[ despotbg @ 04.01.2007. 12:57 ] @
Znam da za onaj na pupku, treba da se cisti ali za ovaj na jeziku ne znam.Interesuje me jos kako je kad se jede sa pirsingom?
[ bukovski @ 04.01.2007. 13:07 ] @
skines ga pa jedes :) sala btw mislim da je to najveca glupost koju neko moze da uradi sebi.
[ ton_majstor @ 04.01.2007. 13:09 ] @
Posle svakog jela ili pića, usta se ispiraju Hexoralom, koji se kupuje u apoteci bez recepta.

U početku (dan-dva) jedeš samo tečnu hranu, a kasnije polagano pređi na normalnu ishranu.

Odakle sve ovo znam?

Moja ćerka ga ima od pre par meseci, te posle nekog vremena je navikla i sada ga više ne oseća kao strano telo.

Elem... par dana ćeš da mumljaš i budeš smešan svima kako šuškaš... i jezik ima da ti OTEEEKNE, ali.. ako si toliko blesav, izvoli!

Ovo je INFICIRAN jezik!

Pozdrav!
[ Fuzz @ 04.01.2007. 13:27 ] @
Aaaaaaa, je.i se bre majstore :(
[ mizob @ 04.01.2007. 13:27 ] @
@ton_majstor , jel to skinuta mindjusa? Kad sam pitao druga koji ima u jeziku, to u vezi skidanja i kako je bilo sve, cuo sam da je ne skida, jer meso na jeziku brzo zaraste, tipa par sati.. Mada ova jezik, fuj..
[ Deda_Mraz @ 04.01.2007. 13:29 ] @
E stvarno bre sa tom slikom tonac...sada sam jeo jaja i kečap... muka miiiiii

Maajka ga rodi zdravog i pravog a onće se buši...ccc (al da sede na ladno'me betonu...)
[ ton_majstor @ 04.01.2007. 13:46 ] @
A, jel' da je gadno? A?

Pa vi bušite... ma... ne zarasta tako brzo. Uf, morao sam da sve ovo stavim online, imao sam tada sa ćerkom ČUDO u kući, ako već morate da znate... mada, nije ona na slici, hvala Bogu!

Ajde što sede na 'ladnom, što su im goli pupkovi na -10, nego i ovo PIRSOVANJE. Zapamtite, "pirs-majstor" (razlikovati od ton_majstor) NE DAJE garanciju na svoj rad. A nije ni hirurg, da stoji bolnica ili ministar zdravlja iza njega!

Pamet u glavu, i... JEZIK ZA ZUBE!

Pozdrav!

P.S. kucajte na Google-Slike: "tongue piercing", pa ima da vam se crevca izokrenu.
[ bakara @ 04.01.2007. 13:51 ] @
@ton_majstor
Stvarno je gadna ova slika (nije valjda kcerkina?)...
Nisi je valjda podrzao za busenje jezika?
[ Fuzz @ 04.01.2007. 13:57 ] @
Pa citas li ti bakara sta covek pise ? :)
[ bakara @ 04.01.2007. 14:13 ] @
@Fuzz
Ne razumem, sta si hteo da kazes?
[ Slobodan Miskovic @ 04.01.2007. 14:18 ] @
Citat:
Uf, morao sam da sve ovo stavim online, imao sam tada sa ćerkom ČUDO u kući, ako već morate da znate... mada, nije ona na slici, hvala Bogu!
[ boki @ 04.01.2007. 14:44 ] @
e bre tonac.....
Planirao sam da busim jezik....
Sad treba da prodje pola godine da zaboravim ovu sliku...
[ Marko Medojević @ 04.01.2007. 14:54 ] @
4 razloga za i 7 protiv
http://www.drhendry.ca/InfoAndLinks/TonguePiercing/Piercing.html
[ Mikky @ 04.01.2007. 14:57 ] @
Ja sam cuo da postoji mogucnost da se busenjem jezika izgubi culo ukusa.
[ Marko Medojević @ 04.01.2007. 14:59 ] @
Ma gldeaj ti četvrti razlog protiv (slika 3) sa linka koji sam postavio iznad.
[ despotbg @ 04.01.2007. 15:03 ] @
Ipak cu da ga stavim za koji mesec kada dam matematiku kao sto sam i obecao sebi...
Je li moraju da se ispiraju usta bas posle svakog obroka? Postoji li opasnost od parcica hrane koji se zavlace tamo negde...?
[ kv66 @ 04.01.2007. 15:19 ] @
Citat:
Kako se odrzava pirsing na jeziku?

WD 40 ....
[ flylord @ 04.01.2007. 15:20 ] @
jedno pitanje. Da li bi mogao ikako da objasnis zasto zelis da pirsujes jezik?
[ sezam @ 04.01.2007. 15:34 ] @
Helps felacio :) [Pulp Fiction]
[ Deda_Mraz @ 04.01.2007. 16:47 ] @

Nikad nisam hteo da bušim jezik, a tek sad neću
[ Nemanja Avramović @ 04.01.2007. 20:04 ] @
Oduvek sam prezirao piercing i bilo kakvo sakaćenje sopstvenog tela, a sad ga još više mrzim, posle ton majstorove slike!
A odgovor na flylordovo pitanje još uvek nije dat.
E ovo je kompromis. Staviš pirsing a ne bušiš telo
[ ton_majstor @ 04.01.2007. 20:45 ] @
Mare, care...

Citat:
Top 4 Reasons to Have Your Tongue Pierced:

1. It's Cool.
2. Parents hate it.
3. Everybody's doing it.
4. Having a Teenage Brain

Tačno tako, to su bili razlozi i moje ćerke. Nismo bre ni znali... samo je došla i počela da frflja nešto i da kuka kako je boli!

Citat:
sezam: Helps felacio [Pulp Fiction]

Zbog tog stava iz tog filma sam bio u bedaku nedeljama. Nemate pojma šta mi je sve prolazilo kroz glavu.

Pozdrav!
[ Fuzz @ 04.01.2007. 20:55 ] @
@bakara
Citat:
@Fuzz
Ne razumem, sta si hteo da kazes?

Pa sve sto si pitao ti je covek vec sam odgovorio jedan post iznad ;)
[ flylord @ 04.01.2007. 21:02 ] @
Voleo bih da mi neko od ovih sto zele taj pirs, kazu zasto ga zele. Zar je moguce da klinci sve rade samo zato sto je cool. Ja sam (ponekad :) ), malo i razmisljao o tome sta radim. Ok, neke stvari nisu stetne. Ali uraditi nesto samo zato sto je cool, i da bi svi mislili da je cool (npr, onaj glupi klinac iz kraljeva sto je poginuo juce/prekljuce). Da li je rizik gubitka funkcije jezika toliko mali razlog da se to ne uradi? Mislim, ne desava se to tolko cesto. Al' opet...
I despotbg koji je pokrenuo temu, i boki koji je rekao da zeli da stavi taj pirs, imaju po 20 godina. Jos malo pa su potpuno formirane licnosti, koje bi trebale da ipak razmiljaju o svojim postupcima.
U svakom slucaju, me jako zanima da mi neko kaze svoj razlog, zasto bi ovako nesto sebi uradio.
[ Marko Medojević @ 04.01.2007. 22:45 ] @
Citat:
Voleo bih da mi neko od ovih sto zele taj pirs, kazu zasto ga zele.
Ni oni sami to ne znaju! Jednostavno dunulo im je da se unakaze.
[ flylord @ 04.01.2007. 22:51 ] @
aj jedno licno pitanje za tebe, ako zelis da odgovoris. Zasto si ti poceo da pusis (zanima me iskren odgovor ili nemoj da odgovoris)? (to si rekao na jednoj temi :) ). Meni je oduvek bila besmislena ideja da se trujem i izigravam mazohistu. Cak i dok sam bio klinac koji je bio u drustvu pusaca
[ Marko Medojević @ 04.01.2007. 22:54 ] @
Iz radoznalosti! (ako mene pitaš)
[ flylord @ 04.01.2007. 22:58 ] @
da. tebe pitam :). I bio si svestan da ces da se navuces na cigare, a ipak si propusio? Jos kad bi se ton-ova cerka pojavila ovde da nam objasni zasto je stavila pirs na jezik.
Ushi i nos razumem...
[ Marko Medojević @ 04.01.2007. 23:01 ] @
@flylord:
A kada sam ja to rekao da sam savršen?!
[ flylord @ 04.01.2007. 23:15 ] @
just ask
[ sezam @ 04.01.2007. 23:32 ] @
Citat:
flylord: Jos kad bi se ton-ova cerka pojavila ovde da nam objasni zasto je stavila pirs na jezik.

Citat:
ton_majstor:
Citat:
Top 4 Reasons to Have Your Tongue Pierced:

1. It's Cool.
2. Parents hate it.
3. Everybody's doing it.

Tačno tako, to su bili razlozi i moje ćerke.

@flylord: Nije valjda da ne verujes coveku na rec? :)

@ton_majstor: Care, svaka cast na iskrenosti.
[ flylord @ 04.01.2007. 23:49 ] @
verujem (znam coveka licno), ali ne mogu da shvatim
[ srki @ 05.01.2007. 00:04 ] @
Citat:
flylord: da. tebe pitam :). I bio si svestan da ces da se navuces na cigare, a ipak si propusio?

Ja nisam propusio ali sam probao iz radoznalosti mada kod mene je ipak bio drugaciji slucaj jer sam rekao sebi da cu samo da probam da vidim u cemu je fora ali nisam imao nameru da nastavim ma koliko je to dobro, dovoljno mi je bilo sto sam stalno sa pusacem u kuci. Prvi put sam probao kada sam imao 6 godina jer sam davio caleta da mi da i on mi dao. To mi se tada toliko ogadilo da do 8. razreda nisam hteo to cujem za cigare. Mislim da mu je to bila dobra taktika :)

Citat:
Ushi i nos razumem...

Verovatno iz istog razloga zele da pirsuju jezik, izgleda im kul kada pricaju sa nekim. To je vec stvar ukusa, meni recimo izgleda kul kada pricam sa ribom koja ima pirsovan jezik mada ja nikada ne bih pirsovao svoj (kod muskarca mi to nije kul :-) ). Ne znam zasto ne razumes za usi i nos a ne shvatas za jezik, nema mnogo razlike osim sto se lakse vidi na nosu i usima? Ja ne volim ni kada neko ima pirsovan nos ali obrva mi deluje ok. To je stvar ukusa a o ukusima ne vredi raspravljati.
[ sezam @ 05.01.2007. 00:11 ] @
Citat:
flylord: verujem (znam coveka licno), ali ne mogu da shvatim
Citat:

Ne vredi ti ni da pokusavas.
[ tox master @ 05.01.2007. 00:12 ] @
slazem se sa flylordom.
ni meni nije jasno zasto to ljudi (klinci) rade.
i ja sam bio klinac ali mi nikad ovakve stvari nisu padale na pamet (doduse tad je pirsing bio nepoznat pojam ali busenje usiju nije).
ja licno ne bi stavio pirsing bilo gde ni da mi plate neku dobru lovu a na jezik bi mogli jedino da mi stave sa puskom prislonjenom na celo (a mozda ni tad).
a nerazumem da neko jos plati da ga sakate i buse jezik...
a tek ta fora da posle svakog jela moraju da se ispiraju usta!
pa zar je ista vredno tolikog truda i rizika!?!?!?!
ali ko zna,to je kompleks danasnje mladezi,ako si drugaciji od vecine automatski si nenormalan i izdvojen iz drustva,bar mislim da bi to mogao da bude razlog.
i ja bi voleo da cujem odgovor nekoga ko je to uradio da pokusam bar malo da shvatim to!

pozdrav

@ton_majstor
a pravo mi je cudno za tebe kako "ladno" pricas o tome kako je tvoja cerka to uradila.
ne znam sta bih uradio da moje dete to uradi ali znam sigurno da bi odmah isla na ukljanjanje toga a za sankcionisanje tog postupka mi pada mnogo ideja na pamet...
a sto je jos gore kako sam zakljucio iz tvoje price da vi niste ni znali da to da uradi?!

[ flylord @ 05.01.2007. 00:31 ] @
Citat:
srki: To je stvar ukusa a o ukusima ne vredi raspravljati.

ne pricam o ukusu, nego o riziku. Zato ne razumem to. Jer ne vidim da je dobit veca od rizika.
[ srki @ 05.01.2007. 00:35 ] @
Ne vidim ni ja, zato se nikada necu pirsovati i nikada necu pusiti. Verujem da mladi ljudi nisu svesni rizika. Ni ja nisam bio svestan rizika od pusenja ali nisam pusio samo zbog toga sto sam ih zamrzeo odavno i nije mi prijao taj smrad. Sada i da mi prija ne bih pusio ali kada si mladji onda imas druge razloge, ne znam ni sam kako sam tada razmisljao i zasto sam tako razmisljao, lepo ti covek kaze nemoj ni da pokusavas da shvatis tinejdzerski mozak :-)
[ Shadowed @ 05.01.2007. 00:36 ] @
Zaboravljate na radoznalost. Mnogo ludih stvari ljudi rade iz radoznalosti.
[ boki @ 05.01.2007. 00:43 ] @
Zato sto je zanimljivo i zato sto moze da izgleda lepo...

Citat:
Jednostavno dunulo im je da se unakaze.

Mozda to tebi izgleda kao unakazavanje ali cinjenica je da dobrom delu ljudi to izgleda lepo. (inace niko ne bi radio, jelte)
[ flylord @ 05.01.2007. 00:50 ] @
ma dobar deo ljudi pushi krek A i on (barem u pocetku) moze da deluje jako lepo I btw, imas 20 godina. Da ne mislis da postajes malo mator za tako nesto? I da je to trebalo da radis pre par godina, ne sada
[ Shadowed @ 05.01.2007. 01:13 ] @
Fly, a ja stekao utisak da ti smatras da to uopste nije trebao da radi :P
[ boki @ 05.01.2007. 01:17 ] @
Vidi, mozda ja nisam svestan rizika ali nisam cuo da je iko ikada imao problem odakle zakljucujem da ako odes kod dobrog majstora sansa za komplikacijom je minimalna.

A inace je poznato da dosta ljudi (koji nisu tinejdzeri) voli rizik zbog andrenalina i da ih ostali ljudi ne razumeju i gledaju ko debile.
Ulazenje u raspravu oko toga je beskorisno.
[ Au197/79 @ 05.01.2007. 01:17 ] @
Postoji nešto gore od pirsinga jezika: http://video.virtualno.com/vie...p?viewkey=c95ea2c0343a2395834d

[ tox master @ 05.01.2007. 01:32 ] @
ajd sto necu moci da jedem par dana da se e setim one slike sto je tonac postavio a sad i ovo!
[ blackpearl @ 05.01.2007. 02:41 ] @
@despotbg kad budes uradio pirsing dobices detaljno upustvo za odrzavanje
moj drug je bas skoro uradio i prvih nedelju dana ne smes dosta toga da jedes, mlecne proizode i ne znam ti ja sta vec
Ako bas hoces to da uradis ishrana i higijena ti nece predstavljati problem

ja dodjoh na forum zbog nekih drugih stavri i vidoh ovu temu pa mi se nije dalo neodgovoriti.

Kao sto vama nije jasno kako neko moze da uradi pirsing tako i meni nije jasno kako vi ne razumete da postoji toliko razlicitih ljudi i cudi
Jeste cinjenica da dosta ljudi danas radi bilo kakav pircing ili tattoo zato sto je in, da bi prkosili roditeljima....
Pored "standardnih" probusenih usiju imam na uvetu pircing hrskavice i tunel (ako znate sta je).
Uskoro planiram da uradim i pircing obrve i kasnije jos jedan uveta. To radim iz prostog razloga zato sto mi se svidja (oduvek jeste). Ne zato sto je in ili iz nekog drugog nebuloznog razloga. Kad budem skinula zarasce, mozda ostanu neki tragovi ali sve je to deo zivota kao i oziljci koje ima po telu kad sma bila mala.

Do komplikacija moze da dodje ali BAS retko. Kad bi tako razmisljali onda bolje da ne izlazimo iz kuce, da nas slucajno ne bi zgazila kola, pogodio zalutali meta, neko opljackao..

To uopste nije nikakva nenormalna stvar i problem je sto mi Srbi imamo malo zastarelo i konzervativno misljenje pa ljudi cim vidi nekog sa pircingom, dredovima odma pomisli da su takvi ljudi narkomani, ludaci ili ne znam sta vec.

Kao sto rekoh na pocetu svi smo razliciti i treba postovati svacije misljenje

[ _djevojka_ @ 05.01.2007. 04:34 ] @
@ton_majstor,

Kontam da ti nije bilo lako da se suocis sa bushotinom, ali veliku ulogu igra i edukacija o posljedicama istih. Ne znam da li si imao priliku da odes sa kcerkom kod zubara za par prica ili slika iz teftera, da u stvari vidi sta njeno mezimche od bushotine izaziva. Za godinu, dvije, kad joj to provjetri, zeljece da ima fine i zdrave zubitje; a koliko vidim, odluku je napravila zbog pomodarstva (zato sto i ostali imaju bushotine). Mogla je baviti se modelarstvom, pa napraviti mini naftnu platformu, i mini bushotinu.

Sto se tice uputstva za odrzavanje i sl., evo imamo doktora koji dodje svake sedmice u odredjenom terminu i napravi par rupa, pokupi pare (mahom tinejdzerima), i covjek ode dalje. Ne zanima njega da li ces ici kasnije u hitnu, ili ces imati malo vise karijesa, ili napuklih zuba, ili ce ti enamel otici. Ako cika docu ne zanima, zasto bi zanimalo nekog lijevog ko samo stancuje rupe po citav dan? :)

Hajde malo romantike da ukljucimo - poznanica (inace je u zdravstvu), tokom studija je non-stop pravila bushotine. Kad je dosla praksa, morala je skidati bush-nakit, jer ipak radi sa ljudima. Da dodje pacijent i povuce je za bilo sta - bolnica ne bi odgovarala. Nije joj bilo drago, ali ipak je nekako to prihvatila. Tokom dana samo se vide bushotine, a poslijepodne, odmah kad izadje iz bolnice - bush-nakit se vraca. E sad, ne znam da li je neko nekad imao pirsing izmedju brade i usana, ali recimo da nije bas najljepsi osjecaj kad pricas sa sagovornikom, a iz bushotine krene da izlazi pljuvacka. Blago receno -odvratno; a gledajuci da se to desavalo relativno cesto, sada mora da nosi flastere na mjestima gdje su rupe. Naravno, i bolesni na kvadrat pacijenti se brinu sta se to desilo sa njom, jer ima nekoliko flastera na licu.

@blackpearl,
Citat:
Jeste cinjenica da dosta ljudi danas radi bilo kakav pircing ili tattoo zato sto je in, da bi prkosili roditeljima....

Cinjenica je da je 'in' biti neinformisan/needukovan, i pratiti sta svaka lijeva spodoba radi, pa vjezbati na sebi. Sto kazu, pametan uci na drugima, a budala na sebi. Sto se tice prkosa roditeljima, ocigledno da ni djeca ni roditelji nisu ulozili vrijeme da ostvare komunikaciju jedni sa drugima; a prakticno - steta se obije na glavu toj djeci. Kome i cemu u stvari prkose?

Citat:
Uskoro planiram da uradim i pircing obrve...

Pazi da ti ne zakace nerv.

Citat:
blackpearl:
Kao sto vama nije jasno kako neko moze da uradi pirsing tako i meni nije jasno kako vi ne razumete da postoji toliko razlicitih ljudi i cudi :)
...Kao sto rekoh na pocetu svi smo razliciti i treba postovati svacije misljenje ;)

Svi ti tinejdzeri odrastu jednog dana, ali bushotine ostanu. Zaista sam sretna sto nikad nisi isao na konsultaciju kod tete doce, gdje joj pljuvacka izlazi iz bushotine dok razgovara sa tobom. Fino ti naplati, ali nema veze, sve je cool, heh? :) Teta doca je 'in'. PoJenta je da na ulici mozesh biti hip/cool/in/whateva, ali kad dodje real-life situacija, nekad i mozak proradi. Pirsing je samo sredstvo da covjek osjeca sub-culture acceptance (ako ima potrebu), i ako ti je to neophodno, onda bushi away, slobodno. :) Ne bushish nekog drugog, nego sebe.
[ bukovski @ 05.01.2007. 04:55 ] @
off topic ( ionako se otislo od teme odavno ) jedan citat pa idem da spavam :
Citat:
Zene stavljaju pirsinge u usi, nos, bradavice i na kraju u klitoris. Radjaju decu, ponekad carskim rezom. Stavljaju silikone u sve delove tela. Depiliraju dlake na nogama, ispod pazuha, briju stidne dlake i odstranjuju dlake vrucim voskom. Tetoviraju se, rade liftinge i liposukcije. Smanjuju zeludac, vade rebra, operisu se... A NE DAJU MUSKARCIMA DA IH J.E.B.U U GUZU JER IH BOLI ?!?!?!?!
[ _djevojka_ @ 05.01.2007. 07:42 ] @
Citat:
Zene stavljaju pirsinge...bla bla bla blaaaaaaaaa bla bla bla ....JER IH BOLI ?!?!?!?!

Nadjes decka koga ne boli, i nemas problema. :)

/zavrsen off topic.

Dobro jutro. :)
[ ton_majstor @ 05.01.2007. 10:22 ] @
Ovaj, KAKO da reaguješ kada to neko samo uradi i dođe kući sa tim... gledali ste mnogo filmove?

Da je istučem, ukinem finansije, kaznim neizlaženjem (hahaha...)? Ima 18 godina... može bre i da krade i da se drogira i da se pirsuje i da bude najgora opajdara u kraju... moj uticaj na to je vrlo minimalan kada se stigne u te godine.

Srećom, od pre par godina primenjujem politiku maksimalnog nemešanja, i prepuštanjem odluke njoj-njima (imam ih troje). Naravno, otvoreno pokazujem nezadovoljstvo i protestujem, ali ne KAŽNJAVAM, osim što im ukidam obroke (šalim se!).

Pirsing je već prošlost u mojoj kući, kao što ste mogli da vidite iz mojih postova. Bilo je par dana frke, pa prestalo. To ne zaslužuje moj ili ženin infarkt miokarda... a vi se žestite do mile volje.

Samo kažem da razloga za pirsing osim ona 4 iz Maretovog posta realno i NEMA! Pomodarstvo, usvajanje tuđih običaja i kulturnih aditiva (Papua-Nova Gvineja) je bezveze, jedino čega se sećam od "balkanskih" običaja... da je "kao" nekada, u Srednjem Veku prvenac sin imao minđušu u uhu (mindžušu), e da bi se znalo ko je naslednik! Cvrc.

Pre 20 godina nam (meni i ortacima) je jedan dasa, iz Ukrajine valjda... nudio "ugradnju" staklene kuglice u gornji koren... ovaj, stojka. Navodno, operacija je VRLO bezbolna, a efekti su spektakularni! Svaka žena koja legne sa tako obrađenim dasom će to opet i uvek želeti, zbog navodne hiperstimulacije klitorisa! Juhu!

Čak nam je i pokazao to čudo, tek da gvirnemo. Onda je jedan dasa to i ugradio i 10 dana nije smeo da gleda ništa "toplije" od prizora iz staračkog doma ili sa patologije, da mu rana zaraste. Onda je valjda mučenik pao u borbi sa ženama... ... ne znamo, ubrzo se izgubio u vremenu i prostoru!

Pozdrav!

[ Ivan Dimkovic @ 05.01.2007. 10:57 ] @
Citat:

Samo kažem da razloga za pirsing osim ona 4 iz Maretovog posta realno i NEMA! Pomodarstvo, usvajanje tuđih običaja i kulturnih aditiva (Papua-Nova Gvineja) je bezveze, jedino čega se sećam od "balkanskih" običaja... da je "kao" nekada, u Srednjem Veku prvenac sin imao minđušu u uhu (mindžušu), e da bi se znalo ko je naslednik! Cvrc.

Razlog moze biti i sto ona to voli/zeli itd... Kao sto njoj mozda nema razloga za potapanje kupusa ili slavljenje krsnih slava i sl... generacijsko razumevanje i tolerancija na delu ;-)
[ caiser @ 05.01.2007. 13:25 ] @
Kao sto se sada ljudi cude i zgrazavaju kada neko probusi jezik tako su se pre 20 godina ljudi cudili i zgrazavali kada muskarac probusi uvo (odmah je proglasavan za pedera :)). Za 10ak godina ce i to biti normalno i niko se vise nece obazirati na probusene jezike. Jednostavno, za sve nove stvari je potrebno neko vreme da se okolina navikne. That's how it is. :)
[ Nemanja Avramović @ 05.01.2007. 13:32 ] @
Citat:
Srećom, od pre par godina primenjujem politiku maksimalnog nemešanja...

Eeee, ton_majstore, tako su i moji uradili u 2. srednje sa mnom, pa vidiš u šta se razvih: s jedne strane (relativno dobar) programer, a struge strane (relativno) čest posetilac kafane (i još svašta što nećemo da pominjemo ovde)
[ Miroslav Jeftić @ 05.01.2007. 13:48 ] @
Citat:
caiser: Za 10ak godina ce i to biti normalno i niko se vise nece obazirati na probusene jezike. Jednostavno, za sve nove stvari je potrebno neko vreme da se okolina navikne. That's how it is.

Znači za 10 godina, svi ćemo da bidnemo s' bušnim jezicima?
[ Marko Medojević @ 05.01.2007. 13:52 ] @
Citat:
Kao sto se sada ljudi cude i zgrazavaju kada neko probusi jezik tako su se pre 20 godina ljudi cudili i zgrazavali kada muskarac probusi uvo (odmah je proglasavan za pedera :)).
Ja još nisam čuo da se nekom desilo nešto loše posle bušanja uveta (i ja sam ih bušio pre 10 godina). Znači nije ovde stvar o predrasudama koje neko ima prema ljudima sa pirsingom na jeziku, već o realnom riziku!
[ _djevojka_ @ 05.01.2007. 13:57 ] @
@caiser,
Pitanje je sta ce biti normalna za godinu dana, a ti vec pravis projekciju za sljedecih deset. :) Ne znam bas kome je sexy (is)feminiziran muskarac, valjda je i za to neophodno posjedovati acquired taste; ali ko se trazi, taj se nadje. Ne zaboravi i redovno depiliranje, sminkanje, pet tona raznoraznih preparata u kosi... citava mala industrija se pokrece oko toga. Svojevremeno je dalji rodjak drzao neki fancy pub, i kad god je bila sezona gay zuraja, pukla bi banka. :) Veoma isplativo.

@Wizard of ID,
Razlog samo ona zna, a sve ostalo je nagadjanje; sto naravno ne predstavlja problem da ubacimo malo sosa o (ne)razumijevanju da ne dolaze svi iz istog kalupa, i da je samo jedno prihvatljivo i pravilno. Koja kriva drina se ovdje ispravlja? :)
[ boccio @ 05.01.2007. 14:00 ] @
A da vi lepo osnujete ovde neki Parental Advisory Board? Sa _djevojkom_ na celu, posto je puna mudrosti i bogoudodnih pravovernih misli (i da ne kazem cega jos )

Ja ne razumem, ovde ko da niko nikad nije imao 16 godina. Samo sto sad kod nas matorijih od 25 to izgleda malo "daleko" pa gluposti koje smo pravili su ili zaboravljene, ili iz ove perspektive nisu tako strasne kao pirsovanje. Ali prakticno su isti qrac. Samo malo neki vole da prosipaju mudrost sad...

@tonac: respect, tako se radi... fire & forget Ionako ne bi uspeo da dopres do nje da skine to, a sila nema efekta. Ako je pirsing najgore sto je do sad uradila - dobro je To sto djevojka mudro zbori o "ostvarivanju komunikacije izmedju dece i roditelja" moze, al na Marsu. Kad klinka ima 16-17g. mozes da ostvaris komunikaciju sa njom samo ako i ti imas 17g
[ _djevojka_ @ 05.01.2007. 14:03 ] @
Citat:
mare_bj: Ja još nisam čuo da se nekom desilo nešto loše posle bušanja uveta (i ja sam ih bušio pre 10 godina). Znači nije ovde stvar o predrasudama koje neko ima prema ljudima sa pirsingom na jeziku, već o realnom riziku!

Pa ne znam da li je realno ili nerealno, ali nema poJente bas da cujes, kad imas priliku da vidis sta se desava kad uho nabubri, jer je neko bushio iglom koja nije bila sterilna. Datum dogadjanja, otprilike prije tri godine, s' tim da je djevojka zavrsila u hitnoj, na IV drip-u; velicina uha oko triput vece nego sto je normalno; zbog pritiska (upale), morali su da rezu, da se iscijedi; antibiotici i ostala njesra - tri dana kljukanja IV-om, tri sedmice kljukanja tabletama + oziljak na uhu. Realan rizik? Pa realno, nije se desilo tebi, pa je super zar ne? Dovoljno da se desi jedanput. Cak je i tada previse. Naravno, to je odluka koju sam napravis.
[ _djevojka_ @ 05.01.2007. 14:12 ] @
@boccio,

Nema potrebe za PAB. Ako neko hoce da bushi, niko mu ne brani. Bushi away. Ne vidim svrhu bavljenja pismenom dijarejom, jer samo ostanes umazan u sopstvenoj. Ne vidim kako ti je nerazumljivo da ljudi mogu imati drugacije stavove od tvoga, i da jos uvijek zive (zamisle); pa ne trckara svako da bude izbusen i iscrtan da bi se uklopio ili da bi dokazao da je individua. Ako neko to voli, super - njihovo je tijelo; ali ovo za komunikaciju stoji. Sad sto ti je stran/nepoznat pristup, ne znaci da ne postoji i ne funkcionise. Sto bi da se neko slaze, kad mogu ljudi da se svadjaju, zar ne? :)
[ caiser @ 05.01.2007. 14:13 ] @
Citat:
mare_bj: Ja još nisam čuo da se nekom desilo nešto loše posle bušanja uveta (i ja sam ih bušio pre 10 godina). Znači nije ovde stvar o predrasudama koje neko ima prema ljudima sa pirsingom na jeziku, već o realnom riziku!

Hm, jednoj mojoj bivsoj koleginici cim se malo unervozi pocnu usi da krvare. Takodje, znam jos jednu zensku osobu kojoj rupe na usima s vremena na vreme zagnoje. A da ne pricam o silnim slucajevima upale kada se busenje ne radi profesionalno sa sterilnim iglama (da, ugrejana zihernadla nije dobra :)). Poenta je da i jedno i drugo moze da prodje bez posledica, ali i ne mora.
[ caiser @ 05.01.2007. 14:17 ] @
Citat:
Bryan Fury: Znači za 10 godina, svi ćemo da bidnemo s' bušnim jezicima? :D

Kao sto sad svi imamo probusene usi. :-p
[ bugsu @ 05.01.2007. 14:18 ] @
bushenje jezika po meni ..............ja bi rekao da stom osobom nije bash sve kako treba ;)
mada bolje da bushe jezik nego da ga seku na pola (ima toga u evropskim zemljama hvala bogu kod nas nema josh toga)
[ boki @ 05.01.2007. 14:20 ] @
@Djevojka

Kad bih ti ja operisao slepo crevo papagajkama i satarom koji nisu sterilni verovatno bi ti nabubreo stomak. Ajd sad da ukinemo operisanje slepog creva...
[ boccio @ 05.01.2007. 14:30 ] @
Citat:
bugsu: bushenje jezika po meni ..............ja bi rekao da stom osobom nije bash sve kako treba ;)

Sad zameni "jezik" sa "usi", i dobices recenicu koju bi tvoj ili moj cale rekao pre 20 god. Get the point?
Citat:
_djevojka_: Ne vidim kako ti je nerazumljivo da ljudi mogu imati drugacije stavove od tvoga, i da jos uvijek zive (zamisle); pa ne trckara svako da bude izbusen i iscrtan da bi se uklopio ili da bi dokazao da je individua.

Sta pricas? Pa ja upravo i pricam "live and let live", odnosno pustite ljude da rade sta im je volja dogod ne ugrozavaju druge ili svoju egzistenciju. Pirsovanje nije ugrozavanje egzistencije (kao npr. pajdo), pa nema potrebe za zigosanjem doticnih da nisu normalni. Ja se licno nikad ne bih pirsovao, ali to ne znaci da cu osobe koje to urade posmatrati kao kretene i analizirati ih sa visine. U tome je razlika izmedju nas dvoje.
Citat:
_djevojka_:
Ako neko to voli, super - njihovo je tijelo; ali ovo za komunikaciju stoji. Sad sto ti je stran/nepoznat pristup, ne znaci da ne postoji i ne funkcionise. Sto bi da se neko slaze, kad mogu ljudi da se svadjaju, zar ne? :)

Meni uopste nije stran pristup, ali ne filozofiram o tome kao neki. Generalno gledano, adolescentu od 16-17g koga kidaju hormoni na sve strane roditelj ne moze da pristupi, bar ne u nekoj znacajnijoj meri. Ali mi se ne ulazi u neke dublje rasprave sa tobom, izvini :) Znam da to zavrsava kilometarskim postovima, citiranjem i kidanjem svake recenice/pasusa na sitna crevca, tako da... I'm out of here :)
[ flylord @ 05.01.2007. 14:57 ] @
cisto da naglasim da ja osobe koje zele pirs ne smatram za debile i kretene (imam dobre drugare koji imaju razne pirsove + jedan hoce da busi jezik necu kazem ko).
Samo mi to cudno, jer jezik nije bas nesto sto retko koristimo i sto nece da smeta. Pirs na uvetu ili obrvi nikom ne smeta u obavljaju dnevnih aktivnosti. Na jeziku moze (npr da lizes sladoled )
[ blackpearl @ 05.01.2007. 15:05 ] @
Lepo je Boki gore rekao za slepo crevo a i ja sam to napomenula u mom prvom postu rizici postoje sa svih strana.
To sto se neka budala sama se busila nesterilisanom iglom tom je njen problem. Ja kad odem u studio barem znam da cu dobiti adekvatnu uslugu i negu- sve je sterilno, igla se otvara ispred mene... a bas takav pristup ne mogu dobiti kod lekara koji samo gledaju da te sto pre izbace iz ordinacije, cak nekad dajuci i skroz pogresne dijagnoze.
Rizik postoji ali je veoma mali, ako odes kod onoga ko zna sta radi nemas o cemu da brines.

_djevojka_ kad dajes take primere sta se sve moze desiti, evo jednog i od mene:
jedna zena je umrla posle depilacije jer je dobila hepatitis i umrla veoma ubrzo, pre nego sto su lekari i stigli da joj urade dijagnozu.

pa sad svi razmiliste sta cete sve raditi ili ne raditi u buducnosti ;)

Pricate o riziku jer predpostavljam da vam se pircing ne svidja pa to da opravdate a ne razmisljate o rizicima koji dolaze s druge strane. Pusenje, alkohol, droga.... i dosta drugih stvari koji su opasnije od pircinga.

Cela stvar je u srpskom (balkanskom) mentalitetu i nista vise :)
[ plastic @ 05.01.2007. 15:38 ] @
Za odrzavanje jezika je kljucno, ispiranje usta prvih nedelju dana, kao i izbegavanje mlecnih preradjevina, ljute, preslane i kisele hrane (odnosno svega sto bi iritiralo ranu)
Samo busenje ne boli ali zato "placas" sledeca dva dana ;)
A da li ce se inficirati najvise zavisi od tebe i odrzavanja.
Ako skines mindjusu rupa zarasta veoma brzo (3-5 sati), kada kazem zarasta mislim da se zatvori taman toliko da ne mozes da vratis mindjusu.

Ja sam pre dve godine hteo da busim jezik ali sam se predomislio i probusio obrvu ( kasnije jos dva puta ;). Glavni razlog zbog kog sam se predomislio je to sto mindjusa havarise zube u rekordnom vremenu.

@boki
Obavezno se odluci za neki profesionalni studio. Ako ne zmas gde ces, pitaj pa cu da ti odgovorim na pp, jer ne znam da li bi se preporucivanje studija na temi tretiralo kao reklama.
POZ
[ flylord @ 05.01.2007. 15:43 ] @
Citat:
plastic:
Ja sam pre dve godine hteo da busim jezik ali sam se predomislio i probusio obrvu ( kasnije jos dva puta ;). Glavni razlog zbog kog sam se predomislio je to sto mindjusa havarise zube u rekordnom vremenu.

to je i razlog zasto ne kapitam ovaj pirs. Jer pravi stetu. Pitanje je da li se to isplati na duze staze. Zubari nisu bas tolko jeftini, a bice jos skuplji.
[ Fuzz @ 05.01.2007. 16:50 ] @
Ma i da su besplatni brate, ista stvar...
Ne znam...ja jednostavno ne vidim nista privlacno u pirsingu jezika...ne privlaci me ni da se ljubim sa takvom osobom, niti me pali ideja o dodiru metala na intimnim delovima tela, niti mi izgleda lepo nesto tako ocigledno neprakticno i neprijatno. Ali ko voli, nek se busi brate. Samo je nezgodno kad se nadjes u situaciji u kojoj se majstor nasao. Uvo i obrvu jos i mogu da razumem, ali jezik, bradavice, pupak i nize...to mi nije bas najjasnije. Jos kad se setim matorog istetoviranog britanskog chiche na malteskoj plazi sa sve izbusenim bradavicama...brrrr...
[ plastic @ 05.01.2007. 17:00 ] @
Sto se tice ne prakticnosti, imam nekoliko drugara koji su imali po nekoliko pirsinga. Svi su vecinu njih poskidali ali su na jeziku ostavili. Kako kazu to im je postalo kao deo tela, toliko su se navikli da ne bi umeli da pricaju i jedu bez pirsinga :)

Mene je ovo malo i zabrinulo, jer mi bas i neje neki trip da kad odlucim da skinem pirs zavrsim kod logopeda :)
[ boki @ 05.01.2007. 17:30 ] @
Citat:
Glavni razlog zbog kog sam se predomislio je to sto mindjusa havarise zube u rekordnom vremenu.

A kako to ? Mislis ako trljas mindjusom o zube ?

Citat:
Zubari nisu bas tolko jeftini, a bice jos skuplji.

Meni je majka oralni hirurg tako da...
[ Shadowed @ 05.01.2007. 17:40 ] @
Prvo cu reci da me nikad nije privlacio pircing u smimslu da ga "primenim" na sebi. Estetski... Ima slucajeva kada mi se svidelo kako izgleda ali su ti slucajevi veoma retki. Pircing jezika mi se nikad nije svideo.

Medjutim, u potpunosti razumem da neko to hoce da uradi iz estetskih razloga, jer mu/joj se svidja a ne obavezno iz nekog razloga iz majstorove cetvorke. To sto moze biti stetno (ostecenje zuba ili ostavljanje nekog oziljda) i sto postoji rizik je jednostavno stvar prioriteta.
I svakako, svako ima pravo na to - o svom telu odlucuje.

Inace, _djevojka_ ne bi bila to sto jeste kad ne bi prosipala besmislene "argumente". Bilo sta moze lako poci lose ako se ne radi strucno. Postoji izvestan rizik i ako radi strucnjak (kao i kod svega ostalog u zivotu) ali njeni primeri su besmisleni. Boki je to lepo rekao i kao sto i blackpearl rece, nema smisla izbegavati sve sto nosi ikakav rizik jer je to zapravo i nemoguce.

plastic, cini im se, kao sto neko vreme ne mozes lepo da jedes i pricas kad stavis, tako je i kad skines. Posle nekog vremena se naviknes (naravno, pod uslovom da nije doslo do nekog poremecaja).
[ tox master @ 05.01.2007. 18:35 ] @
evo ja cu reci jos samo ovo i zavrsavam ovde jer ne pokusavam da ubedim nekog da to ne radi,znam samo da ja licno to ne bi uradio i svim silama bih se potrudio da to ni moje dete ne uradi.
razlozi?
mogu da razumem da se nekome svidja pirsing i da to uradi zato sto zeli.
nemam nista protiv toga iako u principu bas ne volim to da vidim na coveku.
uopsteno govoreci volim kad je covek prirodan a pirsing je daleko od toga.
a recimo kada bih jednog dana (nikad a mozda ni tad) odlucio da stavim pirsing 100% to ne bih radio na jeziku.
dajte ljudi,mogu da shvatim da se buse usi i stavljaju pirsinzi na razne delove tela ali bre JEZIK!
ne znam da li su neki zaboravili iz skole koliko nerava i osetila ima u jeziku a da ne govorimo sto se jezik nalazi unutar tela to jest glave a glava je najosetljiviji deo tela.

poenta sta hocu da kazem je da nije ni blizu isto probusiti uvo ili staviti pirsing na "obicnu" kozu gde nema nekih nerava i stavljanja kojekakvih metalnih delova na jezik koji pritom mora da se probusi skroz i ne moze niko da me ubedi da to nista ne skodi (mozda ne trenutno ali na duze staze...)

toliko od mene a vi sad nastavite.

pozdrav
[ plastic @ 05.01.2007. 19:21 ] @
Citat:
A kako to ? Mislis ako trljas mindjusom o zube ?

Pa i to, ali najvise kada nasumicno, ne namerno zagrizes mundjusu dok jedes itd.
A sto se tice trljanja mindjuse o zube i igranje sa njom........... ne znam jos ni jednu osobu kojoj to nije zaimljivo i koja to ne radi. Tako da i to ima veliki uticaj na zubnu gledj (a dalje znas vec kako ide, kada ostetis gledj).
Nemoj da mislis da te odvracam od busenja (daleko od toga jer sam i ja "izbusen") vec samo izlazem razloge iz kojih sam ja odustao...
POZDRAV...
[ _djevojka_ @ 06.01.2007. 16:13 ] @
@boki,
‘Kad bih ti ja operisao slepo crevo…’
Izvlacis stvari iz konteksta. mare_bj je napisao da nije cuo da je neko imao problema sa busenjem usiju, i ja sam samo navela primjer iz teftera. Uopste nije bilo prijatno za oko, a mislim da je bilo krajnje neprijatno sto se tice krvarenja, bocanja i sl. osobi koja je prolazila kroz to. Cisto ako osoba nije upoznata, ne znaci da je nemoguce. Osoba nije imala bilo kakav razlog da se brine o samoj proceduri; tek kad se takav problem desio, poslali su ove iz Min. Zdr. na uvidjaj. Procedura nije bila OK (+problem sa aparatusom), i wtf, osoba je mogla da izgubi uvo. Zatvorili su ih istog dana, nabili petocifrenu kaznu, i zaplijenili sve i svja iz prostorija.

@boccio,
Citat:
Sta pricas?

Ako citas, mora da je napisano. :)
Citat:
...Pa ja upravo i pricam "live and let live", odnosno pustite ljude da rade sta im je volja dogod ne ugrozavaju druge ili svoju egzistenciju. Pirsovanje nije ugrozavanje egzistencije (kao npr. pajdo), pa nema potrebe za zigosanjem doticnih da nisu normalni.

Pa nek’ se bushe, i nek’ crtaju po njima – slazem se, sasvim. Niko ne zigose nikog, nego se stavljaju razlicita razmisljanja na sto. Kao sto ce nekom biti prihvatljivo da bushi sebe i da se boca, nekom drugom nece. Jednoj osobi je prva stvar normalna, drugoj osobi - ova druga. Kao sto ce neko pun entuzijazma da skace gore dole, jer je dobio rupu gdje hoce, nekom drugom se zemlja nece drmati zbog toga.
Citat:
Ja se licno nikad ne bih pirsovao, ali to ne znaci da cu osobe koje to urade posmatrati kao kretene i analizirati ih sa visine. U tome je razlika izmedju nas dvoje.

Izgleda da samo ti ovdje analiziras. Doca koji se bavi pirsingom iznajmljuje prostorije tik do nas, pa imamo malo veci asortiman pirsing parafernalija. Najcesci odgovor na pitanje zasto je neko dosao da se bushi je – zato sto sam vidjela/vidio kod druga/drugarice. (‘Svi oni imaju, pa zasto ne bih i ja?’) Razgovor je cisto matter of fact – dobar dan/dovidjenja, bez ulazenja u dublju analizu. Kakvi sad kreteni? Kakva analiza sa visine? Ljudi hoce da ih neko bushi, i njima to djeluje kao dovoljno jak razlog za to sto rade, i idu da se bushe – vracaju se bushni, oni sretni, doca sretan, svi sretni. Sad sto nekom drugom to nije dovoljno jak razlog za bushi-akciju, pa automatski – ta osoba ih gleda sa visine? Wtf? Steta sto Gojko nije osposobio ES i za ‘voice recorded messages’, cisto ako ti fali ton.

Citat:
_djevojka_:
Ako neko to voli, super - njihovo je tijelo; ali ovo za komunikaciju stoji. Sad sto ti je stran/nepoznat pristup, ne znaci da ne postoji i ne funkcionise. Sto bi da se neko slaze, kad mogu ljudi da se svadjaju, zar ne? :)

Citat:
Meni uopste nije stran pristup, ali ne filozofiram o tome kao neki. Generalno gledano, adolescentu od 16-17g koga kidaju hormoni na sve strane roditelj ne moze da pristupi, bar ne u nekoj znacajnijoj meri. ...I'm out of here :)

Generalo gledajuci, generalno gledas. :) Da ne pravimo generalizacije, nego da ti pozelimo sretan put. :)

@blackperl,
Citat:
jedna zena je umrla posle depilacije jer je dobila hepatitis i umrla veoma ubrzo, pre nego sto su lekari i stigli da joj urade dijagnozu.gr

Zanimljiv primjer. Jos kad bi bio povezan, bilo bi zgodno.

@Shadowed,
Citat:
Inace, _djevojka_ ne bi bila to sto jeste kad ne bi prosipala besmislene "argumente". Bilo sta moze lako poci lose ako se ne radi strucno.

Oh puhhhlleeez! Kakvi argumenti, kad i sam vidis da se prosipaju primjeri. Bas ce neko ko se premislja i mozga oko pirsinga doci na ES i traziti solidne argumente za/protiv. Niti sam negdje ponudila argumente, niti sam tako okarakterisala primjere. Znacenje pripisujes sam, a to sto imas neki pik od ranije – pa, sta da ti kazem, blijeda sijenka je blijeda sijenka.
[ Shadowed @ 06.01.2007. 16:47 ] @
Primer koji je blackpearl dala jeste povezan jer uopstenije prikazuje da to sto postoje primeri ne znaci dovoljno, jer su bitni uslovi pod kojima se ti slucajevi desavaju kao i ucestanost istih.

Citat:
_djevojka_: Bas ce neko ko se premislja i mozga oko pirsinga doci na ES i traziti solidne argumente za/protiv.

Aha, znaci ti vec unapred osudjujes temu i cak ceo ES na neargumentovanost u diskusiji i to da tome nije mesto ovde. Sad postaje mnogo jasniji tvoj nacin razgovora u temama...
[ Blue^demoN @ 06.01.2007. 18:24 ] @
Ja vec 3 godine imam piercing na obrvi, i vec sam zaboravio da mi je tu Ponekad iz dosade pocnem da ga vrtim levo-desno-gore-dole kao sto ljudi vrte pramen kose. Hteo sam i na jeziku da uradim ali me je to proshlo. Razlog zashto sam probushio obrvu? Zanimljivo mi je, lepo izgleda (po meni), i najvishe shto simbolizuje neku vrstu bunta, odstupanje od "standarda". A i adrenaline rush u toku bushenja je odlichan!
[ boccio @ 06.01.2007. 21:40 ] @
@flylord: Jel ima ipak neke sanse da se uvede ignore pojedinih korisnika?
[ boki @ 07.01.2007. 01:27 ] @
Ili jos bolje opcija da nekim korisnicima stavimo da budu ignorisani po defaultu :)
[ _djevojka_ @ 07.01.2007. 03:41 ] @
@Shadowed,
'Primer koji je blackpearl dala jeste povezan jer uopstenije prikazuje da to sto postoje primeri ne znaci dovoljno, jer su bitni uslovi pod kojima se ti slucajevi desavaju kao i ucestanost istih.'
Dao/dala, nebitno; ionako nisi procitao na sta se moj primjer odnosio, i kome je bio upucen kao odgovor. Ali ako volis da trcis pred rudu, samo izvoli. Primjer je naveden kao mogucnost (sta moze da se desi, a ne mora), a ako cemo posteno, imas bolju sansu da odes u saobracajki, nego da kidises u aviJonu; pa se ljudi opet brinu kad ulaze u avion. Nekad je zgodno povezati cause & effect (ako je moguce), pa je blackperl zamoljen/a da objasni hear-say u vezi:
Citat:
jedna zena je umrla posle depilacije jer je dobila hepatitis i umrla veoma ubrzo, pre nego sto su lekari i stigli da joj urade dijagnozu

Zena je solidno mogla da ode i na WC i da umre veoma brzo, a ako ovi nisu znali od cega je umirala, bas me zanima da li je informacije procitao/la iz novina, nakon sto je autopsija uradjena. Iz sopstvenog iskustva, das isti press release grupici od oko dvadeset novinara, i nikad se nijednom nije desilo da su publikovane informacije bile 100% vezane za fakte, nego se mogu procitati i raznorazni biseri koje su izvlacili ko zna iz kuda; a opet ih to ne opravdava, jer imaju telefon i pristup bar 20/7 (ako ne 24/7), pa ako im nesto nije jasno, uvijek mogu da klarifikuju.

Primjer koji sam navela (djevojka sa uhom tri put vecim od normale) je konkretan primjer iz teftera. Kasnije su njeni roditelji dolazili sa slikama citave procedure, jer su ovi u bolnici isto htjeli da slikaju; a i ovi iz Min. Zdrav. su trazili neke verifikacije (jer je osoba bila nas pacijent otkad se ispilila). Ali posto nisi pratio pricu, vjerujem da ces i ovo da prekocis. Nigdje nije napisano da primjer vazi za sve i svja, nego da je nesto tako moguce i da se desava. I nije jedini primjer, nego jedan od najgroznijih iz teftera.

Citat:
_djevojka_: Bas ce neko ko se premislja i mozga oko pirsinga doci na ES i traziti solidne argumente za/protiv.

Citat:
Aha, znaci ti vec unapred osudjujes temu i cak ceo ES na neargumentovanost u diskusiji i to da tome nije mesto ovde. Sad postaje mnogo jasniji tvoj nacin razgovora u temama..

AHA! Znaci ti vec unaprijed imas pik na diskutante, i samo vrebas kad ces da iskocis u temama, pa da nametnes brzoplete utiske. Em sto se niko ne bavi 'osudjivanjem' teme unaprijed, em sto niko nije blesav da se bavi glupostima tipa da li pojedine ili citave teme na ES-u sadrzi argumentovanu diskusiju (u suprotnom, tri cetvrt ES-a ne bi ni postojalo, jer zamisli, nigdje nista od argumenata). Sam si imao priliku da procitas da je npr. ton_majstor-ova kcerka otisla na bushenje, bez da je konsultovala bilo koga (od roditelja, a kamoli nekog iz ES zajednice). Prema tome, tvoja generalizacija vodu ne nosi, a bas ce nekog da boli guza sta neko lijevi sa ES-a misli o njihovim bushotinama.

@boccio, welcome back. :)
[ Shadowed @ 07.01.2007. 09:35 ] @
Hahahaha, jesi smesna. Pa upravo to sve sto si sad napisala mi tebi sve vreme objasnjavamo
[ Shadowed @ 07.01.2007. 12:28 ] @
Citat:
_djevojka_: Ovo izaziva dijareju.

Aha, pa, sta da ti kazem, lepo se provedi :)
[ _djevojka_ @ 07.01.2007. 14:36 ] @
Figurativno, gos'n Shadowed, figurativno. :)
[ Shadowed @ 07.01.2007. 14:54 ] @
Naravno
[ Deda_Mraz @ 07.01.2007. 16:04 ] @
@_djevojka_ pa ti jado crna još nisi banovana? ne ažurnost ES-tima
[ Shadowed @ 07.01.2007. 16:29 ] @
Ma, pusti... ima jaku vezu u admin timu, samo je bolje da ne pricam mnogo o tome...
[ Nenad Vranjanac @ 07.01.2007. 18:17 ] @
@svi oni koji izjednacavaju rizik busenja resice->obrve->hrskavice->jezika:
IPAK prodjite kroz neki fax iz oblasti humanih nauka pa se onda javite. jezik i resica nisu isto ;-)
a temu ste tiltovali logickim zabludama. ja znam da ima ljudi koji puse decenijama, i zdravi su. i onih koji nisu zapalili, pa su umrli od tumora na plucima. znaci, pusenje ne izaziva rak. ali recite to onima koji obole.
[ Nibble @ 07.01.2007. 22:35 ] @
Flylord otkljucaj PM ili cu te tuziti gojku ;) .... i uvijek sam znao da imas losiju schizo stranu (_djevojka_) :)
[ flylord @ 07.01.2007. 22:45 ] @
ih