|
[ fade @ 14.09.2006. 10:11 ] @
| Dakle sad ce jesenje kishe , zima posle toga , sneg i posle opet voda od tog snega itd , zeleo bih da unistim travu u kanalu , jer voda od nje ne moze da se krece , stoji u mestu , ako bi moglo necim da se isprska da se ona osusi , i da ne pocne da raste jedno 2-3 meseca , Ukupno ima oko 60-80 metara kanala , mada nije sve potrebno da se prska. |
[ Fuzz @ 14.09.2006. 10:45 ] @
Agens Orange :)
[ pctel @ 14.09.2006. 11:05 ] @
Ekoloska steta je mnogo veca od koristi koju time postizes - bas ovih dana sam gledao sta rade radnici preduzeca za odrzavanje puteva po kanalima - ne prskaju vec uzeli one male rotacione kosilice i kose travu.
[ fade @ 14.09.2006. 11:19 ] @
Kosio bih i ja ,samo mi reci gde to iznajmljuju , dele ? Ipak one na struju su toliko loshe ,silk se brzo istrosi ,jedino valjaju one sa nozevima , trokrakim , na benzin ,ali da dam 10+k dinara za to , pa ni penzija mi nie toliko .Trazim jednostavno resenje , vise bih voleo da napravim tu "ekolosku" stetu , nego da se zimi setam po zivom blatu od dvorista , ciji je uzrok zapusen kanal kroz koji voda tesko ide. Izbor mi se ne cini tezak .
[ bobiska @ 14.09.2006. 11:20 ] @
Pofajtas starim motornim uljem, al` si za*ebo ekoloski aspekt u tom slucaju.
[ Fuzz @ 14.09.2006. 12:15 ] @
Fade nemoj se za.ebavit bre. Uzmi kratku kosu i udri. Mlad si - mozes samo pojacati misicnu definiciju.
[ fade @ 14.09.2006. 12:16 ] @
ma to je onako reshenje u krajnjem slucaju , necu natapam zemlju sa uljem , to je varvarski , ali cu pristati na nesto ne toliko gadno na to.
[ fanfon @ 14.09.2006. 12:53 ] @
Kupi "Total" i poprskaj je s njim. Posle prskanja ne sme padati kisa 24h. Unistava biljku u korenu i posle 10-ak dana se sve sasusi. Provereno...
[ sasa022 @ 14.09.2006. 14:13 ] @
Ako hoces ekoloski - onda kosu ( kosacicu ) u ruke
Ako hoces "varvarski" Total je kao sto kaze fanfon pravo resenje... ( bez problema unistava i siblje i mlado drvece )
[ fade @ 14.09.2006. 14:25 ] @
Uzmi kosu u ruke , eee Fuzz kosim ja celo dvoriste sa motorkom ,pa se onda bacam na rucno , probao sam ,ali jednostavno , nekmozes pokositi ,da to bude pokoseno ,da nema travke , a to ja hocu. Nie meni neki problem , kosio sam uvek , ali jednostavno ne vrsi posao i kad dodje zima , puno dvoriste vode . Zato trazim nesto da sprzi travu ,vidjao sam sta urade ta cuda i i kako sprze travu , ali bolje to nego da hodam u vodi , opet.
[ Milos niks @ 14.09.2006. 16:07 ] @
Herbatop ili Glifosav
A je to mislite na deterzent total , onaj za pranje vesa ? :)
[ Sasa_NS @ 15.09.2006. 19:50 ] @
A da prekriješ tu površinu nekim neprovidnim (crnim) najlonom, pa da pustiš da trava "ugine"?
Nema svetla - nema života... Ekološki sasvim.
Koliki ti je taj kanal?
[ djordje @ 15.09.2006. 21:23 ] @
Nista bez totalnih herbicida. Mozes da kosis al vratice se ona za koji dan. Jos ako padne kisa...
[ fade @ 16.09.2006. 15:15 ] @
aj sad , kisa ima da ubija , bice vode kolko oces ,kao i svake godine , kupicu neki zestok otrow , pa nek gine trava.
[ codeus @ 17.09.2006. 00:07 ] @
gras se unistava ... pusenjem
[ djordje @ 17.09.2006. 00:22 ] @
Inace nema te trave koja vodu zadrzava. bolje proveri nagib na tom kanalu :)
[ connan @ 17.09.2006. 01:02 ] @
Ako nemas love za Total ,nafta je takodje delotvorna
[ urade @ 17.09.2006. 10:32 ] @
a da izbetoniras taj kanal?
[ djordje @ 17.09.2006. 12:06 ] @
i pre betona ide herbicid, da ne probije posle.
[ fade @ 17.09.2006. 12:28 ] @
e molim ostale da se suzdrze od komentara seci to rucno , betoniraj kanal , ja to nisam pitao , a nisam burzuj da betonirm kanal , mene zanima sta je najbolje da se unisti travu , i to cu koristiti.
[ ventura @ 17.09.2006. 12:48 ] @
Nisi buržuj da betoniraš kanal? WOW!
[ fade @ 17.09.2006. 13:34 ] @
ti si bio uvek jedan od onih sto nemaju pojma o cemu pricaju , mislis da je to dva dzaka cementa , malo vode i gotovo , svih 70-ak metara kanala ? kopanje , treba sva trava da se iseche , armatura da se postavi , da se ishaluje...
Mada ti to verovatno vidjas samo po gradilistima i gradu , jer mamica daje pare za net da se ovde pravish kreten.
[ bakara @ 17.09.2006. 14:00 ] @
Citat: ventura: Nisi buržuj da betoniraš kanal? WOW!
Ti izgleda nisi nikada video kako izgleda betoniranje necega...
To je citava radna akcija, treba tu ljudi, ko zna koliko sljunka, cementa, dasaka, kamion da sve to preveza...i lova da se sve to plati.
A koliko vidim nije neophodno da se betonira.
[ ventura @ 17.09.2006. 14:21 ] @
Sigurno treba da si buržuj pa da nemaš kaljugu ispred kuće... Mene su učili da su oni što žive u kaljuzi cigani... Svaki normalan i kulturan čovek će odvojiti nešto svog vremena, i sam srediti oko svoje kuće... Treba samo malo mrdnuti dupe...
Otiđite malo do Bosne ili Hrvatske, pa zavirite u dvorišta... Tamo je sramota kada neko ima neošišan travnjak, svi sređuju ispred svoje kuće, zasade cveće, betoniraju stazu... Nje moguće da su svi buržuji... Uradi to isto u Beogradu ili ostatku Srbije, svejedno... Onaj ko ima sređeno dvorište je sigurno doselio od negde...
A mnogo sam ja džakova cementa pretovario preko svojih leđa, i podosta mešalica sa betonom, tako da znam kako ide drill...
[ fade @ 17.09.2006. 14:34 ] @
ako nemas sta pametno da kazes u vezi topica , onda idi skupljaj pare za onaj tvoj porsche , jel ti mislis da ja samo stazom idem , da se ne pomeram van nje , da je meni dvoriste prepreka do puta...Svima je poznato kako znas da lupis , a i da lazes , kao za onaj porsche sto si kupio , kako uzimas silne pare na berzi ,vrati se u svoj svet fantazije , realnost ostavima nama.
[ djordje @ 17.09.2006. 14:49 ] @
Idi u najblizu poljoprivrednu apoteku trazi od njih savet da ne lupetamo ovde
[ ventura @ 17.09.2006. 15:15 ] @
Šta je, našao si se uvređen što sam ti rekao da živiš kao ciganin?
Pa i treba... Zasuči rukave i betoniraj taj kanal, a ne da prosipaš kojekakve otrove i truješ podsemne vode... Imao si celo proleće i leto pred sobom, a ti se na kraju septembra setio kanala... Kažeš ima 70 metara, treba radna akcija... Treba samo da mrdneš dupe... Betoniranje nije izgradnja space shuttle-a pa da ne može neko sam da to napravi... Betoniraj 5 metara danas, 5 za nedelju-dve dana, i do kraja leta imaš izbetoniran ceo kanal... Koliko to košta? Mogu da ti izračunam ako nisi u stanju.
[ djordje @ 17.09.2006. 15:27 ] @
Imas hormonske herbicide koji ne stete coveku niti zivotinjama. A neces resiti ekoloske probleme ovog sveta ako ne poprskas koji ar. Sad ce neko da pokrene trulu pricu o tome kako moramo da podjemo od sebe u cuvanju zivotne sredine, dok jedna Zorka iz sapca, recimo, za sekund zagadi 1000x vise nego sto bi ti sa to malo otrova. Da ne prcamo o poljoprivrednicima koji redovno prskaju svoje njive vise puta godisnje kojekakvim otrovstinama.
Zakljucak: Ides u poljo apoteku kupis sta ti kazu i prskas dok ne iskorenis.
[ djordje @ 17.09.2006. 15:29 ] @
Citat: Mogu da ti izračunam ako nisi u stanju.
Izracunaj molim te, ali prvo mu uzmi dimenzije kanala i uracunaj vreme koje se gubi na to. Nisi ti svestan koliko to kosta. Uostalom, ti kod sebe betoniraj on nek prska... Svako svoja posla...
[ ventura @ 17.09.2006. 16:22 ] @
Košta čitavih 500 evra... I to da mu mixer doveze beton...
[ djordje @ 17.09.2006. 16:52 ] @
zaboravljas pripremne radove. Treba skloniti travu i poravnati zemlju, zatim sve to dobro isalovati (napraviti kalupe)... Ima tu mnogo vise posla nego sto ti mislis. Rekao si cenu a nemas pojma koliki je kanal. Ako je metar dubina to je duplo vise para nego da je pola metra, a ni jedno od toga nije neuobicajena dimenazija. Ne znas ni sirinu. Sve u svemu, moram reci, lupio si cenu.
[ fade @ 17.09.2006. 22:44 ] @
prvo , ja sam pitao kako da unistim travu , ti si vec zamislio da ja hocu da betoniram , ... uglavnom ako nemas neki normalan komentar , onda idi flejmuj neku drugu temu ,jer to jedino znas , da smaras ljude glupostima , i lazes ovde po forumu , mislim get a life already...
[ bakara @ 17.09.2006. 22:56 ] @
Citat: ventura:
A mnogo sam ja džakova cementa pretovario preko svojih leđa, i podosta mešalica sa betonom, tako da znam kako ide drill...
Daj @ventura molim te....ne s.ri...
PS:Voleo bih da vidim tvoju sliku sa dzakom cementa na ramenu....
Ajde da glasamo; ko bi jos da vidi venturu sa dzakom cementa?
[ djordje @ 17.09.2006. 23:08 ] @
Kljuc, kljuc, katanac - ko se javi....
[ ventura @ 18.09.2006. 10:24 ] @
Citat: djordje: zaboravljas pripremne radove. Treba skloniti travu i poravnati zemlju, zatim sve to dobro isalovati (napraviti kalupe)... Ima tu mnogo vise posla nego sto ti mislis. Rekao si cenu a nemas pojma koliki je kanal. Ako je metar dubina to je duplo vise para nego da je pola metra, a ni jedno od toga nije neuobicajena dimenazija. Ne znas ni sirinu. Sve u svemu, moram reci, lupio si cenu.
A to ne može on sam da uradi?
Lagano, svaki dan po malo, i eto... ne mora čak ni da betonira sve odjednom... Nek uradi sad 5 metara, pa posle nekog vremena još 5 itd... A dimenzije... Pa neće brodovi ploviti po jarku da bude metar dubine... 1.5m x 0.5 m je sasvim solidna dimenzija, sumnjam da mu treba više...
1.5m x 0.5m dubine je oko 2 metra popuprečnik, da uzmemo u obzir da debljina kanala bude 10cm, na jedan dužni metar kanala će utrošiti 0.2 kubika betona, što kad se pomnoži sa 70 ispada 14 kubika betona. Dodaj tu još i nešto armature, kolko može ona jedna mreža da košta, tipa 1500 dinara jedna... Znači to sve oko 500 evra, samo treba uzeti lopatu u šake i odraditi...
[ Fuzz @ 18.09.2006. 11:51 ] @
Joj Ventura brate...nece da betonira, nema para, whtvr...neces ga ti sad ubediti...pogotovo ne na ovaj nacin...
Mislim ovo vec postaje dosadno....
Otvori se neka tema, ti iznapadas coveka i kazes mu da je potpuno smesan, onda tebe ekipa trpa za Porche-a i tako unedogled....
[ djordje @ 18.09.2006. 12:03 ] @
Dobro, sad je samo meni odgovorio na pitanje
[ janponican @ 22.09.2006. 21:20 ] @
Od silnih predloga, najbolje ti je da sa lopatom i ašovom nivelišeš kanal i napraviš blagi pad sa jedne strane kanal pa da sa kosilicom možeš lepo pokositi i travu u jarku. Daleko je lepše videti lepo pokošenu travicu nego gledati u betonski jarak u koji će ti komšije bacati smeće i ostali otpad!!!
[ fade @ 23.09.2006. 15:30 ] @
mozda u Vojvodini ljudi bacaj svoje smece komsiji u kanal ,ali ovde ne , a i odmorite sa glupim predlozima , ja sam pitao cime da unistim travu , a ne cime da sredim kanal da lichi na vrt i da ga josh kosim kosilicom , ma daj really... Rekao sam na pocetku , ako nemate nista pametno da kazete , nemojte . I ovaj topic nek se zakljucha , trava ce uvenuti za koji dan.
[ DaChaS @ 24.09.2006. 08:39 ] @
Ajde vec ti je mnogo njih reklo ali evo ti i ovako iz prve ruke ;))) Travu unistavas totalnim herbicidom koji unistava sve sto je zeljasto na povrsini za to tvoje mozes da uzmes malo pakovanje od 200 ml ili litarsko pa da imas i za drugo prskanje ....Ima vise preparata to zavisi poljoprivredne apoteke sa kojim kucama radi neki od ....Glifosav.....Glitotal....Cosmic .....
Znaci Ovako :
1 korak : otprilike izracunas povrsinu
2 korak Odes do Poljoprivrene apoteke koja prodaje hemiju....Trazis totalni Herbicid i... ili pitas..... ili pogledas na ambalazi koju povrsinu mozes da isprskas sa jedni L ili 200 ml u zavisnosti za koje pakovanje si se odlucio....okvirna cena za litar ti je od 300 do 500 din
3 korak isprskas povrsinu sa prskalicom ...koju verovatno ima neki komsija ako je ne posedujes ti ....
4 korak najbolje vreme za prskanje ti je poslepodne pred zalazak sunca da bi prskanje uspelo najbolje je da naredna 2h i vise ne pada kisa
5 korak dodjes ovde i kazes kako je sve proslo super :)
Nadam se da sam ti barem malo pomogao i da neces prolivati ulje i naftu itd ....o zagadjenju zemljista ne brini jer ti ne sadis tu povrce pa da moras da brines o tome a to su sve sredstva koja deluju povrsinski ...i sigurno manje stete nanose od nafte i ulja
Inace stvarno sam primetio da na ES-u ima sve vise ljudi koji vole da pametuju i da daju krajnje tupave predloge na krajnje konkretno pitanje i da pored toga ostavljaju svoje komentare na bas svim temama bez obzira sto nemaju bas nista da kazu pa bih zamolio ostale korisnike foruma da se uzdrze od toga jer stvarno postaje zamorno...
[Ovu poruku je menjao DaChaS dana 24.09.2006. u 10:05 GMT+1]
[ djordje @ 24.09.2006. 14:22 ] @
Citat: ima sve vise ljudi koji vole da pametuju i da daju krajnje tupave predloge na krajnje konkretno pitanje i da pored toga ostavljaju svoje komentare na bas svim temama bez obzira sto nemaju bas nista da kazu
To je sve zbog jednog zanimljivog sporta: povecavanje broja poruka sa leve strane
[ _djevojka_ @ 24.09.2006. 15:03 ] @
Citat: DaChaS:
3 korak isprskas povrsinu sa prskalicom ...koju verovatno ima neki komsija ako je ne posedujes ti ....
4 korak najbolje vreme za prskanje ti je poslepodne pred zalazak sunca da bi prskanje uspelo najbolje je da naredna 2h i vise ne pada kisa
Ako ces da radis ovo sto DaChaS predlaze, dobra maska i one plasticne naocare (tipa Japanska buba, kao sto hemicari nose) mogu biti od koristi. Hemija je hemija, pa posalji porodicu negdje na vikend; ili zatvori sva vrata i prozore, a djeci ne dozvoljavaj da se igraju u isprskanom dvoristu. I preskoci ako je vjetrovit dan, a hemikalije pod kljuc ili sto dalje od djece.
p.s. ako nemas djecu, mozda ih komsija ima - pa budi jednako obazriv.
[ djordje @ 24.09.2006. 15:31 ] @
Ako uzme hormonske nema nikakve opasnosti po coveka i zivotinje. Nema potrebe da se panici toliko. Samo treba obaviti jedan dobar razgovor u poljo appoteci.
[ _djevojka_ @ 24.09.2006. 15:56 ] @
Pa nije frka-panika, nego mjere predostroznosti. Razgovor je bitan, ali jos je bitnije sta i kako uradis.
[ _djevojka_ @ 24.09.2006. 16:04 ] @
Citat: djordje: Ako uzme hormonske nema nikakve opasnosti po coveka i zivotinje.
Je l' ovo tvrdis nakon sto si procitao MSDS, ili nisi potpuno upoznat sa stvarima koje koristis? Jer i tu stoji samo ono trenutno sto znaju, a to je uglavnom koliko-toliko legalni dokument gdje se kompanija maksimalno ogradjuje tako sto ce napisati one stvari koje mora - cista papirologija. I azbest je bio k'o dobar dan u upotrebi u pedestim/sezdesetim/sedamdesetim, pa dvadesetak godina kasnije imas pojave mezotelioma i sl. gluposti (bar u AU).
Drugim rijecima - hemija je hemija.
[ djordje @ 24.09.2006. 16:36 ] @
Ima 100% bezbednih ali ne znam naziv ni cenu. Jos u srednjoj skoli je bilo price o tome. I aspirin he hemija pa ne ubija ;)
[ _djevojka_ @ 24.09.2006. 17:06 ] @
Citat: djordje: Ima 100% bezbednih ali ne znam naziv ni cenu. Jos u srednjoj skoli je bilo price o tome. I aspirin he hemija pa ne ubija ;)
100% bezbjednih? :) OK. Nista, bezbjedno uzivaj u takvom razmisljanju. Pozdrav.
[ djordje @ 24.09.2006. 17:19 ] @
Uzivaj u paranoji.
Da znas kako funkcionisu ne bi pricala tako.
[ _djevojka_ @ 24.09.2006. 17:30 ] @
Kao source navodis srednju skolu, i govoris da je nesto 100% bezbjedno, a pri tom ne znas ni naziv niti bilo sta drugo. Nije pitanje paranoje, nego informisanosti, pa sam zato i pitala o MSDS, ali pricamo dva razlicita jezika. Agree to disagree.
[ djordje @ 24.09.2006. 17:44 ] @
Bila bi ocajan advokat ;)
rekao sam: "jos u srednjoj skoli", JOS je kljucna rec. Nisam zasnovao ovu pricu samo na tome naravno. Otac jednog mog poznanika ima poljoapoteku i bas se secam da smo jednom prilikom razgovarali o tome.
PS
klasicna paranoja
[ bakara @ 24.09.2006. 18:37 ] @
Da li neko zna da objasni, na koji nacin deluju ta sredstva, da li se prskaju na zemlju ili po listovima i posle koliko deluje?
I kako to izgleda kad se sasusi odrasla biljka?
[ _djevojka_ @ 24.09.2006. 18:58 ] @
Citat: djordje: Bila bi ocajan advokat ;)
A gdje bi mi bez tebe? :)
Citat: rekao sam: "jos u srednjoj skoli", JOS je kljucna rec.
Pa svejedno, odatle si povukao informacije - jer zamisli jos onda su vam rekli da je to 100% bezbjedno. Mislim, stvarno, na koje informacije se oslanjas? Stabilne su k'o blato.
Citat: Nisam zasnovao ovu pricu samo na tome naravno. Otac jednog mog poznanika ima poljoapoteku i bas se secam da smo jednom prilikom razgovarali o tome.
Pa prica se osniva na komentarima koje napises, a ne na osnovu pretpostavke da clanovi imaju telepatski dugmic, pa da su upoznati sa svim pojedinostima. Znaci, prica je zasnovana na osnovu jednog razgovora sa ocem tvog poznanika koji ima poljoprivrednu apoteku. Hajde procitaj ovo jos jedanput. Pa svako ce svog konja da hvali u vezi prodaje (pa tako i taj), ali tvrditi da je nesto 100% bezbjedno u ranijem komentaru, a jos ne znas ni kako se zove ni pojedinosti - ovo samo pokazuje na neinformisanost.
Citat: PS
klasicna paranoja
Oh, how yes no. Pa covjek i treba da se uplasi kad neko koristi hemikalije sa kojima nije upoznat u potpunosti, niti zna kako (ili cak zeli?) da zastiti sebe, a ni druge dok ih koristi. Da budemo fer, ja bih sva ziva bica evakuisala, pa ti eksperimentisi koliko hoces. :) Nego, jesi pregledao MSDS ili ces da se bavis advokaturom?
[ djordje @ 24.09.2006. 19:10 ] @
Vidim da si se "primila" pa ajd' da ti odgovorim
Citat: Pa svako ce svog konja da hvali u vezi prodaje
Ima on stvari za koje kaze da ne bi preporucio ni neprijatelju. Nije ih on pravio pa da ih brani.
Sem toga ne moram valjda za svaku informaciju da ti kazem izvor. Ova informacija je prilicno pouzdana i verovala ti ili ne, postoje hormonski preparati koji nisu otrovni. Mozes da budes skepticna i tvrdoglava i da me hvatas tu za neke reci, ali to ne menja cinjenicu da ovi preparati postoje. Raspitaj se i nemoj pricati bezveze.
A za koji si preparat ti gledala msds (material safety data sheets) ?
Citat: Mislim, stvarno, na koje informacije se oslanjas? Stabilne su k'o blato.
Profesor biologije od koji je pricao o tome je doktor (ne medicine :) ) i ne verujem da ce tek tako da lupeta gluposti. I zamisli cuda, prica isto sto i covek sa poljo apotekom... Mozda zajedno rade na prodaji preparata, ko zna..
[Ovu poruku je menjao djordje dana 24.09.2006. u 20:21 GMT+1]
[ _djevojka_ @ 24.09.2006. 19:49 ] @
Citat: djordje: Vidim da si se "primila" pa ajd' da ti odgovorim...Mozes da budes skepticna i tvrdoglava i da me hvatas tu za neke reci, ali to ne menja cinjenicu da ovi preparati postoje. Raspitaj se i nemoj pricati bezveze...
Pa sam se spotices o svoje rijeci, tako da nema potrebe da te neko hvata u padu. Ja sam te nekoliko puta pitala sta je to toliko 100% bezbjedno sto tvrdis, a ti neuspjesno eskiviras tako sto kazes da je neko skeptican/tvrdoglav/prica bezveze/i da se neko jos 'primio' na ove tvoje komentare. Imam nesto malo vise iskustva sa hemikalijama, pa se cisto ne 'primam' na 100% bezbjedno.
Citat: A za koji si preparat ti gledala msds (material safety data sheets) ?
? Pa ja sam upravo TEBE pitala ovo pitanje jer tvrdis da je nesto 100% bezbjedno, pa sam htjela da vidim o cemu se radi. Koja svrha da pitas pitanje na pitanje?
O komentarima prica na pricu ne komentarisem - jer je samo prica. Pricam ti pricu.
[ djordje @ 24.09.2006. 20:05 ] @
Pa kako da procitam kad ne znam o kojim se preparatima konkretno radi?? Verujem toj dvojici ljudi i mislim da je sa velikim razlogom.
Citat: Pa sam se spotices o svoje rijeci
Koje?
Ne eskiviram nista. Objasnio sam izvore svojih informacija, ja sam ne znam nista mnogo o tome. Sad ces ti da napadnes sa pricom kako onda ne treba da pricam nesto sto je "rekla kazala" (jer si ustala na levu nogu izgleda). A da li je "rekla kazala" to sto kazu doktor biologije (ne znam tacno koje oblasti) i covek koji je zavrsio poljoprivredni fakultet i drzi poljoapoteku 20 godina, neka odluci onaj ko cita. Jedino ako mislis da si obavestenija od njih... Mozda radis sa hemikalijama vise od mene ali od njih tesko...
Korisno je biti skeptik ali ne bas toliki.
Ocigledno je da si ovo sve licno shvatila, ali dobro, desava se svima... Nadam se da neces traziti od mene da ti dovedem tu dvojicu kao svedoke i da neces poslati preparate na analizu :P
Citat: O komentarima prica na pricu ne komentarisem - jer je samo prica. Pricam ti pricu.
Ovo sam pokusao da shvatim ali mi ne ide
[ _djevojka_ @ 24.09.2006. 20:31 ] @
Citat: Pa kako da procitam kad ne znam o kojim se preparatima konkretno radi?? Verujem toj dvojici ljudi i mislim da je sa velikim razlogom.
Pa ok onda. Ne znas o kojim se preparatima konkretno radi. Polazeci od toga, jer se ne sjecas detalja, onda ides da kazes da vjerujes nekom sa velikim razlogom - ali da li sada mozes da budes siguran u vezi cega im vjerujes? Hajde i da lupe 100% bezbjedno, opet ostaje pitanje - sta konkretno?
Citat: Ne eskiviram nista. Objasnio sam izvore svojih informacija, ja sam ne znam nista mnogo o tome. Sad ces ti da napadnes sa pricom kako onda ne treba da pricam nesto sto je "rekla kazala" (jer si ustala na levu nogu izgleda).
Ama zanimljivo kako ti vec znas sta ce neko drugi reci, pa ih preduhitris prije nego sto bilo kazu sa onim sto ZNAS da ce reci. I onda opet komentari tipa: ustala na lijevu nogu... Pa koliko to ljudi zivi u tvojoj glavi ili ti pozoves kad ti neko treba?
Citat: A da li je "rekla kazala" to sto kazu doktor biologije (ne znam tacno koje oblasti) i covek koji je zavrsio poljoprivredni fakultet i drzi poljoapoteku 20 godina, neka odluci onaj ko cita. Jedino ako mislis da si obavestenija od njih... Mozda radis sa hemikalijama vise od mene ali od njih tesko...
Evo pocinje - tvoj tata ima bolji auto od moga i sl. gluposti. Ma svaka cast za DrrrrMrrrr, ali pitanje se odnosilo na specificne hemikalije o kojima si ti tvrdio da su 100% bezbjedne; a ti se sjecas da su oni rekli da su te hemikalije 100% bezbjedne, a ne mozes da se sjetis KOJI su preparati u pitanju. Niko ne osporava njihovu strucnost, niti se ko bavi time. Samo hajde da povezes na sta se tacno odnosi ta njihova tvrdnja o bezbjednosti, a ne gore nonsalantno - 100% bezbjedno, a ne znas sta je tacno u pitanju - nego, hormonski... ?
Citat: Korisno je biti skeptik ali ne bas toliki.
A korisno je povezati konkretne hemikalije sa necijom tvrdnjom o njihovoj bezbjednosti, pogotovo ako je 100%, pa ne bi ni dolazilo do ovakvih izjava. Ostajem pri svome, i opet bih predlozila evakuaciju zivih bica sa terena gdje ti isprobavas hemikalije.
Citat: Ocigledno je da si ovo sve licno shvatila, ali dobro, desava se svima... Nadam se da neces traziti od mene da ti dovedem tu dvojicu kao svedoke i da neces poslati preparate na analizu :P
Gledajuci da nisam ne znas koji je preparat u pitanju, nema svrhe, zar ne? :) Sta bi analizirali?
Citat: Citat: O komentarima prica na pricu ne komentarisem - jer je samo prica. Pricam ti pricu.
Citat: Ovo sam pokusao da shvatim ali mi ne ide
Pa prica ide da si pricao jedanput sa tim vlasnikom polj.apoteke, i da ti je nastavnik biologije jos u srednjoj skoli rekao o tim hemikalijama. Znaci, samo prica jer ne znas o kojim se hemikalijama tacno radi, pa je nemoguce povezati sta se na sta tacno odnosi.
[ djordje @ 24.09.2006. 20:57 ] @
Citat: da li sada mozes da budes siguran u vezi cega im vjerujes?
Mogu. Verujes li ti mehanicaru kad ti kaze sta je kvar na kolima? verujes jer je strucan za to.
Citat: Hajde i da lupe 100% bezbjedno, opet ostaje pitanje - sta konkretno?
Zato sam mu i hiljadu puta rekao da porazgovara sa ljudima u apoteci, vrati se i procitaj ako ne verujes.
Citat: Ama zanimljivo kako ti vec znas sta ce neko drugi reci, pa ih preduhitris prije nego sto bilo kazu sa onim sto ZNAS da ce reci. I onda opet komentari tipa: ustala na lijevu nogu... Pa koliko to ljudi zivi u tvojoj glavi ili ti pozoves kad ti neko treba?
Tvrdoglava si do bola.
Citat: a ti se sjecas da su oni rekli da su te hemikalije 100% bezbjedne, a ne mozes da se sjetis KOJI su preparati u pitanju.
Upravo tako. Mnogo je lakse zapamtiti nesto tipa: "100% je bezbedno a ubija travu" nego: "hiperkurtominicid"
Citat: Evo pocinje - tvoj tata ima bolji auto od moga i sl. gluposti. Ma svaka cast za DrrrrMrrrr
Ljudi su dovoljno kvalifikovani da kazu tako nesto. Verovatno vise nego ti i ne vidima kakve to veze ima sa "voj tata ima bolji auto od moga i sl. gluposti."
Citat: i opet bih predlozila evakuaciju zivih bica sa terena gdje ti isprobavas hemikalije.
Ako procitas pazljivije temu videces da ih ne isprobavam ja. Previse si filmova gledala. Idi malo na selo da vidis koliko je u realnom svetu moguce "evakuisati" sve zivo oko podrucja na koje delujes raznim preparatima. Pusti malo knjigu i teoriju idi i vidi kako to prakticno izgleda.
Citat: Pa prica ide da si pricao jedanput sa tim vlasnikom polj.apoteke, i da ti je nastavnik biologije jos u srednjoj skoli rekao o tim hemikalijama. Znaci, samo prica jer ne znas o kojim se hemikalijama tacno radi, pa je nemoguce povezati sta se na sta tacno odnosi.
Znam da se odnosi na ubijanje biljaka (trave) bez opasnosti po zivotinje i ljude.
Ti sve vidis crno-belo. Ako ne znam kako se preparat zove, ne mora da znaci da da ne znam da ppostoji. To ti je kao da me pitas koji tip motora ima letelica koja je isla na mesec i ja ti kazem da ne znam, a ti onda meni: "onda ne znas ni da je neko isao na mesec".
Citat: Pa prica ide da si pricao jedanput sa tim vlasnikom polj.apoteke
Pricali smo i vise puta, mada to nije uopste relevantno.
Citat: Ma svaka cast za DrrrrMrrrr
Zasto svaka cast?
[Ovu poruku je menjao djordje dana 24.09.2006. u 22:18 GMT+1]
[ _djevojka_ @ 24.09.2006. 21:34 ] @
Citat: Citat: da li sada mozes da budes siguran u vezi cega im vjerujes?
Citat: Mogu. Verujes li ti mehanicaru kad ti kaze sta je kvar na kolima? verujes jer je strucan za to.
A sto bi ti da pitas pitanje kada znas sta ce neko drugi reci?
Citat: Citat: Hajde i da lupe 100% bezbjedno, opet ostaje pitanje - sta konkretno?
Citat: Zato sam mu i hiljadu puta rekao da porazgovara sa ljudima u apoteci, vrati se i procitaj ako ne verujes.
Pa ti si lupio 100% bezbjedno, a nisi znao tacno u vezi cega.
Citat: Citat: a ti se sjecas da su oni rekli da su te hemikalije 100% bezbjedne, a ne mozes da se sjetis KOJI su preparati u pitanju.
Citat: Upravo tako. Mnogo je lakse zapamtiti nesto tipa: "100% je bezbedno a ubija travu" nego: "hiperkurtominicid"
I druge stvari mogu da ubiju travu, a nisu 100% bezbjedne. Gdje je ta garancija od 100%?
Citat: Citat: Evo pocinje - tvoj tata ima bolji auto od moga i sl. gluposti. Ma svaka cast za DrrrrMrrrr
Citat: Ljudi su dovoljno kvalifikovani da kazu tako nesto. Verovatno vise nego ti i ne vidima kakve to veze ima sa "voj tata ima bolji auto od moga i sl. gluposti."
Pa sam si dao odgovor na svoje pitanje: cim sam rekla da imam iskustva sa hemikalijama, ti si odmah skocio i poceo da listas kvalifikacije, iskustvo i sl., kada uopste nije pitanje o tome. Stvar je sto ti ne mozes da se sjetis koja je hemikalija u pitanju, a i dalje Maksim lupa da je 100% bezbjedno, i vazno je da si cuo da je bezbjedno - ali u vezi cega - nemas pojma.
Citat: Citat: i opet bih predlozila evakuaciju zivih bica sa terena gdje ti isprobavas hemikalije.
Citat: Ako procitas pazljivije temu videces da ih ne isprobavam ja. Previse si filmova gledala. Idi malo na selo da vidis koliko je u realnom svetu moguce "evakuisati" sve zivo oko podrucja na koje delujes raznim preparatima. Pusti malo knjigu i teoriju idi i vidi kako to prakticno izgleda.
E stvarno si derle - to sam vec i licno radila - i na vecem terenu i na manjem, ali ti ne mozes sam da se spases od sebe, to je sigurno - opasan si po okolinu, stavise toksican stav u vezi lupanja 100%, 100%, 100% bezbjedno.
Citat: Ako ne znam kako se preparat zove, ne mora da znaci da da ne znam da ppostoji.
Pa ti mozes da znas da postoji, ali ne mozes da kazes da je 100% bezbjedan jer ne znas na koji se tacno preparat odnosi.
Citat: Citat: Pa prica ide da si pricao jedanput sa tim vlasnikom polj.apoteke
Citat: Nigde ja nisam rekao da sam pricao JEDNOM sa tim covekom. Ne izmisljaj! U toj apoteci sam proveo dosta vremena sa drugom koji radi tu.
Ja idem samo po onom sto i sam napisao:
Citat: Otac jednog mog poznanika ima poljoapoteku i bas se secam da smo jednom prilikom razgovarali o tome.
[ _djevojka_ @ 24.09.2006. 21:40 ] @
Pa jesi rekao ili nisi rekao? Onda se sjetis da si ipak rekao (vidi svoj komentar iznad), i onda odlucis da nije relevantno?
Citat: Pricali smo i vise puta, mada to nije uopste relevantno.
Citat: Citat: Ma svaka cast za DrrrrMrrrr
Opet si izvadio iz konteksta. Rekla sam svaka cast za DrrrrMrrrr znaci za rad/studije/usavrsavanje, ali uopste nije pitanje o tome koliko su potkovani, nego sto ti ne mozes da povezes da je tvrdnja o 100% bezbjednosti besmislena kada ne znas sta je tacno u pitanju.
Ovim se iskljucujem iz rasprave, jer ako do sada nisi mogao ukapirati, pored svakog moguceg objasnjavanja, onda nema nade.
Sretno.
[ djordje @ 24.09.2006. 21:53 ] @
Citat: Pa jesi rekao ili nisi rekao? Onda se sjetis da si ipak rekao (vidi svoj komentar iznad), i onda odlucis da nije relevantno?
Upravo tako. A zasto jeste relevantno?
Citat: nego sto ti ne mozes da povezes da je tvrdnja o 100% bezbjednosti besmislena kada ne znas sta je tacno u pitanju.
Znam sta je tacno u pitanju i to sam ponovio vise puta: UBIJANJE BILJAKA BEZ RIZIKA PO COVEKA I ZIVOTINJE. Vrati se i procitaj. Ti to mozes izvrtati koliko hoces, ali znam o cemu pricam. Jedino sto ne znam je naziv konkretnog preparata, sto i nije cudo jer nemaju imena koja se lako pamte, a nije me mnogo ni zanimalo. To da bezopasni postoje sam zapamtio kada je profesor pricao upravo zato sto je i meni bilo cudno. Kasnije mi je to potvrdio i ovaj drugi covek.
Citat: Rekla sam svaka cast za DrrrrMrrrr znaci za rad/studije/usavrsavanje
Izvadio iz konteksta u kojem se NE vidi da ti cestitas coveku za rad/studije/usavrsavanje.
Evo igrali smo se sudnice. Nadam se da ti se zivci osecaju lepse.
Citat: Ovim se iskljucujem iz rasprave
E hvala Bogu...
[ _djevojka_ @ 25.09.2006. 06:09 ] @
Citat: Upravo tako. A zasto jeste relevantno?
Pa jeste relevantno. Kao prvo, ni sam nisi siguran da li si nesto izjavio, pa zato i komentari:
Citat: Nigde ja nisam rekao da sam pricao JEDNOM sa tim covekom. Ne izmisljaj!
Kao drugo, navodis taj jedan razgovor sa tim covjekom kao bitnu stavku i eventualno jedan cas sa nastavnikom iz srednje. Znaci, ako ih spominjes - to ti jeste relevantno.
Citat: Znam sta je tacno u pitanju i to sam ponovio vise puta: UBIJANJE BILJAKA BEZ RIZIKA PO COVEKA I ZIVOTINJE.
Pa ne znas. Sam si izjavio:
Citat: Pa kako da procitam kad ne znam o kojim se preparatima konkretno radi??
Znaci ne znas sa cim. Sam si sebe diskreditovao.
Citat: To da bezopasni postoje sam zapamtio kada je profesor pricao upravo zato sto je i meni bilo cudno. Kasnije mi je to potvrdio i ovaj drugi covek.
A sta je to bezopasno, tj. 100% bezbjedno?? STA?
Citat: Citat: Rekla sam svaka cast za DrrrrMrrrr znaci za rad/studije/usavrsavanje
Citat: Izvadio iz konteksta u kojem se NE vidi da ti cestitas coveku za rad/studije/usavrsavanje.
Pa vidi se da sam napisala svaka cast, a nema tona da cujes. Posto si operisan od osjecaja za jezik, tu ti se ne moze pomoci. Takodje, sigurno im ne treba posebna cestitka, jer nisu to radili zbog drugih, nego zbog SEBE. Mislim...cestitke, wtf? Nije n.g. Poenta je da nije relevantno pisati o onome sta su rekli, kada ne znas STA je u pitanju. Znaci, njihove titule su totalno nebitne, kada ti ne znas ni sta je u pitanju, a vices na sav glas da je to nesto 100% bezbjedno. Procitaj jos jedanput:
Citat: Ma svaka cast za DrrrrMrrrr, ali pitanje se odnosilo na specificne hemikalije o kojima si ti tvrdio da su 100% bezbjedne; a ti se sjecas da su oni rekli da su te hemikalije 100% bezbjedne, a ne mozes da se sjetis KOJI su preparati u pitanju. Niko ne osporava njihovu strucnost, niti se ko bavi time.
Citat: Evo igrali smo se sudnice. Nadam se da ti se zivci osecaju lepse.
Pa cuj, nema o cemu da se sudi kada je ocigledno da ne znas sta je tacno u pitanju. Jedino sto ovdje nedostaje je tvoja informisanost.
A sad sam se ukljucila da ti kazem da si lupio i ostao ziv.
[ JagodaV @ 25.09.2006. 06:37 ] @
haahaahahahahahahahaha
hahahahahaahahahahahah
uh!
hahahaahahahahahahahah
Nisam verovala do sada da dvoje odraslih ljudi moze da se upusti u ovakav razgovor.....
al boze moj, svako ima svoj vid zabave:)
_djevojka_ ne preteruj....radi se o poprilicno maloj povrsini, i sta da i cita MSDS?
djordje.. ja bih se povukla da sam na tvom mestu.. jer ne vredi :) a mislim da je fade dobio odgovor koji je zeleo a i vishe onih koje nije zeleo:)
[ _djevojka_ @ 25.09.2006. 07:28 ] @
Citat: JagodaV: haahaahahahahahahahaha
hahahahahaahahahahahah
uh!
hahahaahahahahahahahah
Pa i jeste smijesno. 100% bezbjedno a ne zna ni sam sta je u pitanju. :)
Citat: Nisam verovala do sada da dvoje odraslih ljudi moze da se upusti u ovakav razgovor.....
al boze moj, svako ima svoj vid zabave:)
Pa dobro da si se ti zabavila citanjem. :)
Citat: _djevojka_ ne preteruj....radi se o poprilicno maloj povrsini, i sta da i cita MSDS?
JagodaV, ti pretjerujes kad se tako obracas. 100% bezbjedno, a ne zna sta je u pitanju - pa nema problema, ako je 100% bezbjedno, hajde da vidimo za sta tacno kazu da je 100% bezbjedno. MSDS je tu da ti pomogne da odlucis da li ces koristiti tu 'bezbjednu hemikaliju' ili ces reci - ne hvala. I da se radi o maloj povrsini - osoba tu prolazi skoro svaki dan, eventualno djeca, udise hemikalije dok prska itd. Nekim ljudima je totalno svejedno sta ce da stavljaju i gdje, a nekim nije. To je u pitanju. A sta da ti kazem kad u Americi imas polje do polja:
genetically modified crops | put | organically grown food.
Dva metra udaljenosti je dovoljno da 'organic' ne znaci sasvim 'organic'.
[ Mitrović Srđan @ 25.09.2006. 09:29 ] @
Samo opaska na venturine izjave:
Nista gore od ciganina koji mrzi cigane.
[ djordje @ 25.09.2006. 12:48 ] @
Citat: Znaci ne znas sa cim. Sam si sebe diskreditovao.
Ti si stvarno debil, znas? Znam da postoji ne znam mu naziv! Alo jel to toliko tesko za ukapirati? Nemoj sad da trazis svaku mogucu i nemogucu stvar za koju bi se uhvatila samo da pljunes na mene! Nije to ovde cilj ako nisi primetila. Svoje komplekse leci na odgovarajucem mestu.
Znas li ti bas svaki naziv svake supstance za koju znas da postoji i jesi li procitala MSDS za svaku od njih? Bas bih voleo da vidim odgovor na ovo pitanje, mada ne verujem da ce ga biti
Citat: djordje.. ja bih se povukla da sam na tvom mestu.. jer ne vredi a mislim da je fade dobio odgovor koji je zeleo a i vishe onih koje nije zeleo
U pravu si ali postaje zanimljivo
[ zarelik @ 25.09.2006. 20:08 ] @
Otidji u poljoprivrednu apoteku i trazi ''TOTAL'' za korov ili slican preparat.
On ce ti unistiti sve zivo ali i mrtvo :)
Sretno i pazljivo sa rukovanjem...
[ _djevojka_ @ 25.09.2006. 20:51 ] @
Citat: Citat: Znaci ne znas sa cim. Sam si sebe diskreditovao.
Citat: Ti si stvarno debil, znas?
Pa je l' ovo najbolje sto si mogao smisliti? Znaci, ne mozes imati ni bolje misljenje o sebi.
Citat: Znam da postoji ne znam mu naziv! Alo jel to toliko tesko za ukapirati?
Pa tesko je ukapirati kako mozes da povezes nepoznatu supstancu i ove dvije rijeci: 100% bezbjedno.
Citat: Nemoj sad da trazis svaku mogucu i nemogucu stvar za koju bi se uhvatila samo da pljunes na mene! Nije to ovde cilj ako nisi primetila. Svoje komplekse leci na odgovarajucem mestu.
Stvar je sto ti diskusiju shvatas kao licni napad, dok je ovo za mene razmjena misljenja.
Citat: Znas li ti bas svaki naziv svake supstance za koju znas da postoji i jesi li procitala MSDS za svaku od njih? Bas bih voleo da vidim odgovor na ovo pitanje, mada ne verujem da ce ga biti
Nema potrebe, jer je pitanje samo po sebi besmisleno. :) Tvoj kontranapad se sastoji u pitanju pitanja na isto pitanje koje je neko postavio. Efikasno, nema sta.
Citat: U pravu si ali postaje zanimljivo
Je l' ovo govoris dok se ogledas u ogledalu?
[ bakara @ 25.09.2006. 21:59 ] @
@_djevojka_
A da malo popustis ne mora uvek tvoja da bude zadnja...
MODERATORI zakljucavajte ovo!
[ djordje @ 25.09.2006. 22:17 ] @
E vala bas!
Nije vise zanimljivo.. Smara..
A djevojko od ovaca evo ti primer kontradiktornosti:
Citat: Stvar je sto ti diskusiju shvatas kao licni napad, dok je ovo za mene razmjena misljenja.
Citat: Je l' ovo govoris dok se ogledas u ogledalu?
A sto se ovoga tice:
Citat: Pa tesko je ukapirati kako mozes da povezes nepoznatu supstancu i ove dvije rijeci: 100% bezbjedno.
Lupetas za medalju! Voleo bih da upoznam tebe, devojku koja zna nazive svih supstanci na svetu za koje misli da postoje. Da sam znao da ce neko cela dva dana da smara o takvim glupostima zapamtio bih naziv supstance.
Idi na leto malo na selo i pitaj ljude koji koriste svakakve supstance znaju li za tvoj MSDS i pitaj ih na koliko desetina hektara upotrebljavaju iste, pa ces shvatiti koliko je nebitna sva ova prica o bezbednosti prskanja 100m2.
[Ovu poruku je menjao djordje dana 25.09.2006. u 23:36 GMT+1]
[ dalibord5 @ 25.09.2006. 22:30 ] @
I da dodam...
@_djevojka_ nesumnjivio si inteligentna i obrazovana,informisana.
Imas nekoliko zaista dobrih postova na ovom forumu,ali kvaris sebe upornim nastojanjima da uvek budes u pravu i da poslednja zavrsavas svaku temu i prepirku.
Hold your horses...
[ reiser @ 26.09.2006. 06:38 ] @
lol znaci ne verujem :))))
[ _djevojka_ @ 26.09.2006. 07:54 ] @
Citat: A djevojko od ovaca evo ti primer kontradiktornosti:
Ja bas volim jagnjad. Nego, da predlozim da malo usmirglas taj vokabular, jer su izgleda svi pljuc i fuj ako nemaju isti stav kao i ti:
Citat: Ti si stvarno debil, znas?
Citat: Lupetas za medalju!
Moze i cokolada.
Citat: Voleo bih da upoznam tebe, devojku koja zna nazive svih supstanci na svetu za koje misli da postoje.
Maksime, ni na distancu od dva metra, a ni stapom. Ovo je tvoja fiks pretpostavka. Niti sam to bilo gdje izjavila, niti tako mislim. Ovdje je bilo pitanje o tvojoj tvrdnji kako nepoznata supstanca moze biti 100% bezbjedna.
Citat: Da sam znao da ce neko cela dva dana da smara o takvim glupostima zapamtio bih naziv supstance.
Pa da nisi tako olako lupio o tih 100%, i razmislio prije nego sto si napisao recenicu, ne bi ti neko skrenuo paznju.
Citat: Idi na leto malo na selo i pitaj ljude koji koriste svakakve supstance znaju li za tvoj MSDS i pitaj ih na koliko desetina hektara upotrebljavaju iste, pa ces shvatiti koliko je nebitna sva ova prica o bezbednosti prskanja 100m2.
Pa bila sam i na selu i na velikim farmama (povrsine od stotinjak hektara), i u RS/S/AU. Vecina onih koje znam, vjerovao ili ne, bili su zainteresovani da procitaju nesto vise sem imena. U AU i MSDS, stavise redovno; a u RS/S su aktivniji nego sto su ranije bili (poredjenje sa ratnim periodom). Kao i svugdje, nisu svi zainteresovani da procitaju informacije, ali ima dovoljno debeo procenat onih koji jesu. Je l' ovo opaska da ako si na selu, da nekim cudom ne razmisljas o tome sta ces staviti na svoju zemlju ili da nisi dovoljno obrazovan da pogledas MSDS ili procitas informacije o proizvodu, kao ni da konsultujes ljude koji imaju vise iskustva, pa da sam napravis odluku? Sta da ti kazem nego da selo nije ono selo od prije 100 godina, i da predlozim da cesce odes u selo; ali mozda neces ni morati previse da putujes, jer se granice izmedju sela i grada smanjuju.
Kao sagovornik, imas prava da drzis do svog stava, ali takodje, ne ocekuj da ces dobiti aplauz za izjave '100% bezbjedno' - pa je sasvim fer da svi ucesnici imaju pravo da drze do svog stava.
[ ton_majstor @ 26.09.2006. 08:20 ] @
Tema je otišla u potpuni offtopic!
Lock da se pročisti od vas dvoje. Ima tu i korisnih odgovora!
Pozdrav!
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|