - 350g = 180din.) Izbor salata je sada na zadovoljavajućem nivou.
[ dj.djole @ 03.03.2007. 18:01 ] @
Ma kakav sis,uno,duff.Pre par dana mi je stiglo leskovacko cevap meso direktno iz LE.Odvalio sam se,vredi otici dole samo zbog toga, posebno kad je rostiljijada.
[ jesus alejandro @ 03.03.2007. 18:37 ] @
Aha, kod Bibca recimo ili u Cap-Cap. A moze i kod Becejca u Zivkovo na izlasku iz Leskovca :)
[ ~Vojvoda @ 04.03.2007. 15:09 ] @
Gvero na NBG, kolike su, nikad nisam uspeo 2 da pojedem, doduse slabije trosim pljeske, bolje su mi vesalice, isto su kod Gvere dobre, a ako vas ikada put nanese kroz nedodjiju zvanu Batajnica, imate u glavnoj ulici pored mesare "Rebro" njihov roshitilj radi 24/7,isto je dobro, covek se odlicno izreklamirao-prvi dan za dz. delio, skupilo se naroda kao na mitingu :))))))))))))
Mada i kucna radinost moze da proizvede sasvim solidne rezultate ;)
Poz!
[ Sylvester @ 23.02.2009. 15:49 ] @
Moram da vadim temu iz naftalina posto se stanje sa pljekama dosta promenilo :)
Elem, u Dafu vec duze vreme prave skandalozno lose pljeke. Meso im je uzasno, gadno je i kad je vruce a kad se ohladi ne moze se jesti uopste. Prilog vise ne mozete sami staviti nego ga oni razmazu po lepinji u bezobrazno malim kolicinama i uglavnom sve stave sa iste strane pa se prilozi izmesaju i od toga ispadne buckuris... Osim toga, praktikuju odvratnu vestacku ljubaznost kao u Meku (dete od 13-14 godina pozdravljaju sa "hvala gospodine, dodjite nam opet"). I kad na sve dodate njihove cene, Daf postaje mesto za zaobilazenje u sirokom luku - nisu ni prineti onome sto su nekad bili

Sa druge strane, sve pohvale za Zutu gredu - i kvalitet i kvantitet (nije reklama, samo utisci) ;)
Nije neki enterijer (kafana u dusi), al' se dobro jede :)
Pljeke su OK i kod Lokija na Dorcolu
[ jerryrain @ 23.02.2009. 16:28 ] @
yap duff je puko nacisto...
zuta greda je super ako se izuzme da su jako prljavi (mada otkad je bilo ono dvostruko ubistvo ispred, gadno mi je da tamo idem i jedem..)
i dalje najbolji Nislija kod tasmajdana
[ žutokljunac @ 23.02.2009. 16:45 ] @
Jao kad pomenu Nišliju. Kakav je to smrad od čoveka. Zavalio me pre 10-tak godina za neki Marlboro. Doneo mu ceo karton, a on me ispalio za nekih 100 maraka. Pamtim i dan danas. Pravi ganci od čoveka. A tek unutra kad uđeš. Neke bube se karaju pored onog mesa.

Zakon je Mara kod Božidarca. Onaj crveni neugledni kiosk kod škole. Znam da su ga davno sklonili, a zna li neko gde su preselili i jesu još uvek onako dobri.
[ voja_pfc @ 23.02.2009. 17:02 ] @
Mara je sada u Novopazarskoj, isti ljudi rade, ista guzva, ubedljivo najvise priloga u gradu, ponekad mi deluje da ce sve poispadati :), a moj subjektivni utisak je da meso nije kao pre, nekako mi je bezukusno, mozda gresim.
Na mojoj listi je Sis trenutno 1.

[Ovu poruku je menjao voja_pfc dana 25.02.2009. u 00:44 GMT+1]
[ andre2000 @ 24.02.2009. 12:27 ] @
Šiš drži kvalitet sve ove godine, ekstra je. Mada, super je i wellness centar Cica, sad ima na NBG-u iza Juge, kod Karađorđevog trga.
[ Flo33 @ 24.02.2009. 19:42 ] @
Cica je keva... Luk i ljuta paprika. Kraj
[ Boobec @ 24.02.2009. 20:52 ] @
Citat:
voja_pfc: Mara je sada u Novopazarskoj, isti ljudi rade, ista guzva, ubedljivo najvise priloga u gradu, ponekad mi deluje da ce sve poispadati :), a moj subjektivni utisak je da meso nije kao pre, nekako mi je bezukusno. Davno je srusena stara, mozda gresim.
Na mojoj listi je Sis trenutno 1.

Ha, Mara je sklonjena u Kaludjerici, mislim na onu crvenu trafiku, (kao hteo vlasnik da je sacuva za uspomenu i cuva je ispred gajbe...) a ne znam dal dal su otvorili nesto novo pod istim imenom, mada verovatno nije i nece dostici tu popularnost kakvu je uzivala "Mara" u dobra stara vremena :)

Cinjenica je da Duff nije kao ranije, ni priblizno...ali posto mi je najblizi obicno odem do njih (koktel pljeka)...cesto svratim u neki od Uno Grilla mada se dosta razlikuju jedan do drugog, ali moze da prodje...Ne znam jos koje mesto u gradu bih mogao da izdvojim ali bilo bi dobro da cim neko naleti na nesto dobro da to objavi na ovoj temi, bas bi koristilo...

Pozdrav
[ Ivan.Markovic @ 25.02.2009. 10:24 ] @
Ako dolazite u Kragujevac busom, obavezno svratite kod "siptara". Pitajte na autobuskoj, svi znaju gde je ...
Radnja je u istom fazonu vec >20 godina a i pljeskavice (100 dinara). Pravo meso, pravi zacini.
Imate i limunadu za 10 dinara :)

Nemojte se iznenaditi izgledom radnje, malo je retro ... ali ceo grad tu dolazi.
[ bufalo bil @ 25.02.2009. 11:23 ] @
Meni je odlicno kod Lokija u Kralja Petra, jedino sto nikad trezan tamo nisam jeo...
[ majstorjoe @ 25.02.2009. 14:21 ] @
@bufalo bil i ja sam tako godinama pose dobre pijanke na vruc burek ili na pljesku! E sad imam gastritis i pazim sta pijem i jedem imace tri dana ne mogu da se oporavim posle kombinacije dosta piva i onda negde oko tri cetiri ujutru na pljeske!!!
BLJAK :P
pazi na zdravlje!!!
[ boshoku @ 16.03.2009. 15:29 ] @
idemo redom..loki, po mom misljenju (godinama gradjenom na iskustvenoj evidenciji;), ma sta drugi govorili/hejtovali, i dalje ima ukusno meso..duff je od pocetka mesto koje je (pre)cenjeno po prilozima (slicno sat-u u sremskoj), sto je za svakog ozbiljnijeg pljeskonzumenta nizerazredni kriterijum..vajat ima pristojnu kako hranu, tako i cene..leskovcanin u balkanskoj nije vise za preporuku- poslednju pleskavicu cu pamtiti po odskakanju zuba usled zilavosti iste..nislija i pored horor prica, za te cene ima dobar rostlj..cica u jaksicevoj, kao i evergreen u vladetinoj (kod masinca), drze primat cevapi&lepinja-wise..nova mara u novopazarskoj (ex s. milosevica) zadrzala je dobre osobine starog kioska.. mikan u marsala birjuzova je standardno dobar.. grill uno- samo u slucaju alkoholom izazvane nuzde, ali i tada prednost kobajama.. kafane koje pokusavaju da impresioniraju somnabulnim kolicinama (i.e. malo korzo, zuta greda..) izbegavati tj. ako je nekome stalo do (vrsnog) pre-ozderavanja neka poseti restoran ginger u kazinu (ex hotelu) jugoslavija gde svakodnevo za 1000. dinara priredjuju fantastican daleko istocni all-you-can-eat svedski sto. i na kraju par preporuka koje ne spadaju u kategoriju pljskavica, ali posto se prodaju u lokalima koji i doticne prze/peku nadam se da nece biti zamereno. u kiosku na z.v. pored meka za 200. dinara mozete pojesti izvrsno rolovano pilece belo meso ili rolovane cevape- ambijent 0, hrana 5. ista je cena odlicne piletine u susamu u staklencu na trgu. takodje thumbs up za vesalicu u (ob)nov(ljen)om (perperovom) grmecu- obavezno gutati s'kajmak. u kiosku na dnu skadarske sluze prstolizacku muckalicu- a must za sve ljubitelje kvalitetne-a-jeftine hrane. o italo, kineskim, bliskoistocnim (falafel anyone?) i inim brzohranljivim shpecijama beo-kaldrme na drugim stranicama.
[ biotech @ 16.03.2009. 16:44 ] @
bio sam u gingeru, prva liga ali kakve veze ima to sa pljeskavicama?
[ boshoku @ 16.03.2009. 17:12 ] @
Citat:
biotech: bio sam u gingeru, prva liga ali kakve veze ima to sa pljeskavicama?

razorno britkoumna egzegeza nedoslednosti prethodnog teksta. chapeau!

[Ovu poruku je menjao boshoku dana 16.03.2009. u 19:12 GMT+1]
[ biotech @ 17.03.2009. 10:23 ] @
malo je tih koji tamane pljeskavice a odlucili bi se za azijsku kuhinju..to jednostavno ne ide jedno sa drugim
[ skemamen @ 17.03.2009. 13:07 ] @
Kao sto rece Boobec, Uno Grill se razlikuje od mesta do mesta. Primer, ako jedete punjani cevap preko puta zeleznicke, ogadice vam se zivot koliko je kackavalj BLJAK, dok je na ostalim mestima potpuno druga prica. Mada je po meni Uno Grill samo zarada na brzinu, u smislu velike porcije u odnosu na mali kvalitet.

Duff - stvarno nekada bio dobar...
Loki - nisam ni ja tamo jeo trezan, tako da mi je uvek valjao...
Koliba aka. Stepin Vajat - upropastise se...
Mesare Milan - uvek sveze i obilno...
Sis - standardno dobar ali uvek guzva...
[ dakiki @ 17.09.2009. 13:08 ] @
Slazem se sa predhodnim,jos sad ima u gradu neka firma bavi se dostavom svega

zovu se KDC kucna dostava centar. Juce sam ih zvao i doneli mi iz stepinog vajata pljesku i iz meka i jos mi kupili pljuge.Sad vise ne moram da izlazim iz kuce :)
ako vam treba imaju sajt dostava-u-beogradu.com sjajna stvar,dobro je da se neko ovoga setio
[ milivoje t @ 17.09.2009. 16:58 ] @
Gerila marketing daki, udri, hasta la victoria siempre!! :D

duff- krsh, propao, poleteli visoko pa odma pali
shish- meni je ukus mesa u shishu odvratan, veze nema sa rostiljem
loki- punjena odlicna, ali vas oderu sa cenama, postizu nekako skoro vestacki lep rostilj ukus, koji nestane posle par zalogaja
stepin vajat- vraca se na staze slave, tamo jedem samo rolovan cevap ili batak
grill uno- gubljenje vremena, probao onaj na bezaniji

[ Djuka91 @ 13.11.2009. 22:22 ] @
Sis bih izdvojio kao neko iole pristojno mesto za jelo... A i nisu preterano skupi.

Kod Cice nisam probao, ali moraću u skorije vreme.
Uno Grill je čisto da se nešto prezalogaji usput, ništa spektakularno. Meso sa sojom odaje utisak obilnosti, a jeftinoće, što nije slučaj.

Znam da je neko pitao gde je tačno Duff na Novom Beogradu, ali može li neko stvarno malo detaljnije da objasni (neke odrednice, tipa dom zdravlja nbgd, pijaca). Na njihovom sajtu nije baš precizna mapa. Inače, popusti od 50% su samo svake prve nedelje u mesecu?
[ Vlada1001 @ 14.11.2009. 10:38 ] @
Duff Nbg, kod velikog ulaza u pijacu, Bio sam nekoliko puta pre par godina, grozna hrana u poređenju sa drugim lokalima duff.

Ne znam kako je sada.
[ Beltrammi @ 14.11.2009. 11:29 ] @
molim moderatore da zakljucaju ovu temu :-(
[ Jagnjeca brigada @ 15.11.2009. 14:17 ] @
Opština planira iseljenje, Beograđani ne daju „Lokija"
M. Joksimović - 11.11.2009. - 03:52
Kultni gril pominje se u gotovo svim turističkim vodičima kao nezaobilazno mesto posle noćnog provoda...
Iako u komunalnoj inspekciji opšitne Stari grad kažu da će dorćolski gril „Loki” ubrzo biti uklonjen, vlasnik kioska, u kome je, kaže, jelo pola Evrope, tvrdi da su svi papiri u redu i da zahvaljujući ogromnoj podršci Beograđana neće dozvoliti da zatvore to kultno mesto.

DOZVOLA - Čuveni „Loki” je već 20 godina na usluzi Beograđanima, ali i svim gostima prestonice koji znaju da se dobar noćni život završava još boljom klopom na uglu ulica Jovanove i Kralja Petra. Nedavno je odlukom opštine Stari grad odlučeno da se gril ukloni, što su komunalni inspektori i pokušavali, ali su ih građani u tome sprečili.
- Vlasnik grila posluje bez odobrenja za mesto na kome se nalazi. Slučaj je završio u upravnom postupku. Doneto je i drugostepeno rešenje da se gril ukloni i ono će vrlo brzo biti izvršeno - kaže za „24 sata” Miodrag Joksimović iz odeljenja za komunalne poslove i inspekciju opštine Stari grad.
Saša Mitrović, vlasnik „Lokija”, kaže da je peticiju protiv rušenja potpisalo preko 6.000 ljudi.
- Kada je gril otvoren 1989. godine, dobio sam sva rešenja, a 2003. godine odlučeno je da se te dozvole moraju obnavljati na svakih godinu dana i tada mi je opština poslednji put tražila papire koje sam i dostavio. Naše mušterije bili su poznati političari, glumci, sportisti, pevači i brojni stranci. Neću im dopustiti da sruše tradiciju Beograda i očekujem da će se naći neko rešenje - kaže Mitrović.
O poseti „Lokiju” posle noćnog provoda u Beogradu pisali su i strani mediji. Podršku grilu pružili su i članovi „Beogradskog sindikata” koji je stao i u odbranu Zvezdarske šume i Petog parkića.
- Redovna sam mušterija „Lokija” još od školskih dana. Tu radi 20 ljudi, što znači da će svi oni ostati bez posla. „Loki” je simbol ovog kraja i ako posle 20 godina njemu neće da produže dozvolu za rad, onda je očigledno da žele namerno da ga sruše - kaže za „24 sata” Škabo iz Beogradskog sindikata.

Poznati gril dobio podršku i na Fejsbuku
Loki je podršku dobio i na Fejsbuku gde je otvorena grupa „Spasimo fast food Loki”, koja broji oko 2.500 članova. Članovi iz Hrvatske kažu da je odlazak u taj gril posle noćnog provoda u Beogradu deo vikend tradicije koju godinama neguju. Neke od poruka su „Uz Lokija do Tokija”, „Ko poruši Lokija da mu crkne Nokia”, „Smrt fašizmu, Loki narodu”...