[ k0nj!na @ 31.01.2003. 01:01 ] @
Koja je po vama najgluplja reklama koja se emituje (ili je bila emitovana) na TV-u.
(Ne racunajuci politicki marketing za vreme izbora.)

Meni je najgluplja reklama za Pronto, kad klinac prica:
"Ovo je Malko. Ovo je Malkova mama. Mama ima Pronto..."
Uvek se otkinem od smeha, kad ovo cujem.

[ caiser @ 31.01.2003. 01:25 ] @
Ubedljivo najgora i najgluplja reklama koju sam u životu video je ona "lakše se briše" sa onim majmunom koji se krevelji na wc šolji. Dođe mi da povratim kad je vidim. FUJ! BLJAK! Evo i sad mi je muka. :((
[ Bleya2 @ 31.01.2003. 01:41 ] @
ne zaboravite "ahhh probavita "

ubedljivo najgluplja i najgadnija :)
[ -zombie- @ 31.01.2003. 02:59 ] @
"lakse se brise" je josh i "bezazlena" u odnosu na PROBAVITU!!

stvarno, nije toliko strasna. kako uopste reklamirati toalet papir?

ja sam video samo jednu DOBRU reklamu za toalet papir, kao neki biznismen, sedi na klonji, prica mobilnim sa sekretaricom, i trazi od nje da mu kupi taj papir..

i poruka, "recomended by asses" ;)
[ Mihailo @ 31.01.2003. 10:16 ] @
Teško pitanje, ima mnogo glupih (primitivnih) reklama. Mislim da je ubedljivo najgora ona za deterdžent "Aaaće".
[ Trunks @ 31.01.2003. 12:39 ] @
Aće je odvratna (ako je to ono „Saša? Pre će biti Dragan!”).
Doduše, možda original nije toliko strašan kao ovo prevedeno.

Ali i ona „lakše se briše” je užasna.
Skroz amaterski, iako ovi iz Media Systema dobro rade.
[ Predrag Damnjanovic @ 31.01.2003. 13:47 ] @
Ma najgluplja je ona za doncaffe, ono 'reci im, reci im', sa onim bivsim SPS-ovcem, sto imitira papagaja kad kaze 'kafa, kafa?'.
Oh boze koliko me nervira...

Za ACE takodje... ona baba kreshti ;]
[ Tyler Durden @ 31.01.2003. 14:23 ] @
jao, ona Ace ubija koliko je iritantna!!!
debili su svi u onoj reklami, od klinaca do babe
[ drdrksa @ 31.01.2003. 15:06 ] @
Najgora je ona za ace ...... jebe kevu koliko su svi debili pogotovo BABA
[ Vertygo @ 31.01.2003. 18:28 ] @
Ace, reklama za osvezivac vazduha (onaj klinac na klonji koji kaze nesto tipa "jao kako smrdi"), bonUks itd itd...
[ ventura @ 31.01.2003. 18:46 ] @
A dali vi shvatate da ste vi UPAMTILI te reklame...

Znaci reklama je ostavila utisak kod gledaoca.. Sto je i bio cilj...
[ caiser @ 31.01.2003. 19:04 ] @
Pazi nije cilj samo ostaviti utisak već taj utisak treba da privuče potrošača. A da su ove reklame ostavile utisak to je tačno, ali kakav? Pa ne bih koristio toalet papir iz one reklame pa makar morao i kartonom da se brišem!
[ ventura @ 31.01.2003. 19:13 ] @
Pa ne znam bas dali je tako...

Recimo dodjes u supermarket, i treba da kupis neki toalet papir recimo.... i pogledas na raft i ono 100 vrsta naslaganog, i tebi odmah padne na pamet bonux.. poznato ti je ime... i njega kupis...

To je sve publicitet.. a los publicitet ne postoji..
[ Bleya2 @ 31.01.2003. 20:05 ] @
haha sad se setih
"Slovo T ! Nesto si tela ? "

uzas !
[ Tyler Durden @ 31.01.2003. 20:10 ] @
ventura tvoja prica je prilicno tacna, ali ipak u ovom konkretnom slucaju znam da ja nikad ne bi uzeo ovaj ace ni u kakvoj situaciji, jer mi toliko ide na zivce da to izlazi iz granica marketinga, pozitivnog ili negativnog...
[ preki @ 01.02.2003. 15:48 ] @
Ma ima jos gluplja reklama.
Ne znam koja je firma u pitanju, ali ide kao neki ortak (koji usput izgleda kao da su ga puskom naterali da to radi) djuska i drzi telefon u ruci i ide pesma "...telefon je nash, a poziv je vash"
E, gluplju reklamu u zivotu nisam video, a konkurencija je , bar kod nas, zestoka
[ Floyd @ 01.02.2003. 19:40 ] @
"Mislim da smo ispali genijalci, zar ne Deki?"
Ne sećam se za šta je ta reklama, ali mi je strašno glupa.
[ Floyd @ 01.02.2003. 19:43 ] @
Citat:
ventura:
A dali vi shvatate da ste vi UPAMTILI te reklame...

Reklame su toliko loše da ti samo reklama ostane u sećanju, ali ne i proizvod.
Ja recimo nemam pojma ko pravi taj WC papir, niti kako izgleda, ali sam zato zapamtio reklamu.
[ Gojko Vujovic @ 02.02.2003. 00:02 ] @
"Telefon je nas, a poziv je vas." - ova se jos uvek vrti u bioskopima, na primer tuckwood. Nisam je video na tv-u, ali posle ACE ubedljivo najgora.

[ Trunks @ 02.02.2003. 01:37 ] @
„Ja biram šta gledam i sviram!”

Debilizam.
[ Jbyn4e @ 03.02.2003. 13:44 ] @
Pa medju tim svim reklamama konkurencija za najgluplju je zestoka.
Cudi me da niko nije pomenuo onu sa super gelom i picerijama, kao i onu kad idu na bazen pa se majke ubise da sto pre srede kuhinju.
Inace, ona telefon je nas a poziv je vas je reklama sa radija, pa je vlasnik (ocigledno onaj kreten koji djuska) resio da mu se najvise isplati da uradi home made reklamu, a i da on jos dospe na televiziju.. sta ima veze sto izgleda kretenski, kad su ionako pevaljke kretenske (tekstovi, izgled i ostalo), pa sto ne bi mogao i on...

A ne znam da li ste primetili da se u ovoj zemlji reklamiraju:
1) ulosci
2) kafa
3) sredstva za ciscenje i pranje
4) pojedini mob. servisi i operateri
5) jesam nesto zaboravio? (dobro, hrana i slicno se reklamira, ali mnogo manje od kafa i ovih stvari).

... kao da ne postoji nista drugo...
[ bluesman @ 04.02.2003. 01:28 ] @
Auuuuuuuuuu, pa ta je nezajebiva. Ja to ne mogu ni da gledam jer pocrvenim od blama... Mislim na onog morona koji djuska sa telefonom, mislim da je neki tepih servis ili nesto... nikada nisam od blama mogao da je pogledam do kraja.
[ Predrag Damnjanovic @ 04.02.2003. 10:48 ] @
Ljudi, on ne djuska kao covek , on djuska kao beba u spilhoznicama
[ Gojko Vujovic @ 04.02.2003. 11:50 ] @
:))) Pa Gorane nisi je ti pravio da te bude blam kad je gledas ?! :))

A zaista je.. brrrrrrr.. prosto neverovatno da neko TOLIKO moze biti operisan od ukusa.
[ bluesman @ 04.02.2003. 22:01 ] @
Ma znam, ali me je blam sto pricamo isti jezik, sto je na televiziji u mojoj zemlji, sto je u mojoj sobi :-)))) katastrofa... odavno nisam video vece skotove. Pa zar i oni na televiziji nemaju neki prag tolerancije za idiotizam?
[ Trunks @ 04.02.2003. 23:11 ] @
Gojko, ja ga kapiram.
I mene je blam kad vidim da se neko toliko blamira. :)
[ Floyd @ 05.02.2003. 09:01 ] @
Primer za takav blam je Milić Vukašinović.
Ja jednostavno ne mogu da ga gledam.
[ Walker @ 05.02.2003. 23:36 ] @
Citat:
ventura:
Pa ne znam bas dali je tako...

Recimo dodjes u supermarket, i treba da kupis neki toalet papir recimo.... i pogledas na raft i ono 100 vrsta naslaganog, i tebi odmah padne na pamet bonux.. poznato ti je ime... i njega kupis...

To je sve publicitet.. a los publicitet ne postoji..

EEEE Ventura Bonux NIJE wc papir
[ Walker @ 05.02.2003. 23:50 ] @
Najjaca je ona za kliniku Anlave kada lik na "tecnom" engleskom(?) kaze da mu veruju i kezi se kao najveci maloumnik TRAST AS VI AR D BEST!!!!A posle njega dodje indijka na "tecnom" srpskom??Nije znala da zapamti jednu recenicu na srpskom
[ momsab @ 06.02.2003. 11:48 ] @
"Telefon je naš a poziv je vaš" je raklama za neki tepih-servis, koliko sam shvatio po onoj šipci na kojoj visi tepih.

Reklama za osveživač je bezveze, mada je onaj klinac lik.

Meni je glupa reklama za "Medeno srce" sa našim čovekom iz Francuske. Gde su onu našli, da mi je samo znati.

Koliko sma primetio, pored uložaka, kafa, piva, automobila, hupermarketa, šampona reklamiraju se i nagradne igre. Puni smo para smao tako.

Milić Vukašinović je puk'o samo tako.

[ preki @ 06.02.2003. 14:06 ] @
Citat:
Walker:
Najjaca je ona za kliniku Anlave kada lik na "tecnom" engleskom(?) kaze da mu veruju i kezi se kao najveci maloumnik TRAST AS VI AR D BEST!!!!A posle njega dodje indijka na "tecnom" srpskom??Nije znala da zapamti jednu recenicu na srpskom

Pored one "telefon je nas..." ova spada u top five najglupljih nasih reklama. Da ne spominjemo politicke parole i predizborne reklame.

Ali cale je neverovatan, TRAST AS VI AR D BEST :o))
[ Trunks @ 06.02.2003. 16:34 ] @
A „Božen, s ljubavlju“!?
Meni je to najbljutavija reklama. Debela žena koja se vozi na skuteru, reklamira proizvod za mršavljenje.
[ UroS @ 06.02.2003. 17:01 ] @
A onaj klinac sto k**** na wc sholji i kaze "u kako smrdi"
eee to stvarno vredja...

a za debelu zenu shto reklamira proizvode za mrsavljenje pokazuje kolko je u stvari nasa nacija glupa...
[ @ 06.02.2003. 20:14 ] @
Proctor and Gembel dao je za kampanju svojih proizvoda koje prezentuje za nasu zemlju 150 000 000 eura za celu kampanju ! To ukljucuje i reklame za uloske , ariel i ostala sranja koja se prezentira nasem trzistu !!!Zeljko Mitrovic i nas vajni Pink je od tog fonda uzeo 120 000 000 eura za prezentovanje tih produkta ! zato truju nasu naciju tim glupim produktima !!! Sadasnji novi piplmetri daju im tacnu evidenciju o gledanju istih i saznanje sta treba da urade da bi jos truli ...!!!

BTW : Sledite moj primer ne gledajte TV , rezite DivX i uzivajte u neznanju !!!!
[ Cube4EVER @ 06.02.2003. 21:35 ] @
Najgluplje reklame su one koje su bile za Vitez pivo ako se secate...
[ NesaBoy @ 07.02.2003. 00:26 ] @
ma najgluplja i najodvratnija je ona "ALAL VERA" od Bajage .. ono za cigare ... Al kad kaze Alal Vera dodje mi da razbijem TV ...
[ Djomloun @ 08.02.2003. 02:02 ] @
E brate tu se skroz slazem, pa nisam mogao da verujem da je Bajaga pristao na takav debilizam!!! Uzas! Bas to kada kaze Alal Vera, pa bacio bih tv kroz prozor. btw nemojte da prozivate Milica, covek je strava
A to sto se rekalmira ulozaka&kajmaka i sl, samo govori sta je aktuelno i gde je najveca konkurencija, pa se svi lome da snime bolju reklamu, da im se Ceca pojavi u reklami...naravno tu su uvek irititirajuce Fast reklame.....ma da ne duzim.....pink stvarno zaglupljuje....Kada puste blok reklama, ja posle ne znam ni sta sam gledao.
[ Gojko Vujovic @ 08.02.2003. 03:18 ] @
Citat:
Floyd:
Primer za takav blam je Milić Vukašinović.
Ja jednostavno ne mogu da ga gledam.

Haha pa baš mu je dobra ona: tike tike tačke, nema više vraćke..
[ Zekica @ 13.02.2003. 11:50 ] @
Sve su ovo biseri od reklama, ali po meni je jedna jos ne prevazidjena, a neverujem da ce ikad i biti:

Reklama je za neke pelene i ide: "Meni je vazno zbog stase da pelena dobro upije..."

Naravno, ostale reklame: ona za tepih-servis je debilozna makslimalno, kao i ona za kilinku ANLAVE, a Bozen cosmetics i slicne su malo manje, ali nisu nista bolje.
[ komsinica @ 15.02.2003. 01:07 ] @
A sta mislite o Matiji Paunovski, koja premaze facu ratnickim bojama i reklamira svoje cajve i proizvode. Malo duza reklama - pravi biser.
[ rainman1977 @ 15.02.2003. 16:42 ] @
za mene je CIPIRIPI za sada na prvom mestu(najglupljih)
[ rainman1977 @ 15.02.2003. 16:44 ] @
Citat:
NesaBoy:
ma najgluplja i najodvratnija je ona "ALAL VERA" od Bajage .. ono za cigare ... Al kad kaze Alal Vera dodje mi da razbijem TV ...

e da zans da se slazem sa tobom
[ @ 22.03.2004. 15:52 ] @
Najgluplja reklama je to sto Doncaffe josh uvek nema svoju web prezentaciju :{
[ ljishka @ 22.03.2004. 22:23 ] @
A niko se nije setio one za kafu…. nisam sigurna koju …. kad tip (onako, stariji smeker, 3-day-beard, simpatican) uzme gutljaj kafe i “nasmesi se” ali onaj osmeh kao kad odete kod bake-tetke-rodjake koju niste videli 100 godina i ona vas pita: “ Moze kafica?”Vi normalno fini….”Moze, hvala, gorca”.Dobijete doticnu kafu A ONAAAAAA…..ma serbet joj nije ravan. .al ne ide da prospes, nasmesis se i trazis casu vode da sve to nekako sabijes.
[ miles @ 23.03.2004. 02:14 ] @
1. "Sedis na guzi, ruke su ti slobodne, igra moze da pocne"(!?!)
2. neka kafa a u pozadini NON-STOP "da li znaaaaas da te voooooooliiiiimmmm"

--ko je hvalio carevo ruho, patuljci sa naslovnih strana!
[ fanfon @ 23.03.2004. 15:18 ] @
Jedna od bisera koja se vrti je za Sinalco sa penzionerom-Pijem jer nemam za vise. ali ubedljivo najgora mi je jedna od onih za sampon(ne znam tacno koji) kad tip silazi niz stepenice a dve ribe ga ugledaju i jedna kaze:"Moram veceras da se vidim sa njim". A druga odgovori:"Ali ti imas perut!" U stvari nase reklame su toliko ocajne da je to neverovatno. Mozda nekima lice na nesto ali to su samo blede kopije stranih reklama a o onima koje preuzimaju i smisljaju tekst po grimasama lica da i ne govorim!
[ VRider @ 23.03.2004. 15:44 ] @
Jos tuznije je sto to nisu nase reklame, vec "reciklirane" strane. Ja sam sve "nase" reklame (barem ove najgluplje) gledao i u Bosni i na satelitskoj. Henkel je najbolji primer.
[ Trunks @ 24.03.2004. 00:24 ] @
ROFL za "Ali ti imaš perut!"

Novi kandidat za najgluplju reklamu je "pijem sinalco jer sam teen!". A još gluplja je za neki koncentrat or something, sa nekom najočajnijom rimom (tipa - da bi imali dobar rast, uzmite koncentrat marke... has.. lupam :P).
[ dejan @ 24.03.2004. 18:51 ] @
Citat:
miles:
2. neka kafa a u pozadini NON-STOP "da li znaaaaas da te voooooooliiiiimmmm"

Uf i meni je zbog te muzike reklama neverovatno iritantna >:(

Inace, ko sto neko rece reklame za Bozen su neverovatno debilne. Kao da ta Bozenka ne zna sta da stavi pa onda stavlja svoje slike u nazovi "al sam mlada, cool i vitka(?!)" pozama.
[ fanfon @ 24.03.2004. 21:45 ] @
U najnovijoj Bozen reklami su u jednom kadru izduzili ribu da izgleda vitkije. To je vrhunac kica. A najgluplje mi je kad se vrti na skuteru sa onom maramom na glavi. Takodje i kad prikazu kad maze ruke kremom a ono gomila dzombi od prstenja. Suvo zlato-nemam reci! Ma da mi je samo naci onu ciglu sto ima u Americi sto mozes pogoditi tv kad ide neka takva reklama a onda je kao ubije...
[ Pirossi @ 04.04.2004. 22:51 ] @
Rama margarin, kakav šlajm od reklame. Ma nikada, ali ponavljam, nikada ga neću kupiti a to sugerišem i svim ljudima koje znam.
I ona Coca-Colja reklama sa falš gitarom... Uffffffffff. Ne pijem gazirane napitke već 3 meseca a ovakve reklame mi samo učvršćuju odluku da nikada više u životu ne okusim išta gazirano (osim mineralne vode).
[ bluesman @ 05.04.2004. 03:21 ] @
Da, Rama margarin je sramota za advertizing. Skoro neverovatno. I kod mene ovako užasne reklame izazivaju sličnu reakciju - mislim da na nikada u ruke neću uzeti.

Medjutim, mislim da si se zbunio u vezi "falš gitare", ona nije ni malo falš (pusti neki blues CD da čuješ gomilu takvih "falševa") :-))
[ BlueSoniq @ 05.04.2004. 09:22 ] @
Ja mislim da je najgluplja ona reklama sa onim debilom od muza i onom debelom zenom koja mu vice OKSIDZEN POUER, a on ne moze da zapamti. I ona kao neko nekog presrece na pokretnim stepenicam, da pita gde je tako oprala dzemper, a ona spremno vadi deterdzent iz tasnice!
[ Kyoto @ 05.04.2004. 09:48 ] @
Mislim da bi bilo mnogo lakse odabrati najbolju reklamu u ovom moru glupih reklama
[ stex @ 05.04.2004. 10:10 ] @
Citat:
BlueSoniq:
I ona kao neko nekog presrece na pokretnim stepenicam, da pita gde je tako oprala dzemper, a ona spremno vadi deterdzent iz tasnice!

Ili isto to samo u bioskopu. Ili ona riba sto drzi detardzent na terasi ("sta ono sija")

[ Pirossi @ 05.04.2004. 13:43 ] @
Ta u bioskopu je izazvala neke reakcije gay populacije, navodno je anti-gay. Nije nego.
[ bluesman @ 05.04.2004. 15:08 ] @
Sada si mi dao dobar slagvort za temu koju sa odavno hteo da pokrenem. Da li ste vi primetili i da li vam smeta kao meni onoliko gay serija i filmova? U poslednje vreme, jednostavno ne postoji ni jedan film u kojem se ne pojavljuje neki peder i salje nam poruku kako je gay cool. Da li je moguce da je pederski lobi toliko jak?

Bas kada si spomenuo reakciju gay populacije, sta je sa nasim reakcijama? Zasto sve sto je anti-gay nailazi na pljuvacinu, a pro-gay je verovatno in. Dosta mi je pedera i pederskih serija, ako hoce da rade to sto rade, niko ih nece dirati, ali ne zelim da mi promovisu to kao nesto sasvim normalno. To nije normalno i nikada nece biti. Ja zelim da izrazim svoj protest protiv popularizacije pederastije i samo neka mi neko kaze da sam seljak, staromodan, homofobican... neka sam! Ne zelim da mi pedercici defiluju gde god se okrenem i da vrckanje dupetom prodaju kao vrhunac liberalizma i demokratije. To nema veze sa tim.
[ BlueSoniq @ 05.04.2004. 16:19 ] @
Apsolutno se slazem. Mislim da su serija tipa Will i Grace najreprezentativniji primerak tvog izlaganja. Radi se o suptilnom nacin 'omeksavanja' javnog mjenja. Treba svi da vidimo kako je jako gotivno biti peder, upoznati se sa njihovim dobrim stranama i kako su ono u stvari sjajni momci, a uz to jeftino progurati dekadenciju u osnovnom smislu. Nema sta. Bela kuga.
[ -zombie- @ 05.04.2004. 18:54 ] @
pa, ako je tačno da homosexualna populacija čini oko 10% stanovništva, bar u americi (a cifra je možda i tačna), onda nije neophodan neki jak lobi da se u svakom filmu nađe po jedan gej (od recimo 20tak likova u filmu, da jedan, tj 5% bude gej).

lično ne mislim da to može da utiče na povećanje broja pedera, jer ja počinjem recimo od sebe. mene ni milion serija, filmova i mtv spotova ne bi moglo da ubedi da meni treba da se sviđaju dečaci. isto kao što nije morao niko da mi kaže (da me "uči") da treba da mi se sviđaju devojke..

ovakve serije i filmovi mogu samo da utiču da na pedere gledamo kao na prihvatljivu društvenu kategoriju (verovatno je to i cilj), sve do nivoa kada više ne bude bilo ništa važno ako neko izjavi da je gey.. to bi po meni i bilo normalno, jer dok god se mene ne dotiče to, šta me briga što su tamo neki "drugačiji" (ako već jesu, bolje da se zna, nego da se krije)..

no, kada smo već dotakli temu "uticaja", da pomenem meni još zanimljiviji (tj bar prepredeniji, tj podmukliji) fenomen, a to je novi termin "metrosexualizam" (google:metrosexual).

reč je o muškarcima koji su sve kao gey, samo nisu gey. to su oni tzv "sex simboli" (ala bred pit, tom kruz, bekam, etc..), koji sve se ponašaju kao geyevi, idu u šoping, fazoniraju frizure i bradice, koriste pomade, pomadice, ulja i drugu kozmetiku, itd..

ali naravno pored toga šetaju najbolje ribe, tako da "očigledno" nisu gey.

teorija je da su oni izmišljeni jer velike kozmetičke (i srodne) kompanije shvatile da prosečan muškarac (muštarčina, ala balkanac) ne troši dovoljno na te kozmetičke proizvode, i da reklame ne utiču na njega..
[ Maniac @ 05.04.2004. 20:12 ] @
Sto se tice te promocije raznih pametnjakovica kao nevladinih organizacija koja se toboz brinu o ljudskim pravima moje je misljenje da je sve to poclo od 5 oktobra 2000.Koliko se meni cini ovog nije bilo za vreme slobe i to je jedino zbog cega zalim sto vise nije medju nama.sad su poceli da izlaze iz misije rupe na ulice sve nekakvi likovi ko iz horor filmova i da se propagiraju pederi i drugi sljam...ali toga ima u evropi na sve strane i samo mi se zbog toga vise svidjala SRBIJA pre 2000.
[ UroS @ 05.04.2004. 20:31 ] @
Gay parada zakazana za 17. jul, biće unajmljeno oko 450 ljudi iz privatnog obezbeđenja. Ti pederi stvarno nisu normalni, oni bukvalno provociraju ljude da dođu da ih biju i posle nastradaju nedužni policajci koje isto tako bole uvo da čuvaju gomilu pedera. Što je najgore, ako ne daj bože kažeš nešto protiv pedera, ti si automatski homofob i "latentni" homoseksualac?? Ko hoće da se nervira nek ide na www.gay-serbia.com i pročita malo više o njima. Ljudi imaju svoje klubove, kafiće, prave žurke...
[ ddz @ 05.04.2004. 21:53 ] @
Pederi su mnogo zaštićeniji od straight ljudi. Ako u nekoj razvijenoj zemlji izjaviš da si peder, nema šanse da dobiješ otkaz u sledećih 5 godina, zbog "jednakosti". Ako si žensko i dobiješ otkaz, uvek će se naći neka feministkinja koja će graktati da si dobila otkaz baš zbog toga što si žensko, i vrlo brzo će ti naći drugi posao. Ako te muva neki kolega, fljas, tužba zbog sexualnog uznemiravanja... Živela jednakost!

Ne želim da me neko pogrešno shvati, ja nemam ništa protiv pedera. Običan mentalni poremećaj - ako misliš da imaš sedam gospodara koji ti govore šta da radiš, šizofrenik si. Ako misliš da si žensko zarobljeno u telu muškarca, peder si. Nema tu šta da se voli ili mrzi, mentalno stanje je mentalno stanje.

Ono što mi smeta su parade na kojima veličaju svoju 'opredeljenost'. Ja volim devojke, ne krijem to, ali ni ne organizujem parade u to ime!

A da osnujemo NGO koji će štititi prava straight osoba i muškaraca koje ugnjetavaju feministkinje? :)
[ fumaremigel @ 05.04.2004. 22:16 ] @
Sta mislite posle koliko gay serija filmova + parada ce distributeri forsirati pedere u reklamama?
[ Maniac @ 05.04.2004. 22:37 ] @
E nadam se da ce opet da organizjuju paradu i da ce da se tu slucajno nadju recimo neki navijaci domacih klubova....hahahahhahhaaa bice zanimljivo
[ Maniac @ 05.04.2004. 22:40 ] @
ja mnoooogo volim devojke............
ja neverujjem da ima srba koji su pederi....
[ baxmax @ 05.04.2004. 22:47 ] @
Nije ni cudo ko sve radi u reklamnim advert. agencijama..
malo je pravih koji su se skolovali za adv.ili skoro nikako.
O reklama glupim a TOLIKO SKUPIM da i ne govorim...
A koje Vam se svidjaju reklame.. _? npr>
smijesne, kreativne.....???

meni licno se svidjaju one koje prodaju kvalitet, istinu, kreativnost i pristupacnu cijenu. U 10 sekundi koji ce reci sve sto treba > KISS Keep It Short and Sweet

pozdrav..
[ iNCUBUs @ 06.04.2004. 10:06 ] @
Citat:
bluesman:
Da, Rama margarin je sramota za advertizing. Skoro neverovatno. I kod mene ovako užasne reklame izazivaju sličnu reakciju - mislim da na nikada u ruke neću uzeti.

Bilo kakav vid tv oglašavanja koji u sebi sadrži "pesmicu" je dno dna i sramota za advertizing, kao što si lepo rekao.

To oglašavanje dovodi na nivo infantilnosti: pesmice su za decu, ne za odrasle ljude.

Jedino ako su išli na onu foru da će da očekuju da deca viču "mama kupi mi Rama margarin".. :)

[ bluesman @ 06.04.2004. 10:53 ] @
Pa ne znam bas, i noblice su imale pesmicu ali je reklama bila duhovita, stilski korektno odradjena, imala je ideju... a pesmica je neuporedivo bolja tako da sam je cak stavio kao melodiju za svoj mobilni :-))

Salim se, moja deca vole ovu pesmicu, pa sada pevaju kada god mi zazvoni telefon :-)

A inace, istina je, kada postoji pesmica - zna se ko je ciljna grupa.
[ Pirossi @ 06.04.2004. 11:01 ] @
Citat:
bluesman:
...

Ljubitelji City Recordsa?

[ MilošV @ 06.04.2004. 11:16 ] @
Medju najgluplje reklame, svakako, spadaju sve za sampone (Narocito: "Ali, bice tu problema... perut")
Inace, jedna od najglupljih reklama koje sam vidio u zivotu vrti se na crnogorskim televizijama:
"Zahvaljujuci povoljnim cijenama u Gradskoj knjizari, od sada cete moci dva puta vise... (pauza) ...citati"
Doduse, nebih za to krivio momke koji su "radili" reklamu, mislim da je ideja za slogan (krilaticu :) potekla drito iz knjizare. Hocu reci, prosle godine sam razgovarao sa nekom seficom (ili sto vec) knjizare koja je, tokom razgovora, demonstrirala nevidjeno neznanje & glupost... Mislim, placuci sam otisao iz knjizare...

Sa druge strane, najaci je slogan koji su TBOK sastavili za pago sokove: "Ovaj sok ljubi mi drob" :)

Citat:
-zombie-:
no, kada smo već dotakli temu "uticaja", da pomenem meni još zanimljiviji (tj bar prepredeniji, tj podmukliji) fenomen, a to je novi termin "metrosexualizam" (google:metrosexual).

Evo sto Nj.V. maddox misli o metroseksualizmu:
http://maddox.xmission.com/c.cgi?u=real_men
[ BlueSoniq @ 06.04.2004. 11:26 ] @
Ne mora svaka pesmica da ima infantilini karakter, recimo najveca zajebancija je kad se prikazivao Termisa3 na stadionu, ceo stadion je iz fazona viknou CHIVAVA!.

Sto se tice pedera, slazem se sa konstatacijom da ni milion filmova ni serija ne moze da promeni neciji afinitet prema zenama, ali sta radimo sa decom od 4-5 godina koja takodje gledaju takve serije i mama i tata moraju da im objasne sta to dve cike rade, pored vec legendarnih sta to mama i tata rade. I............. stvara se slika u mozgu mladog bica kako je to nesto potpuno normalno. Tako da kad dodje u puberteske godine, moze da lako predje sa strejta na homo.
[ iNCUBUs @ 07.04.2004. 02:15 ] @
Citat:
bluesman:
Pa ne znam bas, i noblice su imale pesmicu ali je reklama bila duhovita, stilski korektno odradjena, imala je ideju... a pesmica je neuporedivo bolja tako da sam je cak stavio kao melodiju za svoj mobilni :-))

Salim se, moja deca vole ovu pesmicu, pa sada pevaju kada god mi zazvoni telefon :-)

To je izuzetak koji potvrdjuje pravilo.

Naime, to je u osnovi radijski spot, tj ta pesma za noblice. Što se tiče radija, tamo postoje ograničenja što se tiče kreativnosti u odnosu na televiziju, tako da su "pesmice" tolerantne.
E onda su se momci i devojke iz "Ovationa" lepo setili i iskoristili tu pesmicu i napravili duhovitu reklamu :)

[ iNCUBUs @ 07.04.2004. 02:23 ] @
Citat:
BlueSoniq:
Ne mora svaka pesmica da ima infantilini karakter, recimo najveca zajebancija je kad se prikazivao Termisa3 na stadionu, ceo stadion je iz fazona viknou CHIVAVA!.

Postoji ogromna razlika izmedju "pesmica" o kojima ja govorim i tvog primera. Pesmica za Rama margarin je "namenska", napisana je samo za taj tv spot, dok je Čivava hitić koji je iskorišćen u tom spotu.

Pogledaj recimo koliko se zloupotrebljavaju pesme koje se "svima dopadaju"...
"Feeling good" od Nine Simone u spotu za uloške, Louis Armstrong u više navrata, pomenuta Čivava koja je onako skroz zarazna itd itd...
To je drugo.

[ tdjokic @ 07.04.2004. 03:01 ] @
Meni se 'dopada' ona za Fast Internet, u tramvaju, kad klinka kao hipnotise frajera masuci mu pred nosom karticom. Na kraju, kad frajer tresne glavom u stanglu, klinka sadisticki-imbecilno uziva a ja nikako ne shvatam svrhu ove reklame. Da li su oni odlucili na nekom misticnom principu da je reklama to bolja sto je surovija? Ima jos jedna slicna, ono kad se iz kamiona cuje: '... 101, 101, ..." pa kad covek pogleda unutra dobije pesnicom u oko i onda se iz kamiona cuje ' ... 102, 102, ...'
[ kUdtiHaEX @ 07.04.2004. 09:10 ] @
Reklame su katastrofa...otkad znam za sebe nikada nisu valjale. Prvo su bile one glupe 'Dusko nije to sramota' kada sam zeleo da povracam koliko je glupa... Danas imamo najezdu kafe (primetite kako se Don Cafe i Grand kafa dopunjuju kao Telekom i Karic).

Trenutno najdebilnija reklama je ona razvijotka koja reklamira gel za ciscenje cevi Mr. Musculo... onaj kao da nikada nije digao nesto teze od kasicice...uzas.

A koji YAP TI koristis? :D :D:D:D:D:D:D:D

Sto se pedera tice kill 'em all. Prva gey parada je prosla neslavno... a i druga ce proci josh gore. Ako su informacije o obezbedjenju tacne, zaista ne znam sta da kazem sem da nisu normalni...
[ bluesman @ 07.04.2004. 11:40 ] @
Koliko je meni poznato Mr. Musculo nije nasa reklama (A o prevodima i sinhronizaciji stranih reklama bolje da ne govorimo jer ce tek onda biti pljuvacine)

Ona reklama u tramvaju je skroz ok, meni se svidela. Duhovita je, lucidna, skoro svaki put se nasmejem kada je vidim. Jako je tesko reklamirati proizvod koji ne sme da se reklamira. Ko ne veruje - neka proba. I ono 101, 101, ... je vrlo slican, jer odrazava ljudski karakter, samo meni je krajna porukoa te reklame diskutabilna "evo zajebali smo jos jednog"...
[ fumaremigel @ 07.04.2004. 19:29 ] @
Neko je u toku diskusije pomenuo reklame za Vitez pivo.... To je stvarno ubedljivo najgori set reklama snimljenih i emitovanih na drzavnim kanalima na nasim prostorima od 90-ih pa naovamo. Ako je neko poseduje u divx formatu, molim za link. To stvarno treba sacuvati od zaborava....
[ kUdtiHaEX @ 08.04.2004. 07:26 ] @
Pa kada se realno pogleda, tvorci tih uzasno glupih reklama su uspeli - upamtili smo ih...

Nije stvar samo u reklamama koje su zaista debilne², vec i u emisijama na nasoj televiziji... Pink opet vodi - GAY show, GAY parada, GAY zvezde, CITY GAY WATCH, GAYMANIA.... uzas :)
[ BlueSoniq @ 08.04.2004. 10:00 ] @
Neko je pomenuo da je ona debilna reklama sta to sija, anti - gay. Ja ne mogu da se setim kako ona tacno ide, ali jel zna neko zasto je dobila taj predznak.
[ flylord @ 08.04.2004. 12:04 ] @
Citat:
kUdtiHaEX:
Nije stvar samo u reklamama koje su zaista debilne², vec i u emisijama na nasoj televiziji... Pink opet vodi - GAY show, GAY parada, GAY zvezde, CITY GAY WATCH, GAYMANIA.... uzas :)

Jel bogati, jel ima jos da ti vidis sem toga GAY na sve strane??
Bez uvrede, ali kanda si malko opterecen sa tim? Mozda neko lose iskustvo? Dobro iskustvo koje ne zelis da priznas?? Cudni snovi?/
(ovo nisam napisao da te vredjam ali pretera ga brate)
poz
[ Pirossi @ 08.04.2004. 14:23 ] @
Citat:
BlueSoniq:
Neko je pomenuo da je ona debilna reklama sta to sija, anti - gay. Ja ne mogu da se setim kako ona tacno ide, ali jel zna neko zasto je dobila taj predznak.

Pa lik u biskopu na početku reklame vidi pored sebe zgodnu cupi a kasnije (u mraku) pali upaljač i vidi (umesto ribe) masnog bajkera pa se sav isprepada. E to što se isprepadao od bajkera, to ti je anti-gay. Ma glupost, čoveče.
[ Ivan Dimkovic @ 08.04.2004. 14:31 ] @
Naravno, trebao je da se na*uzi bajkeru - tada bi reklama bila politicki korektna, emancipovana, i sirila bi toleranciju i mir u svetu, itd.. itd.. itd... :) hehe

Ja sam odavno prestao da gledam TV...
[ Nabukodonosor @ 08.04.2004. 19:44 ] @
Rama margarin. Kada vidim onu babu, najezim se. Odvratno! Nije mi samo jasno ko vise smislja ove gluposti.
[ BluesRocker @ 11.04.2004. 17:53 ] @
Citat:
fumaremigel:
Neko je u toku diskusije pomenuo reklame za Vitez pivo.... To je stvarno ubedljivo najgori set reklama snimljenih i emitovanih na drzavnim kanalima na nasim prostorima od 90-ih pa naovamo.

Ukusi su raziciti. Nisam nikad probao to pivo, ali meni je bas dobra reklama, kad pena curi niz ribu. Od svih reklama za pivo (koje su za razliku od ostalih reklama uglavnom iskrene) jedino mi ide na zivce ona za pils (mislim) sto je emituju u dnevniku, a lepo se vidi da je sve kompjuterski generisano. Pa bar da snime jednu novu reklamu na svake 2-3 nedelje vec terorisu pola godine.
Zatim jedna od imbecilnih je ona kad se plavusa sa cvikama inteligentno nasmesi i kaze (normalno sinhronizovano na srpski) a gel nije tecnost. Osim toga, najgore su na svetskom prvenstvu, kad zbog njih propustis da vidis go.
[ Darko H. @ 12.04.2004. 19:47 ] @
Ma najgori je čitav niz onih reklama sa kojima nas smaraju zadnjih 5-6 godina....kupovina iz fotelje!
Znate ono...kolač u tiganju...nemoguće! Ali evo.... %( Ima tu još stvari...onaj dušek...itd. Sve te glupe reklame koje niko ne menja godinama. Obično se neka reklama vrti, pa je skinu....ali ovo je teror
[ fumaremigel @ 12.04.2004. 21:28 ] @
Te reklame postoje da bi ti rekle da se udaljis od j*****g televizora.
U pravu si, to je teror.
[ yu_rainman @ 12.04.2004. 23:22 ] @
Citat:
Nabukodonosor:
Rama margarin. Kada vidim onu babu, najezim se.

Taman sam se uplasio da sam jedini koji povrati kad vidi reklamu i ono debilno dete, i onu babu, gde li su ih nasli.

A da, da ne zaboravim kako nervira ona za neki jogurt sa visnjama. Ja ne kapiram reklamu stvarno i kakve ima veze ona sto jede jogurt i onaj ortak sto jede kokice, a PLUS pesma je uzasnaaaaaaa!

p.s. Sto rece moj drug za RAMU:"Tako i moja porodica stalno doruckuje:)"
[ Trunks @ 13.04.2004. 00:41 ] @
Citat:
Darko H.:
Ma najgori je čitav niz onih reklama sa kojima nas smaraju zadnjih 5-6 godina....kupovina iz fotelje!
Znate ono...kolač u tiganju...nemoguće! Ali evo.... %( Ima tu još stvari...onaj dušek...itd. Sve te glupe reklame koje niko ne menja godinama. Obično se neka reklama vrti, pa je skinu....ali ovo je teror

Upravo to. "Vi ih okrećete, ali one padnu!", "celog života sam patila od ukočenog vrata i glavobolje ali sada mi je jastuk kontur...", "dok moj muž spava na njemu, on više ne hrče", "ni sam ne znam"...
[ BlueSoniq @ 13.04.2004. 10:12 ] @
Sto se tice nekog duseka, nije onaj kontur jastuk, neki nasi prijatelji su prespavali nekoliko noci na tom bracnom duseku i kazu da se bolje nisu naspavali godinama. To je neki dusek na naduvavanje koji se u Nemackoj prodavao za neku bagatelnu sumu tipa (20 - 30 €).
[ kUdtiHaEX @ 13.04.2004. 11:15 ] @
Citat:
flylord:
Citat:
kUdtiHaEX:

Jel bogati, jel ima jos da ti vidis sem toga GAY na sve strane??
Bez uvrede, ali kanda si malko opterecen sa tim? Mozda neko lose iskustvo? Dobro iskustvo koje ne zelis da priznas?? Cudni snovi?/
(ovo nisam napisao da te vredjam ali pretera ga brate)
poz

Cccc ja namerno karikiram imena pokazujuci koliko su iste glupe i dosadne....
[ kUdtiHaEX @ 13.04.2004. 11:18 ] @
Citat:
Trunks:
Upravo to. "Vi ih okrećete, ali one padnu!", "celog života sam patila od ukočenog vrata i glavobolje ali sada mi je jastuk kontur...", "dok moj muž spava na njemu, on više ne hrče", "ni sam ne znam"...

A to su reklame koje ne treba spominjati. Totalno mi je neverovatno da se neko moze zeznuti pa kupiti nesto od toga sto reklamiraju :D

Secam se kada su pocele te glupost, prvo sa super seckom, onda sa SHOGUN nozem gde su UVEK prikazivali ostrinu noza na mekom paradajzu :) pa onda ona tecnost za zastitu limarije automobila...uzas :D

Ipak mi nije jasno zasto reklame moraju biti tako debilne...
[ broker @ 13.04.2004. 13:27 ] @
Mesate malo stvari, to jest ovi nasu si izmesali. Napolju postoje kanali za reklamiranje i ovo sto mi gledamo kao Top shop su takvi programi. E sad, to sto oni uvaljuju to nama uredovni program je problem a ne te reklame. Inace, imao sam prilike da probam neke od stari koje su prodavane preko TopShop-a i ima ti sasvim dobrih stvari. Recimo supersecko je spas u kuhinji kad treba spremiti rusku salatu, iseckati oreha ili luk. Sogun nozevi stvarno seku i konzerve bez pardona, magicne krpe zasita odlicno sluze za ciscenje montora na primer...

Problem je samo sto to nama plasiraju na pogresan nacin.

Medjutim ono sto ja zaista smatram glupo reklamom to su ove nove sto su se pojavile za Pit bull neko pice valjda. Lako ihje prepoznati, crtani u stilu karikatira. Videh jednu gde kao Sv. Petar dobija otkaz jer svako ko pije pit bul kao dobije krila i ide u raj... boze me sakloni...
[ srki @ 13.04.2004. 13:42 ] @
Pije je Red Bull. Pice je odlicno a reklame ocajne.
[ Dark_Runger @ 13.04.2004. 16:42 ] @
Citat:
srki:
Pice je odlicno a reklame ocajne.

---Red Bull:
Ne mesajte ga sa alkoholom,pogotovo ne sa pivom,koma vam ne gine!!!
Cuo sam da je bilo i smrtnih slucajeva.

Nego sto se tice reklama meni je ubitacna ona za cilit (nesto za kamenac),kad ona rospija upadne kod one druge na gajbu pa pocne da zapitkuje.... AAAAAAAaaaaaaa!!!!!!!!!!! Kad vidim tu reklamu dobijem pomracenje svesti!

U ostalom kao sto neko vec rece sve te reklame koje se prevode su odvratne.

TREBA IH ZABRANITI ZAKONOM!!!
[ Ivan Dimkovic @ 13.04.2004. 17:06 ] @
Citat:

---Red Bull:
Ne mesajte ga sa alkoholom,pogotovo ne sa pivom,koma vam ne gine!!!
Cuo sam da je bilo i smrtnih slucajeva.

Sta, naduje ti se stomak od mehurica pa explodiras? :)
[ vindic8or @ 13.04.2004. 17:14 ] @
Citat:
Sta, naduje ti se stomak od mehurica pa explodiras? :)

pa da... zar nisi znao to za RedBull?
smrtonosno je koliko i najteza gudra...
sta mislis sto imaju onaj slogan "it gives me wiiiiiiiiiiiiiiiiings" ? mislim, sigurno ne zato sto ti soft drink daje krila....

RedBull? Cocaine in a can, baby...
[ Dark_Runger @ 13.04.2004. 23:34 ] @
Citat:
vindic8or:
Cocaine in a can, baby...

Bas tako!

Kad ga mesas sa alkoholom stvara se neki toxin u organizmu i onda bude svasta!Ljudi razlicito reaguju,haluscinacije,povracanje,nesvest...

Video sam par slucajeva ali najgori je bio kad se ortak ukomirao sa jednim red bullom i pola piva,poceo da bunca,da spominje neke flomastere i druge gluposti...
Posle je ispovracao dusu.3 dana su mu oci bile krvave k'o da je sezona parenja!

[ Zoran Rašković @ 14.04.2004. 01:48 ] @
Pa sadrži taurin koji ubrzava rad srca. A sam alkohol stavlja dodatni pritisak na srce, tako da kombinacija ova dva može svašta da izazove.

Inače meni je najgluplja ona reklama za šampon "herbal - essence" ili kako se već piše/kaže. Fazon riba u avionu odlazi u toalet da bi tamo prala kosu (!?!?!?), i to još slučajno zakači speakerphone u toaletu (!?!?!?), tako da je svi putnici mogu čuti i kao ona stenje. LOL

Šlag na tortu, starija gospođa na kraju reklame traži od stjuardese da joj donese malo tog istog šampona...
[ stargatenow @ 14.04.2004. 09:45 ] @
Reklame za 064 Mobilnu Telefoniju Srbije su dno dna; autora tih reklama bih gadjao TV-om u glavu...

[ zaraza @ 14.04.2004. 09:52 ] @
a da sad sam se setio dusheka iz topshopa, onaj preko koda predje valjak i nista mu ne bude, a ona valjak predje preko obicnog duseka i skroz ga razbuca :)
to valjda ako ti valjak iznedada uleti u sta n da se sakrijes ispod duseka :)
[ vindic8or @ 14.04.2004. 15:22 ] @
Citat:
Kad ga mesas sa alkoholom stvara se neki toxin u organizmu i onda bude svasta!Ljudi razlicito reaguju,haluscinacije,povracanje,nesvest...

hahahahahahaha! ma daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj :))
pa glavni sastojak red bull-a je coffein (ne taurin), ako nesto moze da ti se desi od pola piva i jedne kafe, ok - mrtav si iako popijes redbull sa pivom :)))
glupost...
stalno mesam red bull ili guaranu (ovde ima pristojno taurina) ili neki drugi energizer sa pivom (1-2 konzerve) i veruj mi da nikad nisam iskusio nista od ovoga sto ti ovako panicno iznosis :))))
[ Gojko Vujovic @ 14.04.2004. 15:23 ] @
Kako lupate to za redbul, neverovatno prosto.. ;)) Pomislio bi covek da stvarno nesto moze da vam bude ako ga mesate sa alkoholom.
[ Ivan Dimkovic @ 14.04.2004. 15:26 ] @
Aman.. covek je preosetljiv na kofein, verovatno mu i alkohol smeta - a taurin samo doprinosi ako se uke*jao pa mu jos ubrzao rad cuke...

rezultat --- cesto so*anje od kofeina, kao i znojenje...
povracanje od alkohola, mucnina + dehidratacija
ubrzan rad srca i povecan pritisak od taurina i kofeina

Zakljucak - coveku smeta kofein i alkohol :) Lepo postoji izreka "sto pijes kad ti smeta".. o ">cocaine< in a can" ne treba pricati, bolje da nikada ne proba cocaine, ima da rikne iz odma :)

Redbull je kewl sa alkoholom ako si umoran a hoces da se zezas..

[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 14.04.2004. u 17:28 GMT]
[ Gojko Vujovic @ 14.04.2004. 15:28 ] @
To sto nekome smeta ne znaci da svi zivi sad ne podnose to i ne treba praviti generalizacije te vrste.
[ srki @ 14.04.2004. 15:42 ] @
Na konzervi red bull-a pise da se ne sme mesati sa alkoholom? Zasto?

BTW ja sam bio prisutan kada se jedan ortak patosirao posle samo pola piva a pre toga je pio red bull. Nije mu nista ozbiljno bilo, samo se prebrzo napio. Ali citao sam da se zbog nekog sastojka red bull-a stvara toksicna materija ako se mesa sa alkoholom slicno kao i sto aspirin ne sme da se mesa sa alkoholom pa opet neki piju i pored aspirina i nista im ne bude dok na druge to utice katastrofalno. Verovatno zavisi od osetljivosti organizma.

Ajde bas cu sada da probam da pronadjem link u vezi sa mesanjem red bull-a i alkohola.
[ MilošV @ 14.04.2004. 18:34 ] @
Citat:
srki:
Ajde bas cu sada da probam da

Srki, kad ti je vec do probanja, sto ne napravis jedan koktelcic i javis nam sto je bilo... Ako se ne javis, znacemo vec...

(Uf, sto sam se raspricao danas)
[ steewsc @ 15.04.2004. 13:09 ] @
Meni samo nije jasno kako ljudi ne mogu da nadju neku glupu kameru skupe dva, tri pa i deset coveka koji ce da kazu nesto za njihov proizvod sve to snime ubace neku muziku i ETO REKLAME !!!
Nije nesto al' je bar bolja od neke bedno prevedene strane reklame.
I jos nesto jeste da se kod nas sve krade, al' mene bi bilo sramota da neku glupost
ubacim na TV ...
Dece im dusa :-)
[ Java Beograd @ 15.04.2004. 13:42 ] @
Ne bih rekao. Ti imaš perut !
[ EllesDee @ 04.07.2005. 12:42 ] @
dobro je što ste temu najgluplje reklame pretvorili u pljuvačinu po homoseksualcima.

ako hoćete diskusiju o homoseksualizmu otvorite novu temu pa plačite tamo do mile volje.

srki: red bull sadrži dosta taurina koji MOŽE ALI NE MORA da izazove reakciju kada pomešan sa alkoholom. inače jedno od mojih najomiljenijih pića je vodka - red bull i do sada mi ništa nije bilo. a i kad malo bolje pogledaš, piše da se ne preporučuje mešanje sa alkoholom, a ne da je zabranjeno.
[ slavcecaci @ 04.07.2005. 13:20 ] @
Kako da uklonim ove TVRDOKORNE mrlje?
[ JimRainor @ 04.07.2005. 13:29 ] @
Ja sam daavno prestao da gledam ebeni TV. Kad povremeno puste neki dobar film koji nemam, ja onda iskljucim zvuk kad krenu reklame da bih izbegao kasnije glavobolje.
Isto savetujem i vama, bez zvuka je brainwashing efekat jedno 80% manji.
[ su27killeryu @ 04.07.2005. 17:08 ] @
Ova nova za MB pivo, nevidjeni debilizam, + ulosci i deterdzenti
[ pravo_u_raj @ 04.07.2005. 17:27 ] @
meni ide na zivce Vasa i bonux!!!

a odushevila me ona nova reklama za YelloPages " Meni je ovde malo mrak" i nova za frikom je extra :) :) :)
[ drbogi @ 04.07.2005. 22:31 ] @
E Dušane Dušane... ta je prava, a debilnih je ionako previše.
[ Miloje Sekulic @ 04.07.2005. 23:33 ] @
Definitivno najgluplja reklama koju sam video isla je sredinom osamdesetih na teleziji u Bosni. Reklamirali su neki deciji pisaci sto sa fiokama tako sto bi prikazali preslatkog klinca od svojih 7 godina koji je razbacao svoje sveske na sve strane po patosu i sa uzivanjem crta a onda se pojavljuje sestrica-pametnica-starmala klinka sa naocarima koja s*** u fazonu: "Zasto si tako neuredan. Moje knjige nikome ne smetaju" i onda ide kamera na njen radni sto gde je sve lepo slozeno. Kao da ima 40 godina a ne 12.

Posledica te reklame,koja nas je nevidjeno iritirala, bila je da smo na svakom odmoru u gimnaziji vrebali priliku kad se neko pomeri od svog stola a ostavi torbu sa knjigama da mu je bacimo kroz prozor uz povik: "Zasto si tako neuredan. Moje knjige nikome ne smetaju".

Miloje
[ berserk @ 04.07.2005. 23:44 ] @
Moje top 3 najgore reklame:

1.(reklama za kondome)Ono dete shto kuka da mu tata kupi bombone ,pa vrishti,razbija i valja se po podu!I kao ->use condoms!

Reklama ima fantastichnu ideju,ali me onaj klinac stvarno iritira(kako bi mu usta zaheftao i zakucao noge za pod).

2.(reklama za prashak za vesh)Kao klinja jede neku chokoladu,keva ga gleda i onda mladac onako krvnichki obrishe usrane ruke o chistu belu majicu!Interesantan je demonski pogled upucen njegovoj kevi kada brishe ruke(kao Demijan iz filma "The Omen")!

3.(o5 prashak)Marija koristi novi BoUnux!AAAAAAAAAAA......nemam komentara!!!
[ cune @ 05.07.2005. 07:50 ] @
Da li ste primetili u onim reklamama za prasak kako je u onim restoranima gomila upornih fleka od masnoca i cokolade ili cega god?

Pa ako su to hoteli sa n zvezdica onda tamo odlazi stoka koja ne zna kako se jede. Mislim da su cistiji stolnjaci u nekoj birtiji na zeleznickoj stanici.

ah da:
- odresci su atrakcija nase kantine
- mama, dao sam gol bas tu. Igrali ste fudbal tom loptom?!?!?!?
- i vozic je krenuo cihu cihu
- brm brm, o ooooo, koza kao pomorandzina kora???
- ona kaze da je do promene doslo zbog kose
- sta kazes da ne idemo na zabavu?
- Zoran Petrovic
[ SmilieBG @ 05.07.2005. 08:03 ] @
OffTopic: vec 3 godine, svaki put kad izadjem, posle piva (kad me uhvati), prelazim na red bull, posto vozim... em me drzi budnog, em se treznim... I jos mrdam :) Mozda treba cesce taj tvoj drug da mesa pivo i red bull da navikne organizam :)

OT: i na zapadu vrtle tel-sell-lool-a-like programe, skoro na svim kanalima posle 1-2 po ponoci... Cak i EuroSport. Jedino National Geographic, Discovery i News stanice to nemaju (CNN, BBC i sl).

Poz,
Sale
[ EllesDee @ 05.07.2005. 11:21 ] @
Berserk je napisao:

Moje top 3 najgore reklame:

1.(reklama za kondome)Ono dete shto kuka da mu tata kupi bombone ,pa vrishti,razbija i valja se po podu!I kao ->use condoms!

Reklama ima fantastichnu ideju,ali me onaj klinac stvarno iritira(kako bi mu usta zaheftao i zakucao noge za pod).

....

da taj klinac ne nervira toliko, manji bi bio efekat reklame. odma' bre s tim u vreću, pre nego što i postane klinac :D
[ neca @ 05.07.2005. 12:34 ] @
offtopic u pm!
Ja sam evo vec mesec dana uhvatio losu seriju da svakog vikenda pijem zestoko i energetsko i jos sam ziv kao sto vidite ;)
Mngoo me dobro vozi..ali posle toga ako slucajno popijem neko pivo, tako lose radi da to nema nigde..em se ubijem em se smorim :) tako da je najbojle da se gruva celo vece zestina neka i red bull recimo i kad dodjes do neke granice, samo se dolivas red bullom ;)
Extra provod :)
[ MileG @ 06.07.2005. 11:28 ] @
Reklama za Prohemu definitivno!
[ MonteCarlo @ 07.07.2005. 00:57 ] @
Sve reklame Sinalko,pijem sinalko jer.... su uzas

Cela propagandna kampanja i reklame za jelen pivo je nekako isuvise neubedljivo,mlako,neadekvatno....
Ali im je prodaja sjajna sto dodatno govori verovatno o kvalitetu proizvoda i ranijoj zastupljenosti na trzistu.Koliko ce uspeti da zadrze pozicije sa ovakvom kampanjom ne znam.
[ spel @ 08.07.2005. 07:01 ] @
Ona vec dosadna i naporna reklama za MB pivo gde se Ristovski pojavljuje po "n"-ti put. Uvek pomislim koliko li je "zbrojao" novih para za to.
[ Mario @ 18.08.2005. 22:33 ] @
Ja prebacujem kanal kada vidim bilo koju reklamu za MB i onu za pivo gde s epentraju po planini i nose se na ledjima :)
[ Pharos @ 18.08.2005. 23:40 ] @
Pa defintivno neka reklama s Pinka. Sve su toliko glupe i debilne, da ne bih mogao neku posebno da izdvojim. Nije zato sto mrzim Pink. Pink u proseku gledam najvise od svih televizija. Po gledanosti mi se kolje sa RTS1.
Ako bi bas morao da izdvojim, to bi bile one pinkove reklame za borbu protiv piraterije i to ona prva legendarna "Pirati nemaju pravo", i drugo mesto bi zauzela "Sam sam ga napravio".
pOz
[ Deda_Mraz @ 18.08.2005. 23:59 ] @
Citat:
Mario: Ja prebacujem kanal kada vidim bilo koju reklamu za MB i onu za pivo gde s epentraju po planini i nose se na ledjima :)

To je reklama za Jelen ne za MB.

Inače nove glupe reklame su: SVE ZA VENIŠ U NAŠOJ REPRODUKCIJI.

Ooo ne (pauza 3 sek) šta to ra-di-te? Uništićete mi košulju (brzo kaže jer se setila texta!?
Ništa nebrinite (ovaj deo govori kao daje popio 4 vinjaka na ex) ovo nije običan izbeljivač (kiseo kez na licu)!!

strašno zaista...
[ Mas†erX @ 19.08.2005. 00:43 ] @
Ma bre najgluplje su za ulOshkE :) sMejaNje.
Pa za WC papir idi bre u k****.
p0z
[ old @ 19.08.2005. 01:55 ] @
Najgluplja je ona "Ja sam Milan Petrović" ili kako već beše ime...
Čovek doslovno čim zine - laže!
A u originalu predstavljanje postoji zato da bi nam ulio poverenje ...

Sledeća po gluposti je ona "fuj, kako smrdi"
Reklama za parfem koja je asocirana sa smradom.

Ima jedna na lokalnoj* televiziji, gde reklamiraju sopstvenu prodavnicu, pa imbecilno vrte u rukama stvarčice sa stalaže pred kamerom. Petnaestak minuta!? Neke elektronske komponente!!
[ fanfon @ 19.08.2005. 07:00 ] @
Vala stvarno im je losa reklama za Jelen. Mogli su naci neke manekene i smisliti neku orginalniju pricu a ne one anonimuse. Uzasno je iritirajuce...
[ biotech @ 19.08.2005. 07:19 ] @
meni nije losa ona reklama za jelen pico kad oni ljudi od pene igraju kosarku,fudbal i tako to....inace slazem se da je ona druga sa planinom uzasna.
[ Zikka @ 19.08.2005. 09:19 ] @
Sve reklame za MB pivo. A mislim da bi bilo lepo da se prorede i ove reklame za uloske , pampers i tako to.
[ Srki__ @ 19.08.2005. 14:04 ] @
dal ste primetili da je sada u modi da se prave reklame koje su kao serije?!?!?!
to je uzas koliko je dosadno, u pocetku je bilo nekoliko dobrih fazona i sad su se nalozili na to i misle da je super
sto se tice reklama za izbeljivace i praskove za pranje, nacini za prljanje su im TOLIKO glupi da je to nemoguce, u 21.veku on igra fudbal krpenjacom, deca traze zakopano blago sa carapom na ruci, i ono "slucajno" prosipanje dorucka po krevetu

[Ovu poruku je menjao Srki__ dana 19.08.2005. u 15:08 GMT+1]
[ vuki1 @ 19.08.2005. 15:25 ] @
Dajem glas venisu.
[ exer! @ 19.08.2005. 15:28 ] @
'Al što sam ja video jednu reklamu pre godinu-dve...
Krupan plan na ruke nekog bildera kako otvara bonžitu, koju zatim stavlja u usta i smeje se...
Eeeeeeeee, hteo sam da povraćam. A video sam je samo jednom i to na Pinku. Valjda su uvideli kakvo je to s***** od reklame, pa su je sklonili ('fala Bogu)...
[ grind @ 19.08.2005. 16:26 ] @
a kako se niko nije setio onog lika sto nema odelo za maturu pa mu dodje ortak i spasi ga.... "maturanti, sta cekate" ili tako neshto...

prvi maj pirot, auuuuuuuuuuuuuu bruke!

snimio sam je i gledam je svaki dan i dalje svaki put kad je vidim slozim facu!

[ zveckoo @ 19.08.2005. 16:49 ] @
Ja glasam za reklamu za PROBAVITU od pre par godina.
Kad onaj debil pusti vodu i izadje iz WCa.
(imate osecaj da cak i kod vas u sobi smrdi)
[ renne @ 19.08.2005. 18:35 ] @
Sve Bonux reklame su uzas, sa onim tupavim muzem

fuuuuuuj
[ MasterRW @ 19.08.2005. 21:13 ] @
Citat:

a kako se niko nije setio onog lika sto nema odelo za maturu pa mu dodje ortak i spasi ga.... "maturanti, sta cekate" ili tako neshto...

prvi maj pirot, auuuuuuuuuuuuuu bruke!

snimio sam je i gledam je svaki dan i dalje svaki put kad je vidim slozim facu!

Ma sta ti imas protiv Prvi Maj Pirot bre!!!!!!!! :) salim se :))
[ miljenko2003 @ 19.08.2005. 21:54 ] @
sigurno ste videli marketing spicu za pink u kojoj se rada ljulja na ljuljasci i nesto me gleda----katastrofa(izgleda ona tu veoma je..zovno) ali promasena prilika.kada to vidim pomislim da je to reklama za neki kupleraj(javnu kucu).
[ tdjokic @ 19.08.2005. 23:19 ] @
Reklame za MB su nekako nametljive. Da je jedna sama jos i nekako, ali ovo je vec teror :-) . Ona "planina" je luda - bog zna kad su krenuli iz baze a led u onom sanduku svez, detinjarija. Rancevi im prazni, "oprema" ko da su krenuli u setnju oko kuce a "planina" ima valjda 30 metara visine, boze sacuvaj od naivnosti! Lakrdija, ko da je neko namerno to uradio.
[ veseliz @ 20.08.2005. 10:42 ] @
Ne mogu da shvatim da neki ne kapiraju poentu te reklame za jelen. PA bre, stvar je u tome da su nekoliko alkosa, samo u sofisticiranom izdanju krenuli na satro planinarenje na oblizni brezuljak, tj da sednu i da se nalivaju. Dodje mu kao ideja za ostale da se sete i oni to da rade!

A najgore nesto sto se vrti ovih dana, i sto se tice ideje i kvaliteta i svega je ova nova reklama za Prvi Maj Pirot. Kao tip seta sa ribom i seti se odjednom..... i krene da je smara kako "prvomajci" (hahaha) nastavljaju sa akcijom) uzas blagi. A ona se kao cudi.... tj gleda ga belo... kao sta sad s**** opet...

Jednom recju, reklama pravljena da radnici iz propale firme vide rezultate na TV! :))

Da me neko pogresno ne shvati, nemam nista protiv Pirocanaca, cak sta vise.
[ tdjokic @ 20.08.2005. 12:07 ] @
Citat:
veseliz: Ne mogu da shvatim da neki ne kapiraju poentu te reklame za jelen.
Mislim da shvatam poentu. Ali, i dalje mi se cini da je reklama "umereno imbecilna". Recimo, onakve ranceve nema bas svako da bi to bila ideja za sve. Pa onda ono glupo nosenje na ledjima onog "sefa" i jos par sitnica. Nekako mi deluje "budjavo". Lepse bi recimo delovalo da sede negde pored puta, pod nekom nastresnicom, na klupama oko grubog, drvenog stola, rancevi pobacani okolo, a oni cugaju i gledaju u daljinu, na neku stvarnu planinu, koja im sluzi samo kao alibi za izlazak iz kuce. Ovo mu dodje malo suvise naporno nalivanje. Zar covek treba da sipci na "planinu" da bi se malo nalio?
[ spoown @ 20.08.2005. 21:41 ] @
Prvi maj Pirot, strasno.
U stopu je prati reklama za Jelen i onim idiotskim planinarenjem.
[ Ciprijani @ 20.08.2005. 22:34 ] @
ja bih samo zamenio raspored :)

edit: izbacen nepotreban citat

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 10.09.2005. u 17:53 GMT+1]
[ mojickamala @ 21.08.2005. 02:01 ] @
Zar su svi zaboravili na one "divne" reklame za paste za zube???
[ stonex @ 21.08.2005. 06:32 ] @
Problem reklame za jelen pivo je sto su likovi uzasno antipaticni ! Ocena za kasting : 0 !
[ Corey @ 21.08.2005. 12:32 ] @
Definitivno najgluplja reklama je za prvi maj Pirot.Ubija te u mozak da ti dođe da razbiješ TV....strašno.
[ dex @ 21.08.2005. 23:28 ] @
a reklama za prasak " ooo....bozeeee"
kakav odvratan glas
[ Ivan Miladinović @ 21.08.2005. 23:34 ] @
Citat:
veseliz:
A najgore nesto sto se vrti ovih dana, i sto se tice ideje i kvaliteta i svega je ova nova reklama za Prvi Maj Pirot. Kao tip seta sa ribom i seti se odjednom..... i krene da je smara kako "prvomajci" (hahaha) nastavljaju sa akcijom) uzas blagi. A ona se kao cudi.... tj gleda ga belo... kao sta sad s**** opet...

Jes vala... No comment.

I ovo:

Citat:
dex: a reklama za prasak " ooo....bozeeee"
kakav odvratan glas

A ima reklama za prasak kad je taj lik iz te reklame sa nekom drugom tetom, i izgleda kao da je na teskim drogama... ne mogu da se setim sada sta kaze, ali cu napisati.
[ Mas†erX @ 30.08.2005. 01:50 ] @
Jao bre shto su glupe reklame.
Na primer:
Vanish ,,skida sve kefle bang ovo ovo,, jbesh ga
pa Sensitive ubistvo kraj ,,hocesh da mi kupish ,, ,, samo ako cesh i meni da GA dash,, Kraaaaaaaj
p0z
[ zaraza @ 30.08.2005. 01:58 ] @
ja sam tek pre par sati video prvi maj pirot...stvarsno strasno, mislio sam da mi je neko namestio skrivenu kameru :))
iance moj glas je i za neki izbeljivac sa onom babuskarom "Unisticete mi kosulju!!!"
[ exer! @ 31.08.2005. 15:12 ] @
Sad kad spomenu Vanish: znači nikad ga ne bi kupio...
A 1. maj? Bruka i sramota... Viđao sam bolje crno-bele reklame (mislim na period pre prvog svetskog rata, naravno...).
[ laramaya @ 02.09.2005. 14:05 ] @
najglupja je za onaj prasak kad onaj dlakavi, brkati, celavi istrci u dvoriste u potkosulji preko krzna i vice “marija, opljackani smo” i ostale iz tog serijala, ili za lav pivo kada "ko je ovde gazda?" tom reklamom su pokvarili utisak za prethodnu sa kumom na svadbi, koja je bila odlična. i ona za kafu kad one glupace ocenjuju kafu "maksimalna je..." i sve ostale koje ste pomenuli su odvratne. kao da je u toku takmicenje "ko ce da napravi gluplju reklamu"!
[ fanfon @ 02.09.2005. 14:41 ] @
Ja sam se bas juce nasmejao onoj reklami za zubara ka dsubarka zagrli ono momka a u pozadini kazu da vam zubar nece trebati sledecih 6 meseci. To je reklama za pastu valjda...?
[ Lalemajstormoler @ 04.09.2005. 01:35 ] @
Uh sto mene nervira ona reklama za Jelen pivo.Kad idu oni shupci i tegle onaj sanduk,to bi jos i mogao da svarim,ali kad onaj magarac kaze (nosi mene niz brdo) koji majmunu gde li ih samo nadjose?
Bljak reklama.
[ zoran @ 04.09.2005. 03:58 ] @
Jeste primetili da postoji samo nekoliko vrsta proizvoda koje se reklamiraju ; pivo , kućna higijena , filmovi , muzičke kuće ,ulošci . Beda smo stvarno .
[ Miloje Sekulic @ 04.09.2005. 10:42 ] @
Bio sam par dana na odmoru, nisam gledao TV pa samim tim ni reklame i ... mnogo mi je dobro u glavi.

Miloje
[ simor @ 05.09.2005. 00:18 ] @
A sta reci za onu reklamu kad baba i deda hrane domace zivotinje i deda kaze "nahrani ih ti mamu li ti tvoju" !!?!? jeeeeeeeeeeboteeeee... A kao slag na kraju kaze (poluretard) baba "pilici moji mali"...

Neka rastu i treba da rastu ! (odoh da se ispovracam...)
[ fanfon @ 05.09.2005. 08:43 ] @
Ja bi zabranio tu reklamu sa pilicima. Uplase se deca kad vide tolike zivuljke. Dobice tikove...
[ Dr.sima @ 06.09.2005. 13:25 ] @
Probavita - definitivno - svi ostali su male bebe :)
[ gorang @ 06.09.2005. 19:26 ] @
A zasto u Orbit reklamama uvek ispadnu dve zvake?
[ Deda_Mraz @ 06.09.2005. 20:22 ] @
Iz istog razlog zbog čega u svim američkim filmovima početna scena ide uz zvuk pandurske sirene!
[ Arsenko @ 07.09.2005. 00:48 ] @
Najgluplja reklama ikad snimljena je ona za Sunsilk, sa onim glupavim stvorenjcima. Uzzasno!!
[ Mas†erX @ 08.09.2005. 21:44 ] @
Naravno!!!
Ona kad kaze ``oces meni da GA das`` samo sto ne pomislim na qr*c hehe
[ blaza @ 09.09.2005. 16:33 ] @
"U Viljariba su nastavili sa zabavom, u Viljabahu su zabavu propustili jer su morali da operu sudove" :)))
[ Bananaman @ 10.09.2005. 14:44 ] @
Reklama za Jelen pivo i "planinom" ciljana je iskljucivo za trziste Vojvodine i zato nije toliko razumljiva osobama iz uze Srbije i dalje... U pitanju je samo-ironicnost na vojvodjanski mentalitet (usporenost, osvajanje "planine" od 50 m, neodlucnost, ali sklonost ka druzenju...). Cak je i govor prilagodjen (rechca "ta" u recenici "ta necemo zuriti", karakteristicno vojvodjansko "sh" u "nosish mene niz brdo"...).

Regionalno targetiranje Vojvodine izvrseno je zbog njenog trzisnog potencijala i cinjenice da je apatinska fabrika Jelena u APV, pa se zeli izazvati "ekonomsko-lokalpatriotski" efekat. Prema prvim analizama ucinka reklame, ona je u APV napravila pravi bum u prodaji Jelena, a u skoroj buducnosti ocekujte nove reklame za Jelen prilagodjenje beogradskom i srbijanskom trzistu...
[ fanfon @ 10.09.2005. 15:24 ] @
Mene zadnjih par godina uzasno iritiraju sve reklame u kojim je spiker osoba koja najvise interpretira reklame. Onaj lik sa dubokim glasom. Npr. spiker je u reklami za Habitfarm, u onoj za vinariju Coka(vina sa snagom zdrepceve krvi) i sl. Ne znam zasto ali ne mogu da podnesem taj glas...
[ reject @ 10.09.2005. 16:42 ] @
Citat:
fanfon:Ne znam zasto ali ne mogu da podnesem taj glas...

Ne gotivis Slobu Konjevica na reklamama? A jel ti ne smeta na 94.9?
[ tdjokic @ 10.09.2005. 18:19 ] @
Citat:
Bananaman: Reklama za Jelen pivo i "planinom" ciljana je iskljucivo za trziste Vojvodine
Tvoje objasnjenje je OK. Ima i smisla i logike, ali mi se ipak cini da i takva u izradi ima neke neprofesionalno uradjene stvari. Primer - verovatno svako kod kuce od onih "planinara" ima obican ranac, a u reklami nose super profi ranceve, sto se meni licno cini malo preterano. One reci "...planina je to!" se po mom misljenju jedine jasno uklapaju u zafrkantski karakter reklame, jer se jasno vidi o kakvoj "planini" se radi. Reklamu sam video bezbroj puta i, veruj mi, jos nisam uspeo da procitam sta pise na onom luksuznom aluminijumskom koferu u kome se nalazi centralna stvar cele reklame. Ako im ta reklama radi poso, onda njihova stvar.
[ reject @ 10.09.2005. 18:36 ] @
"Vredi, vi znate zasto!" - zato sto ste alkoholicar.

Da se pitam, ja bi zabranio reklame piva i svih ostalih
alkohola, kao i energetskih napitaka jerbo ova danasnja
omladina mnogo pijedu droge.

[Ovu poruku je menjao reject dana 10.09.2005. u 19:37 GMT+1]
[ Deda_Mraz @ 10.09.2005. 19:16 ] @
Nova nervirajuća reklama...

I vozić je krenuo ćihu, ćihu, ćihuhu ]:
[ fanfon @ 10.09.2005. 19:30 ] @
Citat:
Ne gotivis Slobu Konjevica na reklamama? A jel ti ne smeta na 94.9?

Ne da ga ne gotivim nego odma prebacujem program kad ga cujem. A 94,9 uopste ne slusam. Kod mene u gradu ima 4 radio stanice a i to je previse na 25k stanovnika...
[ tdjokic @ 10.09.2005. 21:37 ] @
Citat:
reject: "Vredi, vi znate zasto!" - zato sto ste alkoholicar.

Da se pitam, ja bi zabranio reklame piva i svih ostalih
alkohola, kao i energetskih napitaka jerbo ova danasnja
omladina mnogo pijedu droge.
Da dave, dave. Ovo vise nisu reklame, nego teror. Epizoda jedne serije traje manje od 60 minuta, prekidaju je 2x, ima reklama ispred i iza, znaci od prilike na 15 minuta prosecno reklame. To moras da pobrljavis, bilo kako...
[ exer! @ 10.09.2005. 22:00 ] @
Citat:
tdjokic: ...jos nisam uspeo da procitam sta pise na onom luksuznom aluminijumskom koferu u kome se nalazi centralna stvar cele reklame.

PAZI! VREDI!
[ simor @ 11.09.2005. 02:22 ] @
"Planina je to!"

Cool reklama, nemam nista protiv. Bar su se po*enjali na "ravnicarski" mentalitet ako nista drugo...

PS: Q: Sta kaze NS-adjanin kad dodje subotom uvece iz grada? A: Al' sam se "nasmekao" :)))

edit: pravilo br. 7

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 03.10.2005. u 22:25 GMT+1]
[ since1986BC @ 16.09.2005. 08:09 ] @
Citat:
Ej decko, pa ovo je neka magija!
Mr Shuster-pardon Proper
[ plcb83 @ 03.10.2005. 13:50 ] @
Jelen pivo!
KAd se penju na planinu, kakvi debili, pa zbog toga necu ni da pijem vise:)

A posle nje, kad ona 2 debila konstatuju ko je najbolji golman. (Weifert)

Onda je bila pre ona za Rama margarin, kad igra ona baba.
[ zeljoo @ 03.10.2005. 21:23 ] @
Doncaffe Maximalna,bozanstvena, ovakva-onakva.... :-/
[ k0nj!na @ 10.11.2005. 14:14 ] @
A ona za Prvi maj Pirot:

On (mrtav-hladan): "Jel znaš gde... blablabla?"
Ona (nadrdano): "Gde, majke ti?"
...

A za reklame Apatinske pivare, nemam odgovarajući vokabular da opišem koliko su grozne.

[ markolazarevic @ 10.11.2005. 15:03 ] @
najgluplja je ona reklama sto je pre isla "ja sam zoran petrovic... blablabla"
[ DzoA @ 10.11.2005. 16:18 ] @
Ma ubedljivo su najgore one sa Viljaribom i Viljabakom. Odvratna je ona za valjda Bonux sa "Hajde Vaso zar stvarno mislis da se plasim mrlja". Ona reklama ne znam za sta je ali na foru ovaj kao zvizne i pojavi se duh koji mu daje sredstvo za pranje (sudopere kada..), na toj reklami izgleda da je presudni momenat bio sto debilnija faca! Zatim reklama za izbeljivace kad devojka dolazi da saceka (drugaricu kako sam skapirao) na zeleznickoj i ova u svojoj torbi nosi taj izbeljivac ili sta li je vec. ACE, popizdim kad vidim njihovu reklamu! Fora kao zali se da joj svi izbeljivaci ostete tkanininu ali mora da ih koristi posto ne moze da se opere... A kad ovaj sipa na tkaninu preparat ova vristi kao "stanite! upropasticete mi tkaninu!"... Ma ima debilizacije koliko hoces ali generalno mislim da su najgore reklame po pravilu za hemijske proizvode....
[ crews_adder @ 10.11.2005. 16:41 ] @
Najgora - "laki kes" a teski debili. Zatim sve o rogonji i Zoran Petrovic, "Kad krecite-krecite", pa Panonska Dina, a za njima "Zdravo duuuusjo!" i antistres.

Hm... kad covek pogleda, osim piva, kredita, ulozaka, deterdzenta za sudove i za ves i kafe, gotovo nista se vise i ne reklamira.
[ k0nj!na @ 16.11.2005. 01:17 ] @
Za sve fanove "Zorana Petrovića":
http://www.barryscott.blogs.com/
:)
[ erazer @ 02.12.2005. 15:58 ] @
Ne*tar antistres - smrt! Kao i ona za Bl*nd a m*d: kao, svi su u satorima i neki retardirani zubar ih budi u pola noci da im kontrolise zube!!!
[ fanfon @ 02.12.2005. 16:28 ] @
U poslednje vreme me najvise iritira ona za Orbit kad oni likovi igraju igricu(voznja) i kad dodje cetvrti i zvecka cetkicom u casi. Izuzetno debilna reklama i nije mi jasno koju ciljnu grupu pogadja. Kako treba razmisljati pa shvatiti sta je onaj koji zvecka cetkicom onome koji mu je pokazao orbit? Da li mu je stariji brat koji se brine za njega pod stare dane da mu zubici budu cisti ili se mozda gej grupa skupila na kucno druzenje? Odvratna reklama...
[ markolazarevic @ 03.12.2005. 00:54 ] @
"To je ta nasa piramida, prava piramida..." mislim, da li su normalni i da dodam kad je vec govorim o piramidi da me najvise nervira ono kao "ajde da vidimo rezultate (uzima papir)... pa da,da prvi, ovaj prvi, drugi je drugi ispred treceg" :D
[ Nabukodonosor @ 03.12.2005. 01:20 ] @
Pa debilna televizija....sta si drugo ocekivao?!
[ markolazarevic @ 03.12.2005. 13:33 ] @
Ocekivao sam da im reklame imaju nekog smisla. I nervira me ona reklama, kad se neki cica saplete i prospe sok i neku hranu na posteljinu, i ona baba kaze "pa ti mislis da ceme fleka uplasiti..." Koliko je glupa reklama nisam zapamtio za koji je proizvod napravljena.
[ shoosh @ 03.12.2005. 16:55 ] @
Reklama za dertedzent za ves!
Dve komsinice iz zgrade prostiru ves na terasama i pricaju.
Text glasi:
-Danas si mi raspolozena!
-Sa razlogom!Pogledaj,nema ni traga od necistoca!
-Pa naravno kad koristimo isti prasak.Onaj skupi koji...
-Vise ne!Ja sada imam novi,jos mnogo bolji!
-Zar je to moguce!?
-Proveri sama!
Isad ova sto nema novi prasak ispusta majicu koju joj je bacila ova druga, i majicu hvata neki lik koji je mirise i kaze:
-to se zove miris!
a komsinica kaze:
-Sigurno cu ga probati!

Debilno!
[ Dušan @ 03.12.2005. 20:42 ] @
najjjjgluplja reklama po meni je ona retardirana bambocha(fanta)koje shit oni geyevi se motaju onuda kupe one ludake po ostrvu............ma debili!!!nego mozda oni reklamiraju galeniku pa nece da kazu.........tip bolesti kao sto je ono pa kao fanta lek protiv te bolesti!!!E PA NEMA OD TOGA LEKA!!!!

"mehurici sapucu" e jel sapucu sabancine jedne
[ markolazarevic @ 03.12.2005. 20:53 ] @
Ej bre dzimi, ta reklama nije losa u odnosu na druge. "Dzimi, gde cete? Nem' pojma"
[ plcb83 @ 03.12.2005. 22:06 ] @
Citat:
Dušan: najjjjgluplja reklama po meni je ona retardirana bambocha(fanta)koje shit oni geyevi se motaju onuda kupe one ludake po ostrvu............ma debili!!!

E da znas , da su ovi gay-evi bas! Kakav debilizam.

Onda ona sa pacenickom kravom -da potece reka mleka:(. Za jelen pivo i planinu svi se slazu.
[ dralle @ 03.12.2005. 22:49 ] @
Najgluplja reklama je kada se krava DAVI u mleku.Fuuuj!
[ Nemanja Avramović @ 04.12.2005. 01:28 ] @
Niko bre da pomene TOP SHOP reklame...
[ Goran Mijailovic @ 04.12.2005. 01:33 ] @
Ja ih obozavam, sednem i pocnem da zamisljam da je sve istina :)
[ fanfon @ 04.12.2005. 03:09 ] @
I reklamu sa babom koja hrani dzinovske pilice bi trebalo zabraniti. Ruzno deca sanjaju od takvih reklama...
[ Jbyn4e @ 04.12.2005. 09:09 ] @
Mene u poslednje vreme nasmejava reklama:
-vidi kako su lepo obuceni, pravi talijancici
-nisu to talijancici, to su prvomajci...

bljak! koliko je smesno, toliko je i tuzno...

[ shoosh @ 04.12.2005. 09:25 ] @
Ono sa kravom sto se davi u mleku ili sa babom i pilicima('pilici moji mali"????????)...
coveka koji je to osmislio treba zatvoriti u neku dusevnu bolnicu!
[ Black_eyed @ 05.12.2005. 11:30 ] @
Citat:
U poslednje vreme me najvise iritira ona za Orbit kad oni likovi igraju igricu(voznja) i kad dodje cetvrti i zvecka cetkicom u casi. Izuzetno debilna reklama i nije mi jasno koju ciljnu grupu pogadja. Kako treba razmisljati pa shvatiti sta je onaj koji zvecka cetkicom onome koji mu je pokazao orbit? Da li mu je stariji brat koji se brine za njega pod stare dane da mu zubici budu cisti ili se mozda gej grupa skupila na kucno druzenje? Odvratna reklama...

Ahhh, prosto vidim kako jedan od tipova koji sede na kaucu izvlaci uzi i saspe rafal u onog debila sa casom i cetkicam. Ili jos bolje, skoce svi ovi sa kreveta i isutiraju onog skota....pusti snovi....Kako mozete videti reklama me je "malo" iznervirala ;))

[ NeshaZ @ 05.12.2005. 13:42 ] @
Zar vama nije jasno da propagandisti bas ovo i zele? Da se sto vise prica o njihovim reklamama pa makar bilo to i ruzno... vremenom se zaboravi ta ruzna strana i ostane proizvod u memoriji coveka. Verujete mi. Reklamne agencije koriste u poslednje vreme sve vise psiholoski aspekt prilaska kupcu, jer je to mnogo pouzdanije nego li direktna dopadljivost nekog proizvoda. Takodje, sa ovim sto spominjete pojedine proizvode, vi ih ujedno i sasvim nesvesno reklamirate. Tako da Gojku ne bi vise preporucio da dozvoljava spominjanje tj reklamiranje pojedinih proizvoda, posebno onih koji ne zasluzuju paznju :-). Besplatna reklama tudjih proizvoda mu sigurno nece pomoci da odrzava website.

Mogu da vam kazem da je veoma strasno na koji nacin se pripremaju reklamne kampanje u zadnje vreme... Vise nikoga ne zanima dali je kupac zadovoljan reklammom ili proizvodom. Retki su oni koji su se zadrzali na takvom nacinu propagande. Sada je najbitnije da se 'ispere' mozak svakom redovnom gledaocu i da se zapamti proizvod tj. izgled kako bi nasa podsvest kasnije reagovala pri kupovini... obratite paznju kada udjete u prodavnicu, koliko proizvoda pogledate koje niste zeleli da kupite? Nije bitno dali vam se svidja reklama ili ne... Npr. hocete da kupite mleko i hleb, a onda zapazite jos barem 2-3 proizvoda koje odmah prepoznajete iz reklame... odluka pada u delicu sekunde i uvek podsvesno. Na tu kartu igraju danas svi propagandisti - na nasu podsvest.
Tako nemojte na dalje da reklamirate tudje proizvode, jer vam niko nije platio da to radite. Do duse, ako bas zelite da reklamirate proizvod koji vas iritira tj nervira, slobodno nastavite... ja ovo samo prijateljski kazem.

[ fanfon @ 05.12.2005. 13:59 ] @
Ne znam za vas ali ja jos nijednom nisam kupio proizvod iz neke tako glupe reklame...
[ NeshaZ @ 05.12.2005. 14:10 ] @
Niko ne moze da generalizuje stvari, pa tako da ni ja nisam zeleo... naravno da ima dosta nas koji imamo 'self-control' i kolko-tolko mozemo da kontrolisemo nase postupke pri trosenju novca... Sustina je da je ovakav nacin propagande nastao na osnovu ispitivanja i na osnovu statisticke vecine. A to sto nama smetaju skoro sve reklame danas... to je nas problem, sto bi oni rekli, a ne njihov.
[ plcb83 @ 05.12.2005. 15:45 ] @
Ona za "Fast" energy drink. kada kaze na kraju "dize"...
kao balavci da su je radili
[ icobh @ 27.08.2006. 20:53 ] @
Ljudi, nema onoliko glupih reklama kao za Banjalučko Nektar pivo:

"To je Ana, ali ti imaš perut! Nektar do posljednje kapi!"

ili

"Moj muž radi na naftnoj bušotini i odjeća mu je uvijek prljava i masna. Mislila sam da za to nema rešenja... I bila sam u pravu! Sada sam pametnija! Kada mi donese tako prljav veš, ja ga bacim, pa zajedno odemo na pivo! Nektar do posljednje kapi!"

Stvarno, idiotluk neviđen...
[ Syberbob @ 27.08.2006. 21:12 ] @
Ma bolje je pitanje koja je reklama dobra :)

Najviše me nervira ona za neke karamele kad na otpeva naziv tih karamela, a odvratna je i ona za Persil ono "Jednom persil, uvek persil!"
[ yu1ny @ 27.08.2006. 21:49 ] @
Evo bas sad gledam na TV-u reklamu banke Inteze, laki kes, 5000 Evra i na poklon dobijes: 1000 dinara
E budala, majko moja!
[ Nemanja Avramović @ 28.08.2006. 00:47 ] @
Crnogorska anti-drug reklama - DEFINITIVNO!
[ fanfon @ 28.08.2006. 14:33 ] @
Sve one reklame za Meridian banku bi imale prodju(sestro, sestro i dr.), osim one bez Kurcubica, da se ne pojavljuje onaj debil koji nas uci da je fudbal igra sa 22 igraca i strogo propisanim pravilima i sl. Neverovatno je koliko njegova pojava iritira. Nit je simpatican, nit interesantan...
[ darkon @ 28.08.2006. 14:40 ] @
Posebno mi je iritantna ona reklama za Coca Cola-u.
Tipa: ... devojka koja se ne folira pred slikom. Da, shvatila sam: kvadrat. ...
A naravno da nije u pitanju kvadrat.
[ AleksandarNS @ 28.08.2006. 14:53 ] @
a ona za lutriju? "Tata, kupi mi auto..."

Odma' prebacujem na drugi kanal kada čujem ovu reklamu...
[ Decorated Emergency @ 28.08.2006. 15:21 ] @
Ubedljivo mi je najgora ona za Bonux, sa onom Marijom i onim debelim dlakavim stvorom..Kao ulazi u sobu, posluzavnik sa hranom i picem mu padaju na krevet a oni na terasi to naravno to NISU culi i on i dalje uspeva da pokupi taj haos sa kreveta i iskrada se iz sobe..Yeah right, give me a break!
A i ona crnogorska reklama za drogu je K A T A S T R O F A! "Ah mene, pardon sine!"
[ acaradio @ 28.08.2006. 22:09 ] @
Ma dajte ljudi, i dalje je je bez konkurencije onaj paket reklama za Prvi Maj Pirot...ne mogu da verujem da i posle dve godine furaju isti fazon...u zivotu sam se nagledao glupih reklama ali Prvi Maj je definitivno van konkurencije...idejno, tehnicki, gluma....praviti takve reklame u 2006. godini...strasno.
Neverovatno je da je to radjeno u okviru kampanje Vlade Srbije "Kupujmo domace"...zar nije logicno da se za osmisljavanje/izradu takvih reklama izdvoji MNOGO PARA i da se biraju NAJBOLJE IDEJE. Kakav blam !
[ SupermenX @ 28.08.2006. 23:16 ] @
Sto sam ja video glupu reklamu za Albus, za neke proizvode za pranje sudova, bilo je to pre jedno mesec dana i pustali su je valjda samo 1 dan, a mozda su i vise, ne znam, nisam je vise video, nego:

Neka riba stoji pored masine za pranje sudova, pa kaze prvo sipate ovaj proizvod (1), pa dodate ovog (2) i na kraju ovaj treci i sudovi su vam posle pranja besprekorno cisti....
ja mislio zajebancija da ce sad biti nesto kao 3u1, ali ono sva 3 proizvoda se reklamiraju :D
[ M-84 AB1 @ 29.08.2006. 00:12 ] @
Citat:
Crnogorska anti-drug reklama - DEFINITIVNO!

Nemoj tako, ja sam makar crko od smeha kad sam je video...

Ali, BRATE, Merdijan je katastrofa, mislim, KAKVE VEZE IMAJU FUDBAL, SREDNJI VEK i BANKA.

Isforsirano, brate mnogo, i ne zanima me koliko su para dali za reklamu!
[ vaske71 @ 29.08.2006. 00:15 ] @
Da i ja se slazem sa Darkonom u vezi najgluplje reklame za Coca-Colu koju sam ikad video sto je firmi takvog renomea zaista nedopustivo
Citat:
darkon: Posebno mi je iritantna ona reklama za Coca Cola-u.
Tipa: ... devojka koja se ne folira pred slikom. Da, shvatila sam: kvadrat. ...
A naravno da nije u pitanju kvadrat.

a i ona relama za super lepak Bond cini mi se ,sto onaj kreten visi sa plafona i kaze " a ja jos uvek visim !!! " sto li im je trebao drugi deo meni stvarno nije poznato ???
[ M-84 AB1 @ 29.08.2006. 00:20 ] @
Kad sve ovo vidim, zapitam se samo jedno:

JEL IMA NEKA NORMALNA REKLAMA U SRBIJI?
[ New Village DC @ 29.08.2006. 00:49 ] @
ima ima natrci poneka...
s vremena na vreme...
[ peka @ 29.08.2006. 00:59 ] @
[ night-shift @ 29.08.2006. 09:54 ] @
Ubedljivo najgore reklame ima Henkel.
[ stonex @ 30.08.2006. 13:20 ] @
Meni se povraca kada cujem radio reklamu za '' Beba kids '' - Igrajte se balonima ,igrajte se balonima , igrajte se balonima . Prebicu nekog iz Bebe samo kada im odem tamo . Mada ni ''Prvi Maj '' necu zaobici .
[ xsianimator @ 30.08.2006. 20:10 ] @
Pazi i anti reklama moze imat efekat kao reklama!

Ali po meni je promasen slucaj reklame, "nesto si tela"
znate zasto! Zato sto svi znaju reklamu a pitajte koliko
njih zna o kojoj kafi je rec!
ja jos ne mogu da se setim koja je kafa u pitanju! :/

Najiritantnija ali najiritantnija, reklama mi je sa onim mentolima
za fantu, znaci po prirodi sam veom opusten i iskuliran,
ali momentalno se slosim kako vidim one idiotske face,
i one idiotske fore!!!
Pazi cak mi je i mrsko da kupim fantu zbog toga, kad god je vidim setim se onih debila
i prosto mi se zgadi!
[ darkon @ 31.08.2006. 07:19 ] @
Citat:
Najiritantnija ali najiritantnija, reklama mi je sa onim mentolima
za fantu

Da, mali batica se setio :(
Očaj!
[ Nenad Vranjanac @ 31.08.2006. 14:30 ] @
Citat:
stonex: Meni se povraca kada cujem radio reklamu za '' Beba kids '' - Igrajte se balonima ,igrajte se balonima , igrajte se balonima .

jao, znaci to je to! a ja sam mislio da mi se u glavi vrti neki lajt-motiv iz horor filma.
radio s sam odavno prestao da slusam, ali nazalost posledice ostaju :-)
[ Nemanja Avramović @ 31.08.2006. 16:23 ] @
A Bosna osiguranje?
[ shketo @ 31.08.2006. 18:13 ] @

Nisam citao sve odgovore, a sad cuh onu : " u restoranu Kuca (ili tako nekako) moze da se ruca"...
AJ' ZDRA'OOOOOOO
[ xsianimator @ 03.09.2006. 10:14 ] @
ODGOVOR NA NAJGORU "BOSNA OSIGURANJE"

Znaci Ubedljivo najgora, ja ne znam ni kako bih to nazvao!
Znas kad vidim ovako nesto uvek pomislim, sta li se motalo tom liku po mozgu dok je pravio
reklamu, koji je njegov bio trip, i onda pomislim na lanac gluposti,
kako je on to objasnio klijentu a ovaj bio jos ludji i primio se na ideju!!!
Mislim po meni moras da budes genije da upste uspes da nagovoris klijenta na ovakvu glupost!
Kad uspes da nagovors covek na ovako nesto i ubedis ga da je to dobro
onda mozes prodati sta hoces!
P.S. Sem da klijent po mogucutstvu nije mentalno retardiran

[ ERR @ 15.09.2006. 13:36 ] @
BOSNA OSIGURANJE!!!

hahahahahaah, stomak me zabolio od smjeh
Nista gluplje nisam vidio u zivotu.
Ajde i da pokusam da shvatim tog idiota koji je osmislio (vjerovatno i sam snimio i montirao jer ne vjerujem da ima jos takvih debila , ustvari ima, neki mu cak glume u reklami ) vec mi nije jasna ta budala koja ga je za to platila...

hahahahahahaha.....

Ili je kao sto xsianimator kaze covjek mentalno retardiran.

[ ar nogard @ 15.09.2006. 13:55 ] @
tema bi trebalo da glasi najbolja reklama jer je glupih previse ne mogu da se odlucim.
[ BillyTheKid_79 @ 15.09.2006. 17:23 ] @
ova zadja sa coca-colu...
mislim na Gos.Jovicu sta jos niste probali ...... :)
mozda reklama nije losa ali ova nasa interpretacija iste je uzas!
[ fanfon @ 15.09.2006. 18:12 ] @
Meni je dobar deo kad kaze: "Pazi bomba!"
[ @dragutin@ @ 29.09.2006. 14:25 ] @
UBEDLJIVO!!!

http://www.youtube.com/watch?v=oYNe1I8-djE

Crnogorska Anti-narko reklama!!!
[ micapegica @ 29.09.2006. 14:47 ] @
ona reklama u kojoj su crvi iz WC solje.
RECI NEMAM!

Prevazisla je i reklame za uloske!

.... razbila bih televizor kada sednem da jedem i oni krenu sa glupavom reklamom.
[ Ivan Miladinović @ 29.09.2006. 20:55 ] @
Mislim da je u zadnje vreme najgora ona reklama za SMOKI.

Ono NO SMOKI! Katastrofa!!!
[ Mobtel @ 29.09.2006. 21:25 ] @
A koja je po vama najbolja reklama
[ Atos @ 19.10.2006. 10:18 ] @
Znaci ne verujem, nastavili su sa reklamama za Prvi Maj Pirot, strasno - Oko nas sve Italijancici, ma JOK Prvi Maj!
[ xsianimator @ 19.10.2006. 12:32 ] @
Taman kad pomislis da si video najgluplju reklamu ili tako nesto
obavezno se pojavi nova 3 puta gluplja od te!

Sta reci, iznenadjenjima nikad kraja!

[ acaradio @ 19.10.2006. 12:57 ] @
Citat:
Atos: Znaci ne verujem, nastavili su sa reklamama za Prvi Maj Pirot, strasno - Oko nas sve Italijancici, ma JOK Prvi Maj!

Jos neverovatnije je to sto im je svaka sledeca reklama gluplja od prethodne, valjda se vode onim da glupost nema granice...pocinjem da sumnjam da to rade namerno da bi iritirali javnost, mozda je to neki novi vid advertisinga
[ fanfon @ 19.10.2006. 14:14 ] @
S obzirom kakve se reklame pustaju poslednjih godina u Srbiji, moze se pretpostaviti da namerno snimaju sto gluplju reklamu da bi sto vise iritirali gledaoce. Sto je reklama gluplja-bolje ce je zapamtiti i vise komentarisati.
[ Atos @ 20.10.2006. 11:44 ] @
Brate ja razumem da je i antireklama reklama, a jel znas kad bih kupio nesto u Prvom Maju Pirot - NIKAD :)
[ Mobtel @ 23.10.2006. 16:45 ] @
Citat:
Mobtel: A koja je po vama najbolja reklama
[ burex @ 23.10.2006. 20:09 ] @
Tema se zove "Najgluplja reklama"

Al' evo najbolje: Coca Cola (ali ne za "Light"), vecina reklama za Heineken, kao i za PlayStation2 itd.
[ Atos @ 24.10.2006. 08:34 ] @
A ona za Coca Colu Light sa aplauzom mi je tolko ogadila Colu Light, koju ionako nisam voleo, ali sam je pio s vremena na vreme, da je sada ni u ludilu necu popiti/kupiti. O cemu se tu radi, kakva je to reklama/antireklama? Recimo da nema cele one gluposti sa aplauzom, oni tagovi (crno-crvene "grancice" i "cvetici") i graficki deo je po meni vrh odradjen, ako me razumete na sta mislim.
Pozdrav, Atos.
[ dabass @ 26.12.2006. 13:58 ] @
Sto se TV reklame tice mislim da je ova za loto ubedljivo nesto najodvratnije!!!!!

Daj bre ljudi!!!!

A za radio cu da uploadujem za neki dan da cujete vrhunac!!!!
Samo da je nahvatam na radiju!
[ bakara @ 26.12.2006. 16:41 ] @
Najglupla reklama trenutno:

Mlekarena, sta god to trebalo da znaci?!
Muzika ukradena, text glup, ni truna originalnosti, samo mi nije jasno kako firma kakva je imlek moze sebi da dozvoli ovakvu ocajnu reklamu.
Ne znas dal` da se smejes il` da places...
Jadno da jadnije ne moze...
[ Omnicali @ 27.12.2006. 01:06 ] @
Ova najnovija za plazmu koju inace izuzetno cenim i uvazavam.Znaci momak zagrize plazmu i istripuje se da jase autobus gsp-a.Sve u svemu,on je sada megabaja i kauboj zesci.A u zemlji srbiji niko ne zeli i ne masta da buse kauboj.Prosto,omaska u marketingu.
[ burex @ 27.12.2006. 19:16 ] @
Plazma - Anti - Growth Hormone keks ("Ne dopušta ti da odrasteš")
[ StORM48 @ 27.12.2006. 22:10 ] @
A jel' se neko setio one imbecilne: "Da poteče reka mleka - Veterinarski zavod Zemun" i ona odvratno modelirana krava, koja se davi u mleku!!!!!!!! Jbt, da poludiš!

A ona "kako je veš postao tako beo?". AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!

Jedna od retkih dobrih reklama je bila reklama za Vojvođansku Banku (krajem 90-ih), koja je snimljena u tri verzije - zubar, obućar i frizer (Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Dragan Bjelogrlić - "malo me zuljaju.... - će bude sredjeno!"). Ta reklama je kasnije "banovana" zbog ekstemne količine nasilja! :)

A nije loša ni kontra reklama don kafi (ili grand?) za kafu de nik, kada Seka Sabljić kaže "Teško otvarate kafu?! Svašta!", pritom otvarajući kesicu makazama, a sve kao odgovor na idiotske ideje konkurencije koja misli da je pronašla toplu vodu nekakvim patentom za lakše otvaranje.

Sačuvaj Bože...
[ fLuXx @ 29.12.2006. 00:55 ] @
Citat:
StORM48: A jel' se neko setio one imbecilne: "Da poteče reka mleka - Veterinarski zavod Zemun" i ona odvratno modelirana krava, koja se davi u mleku!!!!!!!! Jbt, da poludiš!

ROFL!!!
ODVRATNO!!!

Nego, ne znam, jel neko spominjao, izgubih strpljenje negde kod pete strane: jedne od najgorih...po svim kategorijama serijal reklama za 1. Maj Pirot! Ono je zlo! I ona sa "italijancicima", a posebno ona sa likom sto glumi da je voditelj vesti, a iza njega sarena pozadina kao sa cecinih spotova iz ranih 90-tih. Ono, kad vidim, meni se place! Uzas! Neko je uz'o lepu kintu za tu reklamu, a napravio je monstruma! Sreca, pa nije cesta na TV-u, sramoti prvomajce!
[ acaradio @ 29.12.2006. 08:51 ] @
Citat:
fLuXx: ...jedne od najgorih...

Cuj, jedne od najgorih....reklame za Prvi Maj su definitivno najgore reklame koje su se ikada pojavile na televiziji. Treba da skupimo dobrotvorni prilog za autora ovih reklama da vise nikada ne napravi nijednu reklamu u zivotu.
[ Machiavelli... @ 29.12.2006. 20:25 ] @
Ma jedna od sampiona je za kikiriki sa Mikijem iz VB.

Sta reci?!
[ Floyd @ 29.12.2006. 20:36 ] @
Meni je reka mleka ekstra reklama :)
A ovo s mikijem mi je ono...daaaaaj...
[ Machiavelli... @ 30.12.2006. 18:23 ] @
Ma miislio sam na sampiona gluposti ne da je dobra! Pobogu!
[ Catclaw @ 31.12.2006. 15:58 ] @
Bez konkurencije svi oni srednjevekovni biseri Meridian banke sa Kraljevic Makrom.

[ acabgd @ 16.02.2007. 12:12 ] @
Mene interesuje ako neko moze da mi pojasni novu reklamu za 3G mt:s, ono sa dedom i babom i celom familijom, gde baba hoce na kraju da gleda seriju na mobilnom.

E sad u nekom trenutku ona kretenusa sto se krevelji kao prica na video call i kaze nesto u stilu "... Jedan na jedan, 3G, 3D, multiplayer, counter..." ?!?!?

Da li neko moze da mi pojasni smisao ovih reci u sklopu cele ove reklame, posto ovaj tekst preti da prevazidje i Prvomajce?
[ Lesli Eldridz @ 16.02.2007. 12:23 ] @
Pa to su oni sigurno smislili da ce sto vise tih igrackih izraza upotrebe reklama delovati modernije, ali i nerazumljivije tipovima koji bas i nisu za te moderne stvari. Sta da radis.
[ stevane @ 17.02.2007. 13:39 ] @
Rekalme za vecinu deterdzenata, da ne nabrajam.
Koja li je samo ciljna grupa....?
[ Ne znam @ 19.02.2007. 21:56 ] @
najgluplja reklama - otac cita novine koje se reklamiraju (zaboravih koje- neke dnevne), i odjednom sklanja novine ispred sebe, a dete pocne da vristi i doziva mamu, kao ne prepoznaje tatu.
tata opet vraca novine ispred lica i nastavlja da cita, i dete odahne, kao prepoznalo je tatu sa osmehom i bezbriznoscu:
tatice, pa to si ti?!

jeza.

ne znam samo kako nisu zabranili ovakvu glupost.

druga glupa reklama - Bata Zivojinovic reklamira Konprostu, oi preporucuje je, sedeci na klupi sa mladom devojcicom u zagrljaju.
no, to nije zagrljaj dede i unuke:)
neukusno i perverzno.
[ ton_majstor @ 20.02.2007. 10:14 ] @
Onaj "majstor" koji pokazuje domaćici kako njena "perilica" neće "dulje živjeti", jer je uznutra gladac a spolja...

Izvadi lepo dasa bubanj iz PRAZNE mašine!!! PA GDE JE KAZAN, MORONČINE???

Pa svaka domaćica zna kako izgleda veš-mašina!

Pozdrav!
[ fanfon @ 20.02.2007. 11:36 ] @
Postalo je normalno da u onim grozomornim reklamama za sredstva za pranje izmisljaju neki razgovor izmedju zena uzbudjenih zbog neke fleke, ali kad sam u jednoj cuo da jedna drugoj kaze "Šmizlo!", onda sam se stvarno nasmejao. Ko uopste smisli takve gluposti...
[ yooyo @ 20.02.2007. 12:17 ] @
U zadnje vreme me opasno nervira reklama za KitKat gde kao snimaju scenu u kojoj dvoje vise sa zgrade i vriste... E, od tog vristanja se najezim!
[ dmauka @ 24.02.2007. 03:38 ] @
Perfidna poruka u reklamama za loto...kad dobijete 7 na lotou, nije vazno sto vam sin ima jedinicu iz vladanja (koju je dobio jer je prebio uciteljicu), uostalom, ne mora ni da ide vise u skolu, diplomu cete mu kupiti (u Kragujevcu), a vas primer treba da slede svi roditelji...
Ili ona proglasena za najbolju reklamu (ko li je samo proglasi) a naravoucenije je da je bas dobro sto vam je komsiluk bolestan pa mozete njihove nalaze iskoristiti za loto...ako vas, pokvarenjaci jedni i dabogda crkli, ne prevare pa pocnu da piju lekove....

Na robiju i ko je osmislio i ko je snimio i ko je dozvolio emitovanje...
[ fanfon @ 24.02.2007. 08:22 ] @
Mislim da to nije poruka te reklame, vec da je napravljena da bude saljiva da bi zainteresovala ljude da je lakse zapamte...
[ semiconductor @ 25.02.2007. 21:53 ] @
Ne postoji glupa reklama!

Ako je reklama "dobra", svi govore o njoj.
Ako je reklama "glupa", zamislite, opet svi govore o njoj.

Cilj je da se izazove najstariji i najbolji nacin reklamiranja - od usta do usta.
[ xsianimator @ 25.02.2007. 22:21 ] @
Staro pravilo,
nije bitno da li je reklama NAJbolja ili NAJgora,
bitno je da je NAJ!!!

Mada stvarno ima iritantnih kao sto sto je ekipa vec navela,
ja kazem da npr. zbog one retardirane reklame za fantu se manei stvarno to pice nekako ogadilo,
kad god odem po neki sok i ako bih hteo da uzmem fantu setim se onih retardosa i tako se smorim
i onda se odlucim za kraljeve reklama (koja je inace ista firma), Coca cola,
mislim ona reklama sa fazonom za fon, vrh vrhova!
Svida mi se sto su tako jaki da urade tako prostu reklamu i da ona bude vrh,
sto dovodi do proste stvari, ideja, ne pare, ideja!
[ RAMBRAKER @ 25.02.2007. 22:59 ] @
Najgluplja reklama je ona kad onaj profan kao gleda ko prepisuje pa kao navata likusu koja je liku napisala puskicu na ulosku ..... znaci....najgluplja reklama....
[ ERR @ 25.02.2007. 23:09 ] @
Ne bi' se bas slozio sa konstatacijom da je i najgora reklama ujedno i najbolja. To je staro pravilo koje odavno ne vazi,mozda za neke slucajeve vazi pravilo da je bolje ikakva reklama nego nikakva...postoji nesto sto se zove imidz ili pozicioniranje firme ili proizvoda na trzistu... ako ti je reklama s***** odmah taj svoj proizvod trpas u kos sa nizom klasom. takva reklama nema pravog ucinka..tj. ima kontra efekat...npr. imas cokoladu, ekstra je kvalitetna (samim tim i izrada je skuplja), cijena ti je medju skupljim cokoladama, a tebi je reklama s*****, ambalaza s*****, sve s***** nema sanse da je neko kupi... sta mislite da li je u ovom slucaju dobro sto je reklama s***** i sto se prica "od usta do usta" kako je reklama za tu i tu cokoladu s*****? koja to ciljna grupa koja ce da kupi takav proizvod... ta prica o losoj reklami kao dobroj je mogla da prodje prije 20 godina , a sada kad udjete u trgovinu (trzni centar) i odete npr. na rafu sa cokoladama tu ima milion vrsta cokolada, sjeti se samo koju si ti cokoladu kupio zadnjih 10 puta (a da nisi probao 90% cokolada sa rafe koje su mozda 5 puta bolje i jeftinije od tih koje ti kupujes)...

[Ovu poruku je menjao ERR dana 26.02.2007. u 18:36 GMT+1]
[ xsianimator @ 25.02.2007. 23:41 ] @
Ne mogu da se ne slozim, ali pazi, koliko ima vrh odradjenih reklama i produkciski vrh ali
bez imalo smisla, ambalaza cool, sve ok, ali nema smisla,
kako ja to nekad volim da kazem, kao kad smo bili mali pa
profesorka srpskog kaze: stvarno lep sastav, ali si promasio temu!
Cini mi se da je 90% reklama kod nas u tom fazonu!

Takva stvar moze da dovede i do totalne ne zainteresovanosti potrosaca da vise gleda reklame
jer zna da je neka nabudzena fora koja nema smisla i samo ceka dok reklama prodje
a npr. ono za kolu je zanimljiva svaki put kad je vidis na tv-u!
Iz iskustva znam da kod nas je tesko uraditi takvu reklamu, ne zato sto je skupa,
cak je i veoma jeftina, ali uvak imas nekoga kod nas ko bi rekao, e pa znas sta mi reklamiramo sok,
a ti ces tako ljude istripovati da je mobilni telefon u pitanju!
I onda zbog takvih gluposti gde mi klijentu treba da kazemo ej mi znamo zasto to radimo
i koja je tu fora mi smo za to placeni, ne, ne, ne, on ce nama reci kako da uradimo reklamu
i on je odjenom vizionar i dizajner i sve, iako se bavi npr. prozivodnjom soka!!!
[ acabgd @ 25.02.2007. 23:58 ] @
Uzasno me nervira ona reklama za Alpha Banku - "Ja cak nisam ni imao racun u ovoj banci". Svi kao super nasmejani i bas im je gotiva, a idiot prica sam sa sobom. Dabogda te kamata u bankrot oterala.

Nista bolja nije ni Mlekarena, ciju poentu zaista ne vidim. A obe reklame su dobro produkcijski odradjene, zaista nema sta da im se prigovori - ali sto rece moj prethodnik potpuno promasena tema.

Inace, mnogo je pocelo da me nervira svetlo u nasim reklamama. Ne znam sta ovi sto snimaju rade, ali ili je sve u nekim zelenim ili zutim tonovima, sve u svemu svetlo je potpuno neprirodno. Ne znam da li je to sad neki fazon, trenutna moda, ali smorili su ga sa tim.
[ ERR @ 26.02.2007. 17:53 ] @
xsianimator slazem se sa tobom oko toga da ima brdo reklama koje su s***** (pored odlicne i skupe produkcije)..sam sam ih snimio (nije za pohvalu) na desetine..ali isto tako se ne sjecam kada sam imao full slobodu oko ideje i izrade reklame, uvijek je tu neki gazda, PR menadzer, direktor, sekretarica, mali od gazde, strina, itd.koji imaju fiks ideje..uglavnom se nas posao svodi na to da od njihovih gov..a pravis pitu..(pitu mozes napraviti al treba je pojesti )...tj. pokusavas njihovu ideju uobliciti i napraviti da na nesto lici...sto je tesko jer te u startu odvede u krivom smjeru..no to sa ubjedjivanjem klijenta je posebna nauka i to je posao menadzera (pravog i skolovanog). S druge strane imas i nesto sto se zove ciljna grupa (mi na ovom forumu definitivno nismo ta grupa) tako da moras i njoj da prilagodis citavu pricu , na kraju krajeva to je cilj reklame..nemozes da uradis vrhunsku reklamu (sa genijalnom sofisticiranom idejom kakvu vidimo na "noc gutaca reklama") npr. za motorne testere kad ciljna grupa koja ih kupuje ima u prosjeku 3 razreda osnovne skole i vrhunac duhovitosti im je kad neko prdne ili podrigne... (izvinjavam se kupcima motornih testera uzeo sam ovo samo kao slucajan primjer ).
sanse da dobijes sansu da uradis super reklamu su minimalne i uglavnom se ne dobijaju bas cesto..uglavnom imas najvise slobode kada dobijes neke kampanje tipa borba protiv bolesti zavisnosti, prevencija protiv AIDSa, gladni u svijetu itd. jer tu imas za klijenta nekog ko je uglavnom mladji, skolovaniji, sa ukusom i sto je najbitnije ne daje pare iz svog dzepa vec iz nekakvih budzeta pa mu se i lakse da se odvoji od njih...na nasu srecu Ali takvog klijenta i takav posao treba docekati (i zasluziti)....

[ acabgd @ 26.02.2007. 18:14 ] @
Potpuno razumem ovo gore napisano i dobra je poenta. Najstupidnije reklame za Meridian Banku sa srednjim vekom i Rambom kao Kraljevic Markom zato su sigurno imale sjajnu prodju kod ljudi - pa 80% Srba je ubedjeno da je srednji vek bio do ja*a, da je Kraljevic Marko bio faca i mnogo gotivan lik, a uz to bi najvise voleli da moze sad sve da se vrati u 1280. godinu - em je Srbija do Korinta, em Amerika i mrska EU ne postoje!

Pa gde ces lepse...
[ ERR @ 26.02.2007. 18:29 ] @
hahaha
ziva istina...
[ xsianimator @ 27.02.2007. 12:57 ] @
Lepo receno, a uz to i istinito! ;)
[ Bojan Basic @ 12.07.2007. 07:27 ] @
Citat:
StORM48:
Jedna od retkih dobrih reklama je bila reklama za Vojvođansku Banku (krajem 90-ih), koja je snimljena u tri verzije - zubar, obućar i frizer (Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Dragan Bjelogrlić - "malo me zuljaju.... - će bude sredjeno!"). Ta reklama je kasnije "banovana" zbog ekstemne količine nasilja! :)

Da oživimo temu, iskopao sam ovo:
[ Slobodan Miskovic @ 12.07.2007. 08:29 ] @
Najjaci set reklama EVER na ovim prostorima.
[ CooLa @ 12.07.2007. 12:24 ] @
Bravo Bojane, ovo trazim sto godina. Nisam ni zxnao da ima na jutubu :)!
[ pivce @ 13.07.2007. 00:50 ] @
sve sve ali ona reklama "Mts, mts, mts...."
uvek se prekrstim i pomolim za dusu coveka koji je imao hrabrosti da napravi i pusti ovakvu reklamu u javnost
[ dmauka @ 13.07.2007. 11:54 ] @
A seca li se neko one reklame za valjda drzac za kicmu ili kako su ga vec krstili, pa kada detetu koje nosi to na ledjima profesor fizickog (valjda) kaze onim extremno monotonim glasom " Stojis pravo . Bravo. Bravo."
[ Bojan Basic @ 13.07.2007. 12:22 ] @
Nije to držač za kičmu već ’bodigard’ majica. :)
[ fLuXx @ 13.07.2007. 12:44 ] @
Citat:
pivce: sve sve ali ona reklama "Mts, mts, mts...."
uvek se prekrstim i pomolim za dusu coveka koji je imao hrabrosti da napravi i pusti ovakvu reklamu u javnost

E, vala, pravo zboris, ta reklama me neverovatno iznervira, u trenutku mi dodje da ih sve tamo isprebijam!
A tek ona pesma u pozadini: "You are my sunshine", sa ocigledno losim engleskim akcentom.... Uffff..
[ Java Beograd @ 13.07.2007. 15:22 ] @
Meni je neverovatno glup i totalno debilan prevod neke reklame za deterdžent. Nešto kao "Super mama". Tu neki klinja kaže u originalu (najverovatnije) da super mama može da učini da raketa izbeli (engleska reč Vanish - izbeliti, ali i izblediti, nestati (iz sećanja)). A neki retard je preveo da super mama može da učini da raketa nestane. I sve to uz spot na kome se raketa vidi jasno lepo i oprano. Koji li je majmun platio tom kvaziprevodiocu ?
[ jablan @ 13.07.2007. 15:25 ] @
Vanish isključivo znači nestati.
[ Java Beograd @ 13.07.2007. 15:31 ] @
Hm. OK, možda sam u krivu kod termina, jer nisam ni čuo reklamu u originalu, ali bilo kako bilo, do klinja priča na srpskom da raketa nestaje, ide spot gde se raketa vidi. Prvod je definitivno pogrešan. A neko je to platio a nije ni pogledao prvedeni spot.
[ Boboje @ 14.07.2007. 03:06 ] @
jel video neko onu crnogorsku reklamu protiv narkomanije: "Baci drogu, djavoli je popili". ahhaaahahaha

ja cu malo o meni najboljim reklamama u zadnjih godinu dana na nasim kanalima (i domace i strane)

1. Tuborg, guzva na bazenu, lik skace i povlaci cep iz bazena da napravi mesta

2. Nike, Little less gravity

3. Telekom Srbija, prva iz serije "imate prijatelje" samo sa nekim crvenim krugovima i muzikom u pozadini, znaci bez izvestacenih glasova i glume (nemojte pogresno da me shvatite jer mrzim telekom)

4. Weifert, lik skace na svadbi i udara glavom bidermajer

5. Jelen Pivo, reklama sa televizorima po kuci i u frizideru, interesanto i jednostavno
[ acabgd @ 14.07.2007. 09:19 ] @
Meni je jedna od najboljih u skorije vreme ona za Sprite sa kosarkaskim terenom - za koji se na kraju ispostavlja da je bazen. Sjajna ideja, a odlicno je i snimljeno.

Poslednjih dana me nervira reklama sa onim likom karatistom sto hoce da "presece" dasku. Pa posto je opalio ruku i nista nije uradio, onda se "dosetio" i digao kredit u banci i kupio motorku... Kakav idiotizam...
[ fanfon @ 14.07.2007. 10:58 ] @
Onaj zeleni tim je reklama sto me najvise iritira u poslednje vreme. Obratite paznju na onog frika sa naocarima sto izgovara devojci koja je pala u nesvest da od sada vise ne mora da brine o placanju ii sta vec. Odakle su njega pokupili? On je jedan od onih koji "tecno" pricaju...
[ acaradio @ 14.07.2007. 11:11 ] @
U poslednje vreme najgore su MTS-ove reklame. Oni definitivno imaju gadan problem sa idejama.
Posebno iritantna je ova aktuelna sa "srecnom" porodicom. Vrh debilizma !
[ acabgd @ 14.07.2007. 11:13 ] @
Lik sa naocarima je klasicni predstavnik ovih novopecenih "strucnjaka". Sav je nafrakan, samo se smeje, a pojma o zivotu nema... ali lepo prica i *obuko* je odelo.
[ acabgd @ 14.07.2007. 11:42 ] @
Ma ova mt:s "pateticna" reklama me je sokirala. Traje valjda 5 minuta... Mislio sam da ce da je prekinu da bi prikazali reklame tokom nje koliko traje. Kakvo masivno bacanje para!
[ pivce @ 14.07.2007. 16:39 ] @
od zelenog tima mi se kosa dize na glavi!
KRETENIZAM!
[ SupermenX @ 14.07.2007. 20:27 ] @
Cini mi se da onaj lik sa naocarima u "zelenom timu" je imao neku ludu emisiju na b92
[ renne @ 15.07.2007. 13:47 ] @
jeste
[ gordon_beneth @ 15.07.2007. 16:44 ] @
Citat:
SupermenX: Cini mi se da onaj lik sa naocarima u "zelenom timu" je imao neku ludu emisiju na b92

Ciklotron
http://www.b92.net/tv/produkcija/arhiva/dokumentarci.php
[ ~Vojvoda @ 15.07.2007. 17:20 ] @
Citat:
pivce: od zelenog tima mi se kosa dize na glavi!
KRETENIZAM!

Ubedljivo najgora, tako me podseca na neke ultra-low budget, americke cheesy reklame, uzas!
Obicno se sa takvim reklamama u US izrugavaju, ubedljivo najbolje odradjeno u Simpsonovima, znaci, toliko "izmisljenih"(citaj pravih) brendova su izvredjali...
[ Atos @ 10.12.2008. 13:07 ] @
Novi kandidat (za sada br. 1 na mojoj listi) :
Reklama za Fairy i Porodica Adamovic.
Uzas
[ Majstor_Pućko @ 10.12.2008. 13:13 ] @
Ne, ne, izvini prijatelju, ali prvu poziciju je zacementirao: "Koncentrovani Merix..."
Mislim da ce uskoro tu reklamu poceti da koriste pojedine kontraobavestajne sluzbe, umesto tretmana elektrosokovima, posto ima daleko razornije efekte
[ burex @ 10.12.2008. 14:04 ] @
Milka Canić i skroz nepovezano "Dobro veče" je isto na vrhu đubreta...
[ Java Beograd @ 10.12.2008. 14:10 ] @
Kad mi Kinez reklamira Kraš čokoladu ! Brate, pa ne bih je kupio ni da umirem od gladi !
[ acaradio @ 10.12.2008. 18:32 ] @
Maksimalni hejt za sve reklame za deterdzente. Prosto se takmice ko ce da napravi gluplju reklamu.

Bonux prasak, ono sa citanjem testamenta...je*ote, odakle li marketinske agencije iskopavaju tako tupave ideje...treba biti vrhunski kreten pa smisliti tako nesto.
A tek Merix i Seka Sabljic...histericna curka. Ubacio bih je u ves masinu zajedno sa celim pakovanjem Merix-a i stavio na centrifugu.

Kada vidim reklamu za onu lutriju "Srpski san" i onog pajsera: "hvala tati i mami", dobijam potrebu za agresivnim ponasanjem.
[ Laki_Gen @ 10.12.2008. 18:33 ] @
Citat:
Java Beograd: Kad mi Kinez reklamira Kraš čokoladu ! Brate, pa ne bih je kupio ni da umirem od gladi !

Naravno da ne bi. Kupio bi pljeskavicu!!!
[ pavlecom @ 10.12.2008. 19:28 ] @
"Fudbal u Kini postaje sve bolji i bolji" i "Globalno zagrevanje nije uopšte dobro za pivo",znači ne znam da li me neka reklama više iritira od ove za jelen pivo.
[ acabgd @ 10.12.2008. 19:53 ] @
Citat:
acaradio: Kada vidim reklamu za onu lutriju "Srpski san" i onog pajsera: "hvala tati i mami", dobijam potrebu za agresivnim ponasanjem.

Najbolje mi je ovo za "Srpski san" i kako dobijas pare 20 godina. Mozda i zvuci primamljivo ali je to "samo" 240.000 evra, sto i nisu neke pare kad poredis sa sedmicom na Lotou kad je ne bude par nedelja. Da ne pricam da je danas 1.000 evra neka para, a sta ce da bude za 10-15 godina i koliko ces moci da kupis za te pare, to je veoma diskutabilno.

I na kraju, da je ova igra postojala 1989. godine taj sto je osvojio bi se verovatno odusevio - ali se pitam ko bi mu isplacivao te pare 1991, 1992, 1993.... Paralelu povucite sami.
[ fanfon @ 10.12.2008. 20:08 ] @
Gledajuci reklame za Jelen, poslednjih par godina su srednje zalosne. Ali, jbg, ljudi nemaju neki izbor sto se tice piva na nasem trzistu pa je ovima svejedno kakva je reklama. Vazno je samo da je ima, da su prisutni. Da ti cujes par reklama za lokalne prodavnice na lolalnom radiu kod mene u gradu-svaki dan bi radosno gledao Jelen reklamu:)
[ acabgd @ 10.12.2008. 20:25 ] @
Lokalne prodavnice? Treba brate da vidis sta je nova crnogorska produkcija!!
http://www.youtube.com/watch?v=VWpSJtHRAew
[ RobertoKish @ 10.12.2008. 20:55 ] @
mene nervira reklama za niksicko pivo,dosta mi je crnogorskih avetinja!
[ zaraza @ 11.12.2008. 07:28 ] @
Citat:
acaradio:
Kada vidim reklamu za onu lutriju "Srpski san" i onog pajsera: "hvala tati i mami", dobijam potrebu za agresivnim ponasanjem.

Ovo je najponizavajuca poruka koju je neko mogao da smisli. Srpski san 1000e mesecno...pa ne znam sta oni misle dal to prodaju narodu ili pacenicima kojima su te pare vrh vrhova i san snova.
[ acabgd @ 11.12.2008. 08:35 ] @
Citat:
zaraza: pa ne znam sta oni misle dal to prodaju narodu ili pacenicima kojima su te pare vrh vrhova i san snova.

A obrati paznju - "san" u ovoj reklami je da ti lezis i ne radis nista, a "pare ti legnu svakog meseca". 'Bem ti zemlju...
[ Java Beograd @ 11.12.2008. 09:30 ] @
Mene u principu nerviraju reklame koje su bukvalno prenesene iz okolnih zemalja, bez ikakve dorade, tj. prilagođenju tržištu i potencijalnim konzumentima. Takođe mislim da se tim reklamama postiže čak i kontra efekat.
Reklama koja se obraća Srbinu srbijancu, dakle, treba svakako da bude na ekavici, a termini da budu takođe domaći.

Da ne bude zabune (i nedajbože prepucavanja) znam ja šta je juha i jeo sam je mnogo puta, ali brate ako si 'teo da je reklamiraš u Srbiji to ima da bude supa, i tačka. I nije majoneza već je majonez.

Na paprirnoj kesi u Merkatoru piše "Vama treba sveža hleba". Mislim, onda ću radije da jedem buđav 'leba (iz one pesme).
[ kelja @ 11.12.2008. 11:08 ] @
Citat:
zaraza: Ovo je najponizavajuca poruka koju je neko mogao da smisli. Srpski san 1000e mesecno...pa ne znam sta oni misle dal to prodaju narodu ili pacenicima kojima su te pare vrh vrhova i san snova.

Pa to prodaju onima koji rade za 150-200 evrica mesecno. A tako zivi vecina ljudi u Srbiji, ma sta tvrdila lazna statistika.

[ zaraza @ 11.12.2008. 11:48 ] @
Znam, ali to nije bitno, mislim da je sramotno da se tolika cifra (a i nerad kao sto neko rece) reklamira kao "san".
[ djordje1979 @ 11.12.2008. 12:01 ] @
Citat:
zaraza: Znam, ali to nije bitno, mislim da je sramotno da se tolika cifra (a i nerad kao sto neko rece) reklamira kao "san".

Kolika cifra? Pa tu cifru ne zaradi 99% populacije. Nemoj samo reci da je cifra mala.
[ kelja @ 11.12.2008. 12:07 ] @
Pa da, ja nemam nista protiv cifre, a ni protiv nerada.

Nerad je stvorio coveka, ili bar, da budemo umereniji, nista nije tako unapredilo ljudsku civilizaciju kao visak slobodnog vremena.
[ zaraza @ 11.12.2008. 12:16 ] @
Cifra uopste nije mala, ali je daleko od "sna".
[ kelja @ 11.12.2008. 12:41 ] @
Zaraza, jbg, sirotinji koja zivi od 14000 hiljada dinara mesecno (ili nesto vise, nema veze) 1000 evra (oko 85000 dinara) JESTE san.
Zalosno je sto je tako, ali tako je.
[ stex @ 11.12.2008. 12:51 ] @
Nije mi jasno zasto vam smeta ta cifra od 1000 evra. Sta fali da neko bude osiguran u narednih 20 god.? Sta kao niko od vas ne bi voleo da ima extra hiljadarku na sadasnju platu?

Inace mene strasno nerviraju reklame gde svi igraju, pevaju, plesu kad konzumiraju reklamirani proizvod. Kao, zivot ce mi biti lepsi ako pijem/jedem odredjen proizvod.
[ acabgd @ 11.12.2008. 13:33 ] @
Citat:
stex: Inace mene strasno nerviraju reklame gde svi igraju, pevaju, plesu kad konzumiraju reklamirani proizvod. Kao, zivot ce mi biti lepsi ako pijem/jedem odredjen proizvod.

E to si u pravu... Najvise me nervira kad prikazuju kao "tipicnu srpsku porodicu" koja zivi u nekoj kucerini, svi nasminkani i nasmejani, kuhinja od 50m2 i tome slicno.
[ Majstor_Pućko @ 11.12.2008. 14:30 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=vlGDSYVgXCE
[ zaraza @ 11.12.2008. 18:45 ] @
Citat:
stex: Nije mi jasno zasto vam smeta ta cifra od 1000 evra. Sta fali da neko bude osiguran u narednih 20 god.? Sta kao niko od vas ne bi voleo da ima extra hiljadarku na sadasnju platu?

Inace mene strasno nerviraju reklame gde svi igraju, pevaju, plesu kad konzumiraju reklamirani proizvod. Kao, zivot ce mi biti
lepsi ako pijem/jedem odredjen proizvod.

Pogodio si poentu :)
Dakle, kao sto taj prodaje lep, lagodan i radostan zivot ako kupujes Sok ili Kremu tako i ovaj prodaje pricu o raju na zemlji sa tih 1000e.
Slazem se da je to suma koju mnogi mogu samo da zamisljaju, ali postavljanje toga kao nekog standarda za uspeh u zivotu i ostvarenje snova je suludo.
[ maliradojca @ 11.12.2008. 20:50 ] @
Interesantne su reklame za privatne fakultete i skole. Na slikama su nasmejeni lepotani od 30 godina, u finim dzemperima i sa belim zubima.Tu su i devojke koje izgledaju kao da su bez mana,anravno uglavnom plave ili smedje kose. Sve je lepo, samo da se covek upise i bice mu sve potaman. I sve je to za samo 1 ili 2k eur godisnje. Deluje da nije mnogo para za tako nesto.
Ali to je valjda svrha reklame da na neki nacin "prevari" kupce a kupe robu.Svi smo mi prodavci, samo neki su bolji,a neki losiji.
[ Sylvester @ 11.12.2008. 22:05 ] @
Najgluplja reklama? Vito keks - bez konkurencije :)
[ acabgd @ 11.12.2008. 22:12 ] @
Jaforadza ili kako se vec zove - to je najgluplja ubedljivo. A ovo za Vito keks nisam video, jel ima neki link?
[ plavi9 @ 11.12.2008. 22:33 ] @
Ma, "zakon za cistocu" je Zakon
Glupa i uporna reklama.
[ acaradio @ 11.12.2008. 23:50 ] @
Reklame za Vanish...ono kad klinci natrljaju blato ili sta-li-vec na kosulju, majka sa razocarenjem konstatuje da nece uspeti da ukloni uporne mrlje (zamislite mrlju koja je uporna, koja tera neki svoj inat), a onda se, gle cuda, niotkuda pojavljuje Vanish-teta koja ima resenje za svaku prljavstinu.
I tako u svakoj reklami...uvek neka teta koja "uskoci u situaciju" i demonstrira kako se uklanjaju uporne mrlje.
Grrrrr!!!!!
[ Sylvester @ 12.12.2008. 17:51 ] @
Citat:
acabgd:A ovo za Vito keks nisam video, jel ima neki link?

Nema link ali nazalost ima bilborda po celom gradu :)

Da li biste Vi to probali vise puta?
Da li biste Vi to probali na zadnjem sedistu?

Uzas, povraca mi se kad god ne uspem da na vreme sklonim pogled sa bilborda :)
[ stonex @ 05.06.2010. 23:06 ] @
Auuuu , kakva je debilska reklama za ''Abatel'' koja se trenutno vrti na TV stanicama !!!
Uopšte mi nije jasno koliko glup može biti neko pa da napravi onakvu reklamu ! Ili još gore , da neko plati da mu naprave onakvu reklamu !?