[ Bojan Basic @ 24.10.2006. 22:22 ] @
Čovek mi poslao u četvrtak neke knjige iz Šapca, od tada redovno pratim šta se dešava s njima na sajtu www.trackandtrace.ptt.yu, al’ džabe meni što blenem u ono što tamo piše kad ne razumem ni reč. Zbog svega toga, uz sav rizik da ispadnem mamlaz koji pojma nema ni o čemu, molim da mi neko rastumači šta ovde piše i šta se dešava s mojim paketom.
[att_img]
[ neca @ 24.10.2006. 22:41 ] @
Pa ja mislim da tvoj paket ne zna di bije ;))
P.S.
Salu na stranu...i ja sam jednom gledao i nista mi nije bilo jasno pa sam odustao :)
[ Deda_Mraz @ 24.10.2006. 22:47 ] @
Po ovoj ovde listi...ti si "dobio" knjige!
[ Fuzz @ 25.10.2006. 07:24 ] @
Kako znas? Pa nigde ne pise da je isporucen paket?
Iako da budem iskren ni meni ovde nista nije jasno. Sabac-Beograd-Novi Sad-Beograd-Novi Sad...misliiim....
[ ton_majstor @ 25.10.2006. 07:42 ] @
Ajde da nagađamo zajedno... samo pretpostavljam ove termine:

GPC - Glavni Paketski Centar
PC - Paketski Centar

Znači, vidim barem jedan očigledno nepotrebni "big bounce" od NS ka BGD. Sada očigledno tvoj paket pravi "small bounce" po Pošti u NS.
Tj, neko dva dana pokušava da ga izvadi iz Pošte NS i preda ti ga, ali mu se ne da! Dal' je napisao dobru adresu?

Ne čekaj, idi u tu poštu i podigni ga, sa sve ovim listingom! Ne očekuj moneyback...

Blizu je, blizu je...

Pozdrav!
[ Fuzz @ 25.10.2006. 08:26 ] @
Naravno ako nije vracen za Sabac u medjuvremenu :)
[ Deda_Mraz @ 25.10.2006. 18:19 ] @
Citat:
Fuzz: Kako znas? Pa nigde ne pise da je isporucen paket?

Pa eto umem da pročitam sa te liste...

Kada je crnim debelim slovima (plavim kakogod) napisano otprema, to znači da je poštar podigao onaj listić na kome ti piše d aimaš paket u pošti i da ga podigneš u roku od 7 dana.
[ Bojan Basic @ 25.10.2006. 21:48 ] @
Hvala na savetima, danas sam bio odsutan i sad vidim da imam još tri otpreme, sve u okviru 22 102. Verovatno ću sutra otići tamo (čovek mi je poslao skeniranu otpremnicu, pa ću to odštampati i odneti), samo predlažete li da odem u tu poštu 22 102 (kako piše na listi) ili u glavnu poštu u Novom Sadu (gde se primaju paketi)?

Da nije slučajno problem u težini — preko 6 kilograma? Ne vidim kakve bi to imalo veze, ne tražim paket na kućnu adresu nego samo papirić da dođem po njega, a kako ću ga doneti je moja stvar, mada ko zna šta je njima u glavi.

Nije adresa pogrešna, svi podaci su ispravni (čitam s otpremnice).
[ Deda_Mraz @ 25.10.2006. 22:08 ] @
Citat:
Bojan Basic: samo predlažete li da odem u tu poštu 22 102 (kako piše na listi) ili u glavnu poštu u Novom Sadu (gde se primaju paketi)?

Da... uvek idi u glavnu poštu, jer paket je uvek tamo a ne u pošti koja ti je napisana na papiriću!

Inače sačekaj još dan-dva pa onda idi...

I da ima 6 tona paket... ako je prošao kontrolu i sve znači da je u redu, da nije... nebi ti ništa pisalo na nalogu!
[ neca @ 25.10.2006. 23:05 ] @
...Da napisem svoje iskustvo sa post expressom, ne znam da li ti je taj paket sa otkupninom ili ne. Ja sam slao pre par meseci Stelli paket u Novi Sad i isto tako sam gledao u taj trackandtrace i nista mi nije bilo jasno (napisah u poruci iznad), problem je bio sto nisu napisali kupon za otkupninu i zato je paket kruzio od poste do poste, pa je na kraju vracen kod mene u smederevo (nije dosao kod mene vec u postu), verovano je popunjen kupon i onda je paket opet otisao preko bg-a za Novi Sad...to je bas potrajalo..takodje sam i ja slao skeniranu uplatnicu i bili smo obojica ubedjeni da je sve sa adresom u redu :)
[ Bojan Basic @ 25.10.2006. 23:19 ] @
Vidiš, to je zanimljivo, ni ovaj paket nije s otkupninom. Ništa, odštampaću i taj izveštaj sa sajta i skeniranu otpremnicu, pa ću se uputiti ka šalteru i nadam se da će mi dati paket. Otišao bih već sutra, zašto, Deda_Mraze, misliš kako je bolje da sačekam još koji dan?
[ Bojan Basic @ 27.10.2006. 13:55 ] @
Da javim kraj „slučaja paket“. Sinoć sam bio u glavnoj pošti, prvo su mi tražili papirić, ja rekao da ništa nisam dobio ali da na sajtu piše kako je već stigao, žena tamo krenula da traži pa nije ništa našla, pita da li je to veliko, ja kažem ~ 6 kg knjiga, a ona reče da su tamo kod nje paketi samo do 2 kg, a ostalo u pošti na Limanu (što je baš ona pošta 21 102). Pošto je bilo veče, jutros prošetam do Limana, tamo sve isto ispričam, i nađoše paket odmah, stigao još u ponedeljak (čak sam i platio tri dana ležarine — 24 dinara ).

Naravoučenije:
1. Ako vam ne stigne papirić a očekujete pošiljku, slobodno idite do pošte i tražite, moguće je da papirić neće ni stići.
2. Paketi teži od 2 kg u Novom Sadu se ne preuzimaju u glavnoj pošti već u limanskoj (adresa je Vojvođanska 5). Možda većina Novosađana ovo i zna, ali ja sam sad prvi put čuo za to, pa nije zgoreg da napišem.
[ Fuzz @ 27.10.2006. 14:09 ] @
Hvala na informaciji, nisam to znao!
Odlazak u jednu postu je dovoljno stresan...u dve bi bilo previse :)