[ Deda_Mraz @ 02.12.2006. 17:56 ] @

Ali ova babu sa cegerom što se gura sa ovim narodom strašno, ma to nije narod to je stoka koju treba poslati na njivu i ašov u ruke, svaki dan 12 sati da kopa.
Moji svaki dan kupuju politiku, ali ovo kada sam video, momentalno sam pocepao stranu i bacio politiku...

I dalje ne mogu da verujem kakva smo mi stoka od naroda...

Samo se bojim šta će biti 15-16 decembra u Zemunu kod mene kada se otvara Tempo na 18.000 m2... bože me sačuvaj

P.S. Setite se otvaranja novog merkatora na N.BGD kada su ljudi bacali pogaču po ulici ne bili našli neki zlatnik koji je bio stavljen u nju, tuga, jad i sramota.
[ Acika @ 02.12.2006. 18:11 ] @
Covece ovo je stvarno strasno!!!

Jel postojao neki valjan razlog zbog cega je do ovoga doslo, mislim pre svega na neku nagradnu igru i sl.??/

Inace ovih dana i u Nisu ce da se otvori TEMPO, pa cemo da vidimo kako ce biti!

Poz
[ Deda_Mraz @ 02.12.2006. 18:16 ] @
Naravno da je postojao, brašno, ulje i voda jeftinije za 5 dinara...mislim ako ti je to razlog da se ljudi povredjuju i ovako maltene tuku, onda stvarno...
[ Slobodan Miskovic @ 02.12.2006. 18:17 ] @
Razlog je sto je bilo dvadesetak prozivoda po cenama nizim i vise od 50%
Recimo Sony trinitron 54cm flat 9.990.00 dinara, ulje 1l oko 20 dinara...

I da, nije jeftinije bilo za 5 dinara, recimo secer je bio 33 dinara kilogram a regularna cena je preko 60 dinara isto vazi i za ostale namernice i tehnicku robu koja je bila na snizenju.
[ Deda_Mraz @ 02.12.2006. 18:22 ] @
Dobro i opet jel to razlog da se narod ovako seljači?
Mislim bilo je tu sigurno i normalnih ljudi, koji su eto sa ženom i decom došli na otvaranje da kupe poneku stvarčicu i to je to, i treba neko da se povredi zbog neke lude babe ili nekog napaljenog seljaka koji nema TV pa našao sada u TEMPU da kupuje po sniženoj ceni... bzv stvarno.

Mislim i ja bih voleo da odem na otvaranje nekog hipermaketa, ali pošto sam (nažalost) bio na otvaranju Merkatora, bilo me je posle sramota da kažem nekome da se vraćam odatle, pošto se na svim vestima prikazivalo to kako narod gazi i baca hleb, a vamo se tuče za taj isti po sniženoj ceni.
[ RonJ @ 02.12.2006. 18:50 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic: Razlog je sto je bilo dvadesetak prozivoda po cenama nizim i vise od 50%
Recimo Sony trinitron 54cm flat 9.990.00 dinara, ulje 1l oko 20 dinara...

I da, nije jeftinije bilo za 5 dinara, recimo secer je bio 33 dinara kilogram a regularna cena je preko 60 dinara isto vazi i za ostale namernice i tehnicku robu koja je bila na snizenju.

Pa kao da ce da kupe dozivotne zalihe secera i ulja.Ova baba sa slike je mogla da dobije polomljene ruke i noge za 2-3 kile secera po snizenoj ceni.
[ Ivan Dimkovic @ 02.12.2006. 18:58 ] @
Koliko se secam, kada je MediaMarkt otvarao prvu radnju u Poljskoj, rezultat je bila potpuno demolirana prodavnica prvog dana :)

Evo i fotki:

http://www.unf-unf.de/show.php?did=532

:-)
[ ZaMpA @ 02.12.2006. 19:11 ] @
Cuo sam da je bila guzva ali ovo je lol vole ljudi da se guraju za 'leba i ulja... LOL!!!
[ NS85m @ 02.12.2006. 19:39 ] @
U redu se čekalo 3-4 sata. Hitna pomoć je non-stop dežurala i nekoliko puta morala da interveniše. Za obezbeđenje na ulazu bili su zaduženi momci sa policijske akademije iz Beograda. Ne znam kako su se ponašali na početku, ali oko pola 5 su bili krajnje nekulturni. Podsećali su me na neko obezbeđenje neke folkoteke. U samom objektu nije bilo gužve. Valjda im je više odgovarala varijanta sa slike iz prve poruke, nego situacija sa onog linka sa slikama iz Poljske.
[ sharpshooter @ 02.12.2006. 19:56 ] @
Nego, pošto odavno nisam bio u Srbiji, Tempo je šta? Supermarket?
[ Deda_Mraz @ 02.12.2006. 20:30 ] @
Hrvatski supermarket....
[ Vrhovna_Truba @ 02.12.2006. 20:34 ] @
Heheheh, zipa bakutu! :) Kakva smejurija!
[ S_Kid @ 02.12.2006. 20:53 ] @
Tempo je srpski, Idea je hrvatska. Tempo koliko ja znam drži Mišković.

Prošle godine na otvaranju Ikea robne kuće je čak neko poginuo ako se dobro sećam, davali su neki nameštaj tipa 90% jeftinije tog dana. Ako neko ima link nek okači, neka skandinavska zemlja je bila u pitanju, možda čak i sama Švedska.
[ Darko Prelic @ 02.12.2006. 21:24 ] @

Ovaj ćelavi stvarno nije realan hahahah ima čak i gomilu prstiju na jednoj ruci da što bolje hvata hahah
[ Alter Ego @ 02.12.2006. 21:36 ] @
Videli ste slike. Sad zamislite ove ljude da im život zavisi od ulaska/kupovine

Citat:
NS85m: Za obezbeđenje na ulazu bili su zaduženi momci sa policijske akademije iz Beograda. Ne znam kako su se ponašali na početku, ali oko pola 5 su bili krajnje nekulturni. Podsećali su me na neko obezbeđenje neke folkoteke.

Pa kakvi treba da budu sa ovom... ruljom!? Mada, to ih čeka tokom dobrog dela karijere, samo to valjda ne znaju pa su nadrkani
[ Java Beograd @ 02.12.2006. 21:40 ] @
Pazi, firme, vlasnici supermaketa namerno 'vako naprave njesra. Izreklamiraju se, spuste neke cene SAMO PRVOG DANA, a narod k'o narod požuri ne bi li neku kintu prištedeo. Posle bude sve po starom, sa normalnih, lopovskih 50% marže.
Primer je i IDEA u Nbg. Prvog dana bilo jednako LUDILO i neopisiva gužva. Narednih nedelja bila takođe poprilična gužva, dok je danas, oko mesec dana kasnije - sve cool i opušteno.

Svakog čuda za tri dana. Ja se naravno radujem svakom novom hipermarketu. Što ih je više - to je veća konkurencija, pa neka se više lomataju da udovolje nama kupcima.
[ Mitrović Srđan @ 02.12.2006. 21:45 ] @
Ako ako nek se poubijaju.
[ a1200 @ 02.12.2006. 21:45 ] @
Ahhhh... pa mi ispadosmo jos i "dobri"...
Leba i igara
stoka... no comment
[ Deda_Mraz @ 02.12.2006. 21:56 ] @
Citat:
S_Kid: Tempo je srpski, Idea je hrvatska.

Da tako je pomešao sam...
[ ton_majstor @ 02.12.2006. 22:02 ] @
Citat:
Moji svaki dan kupuju politiku, ali ovo kada sam video, momentalno sam pocepao stranu i bacio politiku...

A šta ti je "Politika" kriva, molim te?

Inače, očigledno nismo stajali u toj gužvi, te možemo da se radujemo da nismo kreteni, kao oni.

"Kad je džabe, i Bogu je drago!"

Pozdrav!
[ Deda_Mraz @ 02.12.2006. 22:04 ] @
Nažalost, jadna ona nije ništa, ali euforija zbog slike je delovala brže od pameti
[ bakara @ 02.12.2006. 22:38 ] @
Mozda nije bas mesto, ali moram da napisem...
MRZIM hiper markete!!!

Naravno ovde ne mislim na sve, ali IDEA, merkator i tempo, za ime boga za sta tamo ljudi u opste idu, u ova prva 2 cak nista nije ni jeftinije...
A nervira me sto idea i merc. toliko guraju slovenacku i hr robu da to nije normalno, na svim rafovima se vide neki njihovi proizvodi, a ako `oces bas srpsko e to ces malo da potrazis i po pravilu je zavuceno...
U idei stavili kupus jedan dinar, valjda misle da smo gladni sta li? Ljudi se glupirali, gadjali, kupovali za 100din 100kg kupusa...
Nerviraju me i ljudi koji kupuju tamo, dodje pa kupi slo krompir ili trazi njihove kobasice ili neki hr keks, pa onda sa uzivanjem kupuju neka gotova jela ili salate misleci da valjda direktno iz slo i hr dolaze....

Pa onda prelaze na suhomesnato i cekaju pola sata u redu da bi kupili 100g (domace) salame, jer su videli slo vrat i sunka nisu vise jeftini k`o nekad...
A posle toga jos 20min cekanja na kasi, zbog toga sto kasirke jos uvek ne znaju da barataju sa karticama....

I zbog svega ovoga da cekam i da se guram, i jos da platim skuplje...

Ma bezi bre!

PS:@ton majstore, ako post nije po pravilima ti ga menjaj, ja da se ispraznim moram...
[ Vole Domu @ 02.12.2006. 22:54 ] @
euforija se odnosi na pozitivna osecnja, tipa prekomerna sreca...
ako ne gresim
[ CtrlAltDel @ 02.12.2006. 23:47 ] @
e za nas srbe je batina...

mislim da ovo moze da se podvede pod "narusavanje javnog reda i mira" pa pljus kazna svakom pa ces da vidis kako cemo da se naucimo na red...

i da...

nije evropa kulturna nego je dresirana
[ Nabukodonosor @ 02.12.2006. 23:58 ] @
Divljac....pa sta bi bilo da Carrefour otvara market?! Verovatno bi mrtvih bilo.
[ Deda_Mraz @ 03.12.2006. 00:18 ] @
Nedaj bože da otvore isti onakav kao u predgradju Soluna.... :(
[ dalibord5 @ 03.12.2006. 00:43 ] @
Sve je to marketing i reakcija kupaca je bila ocekivana i mozda,izforsirana.
Mene to ne dotice,a ne znam zasto bi oko toga bilo ko brinuo...
Beograd ima skoro 2 miliona stanovnika.
Skupila se masa i pravi haos na otvaranju...pa sta!
Niti ima mesta komentarima o tome kakvca smo stoka...
Ja nisam stoka.
Nije ni vecina na ovom forumu.
Malo ko bi i isao na otvaranje bilo kog hipermarketa.
Neki bi i isli.
Ovo vise nikoga ne treba da iznenadjuje,niti se moze smatrati specificnoscu naseg mentaliteta.
Pre ce biti odraz trenutka.
Sa svakim sledecim otvaranjem i postepenim povecanjem standarda,nestace i ovakve teme...
[ koleNS @ 03.12.2006. 02:06 ] @
Bio sam tamo sluzbeno (ne kao kupac), i bilo je strasno. Gladne bas nisam video, ali one koji ce kupljenu robu vec sutra valjati na pijaci jesam.
p.s.
Obezbedjenje je vrsila privatna firma za FTO iz Beograda.
[ djalminha @ 03.12.2006. 04:40 ] @
Milsim da je ovo strasno ali isto tako mislim da ne treba odmah trcati sa izjavama "Bas smo mi Srbi stoka" i sl. Ovakve stvari se desavaju i u svetu. Npr ovde (u Americi) ljudi kampuju celu noc ispred BestBuy-a ili Walmarta za Bozic i Thanksgiving....a gledao sam skoro neke snimke iz Australije gde je na otvaranju neke prodavnice bilo polomljenih noga i noseva....
[ Bhamby @ 03.12.2006. 05:01 ] @
Stoka je svuda ... stoka.
[ _djevojka_ @ 03.12.2006. 08:15 ] @
@Deda,
Bakica koja se gura sa cegerom – gura se zbog tog secera od 33 dinara (koliko li je?); penzija malecka i pazi na svaki dinar. Cudno da ti ne smeta sto ju je neko gurnuo na asfalt.
[ Deda_Mraz @ 03.12.2006. 09:44 ] @
Znaš koliko me nešto zabole za tu babetinu odrvatnu, koja se isto tako nevino bije za mesto u GSP-u ! Znači odvratni su svi redom!
[ _djevojka_ @ 03.12.2006. 10:46 ] @
Citat:
Deda_Mraz: Znaš koliko me nešto zabole za tu babetinu odrvatnu, koja se isto tako nevino bije za mesto u GSP-u ! Znači odvratni su svi redom!

Iskreno se nadam da ovakve bljuvotine ne pricas pred svojom bakom ili dedom, gdje god bili. Kao sto je tebi tesko nositi kosti sa 20 godina (a jos sjedis), sta mislis kako je to nositi kosti sa 70 i stajati? Ovo pitanje bi imalo smisla da si do sada nasao nacin da se stavis u neciju drugu poziciju/cipele.

Btw, koja birana rijec - biju se za mjesto. Sta ces kad se nadju zdravi, jaki, razvijeni, visoki momci kojim je dovoljno da gurnu nekog dedu malim prstom, pa da se ta osoba razbije kao porcelanska lutka. Slomljen kuk -> bolnica -> osoba nece moci prezivjeti operaciju -> muci se koji mjesec i ode na onaj svijet. I svi ti zdravi, jaki, razvijeni, visoki momci na kraju dana budu...junaci. @Deda, nick ti ne prilici, jer kazes da su ti stariji ljudi odvratni svi redom; pa bi to znacilo da se sam sebi gadis.

OK - ne vidis da je razumno kad se ljudi coporativno sastanu pred otvaranje nekog novog UltraMegaHipGigaHiper-marketa, ali dok je nekom to ubijanje vremena (sta ima novo), nekom je to potreba (od prosjecne penzije se ionako ne moze normalno zivjeti u Srbiji).
[ Nemanja Avramović @ 03.12.2006. 10:59 ] @
Lol! StokobranTM
[ dalibord5 @ 03.12.2006. 11:03 ] @
Slike me neodoljivo podsecaju na scene iz Alan Forda!
[ a1200 @ 03.12.2006. 11:03 ] @
Ima ona "narodna":

Kad je besplatno, i sirce je slatko

Nije bitno, dal' je niza cena, i koliko... bitno je da se nesto uchari... ljudi su bre srecni, mogu posle da se hvale - komsija, a ja nash'o za 33 din!... jes' da su mi unistili cipele, iskidali kaput, iskrivili kichmu... al' JA sam nash'o!!!... svetao momenat u istoriji njegove porodice, nesto je u zivotu ipak postignuto, pa makar to bilo 1 pakovanje secera ili ulja...
[ deki77 @ 03.12.2006. 11:32 ] @
A stvarno Idea na nBGD-u i kupus po dinar...jbt koja stoka....
A Tv-i za 7999.0 din....
Video sam jednu gospođu koja čuva 5 komada dok ostali obleću oko nje traže bar jedan jer je sve prodato....krv i znoj...
[ Deda_Mraz @ 03.12.2006. 11:50 ] @
Citat:
_djevojka_: Iskreno se nadam da ovakve bljuvotine ne pricas pred svojom bakom ili dedom, gdje god bili. Kao sto je tebi tesko nositi kosti sa 20 godina (a jos sjedis), sta mislis kako je to nositi kosti sa 70 i stajati? Ovo pitanje bi imalo smisla da si do sada nasao nacin da se stavis u neciju drugu poziciju/cipele.

Btw, koja birana rijec - biju se za mjesto. Sta ces kad se nadju zdravi, jaki, razvijeni, visoki momci kojim je dovoljno da gurnu nekog dedu malim prstom, pa da se ta osoba razbije kao porcelanska lutka. Slomljen kuk -> bolnica -> osoba nece moci prezivjeti operaciju -> muci se koji mjesec i ode na onaj svijet. I svi ti zdravi, jaki, razvijeni, visoki momci na kraju dana budu...junaci. @Deda, nick ti ne prilici, jer kazes da su ti stariji ljudi odvratni svi redom; pa bi to znacilo da se sam sebi gadis.

OK - ne vidis da je razumno kad se ljudi coporativno sastanu pred otvaranje nekog novog UltraMegaHipGigaHiper-marketa, ali dok je nekom to ubijanje vremena (sta ima novo), nekom je to potreba (od prosjecne penzije se ionako ne moze normalno zivjeti u Srbiji).

Zašto li imam utisak da je ovu postavio neko od moderatora da dolazi na forum? :)

Daj brišite ovaj flame!
[ Deda_Mraz @ 03.12.2006. 11:55 ] @
Citat:
a1200: Nije bitno, dal' je niza cena, i koliko... bitno je da se nesto uchari... ljudi su bre srecni, mogu posle da se hvale - komsija, a ja nash'o za 33 din!... jes' da su mi unistili cipele, iskidali kaput, iskrivili kichmu... al' JA sam nash'o!!!... svetao momenat u istoriji njegove porodice, nesto je u zivotu ipak postignuto, pa makar to bilo 1 pakovanje secera ili ulja...

Pa da isti onaj fazon, na otvaranju merkatora...tukli se napolju za zlatnik i bacali hleb po ulici a isti taj hleb kupovali po nekoj smešnoj ceni od 5-10 dinara isto bila neka akcija i za hleb, čemu onda sve to?
Problem je u ljudima, što ne mogu da cene ono što se daje besplatno i po mogućnosti uzeo bih i 5.000 primeraka novina besplatnih...nema veze besplatno je.

A da kažu da je nemaština i beda nije... posla koliko hoćeš, puni ih oglasi, a to što neće niko da radi za 200€ i da nosa nešto ceo dan nego da piskara u kancelariji i ima platu 500-1.000€ a pritom ima završenu trogodišnju frizersku školu, to je već neka druga stvar koju nećemo ovom prilikom raspravljati!
[ _djevojka_ @ 03.12.2006. 12:07 ] @
Ma vrijeme za brisanje je cim se nadje neko ko ne razmislja kao osoba do njega.

Ne vidim nista normalno u tome da ti kao zdrava, jaka osoba ponosno izjavljujes da si se nasao u coporu starijih ljudi koje ne podnosis jer su jednostavno...stariji od tebe (ima i takvih, zamisli) i da si se prvi dokopao mjesta u nekom autobusu GSP-a, pogotovo jer je bila guzva. Stavise, prestigao si sve bakice i dekice...prvi si stigao do zeljenog mjesta, da bi sljedecih dvadesetak, tridesetak minuta uzivao u svom putovanju kroz urbanu sredinu, dok bakicama i dekama krckaju kosti pri svakom prelasku preko nove rupe na putu.

Mlada nado nasih pasnjaka, svaka cast na podvigu. Cisto covjek da se upita kome ovdje treba taj famozni 'stokobran'.

[ Bojan Basic @ 03.12.2006. 12:23 ] @
Jednom prilikom sam zamrzeo sve babe u autobusu, i još uvek ne mogu da se otrgnem tom osećaju.

Bilo je negde 18.30, ne sećam se gde sam išao, znam da sam bio strašno umoran i da ceo dan nisam stavio ni zalogaj hleba u usta. Kupim parče pice na ulici, uđem u autobus, ima još ohoho mesta, sednem i navalim na onu picu kao da sto godina nisam jeo. Posle 5-6 minuta autobus kreće, i kroz prozor vidim kako jedna baba lakoatletski trči, maše vozaču kao sumanuta, i ovaj joj otvori vrata. Baba onako napirlitana, našminkana, garantovano nema više od 55 godina, video sam je i kako trči pa se ne uklapa u ovo „krckanje kostiju“, dolazi do mene i bez trunke pardona pita: „Ej, je l’ bi mogô ustati?“! Šta drugo da radim, ustao sam, zamotao ostatak pice i stavio u džep, pa pojeo pola sata kasnije, kad sam izašao.

Što se tiče onog argumenta da nikad nisam bio baba pa ne znam kako je to, stvarno nisam. Međutim, moja baba ima 70 godina, dva puta je lomila koleno i daleko od toga da rado stoji, pa ipak odbija kada joj neko ponudi mesto u autobusu, a ponekad i sama ustane drugim babama, ako joj se učini da im mesto treba više nego njoj. Ukratko, o’ladite s tom pričom kako je babama mesto neophodno, možda ih ima 5 % kojima je stvarno tako a ostale su jednostavno bezobrazne.

[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 03.12.2006. u 13:45 GMT+1]
[ Deda_Mraz @ 03.12.2006. 12:40 ] @
Trebamo da prijavu ovu crnogorku u org. za zaštitu matorih babetina pošto koliko vidim i noge bi im lizala koliko ih voli !
Naravno osvrnimo se na to da ne živi u BGD pa ne zna stanje izmedju nas i inostranstva, te ćemo je samo blago pogledati i nasmejati

[ignore]crnogorku[/ignore]

Bojane šta si očekivao da će babetina da stoji? Bože sačuvaj, vamo trči sa cegerima brže od bilo koga, uleti u bus i krene klasika, jao noge, vene, šećer, kuk, vilica, neko joj ustane ona sedne i kaže: E sad je dobro, vozi se 2 stanice i izadje iz busa... Mrzim ih iz dna duše, foliranti jedni!
[ bakara @ 03.12.2006. 13:02 ] @
Ma nije mozda ona toliko losa, al` sto voli da kontrira...o cemu god da pocnes ona tera kontra
[ Deda_Mraz @ 03.12.2006. 13:11 ] @
Pa sigurno znaš priču o Kalimeru? ;) E baš to...
[ _djevojka_ @ 03.12.2006. 13:18 ] @
@Bojan Basic,
Jedno neprijatno iskustvo ti je dovoljno da kazes da su svi isti kao ta jedna osoba? Da cinjenica sto si bio gladan, strasno umoran, neraspolozen zbog svoje situacije, ne uvelicava dozivljaj i cini ga jos gorim nego sto je bio? Ako te to sto si vidio toliko pogodilo, mogao si 'ladno reci 'ne', niko te nije zaustavljao u tome (koja svrha pitati se 'sta drugo da radim'; najbolje ti znas sta ces uraditi, ko drugi?). Takodje, ako tvoja baka ne zeli da joj neko ustupi mjesto, onda je to njen izbor. Nisu svi isti. Ne kontam sto se mora pitati - to se skace na noge. Prije nekoliko godina, drugarici je pozlilo u prevozu (bus by GSP) i zamolila je nekog da ustane jer se osjecala jako lose. Osoba pedesetih godina, bez problema ustala - ona nekako izasla na stanici, uspjela da stigne kuci i onda su je odveli u hitnu; sto znaci da i to ustajanje zavisi od slucaja do slucaja.

@Deda,
Zelen si, a obicno kreces sa komentarima 'on je ovakav, on je onakav' kad se neko ne slaze sa tobom. Napisi koju postenu prosto prosirenu, sta te kosta? Posto nisi upoznat koliko cesto neko seta ulicama Beograda, nadam se da ces razumjeti da je geografija relativna (i cesto promjenljiva) stvar; a izjave da sam 'crnogorka' zato sto pisem ijekavicom - cisto dobijas poJen sto si prepoznao da npr. ljudi iz Crne Gore cesto govore ijekavicom (sto opet ne znaci da sam iz CG). Hm, da li ces sad da mozgas - gdje to jos ljudi pricaju/pisu ijekavicom (a pricaju ijekavicom i u npr. Beogradu, vjerovao ili ne)? Gledas da skrenes novcic na drugo lice, da ispadne da su te matore babetine (pleonazam, btw) sto ne podnosis - krive sto su zive (nepodobne godine za neke); a ne da uocis svoj stav i ponasanje u citavoj situaciji. Da li da se sad svi blago gledamo i smijemo? Mozda je bolje to, nego da deres Politiku (koju mozda nisu svi procitali, pa ces morati da kupujes drugu, btw), i da vices 'bezumlje' kad vidis one pred HiperMegaGiga-marketima. Bar ces biti raspolozen.
[ Deda_Mraz @ 03.12.2006. 13:30 ] @
E blago tebi sa tvojim životom... tebi pod hitno treba neki dečko!

Enjoy
[ RonJ @ 03.12.2006. 13:31 ] @
Ni ja nesto ne gotivim te matorce sto se laktaju kad treba uci u autobus,umesto da sacekaju da normalno udju pa onda zamole nekog da ustane oni se laktaju kao da im zivot zavisi od toga.Znam da ima dripaca koji nece da ustanu i ustupe mesto ali od celog busa nace se neko kulturan pa ce da ustupi mesto.

@djevojka
Ici u onu guzvu i rizikovati da polomis kuk,ruku,nogu za 30din razlike po meni je stvar nedostatka zdravog razuma a ne male penzije.
[ Fuzz @ 03.12.2006. 13:49 ] @
Znaci pobiti penzionere...da li ste normalni?

Inace, situacija iz Tempa se mogla ocekivati. Cene su abnormalno spustene, a kolicine krajnje ogranicene. Dolazili su STR-ovi, pijacari, lesinari, beda koja i nije imala drugog izbora, kao i ljudi koji su jednostavno hteli da kupe solidan TV za 10 000. Mene je naravno boleo k.... da idem.
Uprava Tempa je ocito lose procenila moguce posledice svoje "akcije" i nije dovoljno obezbedila objekat. Jedan covek je izboden, bilo je vise tuca, a i dvoje dece je gotovo pregazeno. Koji je tek to um da povede decu tamo...
Drugar mi je pricao za lika koji se bukvalno bacio na kutiju sa tv-om dok ga je masa svlacila sa iste...
Sve u svemu, odvratna slika, ali daleko od toga da je iskljucivo karakteristicna za nas.
[ Alter Ego @ 03.12.2006. 14:10 ] @
Čekamo novi reality show gde će da prenose ovakve hepeninge

Apropo "matoraca", šta reći. Postajemo sve starija nacija, a uz to smo društvo koje prezire starije, divna kombinacija. Još jedan u nizu paradoksa kojima Srbija obiluje. Predlažem da otvorite posebnu temu da ova ne bi bila lock-ovana.
[ _djevojka_ @ 03.12.2006. 15:58 ] @
@Deda,
Praznici dolaze, pa s’ tim i lijepe zelje. Sta drugo da ti pozelim, nego da ti se sto prije vrati (tvoja) djevojka sa puta, valjda ces manje da brines o drugima, a vise o sebi.

Citat:
Znaš koliko me nešto zabole...

Nadam se da te (to) nista ne boli, jer neces vjerovati koliko se posljednjih godina povecao broj mladih koji dolaze po fiks (Viagra/Levitra itd.). Svi izgledaju zdravo, normalno, samo... ili se ne bave sportom ili ko zna zbog cega, dolaze po pomagala. Nije da su isli do specijaliste, ne brini se. Evo ti takodje drugi primjer – deda (sedamdesete) sreo bakutu, i ‘ladno dolazi po paket kondoma. OK, pitao je da mu se potvrdi da je isti proizvodjac kao iz 2002. godine (vid, sta ces, a i drugacije pakovanje), ali nema problema sa pomagalima.

@Fuzz,
Steta sto sistem ne funkcionise, pa da drzava udari dobar zakon (i kazne) da su duzni da obezbjede - obezbjedjenje, koje bi pokrilo ovakvo skupljanje.

Mislim da je ekipa iz Ceske napravila odlican dokumentarac o loodnici poput ove. Nekoliko stotina ljudi se iskupilo na jednom mjestu van grada. Isto su nestrpljivo cekali pored ograde, svi zajapureni, pod pritiskom, zeljni da vide kakav je to novi shopping centar. Dosta promocije, naravno - kamere snimaju; radio/novine...kampanja na nivou. Ovi su napravili ogroman paravan - nekoliko desetina metara sirok; visok bar pet/sest, i stavili ga na sred polja. Postavka je izgledala kao prava, i ovi su otkacili dosta price i muzike pred svecano otvaranje. Odjedanput, sklonili su ogradu, i nastala je trka kroz to polje; naravno, i kamermani su trcali. Nije se znalo ko seta, ko trci...svi su ubrzavali...odjedanput, ovi prvi koji su stigli, prisli su, i pogledali iza - nije bilo ama bas NISTA. Neki su bili razocarani, neki su psovali, a neki su poceli da se smiju - kako su svi nasjeli na takvu GLUPOST. I sta ce da rade? Neki su nastavili da stoje, da gledaju reakcije drugih, neki su poceli da setaju nazad - a ovi koji su bili na sred puta - poceli su da brinu, sta se to desilo pa se ovi vracaju?; neki su se samo okretali, ali svejedno nastavili da setaju; neki su pitali - da li je sve ok? Cisto zanimljiv dokumentarac da se vidi sta se desava kad opsta histerija nastupi. Bilo je i tu gurkanja, nije bilo tuce; ali na kraju - najvise smijeha. Svi nasjeli. :)

Koga zanima, nek' pogleda 'The Czech Dream'.
http://www.lff.org.uk/films_details.php?FilmID=432
http://www.economist.com/world...playStory.cfm?story_id=3070274

[Ovu poruku je menjao _djevojka_ dana 03.12.2006. u 17:09 GMT+1]
[ Deda_Mraz @ 03.12.2006. 16:03 ] @
Meni devojka nije na putu, a to što ti nemaš dečka, jbg da si lepša imala bi ga

Citat:
Nadam se da te (to) nista ne boli, jer neces vjerovati koliko se posljednjih godina povecao broj mladih koji dolaze po fiks (Viagra/Levitra itd.)

Jao ćuti znam, isto ima puno _djevojaka_ koje ugradjuju spiralu u tvojim godinama jer imaju problem sa sexualnim životom. Mada bolje da ih ugrade u mozak više će da posluži. Ali dobro šta ćeš teška su vremena za _djevojke_!
[ _djevojka_ @ 03.12.2006. 16:11 ] @
Stvarno @Deda, ako ces da lupas, onda lupi pusteno. :)

Je l' ti znas za sta se 'ugradjuje' spirala?
[ Deda_Mraz @ 03.12.2006. 16:15 ] @
Da lupim "pusteno"? A preformuliši ovaj tvoj gastrab. izraz

Ugradjuje se da bi takve kao ti bile srećne i zadovoljne.... sipaš i ne misliš
[ Nenad Vranjanac @ 03.12.2006. 16:17 ] @
Citat:
Ma nije mozda ona toliko losa, al` sto voli da kontrira...o cemu god da pocnes ona tera kontra

znas kako, da nije bilo skeletona, ne bi bilo ni he-man-a... ;)
[ _djevojka_ @ 03.12.2006. 16:34 ] @
@Deda,
Hvala Bogu za Wiki, hm? :)

Kad smo kod lupanja:
Citat:
Jao ćuti znam, isto ima puno _djevojaka_ koje ugradjuju spiralu u tvojim godinama jer imaju problem sa sexualnim životom.

One koje ugradjuju spiralu nemaju problema sa 'sexualnim životom'. Shtavishe... :)

[ Deda_Mraz @ 03.12.2006. 21:28 ] @
Wiki??? Pod hitno ti je potreban neko

Citat:
_djevojka_: One koje ugradjuju spiralu nemaju problema sa 'sexualnim životom'. Shtavishe...

Misliš? Dobro poverovaćemo ti
[ m4rk0 @ 03.12.2006. 21:35 ] @
Ova slika me podseca na period hiperinflacije kod nas. Mada tad se narod morao tuci oko zejtina, secera i brasna jer ga nije ni bilo. Sada ga ima pa se opet tuku s tom razlikom da sad zele da ga kupe po nizoj ceni bez obzira na moguci rizik teskih telesnih povreda u ljudskom stampedu :>
[ deki77 @ 03.12.2006. 22:06 ] @
_djevojka_@
Jbg ti živiš u Australije(ko što reče jedan glumac)...to kod vas i može da se primenjuje...
LM u Srbije setuacija beše drugačija...
Pre par meseci uđem ja na stanici kod Buvljaka (nBGD).....
kupovao sam neke pirate ..itd. i krenem prema gradu...na stanici samnom uđoše dva Roma sa harmonikama...i jedan sa šeširom koji služi za lovu..da se ubaci.Roka muzika od "Đurđevdana" do novih Gdand-es" pesama ..uzeše koju paru bogami lepu...verovatno narod je plaćao samo da prestanu, pošto je bilo opšte ludilo..i sve je ličilo na "ko to tamo peva"
izađoše oni brzo na sledećoj stanici...
Na toj istoj stanici uđe kontrola i počeše da ribaju sve redom...naletoše na jednog "krupnjikovića" i iskaše i njemu kartu!!!
Međutim, frajer ih "napuši" ladno i pravi se blesav...tražili su mu kartu po 100x verujem ali on se neobazire,već ih ignoriše i izusti u fazonu nek ti kupi keva..jbm ti mtr..itd. poče da se zakuvava.
potom taj isti lik..izađe na stanici pre železničkog mosta i zove kontrolore napolje da se biju..uz bogami pretnje likvidacije i kojekakve psovke da ne interpretiram!!!
Kontrolori nehtedoše da izađu..već sa vrata razmenjuju psovke...trandžo krenu a tip ladno otkovča šlic i pokaza im ćunu!!! svi videše..
Na sledećoj stanici uđe žena sa manjom "krmačom"(torbom)..zatvoriše se vrata,i ženi osta torba napolju..ts. drži je rukama dok torba visi napolju..itd. to se događa sve u nekih 20tak min. razne scene i gluposti,koje su verujem svakodnevne..

Sada se vi pitate koja je poenta priče i šta se ovde vezuje za Bakute i ovo o čemu vi raspravljate...

Na Slaviji beše pun tramvaj..i poprilična gužvancija...i krenuše penzioneri da prozivaju mlade što sede, a oni jedva stoje....sve u fazonu eto mi smo izgradili ovu državu itd.
Jedan dobaci...
Ustao bih ti ja nego za to si ti kriv što stojiš i što se voziš ovakvim kršom,i što je malo i tramvaja i mesta za sve vas.Kako si gradio ovu državu tako ti se sad i vraća...
A da vam je teško bogme....Sve vi penzosi imate i radni staž 30god i svi imate stanove, i putovali ste svugde,penzije su vam redovne...za to ste se vi samo borili..aaa

[Ovu poruku je menjao deki77 dana 03.12.2006. u 23:16 GMT+1]
[ brainbuger @ 03.12.2006. 23:06 ] @
Stvarno je sramota!
Mislim, znamo svi da penzionerima nije lako i da mnogi od njih jedva sastavljaju kraj sa krajem. Ali sve to nije opravdanje.Ne treba ovakav primer da daju mladjima.

A, sto se tice ovih hiper/mega/ultra. Ljudi, budite oprezni ako kupujete tehniku! (Pogotovo u Metro-u)
Cuo sam od prijatelja da postoji mogucnost da dobijaju 'falicnu' robu na veliko, to jest robu kojoj je kraci garantni rok od propisanog. Recimo, u fabrici TV-a napravili su neki propust pri sklapanju, medjutim TV ipak moze da radi ali zbog propusta garantni rok je kraci. Metro ima obicaj da uzme ovakvu robu sto mu nekad omogucava da krajnja cena ka potrosacu bude manja i od veleprodajne cene kod samog uvoznika. Naravno ljudi prvo obracaju paznju na cenu, i eto histerije.
[ Alter Ego @ 04.12.2006. 00:08 ] @
Ako je neko stoka, stoka je bez obzira na starost, poreklo, nacionalnu pripadnost itd. Npr. u Beovozu je ranije (možda i sada, ne znam) bila uobičajena pojava matoraca koji se satima lomataju po Pančevačkom buvljaku, kad završe sa pazarom izlaktaju dobre startne pozicije za upad u voz, i kad uđu prekorno gledaju mlađe putnike - uglavnom učenike, studente ili ljude koji rade u Bg-u, kada to ne upali bez blama traže da im se ustupi mesto ili na glas komentarišu nešto u fazonu "eto kakva je ova današnja omladina"... Pri tome im je to uglavnom prvi i jedini put da su došli u Pančevo, dok su oni drugi koji pre Buvljaka zauzmu sedišta svakodnevni korisnici usluga vrle nam železnice, i to u trajanju od cca 2 sata (razdaljina 25 km, dva sata, prosek 12,5 km/h, brze pruge Srbije brale). Od tada me uopšte nije blam da ne ustajem u prevozu. Ako sam proveo na faksu 8+ sati, u prevozu 2-3 i mrtav sam umoran, stvarno me nije briga dal će neko da me popreko gleda ili da komentariše. Izuzetak su ljudi kojima je stvarno potrebno mesto za sedenje - trudnice (kad vidim neku da ulazi na vrata već skačem sa sedišta), žene sa malom decom, stariji ljudi kojima je zaista problem da stoje u prevozu (kako nas voze, problem je svakome al dobro sad). A to su ljudi koji po pravilu ne traže da im se ustane, ne gledaju prekorno i ne drže govorancije na temu bezobraznih omladinaca koji ne poštuju graditelje države Ovi novi klinci su još radikalniji, ali to je i razumljivo, gde su i kako su odrastali nije ni čudo.
[ igvan @ 04.12.2006. 19:35 ] @
Sa ovom slikom oziveo je Alan Ford. Kazem to jer ona upravo podseca na neku scenu iz navedenog stripa.

Zivot je surov...
[ marah @ 04.12.2006. 20:41 ] @
odavno se nisam ovako zabavila kao pri citanju ove teme.Nije samo u Srbiji ovako vanredno stanje kad se otvara neka trgovina,ovakve slike cesto vidim i u centru Londona,posebno kad se otvara neki butik,pa tek one kampanje dodjite goli a prvih 1xxx mi oblacimo:) drama!
[ NS85m @ 05.12.2006. 00:56 ] @
Haha, prolazim ti ja danas (tj. juče) kroz Vukovar, kad ono, otvara se neki veliki market i identicna slika kao na otvaranju Tempo objekta u NS-u! Gužva, guranje, galama, milicija...
[ ton_majstor @ 05.12.2006. 21:34 ] @
@igvan:

"Nadam se da te nisam puno povrijedio?"

"Ne, samo si mi razbio lubanju!"

@NS85m: nije milicija, nego policija...

Pozdrav!
[ elistesa @ 08.12.2006. 14:41 ] @
Sta reci...
[ Slobodan Milivojevic @ 08.12.2006. 17:48 ] @
Da ne otvaram novu temu, ali danas u Nisu je bilo uzasno, celi grad guzva, kolone automobila po par kilometara, od jednog do drugog semafora, a sve zbog tempo-a. Posao iz centra malopre ovde, ulazim u gradski bus, kad ono puno ko oko... plus guzva u saobracaju... Bar nisu stigli da mi naplate kartu Usicario sam i ja danas nesto za dz

Kako je bilo na licu mesta nem' pojma, nisam ni zeleo da idem, ali eto, bar u onom silnom guranju po busevima izvuko free voznju... Bas sa Pirocanac

Evo par slika od danas:

[ Deda_Mraz @ 08.12.2006. 20:07 ] @
Za par dana kod mene u Zemunu.... kukuuuu
[ ton_majstor @ 08.12.2006. 21:22 ] @
Ma, opušteno... ionako živimo u potrošačkom društvu. Samo krljajte, skoro pa džabe!

Uzgred, kaže danas jedna "slepica" (Nišlika) na TV da stoji od sinoć u redu, jer je ovo prava stvar za sirotinju, i kako se loše živi i sve košta i kako je ovde loše... i eto... a njen muž pored provozi nov-novcat 21" TV Neo-Vox i 50 litara zejtina!

Idu Slave, valja paliti kandila! A očekujem uskoro navalu pitanja na TV-forumu, kao i na MZ!

Pozdrav!
[ Fuzz @ 08.12.2006. 21:48 ] @
Citat:
ton_majstor:  a njen muž pored provozi nov-novcat 21" TV Neo-Vox i 50 litara zejtina! :)

Jbt ko` da vozi avion :)
Taj TV i ulje su zajedno verovatno nesto vise od 5 hiljada...
[ brainbuger @ 08.12.2006. 21:56 ] @
Citat:
Deda_Mraz: Za par dana kod mene u Zemunu.... kukuuuu
Kako misle to cudo da otvore za koji dan? Skoro sam prosao pored objekta, izgleda kao da ce otvaranje biti u Junu 2008.
[ smsnet @ 08.12.2006. 22:50 ] @

Nikada necu shvatiti psihologiju ljudi da se guraju na tim otvaranjima. U utorak kod mene u kraju bilo otvaranje Maxi-ja ( ex. C market, samo skinuli veliko "C" i nakacili MAXI, malo ofarbali izloge i kao to je nesto novo ... ) a guzva ... uzas... ispred... unutra... gledam sta nose kupci ... kupili neku sitnicu ... tek da nesto kupe... i mozda dobiju nagradu za hiljaditog kupca.

I taj zejtin... pa ne mozes da kupish do kraja zivota - pokvarice se ... ustedeces sve suma sumarum 500din. a mozda dobijesh neki prelom ... sve su to stariji ljudi u redovima.

Jos strashniji mi je primer penzionera ispred poste ili komercijalne banke kad stigne penzija ... guzva kao da para vishe nece biti... naguraju se ispred vrata od ranog jutra.... a svi imaju KARTICE ZA BANKOMAT!!!

Ne znam, ali verujem da je to ostatak devedesetih... navikli da se guraju & gundjaju.

Pozdrav,

[ bukovski @ 08.12.2006. 22:56 ] @
moj brat bio za TV :) ali nije uspeo dok je drug kupio dosta vina 1.5 l i pivo 13 din :) naravno i TV evo idem da uzivamo u jeftinom pivu
[ ar nogard @ 09.12.2006. 08:52 ] @
cuo sam da je na te tv-e prosao rok pa su zato za dz.(rofilmao)
[ Alter Ego @ 09.12.2006. 18:29 ] @
Citat:
smsnet: Nikada necu shvatiti psihologiju ljudi da se guraju na tim otvaranjima.

Pa i ne možeš, zato što to već zadire u domen psihopatologije
[ stonex @ 09.12.2006. 22:22 ] @
Citat:
brainbuger: Kako misle to cudo da otvore za koji dan? Skoro sam prosao pored objekta, izgleda kao da ce otvaranje biti u Junu 2008.

Otvaranje je pomereno za 22. 12.
[ Jagnjeca brigada @ 11.12.2006. 08:58 ] @
Pa jel vredno da baka pogine zbog 20 proizvoda koji su samo na otvaranju jeftiniji, bolje da tih 20 proizvoda i nema popust nego neko da pogine. Popust nije vredan zivota.
[ ton_majstor @ 11.12.2006. 09:26 ] @
"Baka", "staramajka"... nije tako mislila!

Zato joj i ne treba davati te prijatne epitete, iako si lepo vaspitan. Znači, matora veštica!

A i ostali "demoni" su fini ljudi, jedan je rekao (valjda u šali) da će da se napazari "do kraja života"! Čijeg? Babinog? Svog?

Pozdrav!
[ Fuzz @ 11.12.2006. 09:30 ] @
Taj je kralj :)
"Sve cu da kupim!"
I onaj sto je dosao po televizor ili oslic :)
[ Jagnjeca brigada @ 11.12.2006. 14:48 ] @
Baka je samo htela da kupi par litara ulja u pola cene, od penzije sigurno nije mogla da kupi TV a kamoli da ga ponese.

Ako baka treba da izgubi zivot za par litara ulja u pola cene, onda jbt. ti drzavu.

[ Deda_Mraz @ 11.12.2006. 23:42 ] @
Najjači lik jedan...

Prilazi voditeljka i pita: Od kada čekate?
Zemljoradnik: Od 5?
Voditeljka: OD 5?????
Zemljoradnik: Da od 5 i čekaću ako treba još 5 sati da kupim taj tevelizor!!?
Voditeljka: Aha... dobro idemo dalje!

Ali tevelizor Valjda je neko snimio to pa da okači na net, možda bude na kobajagrande.com
[ ton_majstor @ 12.12.2006. 07:57 ] @
Deda, grozan si!

Lik očigledno nije nikada imao TV, pa je red da ga nabavi, a onda će i naučiti kako se pravilno izgovara ta reč, dok psuje "medijski javni servis"!

Ovo je teveLIZOR!

[img][att_url][/img]

P.S. Ide Nova Godina, aj' da se radujemo!

Pozdrav!
[ bukovski @ 13.12.2006. 17:46 ] @
posalji jedan tevelizor za 5k dinara ovamo :) hehhe
[ Deda_Mraz @ 14.12.2006. 00:40 ] @
Valjda sam ja ovde Deda Mraz i ja treba da prvo pregledam paket i tevelizor da prodje carinu pa onda rasturamo dalje xexexe ;)
[ Ubleha @ 14.12.2006. 01:24 ] @
e bogami sve izadje na dobro, a mislio sam bit ce mrtvih i ovdje na forumu .pozdrav (imam i ja zelju za novu godinu a prvi sam se javio)samo da ne bude guzve za tevelizor
[ N N @ 14.12.2006. 04:39 ] @
Citat:
ton_majstor: Ovo je teveLIZOR!

Sram te bilo od te tvoje sede kose! Mogla bi ćerka da ti bude.
Zna li tvoja supruga šta ti ovde sve kačiš?
[ ton_majstor @ 14.12.2006. 07:33 ] @
Zna bre, zezala me već! A ova opajdara teško da ćerka može da mi bude, nemam ja 60 godina, samo 42.5!

Oki, dosta offtopica! Vratimo se na TEMPO, izgaženu babu, TV+zejtin pomamu, blokadu Novog Sada, Niša i ostalih gradova!

Ako se ikome više priča oko toga...

Pozdrav!
[ Jagnjeca brigada @ 21.12.2006. 09:47 ] @
Sutra je otvaranje Tempa kod Kvantasa, veceras krecem da zauzmem poziciju :)
[ Fuzz @ 21.12.2006. 11:31 ] @
Verovatno vec kasnis :)
[ Jagnjeca brigada @ 21.12.2006. 14:02 ] @
Sve cu da kupim, valjda nece biti hladno nocas.

odoh da pravim sendvice :)

[ Deda_Mraz @ 21.12.2006. 15:08 ] @
E viš' to ti nije loša ideja ima da se pojavim tamo u 7 ujutru sa punim džakovima sendviča da naranim seljanu iz Male krsne, Haj nehaj, Gornji Donji, Crnojevići, Žitoradje i ostala urbana mesta. Prodajem im sendviš za 150 dinara i viola
[ dalibord5 @ 21.12.2006. 18:27 ] @
Viola ili voila?

[ Deda_Mraz @ 21.12.2006. 19:44 ] @
Jbg greška u kucanju
[ milke @ 21.12.2006. 20:13 ] @
Citat:
Deda_Mraz: E viš' to ti nije loša ideja ima da se pojavim tamo u 7 ujutru sa punim džakovima sendviča da naranim seljanu iz Male krsne, Haj nehaj, Gornji Donji, Crnojevići, Žitoradje i ostala urbana mesta. Prodajem im sendviš za 150 dinara i viola :D
Najviše ćeš, ipak, nahraniti beogradsku seljanu.
[ Deda_Mraz @ 21.12.2006. 20:49 ] @
Izmedju ostalog... ;)
[ raskomf @ 22.12.2006. 02:18 ] @
Citat:
Jagnjeca brigada: Sutra je otvaranje Tempa kod Kvantasa, veceras krecem da zauzmem poziciju :)

Gde se to tačno nalazi (koja je ulica)?
[ renne @ 22.12.2006. 08:49 ] @
Autoput
[ Deda_Mraz @ 22.12.2006. 11:51 ] @
Na kraju auto-puta (kako moj drugar kaže) :).

Pitaš samo gde je carina za kamione i robu i svi će ti reći.
[ Au197/79 @ 22.12.2006. 12:53 ] @
Može i onim novim putom od Bežanijskog groblja, tamo gde 82. ima onu okuku, treba ići pravo ili levo, što zavisi od smera :)
[ Deda_Mraz @ 22.12.2006. 13:29 ] @
Jaooo da pa taj put je od skoro otvoren...
[ bakara @ 22.12.2006. 15:50 ] @
Ima li izvestaja kako je bilo na otvaranju tempa?
Vidim da rodic daje 10% popusta na kupovine preko 999din osim na cigarete...znaci rat je poceo!
[ renne @ 22.12.2006. 17:12 ] @
Evo sad gledam na B92 da je bila ludnica, neki su cekali i vise od 17 sati
[ Au197/79 @ 22.12.2006. 19:30 ] @
Gledao sam na dnevniku RTS-a kako je prosečna kupovina težila oko 80 € a da je najveći račun bio 67 k dinara.
[ dalibord5 @ 22.12.2006. 20:00 ] @
sve mi se cini da tamo nije pazarila sirotinja,zeleci da ustedi.
Vec sitne duse,preprodavci,stekare...
[ Deda_Mraz @ 23.12.2006. 19:34 ] @
Rodiću niko neće moći da prismrdi pa otvorili oni još še's Tempo-a na 80 iljada kvadrata.

Gledam onu reportažu b92 ili pink ebem li ga i standrdna slika, svi se zalepili na one kineske VOX televizore, prikazuju nekog čileta a ovaj nagurao u kolica 2 komada i s*** nešto o Srbiji kako nema posla bla bla bla... i dere se ženi DRŽI TAJ TELEVIZOR BEM TI MA.... vrh

A sledeći prilog prikazuju neko matorog koji kao da ga neko puškom tera ubacuje u ona kolica ono jadno ulje prosipa sa strane i dere se onoj pomagačici, ajde ajde brže brže... žalost Kao da nemci napadaju a ulja sad ima i nikad više, a on mi izgleda troši oko 100l dnevno ulja pa mu se ne isplati da kupuje po standardnoj ceni kao u recimo maksiju ili c marketu.

Valjda su ljudi još pod uticajem 90-tih i onih silnih inflacije, kada smo u redu čekali Majka i ja da bi uzeli 4l ulje jer je dozvoljeno samo 2l po osobi
[ Fuzz @ 23.12.2006. 19:43 ] @
Izgleda da su STR-ovi placali ljudima da cekaju u redu za njih tako da chicha verovatno ne uzima ulje za sebe.
[ ton_majstor @ 23.12.2006. 22:32 ] @
Nikoga ja tu ne žalim, niko tu nije "jadna baka i deka" i "siroti, siroti ljudi"!

To je čist pasjaluk i gomila primitivaca, koji su u stanju da se solidno ponize za sitan ćar, ako ga uopšte tu i ima.

Danas pričam sa resellerom za te usrane "Vox" i "Neo" televizore, DVD-e i home-theatre... čovek ima pun magacin pokvarenih i onih koji nisu potpuno ispravni! Namrštio se samo tako.

Sjajno je što će SVI ti kupci-slepci da navale na servisere za 6-12 meseci... samo ne znam ko će to da popravlja?

Nisam zlurad, nego nisam dovoljno bogat da kupujem TOLIKO jeftine stvari!

Pozdrav!
[ shone1 @ 24.12.2006. 00:03 ] @
Ja sam iz Zemuna nisam ni pomislio da idem na otvaranje znajuci da ce da bude ludnica. Ljudi su dolazili iz cele Srbije. Ne mogu da ih razumem da neko predje 400km da bi cekao 17 sati i na kraju kupio ulje u pola cene. Ima li to blage veze sa mozgom. Ako neko ima sliku neka okaci, mislim da bi forum voleo to da vidi.
Pozdrav
[ Milos niks @ 24.12.2006. 01:48 ] @
Ma te "ljude" u redovima je trebalo napalmom , pogotovo one babe , sto nemaju hleba da jedu i kupuju dvd.... gledam nesto na rts-u gde neki lik vuce detetence od 3-4 godine i ceka 8 sati , znaci po racunici ,majmun je probudio dete oko 02. nocu i otisao po minusu da kupuje 50 litara ulja , na kome moze plafon da bude dobar 25 eura .. pa moron je mogao da radi fizikaliju i zaradi iste pare a ne da od sebe pravi nepodobnog roditelja i pokazuje koliko mu zaista malo znaci to dete

[ Ilic Igor @ 24.12.2006. 02:29 ] @
Ljudi, mogu da primetim da nam se standard poboljš(a)o!
Nekad smo čekali u redu za hleb i mleko, sad čekamo u red za televizore, dvdove i frižidere!!
Priča za novo otvoreni tempo,
čuo sam da su likovi u kolima dan ranije došli njih troje i menjali se da zadrže poziciju, autobusi iz raznih mesta,
komšija je uzeo zamrzivač, a već ima jedan do pola pun (ili do pola prazan), kaže greota za te pare da se ne kupi!!!!
FUJ!
Sledeće godine neki mega market za letoorganizuje za gole koji uđu 50% popusta, pola Srbije bi se skinulo (bedak što bi to bili penzosi).
[ Jagnjeca brigada @ 24.12.2006. 06:46 ] @
Press: Juriš na "Tempo" uz rakiju i čvarke
Subota, 23. decembar 2006. 10:19

Više od 2.000 ljudi oko 11 sati stajalo je u petak u redu čekajući otvaranje novobeogradskog "Tempa keš & keri" na Autoputu 1. U prvim redovima tiskali su se gradjani koji su pristigli još oko šest sati ujutru, a medju njima bilo je i onih koji su došli čak dan ranije da "zauzmu najbolju poziciju".

Privučeni velikim sniženjima, jer su pojedini artikli bili i upola jeftiniji, kao i organizovanim besplatnim prevozom iz prigradskih naselja, potrošači su ispred objekta satima čekali otvaranje. Milivoje Ravnjak iz Sremske Mitrovice došao je još prethodnog dana.

"Ispred "Tempa" sam stigao u četvrtak u 18 časova, čak pre obezbedjenja. Evo, stojim već dvanaest sati u mestu, a do otvaranja ima još pet. Hladno je, ali izdržaću valjda. Ukoliko padnem, tu je i Hitna pomoć da pomogne. Ma, prijatelju, važno mi je da sam prvi, pa ovi ostali kada stignu" rekao je Milivoje Ravnjak koji je "potegao" iz Sremske Mitrovice još u četvrtak.

U to vreme na minus dva stepena Celzijusa, ispred novog "Tempa" čekalo je oko 500 kupaca. Na parkingu je već bila kolona od oko 200 automobila.

Milan Jović iz Zemuna na vreme se obezbedio, pa je poneo "hleb, čvarke i pola kile rakije", kako bi mogao da čeka "do proleća".

Neposredno pred otvaranje, masa je počela da gubi strpljenje - započelo je guranje praćeno zvižducima i povicima. Poučeno lošim iskustvom sa ranijih otvaranja veletrgovina, kada je bilo i tuča, obezbedjenje je polako počelo da pušta grupe od po desetak ljudi. Kada je u 11 sati Nikola, najmladji član beogradske porodice Nikolić, svečano otvorio "Tempo", prvi kupci "poleteli" su ka ulazu.

Najveća navala bila je na DVD plejere, ali i kamere i televizore, koji su bili veoma povoljni. Mnogi su, medjutim, ostali praznih šaka. Nezadovoljni zbog toga, gundjali su da su sve pokupile zvanice, "oni iz raznoraznih ministarstava, ali i sami radnici centra".

"Otišla sam do rafa gde su bili postavljeni DVD plejeri, ali ih već nije bilo. Obični gradjani ništa nisu uzeli, a razne budže i radnici "Tempa" u rukama su imali bar po dva DVD-ja " kaže Beogradjanka Milena Stojanović.

Oni koji su imali sreće da medju prvima udju u "Tempo", brže-bolje su iz njega izlazili, zadovoljno gurajući u kolicima televizore, frižidere, usisivače, plejere...
(MONDO)
[ ton_majstor @ 24.12.2006. 09:11 ] @
Neki moj komšija-poznanik mi sinoć priča kako je otišao u petak da "pazari" u taj "Tempo"...

Uzeo je 20 litara ulja, 50 kila šećera i zvao je ženu mobilnim da joj kaže da ima da se kupi jeftino servis za ručavanje... 700 dinara. Sav srećan je sve to pokupovao i došao kući.

Njegova žena (mučenica koja inače to finansira, komšija je bez posla ) mi je žalosno rekla jutros da je potrošio skoro 100 evra za tu kupovinu, a da joj ništa od toga nije preko potrebno, a pogotovo ne u tolikim količinama. Usput, otišao je u 14, a vratio se u 20 h... tamo je otišao busom, a vratio se TAKSIJEM!!!

Mislim da ću da prestanem da se družim sa njim, ili da svedem kontakte na neophodni minimum.

Pozdrav!
[ Bananaman @ 24.12.2006. 13:43 ] @
Citat:
Milan Jović iz Zemuna na vreme se obezbedio, pa je poneo "hleb, čvarke i pola kile rakije", kako bi mogao da čeka "do proleća".

"Gospodine Jovicu, da li zelite soping u novootvorenom Tempu kes and seri?"

"Nikad ga nisam probao..."

Pola Srbije cine ovakvi polu-ljudi. Ta karakterna crta da se nesco usicari pa makar i preko leseva drugih je toliko jaka da nadmasuje prakticno sve druge. A koliko je taj polu-svet jadan i povodljiv je neverovatno. Pre par meseci je bio tekst u jednim dnevnim novinama u kojem su se ljudi masovno hvalili kako su u jednoj banci uzeli kes kredit i pare od njega odmah stavili u istu tu banku na dinarsku stednju po neverovatno povoljnoj kamati (15% godisnja kamata na orocen ulog, a na kredit samo 2,2% mesecno).
[ M-84 AB1 @ 24.12.2006. 15:14 ] @
Citat:
(15% godisnja kamata na orocen ulog, a na kredit samo 2,2% mesecno).

WTF?????
[ vlada01us @ 24.12.2006. 15:25 ] @
E, vise gluposti izrecenih na jednom mestu odavno ne procitah. Pa svuda u svetu su ljudi isti. Pa zasto ovakva pljuvacina? Te to su poluljudi, polusvet, sverceri... Pa kako nazivate one amere sto cekaju 24h da bi kupili povoljno PS3, ili ona silna cekanja i tuce po zapadu, sad kad su bozicne rasprodaje? Ili ono kad se prevrnuo sleper banana u nekom selu u Austriji, i za 10min ni jedne banane.:) Sta, to je u redu, to su civilizovani ljudi, a samo kod nas je stoka? Pa svake godine je ona silna raprodaja u Harrods-u i ljudi takodje cekaju po 10-20 sati. I to je za vas OK? Ili vi kupujete iskljucivo Sony Braviu, i najskuplji DVD... pa je ovo za vas sok, da neko kupi tamo nekog kineza za male pare.
Da ne bude nesporazuma, NE, ja nisam bio na otvaranjima, i nisam kupovao tamo.
[ Deda_Mraz @ 24.12.2006. 17:41 ] @
Citat:
vlada01us: E, vise gluposti izrecenih na jednom mestu odavno ne procitah. Pa svuda u svetu su ljudi isti. Pa zasto ovakva pljuvacina? Te to su poluljudi, polusvet, sverceri... Pa kako nazivate one amere sto cekaju 24h da bi kupili povoljno PS3, ili ona silna cekanja i tuce po zapadu, sad kad su bozicne rasprodaje? Ili ono kad se prevrnuo sleper banana u nekom selu u Austriji, i za 10min ni jedne banane. Sta, to je u redu, to su civilizovani ljudi, a samo kod nas je stoka? Pa svake godine je ona silna raprodaja u Harrods-u i ljudi takodje cekaju po 10-20 sati. I to je za vas OK? Ili vi kupujete iskljucivo Sony Braviu, i najskuplji DVD... pa je ovo za vas sok, da neko kupi tamo nekog kineza za male pare.
Da ne bude nesporazuma, NE, ja nisam bio na otvaranjima, i nisam kupovao tamo.

Pa ako retardirani amerikanci to rade na otvaranju onda je OK i mi to treba da radimo jer bože moj ZAPAD je takav (kud svi tud i mali mujo)!?

Izvini da te pitam, navedi mi razlog zašto nisi hteo da ideš na otvaranje? Ne verujem da te nije interesovalo, mene eto recimo jako interesuje svako otvaranje nekog hipermarketa ali neću da idem iz prostog razloga, jer neću da budem deo cele one farse oko seljačenja i tuče oko par kineskih televizora.
[ katilovic @ 24.12.2006. 18:32 ] @
Citat:
Pa kako nazivate one amere sto cekaju 24h da bi kupili povoljno PS3

Ti Ameri (i Japanci i ini) cekali su i po tri dana i noci ispred radnji, ne bi li kupili svoje omiljene gedzete. Da si pratio agencijske izvestaje tih dana, video bi da je tamo opustena atmosfera, zezanje, zurka na otvorenom... I prvog dana, cena PS3 bila je ista kao i drugog, treceg... Tako da je motiv ono sto razlikuje ljude koji cekaju PS3 i ljude koji zlostavljaju svoju decu na temperaturi ispod nule ne bi li usicarili par desetina evra...

Sto se tice rasprodaja na zapadu, imao sam prilike da ucestujem u tim "dogadjajima" svakog 31. decembra od 1999-2003. (uglavnom Nemacka) i mogu reci da je fora da tog dana sve radnje rade do 14h i da je popust 30-80%, da su ljudi opako nervozni, da kupuju mnogo (ali ne da bi preprodavali), ali da je sve vreme vladao red od ulaska, preko biranja robe, do stajanja bez reci u kilometarskom redu ispred kase. I culo se i "molim" i "izvinite" i "hvala" - nije se gazilo po tudjim telima da bi se dokopalo DVD plejera ili televizora...

LM, u ovim "Tempo-zurkama" nema ni grama ljudske obzirnosti - cista grabez. To je ono sto polusvet ovde razlikuje od polusveta u malo razvijenijim drustvima, bez ikakve glorifikacije tih istih drustava.
[ vlada01us @ 24.12.2006. 19:42 ] @
Sta bre kulturno to tamo rade??? Jesi li stvarno prisustvovao pocetku neke rasprodaje. Pogotovo kad se radi o zatvaranju neke prodavnice, pa se roba prodaje za minimalnu cenu. Ona se najavljuje bar 7dana ranije, ljudi dolaze, gledaju sta gde stoji, cekaju satima i kad se vrata otvore, to je opsti grabez. Svako juri da uzme ono sto je ranije osacovao. Ha, molim, izvini... Ma nema toga. Zaboravih gde, ali skoro su imali neku rasprodaju, ali samo za kupce koji dodju skroz goli. Pa se nakupilo 100tinak golaca, i staro i mlado. Pa bar se nasi ne bi spustili toliko nisko. E sad, kao sto rekoh, ljudi su svuda isti, samo su nasi "malo" siromasniji, pa kupuju i za preprodaju.
[ Deda_Mraz @ 24.12.2006. 19:58 ] @
Citat:
vlada01us: Pa bar se nasi ne bi spustili toliko nisko.

Ovi naši bi i g**** jeli za kutiju šarenih balona, što je džabe i bogu je drago.
[ ton_majstor @ 24.12.2006. 21:23 ] @
Nisam ja rekao da smo mi Srbi bolji ili gori od ostalih naroda, nego se JA (verovatno i puno ljudi ovde) razlikujem od onih koji su tamo čekali celu noć! Ne bih ni u USA sedeo kao moron tri dana pred radnjom, to ne radim ni ovde.

Inače, nisu se oni SVi zezali tamo sjajno, jedan je i ubijen u redu za PS3.

Pozdrav!
[ Bananaman @ 24.12.2006. 22:03 ] @
Pa rekoh ja.. extra zurka
[ Nabukodonosor @ 24.12.2006. 22:15 ] @
Pa svadba koja prodje bez deset mrtvih i nije svadba, zar ne?
[ Majstor Duja @ 13.06.2007. 11:37 ] @
Novi "hepening" ispred TEMPA 15.juna...
...zainteresovani mogu da pripreme svoje kamere i foto aparate i da sa bezbedne udaljenosti slikaju i posmatraju
"civilizovani" narod na delu po drugi put na istom mestu jer Tempo ima svoj poklon dan 15. ovog meseca a snizenja
su do 50% tako da ce se histerija prilikom otvaranja verovatno ponoviti...ko kaze da se tocak istorije nikad ne vraca...
[ Deda_Mraz @ 13.06.2007. 11:48 ] @
Ja bi to sve motkom pa po glavi

Ne bila bi još veća fora... napravio bih da svaki 3 kupac dobije besplatno sve što može da uzme u Tempu, da svaki drugi dobija letovanje na Karibe.. i kada dodju na kasu... dobar dan platite sve to sada.... samo da im vidim izraz seljačke face

Satisfakcija brate!