[ Omnicali @ 08.12.2006. 17:18 ] @
| Primetio sam da u zemlji Srbiji,a i sire postoji stereotip da na Cacane ljudi gledaju kao na soviniste,tabadzije,seljake,huligane,proste i uglavnom pripite ljude,kriminalce i tako dalje,tako blize.Mislim,jesu li ti ljudi stvarno sirovine ili su nepravedno tako okarakterisani zbog jednog politicara iz Cacka koji odaje takav utisak?Ja nesto nisam to primetio iz iskustva sa njima. |
[ dalibord5 @ 08.12.2006. 17:22 ] @
Na temelju cega zastupas to stanoviste?
Nikad nisam ni pomislio da su Cacani takvi,kakvim ih opisujes.
Niti sam cuo da postoji takav sterotip.
[ Omnicali @ 08.12.2006. 17:25 ] @
Pa ja sam cuo dosta.
[ fade @ 08.12.2006. 17:43 ] @
Pa gde god odem i pitaju me odakle sam , kada kazem , prvo pitanje je : "Gde ti je noz ?" , jer postoji verovanje da svi mi uvek nosimo nozeve , ili neko drugo hladno oruzje . Priche iz proslosti se pretvore u mit ,a mit u slepo verovanje.
[ DzoA @ 08.12.2006. 17:53 ] @
Evo ja sam recimo iz Cacka. Ne volim kad neko kaze "ma svi vi muskarci ste isti" kad se devojka razocara u decka pa pljuje po svima... Tipican primer kada neko na osnovu grupe ljudi izvlaci zakljucak da su svi isti... Sto se tice onog dela: tabadzije, huligane, i kriminalce imamo dosta primeraka takvih ali je smesno na osnovu manjine okaciti oko vrata taj teret svim Cacanima. Jedno vreme (pred kraj prosle godine) nije bilo petka i subote kada nije neko upucan ili izboden (period od nekoliko meseci uzastopno!)... Tako da sam i ja ludeo zbog toga sto je posle toga grad postao zivi smor. Ali takva sr*nja ne prave SVI Cacani nego zbog dela "pacijenata" ljudi recimo nisu izlazili u grad.... Na osnovu istih verovatno i postoje te predrasude.
[ dalibord5 @ 08.12.2006. 18:38 ] @
Pa toga ima gotovo svuda....nije to specificno samo za Cacak.
Mada Novi Sad moze biti primer grada gde su ljudi ekstra opusteni.
[ Nenad Vranjanac @ 08.12.2006. 19:00 ] @
... mada se i to postepeno menja.
[ dalibord5 @ 08.12.2006. 19:13 ] @
Doselilo se Cacana ;-)
[ Deda_Mraz @ 08.12.2006. 19:59 ] @
Ja prvi put čujem da su čačani alkosi, kriminalci (zar to nismo MI zemunci
), tabadžije itd itd
Kada vidim tog Čanka ja prvo pomislim na ugojeno prase sa peškirčetom oko guše i hramlje nego na nekog tabaždiju i alkosa...
Ne moraš se toliko uzrujavati oko tih priča.
[ flylord @ 08.12.2006. 20:10 ] @
Ovakva tema ipak moze nekog da uvredi
Lock
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.