|
[ Trikki @ 06.11.2006. 23:38 ] @
| Grad Rotterdam.
Stanovnika 588,500 od toga su Holandjani 318,672, a ostatak cini uglavnom obojeni i muslimani. To je ta tzv. vidljiva emigracija, za razliku od bele koja se ne primecuje. I ovaj podatak je zabrinjavajuci ali to nije sve. Ono sto ne kazu podaci je to da medju onih 318,672 lala broje se i oni imigranti koji vec imaju Holandsko drzavljanstvo poput recimo ubice Pima Fortajna, koji je Holandjanin a zapravo Marokanac.
U Frankfurtu je takodje slicna situacija i dalje. Evo ja sam pre neki dan bio u Padovi, sta da kazem. To je grad crnaca. Imao sam utisak da sam u Somaliji. U Rimu ne mzoete da sretnete nikoga osim backpackera i Latinosa. Cuo sam da je slicno i u Parizu samo su tamo Afrikanci...
Belcima natalitet pada, stranci se mnoze, kapital se seli na Istok...
|
[ Ivan Dimkovic @ 06.11.2006. 23:45 ] @
I, sta ova konstatacija treba da proizvede kod auditorijuma? :-)
Citat:
Belcima natalitet pada, stranci se mnoze, kapital se seli na Istok...
Nije bas svuda tako - eto u USA imas pozitivan natalitet i kod "ne-hispano belaca" :-)
[ ZaMpA @ 07.11.2006. 00:11 ] @
A ako te podatke zapadne vlade kriju, kako si ti doshao do njih? Ti si neki Bond,James Bond? Da ne govorim o tome shto bi trebalo obrisati temu na osnovu Pravilinika, clan 13. (ovaj clan se koristi sve vishe ovih dana... )
[ SmilieBG @ 07.11.2006. 01:40 ] @
Trikki u pravu si...
Takodje, stranci rade sve vise na tome da preuzmu vlast, na sve moguce nacine.
Samo par banalnih primera:
- Muslimani, po svom verovanju ne smeju da placaju kamatu na kredit (???). Te sad, jedna od 3 vece holandske banke, gleda kako da im 'izadje' u susret, da ne placaju kamatu. Ovo ne znaci da ce za njih biti povoljniji kredit, jer ko ne plati na mostu - platice na cupriji. Ali opet...?
- Postoje 'posebne' muslimanske namirnice u samoposlugama...? Ok, holandski (domaci) proizvodi su takodje jasno naznaceni, ali to nije toliko cudno u zemlji lala.
- Javne licnosti, ne holandskog porekla ne moraju da postuju holandsku kulturu (primer: rukovanje), ali su zato smrtno uvredjeni kada holandezi ne postuju tudju kulturu...
Sve u svemu, za 7 godina mog bivanja ovde - sve mi se cini da cu uskoro da pakujem kofere i da begam dalje. Ovde vrlo brzo, leba nece biti.
Poz,
Sale
[ Marko Medojević @ 07.11.2006. 02:15 ] @
Opasno, nema šta! Aj i mi da budemo onda stranci :)
[ maliradojca @ 07.11.2006. 02:27 ] @
https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/nl.html#People ,e a to su drzavljani,popis iz '99 ,a koliko jos ima likova na crno, pa nasih lopova sa vizom na godinu dana ...
ja verujem da ce u bliskoj buducnosti (30-40 godina), bas biti zanimljivo na "trulom zapadu".
[ Ivan Dimkovic @ 07.11.2006. 08:10 ] @
Dakle, nas autor teme je prosetao po par evropskih gradova, sacnuo malo odokativnom metodom koliko ima "obojenih" (sic) - i dosao do zakljucka, koji je podelio sa nama, da: zapadne vlade kriju podatke o stanovnistvu! E! Kako smo ih samo provalili bre, koji prevaranti - a? ;-)))
Citat:
- Postoje 'posebne' muslimanske namirnice u samoposlugama...? Ok, holandski (domaci) proizvodi su takodje jasno naznaceni, ali to nije toliko cudno u zemlji lala.
U bre, postoji halal, kosher i, ako verovatno potrazis dovoljno dobro - pravoslavna posna hrana.
Dzizs, kraj sveta se blizi :) E, dodjavola - to je jedna zemlja u kojoj svakako ne zelim da zivim ;-)
Mislim, sta je tu toliko cudno - prodavci hoce da zarade zato sto ima ljudi koji ce platiti i malo vise za hranu koja im je po nekakvom verskom uverenju - dobra/dozvoljena - cista ekonomija ;-)
Ova prica me podseti na jednog ruskog kolegu - koji mi je objasnjavao kako su u SSSR dok je bio u vojsci postovali halal za muslimane:
'"Vi hev poRRk forr lanCH... ju it poRRK, orr you donT iit - juu chuz" :)))
Citat:
- Muslimani, po svom verovanju ne smeju da placaju kamatu na kredit (???). Te sad, jedna od 3 vece holandske banke, gleda kako da im 'izadje' u susret, da ne placaju kamatu. Ovo ne znaci da ce za njih biti povoljniji kredit, jer ko ne plati na mostu - platice na cupriji. Ali opet...?
Jest bice povoljan kredit - banke su sisale veslo ;-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_banking
U principu islamske banke samo malo drugacije zovu neke stvari i menjaju redosled - ali u principu su to stare dobre banke i posluju podjednako dobro (za njih ;-). Da nije tako, te banke bi propale dok kazes piksla, i ni Alah im nebi pomogao :)
Citat:
ja verujem da ce u bliskoj buducnosti (30-40 godina), bas biti zanimljivo na "trulom zapadu".
Dugo bre truli taj zapad ;-)
[ hecky @ 07.11.2006. 09:43 ] @
Koliko ja znam jedina vlada u EU, koja je krila broj stranaca (zapravo imigranata) je britanska.
Par godina posle izjave da ocekuju oko 15,000 imigranata prosirenjem EU 2004, ispravili su cifru na "otprilike" 600,000 :D.
[ Fuzz @ 07.11.2006. 10:51 ] @
Pa krijemo i mi cinjenicu da ce nam deportovati 150 hiljada siptara, nasih drzavljana, pa nikom nista...
[ Zoran Rodic @ 07.11.2006. 11:28 ] @
Citat: Fuzz: Pa krijemo i mi cinjenicu da ce nam deportovati 150 hiljada siptara, nasih drzavljana, pa nikom nista...
Gde ce nam deportovati?
[ hecky @ 07.11.2006. 12:04 ] @
Hehe gde?
Pa u Beograd, Novi Sad, ... cim potpisemo ugovor o readmisiji, slace sleperima, iz EU, sve sto ima SRJ pasos (ili nema, ali sumnjaju da ima pravo na isti), a nema validnu vizu :).
[ Ivan Dimkovic @ 07.11.2006. 12:10 ] @
Pa ono... hoce Kosovo, nece Albance - e pa ne ide jedno bez drugog, to ti je paket aranzman ;-)))
[ Fuzz @ 07.11.2006. 12:35 ] @
Pa ok, ali ja se bojim da ne dobijemo Siptare, a ostanemo bez Kosova...a te Siptare sto stignu rasporedimo na jug Srbije, pa onda...dobro, ovo je OT...
[ Zoran Rodic @ 07.11.2006. 15:11 ] @
Zasto mislis da je OT?
Pa pricamo o strancima
[ superbaka @ 07.11.2006. 16:01 ] @
asimilacija je normalna pojava od pamtiveka... bugari recimo, koji su poreklom iz Azije, su osvojili slovensko pleme koje je nastanjivalo predele sadasnje Bugarske, i nakon par vekova se potpuno utopili medju njih... sloveni su redom asimilovali svo prastanovnistvo u predelima koje su nastanili... i mnogi drugi narodi su redom nastanjivali vec naseljene teritorije i asimilovali starosedeoce... pa i u novije vreme imamo cionisticki pokret usled koga je doslo do masovnog naseljavanja jevreja u predeo Palestine i do stvaranja drzave Izrael... verovatno ima jos primera kojih trenutno ne mogu da se setim, ali poenta je da je to jedan neprekidan tok kao i evolucija... jedina razlika sa ovim sto sam naveo kao primer je to sto se u evropskim drzavama naseljava multikulturalna zajednica a ne jedan narod...
[ KnightOfDoom @ 07.11.2006. 17:55 ] @
Citat: superbaka: asimilacija je normalna pojava od pamtiveka...
Resistance is futile! You will be assimilated!
Ala je meni dosadno...
[ maliradojca @ 13.11.2006. 18:56 ] @
http://www.novinepress.co.yu/globus/2006-11-13 Link ka tekstu u dnevnim novinama Press, o zivotu gradjana turskog porekla i "domorodaca" austrijanaca.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|