[ vlax266 @ 13.11.2006. 19:14 ] @
znate li kako se pravi neki koktel, što jednostavnije to bolje....... |
[ vlax266 @ 13.11.2006. 19:14 ] @
[ markom @ 13.11.2006. 19:18 ] @
Screwdriver: Sok od pomorandže, vodka i tri kapi Grenadine sirupa (opciono).
Marko. [Ovu poruku je menjao markom dana 13.11.2006. u 21:37 GMT+1] [ Dark_Runger @ 13.11.2006. 20:28 ] @
Beton : Sve sto ti padne pod ruku od alkoholnih pica pomesati i piti na eks
[ stonex @ 13.11.2006. 20:54 ] @
Bossa Nova : U casu od 2 dl sipati casicu vinjaka ili konjaka , jednu kafenu kasicicu secera i dodati jedno zumance ( pazite da nikako ne upadne ni malo belanceta ) . Zatim veoma dobro promesati kasicicom ili jos bolje promuckati u sejkeru . Dodati sitno izlomljen led i zatim napuniti ostatak case sa djus-om 100% (najbolje Next ili Happy day ) . Ubedljivo najbolji koktel za dobro jutro , ne treba vam ni dorucak ni kafa !
Uzivajte ! [ Backy @ 13.11.2006. 21:13 ] @
ja ću da napišem samo jednu foru koju sam pokupio od ortaka barmena:
u nedostatku šejkera, sasvim dobro će poslužiti obična tegla sa poklopcem :) [ sandoka @ 13.11.2006. 21:19 ] @
Lastavica-1dl tonika,0,3dl votke,0,3dl dzina,0,3dl tekile i malo soka od jagode za boju.Sretno bilo.
[ Srdjan Marinkov @ 16.11.2006. 14:40 ] @
[ mojke @ 18.11.2006. 11:14 ] @
Da se nadovezem na sandoka
Citat: 0,3dl votke,0,3dl dzina,0,3dl tekile [ ton_majstor @ 18.11.2006. 14:12 ] @
Beton je pivo i rakija, onako "simple as that"!
"Šalovanje" je KAJSIJEVAČA i PIVO (može i crno)... mada TO ovde nije issue. Volim razne kombinacije sa slatkim ili crnim vinima... mada NI TO ovde nije issue, dok ne ispljunem recepis! TGV - Tres Grandes Viteses... hmmm, kuku Majko, pa to GORI želudac kao nuklearna podmornica kojoj curi reaktor!!! Pozdrav! [ zraj @ 09.12.2006. 11:16 ] @
Cuba Libre:
Casicu ruma, casicu kokakole, nekoliko kapi soka od ananasa, kolutic limuna. Pomesati sve sastojke dobro rashladjene, sipajte u rashladjenu casu i ukrasite je kolutom limuna. Coktel Adonis: U casu iscedite nekoliko kapi pomorandze,zatim dopola ih napunite vermutom i do kraja prosekom.Dodajte nekoliko kockica leda i posluzite. Tampico: U svaku casu stavite malo leda, 4 cl likera od pomorandze, 2cl bitera, pa dopunite dobro rashladjenim tonikom. Sampanjski koktel: 2dl sampanjca, 2dl sveze istisnutog soka od pomorandze, 1 casicu likera od pomorandze, kolutovi pomorandze za ukras. Pomesati dobro ohladjeni sampanjac, sa sokom, umesajte liker i raspodelite u case koje ce te na kraju ukrasiti kolutovima pomorandze. Vinski koktel: 1/4 l belog slatkastog vina, 1/4 l soka od pomorandze, 1/4 l soka od bresaka, 1/4 l gazirane mineralne vode, kockice leda. Pomesati sve sastojke i raspodelite u case kojima ste predhodno natrljali rub limunovim sokom, pa umocili u secer, tako da je nastao ukras nalik na inje.Na kraju dodajte kockice leda. Koktel je blag i moze se ponuditi i mladjim osobama. Kuvano vino: U vatrostalnu casu staviti 2-3 kasicice secera, 2dl crnog vina, 2 ustrcka soka od limuna, malo cimeta i 2 karanfilica-klincica. Staviti ispod ispusta pare expresso aparata i zagrejati do kljucanja. [Ovu poruku je menjao zraj dana 09.12.2006. u 14:49 GMT+1] [ RAMBRAKER @ 09.12.2006. 11:56 ] @
Margarita :
4.5cl Tequila 2cl Triple Sec liqueur - M. Brizard 2cl Soka od Limete Usuti sve sastojke u sejker sa ledom , promuckati i sipati u cashu . Ukrasiti rub cashe solju .... [ Mefisto_soad @ 09.12.2006. 12:31 ] @
WORLD WAR II
1 Part Cointreau 1 Part Gin 1 Part Melon liqueur 1 Part Vodka 1 Part Jagermeister And pineapple & cranberry juice, Shake well, serve over ice and enjoy . Poz. [ RAMBRAKER @ 09.12.2006. 13:10 ] @
Evo jedan bas jednostavan !
Godfather : 4.5cl Johnnie Walker 2cl Amaretto Sipati sastojke u casu sa ledom i promesati lagano .... [ nkrgovic @ 09.12.2006. 14:41 ] @
"Beli rus"
1x Vodka 1x Tia Maria (ili neki vec liker od kafe) 1x Punomasno mleko, ili jos bolje pavlaka Sipati u casu sa ledom, moze se promesati odmah ili posluziti sa slamcicom kojom onaj ko pije moze sam da mesa. Pijuckati sa uzivanjem :). Pice je postalo popularno posle filma "Veliki Lebowski". Ono sto je vazno je da ide bas pavlaka ili punomasno mleko, zbog gustine. U varijanti sa nemasnim mlekom ga obicno zovu "Ana Kurnjikova", a ima i jos varijanti. [ Seslak @ 09.12.2006. 20:23 ] @
Ovo bi trebalo da je najjednostavniji, udara u glavu kao maljem i zna biti vrlo zabavan za pijenje, cak i curama:
Depth Charge (nas prevod Podvodno punjenje) Potrebno: krigla piva i casica snapsa (u alternativnim verzijama se koristi u nedostatku snapsa casica tekile) Priprema: spustite casicu tekile u kriglu tako da padne na dno i to onda onako odjednom zveknete na eks (pazite da ne progutate casicu :). Dozivljaj: Osecaj je kao da eksirate pivo samo sto onda odjednom naleti ukus drugog pica koje ste ubacili i daje mu zaista fin smek. Na kraju se sve opet zatvori pivom. Deluje: Jos kako! Od 2-3 ove si sigurno pijan! Devojke od jedne (dve za one sto vise treniraju pleminitu disciplinu bacanja case u vis). Bonus: Cure obozavaju da ga piju a kosi ih ko rosnu travu. Nekako im je uvek zanimljivo da to probaju. Samo im reci da moraju na eks. Vidjeno u filmu? Da, u nasem domacem filmu Bumerang to piju. Naziv potice od onih podvodnih mina koje krstarice bacaju da bi unistile podmornicu. to se na eng. zove depth charge ili... jos nekako bi... Eto, to je sve... P.S. Imam ti ja programcic sa oko cini mi se 10.000 razlicitih koktela. Zove se Bartender. Potrazi ga na netu. cini mi se da je Shareware. Takodje idi na GQ stranicu. Oni tamo imaju neke zaista jedinstvene koktele... [ The Impaler @ 09.12.2006. 21:06 ] @
Neko vece po prvi put u zivotu probah absinth (crveni),nista ruznije u zivotu nisam probao ali sa bitter lemonom-schweppes i tri kocke leda je dobar bas.
Da li neko zna gde u Srbiji moze da se kupi liker 34 (tako mi je receno da se zove mada na netu izbacuje baileys)? Probao sam ga proslo leto u sledecoj kombinaciji:) Liqueur 34 0.3dcl , hladno mleko 2 dcl i umoci se stapic vanile na par sekundi i izvadi pre pijenja Sto se piva tice,probajte sa kruskovcem;) Cheers! [ buljko @ 09.12.2006. 22:49 ] @
Evi ti, pa biraj... http://www.cocktail.com/
[ Seslak @ 09.12.2006. 23:00 ] @
cock-tail :) cudan naziv :) zar, ne? :)
[ anon75319 @ 10.12.2006. 14:54 ] @
Evo nesto sto mi u hrvatskoj pijemo :D
Đus Vodka 1dl cappy od narandje 1dl Vodka Tonik Vodka 1 dl tonik 1 dl vodka Lagano izmjesati tako da se ne izgube mjehurči, preporučeno je da se flasica lagano okreče. Rum Kola 2/3 Prave Coca Cole 1/3 Ruma Lagano izmjesati tako da se ne izgube mjehurči, preporučeno je da se flasica lagano okreče. Đus rakija 2/3 Cappy od narandje 1/3 rakije Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|