[ [REaS0n] @ 29.10.2006. 17:39 ] @
evo u danashnjem Blitzu... "Kevin Miknik, jedan od najpoznatijih hakera na svetu, u zatvoru izdrzava petnaestogodisnju kaznu jer je po medjunarodnoj konvenciji rusenje tudjih sajtova i menjanje njihovih sadrzaja predstavlja krivicno delo.Kazna se krece od materijalne naknade do zatvorske kazne do deset godina.U toku prosle godine kod nas je kaznjen samo jedan haker sa tri meseca zatvora zbog - kradje internet vremena." Sta reci?
[ mulaz @ 29.10.2006. 18:51 ] @
Miknik ili Mitnick?
Inace Mitnick je biu u zatvoru par puta i pre toga...
Ja mislim da sve to se svodi samo na ono, da drzava treba da napravi primer, pa da se svi drugi uplase i prestanu da rade takve stvari.
[ AleksandarNS @ 29.10.2006. 18:53 ] @
Free Kevin
[ del-boy @ 29.10.2006. 19:31 ] @
Ako pričaš o Kevinu Mitnick-u onda mislim da je to greška, jer je on pušten i otvorio je firmu za bezbednost računarskih sistema.

http://www.mitnicksecurity.com/

Osim ako nije u međuvremenu nešto uradio pa su ga ponovo zatvorili...
[ [REaS0n] @ 29.10.2006. 19:36 ] @
omg ljudi!!!
Citat:
Ako pričaš o Kevinu Mitnick-u onda mislim da je to greška, jer je on pušten i otvorio je firmu za bezbednost računarskih sistema
no shit sherlock lol ma otvorio sam topic samo da vidite shta se sve mozhe prochitati u novinama,i da pishe Miknik
[ SqlByte @ 29.10.2006. 20:35 ] @
Blic Rula !

Mogu vam reci iskreno da u poslednje vreme slabo chitam novine, a jedan razlog je to shto mi je ovaj forum otvorio ochi, koliko su u stvari novine beznadezhan sluchaj... pogotovu blic
[ neca @ 29.10.2006. 21:41 ] @
da....danas sam procitao i nisam mogao da verujem kakva kolicina gluposti je onde napisana...htedoh da postujem, ali ne izlazi na njihovom sajtu nedeljno izdanje....pa sam odustao..
[ [REaS0n] @ 29.10.2006. 21:59 ] @
@neca

ma nadje se uvek neko ko nema zhivot pa odradi prljavi posao ;)
[ del-boy @ 29.10.2006. 23:07 ] @
Citat:
no shit sherlock lol ma otvorio sam topic samo da vidite shta se sve mozhe prochitati u novinama,i da pishe Miknik

Jebi ga, šta da ti kažem, nisam skontao sarkazam u tvom postu...
[ Seslak @ 29.10.2006. 23:09 ] @
Ne verujem. Ako je to uradio onda je veliki glupan. Kevin je prosao kroz pakao. Medijski je satanizovan. Najveci racunarski papci su se izivljavali na njemu (onaj Shimomura ili kako vec bi). Ono sto je on uradio jeste bilo ozbiljno ali ne toliko da u zatvoru nije smeo da ima ni tranzistor. Sad kada je napokon vratio svoj zivot na pravu stazu ne znam zasto bi bio toliko glub da rusi internet sajtove. Pa, to rade deca! Napisao je dve knjige koje su se dobro prodavale (iako su bile smece). Kroz sta je sve prosao dovoljno se vidi kad su stavili da u Takedown ga glumi Skeet Urlich koji je glumio psihopatu u Vrisku. :) Najbolje je pogledati Freedoom Downtime koji je radio 2600. Ja sam trebao da uradim prevod na srpski ali mi je racunar pregoreo u sred prevoda i izgubio sam podatke a posle je bilo kasno kada sam ponovo dosao do njih posto je vreme za predaju prevoda bilo proslo. Znam da sam radio sa nekim likom koji je radio na hrvatskom prevodu (velika razlika). Dokumentarac nikad nisam pogledao (smesno, zar ne?) ali sam titl na engleskom mi je prilicno otvorio oci sta se desavalo mitnicku i ostalima tokom 90-ih u USA. Treba biti prilicno ili lud ili glup i ponovo raditi te gluposti.
[ mulaz @ 29.10.2006. 23:23 ] @
Ali u ocima svih klinaca onog doba, sirom sveta, je postao 'car' :) jdini covek koje moze da uzme slusalicu od telefona, zvzdi neki signal i hakuje u NORAD i ispali atomsku bombu na ameriku (naravno to nema veze sa istinom, ali tako 'se pricalo') .. inace pogeldajte film "Freedom downtime", stvarno lepo objasnjno sve sta se dogadjalo oko Kevina

Free Kevin!
[ Boboje @ 29.10.2006. 23:30 ] @
gde moze da se nabavi taj film?
[ [REaS0n] @ 29.10.2006. 23:56 ] @
pogledaj pm ;)
[ Mladen @ 30.10.2006. 00:38 ] @
Ajde reci i meni :)
[ dr.NPN @ 30.10.2006. 01:19 ] @
Citat:
Boboje: gde moze da se nabavi taj film?
Izmislili ljudi torrent...
[ Abstract @ 30.10.2006. 10:58 ] @
Chudno kako niko nije prokomentariso ovog hakera shto je dobio 3 meseca zatvora zbog kradje internet vremena...
[ mulaz @ 30.10.2006. 15:24 ] @
sta ima tu da se komentira? nismo mi u americi :) to mozes i genocid da izvrsis, pa da ne ides u zatvor :)
[ DaChaS @ 31.10.2006. 08:11 ] @
Citat:
Seslak: Kroz sta je sve prosao dovoljno se vidi kad su stavili da u Takedown ga glumi Skeet Urlich koji je glumio psihopatu u Vrisku. :) .

LOL
[ Black_eyed @ 31.10.2006. 08:32 ] @
Ako je to taj dokumentarac o kome pricate (intervju sa Kevinom), evo ga na google videu:

http://video.google.com/videop...p;q=Freedom+downtime&hl=en

Velicina:~300MB.
[ Goran Aničić @ 31.10.2006. 12:16 ] @
Bic i "Hakeraj"
[ [REaS0n] @ 31.10.2006. 12:45 ] @
neka si napisao care,za onakve gluposti bi otkaz trebala dobiti...
[ pantic68 @ 31.10.2006. 13:31 ] @
Nije bas u vezi ovog MiKnika koji je dodobio 15 godina po zakonu koji propisuje maksimalnih 10 ali pokazuje da to nije nista u odnosu na to sta se po domacoj stampi moze naci.

Kurir na delu:

IZAŠAO JOJ GROM NA DUPE!
Zadranka N. T. (27) prala je zube u kupatilu kad je udar groma, koji se proširio cevima, ušao na njena usta i izašao na stražnjicu!

ZADAR - Zadranku N. T. (27) pogodio je grom u stražnjicu! Bizarnu nesreću devojka je doživela pre odlaska na posao perući zube nad lavaboom u svom stanu u Zadru, piše hrvatski list 24 sata ..

http://www.kurir-info.co.yu/Ar...oktobar/07/P-01-07102006.shtml