[ LOW @ 26.09.2006. 19:23 ] @
| Pozdrav svima
Prob je ovaj :Skinuo sam eggblog skriptu i podesio config i sve sto ide uz to ,prebacim na server kad pokrenem install.php izbacuje mi greske tipa
Warning: main(_etc/config.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/Xsfd/public_html/_etc/install.php on line 2
Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required '_etc/config.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/Xsfd/public_html/_etc/install.php on line 2
Kako da popravim ovo ??
aj pomozite please |
[ Sasa Kostic @ 26.09.2006. 20:01 ] @
Daj mi cPanel login pa da ti popravim to
[ LOW @ 26.09.2006. 20:07 ] @
Aj bolje ukratko objasni mnogo bi mi znacilo .
Hvala
[ Nemanja Avramović @ 26.09.2006. 20:14 ] @
Ne daj nikome pristup cPanelu, a ovo je greška koja ti kaže da nema fajla _etc/config.php, pa proveri da li isti postoji u _etc folderu.
[ Sasa Kostic @ 26.09.2006. 20:19 ] @
Citat:
JaHvram: Ne daj nikome pristup cPanelu, a ovo je greška koja ti kaže da nema fajla _etc/config.php, pa proveri da li isti postoji u _etc folderu.
Hahaha. pa ne moras. Ja ne znam na pamet :-D
[ LOW @ 27.09.2006. 07:39 ] @
ma ima ga config.php
Nego ja to sve prebacim u /home ne treba li da ga stavim negde drugde?
[ LOW @ 27.09.2006. 08:36 ] @
Sada mi prijavljuje ovo:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Host 'server.crohoster.com' is not allowed to connect to this MySQL server in /home/Xsfd/public_html/_etc/mysql.php on line 3
Da li treba nesto u cPanel da se podesi oko MySQL ?
[ Nemanja Avramović @ 27.09.2006. 11:36 ] @
U config.php mysql host najčešće treba da bude "localhost". Vidi kako je kod tebe...
[ beep @ 27.09.2006. 16:59 ] @
U folderu _etc se nalazi config.php
edituj ga i pronadji
// MySQL Details
// -----------------------------
$eggblog_mysql_host = "ime hosta....verovatno localhost"; // MySQL hostname or IP address
$eggblog_mysql_user = "korisnicko ime "; // MySQL username
$eggblog_mysql_password = "sifra"; // MySQL password
$eggblog_mysql_db = "ime baze"; // MySQL database
bazu i sifru kreiras preko control panela....config.php ne pomeraj iz _etc foldera.
nakon toga pokreni /install.php ..... posle toga obrisi fajlove install.php i upgrade.php.... pokreni sajt sa /index.php
za ovo ti treba 10 min..
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.