[ quality @ 13.10.2006. 00:45 ] @
Ovako: Dva ortaka i ja razmisljamo da ulozimo neke pare i da otvorimo radnju za prodaju racunara i planiramo da ulozimo oko 6000 eura. Imamo lokal koji je na extra lokaciji i on je ortakov pa za to nece biti troskova. Inace samo bi mi bili angazovani oko posla i nijedan radnik nam ne bi bio potreban. Nismo pohlepni pa da mislimo da cemo da se obogatimo za pola godine nego nam je bitno da prvih par meseci odrzavamo poslovanje bez gubitaka a s' vremenom ce valjda biti i neke zarade. Imamo dosta sirok krug poznanika i priljatelja koji bi sigurno dolazili kod nas da kupuju robu! Naravno sve bi bilo cisto sto se tice papirologije radi inspekcije jer znamo kakvi su ljudi koji vode firme koje bi predstavljale konkurenciju! Otvaranje radnje smo planirali za prolece pa jos uvek je ovo samo jedna od ideja! Ovde kod nas ima par radnji koje se bave ovim poslom i nijedna firma nije omiljena kod ljudi (valjda je i to neka sansa?) jer uvaljuju sta stignu po extra visokim cenama a kada neko hoce da nabavi neki deo a oni ga nemaju ima da ga zavlace bar 10 dana i na kraju da ga oderu! Mi imamo u planu da imamo nesto robe na lageru koja ide stalno a ako nesto nema onda ce da bude sutradan i to bi se ispostovalo pa iako ne bi imali zaradu na tom delu (da budemo na 0) ali bi stekli reputaciju (valjda je tako!?). Bitna je i komunikacija sa musterijama a ovde gde god da udjes oni te gledaju kao da si im majku opsovao ili nesto jos gore... Sta vi mislite da li bi bilo pametno krenuti u ovaj posao i da li je ova suma dovoljna za neki pocetak? Kakvi su Vasi saveti za veleprodaje... koga preporucujete? I jos jedna me stvar interesuje a to je instalacija operativnog sistema. Naime, kada bi sklopili konfiguraciju treba instalirati sistem a zbog inspekcije ne bi instalirali piratski (ovde sve radnje instaliraju piratsku verziju) da li postoji mogucnost da se kupi originalni Windows XP (Home ili Professional) i da se instalira uz svaku prodatu konfiguraciju i on se ne bi naplacivao kupcu? Valjda razumete sta hocu da kazem... Da nebude ono kao kod njih sam uzeo racunar i dobio sam Windows instaliran a kod Vas nisam). I jos nesto da napomenem da sam udaljen od BG-a 60 kilometara. Hvala unapred... |