[ ststeva @ 11.10.2006. 19:58 ] @
Zna li neko kako mogu da posaljem odredjeni iznos u evrima u neki drugi grad, a da to nije autobusom. Mozda post expres, ili nesto slicno, znaci evri su u pitanju.... PoZdrav |
[ ststeva @ 11.10.2006. 19:58 ] @
[ hecky @ 11.10.2006. 20:00 ] @
Najbolje prosto uplati na devizni racun te osobe.
Sredstva su odmah dostupna za dizanje (u filijali u drugom gradu) i nema provizije. [ Ivan Miladinović @ 11.10.2006. 20:24 ] @
Da. Najbolje i najsigurnije je da uplatis na devizni racun - kao sto hecky rece.
Ako osoba nema devizni racun neka ode u banku, ponese LK i za par minuta ce imati devizni racun. :) Pozzz [ anon7994 @ 11.10.2006. 20:26 ] @
Po zakonu o deviznom poslovanju nije moguce uplatiti sredstva na racun druge osobe u zemlji, osim u slucaju da je neko ovlascen po tom racunu. Znaci, osoba kojoj saljes novac morala bi da te ovlasti u banci po njegovom deviznom racunu.
Dinare je moguce uplatiti na neciji tekuci racun u bilo kojoj banci. [ ststeva @ 11.10.2006. 20:40 ] @
Da li je neko slao pare preko western union-a??
Kakav je postupak? [ anon7994 @ 11.10.2006. 20:42 ] @
Western Union je servis za medjunarodno slanje novca. Nazalost, zbog nase zakonske regulative, iz Srbije je trenutno nije moguce slati novac u inostranstvo, moguce ga je samo primati. Ali, i kada bi funkcionisalo, slanje novca putem Western Union je izuzetno skupo, tako da bi ti si vise isplatilo da pretvoris evre u dinare i uplatis tom nekome na dinarski racun pa da ih onda on konvertuje u evre.
[ ststeva @ 11.10.2006. 20:54 ] @
Ajde ljudi dosetite se nesto.
Racunamo da nema deviznih racuna. [ Ivan Miladinović @ 11.10.2006. 21:16 ] @
Citat: [email protected]: Po zakonu o deviznom poslovanju nije moguce uplatiti sredstva na racun druge osobe u zemlji, osim u slucaju da je neko ovlascen po tom racunu. Znaci, osoba kojoj saljes novac morala bi da te ovlasti u banci po njegovom deviznom racunu. Dinare je moguce uplatiti na neciji tekuci racun u bilo kojoj banci. Hih. Meni salju pare tek-tako... I ja sam slao... Ode u banku kaze dobar dan ja bi da uplatim sluzbenica kaze dobro ajde... I to je to... [ OffShore @ 11.10.2006. 21:27 ] @
proracunas kurs, proviziju uplatis post net-om i gotova prica, da se ne filozofira vise
PLACANJE devizama je ZABRANJENO, postoji jedino platno sredstvo u Srbiji a to je dinar, i ne vidim razlog zasto tom nekom ne bi poslao dinare koje ce taj neko zamjeniti u mjenjacnici? [ Ivan Dimkovic @ 11.10.2006. 21:31 ] @
Placanje devizama jeste zabranjeno, ali prenos novca sa jednog deviznog racuna na drugi devizni racun fizickih lica ne mora biti placanje :)
[ ststeva @ 11.10.2006. 21:35 ] @
Jesi li slao dinare ili DEVIZE??
Posto se ovde radi o devizama [ hecky @ 11.10.2006. 21:40 ] @
Zasto bi placao proviziju od 5-10% za transfer (eur > din > posta > din > eur)?!
Lepo uplati na racun, brze je i bezbednije. A to sto je protiv zakona.. macku o rep... pa necemo se drzati zakona ko pijan plota Da je to ne znam kakav prekrsaj, u banci ti ne bi dozvolili da to ucinis (trazili bi punomoc na racun). [ Marko_L @ 11.10.2006. 22:27 ] @
Ja mislim da je u Srbiji još uvek najsigurnija varijanta da odneseš tom nekom pare na ruke, gde god da je ne treba ti više od par sati.
[ _djevojka_ @ 12.10.2006. 12:05 ] @
Koji gradovi su u pitanju? Van zemlje/unutrasnjost?
[ Mobtel @ 12.10.2006. 12:39 ] @
do nedavno je moglo u delti da se uplacuje na racun druge osobe bez punomocja tj ovlascenja ali vise ne..sad koji ce se nacin naci za ovo jos treba RAZMISLJATI
[ braker @ 12.10.2006. 12:56 ] @
Citat: OffShore: proracunas kurs, proviziju uplatis post net-om... Post net je svakako najlagodniji nachin.Platish proviziju od nekih 3% i novac stizhe u roku od nekoliko sati na kucnu adresu.Naravno,samo din. dolaze u obzir. [ neca @ 12.10.2006. 18:16 ] @
Za nekoliko sati ako cekas da ti donese postar novac, a ako odes u postu da podignes novac, mozes ga podignuti maltene istog trenutka kada izvrsi uplatu posiljaoc. Jos jedna zanimljivost, post netom nije moguce poslati vise od 25000 dinara odjednom. Znaci morao bi da posaljes to iz 4 puta.
[ Nemanja Avramović @ 12.10.2006. 18:41 ] @
Daj meni, ja ću odneti to za tebe u drugi grad... uzimam dvocifreni procenat (10-99%, dogovorićemo se )
[ Ivan Miladinović @ 12.10.2006. 18:46 ] @
Citat: _djevojka_: Koji gradovi su u pitanju? Van zemlje/unutrasnjost? Ne odgovaraj na ovo pitanje... Ona samo hoce da te presretne i da ti otme novac... Shalim se - e ma najlakse je da uplatis na racun bez provizije bez icega... Citat: hecky: Zasto bi placao proviziju od 5-10% za transfer (eur > din > posta > din > eur)?! Lepo uplati na racun, brze je i bezbednije. A to sto je protiv zakona.. macku o rep... pa necemo se drzati zakona ko pijan plota Da je to ne znam kakav prekrsaj, u banci ti ne bi dozvolili da to ucinis (trazili bi punomoc na racun). E tako. Ajd da glasamo! Glasam da uplatis na devizni racun! [Ovu poruku je menjao Ivan Miladinović dana 12.10.2006. u 20:00 GMT+1] [ hecky @ 12.10.2006. 20:08 ] @
Mobtel je u pravu, ne mozes vise uplatiti nekome novac da devizni racun, a da nemas punomoc (bar je u Intezi tako, proverio sam telefonom).
Punomoc se pravi tako sto odes sa tom osobom zajedno u banku i tamo ti srede sve. Takodje, punomoc daje pun pristup racunu (polaganje kao i podizanje sredstava) i ne moze se ogranicavati. [ Ivan Miladinović @ 13.10.2006. 00:17 ] @
Ali kako meni uplacuju na racun u Intesi???
Devize??? Ja tog ciku sto mi uplacuje iskreno nikad nisam video a kamoli da sam mu davao ovlascenja... PST. Nemojte nikome da kazete da sam vam rekao ovo... [ DjordjeRd @ 13.10.2006. 07:35 ] @
Ako je tako, mora da su to skoro menjali jer sam ja pre dva meseca zetu na taj način prebacio 700 evrića...
[ Markoxxx @ 13.10.2006. 11:13 ] @
Autobus izgleda ipak osataje kao najbolje resenje.. sta sam ja sve slao busom.. pa i vece kolicine evra ;) das vozacu 10 evra kazes da su vrlo vazna dokumenta unutra i to je to;)
[ hecky @ 13.10.2006. 11:26 ] @
Da, od skora je tako.
Ja vec 3 godine redovno primam uplate i vise ne mere . Moramo nesto novo smisliti . Mozete otvoriti poseban racun samo za transfere i dati ovlascenje osobi koja vam redovno uplacuje? Ili to ili EUR > DIN > tekuci racun > DIN > EUR. Bankari vec trljaju ruke.... [ ststeva @ 13.10.2006. 11:49 ] @
Ovako resio sam da napravim devizni racun u Komercialnoj banci(posto tamo odakle mi salju ima maltene samo ta banka) covek ce da mi uplati pare na taj racun, e sad, da li ja mogu da podignem sve te pare koje mi je on poslao? Radi se o 1000 evra???
Kojliko banka uzima kao proviziju i slicno?? [ Ivan Miladinović @ 13.10.2006. 13:02 ] @
Moj racun je u intesi... Nema za devizni racun provizije i slicno.
Kolk'o para tolk'o muzike. Znaci koliko ti posalju svaki peni mozes da podignes. Nema provizije kao kod unovcavanja cekova i sl... Pozz [ hecky @ 13.10.2006. 14:02 ] @
Ti ne citas postove ili sta?
Ne moze neovlasceno lice da uplacuje na tudj devizni racun! Na salteru ce ga odbiti, sa obrazlozenje da je to protivno zakonu (nije bitno koja je banka, Inteza ili Komercijalna). To se moglo raditi do skora, ali vise NE MOZE (bar ne legalno). Ako ne verujes, nazovi Intezu ili idi na salter pa probaj. [ Ivan Miladinović @ 13.10.2006. 15:46 ] @
Ble hecky!
Citam postove i vidim sta PISE. Ali kazem da ja coveka u ZIVOTU nisam sreo. Saradjujemo i uplacuje mi na DEVIZNI racun u Intesi. Bez ikakvih problema... Pre desetak dana mi je legla uplata, i mesec pre toga, i mesec pre toga... I sledeci mesec ce leci (nadam se)... I ne kazem da gresis i da nisi zvao. Samo prenosim svoje iskustvo. [ hecky @ 13.10.2006. 15:58 ] @
I ja sam dobio uplatu pre 14 dana... ali kazu ne mere vise .
Nego reci u kojoj su filijali tebi uplacivali da posaljem mog duznika tamo [ Ivan Miladinović @ 13.10.2006. 16:52 ] @
Iskren da budem - ne znam... Mogu da odem u banku i da pitam odakle mi je "legla" uplata ili da pitam ciku gde uplacuje...
Uh uplasio si me sada... Kazes ne moze vise? U kojoj si banci? (samo da ne kaze Intesa, samo da ne kaze Intesa, samo da ne kaze Intesa)... Ako nece u Intesi imam racun u Meridian banci... Na neki ce da prime uplatu... (nadam se). Javi u kojoj si banci. Pozzz [ UGY @ 25.04.2009. 12:05 ] @
Ajde da ozivim temu.
Dakle, tema je ista pa nema potrebe da otvaram novu. Da li moze jedno fizicko lice da izvrsi uplatu deviza drugom fizickom licu (ne wire transfer, nego unutar Srbije) na devizni racun (EUR)? Da li je to zakonski zabranjeno, kako je u gornjim postovima receno ili je to ipak moguce? [ Hattalasat @ 27.04.2009. 11:56 ] @
Meni lik uplacuje na racun u Credy banci i sve ok.Odnese kintu na salter i ponese broj mog racuna ... bez problema,nit njega ko sta pita,nit' mene :-)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|