|
[ icobh @ 10.09.2006. 16:49 ] @
| http://www.formula1.com/race/news/4930/765.html
Znam da do ovog jednom mora da dođe ali danas nisam mogao da vjerujem svojim ušima, da i Mihael na press konferenciji poslije trke, potvrđuje svoje povlačenje iz Formule 1 na kraju sezone... |
[ Zoran Rodic @ 10.09.2006. 16:56 ] @
Sena je bio bolji.
[ ilija1 @ 10.09.2006. 17:13 ] @
Formula 1 bit če osiromašena za jednog velikog mučkaroša....
[ IcyImpact @ 10.09.2006. 17:17 ] @
@alkion
To je izrazito diskutabilna izjava, baš zato je ništa drugo doli glupost. Schumi i Senna svakako spadaju u velikane F1, mnogo je sličnosti među njima što se tiče pristupa utrkama. '94 bi bila veoma zanimljiva sezona da se u Imoli nije dogodila tragedija. Senna je bio u najboljim vozačkim godinama, na vrhuncu karijere dok je Michael bio mnogo mlađi i neiskusniji. Schumija i Sennu tada možemo usporediti sa Alonsom (i Raikkonenom) i Schumijem sada. Oba su bili karizmatični vozači, slični, a opet tako različiti.
Schumi odlazi u pravi trenutak, ima realne šanse za osvajanje osmog naslova i eventualni dokaz kako je još uvijek spreman za vrhunske rezultate. Povratak nakon katastrofalne sezone u društvu njegovih nasljednika, Raikkonena i Alonsa, je jedna od malo stvari koje su mu još trebale u karijeri. Već sljedeće sezone dolaze "najnoviji" klinci koji zajedno sa Raikkonenom, Alonsom, Kubicom, Rosbergom predstavljaju novu generaciju vozača i novu eru u formuli 1. Schumi će najvjerojatnije ostati u Ferrariju, ne znam se još u kojoj ulozi, gdje bi lako mogao postati ključna osoba u budućim uspjesima Ferrarija. Njegova vrijednost je neprocjenjiva za svaki team.
[ HoT_Steppa @ 10.09.2006. 17:29 ] @
Sumaher je najbolji vozac. Njegovo trajanje to potvrdjuje. Kao njegovi protivnici izredjali su se Kultard, Hakinen, Dejmon Hil, Vilnev, Raikonen, mladji brat, Montoja, Alonso, Baton i mnogo drugi i NIJEDAN nije trajao kao on. Videcemo ko ce mu biti pravi naslednik. Na njegovom mestu u Ferrariju dolazi Raikonen, videcemo kakav ce biti. Ja bih licno voleo da se i Pavlovic pojavi u Velikom cirkusu. Ovaj Cubica pocinje da me odusevljava, podseca na Shumija 1991.
All in all, jedan je Schummi.
[ Zoran Rodic @ 10.09.2006. 17:37 ] @
Znas, Svaba je skakao kao majmun na tronu posle trke u kojoj je poginuo Sena
To je nesto sto nikada necu zaboraviti.
Drugo, to sto je vozio trku nekoliko sati posle smrti svoje majke, nek on zaboravlja, ako moze.
A kad sam rekao, da je Sena bio bolji, mislio sam na sve a ne samo na voznju, gde je evidentno bio bolji.
A kao covek, to je jos evidentnije
Trece, Sena je bio smeker
Jednostavno
Sena je bio bolji
[ Kosta ******um Rex Persia @ 10.09.2006. 18:02 ] @
Citat: alkion: Znas, Svaba je skakao kao majmun na tronu posle trke u kojoj je poginuo Sena
To je nesto sto nikada necu zaboraviti.
Drugo, to sto je vozio trku nekoliko sati posle smrti svoje majke, nek on zaboravlja, ako moze.
A kad sam rekao, da je Sena bio bolji, mislio sam na sve a ne samo na voznju, gde je evidentno bio bolji.
A kao covek, to je jos evidentnije
Trece, Sena je bio smeker
Jednostavno
Sena je bio bolji
Apsolutno se slažem sa tobom, alkione. Najzad dočekasno i taj dan kad se gad Šumaher povlači, tako da sam danas najsrećniji. Ali, onoliku nepravdu da stjuardi učine Alonsu, to je bruka, nameštaljka. Zbog toga je kasnije morao kao lud da forsira motor, pa nije ni čudo što mu je otkazao motor posle skoro tri godine.
Šumi, odlazi, nije mi žao uopšte.
[ ilija1 @ 10.09.2006. 18:14 ] @
Meni je takođe ostala u sečanju utrka kada je Michael bio diskvalificiran i mahali su mu crnom zastavom a on je još dalje jurio kao da se ništa nije desilo.
U međuvremenu Ferari je vukao svoje veze i poznanstva kako bi se ta diskvalifikacija i crna zastava poništili. Fer play nema šta.
Ima toga još puno...
[ icobh @ 10.09.2006. 18:43 ] @
Ja sam postovao temu, da bi ljudi bili obavješteni šta se događa a ne da bi pljuvali po Mihaelu. Ali dobro, razumijem vas, znam ja da je za vas Mihael kriv za sve jednu nesteću u F1, non fair play itd... isto kao i Bill Gates za sve ovo što nam se događa u svijetu računara. Ali nema veze, sve dok vi tako pričate o Šumiju, podsjećaćete nas, njegove fanove, koliko je on bio veliki borac! Nikada nisam rekao da je bio 100% fer ali niko nije savršen. A još da podsjetim da je i Ralf vozio istu tu trku, kad im je majka umrla, tako da Mihael nije jedini grešan... Bye
[ IcyImpact @ 10.09.2006. 18:56 ] @
Citat: alkion: Znas, Svaba je skakao kao majmun na tronu posle trke u kojoj je poginuo Sena
To je najobičnija glupost. Snimku proglašenja pobjednika u Imoli '94 nisi niti vidio nego naivno vjeruješ debilima koju tu neistinu šire više od desetljeća - samo zato što im se Schumi ne sviđa i ne prihvaćaju nikoga osim njegova "božanstva".
Snimka proglašenja pobjednika - Imola '94 : http://youtube.com/watch?v=t2mqzX0-4ck
Čuješ komentatore, vozači na podiju znaju da je Senna mrtva - gledaš li lice Schumija? To je sve samo ne veseo čovjek. A ti godinama vjeruješ u tu nevjerojatnu laž i još mnogo njih, jer svaka sumnjiva situacija sa Schumijem u zadnjih deset godina je okarakterizirana kako "njegovo nesportsko, arogantno i bezobrazno ponašanje" - reakcije mnogobrojnih naivčina su očekivane... Nema mnogo ljudi koji mogu reći da ga poznaju, no oni koji ga zaista znaju uvijek će reći kako je Schumacher zapravo sve samo ne onakva osoba kako je prikazana kroz razne glasine, mitove i legende koje se provlače narodom.
Citat: alkion: Drugo, to sto je vozio trku nekoliko sati posle smrti svoje majke, nek on zaboravlja, ako moze.
Ti mu nešto zamjeraš povodom toga? Schumi se tada, kao i njegov brat, ponio krajnje profesionalno i majstorski odradio posao unatoč snažnim osjećajima koji su ga sigurno tijekom utrke znali značajno dekoncentrirati. Ti mu nikako ne možeš suditi za taj "slučaj" niti to koristiti kao argument protiv Nijemca.
Citat: alkion: A kad sam rekao, da je Sena bio bolji, mislio sam na sve a ne samo na voznju, gde je evidentno bio bolji.
Ponavljam, pričaš gluposti. Nitko ne može tvrditi tko je od njih dvojice bolji vozač. Statistike ovdje ništa ne predstavljaju jer je Senna vozio uz bok sa nekoliko legendi svijeta F1 i prerano je preminuo. Svaka takva konstanacija samo pokazuje neznanje autora iste.
Citat: alkion: A kao covek, to je jos evidentnije
Navedi mi, u čemu je to Senna kao čovjek veći od Schumija?
Citat: ilija1: Meni je takođe ostala u sečanju utrka kada je Michael bio diskvalificiran i mahali su mu crnom zastavom a on je još dalje jurio kao da se ništa nije desilo.
Da?
Citat: ilija1: U međuvremenu Ferari je vukao svoje veze i poznanstva kako bi se ta diskvalifikacija i crna zastava poništili. Fer play nema šta.
Glupost. Kada se takva kazna dosudi nema promjene i nikakvo lobiranje, veze i poznanstva takvu odluku ne mogu poništiti. Još jedna izmišljotina.
Citat: ilija1:Ima toga još puno...
Ima još puno laži, iskrivljenih činjenica i gluposti vezanih uz Ferrari i Schumija. Žalonso je kad vidim u što sve ljudi vjeruju.
[ IcyImpact @ 10.09.2006. 19:05 ] @
Citat: Kosta ******um Rex Persia: Apsolutno se slažem sa tobom, alkione. Najzad dočekasno i taj dan kad se gad Šumaher povlači, tako da sam danas najsrećniji. Ali, onoliku nepravdu da stjuardi učine Alonsu, to je bruka, nameštaljka. Zbog toga je kasnije morao kao lud da forsira motor, pa nije ni čudo što mu je otkazao motor posle skoro tri godine.
Alonso jučer nije trebao biti kažnjen. Raspletom ovog prvenstva se namjerno manipulira kako bi poprimio što veću zanimljivost, a što postepeno degradira F1 kao sport.
Citat: icobh: Ja sam postovao temu, da bi ljudi bili obavješteni šta se događa a ne da bi pljuvali po Mihaelu.
Pljuvanje po Schumiju je sasvim očekivano i taaako predvidivo.
[ Deda_Mraz @ 10.09.2006. 19:25 ] @
Bolji vozač je onaj koji ne POGINE na trci, pa vi vidite ko je to. Niko tamo ne gleda šmekerstvo i kako se odnosi prema javnosti već kvalitet vožnje i brzina i samo brzina!
A to što se povlači.... mislim da je on već dokazao ko je i šta je, obeležio je jedan period u svetu F1 ostao zapamćen 75% svetskoj populaciji, imao je najbolje žene sveta, vozio je najbolja kola, osvojio je hiljade i hiljade pehara i titula...šta će mu više? Postigao je šta je želeo, može da uživa u svojim milijardama i milionima evra...
Kraj priče!!
[ ilija1 @ 10.09.2006. 19:34 ] @
Gledaj, formulu 1 pratim več 22 godine. (Ne verujem da ti imaš toliko godina). Mogu ti reči da je Šumi dobar vozač jedn od boljih u povjesti formule 1, ali takođe za vreme njegovih 10 godina takmičenja videli smo bezbroj ne fer situacija raznih mučki izkrivljanje pravila formule1 itd. itd. Normalno da je lakše ostvariti sa jednom Italijanskom ekipom, jer italijani su največi mučkaroši na svetu. Ne zaboravi (a možda i nisi znao) Italijani su jse proglasili za jedne od velikih pobednika drugog svetdkog rata (???).
Dalje. Šumi je jedini vozač koji je pobedio utrku vozeči kroz box. Dobio je kaznu vožnje kroz box, i pravila su bila takva da vozač mora na penalty pit stop u naredna 3 kruga. Zbog lobiranja Ferari tima kaznu su komesari doneli 3 kruga pred kraj trke. Sve preračunato u milimetar. Do tada nikad viđeno i nezamisljivo Šumi vozi do kraja i umesto na ciljnu ravninu on skreče u box na kaznu..... Znači, evo idem ja na kaznu nije da nečem, ali pošto je ciljna crta pre startne evo ti pobede.
Poštena ifra nema šta. A to na YUTUBE.... Šumi je skako od radosti pre toga, onda su mu rekli da bi bilo bolje da se na primanju pokala malo uozbilji, jer su ga kamere več uvatile kako se raduje u njegovom poznatom stili....
Ima toga još ali me mrzi da pišem. Sve mogu da dokumentiram snimkama koje imam ažurirane več od 1984.
[ ilija1 @ 10.09.2006. 19:39 ] @
@dedamraz
Forula1 nije najbrži auto sport. Kart serija je u proseku puno brža. Možda neznaš u vreme Sene a i prije formula1 imala je 1300KS.
Ovo danas su "igračke"
[ reiser @ 10.09.2006. 20:15 ] @
Schumi je DOBAR vozac, ali uz to i prljav i nefer. Ipak je to sport ljudi. Drago mi je sto odlazi.
[ reiser @ 10.09.2006. 20:28 ] @
Citat: IcyImpact: Snimka proglašenja pobjednika - Imola '94 : http://youtube.com/watch?v=t2mqzX0-4ck
Čuješ komentatore, vozači na podiju znaju da je Senna mrtva - gledaš li lice Schumija? To je sve samo ne veseo čovjek. A ti godinama vjeruješ u tu nevjerojatnu laž i još mnogo njih, jer svaka sumnjiva situacija sa Schumijem u zadnjih deset godina je okarakterizirana kako "njegovo nesportsko, arogantno i bezobrazno ponašanje" - reakcije mnogobrojnih naivčina su očekivane... Nema mnogo ljudi koji mogu reći da ga poznaju, no oni koji ga zaista znaju uvijek će reći kako je Schumacher zapravo sve samo ne onakva osoba kako je prikazana kroz razne glasine, mitove i legende koje se provlače narodom.
http://youtube.com/watch?v=47ccbOpItCg
[ Mister Big Time @ 11.09.2006. 00:17 ] @
Citat: reiser: Schumi je DOBAR vozac, ali uz to i prljav i nefer. Ipak je to sport ljudi. Drago mi je sto odlazi.
Upravo tako. Dirty deeds done dirt cheap.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 11.09.2006. 00:53 ] @
Ilija1, pozdravljam te. Ja pratim aktivno Formulu 1 od 1995, a kao mali sam pratio poneku trku sezona 1990 ili 1991, ne sećam se više, davno to beše.
Nego, kažeš imaš dokumentovane stvari od 1984, da li bi mogao da postaviš te snimke koje imaš.
Čekaj, kažeš 1300 KS, to je čini mi se bilo početkom 80-tih, jel tako beše. Mada sam se ja rodio baš 1980, tako da nisam mogao da gledam te veličanstvene trke. To su bili turbo motori sa 12 cilindara, pretpostavljam.
[ commissar @ 11.09.2006. 02:58 ] @
Je l' se setio?!?! Dobro je da jeste......
[ icobh @ 11.09.2006. 08:33 ] @
Citat: commissar: Je l' se setio?!?! Dobro je da jeste......
Šumi je u krajnjoj mjeri profesionalac, tako da ova izjava nema veze s mozgom! Čuj, je l' se setio!? Dosta ljudi je primjetilo da njemu više nikakve cifre ne znače, jednostavno to je čovjek koji ujutru ustane i ide na posao. Voli formulu i uživa u trci. To što ljudi njemu zamjere na arogantnom ponašanju, ne mora da znači da je došlo to samo od sebe i da je Šumijev karakter takav, naprotiv, mnogo ljudi koji znaju Mihaela kažu da je potpuno drugačiji, pitom porodičan čovjek, dobar prijatelj itd...
[ Ave @ 11.09.2006. 09:32 ] @
Hvala bogu da ide, da je bio pametan otisao bi prosle godine.
[ N N @ 11.09.2006. 09:40 ] @
Citat: Sumaher je najbolji vozac. Blah... Kakav je to vozač koga propuštaju da pobedi?
[ Slobodan Trebovac @ 11.09.2006. 10:11 ] @
Najbolji vozac F1 svih vremena, sta god vi govorili statistika je neumoljiva. Ni ja ga do unazad 2-3 sezone nisam nesto pretjerano volio, ali zagotivio sam ga u zadnje vrijeme, svaku trku vozi kao da mu je prva sa zarom pocetnika, pobjedi se svakoj veseli kao dijete. Za zivota svih nas sa ovog foruma nece se pojaviti bolji vozac od njega, ubijedjen sam. Zelim mu da osvoji osmi naslov i da uziva u zasluzenoj penziji.
Citat: Blah... Kakav je to vozač koga propuštaju da pobedi?
Da, i to citavih 90 puta. Ja sam cuo da on uopste nije ni vozio bolid nego je samo drzao ruke na volanu, cisto za kamere, a ovi iz tima su upravljali bolidom.
[ cozmo_im @ 11.09.2006. 10:21 ] @
Citat: reiser: Schumi je DOBAR vozac, ali uz to i prljav i nefer. Ipak je to sport ljudi. Drago mi je sto odlazi.
Uzasno prvljav i stvarno nefer. Sto puta su ga pustali/namestali da pobedi. I mislim da nije tako dobar vozac, Sena je bio zakon. Kao i Nelson Pike... to su PRAVI vozaci. Ovaj je bio stvarno muckaros.
Jesam Nemac (50%), al ga ne volim, stvarno je bio pokvaren.
[ Deda_Mraz @ 11.09.2006. 10:34 ] @
Ne znam samo da li bi tako isto govorili o Seni da siromah nije poginuo!? Pošto smo mi (ljudi) poznati po tome, da tek kada neko umre priznajemo njegovu ulogu u tome u čemu je bio najbolji, i tako dalje...
Zašto jednostavno ne možete da se pomirite sa tim da Šumaher u stvari JESTE N01 koliko ga god vi osporavali da je lopov, prevarant, mućkaroš i ostale kobajagi priče za malu decu, šta sada oduvek je nameštano da ga slabiji bolid propusti i ostalo?
Ne simpatišem ni Senu i Šumahera ni Miloša Pavlovića, samo me jako nervira kada neko pljuje po nekome ko je ZAISTA najbolji.
Toliko!
[ N N @ 11.09.2006. 10:35 ] @
Citat: Da, i to citavih 90 puta. Ma, dovoljno da ga jednom propusti u borbi za titulu i tu više nema ni s od sporta.
Šumaher je zasigurno kvaliteten vozač, ali je koristio podle trikove i lažovčina je... I to je otprilike to.
Citat: šta sada oduvek je nameštano da ga slabiji bolid propusti Ko beše Barikelo?
[ commissar @ 11.09.2006. 12:09 ] @
@icobh: ona izjava ima pomalo ironican ton, ali sam zaboravio da stavim [irony][/irony] ;)
Poenta je da je doticni gospodin do****eo i bogu i narodu, i da je bilo krajnje vreme da se povuce i to je to.
"U krajnjoj meri profesionalac" - pa zar to nisu sve velike zvezde sporta? Po meni, dva su scenarija: ili pocnes kao neki opusten lik i stignes do vrha, a onda te pritegnu i moras da postanes "UKMP" da bi tu i ostao, ili si takav od pocetka i stignes do vrha pa ne moraju da te pritezu....... Schumi je vozac sa najvise titula, i samo to.
@Deda_Mraz: dok je Senna bio ziv, meni je bio drazi Piquet. Senna je bio pravi as, dzentlmen bez ikakvih sumnjivih/problematicnih pobeda i ostalih detalja koji krase Nemca, tako da je stvarno neukusno njih dvojicu porediti.
Meni je licno najdrazi bio Hakkinen, ali otkako on ne vozi F1 meni vise nije toliko zanimljiv za gledanje.
[ lancia @ 11.09.2006. 13:46 ] @
Nisam citao gore postove , ali me je tema malo privukla da dam kometar ........
Super prezadovoljan sam sto odlazi shumi , tim pre da bi F1 bio zanimljiviji ......
A o njemu nista pozitivno em da je vozac nema sta .........
Ali iz perioda borbe sa Hillom, Vilnevom, Hakinenom ,........
i njegovi jajarski potezi su naterali vecinu ljubitelja da ga omrzi
Setite se samo klubskom propustanja pred kraj barikelo i on , uzas takav ne treba u F1 .................
On i Hill bod na bod 97-98 izbacivanje dejmona .............
:bice bolje bez njega
[ icobh @ 11.09.2006. 14:54 ] @
Citat: commissar: Senna je bio pravi as, dzentlmen bez ikakvih sumnjivih/problematicnih pobeda i ostalih detalja koji krase Nemca, tako da je stvarno neukusno njih dvojicu porediti.
Mada Senna je bio bio rajsko cvijeće, pogotovo onda kad je rekao da će nekog izgurati sa staze i tako je i bilo. Ne mogu da se sjetim koji je vozač bio u pitanju! Kakav je to onda as koji prizna prljavu igru i prije nego što je odigra. Pa to samo samoubijice ili poremećene osobe rade!
Što se tiče Baričela, kada je jednom na samoj ciljnoj ravnini pustio Mihaela, to je bilo jedini put da je svako vidio to, tu timsku odredbu ali nesjećate se i šta je Mihael uradio na pobjedničkom posolju? E pa Šumi je stao na mjesto drugog i uz pomoć malo sile nagurao Baričela na prvo mjesto, zbog čega je FIA kasnije kaznila Mihaela i bilo je u pitanju da li će mu priznati pobjedu. E naravno vi se toga ne sjećate već samo to kako je Baričelo pustio Mihaela!
Ali evo, pošto ja ne mogu da nabrajam sve Mihaelove prljave trikove, jer sam M.S. fan, nabrojite ih vi, pa da vidimo mi tog najvećeg ne-sportistu milenijuma...
[ N N @ 11.09.2006. 15:32 ] @
Citat: Mada Senna je bio bio rajsko cvijeće, pogotovo onda kad je rekao da će nekog izgurati sa staze i tako je i bilo. Zašto Šumaher nije upozorio Hila da će ga izbaciti iz trke? Zato što je poštenjačina?
Citat: Što se tiče Baričela, kada je jednom na samoj ciljnoj ravnini pustio Mihaela, to je bilo jedini put da je svako vidio to, tu timsku odredbu Fora je u tome što je Barikelo bio Šumaherov slugenjara, umesto da se borio za titulu...
[ IcyImpact @ 11.09.2006. 15:35 ] @
Citat: ilija1: ...ali takođe za vreme njegovih 10 godina takmičenja videli smo bezbroj ne fer situacija raznih mučki izkrivljanje pravila formule1 itd.
Svjestan sam ja kako je Schumi imao x nesportskih poteza u karijeri. Ja, kao ljubitelj F1 kao sporta, pola toga mu nikad neću moći oprostiti ma kako mi kao vozač bio drag, drugu polovicu mogu jer znam zašto je to radio i razumijem ga što se toga tiče.
Citat: ilija1: Normalno da je lakše ostvariti sa jednom Italijanskom ekipom, jer italijani su največi mučkaroši na svetu. Ne zaboravi (a možda i nisi znao) Italijani su jse proglasili za jedne od velikih pobednika drugog svetdkog rata (???).
To me uopće ne zanima, niti je ovdje previše bitno. Ferrari je na neki način povlaštena momčad u F1, možda što isprva zvuči grozno no ja se na neki način ponosim time. Bez obzira na njihovu nacionalnost, Ferrari je dobrim dijelom to postao zbog sudjelovanja u F1 od njenog začetka i početka kao niti jedna druga momčad i činjenicom da su najuspješnija su momčad u povijesti. Dominacija koja je uslijedila početkom novog milenija njihov je status samo podigla na višu razinu.
Citat: ilija1: Šumi je jedini vozač koji je pobedio utrku vozeči kroz box. Dobio je kaznu vožnje kroz box, i pravila su bila takva da vozač mora na penalty pit stop u naredna 3 kruga. Zbog lobiranja Ferari tima kaznu su komesari doneli 3 kruga pred kraj trke. Sve preračunato u milimetar. Do tada nikad viđeno i nezamisljivo Šumi vozi do kraja i umesto na ciljnu ravninu on skreče u box na kaznu..... Znači, evo idem ja na kaznu nije da nečem, ali pošto je ciljna crta pre startne evo ti pobede.
Čudi me kako ne izvlačiš neke žešće primjere ?
Citat: ilija1: Sve mogu da dokumentiram snimkama koje imam ažurirane več od 1984.
Onda provjeri iskrivljene činjenice i izmišljotine vezane u Schumija.
btw Kad već toliko naglašavaš nesportsko ponašanje Schumija, uočavaš li sličnost sa Sennom? Oboje su imali samo jedno u cilju - pobjedu, radili bi baš sve da ostvare taj cilj. To je takav tip vozača. Sennina "neviđena" karizmatičnost, posebnost i brzina na stazi su ga držale među velikanima. Smrt ga je uzdigla među Bogove.
Citat: ilija1: Forula1 nije najbrži auto sport. Kart serija je u proseku puno brža. Možda neznaš u vreme Sene a i prije formula1 imala je 1300KS.
Ovo danas su "igračke"
...što se jačine motora tiče. Bitno za istaknuti.
Citat: icobh: To što ljudi njemu zamjere na arogantnom ponašanju, ne mora da znači da je došlo to samo od sebe i da je Šumijev karakter takav, naprotiv, mnogo ljudi koji znaju Mihaela kažu da je potpuno drugačiji, pitom porodičan čovjek, dobar prijatelj itd...
On je stvorio takav dojam za javnost kako bi oko sebe stvorio zaštitni omot od pijavica koje ga konstantno prate.
Citat: cozmo_im: Sto puta su ga pustali/namestali da pobedi.
Veliku većinu pobjeda je zaslužio svojim izvanrednim vozačkim sposobnostima.
Citat: cozmo_im: I mislim da nije tako dobar vozac
Iz ovoga se vidi kako ti nemaš blagog pojma o F1. U godinama dominacije Ferrari je bio najbolja momčad koju je Schumi učinio dominantnom. Svi rekordi nisu pali sa neba i samo vozači sa izvanrednim sposobnostima mogu tako nešto ostvariti. Schumi je bezbroj puta pokazao kako on bez srama može stati uz bok svim velikanima F1 dvadesetog stoljeća što se tiče vozačkih vještina.
Citat: cozmo_im:Sena je bio zakon. Kao i Nelson Pike... to su PRAVI vozaci. Ovaj je bio stvarno muckaros.
Vidim, i ti si nasjeo na gluposti. Sad mi reci da Senna nije bio prljav na stazi? Reci mi da nije pokušavao SVE, baš kao Schumi, da pobjedi? Smiješan si.
Citat: N N: Ko beše Barikelo?
Schumijev broj pobjeda sada bi bio manji za otprilike 6 da nije bilo momčadskih odredbi na štetu Barrichella koji nije loš vozač. On samo nije svjetska klasa u kojoj se nalazi Schumi i neupitna je činjenica da je Schumi mnogo bolji vozač o Barrichella.
Citat: commissar: Poenta je da je doticni gospodin do****eo i bogu i narodu, i da je bilo krajnje vreme da se povuce i to je to."U krajnjoj meri profesionalac" - pa zar to nisu sve velike zvezde sporta? Po meni, dva su scenarija: ili pocnes kao neki opusten lik i stignes do vrha, a onda te pritegnu i moras da postanes "UKMP" da bi tu i ostao, ili si takav od pocetka i stignes do vrha pa ne moraju da te pritezu....... Schumi je vozac sa najvise titula, i samo to.
Razumljivo kako je Schumi masama postao dosadan. Ipak 16 godina u F1 nije malo. Schumi je mnogo više od vozača koji je oborio gotovo sve rekorde.
Citat: commissar: dok je Senna bio ziv, meni je bio drazi Piquet. Senna je bio pravi as, dzentlmen bez ikakvih sumnjivih/problematicnih pobeda i ostalih detalja koji krase Nemca...
Jesi ti normalan? Jesi ti svjestan kakve gluposti melješ, pa to je strašno. Ako već nisi gledao Sennu uživo, potrudi se nadoknaditi što je moguće više izgubljenog i raspitaj se malo prije nego počneš pisati žalosno netočne stvari.
[ Bensedin @ 11.09.2006. 17:22 ] @
SVET U q.. Schumacher je SAMPION.
mozes da ga volis, mozes da ga ne volis, mozda ti je antipatican, mozda .......
ali ne mozes protiv statistike!!!
1.broj titula
1.broj pobeda
1.broj pol pozicija
1.................
1................
1...............
...............
............
..........
.......
....
.
.
.
.
HE is the best!!!
[ Dark_Runger @ 11.09.2006. 17:24 ] @
Schumacher je furundzija
[ icobh @ 11.09.2006. 17:35 ] @
Citat: N N: Zašto Šumaher nije upozorio Hila da će ga izbaciti iz trke? Zato što je poštenjačina?
Vjerovatno zato što i on sam nije znao šta će da uradi na stazi... On nije samoubica da to sve prije fatalnog trenutka isplanira, čak "objavi"... Možeš misliti, dođem ja tebi i kažem da ću danas da te ubijem! Koja sam ja poštenjačina, ljudi vi nemate pojma sa kime imate čast da se družite!
Citat: N N: Fora je u tome što je Barikelo bio Šumaherov slugenjara, umesto da se borio za titulu...
Pa eto 90 - 6 = 84. Znači 84 pobjede bez Baričelove podrške, to je ipak mnoooogo više nego 41!
[ icobh @ 11.09.2006. 17:41 ] @
I šta sad u narednih 2-3 godine? Ludi Massa i ledeni Raikonen! I onda će se njih dvojica vozikati baš onako kao što su to radili Mihael i Rubens, uvijek na vrhu uz poneku rokadu. I šta? Ode Mihael a formula i dalje propada! I još 2008 god. kad se F1 podijeli na 2 dijela, pa kad se ta dva dijela još malko iscjepaju, dobijete nešto slično kao Linux - 1000 distribucija, tako i ovdje, nećeš više moći znati za kojeg vozača u kojoj formuli navijaš!
Mislim da je Mihael izabrao pravo vrijeme da se izvuče iz nečeg što se još malo zove Formula 1...
[ IcyImpact @ 11.09.2006. 18:02 ] @
Nema govora o razdvajanju F1, barem u dogledno vrijeme ;-) Prije nekoliko mjeseci vodstvo F1 konačno je pronašlo zajednički jezik sa nekolicinom proizvođača koji su prijetili osnivanjem vlastitog prvenstva. Teško da bi se to zaista dogodilo jer teško da bi polučili neki uspjeh tim vlastitim prvenstvom.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 11.09.2006. 18:04 ] @
Nisi u toku, skoro svi timovi su potpisali da će ostati u Formuli 1 do 2012, to je odrađeno još pre skoro dva meseca. Tako da, nema nikakve podele Formule 1.
A, ne slažem se da Formula 1 propada, jer sada će trke biti mnogo zanimljivije, uvode se nova pravila od 2008, a te godine će se vratiti i slik gume bez šara, kao što je to oduvek i bilo.
Šumahera neće biti, a vredi obratiti pažnju na BMW i na novi Vilijams sa Tojotinim motorom u 2007 godini. Tumbanje će učiniti kraj dosadnim trkama, a pogotovo što neće biti Šumahera biće velika pobeda za Formulu 1. On je bio zlo koje treba iskoreniti, ali nažalost, zbog mutljavina Ferarija i povlačenja raznih veza, on skoro nikad nije kažnjen, osim ove godine u Monaku.
[ IcyImpact @ 11.09.2006. 18:11 ] @
Citat: icobh: Pa eto 90 - 6 = 84. Znači 84 pobjede bez Baričelove podrške, to je ipak mnoooogo više nego 41!
Moraš znati da je Senna preminuo u najboljim vozačkim godinama te da je gotovo cijelu vozačku karijeru za protivnike imao nekoliko legendarnih vozača.
[ icobh @ 11.09.2006. 18:32 ] @
Citat: Kosta ******um Rex Persia: A, ne slažem se da Formula 1 propada, jer sada će trke biti mnogo zanimljivije, uvode se nova pravila od 2008, a te godine će se vratiti i slik gume bez šara, kao što je to oduvek i bilo.
Ma sad će već 2007 godine svih 22 vozača, ako ih bude bilo toliko, postati prvaci jer konačno nema najvećeg zla koje je njih sputavalo sa puta ka tituli... Nebih baš rekao. Ako si gledao u subotu i nedelju njemački RTL, nedjele baš vozači mišljenje sa tobom i N N.
A i prošla sezona nije se baš mnogo razlikovala od ostalih ali moram da kažem da je Mihaela tad prestizao ko je kako htjeo, i niko nije rekao kako je formula zanimljiva. Štaviše, šampionat je prošao u sijenci 2 mala nabrijana pjetlića, jer nije bilo Mihaela da zamrsi, postavi limite... Formula nije Formula bez Mihaela. Mihael je formuli davao takmičarski karakter, ne samo da to bude trka za bodovima...
Ja sam takođe obožavao WRC, ali poslije 2003 god., to takmičenje možete nazvati kako god hoćete, samo nemožete relijem. Sjećam se dok su vozili Carlos Sainz, Colin McRae, Richard Burns, šta su oni radili sa onim aždajama... Sve ostalo je nekako u sijenci nekih novih klinaca, izmjena pravila, odustajanja najvećih perjanica relija... Sjećam se Colinove pobjede iz 2002 god. kada se 2 puta prevrnuo, kako je nogom udarao gepek vrata da se zatvore, i onolikom brzinom kroz vazduh bez ijednog stakla stići do cilja i pobjediti! To je takmičenje! Vjerujte, formula neće nimalo biti bolja...
@IcyImpact
Što Mihael nije poginuo? Bio je tad među najmlađim i najluđim!
[ IcyImpact @ 11.09.2006. 18:56 ] @
Citat: icobh: A i prošla sezona nije se baš mnogo razlikovala od ostalih ali moram da kažem da je Mihaela tad prestizao ko je kako htjeo, i niko nije rekao kako je formula zanimljiva.
Schumijeva katastrofa nema nikakve veze sa nastavkom trendom "nezanimljivosti F1" u 2005. Kakva je bila sezona 2004, prošlogodišnja je još i dobro ispala.
Citat: icobh: Ja sam takođe obožavao WRC, ali poslije 2003 god., to takmičenje možete nazvati kako god hoćete, samo nemožete relijem. Sjećam se dok su vozili Carlos Sainz, Colin McRae, Richard Burns, šta su oni radili sa onim aždajama... Sve ostalo je nekako u sijenci nekih novih klinaca, izmjena pravila, odustajanja najvećih perjanica relija... Sjećam se Colinove pobjede iz 2002 god. kada se 2 puta prevrnuo, kako je nogom udarao gepek vrata da se zatvore, i onolikom brzinom kroz vazduh bez ijednog stakla stići do cilja i pobjediti! To je takmičenje! Vjerujte, formula neće nimalo biti bolja...
Bez obzira na ogromnu veličinu Schumija, njegov status ikone i sve popratne stvari - F1 može prevladati svakog vozača. Takav je sport. Apsolutno da je F1 bez Schumija nije ista F1, i da tim odlaskom gubi puno no vjeruj mi da ima više nego svjetlu budućnost. Već sljedeća sezona će zasigurno donijeti vrlo zanimljiviju borbu Raikkonena i Alonsa u novim bolidima, a pogotovo će zanimljivo biti gledati obračane novih, mladih, ultra-talentiranih vozača gladnih uspjeha.
Citat: icobh: Što Mihael nije poginuo? Bio je tad među najmlađim i najluđim!
Kakve sad to veze ima ? Inače, pitanje je glupo...
[ su27killeryu @ 11.09.2006. 18:57 ] @
Kakve baljezgarije pisete pa to je strasno, znaci smrdaher ne bi poginuo da mu se nije desilo isto sto i Senni jel?!
[ reiser @ 11.09.2006. 19:13 ] @
J*be lud zbunjenog.
[ icobh @ 11.09.2006. 19:26 ] @
Ne postoji glupo pitanje, postoji samo, ljepše rečeno, neadekvatan odgovor, tj. glup odgovor! Ali evo da rezimiramo: Ayrton Senna, ma šta god on za mene značio, koliko bio prljav, pa sad i mrtav, ja njega zovem Senna i uvijek ću ga tako zvati i biće za mene jedan od najboljih vozača F1 ali ono što mi se nesviđa kod vas jeste to što Mihaela zovete raznoraznim ružnim imenima, nadimcima a kladim se da kad bi na zadnjoj trci nedaj bože poginuo, nikad više vam nebi palo na pamet da ga tako zovete, štaviše, proglasili bi ga za sveca...
Ali vidjećemo kako će da izgleda formula u budućnosti. Ja sam svojim očima gledao kako jedan isto tako atraktivan sport gubi smisao. Ne kažem ja da formula neće postojati, niti će propasti, možda sam se pogrešno izrazio, ali će formula polako da gubi svoj smisao...
Ali da nađem još jednu paralelu. Ja sam Delija, ali kad Partizan igra u nekom UEFA takmičenju, ja naravno navijam za Partizan, samo ne u slučaju da igra protiv Crvene Zvezde. Ali, ali, ali... nebi ti jedan Grobar navijao za Zvezdu u istom slučaju, pa makar mu zbog toga ki*u morali odsjeći... Tako i ovamo, iako je Mihael živ, iako ga volim kao vozača, iako je to čovjek za kojeg sam navijao od prvog dana kada sam gledao F1 do dan danas, ja ću se uvijek sjećati Sene kao šampiona, izuzetnog vozača, ali nebi ti to jedan navijač, obožavalac Seninog lika i djela, rekao za Šumija pa makar morao sa Senom u grob! Takav vi dojam ostavljate ovdje, a to je ono što ja uvijek pokušavam, da ne budem kao drugi... Pozzz
[ Kosta ******um Rex Persia @ 11.09.2006. 19:32 ] @
Ne slažem se s tobom oko Mihaela, icobh. Jednostavno tvoji komentari ne stoje,jer to su za Formulu 1 govorili i kada je Sena poginuo, pa se ona održala i bila isto tako zanimljiva kao i pre. Tako će biti i sada, a ko ne veruje, nek sačeka malo i videće se da sam ja u pravu.
Ne može bilo koji šampion da bude veći od samog sporta, to je nemoguće. To je kao kad bi rekli da je čovek veći od univerzuma, pa ako se desi da čovek izumre, neće biti svemira. E pa, nije tako.
[ su27killeryu @ 11.09.2006. 19:41 ] @
Citat: icobh: Ne postoji glupo pitanje, postoji samo, ljepše rečeno, neadekvatan odgovor, tj. glup odgovor! Ali evo da rezimiramo: Ayrton Senna, ma šta god on za mene značio, koliko bio prljav, pa sad i mrtav, ja njega zovem Senna i uvijek ću ga tako zvati i biće za mene jedan od najboljih vozača F1 ali ono što mi se nesviđa kod vas jeste to što Mihaela zovete raznoraznim ružnim imenima, nadimcima a kladim se da kad bi na zadnjoj trci nedaj bože poginuo, nikad više vam nebi palo na pamet da ga tako zovete, štaviše, proglasili bi ga za sveca...
Hmm misljenje bi promijenilo sti broj ljudi kao i nakon smrti Hitlera, sam procijeni koliko je to. I ne znam sto je to Senna bio prljav, klali su se on i Prost i on ga jeste bio udario ali ga je sustizao (tj. bio je u trci i samim tim je imao i brzinu da ga pretekne ali moguce da nije kocio na vrijeme a za udar od pozadi mnogo vecu stetu je mogao sebi da nanese nego njemu, smrda je izbacio Hila nakon sto je ispao iz trke, velika razlika, ogromna). Druga stvar oteo je ribu bivsem drugaru njemu iza ledja, dovoljno govori o njemu (i o njoj mada ta guska ionako nije predmet rasprave).
[ icobh @ 11.09.2006. 19:44 ] @
Ti očito ne razumiješ šta hoću da kažem! Kada je Sena poginuo i dalje je postojala želja za trkom i pobjedama pretočena u lik Mihaela Šumahera! To je ono što će da se izgubi kad Mihael ode! Takmičarski duh posjeduje samo nekoliko vozača ali ti vozači nisu u poziciji da bilo šta izmjene, izuzetak je Kubica, koji ja vjerujem, postaje jedini razlog zašto ću ja Formulu i dalje da pratim. Naravno da će F1 da se nastavi dvobojem između Raikonena i Alonsa, ali gledajte šta su ti glavni junaci: Alkoholičar koji, ako se jedino u životu nečemu radovao, jeste bilo kada je dobio svoji prvu bocu viskija i drugi ekonomista, koji nesjeda u bolid ako nema digitron u džepu, da proračuna koliko mu je bodova potrebno u toj trci... Ljudi, gubi se takmičarski duh! Toga se ja bojim!
[ icobh @ 11.09.2006. 19:49 ] @
Eto, šta sam rekao.
Citat: su27killeryu: dovoljno govori o njemu (i o njoj mada ta guska ionako nije predmet rasprave).
Je li ti misliš da je svaka tema na Madzone-u neka rasprava? De vidi malo čemu služi ovaj dio foruma. Nisam mogao da postujem u IT pravo i politika, jer po sadržaju ne odgovara tamo. Postovao sam čisto zbog informisanja a ne pljuvanja!
[ N N @ 11.09.2006. 19:58 ] @
Citat: Možeš misliti, dođem ja tebi i kažem da ću danas da te ubijem! Koja sam ja poštenjačina Pa sigurno da je to poštenije nego da me bez upozorenja napadneš sa leđa, kurvanjski - onako kako je Šumaher udario Hila.
Ako mi kažeš da ćeš me ubiti, možda ćeš ti biti ubijen. U tome je razlika.
Citat: Mihael je formuli davao takmičarski karakter, ne samo da to bude trka za bodovima... Šta pričaš bre? Koji crni takmičarski karakter? Je l' ono kad on i Barikelo rutinski odvozaju trku od starta do cilja? Pa i tada ga je Brikelo propuštao kako bi sakupio što više bodova...
To su valjda bile najdosanije sezone u istoriji F1.
[ icobh @ 11.09.2006. 20:24 ] @
Tačno mi je sad jasno zašto te Gojko ne gotivi, nema teme u kojoj ti nisi barem malo zakuvao, još pogotovo kad vidjeh tvoju ličnu sliku - sprej protiv insekata!
Nije Baričelo pustio Mihaela jer on misli da tako treba, nego mu je jedan čiko iz male crvene kućice rekao da to uradi bez pogovora. A kad već pričamo o poštenju, da se prisjetimo:
Prošle godine u Kanadi, kada nam dragi Flavio Briatore umiljtim glasom kaže: Đankarlo, Fernando je iza tebe, propusti ga!
Ili ove godine kad se Raikonen zapucao iz čista mira u nekog Red Bulla. Reci mi da li je Raikonen imao neke skrivene namjere tad?
Ili kad je Mihael bio tik iza Cultarda kada je ovaj u čistoj ravnini namjerno zakočio da bi se potom Mihael ravno zapucao u njega?
Ja imam osjećaj da je za sve ove "prljave" radnje kriv Mihael! Ili me osjećaj vara?!?
[ ton_majstor @ 11.09.2006. 20:34 ] @
Citat: Pa eto 90 - 6 = 84. Znači 84 pobjede bez Baričelove podrške, to je ipak mnoooogo više nego 41!
Teško je voziti F1 mrtav. Nemojte porediti babe i žabe. "Štabibilokadbibilo" je očigledno besmislena rasprava. Zato ste i zagazili u svo ovo blato u diskusiji. Prestanite.
Niti ćemo oživeti Ajrtona, niti smanjiti Mihajlov skor.
Pozdrav!
[ icobh @ 11.09.2006. 20:38 ] @
Ej tonac, kad sam vidi da si ti posjetio temu, reko 100% lock Dobro, nećemo više da pljujemo ni po kome, je li tako momci?
[ N N @ 11.09.2006. 20:45 ] @
Citat: Prošle godine u Kanadi, kada nam dragi Flavio Briatore umiljtim glasom kaže: Đankarlo, Fernando je iza tebe, propusti ga! Jok, ti igraš prljavo a ja da igram pošteno... WTF?
Citat: Ili ove godine kad se Raikonen zapucao iz čista mira u nekog Red Bulla. Reci mi da li je Raikonen imao neke skrivene namjere tad? Početnička greška...
Citat: Ili kad je Mihael bio tik iza Cultarda kada je ovaj u čistoj ravnini namjerno zakočio da bi se potom Mihael ravno zapucao u njega? Pa sam si rekao da je ovaj namerno zakočio...
Citat: Tačno mi je sad jasno zašto te Gojko ne gotivi, nema teme u kojoj ti nisi barem malo zakuvao, još pogotovo kad vidjeh tvoju ličnu sliku - sprej protiv insekata! FYI, autor te slike je Gojko...
[ su27killeryu @ 11.09.2006. 20:46 ] @
"sadly all too many who claim that Schumacher is better than the mercurial Senna are often too young to have witnessed the greatness of Ayrton Senna when he was alive and racing. And one has to say, blessed are the statisticians for they shall inherit the Earth!
Schumacher to all intents and purposes is a man-made, manufactured, star & champion of the sport ... Ecclestone saw to that post May 1994 and even has admitted as much! F1, claims little Bernard, needed a star to keep the millions watching and the millions rolling into his bank account! "
Mrzi me da vam prevodim ali ovo je sustina, i .
[ ilija1 @ 11.09.2006. 21:19 ] @
@IcyImpact
btw Kad već toliko naglašavaš nesportsko ponašanje Schumija, uočavaš li sličnost sa Sennom? Oboje su imali samo jedno u cilju - pobjedu, radili bi baš sve da ostvare taj cilj. To je takav tip vozača. Sennina "neviđena" karizmatičnost, posebnost i brzina na stazi su ga držale među velikanima. Smrt ga je uzdigla među Bogove.
U pravu si, ja i nisam neki fanatični fan Sene. Oboje su (bili) sličnog karaktera. Totali perfekcionizam celi životni stil podređen formuli1, pobeda za svaku cenu.
Jake ličnosti koje su ostavile neizbrisiv pečat. Teško je reči ko je bolji jer nisu se takmičili dovoljno vremena zajedno. Ali kraj krajeva moje je lično mišljenje da se je Šumaher previše puta koristio prenizkim potezima u želji po najboljim rezultatima. A verujem da je po tom pitanju bio forsiran sa strane Ferarija. Vitez svejedno mora da se ponaša viteški. Takođe mislim da če formula1 biti interesantnija za gledanje bez Šumahera....
[ icobh @ 11.09.2006. 21:33 ] @
Citat: N N: Jok, ti igraš prljavo a ja da igram pošteno... WTF?
Šta je tad jadni Ferrari radio prljavo sem što su prljali bolide...
Citat: su27killeryu: Mrzi me da vam prevodim ali ovo je sustina, i .
Između ostalog... Šta ti misliš da je F1 jedno veliko svjetsko dobro?!
Citat: ilija1: Ali kraj krajeva moje je lično mišljenje da se je Šumaher previše puta koristio prenizkim potezima u želji po najboljim rezultatima.
No Comment. Rekao sam, nabroji, da tačno utvrdimo koliko je to mnogo?
[ ilija1 @ 11.09.2006. 21:37 ] @
Svaku utrku!!!
Spava mi se sada za koji dan ču opet da postujem.
Ovde kod nas je teški kapitalizam pa nesmem da zaspavam na posao, a bogami nema ni kafe na poslu. Ebiha Slovenija je to.
Laku noč društvo...
[ icobh @ 11.09.2006. 21:54 ] @
Pravo da ti kažem i meni je dosadilo da pišem na ovom Madzone-u, pošto se poruke ne pikaju, kao da i nisam pisao, i uvijek samo neko prepucavanje, ikao u opisu ovog foruma ne piše nigdje da mora tako striktno i da bude...
Mada si ovo za svaku trku lupio samo tako, ne znam kako ti se samo računar nije ugasio...
[ su27killeryu @ 11.09.2006. 22:14 ] @
Bilo je do Sumaherovog izbacivanja Hila.
[ N N @ 11.09.2006. 23:15 ] @
Citat: Šta je tad jadni Ferrari radio prljavo sem što su prljali bolide... Jebi ga, Žan Tod je zaboravio da patentira izum.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 12.09.2006. 00:39 ] @
Kad smo več kod prljavosti, seća li se neko 1996, prve trke u Australiji, kada je Dejmon Hil pobedio sa prljavim (bukvalno) bolidom, jer je bolid vodećeg Žaka Vilneva "prokrvario".
[ Deda_Mraz @ 12.09.2006. 15:37 ] @
Citat: icobh Ali evo da rezimiramo: Ayrton Senna, ma šta god on za mene značio, koliko bio prljav, pa sad i mrtav, ja njega zovem Senna i uvijek ću ga tako zvati i biće za mene jedan od najboljih vozača F1 ali ono što mi se nesviđa kod vas jeste to što Mihaela zovete raznoraznim ružnim imenima, nadimcima a kladim se da kad bi na zadnjoj trci nedaj bože poginuo, nikad više vam nebi palo na pamet da ga tako zovete, štaviše, proglasili bi ga za sveca...
Ovo je Poenta cele priče i pljuvanja prema Šumaheru!
[ Slobodan Miskovic @ 12.09.2006. 15:52 ] @
Alonso:"Šumi najnesportskiji vozač"
Aktuelni šampion F1 Fernando Alonso izjavio je u ponedeljak za Radio „Marku“ da će sedmosrtuki šampion „najbržeg cirkusa“ Mihael Šumaher otići u istoriji kao najnekorektniji vozač u istoriji F1
Španac je ovom izjavom samo „dolio ulje“ pred dramatičan finiš sezone u koji ulazi sa samo dva poena prednosti u odnosu na odlazećeg Šumahera:
“Mihael je čovek sa najviše kazni i jedan od najnesportskijih vozača u istoriji F1. Zidan se časnije oprostio od njega“ rekao je Alonso.
25-godišnji Španac koji će naredne sezone voziti za MekLaren nalazi se pod ogromnim pritiskom, posebno posle odustajanja na trci u Monci kojoj je prethodila i kazna zbog blokiranja Felipea Mase.
Iako je Flavio Briatore upao u probleme izjavom „ da je FIA uručila titulu Šumaheru ovakvom kaznom“ Alonso smatra da je i dalje bliži tituli:
“Imam dva boda prednosti, istina je da su neke odluke donešene u korist nekoga a protiv nekih, ali šta da se radi“ rekao je Alonso i završio intervju kojim nas je uveo u spektakularnu završnicu sezone.
--------------------------------------------------------------
Alonso criticizes Schumacher in Spanish radio interview
Associated Press
Madrid — Fernando Alonso has criticized Formula One rival Michael Schumacher, saying that the German driver will retire from racing as the most unsporting driver in world championship history.
Alonso's harsh comments to Spanish radio station Marca on Monday night came one day after Schumacher won the Italian Grand Prix and announced that he will retire at the end of the season.
The German driver moved to within two points of Alonso in the championship standings.
"Michael is the man with the most sanctions and the most unsporting driver in the history of Formula One," Alonso said.
He also compared him to Zidane, the France soccer captain who retired after being sent off for a head-butt in July's World Cup final.
"Zidane retired with more glory than Schumacher, but I can still see that he has been the fastest driver for the last 10 years, and racing against him has been an honour," he said.
"That doesn't take away from the fact that he has been the best driver and it has been an honour and pleasure to battle against him. Everyone has their time and you have to respect his decision. Things will be more equal now."
Alonso also hinted that the championship had been fixed in favour of Schumacher.
On Sunday, he had his race stopped when his engine failed 10 laps from the end. Alonso was penalized five places on the starting grid for blocking Ferrari's Felipe Massa in qualifying Saturday and started 10th.
"No one is going to believe the penalty I was given for a long time to come," Alonso said. "The excuse they gave was far from honest. That the Italian newspapers headlined this as a robbery is not good for our sport. One thing I am clear about, though, is that he who laughs last, laughs longest."
[ madamov @ 12.09.2006. 16:11 ] @
Za one koji znaju španski evo transkripta intervjua u originalu: http://www.marca.es/edicion/ma...ula1/es/desarrollo/687753.html
[ icobh @ 12.09.2006. 16:56 ] @
Alonso! Alonsa treba držati za riječ kao i onog Đoku iz Kaluđerice ili kako se već zove. Već sam opisao njega i njegove sposobnosti!
[ pecos @ 12.09.2006. 19:22 ] @
Skinuto sa sajta ITV-a, inace su njihovi prenosi F1 zadovoljstvo za gledati..
Michael's lows
Silverstone 1994: Schu gets the black flag
The first example of the type of controversy that dogged his career. After overtaking pole man Damon Hill on the parade lap, the German didn't come in for a penalty and was shown the black flag.
A disqualification followed , as did a contentious second half of the season...
Jerez 1997: The wrong sort of history
Some gave him the benefit of the doubt after title-deciding shunt with Hill in '94, but the German was afforded no such luxury this time.
His attempt to ram Jacques Villeneuve failed but he still became the first man to be disqualifed from the F1 final standings.
Silverstone 1999: A broken leg at Silverstone
Looking to make it third time lucky in his bid to claim the title for Ferrari, he is out of contention by mid-season after he breaks his leg in a high-speed crash into the tyre wall at Stowe corner.
He misses the next six races and a shot at the world championship.
Austria 2002: Team orders outrage
A major own goal from Ferrari which was condemned far and wide.
Dominating 2002, the Italian squad instructed race leader Barrichello to pull over for his team leader and gift him the win in sight of the flag. If that wasn't bad enough the drivers are roundly booed on the podium by the Austrian fans.
Monaco 2006: Michael under attack
Michael probably thought things couldn't get worse than Jerez '97 but they might just have done here.
He takes a verbal pounding from fellow drivers, former champions and just about the whole paddock after 'parking' his Ferrari at the Rascasse in the dying moments of qualifying. The stewards strip him of pole and send him to the back of the grid.
Intervju James Allena sa istog sajta
here is also of course, the darker side to Schumacher’s racing genius.
His willingness to punch below the belt is something that sits oddly with his prowess as a driver.
He got away with it a few times in his early career, the first really high profile occasion being when he deliberately drove Damon Hill off the road in Adelaide to clinch the 1994 drivers’ world title, many wondered why he felt he needed to do such things as clearly he was a vastly superior driver.
But it seemed as though he panicked under pressure and lashed out. So desperate was his desire to win, he could not accept that he had made a mistake that would lead to him coming second.
Schumacher came of age as a driver when the sport was ruled by hard men like Senna and Prost, who had a history of committing professional fouls on each other.
He thought that this was how things were done. He got away with it in 1994, but when he tried it again on Jacques Villeneuve at Jerez in 1997, the world had moved on and he was crucified.
He remains the only driver to be disqualified from a championship for unsportsmanlike behaviour. It is a stain on his record and on his character.
As was Monaco this year, where he was found guilty by the race stewards of deliberately parking his car on the racing line during qualifying, to stop Alonso from beating him to pole position.
I was quite shocked by that.
Knowing that in all probability it was his final season in F1, it seemed an odd moment for him to remind everyone of the bad things he has done in his otherwise exceptional career.
But again it was a case of, having made a mistake, lashing out to stop the other man from beating him. Now the older driver, Schumacher was raging against the dying of the light, desperate to stop Alonso, in many ways a younger version of himself, from beating him.
The legacy
It is hard for you and I and even his fellow drivers to understand the mentality of a great champion like Schumacher. They see the world differently. My insight into it comes principally from something Nigel Mansell told me about Senna.
On the podium in Budapest in 1992, when Mansell had finally won the world championship, Senna came up to him and said, ‘Well done Nigel. Now you understand why I am such a bastard. It is because I never want anyone else to have the feeling that you have now.’
Mansell said it made his blood run cold when he heard that. He was a sportsman, a racer, but not cut from the same cloth as Senna and Schumacher.
This then is the enigma that was Michael Schumacher the racing driver.
An exceptional driver, a great leader and a ferocious competitor, who has given the sport so many great moments, but also some darker ones.
Will history revere his amazing record or judge him harshly for his treachery? I think the former. But one thing is for sure; the sport will be very different next year without him.
[ Deda_Mraz @ 12.09.2006. 21:10 ] @
E ako je to Alonso rekao, onda je sigurno tako...
Alonso za koga niko nije čuo do pre par godina, našao da priča o poštenju i da pljuje vozača koji je 6 klasa iznad njega i to pred kraj njegove karijere!
Cccc...
[ Dark_Runger @ 12.09.2006. 22:07 ] @
Da, ko je uopste taj Alonso?A da, to je najmladji F1 champion ikada, prosle godine je uzeo titulu Schumacheru.
Vi okoreli Schumacherovi fanovi me potsecate na okorele Slobine pristalice iz 90ih >:)
[ Deda_Mraz @ 12.09.2006. 22:47 ] @
Vi okereli pljuvači Šumahera me podesećate na do-jučerašnje ulizivače demokrata, a sada pljujete po istim jer ceo sistem ne valja!
[ su27killeryu @ 12.09.2006. 23:21 ] @
Citat: Dark_Runger:
Vi okoreli Schumacherovi fanovi me potsecate na okorele Slobine pristalice iz 90ih >:)
Imas pice za ovo, ovo poredjenje se tako nametalo a dosad mi nijednom nije palo na pamet.
[ Zoran Rodic @ 12.09.2006. 23:24 ] @
[ Slobodan Trebovac @ 13.09.2006. 00:05 ] @
Da prekinem monotoniju ove rasprave, dajem vam sliku buduce nade F1.
Neki novi klinci :)
[att_img]
[ N N @ 13.09.2006. 13:04 ] @
Naravno da je Sena bio bolji. On je bar priznavao da igra prljavo, i to je za svaki respekt.
Šumaher se koristio daleko prljavijim trikovima, a glumata nekakvo nevinašce.
Citat: Alonso za koga niko nije čuo do pre par godina, našao da priča o poštenju i da pljuje vozača koji je 6 klasa iznad njega A šta je to nepošteno Alonso uradio, pa sad ne bi smeo da priča o poštenju?
I kako je taj balavac, za koga niko nije čuo, uspeo da otme titulu vozaču koji je 6 klasa iznad njega?
Baš me živo interesuje...
[ IcyImpact @ 13.09.2006. 14:37 ] @
Alonso je fantastičan vozač, on uz Schumija i Raikkonena danas čini tu 'prvu klasu' vozača. Alosno je apsolutno zaslužio naslov prošle godine, vozio je nevjerojatno konstantne vožnje koje su mu omogućile relativno miran završetak sezone. McLaren je prošle sezone trebao dominantno osvojiti oba naslova, imali su uvjerljivo najbrži bolid no katastrofalna pouzdanost ih je udaljila od naslova. Što se tiče Ferrarija sve je jasno, uoči sezone pravila su drastično izmjenjena sve u cilju spriječavanja dominacije Ferrarija. Ne samo da su uspješno prekinuti dominaciju Scuderije nego su ih znatno bacili unatrag pa su se donedavni vladari F1 gotovo cijelu sezonu vozikali u sredini poretka. Žalosno. F2005 nije bio loš bolid no Ferrari i Schumi su bili bespomoćni obzirom da su se vozili na apsolutno inferiornijim gumama u odnosnu na konkurenciju.
[ reiser @ 13.09.2006. 14:53 ] @
[ Deda_Mraz @ 14.09.2006. 10:31 ] @
Citat: N N: A šta je to nepošteno Alonso uradio, pa sad ne bi smeo da priča o poštenju?
I kako je taj balavac, za koga niko nije čuo, uspeo da otme titulu vozaču koji je 6 klasa iznad njega?
Baš me živo interesuje...
To što je malo dete u odnosu na Šumahera i to što neće nikada biti kao Šumaher pa bi mogao da ima malo poštovanja prema njemu.
Wooow uzeo jednu titulu....woow... beži bre strašno šta pišete ovaj uzeo boga oca titula ovaj jednu i sada kao, znaš brate uzeo je JEDNU...eeej JEDNU znaš ti koliko je to JEDNU....woow...
[ su27killeryu @ 14.09.2006. 11:04 ] @
Da si stavio vidovitu Zorku u onaj ferari sa barikelom i evo sada sa masom kao drugim vozacem i ona bi se nakupila titula budi siguran.
[ N N @ 14.09.2006. 12:12 ] @
Citat: To što je malo dete u odnosu na Šumahera i to što neće nikada biti kao Šumaher pa bi mogao da ima malo poštovanja prema njemu. Znači, ako Gojko napiše neku laž, ja ne smem da kažem da je to laž - jer Gojko je tata-mata, a ja sam niko i ništa. Je li to tvoja teorija?
Citat: Wooow uzeo jednu titulu....woow... beži bre strašno šta pišete ovaj uzeo boga oca titula ovaj jednu i sada kao, znaš brate uzeo je JEDNU...eeej JEDNU znaš ti koliko je to JEDNU....woow... Jeste, uzeo jednu, ali je balavac oteo vozaču koji je 6 klasa iznad njega. Prosto neverovatno! Ili taj nikogović nije tako loš, ili svemoćni Šumaher nije baš svemoćan... Šta je u pitanju?
Citat: Da si stavio vidovitu Zorku u onaj ferari sa barikelom i evo sada sa masom kao drugim vozacem i ona bi se nakupila titula budi siguran. Nisam siguran da bi sa Masom uzela titulu, ali sa Barikelom sigurno bi.
[ su27killeryu @ 14.09.2006. 13:28 ] @
Ma Masi tako biva naredjeno i gotovo.
Gledao sam MotoGP u Sepangu ovu zadnju trku, Hayden vodi u plasmanu ali Pedrosa koji mu je klupski kolega se cijelo vrijeme KOLJE s njim, i na kraju zavrsava poziciju ispred njega.
E to je racing, i tako je bilo i u F1 dok se nije pocelo muljati.
[ chips @ 15.09.2006. 01:51 ] @
Citat: Jeste, uzeo jednu, ali je balavac oteo vozaču koji je 6 klasa iznad njega. Prosto neverovatno! Ili taj nikogović nije tako loš, ili svemoćni Šumaher nije baš svemoćan... Šta je u pitanju?.
Alonso je Rajkonenu uzeo titulu, a ne Shumaheru.
Bilo kako bilo Shumi ima ogroman skor, ferari isto, a za sve mucke ne treba bas kriviti uvek Mihaila vec i njegov team. Skoro uvek posle nekog trika Ferarija i Shumija F1 je dobijala nova pravila da tako nesto spreci.
Ne morate da ga volite, ali mnogo toga je u F1 promenjeno ili dodato bas zbog njega i to u vecini slucajeva na bolje po ostale ucesnike.
Ja licno volim Rajkonena, trke pratim od svoje 6 godine (otac me je vodio u hokenhajm jos 1997 kada sam gledao Nikija kao pobedjuje u ferariju i posle tih godina ferarija dugo nije bilo do Shumija), ali tesko da ce Rajkonen i pola od toga uraditi sto je uradio Mihail, zato respekta prema njemu.
Javljaju se dobri mladi vozaci i F1 nece propasti, samo mi necemo vise imati koga da mrzimo ili volimo kao ovog coveka, i u tu ce nam pomalo biti dosadno. Imacemo sezonce koji zasijaju jednom i nikada vise.[quote]
[ Deda_Mraz @ 15.09.2006. 07:52 ] @
Citat: N N: Znači, ako Gojko napiše neku laž, ja ne smem da kažem da je to laž - jer Gojko je tata-mata, a ja sam niko i ništa. Je li to tvoja teorija?
Kako voliš da lupši glupost, svaka ti čast! Objasni mi šta je to konkretno šumaher LAGAO, pošto ga stalno optužuješ za to? Član ispred mene je napisao ranije....jel si siguran kome ja Alonso uzeo titulu?
Citat: su27killeryu: Ma Masi tako biva naredjeno i gotovo.
Gledao sam MotoGP u Sepangu ovu zadnju trku, Hayden vodi u plasmanu ali Pedrosa koji mu je klupski kolega se cijelo vrijeme KOLJE s njim, i na kraju zavrsava poziciju ispred njega.
E to je racing, i tako je bilo i u F1 dok se nije pocelo muljati.
Znači iz tvog posta i šumi-mrzačkog-kluba stava ja zaključujem da je Ferari kriv za sve? Jel da?
[ su27killeryu @ 15.09.2006. 09:17 ] @
Ma ne nije, mora da je Minardi davao "timska naredjenja" Ferarijevim vozacima...
[ N N @ 15.09.2006. 10:27 ] @
Citat: Objasni mi šta je to konkretno šumaher LAGAO, pošto ga stalno optužuješ za to? Najbolji primer smo videli u Monaku, kada je za vreme kvalifikacija namerno stao na sred staze, kako bi blokirao Alonsa. Posle je laprdao kako mu se ugasio motor ili tako nešto, što nema veze sa istinom... Je l' se to zove laž ili postoji neki drugi termin?
Citat: Kako voliš da lupši glupost, svaka ti čast! Ja sam dao logično poređenje, a ti malo bolje razmisli pre nego što nešto napišeš. Tvoji argumenti neće delovati ništa ubedljivije ako kažeš da lupam, naprotiv.
Citat: Član ispred mene je napisao ranije....jel si siguran kome ja Alonso uzeo titulu? Ovaj... da nije Šumaher bio na porodiljskom bolovanju dok su se Alonso i Raikonen borili za titulu... ili je možda ipak i on učestvovao u borbi? Šta će biti?
[ Zoran Rodic @ 15.09.2006. 11:42 ] @
http://www.b92.net/sport/motos...;dd=15&mm=09&yyyy=2006
A nije posteno ni otisao a vec se vraca
ocu kakim necu kakim
[ Kosta ******um Rex Persia @ 15.09.2006. 15:53 ] @
Ma to Ekleston mnogo serka, nema šanse da Šumaher ostane, jer je Reno već potpisao zvanične ugovore sa Fizikelom i Kovalainenom sa sezonu 2007. Tako da, Ekleston je malo pobenavio.
[ IcyImpact @ 15.09.2006. 16:41 ] @
Ma Bernie stalno plasira takve izjave po medijima. O Schumijevu umirovljenju mišljenje je mijenjao x puta tako da ga u tim izjavama vrlo često ignoriram. Ipak, on je majstor za podgrijavanje atmosfere u F1 ;-)
Schumi će zasigurno imati nekakvu ulogu u Ferrariju sljedećih godina, on je i nakon završetka vozačke karijere izuzetno bitan za momčad iz Maranella.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 16.09.2006. 03:13 ] @
Da bi se zaista videlo kakav je Šumi vozač, ja mislim da bi on morao da ode na tri sezone u američku CART formulu i da tamo ili pokaže ili ne pokaže svoje znanje. Skoro sam siguran da bi se žestoko osramotio svojom vožnjom u američkim formulama, jer on nije navikao na manuelne kontrole i druge tehničke stvari koje ima Formula 1.
[ pejcha @ 16.09.2006. 04:59 ] @
ma dajte pisete kao deca. Potsetili ste me na druga basketasa koji je pricao, kako bi 1-1 sa dzordanom izgubio ali dao bi mu bar neki poen. a onda je odigrao basket sa prosecnim igracem prve lige, izgledalo je kao kad tajson bije babu u komi. I tek onda je rekao ma kakav dzordan.
tako i vi niste upste relani, nemate predstavu koliko su to veliki profesionalci i majstori. Kao sumaher nije dobar vozac, alo u kom paralelnom univerzumu zivite? I meni je svaba smor, kad se setim pickerskih poteza, ne volim ja njega, ali da nije dobar vozac, smesno. Sigurno jedan od najboljih ikada. A to da kao ne bi umeo nesto da vozi kmhhah, ma covek je sampion od kako je seo za volan bilo cega, onaj karting je oprao. Putanje su mu savrsene, savrseno dozira bolid, izvlaci maksimum, dobru procenu ima, glad za pobedom, hladnu glavu...
[ IcyImpact @ 16.09.2006. 07:49 ] @
Citat: Kosta ******um Rex Persia: Da bi se zaista videlo kakav je Šumi vozač, ja mislim da bi on morao da ode na tri sezone u američku CART formulu i da tamo ili pokaže ili ne pokaže svoje znanje. Skoro sam siguran da bi se žestoko osramotio svojom vožnjom u američkim formulama, jer on nije navikao na manuelne kontrole i druge tehničke stvari koje ima Formula 1.
U prvim Schumijevim sezonama u F1, bolidi nisu imali niti približno toliko elektroničkih pomagala kao što to imaju sada, tako da mu CART-like bolidi i nisu toliko nepoznati kao što ti misliš. Tada je vozio svoje prve sezone i odmah vodio borbe sa najboljim vozačima toga vremena koji bez sumnje pripadaju i najvećim vozačima ikada u F1. Schumi nema potrebe išta dokazivati u CART-u, on je svoje fenomenalne vozačke sposobnosti dokazao i pokazao previše puta kako sa bolidima koji frcaju elektronikom tako i onima koji su bili daaaleko od toga. Bio je mlad, neiskusan, odlično vozio sa takvim bolidima i bio na razini najboljih. Neću niti pričati kako bi današnji aktualni vozači u F1, recimo Alonso i Raikkonen, loše prošli u odnosu na Schumija - ne toliko zbog vozačkih sposobnosti koliko zbog neiskustva sa sličnim bolidima. Uostalom, trebalo bi mu određeno vrijeme privikavanja i velika motivacija da ponovo "u nekom drugom svijetu" vodi borbe za pobjede i naslove. Pitanje je ima li Schumi dovoljno motivacije za tako nešto? Sa skoro 38 godina, 16 godina u F1, osvajanja svega što jedan (F1) vozač može osvojiti teško bi Schumi mogao naći toliko motivacije za vrhunske rezultate u CART-u. Uostalom, više nije mlad kao nekad i sve je teže mentalno i psihički biti 110% spreman.
Kosta, smiješan si i jadan.
[ Deda_Mraz @ 16.09.2006. 08:16 ] @
Citat: Kosta ******um Rex Persia: Da bi se zaista videlo kakav je Šumi vozač, ja mislim da bi on morao da ode na tri sezone u američku CART formulu i da tamo ili pokaže ili ne pokaže svoje znanje. Skoro sam siguran da bi se žestoko osramotio svojom vožnjom u američkim formulama, jer on nije navikao na manuelne kontrole i druge tehničke stvari koje ima Formula 1.
E svaka ti čast... razotkrio si šumaher nema pojma da vozi, kako li je samo osvojio one silne titule...pa da drugi vozili umesto njega, i imao je elektronske pomagače
Kosta kosta...
[ Kosta ******um Rex Persia @ 16.09.2006. 16:59 ] @
Ja samo kažem da bi bilo pošteno da on ode preko bare i bar se oproba u jednoj ili dve sezone. Pričate gluposti, i ti Deda Mraze i ti Icy Impact.
CART formula je oduvek imala daleko manje pomagala, čak i u odnosu na formule koje su se vozile 1991 i 1992. Pa poznato je da su se ta pomagala počela vrlo intenzivno uvoditi još 1991 ili 1992, tako da Šumi nikada nije vozio bolid koji je bio na razini neke CART formule. Ja poznajem te stvari i znam da sam u pravu, a vi što branite Šumija, branite ga, baš me briga, ali treba da znate da niste u pravu.
Pratim istoriju F1 odavno i znam da je oduvek bilo drugačije voziti CART ili Formulu 1.
[ IcyImpact @ 16.09.2006. 17:33 ] @
@Kosta ******um Rex Persia
Šta pošteno? Schumi je pokazao svoje vozačke sposobnosti, svatko tko nema problema sa prihvaćanjem istine zna da je on vanserijeski vozač, talent na kvadrat i nevjerojatno brz. Druga je stvar Kosta, što ti ne želiš prihvatiti istinu i svim se silama trudiš prikazati Schumija u najgorem mogućem svijetlu.
Sad bi ti da Schumi ode u CART sa onoliko godina, rekordno niskim vremenom prilagodbe te da radi vrhunske rezultate? Ja uopće ne sumnjam da Schumi od prije nekoliko godina ne bi i tamo radio zavidne rezultate, no sada nema nikakve svrhe niti razloga napraviti tako nešto. Zapravo, jedna je svrha, osramotiti te ga potom izvrijeđati do krajnjih granica. Kako jadno...
[ pejcha @ 16.09.2006. 21:39 ] @
znate li sta je meni najfascinantnije. da imas stotine miliona dolara, ustvari si miliarder, znaci vredniji i on nekih timova, i svih vozaca zajedno, vlasnik si kompanija, super ide biznis, znaci dozivotno i u sledecih 15generacija obezbedjen. i onda pristanes da se sa 38 godina trkas sa nekim balavcima, svako jutro se rano budis naporno treniras, staza, teretana, staza, sastanci, biznis, a onda na trku sa omladincima, koji te usput prozivaju, hahaha. Ja nikako ne verujem da sam sumaher i da sam milijarder da bi ziveo tako...
[ chips @ 17.09.2006. 22:07 ] @
Pa jedini zakljucak je da covek voli F1 i trkanje.
[ N N @ 17.09.2006. 22:49 ] @
Citat: Schumi je pokazao svoje vozačke sposobnosti, svatko tko nema problema sa prihvaćanjem istine zna da je on vanserijeski vozač Ni ja nemam problema sa prihvatanjem istine da je Šumaher pola titula osvojio zahvaljujuću nesposobnošću ostalih timova da naprave bolid konkurentan Ferarijevom.
I vidovita Zorka bi uzela titulu, što reče su27killeryu.
Citat: znate li sta je meni najfascinantnije. da imas stotine miliona dolara, ustvari si miliarder, znaci vredniji i on nekih timova, i svih vozaca zajedno, vlasnik si kompanija, super ide biznis, znaci dozivotno i u sledecih 15generacija obezbedjen. i onda pristanes da se sa 38 godina trkas sa nekim balavcima, svako jutro se rano budis naporno treniras, staza, teretana, staza, sastanci, biznis, a onda na trku sa omladincima, koji te usput prozivaju, hahaha. Tja... Mene to uopšte ne fascinira, jer Bil Gejts ima daleko više para od njega pa i on ustaje svako jutro da ide na posao, mnogi ga prozivaju, itd.
A šta je F1? I kojim se to biznisom on bavi?
[ IcyImpact @ 18.09.2006. 07:50 ] @
Citat: Citat: IcyImpact: Schumi je pokazao svoje vozačke sposobnosti, svatko tko nema problema sa prihvaćanjem istine zna da je on vanserijeski vozač
N N: Ni ja nemam problema sa prihvatanjem istine da je Šumaher pola titula osvojio zahvaljujuću nesposobnošću ostalih timova da naprave bolid konkurentan Ferarijevom.
I vidovita Zorka bi uzela titulu, što reče su27killeryu.
Schumi je osvojio dva naslova u dominantnom bolidu - '02 i '04. Sezone gdje je Schumi osvajao naslove u slabijem bolidu su '94, '00, '03. Sezone gdje je Schumi osvajao naslove sa bolidom koji je bio podjednako jak ili nešto bolji od konkurencije su '95, '01. Schumi je taj koji je sa bolidima koji nisu bili spremi za naslov osvajao naslove, koji je bolje bolide pretvarao u dominantne i koji je dominantne bolide pretvarao u apsolutno dominantne. Neosporna je činjenica kako je Schumi vanserijski vozač. Samo debili uzimaju Ferrari kako bi išli kontra Schumija, protiv njegovih uspjeha i njegovog umijeća. Misliš da su veliki vozači u prvih 40 godina uvijek pobjeđivali i osvajali naslove u slabijim bolidima? Nisu. Schumi nije iznimka i apsolutno je zaslužio biti najuspješniji vozač u povijesti.
[ N N @ 18.09.2006. 15:31 ] @
Citat: Sezone gdje je Schumi osvajao naslove u slabijem bolidu su '94 Svi znamo na koji je način tada uzeo titulu, tako da bi bilo bolje da tu sezonu nisi ni pominjao.
Nonsens je tvrdnja da je Ferari tih sezona imao slabiji bolid, jer činjenica da su uzeli titule u kategoriji konstruktora govori da su imali više nego konkurentan bolid.
Citat: Schumi je osvojio dva naslova u dominantnom bolidu - '02 i '04. Tri - i '01.
Citat: Samo debili uzimaju Ferrari kako bi išli kontra Schumija Ne teram ja nikakvu kontru, već jednostavno nemam problema sa prihvatanjem istine.
[ IcyImpact @ 18.09.2006. 20:15 ] @
@N N
Činjenica kako ti nemaš pojma o F1. Krenimo,
'00 - McLaren je generalno imao brži bolid. Najveće zasluge za oba naslova idu Schumiju, svojim majstorstvom si je donio treći naslov te Ferrariju drugi uzastopni kontruktorski naslov. Ako pogledaš bodovno stanje na kraju te sezone, Schumijeva bodova prednost pred Hakkinenom (19 bodova), bila je ključna za osvajanje naslova konstruktorskog naslova Ferrarija (8 bodova prednosti ispred McLarena).
'01 - Ferrari je imao samo najbolji bolid kojeg je Schumi pretvorio u dominantni bolid. Gledaj Barrichella te sezone.
'03 - Te sezone Ferrari je imao sve samo ne najbolji bolid. Ferrari je tada dosta toga mučilo, od performansi samog bolida do guma. Schumi je, opet, bio ključ uspjeha za Scuderiu. Nijemac je svojim konstantnim vožnjama, unatoč silnim problemima, uzeo vozački naslov uz gotovo minimalnu bodovnu razliku ispred Raikkonena. Ovaj put, nesposobnost konkurenata je ostavila konstruktorski naslov u Maranellu. McLaren te posebice Williams bili su blizu i imali lijepe šanse za osvajanje naslov(a), bilo je dijelova sezone kada su bili superiorni u odnosnu na Ferrari kojeg su dodatno kočile gume. Ovaj put, Barrichello je odigrao važniju ulogu u Ferrarijevu osvajanju konstruktorskog naslova nego sezone '00.
Neznanje je tvoj glavni problem u prihvaćanju istine.
[ N N @ 18.09.2006. 21:25 ] @
Citat: McLaren je generalno imao brži bolid. Meklaren je prošle godine imao ne generalno brži bolid, nego ubedljivo najbrži bolid, pa ipak je Alonso sa sporijim bolidom uzeo titulu. Kako? Tako što nije dovoljno samo imati brz bolid, već on treba biti i pouzdan/izdržljiv. Nije sve u brzini.
Vidiš da si ti taj koji nema pojma.
A Šumaher se držao Ferarija k'o pijan plota jer je bio svetan da je bez njih go q**c.
[ chips @ 18.09.2006. 23:27 ] @
Pa, osvojio je titulu i sa benetonom.
Ovome nema kraja, onaj ko voli Shumija i Ferrari i dalje ce braniti svoje stavove, kao i oni koji ga ne vole svoje, zato batalite raspravku, svemu dodje kraj. U svakom sportu ima favorita i zvezda, i svugde se sudije prema njima odnose ili suvise strogo ili su ostali suvise strogo kaznjeni zbog njih i bez obzira na to ti likovi nisu postali zvezde i favoriti zbog odluka sudija, vec su prvo postali zvezde i favoriti pa tek su ih onda sudije privilegovale ili ostro kaznjavale, posmatrajte recimo fudbal ili kosarku. Shumi ima rezultate i to je neosporno. Kasnije su se tek javile sporne stvari kada je postao zvezda, zato respekta prema njemu i polako treba da ga smestimo u istoriju, a ovde treba da pocnemo da se raspravljamo ko je bolji Alonso, Rajkonen, Baton itd.
[ pejcha @ 19.09.2006. 01:59 ] @
Tja...sto je meni interesantno ne mora biti i tebi NN, nemoj da se ljutis molim te.
Bil gejts, humanista, se bavi poslom kojim se ljudi bave rutinski do bioloske penzije, sportisti generalno i u F1 aktivno se mogu baviti sportom samo odredjen broj godina.Lose ti je poredjenje, mada u pravu si oko poente, cigledno ljudi vole posao.
F1 je primarno sport, a ne biznis, pogotovo ako aktivno ucestvujes u njemu kao sportista.Koristeci tvoju logiky, mogli bi reci da 11 igraca Zvezde ili Partizana igraju biznis na trenu... Koliko sam citao pare koje zaradi ne drzi u slamarici vec ulaze.Smor su mi rasprave van teme.
[ IcyImpact @ 19.09.2006. 07:45 ] @
@N N
Jel? McLaren '00 baš i nije bio nepouzdaniji od Ferrarija. Hakkinenovi problemi sa motorom su anulirani Schumijevim sudarima sredinom sezone. Na kraju, Schumi ima više nezavršenih utrka nego Hakkinen i opet je odnio daleko najviše pobjeda te sezone.
[ ton_majstor @ 19.09.2006. 10:10 ] @
Majke mi, šteta što niste iz iste države, istog grada i iste ulice, kafića... pa da se tamo preganjate, ako treba i pesnicama!
Ostavite nas na miru. Pređite na PP. Pritom, ne ulazim ko je u pravu. Pogledajte vaših nekoliko postova unazad i shvatićete sami.
Vratite se na temu o F1 2006.! Ova tema ionako nema neku svetlu budućnost, jer je sve već rečeno!
Queued for lock, ako treba!
Pozdrav!
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|