[ Nenad Vranjanac @ 19.08.2006. 01:58 ] @
pazite koju vest prenose medijske kuce:

Citat:
Istovremeno, u policiji je počela da kruži priča i da su ******** pre mesec dana u Beogradu prodali skupoceni, crveni "alfa romeo" sa šesnaest cilindara, kao i da je poznato ime kupca automobila.

e sad, da li mozete da nadjete nelogicnost (a nema veze sa kriminalom i politikom)???
procitao sam da je alfa imala takve prototipove, ali... hm?
a vest se pojavila i po ozbiljnim medijima. pa bih voleo da znam da li ovako nesto uopste postoji?
[ despotbg @ 19.08.2006. 14:50 ] @
tesko. Mislim da je potpuno nepotrebno da auto ima 16-cilindricni motor,cak i lose.Znam da je 8-cilindricni motor umnogome bolji od 12-cilindricnog...E sad moguce je da ja nista ne znam
[ Nabukodonosor @ 19.08.2006. 15:57 ] @
jbt, 16 cilindara?!? Pre 50 godina su se pravili takvi motori i Alfa je imala jedan takav, ali sada...ne znam. Mozda je to neki od tih starih modela.
[ Java Beograd @ 21.08.2006. 10:57 ] @
Ma to je 16 ventila, tj. 4 ventila po cilindru, sto je danas sasvim normalno cak i za automobile srednje kategorije.

60-tih su u Americi pravljeni automobili sa 8 i 10 cilindra, i poneki, bas retko sa 12 cilindra, ali to su bili zaista ogromni motori za ogromne autiomobile. U medjuvremenu je mnogo napredovala i tehnologija i tehnika tako da danas veoma retko, samo najzahtevniji i najskuplji imaju 8 cilindra, moćni motori za ekstra limuzine imaju 6 a svi ostali 4 clinidra.
[ Sasa_NS @ 21.08.2006. 12:12 ] @
Citat:
[url=/p1252575]U medjuvremenu je mnogo napredovala i tehnologija i tehnika tako da danas veoma retko, samo najzahtevniji i najskuplji imaju 8 cilindra, moćni motori za ekstra limuzine imaju 6 a svi ostali 4 clinidra.

Najskuplji sportski modeli (McLaren F1, mnogi Ferrari modeli, Lamborghini...) i velike limuzine (Mercedes 600 i slični) imaju i danas motore sa 12 cilindara...
[ despotbg @ 23.08.2006. 00:56 ] @
Da da imaju često 12cilindara ali nikad 16. Čak je i dvanaes nepotreno... Čovek je def. mislio na cilindre a ne na ventile. Nije nikakva vest da kola imaju 16 ventila
[ Nenad Vranjanac @ 23.08.2006. 02:05 ] @
ma znam ja to, svaka bolja alfa i nissan imaju 16v+twincam- oni su valjda medju prvima poceli to da rade?
ali bre u vestima pise ladno 16 cilindara. fora i jeste u tome sto mi je ovakva vest normalna za zutu stampu, ali kad se radi o ozbiljnim kucama, treba valjd da provere sta pisu, pre nego to objave i to bez navodnika.
[ NastyBoy @ 23.08.2006. 02:40 ] @
Pa gde je tu logika da Alfa sa 16 ventila bude "skupocena", Alfe su jeftine, narochite takve.
Mozhda zato shto je crvena? :)

PS
O kom se tu uopshte radi? Ko je to prodao?
[ Nenad Vranjanac @ 23.08.2006. 14:04 ] @
ma nije poenta u tome ko je prodao i kako, nego kako objavljuju kao vest nesto sto je vise trac, tj:
kako mozes ozbiljno da shvatis medije koji objave tako nesto a da ne stave bar navodnike?