[ Floydian @ 27.08.2006. 23:10 ] @
U poslednjih par meseci razmišljam o kupovini ili izgradnji nekretnine(50-70m2) na crnogorskom primorju,pa me zanima kako najjeftinije doći do toga.Pre svega me interesuje:

1.Koja je cena placeva?Ne mora da bude kraj plaže,ali ni sat vremena vožnje do plaže!
Zanima me deo oko Sutomora i Boko-kotorski zaliv,jer su cene verovatno niže nego u Budvi i Herceg Novom.

2.Da li prvo kupiti plac,pa onda polako početi sa gradnjom objekta,ili kupiti gotov objekat(stan ili manju kuću)?

Unapred zahvalan!

[ smfilip @ 27.08.2006. 23:17 ] @
sanse da dobijes dozvolu za gradnju na CG primorju su ti ravne 0...been there...najjeftinije ti je da kupis stan u izgradnji,sad ima dosta takvih agencija koje prodaju takve stanove
[ broker @ 28.08.2006. 07:35 ] @
Probaj provereni crnogorski mtod, nadji gotov stan ili kucu koja je u vlesnistvu Srbina (iz Srbije), remni rameno u vrata, uleti, izvadi utoku i kazi "A velju, djeticu, ovo je sad moje!" Vodi racuna o naglasku da te ne provale.
[ Fuzz @ 28.08.2006. 07:41 ] @
Mislim da je shiptarska metoda efektnija....
[ tosa @ 28.08.2006. 11:33 ] @
Šta god radio, ne kupuj ništa u izgradnji... Može lako da se desi da se nikada ne završi!
[ broker @ 28.08.2006. 12:42 ] @
Siptarska metoda je mnogo skuplja, mada im ni Rusi nisu daleko.
[ veljadj @ 28.08.2006. 15:33 ] @
Ja imam kucu blizu Igala,vratio sam se pre 10 dana i mogu ti reci da si zakasnio jer Rusi a i ostali kupuju a za cenu ne pitaju tako da prodaju i oni koji nisu ni planirali a cene su otisle do neba tako da ne znam sta da ti kazem...
[ Floydian @ 28.08.2006. 19:29 ] @
Citat:
smfilip: sanse da dobijes dozvolu za gradnju na CG primorju su ti ravne 0...been there...najjeftinije ti je da kupis stan u izgradnji,sad ima dosta takvih agencija koje prodaju takve stanove

Tako sam otprilike i mislio.
Nasao sam neke kuce u Sutomoru koje su poprilicno povoljne(400€ m2).

Koja je cena stanova u izgradnji(m2)?
Nigde ih nisam nasao.

Citat:
veljadj: Ja imam kucu blizu Igala,vratio sam se pre 10 dana i mogu ti reci da si zakasnio jer Rusi a i ostali kupuju a za cenu ne pitaju tako da prodaju i oni koji nisu ni planirali a cene su otisle do neba tako da ne znam sta da ti kazem...

Zbog toga sam i planirao da požurim!!!I ja sam čuo mnogo stvari o tome kako Rusi i Albanci kupuju čitava sela i brda i da ne pitaju za cenu.Jbg!!!Nadam se da još nije kasno!!?

[ su27killeryu @ 29.08.2006. 08:42 ] @
A kakvo je to okruzenje?!
[ Milos niks @ 29.08.2006. 15:55 ] @
Rusa ima koliko hoces , a vala i siptara , ja dole ni za 100 kvm nebi kupio , mislim da moram da zivim dole.
Mozda kao investiciju , ali onda poznavajuci priliike idu i ucene i namestanja pri prodaji .... tako da nista od toga

Kupis lepo u dubai-u stan od 50kvm , lux za 15.000 dolara i nosis hranu odavde :)
[ hecky @ 29.08.2006. 20:45 ] @
Ovaj, u Dubaiu ne mozes kupiti nekretninu, ako nisi Arabljanin .

Cak ni poznati hoteli nisu u vlasnistvu kompanija vec ih iznajmljuju na 99 god i sl.

Salu na stranu, svi su izgledi da se ponoviti situacija sa hrvatskog primorija... cene skoce u nebo, sve sami stranci vlasnici, a Hrvati dolaze kao gosti na more .

Takodje, bas mi bilo drago da Siptari pokupuju nekretnine dole, jer su mnogo bolji ugostitelji od Crnogoraca (bio sam na Adi Bojani prosle godine i mnooogo je bolja usluga,... i jeftinija nego u Crnoj Gori... shala mala ... u odnosu na HN npr.)
[ tune @ 30.08.2006. 10:14 ] @
Citat:
Milos niks: Kupis lepo u dubai-u stan od 50kvm , lux za 15.000 dolara i nosis hranu odavde :)

Nece moci: za 15000 dolara u Dubaiju mozes sam da iznajmis neku rupu od stana na godinu dana.
Zabaci jos neku '0' na 15K$ za kupovinu "50kvm-lux" ;)

Citat:
hecky: Ovaj, u Dubaiu ne mozes kupiti nekretninu, ako nisi Arabljanin

Od pre 2 godine stan u Dubaiju moze da se kupi ako nisi Arabljanin a imas kintu.
Upravo sad menjaju i taj 99 godina zakon i zakon o nasledstvu nekretnina kad je expatriate vlasnik.
[ Ivan Dimkovic @ 30.08.2006. 10:48 ] @
Molim geopoliticke analiticare amatere da svoje strateske analize situacije u regionu i komparativne analize ostave za neke druge forume, ili za svoj eventualni konsultantski biznis.

Hvala.

Poruke takve sadrzine su sada obrisane.

[ hecky @ 30.08.2006. 12:49 ] @
@tune

Hvala za ispravku, nisam znao da su ukinuli taj zakon.
[ broker @ 30.08.2006. 16:26 ] @
Ivane, ne brises off-topic, ali brises poruke jer se ne slazes sa stavovima koji su izneseni i jos vredjas.

To samo Administrator moze sebi da dozvoli.

[ Srdjan Marinkov @ 05.09.2006. 01:41 ] @
Bio sam ove godine u DOBRIM VODAMA (12 km južno od Bara) i provereno znam da za 15ak soma € možeš da kupi spratnu kuću od stotinak kvadrata. Inače, mesto je sasvim OK ima preko 2000 kuća, meštani kojih je jako malo su šiptari a sve ostalo je vlasništvo ljudi, ,uglavnom, iz Srbije. A dozvolu za gradnju je, bar u ovom mestu, izuzetno lako dobiti.