[ MaxC @ 23.09.2006. 11:46 ] @
www.microsoft.ba Igrala se djeca.... [img][att_url][/img] [Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 23.09.2006. u 16:46 GMT+1] |
[ MaxC @ 23.09.2006. 11:46 ] @
[ SqlByte @ 23.09.2006. 12:04 ] @
24SI - Da je u BiH sve moguće, od države koja nam "crta bijele linije po saobraćajnicama od izbora do izbora" ili političara koji zdušno pjevaju narodnjake, pokazuje i "privatizacija na bosanski način" Internet domene "giganta" u svjetskoj kompjuterskoj industriji.
Microsoft je američka kompanija, osnivača Billa Gatesa. To je u osnovi softverska kompanija i primarno se bavi pisanjem i prodajom kompjuterskog softvera. Komapnija je najbolje poznata po svoja dva glavna proizvoda, Microsoft Windows operativnom sistemu (u mnogim verzijama), te Microsoft Office kompletu softvera za kancelarijski rad. Microsoft danas uživa monopol na tržištu operativnih sistema i kancelarijskog softvera za personalne kompjutere. Nedavno je na adresi www.microsoft.com/bih/ predstavljena i lokalna verzija za područje Bosne i Hercegovine. Međutim, na Internet adresi www.microsoft.ba, čiji naziv predstavlja svjetski zaštićeni "trademark", možete pronaći "Lični projekat" osobe koja je kod sarajevskog UTIC-a, nadležnog za .ba domenski prostor sasvim "normalno" registrovala ovo ime. Važno je napomenuti da npr. sve domene www.microsoft.hr, www.microsoft.si ili www.microsoft.co.yu upućuju na Microsoftove lokalizirane stranice za te države, osim u slučaju Bosne i Hercegovine. UTIC-ova namjera, slučajnost, nepažnja ili možda prkos... izvor: http://www.24sata.info/index.php?id=832 tako da ne, niko ( na zhalost :P ) nije hakao microsoft [ MaxC @ 23.09.2006. 12:15 ] @
Da, divna je to drzava, znam to iz (nazalost) licnog iskustva. Wonderland from hell.
Ovo sa domenom je samo jedan polukomicni detalj. [ mrkidivx @ 23.09.2006. 12:28 ] @
Štos je i u tome da peerguardian blokira otvaranje tog sajta
Šta znači ime... [ Danilo Cvjeticanin @ 23.09.2006. 12:30 ] @
Sta je bre ovo??
[ OffShore @ 23.09.2006. 15:22 ] @
Ova divna drzava je otisla podaleko od jos nam milije Srbije.
Bar nam je sve dostupno,pao je monopol telekoma, Nic.ba registruje svima domene ko hoce i plati bez ikakve diskriminacije sa napomenom da ukoliko se pojavi vlasnik nekog trademarka da se domen oduzima, sve dok se ne pojavi vazi pravilo-ko prije djevojci njegova djevojka. [ ton_majstor @ 23.09.2006. 15:48 ] @
[ Miloje Sekulic @ 23.09.2006. 16:33 ] @
Na nedavno odrzanom regionalnom PR kongresu PRO PR
http://blog.b92.net/node/2137 slusali smo predavanje pod nazivom: "Sta se smije a sta ne u medijskom prostoru Bosne i Hercegovine". Sem sadrzaja koji potpiruju versku i nacionalnu netrpeljivost zabranjeno je i pricanje viceva o Muji i o plavusama. Miloje [ OffShore @ 23.09.2006. 17:12 ] @
yes.jeftino.ba :)
[ biotech @ 23.09.2006. 18:26 ] @
[ Vole Domu @ 24.09.2006. 13:12 ] @
ne skapiram.... a sto je to toliki problem? pa secam se daje neki Mr. McDonald prodao mcdonald's-u domen za velike pare... ako je tako velika korporacija sto se nije na vreme setila da zakupi domen... ili sto ne plati odredjen kesh....
a ako ih boli uvo za Bih...... [ Fuzz @ 25.09.2006. 09:16 ] @
Citat: Vole Domu: ako je tako velika korporacija sto se nije na vreme setila da zakupi domen... ili sto ne plati odredjen kesh.... Upravo tako. A kad se samo setim Milke.... [Ovu poruku je menjao Fuzz dana 26.09.2006. u 02:07 GMT+1] [ SupermenX @ 25.09.2006. 22:27 ] @
Tad kad je McDonalds kupio za 2 miliona domen mcdonalds com nije postojao zakon da vlasnik trademarka ima prvenstveno pravo na domen!
A cini mi se da je i taj mcdonalds bio neka firma, ali ne hamburgeri [ momsab @ 26.09.2006. 01:46 ] @
bas se pitam otqd to pravilo o prvenstvenom pravu na domen...
[ mexico @ 26.09.2006. 10:50 ] @
Citat: momsab: bas se pitam otqd to pravilo o prvenstvenom pravu na domen... Ne znam to, ali znam za slican problem koji ima jedna druga firma. Pogledajte: www.nissan.com [ Nabukodonosor @ 26.09.2006. 17:25 ] @
Citat: bas se pitam otqd to pravilo o prvenstvenom pravu na domen... I ja mislim da je to najveca glupost koju sam cuo u domenu IT-a. Pa mozda i ja imam firmu koja se zove Microsoft ali se bavi racunarima vec prodajom krompira. I ne cita se Majkrosoft vec Microsoft, po vuku. I sta sad, ako je njihova firma veca i jaca onda ja MORAM da ustupim domen iako sam ga prvi kupio?!? Ili kao ovi likovi sa Nisanom. Vidi qurca.... [ WawaHOO! @ 26.09.2006. 20:47 ] @
Citat: vlasnik trademarka ima prvenstveno pravo na domen! Da imas prodavnicu krompira Microsoft verovatno ne bi imao TM [ valajbeg @ 19.11.2009. 01:24 ] @
ja sam mislio da je microsoft begovska firma
a ono stipse jaro ne daju ni CD-a a hoce domenu :/ [ mserifov @ 19.11.2009. 07:28 ] @
I ja jesam iz bosne drzava jest sjebana. Zato sto to bosanci hoce. Ali nema veze to sa domenom. Lijepo odes na utic stranicu i zakupis domen. I lola zakupio microsoft.ba pa sta ima veze. Bas se microsoftu fucka za neku bosnu na nekom brdovitom balkanu. Da sam ja bogdom provjerio da je domena dostupna pa da je ja kupim sad bi mogao napltit lijepe pare nadam se. Ali vjerujem da ce vec sutra biti izglasan neki zakon gdje ce biti donjeta odluka da velike kompanije imaju pravo na domene. A razlog tome ce biti vjerovatno nekom ministru nov laptop i novi auto i za taj laptop i taj novi auto ministorov radi sa interenta u bosni sta ti volja.
Je..s zemlju koja bosne nema. [ websurfer @ 19.11.2009. 12:14 ] @
Citat: Nabukodonosor: I ja mislim da je to najveca glupost koju sam cuo u domenu IT-a. Pa mozda i ja imam firmu koja se zove Microsoft ali se bavi racunarima vec prodajom krompira. I ne cita se Majkrosoft vec Microsoft, po vuku. I sta sad, ako je njihova firma veca i jaca onda ja MORAM da ustupim domen iako sam ga prvi kupio?!? Ili kao ovi likovi sa Nisanom. Vidi qurca.... Citat: WawaHOO!: Da imas prodavnicu krompira Microsoft verovatno ne bi imao TM Nije bas tako, da stvarno imas registrovanu tu prodavnicu kromprira sa registrovanim nazivom Microsoft i da si domen registrovao pre njih ne bi tek tako mogli da ti oduzmu domen... Uvek se gledaju sve okolnosti: da li je registrovana rec u domenu neciji TM ili zbunjujuce slicno to takodje uz druge okolnosti (s obzirom na nameru sa kojom je registrovan domen) moze da bude osnov za oduzimanje, da li je npr. registrovana rec naziv firme koja je osnovana sa namerom da istim ili zbunjujuce slicnim imenom na taj nacin iskoristi tudj ugled, da li je ta rec ime, prezime, nadimak onoga ko je registrovao domen (dobar primer je domen sting.com gde bivsem vlasniku Sting nije mogao da oduzme na silu domen jer je to bio njegov nadimak pa je umesto da ga prisvoji na taj nacin ipak otkupio taj domen gde je bivsi vlasnik, koga su inace prijatelji zvali Sting, dobro profitirao). Ukratko - gleda se celokupna situacija pre nego sto se nekome oduzme domen ali najcesce se takvi domeni registruju sa losom namerom pa se cesce i oduzimaju. [ peka @ 19.11.2009. 13:39 ] @
Citat: mexico: Ne znam to, ali znam za slican problem koji ima jedna druga firma. Pogledajte: www.nissan.com A moze to i drugacije. Evo kako su se neki ljudi dogovorili: kotor Cak su u navigaciji ostavili jos 2 mjesta, ako se jos neki kotor pojavi. :) [ a1200 @ 19.11.2009. 15:39 ] @
Ovo je josh bolje od toga... Microsoft vs. MikeRoweSoft :)
Citat: Microsoft vs. MikeRoweSoft was a legal dispute between Microsoft and a Canadian high school student named Mike Rowe over the domain name "MikeRoweSoft.com".[2] The case received international press attention following Microsoft's perceived heavy-handed approach to a 12th grade student's part time web design business and the subsequent support that Rowe received from the online community.[3] A settlement was eventually reached, with Rowe granting ownership of the domain to Microsoft in exchange for training and gifts.[4] Citat: The case, portrayed as a David versus Goliath struggle by the media, characterized Microsoft in a negative light. The resulting bad publicity was later described as a "public relations mess".[13][11] The public showing of support that Rowe received was credited with "softening Microsoft's stance," leading to an eventual settlement.[1] In late January 2004, it was revealed that the two parties had come to an out of court settlement, with Microsoft taking control of the domain.[14] In return Microsoft agreed to pay all of the expenses that Rowe had incurred including setting up a new site at and redirecting traffic to MikeRoweforums.com.[15] Additionally Microsoft provided Rowe with a subscription to the Microsoft Developer Network, an all expenses paid trip for him and his family to the Microsoft Research Tech Fest at their headquarters in Redmond, Washington, training for Microsoft certification and an Xbox with a selection of games.[10] Following an on-line poll, Rowe donated most of his legal defense fund to a children's hospice and used the remaining money for his future university education.[16][17] http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_vs._MikeRoweSoft [ Cola @ 09.03.2011. 18:55 ] @
Hehe u trenutku dok ovo pišem slika sa je extra pogledajte je microsoft :) Linux :)
ok google, microsoft imaju i nacionalne domene rs, hr, ba (dobrlo microsoft nema ba hahahahahaha) i kupuju ih nek oma kupe čim se domen otvara i tačka! A šta je sada sa linka facebook? On ne kupuje nacionalne domene pa zašto ja sada ne bi mogao da kupim facebook.ba ili neki drugi? Ako oni nedaju nek plate i redirektuju sve na com ili šta već. Ovako domen zjapi prazan a ne sme se kupiti?!? Mislim beze sa moje tačke gledišta nek plate sitniš od par desetina dolara po nacionalnom domenu neće ih izaći više od par hiljada dolara za sve nacionalne domene i rešena star... ovako mi beze... Ako je lik kupio neki domen pre neke firme to ne znači da je lik maher već je to nemar firme jer domeni ne nastaju samo tako preko noći pa da nisu znali... [Ovu poruku je menjao Cola dana 09.03.2011. u 20:40 GMT+1] [ valajbeg @ 10.03.2011. 08:04 ] @
:)
buraz, :) previse su ti ljudi arogantni :) mogao bih napisati knjigu utisaka sta su sve pokusavali :) sve su samo ne ljudine :) [ commissar @ 10.03.2011. 08:09 ] @
Citat: Fuzz Citat: Citat: Vole Domu: ako je tako velika korporacija sto se nije na vreme setila da zakupi domen... ili sto ne plati odredjen kesh.... Upravo tako. A kad se samo setim Milke.... Super primer, zena nije htela da proda domen, koji je dobila na poklon od cerke (da l' bi .fr ili .ch ne secam se), onda je kompanija Milka uz pomoc suda otela domen od zene, naravno - bez naknade. Vladavina prava i demokratije u civilizovanom zapadnom svetu! HAHAHAHAHA [ Cola @ 10.03.2011. 16:42 ] @
Eto vidiš pa i da je dobila naknadu za nešto što nije htela da da nije uredu
tj nije uredu da joj se uzme domen (govorim sa svoje tačke gledišta) On su veliki i mogu sve pa i da budu još veći a ako se žena zvala milka ili tako nešto to nema veze Prosto nikada neću shvatiti kako ti se ti zakoni donose :( valajbeg ako si ti vlasnik sajta svaka čast :) imaš veliki plus od mene [ valajbeg @ 10.03.2011. 23:28 ] @
;)
[ Nabukodonosor @ 11.03.2011. 00:12 ] @
Pa daj neke utiske iz te knjige utisaka. Neku zanimljivu anegdotu.
[ valajbeg @ 11.03.2011. 09:20 ] @
Previse javno al' uglavnom
bilo je svega :D Nije se samo M$ otimao za domen vec i "centar za registraciju domena" --> nic.ba To je inace drzavno tjelo koje M$ podmazuje po potrebi :D Tako da je bio nevjerovatan osjecaj biti pozvan na razgovor sa 4 pravnika i "ja" :D koji mi pricaju sta je domena te da je ne koristim u svrhu koju sam naveo... jer kazu nema web stranice tamo :D 10 godina rade ljudi tamo ali jos im domena predstavlja sinonim za web stranicu! :D Po njia domena nema druge svrhe. A imaju i dobrog advokata u BiH .. lik je poceo da nabraja neke zakone koji ne postoje i neke koji su irelevantni pa se malo zbunio kad sam mu poceo napamet da citiram clanove tih irelevantnih zakona. [ zivojin322 @ 12.03.2011. 18:47 ] @
@valajbeg
svaka cast, slikao sam izgled stranice za buduca pokoljenja(ukoliko obrisu jelte es kao i doticnu sliku) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|