[ Dacha PN @ 11.01.2007. 23:24 ] @
NLO, vanzemaljci, da li postoje ili ne, da li je to samo fantazija ili ne, to je pitanje koje me iritira godinama.
Ljudi moram vam ispricati sta se meni dogodilo, verovatno 99% vas koji ovo procitate mi necete verovati ali nema veze vec sam na to navikao...
Ovo sto cu vam sada ispricati se stvarno dogodilo: Naime zivim na nekih 40km zapadno od planine Rtanj (istocna Srbija). Jednog letnjeg dana polivao sam bastu, sunce je bilo na zalasku, a nebo kristalno cisto, plavo, bez oblaka, odjednom kao da me je nesto povuklo da pogledam u nebo i imao sam sta i da vidim: video sam ogromnu letecu kuglu, menjala je boje crveno-narandzaste i letela se jako nisko, procenjujem da je letela na oko 200-250 metara od tla i jako sporo, mozda brzinom od 70-100 km/h tako da sam je imao u vidokrugu nekih 10 sekundi. U pozadini cini mi se da sam cuo jako, jako slab zvuk, verovatno je to bilo samo strujanje vazduha Procenjujem da je bila velicine izmedju 15-25 metara u precniku... Nikad sebi necu oprostiti sto u tom trenutku nisam imao fotoaparat.
Znam da ce svako prvo pomisliti da je to kometa ali ja sam ubedjen da nije. Naime komete kada padaju, padaju jako velikom brzinom i pod odredjenim uglom a ovo ne, ovo se kretalo jako nisko, horizontalno i jako sporo...
Jos jedna starija osoba je potrvrdila da je tih dana nedaleko od mene dozivela isto sto i ja...
Posle par dana pricao sam sa drugom koji je tih dana bio na nekih 20km zapadno od planine Rtanj i on mi je potrvrdio da je video kugle ali ovog puta dve koje su isle zajedno i kretale su se prema Rtnju...
Ovakve kugle kakve smo ih videli opisuje i Dragan M. koji zivi u podnozju planine Rtanj i koji vec godinama trvrdi da se takve kugle stalno motaju u blizini ove planine...Takodje on potrvrdjuje da se desavaju mnoge cudne stvari na ovoj planini... Neznam ni sam da li da verujem ili ne ali ono sto sam video licno svojim ocima nije delo coveka a ni je ni kometa ...
Verujem da ima puno ljudi koji su mozda doziveli nesto slicno, molim da posaljete vasa iskustva i misljenja da probamo da resimo bar delimicno ovu misteriju.
Molim da pisu samo oni koji su zaista nesto realno doziveli...
[ loonies @ 12.01.2007. 00:48 ] @
Ja još nikoga nisam video.

Citat:
Hey, Dad?
Do you think there's people on other planets?

I don't know, Sparks.
But I guess I'd say if it is just us it seems like an awful waste of space.

Contact, 1997

[ flylord @ 12.01.2007. 01:46 ] @
ja sam pre 2-3h video Klingonce. Leteli su mi po televizoru Sve sam ucinio da ih oteram, i nije mi uspelo. TV vise ne radi ;(
Da li se jos nekom ovo desilo. Mora da ih je jos neko video nocas

[Ovu poruku je menjao flylord dana 12.01.2007. u 10:39 GMT+1]
[ a1200 @ 12.01.2007. 02:02 ] @
@Dacha PN

Ako ti je za utehu... moja baka je videla isto to za vreme WW2 u Sapcu... tj. isti opis kao tvoj - uzaren disk/kugla koji se kretao jako sporo i svi su lepo mogli da ga vide. Sto je najgore, po njenim recima, nije bila jedina . Onda se odjednom pojavila prica, da svi treba da cute jer to "vojska" testira nesto... e sad, ja nikad nista nisam video - nije bas da svakodnevno gledam u nebo - ali ja joj verujem 100% - jednostavno nije osoba koja je u SF fazonu, a posebno ne neko ko izmislja takve price (ne cita trece oko i sl. gluposti).
[ kelja @ 12.01.2007. 02:06 ] @
Citat:
Dacha PN:
Ovo sto cu vam sada ispricati se stvarno dogodilo: Naime zivim na nekih 40km zapadno od planine Rtanj (istocna Srbija). Jednog letnjeg dana polivao sam bastu, sunce je bilo na zalasku, a nebo kristalno cisto, plavo, bez oblaka, odjednom kao da me je nesto povuklo da pogledam u nebo i imao sam sta i da vidim: video sam ogromnu letecu kuglu, menjala je boje crveno-narandzaste i letela se jako nisko, procenjujem da je letela na oko 200-250 metara od tla i jako sporo, mozda brzinom od 70-100 km/h tako da sam je imao u vidokrugu nekih 10 sekundi. U pozadini cini mi se da sam cuo jako, jako slab zvuk, verovatno je to bilo samo strujanje vazduha Procenjujem da je bila velicine izmedju 15-25 metara u precniku... Nikad sebi necu oprostiti sto u tom trenutku nisam imao fotoaparat.

Hm...znaci tako...nas AREA51 je na Rtnju/u blizini ove planine.

Opcija1)
Verujem da je u pitanju test-let vanzemaljskih brodova kojih se nasa vojska dokopala prilikom neuspesnog ateriranja vanzemaljaca...(kada?Dragan M.vec godinama vidja ove kugle...)Sigurno negde duboko u nekim ultramegagiga opremljenim laboratorijama vrse ispitivanja na telima (da li su svi clanovi posade poginuli?)vanzemaljaca i pokusavaju da proniknu u tajne strukture i funkcionisanja organizama tih visih bica...

Opcija 2)
Ipak je u pitanju ljudskih ruku delo...Video si najmodernije letilice kojima nase oruzane snage trenutno raspolazu,strogo cuvanu vojnu tajnu i podelio si to sa nama(Budi oprezan!)...Zanimljivo je da ne pominjes nacin na koji su letilice nestale iz tvog vidokruga..ali to je zato sto nisi ni svestan zapravo kako se to odigralo..Naime,u pitanju su sigurno letilice koje uspevaju da razviju brzine znatno iznad (poznatih) rekordnih brzina slicnih artefakta...te je velika verovatnoca da su letece kugle nestale brzinom munje...

U svakom slucaju, svaka cast na otvaranju ove teme!:-)

[ tosa @ 12.01.2007. 02:50 ] @
@Dacha PN
Moja baba i deda su videli isto to u Mojsinju, čak su bežali od toga i
poskakali u žbunje i skroz se izgrebali...
Možda je loptasta munja?
[ srki @ 12.01.2007. 03:49 ] @
Nekada je to bio NLO ali sada je ILO.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ball_lightning
[ Fuzz @ 12.01.2007. 06:44 ] @
Ja sam toga dana obavljao najnormalnije funkcije, ovaj, jutarnje, zalijevao sam pesticidima polje iznad Bukovice kad se iznenada, na lijevoj strani u vidokrugu sam primjetio objekat nepoznat, koji je bio blještav.

U stvari, mijenjao je boju. U stvari bio je žut. Zelenkaste boje. Povremeno.

Iznenada, začudio sam se jer sam primjetio da avion jednostavno stoji na mjestu i da se elisa pri tom ne okreće a ja sam znao da se avion mora kretat, jer sam ga... upalio i sve, međutim, motor je mirovao, sve je stajalo, taj objekat je preletio par puta pred mene. Pogledao sam dolje, pesticidi nisu padali po njivi nego su na moje opšte iznenađenje stajali u zraku. Onda sam se, nisam gubio pribranost, jednog momenta pokušao sam da pokrenem avion, nije mi polazilo za rukom. Kad bi se taj objekat izgubio, nepoznati blješteći, zeleni, u stvari crveni je bio, taj zelenkasti objekat kad se izgubio iz vidokruga avion je sam krenuo napred i ja sam imao apsolutnu kontrolu...nemojte me vise...
[ X Files @ 12.01.2007. 07:25 ] @
Citat:

@a1200
Ako ti je za utehu... moja baka je videla isto to za vreme WW2 u Sapcu... tj. isti opis kao
tvoj - uzaren disk/kugla koji se kretao jako sporo i svi su lepo mogli da ga vide.

Zanimljivo, Šabac.
Ako postoji neka osoba na ovoj zemlji u čije reči ne sumnjam, to je moj ćale. Pričao mi je
da kad je išao u školu sa sestrama, braćom i ostalom klinčurijim iz sela (blizu Loznice), jasno
su svi videlu tu "kuglu" koja je klizila panoramom i na kraju nestala.

Dakle, to je bilo godine 1939 + 7,8,9 god (ako je bio 1,2,3 razred).

E sad, ljudsko ili (ne)ljudsko ;), ko će ga znati. Kažu da meteorološki baloni umeju da
obasjani suncem deluju tako, mada ćale misli da je ta kugla putovala isuviše ujednačeno i
idealnom putanjim da bi bila balon.

[ caiser @ 12.01.2007. 08:46 ] @
Evo da potvrdim da je i moja baba videla nesto slicno u okolini Kursumlije. Razlika je jedino sto je to bilo u sred noci. Inace kugla se nalazila u okolini dalekovoda tako da je moguce da je rec o okrugloj munji. :)
[ dalibord5 @ 12.01.2007. 09:09 ] @
Hej!Je li iko ikada video taj famozni meteoroloski balun?
Ako ga je video je li moguce zameniti ga za nesto vanzemaljsko?
[ IcyImpact @ 12.01.2007. 09:32 ] @
Citat:
Fuzz: Ja sam toga dana obavljao najnormalnije funkcije, ovaj, jutarnje, zalijevao sam pesticidima polje iznad Bukovice kad se iznenada, na lijevoj strani u vidokrugu sam primjetio objekat nepoznat, koji je bio blještav.

U stvari, mijenjao je boju. U stvari bio je žut. Zelenkaste boje. Povremeno.

Iznenada, začudio sam se jer sam primjetio da avion jednostavno stoji na mjestu i da se elisa pri tom ne okreće a ja sam znao da se avion mora kretat, jer sam ga... upalio i sve, međutim, motor je mirovao, sve je stajalo, taj objekat je preletio par puta pred mene. Pogledao sam dolje, pesticidi nisu padali po njivi nego su na moje opšte iznenađenje stajali u zraku. Onda sam se, nisam gubio pribranost, jednog momenta pokušao sam da pokrenem avion, nije mi polazilo za rukom. Kad bi se taj objekat izgubio, nepoznati blješteći, zeleni, u stvari crveni je bio, taj zelenkasti objekat kad se izgubio iz vidokruga avion je sam krenuo napred i ja sam imao apsolutnu kontrolu...nemojte me vise...

Da te pitam, dal' imaju duge kose? Dal' traperice nose? Dal' vjeruju u Boga? Da li uzimaju droga? Da li ima smoga i kod njih na planetu, dive li se nama il' nam žele možda nanijet štetu? Odakle dolaze ove naše mliječne staze?
Jel' dolaze u miru ili žele da nas zgaze? Zašto tol'ko paze na svoju diskreciju? Dal' žele možda na nama da naprave korekciju? Pa da i mi dodjemo do svjetskoga mira, al' mozda i kod njih gore nekakva borbena svira.
Možda je i kod njih gore, samo priznat se stide, možda svoj opstanak na našoj zemlji vide. Pitam se,
dal' rade grafite? Il' su im ulice totalno, ono totalno, j*bene čiste? Tako čiste da se sve ono pravo sjaji,
dal' udobno žive il' umiru od gladi? Dal' se trava sadi, kod njih ko kod nas žito? Da vidim svemirca, to bih ga ja upito.
Da li imaju policiju? Da li i njih maltretira? Dal' vole opoziciju i kako vlast se kod njih bira? ...
[ Majstor Duja @ 12.01.2007. 09:40 ] @
Covece, jos malo pa ce svaka planina na Balkanu imati svoju "Gospu", nisam siguran da li su Hercegovci patentirali
taj turismo-blower ili ne...
Evo, recimo, ja sam jedno jutro ustao, nakon cele noci lokanja i video sebe u ogledalu ali to nisam bio ja...
...to je bio neki neobrijani, zadrigli lik sa velikim podocnjacima - totalno paranormalno, kao da
su se vanzemaljci usadili u mom telu...
[ Shadowed @ 12.01.2007. 10:02 ] @
Citat:
pajaja: Meni se jednom prilikom ucinilo da sam video Mufasu kako prica sa Simbom na nebu, ali nisam siguran iako su i neki od mojih drugara videli slicne stvari, samo sa golim ribama

I sta to govori o tebi? :P
Ehh, tako mlad a vec stekao tako cudne afinitete... Samo nemoj zaboraviti da koristis zastitu....
:P

Inace, interesantno je koliko je to zastupljenije kod starih ljudi.
[ draganmi @ 12.01.2007. 10:03 ] @
Ja ih lično nikada nisam video, ali - zamalo...
Kada sam bio drugi razred gimnazije (1968 u Beogradu, sada III muška) jednog popodneva igrali smo fudbal u školskom dvorištu. Upravo sam potrčao za loptom kada je jedan naš drugar povikao: "Eno ga, leteći tanjir!". Misleći da se šali i da pokušava da me zbuni nisam mu poverovao, već sam nastavio sa prodorom. Većina ostalih je pogledala u nebo. Svi kažu da su videli ogroman svetleći objekat u obliku cigare koji je strahovitom brzinom proleteo nebom. Kada sam podigao glavu (posle 10-tak sekundi) nisam video ništa.
Ono što sam video, a što je veoma neobično, su potpuno pravilni kalotni krateri u selu Rovca kod Berana (Crna Gora). Na preko 1.000 m nadmorske visine, na jednoj pustoj stenovitoj zaravni iznad Limske kotline naišao sam na pet-šest savršeno pravilnih udubljenja u steni. Sva udubljena su iste veličine, oko 5 m u prečniku, savršeno okrugla i savršeno loptasto izdubljena, gotovo polirana.
To je moglo da se uradi samo mašinski, ali se radi o mestu na koje se može doći samo iz vazduha ili kozjom stazom (na nekim mestima jedva mogu da se mimoiđu dva čoveka). Osim toga, u samo selo se donedavno stizalo samo na magarcu, po velikoj strmini i kroz šumu. Udubljenja su sivkasto-crna iznutra i deluju veoma staro (recimo, bar 200 godina). Posebno je pitanje čemu bi to i kome služilo na tom mestu? Seljani kažu da je utvrđeno da su krateri radio-aktivni.
Meteorološki baloni i tajni vojni eksperimenti (u to doba se ratovalo kuburama) su svakako isključeni...

[Ovu poruku je menjao draganmi dana 12.01.2007. u 11:14 GMT+1]
[ Emil Ranc @ 12.01.2007. 12:43 ] @
Mislim da ovde nema nikakve nedoumice - ko što srki reče, u pitanju je loptasta munja. Jedino što verovatno nije tačno iz priče je prečnik lopte. Sumnjam da je bio veći od nekoliko metara.
[ dalibord5 @ 12.01.2007. 12:55 ] @
I niko mi ne odgovori...
Kad se pomene NLO,uvek je komentar:"da nije meteoroloski balon"
Je li neko video taj balon?
Ja,cini mi se,jesam jednom-dvaput,ali tesko da bih ga ikada zamenio za nesto sto mi ne lici na zemaljski objekat.
[ zaraza @ 12.01.2007. 14:53 ] @
meteoroloski balon u sumrak ili svitanje moze da izgleda vrlo nezemaljski....
[ bobiska @ 12.01.2007. 15:42 ] @
Za*ebane trave rastu po planinama, pogotovo na Rtnju, moze covek kod povoljne ruze vetrova, dobro da se "uradi" i vidi razne nebuloze.
Salu na stranu, sto da nije moguce, sto bi mi bili bogom dani da budemo jedini u univerzumu? Nedoumice stvara jedino cinjenica, da to uvek vidi 1-2 coveka, umesto hiljade i hiljade. Ajde da poverujemo da imaju stelth tehnologiju pa ih zato vlasti ne vide na radaru, ali neki avion vojni, ipak...a onda sledi verovanje da vlasti to cuvaju kao najstrozu tajnu. To je najgora budalastina, ko da su oni krivi sto ovi dolaze, pa kao kriju. Tako i mene stalno pitaju, zbog mesta na kojem radim, da li je tacno da je riknula neka nuklearka u komsiluku, pa enormno povecano zracenje, ali nadlezni kriju, nece da kazu narodu, bas kao da su krivi zbog doticne havarije. I da, obicno NLO slece u Rusiju i SAD, najdrasticnija nebuloza.
Da je teoretski moguce da postoje, to da, da su bili ovde a nisu sleteli da se "pitamo", to ne.
[ Lesli Eldridz @ 12.01.2007. 16:03 ] @
Ne verujem da bi oni, kad bi oni postojali i kad bi imali tehnologiju da dodju ovde, gubili vreme na ovakvu stoku.
[ Davor Vlajkovic @ 12.01.2007. 16:11 ] @
^ Govori u svoje ime ;)
[ SqlByte @ 12.01.2007. 16:14 ] @
Ja sam za vreme bombardovanja u svoj selu video tomahavku prilichno blizu, kao i one IC ili kakve vec mamce shto bacaju avioni da ih ne pokodi nasha odbrana... siguran sam da babe iz tog sela i dalje misle da su videle vanzemaljce :P
[ Dacha PN @ 12.01.2007. 16:20 ] @
Ok ljudi, da prvo odgovorim na pitanje kako je lopta nestala iz mog vidokruga: Lopta je letela iz pravca juga ka severu, a sa severne strane moje baste postoji jedan sljivik sa gustim krosnjama koji mi je ogranicio vidogrug tako da nisam mogao da pratim dalje kuglu.
Sto se tice meteoroloskog balona postavlja se pitanje da li on moze da se krece brzinom od 70-100 km/h. Svakako da moze pri jakom vetru ali tog letnjeg dana nije bilo ni najmanjeg povetarca a kamoli vetra od 100 km/h. Drugo lopta je bila u precniku po mojoj slobodnoj proceni minimum 15 metara, ne verujem da prave toliko velike meteoroloske balone koji jure naokolo brzinom od 100 km/h. Sa obzirom da je nisko proletela iznad mene mogao sam je jasno videti...lopta je licila na uzarenu masu gvozdja, i njena svetlost nije licila na odsjaj sunca, vise je licila na samo sunce... Tako da sam 100% siguran da nije gigantski meteoroloski balon koji juri naokolo velikom brzinom...
Sto se tice loptastih munja??? Tog dana vreme je bio savrseno mirno, bez ijednog oblacica, bez promena temperature, bez i najmanjeg povetarca, moglo bi se reci idealno vreme...mislim da je nemoguc nastanak loptaste munje u tim uslovima...
Slusao sam dosta o tim loptastim munjama, video sam par slika na televiziji i kada uporedim sa onim sto sam video nesto mi bas mnogo i ne lice...
Ok hajde da pretpostavimo da je to sto sam ja video neka nova vrsta loptaste munje...ali kako objasnisti ono sto je moj drug video: video je dve lopte, tik jedna pored druge koje se zajedno krecu u odredjenom pravcu (krecu se nalik nekoj formaciji...). Koliko ja znam o munjama i uopste o tim meteoroloskim pojavama one se krecu jako haoticno... Koja je verovatnoca da se one krecu jedna pored druge u odredjenom pravcu??? Takodje taj dan je bilo jako mirno i lepo vreme bez oblaka...
[ kelja @ 12.01.2007. 16:24 ] @
Evo i jedna lepa pesma Pixies-a o ovoj temi:

Citat:
"Motorway To Roswell"

Las night he could not make it
he tried hard but could not make it
last night he could not make it
on a holiday
for many miles
looking for a place to stay
near some friendly star
he found this mote
and now we wonder where we are
how could this so great
turn so shitty
he ended up in army crates
and photographs in files
his tiny boat
sparked as he turned to grazed our city
i started driving on the motorway
i was feeling down
he tried hard but he could not make it
on a holiday
so many miles
looking for a place to stay
near some friendly star
he found this mote
and now we wonder
how could this so great
turn so shit
he ended up in army crates
and photographs in files
his tiny boat
sparked as he grazed it
he started heading for the motorway
and he came right now.

[ Zeleni zub @ 12.01.2007. 17:10 ] @
Sto se Rtnja tice, nekoliko stvari je zanimljivo za tu planinu.

1. elektricitet
UKT konteste je gotovo nemoguce raditi sa te planine (npr. Tesla memorijal, prvi vikend jula meseca svake godine) zbog statickog elektriciteta ili nekakvog drugacijeg pucketanja koje onemogucava normalan rad radio prijemnika. Tupiznica (30 km istocno) nema nista od ovih simptoma i ima dosta repetitora na svom vrhu. Sa nje se i u takmicenjima postizu bolji rezultati. Takodje, svega 20 km juzno, planine Devica i Ozren nemaju te simptome.

2. magnetizam
Bez ikakvog mistifikovanja, igla kompasa na Rtnju se ne smiruje. Potvrdjeno od vise speleologa i planinara. A kada sam 2004. godine bio sa vojskom na terenu na Pasuljanskim livadama (20 km severno od Rtnja), jedan ppuk me je ispitivao o rudnom bogatstvu i nekim zanimljivim prirodnim detaljima ovog kraja na koje nisam znao odgovor. A onda mi je rekao da on, od kako je postao oficir, svake godine dolazi tu na teren i zna da nikako nisu mogli da pronadju sever kompasom. Zato, da bi uspesno sinhronizovali radar (zirafa, ja radio na njoj) i top (bofors cini mi se), empirijski su dosli do severa - zapamtili usamljeno drvo na horizontu u daljini i onda vojsci prodavali pricu sa predavanja.
Tada na terenu su mi rekli da nikad nisu uspeli da uhvate nista drugo sem prvog programa RTS-a. Posto sam pre toga imao dosta iskustva sa antenama, pojacivacima i TV tehnikom, skoro da sam bio spreman da se opkladim da cu uhvatiti bar jos tri programa sa super slikom (Crni vrh kod Jagodine, opticka vidljivost, sa njega se emituju RTS1 VHF11, RTS2 UHF35, exRTS3 UHF38, Palma+ UHF43, exBK UHF58 itd.)
Nisam mogao da verujem svojim ocima, ali sem RTS1 (sa dosta suma i snega) nista drugo. Oprema: TV prijemnik, pojacivac i antena provereno dobri, iz kasarne smo ih doneli i po povratku u kasarnu sve je funkcionisalo besprekorno.
Da, na VHF3(ch5-12) opsegu sam uhvatio neki rumunski kanal, koji je podjednako dobar bio gde god se antena okrene.

3.
Proslog leta je cetvoro pilota izgubilo zivot kada im se avion srusio na Rtnju. Radilo se o vedrom danu, malom avionu u kome se nalazilo cetiri iskusnih pilota, bracni par iz Francuske i ne znam iz koje bese koje zemlje drugi par. Cini mi se da je nesto o tome bilo i na [es]-u...

Mestani istocno od Paracina cesto vidjaju te 'uzarene kugle' (loptaste munje ili sta vec) tako da tome i ne pridaju znacaj, o-google-ali su ;-)

Ja sam samo jednom video tu 'kuglu', jedne veceri u toku bombardovanja '99. Nije bilo nikakvih aktivnosti u Pomoravskom regionu, amaterska RMZO ciji sam bio ucesnik, mirovala je. Odjednom komsije ispred zgrade, na periferiji Jagodine gde sam i stanovao, pocnu da vicu, ja izadjem da vidim sta se zbiva i vidim kako se velika usijana kugla krece izuzetno sporo, blago gubeci visinu i nekako isavsi na centar Jagodine, kad se ugasila. Pretrnuo sam i ocekivao detonaciju, ali nista. Tada se javio jedan osmatrac i prijavio taj slucaj, ali eto, nije bila ni raketa, ni 'uzareni ljudi koji padaju sa neba', a sta je bilo -
ne'amo pojma...

[ dalibord5 @ 12.01.2007. 19:57 ] @
Prijavljena je nekakva kometa ovih dana.
Moguce je da si video nju.
[ zaraza @ 13.01.2007. 12:04 ] @
Citat:

Ne verujem da bi oni, kad bi oni postojali i kad bi imali tehnologiju da dodju ovde, gubili vreme na ovakvu stoku.

svako inteligentno stvorenje je radoznalo i zeli da istrazuje, tako da ti je stav malo bzvz....

neko je spomenuo kometu, u pitanju je McNaught kometa, i mislim da je vidljiva na zapadu pre i malo posle suncevog zalaska...
[ kelja @ 13.01.2007. 12:10 ] @
Citat:
zaraza: svako inteligentno stvorenje je radoznalo i zeli da istrazuje, tako da ti je stav malo bzvz....

To je pomalo antropocentrican stav...Zasto bi odlike inteligentnog oblika zivota bile iste i ovde,i u nekom drugom delu univerzuma??? :-)
[ zaraza @ 13.01.2007. 12:20 ] @
zato sto bi to bila univerzalna osobina.
radoznalost je pokretac citave nauke i svih naucnih istrazivanja i dostignuca, tako da bez toga nema aviona, kamiona ni svemirskog broda....
civilizacija koju bi bolelo uvo za sve bi i dandanas sedela i cukala kamen kamenom...
[ kelja @ 13.01.2007. 12:29 ] @
Citat:
zaraza: zato sto bi to bila univerzalna osobina.
radoznalost je pokretac citave nauke i svih naucnih istrazivanja i dostignuca, tako da bez toga nema aviona, kamiona ni svemirskog broda....
civilizacija koju bi bolelo uvo za sve bi i dandanas sedela i cukala kamen kamenom...

Sto i nije tako losa stvar. ;-)

Nego, da li su ti svemirski brodovi uopste neko vrhunsko naucno/tehnicko dostignuce???Mozda je u pitanju svojevrsna emanacija cisto duhovne energije, materijalizacija nemoguceg???
Pa pogledajte samo kako krse sve moguce zakone fizike.

Pozdrav,
kao sto rekoh sjajna je ovo tema! ;-)
[ Lesli Eldridz @ 13.01.2007. 13:31 ] @
Citat:
zaraza: zato sto bi to bila univerzalna osobina.

Zar ti stvarno mislis da bi neki sa tehnologijom za medjuzvezdana putovanja na duze gubili vreme sa ovakvom bagrom? Idi bre. Isto toliko bi ispitivali kao i ti paramecijume, iz danasnje perspektive. Ko danas na zemlji ispituje paramecijume i koga je briga za njih? Mozda ispituju neku amebu, ne kazem ja, ali samo ako izaziva bolest, a kako smo mi za njih bezopasni... Sve je jasno. Lepo ti kelja kaze, to je samo sujeta, to da bi neki iz zvezdanih staza gubili vreme na ovu stoku ovde. Kad odraste stoka i pocne da se ponasa normalno, mozda, a do tada, daleko im lepa kuca.
[ vaske71 @ 13.01.2007. 14:00 ] @
Pitanje NLO je zaj*bano pitanje .Dali postoje ili ne ???
Ako kazemo da postoje ,pogresicemo jer u samom ljudskom umu urezano je da je covek onako najjmocnije bice u univerzumu i da ne postoje drugi oblici zivota a da nisu na kugli zemaljskoj i tu je stavljena tacka .Dakle ako mislis da si video nesto tamo na nebu i pokusao da to podelis sa ljudima na forumu grdno si se prevario jer ovde na forumu kao i bilo gde ljudi ce te samo ismejati primer gore "gadne su te trave sa Rtnja " pa jos kad pocnu i moderatori poput Flylorda da te ismevaju (licno Flylorda smatram velikim strucnjakom sto i jeste ali on bi rade raspravljao da je visok preko 2m i o karate sranjima nego da zaista da svoje pravo misljenje o ovoj temi ) isto smatram i za Papaju. Dakle momak svi ce te zaj*ebavati jer su ovde svi ljudi od nauke .Uznimo za primer da NLO postoje i komuniciraju sa mocnim ljudima i traze da ostali ljudi neznaju za njih kako ce to uraditi ? Naravno mocni ljudi ismejace one koji su mozda i nesto videli a ostali ljudi iako nesvesno ismejace te zbog onih mocnih ljudi koji su to rekli jer smatraju da ko je mocan ne gresi . Dakle ko dobija u ovoj prici ??? Razmislite malo, bilo koje slicno videnje da se pojavi i da to pokusa da se prezentuje javnosti ismejace se .Moje licno misljenje je da kada se ljudi ne bi ismevali vec se proveravalo svako videnje onako kako i treba Vanzemaljske kulture bi sa nama zivele vec 2000 godina a misterije ne bi ni postojale .Licno mislim da cena ogromne moci nekih ljudi u svetu ima veze sa onim vanzemaljskim (podseca me na onu pricu o zlatnoj ribici i o zeljama) Sto se tice mene licno ja nikad nisam video NLO niti ista slicno ali nikada ne bih ismevao one koji su videli nesto i imali hrabrosti da to podele sa nama jer ne zaboravite ljudi u svakoj sumnjivoj poruci ima i istine a mi je necemo videti zbog ismevanja !!!
Da od citavog svemira postoji zivot samo na nasoj planeti i da nas ne posecuju drugi vanzemaljski oblici zivota ne bih reko !!! ipak Istina je negde tamo !!!
[ kelja @ 13.01.2007. 14:00 ] @
@Lesli,
sigurno si citao "Sastanak sa Ramom"?
E, bas ta knjiga govori o nemogucnosti kontakta izmedju ljudi i vanzemaljskog oblika zivota...Tokom citave knjige kontakt se ne uspostavlja,jer ljudi polaze od pogresnih premisa,posmatraju artefakt/svemirski brod? na koji su naisli sa antropocentricnog(a jedino moguceg*avaj*)stanovista...
Pokusavaju da tumace "znake" na brodu,da otkriju smisao,poruku...ali nista...Civilizacijski jaz je tako velik da ga nista ne moze premostiti...
;-)
[ Vladokv @ 13.01.2007. 16:50 ] @
Stvar je ta da verovatno tamo ima nečega, ali to ne moraju biti vanzemaljci. Ima previše stvari koje ljudi ne mogu odgonetnuti. Ima previše očevidaca. Glupi i zadrti ljudi misle da imaju svu pamet sveta, i kao da nose ular, vide jako malo. Što je najgora stvar, hoće da svoju "pamet" usade drugima u glavu po svaku cenu. Deševalo se i dešavaće se. Oni koji su bili ubeđeni da je zemlja ravna su ismejavali neistomišljenike, i ne samo ismejavali, već spaljivali i ubijali. Dzaba im je bilo, istina je na kraju izašla na videlo. Pametan čovek će ostaviti mesta i za druga mišljenja bez ismevanja!

Citat iz kremanskog proročanstva: A znas li ti, kume, sta je ljudska pamet prema volji i znanju Bozjem? To nije ni jedna kap vode u najvelikackijem moru!

Otici ce coek i do drugijeh svjetova i tamo zateci prazninu i pustos, ali ce jopet smatrati da sve bolje zna, nego li, Boze prosti, sam Bog.

Tamo sem mira Bozijeg nista vidjeti nece, ali ce srcem i dusom osjetiti svu Boziju ljepotu i snagu. Ljudi ce se kolima voziti i po mjesecu i po zvjezdama. Oni ce tamo traziti drugi zivot, ali tamo zivota vakog kakav je u nas biti nece. Bice ga, ali oni nece umjeti da razumiju da je to zivot nakav kakav jeste.

[ Nibble @ 13.01.2007. 18:31 ] @
Jao gluposti bog vas .... Pa i da ima vanzemaljaca zasto oni moraju biti inteligentna bica ?
Ako zelite da citate o paranormalnim sranjima,vanzemaljcima,busu,đavolima, posjetite ovaj sajt i trujte mozak.

Pozdrav
[ Omnicali @ 13.01.2007. 20:57 ] @
Citat:
Nibble: Jao gluposti bog vas .... Pa i da ima vanzemaljaca zasto oni moraju biti inteligentna bica ?
Ako zelite da citate o paranormalnim sranjima,vanzemaljcima,busu,đavolima, posjetite ovaj sajt i trujte mozak.

Pozdrav

Ne bi trebalo da budes tako izricit o temi u koju nisi nimalo,ali nimalo upucen,kao uostalom svi mi ovde.

Svi alien ateisti,u ruke svemirske odiseje i sastanak sa ramom koju je vec neko pominjao.Prvo izbacite antropomorfistickog demona iz glave pa onda razmisljaljte o vanzemaljcima.

Svi alien vernici koji smatraju da vanzemaljci posecuju zemlju,na osnovu cega ste uvereni da je tako?Da se ne lazemo,neoboriv a vidljiv dokaz ne postoji.

Moje licno misljenje (neutemeljeno na cvrstim dokazima,ali utemeljeno na zdravom razumu,statistici i nekom osecaju) je da postoji gomila vanzemaljaca u svemiru.U to sam 100% ubedjen.Da li oni posecuju Zemlju,u to sam vec manje siguran,ali sam skoro uveren i u to.

Artur Klark,svi znate ko je on,u jednoj svojoj prici je ukazao na jednu krupnu stvar.Naravno,treba prvo ukloniti antropomorfistickog demona (to je njegov izraz) iz glave da bi se to ozbiljnije uzelo u obzir.Naime,zamislio je cvrstu planetu toliko izolovanu od bilo kog drugog svemirskog tela (koja su i izvori energije) da temperatura na planeti i oko nje skoro apsolutna nula,znaci skoro i da nema temperaturu.To dovodi do pojave superprovodnosti,sto znaci da svaki elektricni impuls koji se pojavi na njoj ima veoma dug zivot zbog minimalnih gubitaka.Naravno ti impulsi su zbog izolovanosti planete izuzetno retki,jednom u 1000000 godina i nastaju kao posledica udara meteora,prolaska komete u blizini planete,i svejedno vec cega.E sad ta planeta vremenom,kada se ti impulsi nagomilaju,pocinje da podseca na nervne strukture (mozak) koje provode elektricne impulse i tako vremenom evoluira u svesno "bice".Posle ta planeta u nastavku price cini haos.Mislim,definicija zivog bica je samosvest,a to moze biti bas siroka i uopstena definicija.
[ Nibble @ 13.01.2007. 22:48 ] @
Mislim da ima mnogo vaznijih stvari u zivotu od razmisljanja o alienima.Sto se zamarati sa necim kada neces nikad dokazati da postoje alieni ili obratno.To cemo ostaviti na teret buducim generacijama a do tad uzivaj i zaboravi aliene.
Inace cijenim ljude koji se interesuju o alienima,paranormalnim stvarima itd.. ali nazalost nikakve koristi od toga...

Pozdrav
[ X Files @ 13.01.2007. 23:04 ] @
Pre jedno 10-15 godina, na TV PINK je oko 21:00 isao onaj skrol teksta kad ima neka važna vest:

Nešto u stilu:
VAŽNA VEST ZA 15 MIN ... VAŽNA VEST ZA 10 MIN ... VAŽNA VEST ZA 5 MIN, VAŽNA VEST SAMO ŠTO NIJE ...

Onda je kao bilo direktno uključenje negde u Americi, gde kao neki svemirski brod stoji na vrhu nekog grada,
pa su prikazani ljudi, TV stanice, njihovi komentatori, pa neki potres u studiju, panika i sl. To naravno nije bila
istina (bio je to neki psiho test), ali se toliko ljudi "upecalo" da je to neshvatljivo.
[ Omnicali @ 13.01.2007. 23:32 ] @
Citat:
Nibble: Mislim da ima mnogo vaznijih stvari u zivotu od razmisljanja o alienima.Sto se zamarati sa necim kada neces nikad dokazati da postoje alieni ili obratno.To cemo ostaviti na teret buducim generacijama :D a do tad uzivaj i zaboravi aliene.
Inace cijenim ljude koji se interesuju o alienima,paranormalnim stvarima itd.. ali nazalost nikakve koristi od toga...

Pozdrav

Cuj,nikad nece dokazati...kako to znas?Sta ako nas sutra skrcaju?:)
[ Nibble @ 13.01.2007. 23:50 ] @
Citat:
Omnicali: Cuj,nikad nece dokazati...kako to znas?Sta ako nas sutra skrcaju?:)

keep dreaming baby :)

Kad smo kod aliena gledao sam neku emisiju gdje se ljudi uclanuju u neke klubove i pricaju kako su ih alieni patili,zabadali igle u njihove glave i td.Ovaj jedan lik je ofarbao vibrator u metalic sivu boju i pokazao je jednoj starijoj gospodji koja je clan tog kluba i pitao je "da li su koristili slicne alati prilikom istrazivanja vaseg tijela", a ona se zamislila i odgovorila je da su bas ovakve alatke koristili :).Interesantno je da svaki clan kluba placa 15 $ za svaki cas a ima nekih koji su clanovi vec godinama.
[ stonex @ 14.01.2007. 00:37 ] @
Citat:
Nibble: Mislim da ima mnogo vaznijih stvari u zivotu od razmisljanja o alienima.Sto se zamarati sa necim kada neces nikad dokazati da postoje alieni ili obratno.To cemo ostaviti na teret buducim generacijama :D a do tad uzivaj i zaboravi aliene.

Pozdrav

Pa mogao bih da se slozim sa ovakvim misljenjem iz prostog razloga : NLO sam video svojim ocima i znam da postoje ali nikada nisam zeleo posebno da smaram nikoga ko nije zeleo ozbiljno da saslusa moju pricu . Elem , ja u njih verujem a ako neko drugi ne veruje ja ga necu ni prisiljavati . A ako nekoga interesuje zasto verujem evo moje price : - Kao klinac od nekih 15-ak godina u sumrak dana sam sa jos par drugara iz naselja video jedan objekat koji klizi preko neba iznad Beograda menjajuci boje po sredini diska . Bili smo zabezeknuti i otrcali do kuca gde nam je i par starijih ljudi reklo da je videlo isti . Sutra u novinama nista nije pisalo niti je to iko igde pomenuo ikada .

Sa 20 godina dok sam bio u vojsci na karauli na Albanskoj granici lezao sam opusteno na travici , po divnom , letnjem , vedrom danu na 1700 m/nmv kada se na nebu pojavi nesto neobicno . Na nekih 1000 metara iznad preko neba je prelazio leteci objekat srebrne boje , oblika ragbi lopte i okretao se oko svoje ose brzinom od jedne sekunde . Na nebu se kretao neobicno sporo . Posto je to bila uobicajena ruta za prelet civilnih aviona , potvrdjujem da se ovaj objekat kretao tri puta manjom brzinom od istih . Da bih potvrdio ono sto sam video golim okom uzeo sam vojnicki dvogled 7x40 koji sam imao uz sebe. Posto se , kao sto rekoh , objekat dosta sporo kretao , lako sam ga gledao kroz dvogled i apsolutno sam siguran da je to bio NLO . Zamislite koliko bih morao biti glup, a nisam , da bih pomislio da je to nesto drugo a ne NLO . Ne znam koji objekat se krece oko svoje ose , oblika je ragbi lopte ( samo malo izduzeniji ) i srebrne boje .

E sada ko kaze da ne veruje u ove price , ja ne zelim da mu kontriram a kamoli da mu dajem dokaze kojih na kraju krajeva ni nemam . Ko zeli da veruje neka veruje a ko ne zeli neka gleda svoja posla a ne da dolazi na ovu temu i da nekoga pravi budalom u vezi onoga sto je ovaj drugi video svojim ocima .

Na kraju price , pre sto godina je vecina samih naucnika Teslu pravila budalom i ismevala ga , a sta se kasnije desilo...

I jos nesto. Kada cujem da nekoga veoma interesuju naucne teme a kaze da su to gluposti taj covek je toliko ogranicen da moze odmah da batali nauku i da ide da trese sljive . Mozda je za njega nauka samo " zasto sljiva pada dole a ne gore " .

Pozdrav svima .
[ srki @ 14.01.2007. 01:14 ] @
Citat:
Dacha PN:
Sto se tice loptastih munja??? Tog dana vreme je bio savrseno mirno, bez ijednog oblacica, bez promena temperature, bez i najmanjeg povetarca, moglo bi se reci idealno vreme...mislim da je nemoguc nastanak loptaste munje u tim uslovima...

A zasto tako mislis? Koliko se razumes u to? Pogresno mislis jer loptaste munje mogu da nastanu i kod vedrog vremena.

Citat:
Slusao sam dosta o tim loptastim munjama, video sam par slika na televiziji i kada uporedim sa onim sto sam video nesto mi bas mnogo i ne lice...

Ne manifestuju se uvek na isti nacin i mnoge kugle predstavljaju razlicite metereoloske fenomene. Neko je napisao da kod Rtnja postoji jace magnetsko polje sto verovatno moze da utice na stvaranje tih lopti kada se zadovolje neki uslovi.

Citat:
...ali kako objasnisti ono sto je moj drug video: video je dve lopte, tik jedna pored druge koje se zajedno krecu u odredjenom pravcu (krecu se nalik nekoj formaciji...).

Ne znam mnogo o loptastim munjama ali mozda postoji mogucnost da se jedna lopta prepolovila na dve i onda ce nastaviti da se krecu nalik na formaciji.

Citat:
...Koja je verovatnoca da se one krecu jedna pored druge u odredjenom pravcu???
Mozda je bas ogromna, koliko njih znas da su u isto vreme videli vise lopti?
[ bobiska @ 14.01.2007. 09:21 ] @
Citat:
X Files: Pre jedno 10-15 godina, na TV PINK je oko 21:00 isao onaj skrol teksta kad ima neka važna vest:

Nešto u stilu:
VAŽNA VEST ZA 15 MIN ... VAŽNA VEST ZA 10 MIN ... VAŽNA VEST ZA 5 MIN, VAŽNA VEST SAMO ŠTO NIJE ...

Onda je kao bilo direktno uključenje negde u Americi, gde kao neki svemirski brod stoji na vrhu nekog grada,
pa su prikazani ljudi, TV stanice, njihovi komentatori, pa neki potres u studiju, panika i sl. To naravno nije bila
istina (bio je to neki psiho test), ali se toliko ljudi "upecalo" da je to neshvatljivo.

He, he, za tvoju informaciju, malo si pobrkao radio dramu Orsona Velsa koja je napravila paniku davno, davno, sa reklamom za film "Dan nezavisnosti". Znaci nikakav psiho test.
[ Zeleni zub @ 14.01.2007. 10:13 ] @
Citat:
pre sto godina je vecina samih naucnika Teslu pravila budalom i
ismevala ga , a sta se kasnije desilo...

I ne samo to, pre nekih 500 godina je svako ko je verovao (tvrdio) da
se Zemlja vrti oko Sunca bivao spaljen na lomaci. I sad svi ti
naucnici potpadaju pod 'kolateralnu stetu', a samo zato sto su oni
kojih je bilo vise verovali da to nije tacno i sto nauka nije bila
dovoljno napredna da u tom trenutku to dokaze.

To sto trenutno nauka ne moze da dokaze da NLO's postoje ne znaci da
oni ne postoje.
Za par stotina godina neko ce da cita ovaj thread na ESu i smejace se
nasem neznanju ;-)
[ X Files @ 14.01.2007. 10:13 ] @
Citat:

He, he, za tvoju informaciju, malo si pobrkao radio dramu Orsona Velsa koja je napravila paniku davno,
davno, sa reklamom za film "Dan nezavisnosti". Znaci nikakav psiho test.

Ništa nisam pobrkao... sećam se odlično.

Bio je na TV Pink-u u toku neki film, a celo vreme je išao taj skrol tekst, baš onako da se čovek zainteresuje
o čemu li se radi.

Onda se film prekida oko 21:00, usred scene, i bilo je "uključenje" onako bez prethodnog obaveštenja o čemu
se radi. Sećam se da je bio kao neki studio sa komentatorom koji na engleskom obaveštava o čemu se radi,
i da je taj studio počeo da se trese i da je tip krenuo da napušta studio.

Malo previše mojih sećanja za "radio dramu", zar ne ;)

Sećam se i da je moj ujak, s kojim sam gledao film prokomentarisao "Šta li sad radi Nenad (moj rođak) koji
se nalazio u Kanadi?".

A kad je sve objavljeno da je šala, rekao je "ma odmah sam znao da je to zezanje" ;) Nije hteo da prizna
da su ga 'namestili'.

Kasnije su rekli da je sličan TEST već negde ranije u nekoj drugoj zemlji bio pušten i sa sličnim efektom kao
kod mog ujaka ;) Taj snimak nije uradila TV Pink, nego ko zna koja TV Kuća, TV Pink je samo 'namestio'
situaciju i pustio film.

Ovo je 100%.
[ Dacha PN @ 14.01.2007. 10:32 ] @
Citat:
srki: Mozda je bas ogromna, koliko njih znas da su u isto vreme videli vise lopti?

Kazem da sam video par fotografija loptastih munja, slusao sam o njima i jedina slicnost sa ovom loptom koju sam ja video je da su loptastog oblika obe a ostalo je sve razlicito...Vise mi lice slon i ajkula nego loptasta munja sa onim sto sam video...
Kazem letela je jako nisko i sporo tako da sam je jasno video...
Zamislite jednu ogromnu gvozdenu kuglu koju ce te dovesti do usijanja... do tacke topljenja...tako je izgledala ova kugla sto sam je video...
Sto si tice toga da loptaste munje nastaju po idealno mirnom vremenu??? pa hajde da poverujemo je to neki fenomen prirode ali mogucnost da sa jedna kugla razdvoji na dve i da se one dalje krecu paralelno u istom pravcu to je vec malo verovatno, jer u tu jednu kuglu je morala da razdvoji neka sila koja nije bila paralelna sa pravcem kretanja jer je nebi razdvojila, ta sila bi morala delovati pod odredjenim uglom u odnosu na pravac kretanja kugle tako da bi jedna od kugli morala nastaviti u smeru dejstva sile koja je uticala na razdvajanje... tako da je malo verovatno da se one krecu idealno paralelno jedna pored druge...
Uspeo sam da dodjem do par textova koji je objavio Dragan M. koji svedoci o pojavama letecih kugli nad planinom Rtanj... izmedju odstalog kaze da se te kugle pojavljuju bez nekog pravila u odnosu na doba dana ili noci, ii vremenskih uslova...pojavljuju se iznenada i krecu se jako haoticno naglo menjajucu brzinu i pravac...ponekad same a ponekad u paru...takodje kaze da u vreme pojavljivanja tih kugli dolazi do pada napona elektricne mreze i smetnje na radio-televiziskim frekvencijama...takodje se i zivotinje jako uznemire...
[ zaraza @ 14.01.2007. 11:26 ] @
Citat:

Zar ti stvarno mislis da bi neki sa tehnologijom za medjuzvezdana putovanja na duze gubili vreme sa ovakvom bagrom? Idi bre. Isto toliko bi ispitivali kao i ti paramecijume, iz danasnje perspektive. Ko danas na zemlji ispituje paramecijume i koga je briga za njih? Mozda ispituju neku amebu, ne kazem ja, ali samo ako izaziva bolest, a kako smo mi za njih bezopasni... Sve je jasno. Lepo ti kelja kaze, to je samo sujeta, to da bi neki iz zvezdanih staza gubili vreme na ovu stoku ovde. Kad odraste stoka i pocne da se ponasa normalno, mozda, a do tada, daleko im lepa kuca.

ko ispituje amebe i paremecijume?
pa veruj mi, postoji citava armija naucnika koji proucavaju najjednostavnije celijske organizme. to je jedna stvar, druga stvar je to sto te amebe i paramecijumi nema inteligenciju ni u najavi. E sad, ako se tebi svidja da tako razmisljas o ljudskoj rasi - slobodno ramisljaj o sebi kao paramecijumu....
[ Lesli Eldridz @ 14.01.2007. 12:16 ] @
Nije to vazno kako ja treba da razmisljam. Proucavaju ovde neki najjednostavnije organizme, samo ako izazivaju bolesti, lepo ti pise. A to sto se ti ljutis, pa to je samo sujeta, i to ti lepo pise. Nema razloga da se nerviras zbog toga sto si nevazan za male zelene. Koliko je "inteligencija" ljudske rase veca od inteligencije zemaljskih paramecijuma, toliko bi bila veca inteligencija malih zelenih koji mogu da putuju medju zvezdama u odnosu na odvratne i stetne dvonosce sa Zemlje. Zasto bi se oni mlatili sa nekim gmizavcima koji jedino sto znaju je da se kolju medjusobno i otimaju o neke svetlucave kamencice, i jos to proglasavaju za vrhunsko umece?
[ zaraza @ 14.01.2007. 12:29 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Proucavaju ovde neki najjednostavnije organizme, samo ako izazivaju bolesti, lepo ti pise.

ko ti je to rekao molim te?

inace, ja se ni ne ljutim, ali se nerviram zato sto ima ljudi koji tako razmisljaju. I vec sam rekao zasto bi je inteligentna rasa zelela da istrazuje svemir i prosiruje svoje znanje. Isto kao sto bi se covecanstvo odusevilo pronalskam planete na kojoj postoji primitivan zivot, cak na nivuo beskicmenjaka i insekata, tako bi se oni odusevili pronalaskom planete Zemlje...
nema to nikakve veze sa sujetom vec sa zdravom logikom....
[ Lesli Eldridz @ 14.01.2007. 12:48 ] @
A da li bi mali zeleni koji imaju tehnologiju za medjuzvezdana putovanja otvorili i sampanjac kad bi se toliko odusevili pronalaskom crva kojima je osnovno dnevno zanimanje da se medjusobno glozu zbog nekakvih sarenih slicica koje su ujedno osnovna pokretacka snaga njihove zajednice, i kako bi se posle ponasali prema tim crvima, kad im prodje to odusevljenje? na primer, da li bi ih stavili onako izmedju dva stakla da vide sta ce da rade?
[ zaraza @ 14.01.2007. 12:50 ] @
odgovor na oba tvoja pitanja je - da....
[ Gitarista @ 14.01.2007. 13:02 ] @
Ma 1000% je u pitanju loptasta munja.Redovno chujem komentare na TVu ljudi koji zive u okolini rtnja da vidjaju isto.
Pa shta ako se krece sporo,da li si gledao misterije Artura Klarka gde su loptaste munje detaljno opisane
i bilo je sluchajeva da se pojave recimo u avionu punom putnika i lagano se krecu od prednjag ka zadnjem delu.
[ kelja @ 14.01.2007. 13:40 ] @
Citat:
zaraza:
I vec sam rekao zasto bi je inteligentna rasa zelela da istrazuje svemir i prosiruje svoje znanje. Isto kao sto bi se covecanstvo odusevilo pronalskam planete na kojoj postoji primitivan zivot, cak na nivuo beskicmenjaka i insekata, tako bi se oni odusevili pronalaskom planete Zemlje...
nema to nikakve veze sa sujetom vec sa zdravom logikom....

Ne..ne...cija 'zdrava logika' je u pitanju?Ljudska, zar ne?Da li ljudska 'zdrava logika' moze biti univerzalna kategorija?Ti smatras da moze,kao sto su,onda je li,univerzalni i pojmovi progresa,inteligencije...itd...Meni se cini da i ne mora biti bas tako...
:-)
[ zaraza @ 14.01.2007. 13:48 ] @
neke stvari jesu univerzalne u svemiru....ako su slicni nama, tj ako dolaze sa slicnih planeta, sigurno ce biti slicni nama u svakom pogledu...
[ SashaM @ 14.01.2007. 14:28 ] @
Ljudi, pre rasprave prvo morate definisati znacenje reci NLO. NLO je skracenica od Nepoznati Leteci Objekat (eng. UFO - Unknown Flying Object) i predstavlja sve objekte na nebu koji se ne mogu identifikovati a ne letece tanjire odnosno vanzemaljske svemirske brodove iako i oni spadaju u navedenu kategoriju. Medjutim tu dolazi do paradoksa jer kada se objekat identifikuje (makar bio i vanz. sv. brod) prestaje da bude NLO i svrstava se u odredjenu kategoriju (meteor, avion, svemirski brod itd).
Sad kada smo to rascistili i ja sam par puta u zivotu video NLO ali sam poprilicno siguran da nisu bili vanzemaljski brodovi. Sto se tog pitanja tice uveren sam da postoje vanzemaljski oblici zivota iz jednostavnog razloga sto je previse egoisticki misliti da samo na ovoj planeti postoji zivot i da smo mi jedina inteligentna(?) bica u celom svemiru.
Sa druge strane se postavlja pitanje zasto bi se vanzemaljska inteligencija interesovala za nas? Ako imaju tehnologiju da dodju do nase planete pretpostavka je da su dosta pametniji i tehnoloski napredniji od nas tako da je pitanje sta zanimljivo bismo im mi mogli ponuditi? Pamet, znanje i tehnologiju kojima se toliko ponosimo sigurno ne. Mozda bi se vise zanimali za nasu planetu kao pogodno mesto za zivot nego za nas same sto znaci da im nismo previse zanimljivi ako nemaju osvajacke ambicije.
Drugo pitanje je pojam inteligencije. Pojam inteligencije je relativan, pas je inteligentniji od buba svabe koja je inteligentnija od amebe a opet ni psa ni buba svabu ne svrstavamo u inteligentna bica. Iako se ne moze osporiti napredak koji smo ostvarili kao dominantna vrsta na ovoj planeti postoji mogucnost da nas "visa" inteligencija ne smatra dovoljno inteligentima za ostvarivanje kontakta ili jednostavno nismo u stanju da ostvarimo kontakt sa njima kao sto pas ne moze ostvariti smislen kontakt sa nama. U tom slucaju bi se zadovoljili posmatranjem i izucavanjem nase vrste isto kao sto mi izucavamo "niza" bica na nasoj planeti.
Sve u svemu moje licno misljenje je i ako su stigli do nas, u sta sumnjam s obzirom na prostranstvo svemira, mi od toga necemo imati velike vajde sve dok (ako) ne odluce da stupe u kontakt sa nama. U slucaju osvajackih ambicija mozemo samo da se prepustimo sudbini i proklinjemo losu srecu...
[ vaske71 @ 14.01.2007. 18:10 ] @
Samo u nasoj galaksiji mora postojati barem 4 vrsta koje su po nivou inteligencije slicne ljudskim pa je pitanje vremena da li ce nas posetiti dali su nas vec posetili ili da li su vec u poseti(Ainstajn) .Forumasi koji sumnjaju a koji pokusavaju da kazu kako vanzemaljci ne postoje i veruju iz sve snage u nauku trebalo bi da znaju da su najveci umovi svih vremena ne verovali vec znali za postojanje vanzemaljskih inteligencija i skoro svi pokusavali da nekako uspostave kontakt sa njima ako pojedinci od njih nisu i uspevali.Dovoljno je samo navesti Teslu ili Anstajna, i svi vasi pokusaji da ismejete forumase koji veruju u postojanje NLO ili UFO definitivno padaju u vodu
Ako mislite da sam vam naveo naucnike koji su zastareli a vi procitajte da li Stiven Hoking (inace najveci um danasnjice veruje u vanzemaljce)
[ zaraza @ 14.01.2007. 19:35 ] @
mislim da nije problem u verovanju ili neverovanju, vec u stavu da njih boli du*e za nas...

[ vaske71 @ 14.01.2007. 20:27 ] @

Citat:
zaraza: mislim da nije problem u verovanju ili neverovanju, vec u stavu da njih boli du*e za nas...

Hmmmm pa ne bi rekao da je bas tako !!!
[ dalibord5 @ 14.01.2007. 20:29 ] @
Ok.
Jos nije empirijski proverljivo,ali statisticki,religijski,filozofski i logicki principi mogu da potvrde da vanzemaljski oblici zivota i inteligencije moraju da postoje.
Elektromagnetni talasi i njihov uticaj nisu bili objektivno i empirijski dokazivi veliki procenat vremena trajanja ljudske svesti.
Kako objasniti i dokazati to nekome ko zivi u 14 veku?
Ko moze biti apsolutno siguran da za stotinu godina necemo doci u posed tehnologije za komunikaciju sa rasama za koje ni ne slutimo da postoje?
Posebno sto ljudska saznanja u ovom veku rapidno rastu postojanom progresijom.
[ Vladokv @ 14.01.2007. 21:16 ] @
Još nema jakih dokaza za ili protiv.
Nedostatak dokaza nije dokaz nedostatka
[ Dacha PN @ 14.01.2007. 21:19 ] @
Ljudi da li se secate jednog clanka u novinama gde se radi o paradoksu koji se dogodio iznad Rtnja...
Ja pokusavam da nadjem taj clanak, cuvao sam negde to parce papira ali se negde izgleda zagubilo...
Neznam koje su novine bile to objavile pre par godina ali prepricacu vam sustinu:Avion britanske avio kompanije je krenuo na standardan let prema Bugarskoj...let se odvijao preko Srbije... i sve je islo normalno... let je sasvim normalno tekao dok u jednom trenuku avion nije nestao sa radara...niko nije znao gde je nestao...svi su mislili da se srusio...ali posle otprilike 2 sata avion se ponovo pojavio na radaru na istom mestu gde je i nestao i normalno nastavio sa letenjem i bezbedno sleteo na odrediste... Kada su sleteli na aerodrom piloti su potvrdili da je let tekao najnormalnije, isao je na vreme, bez ikakvih zastoja... Ali je problem bio sto je let kasnio 2h... Utvrdjeno je da su leteli 2h duze nego sto je planirano... Detaljnijom analizom su utvrdili da oni nisu nikako mogli ostati 2h duze u vazduhu jer nebi imali dovoljno goriva za 2h duzi let...Ali cinjenica je su u vazduhu bili 2h sata duze... Utvrdjeno je da je avion nestao sa radara u trenutku nadletanja planine Rtanj...
Prica se da su od tog dogadjaja vecine marsuta aviona promenjene tako da zaobilaze ovu planinu...
[ srki @ 14.01.2007. 23:50 ] @
Citat:
Dacha PN:Kazem da sam video par fotografija loptastih munja, slusao sam o njima i jedina slicnost sa ovom loptom koju sam ja video je da su loptastog oblika obe a ostalo je sve razlicito...

Moras da vidis vise od par fotografija sto je veoma tesko jer su ti dogadjaji veoma retki pa su fotografije jos redje.

Citat:
Kazem letela je jako nisko i sporo tako da sam je jasno video...

Verujem ti mada ne verujem da mozes tacno da kazes na kojoj je visini letela jer mozda ti mozes da mislis da objekat ima 2 metra i da je na visini od 15 metara a on je na visini od 150 metara ali ima 20 metara. Kako bi znao razliku ako je to uzareni objekat koji je tesko fokusirati? Mada to uopste nije bitno, neke loptaste munje lete na manjoj visini i sve su relativno spore (u odnosu na avione).

Citat:
Zamislite jednu ogromnu gvozdenu kuglu koju ce te dovesti do usijanja... do tacke topljenja...tako je izgledala ova kugla sto sam je video...

Postoje upravo takvi opisi loptastih munja.

Citat:
Sto si tice toga da loptaste munje nastaju po idealno mirnom vremenu???

Nemoj da te zbunjuje naziv "munja", ipak to nije munja tako da moze da nastane i po lepom vremenu.

Citat:
pa hajde da poverujemo je to neki fenomen prirode ali mogucnost da sa jedna kugla razdvoji na dve i da se one dalje krecu paralelno u istom pravcu to je vec malo verovatno, jer u tu jednu kuglu je morala da razdvoji neka sila koja nije bila paralelna sa pravcem kretanja jer je nebi razdvojila, ta sila bi morala delovati pod odredjenim uglom u odnosu na pravac kretanja kugle tako da bi jedna od kugli morala nastaviti u smeru dejstva sile koja je uticala na razdvajanje... tako da je malo verovatno da se one krecu idealno paralelno jedna pored druge...

Ne mora neka sila, vec prilikom stvaranja ta kugla moze da ima neki spin zbog kog se razdvoji. Mozda je i nacin na koji se stvaraju te kugle takav da je velika verovatnoca da se dve kugle krecu u istom smeru. Koliko njih znas da su videli vise od jedne kugle istovremeno?

Citat:
Uspeo sam da dodjem do par textova koji je objavio Dragan M. koji svedoci o pojavama letecih kugli nad planinom Rtanj... izmedju odstalog kaze da se te kugle pojavljuju bez nekog pravila u odnosu na doba dana ili noci, ii vremenskih uslova...pojavljuju se iznenada i krecu se jako haoticno naglo menjajucu brzinu i pravac...ponekad same a ponekad u paru...takodje kaze da u vreme pojavljivanja tih kugli dolazi do pada napona elektricne mreze i smetnje na radio-televiziskim frekvencijama...takodje se i zivotinje jako uznemire...

Da, moguce je da je jako elektromagnetno polje koje uzrokuje te smetnje takodje zasluzno za stvaranje tih kugli pa se ti dogadjaji javljaju istovremeno. Naravno ako to sto si ti video nije loptasta kugla onda je NLO dok se ne pronadje sta je to i kako nastaje.
[ SqlByte @ 15.01.2007. 01:19 ] @
K'o shto neko reche, u nashoj istoriji ljudi su tvrdili da je zemlja ravna plocha, a isto tako su tvrdili i da je kisha, munja i sve ostalo od boga..
sad smo malo evoluirali i shvatili da nije od boga vec od vremenskih uslova, ili mozhda od vanzemaljaca ?
[ SashaM @ 15.01.2007. 02:07 ] @
Navodni Alien Interview

http://en.wikipedia.org/wiki/Area_51:_The_Alien_Interview

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=6_eY7R7Hjgs

[ zaraza @ 15.01.2007. 02:13 ] @
Citat:
vaske71: Hmmmm pa ne bi rekao da je bas tako !!!

pa, ljudi ovde i dalje smatraju da smo mi crvi u odnosu na vanzemaljce....
i uporedju to sa nasim izucavnjem crva...a meni je to na primer skroz normalno, izucavanje prostih organizama u cilju npr razjasnjenja evolucije....
da se nadjemo na nekoj drugoj planeti, mislim da bi primarna stvar bila otkriti i razotrkiti nacin razvijanja organizma na njoj...to bi bilo od pomoci svima nama u shvatnaju svemira i u razvoju zivota u njemu uopste....

Citat:
SqlByte: K'o shto neko reche, u nashoj istoriji ljudi su tvrdili da je zemlja ravna plocha, a isto tako su tvrdili i da je kisha, munja i sve ostalo od boga..

auuu...zalosno, ali ima ih i sad koji to tvrde koliko hoces.....
[ Lesli Eldridz @ 15.01.2007. 13:40 ] @
Citat:
zaraza: mislim da nije problem u verovanju ili neverovanju, vec u stavu da njih boli du*e za nas...

A sto bi ih i bolelo, kad se zna ko je ovde gospodar planete i sa kime treba da se oni zanimaju. To su oni koji cine jedno 70% vrsta na planeti i cija je biomasa oko 50% od ukupne biomase svih zivih bica na Zemlji, plus sto su sto puta prilagodljiviji svim postojecim prirodnim i vestackim uslovima, i sto puta izdrzljiviji od svih ostalih vrsta. Ako mali zeleni i dodju, verovatno bi se radije zanimali takvim nadmocnim organizmima koji zive na Zemlji, umesto da gube vreme na tamo neke odvratne gmizavce koji se igraju sarenim papiricima i medjusobno se hvataju za guse zbog tih papirica, dok neki koji sami sebe proglasise za najbolje medju tim gmizavcima tvrde kako je to way to go. Kome je uopste do smaranja sa takvim beskorisnim dosadnjakovicima i njihovim decjim igrama.
[ zaraza @ 15.01.2007. 17:58 ] @
Citat:
Lesli Eldridz:Kome je uopste do smaranja sa takvim beskorisnim dosadnjakovicima i njihovim decjim igrama.

vec sam rekao - istrazivacima i naucnicima.
Isto kao sto nasi naucnici istrazuju svaki dan pronalaze nove vrste, nekima se dive, neke su ima fantasticne, neke samo upisu i daju im ime, e tako bi radila i neka vanzemaljska rasa.

e sad, ocigledno je tvoj stav prema ljudskoj rasi jako negativan, ali to je tvoj licni i subjektivni stav koji nema veze sa naukom i istrazivanjem u bilo kojoj oblasti, a pogotovo ne u ovoj.
Da svi naucnici razmisljaju kao ti, mi bi jos bili u srednjem veku...
[ vladd @ 15.01.2007. 18:20 ] @
Ala si se "zaklonio" iza "naucnika i istrazivaca". Daj se malo osvrni oko sebe, i pogledaj dostignuca nauke, niko se ziv ne "bavi" razglabanjima o NLO ili UFO, a sva "istrazivanja" svemira, "zavrsila" su sa nekom (polu)vojnom primenom.

Naucnici malo vise koriste mozak, i ne pojednostavljuju stvari, besmisleno, ili se pozivajuci na "labave" argumente ili kvazi cinjenice.. Svaki ce dati neku verovatnocu, ekstremno malu, o mogucnosti postojanja necega negde u prostoru, ili vremenu, ali je "trenutna" situacija da smo jaako "usamljeni", u velikom (malo se treba napregnuti), nezamislivo velikom prostoru.

I svetlost "zvezda" koju sada "vidimo", "poslata" je, u vecini, pre nego sto je i nastala zemlja, pa i suncev sistem.

Masta je "cudo".

Poz.
[ bobiska @ 15.01.2007. 18:25 ] @
@X Files

Upravo o tome pisem, znam da ne mozes da se secas doticne radio drame, nego kazem da to sto mislis da je "psiho test" na pinku od pre nekoliko godina, ustvari je bila reklama za film "Dan nezavisnosti". Poz.
[ vaske71 @ 15.01.2007. 18:41 ] @
E tako vas volim kad raspravljate o bilo kojoj temi ,ovo vec lici na prvoklasan forum , dali sada primecujete razliku koliko pisete pozitivno bez obzira da li verujete ili ne u ovu temu a ne kao na pocetku javi se momak skupi hrabrosti iznese forumu sta je video a svi forumasi navale da ga zaj*ebavaju , e kad bi se tako raspravljalo uvek na ovu temu po mom misljenju vanzemaljci ne bi ni bili tajna !!!
[ zaraza @ 15.01.2007. 19:12 ] @
Citat:
vladd: Ala si se "zaklonio" iza "naucnika i istrazivaca". Daj se malo osvrni oko sebe, i pogledaj dostignuca nauke, niko se ziv ne "bavi" razglabanjima o NLO ili UFO, a sva "istrazivanja" svemira, "zavrsila" su sa nekom (polu)vojnom primenom.

ne bave se nlo-ovima direktno, ali se bave istrazivanjem svemira.
e sad, to sto sve sto valja zavrsava u rukama vojske, je potpuno druga tema....

Citat:
vladd:
ali je "trenutna" situacija da smo jaako "usamljeni", u velikom (malo se treba napregnuti), nezamislivo velikom prostoru.

mislim da je ovo najgore od svega, cak i da postoji neka civilizacija u "blizini", sva je verovatnoca da cemo jako tesko stupiti u kontakt bas zbog tih razdaljina...onda se javlja pitanje koja korist od toga, osim trenutnog uzbudjenja i iznenadjenja...
[ Lesli Eldridz @ 15.01.2007. 19:37 ] @
A mozda oni samo nece da se prljaju.
Citat:
zaraza: vec sam rekao - istrazivacima i naucnicima.
Isto kao sto nasi naucnici istrazuju svaki dan pronalaze nove vrste, nekima se dive, neke su ima fantasticne, neke samo upisu i daju im ime, e tako bi radila i neka vanzemaljska rasa.

Pa to i ja kazem, i kad bi dosli, mali zeleni bi gmizavce samo ubelezili u tefter kao nebitne, a onda bi se ozbiljno pozabavili gospodarima ove planete.
[ a1200 @ 15.01.2007. 23:57 ] @
Ovo je zvanicna potrvrda meksickih vlasti (vojske) o postojanju i snimanju takvih objekata. Snimio ih je avion za izvidjanje, infrared kamerom, koji je inace bio u patroli, tj. potrazi za kljumcarima droge...

http://www.ufocasebook.com/mexicanmilitary.html
http://www.youtube.com/watch?v=BBc5Fv4xFIo

2004 MEXICO UFO CASE CREW INTERVIEWS
http://www.ufoinfo.com/news/mexicoufos13.shtml
http://ufo-coverup-news.com/ufo-news/2004-ufo-incident-in-mexico/

Znaci, ovo nije montaza, niko je nije demantovao (a bilo je i na BBC-ju). Izvor je Vojska Meksika... ima naravno i gomila fake materijala, ali ovo ovde nije slucaj.

Koga dalje interesuje:
Brazil Releases Classified Data - Recognizes UFO Research
http://www.rense.com/general65/braz.htm

...
i tako u krug, al' lepse je gledati velikog brata, ichi u kladionicu, otplacivati kredit - i cekati platu svakog prvog...
ma, koga ovo na kraju zanima... dva puta nista su nista, dakle crva nije ni bilo...
[ kelja @ 16.01.2007. 00:12 ] @
Pretpostavljam da se salis kada ovaj sajt navodis kao izvor pouzdanih informacija:

http://www.ufocasebook.com/

???
A docekati platu svakog prvog je izuzetno lepo,kad smo vec kod toga... :-)
[ a1200 @ 16.01.2007. 00:21 ] @
Nije bitno u ovom slucaju... naveo sam samo kao link, jer ima tekst koji je verodostojan (ovu vest sam istrazio pre par godina, tako da znam sta je zaista bilo)...

Inace fora je u tome, sto je ovo zaista potvrdila vojska, sto je zaista snimljeno vojnom opremom, sto su svi u avionu potvrdili i sto niko nije demantovao... e sad, naravno da je to vest koja ce se nalaziti odmah pored "zabe sa tri glave" i "bogorodice koja place" na site-u treceg oka... ALI u tome je i lepota dezinformisanja -> napravis gomilu fake prica, X-Files serijal, i tonu naocigled smesnih/laznih UFO videa - tako da prava vest na kraju uopste ni ne bude vest, vec se prima sa velikom dozom skepticizma, ili se naravno odmah diskredituje jer je bila xyz site-u.

Znaci ovo nije fake, osim u slucaju da je Armija Meksika zelela da ispadne glupa ... da im se smeje cela Meksichka nacija, i pola sveta... sto sumnjam da je bio slucaj.
[ Nibble @ 16.01.2007. 00:50 ] @
Cuj interview sa alienom ;).Najkomicnije je sto alieni uglavnom imaju jedno oko i obavezno moraju biti zeleni,moraju imati extra cool okrugle letjelice :).

Ovo mi je zapalo u oko

Code:

Question: Did you feel fear?

Answer: Fear...? Yes, personally, there was some fear because we were confronting a situation that had never happened to us before.

Sta da kazem do "ROFL" :)

P.S. Ako neko ima jos ovakvih linkova neka stavi posto se odavno nisam ovoliko ismijao :)
[ srki @ 16.01.2007. 02:20 ] @
Citat:
a1200: Inace fora je u tome, sto je ovo zaista potvrdila vojska, sto je zaista snimljeno vojnom opremom, sto su svi u avionu potvrdili i sto niko nije demantovao...

A sto bi demantovali nesto sto je stvarno tada bilo NLO. Tada je to bio NLO ali sada vise nije NLO nego postoji jednostavno objasnjenje:

http://www.alcione.org/FAM/REFERENCE_DATA.html

http://www.skeptic.com/eskeptic/04-07-24.html
[ a1200 @ 16.01.2007. 02:56 ] @
Pazi, ja sam imao full video u nesto boljoj rezoluciji... na kome postoji deo kad oni snimaju isto to na zemlji. Tj. vide isti takav flare na improvizovanom sumskom aerodromu?! Ali ga ne vide opremom koja nije infrared niti camerama/golim okom. Posle toga ide ovaj snimak u vazduhu. Ako su zaista naftne platforme u pitanju, sta je onda to na zemlji?! A piloti su isto krajnje neiskusni, i ne znaju da procene da li nesto leti ili je stacionarno... probacu da nadjem ceo video (sa tim delom na zemlji, pa cu da ga postujem).

EDIT:
Code:
http://www.areadownload.com/video/ufo/video/Ufo%20-%20Mexico%20-%20March%2005,%202004%20Mexican%20Air%20Force%20Pilots%20Film%2011%20UFOS%20(mexican%20tv).mpeg

Sta ja znam? Mislim, nisam bio tamo, i video svojim ocima... ali mi je neverovatno da niko u vojsci nije uporedio kartu, orjentaciju aviona, i moguca mesta koja zrace IR ... pre nego sto se propisno izblamiraju. Takodje, i piloti bi trebalo da su totalne budale, imas njihov intervju pa procitaj - to verovatno prevod ovog videa. A mozda je lakse za sve, da su to ipak bile naftne platforme ili meteoroloski baloni...

[Ovu poruku je menjao a1200 dana 16.01.2007. u 04:47 GMT+1]
[ srki @ 16.01.2007. 09:32 ] @
Citat:
a1200: Pazi, ja sam imao full video u nesto boljoj rezoluciji... na kome postoji deo kad oni snimaju isto to na zemlji. Tj. vide isti takav flare na improvizovanom sumskom aerodromu?! Ali ga ne vide opremom koja nije infrared niti camerama/golim okom. Posle toga ide ovaj snimak u vazduhu. Ako su zaista naftne platforme u pitanju, sta je onda to na zemlji?!

Moze svasta da bude, pogledaj slike ovde http://www.alcione.org/FAM/FLIR_CONCLUSION.html i videces da u blizini na zemlji ima i drugih objekata koji zrace.

Citat:
A piloti su isto krajnje neiskusni, i ne znaju da procene da li nesto leti ili je stacionarno...

Piloti nisu mogli vizuelno da vide to nego samo na IR a tu nije moguce tako lako proceniti udaljenost objekata a time ni kretanje objekata koji su vise od 3km udaljeni...

Citat:
Sta ja znam? Mislim, nisam bio tamo, i video svojim ocima... ali mi je neverovatno da niko u vojsci nije uporedio kartu, orjentaciju aviona, i moguca mesta koja zrace IR ... pre nego sto se propisno izblamiraju.

Zasto su se izblamirali? Svako gresi a i oni nisu rekli da su videli vanzemaljske objekte ili tako nesto.

Citat:
Takodje, i piloti bi trebalo da su totalne budale, imas njihov intervju pa procitaj - to verovatno prevod ovog videa. A mozda je lakse za sve, da su to ipak bile naftne platforme ili meteoroloski baloni...

Zasto bi nekome bilo lakse zbog toga? Meni nije.
[ a1200 @ 16.01.2007. 12:21 ] @
Definitivno se ne moze reci da ili ne na osnovu samog snimka... ono sto ja smatram, je da postoji suvise mnogo "obicnih" ljudi bez neke poslednje namere (licno bogacenje, svojih "5 minuta" publiciteta itd.) koji su videli nesto sto se moze opisati samo kao UFO (u smislu u kom se spominje u SF filmovima). Oni koji su najiskrenije to prezentovali javnosti, u vecini slucajeva su ismevani i dovodili svoje polozaje (posao) u pitanje.

Sta je istina - ne znam... ja verujem da definitvno postoji nesto, jer je suvise mnogo slucajnih svedoka. Problem je sto postoji 95% pozera u celoj prici - nesto slicno kao "lazni Elvisi" - koji se loze na UFO i to im pretstavlja cilj zivota, izvaljuju gluposti, i snimaju kojekakve shit/umrljane filmove sa "frizbijem u dvoristu"... mislim da ce se tesko doci do istine, dok same vlade nepristupe otvoreno celom problemu. To se naravno nece dogoditi, jer bi uticalo na ekonomiju/politiku/nacin zivota u odredjenoj zemlji i zato... cuti i plivaj ... pusti sine, bili su to meteroloski baloni...

...
Nesto novije...
http://www.chicagotribune.com/...01010141jan01,0,5874175.column
http://www.msnbc.msn.com/id/16392923

who knows?
[ kelja @ 16.01.2007. 12:38 ] @
@a 1200, ti si bas ljubitelj teorija zavere?

A pogledaj to sa druge strane:
Vlada(vlade)forsiraju zapravo price o NLO-ima i savrseno joj(im) odgovora prica o zaverama u ovom kontekstu...Dok se ljudi zabavljaju letecim tanjirima(i umesanoscu vlada u zataskavanje), zataskavaju se zapravo najveci zlocini i pljacke i medijskom manipulacijom se cinovi cistog,nepatvorenog nasilja proglasavaju cinovima milosrdja.
A posto vlada(svaka) po defaultu ,mora da bude kriva za nesto ,eto ...zasto ne bi bila kriva za nesto tako bezazleno(naspram onog za sta stvarno snosi odgovornost)kao sto je poricanje dokaza o postojanju i posetama vanzemaljaca.

Pozdrav!
citamo se :)
A osim toga cesto insistiras na ispraznosti svakodnevnog,prozaicnog zivota miliona ljudi...Pa eto sjajnog leka,eto nove mitologije-znaci i nauke i religije i umetnosti(zabave) u jednom pakovanju.
[ a1200 @ 16.01.2007. 12:43 ] @
He, he, moze da bude... samo postoji onaj (mali) detalj, sto su ipak obicni ljudi videli sve to... znaci, veliki broj slucajeva koji nisu namesteni i nemaju zasto da budu.
[ kelja @ 16.01.2007. 12:49 ] @
He,he...ti mali,obicni ljudi su mi najsumnjiviji...
Ovamo,preko dana obican mali covek, a nocu...iskusan sluzbenik tajne sluzbe...radi za njihovu(nasu,ili bilo ciju)da prostite, stvar???
[ zaraza @ 16.01.2007. 12:51 ] @
@a1200

mislim da je akcenat na onome "OBICNI" ljudi...
obbicni ljudi ce cesto da od svacega da misle da je UFO...
seti se bombardovanja kada je Mars bio jako vidljiv, kada su kruzile price da je to neki satelit...
pa pogledaj recimo kako izgleda satelit na nocnom nebu, ide jako brzo, a jos ako je neki iz familije Iridium treperi i izgleda kao da se pali i gasi....pricano je i o meteo balonima, loptastim munjama...ima mnogo stvari za koje ljudi nemaju pojma sta su, i normalno da ce da njihovo pojavljivanje prokomentarisu kao nesto vanzemaljsko....
[ a1200 @ 16.01.2007. 15:50 ] @
Shvatam ja to, medjutim sa jedne strane imas vojna lica - pilote, a sa druge ljude koji rade na civilnom aerodromu... dakle nije bas da ne razlikuju balon ili avion. Ima takvih dogadjanja i suvise mnogo... znaci nije rec o ljudima koji nemaju veze sa mozgom. Pogledaj ovaj poslednji text - 01 Jan 2007... znaci dosta ljudi (shto pilota, shto aerodromskog/tehnickog osoblja) je potvrdilo istu pricu.
[ vladd @ 17.01.2007. 12:38 ] @
Pa nemoj sad da mesas babe i zabe, vojsku i ...

Za vojske (a iste su po celoj planeti), postoje tri vrste objekata(pogotovo letecih), "frend", "foe", i "ufo" (iliti NLO), i sta sad. Oni ga klasifikovali, kao "sve ostalo", a sada ce mo da to proglasimo "vanzemaljcima" ili nekom ekstra "tajnom".

To moze da znaci samo jedno, sa takvim "labavim" argumentom, kome se daje "mistican" znacaj, krece se u neku manipulaciju i "golicanje" maste.

Pa i na ulicu kada izadjes, neki su ti prijatelji, neki su ti "komsije"( pa ih ne podnosis), a svi ostali su "vanzemaljci"......

Poz.
[ a1200 @ 17.01.2007. 14:54 ] @
Kao sto rekoh... poslednji link koji sam postovao. Nije golicanje maste, nema veze sa vojskom, a radi se o osoblju koje radi svakodnevno sa avionima. Ili su svi zajedno imali neki "kolektivni trip" ili se stvarno nesto dogodilo.
[ vladd @ 17.01.2007. 17:05 ] @
Pa ti stvarno "zelis" da se ubedis u nesto.
Doticni "profesionalci" su i najcesce "zrtve" vojnih aktivnosti, posto ih niko i ne obavestava, a "slepi" su za vece udaljenosti i pracenja. Jedino su vojske adekvatno opremljene, da registruju i definisu letilice, e sad prava steta sto ne rade za potrebe zabave.

Plus osmatranje iz svemira, pa zar mislis da bi nesto "proslo" a da ga ne vide, pa se "pojavilo" bas iznad razdragane mase sa velikom mastom...ili mislis da su oni "siroti", imaju par satelita i nesto su nesposobni....

Petocifrena je brojka satelita, a ako se neki i "otkaci" jedva cekaju da "obaveste" UFO zaljubljenike...

Poz.
[ a1200 @ 17.01.2007. 19:05 ] @
vazi...
[ Vladokv @ 17.01.2007. 20:02 ] @
A nikom nije palo na pamet da to možda nisu naši preci iz budućnosti, koji su malobrojni preživeli sveopštu kataklizmu, i došli da nastave život u prošlosti, dok je svet povoljan za život. A skrivaju se da ne bi menjali istoriju (ako promene tok istorije mogli bi i sami nestati)
[ dalibord5 @ 17.01.2007. 20:11 ] @
"PRECI iz buducnosti"
Aj" ne lupaj... :-)
[ Nibble @ 17.01.2007. 22:10 ] @
Mozda bog posjecuje zemlju u tijelu aliena...
[ Miroslav Jeftić @ 17.01.2007. 22:13 ] @
Citat:
Vladokv: A nikom nije palo na pamet da to možda nisu naši preci iz budućnosti, koji su malobrojni preživeli sveopštu kataklizmu, i došli da nastave život u prošlosti, dok je svet povoljan za život. A skrivaju se da ne bi menjali istoriju (ako promene tok istorije mogli bi i sami nestati)

Auuu... Ako već hoće da se skrivaju, mogu da kupe kartu i idu avionom, a ne letećim tanjirom. A da, njihove pare iz budućnosti ne važe kod nas.
[ vladd @ 18.01.2007. 19:37 ] @
Vanzemaljci, preci iz buducnosti, sto bi neko argumentovano rekao, "vazi" .

Prosao je raspust, lepo se prosetali i sad nazad u ustanovu...
[ Dzavrilo @ 19.01.2007. 05:29 ] @
http://video.google.com/videop...02953806&q=UFO+Compilation
ne znam ja licno 60% mislim da postoji a 40% ne :D
[ ATII @ 26.02.2007. 22:27 ] @
NLO-e nismo mi izmislili. Pominju se jos od Sumerske civlizacije. Uvijek ih je bilo i bice ih.
[ Eric Wynn @ 26.02.2007. 23:46 ] @
Zanimljivo...

http://www.mosnews.com/column/2006/02/07/sensationalfind.shtml
http://www.mosnews.com/news/2006/07/13/ufoinrussia.shtml

“Well, let them draw, I don’t care as long as they don’t steal from the field,” the farmer said. LOL
http://mosnews.com/column/2005/12/15/ufoslist.shtml
[ 1jedini @ 27.02.2007. 10:25 ] @
Zna li neke nesto o mesecevim anomalijama?

Ono sto sam nalazio po internetu vise lici na brljotine JPEG kompresije nego na E.T.
[ SRdJAN18 @ 11.03.2007. 12:25 ] @
Kad god ljudi koji tvrde (blebetaju) da su vidjeli vanzemaljce, UVIJEK ih opisuju na isti yebeni nacin: brod u obliku diska ili kugle, krece se velikom brzinom, svijetli....BLA BLA BLA A zasto bi ti vanzemaljci bili napredniji od nas? Zasto bas mi - homosapiensi nismo najrazvijeniji u nasoj galaksiji? Zasto alieni koje oni opusju imaju velike oci, dve ruke i dve noge isto kao i mi ljudi!!? Zasto vanzemaljci mozda ne izgedaju jaaaaako sitno i malo, i mozda i jesu bili na zemlji, ali mi ih nismo ni vidjeli? Licno vjerujem u vanzemaljce....zapravo, necu reci vanzemljce, mislim da je bolja rijec za to - druge civilizacije!! Pa kad je svemir toliko ogroman cak i za ljudsku mastu, zasto da ne postoji jos nekih razumnih organizama "tamo negdje"??
Neki dan sam otvorio youtube.com i bilo mi malo dosadno, pa posao da gledam nesto o vanzemaljcima...i otvorio sam jednu emisiju o njima koja traje skoro dva sata! I cim sam vidio kako ljudi koji su "vidjeli" vanzemaljce opisuju kako oni i njihovi "brodovi" izgledaju, istog trena sam zatvorio to s*anje!! Izmisljaju gluposti samo da se docepaju para...jer svijet je pun povodljivih i naivnih ljudi koji vjeruju kad im neko kaze da je vidio vanzemaljce i brodove u obliku diska hahaha pa to je smijesno. I da...kad god neko tvrdi da je vidio vanzemaljce, to su u vecini slucajeva glupave senilne stare osobe, kojima je toliko dosadno u zivotu da sami ne znaju sta ce od sebe, i jedva cekaju smrt, pa jos i izmisljaju......gluposti!!! Jos jednom samo hocu da kazem da VJERUJEM da postoji jos mnooogo razumnih organizama u svemiru....a tek koliko primitivnih ima :) :)
[ Nibble @ 11.03.2007. 12:52 ] @
Citat:
SRdJAN18: Kad god ljudi koji tvrde (blebetaju) da su vidjeli vanzemaljce, UVIJEK ih opisuju na isti yebeni nacin: brod u obliku diska ili kugle, krece se velikom brzinom, svijetli....BLA BLA BLA A zasto bi ti vanzemaljci bili napredniji od nas? Zasto bas mi - homosapiensi nismo najrazvijeniji u nasoj galaksiji? Zasto alieni koje oni opusju imaju velike oci, dve ruke i dve noge isto kao i mi ljudi!!? Zasto vanzemaljci mozda ne izgedaju jaaaaako sitno i malo, i mozda i jesu bili na zemlji, ali mi ih nismo ni vidjeli? Licno vjerujem u vanzemaljce....zapravo, necu reci vanzemljce, mislim da je bolja rijec za to - druge civilizacije!! Pa kad je svemir toliko ogroman cak i za ljudsku mastu, zasto da ne postoji jos nekih razumnih organizama "tamo negdje"??
Neki dan sam otvorio youtube.com i bilo mi malo dosadno, pa posao da gledam nesto o vanzemaljcima...i otvorio sam jednu emisiju o njima koja traje skoro dva sata! I cim sam vidio kako ljudi koji su "vidjeli" vanzemaljce opisuju kako oni i njihovi "brodovi" izgledaju, istog trena sam zatvorio to s*anje!! Izmisljaju gluposti samo da se docepaju para...jer svijet je pun povodljivih i naivnih ljudi koji vjeruju kad im neko kaze da je vidio vanzemaljce i brodove u obliku diska hahaha pa to je smijesno. I da...kad god neko tvrdi da je vidio vanzemaljce, to su u vecini slucajeva glupave senilne stare osobe, kojima je toliko dosadno u zivotu da sami ne znaju sta ce od sebe, i jedva cekaju smrt, pa jos i izmisljaju......gluposti!!! Jos jednom samo hocu da kazem da VJERUJEM da postoji jos mnooogo razumnih organizama u svemiru....a tek koliko primitivnih ima :) :)

Slazem se sa tobom !
[ aser @ 24.05.2007. 00:38 ] @
Ljudska mašta nema granica, neverovatno je na šta sam sve naleteo u zadnja dva dana mlaćenja po internetu, a sve zbog toga što mi palo na pamet da pročitam bibliju. Mrzelo me da da tražim štampano izdanje pa reko da skinem sa neta, i nađoh je i počeh da čitam, i pade mi na pamet kad sam već tu deder da pogledam komentare bibliskog teksta. I tu sam našao gigabajte internet stranica koje se bave kako pljuvanjem tako i fanatičnim podržavanjem, kao i gomilu domaćih i stranih foruma koji se bave temom evolucionizam vs kreacionizam i obrnuto. A nađoh i gomilu stranica koje se bave NLO-ima i kojekakvim atlantidskim maštarijama! I sve se svodi na bezgraničnu maštu i mlaćenje prazne slame!

Kad smo već kod teme da vam ispričam priču.
99' za vreme onog nesrećnog bombardovanja mirno ti ja spavam u svom krevetu, vazdušna opasnost uveliko traje, kad u jednom trenutku u gluvo doba probudi me lagani potres praćen tupom grmljavinom i zveketom prozorskih stakala, negde u blizini, zatim se čuje neprekidna buka nalik na pucanje stotina petardi i uplašen glas moje majke. Ustajem onako bunovan, još mi nije jasno šta se dešava, i izlazim napolje kad ono nebo treperi od nekakvih svetlucavih tačkica i svi gledaju u pravcu Šapca(već je pominjan ovde, a ova radnja se zbiva na Letgjikovcu, brudu iznad Šapca nekih 40min od centra). Komšije (kao i svi veseli Srbi za vreme vazdušne opasnosti) stoje na ulici i viču "Vidi ono, vidi ono..." pogledam ti ja gde i svi kad ono velika svetleća lopta po slobodnoj proceni, kako je izgledalo iz mog dvorišta, u prečniku 4-5m negde otprilike max 20m iznad krova jedne malo dalje kuće, menja boje iz jarko crvenog u narandzasro i obrnuto i jedva primetno klizi na dole a zatim u jednom trenutku nestaje. Kad sutradan u vestima čujem pao čuveni f117a u Buđanovce, selo nekih 15-20km, možda i više ne znam tačno, od Šapca. E sad moguće da je ta kugla bio NLO koga je naša vojska skinula praćkom, a pričom o f117a zataškala, koće ga znati.
A što se tiče one gomile video snimaka i slika kojima se ljubiteli NLO-a širom sveta diče, odlično poznajem rad u programima Adobe Premiere Pro, Adobe AfterEfects, Photoshop, i siguran sam da bih mogao da napravim mnogo uverljivije dokaze postojanja letećih tanjira, cigara isl. što opet neznači da nepostoje, ali je ljudska mašta čudo i to je činjenica.
[ milance74 @ 11.06.2007. 15:16 ] @
Smatram da se cinjenice moraju uzeti ozbiljno. Ljudima je bilo potrebno skoro pola milenijuma da bi prihvatili da se zemlja okrece oko sunca, a bilo je i zrtava kao rezultat svega toga. Tako i danas posmatramo na potpuno nove pojave. Sa zakasnjenjem i sa zrtvama. Danas se jos uvek borimo protiv inkvizicije. Svaka takva izjava ili svedocenje je jeres i izvrgava se ruglu , i to je uopste usvojeno kao zvanicna reakcija. Dakle, dokle god bude negiranja javnosti i vlasti lose cemo se provesti. Najvise me nerviraju one licemerne izjave:"Verujem da nismo sami u beskonacnosti svemira.....Mislite NLO-i,mali zeleni i mali sivi-Ma smesno!!Price za malu decu."
Uopste nikog nije briga sto su stanovnici Feniksa kao ocevidci dogadjaja iz 1997 izvrgnuti ruglu od strane gradonacelnika, da bi marta meseca ove godine dao sasvim drugu izjavu posto mu je istekao mandat. Uopste nista nije bilo iznad Belgije 1991 god., nista u pustinji Kalahari 1989, Kapustin Jar SSSR, Aztec New Mexico 1948 (ne Roswell - nije bitan)...itd., a mozda nista jedna devojka nije snimila u Kragujevcu pre tri godine. Bojim se samo da ne bude kasno kad budemo shvatili.
I jos jedna stvar vezana za Rtanj, dolinu i planinu i cudne pojave tamo. Ljudi. Te stvari poput kuglastih munja su dokazane davno. To je prirodni fenomen. Cak ih je i Tesla pravio. Taj fenomen postoji ovde i jos na par mesta u Evropi. Ispod Rtnja je veliko magnetno polje i svaki nas bilo civilni ili vojni pilot zna da mu se instrumenti gube kad leti iznad tog podrucja. Rezultat nepaznje je skorasnji pad francuskog lakog aviona koji je leteo u Bugarsku na aero miting bas preko Rtnja.
Sasvim slucajno sam strazario na izdvojenom objektu Boljevac brdo u podnozju Rtrnja preko leta jedne godine u armiji. Tacnije tada sam bio razvodnik straze. Moje duznosti su pocinjale na svakih 6 sati u smeni sa komandirom, tako da mi je zapalo da razvodim strazu u periodu od 00:00 do 06:00. Ono sto su videli treceg dana straze dvojica strazara rezervista otprilike oko 02:30 ujutro za same njih bilo je potresno. Na 5m iznad tzv. platforme 73 lebdele su dve kugle nekih minut do minut i po. Na toj platformi su bila vojna vozila u konzerviranom stanju (valjda sad smem da pricam :):)), i bila su potpuno osvetljena pojavom. Prilikom smene u 04:00 oba strazara su se "tresla ko prut" pricajuci mi sta se desilo. Ja nista nisam uspeo da vidim, jer mi pogled ispred strazare u pravcu mesta gde se to desilo zaklanja veliki hangar. Posto mi je to bila duznost, morao sam da obavestim komandira straze o dogadjaju. Ne zbog samog dogadjaja nego vise zbog cinjenice sto su pomentuta dva strazara odbijala da vrse duznost preko noci (bogami ni preko dana im nije bilo svejedno). Pokusavao sam komandiru da objasnim da su to prirodne pojave i da nema mesta bilo kakvoj panici. Covek je bio razuman. Bio je takodje sa tih prostora i shvatao je o cemu je rec. To smo isto objasnili i strazarima. Da ne bi bilo zabune oko mozda spijunaze ili NLO-a.Sve je nakon toga doslo u red. Ja sam se narednih nekoliko noci setao u patroli ne bi li i ja video tako redak prirodni fenomen, ali nisam imao srece. Jos jednom:"Moras biti na pravom mestu u pravo vreme".
Evo jdnog linka koji ne sadrzi tako pompezne snimke NLO-a ili vanzemaljaca vec svedocenja kredibilnih ljudi o neverovatnim stvarima. Mislim da treba pogledati i poslusati:
http://video.google.com/videop...00218&q=disclosure+project
[ warmasine @ 22.11.2007. 17:49 ] @
Definitivno moje mishljenje je da postoje Vanzemaljci i Nlo-evi svakodnevno se vidjaju secate se mesta mozda vam je poznato kao AREA51 tamo gde je nastao F117 na osnovu nadjenog nlo-a oni su napravili taj avion . Kao nevidljiv na radaru ali modeliran kao Nlo oblik tanjira letelice!!Razmislite sami?
[ warmasine @ 22.11.2007. 18:00 ] @
Da ne postoje vanzemaljci nebi se gradile baze kao shto su ARE51 jedna od najgorih baza gde sami ljudi koji su radili tvrde da su videli NLO-eve na desetine .Ima na youtube neki snimci bivshis radnika koju su videli svashta!!!!!
[ Challenger @ 22.11.2007. 18:58 ] @
E da... "Ima na YouTubu snimaka" pa to odmah dokazuje da je istina, jel'? Smesno...
Na YouTubu ima i snimaka duhova, hoces da kazes da i oni postoje?!
[ warmasine @ 23.11.2007. 10:16 ] @
Ne ali kazem da je nemoguce da svi tako pricaju na tu temu o NLO-evima shirom sveta nemora da znaci da su to odmah mali zeleni ili kako vec...Ali za are51 sam gledao par dokumentaraca o toj oblasti i znam da tamo sigurno nije bash sve cisto kada je rec o NLO objektima.Mislim zashto bi neko stavljao onolike zashtite oko te oblasti ako je to samo neka "Obicna" vojna baza?Razmislite sami...
[ Miroslav Jeftić @ 23.11.2007. 11:49 ] @
Kako to da vanzemaljci nikako da dođu u Italiju, Norvešku, Škotsku? Stalno se muvaju u SAD i stalno 'Area51'. Mora da su sklopili neki monopolistički ugovor o ekskluzivnom pravu zastupanja.
[ StORM48 @ 23.11.2007. 12:11 ] @
Ja se trudim da nikada ne učestvujem u ovakvim temama, jer su mi nekako mučne te rasprave gde neko sve svoje znanje bazira na "ja sam pročitao", "oni su videli" ili "oni nisu videli"... "nema dokaza" i tako dalje...

Ako postoji i jedna stvar na ovom našem svetu u koju mogu da poverujem bez da me neko uverava snimcima, dokumentima i reportažama, onda je to postojanje vanzemaljskog oblika života.

Koga astronomija interesuje čak i u naznakama (kao mene na primer), jasno mu je da je prosto nemoguće da se u tolikoj beskrajnosti svemira, sazvežđa, galaksija i pojedinačnih sistema, nigde ne nalazi nikakav oblik života.

Čini mi se da glavna zabluda dolazi sa dve strane: prvo od onih koji ne veruju da nešto postoji, ako to nisu videli (takvi nisu svesni veličine kosmičkog okruženja), a onda i od onih koji su "ubeđeni" da vanzemaljci moraju imati dve ruke, dve noge i buljave oči (sa mestimično zavisnim pigmentom u vidu zelenog ili sivog; nejasno je ko vodi u ovoj borbi za prevlast boja) i da OBAVEZNO moraju da nas posete. Te "posete" se uvek dešavaju kad niko drugi ne gleda, kada postoji eventualno još jedan svedok, kada sve televizijske stanice ne raspolažu ni jednom slobodnom ekipom, a ako neko i uspe da napravi "snimak ili fotografiju", ona je razmrljana, kao da ju je pravio Aristotel lično.

O monopolu koji USA vojne baze, ali i neobrazovani zemljoradnici drže, ne treba trošiti reči.

Vanzemaljaca verovatno ima više rasa, različitog izgleda, različitih potreba itd. Inteligenciju čak ne moraju ni da imaju, a kamoli da je obavezno da imaju "kosmičke brodove" koji nestaju, prevrću se suprotno zakonima fizike, lete svetlosnom brzinom i svetlucaju poput onih iz "Bliskog susreta treće vrste".

Verovatnoća da oni nabasaju na nas (odnosno našu planetu) je slična kao i da mi nabasamo na njih. Međutim, isključiv je nemoguće biti - niko ne može znati da li su oni uopšte blizu ili daleko (gledajući kosmičke razmere "problema"), kao ni kakvom tehnologijom vladaju (ako uopšte vladaju, na primer) itd. Zato se ovakve priče većinom i završavaju nekim filozofskim pogledima.

Najteže je otvoriti um ka nečemu što u startu raspolaže višestrukim, a opet oprečnim, činjenicama.

Oni, koji se nadaju da će o NLO-u čuti nešto na Dnevniku 2, zapravo gledaju u potpuno pogrešnu rupu.

Pozdrav

P.S. Eh da, zaboravio sam još jednu čuvenu podelu - jedni vanzemaljce "doživljavaju" kao miroljubive, a oni drugi kao ekstremno nasilne, sa blasterima neverovatne snage, sposobne da nam dezintegrišu planetu, dok izgovoriš "Vogon"
[ zaraza @ 23.11.2007. 12:14 ] @
Citat:
[url=/p1772989]Ali za are51 sam gledao par dokumentaraca o toj oblasti i znam da tamo sigurno nije bash sve cisto kada je rec o NLO objektima.

normalno da nije.
nece svako da objavljuje u vestima u 19.30 da je izmislio novi tip mlaznog motora....
sto se tice rozvela, onaj kamerman koji je kao snimao sve to priznao je da je lazirao celu pricu (ne znam dal je to neko spomenuo)....

Citat:
[url=/p1772989]
Mislim zashto bi neko stavljao onolike zashtite oko te oblasti ako je to samo neka "Obicna" vojna baza?Razmislite sami...

a ko kaze da je to "obicna"
i ko kaze da dobar stepen zastite ne treba da postoji oko svake baze, pogotovo ako se radi o podrucju koje je poznato po testiranju svakavih letelica, bombi i ostalih vatrometa......
[ zaraza @ 23.11.2007. 12:21 ] @
Citat:
aser:
Kad smo već kod teme da vam ispričam priču.
99' za vreme onog nesrećnog bombardovanja mirno ti ja spavam u svom krevetu,.............

svasta je moguce....
kao i to da je bas to mozda bio zapaljen F117 koji se kretao ka ili od tebe.....
postoji jedno mesto u engleskoj koje je poznato po vidjenju NLO....ispostavilo se da se to mesto nalazi tacno na koridoru koji sluzi za sletanje (i poletanje) putnicih aviona na obliznji aerodrom.
avion gledano sa nosa, sa ukljucenim svetlima za sletanje izgleda kao da stoji, a onda naglo krene u spustanje, pa onda stoji, i na kraju nestane....
[ zaraza @ 23.11.2007. 12:24 ] @
Citat:
warmasine: Definitivno moje mishljenje je da postoje Vanzemaljci i Nlo-evi svakodnevno se vidjaju secate se mesta mozda vam je poznato kao AREA51 tamo gde je nastao F117 na osnovu nadjenog nlo-a oni su napravili taj avion . Kao nevidljiv na radaru ali modeliran kao Nlo oblik tanjira letelice!!Razmislite sami?

taj oblik je poznat jos iz drugog rata i nemci su pravili nekakve eksperimentalne avione koji jako podsecaju na danasnji F117....
a oblik zavisi od toga kako ce da se "procesira" radarski signal, a ne od nekih vanzemaljaca....
a i ne znam otkud ti to da je f117 oblika nlo-a.....
[ warmasine @ 24.11.2007. 02:52 ] @
F117 ima najvecu specifikaciju kod izgleda bash kao u opisanim nlo objektima....Kako sam citao Area51 je najveca zashticena oblast na celoj planeti , radnici koji rade u toj oblasti tamo i zive [sa ili bez porodica ne ulazim u tu temu].Mislim nije area 51 jedino mesto gde je poznato kao baza za nlo objekte setite se cuvenog BERMUDSKOG TROUGLA on me vishe asocira na tu oblast.Ko i kada je onaj NLO pao u sibiru , za rouzveld i da ne pricam vishe je prepumpana prica da nema vishe mislim....like je navodno pogledao u oci vanzemaljca i odjednom se izgubio u prostoru kao da se uplashio ili slicno :)
Ja ne znam zashto ih mi nazivamo vanzemaljcima kada ni jedan NLO nije vidjen pored neke letelice u svemiru ili slicno, ima necega samo je sve malo previshe prepumpano!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ zaraza @ 24.11.2007. 20:51 ] @
Citat:

F117 ima najvecu specifikaciju kod izgleda bash kao u opisanim nlo objektima

specifikaciju kod izgleda?
Daj CISTU fotografiju, koja provereno NIJE falsifikat, pa da razgovaramo.Izjave raznih "svedoka" i necija misljenja ne priznajem.
Dakle, crno na belo.

Citat:

Ja ne znam zashto ih mi nazivamo vanzemaljcima kada ni jedan NLO nije vidjen pored neke letelice u svemiru ili slicno

otkud ti sad to?
[ StORM48 @ 25.11.2007. 09:43 ] @
Šta je to "najveća specifikacija"?

Pozdrav
[ warmasine @ 26.11.2007. 16:28 ] @
Nikada nemozemo da kazemo da je doticna'Fotografija' nekog nlo preciznije leteceg tanjira falsifikat,ali po meni je glupo misliti da smo sami u svemiru ,a specifikacija je da f117 avion koji je prema nekim mojim izvorima napravljen u AREA 51 ima izgled leteceg tanjira.I ne samo to on je predstavnik nove generacije letelica slicnu navodim nlo-evima itd.Da je nevidljiv na radaru je samo zato shto ima sve uglove od 45 stepeni koji odbijaju radarske zrake ,a cuo sam da su ga sada usavrshili da ima kamuflazu,shto predstavlja potpunu nevidljivu letelicu.
[ vlada01us @ 26.11.2007. 16:50 ] @
Ma da, nevidljiv potpuno. Osim za rakete iz 60ih godina. LOL
[ zaraza @ 26.11.2007. 18:17 ] @
Citat:
warmasine: Nikada nemozemo da kazemo da je doticna'Fotografija' nekog nlo preciznije leteceg tanjira falsifikat

pa sta si onda zapeo na to da izgledao kao leteci tanjir.....mislim po toj specifikaciji :) ?

Citat:
warmasine:
prema nekim mojim izvorima napravljen u AREA 51 ima izgled leteceg tanjira

moram da ti pokazem sliku, nisam sigurna da znas kako izgleda F117

eto....meni se cini da tu nema nista tanjirasto....
[ Ivan Dimkovic @ 26.11.2007. 18:56 ] @
F117 svakako nije nevidljiv za radare, vec je tesko vidljiv za njih a opticki je i te kako vidljiv ... Takodje, sa odgovarajucom opremom nije problem detektovati ga i radarom.

Sto se fotografija tice - manite se gluposti, sve te "fotografije letecih tanjira" su po pravilu nastale ili od strane sarlatana sa istorijatom pokusaja prevara i psihickim stanjem koje trazi potrebu da budu "poznati", ili su nastale blizu aerodroma ili R&D centara gde se testiraju letilice.

NLO-ovi postoje - svaki leteci objekat koji nije identifikovan je NLO - ali to sto nije mogao da ga identifikuje neki seljak iz Texasa sa consumer digitalnom kamerom, ne znaci da taj objekat nije sasvim lepo bio identifikovan od strane kontrole leta zaduzene za taj sektor, kao i od strane vojnih radara :)

Sto se samih vanzemaljaca tice - ne vidim razlog zasto oni ne bi postojali u ovolikom kosmosu, doduse mi jos nemamo dokaza da oni postoje, ali se i te kako radi na tome... I, to je daleko zanimljivije od smisljanja raznih zavera i tripovanja da "neko" "tamo" zeli da spreci "otkrivanje vanzemaljaca"...
[ warmasine @ 26.11.2007. 23:39 ] @
Ne kazem da su likovi iz USA napravili F117 bash po nekome nadjenom Nlo objektu preciznije Letecem tanjiru i sl.Danas ima takvih aviona kao on u serijama samo shto je on bio prvi medju njima.A verujem da nismo sami u svemiru , ali i verujem da su price po internetu o vanzemaljcima gotovo smeshne ,ima neke logike neshto a sa druge strane neshto nema i smisla .Mislim pomislite da zashto bi navodni leteci tanjiru vidjali samo u Americi preciznije California .Zashto kod nas na Balkanu nema takvo mesto gde se vidjaju mali zeleni i otimaju ljude ,zar im mi nismo zanimljivi ?To je jedan od jacih razloga zbog cega ne verujem u sve shto cujem o tome!!!!Ali sam siguran da nismo sami u svemiru ako je on beskrajan !!!!Dali smo uopshte sami na zemlji je pravo pitanje?
[ StORM48 @ 26.11.2007. 23:59 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: F117 svakako nije nevidljiv za radare, vec je tesko vidljiv za njih a opticki je i te kako vidljiv ... Takodje, sa odgovarajucom opremom nije problem detektovati ga i radarom.

Tačno.
Štaviše, problematika se svodi na to da svi moderni borbeni avioni imaju "automatski odgovor" na zračenje radarom, te su (na neki način) svi "nevidljivi", jer ih niko i ne gleda

Ja prosto ne mogu čudom da se načudim kolika se fama digla oko tog F-117.

Pozdrav
[ zaraza @ 27.11.2007. 00:53 ] @
Citat:
warmasine:A verujem da nismo sami u svemiru ,

da nismo sami je 100% sigurno....samo, to nema mnogo veze sa vidjanjen raznih NLO

@ivan
ok je definicija NLO-a, medjutim kada se spomene NLO, ljudi obicno podrazumevaju vanzemaljku letelicu ;)

Citat:
warmasine
Mislim pomislite da zashto bi navodni leteci tanjiru vidjali samo u Americi preciznije California .

pa, kolko ja znam are 51 nije u kaliforniji....
al dobro....to nije ni bitno....
amerikanci sigurno eksperimentisu sa svakavim letelicama i nije ni cudo da se u blizini velikih baza cesto vidjaju "sumnjivi" objekti....bas kao sto je islucaj za rozvelom....a pitanju je bio najobicniji balon.....

Citat:
warmasine
Zashto kod nas na Balkanu nema takvo mesto gde se vidjaju mali zeleni i otimaju ljude ,zar im mi nismo zanimljivi ?

kako nema, pa skoro je neka baba videla vanzemljaka u kukuruzu u Nisu :)

Citat:
warmasine
Ali sam siguran da nismo sami u svemiru ako je on beskrajan !!!!

nije beskrajan :)
al je velik :)
[ zaraza @ 27.11.2007. 00:54 ] @
Citat:
StORM48:
Ja prosto ne mogu čudom da se načudim kolika se fama digla oko tog F-117.

kako ne bi....
nevidljiv, crn, sav zaostren.....nisu tu cista posla :)
[ Nothingman @ 27.11.2007. 15:26 ] @
Citat:
zaraza: da nismo sami je 100% sigurno....

Nista nije 100% sigurno, cak ni ovo sto ja sada pishem :p
[ vlada01us @ 27.11.2007. 16:10 ] @
Citat:
kako ne bi....
nevidljiv, crn, sav zaostren.....nisu tu cista posla :)

Rekoh ja. Nevidljiv, osim za rakete iz 60ih.

A evo i malih zelenih. Pat Mallet, naravno.
[ warmasine @ 05.12.2007. 15:52 ] @
Nisam ni mislio na area 51 kada sam pominjao californiu ,znam da je area 51 u blizinu nevade .... a u americi ne moze da prodje ni mesec dana mnogo i manje a da se ne spominje neka otmica u vezi mali zelenih i sl. A ta baba shto je videla nlo je i isto kao i ono u Sarajevu onaj snimak .
[ aser @ 06.12.2007. 04:29 ] @
Aj kad' svi ispiraju usta sa f117a i a51, da i ja kažem koju:

1. F117A je mnogo skupa i mnogo loša letelica, jedina njena svrha je noćno bombardovanje i to sa određene visine i to pod uslovom da je neprimete jer je onda naje.... Jedina njena prednost je ta delimična vidljivost/nevidljivost postignuta oblikom(matematika i fizika) i karakteristika materijala od kojeg je trup napravljen(nauko o materijalima). Letne karakteristike su katastrofa, sto se uopšte neslaže sa NLO uzorom, bar onakvim kakvim ga mi zamišljamo.

2. Area 51 je VISOKO TAJNA VOJNA BAZA KOJA SE KORISTI ZA TESTIRANJE SVAKAKVE VOJNE OPREME!!!! I to više netreba komentarisati kada svi znamo da živimo u svetu u kom' je RAT NAJUNOSNIJI POSAO!!! a USA NAJMOĆNIJA VOJNA SILA!!! A i kako i nebi kad su posle 2 svetkog pokupili najpametnije nemačke naučnike i preselili ih u SAD dali im ogromne budžete i odrešene ruke da nastave istraživanja. Većina američkih nobelovaca, posle 2 sv.rata su ili Nemci ili Nemački Jevreji.

4. Što u SAD ima najviše viđenja NLO-a i kojekakvih otmica? Jednostavno amerima je mnoooogo dosadno i nemaju pametnija posla. A prosto je neverovatno koliki su egomanijaci i megalomani. Moj jedan bivši drugar je posle nekih 5, 6 meseci provedenih preko bare postao neverovatan idiot, a bio je opušten i zanimljiv lik, čovek namiriso pare, jbg. A što ostali vide NLO-ove? Pa videli od amerikanaca!

5. Nemojte gledati u zvezde ukoliko niste sigurni šta tražite! Da se malo osvrnete oko sebe i pokušate da shvatite kako funcioniše svet oko vas, priče tipa A51, Rozvel, kako je izvor napredne tehnologije vanzemaljskog porekla, kako ljudi nisu mogli napraviti piramide, stounhendž i sl. bile bi vam smešne. Ljudski um je neverovatno složena stvar, sposobna da reši svaki problem i nađe način da pod svaku cenu, i najjednostavniji moguće način realizuje ideju koju zamisli. Ništa nije nemoguće ako hoćeš, pa ni izmisliti vanzemaljce!

[Ovu poruku je menjao aser dana 06.12.2007. u 05:43 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao aser dana 06.12.2007. u 16:02 GMT+1]
[ warmasine @ 07.12.2007. 14:53 ] @
Slazem se sa tobom oko nekih stvari ali se ne slazem da se ljudi napravili piramidu ...jednostavno nemoguce u to doba.Jedna ekipa naucnika je pokushala sa sadashnjom tehnologijom da napravi piramidu i nije uspela,razlog je kako navode pustinjski pesak i ostala sranja .Mislim u to doba onako slozenu konstrukciju da naprave ljudi nisu mogli bar sa tim nivoem intaligencije ,piramida je matematicki vrlo slozena gradja ogromnog tereta cisto sumnjam da su ljudi nju napravili!!!!
[ jablan @ 07.12.2007. 15:00 ] @
Citat:
warmasine: razlog je kako navode pustinjski pesak i ostala sranja

Jeste, klizaju se opanci!
[ warmasine @ 07.12.2007. 15:02 ] @
Mislim ljudsko bice koliko god da ih ima da podignu 50 Tona tezina kamena na visini od 30 metara i vishe ?
[ Ivan Dimkovic @ 07.12.2007. 15:15 ] @
Citat:

,piramida je matematicki vrlo slozena gradja ogromnog tereta cisto sumnjam da su ljudi nju napravili!!!!

Sta je tacno "matematicki vrlo slozeno" u jednoj piramidi?

Citat:

Mislim ljudsko bice koliko god da ih ima da podignu 50 Tona tezina kamena na visini od 30 metara i vishe ?

Blokovi u piramidi su tezine od 2.5 do 15 tona - kako su gradjene, evo imas ovde:

http://en.wikipedia.org/wiki/E...yramid_construction_techniques

Osim toga, postoje istorijski izvori koji opisuju izgradnju piramida, arhitekti su takodje poznati (http://en.wikipedia.org/wiki/Imhotep) ... Tako da na vanzemaljce mozes da zaboravis. Osim ako ni u doba Starog Egipta nije postojala neka CIA koja je lazirala sve napisano o njima ;-)
[ warmasine @ 07.12.2007. 15:21 ] @
Nisam ni pominjao vanzemanjce niti sl.Ali piramida navodne informacije kako je napravljena je glupost nezna se tacno kako je napravljena tako sam bar gledao na national geografy .
[ jablan @ 07.12.2007. 15:34 ] @
Da nisi možda na trenutak pomislio da to što se ne zna tačno ne znači da nije moglo nikako, nego da je postojalo nekoliko različitih mogućih načina da se one naprave?
[ Ivan Dimkovic @ 07.12.2007. 15:41 ] @
Nisi dobro slusao.

Da se ne zayebavamo, piramide su napravili Egipcani, i uopste nema razloga da se njihova civilizacija nipodastava - imali su oni vrlo visok nivo razvoja za to vreme, i matematiku sasvim dovoljnu da izprojektuju tako nesto.
[ StORM48 @ 07.12.2007. 18:57 ] @
Citat:
warmasine: Ali piramida navodne informacije kako je napravljena je glupost nezna se tacno kako je napravljena tako sam bar gledao na national geografy .

Čini mi se da Ti nisi gledao TU emisiju do kraja.
Jer, do kraja bude sasvim lepo objašnjeno kako su napravljene (navlačenjem peska do nivoa sledećeg "sprata"), kao i da je to trajalo godinama, a učestvovalo je desetine hiljada robova.

O "neinteligenciji" definitivno ne bismo trebali da trošimo reči, jer su oni tada bili prilično napredni i to je odavno poznato.

Pozdrav
[ aser @ 08.12.2007. 11:18 ] @
Citat:
warmasine: Slazem se sa tobom oko nekih stvari ali se ne slazem da se ljudi napravili piramidu ...jednostavno nemoguce u to doba.Jedna ekipa naucnika je pokushala sa sadashnjom tehnologijom da napravi piramidu i nije uspela,razlog je kako navode pustinjski pesak i ostala sranja .Mislim u to doba onako slozenu konstrukciju da naprave ljudi nisu mogli bar sa tim nivoem intaligencije ,piramida je matematicki vrlo slozena gradja ogromnog tereta cisto sumnjam da su ljudi nju napravili!!!!

Ajd objasni mi zašto bi danas neko pravio piramidu takve konstrukcije i od takvog materijala, i imali iko na ovom svetu kome takva glupost pada na pamet?!
Kad ti meni daš dobar razlog, ja lično ću da posvetim ostatak svog života smišljanu načina da je napravim, i napraviću ti je, to ti garantujem!

Nemoguće je sa ove vremenske distance shvatiti na koji način su funkcionisali jedno društo koje je toliko različito od našeg, i jedna tako davno nestala civilizacija. Pa i da neko napravi vremensku mašinu i da se vratimo u to vreme i svoim očima gledamo gradnju piramide i slić. gradjevina, teško da bi shvatili šta to oni tačno rade, a još manje zašto!

[ warmasine @ 09.12.2007. 19:02 ] @
Ja pokushavam da kazem da nisu ljudi napravli piramide ...dok pojedinci odlaze sa teme .Bash zato shto je tako slozena gradja nemacki naucnici su pokushali da naprave piramidu i nisu uspeli bash kao po sistemu kakvom su radili drevni egipcani kakvom mi znamo .Zato ne verujem da je covek ikada mogao da napravi tako neshto !!!!
[ Miroslav Jeftić @ 09.12.2007. 19:11 ] @
Ne moraš ti da veruješ, ali to ništa ne menja.
[ StORM48 @ 09.12.2007. 19:34 ] @
@warmasine
Pa dobro. Ili idi i dokaži naučnicima da nemaju pojma ili idi u "Treće oko", pa njima složi priču. Verujem da bi se rado složili sa Tobom.

Pozdrav
[ zaraza @ 09.12.2007. 19:43 ] @
Citat:
warmasine: Ja pokushavam da kazem da nisu ljudi napravli piramide ...dok pojedinci odlaze sa teme .Bash zato shto je tako slozena gradja nemacki naucnici su pokushali da naprave piramidu i nisu uspeli bash kao po sistemu kakvom su radili drevni egipcani kakvom mi znamo .Zato ne verujem da je covek ikada mogao da napravi tako neshto !!!!

mani se toga "jako slozena"....piramida je u stvari vrlo jednostavna za gradnju....
da su u to vreme sagradili toranj od 500 metara, e to bi bilo nesto sasvim drugo.....
[ Emil Ranc @ 09.12.2007. 20:00 ] @
Citat:
warmasine:Zato ne verujem da je covek ikada mogao da napravi tako neshto !!!!

Eto, meni je od gomile naslaganih kamenih blokova mnogo fascinantnija i neverovatnija ova sprava na kojoj sad kucam - sprava kojoj život daje pločica od 16cm kvadratnih, sa sto miliona, ili kolko već, tranzistora . A i dalje verujem da ju je čovek napravio
[ dalibord5 @ 09.12.2007. 20:13 ] @
U stvari,piramida je savrsen oblik ako se zeli napraviti jako visok objekat,koji istovremeno treba da bude izuzetno stabilan i trajan.
Da su uspeli da naprave neboder od 50 spratova bilo bi zaista cudo.
[ Ivan Dimkovic @ 09.12.2007. 20:26 ] @
Citat:

sprava kojoj život daje pločica od 16cm kvadratnih, sa sto miliona, ili kolko već, tranzistora . A i dalje verujem da ju je čovek napravio

Zapravo, plocica ima 2.14cm kvadratna i na sebi ima oko 820 miliona tranzistora (novi Core Quad QX9650)

Iliti - na povrsini glave ciode bi se naslo oko 30-tak miliona.

;-)

[ Emil Ranc @ 09.12.2007. 20:34 ] @
E, u to već ne verujem! Ajd sto, al osamsto miliona!!!! Neema šanse!

[ Horvat @ 09.12.2007. 20:36 ] @
Citat:
2. Area 51 je VISOKO TAJNA VOJNA BAZA KOJA SE KORISTI ZA TESTIRANJE SVAKAKVE VOJNE OPREME!!!! I to više netreba komentarisati kada svi znamo da živimo u svetu u kom' je RAT NAJUNOSNIJI POSAO!!! a USA NAJMOĆNIJA VOJNA SILA!!! A i kako i nebi kad su posle 2 svetkog pokupili najpametnije nemačke naučnike i preselili ih u SAD dali im ogromne budžete i odrešene ruke da nastave istraživanja. Većina američkih nobelovaca, posle 2 sv.rata su ili Nemci ili Nemački Jevreji.

a rusi uzeli njihove zamenike i strpali ih u bungalove u sibiru da prave - ako nece - baj-baj...hmm...pa i u sibiru se "pojavljuju" nlo-i ;)...

a sto se teme tice,tj. nije bas teme,ali postoje vanzemljci [bez argumenta :)]
[ StORM48 @ 09.12.2007. 21:11 ] @
Citat:
Emil Ranc: E, u to već ne verujem! Ajd sto, al osamsto miliona!!!! Neema šanse!

Tu su sigurno vanzamaljci umešali prste.
"Nemo' da mi verueš"!

Pozdrav
[ warmasine @ 10.12.2007. 15:22 ] @
Vnzemaljci daj boze da postoje a i da postoje ko zna kakvi su i gde su ? Sve manje verujem da u na zemlji ...razlozi su isuvishe ocigledni.
[ aser @ 10.12.2007. 21:15 ] @
Citat:
Horvat: a rusi uzeli njihove zamenike i strpali ih u bungalove u sibiru da prave - ako nece - baj-baj...hmm...pa i u sibiru se "pojavljuju" nlo-i ;)...

Pa znaš kako, što se tiče vojne tehnike i nauke uopšte, Rusi itekako mogu da pariraju Amerima, samo što nemaju tolike pare. Donekle si u pravu, ruski naučnici i jesu radili u starahu za život, ako zaseru i tako to...
Inace razvoj Ruske vojne tehnike je tajnovitiji od američke. Ruje nikome nisu dozvoljavale da im viri u vojne baze i onda laprda o tome po kojekakvim medijima, i smišlja svakakve gluposti.
Inače negde četrdesetak nobelovaca su ruskog porekla, tako da imi nisu trebali zamenici nemačkih naučnika.

Citat:
Horvat: ...hmm...pa i u sibiru se "pojavljuju" nlo-i ;)...

Videli od amera, bolan!

Citat:
Horvat:

Pa, argumente i nemaš! Vanzemaljci možda i postoje, ali to je samo predpostavka, dokaza nema. Tebi i sličnima dokazi, za ili protiv, nisu ni potrebni svejedno ćeš verovati u to što veruješ, nažalost!

Citat:
Emil Ranc: Eto, meni je od gomile naslaganih kamenih blokova mnogo fascinantnija i neverovatnija ova sprava na kojoj sad kucam - sprava kojoj život daje pločica od 16cm kvadratnih, sa sto miliona, ili kolko već, tranzistora :). A i dalje verujem da ju je čovek napravio ;)

Kakav čovek, 'el ti bolan neznaš da je to čudo nastalo na onovu neke skalamerije iščupane iz onog avijona svemirskog što je pao ondak u onaj Rozvel. E 'el znaš ti kad sam ja ono pedes i neke...Eeeee čuvam ti ja tako krave jedared, kad ono na nebesima neko svetlo, čas crveno pa plavo, ne, ne zeleno, ma plavo je bilo, i nestoji nego šeta bolan tamo vamo...

[Ovu poruku je menjao aser dana 10.12.2007. u 22:30 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao aser dana 10.12.2007. u 22:31 GMT+1]
[ Horvat @ 10.12.2007. 21:47 ] @
vanzemaljci - van zemaljska bica,bica se dele na zivotinje ,ljude[mada to bih ja svrstao pod zivotinje 8)] i biljke... u zivotinje pored ostalih postoje i bakterije i virusi...a poznato je da i u "svemiru" postoje bakterije...i eto..."neki" vanzemaljci :D
[ aser @ 14.12.2007. 00:23 ] @
A jel.....pa nemislim ja na bakterije nego na inteligentne stvorove koji prave leteće tanjire i sl. skalamerije. Možda ih prave i bakterije ko zna, al' dokaza nema.
[ StORM48 @ 14.12.2007. 08:34 ] @
Ne prave oni leteće tanjire, nego piramide!
Sedi, jedan!

Pozdrav
[ Ivan Dimkovic @ 14.12.2007. 09:20 ] @
Citat:

.a poznato je da i u "svemiru" postoje bakterije...i eto..."neki" vanzemaljci :D

Cek cek... nismo jos nasli ni jednu jedinu bakteriju van zemlje... polako bolan :)
[ Miroslav Jeftić @ 14.12.2007. 09:31 ] @
Ne vidim uopšte ni zašto je bitno za nas ako postoje tamo već negde. Ne menja ništa stvar.
[ tune @ 14.12.2007. 10:42 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Cek cek... nismo jos nasli ni jednu jedinu bakteriju van zemlje... polako bolan :)

More bre!
Posle onog nesretnog felaciJa sa Monikom nadjose bakteriju Bili Klinton & NASA;

http://www2.jpl.nasa.gov/snc/clinton.html

:D

[ Ivan Dimkovic @ 14.12.2007. 11:08 ] @
Ne ne ne, bolan ;-) Doticna stena koja je pala sa Marsa :) sadrzi odredjene tragove koji, po trenutnim naucnim teorijama, mogu biti formirani od strane zivog organizma - i to ne od bilo kojeg znanog zemaljskog.

Dakle, nisu nasli bakteriju koja im je mahala kroz mikroskop i pruzila odbor za docek, vec su nasli odredjene ostatke (specificne 'rupe') koji lice na nesto sto bi mozda moglo biti bakterija ili... stagod da je zivo u pitanju ;-)

Medjutim, par godina posle spektakularnog otkrica je ipak medju naucnim svetom preovladao zakljucak da su ti ostaci mozda od ekstra-terestrijalnih organskih jedinjenja, a ne od zivog bica...

Svejedno, sanse da cemo pronaci bakterije i u suncevom sistemu nisu zanemarljive - ali nemojmo jos otvarati sampanjac, posto ih do sada jos nismo nasli :)
[ zaraza @ 14.12.2007. 11:30 ] @
u stvari, te formacije nadjene na tom meteoru (ALH84001) se i ne uzimaju previse ozbiljno jer je dovoljno dugo bio na zemlji da je mogao biti kontaminiran zemaljskim mikroorganizmima na milion nacina....
[ Sephiroth? @ 16.12.2007. 16:22 ] @
Eh, eh, ljudi moji, da li "druge civilizacije" postoje? Odgovor je DA. Zasto? Jer ljudska rasa ne raspolaze odgovore na beskonacno puta vise pitanja nego koliko ih mozemo postaviti. Stvar je u tome sto ih uopste ne mozemo niti traziti, jer ne znamo niti gdje trazimo! Gdje je granica svemira, sta je poslije? Sta je prije, kako je sve nastalo, sta je bilo prije, sta ce biti, postoji li jos nesto? Ako kazemo da je zivot "nesto" (znaci ne mora biti iskljucivo materija) sto je "svjesno", onda je velika zabluda reci da nesto takvo ne postoji...
Malo offtopic, a sada, sto se tice NLO-a :))) Imam ja jedan u garazi, Opel Kadet 1987 god, ako ce ko kupit, presao 800 mil. kilometara, bio na 3 generalke :P
[ stewuss je @ 30.12.2007. 16:03 ] @
Zašto moraju biti vanzemaljci (ili u onom klipu: "vanzemljaci" )? Šta je sa teorijom o 4 dimenzije, vremenom kao nelinearnom funkcijom..? Sorry ako se nisam dobro izrazio, fizika mi nije jača strana.. U svakom slučaju, živa bica postoje u univerzumu, nismo jedini, dovoljno je da ima neki izvor energije i osnovni uslov je ispunjen. Tako smo i mi nastali, zar ne? Da li je NLO u smislu letelice upravljane svesnim bićem koje posećuje zemlju moguće - jeste, da li je verovatno - no comment. Na konto ispitivanja nižih bića, radi se i to veoma, sa jako razlicitim razlozima. Ne osporavam ničije mišljenje ali mislim da svako šire ulaženje u detalje ovakvih tema lako odvlači ka teorijama zavere..
[ lm741 @ 01.01.2008. 18:22 ] @
Treba da pročitate DENIKENA "Jesuli bogovi bili astronauti"
[ zeljovan @ 24.01.2008. 13:28 ] @
Pozdravljam ucesnike foruma!!

Nisam imao vremena da malo iscitam forum na gore navedenu temu, ali za pocetak bi bio krata sa jednim pitanjem, a to je da li je kome poznato za pojavljivanje NLO na prostoru R.Hrvatske u okolini opstine Rakovica. Mislim da se NLO pojavio u leto 2005.godine a postoji i par snimaka od fotoreportera koji su tog momenta bili u jednoj od njigovih akcija pronalazenje sporskih pilota koji su pali u okolini Rakovice. Grupa aviona je letela iz "Madjarske ka Hrvatskom primorju".

Da li su ucestale pojave NLO na prostorima bivse SFRJ ili su to jos neke od spionskih letilica koje koriste prostore bivse SFRJ i sire. ps."pojavila se i na jugu Srbije NLO pre dve godine".

[ srki @ 24.01.2008. 19:32 ] @
Citat:
zeljovan: Da li su ucestale pojave NLO na prostorima bivse SFRJ ili su to jos neke od spionskih letilica koje koriste prostore bivse SFRJ i sire.

Svejedno sta je to bilo ali u svakom slucaju je to NLO (neidentifikovani leteci objekate).
[ zaraza @ 24.01.2008. 23:10 ] @
Citat:
lm741: Treba da pročitate DENIKENA "Jesuli bogovi bili astronauti"

pih....deniken....to nije naucna literatura, to je sviranje ku*cu....
[ zeljovan @ 25.01.2008. 13:38 ] @
Citat:
srki: Svejedno sta je to bilo ali u svakom slucaju je to NLO (neidentifikovani leteci objekate).

Hvala na savetu, mislim da i toliko sam znam.

Zanimaju me detaljnije informacije ako ih imas.

Pozdrav....
[ waikiki @ 17.10.2008. 10:52 ] @
nlo nad slovenijom
http://www.blic.co.yu/slobodnovreme.php?id=61291
[ waikiki @ 10.12.2008. 10:42 ] @
Panika u Zagrebu: Iznad grada viđen NLO?
http://www.blic.rs/svet.php?id=69370
[ walker68 @ 10.12.2008. 20:01 ] @
Ja znam dosta ljudi iz Zajecara koji imaju neke poznanike blizu Rtnja, i neki mi rekose da su zaista culi od mestana da si videli neke NLO-e.....Meni je jedan zeleznicar rekao da je jedne noci dok su izli prugom Nis- Zajecar, videli nesto nalik kuglastoj munji, ni sami nisu znali sta je to.....narandzaste boje
ni ja nisam video meterolosti balon, a da ga pomesam sa munjom, tesko.........

U principu, verujem u NLO tek kada vidim, toliko sam gledao u nebo , i samo jednom sam video nesto cudno, neki objekat na zapadu, pri sumraku, kretao se mnogo brzo, izgledao kao veca zvezda, i nestao prema severu, to je bilo u Zajecaru, marta 2006 godine, I sam sebi ne mogu da objasnim sta sam video, jer se tako brzo ne krece avion, niti je licilo na avion...
ko zna,
ali dok stvarno ne vidim, necu reci da verujem sto posto
[ Bojan Basic @ 10.12.2008. 21:34 ] @
Citat:
walker68:
Meni je jedan zeleznicar rekao da je jedne noci dok su izli prugom Nis- Zajecar, videli nesto nalik kuglastoj munji, ni sami nisu znali sta je to.....narandzaste boje

Pa šta? Svakako nisu ni prvi ni poslednji koji su videli kuglastu munju.
[ stonex @ 10.12.2008. 21:53 ] @
http://www.index.hr/vijesti/cl...avodno-vidjeli-nlo/413004.aspx
[ walker68 @ 10.12.2008. 22:22 ] @
Nisam ja nikad video kuglastu munju a ni moji drugovi i prijatelji.........video sam na tv,,,jednom su napravilil mini kugl.munje koje su postojale nekoliko sekundi.....niko jos nije objasnio ovaj fenomen do kraja.
[ ivanv100 @ 11.12.2008. 01:32 ] @
Fali nam Gandalf!
[ stefanpn @ 26.12.2008. 14:50 ] @
Rtanj je odmaraliste puno penzionera kojima je dosadno, znam to jel su moji baba i deda ziveli tamo. Psihologija mase cini cuda... Tamo svi pricaju o vanzemaljcima i izmisljaju male zelene i metalik-roze.

Mozda je neko nekada video loptastu munju (vrlo retka prirodna pojava) i onda su price pocele...

Loptasta munja je nista drugo nego plazma.
[ stonex @ 26.12.2008. 15:33 ] @
Plazma keks !?
[ stefanpn @ 26.12.2008. 15:41 ] @
Plazma kao agregatno stanje.
[ stonex @ 26.12.2008. 23:56 ] @
Citat:
stefanpn: Plazma kao agregatno stanje.

Šala Stefane, šala .
[ miodrag2005l @ 28.12.2008. 09:49 ] @
Hahahaha, slusaj ove koji smatraju da smo jedini u svemiru, pa to je potpuno glupost od strane takvih koji to veruju, cist primer cu ispricati bas u inat ovima koji ne veruju u postojanje, ovo je licno moje iskustvo, znaci nije neko video ili neko cuo od nekog, vec licno opazanje! Bilo je to negde pocetkom 80-tih godina proslog veka, napolju sam se igrao sa ostalom decom, u jednom momentu na ulici i celom gradicu nestalo je struje, ne namerno sam bacio pogled na mesec , jer je tada vece bilo bez ijednog oblaka, i na nebu pored meseca ugledao dve trepcuce zvezde, posle par sekundi, te dve zvede su neverovatnom brzinom od svega sekundu ili dve zamenile mesta, a mogu garantovati da sa mog stanovista gledanja kako sam posmatrao te dve zvezde izgledale su dosta daleko jedna od druge, a tada jos nije postojala neka mocna letelica koja bi ovo mogla izvesti , pogotovo ne u svemiru gde vlada bestezinsko stanje, i sa danasnjim letelicama tesko bi mogli izvsiti ovakav manevar, mogutje je izvrsiti ali za tako nesto treba dosta vremena, jer svaki predmet koji se pokrene u svemiru dobija ubrzanje, pa stime i nase rakete bi trebale dosta sporije da idu da bi mogle ovo uraditi od onoga sto sam ja inace video na nebu, dakle, ne moze me niko uveriti da ne postoje vanzemaljci ili neki oblik koji nije ljudski sa naprednom tehnologijom!
[ peromalosutra @ 28.12.2008. 12:39 ] @
Citat:
miodrag2005l: Hahahaha, slusaj ove koji smatraju da smo jedini u svemiru, pa to je potpuno glupost od strane takvih koji to veruju

Možda, ali ta glupost je zanemariva u poredjenju sa tvojom izjavom. Ha-ha-ha. Ako i uzmemo da u svemiru postoje druga inteligentna bića sa sposobnošću medjuzvjezdanog putovanja, vjerovatnoća kontakta sa njima je jednostavno premala.

Izjave svjedoka (osim u slučaju susreta prve vrste koji se naravno najvjerovatnije nikada neće ni odigrati, osim u glavama pojedinaca) su toliko neprecizne da nemaju nikakvu praktičnu važnost. Ako i uzmemo da svjedoci ne lažu, problem je što oni nisu u stanju da shvate šta su zapravo vidjeli te pribjegavaju nelogičnim objašnjenjima. Po noći čak i istrenirani posmatrač ima problema da odredi udaljenosti jer nema referentne tačke, te lako može da zamjeni objekat u blizini koji se krece polagano sa nekim objektom u svemiru koji se krece ogromnom brzinom. Ova tvoja priča je klasičan primjer. Kažeš da su mali zeleni radili burnout u orbiti oko Zemlje? Bilo im dosadno pa da malo isprobaju mašine? :)

Citat:
miodrag2005l:
a mogu garantovati da sa mog stanovista gledanja kako sam posmatrao te dve zvezde izgledale su dosta daleko jedna od druge

Ja mogu garantovati da sa mog stanovišta izgleda da nemaš pojma šta pričaš.
[ walker68 @ 06.02.2009. 23:03 ] @
Imam snimak jednog NLO koji sam slucajno snimio iznad Zajecara. Sliku sam pojasnio , voleo bih da vidite, ali ne znam kako da posaljem slike na ovaj forum i da li bi admin to dozvolio.....ukupmo oko 8 mb slika. Ukkratko, on ima oblik diska, nije avion, nije helikopter, nije ptica, nije balon......slikano je u Zajecaru apriila 2008, u 13,10 h....Cannon a530, 5 mgpx, sasvim slucajno sam zumirao sliku, i mislim da je to NLO.
Neka mi neko pomogne admin ili neko treci da posaljem ove slike ovde ili nekom na mejl pa da eventualno javite sta mislite....
pozdrav svima

[ zaraza @ 06.02.2009. 23:22 ] @
Eto cuda.....
Slikao si NLO, a sascvim slucaojno si zumirao sliku i ukljucio digitalni zoom i to nekoliko puta.....
Aj lazi nekog drugog.....
[ walker68 @ 06.02.2009. 23:23 ] @
Izvinjavam se svima i moderatoru, jer sam greskom postavio ponovo istu sliku,.
Imam jos slika .
[ walker68 @ 06.02.2009. 23:26 ] @
NNeeeee, nisi me shvatio, slikao sam nebo , spomenik i krosnje drveca. Ovo sam zumirao na ACD SEE da se bolje vidi.....
[ zaraza @ 07.02.2009. 00:06 ] @
Eto drugog cuda....
Nisi ga video, al se eto tako, odjednom pojavilo na fotki....
[ walker68 @ 07.02.2009. 10:57 ] @
jeste, sasvim slucajno. Tog dana na kraljevici sam napravio oko 20 slika, slikao sve i svasta, i tek juce, posle 15 meseci primetim na slici taj objekat kad sam zagleedao.
Imam i sliku posle 15 sekundi, a tu nema nista, a isti kadar..
[ Dacha PN @ 07.02.2009. 22:47 ] @
...da, osobama koje nikad nisu imale bliske susrete sa NLO-om je tesko poverovati da tako nesto postoji... i onda ismejavaju druge... sto nije lepo ali mogu razumeti i ne zameram jer jednostavno nisu one krive sto nisu imale "bliske susrete sa NLO-om" . Ja sam jedan od retkih koji je izbliza video NLO, gledao ga nekoliko sekundi kako leti iznad mene... Znam sta sam video, i vise me niko ne moze ubediti u suprotno... Eh samo da mi je foto aparat tada bio pri ruci to bi bile slike bez zumiranja... slike veka...
...istina je negde tamo... na Rtnju...
[ zaraza @ 07.02.2009. 23:02 ] @
Citat:

Znam sta sam video

Aha.
Sta si video?
[ Dacha PN @ 08.02.2009. 10:16 ] @
Citat:
zaraza: Aha.
Sta si video?

Sine citaj temu od pocetka...
[ walker68 @ 08.02.2009. 10:43 ] @
Dacha PN
Dacha Dak****************+
Jel mozes da ga opises kako je izgledao???
ne znam , ali to cudo je menni eletelo u kadar slucajno.
ko mi se smeje, neka pogleda prikacene fajlove.
[ walker68 @ 08.02.2009. 10:51 ] @
DAcho, ne moras da odgovaras sta si video. Procitao sam na pocetku sta si video. Kao sto i tebi mnogi ne veruju i meni takodje, iako imam slike, mada je NLO bio visoko da bi se lepo video. DA nije dosao sa Rtnja? Rtanj se lepo vidi iz Zajecara.
[ walker68 @ 08.02.2009. 10:59 ] @
evo jos jedne slike, vidim da je admin uklonio jer sam nesto zabrljao oko upload - ovanja.
[ damirh @ 08.02.2009. 12:53 ] @
Zasto je crna fleka, zar ne bi trebalo da svetle ili barem da su obasjani Suncem? Lep je dan...
[ zaraza @ 08.02.2009. 13:38 ] @
Citat:
Dacha PN: Sine citaj temu od pocetka...

Sine, fora je u razlici izmedju "Znam sta sam video" i "Mislim da sam video"....
Posto ti tvrdis da ZNAS - to te automatski diskredituje kao svedoka :)
[ walker68 @ 08.02.2009. 15:35 ] @
Ma kakva crna fleka, ja sam na forum poslao original sliku, a ovu sam obradio da se pojasni.
Ajde ostavite mejlove, pa cu vam poslati original fotku, pa je analizirajte kako hocete.......
mislim da se taj NLO vrlo brzo kretao, jer znam da sam gledao prema nebu kada sam hteo da slikam. a kada sam okinuo, ja sam gledao u displej aparata.
Eto, mislim da je NLO,
ostavite ovde mejlove i saljem vam sliku original koja je vise od megabajta.
[ stefanpn @ 08.02.2009. 16:09 ] @
JBT... Čitam teme sa MadZone-a i čudim se!

Kako ova SEKA (Svetska Ekonomska Kriza) udara neke ljude u mozak.

Nemam dovoljno prstiju da na njih nabrojim teme o vanzemaljcima, duhovima, predskazanjima i raznim drugim babarogama na forumu... Ima čak i izumitelja "Perpetuum mobile"-a iz Sarajeva. Nekoliko diskusija o "vatrenim kuglama sa neba".

Nije mi jasno dali sam ja lud ili su nekim ljudima nestale neke "daske" u glavi.

Šta je sa zakonima fizike, termodinamike?! Nema više E=mc²!? Ja razumem da se zakoni fizike vremenom menjaju ali ovako drastično... Ne...

P.S. Kad neko nahvata malog, metalik-roze i debelog, svemirca neka me pozove da napravim jednu fotku za unučad...

BTW. Dobar je ovaj što mu se muva usrala na objektiv! Ali bi se NLO mnogo jasnije i detaljnije video da je tp obavio slon.
[ Laki_Gen @ 08.02.2009. 16:27 ] @
Kad neko navata vanzemaljku neka je dovede kod mene da joj pozelim dobrodoslicu na srpski nacin i da vidimo kako da ukrstimo dnk...
Mislim da sam i ja negde imao sliku vanzemaljca.

P.S. Sad sam se sjetio. Ta slika o kojoj je rec, sam u stvari ja posle mnogo dobre zurke. Dobro nisu zvali centar za kontrolu bolesti.
[ škorpion @ 08.02.2009. 17:49 ] @
[ stefanpn @ 08.02.2009. 19:28 ] @
Hahaha...

Kada vanzemaljci dođu i donesu ultra-mega-giga-super harmonike, šta ćemo se veseliti...

Snimak je debilan, umalo sam pao sa stolice od smeha...
[ Laki_Gen @ 08.02.2009. 20:16 ] @
Sto je dobra ova teta vanzemaljka. Ja bi nju odveo u moj svemirski brod da joj pokazem razne poluge i dugmice za let u nebo!!!
[ zaraza @ 08.02.2009. 20:30 ] @
Meni ova walkerova slika izgleda kao da je muva preletela ispred aparata.....
Lepo se vide krilca sa strane....
To je verovatno i razlog zasto je zamrljano - s ozbirom da je fokus na nekom daljem objektu - ono sto je blizu ne moze da bude cisto....
A da je taj objekat stvarno daleko, i on bi bio u fokusu....A kao sto se vidi iz prilozenog, to nije slucaj.
Dakle - muva.
[ walker68 @ 08.02.2009. 21:12 ] @
Ma kakva muva....da sam bio siguran da je muva ne bih ni objavio ove slike, a drugo, tim Cannon aparatom sam napravio stotine i stotine slika, i nikad mi nije uletela muva/buba/leptir/svraka/labud/,....
znao sam da ce se napraviti tragikomedija od ovoga, ali sam bar probao.
ko hoce da mu posaljem original sliku neka pise na
[email protected]
mozda nisam u pravu, ne znam........
[ musicmaster @ 08.02.2009. 21:41 ] @
Meni je zao ovih jadnih patjenika shto tje pre da poveruju da tje da im dodje bradato-brkati chika Isus sa neba,
pijan kao chep od crnog vina, sa novih 20 bozijih zapovesti,
nego li u neki drugi vid inteligencije ili oblik zivota,
koji je nama eto,
nepoznat.
Mislim, stvarno...

Mrk i Amin!

Pazi kad je jedan film mogao da pokrene svachiju vijugu.
Bar ja tako mislim.
Dabome. Jedan najobichniji film.
Man In Black 1 deo.

Sam kraj filma, gde lepo kazu, "the size doesn't matters".
I igraju se klikeri, brale....
Sa galaksijama.

LOl!

Ko je pogledao ovu akcionu SCI-FI komediju, znatje na shta mislim.
Interesantno zar ne?

A evo i jednog zanimljivog linka:
http://www.zamandayolculuk.com...MLdosya1/NaziUFOTechnology.htm

La lichno mislim da Monoliti (Odiseja) ili mali sivi ili mali zeleni - postoje.
A mozda smo to mi, jer je putovanje kroz vreme - mogutje.

Ljudi konstantno evoluiraju.
Shta mislite o mogutjnosti da tje vremenska mashina postati dostupna? Recimo da je 2145. i da se ta naprava uveliko koristi uz raznorazna odobrenja i ispunjene uslove pre toga.
Zamislite da tim letelicama koje su mnogi do sada videli,
upravljaju zapravo ljudi iz budutjnosti.
[ walker68 @ 08.02.2009. 21:57 ] @
Hmmmm
zanimljiv link. Ja nisam inzenjer, ali ako ti flying saucers leteci tanjiri mogu da lete, na kakav pogon? mlazni, ili neki nama nepoznat.MOzdda je neko smilsio da oni u tom obliku najjlakse se krecu kroz vazduh. DA su provallili kako se krece taj NLO., uslo bi u komecijalnu upotrebu.
[ musicmaster @ 08.02.2009. 22:03 ] @
Ja mislim da je to provaljeno,
ali nikada netje utji u komercijalnu upotrebu.

Zashto neki tamo Shaban sa harmonikom ili Gangsta sa maramom oko glave, koji ima shushke da moze da si priushti jedan,
a ne treba mu?

Zashto o tome u novinama da chita neki freak/professor sa El.Fakulteta koji nema (dovoljno) para,
a treba mu?
[ Laki_Gen @ 08.02.2009. 22:10 ] @
Lete na anti-gravitacini pogon. Nisu dizajnirani tako da bi se probijali kroz vazduh vec kroz vasionu (bezvazdusni prostor).
To sve jos nije izmisljeno, jer je taj tanjer zapravo dosao iz buducnosti, tj. uhvacen je dok prolazi kroz nasu vremensku dimenziju u neku drugu u potrazi za izgubljenom galaksijom.

Prestanite da se sprdate sa covekom.
On zna, a i mi znamo da to sto je uslikao nije uobicajeno i da ce vjerovatno biti od velikog znacaja za neki naucni rad, samo ako nastavi da i dalje pise o tome i insistira na svojoj tezi. Neka mi se javi ako zeli da du ostavim broj mog strica, koji se bavi takvim fenomenima kao sto je on. Pise covek rad o takvim cudima prirode i nesvakidasnjim pojavama kod ljudi.
[ musicmaster @ 08.02.2009. 23:13 ] @
Nashao si koga tjesh da zekish....

Ovaj na video klipu je dobar.
Chovek zabavlja ljude i decu.
Ako.

A shto se tiche tonskog zapisa....

Jesi li ti mozda uradeo reverse?

Evo ti ga original od "originala" u atachmentu.

Pazi sad ovako....

Ako si zaista ubedjen da je ovaj tonski zapis vanzemaljski,
shta da ti kazem ..... zao mi te je, poradi na sebi i lichnom usavrshavanju.

A ako si ti uradeo reverse od snimka - otvorish audio zapis u AA ili SF ili nekom drugom sound editoru i samo klik na dotichnu opciju,
(imaj u vidu da pokushavash da premazesh osobu koja ima mooda, da sebi daje za pravo, da se nazove Musicmaster. U prevodu gospodar muzike. )
to onda govori da si SELJA.
Zalosno, jer dobar ti je nick, ja sam inache shkorpija u horoskopu.

Znachi, ako si ti sam petljao sa audio zapisom,
ti si jedan seljachitj.

Ako nisi, shta da ti kazem...
Pochni da chitash malo vishe...

Mislim, ovo se chuje i bez "reverse" opcije da je - RIKVERC.

PS: Mnogo volim ovaj forum, majke mi!
[ stefanpn @ 09.02.2009. 12:34 ] @
Kad se malo bolje pogleda, stvarno se vidi NLO!

[ walker68 @ 09.02.2009. 15:50 ] @
he he he al ti ja fora....... jos da si stavio kako mashu nama dole....
moje kolege sa posla ne misle kao ti,,,inace original slika je 2,4 mb i ne mogu da je ovde postavim.....
[ walker68 @ 09.02.2009. 15:56 ] @
Cekaj, cekaj....obradio sam sliku u ACDSEE, i jasno se vidi da je u obliku diska....neces me razuveriti
postavicu je ovde uskoro
[ DaliborP @ 09.02.2009. 16:02 ] @
Cudno je kako niko ne moze da uslika neki NLO u obliku obicnog avionasa krilima nego po defaultu su svi okruglog oblika.
Valjda je tako krenulo po filmovima pedesetih godina pa i sami vanzemaljci prihvatili taj model i samo prave okrugle letelice.
Znaju sta ljudi vole da slikaju.
[ stefanpn @ 09.02.2009. 17:11 ] @
Walker68, nemoj pogrešno da me shvatiš, verujem da su velike šanse da u svemiru postoji neki drugi oblik života osim ovog koji mi poznajemo, samo mi je malo neverovatno da svi misle da se tek tako kod nas pojave vanzemaljci, provozaju letećim tanjirom (koji leti uz pomoć "nezna niko koje sile") po našoj atmosferi čisto da vide šta se dešava i onda lepo odu kući da nas ne uznemiravaju.

Jesi li razmislio o tome da se razni svedoci, koji su videli NLO pojavljuju samo u razvijenijim kulturama, koje prate holivudske SciFi filmove!?

Verujem da je to što si ti uslikao nešto što se sasvim logično može objasniti.
[ walker68 @ 09.02.2009. 21:14 ] @
j**********esi li razmislio o tome da se razni svedoci, koji su videli NLO pojavljuju samo u razvijenijim kulturama, koje prate holivudske SciFi filmove!?

Verujem da je to što si ti uslikao nešto što se sasvim logično može objasniti*****************

Stefane,kao prvo hvala na dobronamernoj kritici. Ni ja nisam od onih koji veruju 100 posto, ali sam rekao verovacu ako tako nesto VIDIM. I mislm da se to desilo. Znam da u USA mnogi vide sve i svasta, kao u UK. I to je mozda 80 posto vesti za NLO. Ali ipak tu i tamo po svetu cujes u nekim siromasnim zemljama da su videli neki NLO, a to svasta moze biti, i atmosferske pojave, i famozni baloni , i avioni, i slicno....
daj mi tvoj mejl , neki koji koristis pa pogledaj. Moj kolega sa posla , inace ozibiljan lik, danas je u mojoj kancelariji gledao i iskljucio postojanje muve, ili aviona. NESTO jeste, a sta je ne znam.
[ walker68 @ 09.02.2009. 21:17 ] @
Evo ovo sam obradio na ACD see u Emboss-u da se stp jasnije vidi jer je objekat bio dosta visoko, ali se vidi njegova kontura.
[ Laki_Gen @ 09.02.2009. 21:41 ] @
To je tebi puk'o displej.
[ musicmaster @ 09.02.2009. 22:16 ] @
@walker68

Lepo si se setio sa tim efektom.
Meni se zaista svidja tvoj pokushaj: kako nekome neshto nacrtati.
I to pogotovo ako je taj neko 2D dizajner koji hotje neshto da zaradi preko interneta.

Khm,
@ stephanpn jel' znash kad tjesh ti poshten lebac da imash od onakve reklame na web-pejdzu tvom??
You want image?

Pogledaj ovaj link ispod. Nagledaj se malo drugih slika umesto lichnog odraza u ogledalu, onako iz fazona.
Pohrli malo iz tog Blaca, bash dole ispod!

http://news.yahoo.com/s/ap/200...w_zealand_embracing_the_dark_1
[ stefanpn @ 10.02.2009. 00:36 ] @
@musicmaster

Znam da postoje ljudi koji vole da gledaju "zvezdano nebo", i to je po meni sasvim ok. Ljudi iz TEKAPO-a su vrlo domišljati pa su spojili lepo i korisno.. Hvala ti za link, lepa informacija, ali mi neće mnogo koristiti u životu.

2D Grafika/Dizajn su mi samo hobi, ne nešto od čega živim ili planiram da živim, glavna preokupacija mi je programiranje, taj moj web site je više napravljen čisto da bi postojao, ne iz potrebe za reklamom ili slično, jednostavno mi je falio tekst pa je napisano to što piše. Ako te nije mrzelo da pogledaš, verovatno si primetio da je u pitanju "plain html", bez ikakve šminke, postavljen na besplatnom hostu i koristi besplatan domen.

Čisto da znaš, ja sam Paraćinac ali u Blacu studiram i provodim neko, za mene lepo, vreme, i ne vidim zašto si to naglašavao.

P.S. Video sam malo više od svog odraza u ogledalu, ne brini.

@walker68

Emboss je specijalni efekat, i ne služi za to da bi se nešto na slici jasnije videlo, već da napravi sliku tako da podseća na tiskani papir i kožu ili gravirani metal i drvo...

Ja lično verujem da ti je nešto zaprljalo objektiv ili je neki insekt (nešto slično) proleteo ispret objektiva.
U to verujem zbog:

1. Ukoliko je objekat bio udaljen, bio bi malo više u fokusu i jasnije bi se video.
2. Objekat, ukoliko je bio udaljen, morao bi da reflektuje neku količinu svetlosti, tako da se na slici ne bi manifestovao kao tamna mrlja. Moja predpostavka, na osnovu senki na drveću, je da je izvor svetlosti (sunce) bilo u zenitu ili ispred kamere kada je fotografija uslikana.
3. Ukoliko se objekat kretao tolikom brzinom da ti nisi mogao da snimiš još par fotografija, a ti nemaš neku super osetljivu kameru, morao je da ostane zamrljani trag putanje kretanja.

Moja e-mail adresa je [email protected], ukoliko hoćeš da mi pošalješ fotografiju.
[ walker68 @ 10.02.2009. 21:11 ] @
Stefane, istinan ili zabluda ,, upravao ti saljem slike, 2 komada, jedna sa NLO ( ma koliko mi se smejali forumasi) i druga slikana 16 sekundi posle. I imam 3 slike slikane 3 minuta pre NLO.
Nadam se da imas ADSL konekciju, jer su slike zajedno preko 3 MB.
Svidja mi se tvoj sajt.
Pozdrav

Walker68
[ walker68 @ 10.02.2009. 21:15 ] @
@Laki Gen
Nije mi puko display vec film.
[ Beški duh @ 14.08.2009. 12:32 ] @
Moj ćale je 1975 dok je služio vojni rok kao radarista na Jahorini ima čudan susret, tačnije ceo njihov garnizon.

Priča je bila da dok su obavljali rutinske dužnosti na radaru u jednom momentu im je nestalo stuje. U tu njihovu prostoriju posle nekoliko min. ušao je neki oficir i naredio da svi izađu napolje i da gledaju u pravcu Sarajeva. Ono što je ta grupa vojnika videla to veče kaže ni dan anas ne može da objasni.
Videli su dva blistava objekta kako se, kao dve male zvezde, neverovatnom brzinom približavaju jedna drugoj i u trenutku kad se očekivao udar one bi jednostavno naglo usporile i odaljile se jedna od druge. Par sekundi bi lebdele odvojeno i onda isto sve ponovile još nekoliko puta dok nisu nestale sa neba. U momentu njihovog nestanka struja se vratila. Vojnici koji su morali da ostanu za radarom kažu da ništa nisu videli na njemu. Sutradan su svi morali da pišu izveštaje o tome šta su videli i "zaprećeno" im je da ne govore o tome. Jbg tako je bilo verovali ili ne ja znam za tu priču još od malih nogu.

Opet znam za jednu drugu. Da su 1999 za vreme ili neposredno pre bombardovanja ljudi na Avali videli NLO iz različitih delova. Jedan dečko prijatelj mog druga je video iz Ripnja i odlepio jer nikada nije verovao u takve stvari...

Takođe sam ja i moji drugovi u drugim kolim doživeli nešto neobično ove godine na putevima noću ali nije vezano za NLO. Jbg ko zna šta sve postoji a mi nemamo pojma ( a kad smo pričali o tome da sve bude još simboličnije bio je 06.06. ladno i prva ili druga noć punog meseca jezivo ) ali to nije tema ovde
[ zaraza @ 14.08.2009. 12:36 ] @
:D:D:D
Cekaj cekaj....
Prvo im je nestalo struje, onda im je oficir naredio da gledaju, a potom naredio da nikom ne kazu sta su culi i videli na radaru iako nije bilo struje :D:D

Citat:

Opet znam za jednu drugu. Da su 1999 za vreme ili neposredno pre bombardovanja ljudi na Avali videli NLO iz različitih delova.

Videli su Mars.
[ Challenger @ 14.08.2009. 12:50 ] @
A evo ih i svedoci: http://www.youtube.com/watch?v=BAU4yMxaIX4
[ Beški duh @ 14.08.2009. 12:53 ] @
Rokoh da je taj oficir ušao kod nih i izveo ih napolje i rekao da gldeaju u nebo u pravcu Sarajeva. Da li si razmislio da je možda čovek imao baterijsku lampu kod sebe, molim te ne teraj me da ti objašnjavam takve stvari uključi kefalo. A ako postoje dva Marsa koji se tako kreću i nestaju onda smo svi u zabludi :) izgleda da ima više planeta u našem sistemu barem za još jedan Mars. Kako god priča je istinita što je potvrdio pre par godina ćaletov drug iz vojske
[ zaraza @ 14.08.2009. 12:56 ] @
Citat:
Beški duh: Rokoh da je taj oficir ušao kod nih i izveo ih napolje i rekao da gldeaju u nebo u pravcu Sarajeva. Da li si razmislio da je možda čovek imao baterijsku lampu kod sebe, molim te ne teraj me da ti objašnjavam takve stvari uključi kefalo.

OD kakve je koristi baterijska lampa?
Da bolje vide ta 2 svetla?
Ili da se baterije iz nje iskoriste za radar koji nema struje?

Citat:
Beški duh:
A ako postoje dva Marsa koji se tako kreću i nestaju onda smo svi u zabludi :) izgleda da ima više planeta u našem sistemu barem za još jedan Mars. Kako god priča je istinita što je potvrdio pre par godina ćaletov drug iz vojske

Mars = 1999. godina....
A prica moze biti istinita, al je sled dogadjaja skroz nelogican.
[ Beški duh @ 14.08.2009. 13:02 ] @
Jesi ti retardiran ili samo znaš da zajebavaš, pa nije baterijskom uperio u te objekte??? nego je došao do vojske koji je tvoj problem? Ili misliš da sam ja glup ili neki NLO zaluđenk. Ja sam samo rekao za priču koju znam i prekini da analiziraš i da podcenjuješ. Veruj u šta hoće tvoja stvar
[ Beški duh @ 14.08.2009. 13:04 ] @
A koji te sled događaja buni iz 1999?
Lik nije rekao da je video svetleći objekat već pravi NLO disk
[ zaraza @ 14.08.2009. 13:12 ] @
Citat:
Beški duh: A koji te sled događaja buni iz 1999?

Sve si pobrkao :)
Kao da citas poruke u rikverc.

Dakle
1975

1) vojska sedi na radaru
2) nestaje struje
3) ulazi oficir i naredjuje da se gleda u nekom pravcu, neki vojnici ostaju na radaru
4) nesto se vidi na nebu
5) objekti nestaju, vraca se struje
6) vojnicima se naredjuje da ne pricaju sta su videli i sta su videli na radaru.

Kako su nesto videli na radaru, ako radar nema struje?
Zasto je oficir uopste zvao te ljude da izlaze ako je to nesto o cemu ne sme da se prica?

Citat:

Lik nije rekao da je video svetleći objekat već pravi NLO disk

Pa da.
Mars je te godine bio izuzetno lepo vidljiv i brkali su ga sa bombama, vanzemaljcima, satelitima, letecim tanjirima...
[ zaraza @ 14.08.2009. 13:13 ] @
Citat:

....i prekini da analiziraš i da podcenjuješ. Veruj u šta hoće tvoja stvar...

Ne potcenjujem, ali analiziram - upravo zato da ovo ne bi bila stvar "verovaranja".
[ Beški duh @ 14.08.2009. 13:19 ] @
Pa zato što:
1. kad nestane struje ili crke napajne radari rade na agregate koji se ne gase
2. vojska ima obavezu da kad se nešto dogodi, bilo da je u ovom slučaju NLO ili bilo koja druga situacija vezana za vojnu tajnu ako se događa u krugu vojnog objekta gde je nemoguće zaobići vojnike, vojska upozorav vojnike da ne smeju da pričaju o tome što su videli (nadam se da sam pravilno objasnio tj. razumljivo)
3. u ovom slučaju vojska nije bila odgovorna za te NLOe tj. znali su da nije vojnog porekla. Samim tim su naredili vojsci da izađe i da bude svedog toga da bi iz njihovih izveštaja kasnije probali da dođu do nekih zaključaka.
[ Beški duh @ 14.08.2009. 13:22 ] @
Brate video je dečko lebdeći disk koji menja svetla i koji nestaje neverovatnom brzinom, tako mi je moj ortak pričao koji se druži sa njim. Ja sa likom nisam pričao i ne znam celu priču znam samo okvirno i zato nisam hteo puno o tome samo sam hteo da ukažem i na taj slučaj
[ zaraza @ 14.08.2009. 13:24 ] @
1. Znaci da nisi dobro napiso, jer se iz onoga razume da je radaru nestalo struje...
2. da, ali im se zato takve stvari i ne pokazuju...i mnogo manje neobicne nego sto su ta svetla...
[ Beški duh @ 14.08.2009. 13:28 ] @
Pa neke stvari ne moraju da se pišu u detalje znaš valjda kako nešto funkcioniše ili bi moglo da funkcioniše. Pa ne misliš valjda da na kontroli leta i radarim kad nestane struje dežurni vojnici odu na kaficu jer jebg nema struje a avione ko jebe neka se mimoilaze sami od sebe :)
Kako god priča je 100% tačna i stojim iza nje.
[ walker68 @ 15.08.2009. 23:03 ] @
Beshki dushe, ja ti verujem, svasta se vidja po nebu, i ovih dana su ljdui videli letece objekte, pa ih sve naprave ludim.
Mozdaa ovi koji ti ne veruju su neka vrsta ljudi u crnom koji ne zele da se nesto vise sazna o ovim pojavama.
Pa ne moze da bude met.balon ili helijumski kako rece moj ortak. Ne daj da te uniste....ja verujem, pod uslovom da je tvoj stari to lepo ispricao.
Walker
[ walker68 @ 15.08.2009. 23:18 ] @
stefanpn
Stefan Kostić
Programer - Student
Paraćin / Blace ..... je nasuroviji na foumu za negiraje bilo cega sto je MOZDDA NLO....bez uvrede, ali si tako surov.
[ hajduk7 @ 30.09.2009. 23:13 ] @
Ma ljudi ima tu nesto postoje razne price o tome ali jos uvek nije tacno dokazano da li postoje ili ne. Evo jednog klipa gde se vidi kako prolecu dva svemirska broda na blizinu, neki su vec komentarisali da je u pitanju 3d animacija, ne znam procenite sami. www.youtube.com/watch?v=lLz5s_srTx4&feature=related
[ Srđan Pavlović @ 30.09.2009. 23:18 ] @
Ja cekam da mi neki proleti pored zgrade, nesto ne verujem u video klipove po YouTube-u.
[ walker68 @ 01.10.2009. 15:48 ] @
I ja bi voleo da vidim NLO svojim ocima, ali ,.... ko ce mi posle verovati...na kanalu History, na SBB ima svedocanstva npr pilota koji su videli NLO, cak i radad ih je primetio
[ Brunner @ 16.10.2009. 13:20 ] @
Verujem da postoji zivot na drugim planetama u nekoj formi. Da li nas posecuju? Ja ne znam , nikad ih videla nisam a verujte i ne zelim. :)
[ abishai @ 16.10.2009. 14:57 ] @
Nisam neko ko je zaludjen za NLO i ko jedva ceka da vidi, sta vise, ne bih bas zeleo da ih vidim. Ali sa druge strane smesni su mi likovi koji glume neke face i ultra inteligentne likove i ismevaju sve one koji veruju u NLO.

Naravno da neko ko je zaludjen za to ima u 99% slucajeva da se istripuje da je video ko zna sta (jer jednostavno zeli to da vidi), a ustvari je bila glupost. Ali sa druge strane, koliki je univerzum, koliko suncevih sistema ima, planeta i ko zna cega jos sto ljudi ni ne znaju, malo mi je nemoguce da smo eto, mi jedini u tom svemiru, mada... kod nas svi kazu i da smo i "nebeski" narod, izgleda da smo samo mi imali privilegiju da budemo u univerzumu.

Pitanje je samo da li su nas ikada posetili i ako jesu ko zna u kakvom su obliku i da li bi mogli uopste i da ih vidimo ili su ko zna u kom delu svemira i nemaju pojma da postojimo, a sa druge strane mozda veoma dobro znaju da postojimo. Jednostavno mi je nemoguce da smo jedini, a sa druge strane ne verujem ni bas da se oni tako setkaju i da ih svi zivi vidjaju.
[ kilimanjaro @ 05.11.2009. 23:33 ] @

Mi smo jedan veliki eksperiment,kako to ne vidite!U osnovnoj skoli smo ucili Darvinovu teoriju,a sada sve vise i vise uvidjam da je to velika GLUPOST!AMO CEKAM DA DODJU "MARSOVCI",I DA ODLETIM SA NJIMA!!!!A SADA ZDRAVO,IZGLEDA DA STIZU!!!
[ vladd @ 06.11.2009. 00:18 ] @
Istinita zabluda.
[ Dacha PN @ 06.11.2009. 23:43 ] @
Pozdrav ljudi, evo mene opet sa novim misterijama:
Vec dugo vremena je opste poznata cinjenica da planinu Rtanj nasiroko zaobilaze avioni, kako putnicki tako i vojni. Puno razloga je za to: od kvarenja elektronike, navigacionih sistema... do nestajanja sa radara...
Naime leteci objekti, avioni, helikopteri... nestaju sa radara prilikom preleta Rtnja i u radiusu od par desetina kilometara, vertikalno i horizontalno.... Iz tog i jos mnogobrojnih razloga je svim komercionalnim letilicama zabranjen taj koridor i skoro sve letelice obilaze Rtanj u sirokom luku.
E sada razmislite zasto se NLO bas najcesce javlja iznad i u blizini Rtnja???
Zamislite recimo da ste vi kosmonaut i da imate misiju da istrazite planetu na kojoj zivi neka druga “civilizacija” a pritom morate raditi u najvecoj tajnosti, t.j. nesmeju vas otkriti mestani tamosnje planete. Gde ce te spustiti vasu kosmicku letelicu, na mestu gde ce vas uociti radar, ili na mestu gde ste za radar nevidljivi???

Zasto Rtanj?
Kako su bas iznad Rtnja leteci objekti nevidljivi za radar???
To je vec veliko pitanje.
Naucnici vec dugo rade na tome, puno ima teorija a jedna od najverovatnijih je da Rtanj emituje posebnu vrstu “energije” zahvaljujuci svome obliku. Naime, vrh Rtnja ima oblik trostrane piramide i to vrlo pravilne za planinu. To nije mala piramida, visine pola kilometra i sirine skoro dva kilometra. Zbag takve strukture, velicine i oblika zraci neverovatnu kolicinu jos uvek za nas dovoljno neistrazene “energije”. Jednostavno kompas ne odredjuje strane sveta, elektronski uredjaji se kvare ili nerade, avioni nestaju sa radara... i jos puno neobjasnjivih stvari. Ovu nista nije izmisljeno, iznosim samo cinjenice.
Secate se cuvenog borbenog aviona Nato alijnse “F117” nevidljivog za radar??! Skinite sliku sa interneta i pogledajte njegov oblik a zatim skinite sliku vrha Rtnja i uporedite te dve slike??! Vrh Rtanja i F117 se razlikuju se rezlikuju manje vise samo u velicini...
Ko ima vremena neka ukuca u Google “Moc piramida” i neka malo prouci. Povezite onda sve to sa Rtnjom, F117 i sa pojavom NLO-a iznad Rtnja, mnoge stvari ce vam biti jasne, mnogo jasnije...
Mogao bih jos puno, puno toga da vam pisem o Rtnju i sta sve tamo desavalo i sta se desava ali necu, jer vecina forumasa ovu temu koriste samo za ismejavanje onih koji iznose neka svoja vidjenja misterioznog, sto je i tema ovog “topika”.

Pozdrav svima i sve najbolje.
p.s. Istina je negde tamo, na Rtnju...
[ Odin D. @ 07.11.2009. 00:24 ] @
Za tebe je istina tamo negdje u "Trecem oku" i "Zoni sumraka".
[ yolja624 @ 07.11.2009. 10:14 ] @
Znaci - pravac Rtanj? Nadam se da mi nece traziti vizu oni vanzemaljci kad budem trazio da odem kod njih :D
[ Dacha PN @ 07.11.2009. 11:10 ] @
Citat:
Odin D.: Za tebe je istina tamo negdje u "Trecem oku" i "Zoni sumraka".

Kao sto napisah vecina forumasa koristi ovaj topic samo za ismejavanje... ali nema veze, razumem ih, jer tesko je da ce covek poveruje u nesto sa cim se nikad nije susreo u zivotu... Nema veze ja pisem samo za one koji znaju o cemu pricam.
Naime, sve sto sam napisao ili sto pisem na ovom forumu se bazira na realnim cinjenicama, i proverenim svedocenjima raznih ljudi... naravno uz svoje neko obrazlaganje i vidjenje svega... nista nije izmisljeno ili prekopirano iz nekakvog “Treceg oka” ili ne znam kakvog misterioznog casopisa, takve casopise ne citam, baziram se iskljucivo na realnim podacima i realnim svedocenjima. I sam ne bih verovao da nisam imao bliski susret sa NLO-om istim onakvim kakvi se vidjaju iznad Rtnja.
Posto ponekad i sam sebi neverujem u ono sto sam video poceo sam da istrazujem... Vec godinama sakupuljam svedocenja ljudi koji zive blizini Rtnja, ljudi koji su “turisticki” obilazili Rtanj, nezvanicnih prica pilota koji su nadletali Rtanj, vojnih tajni... zaista sam skupio mnogo “neorovatnih “ prica o tome sta se sve dogadjalo i sta su ljudi sve videli i doziveli... Da i sam nisam video ono sto oni opisuju stvarno bih poverovao da je ceo taj kraj “izlapeo”, ne samo oni koji tamo zive vec i oni koji su tamo prolazili... Nije u pitanju jedno ili dva svedocenja, nego mnogo vise, mogla bi se enciklopedija napistati... Nisu u pitanju samo pojave NLO-a (na to su lokalni mestani vec ogooglali) u pitanju su mnoge druge “cudne” stvari i pojave koje se desavaju a koje se poklapaju sa vremenskim razdobljem pojavljivanja NLO-a.
Ljudi iz tog kraja nerado pricaju o tome jer obicno budu ismejani i napravljeni “ludim”...
Zbog toga necu ni ja iznositi ovde ta svedocenja jer ce samo biti podvrgnuta ismejavanju.
Kada se sve te price i cinjenice skupe na jednom mestu, mnoge kockice se sloze...
Ko neveruje sator u ruke i pravac Rtanj, neka provede par noci na kupoli Rtnja pa neka pise sta ima novo.
Pozdrav i sve najbolje.

p.s. Istina je negde tamo, na Rtnju.
[ Odin D. @ 07.11.2009. 12:21 ] @
Bas je fino to sto si skupio po narodu. I Vuk Karadzic je skupio poprilican broj takvih svjedocenja, no se ipak odlucio da ih objavi kao narodna vjerovanja, mitove i sl., pa pomalo zacudjava cinjenica da neko 150 godina poslije iste te stvari uvrstava u neke "cinjenice". No, sta je tu je.

Citat:
Dacha PN:
Zbog toga necu ni ja iznositi ovde ta svedocenja...

Mnogi ce ti biti zahvalni zbog toga.

Elem, rjetko gdje se u nekom profilu ljudi nalazi doliko zgubidana koliko u proucavaocima i dokazivacima nadnaravnih pojava. Postoji jedna britanska fondacija (ako nisi cuo onda proguglaj malo), koja bi trebala biti vrlo poznata bilo kome iz gore pomenutog profila ko sebe "uzima za ozbiljno", a koja je raspisala nagradu od par miliona funti onome ko pokaze (nemora dokazivati) bilo kakvu nadnaravnu pojavu, ukljucujuci i vanzemaljce. Eto, stoji ta nagrada nepokupljena vec par decenija.

I sad vi, istrazivaci otvorenog uma, umjesto da se koncentrisete na tu stranu, vi se zamlacujete "sirokim narodnim masama ispranog mozga" kojima ionako nista ne mozete dokazati kad "oni sami nece da vide". A kad bi to sto imate pokazali tim ljudima, citav svjet bi odjeknuo i vi biste jednim udarcem ubili 2000 muva.

I ti ces sad, kao i vecina drugih, reci naravno da tebe ne zanimaju pare nego istina, ali pomisli samo da bi se te pare od nagrade mogle korisno upotrebiti za daljnja istrazivanja i otkrivanja raznih "istina". Mogao bi npr. kupiti neki avioncic i radar pa znatno bolje istraziti kad, kako i gdje se to avioni gube sa radara oko Rtnja. Mogao bi tim parama stampati te prikupljene narodne umotvorine i tako siriti istinu po svijetu i jos mnogo toga. Ako si pravi "istrazivac", te pare ce ti u svakom slucaju dobro doci.

Znaci, nema smisla ovdje gubiti vreme, kad vec postoje ljudi koji su izrazili spremnost da te ozbiljno saslusaju, pa cak i da ti plate velike pare, ako ista od toga sto tvrdis nisu nabuloze.

A ako nesto pricas bez ikakvih dokaza ili bilo kakvih referenci koje omogucavaju da se ista od toga sto tvrdis provjeri, onda je to u logickom smislu (bez obzira kakve su tvoje namjere) ekvivalentno obicno naklapanju i laprdanju. Isto kao kad bih i ja ovdje napisao kako mi je neki djed na nekoj planini prije neki broj godina posvjedocio kako su mu te neke godine nakon sto je vidio neku svjetlost na nebu rodile cetvrtaste sljive i rakija imala cudesna ljekovita svojstva.
Moze to cak i biti istina, ali ja bih svakog onoga ko bi u tako nesto povjerovao (cak i ako sam ja to napisao), a bez ikakvih dodatnih cinjenica, smatrao obicnom budalom.

Isto tako kad neko napise gomilu onakvih stvari kao sto si ti gore napisao, a da pritom ne nadje za shodno da ista od toga necim potvrdi/dokaze, onda meni padaju na pamet samo dva moguca slucaja:
*) da taj isti smatra potencijalne citaoce svojih postova budalama,
*) da je sam budala, pa ne vidi sta radi.

Mozda ima i neko trece, cetvrto, peto,... objasnjenje, bicu zahvalan onome ko me njime prosvjetli.
[ Dacha PN @ 07.11.2009. 17:10 ] @
Kao sto rekoh vecina forumasa koristi ovu temu za ruganje, ismejavnje i pravljenje ludim i budalama onih koji inose svoja vidjanja i saznanja...
Da razmotrimo “cinjenice” koje sam ja izneo a koje sam navodno ismislio t.j.slagao:
Sto se tice toga da avioni nestaju sa radara kada nadlecu Rtanj, da im se kvare instrumenti i da svi komercionalni letovi zaobilaze ovaj “kvadrant” nisam ja izmislio, bilo je ranije u par navrata u prestiznim domacim i svetskim dnevnim novinama ali ne u novinama tipa “Trece oko” i sl. vec u ozbiljnim prestiznim novinama. To sto pojedinici ne prate stampu i totalno su neiformisani ja im tu nista ne mogu pomoci. Ukoliko su novine slagale, slagao sam vas i ja. I sada na internetu mozete pronaci tekstove koji pisu o tome. Progoolajte malo, ukucajte “Rtanj piramida; pojave nad Rtnjom; NLO Rtanj; ...” moze se naci puno tekstova. Ukoliko svi oni sto su to pisali slagali, slagao sam vas i ja. Cak mislim da sam davno gledao na exploreru neku emisiuju gde se dotakla ova tema. More i oni lazu 100%, lazov do lazova...

Pre par godina u Krivom Viru nedaleko od Rtnja srusio se sportski avion koji je krenuo iz Bugarske na aero miting u BIH. Verovatno nije poslusao upozorejna da je “rizicno”leteti nad Rtnjom ali tu mu je bilo najblize da leti. Inace avionom su upravljali dva izuzetno iskusna pilota iz Bugarske. Tacan uzrok pada nije otkriven, barem nije zvanicno objavljen ali je (po nekim izvorima) utvrdjeno da je komplet elektrononika “nastradala”, i da su motori otkazali... Sta je od svega toga istinito stvarno ne znam ali cinjenica je da je taj avion zaista nestao sa radara pri preletu Rtnja. Ljudi to je bilo na prvom programu RTS-a u dnevniku u pola osam. Ako su oni sve to slagali, slagao sam vas i ja. Takodje su i novine pisale ali da neduzim... Ma lazu i one, sigurno rade u kooperaciji sa RTS-om pa se dogovaraju sta ce da lazu narod...
Neko je gore vec bio napisao da kada je bio na vojnoj vezbi u blizina Rtnja da kompas jednostavno “ne radi” i nisu mogli odrediti strane sveta. Citajte malo a ne samo da znate da druge pravite “budalama” i “ludacima”. Takodje je puno planinara potrvrdilo da na Rtnju kompas ne funkcinise. Ukoliko svi oni lazu, slagao sam vas i ja.
Dalje, mnogima je prilikom uspona na Rtanj jednostavno “crkao” mobilni, radio veze i drugi elektronski uredjaji ili nerade ili rade dosta otezano i sa velikim smetnjama... to sam sve saznao nesto od prijatelja, nesto od planinara, nesto od vojnih lica, nesto iz novina, medija, interneta... Samo vam prenosim ono sto sam saznao od drugih. Verovatno svi oni lazu... i svi lazu isto, dobro su se izgleda dogovorili...
A kako li se dogovorise svi oni koji zive u blizini Rtnja pa cak i oni koji prolaze pored Rtnja, plainare, vojna lica, predsednici opstina, civilni i vojni piloti koji su nadletali Rtanj, koji i neznaju srpski jezik... kako li se svi oni dogovorise da pricaju i da lazu kako su nad Rtnjom videli NLO... i to ih svi opisuju na istovetan nacin. Ma svi lazu... bagra pokvarena.
Dakle ja samo prenosim ono sto sam saznao od prijatelja, vojnih lica, planinara, mestana tamosnjeg kraja, novina, televizije, interneta... Ukoliko svi oni lazu slagao sam vas i ja.
Imam par prijatelja koji zive u “blizini”Rtnja i za koje znam da nisu nikakvi fanovi NLO u slicno i za koje znam da me nebi slagali pogotovo ne zbog necega zbog cega nemaju nikakvih koristi... Naime, i oni sami mi javljaju mnoge price koje cuju od lokalnih mestana...
Sto se tice konkursa za nekavu nagradu za neke dokaze o vanzemaljcima, NLO ili ne znam cemu vec??? Da ima dokaze ne bih ni pokretao ovu temu, nego bih rekao “evo dokaza”. Ono sto znam je da sam imao bliski susret sa NLO-om onakvim kakvog ga opisuju mnogi, a najcesce ga vidjaju nad Rtnjom... Niko me ne moze ubediti da ja to nisam video. Nisam ga uslikao jer nisam ima cim ali ima osobe koje su to uradile, ali sta im vrede slike kada svi misle da je to fotomontaza. Kome god da pokazali te slike svi su ih prozvali lazovima, budalama... kao i sto mene sada prozivaju na ovom forumu...
Ali da neduzim posto verovatno svi mislite da sam sve ovo izmislio i vecina vas pljuje po ovome sto ja pisem necu vas vise zadrzavati. Pljujte i vredjajte slobodno jer ja sam veleki lazov kao i jos puno ljudi od kojih sam dobijao lazne informacije jer su oni i sami lazovi... a i ovi mediji, novine, televizija, internet... ma sve lazov do lazova. Lepo jedan rece: “...na ovome svetu sve sto kazu NIJE ISTINA”.

Srdacan pozdrav i sve najbolje.

p.s. slobodno pljujte po ovome sto sam napisao i mozete me slobodno nazvati budalom, lazovom... i sta ja znam, vec sta vam padne napamet ali zapamtite jedno:
ISTINA JE TAMO NEGDE, NA RTNJU...
[ Odin D. @ 07.11.2009. 19:49 ] @
Moram priznati da mi je gornji tekst potpuno preokrenuo razmisljanje.

Mislim da sam dosad bio u zabludi, a sada mi je ovo sto si napisao otvorilo oci i sve ti vjerujem.
Molim te napisi sta si jos sve o tome cuo, a vrlo rado bih citao i o tvom susretu sa vanzemaljcima, a ako mozes napisi nam i kakvih sve drugih pojava tamo potvrdjeno ima.

Nije mi islo ovo sa googlanjem koje si nam predlozio. Ukucavanjem pojmova koji si naveo nisam dobio nikakve rezultate pretrage koji imaju veze sa ovim o cemu pricamo. Da li bi bio ljubazan da nam ovdje ostavis konkretne linkove do spomenutih tekstova?

Pozdrav

[ Corey @ 07.11.2009. 20:01 ] @
Neverovatan si.
[ Dacha PN @ 07.11.2009. 23:20 ] @
Citat:
Odin D.: Moram priznati da mi je gornji tekst potpuno preokrenuo razmisljanje.

Mislim da sam dosad bio u zabludi, a sada mi je ovo sto si napisao otvorilo oci i sve ti vjerujem.
Molim te napisi sta si jos sve o tome cuo, a vrlo rado bih citao i o tvom susretu sa vanzemaljcima, a ako mozes napisi nam i kakvih sve drugih pojava tamo potvrdjeno ima.

Nije mi islo ovo sa googlanjem koje si nam predlozio. Ukucavanjem pojmova koji si naveo nisam dobio nikakve rezultate pretrage koji imaju veze sa ovim o cemu pricamo. Da li bi bio ljubazan da nam ovdje ostavis konkretne linkove do spomenutih tekstova?

Pozdrav

Zasto trazite pomoc od budale i prvoklasnog lazova, t.j. mene???
Ja kao prvo nikad nikog nebih proglasio budalom pa cak i da jeste budala, jednostavno iz kulture ali nema veze, mozda i jesam budala i lazov, uredu je.
Ja godinama vec skupljam informacije o Rtnju, pojavama koje se tamo desavaju, NLO-ima koji se tamo vidjaju... Proveo sam preko 1000 sati na internetu, preko 400 sati telefonskih razgovora, kopanje po novinama, po video materijalima, pricama sa ljudima od cobanina do vojnih pilota... da bih nesto saznao i vise i sam ne znam odakle mi koja informacija, i iz kog izvora. I sada kada nesto iznesem u javnost, neko svoje vidjenje i misljenje ali ne samo to nego i ono sto sam stvarno doziveo ispadnem "budala", lazov... Ustvari kada bolje razmislim i jesam budala, budala sam jer se iznosim podatke i neko svoje vidjenje na osnovu podataka do kojih sam jako tesko dolazio. Isnosim ih sirokim narodnim masama koji naravno neveruju, sto je sasvim opravdano jer i sam u u mnoge stvari nisam verovao dok ih nisam doziveo. Dobio sam puno prijateljskih saveta da nepricam sirokim narodnim masama o onom sto sam doziveo i saznao zbog licne sigurnosti i da ne bih ispao ono sto sam ispao "budala"...
Ne tvrdim da na Rtnju ima vanzemaljaca (barem jos uvek nemam cvrstih dokaza) ali tvrdim da te se tamo "nesto desava" i da sve te silne price nisu uzaludne.
Sto se tice interneta, mnogo toga sto sam pricao se moze naci, treba googlati i googlati, ja sam proveo dane i dane kopajuci...
Evo par linkova kojih sam na brzinu u roku od pola minuta nasao na internetu a ima ih mnogo ali treba biti uporan i procitati hiljade adresa i domacih i stranih:
http://amorworld.wordpress.com...7/rtanj-krije-drevnu-piramidu/
http://www.kockicica.org/blog/...amida-leteci-tanjiri-i-turizam
http://piramidartanj.blogspot....jos-info-o-piramidi-rtanj.html
http://piramidartanj.blogspot....srbijanskoj-planini-rtanj.html
http://piramidartanj.blogspot..../09/rtanj-drevna-piramida.html
http://piramidartanj.blogspot....vo-nije-jedina-lokacija-u.html
http://piramidartanj.blogspot....anj-je-star-500000-godina.html
http://piramidartanj.blogspot....-leteci-tanjiri-i-turizam.html
http://www.novosti.rs/code/nav...add=rtanj%2C%20planina%20rtanj

Ima sajtova puno, treba googlati i googlati. Moze se tu naci svega i svacega. Naravno tu ima i istina i neistina ali ja informacije za koje nemam podataka iz vise izvora uzimam sa velikom rezervom. Vecinom se baziram na pricama ljudi koji su zaista nesto doziveli... internet i novine docu kao dopuna u slaganju kockica... Jer ja ne pokusavam da ubedim sebe u nesto u sta verujem ili neverujem ili da nekog drugog ubedim u svoje misljenje, pokusavam samo da otkrijem istinu ali izgleda je ovaj forum skroz pogresna lokacija.

Sto se mene tice definitivno se odjavljujem sa ovog topica posto vidim da nema nikakvih svrha dalje da pisem o bilo cemu jer cu ispasti jos veci lazov i budala...
Ja vas jos jednom najsrdacnje pozdravljam i zahvaljujem se svima koji su "pomogli" u resavanju "misterije"...

p.s. ISTINA JE NEGDE TAMO, NA RTNJU...
[ Odin D. @ 08.11.2009. 16:35 ] @
Bas steta, a ja se ponadao da cemo malo prodiskutovati oko nekih pitanja :(

Na ovaj forum cesto svracaju razni likovi koji su vrlo voljni da samo iznose razne svoje vizije dok ih neko u tome ne "omete".
No, kad ih neko zamoli da te vizije koje prezentuju malo pojasne ili objasne, onda nisu bas toliko voljni i uobicajen odgovor je "koga zanima neka sam trazi".

Pa mozda ne bi bilo lose da taj kriterijum "koga zanima neka sam trazi" primjene i na svoje prosvjetiteljske aktivnosti prije nego pocnu iznositi svoje vizije. Naime, koga zanima isto to sto i doticnog vizionara neka takodje trazi sam, ne mora mu ni to doticni vizionar ovdje servirati.

Mislim, u cemu je poenta pisati o necemu, a ne biti spreman odgovarati na pitanja koja ti neko o tome postavi?! U cemu se onda doticni tekst razlikuje od "Treceg oka" ili "Zone sumraka"? Tako i njih kupis i procitas svasta, a ne mozes ih nista pitati o tome sto tamo pise.

Razmislite malo o tome sto pricate. Ako niste u stanju da objasnite ono o cemu govorite niti da na logican i objektivan nacin nekom drugom dokazete/pokazete da u tome sto pricate (ili u sta vjerujete) ima istine/smisla, onda cete uvijek od sebe praviti budalue bez obzira o cemu pricali, pa taman i da se radi o najvecim istinama.

Ako neko ko je vidio vanzemaljca ne moze meni nikako da to objasni ili pokaze ili dokaze i u stvari od svega toga nema nista osim svog "svjedocenja" onda ce neminovno praviti budalu od sebe pa cak i da ga jeste vidio, a ja bih pravio budalu od sebe ako bih mu vjerovao, jer u stvari glavni mehanizam kojim se ljudi sluze prilikom pravljena budala od sebe je upravo mehanizam neosnovanog vjerovanja i odsustvo zdravorazumskog prosudjivanja na osnovu objektivnih (dakle ne subjektivnih) cinjenica.

Nema tu nista licno, to je zakon logike.
[ master mikari @ 13.11.2009. 22:40 ] @
Citat:
Odin D.: Bas steta, a ja se ponadao da cemo malo prodiskutovati oko nekih pitanja :(

Na ovaj forum cesto svracaju razni likovi koji su vrlo voljni da samo iznose razne svoje vizije dok ih neko u tome ne "omete".
No, kad ih neko zamoli da te vizije koje prezentuju malo pojasne ili objasne, onda nisu bas toliko voljni i uobicajen odgovor je "koga zanima neka sam trazi".

Pa mozda ne bi bilo lose da taj kriterijum "koga zanima neka sam trazi" primjene i na svoje prosvjetiteljske aktivnosti prije nego pocnu iznositi svoje vizije. Naime, koga zanima isto to sto i doticnog vizionara neka takodje trazi sam, ne mora mu ni to doticni vizionar ovdje servirati.

Mislim, u cemu je poenta pisati o necemu, a ne biti spreman odgovarati na pitanja koja ti neko o tome postavi?! U cemu se onda doticni tekst razlikuje od "Treceg oka" ili "Zone sumraka"? Tako i njih kupis i procitas svasta, a ne mozes ih nista pitati o tome sto tamo pise.

Razmislite malo o tome sto pricate. Ako niste u stanju da objasnite ono o cemu govorite niti da na logican i objektivan nacin nekom drugom dokazete/pokazete da u tome sto pricate (ili u sta vjerujete) ima istine/smisla, onda cete uvijek od sebe praviti budalue bez obzira o cemu pricali, pa taman i da se radi o najvecim istinama.

Ako neko ko je vidio vanzemaljca ne moze meni nikako da to objasni ili pokaze ili dokaze i u stvari od svega toga nema nista osim svog "svjedocenja" onda ce neminovno praviti budalu od sebe pa cak i da ga jeste vidio, a ja bih pravio budalu od sebe ako bih mu vjerovao, jer u stvari glavni mehanizam kojim se ljudi sluze prilikom pravljena budala od sebe je upravo mehanizam neosnovanog vjerovanja i odsustvo zdravorazumskog prosudjivanja na osnovu objektivnih (dakle ne subjektivnih) cinjenica.

Nema tu nista licno, to je zakon logike.

@Odin D.
...a sto vredjas coveka?
Prvo covek te nista nije uvredio a ti ga nazvao budalom?
Drugo optuzujes ga da laze a da nisi ni proverio da li je stvarno slagao nego si ga odmah izvredjao posto poto. Lepo ti je rekao da samo prenosi ono sto je saznao od ljudi, medija, interneta... i rekao ti je da potrazis to na internetu jer sve to tamo lepo pise. E onda si ti ustvari ispao lazov jer si slagao sve nas koji ovo citamo da na internetu nema nista o tome. A kada je on izbacio linkove i kada si video da si ti u stvari ispao lazov a ne on onda pocinjes da filozofiras kako bi ti isapao cist... Ali dzabe, malo kasno, narod je vec video ko je laze a ko ne, nije narod glup. Mozda to i nije sve istina sto pise na internetu ali nemas pravo nikog da optuzujes, sigurno neznas ni gde je Rtanj a znas da nekog optuzujes lazovom. Mene bas briga ali sebe sramotis.

Ja u te vanzemaljce ne verujem, mislim da sve to nebuloze. Ali da je bilo reci u medijima o tim kuglama i o tom Rtnju vala bilo je. Bilo je na TV-u i u novinama, pisalo je i o tim kuglama sto svetle, i o nekom zracenju, i da formiraju tim strucnjaka za ispitivanje planine i tih raznoraznih pojava, munja, kugli... i pitaj boga sta je jos tamo pisalo, nisam sve ni citao. Tako da nemojte nekog da optuzujete da laze a da i sami nemate pojma o cemu neko prica. Ono sto je covek gore napisao meni je vec dobar deo bio poznat i bas me zacudilo da coveka optuzujete da izmislja i da laze i jos ga i nazivate budalom!!! Samo sami od sebe pravite budale. To se pokazalo upravo na ovom primeru. Dokle ce mo stici ako svi budemo vredjali jedni druge. Forum i sluzi zato da svako iznese svoje misljenje, svako ima pravo da iznese svoje misljenje ma kakvo ono bilo ali nema pravo niko nikog da vredja.
Molim vas!!!
Nije tesko biti fin!
[ Odin D. @ 14.11.2009. 21:26 ] @
Ocigledno nisi nasao za shodno da provjeris sta pise na tim linkovima na koje se pozivas u odbrani onoga ko ih je postavio.

Prvo procitaj sta tamo pise, pa onda da vidimo da li ces nastaviti u istom tonu.

I kao sto si i sam rekao - ovo je forum i svako ima pravo da napise svoje misljenje o necemu.
On je tako napisao sta misli o odredjenim "svjedocenjima" i uputio mene i druge da o tome istrazujemo na internetu ako nas zanima.
Na isti nacin sam i ja napisao da su to nabuloze, a ti i on mozete istrazivati na internetu zasto je to tako ako vas zanima.

Ako on ne nalazi za shodno da icim obrazlozi svoje misljenje, zasto bih ja ili bilo ko drugi bio duzan njemu ili bilo kome drugom ko tako radi da obrazlazem svoje. Neka trazi na internetu ako ga zanima.
[ vinovnik @ 14.11.2009. 23:00 ] @
Aha! Na internetu! I treba da pisu na tom internetu sta hoce, a ne ovde da nam pametuju.

[Ovu poruku je menjao vinovnik dana 15.11.2009. u 00:14 GMT+1]
[ walker68 @ 21.08.2010. 22:09 ] @
citao sam i intervju sa nasim pilotima JAT-a koji su videli NLO-e ali nisu smeli da prijave takve slucajeve jer bi ih proglasiili ludim, pa su to pricali kad su otisli u penziju.

NA Youtube ima puno klipova sa NLO.....pre neki dan sam gledao, neki snimci zasluzuju paznju.... pa je na svakom da odluci da poveruju da oni zaista postoje ili ne.
Gledao sam na exploreru da postoje i podvodni nepoznati objekti ( underwater submerged objects ), postoje svedocenja Japanaca u tzv trouglu kod Japana.
Dok ne vidim svojim ocima necu verovati 100 posto.
[ 3way @ 21.08.2010. 22:18 ] @
Citat:
walker68: citao sam i intervju sa nasim pilotima JAT-a koji su videli NLO-e ali nisu smeli da prijave takve slucajeve jer bi ih proglasiili ludim, pa su to pricali kad su otisli u penziju.

Nije tacno, prijavljivali su ovakve slucajeve...

Citat:
walker68:
pa je na svakom da odluci da poveruju da oni zaista postoje ili ne.

Ako ce da veruju, pa jos da se na to odluce na osnovu YT, slobodno...

Citat:
walker68:
Dok ne vidim svojim ocima necu verovati 100 posto.

Naravno. Klasican zabej.
Kada vidis nesto sto je malo cudnije ili nesto sa cim nisi upoznat, ti ces odma' reci - evo ga vanzemaljac. A ono u stvari Aurora ili sun dog...ili nesto drugo...

[ walker68 @ 28.08.2010. 23:41 ] @
Sto se tice utvrdjivanja istine UFO treba stvarno jaki dokazi potkrepljni jasnim snimcima i svedocima...........
znaj da su naucnici evrope 300 godina osporavali postojanje meteorita.
[ Onaj @ 29.08.2010. 00:03 ] @
Vanzemaljci, hm... Ma, nek živi ko gde hoće...
[ Odin D. @ 29.08.2010. 00:06 ] @
Citat:
walker68: znaj da su naucnici evrope 300 godina osporavali postojanje meteorita.

Znaj i ti da su vjernici Evrope 1300 godina pomocu svjedoka "dokazivali" postojanje vjestica i paktova sa djavolom.
Osporavanje meteorita nije nikog kostalo glave, a kojekakva "svjedocenja" jesu.
[ AstralPro @ 29.08.2010. 00:11 ] @
Mogu da se kladim kad bi se nas 220 sa ovog foruma ulogorilo na Rtnju do nove godine ne bi videli nista sem stada ovaca sume i livada.
Osim mozda od dobre rakije bi se svasta videlo :)

Vanzemaljci ne postoje, a mozda ni Rtanj.
[ Onaj @ 29.08.2010. 00:13 ] @
Citat:
AstralPro

Postoje, postoje, ne brini se ti za njih - ima mnooogooo više vanzemaljaca nego nas.
[ 3way @ 29.08.2010. 00:23 ] @
Citat:
walker68:
znaj da su naucnici evrope 300 godina osporavali postojanje meteorita.

???
Otkad?
Kad?

Uostalom, i da jesu, kakve veze ima?
Nego, ti odmah spomeni Teslu i tako to, pa da zavera bude kompletna.
[ walker68 @ 29.08.2010. 12:10 ] @
re:Mogu da se kladim kad bi se nas 220 sa ovog foruma ulogorilo na Rtnju do nove godine ne bi videli nista sem stada ovaca sume i livada.
Osim mozda od dobre rakije bi se svasta videlo :)

Dobra ideja,da svi uzmemo dvoglede i da postavimo dezurstva nocu, pa bi se uveriili ili razuverili......................................
[ AstralPro @ 29.08.2010. 15:11 ] @
jel ima neko ko zivi u blizini famoznog rtnja?

AKo ima moli se doticni da se javi kako bi na njemu sproveli niz psiho fizickih testova da vidimo prvo jel dobar "svedok" a tek onda da mu uzimamo izjave ;)

Nek prilozi sto vise autenticnog materijala i autenticne izjave lokalnog zivlja da upotpuni sliku o uzarenim kuglama i sl.
I onda jedan dobar montazer da spakuje u dokumentarac i eto nas sa ES-a na diskaveriju :) - serbian mythbusters!

Jedna stvar me brine, zasto drug crni nije do sad izneo gomilu linkova da nas uveri da je Rtanj planina teleportovana iz dimenzije X (garant ima neku vezu iz pentagona koja ima sve potrebne dokaze + izjave veoma vaznih i cenjenih ufo-loga) haha
[ walker68 @ 07.10.2010. 22:34 ] @
ljudi evo jednog linka pa vidite......
mozda je istina a nije zabluda......
http://news.yahoo.com/video/wo...-china-22306325#video=22333085
usput da kazem posto sam ovde slika nesto nalik nlo, mnogi su rekli da je ptica ili muva....
ajde sad...slikao sam onda i ptice i muve ali nije bas licili na ono sto sam uslikao......ne znam.....

[Ovu poruku je menjao walker68 dana 07.10.2010. u 23:50 GMT+1]
[ Ankalagon the Black @ 08.10.2010. 00:19 ] @
Kinezima svaka cast kako se nose sa situacijom. U zadnje vreme su nekoliko puta zatvarali aerodrome da se avioni ne bi sudarali sa ufo-ima. I za razliku od drugih drzava mnogo su otvoreniji. Videti ufo u Kini je kao dobar dan.

UFO Sighting Over China Marks 8th Time Since June

http://www.lanewsmonitor.com/n...th-Time-Since-June-1286485420/

[ Srđan Pavlović @ 08.10.2010. 00:23 ] @
I ja ih vidim svaki dan u Backoj Palanci, tu, iznad Tikvare.
[ 3way @ 08.10.2010. 06:44 ] @
Citat:
Ankalagon the Black:Videti ufo u Kini je kao dobar dan.

Cudo jedno da od tih 1.5 milijardi dobar dan niko ne uslika dobru fotku...
[ sasha-SE @ 09.10.2010. 09:43 ] @
nemaju pare za dobre aparate i objektive
[ walker68 @ 06.06.2011. 08:50 ] @
Sta je,,,, niko do sada nista nije prijavio?
mozda slabo gledamo u nebo???
ni ja nista ne vidoh....
[ walker68 @ 31.03.2012. 23:41 ] @
http://www.bild.de/news/myster...ueber-chile-23204054.bild.html

pogledajte ovaj video snimljen u Cileu. Sniimani su avioni, a pored njih prolazi NLO.
Iz ovakvog i slicnih snimaka ispada da se oni krecu brzinom mnogo vecom od najbrzih aviona ......
[ EmmaR @ 01.04.2012. 19:19 ] @
Citat:
walker68: Sta je,,,, niko do sada nista nije prijavio?
mozda slabo gledamo u nebo???
ni ja nista ne vidoh....

Ma ja gledam u nebo, ali ništa. Ne smeju mi kukavice na oči: Znaju da mi treba auto a ovde vlada SEKA a ja sam smislila sam da uzmem nešto brzo, štedljivo, otporno na kvarove i loše vozače a uz sve to ne mora da se registruje!