[ Omnio @ 05.10.2006. 14:12 ] @
Imam neverovatne probleme sa protokom. Do pre nekih mesec dana sve je bilo ok a onda je veza pocela da mi luduje. Imam paket 128/128 i prosecan dl mi se sveo na nekih 11-12KB/s (nekad ni toliko) i to zbog toga sto mi se desava da na svakih 10-20 sekundi protok potpuno stane na sekund-dva. Nisam znao kako drugacije da vam ilustrujem ovo sto pricam pa sam se posluzio slikom iz task manager-a za koji znam da nije namenjen pracenju protoka ali moze posluziti da vidite na sta mislim kada kazem da mi protok konstantno varira. Ova linija koja se vidi bi trebala samo teoretski da bude prava, ne ocekujem to naravno, ali u trenucima kada dotakne dno tada veza jednostavno ne postoji. ZAkljucio sam da nesto nije u redu sa mojom opremom jer sam pre desetak dana promenio provajdera ali je situacija ostala ista. Stavise, tek sada nemam razloga da sumnjam u provajderovu stranu jer sam na ovom drugom za sada jedini korisnik pored coveka koji mu je ustupio struju. Oprema mi je Ovislink 5460 (sa najnovijim firmware-om), Hyperlink Grid 24, 15-20 metara UTP kabla, mrezna mi je neka integrisana na ploci, od ap-a do antene imam mozda 1.5m kabla. Signal mi je po Ovislinku 75 i ne mrda se uopste sa te cifre ni gore ni dole, udaljen sam od provajdera 500m i on mi je rekao da me odlicno "vidi". Kada pingujem svoj ap sve je potpuno normalno, nema izgubljenih paketa, za paket 1024 pingovi su 1ms. U to neko vreme kada je pocelo ovo da mi se desava nije bilo kise i sl. pa ne verujem da je voda usla u konektore a pritom sam ih zastitio silikonom. Ne znam vise sta da radim, molim vas pomozite mi kako da proverim da li je sa opremom sve u redu i ako nije sta nije. Hvala unapred ;) ![]() |