Ovde ću dodavati nove linkove kako kojio tim bude predstavljao bolide za ovu sezonu.
[edit] dodan link novog Reno R277 bolida
[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 24.01.2007. u 19:07 GMT+1]
[ []-_-[] @ 18.01.2007. 00:21 ] @
mislim da ima tema vec o tome
ali je bila za kraj sezone 2006
znaci , kakvo je vase vidzenje naredne sezone
bez sumahera?
mislim da je sada vise interesantno ( moje misljenje )
i da sada ima dosta podjednakih vozaca ( isto moje misljenje )
sta vi mislite o tome ?
pozz
[ RAMBRAKER @ 18.01.2007. 00:50 ] @
Pa koliko sam video , Alonso (ciga) prelazi u McLaren i mislim da ce biti jos bolji ....
.......iiii, da , jedva sam docekao da ode onaj Schumi dosadni ....
[ icobh @ 18.01.2007. 16:01 ] @
McLaren je lošiji od Renoa, ne znam kako bi Alonso mogao biti bolji?! Može jedino biti u maloj prednosti zbog guma, jer se Mercedes pokazao kao veoma nježan prema gumama! Mislim da se ove godine očekuje dvoboj između McLarena i Renoa za drugo mjesto, pošto je prvo mjesto rezervisano za Ferrari. Trenutnu situaciju prelaska sa Michelina na Bridgestone opisao je Kovalainen. Kaže da je Reno oko 6 sek. sporiji sa Bridgestone gumama od Michelina...
[ RAMBRAKER @ 18.01.2007. 16:15 ] @
Ja ne verujem da ce Ferrari biti na 1. mestu !
A sto se tice McLarena, videces da ce biti bolji ....
Reno je bio bolji , ali to nije samo zbog tima vec zbog vozaca , a sad kad je Ciga otisao oni nece biti tako dobri ....
[ icobh @ 18.01.2007. 23:09 ] @
Nebih baš rekao! Kad se samo sjetim kako je čak i Fiziko bježao Michaelu po krivinama, znak je samo da Reno ima trakciju kakvu McLaren može samo da sanja, ali im dođe više kao noćna mora...
[ Kosta ******um Rex Persia @ 24.01.2007. 18:08 ] @
Polako se stvari yahuktavaju, danas je Raikonen po prvi put isprobao novi Ferari.
[ ton_majstor @ 19.03.2007. 18:30 ] @
Vidim, ubismo se od komentarisanja VN Australije.
Citat:
Polako se stvari yahuktavaju, danas je Raikonen po prvi put isprobao novi Ferari.
A preksinoć i pobedio sa njim.
Crnac me oduševio... nadam se da neće da ispadne seronja kao Vilnev, posle deset godina trkanja.
Pozdrav!
[ RAMBRAKER @ 20.03.2007. 16:21 ] @
Ja polazem nadu u Kubicu, mislim da decko moze !
[ Radovan__III @ 21.03.2007. 20:50 ] @
Trka je bila dobra ali komentator nema pojma pa sam vecinu trke gledao bez zvuka. Lik mozda dobro komentarise fudbal ali o F1 nema pojma lik ne moze da prepozna vozaca, ne provaljuje do 3 kruga pred kraj da Masa ide na samo jedno dolivanje goriva itd ...... , srecom ga je malo izvlacio drugi komentator.
Sta mislite kolika je bila sansa da kultard ubije lika kada je presao preko njega formulom ?
[ IcyImpact @ 21.03.2007. 22:33 ] @
Citat:
Radovan__III: Sta mislite kolika je bila sansa da kultard ubije lika kada je presao preko njega formulom ?
Ogromna. Coulthardov bolid prošao je vrlo, vrlo blizu Wurzove glave (<=20cm I think) i pri brzini od 160 Km/h, koliko čujem da je u tom trenutku Coulthardov bolid letio, zaista sumnjam da bi Wurz to preživio. Prilično amaterski potez, pogotovo jer ga je napravio veteran u F1. Coulthard se ispričao Wurzu nakon utrke, no opet, meni to nikako ne može zasjeniti potencijalnu tragediju na utrci.
[ Mister_rap @ 22.03.2007. 00:20 ] @
Mozda je malo off, ali me zanima jel neko cuo sta vezano za "novi" sistem bodovanja.
I od koje sezone bi to trebalo da stupi na snagu?
[ IcyImpact @ 22.03.2007. 11:13 ] @
Citat:
Mister_rap: Mozda je malo off, ali me zanima jel neko cuo sta vezano za "novi" sistem bodovanja.
I od koje sezone bi to trebalo da stupi na snagu?
Prije tjedan dana Ecclestone je javno izrazio svoje nezadovoljstvo aktualnim sustav bodovanja. Aktulani sustav u nedovoljnoj mjeri stimulira i nagrađuje pobjednika stoga se vozači nerijetko ne upuštaju u borbe za prva mjesta izbjegavajući nepotreban rizika "zbog samo dva boda razlike". To utrke čini manje zanimljivim umanjujući broj borbi za pobjede, a što je ljepše za gledati u F1 osim toga? Smiješno je to što je aktualni sustav bodovanja prije četiri godine uveo upravo Ecclestone, koji sa uvijek prisutnom potporom Mosleya, čini najmoćniji duo u F1. Aktualni sustav je uveden poradi brutalne dominacije Schumachera '02-e i za primarnu svrhu je imao onemogućiti prerano osiguravanje naslova (Schumacher je '02-e vozački naslov osigurao već na sredini sezone - u Magny Course-u) i istodobno je omogućio veće šanse većem broju momčadi za osvajanje bodova... a svaki osvojen bod momčadima zlata vrijedi (posebno onima sa začelja) zbog većeg priliva novca u njihove đžepove. Dakle, Ecclestone-u su trebale četiri godine da shvati svu težinu gluposti koju je tada napravio, sada namjerava progurati novi sustav bodovanja za koji zasad nije sigurno hoće li bodovnu skalu dići iznad trenutačno maksimalnih deset bodova ili će se vratiti na stari sustav. Također, Ecclestone ozbiljno razmišlja o tome da vozač sa najviše osvojenih pobjeda u konačnici osvoji naslov bez obzira na bodovno stanje dok bi konstruktorski naslov ostalo klasičan - naslov osvaja ona momčad koja je na kraju osvojila više bodova. Te promjene Ecclestone misli progurati već iduće godine.
Inače, Ecclestone i Mosley su dva nesposobna fosila koji sustavno uništavaju F1 sa svojim retardiranim pravilima koji u pravilu redovito ne da ne rješavaju problem koji se istim pravilima nastoji rješiti nego ga još i povećavaju. Neprestano se ponavljaju u svojim postupcima, vrte u krug, i krstare F1 bez jasne vizije tog sporta. Trebali su davno otići sa sadašnjih pozicija koje zauzimaju, ili bar ključne odluke prepuštati sposobnim ljudima, ovako, iskorištavaju svoju moć i sustavno oštećuju F1.
[ ton_majstor @ 22.03.2007. 17:48 ] @
Vala baš... dvojac deda koji više nemaju testosterona, pa "pr*aju" (izvinite) po F1. Slavicu niko.
Zaista je nedovoljan stimulans 2 boda, za prvaka. Recimo, 12, prvom... pa onda 8 drugi, 6 treći... pa naniže po jedan bod.
1. 12
2. 8
3. 6
4. 5
5. 4
6. 3
7. 2
8. 1
Malo li je? Pošteno, šta kažete?
Pozdrav!
[ RAMBRAKER @ 22.03.2007. 23:18 ] @
Malo je, zato Eklstone menja pravila samo ne znam kada, rekao je da nece vise biti male razlike nego ce staviti npr 1. dobija 7 bodova, 2. dobija 3 boda......na primer......
To je kao da podstakne vozace da se bore vise.......ja vec vidim mnogo guma i pokidanih bolida po stazi (vizija) :-) ............
[ su27killeryu @ 23.03.2007. 16:44 ] @
Ehh bojim se da ce opet neko (Kimi) da dominira i da ce ovo biti mnogo boring sezona...
[ ton_majstor @ 23.03.2007. 19:59 ] @
Ne verujem, nije Kimi Miki, tj. Mihajlo.
Popustiće mu koncentracija kad-tad, a tu je Alonso da ga nervira...
GDE JE VELJKO PETROVIĆ?
Pozdrav!
[ icobh @ 23.03.2007. 20:26 ] @
Ferrari je najbrži, McLaren izgleda pouzdan, BMW standardano dobar, Reno podbacio, ostali tu i tamo ostali isti...
[ IcyImpact @ 23.03.2007. 21:01 ] @
Citat:
ton_majstor: Ne verujem, nije Kimi Miki, tj. Mihajlo.
Popustiće mu koncentracija kad-tad, a tu je Alonso da ga nervira...
Raikkonen je at least brz kao Schumacher, ukoliko u rukama ima pouzdan i brz bolid vozi prokleto dobro. Upravo to je imao u Australiji, nakon prvog odlaska u boks zijevao je od dosade u bolidu što je i razlog onog šireg prolaska drugog zavoja desetak krugova prije kraja. Da ne spominjem činjenicu kako se još uvijek nije potpuno prilagodio novom bolidu... niti da je cijelu utrku vozio bez radio veze sa boksom.
Raikkonen je jedan od onih vozača koji vrlo, vrlo rijetko imaju loš dan, ako je plasman loš gotovo uvijek razlog je - bolid.
[ RAMBRAKER @ 23.03.2007. 21:05 ] @
Ferrari nije najbrzi, McLaren ima najjaci bolid.....ne znam za koliko ali znam da ima najjaci.......
Tamo gde i treba da bude - NE u prenosu F1. Mada, bilo bi mu dobro dati emisiju pre trke pa da malo smara sa tehnickim detaljima i podacima sta je slavica obukla i koja je to moda :) (ovo se ne zezam, ozbiljno misim, onda bi i ton_majstor mogao da uziva!).
[ Mister_rap @ 23.03.2007. 21:54 ] @
Sto se tice bodovanja ja mislim da je trenutni sistem sasvim OK i ne bih ga mjenjao
Ko ima najjaci bolid ne znam ali u svakom slucaju navijam za Ferrari
[ RAMBRAKER @ 24.03.2007. 11:25 ] @
Ja licno najvise volim McLAren kao tim , ali ne njihovog sadanjeg vozaca, sad navijam za Kimja iako bas ne volim Ferrari ali sta ces.....
[ ton_majstor @ 24.03.2007. 21:14 ] @
Bez Veljka, i ono malo zanimljivog tu više nema da se ČUJE... za gledanje, ima.
Onog fancy-pederka treba zaista skloniti kao voditelja, a POGOTOVO ne dovoditi ex-trkače sa stavom "ubij ga, mamu mu...". Onaj od prošle nedelje je bio donekle ok dasa.
Samo me ne smarajte sa HRT-om i njihovih par "sustanara". Em ne trošim, em skremblovano.
Pozdrav!
[ icobh @ 25.03.2007. 13:14 ] @
Ja na pratim F1 na švabskom RTL-u. Kako švabski solidno razumijem, ne predstavlja mi nikakav problem a komentatori su skroz OK.
[ su27killeryu @ 25.03.2007. 16:08 ] @
Otkud ti to da Mc ima najjaci motor istina je da im je sasija najbolja ali motor im je medju gorima u karavanu, zadnjih 10 godina su se zakopali sa mercom tj. ilmorom ali parice su cudo.
[ RAMBRAKER @ 25.03.2007. 21:52 ] @
Nisam rekao najjaci kao najbolji vec kao najsnazniji motor ........ i to uopste nema veze da li motor puca ili ne, ne mora jak motor da bude ujedno i dobar......
[ N N @ 27.03.2007. 17:17 ] @
Citat:
Ja polazem nadu u Kubicu, mislim da decko moze !
[ su27killeryu @ 27.03.2007. 17:31 ] @
Nije najsnazniji, ni blizu, i ne znam odakle ti to.
[ ton_majstor @ 08.04.2007. 18:33 ] @
Garavi me sve više oduševljava!
Ali, ovi su ga nagrabusili...
Pozdrav!
[ Kosta ******um Rex Persia @ 08.04.2007. 19:02 ] @
Pa svaka čast Hamiltonu, kako je dva puta odbranio Masin napad, u evidentno sporijem bolidu, u tom trenutku, to ne može svako. Za jednog apsolutnog početnika u Formuli 1 on majstorski radi svoj posao.
A Alonsu svaka čast, iskreno nisam očekivao da pobedi, ali čim sam video da preuzima prvo mesto od Kimija na startu, znao sam da ga malo šta može zauistaviti od prve pobede u Meklarenu.
A Reno, pa šta reći, njima ne ide pa ne ide, ima komentara da je to zbog prelaska na Bridžston pneumatike, mada ko zna.
[ Jbyn4e @ 08.04.2007. 19:17 ] @
Ne od kimija vec od mase.... kimi je bio treci na startu.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 15.04.2007. 15:44 ] @
Nije baš bilo klanje, ali me je Kultard oduševio, koliko je samo bolida preteknuo, od 21. mesta stigao je do 7. ,samo velika šteta je što mu je otkazao bolid, veoma je dobro vozio, ne pamtim ga u takvom izdanju bar godinu i po dana.
Pobedio je Masa.
Poredak je sledeći.
Masa
Hamilton
Raikonen
Hajdfeld
Alonso
Kubica
Truli
Fizikela
Prva trojica sada imaju po 22 boda, sledi Masa sa 17. i Hajdfeld sa 15.
[ icobh @ 15.04.2007. 17:08 ] @
Kultard je bio odličan a i bilo je zanimljivo gledati kako Reno Customer pretiče Originalni Reno. Za potez Hajdfelda se skida kapa, nema šta...
[ RAMBRAKER @ 15.04.2007. 17:15 ] @
Bravo za Massu !!!
A bravo i za Hajdfelda, ipak, zaobisao ga je sa spoljasnje strane :-)
[ Kosta ******um Rex Persia @ 15.04.2007. 21:48 ] @
Sve je to lepo, ali su ga usrali sa ovogodišnjim kalendarom, skoro mesec dana je sada pauza, do sledeće trke u Barseloni 12. maja, što daje vremena timovima za dodatna testiranja i malo veći odmor nego inače, ali s druge strane, možda kod nekioh timova ovolika pauza ostavi negativne posledice.
[ icobh @ 16.04.2007. 12:56 ] @
A ti Kosta bi najviše volio da to bude Ferrari, mislim na te negativne posljedice...
A što se Hajdfelda tiče, onaj njegov potez se smatra omalovažavanjem protivnika. Nije on tako mislio, niti je mislio da to može (nisu Alonso i McLaren Spajkerovci), ali je uspio :) Zato kapa dole...
Cestitke Masi, vozio je rutinski, a kako i ne bi kad ima dobrog mentora. ;)
Dalje, sta reci, ovaj crnac je kritican do kraja, prva sezona u F1, a on vozi k'o lud. Sta ce tek raditi dogod'ne? ;)
[ Kosta ******um Rex Persia @ 13.05.2007. 18:00 ] @
Trka je bila zanimljiva koliko-toliko, mada će tek u Monaku biti uživancija prava. Alonso je zaista napravio glupost kada je onako pokušaoi preteći Masu, i oštetio je bolid prilikom izletanja, pa nije ni čudo da nije mogao bolje od trećeg mesta.
A drago mi je za Kultarda i Redbul, konačno su počeli pokazivati zube.
[ ton_majstor @ 13.05.2007. 18:10 ] @
Samo da mi ne dira crnju Alonso... jer, ako krenu njih dvojica iz tima da se krljaju...
Pozdrav!
[ Slobodan Trebovac @ 26.05.2007. 16:07 ] @
VN Monaka (Monte-Karlo), kvalifikacije, (26.05.'07): Alonso beats Hamilton to pole
Oba McLaren-ova vozaca su bili dobri, Kimi opet nije imao srece, a Heidfeld zamalo da se zabije u ogradu. Sve u svemu, nadam se interesantnoj trci sutra, kao i borbi dvojca bez kormilara (cigo i crnjo). ;)
[ Kosta ******um Rex Persia @ 26.05.2007. 16:34 ] @
Uopšte mi se ne sviđa način na koji tretiraju Alonsa u Meklarenu, umesto da on bude NEPRIKOSNOVENI lider i prvi vozač tima, Ron Denis je načinio budalast korak i odlučio da da šansu ovom novajliji, čije su vozačke sposobnosti dobrano precenjene.
Trka će sutra imati sasvim neočekivane tokove, najverovatnije će odustati oko polovine bolida, kao i dosta puta u Monaku, a nije isključeno da se Reno prvi put popne na podijum ove godine, s obzirom na snagu Fizikele.Očekujem da Alonso pobedi, Hamilton da bude u prva 4, a da prve bodove osvoji ekupa Honde.
[ icobh @ 26.05.2007. 17:13 ] @
Nije da Kimi nije imao sreće, već je lično zakačio bankinu, zato je točak "opet" riknuo...
[ Mister_rap @ 26.05.2007. 21:56 ] @
Sve jedno, Kimi je maler kakvog nema :)
Nadam se da ce neko iz Meklarena ostati bez bodova sjutra i da ce Kimi imati srece da mu bolid ne otkaze :)
Nema sta, Spanac je vozio odlicno, Lewis takodje, na momente je bio dekoncentrisan, ali dvostruka pobjeda za McLaren, cista k'o suza. Massa takodje nije bio los (s obzirom da ga nisu pretekli za krug :D), a ni Fizikela. Kimi je ostvario dobar rezultat (uzevsi u obzir poziciju s koje je startovao, medjutim, morao bi da vozi mnogo bolje, ukoliko zeli da ostane u trci za sampiona). Solidni su bili i Heidfeld, Wurz i Kubica.
Formula One racing’s governing body, the FIA, is to investigate McLaren’s one-two victory in Sunday’s Monaco Grand Prix, following suggestions that team orders played a part in Fernando Alonso’s win over Lewis Hamilton.
“The FIA has launched an investigation into incidents involving the McLaren Mercedes team at the 2007 Monaco Grand Prix in light of a possible breach of the International Sporting Code,” read an official statement released Monday.
McLaren boss Ron Dennis admitted that the unusual strategic requirements at Monaco meant the team had to more or less decide in advance which driver would win the race, and Alonso and Hamilton were told to hold station in the latter stages of the Grand Prix.
However, Dennis insisted the decision was purely tactical and that the team had not manipulated the result of the race in any way. The FIA will now review the relevant evidence and will make a further announcement in due course.
Vidjecemo da li je ovo bio izuzetak ili buduce pravilo?
[ ton_majstor @ 29.05.2007. 10:08 ] @
Mora da je u Ferariju solidno rasulo i na granici pucanja, kada se i ovo poteže kao argument... a pošto su u FIA i F1 uticajni kao Buš u Iraku, eto i reakcije!
Od kako se "veliki taktičar" povukao prošle godine, očigledno je stegnut kajiš oko timova... dok se ne vrati! Onda će ponovo da parkira nasred staze u Monaku!
Pozdrav!
[ perrke @ 29.05.2007. 10:18 ] @
@Kosta ******um Rex Persia
Ne navijam za McLaren, ali bas me zanima na osnovu cega tvrdis da je Hamilton precenjen. Decko je izuzetan i vec sada je dorastao Alonsu. Jeste Alonso jos uvek nesto brzi, ali videcemo sta ce biti do kraja. Uostalom Hamilton je vec dva puta zavrsio ispred Alonsa.
[ Slobodan Trebovac @ 12.06.2007. 22:54 ] @
Uh, spala skola na nijednog djaka. ;)
Nisam gledao F1 u nedjelju, rekoh kad dodjem (izmedju ostalog) na ES-MZ, fino cu procitati sta se desavalo u Montrealu, kad ono kapak, svi junaci ...
OK, 'ajde da ostavimo nesto i za mlada pokoljenja u amanet:
Vidim, Alonso se nesto zali na situaciju u McLarenu, hoce to kad te diskriminisu u odnosu na crnca. :D
Moze li neko ko je gledao trku da prenese svoje utiske, kao i da prokomentarise voznje vozaca (bar favorita)?
Nisam ni znao da je Kubica imao onako strahovit udes, ali sudeci po vijestima, brzo ce se oporaviti.
P.S.
Ne mogu da vjerujem da je Sato uzeo bodove, svaka mu cast.
[ Jbyn4e @ 13.06.2007. 07:57 ] @
Citat:
Ne mogu da vjerujem da je Sato uzeo bodove, svaka mu cast.
Ne samo da je uzeo bodove, vec je 6-7 krugova pre kraja prestigao Ralfa, a nekih 3-4 kruga pre kraja prestigao i Alonsa!!! Lud je Sato ko struja!
Ja sam nazalost gledao od pola trke (negde 35 krugova do kraja) kad se vec kubica sj***ao, pa nisam znao sta se sve desavalo, ali zanimljivosti su da se cini mi se Truli zakucao u ogradu dok je safety car bilo na stazi, a neka dvojica (ne sam se ko) su se, da se ne bi dotakli pri obilazenju, lepo izokretali po stazi... A ludi Masa i Fizikela su kao pocetnici pod crvenom zastavom izasli ili usli u box, i dobili su crnu zastavu, tj. diskvalifikaciju... sve u svemu, ono sto sam video je bilo vise nego zanimljivo.
[ perrke @ 13.06.2007. 12:48 ] @
Ukratko, Hamilton ih je sve otkinuo do prvog pit stopa, a samo krug dva posle njegovog zustavljanja izasao je SC. Alonso je morao u boks pre nego sto je to bilo dozvoljeno zbog cega je dobio stop&go. Masa i Fizikela su pri izlasku iz boksa ignorisali crveno svetlo pa su dobili black flag. Iako je do kraja bilo jos tri SC-a, Hamilton je sigurno vodio sa Hajdfeldom na drugom mestu. Kimi ponovo nije bio u elementu, ali se nekako dovukao do 5. mesta. Alonso je zavrsio sedmi uz cak cetiri izletanja u prvoj krivini (stvarno mi nije jasno sta mu bi). Sve u svemu, Hamilton je prvi favorit sampionata, mislim da je jos u Monaku bio zreo za pobedu, ali ga upropastise u kvalifikacijama. Ferrari je u gadnim g... i mislim da je najbolje da Finca posalju odakle je dosao (ako je njima potreban, a plasim se da nije) ili u test ekipu, a da velikog Mihaela vrate na njegovo radno mesto (ako moze, dozivotno). :)
[ Žuna @ 13.06.2007. 14:11 ] @
Evo mog rezimea trke u Montrealu:
Obeležili su je:
1 žestok udes Poljaka Kubice (imao sreću, a i sigurnosne mere FIA su odigrale svoju ulogu pa je samo uganuo članak i dobio blagi potres mozga)
2 puno Safety Car-a (SC)
3 Prva pobeda Hamiltona
4 Dve crne zastave
5 ...
Da krenem od pobednika:
Hamilton je odvezao dobru trku, nije napravio skoro nijednu grešku, iako je prvi put u Kanadi, osim malog bezazlenog ispravljanja šikane pre ciljnog pravca . Imao je sreće da mu se strategija poklopi sa izlascima (SC). I to je to dobro odvožena trka + sreća = pobeda.
Kimi (za koga ja navijam) nije pokazao ništa specijalno, ali kao i mnogi drugi nije imao sreće sa SC. Nije vozio ni spektakularno ni loše, došao do petog mesta u totalno nepredvidivoj trci, što i nije loše (mogao je lako i da je ne završi), ali ako hoće da bude šampion mora malo da se probudi i da vozi kao ranije. Za sada je bledunjav.
Alonso - morao da uđe u box za vreme SC, jer bi u protivnom ostao bez goriva pa je dobio Stop'n'Go kaznu. Izašao sa odsluženja kazne i počeo kao lud da pristiže Kimija, a onda je malo jače uzjahao na ivičnjake pa je malo zaostao. Prestigao ga u boxu, a poziciju izgubio od Kimija izletanjem u prvoj krivini. Inače aktuelni šampion je verovali ili ne 4 puta u toku trke izleteo u toj istoj krivini. Posle poslednjeg izletanja i pada na 6 mesto na njega se okomio ni manje ni više nego Takuma Sato u Super Aguriju i obišao ga na pravcu posle ukosnice.
Sato - heroj trke koji je obišao prvo Kimija (doduše Kimi je napravio grešku i prepustio mu poziciju) i kasnije Alonsa i osvojio 6 mesto, najbolje ikada za Super Aguri.
Heidfield odvezao dobru trku, popeo se na drugi stepenik na pobedničkom postolju
Wurc - iako je imao polomljeno zadnje krilo od početka trke i startovao negde sa začelja (valjda sa 18 pozicije) završio je na trećem mestu
Kubica je na prilazu ukosnici sustigao Trulija, malo ga dodirnuo i odleteo u zid. Odavno nije bilo strašnijeg udesa u F1. Sa početka posta znate kako se završilo.
Truli je ladno za vreme SC izleteo i udario u zid, mislim da je to bilo u prvoj krivini.
Još nešto je vredno pomena. Fizikela i Masa su pri izlasku iz boxa prošli na crveno i dobili po crnu zastavu.
Bilo je još par bočnih udaraca u zid, što je uostalomi normalno za Kanadu (Liuzzi, Albers, Sutil, Speed).
Pozdrav svim ljubiteljima F1.
[ Slobodan Trebovac @ 13.06.2007. 16:04 ] @
Grrrrrrr, ne odgledam trku, i ispadne da je najzanimljivija od svih do sada u sezoni, i sto je najgore, slijedi dosadni Indianapolis. Hvala vam na ovim highlights momentima, malo sam gledao i na YouTube-u neke momente, i naravno, najvise sam odusevljen Takuma Satom, nema sta, preticanja su cista k'o suza. Njemu se zaista ne smije dati jaci bolid, bar jos uvijek dok se trke organizuju na zemlji. ;)
[ Deda_Mraz @ 13.06.2007. 21:42 ] @
Auuuuuu majku ti šta prežive ovaj jadničak
Kukuuuu 25G je preživeo cccc mogli su organi da mu izlete napolje od siline udara. Treba BMW i ostalim proizvodjačima sigurnosne opreme podignuti spomenik za života!!!
[ Slobodan Trebovac @ 17.06.2007. 10:30 ] @
VN SAD-a (Indianapolis), kvalifikacije, (16.06.'07): Rezultati kvalifikacija
Ovaj mali Sebastian Vettel (zamjena za Kubicu) je bio vise nego odlican, vidjecemo danas da li moze doci do bodova?
[ wise_monkey @ 17.06.2007. 21:19 ] @
he he... osvoji Vettel bod
[ jesus alejandro @ 17.06.2007. 23:17 ] @
Must seen video, toliko o Ferarijevim vozacima :>)
U Indianapolisu je vidjena jos jedna odlicna trka, mada je sa moje strane, sezona gotovo izgubljena. Medjutim, borba izmedju Hamiltona i Alonsa ce biti vrlo zanimljiva i to ne samo na stazi. Posle Monaka, Hamilton je izjavio kako on ipak nosi broj 2 na automobilu i da nije mogao ocekivati nista vise nego da ce Alonsu biti pruzena podrska. U Montrealu je Alonso bio taj koji je izjavio kako je Hamilton Britanac i kako ceo tim radi za njega! U Indiju je Alonso gestikulirao pit wall-u, u znak protesta, jer ga je Hamilton blokirao, mada je kasnije svojom izjavom to ublazio. Ipak, jedva cekam sledecu trku i nove izjave!
[ Žuna @ 29.06.2007. 09:10 ] @
[att_img]
Evo, vidite kako je lepo kada se dva rivala ovako lepo smeju, za razliku od uglavnom ozbiljnih faca.
Izgleda da je i Ferrari nastimao bolid, vidjecemo koliko ce to trajati (vec sutra)? I Kimi se probudio. Alonsa stalno sabotiraju u korist "onog" drugog.;)
Odlicna voznja Kubice, kamoli kad se uzme kako (i koliko skoro) je prosao u Montrealu.
[ zeleni_prst @ 30.06.2007. 23:45 ] @
zašto Alonso nije vozio poslednju rundu kvalifikacija, nisam mogao da čujem komentatore jer je neko nešto bušio u zgradi za vreme celih kvalifikacija
[ misteryh @ 01.07.2007. 00:05 ] @
Prvo se mislilio da mu je crk'o motor, a sad procitah da je ipak to bio gearbox
[ icobh @ 01.07.2007. 15:32 ] @
Je li ono neko spominjao neke otkaze u Ferrariju?!
1. Raikkonen
2. Massa
3. Hamilton
4. Kubica
5. Heidfeld
6. Fisichella
7. Alonso
8. Button
...
[ Slobodan Trebovac @ 01.07.2007. 15:50 ] @
Sve cestitke vodecem dvojcu (iz ove trke), narocito Kimiju koji je odradio veliki posao. Hamilton polako uci, ne rizikuje puno, i sto je najvaznije u svakoj trci je na postolju sto ga uveliko priblizava naslovu (vec sada je solidno odmakeo Alonsu).
Alonso ima sve manje koncentracije, iz trke u trku sve vise izlijece i vozi po ivici staze, postize losije rezultate (uzevsi u obzir kakav bolid ima). Odlican posao su napravili Kubica i Heidfeld, bilo je milina gledati duel Kubice i Hamiltona, te Heidfelda i Alonsa, naravno losiji bolid je uzeo danak.
P.S.
Truli je jos jednom dokazao da je pravi ludak, ne zna se jel' ga gore imati ispred ili iza, od njega je svasta za ocekivati.;) I Sato je isti, mada danas nije bio u elementu. ;)
[ zeleni_prst @ 02.07.2007. 00:14 ] @
ne znam šta bi Takumi nije se video celu trku
[ perrke @ 02.07.2007. 14:19 ] @
Prema navodima hrvatskog sajta f1-hr.com, u blizini Zeleznika uskoro pocinje izgradnja F1 staze. Zvuci neverovatno, ali...
Citat:
EKSKLUZIVNO: SRBIJA IDE KA FORMULI 1
Susjedna Republika Srbija sve je bliže, čini se, organizaciji utrke Formule 1. Nakon posjete Bernieja Ecclestonea, zajedno sa suprugom Slavicom, Beogradu u siječnju ove godine, vlada Srbije ovih je dana bez prevelikog publiciteta počela s realizacijom ovog velikog projekta.
Izbor lokacije staze sužen je, gotovo je izvjesno, na jedan prirodni amfiteatar u okolici Železnika, oko 20 km južno od Beograda (i 15 km jugoistočno od aerodroma Surćin), blizu velikog čvorišta dvaju važnih auto-puteva. Trenutno se završavaju projekti staze i njezine infrastrukture, pri čemu su kontaktirani stručnjaci iz FOM-a (Formula One Management) i stručnjaci Hermanna Tilkea, Ecclestoneovog ˝kućnog˝ graditelja svih F1 staza posljednjih godina. .
Organizatori su već bili i u kontaktu s Milošem Pavlovićem, beogradskim vozačem u Renaultovoj Svjetskoj seriji i jedinim vlasnikom natjecateljske super-licence iz ovih krajeva, i on će biti izravno konzultiran u svim aspektima gradnje staze koji su relevantni za odabir profila staze. Budući da su Pavlovićeve ambicije i same vezane uz dolazak u Formulu 1, ovaj se potez organizatora čini i logičnim i mudrim. .
Premda se u posljednje vrijeme puno publicirao Ecclestoneov proboj Formulom 1 na lukrativna nova tržišta Bliskog istoka i Azije, vijesti iz Srbije pokazuju da on Europu još ne smatra posve iscrpljenom u pogledu pronalaženja novih zemalja, potencijalnih organizatora Grand Prix utrka. S obzirom da se radi o regiji koja je za većinu komercijalnih partnera današnje Formule 1 vrlo tržišno interesantna, koja proživljava brzo gospodarsko buđenje i koja je logistički relativno blizu svim ekipama u Formuli 1, Ecclestoneov izbor, kao i uvijek, ima puno smisla.
01.07.2007
[ su27killeryu @ 02.07.2007. 21:45 ] @
Glasine...
[ Žuna @ 03.07.2007. 08:15 ] @
U svakoj glasini ima po malo istine.
E, jeste li primetili da sada sva četvorica vodećih vozača imaju po dve pobede, a bodovni saldo je totalno neprimeren tome.
Da je Eklestonova ideja o novom bodovnom sistemu zaživela sve bi bilo drugačije.
Ako neko ne zna o čemu je reč...Berni je naveo da bi bodovni sistem trebalo da se promeni tako da pobednik šampionata bude vozač sa najviše pobeda,a ne sa najviše bodova. Tek ako bi vozači imali isti broj pobeda gledala bi se druga, treća i ostala mesta. Takav sistem bi naravno doveo do zanimljivijih trka jer ne bi bilo kalkulacija kojima su, nažalost, mnogi vozači skloni. Takvi vozači se vozikaju na drugom, trećem mestu u krug do kraja trke i uzimaju sigurnih 8 ili 6 poena. U novom sistemu bodovanja takvi vozači bi morali da stisnu zube i priušte nam uživanje u pravom trkanju.
Evo, samo razmislite, današnja situacija u generalnom plasmanu po gore pomenutom bodovnom sistemu bi nam donela takvu situaciju da sada imamo 4 vozača u potpuno ravnopravnoj situaciji u borbu za titulu. Ni manje ni više nego 4 vozača u ravnopravnoj borbi. I to na pola sezone. Zar to ne bi bilo extra?
Uzimajući u obzir da je to rekao Ekleston, treba očekivati skoro uvođenje takvog sistema.
[ dekiz77 @ 05.07.2007. 11:18 ] @
Konacno da Ferrari stane na noge i odnese max 18 bodova na jednoj trci. Nisam ljubitelj Kimia, ali iskreno verujem da je najbolji vozac u sadasnjoj konkurenciji i mislim da ima jos sanse da se umesa u borbu za najvisi plasman ( jos 9 trka do kraja sampionata). Imao je pehova na pocetku sezone, ali i imali su manje konkurentan bolid od McLarena, no izgleda da su protekle tri nedelje pauze u Fereriju iskoristili na pravi nacin. Da li je to bio samo trenutak slabosti McLarena ili je Ferrari stvarno sustigao McLaren videce se vec sledeceg vikenda u Silverstonu. Sigurno je da nas ocekuje veliki duel McLarena i Ferrarija, a u prikrajuku vreba sve bolji BMW Zauber. Sve u svemu interesantna sezona i interesantno je da jedan debitant u Formuli 1 vodfi u generalnom plasmanu ispred timskog kolege koji je Svetski prvak(dvostruki). Bravo za Hamiltona i nadam se da ce zavrsiti ispred Alonsa na kraju sezone.
Masa je odradio majstorski posao, a Kubica jos veci, odupiruci mu se citavih 12 krugova.
[ Žuna @ 10.07.2007. 08:51 ] @
Nemam ništa pametno da kažem osim da sam srećan što se Kimi probudio.
Kimi je počeo da vozi onako kako ga pamtimo iz 2005, a Ferrari je odličan tako da će drugi deo sezone biti baš zanimljiv. (barem za mene)
[ dekiz77 @ 16.07.2007. 13:28 ] @
Kimi polako sustize Alonsa, a ako se nastavi ovakva ( izjednacena borba) mislim da najvece sanse za osvajanje titule ima Kimi. Alonso polako postaje nervozan jer sigurno dvostrukom svetskom prvaku nije svejedno sto je timski kolegA(debitant) ispred njega u poretku. Sto je interesantno i borba konstruktora se zaostrava. Mislim da nas ceka izvanredna i neizvesna druga polovina sezone.
[ Žuna @ 26.07.2007. 12:47 ] @
Baš bedak za Kimija, a taman se spremio da obiđe i Alonsa i Masu.
Plakao bih od sreće ali ne mogu, isti sam kao i Kimi, Mrtav 'ladan, samo što ja ne vozim F1
[ su27killeryu @ 21.10.2007. 21:06 ] @
Konacno, svaka cast Kimiju :)))
[ RAMBRAKER @ 21.10.2007. 22:41 ] @
Svaka cast Kimiju, znao sam !!!!
[ Kosta ******um Rex Persia @ 22.10.2007. 00:25 ] @
Čestitke Kimiju, konačno je uspeo.
Ja jeste da navijam za Alonsa i da mi je žao što on nije uzeo titulu, ali nek uzme i Kimi malo, za promenu.
Bitno je da Hamilton nije uspeo.
[ rebalza @ 22.10.2007. 15:37 ] @
zivo me zanima sta mislite da je Hamilton bio sesti a da mu je odgovarala peta pozicija do koje nije mogao da stigne, da li bi se nekim pukim slucajem pokvarila elektronika u bolidu Alonsa?