[ time @ 16.11.2006. 19:17 ] @
znaci situacija je sledeca.utrnula mi je leva ruka ali ne skroz.najvise osecam da mi je utrnuo mali i domali prst pa sve do lakta donjom stranom.osecam i u ostatku sake ali ne tako intezivno ustvari u ostatku sake osecam da nemam bas ful kontrolu i snage dok "bockanja" nema.ovo traje vec nekih 7 dana.i ranije mi se to desavalo ali prodje.sta li moze biti problem?

ps samo bez pokusaja humora.SVE radim desnom rukom tako da...;)
[ goranvuc @ 16.11.2006. 19:33 ] @
A da odes do doktora?
[ aca andrijevic @ 16.11.2006. 19:34 ] @
Nije humor, ima jedni ljudi u belim mantilima, zovu se doktori, pa ih poseti...
[ a1200 @ 16.11.2006. 19:39 ] @
Ako si menjao krevet ili dusek... moze da bude zbog polozaja dok spavas. Tj. pritiskas neki zivac... naravno moze da bude bilo sta, najbolje je da odes kod doktra (poseti VMA i lepo sve plati da se nesmaras previse)
[ MaRaToNcI @ 16.11.2006. 19:43 ] @
http://www.zzjzpgz.hr/nzl/6/infarkt.htm

http://www.medicicom.com/sr-SP-Latn/default.aspx?tabid=101

malo da se uplasis, pa trk kod doktora
[ Ivan Dimkovic @ 16.11.2006. 19:43 ] @
Idi kod doktora kao sto ljudi kazu ;)

Najverovatnije (>99%) je potpuno bezazlena stvar - tipa nazuljio si zivac, ili imas neku blagu upalu zivca i sl... Ali zbog <1% problema koji imaju slicne simptome a nisu tako bezazleni bi trebalo da odes kod doktora cisto for the peace of mind.
[ time @ 16.11.2006. 19:58 ] @
naravno da bi trebalo da odem kod lekara.hteo sam samo da cujem da li je neko imao slicnih problema.primetio sam da mi se to desilo zbog toga sto dok citam nesto na monitoru podbocim glavu rukom.HVALA na odgovorima i savetima!

pozdrav!
[ strba @ 16.11.2006. 20:07 ] @
ako je samo zbog toga super :)... ako ti se ponovi.. zaista trk.. jer utrnutost leve ruke nije za igranje..
Ne das da ti se bilo sta desi..(i ne izvodis zakljucke na osnovu foruma, wikipedie, googla...)
[ neca @ 16.11.2006. 20:26 ] @
Mora da je preforsirao levanku...:)nije citao previse sigurno :)
[ Not now, John! @ 16.11.2006. 20:35 ] @
Zvuči mi kao problem sa cirkulacijom. Da nije od previše sjedenja za sokoćelom? Jesi li ljevak/dešnjak?

Ja bih u svakom slučaju tražio savjet doktora, a ne geekova sa [es]-a.
[ tdjokic @ 16.11.2006. 20:41 ] @
Cekaj malo - podbocis glavu rukom i ona ti utrne. To je cesta pojava. Ali, ako ti ta utrnulost ostane i kasnije, onda to nije dobro. Onda moras kod lekara.
[ Deda_Mraz @ 17.11.2006. 08:49 ] @
Okači Screenshot ruke u .png formatu da rešimo problem!!!
[ fearless @ 17.11.2006. 09:20 ] @
Citat:
najvise osecam da mi je utrnuo mali i domali prst pa sve do lakta donjom stranom.osecam i u ostatku sake ali ne tako intezivno ustvari u ostatku sake osecam da nemam bas ful kontrolu

Hoce to pred smrt
[ ton_majstor @ 17.11.2006. 09:25 ] @
Taj deo ruke inerviše nervus ulnaris, koji si nečim iritirao.

Ako često imaš taj položaj prilkom rada, možeš imati trajnije manifestacije trnjenja i slično.

Ako spavaš sa glavom na ruci, na boku, može se isto desiti.

Postoji i sindrom "alkoholičarska ruka" ili "rame", kada dolazi do trajnije pareze ruke. Nastaje kada pijan čovek legne na ruku i prespava noć. Ako to učesta, dolazi do lezije nerava u ruci i pareze, pa čak i delimične paralize, iako je ovo pleonazam.

A, time?

Pozdrav!

P.S. Lekar ti neće mnogo pomoći...
[ time @ 17.11.2006. 09:55 ] @
Citat:
P.S. Lekar ti neće mnogo pomoći...

obdukcuja cini cuda;)
[ ton_majstor @ 17.11.2006. 10:37 ] @
Hmmm, evo najzad da ovde JAVNO priznam, ahm... posle toliko vremena:

Imam diplomu, državni ispit i 10 godina staža kao fizioterapeut, nagledao sam se nekada takvih kao što si ti...

Priznaj, šta si pio? Koje to sajtove gledaš SA JEDNOM RUKOM podbočen? Gde ti je druga, na mišu?

Šalim se... pitaj ako ti zaista treba savet.

Pozdrav!
[ fearless @ 17.11.2006. 11:24 ] @
Da, rece ti u nekoj temi da si bio medicinar ;)
[ vujo032 @ 17.11.2006. 19:10 ] @
Ja sam lomio desnu ruku i ona mi od tada povremeno trni.
Ne znam da li si ti lomio,ako jesi,izgleda da se posle loma to dešava.
[ time @ 17.11.2006. 19:30 ] @
uh situacija je mnogo losa:( leva ruka mi je topla i zuto-bela a desna je normalne boje i hladna.znaci kad stavim saku u saku osetim da je desna hladna ko led.muka mi je al to ne bi povezao stim mada nista nije iskljuceno.nista nisam lomio.ako se ne javim do jutra pricajte sve najbolje o meni ;)
[ Milos niks @ 17.11.2006. 20:52 ] @
nemoj se zajebavati sa time . ako ti ruka hladnija znaci da imas drugaciju cirkulaciju u toj ruci .. jos boja drugacija . pravac klinika ... ozbiljno .

[ ton_majstor @ 17.11.2006. 21:01 ] @
Cirkulacija, bre! Idi sabajle kod lekara, mani više zezanje ovde na MZ!

I javni šta bi!

Pozdrav!

[ dr.NPN @ 18.11.2006. 15:16 ] @
Probaj sa 3mg diazepama.... Ima da se opustis sigurno.

Zivci su to, mozes cak i da imas okostavanje, iako si mlad... Tako meni rekose, cim se iznerviram, trne mi leva ruka. Ali kada se bas iznerviram.

Savet: OPUSTENO :)
[ Milos niks @ 18.11.2006. 17:26 ] @
Citat:
dr.NPN: Probaj sa 3mg diazepama.... Ima da se opustis sigurno.

Savet: OPUSTENO :)

Ma moze on i 3mg morfina da usprica u ruku i to mu nece pomoci ako obratis sta je napisao....

Citat:
time: uh situacija je mnogo losa:( leva ruka mi je topla i zuto-bela a desna je normalne boje i hladna.znaci kad stavim saku u saku osetim da je desna hladna ko led.muka mi je al to ne bi povezao stim mada nista nije iskljuceno.

Tako da klasicna nasa fora "kod kuce sedim pijem bensedin" nece mu bas pomoci ,nego sta je bilo sa covekom ........

[ Nenad Vranjanac @ 18.11.2006. 17:48 ] @
cemu sluzi dom zdravlja?
[ kovach @ 20.11.2006. 21:15 ] @
Koji ce ti djavo dom zdravlja, kad imas [es]... Ovo ti je "all in one"...
Ne znam, da l' je to do mene (da l' sam konzervativan ili sta), ali kad me nesto boli, ja prvo malko pricekam da vidim 'oce li samo da prodje, onda probam neke alternative, a na kraju idem kod chika doce... a forum... paaaa... u takvim situacijama ga srdacno zaobilazim...

Nego, gde nestade ovaj nas autor teme?! Daj ljudino javi se da cujemo je li sve u redu!

Pozdrav i da popravish tu ruku...
[ ton_majstor @ 21.11.2006. 07:52 ] @
Vid', nema ruuuke!!!

Time nestao u borbi. Osipamo se i u stoci i u ljudstvu...

Pozdrav!
[ time @ 21.11.2006. 08:56 ] @
ma ziv sam:( jos uvek mi je ruka malkice utrnuta:) nekad vise nekad manje ali prisutno je.
sad sam se tek setio da ja uopste nemam knjizicu kod drzavnog lekara.ustvari jos sam kod decijeg i nisam prebacio knjicu kod odraslih.zadnji put sam bio kod lekara i to sam morao u hitnu da me naspricaju inekcijama.2 u venu i nesto da popijem.moram da kazem da mi se mnogo svidjaju one tete sto rade tamo tako da cu sacekati da mi se jos malo slosi pa da ih pozovem kod mene na druzenje.ako bude prasetine pozvani ste svi ;)

pozdrav!
[ Srdjan Marinkov @ 21.11.2006. 10:51 ] @
"žili mi ruka"!

[Ovu poruku je menjao SrDJaNN dana 21.11.2006. u 14:38 GMT+1]
[ tox master @ 21.11.2006. 11:21 ] @
meni se desavalo nesto slicno kada sam radio jedan posao gde ma dosta nosanja tereta i slicno.
ali kod mene je bio slucaj da se probudim usred noci i hocu da pomerim ruku ali nema sanse!
ne znam da li neko zna kakav je to osecaj kada gledas u svoju ruku a nemozes ni da je mrdnes!
jezivo!
kad bi se to desilo morao bi sa drugom rukom da pomerim ovu koja je otrnula,malo je izgnjecim i izmasiram i sve bude ponovo kako treba.
nije mi se to skoro desilo ali mislim da je i kod mene bila u pitanju leva ruka a inace mislim da je razlog sto misici "nabujaju" preko noci od dnevnog naprezanja i zatvore dovod krvi do ruke.
a mislim da se to i desavalo kada spavam na toj ruci.

pozdrav i javi se da cujemo sta se desava.
[ Nenad Vranjanac @ 21.11.2006. 13:17 ] @
@tox master- to je sasvim normalna pojava, nastaje kad pritisnes ruku duze vreme (tokom spavanja). haha, i mnogo je jak osecaj...

@time- gledaj samo da ne bude na neki post leba ti, ne volim posne kolace ;D
[ time @ 21.11.2006. 13:23 ] @
eh necete mi verovati.bas sam sinoc zaspao na desnoj ruci.u sred nocu sam se probudio i skontao da nesto nije dobro.izdigao sam telo od duseka i skontao da mi je ruka ostala dole :)
nekako sam se okrenuo na drugu stranu i sve je proradilo:) mnogo je jak osecaj u toku noci kad se probudis i nemas pojma gde si a vidis da ruku ne mozes da pomeras.loodilo.

@Nenad Vranjanac bice za svakog po nesto :)
[ su27killeryu @ 21.11.2006. 13:45 ] @
hehehehe to u snu se meni desavalo kad sam bio klinac poslije valjda instinktivno stavis ruke u dobar polozaj :)
[ ton_majstor @ 21.11.2006. 18:19 ] @
Ja kažem lepo, sindrom "alkoholičarsko rame". Nego te sramota da priznaš.

Nema od umiranja ništa, idu Slave i praznici, mora svi da krkamo, planirajte tamo iza Sv.Save... kad nastane zatišje!

Pozdrav!
[ Milos niks @ 21.11.2006. 18:20 ] @
nego @time sta bi sa onime sto si napisao , bleda i hladna ruka ?

Jos par stvari , imas li svrab :) ?
da li imas isti osecaj na stoplaima kao i u saci ?
da li fizicki aktivan ( gojazan , neuhranjen ) ?
Jesi li na nekim lekovima ?
Pritisak , srce ?

I na kraju , probaj Yohambin :) .. bez zezanja , jedno nedelju dana tj. ako nemas problema sa srcem, pritiskom i nepijes neke druge lekove a ako imas devojku i njoj ce biti zanimljivo :).....
[ Go(R)@N @ 21.11.2006. 22:25 ] @
Previse strejfujes u levo dok igras igrice ;D
[ bakara @ 21.11.2006. 22:36 ] @
Kad vec lecite coveku ruku...

Mene boli noga (desni taban) sta mi je?
[ neca @ 22.11.2006. 00:23 ] @
ja imam pivski stomak..sta da radim? (prvi korak sam preduzeo, presao sam na zestinu, mislim da je to u redu)
[ ton_majstor @ 22.11.2006. 12:47 ] @
Jabukovo sirće, skida pritisak i kilažu. Za 10 dana sam ubio skoro 4 kile.

Pije se 3x dnevno po supena kašika u čaši vode.

Nije za one sa niskim pritiskom. Plus, ne sme pivom da se zaliva.

Bakara, odozgo ili odozdo te boli?

Pozdrav!
[ Admin33 @ 22.11.2006. 13:00 ] @
Citat:
hteo sam samo da cujem da li je neko imao slicnih problema

Kad neki put dunem sav utrnem. Drzao ruku na glavu ili na monitor isto me overava.
[ Zoran Rodic @ 22.11.2006. 13:07 ] @
www.eliteM.A.S.H.org

[ a1200 @ 22.11.2006. 13:24 ] @
Citat:
Kad neki put dunem sav utrnem. Drzao ruku na glavu ili na monitor isto me overava.

LOL
[ bakara @ 22.11.2006. 15:02 ] @
Citat:
ton_majstor:

Bakara, odozgo ili odozdo te boli?

Boli me odozdo kad gazim (samo levi)...ne mogu normalno da idem, jel ima neki narodni lek za to?
Nikad me u zivotu nije boleo taban, i ne znam kako bi to mogao da lecim, a boli me vec 20 dana...
Nisam uvrnuo nogu, niti bilo sta slicno...
[ Nibble @ 22.11.2006. 17:06 ] @
Morat ces je amputirati ili ces umrijeti , posto sam ja imao druga kojeg je bolio desni taban takodje i doktori su mu rekli da ce mu morati amputirati desno stopalo.On to naravno nije prihvatio i umro je za mjesec dana.Zato pazi se !
[ Leftfield @ 22.11.2006. 17:24 ] @
Citat:
Morat ces je amputirati ili ces umrijeti , posto sam ja imao druga kojeg je bolio desni taban takodje i doktori su mu rekli da ce mu morati amputirati desno stopalo.On to naravno nije prihvatio i umro je za mjesec dana.Zato pazi se !

Ne rece sta bi sa nogom?
[ braker @ 22.11.2006. 17:32 ] @
@Admin33
Znachi,ochi mi na suze od smeha frcaju.:-)
[ Fuzz @ 22.11.2006. 22:08 ] @
A jel` te boli kao da osecas tetivu koja se pruza citavom duzinom stopala ili...?
I kako bi ocenio svoju elasticnost od 1-10?
Nije da ja mogu da ponudim strucno misljenje, nego me samo zanima.
[ bakara @ 22.11.2006. 22:44 ] @
A jel` te boli kao da osecas tetivu koja se pruza citavom duzinom stopala ili...?
Pa ne znam kako bih opisao boli me spolnji deo stopala, pocev ispod pete...to je neki tup bol, slican onom osecaju kad su vam tabani premoreni od stajanja...
Najvise me boli ujutru kad ustanem, ne mogu da se oslonim na tu nogu, pa copam...sto mi je smesno za mojih 30 i kusur godina, pa nemam valjda neku reumu...mada bol zna i da se umiri...

I kako bi ocenio svoju elasticnost od 1-10?
Pa ne znam kako se to bas ocenjuje, recimo da mogu da uradim spagu, i da dignem nogu iznad glave kad hocu, bez nekog naprezanja, a inace imam 100kg...

[ Fuzz @ 22.11.2006. 22:50 ] @
Ju, brate, pa ti si nindza :)

Ne znam. Ja bih pokusao da promenim obucu, eventualno pokusam sa nekim uloscima i posetim dobrog sportskog lekara.
Ma lazem, mrzilo bi me da se cimam.
[ bakara @ 22.11.2006. 23:34 ] @
Ma znam da ovo sve zvuci smesno...al` reko` da napisem mozda neko kaze nesto korisno...
[ mulaz @ 23.11.2006. 00:51 ] @
Citat:
eh necete mi verovati.bas sam sinoc zaspao na desnoj ruci.u sred nocu sam se probudio i skontao da nesto nije dobro.izdigao sam telo od duseka i skontao da mi je ruka ostala dole :)
nekako sam se okrenuo na drugu stranu i sve je proradilo:) mnogo je jak osecaj u toku noci kad se probudis i nemas pojma gde si a vidis da ruku ne mozes da pomeras.loodilo.

to se meni pre par dana dogodilo.. nekako sam legao na ruku.. pa stvarno, kad sam se pobudio, nema nikakvog osecaja u njoj... hvalabogu je posle minut dva bilo sve uredu, ali da se u tri ujutru probudis bez osecanja u ruci je vec malo izvan moje ideje mirnog sna
[ ton_majstor @ 23.11.2006. 08:52 ] @
Bakara, lepo ti kaže fuzz... možda je obuća? Ne kaže džabe naš narod:"Ženo, volim te k'o stare cipele!" Kapiram da si iz patika prešao u nešto zimsko... možda je to?

Ali, ako te bole i tetive ispod tj. unutar tabana onda si postao pretežak za svoje svodove stopala. Spuštaju se, rastežu tetive i boli.

Pozdrav!

P.S. Odsada tarifa: 1 pivo po 1 medicinskom savetu! Nema ništa džaba!

[ bakara @ 23.11.2006. 09:44 ] @
Hmm...pa mozda je do patika, pre par nedelja sam kupio nove...Moracu da ih promenim.
Nego ja racun`o na tebe da ces da me posavetujes da drzim noge u lavoru, ii bar tako nesto...a ti nista?
[ Fuzz @ 23.11.2006. 10:00 ] @
To se podrazumeva. Znaci noge u lavor, zena da ih konstantno masira i nista ne raditi barem 6 godina...
[ Horvat I @ 23.11.2006. 10:26 ] @
Citat:
ton_majstor
pivo :)

Ti bi pivo? Pivaj onda da se i mi veselimo! :)
Ja imam problema sa perifernim krvotokom (nasledno) Trnjenje ruku,nogu... u zadnje vreme noge mi se nadule (od vode).
Doktorka mi dala lek za izbacivanje vode,posle koga sam se užasno osećao,i prestao koristiti.
Bio sam kod alternativne doktorice (zbog njenog komjutera) koja je inače dečiji ortoped,mikrohirurg i aku*(onaj što pravi ježa od tebe).Rekla mi je da jedem crnog grožđa sa sve ljuskom i da što više semenki nagrizem (sažvakati je odvratno).
Od ta doba nemam vodu a i netrnem.
PS Francuzi su primetili da stanovništvo vinogradarskh krajeva nema problema sa pumpom i krvotokom!
[ Milos niks @ 23.11.2006. 12:23 ] @
To za tamno vino je tacno ali... ispade da trebas da pijes nekih 6dl dnevno :) pa postanes alkoholicar :) . Sto nisu preporucili 2 litre soka od grozdja , isto samo bez PR-a za vino i alkohol .

[ _djevojka_ @ 23.11.2006. 14:43 ] @
Pa dobro @time, kad tako moram da se izrazim, da li si ti sav sa sobom? Sjedis kod kuce i gledas travu kako raste, i pises poruke u stilu - ziv si, ne das se, posmatras ruku (sta se desava). Koja je sljedeca poruka? Prsti mi plave, jedan je ljubicast, ali nema veze, stilski kooridinisano. Zar je toliko tesko mrdnuti goozom i traziti strucno misljenje za sopstvenu ruku??? Simptomi (ruka) zvuce kao carpal tunnel syndrome, dok drugi simptomi (sjedenje i cekanje kod kuce) zvuce kao da si lijen da se pobrines o sopstvenom zdravlju.
[ Miroslav Jeftić @ 23.11.2006. 15:09 ] @
Moraš li biti baš u svakoj čorbi mirođija? Predlažem da te postave za anđela-čuvara MadZone-a.
[ braker @ 23.11.2006. 15:14 ] @
Pa dobro@_djevojka_,kad moram tako da se izrazim,da li si ti sva sa sobom?.Sjedis kod kuce i gledas travu kako raste, i pises poruke u stilu-da li si ti normalan,da li ti je ikada palo na pamet,imash li ti pametnija posla(shta se deshava).Koja je sledeca poruka?Svi ste vi nesposobnjakovici,imbecili,ali nema veze,stilski koordinisano.Zar je toliko tesko mrdnuti goozom i traziti strucno misljenje za sopstvenu psihu???Simptomi(dzangrizavost) zvuche kao mental disorder,dok drugi simptomi (sjedenje i pisanje kod kuce) zvuce kao da si lijen-a da se pobrines o sopstvenom zdravlju.
[ _djevojka_ @ 23.11.2006. 15:42 ] @
@Bryan Fury, @braker,
Nemam neko posebno interesovanje da citam price o amputaciji prstiju i sl. glupostima, a da zvacem pricu moglo bi biti ovo, moglo bi biti ono - to pogotovo. Da je lijen da se odvuce do nekog strucnijeg lica (sem novootvorene virtuelne ordinacije na MZ) koji mozda moze da mu pruzi konkretnu pomoc - to stoji; a to sto niko drugi nece da mu kaze kako tako stoje stvari - naci ce se neko da ga tapse po ledjima sto sjedi, trpi i da zajedno gledaju kako ruka otice, trne, mijenja boju. UzhiFancija. Je l' nehumano sto sam ovo direktno napisala, ili je nehumano da sjedi kod kuce i gleda kako mu se redaju zdravstveni problemi?

[ bakara @ 23.11.2006. 16:04 ] @
@_djevojka_
A da li ti nekada padne na pamet da se ponekad neko samo zeza...?

@Bryan Fury i @braker su skocili na tebe, jer vec znaju ton i smisao tvojih postova tj. samo kritikujes i grdis!
[ Miroslav Jeftić @ 23.11.2006. 16:23 ] @
Citat:
_djevojka_: Je l' nehumano sto sam ovo direktno napisala, ili je nehumano da sjedi kod kuce i gleda kako mu se redaju zdravstveni problemi?

Napisala si u svom tipično prijatno-ljubaznom tonu. Izgleda da ovde niko ništa ne zna dok im ti ne otvoriš oči. Sreća pa si uvek pri ruci.

P.S.
Pominjanje ruke nije u direktnoj vezi sa ovom temom.
[ _djevojka_ @ 23.11.2006. 16:25 ] @
@bakara,
Ako @time zeza, neka zeza, bar ce imati oko cega da se smije. :) Meni ne smeta. Bolje to nego da zezne svoju ruku.
Btw, kako tvoja noga?

@Bryan Fury,
Jest', velika steta sto ne pakujem sve u zadovoljavajucu ambalazu.
[ _djevojka_ @ 22.12.2006. 09:58 ] @
@time,
Citat:
znaci situacija je sledeca.utrnula mi je leva ruka ali ne skroz.najvise osecam da mi je utrnuo mali i domali prst pa sve do lakta donjom stranom.osecam i u ostatku sake ali ne tako intezivno ustvari u ostatku sake osecam da nemam bas ful kontrolu i snage dok "bockanja" nema.ovo traje vec nekih 7 dana.i ranije mi se to desavalo ali prodje.sta li moze biti problem?

I sta se na kraju desilo? Da li si nesto konkretno uradio povodom tog problema ili je proslo, pa cekas kad ce ponovo?
[ nesa detektor @ 10.12.2012. 18:46 ] @
Pozdrav ! imam potpuno isti problem sa levom rukom mali prst utrnuo domali delimicno i nemam potpunu kontrolu odnosno snagu te leve ruke utrnulost se protese delimicno do lakta znaci istovetan problem koji mi se javio pre nekih par dana posetio sam kardiologa i sa njegove strane mi je receno da je sve ok savetovao mi je da pijem bevipleks i da obratim paznju na to kako nocu spavam , interesuje me kako i sta se desilo sa clanom ovog foruma koji je imao istovetan problem ????
[ Lavlja_Jazbina @ 10.12.2012. 19:04 ] @
Nisam citao temu,ali mislim da imas problema sa kicmom koje ima veze sa ramenom.Ta utrnulost moze da
se prostire i do noge.Krvni sudovi isto mogu biti problem.Uradi dopler vrata.I,da li spavas bocno(na ramenu oslonac).?
[ boccio @ 10.12.2012. 22:04 ] @
Citat:
nesa detektor:
Pozdrav ! imam potpuno isti problem sa levom rukom mali prst utrnuo domali delimicno i nemam potpunu kontrolu odnosno snagu te leve ruke utrnulost se protese delimicno do lakta znaci istovetan problem koji mi se javio pre nekih par dana posetio sam kardiologa i sa njegove strane mi je receno da je sve ok savetovao mi je da pijem bevipleks i da obratim paznju na to kako nocu spavam , interesuje me kako i sta se desilo sa clanom ovog foruma koji je imao istovetan problem ????

heh, ajd sto si bio kod kadriologa (uplasio si se onog leva ruka ako trne - infarkt :D), al sto te covek nije preusmerio na neurologa ili bar fizijatra, to mi nije jasno... To sa bevipleksom je tako pausalan savet, mislim ko da ti je reko da pijes aspirin...
tako da, mogao bi lepo da posetis pravog lekara, umesto sto ocekujes dijagnozu na forumu :)

p.s. reci posle sta ti je rekao, ja stavljam $20 na carpal tunel.
[ X Files @ 10.12.2012. 22:57 ] @
Imao sam (pretpostavljam) isti problem.

Razlog? Levu podlakticu 15 sati dnevno, jedno četvrt veka držim naslonjenu na ivicu stola, bliže laktu, ukoso, na najpovoljnijem mestu za prekid "signala". Da je od metala, popustila bi. Desna podlaktica mi je nekako u povoljnijem položaju, valjda zbog miša, pa je naslanjam bliže šaci.

Išao sam i kod kardiologa, snimao i dvaput zbog "second oppinion", koknuli mi injekije (da opravdaju cenu pregleda) i na kraju, nema ništa dok sam ne izvučeš zaključke, barem je tako s lekarima u manjem mestu. To je bilo u mom slučaju, a ti svoj analiziraj.
[ Flo33 @ 10.12.2012. 23:32 ] @
Citat:
X Files: Imao sam (pretpostavljam) isti problem.

Razlog? Levu podlakticu 15 sati dnevno, jedno četvrt veka držim naslonjenu na ivicu stola, bliže laktu, ukoso, na najpovoljnijem mestu za prekid "signala". Da je od metala, popustila bi.

Tzv barski lakat :)
[ Aleksandar Đokić @ 11.12.2012. 03:26 ] @
daj reci dal spavas u hladnoj sobi? ako da onda se opusti
[ anon70939 @ 11.12.2012. 06:00 ] @
Citat:
nesa detektor:

Meni se potpuno isto ovo dešavalo od iscrpljenosti.
Radio sam pre 6-7 godina jedno mesec dana neku građevinu. Razvalio sam se od posla. Sa neke drvene fasade strugao farbu sa nekim "grebačem".
Ne bi mi trnula ruka dok god se ne bi ohladili mišići. Dakle već posle 4-5 dana tog rada, otprilike par sati posle posla osetim jaku upalu mišića ali mi ruka nije trnula. Zato u toku noći bukvalno mali i domali prst skroz utrnuli. Čudan osećaj skroz. Utrne slično onako kao kad mi se desi da sedim na stopalu. Kao milijardu iglica da me bocka... Ali čim ustanem, krenem da koristim ruku prođe me to i vrati se samo upala...

Nisam se plašio jer sam znao zbog čega je :)
[ Vasastajić @ 11.12.2012. 07:09 ] @
Citat:
nesa detektor: Pozdrav ! imam potpuno isti problem

Imaš problem, pitao si, smatram se obaveznim da ti prenesem moja skromna saznanja, kao i lična iskustva, na tebi je sve ostalo:
Citat:
Magnezij djeluje kao prirodna barijera kalcijevog kanala i odgovoran je - za opuštanje – nasuprot kalcijevu učinku stezanja. Prema tome, magnezij je iznimno važan za zdravo funkcioniranje našeg parasimpatičkog živčanog sustava. Može biti teško povjerovati, ali naše je tijelo zapravo prije konstruirano za djelovanje u pretežito mirnom, opuštenom parasimpatičkom stanju, nego u stanju u kojem je lupanje srca te prezamorenost stresom i adrenalinom dominantan režim simpatičkog živčanog sustava, što je u današnjici u velikoj mjeri konstanta za mnoge od nas koja crpi velike količine magnezija.

Citat:
Duševni i fizički stres i pripadajuća neprekidna proizvodnja adrenalina brzo iscrpe magnezij pošto adrenalin utječe na srčani ritam, krvni tlak, suženje krvnih žila i mišićnu kontrakciju – funkcije koje zahtijevaju stalne zalihe magnezija za rad bez teškoća. Živčani sustav ovisi o dostatnoj količini magnezija zbog njegovog umirujućeg djelovanja, uključujući miran san. Usput rečeno, hibernirajuće životinje održavaju vrlo visoke zalihe magnezija. Manjak magnezija ubrzat će začarani krug te proširiti učinke kroničnog stresa što dovodi do daljnje anksioznosti, razdražljivosti, umora i nesanice – mnogih simptoma adrenalinske iscrpljenosti – kao i do povišenog krvnog tlaka i srčanih bolova – simptoma srčane bolesti.

Više detalja.
Biodostupnost magnezijum hlorida, i ostalih magnezijumovih spojeva u komercijalnoj ponudi.
Znam za situaciju kada je pacijentu sa sličnim problemima lekar ordinirao Zoloft!?
Što ne znači da lekare treba izbegavati, ali definitivno odgovornost za sopstveno zdravlje moraš preuzeti u svoje ruke, a to podrazumeva neprekidno učenje.
Prouči dobro tekstove i kreni u potragu za svojim zdravljem.
Lično magnezijum hlorid koristim svakodnevno, što oralno, što dermalno, u obliku vodenog rastvora kombinovano sa mega dozama natrijum askorbata(oko 10 grama C vitamina dnevno podeljeno u tri doze) uz to lizin i metionin, evo već više od tri godine posle infarkta i inplantiranih stentova, bez ijednog medikamenta iz oficijelne ponude.
To je jednostavno moj izbor.
I nisam pogrešio.
Svi nalazi uredni.
[ nesa detektor @ 11.12.2012. 19:14 ] @
Hvala svima na odgovoru nisam napomenuo da mi se to desavalo i ranije ali da me to drzalo vrlo kratko tako da nisam ni obracao paznju , ne spavam u hladnoj sobi medjutim vrlo sam malo u pokretu posao koji radim zahteva sedenje levi lakat mi obicno bude na stolu , inace sam psihofizicki preforsirao organizam da me dan pre toga i gusilo i takodjer sam uradio sve analize sto se tice disajnih organa i ekg isto nista nije nadjeno a gusenje sam imao ujutru posle budjenja nisam mogao da udahnem ko da su mi pluca bila slepljena i posle prvog udisaja oslobodila se medutim i ovo mi se desavalo i ranije i nikad mi nista konkretno od strane lekara nije nadjeno , a inace spavam bas nekako na toj levoj ruci kad zaspim , mada skoro dva meseca vrlo lose i inace spavam odnosno budim se konstantno umoran i ledja me vrlo cesto znaju zaboleti sa osecajem napetosti u ledjima kardiolog mi je inace reko da pretpostavlja da je problem u kicmi i da obratim paznju na polozaj pri spavanju !
[ Binary Mind @ 11.12.2012. 19:37 ] @
Ja sam imao isti problem. Trnula mi je podlaktica, mali i domali prst na levoj ruci. Problem je bio mehanicke prirode to jest do polozaja ruku dok sedim za stolom. Obicno se naslanjam na levi lakat i malo mi se ukljestio zivac. Malo sam nosio zavoj i dasku da ne bi savijao ruku u laktu, radio fizikalnu terapiju i vezbao levu ruku kuci. Posle 2-3 nedelje kao da nista nije bilo... Simptomi su totalno nestali.
[ Vasastajić @ 11.12.2012. 21:16 ] @
nesa detektor,
zahtev za učenjem nije imperativnog karaktera, bar ne sa moje strane, a dok sebi nešto tako sam ne postaviš kao prioritet, zahtevaj od lekara da ti uradi analizu stanja minerala u serumu, konkretno magnezijuma i kalcijuma, pa se onda prema nalazima ravnaj.
Magnezijum kontroliše preko tristotine metaboličkih procesa u organizmu, pa ti onda vidi kako će se manifestovati njegov deficit u tome, a da je njegov deficit u namirnicama endemskog karaktera, o tome ne treba posebno pričati.
[ ivana-021 @ 12.12.2012. 07:38 ] @
Meni je pre nekih mesec dana utrnula noga. Spavam ja, zazvoni telefon, naglo se cimnem, odbacim od kreveta i.... Celom duzinom sam se prosula po parketu. Znaci ubila sam se. A nogu kao da nisam imala, opste je nisam osecala minut-dva.
[ bufalo bil @ 14.12.2012. 07:07 ] @
Jeste ludilo kad se probudis u 3 ujutro i ne osecas jednu ruku... Onda ovom drugom rukom izmasiras ili udaras ovu sto je utrnula da se povrati i posle minut je sve ok... A meni se jednom desilo da su mi utrnule OBE! To je tek horor! Probudis se, ne znas gde si i onda skontas da nemas kontrolu nad rukama, a kad se zanjises telom osecas kako sopstvene ruke landaraju oko tebe i udaraju te... a ti nemas trecu ruku da ih izmasiras, razmisljas samo da li ce se ikad povratiti, ili ces ostati bogalj...kad se samo setim toga, brrrrrrrrrrrr..........
Inace to trnjenje mi se cesto desavalo ranije dok sam radio gomilu zgibova i sklekova...
[ lazo2001 @ 24.12.2013. 16:57 ] @
danas u skoli sam udario laktom u stolicu i ceo dan me boli zivac.U trenutku kad sam udario osecao sam vrelinu u ruci (krv kako su mi rekli) i od tad me jako boli imali neko slicnu situaciju i nesto kako da se ublayi bol
[ Lavlja_Jazbina @ 24.12.2013. 18:04 ] @
Tresno si malo vise zilu koja iz sake ide ka laktu.Procice za dan,dva.
[ kompa_kt @ 24.12.2013. 19:34 ] @
Imas sve simptome srcanog udara.
Moj ujak je pre 2 godine imao identican simptom koji je trajao par dana i dobio je srcani udar koji je jedva preziveo.
Idi kod lekara i proveri da li je to u pitanju, jer ako jeste, sada se mozes izleciti bez ikakvih posledica.
Ukoliko ne odes kod lekara, a jeste srcani udar, kazu da je bol neverovatan.
Moze da se meri sa time da si gurnuo ruku u vatru na primer.
[ Lavlja_Jazbina @ 24.12.2013. 19:40 ] @
kompa_kt...Nadam sr da nisi ozbiljan.Nisi ga pitao ni koja strana a vec si mu uvalio srcani udar.
[ kompa_kt @ 24.12.2013. 22:11 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina: kompa_kt...Nadam sr da nisi ozbiljan.Nisi ga pitao ni koja strana a vec si mu uvalio srcani udar.

Za razliku od tebe, ja sam procitao njegov uvodni post.
[ Lavlja_Jazbina @ 24.12.2013. 22:17 ] @
Za razliku od tebe,znam sta je preneti nekoliko t kamenja na placu i utrnulost koja dodje u obe ruke od ramena,
kao i taj udarac koji je opisao.Sta si uvodno procitao to ja ne znam.!
[ 3way @ 24.12.2013. 22:19 ] @
Post od pre skoro 10 godina :)
[ Lavlja_Jazbina @ 24.12.2013. 22:43 ] @
.
[ 3way @ 24.12.2013. 22:44 ] @
Pa da, ali kompa ocigledno misli na prvi post u temi :)
[ Lavlja_Jazbina @ 24.12.2013. 22:45 ] @
.
[ kaćunčica @ 25.12.2013. 03:10 ] @
Ako je mesto udarca i dalje toplo, vrlo je moguće da je nešto napuklo u laktu, naročito ako postoji i otok. Ako je napuklina mala, nosi se longeta. Bolje odmah proveri jer to može da utiče na kasniju pokretljivost zgloba.
[ Ulfsaar @ 25.12.2013. 15:50 ] @
@ Vasastajić
Po kojoj ceni nabavljas magnezijum hlorid?

[Ovu poruku je menjao Ulfsaar dana 25.12.2013. u 17:50 GMT+1]
[ Aleksandar Đokić @ 25.12.2013. 19:57 ] @
"Evo sad ubaci i zeca..." (Ckalja kad objasnjava u sceni "Mosa Pucko")