[ van t hoff @ 16.08.2006. 12:39 ] @
Za romanticnu veceru za dvoje. Poenta je na atmosferi, hrani, dobroj uslugi. Novac nije bitan. Hvala. Pozdrav !! |
[ van t hoff @ 16.08.2006. 12:39 ] @
[ Radovan__III @ 16.08.2006. 14:56 ] @
ne znam tacno ime, nalazi se u bukevaru kod tasmajdanskog parka, fency atmosfera nije neka klopa ( posto pola onoga po imenu nisam mogao da provalim sta je )
[ Samurai Jack @ 16.08.2006. 14:58 ] @
Hm...
Guli u Skadarliji, posebno mislim na onu malu terasu u ulici poprecno na Skadarliju. Malo, zavuceno, romanticno...e jedino sto je Guli uvek pun. Ako vam egzoticnija hrana nije problem Indian palace u Ljubickoj ulici. www.indianpalace.co.yu Meni je licno meden onaj mali restoran na Studenskom trgu, tacnije u onoj maloj ulici sto ide ka PMF-u. Bas tu kod PMF-a. Nisam bio u njemu ali mi atmosfera u njemu deluje baš onako za parove!;) [ ventura @ 16.08.2006. 16:05 ] @
Ja bi ti preporučio nekoliko, pa ti odaberi u zavisnosti od onoga što voliš:
Langouste - (Ispod Austrijske ambasade) Definitivno najbolji (i najskuplji) restoran u gradu, morski specijaliteti, odličan izbor vina, usluga... Sve. Večera za dvoje će te izaći oko 10-15.000 dinara. Ikki Bar - (Gospodar Jovanova) Sushi bar i Japanska kuhinja, ja tamo jedem bar dva puta nedeljno, hrana je odlična, i cene su sasvim pristojne... Riba za sushi zna ponekad da bude ne tako sveža, ali u principu ko jede prvi put, to ne može ni da primeti... Miso supa, sushi, dezert, piće za dvoje košta oko 3-4 hiljade. Madera - (Na bulevaru, Tašmajdanski park) Odlična bašta, hrana je tipa kao u Franšu, bifteci i sl. Večera izađe oko 6-8 hiljada za dvoje... Imaš još gomilu dobrih restorana u gradu... Franš (mesište uglavnom, a jeftino sve), Porto (mada je kvalitet pao na najniži nivo, a cene se povećale), Del Oro (Testenine), Žabar (meso, i nešto malo ribe), Potkovica (nije nešto ovako izgledom, ali je extremno dobar Konjski tatar)... Itd itd... [ Miloje Sekulic @ 18.08.2006. 08:07 ] @
"Jevrem" u Gospodar Jevremovoj, blizu raskrsnice sa Zmaj Jovinom.
Prelepa basta (debela hladovina drveca), kao neki separei sa baldahinima, opustena muzika, gradjanski smek Beograda izmedju dva rata. preporuka: tikvice sa prsutom (za nju) jagnjetina ispod saca (za tebe). Predjelo Jevrem moze a ne mora Miloje [ hecky @ 18.08.2006. 11:06 ] @
Vecera za 10-15k din u Beogradu?! OMG :)
Gledao sam meni (http://www.langouste.net/5.html) i nije mi jasno kako naguras 10-15k racun?! ... Aha, video sam sada vinsku kartu pa su stvari postale malo jasnije :). [Ovu poruku je menjao hecky dana 18.08.2006. u 12:20 GMT+1] [ ventura @ 18.08.2006. 12:57 ] @
Citat: hecky: Gledao sam meni (http://www.langouste.net/5.html) i nije mi jasno kako naguras 10-15k racun?! Pa uzmeš predjelo, malo salate od hobotnice, malo škampi, školjke vamo tamo... Za glavno jelo kvalitetnu ribu, i još ako piješ vino.. Eto ti 15k :) [ staticInt @ 18.08.2006. 16:57 ] @
Citat: ventura: Pa uzmeš predjelo, malo salate od hobotnice, malo škampi, školjke vamo tamo... Za glavno jelo kvalitetnu ribu, i još ako piješ vino.. Eto ti 15k :) Ribu kod nas ne vredi da uzimas jer nigde nemaju kvalitetnu, prvo ta riba mora da dodje ziva na ledu a onda tako sveza da se sprema, svi restorani vade zamrznuto pa vishe puta odmrzavaju-zamrzavaju. To se radi i sa morskim plodovima, skoljke imas dagnje koje su vestacki gajene i djubre su a prstaci kostaju boga oca, dok na primer ostrige nemas nigde. Jednostavno u Srbiji ne postoji ni jedan dobar restoran sa morskom hranom jer: 1) nema dovoljno ljudi koji bi to kupovali 2) to je skupa hrana ako se priprema kako treba Moj tjale kad ode na more negde uglavnom ponese onaj frizider pa mu u hotelu zamrznu shkampe i to jedino vredi jesti, lignje isto nisu lose i posle odmrzavanja. Al skoljke, hobotnica i morska riba uopste nije ni priblizno ista kad se zamrzava-odmrzava. A oni su navukli ogromnu cenu a ne pripremaju kako treba, to uzimaju samo ljudi koji se ne razumeju u morsku hranu a zele da jedu skupo i otmeno. [ ventura @ 18.08.2006. 17:33 ] @
Citat: staticInt: Ribu kod nas ne vredi da uzimas jer nigde nemaju kvalitetnu, prvo ta riba mora da dodje ziva na ledu a onda tako sveza da se sprema, svi restorani vade zamrznuto pa vishe puta odmrzavaju-zamrzavaju. To se radi i sa morskim plodovima, skoljke imas dagnje koje su vestacki gajene i djubre su a prstaci kostaju boga oca, dok na primer ostrige nemas nigde. Očigledno nisi nikad bio u nekom dobrom restoranu kod nas... Skoro svaka ribarnica dobija ribu na dan-dva ... Ovi na pijaci takođe... Imaš recimo stari Porto, on je poznat po tome što se tamo može jesto uvek sveža morska riba i postoji više od 10 godina koliko ja znam. Svežu ribu možeš kupiti i na pijaci u Beogradu, i recimo znam da firma "tri ribara" iz Rafailovića u Crnoj Gori svake večeri šalje kombi sa svežom ribom koja je ulovljena preko dana a koju kupuju restorani, ribarnice i sl... U Langoste-u pored sveže i kvalitetne ribe, plaćaš i ambijent i perfektnu uslugu. Ikki bar dobija svež losos tunjevinu svako dva dana avionom iz Švedske, riba se ne zamrzava već dolazi sveža na ledu... Inače, hobotnica pre spremanja mora da se zamrzne, ne znam da li si nekad pokušao da spremaš svežu hobotnicu, ali verujem da se ne bi mnogo razlikovala od kuvanog gumenog đona. Zamrzavanje služi da kristali leda omekšaju meso hobotnice iznutra tako da ona bude sočnija i lepša za jesti... Neke vrste školjki moraju da se zamrznu pre spremanja kako bi bile bezbedne za jelo, jer se one obično ne kuvaju već se samo stavi malo limunovog soka i to je to... Citat: staticInt: Jednostavno u Srbiji ne postoji ni jedan dobar restoran sa morskom hranom jer: 1) nema dovoljno ljudi koji bi to kupovali 2) to je skupa hrana ako se priprema kako treba 1. Sa ovim se nikako ne slažem.. Otiđi do bilo kog kvalitetnog restorana, ili do ribarnice u Merkatoru npr. tamo se sve razgrabi bukvalno par sati nakon što im stigne roba.. 2. U Portu većera za dvoje košta oko 5-6 hiljada, a u Langosteu oko 10-15 hiljada.. Ako ti misliš da to nije skupo, onda stvarno ne znam šta jeste :) [ staticInt @ 18.08.2006. 17:41 ] @
Citat: Inače, hobotnica pre spremanja mora da se zamrzne, ne znam da li si nekad pokušao da spremaš svežu hobotnicu, ali verujem da se ne bi mnogo razlikovala od kuvanog gumenog đona. Zamrzavanje služi da kristali leda omekšaju meso hobotnice iznutra tako da ona bude sočnija i lepša za jesti... Neke vrste školjki moraju da se zamrznu pre spremanja kako bi bile bezbedne za jelo, jer se one obično ne kuvaju već se samo stavi malo limunovog soka i to je to... Molio bih da ne lupas gluposti, prvo hobotnica se hvata kad je mala, t.j. kad je mekana a i ako se hvata veca onda mora prvo da se izlupa o kamen na primer kako ne bi jeo djon koji jedes u tim restoranima za hranjenje majmuna. To za zamrzavanje je teska glupost jer nemas pojma o tome, i za skoljke lupetas gluposti ja sam jeo ostrige zive samo posoljene, nemas pojma molim te vise ne govori o spremanju morske hrane. Skoljke se kuvaju da bi se ljuska otvorila kao prvo, ne zamrzavaju se kao sto ti lupetas, drugo po meni je najbolje kad se spremaju na belu buzaru itd... Stvarno nije u redu da pricas o nekim stvarima koje ne znas, ja se malo vise bavim time i mnostvo godina sam sa ocem pripremao razne morske specijalitete i to sveze vadjeno iz mora. A inace se bavim ronjenjem profesionalno tako da sam veoma upoznat u sve sto se tice mora, na svakoj ronilackoj turi na brodu pravimo uglavnom ono sto ulovimo ili naberemo u moru, tako da veoma dobro znam kako se sve sprema i odlicno znam cega ima i cega nema u moru kao i kako se sta odrzava. Citat: 1. Sa ovim se nikako ne slažem.. Otiđi do bilo kog kvalitetnog restorana, ili do ribarnice u Merkatoru npr. tamo se sve razgrabi bukvalno par sati nakon što im stigne roba.. 2. U Portu većera za dvoje košta oko 5-6 hiljada, a u Langosteu oko 10-15 hiljada.. Ako ti misliš da to nije skupo, onda stvarno ne znam šta jeste :) Bio sam i nemaju nista posebno, a ti placaj kad ima "ljudi" koji ce da kupe. [ ventura @ 18.08.2006. 17:59 ] @
Citat: staticInt: Molio bih da ne lupas gluposti, prvo hobotnica se hvata kad je mala, t.j. kad je mekana a i ako se hvata veca onda mora prvo da se izlupa o kamen na primer kako ne bi jeo djon koji jedes u tim restoranima za hranjenje majmuna. To za zamrzavanje je teska glupost jer nemas pojma o tome, i za skoljke lupetas gluposti ja sam jeo ostrige zive samo posoljene, nemas pojma molim te vise ne govori o spremanju morske hrane. Možda nemam pojma o kuvanju, ali evo recimo kako spremam sushi od sveže ribe: http://www.dvukovic.info/Sushiveera/index.html ili hobotnicu na Brački način: http://www.dvukovic.info/Spremanjehobotnice/index.html Pošto verujem da u životu nisi spremao svežu hobotnicu, jer da jesi, znao bi zašto se ona lupa, a to nije da bi se omekšalo meso. Hobotnici se samo glava lupa, krakovi ne, a lupa se kako bi se mogla lakše očistiti, i kako bi se lakše mogli izvaditi oni kružni zubi. Za školjke sam već rekao - "Neke vrste školjki moraju da se zamrznu pre spremanja", ključna reč je - neke, što ne znači sve - jer u nekim školjkama žive određene vrste bakterija i parazita, kao naprimer u rečnoj ribi, i zato kada se koristi losos za sushi (sushi je inače presna riba), on mora da se zamrzne prethodno, osim ako ne želiš da dobiješ pantljičaru za kućnog ljubimca, isto pravilo važi i za neke vrste školjki. Naravno ti ako ne želiš ne moraš da zamrzavaš nijedne, ako se vodiš istim principom kao i za pečurke - sve su jestive, neke samo jednom. Citat: staticInt: Bio sam i nemaju nista posebno, a ti placaj kad ima "ljudi" koji ce da kupe. Možeš li mi reći u kojim si to restoranima bio, i šta ti se tačno nije svidelo? [ staticInt @ 18.08.2006. 22:09 ] @
Lupetas, lupaju se krakovi a glava se vadi napolje bez ikakvih problema zajedno sa zubima i kesom mastila.
BTW tamo je ilustrovano kako zamrznutu hobotnicu spremiti a ne izvadjenu iz mora, jer se hobotnica po pravilu ne zamrzava vec se ziva vadi i priprema ali posto je to malo poveci posao da imas restoran koji dobija zivu pa je tako priprema onda se uglavnom zamrzava jer niko ne kupuje zivu, osim nekih ekskluzivnih restorana na moru. Inace hobotnicu ne zamrzavas nego posle lupanja je ostavis malo da se meso u kracima opusti a stavlja se na led za to vreme da se ne bi kvarila a ne zamrzava se. Citat: Za školjke sam već rekao - "Neke vrste školjki moraju da se zamrznu pre spremanja", ključna reč je - neke, što ne znači sve - jer u nekim školjkama žive određene vrste bakterija i parazita, kao naprimer u rečnoj ribi, i zato kada se koristi losos za sushi (sushi je inače presna riba), on mora da se zamrzne prethodno, osim ako ne želiš da dobiješ pantljičaru za kućnog ljubimca, isto pravilo važi i za neke vrste školjki. Naravno ti ako ne želiš ne moraš da zamrzavaš nijedne, ako se vodiš istim principom kao i za pečurke - sve su jestive, neke samo jednom. Koje neke, ne lupaj, sve skoljke koje poticu iz Jadranskog mora se ne zamrzavaju. Ja jedem skoljke svake godine i evo posle 8 godina mi nikada nista nije bilo niti je ikome, to sto pricas su gluposti. Nemoj vise da pricas o onome sto ne znas. A to sto ti verujes zadrzi za sebe, ja sam hvatao godinama hobotnice i sam ih spremao a ti ces da me ucis kako se sprema hobotnica. [ Pirossi @ 19.08.2006. 00:25 ] @
E, ajd se malo opusti. 100 puta si "upozorio" Venturu da ne lupa i čini mi se da je primio k' znanju.
Razgovarate o kulinarstvu a ne o fudbalu, zaboga. [ ventura @ 19.08.2006. 01:37 ] @
Citat: staticInt: A to sto ti verujes zadrzi za sebe, ja sam hvatao godinama hobotnice i sam ih spremao a ti ces da me ucis kako se sprema hobotnica. Ne želim da se dalje raspravljam sa tobom vezano za pripremanje hrane, očigledno nema poente, a onaj link što sam stavio, to su moje fotke i to sam ja lično spremao, a moja devojka je slikala sve... Ja bih da ponovim pitanje za tebe - U kojim si to restoranima u Beogradu jeo morsku hranu, i na šta konkretno imaš zamerke? [ staticInt @ 19.08.2006. 04:59 ] @
Zamerka je to sto se ne sprema sveza riba vec se to odmrzava i zamrzava 100 puta to je zamerka, a ni u jednom restoranu u Beogradu ti nemas promet da odrzavas svezu ribu koja bi se redovno dovozila avionom sa primorja.
Uglavnom sto spremaju po restoranima je pomijarenje a i ne secam se da sam ikada u bilo kom restoranu u Beogradu jeo bolje nego sto je spremano sveze kad se izvuce iz mora. Bio sam u mnogim otmenim restoranima u nekim koje si i ti naveo tamo gore ali ja slabo pamtim imena istih jer se i ne hranim tamo osim kad se odrzava neka proslava u okviru porodice pa se onda okupimo u nekom restoranu. Jednostavno nasi restorani nemaju kvalitetnu morsku hranu, tako da je najbolje uzimati neka mesishta jer je to najverovatnije sveze i dobro. Sto se tice spremanja ti spremaj kako hoces, moze to da se sprema na 1000 nacina ali meni je najbolji onaj koji sam ja opisao, stvar je takodje bitna da hobotnica ne bude velika jer je onda po pravilu mnogo tvrdja, ja sam hvatao sto manje bas iz tog razloga. [ ventura @ 19.08.2006. 08:22 ] @
Citat: staticInt: Zamerka je to sto se ne sprema sveza riba vec se to odmrzava i zamrzava 100 puta to je zamerka, a ni u jednom restoranu u Beogradu ti nemas promet da odrzavas svezu ribu koja bi se redovno dovozila avionom sa primorja. Uglavnom sto spremaju po restoranima je pomijarenje a i ne secam se da sam ikada u bilo kom restoranu u Beogradu jeo bolje nego sto je spremano sveze kad se izvuce iz mora. Bio sam u mnogim otmenim restoranima u nekim koje si i ti naveo tamo gore ali ja slabo pamtim imena istih jer se i ne hranim tamo osim kad se odrzava neka proslava u okviru porodice pa se onda okupimo u nekom restoranu. Jednostavno nasi restorani nemaju kvalitetnu morsku hranu, tako da je najbolje uzimati neka mesishta jer je to najverovatnije sveze i dobro. Bullshit. Citat: staticInt:Sto se tice spremanja ti spremaj kako hoces, moze to da se sprema na 1000 nacina ali meni je najbolji onaj koji sam ja opisao, stvar je takodje bitna da hobotnica ne bude velika jer je onda po pravilu mnogo tvrdja, ja sam hvatao sto manje bas iz tog razloga. Veća hobotnica treba duže da se kuva i to je sve. Hobotnica od 1kg, dovoljno je da se kuva na srednjoj vatri 20-30 minuta, a recimo hobotnica od 2kg treba negde oko sat vremena... Ako se dobro pripremi mekoća je 100% ista, i ne može se ni primetiti razlika. [ lucrezia @ 19.08.2006. 08:44 ] @
Odlicna klopa je svakako kod "Dace" na Karaburmi, a ako bi hteo nesto romanticnije, sto ne pokusas s nekim od splavova, recimo s "Bahusom"? A ima i odlican italijanski restoran "Borghetto" u Skadarliji. Mali, intiman, a italijanska klopa ne moze da omane!
Uzgred, kakve veze ima priprema hobotnice s ovom temom? [ ventura @ 19.08.2006. 11:11 ] @
Bahus je katastrofalno loš... Nikako mu ne preporučujem da ide tamo...
[ Andreja Dulovic @ 19.08.2006. 13:29 ] @
bella napoli u zemunu.
imaju i sajt sa opisom, cenama itd: www.bellanapoli.co.yu [ Blue^demoN @ 28.08.2006. 16:17 ] @
Na cosku, ugao Krunske i Beogradske. Definitivno za tako nesto
[ Miloje Sekulic @ 29.08.2006. 07:36 ] @
"Na cosku" me kupio kad su nas docekali casama sampanjca
mala paznja puno znaci Miloje P.S. meni je hrana u "Guliju" u Skadarliji standardno dobra nista spektakularno (Italija), enterijer je obican, uvek je puno mladih ljudi i stranaca ali imaju standardan kvalitet biftek je odlican a preporucujem salatu sa grilovanim biftekom za tvoju dragu. u salatu ubace tanke listove parmezana na jke ovo jeli i pomalo eroticno [ ventura @ 17.10.2006. 22:43 ] @
Otkrio sam jedan restoran u u komšiluku sasvim slučajno... Rustico, ul. Pere Velimirovića ... Lokacija i enterijer nisu ništa posebno, čak i izgleda malo bez veze... Ali hrana... Sve extra sveže, extra spremljeno... Biftek kao da su mi spremili Japanski kobe biftek, kao puter... Znači oduševio sam se...
[ tosa @ 18.10.2006. 03:07 ] @
Tri šešira!
[ Papazjanija @ 18.10.2006. 08:07 ] @
Tri šešira NIKAKO,
bio sam u petak sa poslovnim partnerom iz engleske tamo i više nikada neću otići. Usluga 0 čekali smo po 20 minuta da konobar donese turu pića. Istina bila je gužva (negde oko 22:30, uglavnom su svi stolovi bili puni),ali što nemaju više konobara. Hrana katastrofa. Naručio sam mešano meso koje je stalo na jedan tanjir (svi restorani imaju mnogoooo veće porcije)i bilo je hladno. Pekarski krompir se od kuhinje do našeg stola pretvorio u hladan pomfrit. Sve u svemu katastrofa izuzev muzičara koji prave ok štimung [ Ivan Dimkovic @ 18.10.2006. 09:29 ] @
Da, Tri Sesira su se zesce iskvarila u odnosu na proslost - i ja sam imao identicno iskustvo (dugo cekanje, usluga 0, hrana losa) pre nekoliko meseci u Bgd-u.
Moj savet ko voli Sushu - Iki Sushi Bar na Dorcolu - Sushi nije los, a i cene su umerene. [ Stefano @ 18.10.2006. 09:43 ] @
Nisam citao sta su ti ostali preporucili, ja cu ti samo jedan restoran preporuciti a to je Langouste, restoran sa najboljim pogledom u gradu, prelep je, hrana je super, sa 60-70 eur ces zavrsiti posao.
[ DaliborP @ 18.10.2006. 09:48 ] @
Madera, na Tasu, standardno dobar www.maderarestoran.com
ABC grill u Zemunu, mislim da je Hilandarska ulica ili tako nesto, ubedljivo najbolja hrana u Beogradu, nemojte da vas zavara izgled. Pane E Vino, Dobracina, u centru iza Narodnog pozorista, jako fino mesto za rucak, cene pristupacne. Casa Nova, Gospodar Jovanova, jeo sam odlican biftek tamo. Balzak u Strahinjica Bana, odlicna usluga i odlicna hrana. I za mesozdere najbolja jagnjetina u gradu Restoran Saric, Deligradska. Skadarlija je postala klasicno turisticko mesto, tako da tamo vec odavno nema dobre hrane. Pozdrav [ ventura @ 18.10.2006. 10:05 ] @
Citat: Stefano: Nisam citao sta su ti ostali preporucili, ja cu ti samo jedan restoran preporuciti a to je Langouste, restoran sa najboljim pogledom u gradu, prelep je, hrana je super, sa 60-70 eur ces zavrsiti posao. Možeš jedino piće da popiješ za te pare :) [ mizob @ 18.10.2006. 11:07 ] @
Restoran Srbija na ibarskoj magistrali, 20ak km od beograda(na desnoj strani kad se ide od Beograda), stvano je odlicno, ako vas zanima postovacu vam neke slike restorana i hrane, lep restoran, hrana odlicna znaci, ne ceka se dugo, izuzetno ljubazno osoblje.
[ d.... @ 18.10.2006. 12:32 ] @
Ljudi, preporucujem Vam splav-restoran "Bankok", na keju u Zemunu. To je restoran sa tajlandskom hranom, meni se svidelo. Cene su umerene a porcije vrlo obimne, tako da slobodno mozete za dve osobe naruciti samo jedno predjelo i jedno jelo.
[ ventura @ 18.10.2006. 12:41 ] @
Taj restoran Srbija je klasično smeće poput svih restorana tog tipa - Dva Jelena, Pink, cela Skadarlija i sl... To su restorani gde se polaže na kvantitet hrane, i gde se po pravilu služi hrana najnižeg kvaliteta...
[ Stefano @ 18.10.2006. 15:12 ] @
Citat: ventura: Možeš jedino piće da popiješ za te pare :) Ja sam recimo pojeo lignje na zaru, desert (naravno puta 2) i narucio flasu belog vina. E sad za rucak tipa aperitiv+predjelo+glavno jelo najskuplje recimo jastog na zaru+flasa italijanskog ili francuskog vina 10 godina staro+ ne znam ti ja sta sigurno da ce trebati 200 eur. To je sve ok. ali ja jednostavno fizicki ne mogu da se prezderavam i opijam. [ ventura @ 18.10.2006. 15:45 ] @
Citat: Stefano: Ja sam recimo pojeo lignje na zaru, desert (naravno puta 2) i narucio flasu belog vina. E sad za rucak tipa aperitiv+predjelo+glavno jelo najskuplje recimo jastog na zaru+flasa italijanskog ili francuskog vina 10 godina staro+ ne znam ti ja sta sigurno da ce trebati 200 eur. To je sve ok. ali ja jednostavno fizicki ne mogu da se prezderavam i opijam. To je svetski restoran a ne restoran tipa skadarlija gde ti za predjelo donesu pečeno prase... Evo recimo jedan klasičan meni, cene sam skinuo sa njihovog sajta www.langouste.net: -Salata od hobotnice sa kaparom 990.00 din. - Karpaćo od tune :: 990.00 din. - Mediteranska čorba :: 240.00 din. - Mediteranska čorba :: 240.00 din. - Prstaci (na žaru, buzara) 300gr :: 1,390.00 din - Vongole (na žaru, buzara) 400gr :: 790.00 din. Riba I kategorije od 3,100.00 do 3,790.00 din. - Cheese cake :: 220.00 din. - Voćna salata :: 180.00 din. - Kuver :: 110.00 din. - Kuver :: 110.00 din. - Chiranda - Donna Fugata 3,100.00 Kao što vidiš, ništa specijalno, i ništa preterano... I kad sabereš sve 150 evra, večera za dvoje... [ Stefano @ 18.10.2006. 16:35 ] @
Slazem se Ventura sa tobom, ali nama je recimo dovoljno da narucimo lignje na zaru ili hobotnicu na zaru (890/990 din), i dezert od 250 din, i flasu visna od oko 2000 din i to dodje oko 4700 din.
Meni je porcija u Langouste lignja na zaru ili tako nesto i desert sasvim dovoljno. [ ventura @ 18.10.2006. 17:20 ] @
Nije stvar u tome da li ćeš se najesti kao stoka, ili ćeš normalno jesti... Stvar je u tome što je to jako skup restoran, sa jako kvalitetnom hranom, i prava je šteta ne probati sve što raznovrsnije stavke sa menija... A najesti se možeš i kod bucka, ako ti je do najedanja...
[ _djevojka_ @ 18.10.2006. 17:23 ] @
@Stefano,
Citat: ali ja jednostavno fizicki ne mogu da se prezderavam i opijam. Ista stvar. :) Super size, super size, super size. How - super!? @ventura, Izgleda da ti se taj restoran bas svidja. :) Moracu da probam, cisto da vidim za sebe, ali cini mi se da ja ne bih imala bas sta tamo da jedem, mada generalno gledajuci, izgleda da ima solidan izbor hrane, pa valjda covjek ne moze ostati gladan. Nisam citala ostatak komentara, pa ne zamjeri ako sam nesto propustila u vezi istog. Vrijedi probati bar/samo zbog morske. Ipak si rekao da je svetzki restoran. :) Vinsku kartu ni ne gledam. Jedina pica koja pijem su bezalkoholna - siromasan izbor Topli napitci - siromasno (da nemaju slucajno caj dana, pise 'caj' :) ) Sirevi - siromasno Dezerti - siromasno Salate/higijena Voce/higijena Raw fish/higijena Cheese cakes/stoji li stoji, i stoji... - izbjegavam u restoranima. Sa njihove web stranice: Citat: Za restoran Langouste rade najbolji ribari Južnog Jadrana. To što oni noću ulove stiže u akvarijum restorana ujutro, a vama se servira tokom popodneva i večeri. Aha. Cicha zima, na minus 10, love ribu po Jadranu, da bi ti stiglo na tanjir to poslijepodne. Zamrzavanje/odmrzavanje/zamrzavanje/odmrzavanje. Evo zivim na obali pola svog zivota, i restorani (tri/cetiri/pet zvjezdica) koji tvrde istu stvar - a nalaze se tik uz okean - znaju da omanu. :) Beograd je previse u unutrasnjosti da bi se moglo garantovati tako nesto, ali nista kao dobar sos da se ukusi isprepletu. :) Moze biti i kamuflaza. Svjeze je svjeze. A ne znam da li komentarisem na prijedloge nutricioniste: Citat: Knjiga utisaka... Boris Tadić, Predsednik Republike Srbije “Otkada mi je nutricionista uveo dijetalni režim ishrane, koji uključuje mnoštvo raznovrsnih morskih plodova i ribe, hranim se isključivo u ovom predivnom i prijatnom ambijentu. Holesterol sam spustio, trigliceridi su vraćeni u okviru referentnih vrednosti, a čašica, dve, tri... najboljih svetskih vina okrepljuju mi um. Osoblje restorana je izuzetno ljubazno i šarmanto... ” Simpa. :))) Imali su jednog gosta (kojeg racunaju). Izgleda. Ili je samo jedan oficijelno iskazao odusevljenje? :) A za osoblje - nadam se da nisu isuvise ljubazni, jer kao sto nije normalno da te osoblje ne tangira ni pet posto, rado bih platila ekstra samo da osoblje ne nudi masazu, tipa - je l' sve u redu, je l' treba jos nesto, kakav je ugodjaj...bla bla bla....brrrrrrrrr. :) Citat: Slow food, slow life. Take it easy! Život je lep! Btw, a koliko dugo se ceka (hrana)? Nije valjda da su - slow? A ako se desi kojim slucajem da cekas duze, da li mozda odgovore sa 'take it easy'? :) Citat: (primamo rezervacije) A ako dodjes nenajavljeno? Koliko gusto bude poslijepodne? I da - dani za izbjegavanje (zbog guzve)? [ ventura @ 18.10.2006. 17:41 ] @
Citat: _djevojka_: Izgleda da ti se taj restoran bas svidja. :) Moracu da probam, cisto da vidim za sebe, ali cini mi se da ja ne bih imala bas sta tamo da jedem, mada generalno gledajuci, izgleda da ima solidan izbor hrane, pa valjda covjek ne moze ostati gladan. Nisam citala ostatak komentara, pa ne zamjeri ako sam nesto propustila u vezi istog. Vrijedi probati bar/samo zbog morske. Ipak si rekao da je svetzki restoran. :) Aha. Cicha zima, na minus 10, love ribu po Jadranu, da bi ti stiglo na tanjir to poslijepodne. Zamrzavanje/odmrzavanje/zamrzavanje/odmrzavanje. Evo zivim na obali pola svog zivota, i restorani (tri/cetiri/pet zvjezdica) koji tvrde istu stvar - a nalaze se tik uz okean - znaju da omanu. :) Beograd je previse u unutrasnjosti da bi se moglo garantovati tako nesto, ali nista kao dobar sos da se ukusi isprepletu. :) Moze biti i kamuflaza. Svjeze je svjeze. Meni se u Beogradu najviše sviđa Ikki Bar, ali to je sushi restoran, tako da je to potpuno druga kategorija :) U Langouste vredi ići primarno zbog kvalitetne morske hrane. I siguran sam da svežu ribu dobijaju svakodnevno, jer znam da npr. firma "Tri Ribara" iz Rafailovića svakog dana šalje kombi-hladnjaču sa sveže uloveljenom ribom za Beograd, i odatle se snabdevaju ribarnice i restorani... A što se tiče zime, na moru nije baš -10, a i uostalom, ribarenje je kao svaki drugi posao, radi se tokom cele godine... A i vremenski uslovi na jadranu nisu uvek tako ekstremni, pa je verovatno i to olakšavajuća okolnost. Recimo Ikki bar uvozi ribu, svako drugi dana im stiže sveža riba iz skandinavije avionom na ledu, pa je oni filetiraju u restoranu, i losos zamrzavaju (jer mora zbog mogućih parazita), a ostalo ide sveže u sushi... 3-4 puta mi se desilo da imaju baš lošu ribu (loša riba za sushi je ona koja stoji 3-4 dana), ja tamo idem najmanje jednom nedlejno kad sam u Beogradu, tako da su tih par ispada i oprostivi... Citat: _djevojka_: A za osoblje - nadam se da nisu isuvise ljubazni, jer kao sto nije normalno da te osoblje ne tangira ni pet posto, rado bih platila ekstra samo da osoblje ne nudi masazu, tipa - je l' sve u redu, je l' treba jos nesto, kakav je ugodjaj...bla bla bla....brrrrrrrrr. :) Mislim da bi ovi bili previše ljubazni za tvoj ukus :) Citat: _djevojka_: Btw, a koliko dugo se ceka (hrana)? Nije valjda da su - slow? A ako se desi kojim slucajem da cekas duze, da li mozda odgovore sa 'take it easy'? :) Nisam primetio da su nešto spori.. Ja uvek tu naručim više jela, pa onda ni ne primetim koliko je vremena prošlo :) Citat: Generalno ne bi bilo loše da ih pozoveš i da rezervišeš, čisto da se osiguraš, ali gužva po restoranima je uglavnom četvrtkom i petkom uveče, eventualno vikendom, tako da ako ideš van tih termina nećeš imati nikakvih problema... [ _djevojka_ @ 18.10.2006. 17:52 ] @
@ventura,
Oke, znaci prosetati i do Ikki Bar-a. :) Mada i to moze biti fast food. Zavisi sta buckaju. :) Citat: 3-4 puta mi se desilo da imaju baš lošu ribu (loša riba za sushi je ona koja stoji 3-4 dana), ja tamo idem najmanje jednom nedlejno kad sam u Beogradu, tako da su tih par ispada i oprostivi... A losa riba - ti si primjetio da je bezze i nisi je pojeo, ili primjetio da jeste, pojeo i imao problema poslije toga? Hvala jos jedanput na odgovorima, nisam ocekivala ekspres. [ Stefano @ 18.10.2006. 18:33 ] @
Citat: ventura: Nije stvar u tome da li ćeš se najesti kao stoka, ili ćeš normalno jesti... Stvar je u tome što je to jako skup restoran, sa jako kvalitetnom hranom, i prava je šteta ne probati sve što raznovrsnije stavke sa menija... A najesti se možeš i kod bucka, ako ti je do najedanja... Slazemo se Ventura, ali nije poenta probati u jednom rucku ili veceri sve sto imaju na meniju. Nadam se da me kapiras. Za rucak ili veceru kakve ja jedem u Langousti dovoljno je 60-70 eur, ajde da zaokruzimo na 80 eur. A ako hoces da probas sto vise stavki sa menija, i 5 cigli moze da bude malo. Jednostavno ja ne mogu da jedem i predjelo i glavno jelo, i posle desert, recimo na cruiseru MSC musica (www.msccrociere.it) na jednom rucku predjelo je bilo spagete sa jastogom, a glavno jelo biftek, ja sam pojeo predjelo a od bifteka sam uzeo jedan zalogaj, jel mi je stomak bio prepun, naravno desert nisam ni pomislio da narucim posle toga. Jednom jedes rakove, jednom hobotnicu... ne mora sve i odmah. [ ventura @ 18.10.2006. 18:56 ] @
Citat: _djevojka_: @ventura, Oke, znaci prosetati i do Ikki Bar-a. :) Mada i to moze biti fast food. Zavisi sta buckaju. :) A losa riba - ti si primjetio da je bezze i nisi je pojeo, ili primjetio da jeste, pojeo i imao problema poslije toga? Nema šanse da ja odbijem da jedem suši, pa taman i riba 10 dana stajala na suncu :) Kad kažem loša riba, to znači da nije sushi grade, jer za to treba stvarno vrhunski kvalitet i vrhunski sveža riba. Ja primetim kada riba nije dobra, a verovatno neko ko ne jede sushi stalno ne bi ni mogao da primeti razliku ... Al takvi ne bi primetili ni razliku između yellowtale i obične tune, tako da to stvarno i nije toliko bitno :) Inače ja sushi pravim i u kućnoj varijanti, sve sastojke osim ribe kupujem u Londonu, a ribu na par mesta obično kako bi bio siguran da uzimam najsvežije: http://www.dvukovic.info/Sushiveera/index.html @Stefano: Karpaćo od tune i čorba sumnjam da mogu da budu problem bilo kome.. To i služi da ti otvori apetit, i po nekom pravilu predjelo i glavno jelo ne treba da sadrže iste stvari.. [ operacija @ 18.10.2006. 20:21 ] @
Recimo Klopka, ne znam tacno kako se zove ulica ali je nastavak Batutove i nalazi se pre Vojislava Ilica. Klopa je odlicna a cene su Dz.
Malo bolji ambijent je u Sindjelicu. Preporuka. Drug mi je bio pre neki dan u Taboru i kaze da je i tamo odlicno. Eto. [ MyWay @ 18.10.2006. 22:36 ] @
[ ventura @ 18.10.2006. 23:02 ] @
Citat: MyWay: Što si se baš za ovo vino u'vatio???????? Pa to je neko solidno belo vino, nije ni Chateau d'Yquem, a nije ni neki domaći bućkuriš tipa Rubin ili Navip... [ MyWay @ 18.10.2006. 23:17 ] @
Nisam probao Terru Lazaricu - možda si u pravu, ali koliko sam video kartu imaš Trijumf - a košta poprilično manje
E sad videh na Langustovom sajtu: Citat: Slow food, slow life. Take it easy! Život je lep! Brilijatno glupo [ ventura @ 19.10.2006. 09:26 ] @
Citat: MyWay: Nisam probao Terru Lazaricu - možda si u pravu, ali koliko sam video kartu imaš Trijumf - a košta poprilično manje Sva domaća vina su smešna... To su najobičniji bućkuriši, koje proizvode neznalice, i sa totalno zastarelom i nekvalitetnom tehnologijom. Kad kažemo da je neko naše vino odlično, koliki ono rating može da ima? Maksimum maksimuma 80 poena. Poznata vina tipa Vranjac i sl. su u rangu 75-80, dok to smeće od tera lazarike može da ima max 75... Uporedit to sa nekim osrednjim Francuskim ili Italijanskim vinom, koje ima redovno 80-85 poena, je blago rečeno smešno... Sa lokalnih prostora mislim da jedino neka pojedina Hrvatska vina imaju šansu, a vina tipa Srbija, Makedonija ... To zaslužuje samo pakovanje u tetrapak... [ ton_majstor @ 19.10.2006. 10:27 ] @
Ovaj, ako hoću da izvedem porodicu na večeru, a da me ne košta ruku i nogu, odemo u "Polet", prekoputa SKC-a. Mirno, čisto, onako baš za srednju i stariju generaciju "non-fancy" izvornih Beograđana. Sveža riba, plodovi, solidno točeno vino (imam odbojnost prema kiselim vinima)... sve ukusno i povoljno.
E sad, nije za vas kojima vina koštaju 4000 dinara flajka, i jedete rakove, ali girice su im nenadmašne! Lignje u oba oblika takođe! Jedemo tamo godinama, nikada nam nije servirano nešto bajato, pokvareno ili gadno... jednom sam primetio nešto sitno oko pripreme, ODMAH su mi doneli drugo. Ah, DA! Escajg i stolnjaci su BESPREKORNI, što me uvek prvo zanima (gledam viljuške u odsjaju lampi)! Uf, idem uskoro! Njam! offtopic: U kontra-kategoriju, za izbegavanje... je nekada SJAJAN "Pink", na Ceraku... koji je bio reper za opako ŽDRANJE pre nekoliko godina a sada je spao na to da reciklira nepojedenu hranu! ZA IZBEGAVANJE! Nit' ukusno, nit' zdravo, nit' jeftino, a bezveze i mesto, tj. pogled! Pozdrav! [ Ivan Dimkovic @ 19.10.2006. 10:54 ] @
Citat: MyWay Samo onom ko voli praaavi karpaćo :-) I second that :-) Hehehe [ DaliborP @ 19.10.2006. 12:14 ] @
Citat: DaliborP: ABC grill u Zemunu, mislim da je Hilandarska ulica ili tako nesto, ubedljivo najbolja hrana u Beogradu, nemojte da vas zavara izgled. Ispravka ABC grill se nalazi u Ohridskoj ulici u Zemunu, malo je zavuceno ali moze da se nadje. Evo nasao sam i telefon za rezervacije: 011 3166 816 "Grill" u imenu restorana nema nikakve veze sa rostiljom, hrana je vrhunska, bolju u Beogradu nisam jeo. Klasu vise u odnosu na Zabar ili Maderu. Doduse malo je skuplje,ali isplati se. Preporucujem: - biftek u testu sa sosom od bundeve - rolovana piletina punjena baziliko pestom i suvim smokvama - biftek na piru od brokolija i sos od pecenih lesnika - curetinu sa mlincima u gorgonzoli Za hrabrije: - teletina u sosu od banana - biftek u sosu od kivija Sve to uz pristojni Makedoski Vranac ili bocu Radovanovica oko 4k za dvoje. Pozdrav [ ventura @ 19.10.2006. 14:47 ] @
Inače, ovo se zove svež karpaćo... Restoran Opat na Kornatima, sabljarku su tek izvadili iz mora i doneli kod nas na sto...
Nije prošlo ni 30 minuta otkako je izvađena iz vode, pa do serviranja na tanjiru... [ MyWay @ 19.10.2006. 17:48 ] @
Citat: ventura: Sva domaća vina su smešna... To su najobičniji bućkuriši, koje proizvode neznalice, i sa totalno zastarelom i nekvalitetnom tehnologijom. Kad kažemo da je neko naše vino odlično, koliki ono rating može da ima? Maksimum maksimuma 80 poena. Poznata vina tipa Vranjac i sl. su u rangu 75-80, dok to smeće od tera lazarike može da ima max 75... Uporedit to sa nekim osrednjim Francuskim ili Italijanskim vinom, koje ima redovno 80-85 poena, je blago rečeno smešno... Sa lokalnih prostora mislim da jedino neka pojedina Hrvatska vina imaju šansu, a vina tipa Srbija, Makedonija ... To zaslužuje samo pakovanje u tetrapak... Auuuuuuf, grešiš sinko, ali baš mnogo. Kod nas je nije problem ni područje ni znanje ni kvalitet - samo konstantno održanje istiog kvaliteta. (npr Krokan). Isto važi za sve ex-SFRJ, tako da je čisto foliranje isticati Hrvate u odnosu na druge A žabarska vina, pogotovo 'osrednja' kako kažeš su daleko od kvaliteta koje mi ovakvi kakvi smo, možemo pružiti. Opet kažem, naruči sledeći put Trijumf umesto žabara, pogotovo ako je onaj Trijumf iz hrastovine :-) [ Tyler Durden @ 19.10.2006. 18:51 ] @
Sta je to karpaćo?
[ ventura @ 19.10.2006. 18:54 ] @
Citat: MyWay: Auuuuuuf, grešiš sinko, ali baš mnogo. Kod nas je nije problem ni područje ni znanje ni kvalitet - samo konstantno održanje istiog kvaliteta. (npr Krokan). Isto važi za sve ex-SFRJ, tako da je čisto foliranje isticati Hrvate u odnosu na druge A žabarska vina, pogotovo 'osrednja' kako kažeš su daleko od kvaliteta koje mi ovakvi kakvi smo, možemo pružiti. Opet kažem, naruči sledeći put Trijumf umesto žabara, pogotovo ako je onaj Trijumf iz hrastovine :-) Pa kod proizvodnje vina je upravo održavanje istovetnog kvaliteta ono što je najskuplje i najcenjenije ... Idući tom analogijom, i ćorava koka ubode po neko zrno... Uzmeš recimo seriju iz jedne berbe, sve super, aj da kažemo ok vino, uzmeš flašu iz druge serije, ili nedajbože berbe, a ono nema veze sa vezom... [ ventura @ 19.10.2006. 20:23 ] @
Citat: Tyler Durden: Sta je to karpaćo? Presna riba u marinadi, ili samo prelivena nekim sosom, ili oboje zajedno... [ Tyler Durden @ 19.10.2006. 21:13 ] @
Presna?! :)
Interesantno, ali ne vjerujem da bi mi se svidjelo. Jel neka posebna vrsta ribe ili moze bilo koja? [ MyWay @ 19.10.2006. 22:17 ] @
Citat: Tyler Durden: Sta je to karpaćo? Google: "carpaccio" :-) Citat: ventura: Pa kod proizvodnje vina je upravo održavanje istovetnog kvaliteta ono što je najskuplje i najcenjenije ... Idući tom analogijom, i ćorava koka ubode po neko zrno... Uzmeš recimo seriju iz jedne berbe, sve super, aj da kažemo ok vino, uzmeš flašu iz druge serije, ili nedajbože berbe, a ono nema veze sa vezom... Održavanje istovetnog kvaliteta decenijama a ne godinama i berbama... [ ventura @ 19.10.2006. 22:48 ] @
Citat: MyWay: Održavanje istovetnog kvaliteta decenijama a ne godinama i berbama... Pa naša vina ne mogu da zadrže istovetan kvalitet ili ukus u različitim berbama a kamoli različitim decenijama... Generalno, kvalitet i ukus vina treba da se poboljšavaju vremenom, i sigurno je da su generalno danas vina kvalitetnija nego recimo 60-tih godina.. Recimo ja masovno konzumiram Caldirola vino, odnosno pinot bianco venetto mi je neki favorite.. To je najobičnije mass production stono vino sa geofrafskim poreklon, znači ništa specijalno, cena je džabaka, a jeftinije je od mnogih domaćih "vrhunskih" vina sa geografskim poreklom ... I samo da napomenem, ne postoji dobro a jeftino vino... postoji samo obrnuto... [ Ivan Dimkovic @ 20.10.2006. 00:52 ] @
Citat: Ventura Presna riba u marinadi, ili samo prelivena nekim sosom, ili oboje zajedno... Ne ne ne ne ne za mene je carpaccio ipak pre svega tanko secena ziva govedina sa parmezanom, limunom, rukolom i maslinovim uljem ;-) Tuna... ajd, so so ... al beef je beef :-) [ ventura @ 20.10.2006. 09:46 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Ne ne ne ne ne za mene je carpaccio ipak pre svega tanko secena ziva govedina sa parmezanom, limunom, rukolom i maslinovim uljem ;-) Tuna... ajd, so so ... al beef je beef :-) U Nobu služe i kobe beef ;) [ madamov @ 20.10.2006. 09:55 ] @
Citat: U kontra-kategoriju, za izbegavanje... je nekada SJAJAN "Pink", na Ceraku... koji je bio reper za opako ŽDRANJE pre nekoliko godina a sada je spao na to da reciklira nepojedenu hranu! ZA IZBEGAVANJE! Nit' ukusno, nit' zdravo, nit' jeftino, a bezveze i mesto, tj. pogled! Dobro da si to postovao, nisam bio tamo sigurno više od dve godine, baš sam se pitao kako je sada. A mogao sam da završim pre jedno desetak dana, umesto toga odosmo kod "Čedića" i nismo se pokajali. [ Kety011 @ 02.06.2008. 12:01 ] @
nikad nije kasno :)
italijanski restoran Giardino u ulici Vojvode Dobrnjca prijatna i romanticna atmosfera, klopa fenomenalna, +vina par linkova koji opisuju: http://www.myspace.com/giardino_trattoria http://www.b92.net/zivot/restorani.php?nav_id=296184 pozdrav [ Laza80 @ 20.03.2009. 14:11 ] @
Moja preporuka za restoran Šumatovac u Makedonskoj ulici. Izuzetno prijatno iznenađenje.
[ olivera.m @ 17.05.2009. 17:07 ] @
Moze li mi neko reci kakva je atmosvera u srpskoj brvnari i koja je vrsta muzike
[ Boobec @ 18.05.2009. 09:37 ] @
Citat: olivera.m: Moze li mi neko reci kakva je atmosvera u srpskoj brvnari i koja je vrsta muzike Pa rece nesto covek iznad... Ja sam bio sa drustvom pre 15ak dana, sedeli na terasi, muzika nije bila uzivo verovatno jer je bilo preko dana, ali pustali su nesto tipa Legende...Ambijent je super (etno), konobari ljubazni, lep pogled...preporuka [ nick2 @ 18.05.2009. 19:14 ] @
devetka i ozon na Kosutnjaku preporucujem od srca, mada vise devetku
[ Flo33 @ 18.05.2009. 19:44 ] @
Toplo preporučujem restoran Srpska kuća ( nadam se da nisam pogrešio) na Savi, pre Obrenovca-tj na ulasku, skrene se desno prema reci kod hotela Obrenovac. Ambijent, kuhinja, cene ponekad komarci
[ mobilenrg @ 19.05.2009. 08:04 ] @
Izmedju ostalih preporucujem Kumbaru.
[ noki@ @ 25.07.2009. 05:43 ] @
Franš il obnovljeni restoran bahus
Meni su i jedan i drugi prelepi, sta biste vi izabrali? [ ymarko @ 27.07.2009. 08:25 ] @
Najveci izbor restorana u Beogradu mozete pronaci ovde.
[ Neo85 @ 28.05.2010. 15:35 ] @
Svakako treba posetiti Little Bay iza Narodnog pozorista, cene prihvatljive, klopa odlicna, a atmosferu treba doziveti. Evo licnih utisaka iz Little Bay-a.
[ 101010 @ 28.05.2010. 17:41 ] @
^Bio 2x, ocajna usluga, treci put, ne hvala. Steta nisu losa jela...
[ magnat @ 28.05.2010. 21:49 ] @
Restoran K2 Dzona Kenedija na Novom Beogradu, vishe od 10 godina kvalitetna usluga, mnoga slavlja kako porodicna tako i poslovna, samo rechi hvale.
[ Neo85 @ 29.05.2010. 00:17 ] @
Citat: 101010: ^Bio 2x, ocajna usluga, treci put, ne hvala. Steta nisu losa jela... Cudno, ja sam bas bio zadovoljan uslugom, posebno mi se svidela fora na balkonu kako zoves konobara. U svakom slucaju vredi posetiti, bar zbog neobicnog enterijera i muzike. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|