[ flylord @ 04.09.2006. 09:47 ] @
Na zalost, desavaju se tragedije i ljudima koji su ovaj svet ucinili lepsim i barem malo ga priblizili prirodi. :( :( :( :( :(

Citat:
Mr Irwin, 44, was killed by a stingray barb to the chest while he was filming an underwater documentary in Queensland's Great Barrier Reef.

Paramedics from the nearby city of Cairns rushed to treat him at the scene but were unable to save him.

Mr Irwin was known for his television show The Crocodile Hunter and his work with native Australian wildlife.

Police in Queensland confirmed the naturalist's death and said his family had been notified. Mr Irwin was married with two young children.

"It is believed that Mr Irwin collapsed after being stung by a stingray at Batt Reef off Port Douglas at about 1100 (0100 GMT)," a police statement quoted by AFP news agency said.

"His crew called for medical treatment and the Queensland medical helicopter responded. However Mr Irwin had died."

The stingray is a flat, triangular-shaped fish, commonly found in tropical waters.

Steve Irwin with his wife, Terri, in 1999
Mr Irwin's documentaries were shown around the world
It gets its name from the razor-sharp barb at the end of its tail, coated in toxic venom, which the animal uses to defend itself with when it feels threatened.

Although deadly, such attacks on humans are a rarity. David Penberthy, editor of the Sydney Daily Telegraph, told the BBC he had never heard of anyone in Australia being killed by a stingray before.

"You know we still at this early stage don't know what type of stingray it was, or, you know I guess given the bloke's track record, whether he was getting up close and personal with it as well," Mr Penberty said.

"Or whether it was just a total freak accident and in the course of making this nature documentary he just ended up being attacked."

Izvor BBC
[ mrkidivx @ 04.09.2006. 11:13 ] @
Šteta, lik je stvarno bio cool.
[ petar_ns @ 04.09.2006. 11:17 ] @
Ovo je prva vest koju sam cuo nakon sto sam se probudio. Nije lep nacin da se zapocne dan. Treba mu se diviti za sve sto je postigao u zivotu. Mada, moglo se ocekivati da ce okoncati zivot snimajuci dokumentarac. Bar je poginuo radeci ono sto voli. Svaka cast za sve sto je uradio u zivotu.
[ abishai @ 04.09.2006. 11:55 ] @
Ma daj, nema sanse :(

Odoh da bacim pogled na tv
[ dr.NPN @ 04.09.2006. 12:17 ] @
Evo, sad procitah na be92.

Ovaj, cini mi se da je ovakva teme vec bila jednom, neka dezinformacija je bila u pitanju, ali ne mogu da je nadjem. Seca se neko?
[ ton_majstor @ 04.09.2006. 12:19 ] @
Auuuu, strašno! Kakav kraj!!!

Mada, kapiram da je mučenik maltene i trebalo tako da skonča, umesto u krevetu, u 80 godina! Zamislite, ubila ga RAŽA! A tolike krokodile jahao i otrovne zmije i guštere hvatao! Ccccc...

Onaj Rex Hunt ulovi tolku ribu, pa ga eno penzioner, a ovaj zaroni baš sada, pa nastrada! Cccc...

Bog mu dao Rajsko Naselje!

Pozdrav!
[ sasha-SE @ 04.09.2006. 12:22 ] @
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

evo sada placem :(
[ Fuzz @ 04.09.2006. 12:29 ] @
Jbt, stvarno, raaaaza....
Bio je lik...
[ sk300 @ 04.09.2006. 12:30 ] @
ma bio je legenda! steta.... :,,,,,((((((((
[ voja_pfc @ 04.09.2006. 12:35 ] @
Tragedija.......

Na veliku zalost, uvek je postojala sansa da se to desi.
Sjajan lik....
Bas me je potresla vest... :((

Neka mu je laka crna zemlja...
[ abishai @ 04.09.2006. 12:37 ] @
evo vrti se vest na bbc-u... bas bezveze... on je prvi poceo sa tim emisijama i imao je najbolje....

i pored svih onih fora kada je skakao na korkodile itd... da pogine ovako...

[Ovu poruku je menjao abishai dana 04.09.2006. u 13:50 GMT+1]
[ boki @ 04.09.2006. 12:45 ] @
U principu ne gotivim emisije sa zivotinjama ali njega sam uvek voleo da gledam....

Bas mi je zao... lik je bio kralj.
[ Mikky @ 04.09.2006. 12:54 ] @
Rip :(
[ Not now, John! @ 04.09.2006. 13:00 ] @
Strašno. Baš mi je žao. Volio sam njegove emisije. Tako ih je vodio da uz njega zavolite i najopasniju zmiju otrovnicu. RIP :(
[ ventura @ 04.09.2006. 13:04 ] @
Žao mi je čoveka, ali nije da je ovakva vest bila skroz neočekivana. On se je ipak bavio prilično rizičnim poslom.
[ Miča @ 04.09.2006. 13:05 ] @
Neka mu je laka zemlja! Nisam skoro video nekog ko je više približio ljude životinjama. Bio je Car!
[ tdjokic @ 04.09.2006. 13:17 ] @
Ali strasno je da je poginuo nesrecnim slucajem, koji je izuzetno redak. Ocevidac i prisutan svedok, kaze: ""He came on top of the stingray and the stingray's barb went up and into his chest and put a hole into his heart," said Stainton, who was on board Irwin's boat at the time."

Ne razumem se u te zivotinje, ali da ga je ujela u nogu, kao sto se to obicno desava, mozda ne bi preminuo, ali ovo - direktno u srce, uzas.
[ ctrl alt del @ 04.09.2006. 13:27 ] @
Za njega se pričalo pre par meseci da ga je pojeo krokodil pred publikom, pa se ispostavilo da vest nije tačna.
Možda opet vakrsne...
U svakom slučaju celog života je tražio vraga i najzad ga je našao.

@tdjokić: Raže ne ujedaju. Neke vrste imaju jednu ili dve "žaoke" ispod repa kojima mlataraju na sve strane kada su u opasnosti. Ova bodlja je povezana sa otrovnom žlezdom, ali mislim da otrov nije smrtonosan (bar kod jadranskih vrsta). Pretpostavljam da se ovo desilo van vode (na obali ili u čamcu) pošto ne verujem da raža može da nanese u vodi tako duboku ubodnu ranu.
[ fanfon @ 04.09.2006. 13:29 ] @
Oce to pod stare dane kad popusti koncentracija. Secate li se one epizode sa bebom? Vec tada mu je zena opasno zapretila...
[ deki77 @ 04.09.2006. 13:50 ] @
Citat:
Poginuo „lovac na krokodile” Stiv Irvin
stana - 4. septembar 2006.
Australijski istraživač Stiv Irvin, poznat na televizijskom kanalu "Animal planet" po emisijima o krokodilima, poginuo je tokom snimanja jedne dokumentarne emisije pod morem na severu Australije, kada ga je u grudi udarila raža sa žaokom na repu, javile su svetske agencije. Irvin (44) je poginuo dok je snimao dokumentarni film, preneli su australijski mediji. Lokalni ronilac Stiv Edmondson rekao je da je Irvin umro od udara raže i dodao da je najverovatnije imao srčani udar. Irvin je postao poznat po tome što je hrabro hvatao krokodile i druge reptile u prirodi, a 2004. godine bio je na udaru kritika, jer je prikazan kako u jednoj ruci drži svoju jednomesečnu bebu, a u drugoj ruci hrani krokodila. Irvin je snimio više od 50 emisija "Crocodile Hunter" na kanalu "Animal planet" i stekao svetsku slavu. (Beta)

izvor BETA
[ Corey @ 04.09.2006. 14:15 ] @
Strašno sam ga gotivio :((
slava mu
[ Aleksandar Marković @ 04.09.2006. 14:25 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Irwin

[ sasha-SE @ 04.09.2006. 14:51 ] @
Jos ne mogu da dodjem k sebi!

Ovaj covek mi je bio idol!
[ _djevojka_ @ 04.09.2006. 15:25 ] @
Citat:
ctrl alt del: @tdjokić: Pretpostavljam da se ovo desilo van vode (na obali ili u čamcu) pošto ne verujem da raža može da nanese u vodi tako duboku ubodnu ranu.

Pa desilo se u vodi. Irwin je plivao tacno iznad njega; non-stop se vrte izjava njegovog menadzera koji je imao press konferenciju. Znaci, covjek je gledao svojim ocima kako ovaj biva pogodjen.
[ Silenoz @ 04.09.2006. 15:26 ] @
Bolje i ovako da je skončao nego od bolesti u krevetu, nekako baš u njegovom fazonu. Sve u svemu: RUST IN PEACE. (nije greska u kucanju)
[ losmipfc @ 04.09.2006. 15:36 ] @
Covjek je bio legenda. Njegovi dokumentarci su bili savrseni. Njegovo uzbudjenje prilikom susreta sa raznim zivotinjama, ne moze se opisati...

Njegova izjava sve govori:

Steve Irwin: "I have no fear of losing my life - if I have to save a koala or a crocodile or a kangaroo or a snake, mate, I will save it."

RIP
[ bugsu @ 04.09.2006. 15:45 ] @
zao mi je lika , jest da je bio loood ali mi ga zao :(
nemogu da verujem
[ Silenoz @ 04.09.2006. 15:46 ] @
baš ga vidim kako viče u masku sa smeškom..."itc gorđs, isnt it bjutiful"....a onda ubod....
[ X Files @ 04.09.2006. 16:07 ] @
Ja sam ga već jednom prošle godine (kad sam naseo dezinformaciji) bio prežalio...

Sada je izgleda stvarno, čim ga je i Wikipedia sahranila:
http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Irwin

Šteta, bio je lik.

P.S.

Pročitajte za dužinu repa ("žaoke"), kažu da može da bude i do 10 inči... Prema tome...
[ Kosta ******um Rex Persia @ 04.09.2006. 17:29 ] @
Evo i ja čuh pre pola sata. Ne znam šta da kažem, voleo sam da gledam njegove ludorije na Animal Planetu, jednostavno nemoguće je bilo odoleti njegovim emisijama. Način na koji je radio se toliko razlikovao od njegovoh kolega, da će se to još dugo dugo pamtiti. Stiv, neka ti je laka zemlja, amin.

Pa gde baš raža da ga ubije, najbezopasnija od svih opasnih životinja koje je proučavao. Prokletstvo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ -sfx- @ 04.09.2006. 18:09 ] @
Obožavao sam njegovu emisiju, a te stvari me nimalo ne zanimaju. Uvek kad vidim krokodila, na slici ili uživo, Stiv Irvin je prvo što mi padne na pamet. Slava mu!
[ Marko_L @ 04.09.2006. 18:55 ] @
Eh, kakva ironija. Pa ovo je kao kad bi prvak sveta u dubinskom ronjenju poginuo utopivši se u kadi. Nemam reči. Njegove emisije su jedino što sam mogao da gledam kada je životinjski svet u pitanju. RIP.
[ sasha-SE @ 04.09.2006. 19:36 ] @
ima u 9 intervju(neki stariji) sa STIVOM...na cnn-u
[ M-84 AB1 @ 04.09.2006. 19:44 ] @
Kakve je stvari covek radio na tv-u, pomislio sam da je nedodirljiv. Uvek na ivici, ali za dlaku. Medjutim, jbg...
Stvarno sam ubedacen. On je to poceo, sad su svi neki lovci na zmije i sve to... Ali on je bio prvi!

Bog da mu dusu prosti.
[ []-_-[] @ 04.09.2006. 20:03 ] @
Citat:
Ali on je bio prvi!

i poslednji!

Strasan covek imao je M*** a poginuo bas ovako
raza u srce a jojjj
sanse da se ovako nesto desi mu 1000000:1
:'(
RIP
[ Mitrović Srđan @ 04.09.2006. 20:23 ] @
RIP

bas tuzna vest maximalno:(
Bio je cist genije.
[ Darko Prelic @ 04.09.2006. 21:57 ] @
Počivaj u miru,..

Slava mu i hvala.
[ Ave @ 04.09.2006. 22:17 ] @
Jako jako tuzna vest. RIP
[ EagleOne @ 05.09.2006. 00:10 ] @
Stvarno nezaboravan lik.

Glavna fora njegovih emisija je bio bas on, ne toliko sto se rvao sa zivotnjama, bivao ujedan itd. vec ta energija, stalni osmeh, stalno pozitiva, svakom poslu bi prisao sa elanom, radoznaloscu, svaki put bi se istinski odusevio nekom krajoliku, zivotinji, njenom ponasanju, svaki put bi uneo 101% energije u pustolovinu. Ma kao dete kad prvi put otkriva svet. Ponekada bih pomislio da je na nekim drogama, ili je imao lobotomiju, kome nije zaustavio pogled na tv-u onaj konstantan osmeh i sjaj u ocima. Bas smo skoro nesto o njemu pricali i slozili se, da se rodio u Srbiji pitanje je gde bi zavrsio :). Mislim da je bio dobar covek, dete :).

dobar link : http://www.news.com.au/story/0,23599,20349888-2,00.html

[ DjoleReject @ 05.09.2006. 00:19 ] @
Citat:
Raže ne ujedaju. Neke vrste imaju jednu ili dve "žaoke" ispod repa kojima mlataraju na sve strane kada su u opasnosti. Ova bodlja je povezana sa otrovnom žlezdom, ali mislim da otrov nije smrtonosan (bar kod jadranskih vrsta). Pretpostavljam da se ovo desilo van vode (na obali ili u čamcu) pošto ne verujem da raža može da nanese u vodi tako duboku ubodnu ranu.

Razi je zaoka iznad repa i ne mlati puno njome, moras bas da skocis na nju da bi zakacio zaoku koja je otrovna. Lik koji je ronio s njim kaze da se ovaj bas zalepio za njena ledja i kad je raza zaveslala bezeci, zakacila ga je repom i sprasila mu zaoku u grudi. Nakon toga je lik verovatno doziveo srcani udar pod vodom, a u toj situaciji su ti sanse 50-50. BBC inace kaze da su poznata samo 3 slucaja da se pogine na ovaj nacin. Pa vi racunajte ako se ti podaci vode nekih cetrdesetak godina (racunajuci sve budale koje maltretiraju raze), koliki je baksuz covek ciji radni dan predstavlja skakanje po krokodilskim ledjima, da bi ovako skoncao...

Mene licno je opasno nervirao (previse se lozio dok prica, za moj ukus) ali laka mu zemlja... Mozda ce mi i nedostajati kad bolje razmislim... Nekako ne mogu da se otrgnem utisku da covek jednostavno nije imao osecaj za opasno i da je kada su mu rekli da se kloni raze samo odgovorio "it`s OK, it`s beautiful stingray, she`s so luvely...".
[ djordje @ 05.09.2006. 00:24 ] @
Koliko je dobar bio dokazuje to sto ceo svet prica o tome sada.
[ codeus @ 05.09.2006. 00:54 ] @
... legenda ... i krokodili placu za njim.
[ dusty @ 05.09.2006. 09:02 ] @
Citat:
Right, what I'm gonna do is shove my thumb up his asshole, that should really piss 'im off !

Isao je unaokolo, maltretirao i nervirao zivotinje. Njegov doprinos zoologiji je koliko Tamerlanov svetskom miru.
[ broker @ 05.09.2006. 10:24 ] @
Aj' sad malo da pogledas linkove iz ove teme da malo naucis o Irvinovom radu.
[ dusty @ 05.09.2006. 10:43 ] @
Citat:
Aj' sad malo da pogledas linkove iz ove teme da malo naucis o Irvinovom radu.

Da naucim
Govoris k'o da je covek naucnik, a ne neki lik iz australijskog bush-a koji proganja i uznemirava zivotinje. Dobro, i to je nekakav rad

Dovoljno sam gledao njegovih emisija i procitao o njemu na wikipediji da bih izvukao zakljucak koji jesam.
[ boccio @ 05.09.2006. 11:11 ] @
Da li je moguce da cak i ovakva tema ne moze da protekne bez flejma?! Sramota, dajte bar malo postovanja prema preminulom coveku.

@dusty: dobro, covek je neki dziber iz donje leve australije koji je proganjao i maltretirao zivotinje, a sad idi kuci i radi nesto korisno...

RIP :(
[ ton_majstor @ 05.09.2006. 13:56 ] @
Hmmm, nisam ga ni ja voleo Bogznakoliko, čak me je nervirao (kao i ostale, vidi se parodirano i kod Lancea Armstronga). Ali, to ovde nije issue.

dusty je donekle u pravu: on jeste NERVIRAO, smarao i drndao razne tamošnje životinje, ali je to radio na sebi svojstven način. Pritom, nijedna životinja (valjda) nije STRADALA prilikom snimanja tih emisija (eto, stradao je samo on).

Dalje, Australija je napola neistražena i predstavlja konstantan izazov za istraživače. Irwin "Hunter Killed" je samo jedan od njih, a u istoriji ih je bilo MNOGO. On je svoj rad medijski dobro potkovao, a i smrt mu je tako obrađena.

Nije ovo tema za "pokoj mu duše", boccio... nego i da se popriča o njegovom životu i radu.

Pozdrav!

[ DjoleReject @ 05.09.2006. 14:52 ] @
Ko nije gledao "Bumfights" treba da pogleda samo zbog lika koji parodira Irvina... Ne secam se kad sam se tako smejao! Doduse ostatak filma je gomila bolesnih ideja snimljenih kamerom, ali sama imitacija "lovca na krokodile" je izvanredna.
Ja se slazem da je lik bio iritantan, ali to je stver koja nije bila slucajna. On je valjda na taj nacin privlacio ljude da se zainteresuju za njegovu misiju. Inace, kad sam video kako je par dana proveo izvlaceci krokodile iz blata nakon neke oluje (bez te intervencije bi izginuli, jer su bili nepokretni u blatu), oprostio sam mu sva "maltretiranja" zivotinja. Jednostavno - dao je 100 puta vise nego sto je uzeo...
[ losmipfc @ 05.09.2006. 15:21 ] @
Da, bas je maltretirao zivotinje. Kazes da si procitao na wikipediji o njemu, evo ti citat ispod, pa procitaj ponovo. Njegov doprinos je mnogo veci nego sto mislis.

Citat:
Irwin was a passionate conservationist and believed in promoting environmentalism by sharing his excitement about the natural world rather than preaching to people. He was concerned with conservation of endangered animals and land clearing leading to loss of habitat. He considered conservation to be the most important part of his work: "I consider myself a wild-life warrior. My mission is to save the world's endangered species."Irwin bought "large tracts of land" in Australia, Vanuatu, Fiji and the United States, which he described as "like national parks" and stressed the importance of people realising that they could each make a difference.

He had urged people to take part in considerate tourism and not support illegal poaching through the purchase of items such as turtle shells, or shark-fin soup.

He founded the Steve Irwin Conservation Foundation, which was later renamed Wildlife Warriors Worldwide, and became an independent charity. He was described after his death by the CEO of RSPCA Queensland as a "modern-day Noah", and British naturalist David Bellamy lauded his skills as a natural historian and media performer. Irwin discovered a new species of turtle that now bears his name, Elseya irwini — Irwin's Turtle — a species of turtle found on the coast of Queensland.

He also helped to found a number of other projects, such as the International Crocodile Rescue, as well as the Lyn Irwin Memorial Fund, in memory of his mother, with proceeds going to the Iron Bark Station Wildlife Rehabilitation Center.
[ broker @ 05.09.2006. 15:28 ] @
Iwinov rad se moze svesti na jedno: Trudio se da svetu pokaze sta se unistava sto zbog nemara sto zbog pohlepe.
[ flylord @ 05.09.2006. 16:00 ] @
Ja ne mogu da shvatim da neko moze da kaze da je Irwin mucio zivotinje. Ako ga Petta nije napadala, odakle vama pravo?! Ako ga ja postujem, a ovde neki znaju kolko sam ja ultra extreman po pitanju zastite prirode i zivotinja, ne vidim zasto mislite da znate bolje. Vrlo cesto su hvatanja koje je radio u emisijama, bila zarad premestanja te zivotinje, da bi je spasili. On se borio za spasavanje i ocuvanje zivotinja. Za priblizavanje zivotinja ljudima, i da ljudi ne treba da ih se plase, nego da ih vole i postuju.
Ako nemate dokaza, molio bih vas da vise ovde ne napadate coveka koji je jako zasluzan za opstanak nekih zivotinjskih vrsta zahvaljujuci sklonistima koje je napravio.

Ne mogu da verujem da sam video ovde takve izjave.
[ Slobodan Miskovic @ 05.09.2006. 16:46 ] @
Mada su mi se svidjale njegove emisije moram nesto da kazem.
Jako je licemerno i jadno davati za pravo jednom coveku (ljudima uopste) da nekoga spasavaju ako se pritom zna da u isto preme isti ti ljudi svakoga dana izliju nekoliko tona nafte u okeane, nekoliko hiljada tona C02 u atmosferu i poseku xzy hektara sume. Koga je on to spasio? 100 zivotanja? 1000? Ako mu je spasavanje istih bio cilj nije trebao da pravi show od toga i zaradjuje, jako je bljutavo i jadno.
[ fanfon @ 05.09.2006. 16:55 ] @
Ti imas bas cudan rezon. Sta fali ako je zaradjivao? Jel to neki problem? Nije zaradjivao na stetu zivotinja vec na njihovu korist. Ulozio je sebe celog u taj posao i iz njegovih emisija se primeti da je bas voleo zivotinje. Ako je spasao i 100 krokodila, to je bolje nego nista. Da se naslo jos 100 takvih kao on-svet bi bio bar malo drugaciji. On je mnogim ljudima svojim zivopisnim prilazom docaravao zivotinje kao niko pre njega. Imao sam utisak da pokusava da im udje u nacin razmisljanja i da to predstavi gledaocima. To je svakako bolje od prostog opisivanja tipa: Ovo je krokodil. One je mesozder. Zivi u vodi....A sto se tice onog dela o zagadivanju...Jel ti znas nesto sto drugi ne znaju? Je li Stiv Irvin ispustao tone nafte u okean, sekao sume po Australiji i ispustao tone CO2 u atmosferu?
[ X Files @ 05.09.2006. 17:00 ] @
Nije Steve jedini koji se u Australiji (i drugde) bavio krokodilim, zmijama i sl, a pogotovo
NIJE BIO NAJOKRUTINIJI. Ko gleda te naučne kanale, zna na koga mislim.

Ima još neki bradonja (stalno hoda bos), i evo šta sam gledao u jednoj njegovoj emisiji,
i nisam mogao da verujem svojim očima da je to uradio:

Čovek je čini mi se pričao o nestajanju nekih životinja koje liče na pacove. Onda je
uhvatio "krivca" za njihov nestanak, opet, ličilo mi je na neku mačku. Onda, pošto nije
mogao da je izvuče ispod nekog panja - PUCAO JE U NJU U UBIO JE. ONDA JE IZVUKAO.
ZATIM JE UZEO NOŽ I RASPORIO JE!!! POČEO JE RUKOM DA IZVLAČI SADRŽAJ ŽELUDCA
DA NAM POKAŽE KAKO JE "MACA" POJELA "PACOVA". ONDA JE UZEO NJENO RASKOMADANO
TELO I SPUSTIO GA U REKU DA VALJDA PRIVUČE, E SAD NE ZNAM DA LI BEŠE KROKODILE.
ONDA JE UBIO TO ŠTO JE NAMAMIO I POJEO. !!!

E, to je okrutno....

[ flylord @ 05.09.2006. 17:00 ] @
I naravno da je snimao emisije, jer na taj nacin mnogo veci broj ljudi ce da saoseca sa problemima koje imaju zivotinje. A ljudi vole show, jer tako mnogo lakse prihvate nesto, i jos uzivaju u svemu tome. A to sto se obogatio je samo pokazatelj gledanosti, nije on to nameravao, to se jednostavno desilo.

I ako nemas pare, kako mislis da spasis zivotinje? Kako mislis da nateras stotine/hiljade/milione ljudi da kao trofeje vise ne zele da imaju glave zivotinja, nego njihove fotografije? Kako da svet cuje za istrebljenje nekih vrsta?
[ Slobodan Miskovic @ 05.09.2006. 17:08 ] @
Nisam mislio na njega konkretno nego na ljude. Nije li bljutavo i licemerno da jedan covek spasava krokodile i zaradjuje na tome a drugi ispusta naftu, CO2 i sece sume i isto zaradjuje na tome? :)
Ako shvatas poentu, bas me briga sta je radio ali od njega praviti nekog mucenika i heroja je nepotrebno jer on to nije bio. Obicna TV zvezda koja je imala dobar show, koji sam i ja btw voleo da gledam, i nista vise od toga. Manite se spasavanja zivotinja i velicanja toga to rade ljudi koje nikada necete videti i koji nece sa se samopromovisu i zaradjuju na tome nego zivotinje spasavaju iz drugih razloga.
[ boki @ 05.09.2006. 17:57 ] @
Citat:
Nije li bljutavo i licemerno da jedan covek spasava krokodile i zaradjuje na tome a drugi ispusta naftu, CO2 i sece sume i isto zaradjuje na tome? :)

Jel to znaci da steave nije trebao da spasava zivotinje jer neko drugi sipa naftu?
Jel tu problem u njemu ili u ovim drugima ?
[ Slobodan Miskovic @ 05.09.2006. 18:06 ] @
Mozda nisi primetio ali i jedni i drugi zaradjuju i jedni i drugi su ljudi, otud i moj revolt kad mi (ljudi) nekoga spasavama i u isto vreme ubijamo. NIje u pitanju Irwin nego celokupno drustvo koje ga je gledalo i posle toga selo u svoj auto od 4000 kubika. ;)
[ Trikki @ 05.09.2006. 19:22 ] @
po meni njegove emisije treba cak i zabraniti. Zamislite, gledate sa detetom coveka koji radi nesto sto ni u ludilu normalan covek ne bi radio ? Sve ovo mi je ogavno oko njegove smrti ali takvo licemerje vam je tipicno za Zapad i slazem se sa Miskovicem.

Pretopstavljam da ce biti kandidat za Darwinovu nagradu, a cinjenica da je imao 40 mil $ na racunu samo ce ojacati njegovu kandidaturu.
[ Bojan Basic @ 05.09.2006. 19:36 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic:
NIje u pitanju Irwin nego celokupno drustvo koje ga je gledalo i posle toga selo u svoj auto od 4000 kubika.

Evo, jedan broj ljudi čita tvoje poruke na ovom forumu, a posle toga sedne u auto od 4 000 kubika. Stvarno si bre licemeran!
[ Slobodan Miskovic @ 05.09.2006. 20:02 ] @
Odnosilo se na CO2 :) i emisiju ostalih stetnih gasova koje ce gledaoci sirom USA i EU ispustiti posle paljenja kola, tako da neko uzdizanje mase sto kulturno sto obrazovno putem njegovih emisija pada u vodu.
[ Deda_Mraz @ 05.09.2006. 20:08 ] @
Nisam bio na netu par dana niti gledao TV i slično, tako da sam tek sada čuo ovu žalosnu vest!

Bio je jedan od najboljih glumaca, šoumena i ostalo!

Nek mu je laka crna zemlja!
[ ognjenr @ 05.09.2006. 20:47 ] @
Neka pociva u miru,bio je zaista jak lik,zaista mi je bilo zao kada sam danas cuo za to, i mislim da je cela ova rasprava o tome da li jeste ili nije maltretirao zivototinje, da li je sve radio zbog zarade itd., trebalo voditi dok je covek bio ziv, ovako neka mu je laka zemlja.
[ djordje @ 05.09.2006. 21:13 ] @
Znaci doslo se do rasprave oko novca koji je imao na racunu. E to je ogavno.

Citat:
po meni njegove emisije treba cak i zabraniti. Zamislite, gledate sa detetom coveka koji radi nesto sto ni u ludilu normalan covek ne bi radio ?

Po meni, ti lupas gluposti. Zamisli sta bi onda sve bilo zabranjeno, pocevsi od emisija sa kuvanjem (gde se koristi sporet koji je opasan za decu) do emisija o extremnim sportovima.

Citat:
cinjenica da je imao 40 mil $ na racunu

Sto vise para imas vise te mrze... Zar je bitno koliko je para imao covek koji je umro?
[ pctel @ 05.09.2006. 22:05 ] @
@Slobodan Miskovic
Ma sigurno... I
Citat:
Slobodan Miskovic: otud i moj revolt kad mi (ljudi) nekoga spasavama i u isto vreme ubijamo.

Da, i ja sam revoltiran sto 10 ljudi sad u klinickom centru pokusavaju da spasu jedan zivot a u Iraku jedan covek u istom trenutku ubija 10 ljudi.... Sta kog vraga spasavaju i tog jednog?!
[ Slobodan Miskovic @ 05.09.2006. 22:11 ] @
Citat:
Da, i ja sam revoltiran sto 10 ljudi sad u klinickom centru pokusavaju da spasu jedan zivot a u Iraku jedan covek u istom trenutku ubija 10 ljudi.... Sta kog vraga spasavaju i tog jednog?!

Ta analogija bi pila vodu kada bi lekari to prenosili LIVE i uzimali kesh za prenose operacija....i prevideo si jednu cinjenicu, ja sam pricao o zivotinjama, a ti o ljudima. To sto ljudi rade jedni drugima je njihov problem ali ko im daje za pravo da spasavaju zivotinje koje svakodnevno izumiru zahvaljujuci njima...
[ djordje @ 05.09.2006. 22:16 ] @
Imas i takve emisije na discoveriju posle oko 12 uvece.

Jeste u pitanju komercijalizovanje, ali je svakako spasao zivot. To je cak i edukativno.

Tebi je sve to u redu, samo ti ne odgovoara to sto je on zaradjivao na tome ili koliko je zaradjivao.

Citat:
To sto ljudi rade jedni drugima je njihov problem ali ko im daje za pravo da spasavaju zivotinje koje svakodnevno izumiru zahvaljujuci njima...

Ovo si lupio strasno.

Branis li prava zivotinja kad odes na hamburger?
[ Slobodan Miskovic @ 05.09.2006. 22:25 ] @
Citat:
Tebi je sve to u redu, samo ti ne odgovoara to sto je on zaradjivao na tome ili koliko je zaradjivao.

Rekao sam da ga ne treba velicati kao heroja zivotinja ili slicno, sve sto je on bio jeste odlican showman. Nista vise.

Citat:
Branis li prava zivotinja kad odes na hamburger?

Ne branim ni tada a ni sada. Jednostavno moj stav je da ne treba velicati nekoga ko je spasio cca 100 zivotinja (a usput zaradio cca 40 000 000$) zbog toga sto ih je spasio jer je to nerealan broj za takvo velicanje za razliku od zarade koja je veoma realna. Ako cete da ga velicate kao jednog od najboljih voditelja animal like emisija pridruzujem se ali nemojte ga proglasavati dobrotvorcem spasiocem zivotinja jer to nije.
[ BojanBG @ 05.09.2006. 22:58 ] @
Čovek se time bavio ceo svoj život i spasio mnogo više od 100 životinja. Ovaj stav oko nafte i CO2 ne vredi komentarisati. No njegova vrlina nije bila samo u tome koliko ih je spasio pred TV kamerama već koliko miliona ljudi je zavolelo i počelo da razume divljinu zahvaljujući njemu. Da parafraziram jednu njegovu rečenicu:"Ovaj krokodil ne mrzi ljude. Samo je teritorijalan i pokušava da zaštiti svoje ženke". A kao što su i rekli neki edukacija i spašavanje životinja se ne radi sa 10$ u džepu a i Animal Planet zarađuje od puštanja tih emisija tako da je i u redu da svi u tom lancu zarade. Evo sad puštaju neku emisiju u kojoj je Stivi posadio hektare eukaliptusa kako bi spasio neke koale. Ko u tome vidi sebičnost neka pogleda sebe u ogledalo. Umro je jedan od najvećih ljubitelja prirode i divljine na ovom svetu. Laka mu zemlja!
[ Marko_L @ 05.09.2006. 22:59 ] @
Prosto je neverovatno šta su u stanju neki da izjave samo da bi kontrirali svima ostalima. Valjda da bi ubili monotoniju. Apsurdno je reći da je Stiv sve što je radio, radio samo zbog para. Kao prvo, čovek se bavio životinjama i spašavanjem istih mnogo pre nego što je i sanjao da će se pojaviti na TV-u, a kamoli imati svoju emisiju. Drugo, njegov rad se ne svodi samo na ono što smo videli na TV-u, već je to isto radio i bez prisustva kamera, i uopšte bez ikakvog publiciteta. Treće, ako je spasio samo jednu životinju (bilo u prisustvu kamera, bilo bez njih), a nije ubio nijednu, on je učinio dobro delo, bez obzira što mnogi ljudi direktno ili indirektno ubijaju iste, tako da se ne može njemu prebacivati za to šta "neki ljudi rade", niti to ide njemu na dušu, niti je licemer. pctel-ova analogija je na mestu, i slažem se sa njim u potpunosti, a može da se napravi i brdo drugih analogija, recimo, zašto bi pisali softver, kada će neko da ga crackuje, zašto ni servisirali televizore, kada će nekom drugom sasvim sigurno da se pokvari, zašto bi snimali filmove, kada neko neće da ih gleda... i slične gluposti. To što je zaradio veće pare (pa nek je i 40.000.000$, mada nešto ne verujem da je toliko) i zaslužio je, jer ono što je radio, malo ljudi na planeti može i sme da radi, a svi znamo da je jedan od osnovnih zakona ekonomije da je cena rada srazmerna tome koliko ljudi je sposobno da radi taj posao. Prema tome, plaćen je onoliko koliko je zaslužio, ni manje, ni više od toga. Ajd što je spasavao životinje, nego koliko li je ljudskih života indirektno spasao, edukujući ih kako da razlikuju otrovne od neotrovnih zmija, i kako da se ponašaju u slučaju susreta sa zmijom otrovnicom, otrovnim gušterom, krokodilom, škorpijom. Reći da je on bio samo dobar showman je bezveze. On je bio ono što jeste, voleo je životinje, posvetio je svoj život istraživanju i spašavanju istih, edukaciji širokih narodnih masa, i velika je šteta što je završio na taj način, ironično, gotovo kao kada bi prvak formule jedan poginuo parkirajući se u svojoj garaži. Naravno, radio je opasan posao, neko bi rekao i izazivao sudbinu, ali isuviše dobrih stvari je uradio za ovu planetu, da je u najmanju ruku neumesno reći da je bio "lovac na pare". I svi oni rezervati za životinje koje je napravio i platio iz svog džepa su koštali, ko zna koliko, verovatno milione, a zašto bi to radio ako je sve što je radio, radio zbog para. Valjda bi bilo logičnije da je od zarađenih para uložio u neki luksuzni hotel, ili nešto slično, što bi mu donelo mnogo više para.
[ Nemanja Avramović @ 05.09.2006. 23:00 ] @
Pitaj tu "šačicu životinja" koje je spasio da li je spasitelj ili "odlican showman"...
[ pctel @ 05.09.2006. 23:04 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic: Ta analogija bi pila vodu kada bi lekari to prenosili LIVE i uzimali kesh za prenose operacija....

Lekari se relativno cesto pojavljuju na televiziji, obicno daju neke predloge za zdraviju ishranu, ukazuju na znacaj prevencije i redovnih lekarskih pregleda, ponekad preporucuju i neke vezbe za zdraviji organizam i eventualno lekove, preparate, zubne paste... ako ne za sve onda za vecinu ovih nastupa oni dobijaju neki novac i ne viddim nesto narocito lose u tome.
Citat:
Slobodan Miskovic: ....i prevideo si jednu cinjenicu, ja sam pricao o zivotinjama, a ti o ljudima.

Pa tacno, ali ne vidim sta to menja stvar, ako je verovati darvinovoj teoriji sve te zivotinje su nam blizi ili dalji rodjaci, tako da...
Mislim, glupo je da dalje raspravljamo na temu ima li smisla da jedan covek celo pre podne zaliva travu na stadionu kad ce svakako veceras na teren istrcati dvadesetak momaka i svu tu travu izgaziti...
[ vertex @ 05.09.2006. 23:05 ] @
jadan chovek!
bash mi je bio gotivan...

RIP
[ Slobodan Miskovic @ 05.09.2006. 23:10 ] @
Heheh, licemerno je praviti emisije o zastiti zivotinja i slicnih zivih bica koje nisu ljudi kad ih ti ljudi unistavaju. To sto se ljudi ubijaju izmedju sebe je njihvo izbor, zivotinja ne bira da bude ubijena. Takodje zemlja koja ga je placala, tj ciji su gledaoci direktno i indirektno placali njegov rad bi trebala da prvo potpise Kjoto sporazum i malo manje vodi ratove za naftu usput izlivsi tone nafte u okean, ti isti ljudi koji gledaju te emisije i "edukuju" se zive u zemljama u kojima svakodnevno ucestvuju u ugrozavanju zivota zivotinja i njihovog stanista te je stoga licemerno da ga isti ti proglasavaju herojem. Iskreno nisam borac za prava zivotinja, niti se osvrcem na to nesto preterano ali je licemerno da sada svi nesto placu nad covekom koji ih je branio a sami ih indirektno unistavaju. Ako je nesto tuzno u njegovoj smrti to je onda da je otisao sjajan showman, voditelj i autor zanimljivih emisija. Sve ostalo je bljutavi marketing...nesto kao i Michael Moore.
[ Slobodan Miskovic @ 05.09.2006. 23:18 ] @
Eh da, jedno pitanje za vas koji ga velicate i kroz sve to pokazujete da vam je stalo do zivotinja, razmislite o tome kad budete jeli svinjsko meso ili pilecu supu. Zasto je svinjin zivot vazniji od nekog krokodila? Sad ce neko da odgovori zato sto krokodila ima malo, a jedno pitanje, zasto ih ima malo.... Mislite o tome.
[ djordje @ 05.09.2006. 23:21 ] @
Misli ti malo o onome sto govoris.

Zasto ne prikazivati emisije koje uce ljude kako se postupa prema zivotinjama?

Ti si napravio jednu neverovatno glupu generalizaciju citavog ljudskog drustva, i sto je najgore uvlacis se jos dublje u tu glupost.

On u svojim emisijama uci ljude da ostvaruju "kontakte" sa zivotinjama, da su one nesto zivo cemu treba posvetiti paznju, a ne samo pasivno se ophoditi prema njima kao prema stvarima za koje ne treba mariti.

Evo malo pre je bila emisija o njemu. Cerki je dao ime po krokodilu i psu. Dovoljno o ljubavi prema zivotinjama.

[ losmipfc @ 05.09.2006. 23:31 ] @
Davno sam citao da je Steve veliku vecinu para koje je zaradio, upravo davao na zastitu zivotinja i spasavanju istih.
[ voodoosin @ 05.09.2006. 23:41 ] @
evo da se i ja upisem u knjigu zalosti.

iako jako rijetko gledam tv, njegova emisija je jedna od rijetkih koju bih uvijek odgleda kad naletim na nju na nekom kanalu!
tip je jednostavno imao sebi svojstven stil i mogli ste da ga volite ili mrzite, ali ipak malo ko nije cuo za njega!

to sto je potrudio da unovci svoj rad, tesko da mu iko moze uzeti za zlo, posto nisam ni od kog cuo da volontira na svom radnom mjestu. razlika je sto neki rade da prezive, a on je napravio milione. svaka mu cast!

RIP Steve!!!
[ Marko_L @ 05.09.2006. 23:59 ] @
Citat:
Eh da, jedno pitanje za vas koji ga velicate i kroz sve to pokazujete da vam je stalo do zivotinja, razmislite o tome kad budete jeli svinjsko meso ili pilecu supu.

A kakve to veze ima sa Stivom lično ? To što ja, moj komšija Pera Perić ili Average Joe jedemo meso, u većoj ili manjoj količini, apsolutno nema nikakve veze sa Stivom i onim čime se on bavio. Mani te priče o nekakvoj kolektivnoj odgovornosti. Možda je neko ko jede meso i priča sve najbolje o Stivu licemeran (mada ne vidim zašto, jer taj što jede meso obično nije ubio životinju, već je kupio gotovo meso, tako da bi ta životinja svakako bila ubijena), ali Stiv nije, spašavao je živote kako životinjama, tako i ljudima, propagirao očuvanje prirode, edukovao gledaoce širom sveta i to je ono što većina nas ceni.
[ BojanBG @ 06.09.2006. 01:00 ] @
Još će ovde neko da okrivi i krokodile što jedu meso... mislim stvarno. Jedna je stvar ubiti životinju koja je namenski tovljena za prehranu ljudi a druga je ubijati životinje iz hobija i kačiti njihove glave po plafonima. To što na ovom svetu nije sve savršeno ne znači da niko ne treba da pokuša da popravi ili ublaži to stanje.
[ dusty @ 06.09.2006. 01:06 ] @
On nije nista vise do medijski komercijalizovanog profesionalnog dresera/lovca, koji se istripovao da je 'jedan sa prirodom', pa odlucio da malo jase na ledjima raze. Hej, pa kobre i krokodili su ga trpeli ?!

To sto se bori za ocuvanje prirode nije nista posebno. Koliko ljudi se takodje zalaze za isti cilj o kojima mediji slabo govore ?! Ali on, on je postao popularan zato sto njaka zivotinje pred kamerema (i uziva, jer je infantilan) i mlati debele pare pri tome. Njegove emisije nemaju nista poducno, naprotiv, kako je neko rekao daje pogresne ideje deci da ga oponasaju. Kao neki spinoff Jackass-a, samo sa divljim zivotinjama
Naravno, investira u svoje organizacije/fondove za ocuvanje prirode, jer ipak covek voli prirodu, to nesporim, i time dao doprinos ocuvanju prirode. Ali zar to nije sta treba ocekivati od nekoga sa tolikim budzetom ? Ko daje priloge tim fondovima ? I gde ce sa parama, u grob ?

Jbg, ljudi stradaju na poslu

BTW to sto je spasio 100/1000 krokodila golim rukama, inkasirao je vise nego da su im prodali koze.
[ ivanhoe @ 06.09.2006. 01:42 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic: Eh da, jedno pitanje za vas koji ga velicate i kroz sve to pokazujete da vam je stalo do zivotinja, razmislite o tome kad budete jeli svinjsko meso ili pilecu supu. Zasto je svinjin zivot vazniji od nekog krokodila? Sad ce neko da odgovori zato sto krokodila ima malo, a jedno pitanje, zasto ih ima malo.... Mislite o tome.

hmmm, mozda bi ipak trebalo da ti malo razmislis o ovome sto si napisao (ili pre nego sto si napisao), posto nema bas nekog smisla... cisto gramaticko logicki gledano: prvo kazes da je svinjin zivot bitniji, pa to argumentujes time sto je krokodila malo, i na kraju slag na tortu: "zasto ih ima malo? mislite o tome"

Uopste ne shvatam sta si zeleo da kazes, ali ima ih malo zato sto su ih ljudi istrebili i napravili cipele i tasne od njih, i da zato je njihov zivot bitan jer ce inace nestati, pa ih nece biti uopste. Svinje nema sanse da nestanu, znaci nema frke. S druge strane nemam apslutno nikakav problem da se krokodili gaje na farmama i koriste za izradu predmeta od koze.

Smrt je normalan deo zivota i sastavni deo zivota u prirodi, ali istrebljenje nije, ono je prevashodno nasa zasluga..

just my $0.02
[ Slobodan Miskovic @ 06.09.2006. 01:46 ] @
Bah, greska u kucanju, hteo sam da kazem zasto je zivot nekog krokodila vazniji od zivota svinje. I jedno i drugo su zivotinje.

Nego, Irwin je tipican primer Michael Moore-a zivotinjskog carstva....
[ boki @ 06.09.2006. 02:34 ] @
Citat:
hteo sam da kazem zasto je zivot nekog krokodila vazniji od zivota svinje.

Citat:
Smrt je normalan deo zivota i sastavni deo zivota u prirodi, ali istrebljenje nije, ono je prevashodno nasa zasluga..

Lepo receno. Zivot nije nista spec. Lanac ishrane je sasvim normalna stvar. Zivotinje se normalno jedu medjusobno ali ostaju u ravnotezi. Problem je kad dodje covek i poremeti tu ravnotezu istrebljivanjem nekih vrsta.

Bolje sto je on zaradio te pare pa nek je i 10% dao za rezervate a 90% zadrzao za sebe nego da ih je uzela neka britny spears ili neki glumac...
[ ton_majstor @ 06.09.2006. 08:05 ] @
Grešiš Stella, Majkl Mur je meni barem bio zabavan, donekle.

Celu moju okolinu je Irvin prilično nervirao svojim egzaltacijama. Obično su komentari bili: "Evo ga opet onaj napaljeni... i njegovi krokodili."
Realno me ne zanima previše život ajkula, krokodila ili zmija-otrovnica u Australiji. Više me zanima, recimo... opstanak morune u Dunavu ili skobalja u Pčinji. Kao i orlova na Tari.

Indikativno je da je tamošnji ministar turizma dao izjavu da je ovo veliki udarac za tu granu priverede u Australiji (tako nekako). Mislim da je Irvin bio značajan točak u toj mašini, a mislim i da će ga uskoro neko zameniti.

Sve te australijske emisije su isključivo promotivnog karaktera. Reks Hant potpuno otvoreno to radi i verovatno ima lepu apanažu. Čak i onaj "bosonogi" je u toj funkciji, mada verovatno mnogo manje. Btw, zaista je bilo strašno gledati kako ubija onu divlju mačku i onda je kasapi. Međutim, i ono ždranje guštera sa Aboridžanima je isto tako degutantno, ali samo za nas.

Čisti gradovi, bele plaže sa palmama i koralni sprudovi su obavezne razglednice odatle. Mada, ta Australija krije neke od najvećih tajni na planeti. Kako sa ljudima, tako i sa životinjama i prirodom.

Sve se to vrti oko para. Doći će neki novi Irvin, ili Hunt.

Pozdrav!
[ ar nogard @ 06.09.2006. 09:49 ] @
A sta kazete na onu scenu kada je Irvin isao da hrani krokodila sa bebom u narucju to jest u jednoj ruci a u drugoj je drzao meso a kako je drzao bebu gledajuci iz ugla roditelja ono parce mesa je bilo sigurnije od bebe i sta je hteo time da dokaze da ne pricam o tome sta bi se desilo da mu je ne daj boze ispala beba iz ruku dok je skakutao onako kako to inace radi. Meni je taj jedan gest izbrisao sve ono sto sam mislio o njemu u pozitivnom smislu, normalno zao mi je coveka koji jeste dao ogroman doprinos ljudima proucavajuci sve te vrste ali se slazem sa misljenjima da on nije jedini koji je radio tako nesto i prilikom toga izgubio zivot a to sto iza njega stoje velike demokratske sile pa je on bio u medijima najzastupljeniji to je posebna prica.
[ Nemanja Avramović @ 06.09.2006. 10:32 ] @
Verujem da je dovoljno poznavao krokodile da može da drži dete u jednoj ruci a drugom rukom da hrani krokodila, i da bude 100% siguran da mu beba neće ispasti
[ Zoran Rodic @ 06.09.2006. 11:56 ] @
Rezime

1. Ima je veliko srce i veeeelika muda
2. Bio se sposoban da unovci svoje sposobnosti i sklonosti.
3. Radio je ono sto je voleo, bio od koristi i prirodi i drustvu
4. Umro je radeci ono sto je voleo

[ Abstract @ 06.09.2006. 13:36 ] @
Mislite na ovu scenu?

Ili mozda ovu...

Sve u svemu ja cu ga pamtiti kao velikog istrazivaca...

[Ovu poruku je menjao Abstract dana 06.09.2006. u 14:47 GMT+1]
[ djordje @ 06.09.2006. 13:42 ] @
Ova druga, mora se priznati, je bolesna.
[ sasha-SE @ 06.09.2006. 14:05 ] @
Citat:
Grešiš Stella, Majkl Mur je meni barem bio zabavan, donekle.

Celu moju okolinu je Irvin prilično nervirao svojim egzaltacijama. Obično su komentari bili: "Evo ga opet onaj napaljeni... i njegovi krokodili."
Realno me ne zanima previše život ajkula, krokodila ili zmija-otrovnica u Australiji. Više me zanima, recimo... opstanak morune u Dunavu ili skobalja u Pčinji. Kao i orlova na Tari.

Indikativno je da je tamošnji ministar turizma dao izjavu da je ovo veliki udarac za tu granu priverede u Australiji (tako nekako). Mislim da je Irvin bio značajan točak u toj mašini, a mislim i da će ga uskoro neko zameniti.

Sve te australijske emisije su isključivo promotivnog karaktera. Reks Hant potpuno otvoreno to radi i verovatno ima lepu apanažu. Čak i onaj "bosonogi" je u toj funkciji, mada verovatno mnogo manje. Btw, zaista je bilo strašno gledati kako ubija onu divlju mačku i onda je kasapi. Međutim, i ono ždranje guštera sa Aboridžanima je isto tako degutantno, ali samo za nas.

Čisti gradovi, bele plaže sa palmama i koralni sprudovi su obavezne razglednice odatle. Mada, ta Australija krije neke od najvećih tajni na planeti. Kako sa ljudima, tako i sa životinjama i prirodom.

Sve se to vrti oko para. Doći će neki novi Irvin, ili Hunt.

Pozdrav!

sto brines zbog skobalja???i onako je korovska riba,koja unistava ikru drugih riba.. trebao si da spomenes linjaka...ako bas pricas o ribama(najugrozenija riba kod nas na ivici istrebljenja!!!

now back to topic

pricate(neki) velike sto se tice Stiva!!!

[ Pirossi @ 06.09.2006. 14:06 ] @
@djordje:
yup. Bolesno loša montaža.

Neka mi neko od protivnika njegovog lika i dela objasni zašto ga onda toliko ljudi oplakuju?
Ipak je bio lik pun entuzijazma koji ti, ako ništa drugo, nabaci kez na lice. Nedostajaće mi to.
[ djordje @ 06.09.2006. 14:13 ] @
Bice da je monataza. Nisam obratio paznju da je sve isto kao na prvoj slici. Mislim isti polozaj tela, izraz lica, krokodila i svega ostalog.
[ mrkidivx @ 06.09.2006. 14:18 ] @
Citat:
Verujem da je dovoljno poznavao krokodile da može da drži dete u jednoj ruci a drugom rukom da hrani krokodila, i da bude 100% siguran da mu beba neće ispasti

Nikada čovek ne može u bilo šta da bude 100% siguran i taj potez mu je zaista bio idiotski i BEZ opravdanja.Ja da imam dete NIKADA se ne bih tako igrao sa njegovim životom.Taj snimak sam tek nedavno video i potpuno mi je neshvatljiv taj njegov potez!
[ djordje @ 06.09.2006. 14:22 ] @
Procitaj moj post iznad tvog i pogledaj slike dobro. Klasicna montaza
[ mrkidivx @ 06.09.2006. 14:25 ] @
Ja ne govorim o slikama gore ja pričam o SNIMKU na TVu gde se dotična scena videla.
[ ton_majstor @ 06.09.2006. 14:31 ] @
Daklem, evo ga! Baš sam čekao ko će ovako nešto da okači! Ako je Majkl Džekson popio žešću grdnju za sličan potez, i Irvin je zaslužio, barem od žene.

Takvo dokazivanje hrabrosti i nadmene sigurnosti nikome nije donelo ništa dobro! A to ga je i odvelo u smrt.

Ovaj... u Pčinji NEMA linjaka. Skobalj je ukusan i lako se lovi. Ostalo su klenovi i krkuše!

Pozdrav!
[ djordje @ 06.09.2006. 14:35 ] @
Citat:
Ja ne govorim o slikama gore ja pričam o SNIMKU na TVu gde se dotična scena videla.

Mozda neka druga scena, ova nije. Pogledaj mu levu ruku kako je jadno dodata. Pogledaj onda izraz lica, pa onda njegovu kosu kako se na obe slike poklapa sa na isti nacin sa pozadinom. Ovo je montaza, svaki debil to vidi.

Ne sporim da postoji neki drugi snimak. Takodje ne sporim da je prva slika original, tj. nije montaza
[ mrkidivx @ 06.09.2006. 14:43 ] @
Ma čoveče zaboravi na drugu sliku gore to se sa himalaja vidi da je montaža ja govorim o snimku ili filmu gde se vidi da on hrani krokodila jednom rukom a drugom drži dete, o tome ja govorim.
[ djordje @ 06.09.2006. 14:52 ] @
tako reci :)
[ sasha-SE @ 06.09.2006. 16:34 ] @
Citat:
Ovaj... u Pčinji NEMA linjaka. Skobalj je ukusan i lako se lovi. Ostalo su klenovi i krkuše!

ko da ja to nisam znao :) linjak je riba dunavskog sliva kod nas ga ima u Vojvodini....

skobalj nije ugrozena vrsta.....idi na Drinu,Lim pa se uveri...samo unistava druge ribe...

inace bolje jedan klen nego 20 skobalja ;)
[ Abstract @ 06.09.2006. 20:13 ] @
O boze, mislite da je montaza, STVARNO?

Za one koji malo sporije misle, a josh sporije uochavaju, prvi snimak je SS iz videa, naravno da nije drzao dete iznad krokodilovih usta, ***ote...
[ djordje @ 06.09.2006. 20:37 ] @
sta si se primio ***ote?
[ Abstract @ 06.09.2006. 20:44 ] @
Ne znam ja ko se primio i analizirao, druga slika je obichna gupost, nisam je ni trebao postovati...
[ djordje @ 06.09.2006. 20:53 ] @
ja sam analizirao a ti si se primio.
[ Misa_exclusive @ 06.09.2006. 21:04 ] @
Jos ne mogu da poverujem.
Bas mi je zao. Obozavao sam njegove emisije i on kao lik je bio veoma pozitivan i simpatican sto je davalo posebnog smeka emisijama za razliku od drugih emisija te vrste.
Nek počiva u miru!
[ Abstract @ 06.09.2006. 21:13 ] @
Citat:
djordje: ja sam analizirao a ti si se primio.

Sjeb`o si me, priznajem... ^^
[ djordje @ 06.09.2006. 21:21 ] @
Oprosti, nisam hteo
[ fearless @ 10.09.2006. 02:19 ] @
Citat:
Irwin claimed that any danger to his son was only a perceived danger and that he was in complete control of the situation, and consistently refused to apologise for his actions despite public outcry, by some, both in Australia and abroad. His defenders pointed to his many decades of hands-on professional experience and direct interaction with crocodiles, as well as his well-known devotion to his responsibilities as a father. This was also an old crocodile that had been in the zoo for years, and which he knew very well, making it possible to predict its behaviour and knowing where the limits of actual danger went.

Znao je sta radi. Toliko o smrtnoj opasnosti.
Citat:
Ako je Majkl Džekson popio žešću grdnju za sličan potez, i Irvin je zaslužio, barem od žene

A zena kaze:
Citat:
Terri Irwin claimed that their child was in no more real danger than a child being taught to swim would be.

Citat:
To sto se ljudi ubijaju izmedju sebe je njihvo izbor, zivotinja ne bira da bude ubijena.

Rofl. Dakle ako mene neko hoce da ubije sutra, to je moj izbor jel? Ja sam birao da me ubiju?
[ mrkidivx @ 10.09.2006. 05:04 ] @
Citat:
Znao je sta radi. Toliko o smrtnoj opasnosti.

Isto kao što je "znao" šta radi sa morskom ražom...
[ fearless @ 10.09.2006. 05:11 ] @
A gde pise da je on tu razu znao godinama i da joj je poznavao narav kako
bi mogao da predvidi ubod u grudi? Za krokodila pise ;)
[ mrkidivx @ 10.09.2006. 06:31 ] @
Čovek ne može 100% ni u sebe da bude siguran a kamoli u nekakvu zver.To što je on rizikovao sopstveni život je njegova stvar ali rizikovati život bespomoćnog ljudskog bića je suludo i totalno nepotrebno.
Tim potezom je jednostavno prešao granicu i dokazao da je totalno nekritičan.
[ Dark_Runger @ 10.09.2006. 12:01 ] @
Cool way to die
[ burex @ 10.09.2006. 13:21 ] @
Danas će na Animal Planet-u biti emitovane epizode crocodile hunter-a po ceo dan, pa ko voli, nek' izvoli...

http://animal.discovery.com/fa.../steve.html?clik=netmain_feat2
[ Slobodan Miskovic @ 14.09.2006. 02:55 ] @
Irwin a 'cheap reality TV star'

By Steve Connolly

September 13, 2006 12:00

INTERNATIONAL animal rights group PETA has branded Steve Irwin a cheap reality TV star, backing controversial comments by expatriate academic Germaine Greer over the conservationist's death.
Greer was widely condemned when she described Irwin as an animal tormentor following his death in a freak Great Barrier Reef marine accident last week.

She said his death after a stingray's barb pierced his chest was the animal world taking revenge.

As part of a large and vocal backlash, The Daily Telegraph sent the 67-year-old British-based academic a muzzle.

There were also calls on the Gold Coast for Greer to sell her Queensland rainforest property and donate proceeds to Irwin's Wildlife Warriors fund.

But now US-based PETA ( People for the Ethical Treatment of Animals), has branded Mr Irwin a "cheap reality TV star".

Spokesman Dan Matthews said Irwin's death was "no shock at all".

"He made his career out of antagonising frightened wild animals," Mr Matthews said.

"That's a very dangerous message to send to children."

Fans around the world have been mourning Mr Irwin's death and a memorial service for the 44-year-old will be held at his family's Australia Zoo next Wednesday.

Greer labelled as "idiots" people who had turned the entrance to Australia Zoo into a Princess Diana-style floral memorial.

She also described Irwin's behaviour as "bizarre", noting the famed incident in 2004 when he held his baby son Bob while feeding a chicken to a crocodile during a show at the Sunshine Coast zoo.
A correspondent to the Gold Coast Bulletin newspaper said: "I hope Germaine Greer believes in reincarnation. Next life should be as a chicken at Australia Zoo!"

A poll by the same newspaper also found 89 per cent of respondents said Greer was not welcome back to the Gold Coast.
[ Slobodan Miskovic @ 14.09.2006. 02:56 ] @
Osveta Irvinovih obožavalaca

Obožavaoci nedavno tragično nastradalog australijskog "lovca na krokodile" i ljubitelja opasnih divljih životinja Stiva Irvina možda se svete ražama za njegovu smrt, piše danas britanski "Dejli telegraf".

List prenosi da je otkriće desetak mrtvih raža na australijskim plažama podstaklo bojazan da su za smrt ovih inače blagih i mirnih bića odgovorni gnevni Irvinovi obožavaoci koji se svete za njegovu tragičnu smrt.

Kako podseća list, Irvinu je upravo jedna od ovih riba oštrim repom probila srce. Raže kojima su odsečeni repovi pronađene su na plažama u državi Kvinslend, gde je Irvin prošle nedelje i nastradao.

Irvinovi prijatelji kažu da bi on nesumnjivo bio užasnut kada bi znao za sudbinu raža kojima se, otkako se u Australiji o tome i vodi evidencija, na dušu mogu staviti samo tri ili četiri ljudska života.

Kako prenosi BBC, jedan od lokalnih žitelja koji je i otkrio nastradale ribe kaže, međutim, da su raže možda postale žrtve skupljača suvenira u potrazi za njihovim nazubljenim otrovnim repovima.

"Dejli telegraf" piše i da se na tržištu pojavila kompjuterska igrica u kojoj udovica Stiva Irvina ispod vode ispaljuje strelice na raže.

Autori igrice, koja je kako tvrde nastala kao spomen na nastradalog Irvina, kažu da je cilj igrice jasan: pobiti što više raža.

(Beta)
[ dejankr @ 14.09.2006. 08:38 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic: Osveta Irvinovih obožavalaca
"Dejli telegraf" piše i da se na tržištu pojavila kompjuterska igrica u kojoj udovica Stiva Irvina ispod vode ispaljuje strelice na raže.

Autori igrice, koja je kako tvrde nastala kao spomen na nastradalog Irvina, kažu da je cilj igrice jasan: pobiti što više raža.

http://www.newgrounds.com/portal/view/336992

Da nije ipak to malo bolesno?...

[ ton_majstor @ 14.09.2006. 09:01 ] @
Jedan fanatizam rađa drugi. Treba biti svestan da će uvek neko biti "veći katolik od Pape", i očas od svega ovoga napraviti prvo naknadni masakr nad životinjama, a onda i sprdnju na njihov račun!

Samim tim, srušili su u vodu sve što je Irvin pokušavao, a za to je posredno, i on sam kriv.

Taj "croc is my buddy", "cobra is my pal", "stingray is my mate" pristup je potpuno pogrešan. Ostavimo životinje na miru. One se nas mahom plaše i to rade sa razlogom!

Imam ultimativni primer suprotnog ponašanja: Dejvid Atenboro. TAČKA.

Pozdrav!
[ Boki4u @ 17.09.2006. 20:57 ] @
Ne znam da li je postovan snimak, ali evo vam u prilogu.

Moze da se pusti sa VLC player-om, ili Media Player Classic.
[ Ave @ 17.09.2006. 21:27 ] @
Pa ovde se ne vidi nista, mislim vidi se kako ide raza oko njega.
[ Boki4u @ 17.09.2006. 21:31 ] @
A jbg, to sam nasao na netu za sada, slucajno.
Verovatno ga je tada i ubola.
[ ton_majstor @ 18.09.2006. 09:42 ] @
Mislim da se to i vidi, pred sam kraj videa. Kada je zamahao rukama... Mada, ZAISTA nisam siguran.

Svejedno, tužno je to gledati.

Pozdrav!
[ sasha-SE @ 18.09.2006. 21:06 ] @
ma to je neki fake 100%