[ coas84 @ 02.08.2006. 03:43 ] @
Sta je bolje kupiti Canon S3 IS ili Olympus SP-500 UZ, razlika je velika u ceni, ali po karakteristikama su veoma slicni. Da li Olympus moze da prati Canona??
[ Abdee @ 02.08.2006. 06:57 ] @
Ni jedan ni drugi vec jedan treci...

Sony H2 - trenutno najisplativiji UZ aparat.
[ NShappy @ 02.08.2006. 23:39 ] @
Pa sad, nisu slični. Drastičnu razliku čini stabilizacija slike koju Canon ima a Oly nema. A ona je kod ovih ultrazoomova važna.

Obrati još pažnju na, ko što reče Abdee, Sony H2 ali i na Panasonic FZ7. Ovde: http://www.digitalcamerainfo.c...ead-to-Head-to-Head-Review.htm imaš poređenje ta tri (Sony H5 (je u stvari noviji i unapređeni spomenuti H2), Canon S3 i Panasonic FZ7) i među njima Oly nema šta da traži. Jedino ako mu je cena veoma povoljna.
[ Foto-man @ 03.08.2006. 19:42 ] @
Sumnjam da je znacajno manja od H2, koji je zaista odlican, i H2 je konkurent s3is po mogucnostima, h2 po ceni. S3is je preskup. FZ7 ima dosta jak sum na svemu preko iso 100. H2 ga tu gazi.
[ voodoosin @ 14.08.2006. 16:55 ] @
ja sam nedavno kopao po internetu pokusavajuci da odlucim koji aparat da kupim, kada je moj vjerni olympus c.-500 konacno odlucio da prestane trpjeti moja maltretiranja i zauvijek se ugasio, te sam zakljucio da razlika izmedju canona s3 is i s2 is i nije tolika kolika je razlika u cijeni, pa sam kupio s2.
ako hoces nesto bolje, kupi canon rebel, ali to je vec druga klasa aparata. za ove kreativntivno-amaterske aparate, s2 is je sasvim zadovoljavajuci, te ne vidim razliku zasto placati toliku razliku u cijeni za sitna unapredjenja. s2 is ima dobru stabilizaciju slike, sto puno znaci na maksimalnom zoom-u, cak je i sum kod nocnih slika prilicno nizak kod iso 50 ili 100, dok maksimalni iso 400 bas i nije upotrebljiv posto je sum prevelik. auto fokus je prilicno dobar, dok manuelni bas i nije nesto posebno, ali koliko znam to je isto i na s3 is.

eto, to je moje skromno misljenje o ovom aparatu. vjerovatno ima i drugih vrijednih razmatranja u toj klasi, ali sam ja oduvijek fan canona i olympusa, tako da nista drugo kod mene ne dolazi u obzir.
[ pecazemun @ 19.08.2006. 14:55 ] @
Kupio sam S3 IS pocetkom jula u americi sa 2GB karticom i jako sam zadovoljan. Cena mu je bila 520$,a sada mu je jos niza, ali sta da se radi...

Nisam imao mnogo vremena da ulazim u detalje i citam dokumentaciju, pa me zanima da li neko zna da mi kaze na koji nacin da podesim da mi na slici ostane datum i vreme slikanja.

Hvala unapred!
[ crnibombarder @ 19.08.2006. 15:16 ] @
To je Canon softwere-ski resio da moze samo na "postcard" rezoluciji.
[ .silja. @ 19.08.2006. 15:34 ] @
Datum mozes doboti i na ostalim rezolucijama ali samo ako printujes direktno sa aparata na printer (bez koputera).
[ pecazemun @ 21.08.2006. 07:40 ] @
Hvala na odgovorima, ali sam sada jako razocaran...covece ja sam mislio da on jede malu decu...kakav bedak.

Pozdrav
[ .silja. @ 21.08.2006. 10:14 ] @
Sta ce ti datum na fotografiji. Imas ga u EXIFu ako gledas preko monitora. Ako izradjujes u laboratoriji imas ga na poledjini, a ako prinujes kod kuce mozes ga dobiti i na slici.
Ti datumi meni na samoj fotki i smetaju! Odvlace paznju.