[ pikac @ 13.09.2006. 22:07 ] @
cao, Brainstroming, da li ste imali licnog iskustva sa tim i kakvi su vam utisci? pozdrav |
[ pikac @ 13.09.2006. 22:07 ] @
[ Darko Prelic @ 13.09.2006. 22:33 ] @
Ovo je Srbija, mi nemamo potrebe za tim, jer ne poznajemo reč 'problem'..
[ goranvuc @ 13.09.2006. 22:33 ] @
Ne znam da li mislimo isto kada kazemo brainstorming, ali ti mogu reci da imam pozitivna iskustva iz firmi gde sam radio.
Oko svih kljucnih problema smo umeli zestoko da se raspravljamo, a uvek je pobedjivala najbolja argumentacija. Takvim nacinom rada, ne samo da se dobro resavaju problemi, vec se dolazi do neverovatnih usputnih ideja i preporucujem ga u svim oblastima koje imaju neki dodir sa kreativnoscu. Dakle, nismo bas bili neki mozgovi (brain), ali smo pravili veliku oluju (storming). ;) [ pikac @ 13.09.2006. 23:38 ] @
Pa... ne znam stvarno da li mislimo isto kada kazemo brainstorming,
ali ja uglavnom mislim na pozitivnu vrstu "brainstorminga'', kada se stvara nesto kreatvino, lepo,bilo da je resavanje problema kao sto si naveo ili je u pitanju stvaralacka groznica... ja sam dozivela recimo brainstorming u vidu visednevnog nespavanja, kada me je kreativna ''groznica'' navela da stvorim nesto lepo, inovativno i do sada nevidjeno, i uglavnom sam nailazila na nerazumevanje okoline za moja osecenja i inovacije, bilo od strane poznatih ili nepoznatih ljudi...ali ne mogu svi da razumeju apstraktna osecanja jedinke.... [ goranvuc @ 13.09.2006. 23:51 ] @
Imao sam neki osecaj da ne mislis na brainstorming kakav je po definiciji koju ja poznajem.
Dakle, brainstorming je po definiciji: 1. A method of shared problem solving in which all members of a group spontaneously contribute ideas. 2. A similar process undertaken by a person to solve a problem by rapidly generating a variety of possible solutions. Ja sam mislio na 1, a ti na 2. Nesto vise o tome na http://www.answers.com/topic/brainstorming Citat: pikac:ja sam dozivela recimo brainstorming u vidu visednevnog nespavanja, kada me je kreativna ''groznica'' navela da stvorim nesto lepo, inovativno i do sada nevidjeno, i uglavnom sam nailazila na nerazumevanje okoline za moja osecenja i inovacije, bilo od strane poznatih ili nepoznatih ljudi...ali ne mogu svi da razumeju apstraktna osecanja jedinke.... Nemoj da se nerviras, ako se bavis bilo kakvim vidom umetnickog izrazavanja malo nespavanja i nocnog rada na necemu originalnom i inventivnom moze da bude prava stvar. Moj ti je savet da teras po svom i da se ne opterecujes sa misljenjem ljudi do cijeg misljenja ti nije ni stalo, a savete dobronamernih osoba uvek barem saslusaj, ako vec ne poslusas. [ pikac @ 14.09.2006. 06:17 ] @
Imao si dobar osecaj da nekako vise govorim o drugoj varijanti
Hvala ti na podrsci i razumevanju, slazem se sa tobom i mislim da covek stvarno treba samo dvosmerno da komunicira sa ljudima koji ga dobronamerno savetuju, pomazu i sa kojima je na istim ''frekvencijama'', kada je posao u pitanju. hvala za link, a, sto se def.1 tice mislim da je to najbolja stvar za sticanje iskustva u resavanju bilo kakvih problema, ne samo poslovne prirode, i da moze biti izuzetno inspirativan za ljude koji umeju dobro da komuniciraju u grupi, izlazu ideje a ja jesam mislila na def.br.2 koji pored kreativnog izrazavanja obuhvata i istovremeno resavanje odredjenih problema, a Licno mislim da bilo kakvi ''olujni'' procesi "in brain" odredjene osobe (mislim na one pozitivne procese), mogu biti korisni u procesu sazrevanja, razvijanja inteligencije setnjom kroz svoje misaone tokove,a pogotovo kao i sticanja iskustva u resavanju problema sa grupom ljudi (ili samostalno) pozdrav [ Angel_85 @ 14.09.2006. 21:15 ] @
Na fakultetu sam iz osnove menadzmenta ucila brainstorming, sada bas ne znam sta sve to moze znaciti...
[ Stefano @ 15.09.2006. 00:53 ] @
^^^
To znaci grupa ljudi koja iznosi svoje ideje, mislim da svako ima pravo po jednom, naravno ideje se brane (imas valjda neki argument, osim ako ne lupetas sta ti prvo padne na pamet) i tako u vise etapa izabere se najbolja ideja. [ McKracken @ 15.09.2006. 01:44 ] @
Pri kolektivnom nrainstorming nema losih ideja. To je upravo i ralog zasto jetako efikasan jer neicja glupa ideja moze naterati nekoga da drugaciji kolosek razmisljanja i do pravog resenja. POstoji jako puno primera kako upravo dovoljavanje iznosenja SVIH ideja dovodi do izuzetnog resenja.
[ Nemanja Avramović @ 15.09.2006. 01:54 ] @
Probali smo na fakultetu, samo jednom, na predavanju iz engleskog, i ok je bilo :) Mada morao bih još da probam to da bih imao nešto više da kažem o tome...
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|