|
[ dejankr @ 15.01.2007. 20:19 ] @
| Jel neko video ovo http://www.ironmaiden.com/arti...icle_type=&article_id=1392
Vest je danas objavljena na njihovom sajtu, a još nigde nisam video u našim novinama. Obično je obrnuto...
[Ovu poruku je menjao dejankr dana 15.01.2007. u 21:34 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao dejankr dana 17.01.2007. u 12:39 GMT+1] |
[ nebojsa986 @ 15.01.2007. 20:32 ] @
Da se nisu oni nesto zeznuli , mislim vec godinama najavljuju kako ce dovesti Maidene pa nista od toga, da je neko stvarno ugovorio svirku to bi razglasili po svim mogucim medijima.
Ah kako bih voleo da je ovo istina da KONACNO dodju i Maideni ovde...
[ vaderru @ 15.01.2007. 20:44 ] @
Zanimljivo?????????????????
[ stonex @ 15.01.2007. 23:00 ] @
Idemoooooooooo !!!
[ milke @ 15.01.2007. 23:27 ] @
Citat: nebojsa986: Ah kako bih voleo da je ovo istina da KONACNO dodju i Maideni ovde... Pa bili su, nekada davno...
Turneja "Somewhere In Time", septembar 1986., kada su imali tri koncerta u SFRJ: Beograd (Pionir), Zagreb (Hala Sportova) i Ljubljana (Tivoli).
Ah, ala se ostarilo :-(
[ nebojsa986 @ 15.01.2007. 23:31 ] @
Citat: ..Beograd (Pionir), Zagreb (Hala Sportova) ...
Bio je moj cale na ova 2 ,sad je valjda vreme da i ja odem na bar jedan :D
[ Milos Stojanovic @ 16.01.2007. 00:45 ] @
omg ! :)
čitam na ostalim forumima, klikćem na link, proveravam dal mi radi internet i da li je to zaista oficijalni sajt Iron Maidena (ko zna, možda mi je neko hakovao DNS) ... i dalje ne mogu da verujem. Too good to be true, i toliko puta su ih najavljivali, prosto mi je neverovatno da najzad dolaze.
/me is happy
[ Mefisto_soad @ 16.01.2007. 01:21 ] @
To nemogu da verujem da dolaze odlicno.
Btw zna neko koliko ce biti cena karte?
Poz.
[ hidro @ 16.01.2007. 01:26 ] @
15/01/2007Maiden confirm Belgrade gig
Iron Maiden have confirmed that further to last weeks announcement of an additional show in Athens they will be playing a headline show in Belgrade on Wednesday March 14th 2007 as part of a short run of dates in mid March.
The venue is the 18,000 capacity Belgrade Fair Indoor Arena and tickets for the show will be going on sale on Wednesday 24th January.
Says Steve Harris 'I'm pretty sure in saying that this will be the first time we've been to Belgrade for just over 20 years back on the Somewhere in Time tour so I'm sure many of our fans in Serbia will be very excited at the news that we're making this visit that some would say is long overdue! As we said a couple of years ago we would try and visit new places and cities where we haven't played for a long time when the opportunity to do so came up and this is just such an occasion. And we are very much looking forward to it'
For more information and links to where to buy tickets please check back here shortly.
Znaci Arena!!!
[ S_Kid @ 16.01.2007. 02:01 ] @
Belgrade Fair Indoor Arena je hala br.1 Beogradskog sajma.
[ dlalic @ 16.01.2007. 11:29 ] @
#$#%$ ih sajam! Zar moraju sve da uprapaste...Zabranio bih odrzavanje koncerata na sajmu! I moj WC ima bolju akustiku od sajma...
[ madamov @ 16.01.2007. 11:37 ] @
Citat: milke: Turneja "Somewhere In Time", septembar 1986., kada su imali tri koncerta u SFRJ: Beograd (Pionir), Zagreb (Hala Sportova) i Ljubljana (Tivoli).
Ah, ala se ostarilo :-(
Ja sam još stariji pa se sećam da su pre toga bili na Hipodromu 1981.-e. B) Doduše, u sklopu nekog dvodnevnog događaja na kojem su, pored ostalih, svirali Atomsko sklonište, Film, Bijelo dugme...
[ commissar @ 16.01.2007. 17:47 ] @
Boze zdravlja......
Zna li se sta sviraju na ovoj turneji?
Citat: dlalic
#$#%$ ih sajam! Zar moraju sve da uprapaste...Zabranio bih odrzavanje koncerata na sajmu! I moj WC ima bolju akustiku od sajma...
Rdjavom *#$&# i dlaka smeta......
[ njaca @ 16.01.2007. 18:18 ] @
Da li se zna koliko ce karta koshtati?
[ virtualx @ 16.01.2007. 22:57 ] @
kako bi volio otici pogledati ih
[ Shoshone @ 17.01.2007. 00:23 ] @
Citat: commissar: Boze zdravlja......
Nije on rdjav *&*(& vec je apsolutno u pravu.
Em sto je katastrofalan prostor za koncert takvog benda kao sto su maideni em sto je mali prostor za tako veliki koncert!
Ili arena ili stadion!...Negde sam video, kapacitet je 18 000...18 000 karata ce otici dok si rekao keks!
[ Emil Ranc @ 17.01.2007. 00:59 ] @
Neka me neko ispravi ako grešim, ali kolko se sećam, na Metaliki je bilo 15k ljudi. Ne verujem da su Iron Maiden popularniji.
Što se prostora tiče, slušao sam R.E.M. tamo, i akustika sale je za 2+, recimo... Možda situacija bude bolja (ili gora) ako popunjenost sale bude veća.
Prema cenama dosadašnjih koncerata bendova slične klase, za očekivati je da cena najjeftinijih karata bude bar 2-2,5 hiljade dinara.
[ dalibord5 @ 17.01.2007. 09:37 ] @
A sto se vi brinete?
Bend vuce svoje ozvucenje,pa neka se pobrinu da dobro zvuce...
[ dlalic @ 17.01.2007. 10:24 ] @
Citat: commissar: Boze zdravlja......
Na ovo necu odgovarati...
I drugi veliki bendovi (rem, Purple, ...) su vukli svoje ozvucenje pa im je na sajmu slabo pomoglo. Jednostavno to je problem hale a ne benda, ozvucenja ili atmosfere. Doduse u pojedinim zonama mogu da nameste da zvuci ok, ali je u vecem delu hale kao da si na masincu. A veliki bend zasluzuje i "veliki" prostor.
[Ovu poruku je menjao dlalic dana 17.01.2007. u 11:54 GMT+1]
[ Nabukodonosor @ 17.01.2007. 11:35 ] @
Citat: Neka me neko ispravi ako grešim, ali kolko se sećam, na Metaliki je bilo 15k ljudi
Ovo je smesno!! Blago receno. Pa prijatelju, bile su 3 cele tribine ispunjene pa izracunaj ako stadion prima 35000 gledalaca, koliko je samo to. PLUS, bila je cela treva ispunjena. Ja sam inace tada dok sam 7 sati cekao u redu, pricao sa redarom koji preko 20 godina radi na stadionu Partizana, da je za Real Madrid bilo oko 40000 ljudi, a da je tada na koncertu bilo mnogo vise. I covek je lepo predvideo da ce Zeka i kompanija naravno da objave kako je bilo mnogo manje ljudi, samo da bi uzeli razliku u lovi. Kakvih crnih 15 000 ljudi...
Sto se koncerta tice, nije 15. vec 14. koliko ja vidim. Jedva cekam. Samo ako nadjem kartu. :( Cena me ne zanima.
[ dejankr @ 17.01.2007. 11:43 ] @
Citat: Nabukodonosor:
Sto se koncerta tice, nije 15. vec 14. koliko ja vidim.
U pravu si... Čim sam video na njihovom sajtu odmah sam postovao poruku, pa sam valjda u brzini pogrešno stavio naslov. Valjda me zbunilo ono 15. januar u naslovu.
Inače, stvarno šteta što ne sviraju u Areni a ne na Sajmu, ali bože moj.. Ne sumnjam da će biti sjajan spektakl...
Dejan
[ commissar @ 17.01.2007. 16:10 ] @
@Shoshone, dlalic & co. (slicnih razmisljanja): bendovi konacno ponovo dolaze u Beograd, umesto da ste zadovoljni zbog toga, vi kukate da ce svirka biti losa zbog lose akustike i sl. Ako vam to smeta, nemojte ni ici na svirku, ustedite par hiljada dinara, i ostavite karte za nekoga ko stvarno voli neki bend (u konkretnom slucaju - Maiden).
@Emilio Ranchez: daj boze da bude i tako jeftinih karata, to bi bilo super! Sumnjam da ce karta biti ispod 3k dinara, ali nadam se da gresim.
[ Nabukodonosor @ 17.01.2007. 21:02 ] @
Hoce li biti karata preko tiket servisa, tj. preko neta? Jel ima upucenih?
[ commissar @ 17.01.2007. 21:29 ] @
@Nabukodonosor: probaj ovde
[ njaca @ 18.01.2007. 18:23 ] @
Maiden-i su odlichan bend i ne sumnjam da ce biti vece interesovanje nego za Metallicu, ali zar nije malo mnogo 3.000 dindzi za kartu... nadam se da ce biti i onih jeftinijih...
[ dejankr @ 19.01.2007. 08:41 ] @
Pevač „Iron Maiden“ fanove dovozi avionom
U susret koncertu čuvene hevimetal grupe „Iron Maiden“ koji će se održati 14. marta u Hali 1 Beogradskog sajma, pevač benda Brus Dikinson je za sve verne fanove obezbedio čarter let iz Engleske za Beograd. S obzirom na to da je Dikinson i profesionalni pilot, najverovatnije će lično on upravljati avionom.
Avion „boing 757“ nazvan „Bruce Air“ poleteće 14. marta ujutro iz Velike Britanije, sa aerodroma „Gotvik“, a u Beograd će sleteti oko podneva. Putnicima će biti organizovan transfer do hotela, a nakon slobodnog popodneva, samo ovi fanovi će moći da dođu ranije na Beogradski sajam gde će se svi zajedno slikati sa Brusom Dikinsonom i Edijem, zaštitnim znakom benda. Takođe, svi Brusovi putnici moći će ranije da uđu na koncert i zauzmu najbolja mesta. Posle koncerta imaće organizovan prevoz do hotela gde će prespavati, a zatim se sutradan ujutro istim avionom vraćaju u Veliku Britaniju. Ovaj aranžman košta 349 funti, a uračunat je smeštaj u hotelu sa tri zvezdice. Ukoliko se neko odluči za neki od beogradskih hotela sa četiri zvezdice, moraće da izdvoji 379 funti, a ako želi jednokrevetnu sobu, moraće da doplati još 35 funti.
http://www.blic.co.yu
[ Shoshone @ 19.01.2007. 09:57 ] @
commissar- u pravu si...Ovog puta cu zaista prepustiti nekom mesto, ko zaista voli...To sam trebao i ovih 6 puta do sada da uradim.
[ Nabukodonosor @ 19.01.2007. 10:46 ] @
Citat: svi Brusovi putnici moći će ranije da uđu na koncert i zauzmu najbolja mesta
E pa nije fer! :(
[ TriK @ 20.01.2007. 20:59 ] @
Citat: Neka me neko ispravi ako grešim, ali kolko se sećam, na Metaliki je bilo 15k ljudi. Ne verujem da su Iron Maiden popularniji.
Što se prostora tiče, slušao sam R.E.M. tamo, i akustika sale je za 2+, recimo... Možda situacija bude bolja (ili gora) ako popunjenost sale bude veća.
Prema cenama dosadašnjih koncerata bendova slične klase, za očekivati je da cena najjeftinijih karata bude bar 2-2,5 hiljade dinara.
Haha.Gresis,naravno.
Na Metallica-i je bilo oko 30 000 ljudi.Imam slike sa solitera preko puta zgrade i vidi se da je teren bio pun k'o oko,a istocna i zapadna tribina ~75% pune.Juzna tribina se ne vidi na slici,ali posto sam bio,znam da nije bilo vise od par stotina ljudi.
Karta ce biti (tako sam dobio iformaciju) 2500 dinara,31 E.Toliko je bilo i za Metallica-u,ali je tad bio nizi evro :).
Prostor je ocajan.Da je srece koncert bi trebao da se odrzi na leto,na Partizanovom ili Zvezdinom stadionu jer sigurno ima preko 50 000 zainteresovanih za dolazak na koncert.Ipak je ovo bend koji nas jos nije razocarao,za razliku od Metallica-e.
[ Nabukodonosor @ 20.01.2007. 21:27 ] @
Citat: Na Metallica-i je bilo oko 30 000 ljudi.Imam slike sa solitera preko puta zgrade i vidi se da je teren bio pun k'o oko,a istocna i zapadna tribina ~75% pune.Juzna tribina se ne vidi na slici,ali posto sam bio,znam da nije bilo vise od par stotina ljudi.
Da, i ja to kazem. Mada ja licno mislim da je bilo i vise od 30K ljudova. Mozda i preko 40K.
[ Fedya @ 20.01.2007. 21:32 ] @
Citat: TriK: Karta ce biti (tako sam dobio iformaciju) 2500 dinara,31 E...
...
Ipak je ovo bend koji nas jos nije razocarao,za razliku od Metallica-e.
Lepo receno :)
Licno mislim da (posto ce biti malo ulaznica) da bi bilo bolje da podignu cenu (min 4k)! Oni koji zaista hoce da odu, nece pitati koliko kosta. Ovako se bojim da ce se napuniti klincarijom i na kraju ispasti s***** atmosfera...
[ TriK @ 22.01.2007. 21:00 ] @
Cena karte je definitivno 2600 din.
Samo jos ne znam da li su pustene u prodaju.
[ njaca @ 22.01.2007. 22:48 ] @
Po svemu sudeci propusticu ovaj spektakl
Karta znachi min 2500 + karta do BGa + smeshtaj cu vec nekako naci, ali kintu...
Josh moja majka kazhe ne bi valjda dala 3000 za njih? Bih, naravno da bih! Samo da imam...
[ njaca @ 22.01.2007. 22:50 ] @
Josh uvek nisu pushtene u prodaju... neko je vec dao link do sajta gde mozhete ostaviti mejl i obaveste vas kad pochne prodaja...
[ njaca @ 23.01.2007. 00:40 ] @
Karte za koncert benda „Iron Maiden“ u Beogradu naći će se u prodaji 24. januara po ceni od 2.600 dinara. Ljubitelji ovog benda ulaznice će od sutra moći da kupe na blagajni Doma omladine, svim prodajnim mestima „Eventima“ i putem njihovog sajta kao i u „Com trade“ prodavnicama.
Uskoro će početi i prodaja VIP ulaznica, ali još uvek nije poznat tačan datum, a ni cena. Takođe, organizatori koncerta najavljuju da zadržavaju mogućnost promene cene karata.
Popularni sastav „Iron Maiden“ nastupiće 14. marta u Hali 1 Beogradskog sajma kada će promovisati svoj poslednji album „A matter of life and death“ ali će i sve fanove podsetiti na stare, dobro poznate pesme koje su obeležile njihovu dugogodišnju karijeru.
http://www.blic.co.yu/blic/danas/broj/strane/zabava.htm#1
[ commissar @ 23.01.2007. 00:58 ] @
Evo i set liste:
1. Doctor, Doctor/Different world
2. These colors don't run
3. Brighter than a thousand suns
4. The pilgrim
5. The longest day
6. Out of the shadows
7. The reincarnation of Benjamin Breeg
8. For the greater good of god
9. Lord of light
10. The legacy
11. Fear of the dark
12. Iron Maiden
13. 2 minutes to midnight
14. The evil that men do
15. Hallowed be thy name
[ Fedya @ 23.01.2007. 07:58 ] @
@commissar: Otkud ti to?
[ njaca @ 23.01.2007. 22:57 ] @
Citat: commissar: Evo i set liste:
1. Doctor, Doctor/Different world
2. These colors don't run
3. Brighter than a thousand suns
4. The pilgrim
5. The longest day
6. Out of the shadows
7. The reincarnation of Benjamin Breeg
8. For the greater good of god
9. Lord of light
10. The legacy
11. Fear of the dark
12. Iron Maiden
13. 2 minutes to midnight
14. The evil that men do
15. Hallowed be thy name
Stvarno, odakle ti ova lista pesama? Ako je tachno, onda sigurno ne idem... a gde su fantastichne stvari poput "Ghost of navigator", "Dream of mirrors", "The tin line... " i "Rainmaker"...
[ njaca @ 23.01.2007. 23:07 ] @
Koga ja lazhem, shta god svirali odlichni su, izgleda da se samo teshim, jer verovatno necu ici.
[ commissar @ 24.01.2007. 00:11 ] @
"Internet je cudo..... Stizu me'lovi....."
[ Fedya @ 24.01.2007. 08:23 ] @
Citat: commissar: "Internet je cudo..... Stizu me'lovi....."
Da ti nije mozda Stiv Haris ti je poslao mejl sta ce da sviraju?? Ne, ozbiljno, reci na odakle ti to i koliko je to pouzdano (mislim ja idem u svakom slucaju ali bih ipak voleo da znam). Tesko mi je da poverujem da ce otici kuci bez "The Trooper", "The Number of the Beast" i "Run to the Hills".
Znam, znam, reci cete te pesme su izlizane k'o vojnicki kazan ali ipak bih voleo da ih cujem uzivo.
I umalo da zaboravim nema moje omiljene "The Clansman" ;(
[ commissar @ 24.01.2007. 11:38 ] @
[ TriK @ 24.01.2007. 18:33 ] @
Imam je,imam jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
Kupih kartu.
Sto se tice liste koja je postovana,cini mi se da je obicna budalastina.Ako se pazljivo pogleda vidi se da je prvih 10 pesama sa zadnjeg albuma i to po redu.Koji je to jos bend na svom koncertu izveo sve pesme sa svog albuma i to po redu!?Dajte malo ozbiljnosti.Imaju materijala za dva dana neprestanog sviranja,a da pri tom ne ponove ni jednu pesmu.Svirace stare hitove uz dodatak novih pesama (citaj hitova),tako rade bendovi koji negde dolaze prvi put ili posle mnogo godina.Tako je bilo sa Metallica-om,nadam se bice i sa Maidenima,a posle i sa AC/DC,ponovo Blind Guardian - om,RHCP - om,...
UP THE IRONS!!!
[ Nabukodonosor @ 24.01.2007. 22:29 ] @
Ja jos nisam kupio kartu. :( Zvao sam ticket line i kazu mi ladno danas da ce karte biti pustene u prodaju tek za 7 dana. ?!?!? Jel moze neko da objasni ovo? Da li da verujem ovima preko neta ili da kupim kartu "uzivo", ako je uopste nadjem?
[ Mefisto_soad @ 25.01.2007. 00:14 ] @
Jes gledao ovde ComTrade shop, Obilićeva 19/1, 036/312911.
Poz.
[ njaca @ 25.01.2007. 00:26 ] @
@Nabukodonosor
pusti ticket line...
Prodaja karata počela je na svim prodajnim mestima Eventima u Beogradu, a ostala prodajna mesta i lokalni promoteri u Srbiji i regionu počeće da ih prodaju 29. januara. "Eventim" će prodavati karte i za zemlje u okruženju.
http://www.eventim-yu.com/index.asp?page=event&IDevent=6497
[ commissar @ 25.01.2007. 00:27 ] @
Citat: TriK: Imam je,imam jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
Kupih kartu.
Sto se tice liste koja je postovana,cini mi se da je obicna budalastina.Ako se pazljivo pogleda vidi se da je prvih 10 pesama sa zadnjeg albuma i to po redu.Koji je to jos bend na svom koncertu izveo sve pesme sa svog albuma i to po redu!?Dajte malo ozbiljnosti.Imaju materijala za dva dana neprestanog sviranja,a da pri tom ne ponove ni jednu pesmu.Svirace stare hitove uz dodatak novih pesama (citaj hitova),tako rade bendovi koji negde dolaze prvi put ili posle mnogo godina.Tako je bilo sa Metallica-om,nadam se bice i sa Maidenima,a posle i sa AC/DC,ponovo Blind Guardian - om,RHCP - om,...
UP THE IRONS!!!
E, evo pogledaj jos i ovde (konacno nadjoh), pa mi sad reci da li je nemoguce da bend svira ceo album uzivo. Pogledaj jos pazljivije i vidi da su skoro svuda svirali potpuno iste pesme, potpuno istim redom. Veruj mi, ni meni nije drago zbog toga sto vidim, ali mastanjem necu nista promeniti.
Pozdrav.
[ njaca @ 25.01.2007. 00:34 ] @
Rekla bih da ce zaista svirati ove pesme sa liste, jer ce koncert biti odrzhan u okviru njihove turneje "A Matter Of Life and Death"... tako da nije za chudjenje shto su skoro sve pesme sa poslednjeg albuma...
[ Nabukodonosor @ 25.01.2007. 17:43 ] @
Nema to veze na kojoj su turneji. I Metallica je bila na St.Anger turneji pa su svirali samo par hitova sa novog albuma. Tako svi rade. Ne sviraju ceo album. Meni je to smesno.
[ TriK @ 25.01.2007. 18:39 ] @
Sta god da izvedu bicemo srecni.Zadnji album je fantastican tako da tu nema zamerki za kvalitet.Ali nije li malo preterano svirati sve pesme sa albuma.
Na primer.,na Live albumu Rock in Rio,odsvirali su 70% albuma Brave new World,a koliko znam bili su na turneji kojom su predstavljali isti album.Metallica je odsvirala dve pesme,a koncert je bio u okviru St.Anger turneje.
Ne mogu da prihvatim da je tako nesto moguce.Volim onu Bruce-ovu parolu:"Something old,something new.Something from jurassic period."Valjda ce tako biti kod nas.
[ nebojsa986 @ 25.01.2007. 19:08 ] @
Nemojte dzaba da se lozite ovo je set lista sa AMOLAD turneje a oni ne dolaze kod nas u sklopu te turneje vec kao neka mini turneja na kojoj idu po mestima gde nisu dugo godina svirali a to znaci i set lista sa drugim pesmama (naravno sve sami hitovi:D )
[ commissar @ 26.01.2007. 01:32 ] @
Citat: Nabukodonosor: Nema to veze na kojoj su turneji. I Metallica je bila na St.Anger turneji pa su svirali samo par hitova sa novog albuma. Tako svi rade. Ne sviraju ceo album. Meni je to smesno.
Ja sam na netu naleteo na set listu, i to na vise razlicitih mesta. Lista izgleda onako kako izgleda, i to je to. Za razliku od IM-a koji ovde dolaze cetvrti put, Metallica je prvi put ovde nastupala te je zato lista bila takva kakva je bila. Zato su po drugim gradovima sirom Evrope (mesta gde su cesce svracali) svirali vecinom novije stvari.
To da bendovi ne sviraju ceo album je uglavnom tacno, ali ne i uvek. Najpoznatiji primer mi je grupa Queensryche i njihov album Operation: Mindcrime, i zivi koji je usledio - Operation: Livecrime (ceo Mindcrime odsviran uzivo). Par godina kasnije su ponovili to, iako taj album vise nije bio aktuelan, odsvirali su ga celog, plus jos jedna pesma sa narednog Empire-a.
Mozda je novi Maiden album (nisam ga preslusao pa ne znam) konceptualan, pa su zato resili da ga sviraju celog. Stvarno ne znam u cemu je fora, znam samo sta sam nasao na netu, na nekoliko razlicitih sajtova..... Znam takodje da svaki put kad sam nasao na netu set listu za neki bend, da je uvek bila tacna. Iskreno se nadam da to ovde nece biti slucaj, jer sam u ozbiljnoj dilemi da li vredi dati dati dve crvene i jednu zelenu novcanicu da bih cuo pet pesama koje znam (a do njih se smarao za medalju)...... Jos nesto, kad je Maiden u pitanju - na njihovim svirkama uvek ima najvise stvari sa materijala koji je aktuelan. Neka mi neko kaze da gresim.....
@nebojsa986: daj boze da je stvarno tako.
[ Fedya @ 26.01.2007. 08:17 ] @
Ne znam cemu flejm...
Prvo, vecito spominjete Metallicu. Metallica je (posebno od albuma St. Anger) postala toliki bull-shit da nije vredna spominjanja na ovakvoj temi. Ono sto radi Metallica nema nikakve veze sa Mejdenima. Metallica je komercijala i svirace ono sto ce se najbolje prodati!
Citat: commissar: Znam takodje da svaki put kad sam nasao na netu set listu za neki bend, da je uvek bila tacna. Iskreno se nadam da to ovde nece biti slucaj, jer sam u ozbiljnoj dilemi da li vredi dati dati dve crvene i jednu zelenu novcanicu da bih cuo pet pesama koje znam (a do njih se smarao za medalju)...... Jos nesto, kad je Maiden u pitanju - na njihovim svirkama uvek ima najvise stvari sa materijala koji je aktuelan. Neka mi neko kaze da gresim.....
Imam bolji predlog Daj jos jednu crvenu i kupi album! Preslusaj ga vise puta i kad odes na koncert sve ces pesme znati
Citat: commissar: Mozda je novi Maiden album (nisam ga preslusao pa ne znam) konceptualan, pa su zato resili da ga sviraju celog.
Nije konceptualan, ali verovtno Mejdeni smatraju da je svaka pesma dobra i da ne mogu da se odluce koju da sviraju
Zakljucak:
Sta vam ljudi??! Mejdeni dolaze kod nas! Nek sviraju sta hoce (od njihovih stvari naravno) i mi treba da cvetamo! 15 godina cekam na ovaj koncert i zaista mi nije vazno sta ce da sviraju. Svirace njihove stvari (znaci dobre stvari) i to je dovoljno! Svako ko misli da nisam u pravu, ne treba da ide na koncert, neka prepusti kartu onome kome je zaista potrebna.
[Ovu poruku je menjao Fedya dana 26.01.2007. u 10:15 GMT+1]
[ dejankr @ 26.01.2007. 09:40 ] @
Citat: Fedya: Ne znam cemu flejm...
U stvari ovako počinje flame: :D
Citat: Fedya:
Metallica je (posebno od albuma St. Anger) postala toliki bull-shit da nije vredna spominjanja na ovakvoj temi. Ono sto radi Metallica nema nikakve veze sa Mejdenima. Metallica je komercijala i svirace ono sto ce se najbolje prodati!
[ Fedya @ 26.01.2007. 09:53 ] @
Ne, nije to flejm, posto je Metallica ovde offtopic.
[ commissar @ 26.01.2007. 10:21 ] @
Citat: Fedya:Imam bolji predlog. Daj jos jednu crvenu i kupi album! Preslusaj ga vise puta i kad odes na koncert sve ces pesme znati
Ima i to smisla, ali znas i sam da ne mora da se da crvena novcanica da bi se nabavio neki album
[ Vole Domu @ 26.01.2007. 12:06 ] @
riight, ja samo da kazem da je i ispljuvana metallica skoro odsvirala ceo Master Of Puppets negde,,,
a da je Pink Floyd takodje svojevremeno svirao cele albume live...
[ commissar @ 26.01.2007. 12:54 ] @
Dream Theater je na jednoj svirci odsvirao ceo The Number of the Beast, pa ti vidi!
[ Fedya @ 30.01.2007. 11:28 ] @
U ljudi mnogo ste se zapustili pa zar da dopustimo da ovakva tema ode u zaborav
Gde je nestrpljenje
Salim se, nego, nadjoh jedan starili link u kojem se kaze
Citat:
Menadzer benda Rod Smolvud (Smallwood) najavio je spektakularnu scensku produkciju, kao i da ce Ajron Mejden svirati hitove koje njihovi obozavaoci nisu mogli da cuju uzivo duze vremena, ali i izabrane pesme sa novog albuma „A Matter of Life and Death“.
Znaci mozda ono nije prava set lista (party) !!
Source:
http://www.seecult.org/portal/...db6ffc39971b8e8a0c6d4934e58d9c
[ toroman @ 30.01.2007. 15:23 ] @
Jebiga, da su malo jevtiniji, poslušo bi ih i ja, ovako, jedino "preko bare" ako dopre zvuk ;)
Sve je to biznis i kolko vas bude došlo tolko će dobro i da sviraju :)
Dobar provod svima koji idu. TT :(
[ Fedya @ 30.01.2007. 15:33 ] @
A doci ce nas tacno onoliko koliko karata bude pusteno u prodaju
[ Fedya @ 12.03.2007. 14:44 ] @
Evo da ozivimo temu. U dubaiu su u petak svirali:
01. Different World
02. These Colours Don't Run
03. Brighter Than A Thousand Suns
04. Wrathchild
05. The Trooper
06. The Reincarnation of Benjamin Breeg
07. For The Greater Good of God
08. The Number of The Beast
09. Fear of The Dark
10. Run To The Hills
11. Iron Maiden
--------------------
12. 2 Minutes To Midnight
13. The Evil That Men Do
14. Hallowed Be Thy Name
Ocekujem slicnu listu i kod nas. Znaci za svakog po malo :)
Nadam se da ce od novih svirati The Legacy, stvar je neverovatna!
[ ing. @ 13.03.2007. 11:11 ] @
Dosta slaba i jako kratka play lista.
[ Fedya @ 13.03.2007. 11:30 ] @
Citat: ing.: Dosta slaba i jako kratka play lista.
Ne slazem se ni sa jednim od gore navedenog
Slaba nije, posto se na listi nalaze sve njihove najslusanije stvari. Uz to tu su i extra stvari sa novog albuma (dobro, mozda ne najbolje stvari ali dovoljno dobre - po mom misljenju tRoBB je najslabija stvar na albumu). Svi znamo da mejdeni nisu kao drugi bendovi da sviraju 15 godina iste stvari posto ne mogu da naprave nista novo (npr. Metallica i dan danas svira skoro cele MoP i Metallica albume i dodaju jednu ili dve nove stvari). Mejdeni su na svakoj turneji svirali 90% stvari sa trenutnog albuma. I fanovi Mejdena to vole! Ja bih bio zadovoljan i set listom sa pocetka teme.
Sto se duzine tice, opet se ne slazem. Ove stvari u originalnom izvodjenju traju preko 90 min. To ce live biti skoro dva sta svirke. Dodaj guranje na ulazu, cekanje pocetaka, predgrupu, opet cekanje... Trajace i predugo
[ ing. @ 13.03.2007. 16:58 ] @
A koliko je Metallica svirala.Ravno 2h 20 min.
S obzirom da su Maiden-i daleko veci i kvalitetniji bend,sa daleko vecim brojem albuma i hitova,tesko mi je da prihvatim da nece svirati neke od njih.Gde je nesto sa BNW,DoD-a,ostale necu ni da pominjem.
[ sekulicB @ 13.03.2007. 17:20 ] @
ma ljudi shta se primate... josh se ne zna shta ce svirati kod nas je nisu bili 20tak godina.... a te liste, su rekla kazala.. tako da nishta ne mora znachiti.. naravno, svirace nekoliko(5-6) stvari sa AMLOADa ali takodje ce i svirati legendarne stvari koje sviraju skoro svuda... tako da nema shanse da kod nas ne sviraju.. :D naravno, svako ima svojih zelja, 100 ljudi 100 cudi! :) eto ja bih voleo da sviraju Holy Smoke:D, shalim se....
ja odbrojavam sekunde do sutra.. i josh uvek ne verujem da se ovo meni dogadja... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaa...... ovo mi je jedna od zivotnih zelja, koja ce se nadam ispuniti... jer kartu imam... :D jes' da moram doci iz RS chak u BG, ali vredi se zrtvovati...:D
[ Fedya @ 13.03.2007. 18:42 ] @
Citat: ing.: Gde je nesto sa BNW,DoD-a,ostale necu ni da pominjem.
Smeo bih da se kladim da nece svirati nista sa ova dva albuma (iz opravdanih razloga). A koji su to ostali albumi? Svi znaju da su najbolji albumi (ne racunajuci aMoLaD koji je sigurno tu sa njima) su 7th son, PoM i tNotB. I sa svakog od ovih albuma su uzeli po par stvari, uz dodatak korena i novog albume dobio si savrsenu listu :)
Naravno da nece moci da sviraju sve hitove. Imaju materijala da sviraju tri dana i svako voli razlicite stvari. Pogledaj njihov profil i videces da su bas ove koje sviraju najslusanije na svetu. I ja se slazem da je vec npr tNotB pesma pomalo i dosadna, i imam gomilu stvari koje bih voleo da cujem ali ih nece svirati (The Clansman, Flight of Icarus, Rime Of The Ancient Mariner i jos milion drugih) ali jbg, svirace ono sto ce najvecem broju fanova odgovarati, a to je sigurno lista gore.
Ako se nesto bude menjalo, verovatno je to jos koja stvar sa novog albuma i mozda Sanctuary umesto 2 minutes....
Ali da ne pricam puno praznih prica, jos 24h do koncerta i vidimo se tamo :)
Citat: sekulicB: ma ljudi shta se primate... josh se ne zna shta ce svirati kod nas je nisu bili 20tak godina.... a te liste, su rekla kazala..
Kao sto rekoh, to su stvari koje su svirali u Dubai-u u petak uvece. Moguce da ce lista biti prosirena sa jos par stvari, jer ipak je ovo koncert a ono je bio festival. Trebalo bi da sviraju isto sto su sinoc sviarli u Atini, pa ako neko zna kakva je set lista bila tamo, super bi bilo da postuje.
SUTRA MEJDENI!!!!!!!
[ stonex @ 13.03.2007. 21:07 ] @
A ja bih voleo da pocnu koncert sa Transilvania !
[ Ivic@ @ 13.03.2007. 22:40 ] @
U potpunosti se slazem
[ dejankr @ 14.03.2007. 08:05 ] @
Evo teksta iz današnjeg Blica. Da malo ubijemo dosadu do večeras!
Pevač "Maidena" fanove dovozi avionom
"Iron Maiden", legendarni britanski hevimetal sastav nastupiće večeras u Hali 1 beogradskog Sajma. Juče je bilo još malo karata na blagajnama, ali s obzirom na veliko interesovanje, niko ne sumnja da će večeras biti sjajna atmosfera.
U prilog tome ide i podatak da je Stivu Herisu, basisti i osnivaču grupe, danas rođendan te da će ga proslaviti sa fanovima u Beogradu.
Očekuje se da će sa bendom doći i oko 250 najvernijih fanova iz Velike Britanije, a najsrećniji će imati priliku da dođu avionom kojim će upravljati lično njihov idol, pevač Brus Dikinson. Naime, Dikinson je prvi oficir na letovima britanske avio-kompanije "Estreus", a zahvaljujući čarter letovima "Brus Air", poznati pevač "boingom 757" dovozi fanove na pojedine koncerte. Tako će na ovoj mini turneji jedino na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" pevač doleteti sa publikom. Dikinsonova svestranost se ne završava samo na pilotiranju, on je odličan mačevalac, poznavalac tehnologije vozova, studirao je istoriju i napisao dva romana. Njega zovu "sirena za vazdušni napad" zbog njegovih glasovnih sposobnosti.
Organizatori ističu da je scenografija koja će se videti na koncertu dovezena u tri šlepera, a velika bina uz ozvučenje za koje kažu da je jednako onima koja se koriste na velikim festivalima. Vrata Hale 1 se otvaraju se u 17 časova, a događaj počinje u 20 sati nastupom predgrupe čiji je frontmen Loren Heris, ćerka Stiva Herisa. Nakon toga izlaze "Iron Maiden", ali još uvek se ne zna šta će biti na repertoaru. Na poslednjoj turneji su svirali materijal sa poslednjeg albuma "A Matter of Life and Death", ali s obzirom na to da su prošle dve decenije od njihovog poslednjeg koncerta u Beogradu, verovatno će podsetiti publiku i na stare hitove.
N. Džodan
Za Jugoslaviju me vežu lepe uspomene
- Prošlo je puno vremena od kada smo gostovali u Jugoslaviji, ali želim da vam otkrijem da je jedna od meni najdražih stvari koje posedujem kod kuće upravo zlatni disk koji sam dobio od "Jugotona". (Brus ga je dobio nakon koncerta 1984.)
Ja ga jednostavno obožavam jer me podseća na vreme kada su nas vaši ljudi dočekali s neviđenom srdačnošću - izjavio je Dikinson, a Stiv Heris je povodom beogradskog koncerta izjavio: Ovo će biti prvi put da dolazimo u Beograd nakon više od 20 godina. Siguran sam da će mnogi od naših srpskih fanova biti oduševljeni što ćemo se konačno ponovo videti - poručio je Heris publici u Srbiji.
Tražili pečeno pile
Čuveni hevimetal bend iznenadio je i same organizatore zbog svoje skromnosti.
- Pivo, voda, kafa, čaj, engleski doručak i dva pečena pileta - to je otprilike sve što je grupa "Iron Maiden" tražila kada je ketering u pitanju. Najveći problem je da nađemo "ginis" pivo - rekla nam je Maja Pasuljević ispred producentske kuće "Talent boks".
Piše: Aleksandar Žikić
Ubice dosade
"Stiv Haris je veoma, veoma jaka ličnost. Bez njegove upornosti i ambicije ne bi bilo 'Iron Maiden', u to nema nikakve sumnje. On je srce i snaga grupe", napisao je gitarista Dženik Gers na zvaničnom sajtu u belešci o basisti i vođi jednog od najvećih i najuticajnijih hard rok bendova na planeti, koji večeras ponovo gostuje u Beogradu. Bila je svakako potrebna upornost i ambicija, ali i delić ludosti da bi se usred pank revolucije, kad je sve što je staro, ili bar upotrebljeno bilo bacano na istu lomaču, insistiralo na osnivanju hevi metal sastava. Pored niza teškoća, uključujući i personalne (promenili su tri pevača pre nego što se za mikrofonom konačno ustalio Pol DiAno) uspeli su da na etiketi EMI objave prvi oficijelni album, nazvan samo imenom grupe (preuzetim od srednjevekovne sprave za mučenje). Prodaja je iznenadila sve, uključujući i njih same, a još veče iznenađenje izazvale su sjajne kritike, što im je automatski omogućilo nastupe sa zvezdama poput "Kiss" ili "Judas Priest". Posle drugog albuma "Killers", DiAno je zamoljen da ode, a na njegovo mesto došao je Brus Dikinson iz konkurentskog sastava "Samson". Tako je formirana najpoznatija postava koja se, uz povremene lomove, zadržala do danas. Pored Harisa, Dikinsona i bubnjara Nika Mekbrejna, u bendu su čak trojica gitarista - Ejdrien Smit, Dejv Marej i pomenuti Gers. "Number Of The Beast", prvi album na kome se Dikinson pojavio u ulozi pevača, objavljen 1982, danas se s razlogom smatra klasičnim HM ostvarenjem. Sadržao je čak tri hita i buduća koncertna standarda: naslovnu numeru, "Run To The Hills" (nezvaničnu himnu snoubord vozača) i "Hallowed Be Thy Name". Osamdesete su bile vreme uspeha. Albumi ("Piece of Mind", "Powerslave", "Live After Death"...) su se nizali, zauzimajući sjajne pozicije na top listama, a mreža turneja pokrila je, malo-po malo, čitav svet. Početak devedesetih doneo je, međutim, prve ozbiljnije probleme, uglavnom personalne prirode, mada je sa albuma "No Prayer For The Dying" skinut njihov jedini No 1 singl "Bring Your Daughter To The Slaughter". Dikinson je 1994, dve godine pošto je zvanično objavio početak paralelne solo karijere, napustio bend, ali se krajem devedestih vratio. Nastavak priče, koji se proteže do današnjih dana, ponovo je u znaku kontinuiranog, zasluženog uspeha. Albumom "Brave New World" (2000) startovala je serija za novi milenijum, krajem avgusta 2005. nastupili su na vikend festivalima u Redingu i Lidsu pred 120.000 ljudi, a istog meseca objavljen je i njihov retrospektivni DVD "Death On The Road". Novi album "A Matter Of Life And Death", koji će promovisati večeras na koncertu u Hali 1 Beogradskog sajma, objavljen je 28. avgusta prošle godine. Na britanskoj top-listi popeo se do četvrtog mesta.
Umesto zaključka
"Samo bih želeo da upozorim Dejva Mareja, gitaristu 'Iron Maiden', da ću mu sledeći put kad kroči u Mančester lično prosuti mozak, jer je uništio moju vezu sa devojkom koju sam smatrao idealnom. Dodao bih i da, ma koliko mi trljala nos njegovim imenom, još uvek mislim da je Debi Braun iz Vajtenšejva najbolja od svih. Ljubomorni Dejv". (oglas u magazinu "Sounds" objavljen oktobra 1979)
[ Vole Domu @ 14.03.2007. 22:10 ] @
koji bedak, umrla tema, zadnja poruka pre 15h zato sto su svi otisli... sem mene :(
ako budu svirali transilvaniu ko sto neko rece pucam si u glavu sutra....
poz
[ EagleOne @ 14.03.2007. 23:06 ] @
Pre koncerta na ulazu u guzvi prisla mi je nepoznata devojka/zena pitala me da li imam kartu, rekao sam ne i ja trazim tapkarose, a ona mi je dala kartu za koncert. Toliko sam se zbunio, nisam bio siguran da li je u pitanju sala, ma ne znam ni da li sam se zahvalio (kako me sramota zbog toga), skamenjen sam gledao u nju pa u kartu i tako u krug 2-3 minuta.
Znam da je sansa mala da ovo ikada procita, ali ko zna,
HVALA ti stvarno si car, dvoje je uslo na tu kartu :) !!!
KOncert, mislim da je hala 1 odnela jos jednu zrtvu i to kao nikada do sad ! Zasto bendovi vole da upropaste koncert svirajuci u onom antiprostoru.
Sem muljavog zvuka, hm, OK, nije bila moja playlista, ali nisam ni ja najveci fan pa neka drugi pricaju :).
[ Milos Stojanovic @ 14.03.2007. 23:11 ] @
Different World
These Colours Dont Run
Brighter Than A Thousand Suns
Wrathchild
The Trooper
The Reincarnation Of Benjamin Breeg
For The Greater Good Of God
The Number of the Beast
Fear of the Dark
Run to the Hills
Iron Maiden
--- (bis) ---
2 Minutes to Midnight
The Evil That Men Do
Hallowed Be Thy Name
"Scream for me Belgrade.... scream for me Belgrade!!!... the Irooon Maiiideeen!!!"
Neverovatno dobar koncert, svaka čast, odradili su ga odlično. Šteta stvarno što nije bio neki bolji prostor, ono mesto je zaista jadno po pitanju akustike
izmenjena lista u arhivske svrhe ;)
[Ovu poruku je menjao Milos Stojanovic dana 17.03.2007. u 00:05 GMT+1]
[ daki_bmw @ 15.03.2007. 00:43 ] @
Milose, mislim da zelis da ispravis listu. ;) Elem, za one koji nisu bili, zamislite 10.000 tranzistora odvrnutih do kraja - eto tako se culo! :( Maideni, naravno, odlicni...al' sta to vredi kad je ona hala...UH!!!!!
[ Jbyn4e @ 15.03.2007. 07:26 ] @
Za one koji nisu bili... par slika i par 3gp filmica (skakalo se, pa sta se vidi - vidi i cuje - cuje...) (trenutno traje upload u uvom trenutku...)
http:// www . sf . co . yu / maiden-bg /
Namerno ostavljam ovako adresu da ne pokupe pretrazivaci.. ipak ne bih da mi se zagusi server na kojem se hostujem :) - dakle, brisite razmake i prekucajte ovo u browser..
P.S. Steta sto nisu doneli neki video bim kad vec nasi ne mogu da obezbede! (za nas nize ljude :( )
[ Nabukodonosor @ 15.03.2007. 08:38 ] @
Meni jos zuji u usima. Perverzija u svakom slucaju. Jel zna neko tacno koliko je bilo ljudi? Cuo sam na Tv-u da je bilo 10 hiljada, ali ako hala prima 18 hiljada bas me zanima gde bi stali jos tih 8 hiljada. Mislim licno da je bilo oko 15 hiljada ljudi. Zvuk los, ali samo zahvaljujuci onoj rupi od hale. Mejdeni odlicni, naravno.
[ dejankr @ 15.03.2007. 08:43 ] @
Citat: EagleOne: Pre koncerta na ulazu u guzvi prisla mi je nepoznata devojka/zena pitala me da li imam kartu, rekao sam ne i ja trazim tapkarose, a ona mi je dala kartu za koncert. Toliko sam se zbunio, nisam bio siguran da li je u pitanju sala, ma ne znam ni da li sam se zahvalio (kako me sramota zbog toga), skamenjen sam gledao u nju pa u kartu i tako u krug 2-3 minuta.
Eh, šta ti je sudbina. A ortak koji je bio s nama je pred sam ulazak shvatio da je izgubio kartu! I šta ćeš, pozajmili mu mi pare i on ode do recepcije da kupi drugu. Dali su mu za 2500 (kao oprostili 100 dinara). A najveći crnjak je što taman što je on kupio tu kartu, prilaze nam tip i riba i pitaju da li nam treba karta - za 1800 din. :)
Dejan
[ Fedya @ 15.03.2007. 08:56 ] @
Citat: Milos Stojanovic: Different World
These Colours Dont Run
Brighter Than A Thousand Suns
Wrathchild
The Trooper
The Longest Day
For The Greater Good Of God
The Number of the Beast
Fear of the Dark
Run to the Hills
Iron Maiden
--- (bis) ---
2 Minutes to Midnight
The Evil That Men Do
Hallowed Be Thy Name
"Scream for me Belgrade.... scream for me Belgrade!!!... the Irooon Maiiideeen!!!"
Lista ti nije dobra. Nisu svirali The Longest Day vec The Reincarnation Of Benjamin Breeg. Znaci lista se poklopila sa onom koju sam napisao pre koncerta :)
Nista nemam da dodam, sto nije vec receno, ko nije bio ima razlog da se kaje :)
UP THE IRONS!
[ dejankr @ 15.03.2007. 09:57 ] @
Citat: Fedya: Znaci lista se poklopila sa onom koju sam napisao pre koncerta :)
Kladim se da je Bruce i u Dubai pričao kako mora da svira Wratchild jer su mu kontrolori leta to tražili da bi ga pustili da sleti :)
Koncert je bukvalno bio ono što sam očekivao, znači bez ikakvih iznenađenja. Lista pesama potpuno ista kao i ova iz Dubai; znao sam svaki put kada će Bruce da vikne "Scream for me Belgrade!", kada će Edi da izađe i manje-više kako će izgledati scenografija. Ipak, atmosfera je bila odlična, možda previše pesama sa novog albuma za moj ukus, ali ne bunim se. Zvuk standardno loš za sajam, ali to po meni i nije najbitnije na koncertu.
[ Shoshone @ 15.03.2007. 10:18 ] @
Kada sam napocetku ovog topica napisao da je hala shit i da ce biti los zvuk, neki mi rekose da ne idem na koncert nego da prepustim mesto nekom ko zaista voli.
Obzirom da su u poslednjih 20 godina nekoliko puta jasno rekli da im Beograd zauzima posebno mesto u srcu, ocekivao sam da ce se Brus malo vise obracati publici i "drzati predavanja" kako ima obicaj lol i da ce bar malo odstupiti od predvidjene set liste.
Publika sarenolika...Mnogo lepo je bilo videti bracne parove koji su doveli svoje klince na koncert, ljude sa svojih 40 i kusur godina koji su izvukli iz dubina ormana svoje texas prsluke sa prastarim prisivacima. U jednom momentu sam video poprilicno stariju gospodju ( sigurno sa svojih 50 a mozda i vise ) godina sa texas prslukom koj se ne vidi od Maiden prisivaca :)
Sto se tice scenskog nastupa - neumorni su ostali. Brus je kao ludak trcao skakao, penjao se po konstrukciji, Stiv takodje uz neizbezno pucanje basom...
Bina vrlo lepa..U pozadini se nalazila scenografija sa zadnjeg albuma, a prvi vrhu su se smenjivali panoi sa slikama razlicitih singlova..Takodje je gore bio neki mostic na koji se Brus penjao i odatle pevao, mahao Britanskim zastavama, vrteo reflektor....
Pozadina se spusta, pojavljuje se kupola tenka koja se lagano okrece....Kada se cev ispravila, iz kupole izlazi Edi koji gleda durbinom :) Kasnije se Edi pojavljuje i na samoj bini...
Licno mi se vise dopalo kako su zvucale stare stvari.. Mozda zato sto je za mene, njihov poslednji "masterpiece" Seventh Son album.
Samo me zanima da li istu pricu za Wratchild Brus prica svuda lol
U svakom slucaju, vrlo je verovatno da cemo ih gledati i na sledecoj turneji, cak stavise siguran sam, i nadam se da ce svirati na nekom drugom mestu.
[ Shoshone @ 15.03.2007. 10:19 ] @
Citat: dejankr: Kladim se da je Bruce i u Dubai pričao kako mora da svira Wratchild jer su mu kontrolori leta to tražili da bi ga pustili da sleti :)
LOL...Pitamo se isto LOL
Znaci, reklama za Bruce Air LOL
[ Fedya @ 15.03.2007. 10:25 ] @
Citat: Shoshone: ... Mozda zato sto je za mene, njihov poslednji "masterpiece" Seventh Son album. ...
Pretposlednji, poslednji je MoLaD :)
btw, Bruce Air nije isao za Dubai
[ ing. @ 15.03.2007. 10:52 ] @
Ima bendova kojima gitara sluzi kao privezak,onih kojima sluzi za destrukciju zvuka i onih kojima sluzi kao orudje za rad.
Predgrupa spada u ove prve.Joj,sta docekasmo da slusamo.Cecu bih bolje podneo.Ali mala je tako dobra riba.Bar mi se tako ucinilo.
Iron Maiden.Jbg.Ocekivao sam mozda vise,ali sam zadovoljan onim sto sam dobio.Niko ne moze da me ubedi da je ova playlista bila odlicna.Jeste dobra ali ne i odlicna.Ali,mora se gledati realno.Oni promovisu aktuelni album i sviraju pesme sa njega.Ostalo su hitovi iz jurassic perioda.
Sve u svemu zadovoljan sam.Video sam ih.Kad ne budu na turneji povodom nekog albuma,mogu ocekivati da nam odsviraju jos neke pesme.Do tada se zagrevam za RHCP i Blind Guardian.
[ nkrgovic @ 15.03.2007. 11:17 ] @
Moj neki utisak je da je malo bila "tezgica". Jesu se trudili, jeste otsvirano vrhunski, ali kao da nema one energije koje je bilo na koncertnim snimcima pore 10-15 godina... Delum su ih i godine pristigle, svestan sam ja toga, ali je na momente delovalo bas izrezirano. Vredelo je videti u svakom slucaju. Takodje, deluje da je dobar deo problema bila i ocajna akustika. Ne znam kako mozete reci da je to nebitno, ja na koncert idem prvo da bi SLUSAO :) , a ovde se pola toga nije lepo culo... mnogo muljavo...
Atmosfera je bila relativno OK, mada su losa akustika i smorena organizacija (ja sam ulazio 45 mninuta, od 7:30 do 8:15 - vec je pocela predgrupa da svira...) dosta ubili ugodjaj. I ova danasnja deca... ne znam... Da je bilo pre 10 godina mislim da bi mi napravili mnogo vecu sutku ispred bine nego ono sto je bilo tamo sinoc.... ali danasnji "metalci" u novim majcama, popeglanim pantalonicama i sa devojcicama u cipkicama su za drugu temu...
[ DS_Store @ 15.03.2007. 11:50 ] @
[ Nabukodonosor @ 15.03.2007. 13:46 ] @
Citat: znao sam svaki put kada će Bruce da vikne "Scream for me Belgrade!", kada će Edi da izađe i manje-više kako će izgledati scenografija.
ma joook...oni sve prepustaju slucaju, pa kako ispadne. Brate, to je organizacija, institucija, koja nista ne prepusta slucaju vec organizaciji.
[ sekulicB @ 15.03.2007. 20:28 ] @
ljudi delim vasha mishljenja shto se tiche kritika.. ali sa nekim od ovih stavova se ne bih slozio:
tachnije:
Citat: nkrgovic: I ova danasnja deca... ne znam... Da je bilo pre 10 godina mislim da bi mi napravili mnogo vecu sutku ispred bine nego ono sto je bilo tamo sinoc.... ali danasnji "metalci" u novim majcama, popeglanim pantalonicama i sa devojcicama u cipkicama su za drugu temu...
ja sam bio 10tak metara ispred bine, tamo je bio chovek na choveku, i guranje mase je bilo nenormalno, a i jedno od 2 zlatna pravila na koncertu maidena je da nema shutki.
a to shto se tiche danashnjih "metalaca" i njihovih pantalonicama na pegle, hocesh reci da onaj ko je "malo bolje" obuchen ne moze biti metalac ili ...?? i da "metalci" ne smeju imati devojke? pa nisu monasi jbt...
slazem se da danas ima mnogo "metalaca" koji slushaju "shund" metal tipa KORN, SLIPKNOT, kojekojekave brutal Black/Death metal bendove(da se ne nadje niko uvredjen) ali to su ljudi koji jednostavno nemaju sluha i nemaju osecaj za umetnost... a njima je IRON MAIDEN fancy metal i neki matorci chija muzika smara... da ne spominjem stavove o Pink Floydu, Deep Purpleu i slichnih legendarnim bendovima.. takodje gotive Black Sabbath, a najjacha im je stvar Paranoid, koja je ujedno i jedina koju znaju.
[ kelja @ 15.03.2007. 20:49 ] @
Citat: sekulicB:
slazem se da danas ima mnogo "metalaca" koji slushaju "shund" metal tipa KORN, SLIPKNOT, kojekojekave brutal Black/Death metal bendove(da se ne nadje niko uvredjen) ali to su ljudi koji jednostavno nemaju sluha i nemaju osecaj za umetnost... a njima je IRON MAIDEN fancy metal i neki matorci chija muzika smara... da ne spominjem stavove o Pink Floydu, Deep Purpleu i slichnih legendarnim bendovima.. takodje gotive Black Sabbath, a najjacha im je stvar Paranoid, koja je ujedno i jedina koju znaju.
Aha, a ljubitelji Iron Maiden-a su apsolutni sluhisti i vrhunski poznavaoci umetnosti, pretpostavljam?
Meni je bas ovaj bend primer SAVRSENOG KICA&SHUNDA u modernoj muzici, a pomenuti Deep Purple su takodje sjajan egzemplar dosadne, neinventivne, pateticne, "soliraj 10 minuta na 2 akorda" muzike...jbg...
Pri tome, samo da ne bune zabune, nemam 16 godina i nisam fan nu metal bendova :), ali uvek bih radije poslusao 2 pomenuta 'shund' metal benda nego one koje si ti nabrojao.Harmonska struktura pesama i produkcija jednog Korna vazda mi je zanimljivije zvucala od hard-rok izdrndavanja.
[ Silenoz @ 15.03.2007. 21:11 ] @
Citat: ja sam bio 10tak metara ispred bine, tamo je bio chovek na choveku, i guranje mase je bilo nenormalno
pa 'bem mu lebac sto se nisi udaljio i pratio koncert nekako udobnije
Citat: a i jedno od 2 zlatna pravila na koncertu maidena je da nema shutki.
Ko je uveo ova pravila? Koje je drugo?
Citat: a to shto se tiche danashnjih "metalaca" i njihovih pantalonicama na pegle, hocesh reci da onaj ko je "malo bolje" obuchen ne moze biti metalac ili ...?? i da "metalci" ne smeju imati devojke? pa nisu monasi jbt...
no comment
Citat: slazem se da danas ima mnogo "metalaca" koji slushaju "shund" metal tipa KORN, SLIPKNOT, kojekojekave brutal Black/Death metal bendove(da se ne nadje niko uvredjen) ali to su ljudi koji jednostavno nemaju sluha i nemaju osecaj za umetnost... a njima je IRON MAIDEN fancy metal i neki matorci chija muzika smara... da ne spominjem stavove o Pink Floydu, Deep Purpleu i slichnih legendarnim bendovima.. takodje gotive Black Sabbath, a najjacha im je stvar Paranoid, koja je ujedno i jedina koju znaju.
i toliko si se potresao da prosto ne mozes spavati nocas?
[ dinke @ 15.03.2007. 21:17 ] @
Odoste vi ljudi u totalni offtopic :)
Elem, i ja sam bio tamo, jedino sto mogu reci da mi ona hala i katastrofalna organizacija nije ubila zelju za provodom, a set lista je bila totalno ocekivana(vec smo znali set liste iz Dubaia i Atine). Vec sam napisao sve na mom blogu ovde, pa koga ne mrzi moze da cekira(btw, uploadovao sam i par videa na youtube, a videh i da nisam jedini tamo).
[ ing. @ 15.03.2007. 21:39 ] @
Citat:
E to su ovi drugi koje sam nabrojao.Njima gitara sluzi za destrukciju zvuka.
[ Mefisto_soad @ 15.03.2007. 23:58 ] @
Extra je bilo .
Poz.
[ Fedya @ 16.03.2007. 08:26 ] @
Word, brother!
Ima li neko slika u pristojnom kvalitetu. Video sam gomilu ljudi sa digtalnim fotoaparatima, pa ako neko ima bio bih (i ne samo ja) mu veeoma zahvalan da uploaduje negde ili da mi posalje na mejl.
Hvala.
[ ing. @ 16.03.2007. 10:18 ] @
www.yumetal.net
Tamo ima nekoliko slika.
[ sekulicB @ 16.03.2007. 10:36 ] @
Citat: Silenoz: Ko je uveo ova pravila? Koje je drugo?
drugo pravilo je "Nikad ne dolazi u majici maidena, jer cesh tamo da kupish original!" :D:D:D
Citat: Silenoz:
i toliko si se potresao da prosto ne mozes spavati nocas?
hehehe,... da bash... evo odspavash chitavih 14 sati :D!
Citat: Silenoz:pa 'bem mu lebac sto se nisi udaljio i pratio koncert nekako udobnije
pa to se i ja pitam, valjda shto sam bio sa drushtvom, a kako sam chuo, malo vishe nazad se dosta bolje chulo nego na udaljenosti od 15tak metara od bine...
Citat: kelja: Aha, a ljubitelji Iron Maiden-a su apsolutni sluhisti i vrhunski poznavaoci umetnosti, pretpostavljam?
Meni je bas ovaj bend primer SAVRSENOG KICA&SHUNDA u modernoj muzici, a pomenuti Deep Purple su takodje sjajan egzemplar dosadne, neinventivne, pateticne, "soliraj 10 minuta na 2 akorda" muzike...jbg...
Pri tome, samo da ne bune zabune, nemam 16 godina i nisam fan nu metal bendova :), ali uvek bih radije poslusao 2 pomenuta 'shund' metal benda nego one koje si ti nabrojao.Harmonska struktura pesama i produkcija jednog Korna vazda mi je zanimljivije zvucala od hard-rok izdrndavanja.
znash kako, ja nisam rekao da su oni savrsheni sluhisti i umetnici, ali ti ako vishe cenish korn i bendove tog tipa nego deep purple i slichne, onda je brate to tvoj problem, jer shta da ti kazem.... ovi bendovi koje sam ja nabrojao su pojam pojma u Rock/Metal/kako vec hocesh muzici! a shto se tiche harmonske strukture i produkcije, samo sam se nasmejao, jer.. Purple i vecina koje sam nabrojao su svirala pre nego je iko iz tih "NUS" metal bendova bio rodjen, tako da..... i da, zaboravih da spomenem da je "NUS" metal jako progresivan i melodichan pravac....
[ kelja @ 16.03.2007. 11:53 ] @
Citat: sekulicB: znash kako, ja nisam rekao da su oni savrsheni sluhisti i umetnici, ali ti ako vishe cenish korn i bendove tog tipa nego deep purple i slichne, onda je brate to tvoj problem, jer shta da ti kazem.... ovi bendovi koje sam ja nabrojao su pojam pojma u Rock/Metal/kako vec hocesh muzici! a shto se tiche harmonske strukture i produkcije, samo sam se nasmejao, jer.. Purple i vecina koje sam nabrojao su svirala pre nego je iko iz tih "NUS" metal bendova bio rodjen, tako da..... i da, zaboravih da spomenem da je "NUS" metal jako progresivan i melodichan pravac....
Vidi, ovu raspravu o muzickom (ne)ukusu si pokrenuo ti.Ja bih ,naravno, u suprotnom, zadrzao misljenje za sebe(tim pre sto su Maiden fanovi ovde pisali o koncertu omiljenog benda), ali tvoje superiorno spocitavanje kica&shunda nu metal bendovima,
a proglasavanje bendova koji su VRLO BLISKO(po mom misljenju) pomenutim kategorijama -vrhunskim umetnickim vrednostima malko me je izazvalo. :)
Apsolutno cenim vise Korn i slicne nego Deep Purple,i ne smatram to problemom nego dobrim ukusom, tako da mi tvoje (sa)zaljenje ne treba.Ako je za tebe hard rok(siguran sam da volis i simfo rok) sofisticiran muzicki pravac koji nije kic&sund,u odnosu na Korn koji to jeste, shta da ti kazem...
A sto se tice harmonske strukture i produkcije, tvoj argument o muzickom stazu, koji bi (valjda) trebalo da garantuje kvalitet produkcije i harmonija(!?!), osim sto se protivi logici, dakako je i smesan...
A naravno da je za nu metal izmedju ostalog karakteristican spoj zestokog krljanja i na trenutke gotovo pop-melodicnosti(poslusati 'Self bias resistor'-Fear factory,jedan od bendova koji je definitivno ucestvovao u ustolicavanju 'novog' metala). Ne vidim zasto si ironican kada govoris o 'melodichnosti' pomenutog pravca...
[ sekulicB @ 17.03.2007. 09:09 ] @
ovako, ne zalim se nikom, jer nemam razloga, i ne slusham simfo rock za tvoju informaciju (uglavnom slusham heavy/power/prog metal i blues) ali je malo glupo reci da cenish vishe KORN nego zive legende... znash li ko su Ritchie Blackmore, Ian Gillan, Steve Morse? shta da ti kazem? da nije bilo njih, ne bi bilo ni Korna, i vecine danashnjih metal bendova.
pa.. te vremenske staze koje pominjesh, ja sam spomenuo u kontekstu da je na prvim albumima produkcija bila poprichno losha, kao i u vecine tadashnjih bendova, shto si ti, ne znam, shvatio nekako drukchije, a pogledaj sada studijske radove, pogledaj live nastupe?
znash kako, mozda taj pravac i nije toliko losh koliko ja mislim, i josh neki, Fear Feactory jesu jedni od osnivacha ovog pravca tu i tamo medju njima Korn, ali pogledaj danas taj pravac i gde je otishao korn, pogledaj danashnje bendove tipa slipknot i sl koji su pocheli da uveliko meshaju sa RAPom i ne znam ni ja vishe chim.. daleko je to od umetnosti, deep purple se "blizi" klasichnoj muzici, a svi znamo da je klasichna muzika najsavrshenija muzika koja postoji, mozda nekog smara i sl. ali jbg tako je.
ja ne vidim poentu nashe rasprave, ali eto, mozda sam ja zapocheo raspravu, ali sam takodje kao i ti bio zaintrigiran prethodnim postovima koji se nisu bash odnosili na koncert Iron Maidena....
cheers and no hard feelings...
[ kelja @ 17.03.2007. 11:25 ] @
Ma naravno, nema ljutnje :)
Gilan,Blekmur...
Za tu dvojicu nikad cuo ;), a Steve bas lepo svira gitaru(bas sam juce slusao neke solo albume:)).
Kao i Malmstin, zar ne?
E vidis, ja bih rekao da jeMalmstinovo koketiranje sa klasikom UPRAVO ono sto cini njegovu muziku kicastom.
Kic nastaje neuspesnim oponasanjem umetnosti(sociolozi izvinite to je neka srednjoskolska definicija)...Zato je manja sansa da ces naci kic u radovima Korna(mozemo se sloziti da sada prave teski shit,a li ne i kic muziku) nego u radovima bendova koji imaju pompezne 'simfo' izlete...
Tako da... ovo je bila zapravo jedna terminoloska rasprava :)
Puno pozdrava!
[ sekulicB @ 17.03.2007. 17:49 ] @
aman da je bila :)! znash kako, Malmsteen vazi za jednog od najbrzih gitarista na svetu, tu su i Michael Angelo Batio i Chris Impelliteri. Istina Malmsteen se lozi dosta na klasiku, i dobar je gitarista, samo nekad malo preteruje sa svojim izdrkavanjem:D! Morse je jedan od najsvestranijih gitarista... Gillan je pojam vokala, a Ritchi je legendaran gitarista, pored Purpla veliki uticaj na kompletnu danashnju rok/metal muzichku scenu su imali josh i Black Sabbath, Led Zeppelin i Pink Floyd!
ne znam, mozda ti nisi chuo prave stvar od Purpla, pa ti se nisu svideli, ali za pochetak poslushaj Child in Time, Soldier Of Fortune, When a Blind Man Cries, Sometimes I Feel Like Screaming, Smoke On The Water:), Pictures of Home....
When a Blind Man Cries, Smoke On The Water, poslushaj i sa Stivom (Sometimes I Feel Like Screaming je njegova kompozicija ali takodje poslushaj) , znachi recimo neka Live izdanja, tipa Live in Olympia ili With the London Symphony Orchestra...
ja sam rekao SHUND :):)
Pozzzz
[ Ivic@ @ 17.03.2007. 21:07 ] @
:-)
[ kelja @ 17.03.2007. 21:25 ] @
Citat: sekulicB: aman da je bila :)! znash kako, Malmsteen vazi za jednog od najbrzih gitarista na svetu, tu su i Michael Angelo Batio i Chris Impelliteri. Istina Malmsteen se lozi dosta na klasiku, i dobar je gitarista, samo nekad malo preteruje sa svojim izdrkavanjem:D! Morse je jedan od najsvestranijih gitarista... Gillan je pojam vokala, a Ritchi je legendaran gitarista, pored Purpla veliki uticaj na kompletnu danashnju rok/metal muzichku scenu su imali josh i Black Sabbath, Led Zeppelin i Pink Floyd!
ne znam, mozda ti nisi chuo prave stvar od Purpla, pa ti se nisu svideli, ali za pochetak poslushaj Child in Time, Soldier Of Fortune, When a Blind Man Cries, Sometimes I Feel Like Screaming, Smoke On The Water:), Pictures of Home....
When a Blind Man Cries, Smoke On The Water, poslushaj i sa Stivom (Sometimes I Feel Like Screaming je njegova kompozicija ali takodje poslushaj) , znachi recimo neka Live izdanja, tipa Live in Olympia ili With the London Symphony Orchestra...
ja sam rekao SHUND :):)
Pozzzz
Aman zaman, kao sto rekoh, nemam 16 godina, cuo sam vecinu od ovih nabrojanih stvari(a cak sam cuo i za onu dvojicu:))))i ostajem pri svome("But i feeeeeeeeeel i am growing older...;-((("), pa zato i kazem da mi se ne svidja ;-)
LoL, a ovo sa orkestrom bih poslusao (mozda) pod ozbiljnom oruzanom pretnjom, e to je vrhunski SHUND -dosadna, neinventivna muzika upakovana u pompezne orkestarske aranzmane ............... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHH...UPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMOOOOOOOOOCCC!!!!!!
I kakav bre Gilan, Jeff Buckley je pojam vokala!
A sad sledi lock, slutim :)))
[ Nabukodonosor @ 17.03.2007. 21:58 ] @
Citat: Kic nastaje neuspesnim oponasanjem umetnosti
Ovo je cista glupost...barem je glupost primenjivati ovu definiciju na Maidene, jer oni nista ne oponasaju....oni jesu umetnici i to sto oni rade nije nista drugo do umetnost.
[ kelja @ 17.03.2007. 22:19 ] @
Uz izvesna rastezanja pojma umetnosti, moglo bi se i tako reci.
Pocetak je 21. veka, postmoderno doba(ako i to nije proslo?), malo toga danas nije umetnos'.
[ ing. @ 18.03.2007. 12:23 ] @
Nedavno sam citao neki komentar stvaralastva Iron Maiden-a.Namece se samo jedan zakljucak: nedostizni su i po kvalitetu textova i po kvalitetu muzike koju stvaraju.Jednom recju UMETNOST.
Voleo bih kada bi i Maiden-i napravili neki S&M sa filharmonijom.Ima dosta pesama koje bi na ovaj nacin delovale jos bolje.
[ Nabukodonosor @ 18.03.2007. 14:13 ] @
Pa imas Dance of the Death. ;)
[ ing. @ 18.03.2007. 18:42 ] @
Jel mislis na pesmu Face in the sand?
[ Sashco @ 26.03.2007. 19:56 ] @
Jel video neko video snimak koncerta iz Grcke?
'Ladno je ceo koncert snimljen kamerom! Steta samo sto je rezolucija 352x288...
[ ing. @ 27.03.2007. 10:46 ] @
Nista novo.Imam pomenuti snimak.
Koncert u BG je snimljen sa najmanje dve kamere.
[ dj.djole @ 27.03.2007. 11:02 ] @
Ako neko zna gde ima snimak iz Bg-a neka postavi link.
[ sekulicB @ 01.04.2007. 12:00 ] @
ima neki lik prodaje snimak iz Bg-a.. ne znam poshto, niti znam kojeg kvaliteta... mogu da vam saznam detaljnije informacije.. poshto se reklamirao na forumu nasheg faksa...
[ Sashco @ 27.04.2007. 22:37 ] @
Stigao je audio snimak i odlicnog je kvaliteta za onaj prostor u kome smo bili!!!
Potrazite ga na nekom od t****nt pretrazivaca. Na Mininovu je stigao veceras.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|