[ vujo032 @ 04.10.2006. 11:22 ] @
Uvek sam se trudio da imam prave i iskrene prijatelje, i da ja budem drugima takav prijatelj. Nekako mi se čini da sam te malobraojne "prave" prijatelje stekao u detinjstvu i ranijoj mladosti, a sada mi se čini da je sve teže naći nove prijatelje. Da pređem sa ličnog na generalni aspekt. Sve više čujem izjave ljudi da je prošlo vreme verovanja i da svako treba da gleda prvensteno sebe. Da je sve u životu interes.Ekonomski,emotivni,ili kakav već postoji. Imaju razne izreke u vezi pouzdanosti prijatelja,poput: Kada led počne da puca,onda vidiš ko ti je pravi prijatelj (navodno Eskimska poslovica),ili Dok džak soli s`nekim ne izedeš ne možeš znati da li ti je pravi i iskreni prijatelj. Dosta sam se susretao sa osobama koji imaju "tržišni karakter" i koji samo gledaju da izvuku korist za sebe. Čitao sam izjave, osoba, koje su postale popularne i imućne i koje odjednom imaju "milion prijatelja" jedino mogu pozdano da veruju u prijateljstva stečena ranije,pre slave i novca. Izvinjavam se, ako sam odužio moj komentar,nadam se da me kapirate šta mislim, iako se nisam možda najbolje izrazio. [Ovu poruku je menjao pajaja dana 04.10.2006. u 13:56 GMT+1] |