[ Mart 2006 @ 09.12.2006. 23:22 ] @
| Postovanje,
Ako mi neko moze reci, na internetu nisam uspeo da nadjem agencije/firme koje rade deljenje letaka u Beogradu, Novom Sadu, Nisu i drugim gradovima.
Moze i sajt, a ako neko zna cene iz prve ruke i to ce pomoci.
Hvala |
[ gorancir @ 10.12.2006. 22:13 ] @
Agencija "Beoclick" u svojoj bazi kadrova, pored diplomaca, ima i preko 100 studenata. Mi smo ih zapošljavali kao anketare.
Što se deljenja letaka tiče, naš predlog je deljenje letaka ciljnoj grupi što podrazumeva i derektno predstavljanje vaših usluga npr. klinikama, stomatolozima ili vlasnicima restorana...
Ukoliko se odlučite za deljenje za široke mase, mogu Vas spojiti sa studentima. Mi smo plaćali 250 dinara po satu.
[ ana S @ 11.12.2006. 00:38 ] @
I u Nishu se cena krece oko 200 din. po satu ili po broju letaka. znam agenciju koja angazuje promoterke i nisu skupi.....
[ Alex_SD @ 11.12.2006. 10:47 ] @
[ Mart 2006 @ 02.01.2007. 22:56 ] @
Da li je to cena za deljenje letaka po sanducicima ili da stoji primera radi u centru i da deli letke? Ako neko moze da mi kaze obe varijante i cene kod pojedinih firmi koje to nude.
Hvala
[ broker @ 03.01.2007. 09:35 ] @
Deljenje letaka po sanducicima je skupo. Samo sudija ce da te odrapi 100.000 do 1.000.000 dinara a treba tu uracunati i troskove sudjenja i ostale usputne dazbine.
[ Majstor Duja @ 03.01.2007. 09:51 ] @
Citat: broker: Deljenje letaka po sanducicima je skupo. Samo sudija ce da te odrapi 100.000 do 1.000.000 dinara a treba tu uracunati i troskove sudjenja i ostale usputne dazbine.
Hoces da kazes da je zakonski kaznjivo?
[ fanfon @ 03.01.2007. 12:33 ] @
Ovo prvi put cujem. Imam prijatelja u NS koji svake godine deli letke i dobije lepu kintu za to, a nikad nije imao problema...
[ broker @ 03.01.2007. 16:50 ] @
Pogledajte Zakon o oglasavanju. On je jos uvek nov, pa mnogi nisu u toku.
[ Mart 2006 @ 04.01.2007. 21:36 ] @
broker ako mozes da kopiras deo tog zakona koji govori o deljenju letaka. Da li zakon utice na firmu koja to radi ili na firmu koja se oglasava tim putem tu mi nije bas jasno.
Ako je tako da ce me kazniti sto je neka firma podelila letke, bolje da se drzim novina i radio stanica jeftinije,bolje i sigurnije.
[ igvan @ 24.01.2007. 10:26 ] @
Citat: ana S: I u Nishu se cena krece oko 200 din. po satu ili po broju letaka. znam agenciju koja angazuje promoterke i nisu skupi.....
Moze info u vezi agencije?
[ bobpp @ 12.02.2007. 02:05 ] @
Znaci li to da po novom zakonu nije dozvoljeno ni ono sto radi recimo "Telefonoteka" u Novom Sadu?Ja sam njihov besplatni oglasnik dobio na kucnu adresu iako ga nisam trazio (to sto je izuzetno korisna stvar ne igra ulogu ovde).
[ Nikola M @ 12.02.2007. 02:27 ] @
Ne rade to firme vec pojedinci. Ako te zanima za Novi Sad nazovi 064-2642837 (Damir) pa se raspitaj. Radili su i direktno deljenje, i po sanducicima.
Dozvoljeno je, provereno.
[ momsab @ 12.02.2007. 18:14 ] @
procitajte Zakon o oglasavanju, sta vise, ima na ESu tema o tome
zabranjeno je slanje reklamnih materijala koji nsiu trazeni, kazne za firme su od 500.00 do 1.000.000 a za odgovorno lice do 50.000 dinara
odnosi se na trpanje reklamnog materiajla po sanducicima, slanje reklamnih SMSova, e-mail-ova.. da nastavim?
zakon o oglasavanju se lako nalazi google.com/search?q=zakon+oglasavanju
ja zamalo da prijavim jednu turisticku agenciju al' nisam iz nekih razloga
[ bobpp @ 13.02.2007. 00:06 ] @
"3.7.Načelo zabrane pojedinačnog oglašavanja ličnim obraćanjem
Član 9.
Oglasna poruka ne može da se uputi pojedinačno određenom licu,ako je ono jasno izrazilo volju da mu se ona ne upućuje.
Nije dopušteno oglašavanje slanjem nenaručene robe, kao ni direktnim obraćanjem licu na javnom mestu ako je određeno lice jasno izrazilo volju da mu se ne može obratiti i ako takvo obraćanje nije u skladu sa propisanim uslovima i načinom oglašavanja.
Zabranjeno je oglašavanje slanjem oglasnih poruka putem pozivnih sredstava sa i bez ljudskog posredovanja, putem telefaks uređaja ili elektronskih poruka, bez saglasnosti primaoca oglasne poruke."
Tako pise a problem u tumacenju verovatno je onaj prvi deo iz koga sledi da lice treba da "jasno izrazi volju" da mu se ne salje i drugi deo gde se pominje apsolutna zabrana direktnog oglasavanja putem "pozivnih sredstava".Iz toga bi trebalo da sledi da je potpuno zabranjeno oglasavanje putem "pozivnih sredstava" a putem drugih sredstava pojedinacnog oglasavanja dozvoljeno ukoliko "lice" ne izrazi volju da mu se ne salje.
Evo neko objasnjenje "pozivnih sredstava na "iskon.hr" posto su zakoni slicni:
"Uporaba pozivnih sustava s i bez ljudskog posredovanja, telefaks uređaja ili elektroničke pošte u svrhu izravne promidžbe dopuštena je samo uz prethodno pribavljenu privolu korisnika usluga.
Zakonska regulativa odnosi se ne samo na elektroničku poštu, već i na govorne automate, promidžbene telefonske pozive (tzv. telemarketing), te promidžbu putem telefaks uređaja. Zahtijeva se prethodno pribavljena privola korisnika usluga. U praksi to znači da vas, uz neke iznimke, niti telefonom, niti faksom niti e-mailom, a u reklamne svrhe, ne može kontaktirati nitko kome to niste prethodno dozvolili.
Sam čin pribavljanja vašeg pristanka na primanje promidžbenih poruka, ne može biti obavljen nekim od tih sredstava. U praksi to znači da ukoliko primite e-mail poruku, faks ili telefonski poziv u kojem se od vas traži sama privola, takvo telekomunikacijsko priopćenje takožđer je nedopušteno."
Sta to u praksi znaci-razne stvari se dele,poruke se salju,leci se stampaju a zakon svako tumaci na svoj nacin.Bilo be najkorisnije kada bi neko napisao neki broj gde se covek moze raspitati,dobiti neko zvanicno objasnjenje za konkretan slucaj pre nego sto pocne da radi a ne ispitivati na svojoj kozi.
[Ovu poruku je menjao bobpp dana 13.02.2007. u 01:41 GMT+1]
[ DDROTT @ 12.04.2009. 18:10 ] @
Znaci, moze li mi neko konkretno reci sta tacno treba da uradim da bi se prijavio za deljenje letaka u Novom Sadu... ?!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|