[ jonny70 @ 14.11.2006. 21:14 ] @
Zivo me interesuje koliko covek moze da izdrzi bez uzimanja hrane. Recimo,deblji covek.Sta mislite koliko? Planiram neko slavlje, pa mi taj podatak treba... |
[ jonny70 @ 14.11.2006. 21:14 ] @
[ spartak @ 14.11.2006. 21:28 ] @
Aj sta foliras, racunas posle koliko ce Sheshelj da odapne :-)
[ The Impaler @ 14.11.2006. 21:45 ] @
Citat: spartak: Aj sta foliras, racunas posle koliko ce Sheshelj da odapne :-) haha good point! [ dalibord5 @ 14.11.2006. 21:46 ] @
Ili mislis na slavlju da ustedis sto vise love i izmoris gladju goste?;-)
[ sezam @ 14.11.2006. 22:07 ] @
Ja sam mnogo davno cuo da je to 12 dana. Bez vode valjda 5-6, a bez vazduha 5 minuta.
[ Boki4u @ 14.11.2006. 22:22 ] @
Vec sam pisao negde, moze veoma dugo bez hrane, na vodi.
Ja sam u srednjij imao uciteljicu iz geografije koja je jednom godisnje cistila organizam, 21 dan bez hrane, samo voda. [ goranvuc @ 14.11.2006. 22:24 ] @
Citat: Boki4u: Vec sam pisao negde, moze veoma dugo bez hrane, na vodi. Ja sam u srednjij imao uciteljicu iz geografije koja je jednom godisnje cistila organizam, 21 dan bez hrane, samo voda. Pa da li joj je pomoglo? Je li ziva? [ sezam @ 14.11.2006. 22:48 ] @
Citat: Boki4u: Ja sam u srednjij imao uciteljicu iz geografije koja je jednom godisnje cistila organizam, 21 dan bez hrane, samo voda. Gde nadje tu dijetu da mi je znati? Sto nije uzimala bar voce i povrce, dok se cisti da obogati organizam vitaminima, a i utoli malo glad. Mada skoro sam cuo da se neki ljudi tako brane od raka, ekstremnim izgladnjivanjem umesto hrane sagorevaju sopstveni organizam, pa s njim i te maligne delove. Nesto kao prirodna hemoterapija. I to radi samo kod ljudi sa dobrim imunititetom. [ goranvuc @ 14.11.2006. 22:51 ] @
Citat: sezam: Mada skoro sam cuo da se neki ljudi tako brane od raka, ekstremnim izgladnjivanjem umesto hrane sagorevaju sopstveni organizam, pa s njim i te maligne delove. Nesto kao prirodna hemoterapija. I to radi samo kod ljudi sa dobrim imunititetom. Jeste, postoji takva dijeta i zove se po naucniku koji je otkrio i primenjivao (austrijanac ili nemac - ne secam se imena), ali i ona ukljucuje razne napitke i cajeve, klistiranje itd., a ne samo vodu. [ Boki4u @ 14.11.2006. 23:25 ] @
Ma nije to dijeta.
Cisti se organizam 21 dan, tako sto se nista ne jede. To cak ima u nekoj religiji, ne znam kojoj. Zena ziva i zdrava. Zasto to radi, pojma nemam, ali njena stvar. [ Nenad Vranjanac @ 14.11.2006. 23:27 ] @
Citat: sezam:Mada skoro sam cuo da se neki ljudi tako brane od raka, ekstremnim izgladnjivanjem umesto hrane sagorevaju sopstveni organizam, pa s njim i te maligne delove. Nesto kao prirodna hemoterapija. I to radi samo kod ljudi sa dobrim imunititetom. jeste oftopic, ali ta metoda, to je kao kad bi hodao sa elektromagnetom po oluji, u nadi da ce da odbije grom. i to moze da zvuci logicno samo nekom ko se "obrazuje" iz dnevne stampe. ja licno mislim da je to vrlo opasna stvar. da ne zalazim dalje u to, o tome ima nekoliko tema u forumu nauka. [kucajte "vitamin b17" u pretrazi] Citat: sezam: Ja sam mnogo davno cuo da je to 12 dana. Bez vode valjda 5-6, a bez vazduha 5 minuta. ovo je OKVIRNO tacno. mislim da je rekord bio oko 40 dana za neke ljude koji su bili zatrpani [ jonny70 @ 14.11.2006. 23:28 ] @
Da pojasnim, pitanje je koliko se moze bez hrane, a sa vodom.
[ VladaSu @ 14.11.2006. 23:48 ] @
http://www.slate.com/id/2102228/
128 dana. Po medicini 40 dana. Po Mengelu malo vise. :) Ja sam licno izdrzao u vojsci 3 dana. (bio sam bolestan) :) Negde sam citao da u Indiji ili tamo u okolini postoje ljudi koji uopste ne jedu. Zive u pecinama i samo sede... ne verujem. Takodje u Indiji je jedan covek tvrdio da nije jeo 20 godina i da bi dokazao doktori su mu gledali unutrasnjost:) Doktori su tvrdili da po stanju zeludca sigurno nije jeo par godina. [ su27killeryu @ 14.11.2006. 23:52 ] @
Dobro to su vec extremi, ja sam prije 5-6 godina izdrzao 7 dana da ne jedem cisto da vidim koliko mogu, mislim mozda sam mogao i jos ali sam vec poceo da osjecam pomalo mucninu (mada je drugi i treci dan bio najgori uf al poslije valjda naviknes ). Znate li kako je to kad ruka bukvalno sama ide ka frizideru hahah ali izdrzao sam nekako e kakvi su to bili tripovi u snu da juris zivu stoku da jedes hahahah a ono tele sve se izmice
[ Alter Ego @ 15.11.2006. 00:31 ] @
Citat: goranvuc: Jeste, postoji takva dijeta i zove se po naucniku koji je otkrio i primenjivao (austrijanac ili nemac - ne secam se imena), ali i ona ukljucuje razne napitke i cajeve, klistiranje itd., a ne samo vodu. Standardna Brojsova dijeta: gladovanje u trajanju od 42 dana, jedino što se konzumira su sokovi od povrća, čajevi i par vrsta supa. Kreator ove dijete je preporučivao za lečenje mnogih bolesti, prvenstveno raka - kao gladovanje natera organizam da "pojede" kancer. Preporučuje se i za preventivno čišćenje organizma, ali u kraćem trajanju, kao što goranvuc reče, 21 dan ili kraće, pošto zdrav čovek teško može da izdrži duže gladovanje. Ja probao, isto da vidim koliko mogu da izdržim, i mislim da je bilo tri ili četiri dana. Zajebano mnogo, navikao se na klopu pa to ti je [ dr.NPN @ 15.11.2006. 01:59 ] @
Citat: VladaSu: Ja sam licno izdrzao u vojsci 3 dana. [ ZaMpA @ 15.11.2006. 02:19 ] @
pa, pretproslog meseca sam u 14 dana pojeo samo pola banane....(krajnici su mi bili ko kokosovi orasi, nisam mogao da progutam nishta). tako da ako sam ja(a kilav sam ko' kila ) uspeo sa po' banane 14 dana, neko jaci bi mogao, pa dosta vise cini mi se.
[ Alter Ego @ 15.11.2006. 03:32 ] @
Ne sećam se tačno koja je partizanska priča u pitanju, nije ni bitno, ali fabula je nešto u fazonu nema provijanta, fašisti pritisli i drug Tito naredi: sitnijim borcima sledovanje 1 kašika pirinča a korpulentnijim dve Ili tako već nekako...
Znači krupniji teže podnose glad, rek'o drug Tito [ VladaSu @ 15.11.2006. 11:56 ] @
Mislim da covek moze da izdrzi bez hrane dok ne umre od gladi... :) [ maliradojca @ 15.11.2006. 12:19 ] @
To za Tita se secam iz osnovne skole, neki tekst zove se kasika ili tako nesto,partizani su bili gladni(spiskali kintu na gudru), pa su nasli neki kajmak, i svako je dobijao po jednu kasiku(koja je sijala na mesecu, cini mi se tako nesto), ali glavni lik ,tj. pripovedac umire od gladi
[ Alter Ego @ 15.11.2006. 14:51 ] @
Čuj našli Izgleda imaš bolje pamćenje od mene, otkud meni onaj pirinač pade na pamet!? U stvari, možda sam ja čitao neku export verziju za dalekoistočno tržište
[ jonny70 @ 15.11.2006. 21:05 ] @
A koliko moze da izdrzi cetnik?
[ Janmix @ 15.11.2006. 22:44 ] @
Ja sam tu knjigu citao kao lektiru za osnovnu skolu... mislim da se zove Kasika kajmaka ... i mislim da je glavni lik Nikoletina Bursac ( lupio sam ) i mislim da je pojeo celu zdelu kajmaka dok je dosao do partizana.. nisam siguran...
Ja sam citao da zdrav covek moze maximalno da izdrzi 3 nedelje be ikakve hrane, ali da nije zdravo izgladnjivati se, pa stvarno ne shvatam ppkusaje odredjenih ljudi da testiraju svoj organizam na takav nacin... Ja licno ne mogu da izdrzim pola dana a da ne stomak ne pocne da zavija : " Milose, feed me, feeeed meeee!!! " P.S. Nisam debeo... [ SupermenX @ 15.11.2006. 22:57 ] @
To za Brojsovu dijetu protiv kancera sam se video da ne deluje.
Covek ju je drzao 3 puta, i na zalost mu nije pomoglo. [ Nenad Vranjanac @ 15.11.2006. 23:40 ] @
Citat: maliradojca: To za Tita se secam iz osnovne skole, neki tekst zove se kasika ili tako nesto,partizani su bili gladni(spiskali kintu na gudru:)), pa su nasli neki kajmak, i svako je dobijao po jednu kasiku(koja je sijala na mesecu, cini mi se tako nesto), ali glavni lik ,tj. pripovedac umire od gladi:) [ lasto @ 16.11.2006. 00:37 ] @
Nisam nikada ni pokušavao da ne jedem, jer i ovako već više od 8 godina jedem 1 obrok najčešće u toku dana, i to slučajno ne sa nekom posebnom namerom.
Da je nezdravo ne bih se složio, jer ako pođete od toga u kakvom svetu je čovek morao da živi i da se prilagođava da bi danas došli do frižidera punog, mislim da je više u prošlosti bio gladan nego sit, i zbog toga smo sada ovakvi kakvi smo.(dve noge...umemo i ponekada da razmišljamo i postavimo pitanja: kako?; zašto?...) Da bi pokušaj totalnog gladovanja od 45 uspeo organizam treba polako pripremiti. 20 dana polaganog smanjivanja obroka dok se ne dođe do 0 kako bi se unutrašnji organi uskladili svoja lučenja, da se metabolizam uspori i počne trošiti zalihe. Smatram da je zdravo jer baš u tim zalihama koje sit organizam skoro nikada ne razlaže nalazi se plodno tlo za razne genetski izazvane bolesti, slabe ćelije umiru i ostaju najjače (genetski jake, spremne da prežive), naravno pri tako ekstremnim gladovanjima, ne rade se uobičajene dnevne aktivnosti: posao, škola ili šta već, nego se ponaša u skladu sa tim. Takođe ponovno uzimanje hrane se radi još postupnije od prekidanja uzimanja hrane, u suprotnom smrtni ishod i sa pojedenom samo jednom supenom kašikom meda je neminovan. I ne koriste tu praksu samo tamo neke daleke nepoznate nam kulture, u čitavom hrišćanskom svetu postoji više puta godišnje post od kojih su najveći božićni i uskršnji(7danx6nedelja=49dana) negde se to radi samo na vodi. napominjem nisam praktikovao postove nikakve vrste ali mi deluje da je ispravno. [ zraj @ 24.08.2007. 06:36 ] @
"Mens sana in corpore sano"- U zdravom telu zdrav duh
Detoksikacija - "čišćenje organizma" pomoću javorovog sirupa koji se može kupiti u prodavnicama zdrave hrane. Uz sirup se dobija i knjižica sa detaljnim uputstvom. 30 ml javorovog sirupa sadrži: - 105 cal - 23 g ugljenih hidrata - 4 mg natrijuma - 55 mg kalijuma Ova količina sirupa sadrži dnevnu dozu (u % ) - kalcijuma - 6 - gvožđa - 5 - magnezijuma - 6 - vitamina B1 - 6 - vitamina B2 - 2 ČIŠĆENJE ORGANIZMA- Limunova dijeta - 2 kašike javorovog sirupa - 2 kašike sveže isceđenog soka od limuna - malo ljute crvene paprike ili đumbira u prahu (za ubrzanje cirkulacije) -300 ml vode Pijte 6-12 čaša ovog napitka dnevno kada osetite glad ili znake slabosti. Dijeta traje 7- 10 dana, a primenjuje se 3- 4 puta godišnje. Veoma je važno da se kupi i koristi originalni javorov sirup, a ne šećerni sirup sa ukusom javora. U svetu ovaj postupak je poznat kao Lemondetox ili Neera: http://www.lemondetox.com.au/ [ fanfon @ 24.08.2007. 08:01 ] @
Poznajem coveka iz Beograda koji se bavi meditacijom i koji je izdrzao 5 nedelja samo na supi
i vodi. Bez ikakve cvrste hrane... [ qazqaz @ 24.08.2007. 15:01 ] @
Snaga na usta ulazi! - narodna poslovica
[ CharlieUE @ 24.08.2007. 16:57 ] @
Pricao sam sa covekom koji je primenio Brojsovu terapiju, i izlecio rak pluca. Mnogi ljudi mu nisu verovali i smatrali ga budalom, ali je on danas sasvim zdrav (ima oko 65 godina).
Po njegovoj prici treba imati samo jako veliku volju da bi se to postiglo, a sve ostalo ima da se procita u knjizi "Rak i leukemija". U njoj je detaljno objasnjeno kako se terapija primenjuje za razne vrste bolesti. On je terapiju primenjivao 6 nedelja i kaze da je polovinom pete nedelje poceo da oseca slabost i od tada nije ustajao iz kreveta, a pre toga je normalno sve radio i isao na posao. Sa druge strane, drugi covek mi prica kako on vec godinama posti, i kako za vreme velikih postova poslednjih 7 dana pije samo vodu (ni voce ni povrce ni sok), i kaze da se posle toga extra oseca. Prica je da covek oseti glad u prvih 12-24 sata i posle toga nije gladan do 10-12 dana u zavisnosti od organizma. Ako nekoga interesuje, moze da procita knigu, mozda ce nekada nekome koristiti. Pozz [ Zoran TV @ 26.08.2007. 12:03 ] @
Sve je u glavi!
U principu ako uspes sebe da prevaspitas i ne razmisljas o hrani za pocetak. Uostalom najbolje je da sprecis sebe da jedes iz dosade i iz navike. Na temu gladovanjem do zdravlja ima puno literature. Iskustva sa nasih prostora mogu se naci u pravoslavnom hriscanstvu. Procitajte knjigu MONAH KALIST ( iskustva koje opisuje prilikom gladovanja su ISTOVETNA sa iskustvima jogina ) [ Nikola M @ 30.08.2007. 02:27 ] @
Pricajte vi sta hocete, ali GLADOVANJE NIJE ZDRAVO!
Nije bezze da se jede 3 puta na dan... [ milosxxxxxxx @ 12.09.2007. 16:22 ] @
Najbolja je pivska dijeta, kad osetis glad popijes jedno ladno i nisi vise gladan
[ S_Kid @ 12.09.2007. 16:48 ] @
Antonije Isaković - Kašika
Ne pojede je nego je iz revolta baca u prašinu :) Čitanka za sedmi il osmi... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|