[ Walker @ 26.11.2006. 20:54 ] @
[ Not now, John! @ 26.11.2006. 21:13 ] @
Ova pasmina mi veoma liči na "bernskog planinskog psa". Boje su iste, kao i izgled, samo što je bernski planinski pas dugodlak. Moj rođak ima "bernskog planinskog psa" i ja nisam vidio psa koji je više od njega raspoložen za igru.
[ EagleOne @ 26.11.2006. 21:23 ] @
Moj deda stric ga ima. Pas je sjajan uvek dobro raspolozen, i spreman na druzenje i igru, deluje blentavo ali nije glup, cak bih rekao da je prilicno lukav i uvek gleda svoje dupe :). Ali moram da napomenem gde taj pas zivi, sto verovatno ima veze i sa njegovim stanjem. Zivi tamo gde i treba :), na planini, potpuno je slobodan i nikada nije vezivan, sem dnevnih ovcarskih duznosti (koje mu generalno lose idu, pogotovo onaj deo kad bi trebao da uplasi vuka :)), stalno je na slobodi i prati vlasnika kome je vrlo odan.
Apostorfiram slobodu jer sestra ovog psa zivi kod rodjake u dvoristu uglavnom u boxu i totalno su razliciti psi. Ona je nervozna i zna da bude agresivna, naravno ne prema clanovima porodice koji su joj vlasnici, i fizicki losije izgleda. Njegov brat zivi u Beogradu u stanu, skoro sam ga video, samo cu reci, da taj pas NIJE ZA STAN ! Iako onog prvog posteno receno, jako slabo hrane, i to uglavnom ostacima ljudske hrane, a brata i sestru mu hrane i paze na najbolji nacin, onaj sa slobode izgleda 100x bolje i zdravije od njih. Pored toga nikada se nije razboleo, za razliku od druga dva. A tek ovaj sto zivi u stanu deluje bas bas tuzno.
edit: ok nisam znao da se svjacarski i bernski razlikuju, ovaj o kome sam pisao je onda bernski jer je dugodlak.
[ Walker @ 28.11.2006. 17:59 ] @
A jel zna neko gde moze da se nadje ova pasmina u Srbiji,koliko kosta itd..?
[ su27killeryu @ 28.11.2006. 18:50 ] @
Pa uglavnom se svi robovi tuzno osjecaju.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.