[ The Impaler @ 09.10.2006. 15:53 ] @
Poz svima!
Sad cu vam prekopirati dve izjave koje su upucene Republickoj Trzisnoj Inspekciji.

Izjava broj jedan:

IZJAVA

Samom kupovinom automobila DACIA 1304,kupili smo i prvi problem.
Na limariji:
-na desnoj strani iza vrata,pukla farba na nekoliko mesta u istoj liniji
-ispod desnog svetlosnog uredjaja primecena pukotina farbe
-nadogradjena kucica je lose uradjena,deo oko vrata toliko tanak kao da ce se svakog trenutka polomiti,koji je ujedno i drzac za makaze koja drze vrata,kasnije se utvrdilo kad su vrata otvorena, da sva kisa ulazi u auto i makaze se krive jer ne mogu da izdrze tezinu vrata.Njena cena je 600 eura.
-pogon na sva 4 tocka ne moze da se ukljuci
To je prva reklamacija koju je diler odbacio i rekao da se prijavi na prvom servisu.
23.03.2005. sam isao u Servis Vukovic u Sapcu i prijavio iste nedostatke.Serviser u Sapcu me je pitao,gde mi je zapisnik,koji sam trebao da popunim kod prodavca pri preuzimanju vozila,ja sam mu rekao da mi je prodavac rekao da nema nista sa tim i da ja iste prijavim na servisu. Izasli smo napolje,on je pogledao farbu i rekao da su to udarci iznutra i da to ne potpada pod reklamaciju,da je kucica lose uradjena ali da nju prijavim u Beogradu,da on nije u mogucnosti ista da uradi, da pogon ima problema ali da nekad treba da se saceka do 20 sekundi da se aktivira.
Prvi put kad je pogon na sva 4 tocka ukljucen,vise nije mogao da se iskljuci,pozvao sam servis i prijavio im problem,oni su mi rekli da odem kod nekog majstora i gde da udarim cekicem i da odblokiram sistem kako bih mogao da dodjem do Sabca i oni otklone ostatak kvara.
To su i uradili,otklonili su kvar,ali samo trenutno,do sledeceg aktiviranja pogona,kad su prednji tockovi ostali blokirani,to jest ukljucen pogon na sva 4 tocka i nemogucnost deaktivacije pogona.
Neki deo je bio neispravan svo vreme,i da kad stigne da ce me blagovremeno obavestiti da dovezem auto na servis,sto se nije dogodilo ni do danasnjeg dana. Taj sistem pogona na sva 4 tocka ne spada u standardu opremu i doplacen je 400 eura.
Takodje sam naglasio da automobil vuce neprestano u desnu stranu i da kocnice blokiraju dok se ne zagreju na kisi i prelaskom preko bare.Njihov odgovor je bio da je verovatno jedna guma izduvana i zbog toga auto skrece u desno a za kocnice je potrebno vreme da legnu da bi kocile kako treba.
Prvi mraz kad je naisao zime 2005. automobil je imao problema sa paljenjem,iako pocetkom 2005.
u februaru nije imao tih problema,09.11.2005 sam otisao u servis Vukovic i prijavio im da motor veoma tesko pali,da verovatno nisu u redu grejaci motora.Oni su prikacili "kompjuter" na vozilo i rezultat je bio da je sve u redu i da nema nikakvih problema.Vratio sam se za Valjevo i sve je funkionisalo par dana,jer nije bilo ni mraza.Kad su opet naisli mrazevi krajem januara,rekli su nam koji aditiv za naftu da sipamo,02.02.2006. motor nije mogao da se startuje.06.02.2006 odlazim u servis Vukovic u Sabac i opet im prijavljujem da motor ne pali. Oni opet nesto urade na kompjuteru i kazu da je sve u redu sto me navodi da dodjem ponovo 23.02.2006.Ispostavilo se da pumpa visokog pritiska nije u redu i da treba da se posalje u Renoov servis u Beograd sto su i uradili.Automobil je stajao u Sapcu 7 dana. Problem je ostao i dalje ne resen.
Nezadovoljstvom servisne usluge u Sapcu,pozivam Beograd i dogovaram servis.
Prijavljene reklamacije su sledece: automobil vuce u desno,kocnice blokiraju,vrata-leva vozaceva pala(ogulila farbu na pragu),kompletna dijagnostika motora,paljenje-potrosnja goriva, pogon na sva 4 tocka,menjac(nece u prvu i rikverc).
Reglaza trapa je uradjena ali auto je ostao i dalje sam da skrece u desno(volan je postao kruci)
Kocnice nisu radjene-kasniji odgovor je da je majstor verovatno zaboravio
Vrata su popravljena
Na motoru promenjeni svi grejaci,jer ni jedan nije radio.
Potrosnja se drasticno smanjila.
Pogon na sva 4 tocka,zaboravljen,kao i kocnice.
Menjac je popravljen
Sve ovo se desilo na 16.300 predjenih kilometara.
Na 19.500 kilometara dolazi do totalne kolizije i upropascivanja kocionog sistema.Pozivam servis u Beogradu i glavni serviser me savetuje da odem kod nekog lokanog majstora,da vidi sta je sve neispravo i da mi kaze sta je sve od delova potrebno,da mi serviser iz Beograda posalje iz njegove maloprodaje brzom postom.
Ja ga onda pitam,a sta da radimo sto mi je automobil jos pod garancijom i intervenciju na vozilu ce da izvrsi neovlasceni majstor,on kaze da nema veze,da ce ovaj put da progleda kroz prste.
Ja odlucujem da pozovem slep sluzbu,jer kocnice uopste ne rade i saljem automobil u servis u Beogradu.
Odmah su primili automobil da rade i odklanjaju kvar.
Kocnice su popravljene,u desnom tocku kocione plocice uopste nije bilo,disk totalno unisten.Levi tocak i njegov disk delimicno ostecen.
Pogon na 4 tocka popravljen,prosli put zaboravljeno na njega.
Ja ih onda pitam,zasto to nije sve sredjeno ili prekontrolisano na proslom servisu koji je bio pre 3000 kilometara,njihov odgovor je,da je bilo sve u redu onda(IAKO SU ZABORAVILI) (telefonski razgovor jer ja nisam tamo vec sestra)
U Sapcu sam uvek morao nesto da placam,taj prvi servis u Beogradu kad su menjani grejaci,vrata i menjac,sa sobom sam poneo papire od svoje firme,da bi mogli da me unesu u svoj racunar i da mi posalju racun za usluge,reci tog istog servisera su da je automobil pod garancijom i da ne treba ista da se placa.
Sve je zavrseno a zavrsen je i racun za usluge,sad odjednom nista ne spada u reklamaciju i garanciju,jer sam vozac direktno utice na pomenute sisteme i da se raspitam po ostalim servisima da li se kocnice uvazavaju u reklamaciju.
Sledeci servis je bio redovan servis na 22.500 predjenih kilometara. Kad sam ih pitao zasto su mi naplatili
popravku pogona na sva 4 tocka,kazu da je bila greska i da su pokusali da me kontaktiraju ali da nisu nikako mogli da me nadju iako moj broj pise sa svim mojim podacima u njihovom kompjuteru dok kucaju racun.Taj racun sa redovnim servisom mi je ceo umanjen za 20% zbog te greske koja je napravljena na proslom racunu.
Ujedno,na tom redovnom servisu sam im opet trazio da mi poprave kocnice koje i dan danas ne rade.
Takodje sam trazio da mi se promeni sijalica u levom rikverc svetlu,koja nije zamenjena a naplacena je kroz racun.
U zadnjih 15 dana sam primetio pucanje farbe na vise mesta na levoj strani isto kao i na ranije navedeno,desnoj strani.
Kocnice su i dalje neispravne,to vec prelazi u rizik za voznju.
Prednji desni tocak kad je upravljac nacisto okrenut u levo,puca
Druk lager se cuje kad se izbaci u neutralan hod
Kardan je dobio luft
Farba pukla,ja bih rekao odavno jer je limarija pozamasno korodirala ispod kedera na vozacevim vratima
Grejanje vise ne duva u centralnom stubu a svuda ostalo duva iako pomerim usmeravanje ostaje da duva svuda ali ne gde bi trebalo.
Hauba je krivo od samog pocetka postavljena-komantar je bio-rumuni.
Gorivo curi iz cetvrte brizgaljke
Svetlo po nekad sija iako nije upaljeno.Nesto zveci u zadnjim tockovima.
Menjac ispada iz trece brzinne kad se silazi nizbrdo.
Automobil sam hteo da kupim jos u oktobru mesecu 2004. Tada mi je receno da se vise ne proizvodi i odustao sam.
U decembru me je Vlasnik Modene okrenuo telefonom i obavestio da ima jedan automobil i pitao zelim li da ga uzmem.Ja sam rekao da zelim.Preko njega i firme Modena je obezbedjen lizing preko LB LEASING i uplacen je porez i ucesce.Sve rate se izmiruju u datom roku bez i jednog dana kasnjenja,svakog 16. u mesecu. Mi ne mozemo da verujemo da je ovo NOV automobil!

U Valjevu 16.08.2006 S' Postovanjem
Milovan Djukic

Izjava broj dva:

DOPUNA IZJAVE

16.08.2006. sam Trzisnoj Inspekciji u Valjevu predao na ruke Insp.Marku Jovanovicu izjavu o stanju automobila i onome sto nam se desavalo u servisima u Sapcu i Beogradu. Ja sam pre toga imao razgovor sa inspektorom i on je trazio da napisem izjavu kako bi mogao da pokrene postupak.
Posto je isticala garancija automobilu,otisao sam u Beograd u servis 24.08.2006. sa namerom da im predam i ostavim automobil. Pokusao sam da razgovaram sa Milanom Kovacevicem koji mi se predstavio kao Direktor svih servisa grupe Dacia u Srbiji.
Usao je u tovarni deo automobila i pogledao nadogradnju i konstatovao da treba da se popravi.
Onda je zagledao ostecenja na automobilu( farbu i koroziju) i konstatovao da bi automobil trebao da se opere da bi se tacno utvrdilo ostecenje. On me je pitao da li imam sve radne naloge od mojih reklamacija i mi smo mu rekli da nemamo,da imamo samo par racuna jer nam nikad nisu ni davali njihove radne naloge. Ja sam mu dalje pokaziovao po automobilu i govorio kako sam nezadovoljan servisnom uslugom i to da kad dodjes,samo cekaju da te skinu sa vrata(mojim recima sikaniraju). Da vise ne znam sta treba da radim i da mi je drago sto sam se video sa njim jer sam stekao utisak da servisere nije ni briga za servis jer se tako i ponasaju. Da su me doveli do toga da sam morao da se obratim Trzisnoj Inspekciji u Valjevu. Kad je to cuo,istog trenutka mi je rekao da vise sa mnom nema sta da prica i da ce da prica sa Inspektorima. okrenuo se i otisao i ostavio mene i majku zaprepascene.
Ne znajuci sta da radimo okrenuli smo u Valjevo Insp. Marka Jovanovica koji je rekao da je trenutno na sastanku i da je zauzet, kad bude mogao da ce nam se javiti.
Od javljanja nista.
Ponovo se vracam kod dispecera koji prima vozila na servis. sa njim se dogovam za vanredan servis i da mogu odmah da ostavim automobil ali oni ne mogu da ga preuzmu jer su radnici na godisnjem odmoru i da nema nista do sledeceg ponedeljka.Prilazi mi jedna gospodja i uzima radnu svesku da zakazemo servis,ja joj tu navodim po grupama sta sve da upise i ona me pita,ima li sta da je ispravno.Odgovorio sam joj kako ste ga odrzavali tako vam je i ispravan.
Zatim odlazimo u Mali Mokri Lug kod majstora za nadogradnju kucice.
Majstor u malom Mokrom Lugu i Gosp. Milan Kovacevic su se vec culi.Morao sam automobil da ostavim da bi se to popravilo i ojacalo.Moja majka pita majstora,kako da Vas prevarim i uzmem 600 evra? a on se nasmeje i kaze nikako! "pa zasto ste Vi nas prevarili?" nasta je on odgovorio da je njegova cena prema Integra Motorsu bila 290 evra!
Automobil smo tu ostavili i krenuli za Valjevo uz dogovor da sutradan dodjemo po automobil medjutim zbog susenja automobil smo preuzeli u subotu. To je popravljeno veoma aljkavo povrsno i nekvalitetno.Makaze su pomerane i ofarbane. Vrata sad stoje iskrivljeno jer makaze nisu namesteno simetricno i zuljaju gumu sa starne koja bi trebalo da dihtuje. Farba zamazana i sve je prljavo,boje se jednostavno ne slazu.
Sad dolazi zakazani servis:
04.09.2006.
To jutro smo prvo otisli u servis "REMONT" u Valjevu.
U razgovoru sa tehnickim licem u servisu, Gosp. Kojicem i serviserom Mizdrakom pregledamo automobil.Oni konstatuju da je motor produvao i da nece jos dugo! Gorivo curi na brizgaljkama/diznama, prednji trap nije u redu i vuce u desno kocnice blokiraju.Zatim odlazimo na valjke da proverimo dijagram kocenja. on pokazuje da prednji desni tocak non stop koci iako pedala kocnice nije pritisnuta i daljom kontrolom se vidi da kocnice blokiraju i na uredjaju za merenje kocionog sistema a ne samo na asfaltu.
Posle mu pokazujemo diskove koji su ranije zamenjeni jer smo ih sacuvali i poneli sa sobom.
Oni su opet zaprepasceni, posto sam vec rekao sta su mi majstori rekli,zasto ih nisam pitao,da li je moja noga kriva sto je desni disk totalno unisten i nema uopste plocica, da li je i to moja krivica. Takodje su konstatovali da je desna guma sa spoljasnje stane gume izlizana upravo zbog tog kocenja i neodvajanja klipova i kljesta i da zbog toga automobil vuce u desno.
Opet smo se vratili na pricu o motoru,otvorili haubu i tad su primetili da se pojavljuje kiselina oko akumulatora. Izmerili smo punjenje alternatora i konstatovali su da nije najbolje ali da moze da prodje. Kad sam im rekao da sam za 3 hiljade kilometara potrosio skoro litar ulja koje sam ja dosipao a kupio na redovnom servisu na 22.500km i da je tada na tom servisu bilo ulje na meracu skoro na maksimumu oni su mi rekali da je motor u mnogo losem stanju.
Odatle odlazimo u Beograd na zakazani servis i ukazujemo na nedostatke u razgovoru sa Srdjanom Raicevicem-glavnim serviserom.
Naveo sam mu da se kvacilo cuje i da krci,konstatovao je da je u pitanju spojnicko vratilo iako sam ja mislio da je druk lager.
Pokazujem mu dijagram kocenja i kaze da je to manje-vise sve u redu.
Zahtevam kompletnu dijagnositku motora,da motor duva na iber lauf i da sam potrosio skoro litar ulja koje sam sam dosuo.
Nafta da curi na cetvrtoj dizni gledajuci motor s' leva da desno.
Menjac da tesko ulazi u rikver i da ispada iz trece brzine kad se vozi nizbrdo
Usmerivac vazduha u centralnoj konzoli ne funkcionise.
Vec odavno pomenuta korozija.
Pitali smo ga da li zna sta su taljige,on kaze da se vozio u njima na sta mu mi odgovaram da smo kupili najskuplje taljige i to na lizing na sta on odgovara,bas ste se usrecili!
07.09.2006. me pozivaju da dodjem i preuzmem svoj automobil.
U telefonskom razgovoru sa Srdjanom Raicevicem mu objasnjavam da ne mogu da dodjem pre podne vec da cu doci posle 16 casova.On odgovara-super pa da probamo automobil zajedno da vidimo da li si sad zadovoljan.Ja sam dosao u 17:30 minuta i zatekao skoro prazan servis. Bila je jedna gospodja i starili gospodin na ulasku u servis a u kancelariji jedan gospodin koji je obavljao telefonski razgovor sa nekim. Moj automobil je bio na vidnom mestu kad se ulazi u servis,gospodin u kacelariji me pita sta zelim,ja mu kazem da sam dosao po svoj automobil. Po registarskom broju automobila nije mogao da nadje u racunaru i fasciklama gde je on zaveden niti mi je trazio saobracajnu dozvolu da se uveri da je to moj automobil. Samo moja rec registarskog broja koju sam mogao i da vidim kad sam ulazio u servis. Pitam ga gde je Srdjan,dogovorili smo se da ce on da me saceka da probamo automobil,on mi odgovara da je Srdjan otisao malo pre 16 casova. I dalje trazimo kljuceve i radni nalog i ne mozemo da nadjemo.Zatim me on salje do automobila da proverim da li su kljucevi u vozilu na sta mu ja odgovaram da su u bravi za paljenje. On mi kaze da sednem i "teram" na sta ga ja pitam da li treba neki racun da preuzmem ili sta vec,on mi kaze da je to reklamacija i da mogu slobodno da idem. Ulaskom u automobil sam primetio da je ceo keder oko vrata odvaljen i da su automobil slikali i poslali dopis u Rumuniju,otvaram haubu,proveram ulje u motoru i vidim da je u redu
probam menjac i vidim da je kao nov, pritiskam pedalu kocnice i vidim da je drugacija a rucna se tesko povlaci-samo dva zuba.Pita me da li je sve u redu na sta mu ja odgovaram da ne brinem uopste posto su oni ovlasceni i licencirani servis i on mi pozeli srecan put!
Nisam stigao ni do Zarkova,stajem na semaforu i izbacujem menjac na neutralan hod,pustam kvacilo i cujem da kvacilo opet krci. Osecam miris nafte u kolima ,grejanje nije popravljeno.Kad sam dosao kuci,majka me grdi zasto sam uopste uzeo automobil bez papira da bi ona sutradan otisla u Beograd samo zbog radnog naloga koji su joj na jedvite jade fotokopirali i dali.
Ja sam napisao na papiru sta sve nije popravljeno i majka mu je dala da sam procita.
On odgovara:
Kvacilo je popravljeno, grejanje je najverovatnije zaboravljeno, gorivo vise ne curi i to je stara nafta,da motor ne sme da se pere i da ce blagovremeno izvetri iako se okom vidi da gorivo curi,kocnice su 100% popravljene i da je on siguran u to jer je i sam prisustvovao
Kocnice su radile do sledece kise!
Posle toga svega opet odlazimo u Trzisnu Inspekciju da vidimo sta je Insp. Marko Jovanovic preuzeo.On je rekao da ce da zove u Beograd da vidi.Par dana kasnije me sa broja 011/3344627 poziva jedna devojka da mi kaze da je moj predmet stigao kod njih i da ako bude nekih nejasnoca da ce me blagovremeno kontaktirati. Taj broj sam nekoliko puta pozivao i palila mi se fax masina. Opet sam kontaktirao Marka Jovanovica i rekao mi je da budem bez brige da moj predmet vodi Branko Jankovic i da li sam se cuo sa izvesnim Goranom Aksentijevicem da me pita sta ja zapravo zelim posto sam u izjavi ukazao na moje nezadovoljstvo a nisam konkretno rekao sta zelim. Proslo je dva dana dok sam te inspektore nasao putem sluzbe 988 jer Insp.Marko mi je rekao da ce me oni kontaktirati i da ja njih ne zovem. Oni mene nisu zvali i ja sam sam kontaktirao Insp.Gorana Aksentijevica sa mojim interesovanjem dokle je predmet stigao i da sam obavesten da ce me on kontaktirati.rekao mi je da sam pogresno obavesten i da je predmet zavrsen i upravo kuca odgovor jer sam ja dostavio pismeni dopis.
Citiram::
Licno me je Direktor iz Beograda i Direktor iz Sapca sa svim serviserima na nasem sastanku uverio da je automobil u potpunoj ispravnosti i da sam sam kriv zasto nisam dolazio od samog pocetka u Beograd jer su oni najstrucniji i imaju pravi alat.
Ja ga onda pitam zasto imaju serviseri u Sapcu licencu ovlascenog servisa i zasto mi je diler u Valjevu,Auto Kuca Modena savetovala da idem u servis Vukovic u Sapcu.
Citiram:
Direktor mi je tako rekao.
Ako mislis da si u pravu,ja sam zavrsio Masinski Fakultet i mogu da te posavetujem da ides na Masinski Fakultet da ti pregledaju automobil i onda mozes da ih tuzis.
Citiram dalje: Nije mi jasno sta ti u stvari hoces kad ti je garancija istekla.
Ja ga pitam da li je pogledao kad je izjava odkucana na sta mi on odgovara da ja nisam jedini u Srbiji i ne moze odmah da izadje na teren samo zbog mene i da je zakonski rok do 60 dana za izlazak na teren.
Da se jedino zalim na kocnice a oni tvrde kako su kocnice popravljene i da sam mu dostavio samo jedan radnji nalog kao dokaz na sta sam ga ja pitao da li je uopste pogledao taj racun i da li je procitao izjavu samo jednom ili vise puta zato sto se ja ne zalim samo na kocnice.
Ja mu onda kazem da mi automobil nije popravljan ni u garantnom roku ako cemo vec tako i da je ocigledno da je automobil neispravan i ako ste vi svi prisustvovali tom sastanku zasto ja nisam zajedno sa vozilom pozvan.
Nisam hteo dalje da ulazim u razgovor i rekao sam Goranu Aksentijevicu da mi napise pismeni odgovor.
Kraj razgovora.
Posle sam se pitao da li sam uopste i razgovarao sa Inspektorom posto nisam mogao da dodjem sebi.
Ovaj automobil je nekoliko puta bio na vanrednom servisu u Sapcu i isto tako nekoliko puta na vanrednim servisima u Beogradu.
Kupio sam nov automobil da vise ne bih imao problema bar sa majstorima. Automobilu je otplacena 20. rata a ostaje mi jos 40 a mi prakticno vise i nemamo automobil.Potrebno mi je sredstvo za rad. Za mene je ovo sad jedna gomila celika koji stoji na kolovozu. Nekoliko puta pokusavan da bude popravljen,vidimo da ne moze,tako da ovaj automobil moze samo da se vrati za Rumuniju i da ide na otpad pod presu.
Zelim da mi se obustavi lizing i da mi se vrati do sada uplacen novac iz razloga zato sto sam prevaren.

U Valjevu 06.10.2006. S' Postovanjem
Milovan Djukic
[ The Impaler @ 09.10.2006. 15:58 ] @
Prvenstveno da VAM se izvinim za ovako VELIKI post!
Napomenuo bih da ni uz jedan racun ne izdaju i fiskalni iako pise da je racun validan samo uz fiskalni,to jest u racunu u predelu za broj fiskalnog isecka ne pise nista:)
Ne znam sta mogu da postignem kad me advokat savetuje da se izborim sto vise mogu a da ne dodjem do suda,jer svi dobro znamo kako na pravosudje funkcionise.
Stavi mislite o svemu ovome?
[ McKracken @ 09.10.2006. 16:30 ] @
Citat:

Zar si nesto bolje i ocekivao?
[ Fuzz @ 09.10.2006. 17:25 ] @
Jbt, prosto mi neprijatno...covek u nevolji, a ja ne mogu da prestanem da se smejem :)
Ne znam sta bih te savetovao prijatelju, mislim da si sustinu i sam izrekao...

Citat:
advokat savetuje da se izborim sto vise mogu a da ne dodjem do suda,jer svi dobro znamo kako na pravosudje funkcionise.

U svakom slucaju bice interesantno videti odgovor rep.trz. inspekcije.
[ The Impaler @ 09.10.2006. 19:45 ] @
Citat:
McKracken: Zar si nesto bolje i ocekivao?

U razgovoru sa vise vlasnika pomenutog automobila,nisam primetio nezadovoljtsvo kod njih,par problema jeste bilo ali to nije ni bitno.Nisam ja mnogo ocekivao,ali ovo svakako nisam.

Citat:
Fuzz: Jbt, prosto mi neprijatno...covek u nevolji, a ja ne mogu da prestanem da se smejem :)
Ne znam sta bih te savetovao prijatelju, mislim da si sustinu i sam izrekao...

U svakom slucaju bice interesantno videti odgovor rep.trz. inspekcije.

Veruj mi da hoce!
[ dalibord5 @ 09.10.2006. 20:18 ] @
Teraj do kraja...
Dosta su u ovoj zemlji tkavi uzimali pare.
Svako treba da trazi svoje i da se,jednom za svagda,uspostavi materijalna odgovornost.
[ ventura @ 09.10.2006. 22:14 ] @
Da ja počnem da pišem kakva se sranja dešavaju na novom Golfu 5, koji košta jedno 5 puta više od te Dačije, videćeš koliko si dobro prošao...
[ codeus @ 09.10.2006. 23:55 ] @
... brisem suze ... obrati se MEDIJIMA ... sam nemozes nista .. trz.insp. su p**** sve do zadnjeg .... samo TV i NOVINE mogu da ti pomognu... na zalost .
[ apex @ 10.10.2006. 00:10 ] @
joj lave zasluzujes aplauz. Moram ovo ponovo da procitam.

Ma ja bi im tu daciu i svo to s***** kroz izlog salona proterao i nacestitao svima mile nove godine. Uf sad sam besan ko leptir {:}

Citat:
Teraj do kraja...
Dosta su u ovoj zemlji tkavi uzimali pare.
Svako treba da trazi svoje i da se,jednom za svagda,uspostavi materijalna odgovornost.

Do kraja lave ako nista - cemo skupimo ekipu ugasimo svetlo pa 'opal ko' sav civilizovan svet

pozz
[ Black_eyed @ 10.10.2006. 06:57 ] @
I ja sam za varijantu "obrati se MEDIJIMA!!!". Sve ovo oko trzisne inspekcije cisto sumnjam da ce u zemlji
Srbiji nesto uroditi plodom. Verovatno ce pokusati da zataskaju.

Gledao sam problem nekog tipa koji je kupio novu Zastavu 10, nisu ga zarezivali dok nije otisao do onog tipa sto vodi SAT na RTS-u. Mada, njegovi problemi naspram tvojih su cista zajebancija.

Pokusaj da se obratis ekipi SAT-a a takodje i Auto-magazinima, nikad ne znas kome se doticni mocnik zamerio pa ga ovi cekaju ko keca na desetku.
[ ctrl alt del @ 10.10.2006. 10:29 ] @
Citat:

U razgovoru sa vise vlasnika pomenutog automobila,nisam primetio nezadovoljtsvo kod njih,par problema jeste bilo ali to nije ni bitno.Nisam ja mnogo ocekivao,ali ovo svakako nisam

Citat:

Automobil sam hteo da kupim jos u oktobru mesecu 2004. Tada mi je receno da se vise ne proizvodi i odustao sam.
U decembru me je Vlasnik Modene okrenuo telefonom i obavestio da ima jedan automobil i pitao zelim li da ga uzmem.Ja sam rekao da zelim.

Ovo je odgovor na sve tvoje probleme. Očigledno je jedan "iskrsnuo" u decembru. Verovatno ga je neko vratio ili se od početka znalo da je polufabrikat, a Rumuni ga nisu hteli nazad, pa ajde da ga uvale... Mislim da su u Modeni znali šta ti prodaju i nek im je na čast.

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 10.10.2006. u 12:01 GMT+1]
[ The Impaler @ 10.10.2006. 11:05 ] @
Citat:
ctrl alt del: Citat 1

U razgovoru sa vise vlasnika pomenutog automobila,nisam primetio nezadovoljtsvo kod njih,par problema jeste bilo ali to nije ni bitno.Nisam ja mnogo ocekivao,ali ovo svakako nisam

Citat 2

U decembru me je Vlasnik Modene okrenuo telefonom i obavestio da ima jedan automobil i pitao zelim li da ga uzmem.Ja sam rekao da zelim.

Ovo je odgovor na sve tvoje probleme. Očigledno je jedan "iskrsnuo" u decembru. Verovatno ga je neko vratio ili se od početka znalo da je polufabrikat, a Rumuni ga nisu hteli nazad, pa ajde da ga uvale... Mislim da su u Modeni znali šta ti prodaju i nek im je na čast.

Vidim da si zakljucio sto i ja.Ja sam uveren da mi nije prodat nov automobil. Takodje da napomenem da sam automobil preuzeo sa 56 predjenih kilometara. Kad je vozilo doslo u Valjevo,jer je proslo kroz moju ulicu na slepu,odem u Auto Kucu Modena,koja je prakticno u komsiluku,u nadi da provozam automobil jer sam ga platio i samo cekam odobrenje banke da ga preuzmem,meni je to pravo uskraceno.Dobio sam ga tek kad sam potpisao sve moguce papire,a verujte mi da sam od samog pocetka znao da cu proci kroz celu proceduru banke kaparisanja i cekanja 2 mesecasigurno ga ne bih uzeo...
Ovo za SAT I Gosp. MIrka Alvirovica sam se razmisljao,i jednim delom mislio da je to paranoja.Mozda nekima od vas zvucim kao neki glupak i naivac,ali uvek sam polazio sa gledista da se u ovoj zemlji nesto promenilo i da sad koliko-toliko ispravno funkcionise.Uzdam se u Trz Insp. ali mislim da je SAT neizbezan.
Sve mi je strasno i smesno. Ne znam da li da placem ili da se smejem.
[ bakara @ 10.10.2006. 12:11 ] @
Nemas pojma koliko su vazne ovakve teme, ovoj temi treba promeniti naslov i posebno je istaci, i slicnim temama naravno, i to sve sa punim imenom i prezimenom i imenima firmi...pa nek se stide, a mi da znamo sta treba izbegavati...
A inace se izdaleka vidi da je direktor dacie neki kvaran tip, a i na tv smo gledali vec kako on reaguje na reklamacije, taj ne popusta ni milimetar, to mu se mora obiti o glavu....
Ja bih zvao medije i javno zapalio tu dacio ispred njegovog salona, pa nek zapecati svoj biznis...

Moderatori promenite naslov ove teme...
[ The Impaler @ 10.10.2006. 13:55 ] @
Citat:
apex: joj lave zasluzujes aplauz. Moram ovo ponovo da procitam.

Ma ja bi im tu daciu i svo to s***** kroz izlog salona proterao i nacestitao svima mile nove godine. Uf sad sam besan ko leptir {:}

Do kraja lave ako nista - cemo skupimo ekipu ugasimo svetlo pa 'opal ko' sav civilizovan svet

pozz

evo pozvao sam roditelje da procitaju ovo
u prevedenom znacenju dobio "thumbs up" za odgovor!
Citat:
bakara: Nemas pojma koliko su vazne ovakve teme, ovoj temi treba promeniti naslov i posebno je istaci, i slicnim temama naravno, i to sve sa punim imenom i prezimenom i imenima firmi...pa nek se stide, a mi da znamo sta treba izbegavati...
A inace se izdaleka vidi da je direktor dacie neki kvaran tip, a i na tv smo gledali vec kako on reaguje na reklamacije, taj ne popusta ni milimetar, to mu se mora obiti o glavu....
Ja bih zvao medije i javno zapalio tu dacio ispred njegovog salona, pa nek zapecati svoj biznis...

Moderatori promenite naslov ove teme...

Hvala
Prvenstveno sam razmisljao da obrisem sva imena lica i firmi kao i onaj broj telefona sto sam naveo,ali mislim da me onda ne bi niko za ozbiljno shvatio na ovom forumu.Jednostavno,napisao sam iz razloga da se vidi sta se desava,bolje je uciti na tudjim greskama neko biti konj i uciti na svojim.

Mislim da cu potraziti i prevodioca na Rumunski jezik i poslati i njima u Daciu iste ove izjave,da prevodijm na eng nemam zivaca i znanja.
Sutra idem na razgovor kod nacelnika inspekcije za hitnu intervenciju pa cu sve videti, kako stoje stvari.
Poz
[ McKracken @ 10.10.2006. 14:13 ] @
Bez obzira na moje misljenje o Dacii i SAT-u, definitivno kontaktiraj Alvirovica. Jeste da nije TopGear koji obori prodaju BMW-u jednom recenicom, ali za nase uslove je itekako znacajna emisija a ovakonesto im definitivno daje materijal.

Cak i u ovoj zemlji mediji dobijaju na uticaju, srecom :)

Inace, ne skodi ni da kontaktiras nekoga direktno u Renou jer su oni vlasnici Dacie (koliko se secam)?

Znam za par slucajeva da su ljudi kontaktirali direktno Audi posle problema koje su imali sa lokalnim "dilerima" i da su rezultati bili vise nego zadovoljavajuci (po kupca, naravno). MOguce je da tako nesto moze da se desi i u ovom slucaju .
[ bakara @ 10.10.2006. 15:11 ] @
Ma ja ovde jedino ne mogu da shvatim direktora dacie, oni su mogli da stave sve komplet novo, a ne da se brukaju po medijima...Mada se taj lik vec jednom (sto ja znam) javno brukao, odbivsi neku garanciju na loganu (bilo na SATu). Ja nikako ne mogu da skontam da ga boli d... za ugled firme.
Svakako bi trebao poslati pismo i dacii i renou, neka neko pomogne oko prevoda.
A takodje ne odustaj ni od trzisne inspekcije, zovi dosadjuj...

Dajmo publicitet ovome i pomozimo coveku... Po meni on zasluzuje novi auto.

PS: promenite naslov teme u nesto logicnije!
[ neca @ 10.10.2006. 16:11 ] @
Ja se tebi prosto divim kako nisi u medjuvremenu izgubio zivce i nekog prebio kao "vola u kupusu", samo napred i potrudi se da ovo isteras do kraja...na sva usta ih pljuj, juri gde god imas veze u medijima da se to vidi i cuje po srbiji...srecno...
[ The Impaler @ 10.10.2006. 21:57 ] @
U razgovoru sa jednim francuzom dosao sam do zakljucka da kad reno cuje za sve ovo da ce da bude svasta,prvenstveno a vidim da gore nisam nigde naveo, a mislio sam i da nije toliko bitno( glupi ja ) je da oni koriste valvoline ulja a ne elf koja je reno propisao za svoje menjace i motore. Na kolima uvek zakace markicu valvoline ulja i kad je sledeci servis sa tipom ulja koje je sipano i viskozitetom.Imam i fotku( kao i svega ostalog sto sam slikao na automobilu i motoru )ali je fotka 3.5 mb jer je slikano profi aparatom od 7mpix i ne bih da joj kvarim kvalitet.
Jos kako sutra cu sve da prevedem na engleski i da posaljem na datu adresu.
Samo metak u celo da mi ne sevne lol
[ bakara @ 10.10.2006. 22:00 ] @
Citat:
The Impaler:
Samo metak u celo da mi ne sevne lol

Moraces da rizikujes...
[ dr.NPN @ 11.10.2006. 00:34 ] @
Citat:
The Impaler: Uali je fotka 3.5 mb

Ne smeta, samo kaci.
Bas bih voleo da vidim. Ako hocete poslacu vam slike stojadina, sveze izudaranog, pa mozda se i neko javi da ga kupi.?.
Ko hoce da vidi pogledace, oni na dial-up-u neka placu
[ MileG @ 11.10.2006. 02:32 ] @
Obrati se stvarno emisiji SAT na RTS. Nemas sta da izgubis...
Ako oni nista ne urade odvezi auto pred salon i zapali ga!
[ The Impaler @ 11.10.2006. 20:09 ] @
zona sumraka!
ne mogu da prikacim fajlove niti mogu da ih gostim sa photobucketa i imageshacka...uopste nece da krene da ih uploaduje,cujem da je u toku prosirenje linka u valjevu lol
[ bakara @ 11.10.2006. 20:23 ] @
E ti stvarno nemas srece...posalji ih meni na mail, ja cu ih okaciti

Evo ih:

[Ovu poruku je menjao bakara dana 12.10.2006. u 15:20 GMT+1]
[ EagleOne @ 11.10.2006. 22:37 ] @
Kad sam bio mali nasao sam negde knjigu "Oliver Tvist" i poceo sam da je citam, ali je nikada nisam zavrsio, nisam mogao da preguram onaj deo gde se Oliverove muke redjaju jedna za drugom i sve postaje gore i gore po njega. I tako bi redovno bacio knjigu na pola citanja. Nikada mi se ovo nije ponovilo.

Tvoj tekst sam prestao da citam posle 1/3 ...
Verovatno pod utiskom problema koje i ja u poslednje vreme imam sa autom & "majstorima". Pa me pogodi sa ovim pravo u srce.
Jedino sto meni nije jasno, od kog materijala su tvoji zivci covece ??? Mislim svaka cast, ali ja ne znam nikoga, nikoga ko bi ovo na ovaj nacin sproveo/izdrzao...

Pozdrav i srecno.

p.s. slucajno sam zakacio TV emisiju, u kojoj je gostovao vlasnik integre, valjda, i uopste ga nije bio blam da napusava kupca, pravi ga budalom i ne priznaje garanciju, a ocigledno je da bi morao, i to sve pred kamerama. Zapamtio sam to jer, mislim, gde ima da na duel sa kupcem izlazi vlasnik kompanije, gde ima da je taj vlasnik, neandertalskog izgleda sa manirima dilera-al'najgoreg-prevaranta--bulevar'93 javno podje*ava kupca i sve to za garanciju od par stotina €...

p.s.s. za Olivera sam bar znao da ce biti hepi end :)
[ bakara @ 12.10.2006. 14:22 ] @
[ bakara @ 12.10.2006. 14:27 ] @
i jos
[ bakara @ 12.10.2006. 14:29 ] @
i jos:
Ova je jeziva

[Ovu poruku je menjao bakara dana 12.10.2006. u 16:14 GMT+1]
[ ventura @ 12.10.2006. 14:54 ] @
Ako će neko da ide u emisiju slobdono zovite i mene...

Dakle, kad sam kupovao auto u leto 2004-te godine, odem ja u Autokomerc i tamo odlučim koji ću automobil, pošto sa tom opremom nisu imali na lageru u Beogradu, već u Mađarskoj, dobio sam profakturu gde piše broj šasije, listing opreme i na kraju cena. Rok za isporuku je bio nekih 20-tak dana. Ja im uplatim avans, i odem u banku sa tom pro fakturom. Banka mi normalno odobri to sve, uplatim ja učešće, regulišem sve sa bankom i čekam da me iz Autokomerca pozovu da pokupim auto. I zovu ti oni mene nedelju dana pre nego što će da stigne auto i dijalog je sledeći:

Ona : "Dobar dan gospodine, Tanja iz Autokomerc komisiona na telefonu bla bla... Došlo je do malog problema, naime auto koji je stigao nema navigaciju, homecoming sistem podizače pozadi i još par nekih sitnica... Da li želite da prezzmete ovo vozilo ili da čekate drugo? "
Ja: "A koliko bi čekao da mi stigne baš takvo kao što sam poručio"
Ona: "Oko 3 meseca se čeka"
Ja: "To mi je mnogo da čekam, u redu, preuzeću takav automobil"
Ona: "Hvala, prijatno i doviđenja."

I tako posle 7 dana dođem ja po auto, rešavam onu papirologiju, i sad došao na red da se potpiše zapisnik, i ja pitam tu istu ženu kako će da mi naprave refundaciju novca (njima je banka već uplatila ceo iznos sa profakture), da li u kešu ili da im dam broj svog računa. I ona me onako začuđeno pogleda, kao kakvog novca? Ja reko pa novac koji je uplaćen za opremu koja nije isporučena. I ona meni ladno kaže "Pa kako da vam refundiram to, to je preko 3000 evra vrednosti opreme!!!" I ja tu u čudu, ne znam jel ovo skrivena kamera il šta je.. I ona se tu još naljutila na mene kako sam ja mogao da kažem da ću preuzeti auto, a sada tražim povrat novca, kako sam ja bezobrazan, stvorio sam jojo probleme, imam još obraza da pitam vamo tamo... I ja ništa, ubacim to u zapisnik kao komentar, i preuzmem taj auto...

Prvi servis nakon 1000 km, dolazim ja, kad ono promenio se logo firme, nije više Autokomerc već Porsche. Ja pitam za moj slučaj, i dobijam odgovor u fazonu žali se upravi vodovoda, nema refundacije novca... I da skratim priču, nikad taj novac nisam video, iako im na profakturi koja im je uplaćena stoji sva ta oprema koju meni nisu isporučili. I posle sam i čuo od drugih da nisam jedini kog su tako zapalili.

Međutim moja priča tek počinje. Otkako sam kupio auto, na servisu sam češće nego na benzinskoj pumpi. Od Okrobra prošle godine sam im prijavio kvar da mi auto troši antifriz, što mi do sada nisu popravili, i uvek kažu kako je to normalno, sledeći put kažu kako ne znaju šta je da su poslali upit u VW itd itd. Sad kad budem otišao (pošto mi je garancija istekla pre par meseci), očekujem jedan veoma interesantan razgovor sa glavnim menadžerom. Inače ja sam vozio i juga, ali više puta sam otvorio haubu na ovom novom golfu 5 nego na jugu.. Na svako 200km moram da dosipam antifriz, a svako malo i ulje.

Kvarovi koji sam imao na ovom autu od leta 2004, pa do danas, i sa pređenih 115,000 km:
- Kompresor klime crkao posle 2 nedelje od preuzimanja, menjali u garanciji
- Zadnji desni ležaj otišao, menjali ga u garanciji
- Zadnji kočioni disk otišao, menjali u garanciji
- CD player mi se zaglavio, ostao CD unutra i nije mogao da se izvadi, promenili u garanciji
- Servo mi je počeo da škripi (verovatno puštao negde), nisu mi ni rekli šta je kao u redu je sve, al su popravili
- U prednjem desnom točku je nešto škripalo, nemam pojma šta, uglavnom popravili su
- Automatska klima se često zabaguje, i prestane da duva, morma da je držim ugašenu 15-tak minuta pa onda ponovo da upalim da bi radila, i to ne znaju šta je
- Često se dešava da trokira pri paljenju, i da neće da upali. Pali tek posle 3-4 pokušaja.
- Motor troši antifriz i ulje nenormalno

itd. itd. ima toga još gomila, ovoga sam se setio na prvu ruku, morao bih da konsultujem dokumentaciju da bi popisao sve kvarove... Uglavnom, to je nov auto, VW koji je šatro poznat po kvalitetu, i koji me košta 34,000 evra... Šta onda danas očekivati od jedne Dačije, kad VW proizvodi nižerazredne automobile?
[ bakara @ 12.10.2006. 15:13 ] @
Ej ventura, koliko ti auto trosi ulja?
Mene isto to nervira na fabii, potrosi litar ulja na 8000km...a presla je 110000km, motor 1.4 100ks...
[ braker @ 12.10.2006. 15:14 ] @
Citat:
Šta onda danas očekivati od jedne Dačije, kad VW proizvodi nižerazredne automobile?

A NE,nece biti da je ovo tachno.Ustvari,tachno je,ali samo delimichno.Naravno da se u toku prizvodnje deshavaju pogreshke,i da jedan deo automobila izlazi sa greshkom.Isti se plasiraju na trzhishta gde zashtita potroshacha ne postoji ili je shabani koji diluju takve automobile mogu zaobici.Uglavnom,na ovim sluchajevima mozhemo da zahvalimo domacoj pravnoj regulativi odnosno zakonodavnoj vlasti.ZHalosno ali istinito.Pozzzzzz

[ The Impaler @ 12.10.2006. 15:19 ] @
Ja znam da se necu zaustaviti,idem u ministarstvo,setao sam kao budala 90-tih.
Novine, SAT,izjave se prevode i saljem ih u DACIJU i RENAULT.
Imam 26 godina i roditelji su mi ostavili firmu da vodim pre dve godine,sam zaradjujem i sve sto imam sam sam zaradio nista mi nije palo sa neba. Sa roditeljima radim od svoje 16-te godine.Nikome nista ne dugujemr,adim sa pola Srbije,porez uredan,sve na BELO,neka izvole pa nek me prekontrolisu,nemam sta da krijem. radim od 8 ujutro do 9 uvece svaki dan,godisnji odmor nisam imao 2 godine,nedeljom popisujem ambalazu i mozgam sta i kako dalje.Jednom recju,pravi rob novca i kapitalizma,pa izvin' te molim vas. Hocu i ja svoje sto sam kupio i platio.
Ne znam ako se skupi vise nas,mozda i nesto postignemo. Jedan moj drug ijma logana i upravo pise svoju izjavu.
Po Integri, motor mora da duva,to je dizel i on ima jaku kompresiju,a to tu gde izbija masnoca,uzmi pa obrisi krpicom.
Renault Knagoo nosi isti motor i jedna firma sa kojom saradjujem ga ima,presao je 170 000 kilometara i suv je kao barut. Menja se ko zna koliko vozaca i nemaju probleme. Ja Daciu vozim sam i niko vise. Nisam kupio auto da jurim klinke po kraju vec da radim.
Strasno,u razgovoru sa inspekcijom u VA,dolazim do zakljucka da oni mogu prekrsajno da ih kazne i da sudije za preksaje im upute kaznu od 2000 ( dve hiljade) dinara i oni ce da je plate!
LOL
[ ventura @ 12.10.2006. 15:20 ] @
Citat:
bakara: Ej ventura, koliko ti auto trosi ulja?
Mene isto to nervira na fabii, potrosi litar ulja na 8000km...a presla je 110000km, motor 1.4 100ks...

Troši oko litar na par hiljada, a litar antifriza na 800km, 4 x 200 km dosipanje, motor 2.0 TDI 140ks

Citat:
braker: A NE,nece biti da je ovo tachno.Ustvari,tachno je,ali samo delimichno.Naravno da se u toku prizvodnje deshavaju pogreshke,i da jedan deo automobila izlazi sa greshkom.Isti se plasiraju na trzhishta gde zashtita potroshacha ne postoji ili je shabani koji diluju takve automobile mogu zaobici.Uglavnom,na ovim sluchajevima mozhemo da zahvalimo domacoj pravnoj regulativi odnosno zakonodavnoj vlasti.ZHalosno ali istinito.Pozzzzzz

To je verovatno tačno... Ali kod nas važi mišljenje da je VW bog i sl. što nema veze sa životom...
[ bakara @ 12.10.2006. 15:31 ] @
I meni isto kazu da je normalno da trosi toliko ulja...
Slazem se sa tobom da VW nije nikakav bog, osim mozda po ceni...
[ icobh @ 12.10.2006. 17:28 ] @
Citat:
ventura: To je verovatno tačno... Ali kod nas važi mišljenje da je VW bog i sl. što nema veze sa životom...

Jeste VW bog ali kad kupiš ORIGINAL! Moj komšija ima Audi A4 '04 kupljen kod nas, redovno servisiran ali troši ulje nenormalno! Moj ćale ima Passata '02 uvezen iz Belgije, isto redovno servisiran, ćale prelazi sa njim 5.000km mjesečno, tj. servis svakih 2 mjeseca ali ljudi kažu što si dotjerao na servis, sve kao novo, ulja kap ne nedostaje. Dok je moj Passat noviji tj. '03, uvezen iz Italije i on se smatra onako, nije baš da ne troši ulje ali daleko od toga da troši 1l na 5.000km, možda 0.5l na 10.000...

Poenta je u tome da treba kupovati auta u Njemačkoj, Holandiji... Zašto? Zato što barem za te ogromne pare koje daš dobiješ auto a ne neki polufabrikat!
[ bakara @ 12.10.2006. 17:43 ] @
Citat:
icobh: Jeste VW bog ali kad kupiš ORIGINAL!

Ako vec pricamo o VW motorima treba da znas da VW sve svoje motore (seat, audi, skoda ,VW) pravi na jednom mestu, a to se moze lako proveriti po brojevima motora.
Znaci nema govora o tome da passat iz nemacke ima drugaciji motor od audija, seata ili skode iz italije, srbije ili madjarske...
[ icobh @ 12.10.2006. 18:46 ] @
Znam ja to ali ti meni reci da li je moguće napraviti 2 potpuno ista motora? Naravno da nije. Stoga postoje motori koji teže ka tom njihovom idealnom motoru i oni koji imaju malo veća odstupanja. Stoga, neće VW uvaliti švabi neki motor koji troši ulje izvan granica normale, naravno poslaće ga nama, jer kod nas kriterijum nije ni približan kao u DE, BE, NL itd...
[ ventura @ 12.10.2006. 19:06 ] @
Ma ne znam ja šta oni rade i kako rade, činjenica je da sam ja kupio nov auto u salonu, ide na redovan servis na svakih 7500km (šatro zbog lošeg kvaliteta goriva, inače se radi na 15,000), i uz sve to mi je auto s*****...

Ja mislim da je barem 50% problema ako ne i više neprofesionalnost i nestručnost ljudi u VW servisu u Beogradu... Jer su prenatrpani terminima, i šta god da prijavim, bilo kakvu sitnicu koja verovatno treba 15min da se sredi, oni kažu pogledaće, a ustvari samo resetuju kompjuter da ne pišti više, i vozi miško... E a onda se sa vremenom ta sitnica razvije u pravi kvar i eto sranja...
[ The Impaler @ 12.10.2006. 19:15 ] @
Citat:
ventura: Ma ne znam ja šta oni rade i kako rade, činjenica je da sam ja kupio nov auto u salonu, ide na redovan servis na svakih 7500km (šatro zbog lošeg kvaliteta goriva, inače se radi na 15,000), i uz sve to mi je auto s*****...

Ja mislim da je barem 50% problema ako ne i više neprofesionalnost i nestručnost ljudi u VW servisu u Beogradu... Jer su prenatrpani terminima, i šta god da prijavim, bilo kakvu sitnicu koja verovatno treba 15min da se sredi, oni kažu pogledaće, a ustvari samo resetuju kompjuter da ne pišti više, i vozi miško... E a onda se sa vremenom ta sitnica razvije u pravi kvar i eto sranja...

znaci ista prica,lose gorivo, servis na 7500 km,komp kaze da je sve ok i teraj
na koji forum jos predlazete da napisem o ovome?
[ bakara @ 12.10.2006. 19:33 ] @
Meni jedino pada na pmet b92 forum, tamo mozda izazoves publicitet...
Sta bi sa onim pismima renou i dacii, to ti je najbolja stvar?
Da li si ti pokusavao da razgovaras sa direktorom integre?
[ The Impaler @ 12.10.2006. 19:52 ] @
Nekoliko puta,trazio od komse,auto kuca Modena, kaze covek da ne zna...u servisu trazio iks puta i ne moze. Da se sve lepo njima obratim i Srdjanu Raicevicu.
Za Reno sam dobio adresu od jednog francuza,drug mu radi u renoovom servisu,cak i broj telefona.
Za Daciu cu sad da potrazim a izjave se prevode,skole jezika su prezauzete i nadaju se do kraja nedelje da ce da prevedu,ujedno ce mi i stici (nadam se) odgovor Insp. Gorana Aksentijevica, pa cemo sve lepo na gomilu. Od racuna do zadnjeg servisa u kome sve elpo pise sta sam reklamirao pa crtica primedba stranke...sta sam ja neki debil,o pa da, meni ni mercedes ne bi bio OK.
[ bakara @ 12.10.2006. 20:13 ] @
ma mani se tih lokalnih, trazi celne ljude u beogradu, a pored toga kontaktiraj reno i daciu...
[ Djomloun @ 12.10.2006. 21:06 ] @
Oko kola savetovao bih cannonball forum, lickovi su profi, lnk http://www.cannonballforums.se/
`z.
[ MileG @ 12.10.2006. 21:26 ] @
Ovi 2.0 TDI VW & audi motori kupljeni kod nas su stvarno ocajni. Samo najgore slusam o njima. Stranci su ok, ili se tako samo cini.
[ _djevojka_ @ 13.10.2006. 15:38 ] @
@The Impaler,

Meni samo nije jasno nekoliko stvari:
Citat:
Izjava broj jedan:

IZJAVA

Na limariji:
-nadogradjena kucica je lose uradjena,deo oko vrata toliko tanak kao da ce se svakog trenutka polomiti,
To je prva reklamacija koju je diler odbacio i rekao da se prijavi na prvom servisu.
...

Da li ste ove stvari primjetili dok ste bili kod njih, ili ste se zainteresovali da pogledate auto malo bolje tek kad ste dosli kuci?

Citat:

23.03.2005. sam isao u Servis Vukovic u Sapcu i prijavio iste nedostatke.Serviser u Sapcu me je pitao,gde mi je zapisnik,koji sam trebao da popunim kod prodavca pri preuzimanju vozila,ja sam mu rekao da mi je prodavac rekao da nema nista sa tim i da ja iste prijavim na servisu.

- Da li si uopste popunio zapisnik pri preuzimanju vozila?
- Da li si pregledao auto detaljno prije nego sto si potpisao bilo sta?
- Ako ti je bilo tesko da se cimas i pregledas, da li si mogao zamoliti automehanicara kod koga inace ides ili nekog drugog automehanicara u koga imas povjerenja da dodje taj dan i da predje, tacku po tacku, po listi i potvrdi da je sve ok – naravno da mu platis za vrijeme i trud?

Citat:

DOPUNA IZJAVE
... On me je pitao da li imam sve radne naloge od mojih reklamacija i mi smo mu rekli da nemamo,da imamo samo par racuna jer nam nikad nisu ni davali njihove radne naloge. ...

Nema veze sto nisu sami dali naloge – da li ste ikad trazili iste od njih?

Citat:
...
On mi kaze da sednem i "teram" na sta ga ja pitam da li treba neki racun da preuzmem ili sta vec,on mi kaze da je to reklamacija i da mogu slobodno da idem.

A taj Srdjan nije imao mobilni slucajno? Samo zato sto ti je ovaj rekao da nesto uradis, ne znaci da je neophodno da ga slijepo slusas. Papirologija - zakon.

Citat:
Ulaskom u automobil sam primetio da je ceo keder oko vrata odvaljen i da su automobil slikali i poslali dopis u Rumuniju,otvaram haubu,proveram ulje u motoru i vidim da je u redu
probam menjac i vidim da je kao nov, pritiskam pedalu kocnice i vidim da je drugacija a rucna se tesko povlaci-samo dva zuba.Pita me da li je sve u redu na sta mu ja odgovaram da ne brinem uopste posto su oni ovlasceni i licencirani servis i on mi pozeli srecan put!

Upravo ovdje je bio dobar momenat da ustanes, izadjes i da kazes sta nije u redu.

Citat:
Kad sam dosao kuci,majka me grdi zasto sam uopste uzeo automobil bez papira da bi ona sutradan otisla u Beograd samo zbog radnog naloga koji su joj na jedvite jade fotokopirali i dali.

Da si ti njih cimao od pocetka, ona ne bi prolazila kroz takvu gnjavazu.

Citat:
Mozda nekima od vas zvucim kao neki glupak i naivac,ali uvek sam polazio sa gledista da se u ovoj zemlji nesto promenilo i da sad koliko-toliko ispravno funkcionise.Uzdam se u Trz Insp. ali mislim da je SAT neizbezan.

Naivan da. Glupak? Pa ti sam sebe najbolje poznajes, tako da je bezveze pitati. Stvari se mijenjaju, ali s p o r o. Uzdaj se u se’ i u svoje kljuse.

Citat:
...radim od 8 ujutro do 9 uvece svaki dan,godisnji odmor nisam imao 2 godine,nedeljom popisujem ambalazu i mozgam sta i kako dalje.Jednom recju,pravi rob novca i kapitalizma,pa izvin' te molim vas. Hocu i ja svoje sto sam kupio i platio.

Razlog vise da dobro razmislis kome dajes svoj novac, i za sta.
[ _djevojka_ @ 13.10.2006. 15:55 ] @
@ventura,
Citat:
…Banka mi normalno odobri to sve, uplatim ja učešće, regulišem sve sa bankom i čekam da me iz Autokomerca pozovu da pokupim auto. I zovu ti oni mene nedelju dana pre nego što će da stigne auto i dijalog je sledeći:

Ona : "Dobar dan gospodine, Tanja iz Autokomerc komisiona na telefonu bla bla... "

I tako posle 7 dana dođem ja po auto, rešavam onu papirologiju, i sad došao na red da se potpiše zapisnik, i ja pitam tu istu ženu kako će da mi naprave refundaciju novca (njima je banka već uplatila ceo iznos sa profakture), da li u kešu ili da im dam broj svog računa. I ona me onako začuđeno pogleda, kao kakvog novca? Ja reko pa novac koji je uplaćen za opremu koja nije isporučena. I ona meni ladno kaže "Pa kako da vam refundiram to, to je preko 3000 evra vrednosti opreme!!!" I ja tu u čudu, ne znam jel ovo skrivena kamera il šta je.. I ona se tu još naljutila na mene kako sam ja mogao da kažem da ću preuzeti auto, a sada tražim povrat novca, kako sam ja bezobrazan, stvorio sam jojo probleme, imam još obraza da pitam vamo tamo... I ja ništa, ubacim to u zapisnik kao komentar, i preuzmem taj auto...

A kako bi Tanja reagovala da si joj kojim slucajem odmah trazio da ti vrate novac koji si vec uplatio (ucesce) jer su neozbiljni? (Ili da odbijes da preuzmes auto, pa da ti vrate citavu sumu? Mozda bi tu skocila?) JOS tri mjeseca da cekas jer su nesposobni da ispune narudzbu kako treba, ili ovi koji salje ne znaju da prate sta je naruceno – pa ispostave auto sa...falinkom!? Ima znaci - sve, samo nema ovog, nema onog... Stvarno nema obraza kad ti je ovako nesto predlozila. Ne znam da li si jos negdje mogao naci model koji si trazio, ali mogao si im reci da su imali jednu sansu i dovoljno vremena da te pitaju unaprijed ako im nije bilo sta jasno, ali novac kod takvih ostaviti je stvarno - gre’ota. A to sto se ljuti – pa mogao si je pustiti nekoliko minuta da se isprazni, bilo bi joj lakse, a onda je fino zamolis da razgovaras sa nadleznim, jer ste oboje u zurbi. Ona da sredi kako da ti vrati novac nazad, a ti da preuzmes auto.
[ ventura @ 13.10.2006. 16:15 ] @
Citat:
_djevojka_
A kako bi Tanja reagovala da si joj kojim slucajem odmah trazio da ti vrate novac koji si vec uplatio (ucesce) jer su neozbiljni? (Ili da odbijes da preuzmes auto, pa da ti vrate citavu sumu? Mozda bi tu skocila?) JOS tri mjeseca da cekas jer su nesposobni da ispune narudzbu kako treba, ili ovi koji salje ne znaju da prate sta je naruceno – pa ispostave auto sa...falinkom!? Ima znaci - sve, samo nema ovog, nema onog... Stvarno nema obraza kad ti je ovako nesto predlozila. Ne znam da li si jos negdje mogao naci model koji si trazio, ali mogao si im reci da su imali jednu sansu i dovoljno vremena da te pitaju unaprijed ako im nije bilo sta jasno, ali novac kod takvih ostaviti je stvarno - gre’ota. A to sto se ljuti – pa mogao si je pustiti nekoliko minuta da se isprazni, bilo bi joj lakse, a onda je fino zamolis da razgovaras sa nadleznim, jer ste oboje u zurbi. Ona da sredi kako da ti vrati novac nazad, a ti da preuzmes auto.

Da sam tražio novac od učešća nazad, banka bi me sigurno zakinula za par procenata, obračun kursa, provizija ova, penal onaj, i izgubio bi 5% sigurno...

Radi se o tome što kad su me zvali i pitali da li ću da prihvatim da preuzmem takav automobil, ja reko ajde, nema veze, ko će sad da čeka 3 meseca, nabaviću navigaciju posebno, a i taman sam planirao neka putovanja itd... Nije mi ni na kraj pameti bilo da pitam da li će mi refundirati razliku u opremi, jer se to podrazumeva, mislim kako drugačije...

Razgovarao sam ja istog dana i sa njenim menadžerom, posle nedelju dana i sa njihovim naddilerima, jer su upravo tada oduzeli generalno zastupništvo, i naddiler mi je rekao da iskopiram prvi stranicu servisne knjižice da pošaljem u fabriku, ali da ne očekujem ništa.. U prevodu, da se žalim upravi vodovoda...

Taman mi je došlo vreme da menjam automobil, i sada debelo razmišljam da li da uzmem bilo šta što je pod njihovom kapom (VW, Audi, Porsche i Seat), ili da uzmem nešto što nema nikakvih dodirnih tačaka sa tim prevarantima...

[ McKracken @ 13.10.2006. 16:23 ] @
Jeste, uzmi Daciu :)

[ _djevojka_ @ 13.10.2006. 16:37 ] @
Citat:
ventura: Da sam tražio novac od učešća nazad, banka bi me sigurno zakinula za par procenata, obračun kursa, provizija ova, penal onaj, i izgubio bi 5% sigurno...

Ako je tih 5% manje od te 3000, isplati se - da odes sto dalje. Ovako placas te tri + kamatu. Zar nisi mogao da se zalis odmah trzisnoj jer hoce da ti isporuce auto (minus stvari koji su rekli da ce biti ukljucene) - znaci, koji ne odgovara narudzbi.

Citat:
...Nije mi ni na kraj pameti bilo da pitam da li će mi refundirati razliku u opremi, jer se to podrazumeva, mislim kako drugačije...

Pa ne znam, mozda sto je Divlji zapad, pa nema podrazumijevanja, bar sa moje tacke. Evo ja npr. podrazumijevam da sve stave na papir, u slucaju i da nesto iskrsne da oni ne mogu da isporuce ono sto je klijent narucio - sta bi se desilo; znaci sve moguce varijante sta bi moglo da se desi i sta bi oni uradili po tom pitanju. Uzme sat-dva, ali zlata vrijedi. Drugim rijecima, nikad se nista ne podrazumijeva ako se prave transakcije te vrste. Opet, ja sam na jugu. :)

Citat:
Razgovarao sam ja istog dana i sa njenim menadžerom, posle nedelju dana i sa njihovim naddilerima, jer su upravo tada oduzeli generalno zastupništvo, i naddiler mi je rekao da iskopiram prvi stranicu servisne knjižice da pošaljem u fabriku, ali da ne očekujem ništa.. U prevodu, da se žalim upravi vodovoda...

Pa nema vajde, potpisao si. A ne bi im bilo svejedno da dignes frku sto hoces da ti se pare vrate prije nego sto potpises. Jos da odbiju, inspekcija na vrata. Nije mala suma.
[ braker @ 13.10.2006. 18:01 ] @
Alo,BRE, _djevojko_:WTF is your problem??????????????
Citat:
- Ako ti je bilo tesko da se cimas i pregledas, da li si mogao zamoliti automehanicara kod koga inace ides ili nekog drugog automehanicara u koga imas povjerenja da dodje taj dan i da predje, tacku po tacku, po listi i potvrdi da je sve ok – naravno da mu platis za vrijeme i trud?

Evo iz sijsaseta tvojih nerazumnih da li izdvojicu samo ova sushtinska 2.
Chovek je kupio NOV auto.Prodavac samim tim preuzima zakonsku obavezu zamene/vracanja novca,ukoliko se pokazhe da roba po kvalitetu/funkcionalnosti ne odgovara definisanom/propisanom.
Da,ugledali smo se na napredne ekonomije i doneli zakon o zashtiti potroshacha.Medjutim imamo jedan mali problem-u sluchaju nadobudnih guzonja naviklih na zaobilazhenje zakonskih propisa(u kombinaciji sa neefikasnim/korumpiranim zakonodavstvom)ovo ostaje mrtvo slovo na papiru.
Ovde nija bitna volja lelemuda uvijenog u skute bizMisMena,vec zakonski propisi koje je isti DUZHAN da poshtuje,a i za neposhtovanje istih trebao bi da snosi konsekvence.
Da ne zaboravimo i to da ova obaveza ne izuzima chak ni robu shiroke potroshnje.Dakle nije neophodno postojanje ugovornih strana niti garantna klauzula.
Kljuchna rech je pravo.
E to je ta kvaka 22 koja zanima nas sa ove strane bare-Razumesh.

[ The Impaler @ 13.10.2006. 19:36 ] @
@The Impaler,

Meni samo nije jasno nekoliko stvari:
Citat:
Izjava broj jedan:

IZJAVA

Na limariji:
-nadogradjena kucica je lose uradjena,deo oko vrata toliko tanak kao da ce se svakog trenutka polomiti,…
...

Da li ste ove stvari primjetili dok ste bili kod njih, ili ste se zainteresovali da pogledate auto malo bolje tek kad ste dosli kuci?
to sam sve primetio trenutka kad sam preuzimao automobil,iako je to bio februar mesec, 26. tacnije,sneg ponovo pao,automobil stajao ispred salona,pokriven snegom,oni ga upale i isteraju na ulicu,ja im sve to prijavim i moj komsija kaze da nema nista sa tim i da prijavim na prvom servisu...cek pa to je bila subota a oni subotom ne rade,nito mi je stiglo glavno odobrenje od banke da mogu da uzmem automobil...komso! pozuri,nema goriva idi pravo na pumpu!:)
Citat:

23.03.2005. sam isao u Servis Vukovic u Sapcu i prijavio iste nedostatke.Serviser u Sapcu me je pitao,gde mi je zapisnik,koji sam trebao da popunim kod prodavca pri preuzimanju vozila,ja sam mu rekao da mi je prodavac rekao da nema nista sa tim i da ja iste prijavim na servisu.

- Da li si uopste popunio zapisnik pri preuzimanju vozila?
Zapisnik sam popunio u Utorak, 1vog Marta jer kao fol papiri nisu stigli iz banke...opet sam sve prijavio i da je prvi servis na 1000 kilometara i da se njima obratim da je on samo diler...
Oni imaju ovlasceni servis koji ima sertifikat da je osposobljen da vrsi intervencije na automobilu,ako neko drugi ne ovlascen izvrsi bilo kakav servis,garancija se automatski ponistava i prestaje da vazi

Citat:

DOPUNA IZJAVE
... On me je pitao da li imam sve radne naloge od mojih reklamacija i mi smo mu rekli da nemamo,da imamo samo par racuna jer nam nikad nisu ni davali njihove radne naloge. ...

Nema veze sto nisu sami dali naloge – da li ste ikad trazili iste od njih?
obidjem ja nekoliko servisa,mnogi su rekli da ne daju radne naloge,vec da stoje u njihovoj arhivi,a potrosacu se daje racun.
Da li sam trazio?
Procitaj malo nize pa ces kakljuciti...

Citat:
...
On mi kaze da sednem i "teram" na sta ga ja pitam da li treba neki racun da preuzmem ili sta vec,on mi kaze da je to reklamacija i da mogu slobodno da idem.

A taj Srdjan nije imao mobilni slucajno? Samo zato sto ti je ovaj rekao da nesto uradis, ne znaci da je neophodno da ga slijepo slusas. Papirologija - zakon.
Taj Srdjan je klajno/pobegao, (ja nemam pravo da imam njegov broj mobilnog) zato sto su me svesno izradili...kako samo oni umeju...ima jedna izreka, morao bih da zamolim moderatora da mi odobri da je upotrebim,tako bi ti sve bilo jasnije.

Citat:
Ulaskom u automobil sam primetio da je ceo keder oko vrata odvaljen i da su automobil slikali i poslali dopis u Rumuniju,otvaram haubu,proveram ulje u motoru i vidim da je u redu

Upravo ovdje je bio dobar momenat da ustanes, izadjes i da kazes sta nije u redu.
Kome?
Gospodja je higijenicarka a ne sumnjam ni da je gospodin,a taj u kancelariji nema radnu uniformu i ceka kad ce 18 h damoze i on da ide kuci (servis radi od 08:00-18:00)
Citat:
Kad sam dosao kuci,majka me grdi zasto sam uopste uzeo automobil bez papira da bi ona sutradan otisla u Beograd samo zbog radnog naloga koji su joj na jedvite jade fotokopirali i dali.

Da si ti njih cimao od pocetka, ona ne bi prolazila kroz takvu gnjavazu.
Nema komentar.

Citat:
Mozda nekima od vas zvucim kao neki glupak i naivac,ali uvek sam polazio sa gledista da se u ovoj zemlji nesto promenilo i da sad koliko-toliko ispravno funkcionise.Uzdam se u Trz Insp. ali mislim da je SAT neizbezan.

Naivan da. Glupak? Pa ti sam sebe najbolje poznajes, tako da je bezveze pitati. Stvari se mijenjaju, ali s p o r o. Uzdaj se u se’ i u svoje kljuse.
Ti neke stvari mislim da ne razumes...bar je meni tesko da ti objasnim,kad vec sama ne mozes da "skontas" mislim da vecina razume sve ovo ovde vec pomenuto
Citat:
...radim od 8 ujutro do 9 uvece svaki dan,godisnji odmor nisam imao 2 godine,nedeljom popisujem ambalazu i mozgam sta i kako dalje.Jednom recju,pravi rob novca i kapitalizma,pa izvin' te molim vas. Hocu i ja svoje sto sam kupio i platio.

Hvala na savetu!
[ nemanjas @ 13.10.2006. 20:04 ] @
Citat:
ventura: Da sam tražio novac od učešća nazad, banka bi me sigurno zakinula za par procenata, obračun kursa, provizija ova, penal onaj, i izgubio bi 5% sigurno...

Radi se o tome što kad su me zvali i pitali da li ću da prihvatim da preuzmem takav automobil, ja reko ajde, nema veze, ko će sad da čeka 3 meseca, nabaviću navigaciju posebno, a i taman sam planirao neka putovanja itd... Nije mi ni na kraj pameti bilo da pitam da li će mi refundirati razliku u opremi, jer se to podrazumeva, mislim kako drugačije...

Taman mi je došlo vreme da menjam automobil, i sada debelo razmišljam da li da uzmem bilo šta što je pod njihovom kapom (VW, Audi, Porsche i Seat), ili da uzmem nešto što nema nikakvih dodirnih tačaka sa tim prevarantima...

Kod nas ima pretezno dve vrste kupaca novih kola.
- Jedni jako lako zaradjuju lovu (kao ti ocigledno) pa im je sve jedno da li je kalirao 3 soma ili ne.
- Drugi su jedva nakrpili, kao ovaj jadnicak sa Daciom, pa od silne srece i ne gledaju sta su dobili.

Dok je takvih kupaca, nece ni prodavci da postanu bolji. Tek kad prodavci budu videli da moze da se izadje iz salona i da se auto kupi negde drugde, da se kupi druga marka, da se posalje mail/fax sa zalbom na ponasanje tog i tog (ime i prezime), da im osvane naslov u novinama, da na sajtovima pljuju prodavce i slicno - tek onda ce biti bolje. Samo od sebe, tesko.

Da znam to iz prakse, znam. Na mom sajtu su ljudi u komentarima ispljuvali servis Porsche-a i to su ostavili tacne podatke tako da sam ja to lepo poslao svojim kontaktima u Porscheu. Znam pouzdano da je palo ribanje u servisu. E sad, jos par puta da se tako nesto dogodi, neko ce da primi otkaz. Mislim, svi mi (kupci, prodavci, drzavni organi, novinari) formiramo trziste. Ako se ne bunite zvanicnim instancama (ma koliko vam se to cinilo jalovo) nece biti nikakvih poboljsanja.

[ ventura @ 13.10.2006. 20:16 ] @
Ja bih rado uputio pismo nekome u centrali VW/Porsche-a, a da ono bude i pročitano... Imaš li neki konktat kome da se obratim?
[ pejcha @ 14.10.2006. 00:23 ] @
3000 evra si im poklonio ?????? biraj il si lud ili lazes :)
Ja najvece bogatune koje znam, kojima zene tuarege voze, oni bi pre ubili za te pare nego sirotinja. 3000e ma ja ne verujem...
Za svaki slucaj posalo sam ti moj br. racuna da mi uplatis ako hoces neke pare ~1000e, a ja cu ti naci VW adrese ;)
[ ventura @ 14.10.2006. 00:46 ] @
Ako imaš neki savet kako da ih izvučem, i da uspem u tome, rado bi te počastio sa 50% te sume...
[ apex @ 14.10.2006. 01:39 ] @
Citat:
iako im na profakturi koja im je uplaćena stoji sva ta oprema koju meni nisu isporučili

Izvini sad malo sam ispreskakao temu, nisam nigde video da li ti je auto jos pod garancijom, ali evo smatrajuci da jeste:

Dobar dan - Dobar dan. Dosao sam da reklamiram odredjenu opremu. Izvolite. Zelim da mi se popravi navigacioni sistem kao prvo, i zatim im navedes sve te "sitnice" koje nisu ugradili. Odgovor ce biti: Ali gospodine vi nematu tu opremu. kako nemam, pa u profakturi po kojoj sam kupio ovaj auto od vas imam svu tu opremu. itd. itd., sad krece polako cudjenje i usmeravanje na zaposlenoga u administraciji u firmi. Ispricaj im istu pricu i verovatno ces dobiti odgovor nepovoljan po ishod. nakon toga bi bilo dobro da im pripretis tuzbom, govoreci da za tih 3K evra mozes da ih ubijes u pojam sa advokatom, pretnja trzisnom inspekcijom bi takodje pomogla, a i koriscenje firminog advokata (ako ga imas i ako je spreman da ti ucini uslugu) bi pomoglo, posto su oni mnogo ubedljiviji od nas "civila". Ako ni to ne uspe, pa pomoglo bi da im svaki dan ides u servis i dosadjujes sa istim govorom, jer nema sanse da dozvole da se umesa bilo kakav drzavni organ u njihovo poslovanje, kada je i njima jasno da grese i da nisu obavili zakonsku obavezu prema kupcu.

U sustini najbolje je praviti se lud. A sto se tice gospodje Tanje, verovatno je 'deblja' za bundu od nerca zahvaljujuci tebi.

P.S. obuci koznu jaknu, stavi najdeblju kajlu sto imas oko vrata i dole trenerka :), u razgovoru konstantno upotrebljavaj reci ovo ono itd... :) jest smesno ali i to nekada pali.

[ ventura @ 14.10.2006. 01:54 ] @
Ma prošlo je 2 godine od tada... Već sam se ja pomirio sa tim da te pare neću nikad videti... A Autokomerc sigurno od mene, odnosno ljudi koji su meni bliski sigurno dinara neće dobiti... Zapalili su me za 3 soma, sledeće auto sigurno neću kod njih kupiti, niti će kupiti auto kod njih bilo ko koga poznajem nakon što sam im ispričao šta mi se desilo... Tako da će na kraju Autokomerc izgubiti mnogo više od te 3 hiljade...
[ dalibord5 @ 14.10.2006. 07:15 ] @
Citat:
ventura: Zapalili su me za 3 soma, sledeće auto sigurno neću kod njih kupiti

;-)

Lepo je znati da neko kupuje auto skoro svake godine....
[ camp @ 14.10.2006. 07:28 ] @
covece..... idi zali se bre svima ... ne moze tako da postupaju sa tobom, mada si trebao to ovaaaaavno da uradis da saljes to renou ili bilo kom u inostranstvu, njima je u interesu da ti daju i 2 nova automobila nego da izgube prodaju od... ko zna koliko njih, salji to glavnima u inostranstvu a ako ne odgovore medijima... primera radi ovde sam trazio garanciju asus laptopa npr, oni nisu nista mi trazili, ni racun gde sam kupo to... nista samo serijski broj su uzeli i stavili mi potpuno nove delove... isto tako drugi u inostranstvu su imali dosta dosta reklamacija i svaki put svakoga koga znam ko je raadio reklamacije nije bilo nikakvih problema, trebalo bi to da objavis u nasim medijima, a ako ne u stranim isto... samo im posalji dopis ili tako nesto... mada bi prvo trebalo da kontaktiras firmu u inostranstvu po mom misljenju... jer njima nije u interesu da ti im pravis los publicitet zbog jednog auta u novinama, jer rekao bih da oni daju znatno vise para za reklame promociju vozila itd...

[Ovu poruku je menjao camp dana 14.10.2006. u 12:51 GMT+1]
[ _djevojka_ @ 14.10.2006. 07:29 ] @
@braker,
Izgleda da neko drugi ima problem, citajuci samo prvu recenicu:
Citat:
braker: Alo,BRE, _djevojko_:WTF is your problem??????????????

Citat:
Evo iz sijsaseta tvojih nerazumnih da li izdvojicu samo ova sushtinska 2.

Hvala ti sto si se javio sa glasom razuma.

Citat:
Chovek je kupio NOV auto.Prodavac samim tim preuzima zakonsku obavezu zamene/vracanja novca,ukoliko se pokazhe da roba po kvalitetu/funkcionalnosti ne odgovara definisanom/propisanom.

Pa jeste kupio 'nov' auto, ali kao da ga nije ni kupio ako pogledas kakve je sve probleme imao do sad. Ako se uradi detaljan pregled auto prije nego sto kupac preuzme auto (ne samo sa njihove strane), onda obe strane mogu da vide ako nesto fali i da se detalji zabiljeze u zapisnik. Ako ima nekih ogrebotina, npr. farba i sl. - mnogo je lakse da im skrenes paznju i da kazes ako neces da preuzmes auto u takvom stanju. Preuzmes li auto, i vratis li se nekoliko dana kasnije kad se sjetis da pogledas je l' sve ok ili ti neko drugi skrene paznju, oni mogu da kazu da si ga ti negdje ogrebao i sada im 'pravis problem'.

Citat:
Kljuchna rech je pravo.

Kljucne rijeci su Divlji zapad. Sve ovo sto si prethodno napisao zvuci dobro u teoriji, moram da priznam.

Citat:
E to je ta kvaka 22 koja zanima nas sa ove strane bare-Razumesh.

Naprasito ponasanje ne razumijem.
[ _djevojka_ @ 14.10.2006. 07:45 ] @
@The Impaler,

Citat:
to sam sve primetio trenutka kad sam preuzimao automobil,iako je to bio februar mesec, 26. tacnije,sneg ponovo pao,automobil stajao ispred salona,pokriven snegom,oni ga upale i isteraju na ulicu,ja im sve to prijavim i moj komsija kaze da nema nista sa tim i da prijavim na prvom servisu...cek pa to je bila subota a oni subotom ne rade,nito mi je stiglo glavno odobrenje od banke da mogu da uzmem automobil...komso! pozuri,nema goriva idi pravo na pumpu!:)

A da li je bilo moguce da ga vrate nazad, istom brzinom kojom su ga istjerali?

Citat:
Zapisnik sam popunio u Utorak, 1vog Marta

Cek. Zapisnik popunjavas nekoliko dana nakon sto si preuzeo auto? Zar to ne ide zajedno?

Citat:
obidjem ja nekoliko servisa,mnogi su rekli da ne daju radne naloge,vec da stoje u njihovoj arhivi,a potrosacu se daje racun.

Mogu da fotokopiraju, a dzaba im original.

Citat:
Taj Srdjan je klajno/pobegao, (ja nemam pravo da imam njegov broj mobilnog) zato sto su me svesno izradili...

Pa zasto bi ga ti zvao i trosio novac? Oni neka ga zvrcnu. :) Oni imaju i broj i pravo, a i potrebu, jer si im ti to trazio. :)

Citat:
Citat:

Citat:
Kome?
Gospodja je higijenicarka a ne sumnjam ni da je gospodin,a taj u kancelariji nema radnu uniformu i ceka kad ce 18 h damoze i on da ide kuci (servis radi od 08:00-18:00)

Pa vratis ih njima. Mogao si auto pregledati dok ste razgovarali i dok nisu istjerali auto na ulicu. Ako oni nemaju vremena, a i posto si dosao kasno, mogao si doci u ponedjeljak. Btw, zasto si preuzimao auto po mraku?

Citat:
Ti neke stvari mislim da ne razumes...bar je meni tesko da ti objasnim,kad vec sama ne mozes da "skontas" mislim da vecina razume sve ovo ovde vec pomenuto

Pa ja tebe sasvim razumijem. Uzeli su ti pare za nesto sto nisi narucio, i donijeli su ti probleme, dodatne troskove, i glavobolje tebi i tvojoj porodici. Ovo posljednje bi valjda trebao biti 'bonus'!? Tacnije, elegantno su te opljackali, znajuci da mogu da izbjegnu bilo kakvu obavezu prema tebi, i da opet na kraju ne bude nista - tj. da ne odgovaraju za ono sto se desilo.

Citat:
Citat:
Citat:

Citat:
Citat:

Citat:
Hvala na savetu!

Ne znam bas da li je savjet - vise prijedlog - zao mi je sto si tako prosao, kao i sta se desilo venturi, ali ako malo ozbiljnije prekontrolises stvari na pocetku, mozda bi mogao izbjeci neke stvari kasnije, pogotovo jer kazes da razmisljas da uzmes jos jedno auto (pa bar da se ovako nesto ne ponovi).
[ bakara @ 14.10.2006. 08:44 ] @
@_djevojka_
Ej...majke ti, nemoj vise da prosipas svoje ”mudrosti”...ubijes svaku temu u pojam...

Covek se za*ebo, zna on to, ne moras i ti da mu stajes na muku.

[Ovu poruku je menjao bakara dana 16.10.2006. u 09:27 GMT+1]
[ _djevojka_ @ 14.10.2006. 09:44 ] @
Citat:
bakara:Covek se za*ebo, zna on to, ne moras i ti da mu stajes na muku.

Gospodine @bakara, niko mu ne staje na muku, niti je to bilo kome cilj. Tebi je izgleda mukica sto neko drugi nesto skraba, a tebi ne odgovara ko zna zbog cega. Slobodno tipkaj sta mislis, niko te nece pojesti.

Ovo me podsjeca na komentare jednog korisnika koji se zalio jer drugi korisnik ucestvuje na forumu na nacin koji njemu ne odgovara. Zamisli. :)
[ Djomloun @ 14.10.2006. 11:30 ] @
Dakle, da li vi stvarno mislite da neko kupuje (citaj: da je zaradio) za auto od ~30k evra a da se unaokolo razbacuje sa 3k evra tek tako (za one sa slabijom matematikom to je 10% od cene auta).
Venturu voli malo da preuvelicava stvari, mozda su ga zapali za ~600 evra sto je u datim okolnostima prihvaceno zbog onoga sto je izneo gore, Autokomerc je bulja od firme i to je to.....a vi se svi (predvodjeni _djevojka_-om) uvatili za 3k ko pijan plota, mislim jbote.......
[ bakara @ 14.10.2006. 11:33 ] @
Citat:
_djevojka_: Tebi je izgleda mukica sto neko drugi nesto skraba, a tebi ne odgovara ko zna zbog cega. Slobodno tipkaj sta mislis, niko te nece pojesti.

Upravo tako, samo skrabas i nista vise, napisi nesto korisno
[ De La Noche @ 14.10.2006. 13:04 ] @
Ventura nisi mi jasan.
Jesam li ti rekao pre koji mesec da je Golf kanta. Ista kanta kao i Golf I samo je ovo Golf V, i kosta 33K eura vise.

Cudi me za tebe, jer pratim godinama ES, da si dozvolio takve gluposti.
Uglavnom na osnovu tvojih postova zakljucujem da teras stvari do kraja,
pa mi nije jasno zasto nisi izgurao ovo.
Pa za 3k eura si mogao da narucis da roknu i vlasnika i jos dvojice onako usput.

Vidim da te ljudi pljuje ovde kako lazes,
ali verujem da je to istina, jer kad si resio da ga kupis, i kad si izdvojjio toliku lovu,
onda si ga pozeleo sto pre, pa makar po cenu i da nemas navigaciju (realno i koji ce ti - ja je imam pa i kad odem preko je ne palim)

Kao prvo, mnogo bi bolje prosao da si kupovao u Nemackoj ili Svajcarskoj auto.
Izaslo bi te jeftinije da ga dovezes, pa jos na kombinaciju carinis + imao bi ludo zezanje, voznja kolima do gore,
pa prespavas koju noc, pa izlasci.
Ja kad jurim kola, pa meni je taj period oko research-a pa jos kupovine uvek za pamcenje.

Ima i druga sema, da kupis kola iz Amerike,
e to je tek usteda, mada nisu EURO3 pa mora na kombinaciju, ali je usteda extra + to su stvarno kvalitetna kola.

Elem, od sad kupuj kola samo i iskljucivo od preko, prvo ces proci EXTRA jeftinije,
drugo to je 10x veci kvalitet nego kod ovih nasih klosara, trece tretman je bolji,
kad kupis dva - tri auta od nekog dilera, pa jos preporucis prijatelju, sledeci put
kad kupujes ima da te bas ispostuje. Mislim na finansije ;)

Provericu kasnije pa koliko bi te kostala Golf V da si uzeo u Nemackoj, neka sto je presla do 1000km, znaci nova.
[ ventura @ 14.10.2006. 13:48 ] @
Citat:
De La Noche
Pa za 3k eura si mogao da narucis da roknu i vlasnika i jos dvojice onako usput.

Ma meni je toliko muka od njih da me ne zanimaju uopšte više... Sad treba da odvezem auto na servis vezano za nenormalnu potrošnju antifriza, i rećiću im da mi ga ne vraćaju dok ne bude kao nov... I ne zanima me što je garancija istekla pre 2 meseca, nek se snalaze...

Citat:
De La Noche:
Kao prvo, mnogo bi bolje prosao da si kupovao u Nemackoj ili Svajcarskoj auto.
Izaslo bi te jeftinije da ga dovezes, pa jos na kombinaciju carinis + imao bi ludo zezanje, voznja kolima do gore,
pa prespavas koju noc, pa izlasci.
Ja kad jurim kola, pa meni je taj period oko research-a pa jos kupovine uvek za pamcenje.

Ima i druga sema, da kupis kola iz Amerike,
e to je tek usteda, mada nisu EURO3 pa mora na kombinaciju, ali je usteda extra + to su stvarno kvalitetna kola.

Sve to stoji, ali u tom slučaju bi morao da imam na gomili 33,000 eur i da iskeširam na ruke nekome, a ovako sam iskeširao samo 18,000 banci/poreskoj upravi, a ostatak na rate... I što je dobra stvar toga, ja te rate ni ne osetim, i to mi omogućava da ja sada mogu da razmišljam o nečemu tipa touareg, a6, bmw 5, ili nešto tako, da dam ovaj sad što imam i da nastavim da plaćam istu ratu... Znači zamenim ovo za bolji auto, a ne moram da plaćam ništa dodatno...

Iskreno, najpametnije je kupiti auto star 1-2 godine koji je redovno održavam, jer mu je značajno pala cena, a u principu dobiješ nov auto... Čuo sam da onaj V6 salon omogućava kupovinu polovnjaka na leasing, pa moram da odem do njih da vidim i tu opciju šta i kako ...

[ nemanjas @ 15.10.2006. 01:04 ] @
Citat:
Ja bih rado uputio pismo nekome u centrali VW/Porsche-a, a da ono bude i pročitano... Imaš li neki konktat kome da se obratim?

Pazi, posle dve godine niko više neće da sasluša ono šta imaš da kažeš. Ta je priča završena. U Volkswagenu su se izmenjali direktori u potpunosti tokom prethodnih 6 meseci, tako da niko neće ništa preduzeti pod ovim ili onim izgovorom.

[ ton_majstor @ 16.10.2006. 08:27 ] @
Ventura, zar ne misliš da je ipak "malo" kasno da se sada žališ na nešto što si trebao da rešiš na dan kupovine?

Evo moje priče No.1:

Moj Kum živi u Švajcarskoj i naspelo mu bilo tada da kupi novi auto (ako se ne varam, Mazda).
Dogovori se sa ženom, ode do dilera, banke, na auto-plac, odabere i boju, opremu i kupi, tj. plati ga. Kažu mu, stiže tad i tad.

Na zakazani dan (bio je petak), izađe lepo sa posla (nemali problem!) i ode na auto-plac. Tamo sedi jedno 5-6 komada, jedan je njegov. Obraduje se, uđe i popriča sa prodavcem, pokaže papire, i čuje:

"Žao mi je gospodine, vaš auto jeste stigao, ali mu nije obavljen prvi servis, nije dekonzerviran i nije instalirano sve što ste naručili, pa, pošto nam treba nekoliko sati da to uradimo, a Petak je... dođete lepo u Ponedeonik, pa preuzmete auto!?"

Kum se smrači i kaže:

"Idem kod zastupnika da ODMAH povučem uplatu, jer sam isplanirao da ovaj vikend idem na izlet sa porodicom, a vi mi to uskraćujete!"

Švajcarac iskoluta očima, ali se kiselo nasmeje i pokaže na kafanu prekoputa:

"Da li biste bili ljubazni, gospodine da sačekate da Vam pripremimo automobil, a da za to vreme posedite tamo?"

Kum, naravno, pristane... pređe preko, opali par krigli piwa dok je sa sadističkim uživanjem gledao kako njegovu Mazdu čiste, sređuju, pakuju i poliraju kao sumanuti, a Gazda ih goni kao korbačem!
U zakazano vreme, pređe ulicu i dođe do Gazde, ovaj mu preda ključeve i papire, i kaže:"Izvinite što ste čekali i srećno!"

Naravno, dobije skoro PUN rezervoar čorbe, kao "mito" da se ovo ne spominje nikome!

Priča No. 2:

Pre mesec dana smo moj tast i ja kupili Yugo In 1.1 isključivo sedeći u sobi pored telefona. Dovezli su nam ga na noge (iz KG), platili smo u gotovom i bio je kompletan po svakom pitanju tehnike i papirologije. Naravno, i boja i oprema.
Zatim otišli do Policije, namestili table i uveče stigli da se provozamo i popijemo po koju pred spavanje...

Ima nade...

Pozdrav!

[ markok @ 16.10.2006. 08:44 ] @
Brate moj tek te sad muke cekaju sa tim yugom, sreca pa se na nashem yugichu sve moze namestiti i srediti i zalepiti i dotegnuti tako da nije problem. Dok je u garanciji ocekuj da za najmanju sitnicu izgubish ceo dan.
Pozz
[ The Impaler @ 16.10.2006. 08:53 ] @
http://www.propisi.com/propis/rs/34408.html
[ dr.NPN @ 17.10.2006. 01:54 ] @
Citat:
ton_majstor:
Pre mesec dana smo moj tast i ja kupili Yugo In 1.1
A mozes li da mi odgovoris na pitanje?
Sta te je nateralo da napravis takvu gresku?
[ ton_majstor @ 17.10.2006. 09:14 ] @
"Nije greška, već namera moja...", što otpeva davno neki narodnjak.

1. Tast je isfinansirao većinu kinte.

2. Hteo je da imamo NOVO. Imao je polovno, solidno, ali je prodao i neće više da se drnda sa kolima iz 1990.

3. Povoljno je koštao a i za te pare nema mnogo izbora. Neka krš polovna Korsa ili Fiesta ili Golf 2-3 nisu moj 1st choice.

4. Mališa lepo radi zasada. Izbrojao je oko 2000 km.

Nemojmo u offopic ovde, ovo je tema o krš-koleginici Daci-i. Imamo tema o Yugu tušta i tma na MZ!

Pozdrav!
[ The Impaler @ 18.01.2007. 19:23 ] @
Za sve vlasnike Dacia Automobila ako ikad budu imali problema kao sto sam ja i budu pokusali da se pozale direktno proizvodjacu, dobice ovakav odgovor...
Dear Sir,
We received your fax and we want to inform you that we send your request with all information to the Integra Motors. They will examine your request and you will receive an answer from them.
We thank you once more for your trust and we send you our best regards.
Your faithfully,
Liliana ANGHEL
Customer Service Representative

E "jevropo", tuzna li si!!!
[ ctrl alt del @ 19.01.2007. 09:49 ] @
Kadija te tuži, kadija ti sudi...
[ ton_majstor @ 19.01.2007. 13:48 ] @
Pa šta si i očekivao?

Ako je INTEGRA zastupnik za RS, tu ti je bila i adresa za kukanje. Ako si mislio da će "Ljilja Anđelković" da ti poliže rane junačke, slabo si se oslonio, momče!

Svoje se meso ne jede, bre!

A Rumuni nisu "europejci", sve i da se posade na Drakulin kolac! Ni Bugari, ali 'ajde da ne trujemo. Tj. JESU, ali ZAMALO! Nije zavist, nego realnost. Manite me statistike o tome. Idite pa vidite.

Zamislite "Zastavu" da od 1.1.2007. MORA da stavlja EURO 4 motore u "Keca", tura airbag (x5) u Jugo, itd!!! Neće da bidne! Ne može ni Daćia da bude BMW preko noći, ne može ni RENO, ako ćemo pravo.

Pozdrav!

[ Java Beograd @ 19.01.2007. 14:13 ] @
Meni je zapravo nejasno kako je neko mogao toliko da vozi auto i da ignoriše da šapa kočnice ne otpušta prednji točak ! Ljudi, to nije "blago zanošenje u stranu" to je borba sa volanom da se auto ispravi ! I toliko voziti da se kočione pločice potpuno potroše ! Brate, zona sumraka !

Imajući to u vidu, bog zna koliko je ostalih navoda istinito tj. opravdano.
[ The Impaler @ 19.01.2007. 15:51 ] @
Citat:
ton_majstor: Pa šta si i očekivao?

Ako je INTEGRA zastupnik za RS, tu ti je bila i adresa za kukanje. Ako si mislio da će "Ljilja Anđelković" da ti poliže rane junačke, slabo si se oslonio, momče!

Svoje se meso ne jede, bre!

A Rumuni nisu "europejci", sve i da se posade na Drakulin kolac! Ni Bugari, ali 'ajde da ne trujemo. Tj. JESU, ali ZAMALO! Nije zavist, nego realnost. Manite me statistike o tome. Idite pa vidite.

Zamislite "Zastavu" da od 1.1.2007. MORA da stavlja EURO 4 motore u "Keca", tura airbag (x5) u Jugo, itd!!! Neće da bidne! Ne može ni Daćia da bude BMW preko noći, ne može ni RENO, ako ćemo pravo.

Pozdrav!

U pravu si, ali opet cu im poslati fax, samo ovaj put sa iseckom iz novina...
Citat:
Java Beograd: Meni je zapravo nejasno kako je neko mogao toliko da vozi auto i da ignoriše da šapa kočnice ne otpušta prednji točak ! Ljudi, to nije "blago zanošenje u stranu" to je borba sa volanom da se auto ispravi ! I toliko voziti da se kočione pločice potpuno potroše ! Brate, zona sumraka !

Imajući to u vidu, bog zna koliko je ostalih navoda istinito tj. opravdano.

U pravu si, to jeste delom moja krivica, vozac je duzan da primeti istrosene plocice, da ode u servis, prijavi nedostatke i serviser u garantom roku je duzan da vodi brigu o ispravnosti vozila ali ako ti serviser kaze da je sve u redu a ti nemas drugo vozilo, unajmio si drugog da ti zavrsava poslove a imas svoje-novo-sta bi ti uradio?
Teorija zavere i klevetanje u Srbiji je veoma popularna disciplina. Da imam skener, vrlo rado bih te razuverio...nihovi radni nalozi glase ovako:
kompletna dijagnostika motora, izmeriti kompresiju, trosi ulje- primedba stranke.
Proveriti kocnice- primedba stranke
i tako dalje i tako dalje - primedba stranke
Znaci, automobil je ispravan kod tehnickog lica koje nije ni videlo vozilo a ja sam ludi i dosadni perfekcionista.
Sudjenje je pocelo, dokazi postoje, trzisna inspekcija kao svedoci ( u kompletu svi ) tehnicka lica i serviseri iz drugog servisa koji su pregledali automobil u garantnom roku pre poslednjeg servisa i njihova konstatacija. Malo pompe preko medija , pa da ih vidim koliko ce nadmeni da ubudu ovaj put.
[ ton_majstor @ 19.01.2007. 18:42 ] @
Nemoj da misliš da sam nešto ljut na tebe ili tvoju nonšalanciju prema sopstvenoj investiciji, nego mi je smešna ta institucija trgovačkog "ombudsmana", tj. Budibogsnama. Kako kod nas, tako i u široj okolini. U kulturnim zemljama (tu ne ubrajam naše komšije) je to rešeno. Dačija nije auto iz te priče.

Trgovci zarađuju na RAZLICI između nabavne i prodajne cene. Na celom svetu. I uvek će gledati da se što manje brinu za VEĆ PRODATE artikle. Naravno, osim ako ih na to ne prinude sudske vlasti.

Sve ostalo je trljanje sluzokože.

Pozdrav!
[ The Impaler @ 19.01.2007. 19:29 ] @
Citat:
ton_majstor: Nemoj da misliš da sam nešto ljut na tebe ili tvoju nonšalanciju prema sopstvenoj investiciji, nego mi je smešna ta institucija trgovačkog "ombudsmana", tj. Budibogsnama. Kako kod nas, tako i u široj okolini. U kulturnim zemljama (tu ne ubrajam naše komšije) je to rešeno. Dačija nije auto iz te priče. ;)

Trgovci zarađuju na RAZLICI između nabavne i prodajne cene. Na celom svetu. I uvek će gledati da se što manje brinu za VEĆ PRODATE artikle. Naravno, osim ako ih na to ne prinude sudske vlasti.

Sve ostalo je trljanje sluzokože.

Pozdrav!

Naprotiv! I u potpunosti se slazem sa svime sto si/ste( ne mnozina vec persiranje ako se ne vredjate) rekli:)
Zahvalan sam vam svima na pomoci i predlozima.
Pozdrav!
[ Pneos @ 06.07.2007. 16:07 ] @
pazljivo sam procitao ceo topic za sada, namece mi se par pitanja.

1) da li je obavezno 100% avansno placanje na naruceni model. Ok, ja znam da je auto krupna roba i da na lageru ne mogu imati bas sve, ali ipak mi je malo cudno dati svu lovu odjednom. Bilo bi ok mozda platiti troskove transporta.

2) Cuo sam, da auti koji se prodaju kod nas novi i to jos po damping cenama su zapravo auti koji nisu bas sasvim OK. Iskreno ne znam kako je to moguce, mozda im nije bio ok fabricki test ili sta ?

3) Zanima me na koji nacin je pokriven servis u garanrtnom roku. Npr. vama recimo servis servisira nesto za dz. jer ste u garanciji, a kako oni izvuku lovu. Plati im fabrika ili imaju neki fond osiguranja iz nabavne cene vozila.

Gledao sam nedavno bas u Srbiji cena auta kako se formira:

a) fabricka cena
b) a + troskovi prevoza
c) b + carina
d) c + porez

ostaje jos osiguranje, tehnicki i konacno registracija.

[ pisac @ 06.07.2007. 21:46 ] @
Hmmm, nisam bas razumeo poslednji post, ali sam zato procitao celu temu koja mi je do sada bila promakla.

Zanimljivo.

Htedoh samo da dodam da Mirko Alvirović i emisija SAT nisu baš toliko voljni da pomažu "malim ljudima" sa njihovim problemima, i da tu ima i mnogo jačih interesa koje oni gledaju (verovatno sponzorstvo auto-kuća). Ja sam lično dva puta slao mail u vezi jednog (značajnog) problema koji imam sa novim automobilom a koji ne žele da priznaju u servisu, i nisu mi odgovorili. Čak sam i zvao telefonom redakciju da se raspitam o sudbini tih mailova, i dalje od "koordinatorke" (koja nije znala da mi kaže ništa sem da je mail stigao) nisam dospeo.

A ličnom istragom sam utvrdio da je dotični problem relativno čest kod automobila koji se prodaju ovde, i to na raznim markama automobila.

Nisam odustao od toga, kada budem imao raspoloživog vremena platiću veštačenje i tužiću auto-kuću, a sudjenje slobodno može da traje koliko god hoće, meni se ne žuri. A Mirko SAT me razočarao u potpunosti, mada me to i nije mnogo iznenadilo (uvek sam i verovao da je njima prihod od sponzora na prvom mestu).
[ demos034 @ 07.07.2007. 13:26 ] @
Ja ne znam sta ocekujete od Sat-a da vam pomogne kad mu je glavni sponzor integra,pa ne bi toliko hvalili daciju da je drugacije.
[ skorohaker @ 15.07.2007. 19:22 ] @
^ Naivni su oni, hvale Daciju a voze Hyundai Santa Fe.
[ inobradovic @ 13.08.2007. 14:21 ] @
procitao sam sve ovo sto pise i stvarno je za ne poverovati, licno mislim da vlasnik dacije nije kupio novu daciju vec polovnu opranu nasminkanu koliko je to moguce i da je vracena kilometraza da izgleda ko nova. mozda je auto vozen na neke proba ili privremena tablice trebalo bi proveriti da li je taj br sasije i motora vec negde pomenut sa nekim drugim tablicama proba ili privremene i da li je vec vozen a vlasniku prodat kao nov. vlasnik ovde nije bas ni razmisljao hladnom glavom jer u oktobru kazu nema ne proizvodi se vise a u decembru kazu ima jos jedan i jos oni tebe zovu naravno da ti uvale macku u dzaku kao sto se i ispostavilo a ti potrcao da ga ugrabis. nikad nebih kupio auto koji se vise ne proizvodi u maticnoj kuci recimo kao sadasnja zastava 10 t.j punto. talijani prodaju punto 4 a ti kupis punto2 takozvanu zastavu 10 za 1000evra manje pa to rade samo budale. isto tako ne treba kupovati model koji se pojavio iste godine vec treba sacekati da prelezi decje bolesti pa ga kupiti nesto kasnije i nece biti problema sa autom jer kod nas ne postoji toliko strucnog kadra da bi svi servisi bili odlicni svaka cast izuzecima,bolje da u fabrici otklone te nedostatke neko neki mehanicar nas koji se prvi put srece sa takvim vozilom radi nesto na srecu.

a sto se tice 3000evra dodatne opreme mogu se samo nasmejati niko te nije bio po usima da podignes auto koji nije ono sto si narucio, a znam ljude koji zive u inostranstvu gde su takodje cekali auto po 3 meseca da bi dobili ono sto su narucili. a licno da imam 30hiljada evra ili vise nikad nebi kupio nov auto u srbiji vec negde u inonstranstvu recimo austrija nikako rumunija i te slicne zemlje.
[ The Impaler @ 05.10.2007. 20:53 ] @
Evo da se javim, posto vidim da se tema jos uvek sa vremena na vreme provrti.
Sudjenje je islo lepo, skoro svakog meseca je bilo zakazivano rociste do sredine Jula meseca, onda su dosli godisnji odmori i zadnje rociste sam imao juce, gde kad smo se pojavili advokat i ja, sudinica nam je saopstila da sudjenja nema!
Ta gospodja iz trgovinskog suda u Beogradu je dobila predmet, a o mehanici se razume koliko i ja o trasnplataciji organa.
Nesto oko takse koju sam platio! nije u redu pa dok se to ne resi onda ce ponovo da zakaze sudjenje...
Trebalo bi sve lepo da se zavrsi, samo kad, to je vec igra zivaca. Proslo je vec 13 meseci kako automobil stoji parkiran, rate uredno uplacujem, banka me ne zarezuje ni 1%, cak sam morao, iako je automobil odjavljen da ga kasko osiguram.
U zemlji Srbiji, dobro otvorite oci!
Od Narodne Kancelarije, inspekcija kad vam trebaju, zavoda za zastitu potrosaca i Ministarstava nemoj te mnogo da ocekujete.
[ bimbic @ 05.10.2007. 23:21 ] @
sve sam uredno procitao od prvog do zadnjeg posta,i prosto nemogu da vjerujem od cega si ti!Svaka ti cast care,ali ja znam da nebi izdrzao.nisam nasilan,ali garantujem da bi bilo mrtvih,ali garantujem!!!Mozda nije po pravilniku moja izjava ,ali morao sam nesto ovako da izjavim.
Bori se lave uz tebe smo,ako znas da ti mozemo nekako pomoci,javi!!!

Taman sam razmisljao o kupovini na leasing nekog VW auta,ali poslije ovakvih postova,konacna odluka je donesena,pravac svabija,pa neki polovnjak,izgleda mi kao bolja varijanta.Mnogo poucna tema.Hvala

P.S SLIKE SU JEZIVE....
[ ar nogard @ 06.10.2007. 12:57 ] @
sto ne probas sa B92 mozda su oni voljni da naprave emisiju o tome inace STRASNO sta se radi.

Imao sam i ja par slicnih problema neuporedivo manje vrednosti tako da sam se zarekao da vise u zivotu necu kupovati macku u dzaku kao sto je kod tebe slucaj.
Naravoucenije je da ako ta auto kuca nema taj osnovni model dacije na lageru da bi ti kao kupac dosao video seo probao pa tek onda izvadio novcanik da platis onda definitivno i ne zasluzuju paznju.
ipak si bio malkice naivan ali ipak nije tvoja krivica samo ja ni u ludilu ne bih uzeo taj auto sa tolikim problemima i ne bih nasedao na price idi u taj i taj servis, mislim sta ces u servis ***ote kad njemu farba otpada a i delovi uz put.
Ocigledno je da si kupio slupanu daciju koja je restaurirana.
Raspitaj se malo mozda ti to pomogne na sudu.
[ Lazy_boy @ 06.10.2007. 17:07 ] @
Naravucenije "Bolje spreciti nego leciti"....

Tako da:

1.Kada kupijete vozilo idite sa nekim ko se razume u vozilo zahtevajte da se uradi pregled stanja vozila koje kupujete, neka se uradi test voznja ako nedozvoljavaju idite odmah naravno besni i sokirani....

- uraditi predhodno istrazivanje jer je nebulozno otici kod dilera i traziti NESTO, kod dilera se ide kada se vec zna sta HOCES koji tip model i sa kojim paketom opreme itd. ako nemaju i treba da cekate da vozilo stigne iz "INOSTRANSTVA" vratite se na tacku 1. ponovite proceduru ako nesto fali modelu koji ste narucili nikako nepreuzimajte vozilo, izigravajte besnu budalo sa penom na licu trazite prodavcevog nadzornika, glavnog menazera ili sefa penjite im se na glavu iznervirajte sefa zalite mu se da je prodavac nesposoban jer ce posle sef da sedi na prodavcu.... JER u ovoj zemlji stvari se jedino mogu resiti na ovakav nacin

- ako imate neki problem sa automobilom a serviser vam kaze da je sve uredu a vi znate da nije odbijte da preuzmete vozilo nepotpisujte nista ponovte ovo iznad napisano za sefa, jer ako dovljo sefa iznervirate najverovatnije ce on izribati radnika a kvar ce biti popravljen inace ponekada se desava da vas sef napusi zbog cimanja u tom slucaju neplacajte nista uzmite auto iz servisa i idite u neki drugi servis u ovkvim situacijama je pozeljno imati "BEZBOL" palicu ili pajser ili jos jednog misicavog prijatelja uza sebe...

- sve ovo govorim jer ako se neborite za svoja prava necete ih ni imati... ja sam se ranije stlno pitao zasto sabani uspevaju da zavrse fakulte pa zato sto ih nije blam da prave incidet bilo gde bilo kada jeste li narucili nesto JESTE niste to dobili teraj do kraja ubijm kradi, lazi ali isteraj svoje do kraja.... i znate sta ovo sve pali jer sam i ja imao slican problem ali u vezi sa JAT-om kada mi je ukradena majica iz kofera kada sam se vracao iz grcke (inace majica vredi nekih 20-tak jura) naravno to sam izvalio tek kada sam se raspakovao tj. kuci elem vratim se ja na aeredrom dodjem na salter naravno kazem sta se desilo sve zena mi lepo kaze da nista ne moze da uradi naravno jer to nema veze sa njima najverovatnije mi je majice ukradena u grckoj jat nema veze sa time ja naravno zapenim na nju pocenm da je pljujem pocnem da zahtevam ad vidim njeno sefa (inace je tada ve bilo 9 uvece) naravno posle kvalitetnog napusavanja ona ode po sefa, obrazlozim sta se desilo onako iznervirano on krene istu pricu da mi prica ja naravno opet pocenma da penim pocnem da pretim kako ja znam ljude u upravui JAT- i ako mi nenadju majicu da ce leteti sa posla. Covek je posle pola sata dosao nazad rekao da majicu nemogu da pronadju majicu i da potpisem vec popunjem i potpisan formular o refundaciji novca trebalo je samo da ispunim koji artikal je izgubljen koliko vredi i da potpisem posle potpisa covek mi je iplatio sumu uz priznanicu isplate... Naravucenije bolje odmah spreciti nego posle bolno leciti preporuka svima bolje izigravati CRAZY MILUTINA nego MAGARCA
[ bakara @ 06.10.2007. 19:45 ] @
@Lazy_boy

Priznaj da nisi nikada kupovao novi auto?

Zao mi je da ti obrisem ovoliki post, ali je pun pravopisnih gresaka, i kakve veze ima tvoja majica sa ovom temom?

Nije lako biti moderator
[ Lazy_boy @ 06.10.2007. 22:32 ] @
Izvinite ljudi ali dosada vi po ovim postovima ste uglavnom izigravali fine momke koji postuju zakon i bivaju zavrnuti jel tako??? Pa sto onda malo neprimenite i neotesanost kada likovi koji su vas zavrnuli ispadaju i sami neotesani kao volovi....e likovi vas svesno zavrcu sta vi radite covece....
[ Lazy_boy @ 07.10.2007. 13:18 ] @
Inace nije pitanje majice vec je pitanje principa, lika su zavrnuli za nov auto i sta on treba sada da to primi sasvim opusteno tj. da se sada vucara po sudovima sledece dve godine da bi nakraju MOZDA dobio parnicu i sta moguci pravi servis automobila, sta sa tim covek samo treba da ide na sud da bi dokazao da ima pravo na garanciju ej Batina je iz raja izasla... razmisli malo o tome....
[ ar nogard @ 07.10.2007. 17:52 ] @
Naravno da je covek u pravu sto se tice tog ponasanja treba odmah burno reagovati ali burno, inace nije mi uopste jasno sto je ovaj lik uopste uzimao kola za koja se vidi da nisu ni nova ni cela ni ispravna ja to ni u ludilu ne bih uzeo, jesu ga zavrnuli da prvo potpise sva ali kad je video to nikako nije smeo da uzme. Moj auto od 18 leta izgleda mnogo bolje STRASNO sta reci vise.

A inace zna se sta je servis i to redovan i zna se sta je popravka uslen neke nesrece tu je kasko a isto tako se zna sta je reklamaci i povracaj robe sto je ovde slucaj i stvarno ne znam covece sta si uopste zadrzavao auto cim je farba ostecena i ta vrata i sve ostal odmah vracas nazad i trazis novo vozilo ovako cisto sumanjam da ces bez nekog jakog advokata da uspes a i to ce da potraje.

Inace razmisli dobro koliko si rata otplatio ako je nekih 1500 evra do sada odmah prestani da ih placas molim te jer mi je zao sta su ti uradili za resto sumu ces da najes bolji (mnogo bolji) auto polovan od tog lupanog krsa.

100 posto sam siguran da je prethodno lupan jer fabrika sigurno ne pravi takve greske pri izradi a i licno znam 1 slucaj sa daciom koja je slupana pa je ponovo radili za prodaju.

PS plaease prestani da placas rate

[ jojozo @ 07.10.2007. 18:09 ] @
Nije mi stvarno jasna cela priča?! Greška je kupitit samu Daciu kao sto je lik i sam rekao, ali on tu ne staje nego se jada kako su mu uvalili neki krš. Razumem ogorčenost onog lika sa VW, ali ovog sa Dacijom je čista perverzija. Greške na autu su tolike da bi ih i moja baba videla, nemojte me pogrešno razumeti, ne stajem tipu na muku ali ovo je katastrofa. Naravno da ponašanje dilera nije na mestu ali neko ko inače kupi takav auto je ovca za šišanje, i tako se i diler ponaša prema njemu. Kupio sam u Nemačkoj Lanciu Lybru (2000 god) na placu, kada se palio požalio sam se na kvalitet akumulatora dobio sam drugi uz izvinjenje i garanciju ako se pokvari. Naravno i celo dubinsko pranje sa zamenom filtera i ulja i popust od 10% ako kupim sledeći kod njih.
[ Lazy_boy @ 07.10.2007. 22:05 ] @
Ne ljudi to sa garancijom pali samo u Evropi gde tvoja rec i misljenje kao kupac stvarno vredi jer lose misljenje moze da nanese stvarnu stetu naravno u evropi ali ovde kod nas to nepali naravno da treba burno reagovati i ta reakcija se u razvijenom svetu smatra za normalnom u slucaju da kupac dobije proizvod sa greskom koja nije planirana jbg. u r. svetu glavno pravilo je da je kupac upravu cak i kad nije ako on misli da proizvod nije uredu a uredu je onda mu daj drugi samo kod nas to nepali...

Inace mislim da se lik bio navukao jer po prethodnoj prici on je mislio da uzme taj model automobila ali ga nije bilo, naravno kada su mu kasnije javili da imaju taj model bas za njega on je odmah otrcao da uzme ni negedajuci to ti je isto kao kada vidis neku super graficku, otrcis do prodavnice a oni nemaju par nedelja kasnije je dobiju i ti otrcis da je kupis i tek kasnije skontas da graficka ima memoriju C kvaliteta (u prevodu stajsko djubrivo) pa se onda jadas sto graficka neispunjava kvalitet koji je ocekivan. Isti slucaj se ovde izgleda dogodio valjda...
[ ranikolahdd @ 08.10.2007. 11:17 ] @
druze, osiguraj auto protiv kradje, otvori prozor i ostavi kljuceve unutra.
I zavrsi stvar
[ ar nogard @ 08.10.2007. 18:15 ] @
Citat:
jojozo: Nije mi stvarno jasna cela priča?! Greška je kupitit samu Daciu kao sto je lik i sam rekao, ali on tu ne staje nego se jada kako su mu uvalili neki krš. Razumem ogorčenost onog lika sa VW, ali ovog sa Dacijom je čista perverzija. Greške na autu su tolike da bi ih i moja baba videla, nemojte me pogrešno razumeti, ne stajem tipu na muku ali ovo je katastrofa. Naravno da ponašanje dilera nije na mestu ali neko ko inače kupi takav auto je ovca za šišanje, i tako se i diler ponaša prema njemu. Kupio sam u Nemačkoj Lanciu Lybru (2000 god) na placu, kada se palio požalio sam se na kvalitet akumulatora dobio sam drugi uz izvinjenje i garanciju ako se pokvari. Naravno i celo dubinsko pranje sa zamenom filtera i ulja i popust od 10% ako kupim sledeći kod njih.

Prvo nisi u pravu jel ne vidis problem. Nije kriv Reno niti dacija jer je to za te pare ok auto i znam par njih koji ga imaju i zadovoljni su a ti sto ga ne volis to je tvoja stvar. Ovde je lik zajeban zesce je su mu uvalili vozenu i najverovatnije slupanu daciju koju sy prethodno nasminkali e u tome je bezobrazluk tih domacih dilera koja prevazilazi sve mere!!!!

Citat:
ranikolahdd: druze, osiguraj auto protiv kradje, otvori prozor i ostavi kljuceve unutra.
I zavrsi stvar

U pravu si to bih i ja uradio.

[ bunker @ 09.10.2007. 12:50 ] @
Momci, hvala na odlicno prenetim iskustvima. Procitao sam ceo post i iskreno osecam gnev koji je u vama. Mislio sam da su automobili ozbiljna stvar kod koje nema promasaja, ali ovo nema smisla.
Kad bolje razmislim ljudima prodaju stanove u zgradam koje se ruse. To je sve zajedno sinonim za ovu rupu u kojoj zivimo. Neka nam je Bog svima u pomoci, Impaler-u i venturi mnogo srece zelim.

@Impaler: svaka cast koliko si istrajao, i drz' se.

[ skorohaker @ 09.10.2007. 13:14 ] @
Ta prica sa osiguranjem je krivicno delo.
[ ranikolahdd @ 09.10.2007. 15:37 ] @
pa dobro ako je krivicno delo da osiguras auto od kradje onda ne znam kako se zove ovo sto njemu rade.
[ The Impaler @ 25.11.2008. 21:38 ] @
Evo da vratimo temu ponovo posle dve godine:D
Nisam citao prethodne postove.
Automobil nisam smeo da prestanem da placam iz razloga sto sam polozio 10 blanko menica na firmu i 10 kao fizicko lice a i imaju rezervne kljuceve kao i moj potpis na ugovoru ;). Jos malo pa ce firmi 18 godina koja nikad nije bila u blokadi a ja je vodim neke 4 godine tako da smo preziveli sve i svasta.
Svi ti ljudi sto su u to vreme radili u Integri su sada bivsi pa cak i sam direktor.
Da se vratim na sustinu.
Parnicu smo juce prakticno dobili jer je sudinica sve od strane tuzenih odbacila ali ce biti jos jedno rociste zbog troskova i naplate.
Ako cete da mi verujete, ni sam ne verujem da se sve maltene zavrsilo.
Jos jednom se zahvaljujem svima na savetima i pomoci!
Pozdrav!
[ pipsi @ 30.11.2008. 22:40 ] @
Svaka ti čast na istrajnosti.
Čekamo epilog...