|
[ fanfon @ 19.10.2006. 06:16 ] @
| Jutros oko 04h prema nezvanicnim informacijama, eksplodiralo je vojno skladiste municije kod Paracina. Serija jakih detonacija je uspanicila gradjane. Ne zna se jos uvek ima li zrtava. Eksplozije su potrajale nekoliko sati. U centru Paracina su skoro svi izlozi prodavnica bili razbijeni a i prozori mnogih stanova. Cim je vojno skladiste u pitanju pretpostavljam da je moralo biti bar nekoliko vojnika koji su ga cuvali. Ponovo ce posle ovoga da se uzari prica o ukidanju vojnog roka. Samo da nije bilo poginulih... |
[ Fuzz @ 19.10.2006. 07:21 ] @
Uzas...
[ Gojko Vujovic @ 19.10.2006. 08:00 ] @
"Odlukom opstine Paracin danas nece raditi osnovne,srednje skole i deciji vrtici.Eksplozije tokom noci poticu iz vojnog skladista na 7.julu i moguce su nove slicne detonacije.U magacinu nije bilo hemijskih sredstava.Otkazuje se danasnji vasar u Paracinu i sva druga javna okupljanja.
Opstinska uprava Paracin"
http://www.pnforum.net/phpbb2/...php?p=6069&highlight=#6069
Ministar Stanković: Osnovano tvrdimo da nema povredjenih i stradalih vojnika.
http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?belong=&IDNews=164392
http://www.b92.net/info/vesti/...10&dd=19&nav_id=216026
[ Flitter @ 19.10.2006. 10:17 ] @
30 min posle prve eksplozije su se pojavile fotke na cuprija.com
ali je sajt trenutno nedostupan. Ima li neko fotke?
Paraćinci, a digitalni fotoaparati?
[ fanfon @ 19.10.2006. 10:35 ] @
Odakle ces videti fotke kad ne mogu da pridju ni blizu mestu eksplozije. Jos uvek se cuju detonacije. Imas svakih sat na vestima prilog gde prikazuju srcu stakla i razbijene izloge u centru Paracina. Inace, u skladistu je bilo 3500 tona raznog eksploziva po recima zvanicnika. 3,5 miliona kg je veoma mnogo...
[ Gojko Vujovic @ 19.10.2006. 10:36 ] @
Za kakav se rat to Srbi spremaju, samo da mi je znati...
[ Fuzz @ 19.10.2006. 10:47 ] @
Zasto mislis da se spremaju za rat?
[ superbaka @ 19.10.2006. 10:52 ] @
ovo bi trebalo u Vodic za posao s obzirom da ce onaj ko prvi donese prozorska stakla u Paracin zaraditi kucu za dva dana...
btw, meni trebaju tri komada...
dok ovo pisem jos uvek se cuju detonacije... duva kosava pa pepeo i dim nose na sever, cupricani i jagodinci (a i ostali), neka vam je sa srecom... spremno je oko 50 autobusa "za slucaj da zatreba"... nocas je na Palmi + jedan neimonavani izvor rekao da se ocekuje jos nekoliko "jacih" detonacija... o tome zvanicno niko ne prica...
[ Ivan Dimkovic @ 19.10.2006. 10:55 ] @
Citat:
Zasto mislis da se spremaju za rat?
Da li su se spremali - ne znam, ali sad se sigurno vise ne spremaju.
Citat:
Ponovo ce posle ovoga da se uzari prica o ukidanju vojnog roka. Samo da nije bilo poginulih...
Kazu da nije bilo - i to dva ministra. E, sad, do sada je ta vojska bila opasna za sopstvene regrute, al sad su postali opasni i za civilnu okolinu.
Citat:
"Paraćin pokušava da se vrati normalnom životu posle šoka od noćas, skupljaju se ljudi po ulicama koji se već pitaju kako ćemo dočekati veče. Postoji mnogo ljudi koji nemaju načina da reše problem sa nedostatkom prozora i stakala na vratima. Nama je pod hitno potrebna pomoć Vlade Srbije koja bi na neki način morala da pomogne da zbrinemo građane, jer oni nemaju gde da budu a hladno je", kaže za B92 Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin.
:(
[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 19.10.2006. u 12:06 GMT+1]
[ Zoran Rodic @ 19.10.2006. 12:06 ] @
Sva je sreca da nema poginulih, medjutim meni nije jasno sledece:
1. Vojnici po ugovoru su cuvali objekat
2. Iskljucena mogucnost diverzije
Znaci, bili su dovoljno blizu da iskljuce diverziju kao uzrok, a opet dovoljno daleko da nema povredjenih i poginulih vojnika.
hm
Koliko se secam, ovo je vec drugi slucaj u skorije vreme
Skoro bese u Crnoj gori
[ Fuzz @ 19.10.2006. 12:07 ] @
I meni je to vrlo zanimljivo...videcemo (valjda) sta ce biti navdeno kao uzrok nesrece.
[ Balša @ 19.10.2006. 12:19 ] @
Citat: fanfon: Odakle ces videti fotke kad ne mogu da pridju ni blizu mestu eksplozije. Jos uvek se cuju detonacije. Imas svakih sat na vestima prilog gde prikazuju srcu stakla i razbijene izloge u centru Paracina. Inace, u skladistu je bilo 3500 tona raznog eksploziva po recima zvanicnika. 3,5 miliona kg je veoma mnogo...
Znači 3,5 kilotona. Baš dosta. Na Hirošimu je bačena atomka ekvivalentna 12-15 kilotona.
Na sreću, nije sve eksplodiralo odjednom, inače bi bio big bada-boom.
[ superbaka @ 19.10.2006. 13:08 ] @
Citat: alkion: Sva je sreca da nema poginulih, medjutim meni nije jasno sledece:
1. Vojnici po ugovoru su cuvali objekat
2. Iskljucena mogucnost diverzije
koliko je meni poznato, ovo drugo jos nije iskljuceno jer sam malopre prosao pored opstine i sastanak je jos uvek u toku...
citat admina paracinskog foruma:
Citat: Kaže čovek, prilično kompetentan da postoje nekih 8 jakih granata od kojih su trenutno eksplodirale 2.
citat predsednika opstine sa istog foruma:
Citat: Stanje sa lica mesta je sledeće: vatra u skladištu još gori, povremeno se čuju manje detonacije, ne očekuje se nikakva specijalno velika eksplozija niti bilo šta spektakularnije od onog što smo već videli, ukoliko značajnijih eksplozija uopšte i bude.
u svakom slucaju, sada je 14h i jos uvek se povremeno cuju detonacije...
[ ton_majstor @ 19.10.2006. 13:45 ] @
Hehe, Vojska MORA da ima skladišta municije i exploziva, Gojko i Ivane... a nije RAT jedini način da se potroše ta "sredstva"!
Recimo, vežbe... redovna obuka... a za exploziv ima više namena. Recimo, pravljenje puteva. Ne bih dalje, nebitno...
ALI!!!???
Držati 3500 tona razornih sredstava na 1500 m od centra grada Paraćina je u najmanju ruku... vrhunac bezobrazluka i bezobzirnosti! To čudo od badabum-snage nikako ne treba da stoji tako blizu naseljima!
Mada, bivalo je ovo i pre, setite se Lisičijeg Potoka i gradonačelnika Čovića u noćnim TV-pohodima... znaju Rakovčani sve. Pa, nikome nije spala kapa sa glave što je pola južnog Beograda moglo da bude skrljano za par sati! Nikom ništa!
Najjače je što ministri Vojske i Policije igraju reporterski ping-pong, a da su informacije oskudne kao da je 1948!
Čuj, blokirali autoput! Mogu misliti šta je sa nesrećnim putnicima na tom putu, policajcima koji ne mogu da srede paklenu gužvu (daj Bože da nije bilo tako!)!!!
Paraćinci su ipak najgore prošli! Deki, sve i da imam stakla, ne bih mogao da ti ih doturim, kapiraš zbog čega! Drž'te se tamo!
Pozdrav!
[ fanfon @ 19.10.2006. 14:12 ] @
Interesantan podatak je da su vojni zvanicnici rekli da je lancano eksplodiralo 3500 tona eksploziva, a nisu rekli koliko je tacno bilo. Ako ocekuju nove eksplozije onda znaci da ima jos. Postavlja se pitanje i kako znaju koliko je eksplodiralo? Nisu mogli prici dovoljno blizu da popisu sta je ostalo. Ko su vec rekli da je eksplodiralo 3500 tona, a vise nije bilo u objektu, a detonacije se jos uvek cuju-sta onda i dalje ekslodira? Ima nelogicnosti...
[ Ivan Dimkovic @ 19.10.2006. 14:18 ] @
Citat:
Ima nelogicnosti...
Ma to je cist amaterizam - ko pre koju nedelju kada su Bugari otkrili naftnu mrlju koja, naravno, nije postojala dok nije izasla iz Srbije. Pojma ta ekipa nema koliko je eksploziva eksplodiralo, vec samo nagadjaju i poziraju za javnost.
Kao i onaj ministar za zastitu zivotne sredine - odmah pre podne je rekao da "zagadjenja nema" - neverovatno brzo odradjeni testovi, nema sta.
Da ga citiram:
Citat:
"Reč je uglavnom o eksplozivima koji eksplodiranjem i sagorevanjem dalju ugljen-monoksid i ugljen-dioksid i azotove okside, a to su sve supstance koje imate u vazduhu, a koje same po sebi, osim u veoma velikim koncentracijama, nisu opasne. Još kada imate i vetar, nema tu ničega što bi moglo da bude toksikološka opasnost", kaže on.
Eto - svi mogu mirno da spavaju.
Za izmestanje tih objekata je potreban ozbiljan novac, sto je verovatno i jedini razlog zasto to nije uradjeno.
[ _djevojka_ @ 19.10.2006. 14:24 ] @
Gori nebo.
[ pctel @ 19.10.2006. 14:58 ] @
Citat: ovo bi trebalo u Vodic za posao s obzirom da ce onaj ko prvi donese prozorska stakla u Paracin zaraditi kucu za dva dana...
Ironijom sudbine, fabrika stakla se nalazi bas u Paracinu:
Srpska fabrika stakla AD
Staklarska 1-3
35250 Paracin
[ SashaM @ 19.10.2006. 15:17 ] @
Citat: On je rekao da su u objektu bili jedan podoficir, tri vojnika po ugovoru i dva vojnika na odsluženju redovnog vojnog roka
Celo skladiste je cuvalo samo 6 coveka... I moja baba bi mogla da napravi diverziju
[ BillyTheKid_79 @ 19.10.2006. 15:29 ] @
Citat: pctel: Ironijom sudbine, fabrika stakla se nalazi bas u Paracinu:
Srpska fabrika stakla AD
Staklarska 1-3
35250 Paracin
Citat: SashaM: Celo skladiste je cuvalo samo 6 coveka... I moja baba bi mogla da napravi diverziju
vremenom ce ih čuvati jos manje ljudi!
[ time @ 19.10.2006. 15:32 ] @
vec vidim da je kvar na el.instalaciji izazvao show :( SRAMOTA.
btw. koliko je kesa otislo u vazduh?
[ su27killeryu @ 19.10.2006. 15:48 ] @
Koga je briga, sve ce to narod pozlatiti...
[ Djomloun @ 19.10.2006. 16:19 ] @
A referendum i izbori samo sxto nisu ;)
[ zaraza @ 19.10.2006. 16:22 ] @
Citat: time: vec vidim da je kvar na el.instalaciji izazvao show :( SRAMOTA.
gledam lika koji ovo prica i ne mogu da verujem...skladiste i dalje gori, tokom njegove izjave se cuje detonacija, niko nije ni prismrdeo skladistu, a oni vec utvrdili uzrok...
[ Silenoz @ 19.10.2006. 16:46 ] @
Ma to samo hoće da vide reakciju ljudi na nekoliko malih eksplozija. Sprema se nešto veće... (pogledati temu "Nove nuklearne probe - trećisvetski rat")
[ superbaka @ 19.10.2006. 17:07 ] @
Citat: pctel: Ironijom sudbine, fabrika stakla se nalazi bas u Paracinu:
Srpska fabrika stakla AD
Staklarska 1-3
35250 Paracin
nasa staklara proizvodi staklo za case, flase i sl. prozorsko staklo proizvodi Pancevo...
to sto se niko ne oglasava povodom uzroka je po mojoj pretpostavci trazenje najmanje sramotnog uzroka... ne zna se sta je veca sramota, to sto je izbio pozar tamo gde po svim pravilima nikako ne bi smeo da izbije, ili to sto je dopustena diverzija tamo gde nikako ne sme da bude diverzije...
za Lisjici potok je receno da je uzrok udar groma, za nas slucaj to ne mogu da kazu...
edit: zamolio bih clanove es-a da se malo "skinu" sa paracinskog foruma jer ni mi ne mozemo da mu pristupimo, delom i zbog vas :)
[Ovu poruku je menjao superbaka dana 19.10.2006. u 18:20 GMT+1]
[ salico @ 19.10.2006. 18:17 ] @
Nema opasnosti od zagadjenja.. Ugljen dioksid je toksican u vecim kolicinama... wtf? Eksplodiralo samo 3500 tona eksploziva...
Uzmimo za primer da je jedna nato raketa koja je bacena na Srbiju u vreme bombardovanja teska 1 tonu.. E pa ovo je kao 3500 takvih raketica.. Laicki... Ne razumem se ja. Mozda se moze tako gledati.. A mozda se "oni" ne razumeju...
Tragedija, komedija, drama ?
[ SqlByte @ 19.10.2006. 18:49 ] @
Eo malopre sam prosho pored TV i chuo sam kako neki lik pricha da su to valjda stare, mnogo stare zalihe.
Sad vi vidite koliko koshta bezbedno prenoshenje svih tih materija na neko mesto za unishtavanja + nihovo unishtavanje... blah blah
Nekom je palo na pamet da je ovako lakshe :)
Dobro ae lupam gluposti, al nije mi jasno kako je tamo mogao da izbije pozhar ?!?! to je skladishte sa 3500 tona municije ?!?!
Znam ja da u Srbiji ne mora sve da bude logichno, ali ovo je strashno...
[ Zeleni zub @ 19.10.2006. 18:51 ] @
Nisam neki pecaros, uglavnom ubijam vreme i lecim zivce ;-)
Tek pre 4 dana saznam za vestacko jezero u neposrednoj blizini Paracina, a koje se nalazi u naselju '7. juli'.
Prvog dana krenem tamo, ali promasim skretanje i odem 200-ak metara napred i naidjem na vrh brezuljka na kome se nalazi vojno skladiste. Lanci ogromni, zardjali, pise 'Zabranjeno snimanje, osmatranje...', nigde zive duse.
Pogledam one hangare i pomislim 'Kome uopste treba ova gvozdjurija, ko zna ima li nesto ovde, i kome se isplati da ovo cuva'. Vratim se tih 200m nazad i pogodim skretanje, a jezero odmah iza sumarka.
Od tada svako popodne odem tamo na pecanje.
Sinoc ostanem do mrklog mraka - do pola sedam. Jedva sklopim stapove u onoj tmini. Vratim se kuci, malo internet, pa spavanje.
Negde oko 03:50 probudi me zena i kaze da li sam cuo da je nesto puklo. Ja kazem da nije cista i da pazi ubuduce sta sanja. ;-) U tom trenutku covece - svanulo !!! Onako, svetlo zuta svetlost, obasjala celu sobu, pada bas onako pod uglom kao kad svanjava. I traje jedno 2-3 sekunde, pa nestade. Jos sam bio zbunjen, kad se cula detonacija. Otvorise se prozori na sobi, otvorise se vrata na terasi, a iz kuhinje lomnjava stakla (sto je najgore nisam znao da li je srca i po sobi). Dete se probudi, kuka, napolju alarmi, u hodniku vriska i tutnjanje. Izadjem na terasu, opet bljesak. Vatrena, svetleca pecurka (ne ona sugava od dima) od cca 100m visine. Brojim sekunde - u desetoj detonacija. A vrh tog brda se sa moje terase vidi kao na dlanu. Zatim jos jedna eksplozija, staklici, alarmi, haos. Ispred zgrade izasli ljudi da vide sta se desava, i tek kad je neko viknuo "Ljudi ajde u podrum, vidite da tu padaju staklici sa zgrade" cuo sam jednu komsinicu "Komsija, a jel mislite da je to najbezbednije mesto ?" :-0 POsle sam legao da spavam. Doduse pored otvorene terase pa sam se malo smrzo. A u 6 ustao za posao (taman me je probudila jos jedna detonacija tada).
Nekako mi je bombardovanje bilo zanimljivo, ono tra-la-la, ali ovo je bilo neuporedivo gore.
U Jagodini (>20 km) puklo staklo na Robnoj kuci. Probudila se familija po Jagodini i zovu da vide jel smo pretekli :-0 U Cupriji u meteoroloskoj stanici kazu da takvu varijaciju vazdusnog pritiska nisu imali na senzorima ni u bombardovanju same Cuprije (tada je bilo 3 milibara, sada je bilo osam !)
Tako, odoh sad da cistim srcu ('Caaase lomim, ruke mi krvaveee', ili 'U kafani srca do kolenaaaaaa'...)
PS
Posto sinoc nije radila riba, da l' se sad predomislila ? ;-)
Da nije blokiran put sad bih proverio.
[ Floyd @ 19.10.2006. 18:55 ] @
Citat: Silenoz: Ma to samo hoće da vide reakciju ljudi na nekoliko malih eksplozija. Sprema se nešto veće... (pogledati temu "Nove nuklearne probe - trećisvetski rat")
"Veceras smo zapoceli Treci Svetski Rat. Nek nam je sa srecom." :)
[ su27killeryu @ 19.10.2006. 19:02 ] @
Pa nije samo u Srbiji evo i u NK je bilo prije par mjeseci, mada se kod njih puca svaki dan tako da su ljudi navikli al opet
[ mulaz @ 19.10.2006. 20:05 ] @
sta ce tek da bude kad se nesto takvo dogodi u sibiru u ruskim nuklearnim skladistima :|
[ fanfon @ 19.10.2006. 20:10 ] @
@Zeleni zub
U Apatinu riba ne radi vec nedelju dana, a nema nikakvih detonacija. A kakvo je stanje ovih dana, ne bi radila ni da ovde puca:)
[ Deda_Mraz @ 19.10.2006. 20:13 ] @
Citat: mulaz: sta ce tek da bude kad se nesto takvo dogodi u sibiru u ruskim nuklearnim skladistima :|
Černobil 1986 godina, reaktor broj 4
[ abishai @ 19.10.2006. 20:22 ] @
^ I cutali su danima... dok ih druge zemlje nisu provalile, kre*eni...
[ Deda_Mraz @ 19.10.2006. 20:44 ] @
...i dok cela Evropa nije jela kontaminirano voće i povrće iz Rusije...strašno
[ hakinen @ 19.10.2006. 21:23 ] @
Ja se pitam danas odakle ovolika guzva u kragujevcu, sve neki kamioni sleperi...kad ono preusmerili vozila da idu preko kg-a zbog zatvaranja autoputa !
Jbg sranja se desavaju, ali tek sad vidimo koliko vojska propada, mada sto se mene licno tice vojska nije potrebna u ovom trenutnom obliku :D
[ Fuzz @ 19.10.2006. 21:53 ] @
Koliko ja znam, u samom skladistu ne bi trebalo du bude el. instalacija....
I mislim da bi ovde neki trebali da razlikuju 3,5k tona municije i 3,5k tona eksploziva...posto da je ovo drugo bilo u pitanju, Paracin i okolina bi nesto drugacije izgledali.
[Ovu poruku je menjao Fuzz dana 20.10.2006. u 08:56 GMT+1]
[ su27killeryu @ 19.10.2006. 22:14 ] @
Fuzz 3 i po HILJADE tona...
[ Trikki @ 19.10.2006. 23:41 ] @
kakvi mandovi vode Srbiju dobro je.
Dobro je, Paracinci nedajte se i neverujte nikome nista.
[ salico @ 20.10.2006. 00:02 ] @
Ma da je u pitanju 3500 tona obicnog papira nebi bilo naivno... a ne eksploziva i municije.
[ Nemanja Avramović @ 20.10.2006. 02:20 ] @
I zbog njihovog vatrometa ja iz Niša putujem danas 4,5 umesto 2,5 sata zamalo da prespavam u BGu (na klupi u parku). A vojska? Ukinuti, naravno!
[ Fuzz @ 20.10.2006. 07:55 ] @
U pravu si, zaboravih "k"...evo ispravljeno...
[ fanfon @ 20.10.2006. 11:27 ] @
Danas neko iz vojske rece da je eksplodirala trecina od tih 3500 tona. Opet pitanje: kako znaju koliko je eksplodiralo kad ne smeju (po propisima, kako sami rekose) nekoliko dana da pridju mestu eksplozije?
[ macak712 @ 20.10.2006. 11:45 ] @
http://www.paracin.org.yu/vest...9102006/paracin_pokrivanje.wmv
Pregled desavanja iz Paracina sa Paracinsko foruma.Ja sam iz Paracina i mogu Vam reci da nije bilo nimalo prijatno.
[ ton_majstor @ 20.10.2006. 12:02 ] @
Još jače je što neko juče "izjavio-izvalio" da je uzrok explozije "električna instalacija"! Kako taj zna, kada nije prišao objektu? Ako nije istražni sudija, neće ni vojnik, oficir, novinar niti ministar, nedaj Bože!!! Jel opet grom?
Ko ovde od nas reče da je zatekao zarđale lance na kapiji tamo? Jel' to jedna od kapija, ili na GLAVNOJ kapiji? Ako je glavna, mogao je bilo koji zlonamerni "šok" da preskoči i upiše se u listu strelaca!?? Ako je zaista čuvano, kako niko od stražara ne zapali guzicu?
Previše pitanja!!!
Očigledno da nema nikakve koordinacije između "službi" i da svako pokušava da umanji sopstvenu krivicu! A da im verujem da nije puklo sve nego trećina, hahaha! Opet, KO je bio da IZMERI količine?
Komunjare i "patriote", HA??? Malo smo prošli tu školu pre 5-10-20 godina!!!
Pozdrav!
[ Ivan Dimkovic @ 20.10.2006. 12:20 ] @
Citat: fanfon
Danas neko iz vojske rece da je eksplodirala trecina od tih 3500 tona. Opet pitanje: kako znaju koliko je eksplodiralo kad ne smeju (po propisima, kako sami rekose) nekoliko dana da pridju mestu eksplozije?
To se zove nepovezano i nelogicno blebetanje organa Vlade Srbije, u cilju umirivanja gradjana i samodokazivanja da oni zapravo rade nekakav posao - bez ikakvog baziranja na cinjenicama jer je jedina cinjenica da oni tom skladistu trenutno ne mogu da prismrde, a kamo li da utvrde uzroke.
Tu se moze dodati i neverovatni biser Ministra Policije koji je izjavio kako on ne veruje (hej, ne VERUJE) da se "radi o sabotazi" - iako bi upravo egzaktnost a ne nekakva "vera" trebalo da karakterisu rad organa unutrasnjih poslova... sta reci - obicno se u ranim fazama ne iskljucuju nikakve mogucnosti, ali eto - Ministrima je bitno da odma iskazu kako ne veruju da je sabotaza, i kako je azot+ugljen monoksid zdrav - za djubrenje valjda. Takodje, ironicno, su ljudi dobili uveravanje da su skladista - sigurna. Da nije tuzno bilo bi smesno.
Elem, ne znam sto se ljudi uopste uzbudjuju oko tih izjava, komentara, "strucnih procena" i sl... - bice tu unajmljen neki ex-vojni tuzilac koji je "po pravilu sluzbe" zatvarao i ranije slucajeve koji su pipavi, i taj slucaj - kao i onaj sa Baricom od pre neki mesec, kao i sa ubijenim vojnicima u Topcideru i sl..., nece naravno ici nigde (Baric je jos u "pred-istraznoj fazi" ) - posle godinu-dve ce se formirati "anketni odbor" u Skupstini koji ce izglasati da se eksplozija nije ni dogodila, vec da je bio cudni zemljotres - naucni fenomen i to je zapravo to.
Mark my words.
[ Slobodan Miskovic @ 20.10.2006. 12:37 ] @
Crva nije ni bilo
[ mijatovic_86 @ 20.10.2006. 19:43 ] @
Pozz svima, narocito Paracincima, ja sam iz Cuprije, i verujte bilo je strasno, narocito prvh 10 min, kada se nije znalo sta je, opsta panika...
uzas...
i da svi pricaju o Paracinu, a oko pola Cuprije nema stakla... priblizno je isto razaranje bilo, jer je brdo malo dalje od Cuprije, ali je okrenuto ka njoj, a Paracin je vecim delom iza brda, mada je i on naj***o samo tako...
Taman kad sam mislio da je proslo, i krenuo u krevet, roknulo je ono oko 6 sat, i bilo je strasno za nerve,
isto kao kad su gadjali kasarnu u centru Cuprije, mozda i gore...
Nadam se da ce nesto od pomoci vlade stici i do Cuprije...
A to koliko je eksplodiralo, pa niko ne moze tacno da kaze, jedino na osnovu toga sto tamo ima 6 podzemnih hangara, a eksplodirala su 2, pa mozda na osnovu toga...Ako se zapale i ostali
bice zajebano..
Pozzz
[ zstojkovic @ 21.10.2006. 07:00 ] @
Kako god, da tamo moze da se pridje moze. Vojska je jos prvog dana obisla lokaciju, zato i znaju sta se desava. A da je mesto eksplozije stravicno - jeste. Bejah juce u ekipi koja je obisla jednu od lokacija, mozete o tome da citate u nekoliko dnevnih novina (zbog propisa ovde necu da navedem koje tri novine imaju ekskluzivnu pricu i fotke), a objavili su i nesto od mojih fotografija.
Ako vas nesto vise interesuje sa same lokacije, pa tu sam.
Uzgred, sto se tice cuvanja objekta, objekat je bio opasan sa dva reda zice izmedju kojih su patrolirali sluzbeni psi koji su uistinu obezbedjivali objekat. Ima i njih (pasa) prezivelih / ili su ono doterali nove.
[Ovu poruku je menjao zstojkovic dana 21.10.2006. u 08:12 GMT+1]
NARAVNO FOTOGRAFIJE SU SAMO ZA LICNU UPOTREBU I U DRUGE SVRHE SE NE MOGU KORISTITI - zamolicu vas da postujete moja prava :)
[Ovu poruku je menjao zstojkovic dana 22.10.2006. u 15:41 GMT+1]
[ Fuzz @ 21.10.2006. 07:23 ] @
Upload-uj neke fotke ako je moguce...
[ su27killeryu @ 21.10.2006. 08:33 ] @
Mogu misliti kako su ti psi istraumirani :/
[ superbaka @ 21.10.2006. 17:53 ] @
ako se to uopste sada moze nazvati psom!
[ zstojkovic @ 22.10.2006. 14:44 ] @
Pri kao psi.
Ono, idemo pored zica, koje su u tom delu skladista ostala, vidis psecu kucicu i psa kako se izvrnuo pored. Pridjes zici, koliko da osmotris i napravis nekakav kadar, kada ono pas prvo podize usi, zatim glavu i ustade u sedeci polozaj. SAmo pogledom prati prolazak pridoslica i ne pomera se. Kada smo dovoljno odmakli pas se vratio bezbriznom izlezavanju. Koliko i kako je istraumiran nije mi poznato, jedino se pitah da li je neko uopste dolazio da obilazi jadne zivotinje, napoji ih i nahrani.
[ Zeleni zub @ 30.10.2006. 11:38 ] @
(Ova slika je clanak iz paracinskih lokalnih novina Bilten, 26. oktobar 2006, strana 5)
Zao mi je ovih pasa i stvarno sam se osecao bez veze kad sam to procitao :-(
A ispod toga jos veci shock - rakete su izazvale eksploziju ?!
Ne znam cije li su, nase il' "njine" ?
[ Silencer @ 31.10.2006. 11:57 ] @
Zao mi je svih stanovnika Paracina i Cuprije kao i ostalih nasilja / gradova koji su pretripeli stete :(
A ovo je inace jos jedan razlog da odem u Civilnu vojsku i da ne razmisljam da idem u redovnu.
GJ Srbijo mogli ste lepo da nas sve dignete u vazduh i skratite nashe muke ovde.
[ zstojkovic @ 01.11.2006. 08:18 ] @
Citat: Zeleni zub: (Ova slika je clanak iz paracinskih lokalnih novina Bilten, 26. oktobar 2006, strana 5)
Zao mi je ovih pasa i stvarno sam se osecao bez veze kad sam to procitao :-(
A ispod toga jos veci shock - rakete su izazvale eksploziju ?!
Ne znam cije li su, nase il' "njine" ?
Sve u svemu, od 12 pasa koji su cuvali svi su zivi, tako da ta informacija nije tacna. Kako stvari stoje svi ce zbog toga sto su preziveli biti proglaseni za nesposobne za dalje vrsenje sluzbe i biti poslati u "penziju", jedino sto ne znam sta vojska podrazumeva pod "penzionisanjem" sluzbenih pasa.
Sto se tice raketa, nisu ni one bile. Bilo je tu prica jos nekoliko "ocevidaca" da su culi i cak videli avione, te ovo, te ono, znate kako se kaze u strahu su velike oci.
Zamislite samo to drustvo koje je sedelo u kafani u to doba dana, i kroz prozore, ili zidove ili krov videli rakete kako lete????? Pa tek kada su culi prvu eksploziju onda istrcase napolje i trcase do automobila taman do sledece eksploze koja se dogodila nesto vise od sat vremena kasnije koja je inace demolirala restoran. Zaista su imali srece ili ta prica ne pije vodu. Na vama je da odlucite.
Na zalost prava istina najverovatnije nikada nece da se sazna, kao uostalom i vecina drugih istina koje smo culi i progutali.
Sigurno se zna cemu su putevi pored tog mesta sluzili gradjanstvu u sitnim satima i sta je vojska koja se tu nalazila radila.
BTW fotografija nije njihova - ljudi koji rade u biltenu, jer niko od njih nije bio tamo dok su psi jos bili na lokaciji. To je jedna od fotografija koju smo nacinili koleginica i ja i ostavili u paracinskoj opstini odakle smo slali materijal svojim redakcijama
[ smsnet @ 01.11.2006. 14:21 ] @
[ zstojkovic @ 02.11.2006. 07:08 ] @
Apsolutno zanimljiv, jos zanimljivije je sto ni jedan reporter sa terena nije napisao pocetak, vec su to uradili u redakciji u Beogradu.
Pitanje je da li oni u redakciji poseduju neke informacije koje nemaju ljudi na terenu i odakle im te informacije?
Jedino sto time prave problem ljudima na terenu jer ce se oni videti sa tim istraznim sudijom i ostalima koji su upleteni u tu pricu. Da ima tih raznih prica, ima. Cak su i rupe od eksplozija cudne. Na zalost prava istina se verovatno nikada nece saznati vec samo neki od scenarija.
Pozdrav
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|